[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 15 Augustus 2018Dutch Radio

Debuut Fred van Leer trekt 176.000 kijkers

Door Dutch Radio
Debuut Fred van Leer trekt 176.000 kijkers
Het presentatiedebuut van Fred van Leer wist dinsdagavond vele kijkers naar TLC te lokken. De stylist was voor het eerst te zien als host van trouwprogramma Say Yes To The Dress Benelux, dat door 176.000 mensen werd bekeken. 
Van Leer nam het presentatiestokje over van de Amerikaan Randy Fenoli, het TLC-boegbeeld van Say Yes To The Dress. Met 176.000 kijkers haalde het programma niet de kijkcijfer top 25 van Stichting Kijkonderzoek, maar voor TLC was het een topscore. Het komt maar zelden voor dat programma's van de zender boven de 150.000 kijkers uitkomen.
De Europese zege van Ajax op Standard Luik werd dinsdag door 546.000 mensen bekeken. Het duel in de derde voorronde van de Champions League was te zien op Ziggo Sport.
Het NOS Journaal van 20 uur was met 1,6 miljoen kijkers het best bekeken programma van de dag. De top 3 bestond verder volledig uit nieuwsprogramma's, met het RTL Nieuws (1,2 miljoen) en het NOS Journaal van 18 uur (1,1 miljoen).
Bron: (foto) © ANP
 • 15 Augustus 2018 om 08:54
OuderDutch Radio

Andre Pronk zit in nieuwe clip van Def Rhymz

Door Dutch Radio
Andre Pronk zit in nieuwe clip van Def Rhymz
Andre Pronk zit in de nieuwe clip 'Ik Wil Een Blanke Zijn'' van Def Rhymz. De goedlachse Andre was dinsdag voor clipopname in Den Haag, zo schrijft hij op Facebook.
''Goedenmorgen,straks een kleine opname van Ron Schmid met niemand minder dan Def Rhymz in Den Haag, fijne dinsdag'', aldus Andre Pronk.Def Rhymz heeft voor zijn videoclip verschillende locatie's bezocht. Hij begon in Volendam en ging verder 'Blanke Dingen Doen' in o.a. Hendrik Ido Ambacht, Oosterbeek, Alphen a.d Rijn, Gouda, Houten en Den Haag. Wanneer zijn nieuwe clip uitkomt is niet bekend. 
Bron: Dutch Radio
Video: Ron Schmid/VisualsMedia
 • 14 Augustus 2018 om 22:54

β€œZomerliefde” van Susanna Veldmeijer RADIONL Zomerhit van 2018

Door Dutch Radio
“Zomerliefde” van Susanna Veldmeijer RADIONL Zomerhit van 2018
Deze zomer kent naast hoge temperaturen ook een groot aantal Nederlandstalige zomerhits. Na het succes van 2017 is RADIONL dit jaar weer op zoek gegaan naar de favoriete zomerhit van de luisteraars.
Van 3 t/m 10 augustus konden de stemmen uitgebracht worden via de site van RADIONL. Onder alle stemmers werd een super luxe barbecue verloot. Er zijn duizenden stemmen binnengekomen, waarvan Susanna Veldmeijer met “Zomerliefde” de meeste mocht ontvangen.
De volledige “Zomerthit top 10” is dinsdagmiddag tussen 16.00 – 17.00 uur gedraaid op RADIONL.
1. Susanna Veldmeijer - Zomerliefde
2. Wesley Klein & Monique Smit - Mooier dan mooi
3. Jan Smit, Alain Clark & Glen Faria - Ik wil slapen
4. Perry Zuidam - Zwoele zotte zomer
5. Sidney Bischoff - Mooi is het leven
6. Willem Barth - Draai maar door
7. Jordy van den Boer - Tikkie tikkie
8. Jeffrey Tanis - In de zon
9. Yosee - Jouw ritme
10. Joey Hartkamp - Ale ale ale
Bron: (foto) RADIONL
 • 14 Augustus 2018 om 18:55

Janine Abbring ontvangt Pieter Waterdrinker in VPRO Zomergasten

Door Dutch Radio
Janine Abbring ontvangt Pieter Waterdrinker in VPRO Zomergasten
Schrijver en Rusland-correspondent Pieter Waterdrinker is op zondag 19 augustus te gast in het 31e seizoen van VPRO Zomergasten. In zijn ideale televisieavond fragmenten uit de (sovjet)komedie Sluzhebnyy Roman (‘Kantoorromance’), die zich afspeelt in de geïdealiseerde sovjetcocon van de late jaren zeventig. Verder scènes uit Ik vertrek en uit een bijzondere aflevering van Een prettig gesprek, waarin Boudewijn Büch en Theo van Gogh het verregende landschap van hun jeugd bezoeken. Ook zien we een voorproefje van de gloednieuwe punkmusical Leto (‘Zomer’), over de jonggestorven Leningradse cultzanger Viktor Tsoj. Die film ging dit jaar in première in Cannes - in afwezigheid van de tegendraadse regisseur Kirill Serebrennikov, die onder huisarrest staat op verdenking van verduistering van overheidsgeld.
De keuzefilm van Pieter Waterdrinker is The Grand Budapest Hotel (Wes Anderson, 2014). Deze kleurrijke komedie roept een fantasievol beeld op van het kosmopolitische Midden-Europa van voor de Tweede Wereldoorlog. Het Grand Budapest Hotel is een populair ski-resort in de jaren dertig van de vorige eeuw, dat geleid wordt door conciërge Gustave H. (Ralph Fiennes). De jonge piccolo Zero Moustafa (Tony Revolori) raakt bevriend met Gustave en wordt zijn protégé. Gustave roemt zichzelf om de eersteklas service die hij de gasten verleent, en daar rekent hij ook het bevredigen van de seksuele behoeften toe van de vele oudere dames die in het hotel verblijven. Wanneer één van zijn minnaressen onder mysterieuze omstandigheden het loodje legt, wordt Gustave plots de erfgenaam van een zeer waardevol schilderij, maar ook de hoofdverdachte van de moord. Met verder o.a. Bill Murray, Tilda Swinton en Harvey Keitel.
Pieter Waterdrinker (Haarlem, 1961) is schrijver en Rusland-correspondent. Met zijn boek Tsjaikovskistraat 40 (2017), een 'autobiografische vertelling over Rusland', bestormde hij afgelopen winter de top tien van de CPNB-bestsellerlijst en werd hij genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Het boek gaat niet alleen over de persoonlijke avonturen en worstelingen van de schrijver in zijn surreële nieuwe thuisland, maar beziet ook een eeuw geschiedenis waarin communisme en fascisme hun stempel drukten op Rusland. De buurt rond Waterdrinkers appartement in de Tsjaikovskistraat in Sint-Petersburg was honderd jaar eerder het epicentrum van de Russische Revolutie. In voorganger Poubelle (2016) houdt Waterdrinker het verwende West-Europa een spiegel voor. De roman speelt tegen de achtergrond van de annexatie van de Krim, de oorlog in Oost-Oekraïne (waarvan Waterdrinker ook als journalist verslag deed) en het neerhalen van vlucht MH17.
Over VPRO Zomergasten zegt Waterdrinker: 'In mijn leven, in mijn werk, in mijn literatuur staat altijd één ding centraal: de mens en zijn vaak bizarre lot op deze aardbol. Naast veel over Rusland zal dan ook vooral de mens in mijn tv-fragmenten centraal staan.’
Waterdrinker groeit op in Zandvoort, waar zijn ouders een familiehotel runnen. Over zijn jeugd schrijft Waterdrinker dat die bestond uit 'Wienerschnitzels, borden afwassen, het opstapelen van lege pilskratten op de binnenplaats en dronken mannen en vrouwen aan de bar. Er was geen boek te bekennen.' Nadat hij als tiener bij zijn eerste bibliotheekbezoek min of meer per toeval kennismaakte met de Russische literatuur - één van de boeken die hij lukraak uit de kast pakte bleek Eerste liefde van Toergenjev te zijn - besluit hij Russisch te gaan studeren. Als hij na een jaar de taal voldoende machtig is om zijn geliefde negentiende-eeuwse schrijvers te lezen, maakt hij snel zijn studie rechten af om vervolgens het avontuur op te zoeken op de Canarische Eilanden, waar hij gaat werken als animator.
Eind jaren tachtig, in de tijd van Gorbatsjov, vertrekt Waterdrinker voor langere tijd naar Rusland om er te werken als reisleider en manusje-van-alles. Het is de chaotische tijd van het uiteenvallend Sovjetrijk: de tijd van de maffia, de zwarte markt en prostituees waar hij in zijn boeken zo meeslepend over vertelt. In 1996 wordt Waterdrinker correspondent in Moskou voor De Telegraaf en Vrij Nederland. Daarmee vestigt hij zich definitief in Rusland. Inmiddels woont hij afwisselend in Moskou en met zijn vrouw Julia en hun drie katten in Sint-Petersburg.
Waterdrinker debuteert in 1998 als schrijver met Danslessen, dat speelt tegen het decor van het naoorlogse Zandvoort. In 2001 volgt Liebmans ring, dat internationaal succes oogst. Verder publiceert hij onder meer de romans Duitse bruiloft (2006), De dood van Mila Burger (2010) en Lenins balsem (2013, genomineerd voor de Libris Literatuurprijs) en het autobiografische De correspondent (2014). Op dit moment werkt hij aan een nieuwe roman en binnenkort verschijnt een nieuwe compilatie van zijn verhalen onder de titel Een dame in Kislovodsk.
Over VPRO Zomergasten
De zomerklassieker van de VPRO is gebaseerd op een even eenvoudig als vernieuwend idee dat in 1988 ontstond: als er in de zomer programma’s worden herhaald, vraag dan mensen met een verhaal om hun favoriete kijkavond samen te stellen en de fragmenten van hun keuze toe te lichten in een goed gesprek. De gesprekken, de fragmenten en de wisselwerking tussen gast en presentator leveren elk seizoen spraakmakende televisie op. VPRO Zomergasten werd in 2014 bekroond met een ere Nipkowschijf. In 2017 won Janine Abbring de Sonja Barend Award voor haar interview in Zomergasten met Eberhard van der Laan.
VPRO Zomergasten, zondag 19 augustus om 20.15 uur op NPO 2.
Bron: VPRO
Foto: (c) Lenny Oosterwijk
 • 14 Augustus 2018 om 14:03

'Radiozender Kink FM keert terug'

Door Dutch Radio
'Radiozender Kink FM keert terug'
Radiozender Kink FM keert terug. De alternatieve popzender die in 2011 ter ziele ging, krijgt een nieuwe kans, zo wordt op Facebook aangekondigd. Wanneer en hoe, is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk wie er achter zitten. Op 1 oktober worden meer details bekendgemaakt. 
Volgens de schrijvers van het bericht is er nu, 23 jaar na de start van de zender, nog altijd "grote behoefte aan zoiets als Kink, nu nog meer dan ooit". "De terugkomst van Kink was dan ook een kwestie van tijd (en geld). Om een aantal redenen heeft deze radio-reïncarnatie lang op zich laten wachten, maar we zijn er nu eindelijk uit en zullen op 1 oktober bekendmaken wanneer, hoe en met wie Kink weer van start zal gaan."
Kink FM werd op 1 oktober 1995 opgericht. Na zestien jaar ging de stekker eruit, omdat de toenmalige eigenaar er geen toekomst meer in zag. Sindsdien waren er verschillende plannen om op internet door te gaan, maar die kwamen nauwelijks van de grond.
Bron: (foto) © ANP
 • 14 Augustus 2018 om 13:50

Ingrid Jansen maakt debuut als quizmaster

Door Dutch Radio
Ingrid Jansen maakt debuut als quizmaster
Ingrid Jansen is deze week tijdelijk het gezicht van de SBS6-quiz Lucky13. Ze vervangt Rob Janssen, die op vakantie is. Maandag maakte ze haar debuut als quizmaster. 
Lucky13 wordt sinds juni uitgezonden. Het is de eerste tv-show waarbij kijkers direct kunnen meespelen, zonder dat ze per se naar de televisie moeten kijken. In een app moeten spelers dertien vragen beantwoorden. Wie alle antwoorden goed heeft, maakt kans op een geldbedrag dat onder alle winnaars wordt verdeeld.
Ingrid Jansen was eerder te zien als vj op XITE en presenteerde verschillende kinderprogramma's. Ook speelde ze een rol in de serie TopStars.
Bron: (foto) © ANP
 • 14 Augustus 2018 om 13:45

Nieuwe programmering op Radio 10, Robert Feller in het weekend

Door Dutch Radio
Nieuwe programmering op Radio 10, Robert Feller in het weekend
Naast de programma’s ‘Ekdom in de Morgen’ met Gerard Ekdom en ‘Laat met Lex’ met Lex Gaarthuis presenteert Robert Feller vanaf september een nieuw programma in het weekend. Ook de vrijdagavond krijgt een volledig nieuwe invulling. Lex Gaarthuis luidt die avond samen met luisteraars het weekend energiek in met de ‘Radio 10 Happy Hours’. De vrijdagavond wordt afgesloten met de ‘Radio 10 Powermix’ met Dennis Verheugd. De nieuwe programmering van Radio 10 start op maandag 3 september.
Na de eerder aangekondigde wijzigingen is de nieuwe programmering van Radio 10 nu volledig rond. Robert Feller verhuist naar het weekend en presenteert iedere zaterdag en zondag een nieuw programma tussen 10.00 en 13.00 uur. Het programma ‘Laat met Lex’ is van maandag tot en met donderdag tussen 21.00 en 00.00 uur te horen. Op vrijdagavond luidt Lex Gaarthuis tussen 19.00 en 22.00 uur het weekend in met het programma ‘Radio 10 Happy Hours’. Evenals in ‘Laat met Lex’ staat ook in dit programma de luisteraar centraal. Zij bepalen welke nummers er gedraaid worden.
Dennis Verheugd maakt elke vrijdagavond tussen 22.00 en 00.00 uur de ‘Radio 10 Powermix’: de beste hits en clubclassics in één strakke mix. 'De Powermix' is al jaren een begrip en was ruim 13 jaar te horen op Radio 538. Na precies vijf jaar maakt het programma een doorstart met een nieuwe invulling op Radio 10.
Roland Snoeijer, radio director Radio 10: “De programmering van Radio 10 staat als een huis. We hebben een sterk en gevarieerd team, waarmee we luisteraars nog beter kunnen entertainen. We kijken enorm uit naar de start van de nieuwe programma's en naar gave luisteraarsacties als ‘De Lach van 10’ en de ‘Week van de 90’s Hits’."
Bekijk hier de programmering vanaf maandag 3 september.
Bron: (foto) Talpa Radio
 • 14 Augustus 2018 om 13:38

Veronica Inside scoort ook op maandag

Door Dutch Radio
Veronica Inside scoort ook op maandag
De eerste maandaguitzending van Veronica Inside is bekeken door 648.000 kijkers. Daarmee scoort het programma met presentator Wilfred Genee vergelijkbaar met de eerste uitzending van afgelopen vrijdag, toen 674.000 mensen afstemden op Veronica. Hans Kraaij Jr. was te gast bij het vaste VI-trio Genee, Johan Derksen en René van der Gijp.
Het succes van MAX-programma We zijn er bijna blijft voortduren. De vierde aflevering van het achtste seizoen, dat zich afspeelt in Italië, werd bekeken door 1,6 miljoen mensen. Daarmee was We zijn er bijna het op één na best bekeken programma van de dag.
Het NOS Journaal van 20 uur trok de meeste kijkers (1,7 miljoen). De kijkcijfer top 3 van Stichting Kijkonderzoek wordt gecompleteerd met Groeten van Max (1,4 miljoen).
Bron: (foto) © ANP
 • 14 Augustus 2018 om 08:34

Torenhoge dwangsommen voor 100%NL

Door Dutch Radio
Torenhoge dwangsommen voor 100%NL
Totaal TV meldt op haar website dat het Agentschap Telecom mediabedrijf Radiocorp op de vingers heeft getikt omdat haar radiozender 100%NL volgens onderzoek een dag te weinig Nederlandse muziek liet horen. In de uitzendvergunning staat te lezen dat 70% procent van de netto zendtijd moet worden gebruikt voor het uitzenden van Nederlandstalige muziek. Volgens het artikel in Totaal TV is verder te lezen dat minimaal 20 procent van de netto zendtijd Europese producties dienen te zijn en dat in totaal 45 procent van de uitgezonden muziek jonger dan een jaar dient te zijn. Het onderzoek van het Agentschap Telecom heeft begin 2017 plaatsgevonden n.a.v. een handhavingsverzoek van Waterstad FM.
‘Dit mediabedrijf exploiteert in grote delen van Nederland een Nederlandstalige radiozender onder de naam RADIONL. Radiocorp en Waterstad FM liggen al langere tijd met elkaar over meerdere onderwerpen juridisch in de clinch. Uit het onderzoek van Agentschap Telecom is gebleken dat Radiocorp met de uitzendingen van 100%NL op de dag van het onderzoek op twee punten niet aan de vergunningsvoorwaarden heeft voldaan. Het percentage Nederlandstalige muziek was lager dan 70 procent. Ook werd teveel oudere muziek gedraaid waardoor het minimale percentage van 45 procent muziek jonger dan een jaar niet werd behaald. Overigens zijn de rekenwijze die Agentschap Telecom en Radiocorp hanteren afwijkend van elkaar waardoor de kans aanwezig is dat Radiocorp tegen het besluit van Agentschap Telecom in beroep gaat.’, aldus Totaal TV.
Voor het uitzenden van te weinig Nederlandstalige muziek is een last onder dwangsom van €60.000 met een maximum van €600.000 opgelegd. Voor het uitzenden van te weinig muziek jonger dan een jaar is de last onder dwangsom €100.000 per overtreding met een maximum van €1.000.000,00. Mocht bij een volgende controle blijken dat Radiocorp zich wederom niet aan de vergunningsvoorwaarden voldoet dan kan het Agentschap Telecom de dwangsommen direct opleggen. Volgens TV Totaal blijven de last onder dwangsommen geldig tot 31 augustus 2022. Tot 7 september krijgt het mediabedrijf de tijd om het muziekbeleid te wijzigen zodat het aan de vergunningsvoorwaarden voldoet.
Bron: TV Oranje
 • 13 Augustus 2018 om 20:20

Nieuwegein Radio terug als podcast

Door Dutch Radio
Nieuwegein Radio terug als podcast
Nieuwegein Radio is sinds een maand terug als podcast. Je kunt online naar de ideale muziekmix luisteren. De uitzendingen duren meestal ongeveer een uurtje en zijn los van elkaar te beluisteren. 
Net als Sky Radio heeft Nieuwegein Radio geen dj's en hoor je non-stop muziek. Met de slogan 'Jouw muziek' is Nieuwegein Radio helemaal terug! 
Nieuwegein Radio: ''Sinds een maand is Nieuwegein Radio terug als podcast en is er gekozen voor de slogan 'Jouw muziek', omdat de muziek niet van ons is maar van iedereen." 
Op Nieuwegein Radio is alleen muziek te horen, er wordt geen nieuws gebracht en er is ook geen reclame. Zonder dj's kun je nog meer genieten van de muziek. 
Meer informatie: www.nieuwegeinradio.nl
Bron: Nieuwegein Radio
 • 13 Augustus 2018 om 16:45

Tim den Besten terug met eigenzinnige webserie De Lowlands Show

Door Dutch Radio
Tim den Besten terug met eigenzinnige webserie De Lowlands Show
Een strak decor of geairconditioneerde studio is niks voor Tim den Besten: daarom doet hij ook dit jaar weer midden op het Lowlands festivalterrein in Biddinghuizen verslag vanuit zijn open studio. Tussen alle bezoekers in interviewt hij diverse artiesten, cabaretiers, schrijvers en presentatoren. Acht dagen lang wordt iedere avond om 19.00 uur een nieuwe aflevering van De Lowlands Show geupload via vpro.nl/lowlandsshow.
Aflevering 1 - zaterdag 18 augustus om 19.00 uur
Tim spreekt met Cartiez, een veelbelovend hiphoptalent die eerder deel uit maakte van rapcollectief New Wave. In 2017 kwam zijn eigen debuutalbum uit, De Wereld is Gelogen. Volgens 3voor12 “het meest eigenzinnige hiphop-album van het jaar, vol cartooneske hardrock en synthpop”. Cartiez staat voor het eerst solo op Lowlands, een spannend debuut dus.
Aflevering 2 - zondag 19 augustus om 19.00 uur
Jef Andrea schuift bij Tim aan. Hij is onder de naam Uncle Jefferson bekend als stuntman. Jef geeft freakshows vol verrassingen en extremiteiten. Zo liet hij een keer mensen darten met injectienaalden op zijn bil. Ook steekt hij regelmatig zijn hoofd of piemel in de fik.
Aflevering 3 - maandag 20 augustus om 19.00 uur
Tim gaat in gesprek met actrice, zangeres en cabaretière Eva Crutzen. Ze is onder meer bekend van Spijkers met Koppen en was winnares van de Wim Sonneveld prijs in 2012. Nu staat ze in het theater met haar derde voorstelling Opslaan Als. Ook kun je haar kennen van het sketchprogramma Klikbeet.
Aflevering 4 - dinsdag 21 augustus om 19.00 uur
Tim ontvangt Faberyayo (Pepijn Lanen), Willie Wartaal (Olivier Mitshel Locadia) en Vjèze Fur (Alfred Tratlehner), oftewel De Jeugd van Tegenwoordig. Het is nooit te voorspellen hoe een interview met de jongens loopt, maar Tim heeft goeie ervaringen, dus dat belooft wat.
Aflevering 5 - woensdag 22 augustus om 19.00 uur
Kajsa Ollongren komt langs. Ze is minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en vicepremier. Eerder dit jaar kwam de minister veel in het nieuws door haar Burgermeester Daleslezing, waarin ze waarschuwde voor de opkomst van het populisme als bedreiging voor onze democratie. Op Lowlands houdt ze een pleidooi voor vrijheid, democratie, en persvrijheid.
Aflevering 6 - donderdag 23 augustus om 19.00 uur
Heleen van Royen raakt niet uitgepraat over seks en komt dan ook graag vertellen over haar nieuwe besteller: Sexdagboek. Op Lowlands vertelt ze in een vraag- en antwoordgesprek meer over het hoe en waarom van het boek.
Aflevering 7 - vrijdag 24 augustus om 19.00 uur
Tim gaat in gesprek met comedian, cabaretier en tekstschrijver Kasper van der Laan. Kasper is lid van Comedytrain en won dit jaar de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Een veelbelovende grappenmaker dus.
Aflevering 8 - zaterdag 25 augustus om 19.00 uur
Iris van Lunenburg schuift aan. Ze is van alle markten thuis: ze schrijft columns voor Metro en Glamour en presenteert voor de NTR waarbij ze controversiële onderwerpen niet schuwt. Zo deed ze voor haar programma onderzoek naar gemengde relaties, omdat ze zelf alleen op witte mannen valt. Tim heeft dus vast al een streepje voor.
Vanaf zaterdag 18 augustus dagelijks om 19.00 uur online
Website:
 vpro.nl/lowlandsshow
Bron: (foto) VPRO
 • 13 Augustus 2018 om 15:35

Kasja Ollongren en Johnny de Mol in eerste aflevering β€˜Linda’s Zomerweek’

Door Dutch Radio
Kasja Ollongren en Johnny de Mol in eerste aflevering ‘Linda’s Zomerweek’
Met het kwik geregeld boven de 20 graden is het de hoogste tijd voor ‘Linda’s Zomerweek’. In het nieuwe seizoen, te zien vanaf maandag 27 augustus, ontvangt talkshowkoningin Linda de Mol vijf dagen lang zeer uiteenlopende gasten voor een leuk en openhartig gesprek. De favoriete liedjes van de gasten worden dit jaar gezongen door Elske DeWall. In de vertrouwde, ultieme zomersetting bijten minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren en Linda’s eigen neef Johnny de Mol het spits af.
Kajsa vertelt onder meer over haar jeugd, haar bijzondere band met Zweden en over haar gezin. Hoe was het voor haar om uit de kast te komen en hoe is haar passie voor de politiek ontstaan? Johnny de Mol groeide op in verschillende landen en laat Linda weten hoe hij dat ervaren heeft. Hij praat over zijn bijzonder familie, zijn grote liefde Anouk en het vaderschap.
Op dinsdag 28 augustus is het de beurt aan Ilse Warringa en Kjeld Nuis. Linda praat met Ilse over het gigantische succes van De Luizenmoeder, haar kindertijd en haar liefde voor zwarte humor. Kjeld belicht uitgebreid zijn schaatscarrière en praat vrijmoedig over hoe hij zijn vriendin heeft veroverd.
Woensdag 29 augustus gaat Sophie Hilbrand los over haar fijne jeugd in Brabant en haar relatie met Waldemar. Wat heeft het krijgen van een burn-out met haar gedaan? Johan Derksen praat welgemeend over zijn vrouw en dochters. Heeft hij weleens spijt van zijn controversiële uitspraken bij VI, en hoe zit het met zijn lieve kant?
Donderdag 30 augustus spreekt Linda met Ilse DeLange en John van den Heuvel. Hoe is het voor een Nederlandse zangeres om te spelen in de Amerikaanse serie Nashville? Linda wil ook alles weten over haar grote liefde Bart en wat haar opvalt in ’t Gooi. Misdaadverslaggever John van den Heuvel staat onder strenge beveiliging vanwege ernstige bedreigingen aan zijn adres. Op de bank bij Linda laat hij weten hoe hij met moeilijke situaties omgaat. John is een open boek over de ontmoeting met zijn vrouw en de opvoeding van zijn kinderen.
Wendy van Dijk en Jochem Myjer sluiten de zomerreeks af. Haar schooltijd, haar opleiding tot danseres en het begin van haar carrière worden uitvoerig besproken, net als haar trouw-trauma en haar huwelijk met Erland. Jochem vertelt met passie over zijn vak en de liefde voor zijn gezin. Ook spreekt hij over het strakke regime waarin hij leeft na de operatie aan de tumor in zijn nek en over de ziekte narcolepsie waaraan zijn dochtertje lijdt.
‘Linda’s Zomerweek’ wordt geproduceerd door Talpa.
Uitzending vanaf maandag 27 augustus, 21.30 uur bij RTL 4
Bron: (foto) RTL
 • 13 Augustus 2018 om 13:34

Dura van Daddy Yankee zomerhit van 2018

Door Dutch Radio
Dura van Daddy Yankee zomerhit van 2018
Dura van Daddy Yankee is de zomerhit van dit jaar. Het Spaanstalige nummer komt op 1 binnen in de Zomerse 50 2018, die maandag bekend is gemaakt. Op nummer 2 staat Bryan Adams met Summer of ’69 en op 3 Kaoma met Lambada. Vorig jaar had Daddy Yankee ook al de zomerhit van het jaar, toen Despacito met Luis Fonsi op nummer 1 de lijst binnenstormde. Dat nummer is dit jaar gezakt naar 7.
De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de vijftig populairste zomerhits ooit gemaakt. De lijst is samengesteld op basis van 112.000 uitgebrachte stemmen via zomerse50.nl. De hitlijst bevat evergreens als In the summertime van Mungo Jerry en Boys of Summer van Don Henley. Ook staan er veel zomerhits in uit de jaren 90 en zeroes. “De Zomerse 50 is heel afwisselend, van oud tot heel nieuw”, vertelt Martijn de Lange van 1Twente, de initiatiefnemer van de jaarlijkse hitlijst.
De Zomerse 50 telt liefst acht zomerhits uit 2018. “Dura van Daddy Yankee is dus de nummer 1, maar ook andere hits van dit jaar doen het goed. Op 4 komt One kiss van Calvin Harris en Dua Lipa de lijst binnen en op 12 staat Échema la culpa van Luis Fonsi en Demi Levato. Twee oudere zomerhits komen opvallend genoeg weer terug in de lijst; Shakira met Whenever, wherever en Vamos a la playa van Miranda.”
De jaarlijkse Zomerse 50 is uitgegroeid tot een radio-evenement met 150 omroepen in Nederland en België die de hitlijst uitzenden. De lijst is in 2001 begonnen, dit jaar is de achttiende editie. Het succes van de Zomerse 50 zit volgens De Lange in het gevoel dat de liedjes oproepen. “Met de Zomerse 50 kun je vakantieherinneringen herbeleven bij jouw lokale omroep. Terugdenken aan vroeger, aan uitgaan op de camping, je eerste vakantie zonder je ouders of aan geslaagde of juist mislukte vakantieliefdes. De Zomerse 50 is een hitlijst vol met herinneringen.” De Zomerse 50 is deze week te horen en te zien bij 150 radiozenders in Nederland en België. Een overzicht van alle uitzendingen en de volledige hitlijst staan op www.zomerse50.nl.
Bron: Zomerse 50
 • 13 Augustus 2018 om 12:22

Piet Paulusma is alweer met het weer bezig

Door Dutch Radio
Piet Paulusma is alweer met het weer bezig
Het gaat steeds beter met de gezondheid van Piet Paulusma. De SBS6-weerman is herstellende van een operatie na een acute verstopping in zijn dikke darm. "Het gaat nu keurig de goede kant op", zo vertelde hij maandag in Evers staat op op Radio 538.
"Mijn hele lichaam stond in een hele korte tijd op zijn kop en ik ook", zei Piet, die repte over een "niet te beschrijven pijn". De weerman wilde verder niet in detail treden. "Men heeft er gewoon voor gezorgd dat alles weer goed kon functioneren. En daar houden we het even bij."
Piet is inmiddels weer thuis en kijkt alweer langzaam uit naar zijn comeback op televisie. Voorlopig blijft zijn dochter Martsje nog wel voor hem invallen. "Ik ben alweer een beetje bezig met het weer. Ik heb natuurlijk elke dag contact met Martsje. Ze doet het uitstekend", aldus Piet. "De komende dagen zal duidelijk worden wanneer ik het weer van Martsje overneem."
Fantastisch weer in het vooruitzicht
De weerman, die in zijn carrière bij SBS bijna geen dag oversloeg, gaat het vooralsnog niet rustiger aandoen. "Dat hoeft niet", zei hij. Wel denkt hij dat Martsje het in de toekomst vaker van hem zal overnemen.
Bron: (foto) © ANP
 • 13 Augustus 2018 om 12:16

Terugkeer Eredivisie trekt veel bekijks

Door Dutch Radio
Terugkeer Eredivisie trekt veel bekijks
De eerste zondaguitzending van het nieuwe voetbalseizoen in Studio Sport Eredivisie is bekeken door 1,9 miljoen mensen. Daarmee was de eerste 'bord op schoot'-uitzending op NPO 1 van het seizoen 2018-2019 direct het best bekeken programma van de zondag, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.
Ook de slotdag van het EK Atletiek wist veel kijkers te boeien. Ruim 1 miljoen mensen zagen hoe Sifan Hassan in Berlijn goud veroverde op de 5000 meter, de eerste gouden medaille voor de Nederlandse equipe. Daarnaast was er zilver voor de vrouwen op de 4 x 100 meter estafette en brons voor de mannen op hetzelfde onderdeel.
De documentaire over de tragische dood van cameraman Stan Storimans trok zondagavond laat 384.000 kijkers naar RTL 4. Het was zondag precies tien jaar geleden dat Storimans om het leven kwam bij een Russische raketaanval in het Georgische stadje Gori.
Het aantal kijkers voor Zomergasten zakte flink na de 777.000 van de uitzending van vorige week met Louis van Gaal. De derde Zomergast, internetpionier Marleen Stikker, was goed voor 244.000 kijkers.
Bron: (foto) © ANP
 • 13 Augustus 2018 om 12:09

Dit was Het Geluid van... Qmusic

Door Dutch Radio
Dit was Het Geluid van... Qmusic
Dit was Het Geluid van... zijn de drie nieuwe tv-commercials van Qmusic. 
In de drie tv-commercials wordt een ode gebracht aan het spel door terug te blikken op een paar ‘geluiden’ uit het verleden. 
Op tv zijn dit het openen van een pak hagelslag (2008), gaatjes prikken in een magnetronmaaltijd (2017) en het inklappen van een gevarendriehoek (2007).


Alle drie de tv-commercials beginnen als een spannende film, waardoor het gelijk de aandacht van de kijkers trekt. Aan het einde is Het Geluid van dit jaar te horen.
Bron: Dutch Radio/Radio.NL
 • 12 Augustus 2018 om 20:48

Nicolas Ruis nieuwe presentator NH Sport

Door Dutch Radio
Nicolas Ruis nieuwe presentator NH Sport
Zondagavond debuteert Nicolas Ruis als nieuwe presentator van NH Sport! Tussen 18.00 en 19.00 uur hoor je Ruis elke zondag met een terugblik op het sportweekend bij NH Radio. 
NH Radio: ''Op zondag brengen we een uur met alle sporthighlights van dat weekend.'' 
Op NH Radio wordt iedere zondag teruggeblikt op het sportweekend. Luister tussen 18.00 en 19.00 uur naar NH Radio!
Bron: Dutch Radio
Foto: NH Radio
 • 12 Augustus 2018 om 18:32

Adriaan van Dis en de Dalai Lama ontmoeten elkaar weer na 30 jaar

Door Dutch Radio
Adriaan van Dis en de Dalai Lama ontmoeten elkaar weer na 30 jaar
In 1986 maakten Adriaan van Dis en de Dalai Lama kennis met elkaar in het VPRO-boekenprogramma Hier is…. Ze spraken onder meer over wetenschap en religie. Dertig jaar later ontmoeten ze elkaar opnieuw in India. 
Van Dis groeide op met een theosofische moeder. Tibet, yoga en reïncarnatie waren alledaagse begrippen thuis; hij hield er een gezonde allergie voor zwevers aan over. En toch, de Dalai Lama en de groeiende populariteit van het Boeddhisme in het westen zijn hem blijven boeien. Wat projecteren westerlingen op een 83 jaar oude geestelijk leider die twittert en een facebook-pagina heeft met meer dan 13 miljoen volgers?
De persoonlijke zoektocht van Van Dis naar de betekenis van het Boeddhisme in onze samenleving is het vertrekpunt in de 3-delige serie. Hoe is de groeiende belangstelling en populariteit van het Boeddhisme te verklaren? Wat biedt het gedachtengoed en de leefwijze uit het Verre Oosten meer dan de traditionele godsdiensten in het westen? Wat heb je aan het Boeddhisme in deze onrustige wereld? En hoe komt het dat in een tijd van sociale media en korte concentratiespanne zoveel westerlingen zich aangetrokken voelen tot Mindfulness? En waarom telt Nederland meer Boeddhabeelden dan tuinkabouters?
De reis voert van Dis van West naar Oost, langs schrijvers, geleerden en beoefenaars. Hij ontmoet pleitbezorgers van een praktisch, werelds Boeddhisme ontdaan van dogma en magie en bezoekt hét Mindfulness-centrum van Europa waar hij deelneemt aan een gezamenlijke ontspanningsmeditatie. Ook spreekt hij met activistische monniken uit Tibet en zoekt hij de broer van de Dalai Lama op. Zelf zegt de Dalai Lama, als je niet oprecht bent in de leer, is het monnikschap niet veel meer dan een verkleedpartij. Wat voor man is de Dalai Lama, kan er nog wel een nieuwe Dalai Lama komen en waar wordt deze dan ‘verwacht’? Alle gesprekken werken toe naar de ontmoeting met de Dalai Lama. Hoeveel wijsheid zit er verborgen achter het gegiechel van His Holiness?
“Van Dis en de Dalai Lama” wordt geproduceerd door Sarphati Media en uitgezonden door De Boeddhistische Blik bij de NCRV op 15, 22 en 29 augustus om 21.10 uur op NPO 2 (herhaling op 22, 29 augustus en 5 september om 16.10 uur).
Bron: (foto) KRO-NCRV
 • 12 Augustus 2018 om 12:08

TV Monument: George Baker op NPO 1

Door Dutch Radio
TV Monument: George Baker op NPO 1
In TV Monument het levensverhaal van Hans Bouwens, alias George Baker, die met zijn eerste opgenomen lied ‘Little Green Bag’ in 1969 meteen een wereldhit scoorde. 
Hij werkt achter de lopende band van de Raak limonadefabriek als 'Little Green Bag' de vijfde plaats in de US Billboard top 100 bereikt. Jaren later groeit ‘Little Green Bag’ uit tot een wereldwijde culthit als Quentin Tarantino het gebruikt als titelsong voor zijn film Reservoir Dogs. En daar blijft het niet bij, op de een of andere manier duiken de vele hits van George Baker telkens weer ergens in een nieuw jasje op. Ook ‘Una Paloma Blanca’ beleefde een internationale revival toen het nummer in 2008 gebruikt werd in de international kaskraker ‘The Kiterunner’.
Wie is deze man die 50 jaar geleden debuteerde als zanger, in de internationale popwereld zoveel weet los te maken, maar in Nederland soms nog in het hoekje van ‘foute artiest’ beland? Vrienden en bekenden uit de (inter)nationale artiestenwereld komen aan het woord, evenals George zelf. Een en ander wordt omlijst door veel en divers archiefmateriaal.
TV Monument: George Baker, zaterdag 25 augustus om 16.55 uur op NPO 1.
Bron: (foto) AVROTROS
 • 12 Augustus 2018 om 11:58

Mediasite.tv Radio is non-stop te beluisteren

Door Dutch Radio
Mediasite.tv Radio is non-stop te beluisteren
Sinds 4 maanden kunnen de bezoekers van de website Mediasite.tv ook non-stop naar Mediasite.tv Radio luisteren. 
Mediasite.tv Radio draait non-stop de beste classics. Je kunt via de podcast luisteren naar soul hits, zomerse muziek, maar ook naar dance hits. 
Mediasite.tv over Mediasite.tv Radio: ''Het mooie van Mediasite.tv Radio is dat het On Demand Radio is dus je kunt naar onze stream luisteren wanneer jij dat wilt. En heb jij e nog en verzoeknummer voor in onze volgend uitzending laat het weten via het Facebook kanaal.''
Mediasite.tv Radio is hier te beluisteren. Om de twee dagen komt er een nieuwe uitzending online.
Meer informatie: www.mediasite.tv
Bron: Dutch Radio
 • 11 Augustus 2018 om 18:15
❌