[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018Dutch Radio

Lopende dj's 3FM Serious Request vandaag bekend

Door Dutch Radio
Lopende dj's 3FM Serious Request vandaag bekend
Vandaag maakt NPO 3FM bekend welke dj’s van 18 t/m 24 december te voet op pad gaan voor 3FM Serious Request: De Lifeline. Ook worden de routes bekend die de drie teams van actie naar actie af gaan leggen om op kerstavond aan te komen op HQ TivoliVredenburg in Utrecht. Tevens wordt vandaag de Kom In Actie-week op 3FM afgetrapt: luisteraars worden van maandag 22 t/m zondag 28 oktober opgeroepen hun eigen actie of event te organiseren voor 3FM Serious Request – De Lifeline.
Meld jouw actie aan via 3fm.nl/seriousrequest en zamel geld in voor het Rode Kruis voor één van de drie doelen van deze editie: levens redden in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten.
Vanmorgen maakte Sander Hoogendoorn in Sanders Vriendenteam op 3FM bekend hij samen met Eva Koreman het eerste dj-team vormt. Sander en Eva starten hun tocht op Vlieland, vervolgen hun tocht naar Friesland om via de afsluitdijk in Noord-Holland aan te komen. Vanaf daar gaan ze op weg naar de eindbestemming: TivoliVredenburg in Utrecht.
De route van Sander en Eva: Vlieland, Harlingen, Zurich, Breezanddijk, Afsluitdijik, Wieringerwef, Medemblik, Wognum, Hoorn, Volendam, Monnickendam, Amsterdam Noord, Schellingwoude, Diemen, Baambrugge, Loenen en Utrecht (TivoliVredenburg).
Later vandaag worden de overige twee dj-teams en de routes die ze gaan afleggen bekend gemaakt op 3FM.
Bron: (foto) NPO
 • 22 Oktober 2018 om 09:03
Gisteren β€” 21 Oktober 2018Dutch Radio

Snellere start voor radioprogramma RickvanV doet 2

Door Dutch Radio
Snellere start voor radioprogramma RickvanV doet 2
Het radionachtprogramma RickvanV doet 2 (PowNed) krijgt een snellere start. Al vanaf 5 november kan presentator Rick van Velthuysen de late luisteraars op NPO Radio 2 bedienen met zijn nieuwe programma. Ook krijgt Van Velthuysen vanaf januari 2019 versterking van sidekick en goede bekende Erik-Jan Rosendahl. “Dubbel goed nieuws”, aldus Van Velthuysen. 
Het gloednieuwe radioprogramma van omroep PowNed zou aanvankelijk in januari 2019 het levenslicht zien, maar kan nu al in november de ether in. Van Velthuysen: “Bij NPO Radio 2 leefde de ambitie om het programma eerder te laten beginnen. Radio-dj’s zijn nogal ongedurige types, dus ik sprong een gat in de lucht toen ik het nieuws vernam. We gaan aan de slag!”
Met RickvanV doet 2 bedient Van Velthuysen vier dagen per week tussen 02:00 en 04:00 uur de late luisteraars met een breed toegankelijk programma. Van humor tot onderhoudende gesprekken met uiteenlopende studiogasten, van muziek tot inbelgesprekjes met luisteraars. “Het wordt open en eerlijke radio. Geen gesprekken met meel in de mond, maar gewoon zaken durven benoemen zoals ze zijn. Scherp en natuurlijk met ruimte voor een lach”, aldus de radio-dj bij de bekendmaking afgelopen zomer.
Vanaf januari 2019 wordt het team kracht bijgezet door niemand minder dan sidekick Erik-Jan Rosendahl, met wie Van Velthuysen eerder succesvol samenwerkte voor het radioprogramma MiddenInDeNachtRick (Radio 538) en later het radioprogramma MogguhRick (Radio Veronica). Rosendahl was daarin verantwoordelijk voor o.a. jingles, spelletjes en reed als razende reporter door het land om vanaf locatie verslag te doen.
Rosendahl kijkt uit naar het nieuwe programma met Van Velthuysen: "Na acht jaar vastgoed op de Zuidas werd het weer tijd voor Hilversum. Ik heb er zin in om met Rick weer snelle, interactieve en verrassende radio te maken."
Bron: (foto) PowNed
 • 21 Oktober 2018 om 20:00

Freddy van de Velde presenteert 500e Geheime zender op RTV Stichtse Vecht

Door Dutch Radio
Freddy van de Velde presenteert 500e Geheime zender op RTV Stichtse Vecht
Radiopiraat Freddy van de Velde staat bij de burgerlijke stand ingeschreven als Willem Boele. Hij is sinds zijn jeugd een etherpiraat in hart en nieren. Bij RTV Stichtse Vecht en het voormalige RTV Maarssen zendt hij legaal uit. Op 20 oktober presenteerde hij zijn 500e uitzending. 
Het was afgelopen zaterdag 20 oktober een gezellige boel in de RTV Stichtse Vechtstudio in Maarssen. Een versierde radiostudio en familie, vrienden en omroepcollega's die deze 500e uitzending niet ongemerkt voorbij wilden laten gaan. Freddy van de Velde heeft er zelf niet zo heel veel van meegekregen, want ook bij deze 500e uitzending was het 'the show must go on'.
In een interview met het voormalige huis aan huisblad Onze Vechtstreek op 27 februari 2009, ter gelegenheid van de 1000e uitzending (een totaal van diverse radiopiraterij) vertelt Freddy hoe het allemaal begonnen is. “Etherpiraat wordt je niet zomaar”, legt hij daarin uit. “Dat zit in je bloed. Ik was als jongen van 16 gefascineerd door zeepiraat Radio Veronica. Deze piratenzender zocht mensen om tapes voor de nachtuitzendingen op te nemen. Ik ging dat doen en zo kwam ik met de radiopiraterij in aanraking.” In de Hilversumse studio van Veronica leerde Van de Velde de bekende diskjockeys uit die tijd kennen. Joost den Draaijer (Willem van Kooten) is altijd zijn favoriet en grote voorbeeld geweest. In zijn Veronicatijd had Freddy van de Velde al een voorkeur voor het Nederlandse lied. Vanaf 1970 nam hij voor zijn nachtprogramma alleen nog maar Nederlandse liedjes op.
Freddy van de Velde is een man van cijfertjes. Zijn allereerste uitzending als radiopiraat was op 10 mei 1986 met zijn piratenzender Radio Polderland. Al met al was zijn uitzending op 20 oktober de 1855e uitzending.
Het totale lijstje uitzendingen ziet er zo uit:
Radio Polderland totaal 929 uitzendingen (als piraat 676 en lokaal 253)
Maarssen totaal 500 uitzendingen (RTV Maarssen 123 en RTV Stichtse Vecht 377)
You FM totaal 17 uitzendingen
Radio Woerden totaal 409 uitzendingen
De luisteraars van ‘De Geheime Zender’ bestonden bij de 1000e uitzending vooral uit 60 plussers, mensen die de tijd van de legendarische zeepiraten Radio Veronica, Radio Caroline, Radio London en Radio Noordzee bewust hebben meegemaakt. Met het verstrijken van de jaren ging ook de leeftijd van de luisteraars omhoog. Sinds de tijd dat de luisteraars op zaterdagavond 'De geheime zender' ook op de kabeltelevisie kunnen zien is presentator Freddy van de Velde nog altijd ongekend populair bij de ouderen.
In 2009 besloot Freddy van de Velde, die nog lang niet genoeg heeft van het programma’s maken het interview met: “Ik ga door tot ik er bij neerval, elke uitzending was en is leuk!”
Daar denkt hij bij zijn 500e uitzending voor RTV Stichtse Vecht en voorheen RTV Maarssen vast en zeker nog steeds zo over.
Auteur interview 27 februari 2009 in Onze Vechtstreek: Ria Poot
Bron: (foto) RTV Stichtse Vecht
 • 21 Oktober 2018 om 14:31

Celine Huijsmans sidekick Giel Beelen

Door Dutch Radio
Celine Huijsmans sidekick Giel Beelen
Celine Huijsmans wordt maandag 22 oktober de sidekick van Giel Beelen. In De Veronica Ochtendshow vervangt ze éénmalig vaste sidekick Frederique Dittrich omdat zij andere verplichtingen heeft die dag.  
Radio Veronica Giel Beelen: “Toen Fré aangaf er een dag niet te zijn, hoefde ik niet lang na te denken over een goede invaller. Ik dacht direct aan Celine. We komen elkaar vaak tegen bij Talpa Radio, ik weet dat ze de muziek van Veronica te gek vindt en we hebben al eens eerder samengewerkt voor de VeroniCalender. Een perfecte match dus.”
Celine Huijsmans: “Ik vind het een hele eer dat ik voor één keer de sidechick van Giel mag zijn. Na de geweldige shoot voor de VeroniCalender wordt dit onze tweede samenwerking voor Veronica. We gaan er een mooie uitzending van maken.”
De Veronica Ochtendshow met Giel is van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 09.00 uur te horen bij Radio Veronica.
Bron: Dutch Radio/Talpa Radio/Mediasite.tv
Foto: © Kim Feenstra Photography
 • 21 Oktober 2018 om 13:30

Radiopiraat op 106.1 FM te beluisteren

Door Dutch Radio
Radiopiraat op 106.1 FM te beluisteren
Er was weer een radiopiraat op 106.1 FM te beluisteren. De geheime zender kwam uit Midden-Nederland, dat zei een onbekende radio-dj in zijn uitzending. De piraat was in een omtrek van een kilometer te horen vanaf een geheime locatie. 
In onderstaande video hoor je hoe de radiopiraat de band verlaat:


Wanneer de geheime zender weer op de radio te horen zal zijn is niet bekend.
Bron: Dutch Radio
 • 21 Oktober 2018 om 11:40

Menno Schilthuizen wint Jan Wolkers Prijs 2018

Door Dutch Radio
Menno Schilthuizen wint Jan Wolkers Prijs 2018
De Jan Wolkers Prijs 2018, de prijs voor het beste natuurboek, gaat dit jaar naar het boek ‘Darwin in de stad’ van evolutiebioloog Menno Schilthuizen. Karina Wolkers reikte de prijs uit tijdens de live-uitzending van het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels (BNNVARA) in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Darwin in de stad, verschenen bij uitgeverij Atlas Contact, beschrijft hoe de natuur zich aanpast aan de stad. 
Juryvoorzitter Jean-Pierre Geelen over de winnaar: ‘De jury heeft gekozen voor de verrassing, waarin wijsheid rijkelijk overgoten met feiten wordt opgediend. Die je leert kijken op een andere manier, die je opnieuw versteld doet staan van het wonder van zogenaamd alledaagse natuur, van de flexibiliteit, en dat alles uiterst leesbaar opgeschreven door een verteller die wat te zeggen heeft’.
De jury spreekt van een uitzonderlijk goed jaar voor de natuurboeken, mede te danken aan de Boekenweek 2018, met als thema ‘natuur’. Daardoor werden naast non-fictie ook romans en poëzie ingezonden voor de prijs. ‘Het régende dit jaar natuurboeken. De oogst was groter dan ooit. Wat opviel: natuur in de stad is echt een thema geworden’, aldus de jury.
De andere genomineerden voor de vijfde editie van de Jan Wolkers Prijs waren:
Binnenstebinnen - Jan Paul Schutten en Arie van ’t Riet - Uitgeverij Gottmer.
De Meerkoet - Remco Daalder - Uitgeverij Atlas Contact.
Rotgrond bestaat niet - Gerbrand Bakker - Uitgeverij Cossee.
Wieren - Miek Zwamborn - Uitgeverij van Oorschot.
Jan Wolkers Prijs 
De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van het BNNVARA-programma Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. De prijs is dit jaar voor de zesde keer uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een originele tekening van de winnaar, gemaakt door Siegfried Woldhek. De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Daniel Gulpers (Vroege Vogels).
Eerdere winnaars van de prijs zijn:
Dik van der Meulen - De kinderen van de nacht (2017), Albert Beintema - De grutto (2016), Louis Schoonhoven e.a. - Niet zonder elkaar (2015), Remco Daalder - De gierzwaluw (2014) en Simon van der Geest – Spinder (2013).
In 2017 kreeg Koos van Zomeren de eerste Jan Wolkers Oeuvreprijs.
Bron: BNNVARA
 • 21 Oktober 2018 om 10:08

Wereldreis op Wielen: de ultieme reality roadtrip

Door Dutch Radio
Wereldreis op Wielen: de ultieme reality roadtrip
Ze zegden hun baan op. Verhuurden hun huis. En vertrokken voor onbepaalde tijd. Voor het nieuwe programma Wereldreis op Wielen hebben twee gezinnen en twee duo’s alles in Nederland achtergelaten, voor het avontuur van hun leven. Ze gaan een reis maken van 20.000 kilometer: in een karavaan kleine huisjes op wielen proberen ze om vanuit Canada het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika te bereiken. Al hun avonturen, uitdagingen en strubbelingen zijn vanaf maandag 22 oktober wekelijks te zien om 21:30 uur bij SBS6.
De karavaan van Wereldreis op Wielen bestaat uit een groep totaal verschillende reisliefhebbers. De families Wooning en Gerritsen (inclusief de kids, tussen de 2 en 10 jaar oud), het jonge koppel Sonny en Jaydi en de vriendinnen Lianne en Rinke krijgen elk een tiny house op wielen, een beperkt startbudget en de verplichting om als groep bij elkaar te blijven. We volgen ze, als ze met de beroemde Pan American Highway als uitgangspunt van Noord- naar Zuid-Amerika trekken.
De avonturiers moeten het onderling eens worden over de route. Is het startgeld op? Dan begint de echte uitdaging! Om door te kunnen reizen, moeten ze geld gaan verdienen. Hoe ze dat doen, mogen ze zelf weten. Zo overweegt de familie Wooning om onderweg op campings te gaan koken voor locals, wil de familie Gerritsen geld verdienen met het figureren in commercials en reclamecampagnes, iets wat ze thuis ook al deden. Sonny en Jaydi hopen dat hun Instagram-account voor inkomsten zorgt en Lianne en Rinke wachten af wat er op hun pad komt.
Lukt het de reizigers om een gezamenlijk plan te trekken en de reis van hun leven te maken? Ondanks alle gevaren, heimwee en tegenslagen? Ze ontdekken het ene land na het andere, zijn zo vrij als een vogel. Dat klinkt als een droom, maar is het ook echt de weg naar geluk?
Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf maandag 22 oktober om 21:30 uur.
Bron: (foto) Talpa TV
 • 21 Oktober 2018 om 10:00

Koning Willem-Alexander en koningin MΓ‘xima in Door Andere Ogen bij MAX

Door Dutch Radio
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Door Andere Ogen bij MAX
Op maandag 22 oktober om 20.25 uur op NPO 2 staat het MAX-programma Door Andere Ogen in het teken van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de Britse koningin Elizabeth. 
Op de vooravond van het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk toont Door Andere Ogen het portret van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en koningin Elizabeth. De portretten worden geschetst door correspondent Lia van Bekhoven, conservator van Paleis Het Loo en kunsthistoricus Paul Rem, koningshuisverslaggever Marc van der Linden en historicus Wim Berkelaar.
Brexit
Lia van Bekhoven, al dertig jaar correspondent in Londen, ziet het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de Britse koningin Elizabeth als een belangrijk signaal in tijden van Brexit. De Windsors willen de Oranjes laten weten dat zij ondanks het vertrek van Engeland uit de Europese Unie nog steeds tot de Europese familie blijven behoren. Van Bekhoven: ''De Brexit is tijdelijk, wij zijn er al meer dan duizend jaar. Dat is de boodschap. Het is onderdeel van soft diplomacy van de Britse royals.’’
Cultuurverschillen
Waar het Nederlandse koningspaar zich menselijk en benaderbaar etaleert, heerst op Buckingham Palace nog altijd de doctrine van afstandelijkheid, traditie en strenge protocollen. ”Elizabeth heeft nog nooit haar eigen gordijnen geopend, het eigen bad laten vollopen of zelf haar bh aan gedaan. Dat is de monarchie waar je hier nog mee te maken hebt,” zegt van Bekhoven, ''het staatsbanket zal indrukwekkend zijn. Alles wordt uit de kast gehaald. Dit is de eredivisie van alle monarchieën.”
Over Door Andere Ogen
Door Andere Ogen is een actueel biografieënprogramma onder leiding van Fons de Poel. In dit MAX-programma worden de levens en carrières belicht van spraakmakende personen uit de werelden van o.a. sport, amusement, cultuur en politiek. Intimi, deskundigen, familieleden en andere betrokkenen voorzien de levensverhalen van duiding en zorgen voor originele invalshoeken en nieuwe perspectieven.
Door Andere Ogen - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima
Maandag 22 oktober
Om 20.25 uur op NPO 2
Bron: (foto) MAX
 • 21 Oktober 2018 om 09:52
OuderDutch Radio

500e aflevering van De Geheime Zender met Freddy van de Velde

Door Dutch Radio
Zaterdag 20 oktober 2018 presenteert Freddy van de Velde alweer zijn 500e editie van De Geheime Zender vanuit de studio in Maarssen. Eerst vanaf 1 augustus 2008 onder de vlag van RTV Maarssen vanaf de bovenetage van een café in Maarssen en vanaf Kerst 2008 in de oude brandweergarage en vanaf september 2015 in de huidige studio aan het Harmonieplein.
In Maarssen heeft de geheime zender twee verhuizingen meegemaakt (van het café naar de oude brandweergarage Kerst 2008) en van de oude brandweergarage aan de Gaslaan naar de studio op het Harmonieplein (september 2015). Ook kreeg De Geheime Zender in Maarssen nog te maken met de gemeentelijke herindeling : op 1 januari 2011 heette RTV Maarssen en Radio Polderland voortaan RTV Stichtse Vecht.
Freddy maakte bij RTV Maarssen 123 uitzendingen ( van 1 augustus 2008 tot 31 december 2010) en bij RTV Stichtse Vecht 377 uitzendingen (van 1 januari 2011 tot en met 20 oktober 2018).
De 500e editie wordt gevierd met het draaien van de mooiste meest aangevraagde muzieknummers uit die 500 uitzendingen. Bellen voor verzoekjes kan deze week niet, maar een felicitatie aan Freddy met deze mijlpaal is altijd welkom!
Luistert u mee? Zaterdag 20 oktober van 20.00-23.00 uur op de radiokanalen en TV kanaal van RTV Stichtse Vecht.
Bron: (foto) RTV Stichtse Vecht
 • 20 Oktober 2018 om 18:51

Lil Kleine aast op groot talent in negende seizoen β€˜The voice of Holland’

Door Dutch Radio
Lil Kleine aast op groot talent in negende seizoen ‘The voice of Holland’
Nederland kent hem vooral van zijn dure horloges, sigaren en champagne. Vanaf 2 november neemt hij, naast de luxe stoel in zijn grote wagen, ook plaats in de royale rode zetel van ‘The voice of Holland’. Met Lil Kleine als nieuw gezicht is de coach-samenstelling meer divers en de strijd tussen de coaches verrassender dan Nederland ooit gezien heeft. Nieuw dit seizoen is dat er ook bandjes meestrijden om de felbegeerde titel. Vanaf 2 november kleuren de vrijdagavonden weer Voice-rood bij RTL 4 en barst de muzikale strijd om 20.30 uur los.
De onderlinge competitie tussen de coaches is dit jaar wederom heftig. Lil Kleine brengt naast een flinke dosis enthousiasme en humor ook een lading aan kennis, gouden platen, nummer 1-hits en ervaring op het gebied van hiphop mee. Met zijn laatste nummer 1-hit ‘Verleden Tijd’ verbrak Lil Kleine samen met Frenna het Nederlandse Spotify record voor de meeste streams in 24 uur. Dit betekent dat het niet meer zo vanzelfsprekend is dat al het raptalent voor de langstzittende coach, Ali B, kiest. De rapper en succesvolle artiestenmanager barst van de positieve energie en haalt veel talent binnen met zijn vlotte babbel en unieke verleidingsskills, maar wacht nog steeds op zijn eerste overwinning. De grote winnares van vorig seizoen, Anouk, wil niets liever dan haar titel prolongeren en in de zoektocht naar talent is zij nog altijd even kritisch en eerlijk. Waylon, die twee jaar geleden wist te winnen, had vorig jaar geen talent meer over in de finale. Dit jaar is hij erop gebrand daar verandering in te brengen.
In zeven afleveringen met Blind Auditions stellen de coaches hun teams samen die in de daaropvolgende Battles gehalveerd worden. In The Knockouts bepalen de coaches met welke drie talenten zij de liveshows in gaan. De presentatie ligt dit seizoen in de vertrouwde handen van Martijn Krabbé en Wendy van Dijk. De winnaar van ‘The voice of Holland’ wint dit jaar naast een platencontract ook nog eens 50.000 euro en mag een videoclip opnemen in Zuid-Afika.
Ook online valt er dit jaar weer genoeg te genieten van extra ‘The Voice’-materiaal. Naast de welbekende RedRoom app, waarin de thuiscoaches weer hun stem kunnen laten horen, gaan ‘The Voice’ en Vodafone dit jaar samen op zoek naar de meest muzikale familie van Nederland in ‘The Voice Family’. In deze nieuwe online zangcompetitie kunnen families, of bijvoorbeeld vriendengroepen of collega’s, hun muzikale talent laten horen. Hun audities worden uiteraard van eerlijk commentaar voorzien door de coaches en iedere week is een nieuwe aflevering te bekijken via thevoiceofholland.com en de RedRoom app. Daarbovenop komt in samenwerking met HP ook nog ‘Relive The Voice’. In vier online afleveringen herbeleeft Maan het ‘Voice’-avontuur van en met een talent uit eerdere edities van ‘The Voice’.
‘The voice of Holland’ wordt geproduceerd door Talpa.
'The voice of Holland', vanaf vrijdag 2 november om 20.30 uur bij RTL 4.
Bron: (foto) RTL
 • 20 Oktober 2018 om 18:30

Zes koppels strijden om één droombruiloft... die ze met elkaar moeten samenstellen

Door Dutch Radio
Zes koppels strijden om één droombruiloft... die ze met elkaar moeten samenstellen
In het nieuwe SBS6-programma In de ban van de Trouwring gaan zes trouwlustige koppels, onder toeziend oog van presentator Kees Tol, een heftige strijd met elkaar aan. Het winnende koppel krijgt een gratis droombruiloft, met alles erop en eraan. Voor het zover is moeten ze deze bruiloft wél eerst voorbereiden en samenstellen, met elkaar! Ze moeten het eens zien te worden over alle aspecten van een ultieme trouwdag. Van jurk, taart en ringen tot locatie, vervoer en natuurlijk de huwelijksreis. Welke keuzes maken ze als groep en in hoeverre zijn ze bereid om compromissen te sluiten? Het zijn belangrijke keuzes, want het stel dat uiteindelijk wint moet het op hun grote dag doen met alle keuzes die de groep heeft gemaakt… In de ban van de trouwring is vanaf zondag 21 oktober om 21.30 uur te zien bij SBS6.
Drie weken lang wonen de stellen met elkaar in één huis. Ze krijgen pittige opdrachten om zakgeld te verdienen voor de huwelijksreis, maar hun belangrijkste taak is om met zijn allen een droomhuwelijk samen te stellen. Omdat smaken nu eenmaal verschillen, heeft een gerenommeerde weddingplanner voor elk huwelijksonderdeel zes totaal verschillende opties geselecteerd. Het ‘enige’ dat de zes liefdesparen nu hoeven te doen, is kiezen. Wordt het een strandtent of een sprookjeskasteel? Een glimmende sportwagen of een klassieke koets? Een witte of juist een rode jurk? Welk stel doet water bij de wijn, en welk stel wil alles per se op hun manier?
Met iedere dag en met iedere beslissing wordt het plaatje van de droombruiloft completer en de concurrentie kleiner. Want in confronterende stemrondes kunnen de koppels elkaar wegstemmen, en op die manier zelf een stapje dichter bij het altaar komen. Uiteindelijk kan maar één stel die ultieme prijs winnen: een droombruiloft inclusief huwelijksreis voor nop!
In de Ban van de Trouwring is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties.
Het programma is vanaf zondag 21 oktober 21.30 uur te zien bij SBS6.
Bron: (foto) Talpa TV
 • 20 Oktober 2018 om 18:16

Studenten luisteren amper meer naar 3FM

Door Dutch Radio
Studenten luisteren amper meer naar 3FM
Studenten luisteren amper meer naar 3FM, dat bleek woensdag tijdens een interview tussen presentator Twan Huys en Pinkpopdirecteur Jan Smeets. Het interview vond plaats op het jaarlijkse Career Event van Hogeschool Tio.
Tijdens het Career Event doen de hbo- en mbo-studenten van de studierichtingen hotel, events, toerisme, marketing en business inspiratie op door gastcolleges te volgen van diverse interessante sprekers en leggen ze contacten met (internationale) stagebedrijven. Onderdeel van het programma is de College Tour, waarin Twan Huys elk jaar een andere gast interviewt.
Dit jaar was Pinkpopdirecteur Jan Smeets te gast, die vertelde over het succes van Pinkpop en diverse vragen van studenten beantwoordde. Het gesprek kwam op adverteren, en Twan Huys besloot een steekproef te doen onder de 650 aanwezige studenten. Hij vroeg studenten hun hand op te steken als ze naar 3FM luisterden, en hun hand op te steken als ze naar Radio538 luisterden. Opvallend was dat vrijwel geen enkele hand de lucht in ging voor 3FM, terwijl de halve zaal zijn hand opstak voor Radio538. Hoewel het een steekproef betreft, is dit voor 3FM mogelijk wel reden tot zorg.
Bron: (foto) Hogeschool Tio
 • 20 Oktober 2018 om 17:40

StukTV laat jongeren weer buitenspelen met Het Jachtseizoen

Door Dutch Radio
StukTV laat jongeren weer buitenspelen met Het Jachtseizoen
Zondag 21 oktober start het derde seizoen van StukTV’s populaire format ’Het Jachtseizoen’. Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt openen weer de jacht op Bekende Nederlanders. Wederom zullen de producten van Samsung hen ook dit jaar helpen tijdens de jacht. Jongeren kunnen zelf ook ‘Het Jachtseizoen’ met vrienden spelen met de app.
In ‘Het Jachtseizoen’ moeten BN’ers gehuld in een oranje gevangenisoverall en met een voorsprong van twintig minuten zonder geld of telefoon proberen uit handen te blijven van de mannen van StukTV. Elke tien minuten stuurt een Samsung GPS-tracker hun locatie naar Giel, Thomas en Stefan, die beschikken over een snelle bus gevuld met alle communicatiemiddelen van Samsung, zoals de nieuwste Galaxy S9 en S9+, de Tab S4 en een drone. Verder dragen de mannen van StukTV de nieuwste Galaxy Watch, waarmee ze tactisch, snel en handsfree kunnen communiceren. Bekende boeven zijn dit seizoen onder andere Kalvijn, Rico Verhoeven en Anna Nooshin.
Het succesvolle format genereert veel engagement, de fans zijn erg betrokken en hebben invloed op de content. De meest bekeken aflevering is al meer dan 5,1 miljoen keer bekeken.
StukTV en Samsung krijgen de jongeren – met hun professionele content – letterlijk in beweging. Zowel in kijkgedrag als in (de gewenste) merkassociaties. Met de app van ‘Het Jachtseizoen’ kunnen jongeren dit seizoen weer zelf het spel spelen met vrienden. Hiermee stimuleren StukTV en Samsung het buitenspelen onder jongeren. De app is inmiddels al meer dan 350.000 keer gedownload.
Nieuw dit jaar is dat de 1,9 miljoen volgers van StukTV invloed kunnen uitoefenen welke boef uit seizoen 1, 2 of 3 nogmaals opgejaagd moet worden in de laatste aflevering. De kijker is dus in control.
Samsung wil met dit partnership op een natuurlijke manier haar merkrelevantie en productbekendheid onder millennials vergroten. “‘Het Jachtseizoen’ laat je weer buiten spelen middels hedendaagse technologie. Jongeren zijn enorm betrokken bij elke aflevering en dowloaden zelf de app om er buiten mee aan de slag te gaan. Samen met StukTV willen we de jongeren blijven stimuleren om technologische innovaties op een gezonde manier te gebruiken”, aldus Gerben van Walt Meijer, Head of Marketing Mobile bij Samsung Nederland.
De campagne wordt ondersteund met in-app promotie, social media, TV-promo’s en billboards.
‘Het Jachtseizoen’, vanaf zondag 21 oktober t/m zondag 16 december wekelijks een upload op www.youtube.com/stuktv.
Bron: (foto) RTL
 • 20 Oktober 2018 om 12:28

Half miljoen kijkers voor Welkom aan boord

Door Dutch Radio
Half miljoen kijkers voor Welkom aan boord
De eerste aflevering van Welkom aan boord heeft vrijdag 528.000 kijkers getrokken. Het programma komt daarmee op de negentiende plek van de kijkcijfertop 25. In het SBS6-programma wordt een inkijkje gegeven in het reilen en zeilen van luchtvaartmaatschappij Transavia. De camera volgt daarvoor een aantal medewerkers in en buiten de toestellen die dagelijks reizigers naar hun vakantiebestemmingen brengen.
Welkom aan boord moest het opnemen tegen onder meer de TV Show op NPO1 en The Talent Project op RTL4. Deze programma's scoorden, met respectievelijk 876.000 en 767.000 kijkers, aanzienlijk beter. Het Journaal van acht uur op NPO1 was met ruim 1.8 miljoen kijkers het best bekeken programma, gevolgd door Flikken Rotterdam (NPO1, 1.256.000 kijkers) en De wereld draait door (NPO1, 1.191.000 kijkers).
Bron: (foto © ANP
 • 20 Oktober 2018 om 10:57

Kees van der Spek presenteert nieuw SBS6-programma Oplichters op het internet

Door Dutch Radio
Kees van der Spek presenteert nieuw SBS6-programma Oplichters op het internet
In het nieuwe SBS6-programma Oplichters op het internet, dat vanaf zondag 21 oktober start, helpt Kees van der Spek slachtoffers die voor grote bedragen digitaal zijn opgelicht. Kees reist het binnen- en buitenland af om de internetoplichters op te sporen die op dat moment onvindbaar zijn. Lukt het hem om te achterhalen wie de onlineverkoper is die geld incasseert, maar nooit iets levert? En wie zit achter de vervalste bankmailtjes die heel veel Nederlanders ontvangen?
In de eerste aflevering gaat Kees langs bij Linda. Zij werd via een datingsite verliefd op een hele leuke Engelsman. Hij beloofde haar gouden bergen, totdat hij opeens in Zuid-Afrika in de gevangenis belandde. Er moest smeergeld betaald worden om hem vrij te krijgen. Linda maakte in totaal 65.000 euro over om de liefde van haar leven te redden. Al snel ontdekte ze dat ze was opgelicht. De man was helemaal geen Engelsman in nood, maar een bedrieger die een vals profiel gebruikt. Kees en zijn team starten een zoektocht en die brengt hen en Linda uiteindelijk tot diep in Ghana, het land van de beruchte internetoplichters ‘The Sakawa Boys’…
Oplichters op het internet wordt geproduceerd door Simpel Media.
Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf zondag 21 oktober 21.30 – 22.30 uur.
Bron: (foto) Talpa TV
 • 20 Oktober 2018 om 09:46

Zorgminister Bruno Bruins bij Rick Nieman in WNL Op Zondag

Door Dutch Radio
Zorgminister Bruno Bruins bij Rick Nieman in WNL Op Zondag
De zondag begint met Rick Nieman. In WNL Op Zondag ontvangt de presentator prominente gasten over het laatste nieuws, actuele onderwerpen en brandende kwesties. De rechts-georiënteerde talkshow wordt live uitgezonden op NPO1 vanuit het Vondelpark in Amsterdam.
Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport, is zondag te gast bij Rick Nieman. De VVD-bewindsman komt vertellen over de kosten van de zorg en de aanpak van te dure medicijnen.
Bestseller-auteur Frank Westerman komt vertellen over zijn nieuwe boek ‘Wij, de mens’. Daarin trekt hij als ontdekkingsreiziger de wereld rond op zoek naar de missing link tussen mens en dier.
Welk machtsspel speelt de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman? Daarover oorlogsverslaggever Hans-Jaap Melissen en historicus en oud VVD-politicus Arend Jan Boekestijn. .
TV-maker Anita Witzier komt vertellen over een nieuw seizoen van het tv-programma ‘Anita wordt opgenomen’. In deze serie duikt de presentatrice onder in de vrouwengevangenis van Nieuwersluis.
WNL Op Zondag, zondagochtend 21 oktober om 09.30 uur op NPO 1.
Bron: WNL
 • 20 Oktober 2018 om 08:52

Stembussen voor de Sublime 500 feestelijk geopend door Jonathan Jeremiah

Door Dutch Radio
Stembussen voor de Sublime 500 feestelijk geopend door Jonathan Jeremiah
De Britse soulzanger Jonathan Jeremiah heeft de stembussen voor de Sublime 500 vanochtend feestelijk geopend. Dat deed hij door live vanuit de ochtendshow Sublime Sunrise de eerste stem uit te brengen. Luisteraars kunnen vanaf nu stemmen op hun favoriete soul-, funk- en jazzplaten en maken daarbij kans op een rondreis door Australië of Nieuw-Zeeland.
Music Director Jaap Brienen: "Vorig jaar vierden we ons 5-jarig bestaan met een Sublime 500. Dat beviel ons en onze luisteraars zo goed dat we besloten er een jaarlijkse traditie van te maken. Het hele jaar door selecteren wij de muziek op Sublime, maar nu zijn onze luisteraars de baas: zij kiezen de beste funk-, soul- en jazznummers, en wij zenden ze vervolgens uit."
Stemmen is mogelijk van 19 tot en met 28 oktober op Sublime.nl. De Sublime 500 wordt uitgezonden van 5 tot en met 9 november.
De rondreis door Australie of Nieuw-Zeeland wordt mede mogelijk gemaakt door TravelEssence, dé down-underreisspecialist.
Bron: (foto) Sublime
 • 19 Oktober 2018 om 20:49

Nieuwe rechercheurs 'Kroongetuige' bekend

Door Dutch Radio
Nieuwe rechercheurs 'Kroongetuige' bekend
Voor het tweede seizoen van het RTL-programma ‘Kroongetuige’ kruipen Vivienne van den Assem, Eva Cleven, Bo Maerten, Kluun, Viggo Waas, Kaj van der Ree, Loretta Schrijver, Birgit Schuurman en Fred Teeven vanaf maandag 15 oktober in de huid van rechercheur. Zij gaan proberen een (fictieve) moord op te lossen vanuit een Zweeds landhuis. Monic Hendrickx presenteert het tweede seizoen van dit RTL-programma.
De negen rechercheurs gaan proberen een moord op te lossen in Zweden en nemen hun intrek in een monumentaal Zweeds huis nabij de plaats delict. Wat er precies gebeurd is weten ze niet. Ze moeten het doen met minieme aanwijzingen die in het Zweedse industriestadje Köping zijn achtergebleven. Dag en nacht zijn de BN’ers in de greep van het misdaadverhaal, waarvan zij – in tegenstelling tot de kijker - niets hebben gezien. In elke aflevering lopen fictie en reality dwars door elkaar heen. De karakters uit de fictie duiken te pas en te onpas op in het dagelijks leven van de rechercheurs, zonder dat zij dat weten. Zij leven in een gecreëerde wereld waarin ze 24/7 alert moeten zijn.
De 'Kroongetuige'
Het onderzoek naar de moord wordt bemoeilijkt door één van de rechercheurs. Hij of zij weet wie het gedaan heeft en heeft zwijggeld gekregen. Middels verschillende onderzoeken proberen de BN’ers te achterhalen wie de moord gepleegd heeft. De ‘Kroongetuige’ doet er echter alles aan om zo min mogelijk onderzoeken te laten slagen. Want als de dader niet gepakt wordt, mag hij of zij het zwijggeld houden.
Afvalrace
Aan het eind van elke aflevering maken de rechercheurs een proces verbaal op; een verslag van het onderzoek tot dan toe, vol met details. Wie dat het minst goed doet, moet het programma verlaten. In de laatste aflevering moet eerst de ‘Kroongetuige’ worden ontmaskerd. Als dat lukt, moet daarna nog een wachtwoord worden ingevuld. Pas als dat juist is, kan de dader worden gearresteerd en gaat het zwijggeld niet naar de ‘Kroongetuige’ maar naar de winnaar.
Lukt het één van de BN’ers om de dader te ontmaskeren? Of is de ‘Kroongetuige’ iedereen te slim af en mag hij of zij het zwijggeld houden?
App
Thuis kan er ook meegespeeld worden. Met de app waan je jezelf in Köping, de plek in Zweden waar het allemaal gebeurt. Wekelijks speur je door middel van spellen en extra content mee met de rechercheurs en per aflevering kun je zelf voorspellen wie jij denkt dat de Kroongetuige is.
‘Kroongetuige’ wordt geproduceerd door Strix Television en is vanaf maandag 15 oktober te zien bij RTL 4 om 21:30 uur.
Bron: (foto) RTL
 • 15 Oktober 2018 om 10:48

Samenwerking Prepr en YPCA, De Radiofabriek

Door Dutch Radio
Samenwerking Prepr en YPCA, De Radiofabriek
Prepr en YPCA, De Radiofabriek zijn een samenwerking aangegaan. Afgelopen donderdag tekenden Jouko Huismans (Prepr) en Lars Schotanus (YPCA) hiervoor een overeenkomst op het Media Park in Hilversum. Voor de online radiostations van De Radiofabriek, Traffic Radio, ALLsportsradio en New Business Radio, wordt voortaan gebruik gemaakt van Prepr als content managementplatform.
Met Prepr kunnen de programmamakers van De Radiofabriek hun programma’s veel eenvoudiger voorbereiden en content tijdens live uitzendingen managen. Alle reacties van luisteraars via sociale media, SMS, e-mail en app komen via Prepr binnen. Daarnaast gaat het publiceren van fragmenten op de websites, in apps en sociale media heel snel.
Lars Schotanus, directeur YPCA, De Radiofabriek: “Inmiddels werken onze programmamakers al enige tijd op de achtergrond met Prepr en zijn ze hier stuk voor stuk erg enthousiast over. Zeker voor ons als productiehuis is dit een grote stap om ons redactieproces te stroomlijnen en te vereenvoudigen. We werken nu met één centrale interface en niet meer met allerlei losse schermen. Ook met onze live uitzendingen op locatie kunnen wij werken met Prepr”.
Jouko Huismans, directeur Prepr: “YPCA, De Radiofabriek heeft een unieke positie in het Nederlandse radiolandschap. Ze zijn altijd met iets nieuws bezig. Voor ons dus een goede partner om nieuwe innovaties voor radio te gaan ontwikkelen. Hiermee kunnen wij onze marktleiderspositie in de Benelux verder gaan uitbouwen”.
Over Prepr 
Prepr is een innovatief content managementplatform voor radiostations, waarmee je programma’s kunt voorbereiden en uitzenden, multi channel engagement met je publiek kan versterken en persoonlijke profielen van je publiek kan opbouwen. Prepr maakt het voor radiostations mogelijk direct in te spelen op het snel veranderende medialandschap en het gedrag van luisteraars.
Prepr is ontwikkeld in samenwerking met Radio 538 en inmiddels in gebruik bij alle zenders van Talpa Radio (Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica en Radio 10), de nieuwsdienst van Talpa Radio, NPO, verschillende regionale omroepen en bij landelijke zenders in België en Zweden.
YPCA, De Radiofabriek is als mediabedrijf gevestigd op het Media Park in Hilversum en bedenkt, ontwikkelt, levert en exploiteert media concepten. Het bedrijf is onder meer eigenaar van de online radiostations Traffic Radio, ALLsportsradio en New Business Radio en verzorgt mediaproducties voor een breed scala klanten en opdrachtgevers.
Bron: (foto) YPCA
 • 15 Oktober 2018 om 10:37

Sonja Schuurman exposeert haar schilderijen in Bergen

Door Dutch Radio
Sonja Schuurman exposeert haar schilderijen in Bergen
Sonja Schuurman exposeert haar schilderijen op de 'De Kunst10daagse' in Bergen, Noord-Holland. Dat meldt dochter Katja Schuurman op Instagram. 
''Mijn prachtige moeder met haar best leuke dochters. Vanaf aanstaande zaterdag 20 t/m zondag 28 oktober exposeert ze haar schilderijen op de De Kunst10daagse' in Bergen, Noord-Holland. Mijn mama was vroeger handenarbeid lerares en tekent en schildert al haar hele leven'', aldus Katja Schuurman. 
Bron: Dutch Radio
Foto: © Sonja Schuurman
 • 15 Oktober 2018 om 00:11
❌