[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 27 Mei 2018Dutch Radio

3FM-dj Frank van der Lende mocht ochtendshow presenteren

Door Dutch Radio
3FM-dj Frank van der Lende mocht ochtendshow presenteren
3FM-dj Frank van der Lende heeft afgelopen week de ochtendshow op NPO 3FM gepresenteerd. Van der Lende nam de radioshow over van Domien Verschuuren, die op vakantie was. Vanaf maandag is Domien weer tussen 06:00 en 09:00 uur te horen op de publieke popzender. 
Frank van der Lende: "Hoi mensen, als je geluisterd hebt van de week dan heb je het al meegekregen maar het was echt gezellig op de vroege ochtend."
Frank van der Lende is elke vrijdag tot en met zondag tussen 19:00 en 22:00 te horen met Frank's Feestje op NPO 3FM.
Bron: Dutch Radio
 • 27 Mei 2018 om 19:20

Minst bekeken CL-finale van afgelopen 10 jaar

Door Dutch Radio
Minst bekeken CL-finale van afgelopen 10 jaar
De finale van de Champions League is zaterdagavond door ruim 1,5 miljoen mensen in Nederland bekeken. Het duel tussen Real Madrid en Liverpool was daarmee de minst bekeken eindstrijd van het prestigieuze toernooi van de afgelopen tien jaar. Dat blijkt zondag uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). 
,,Het was hier zaterdagavond heel mooi weer. Veel mensen zaten op terrasjes'', geeft een woordvoerder van de stichting als mogelijke verklaring.
Ter vergelijking: in 2011 trok de finale tussen Barcelona en Manchester United nog 3,4 miljoen tv-kijkers. Sinds 2016 is het aantal belangstellenden voor de eindstrijd op een open zender steeds onder de 1,8 miljoen uitgekomen.
De finale, die zaterdag te zien was op Veronica, was wel het best bekeken programma van die dag, aldus SKO. Op de nabeschouwing stemden bijna ook nog eens 800.000 kijkers af. De wedstrijd was zaterdagavond ook op de betaalzender van Ziggo te volgen. Het duel werd door de Madrilenen met 3-1 gewonnen.
Bron: (foto) © ANP
 • 27 Mei 2018 om 13:23

Canal Digitaal zendt WK voetbal uit in Ultra HD via de ASTRA-satelliet

Door Dutch Radio
Canal Digitaal zendt WK voetbal uit in Ultra HD via de ASTRA-satelliet
Nederlandse satelliettelevisie-aanbieder Canal Digitaal gaat van 14 juni tot 15 juli het WK voetbal live in Ultra High Definition uitzenden. Dit is het resultaat van een overeenkomst van M7 Group, eigenaar en operator van Canal Digitaal, met NPO/NOS en satellietbedrijf SES, eigenaar en beheerder van de ASTRA-satellieten. Dankzij een hoger contrast en rijkere kleuren levert Ultra HD een nog beter beeld dan HD en 4K, mede dankzij het gebruik van zogenaamde High Dynamic Range (HDR) technologie.
Het initiatief voor de Ultra HD-uitzendingen ligt bij NPO/NOS. Nu de Ultra HD-techniek voldoende volwassen is geworden qua specificaties en standaarden, wil de publieke omroep vooroplopen in innovatie en uitzoeken wat er nodig is om de nieuwste generatie televisie bij de mensen thuis te krijgen. M7 Group sluit zich graag aan bij dit experiment en heeft hiervoor medewerking gekregen van satellietbedrijf SES.
De Ultra HD-uitzendingen zullen plaatsvinden via een tijdelijke extra transponder op ASTRA 23.5 graden Oost en beschikbaar komen voor alle Canal Digitaal-abonnees die over een Ultra HD-scherm beschikken met bijbehorende CI+-module en smartcard. Aangezien vrijwel alle Ultra HD-tv’s over een ingebouwde satelliettuner beschikken, is een aparte Ultra HD-ontvanger niet nodig.
Gedurende het WK voetbal wordt een speciale Ultra HD-versie van NPO 1 gemaakt. De door NOS uitgezonden WK-wedstrijden worden in native Ultra HD via dit kanaal uitgezonden, de overige programma’s worden naar Ultra HD-kwaliteit opgeschaald. NPO 1 UHD zal vanaf 12 juni bij Canal Digitaal te zien zijn via kanaalnummer 14.
Bill Wijdeveld, VP Business Development bij M7 Group: “We zijn heel blij mee te kunnen doen aan dit unieke experiment van NPO/NOS en dankzij de steun van SES kunnen we het WK voetbal via de vertrouwde 23.5 graden Oost-positie in schitterende Ultra HD-kwaliteit aanbieden. Uit recent onafhankelijk onderzoek kwam naar voren dat Canal Digitaal van alle tv-aanbieders het best scoort op zowel beeld- en geluidskwaliteit als zenderaanbod. Met de uitzendingen van het WK in Ultra HD zetten we een volgende stap in onze ambitie om onze abonnees de best mogelijke beeld- en geluidskwaliteit te bieden.”
Ferdinand Kayser, CEO van SES Video, zegt: “Dankzij M7 Group kunnen Nederlandse voetbalfans iedere WK-wedstrijd en hun favoriete wedstrijd in kristalheldere kwaliteit bekijken en we zijn er zeer trots op dat we deze geweldige kijkervaring mede mogelijk kunnen maken. Sportevenementen vormen altijd een enorme stimulans voor de acceptatie van nieuwe technologie en de Ultra HD-uitzendingen van het komende WK voetbal vormen een perfecte illustratie van deze trend.”
Bron: M7 Group S.A
 • 27 Mei 2018 om 11:50

Ruim 1,5 miljoen kijkers voor CL-finale

Door Dutch Radio
Ruim 1,5 miljoen kijkers voor CL-finale
Ruim 1,5 miljoen mensen keken zaterdagavond naar de finale van de Champions League. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. 
De wedstrijd op Veronica, waarin Real Madrid Liverpool versloeg met 3-1, is daarmee het best bekeken programma van de dag. Een krappe 800.000 kijkers bleven kijken naar de daarop volgende nabeschouwing, die op de vierde plek van de kijkcijferlijst eindigde.
Het NOS Journaal van 20.00 uur staat met ruim 1,3 miljoen kijkers op de tweede plek, gevolg door consumentenprogramma Kassa (877.000 kijkers).
Naar de tweede aflevering van de show van cabaretière Sanne Wallis de Vries keken 351.000 mensen. Het BNNVARA-programma eindigt daarmee op de dertiende plek. Vorige week stemden nog 816.000 kijkers af op NPO1 voor de eerste aflevering van Sanne Wallis de Show.
Bron: (foto) © ANP
 • 27 Mei 2018 om 10:00

Radio Continu krijgt FM en DAB+ kavel Amersfoort

Door Dutch Radio
Radio Continu heeft van het Agentschap Telecom te horen gekregen dat ze de vergunning hebben verkregen voor FM kavel B36. Dit betreft een FM frequentie in Amersfoort en wijde omgeving, de 99,5 MHz. Tevens krijgen ze een kanaal in het DAB+ kavel 8A, welke dekking heeft in de gehele Randstad.
Radio Continu: "binnen nu en 3 maanden luister je ook in de gehele Randstad via DAB+ naar Radio Continu én via FM 99,5 in Amersfoort en wijde omgeving. Een hartelijk welkom aan het 'verre' westen. Binnenkort is het ook bij jullie: Altijd Gezellig!"
Bron: Dutch Radio/Radio Continu
 • 27 Mei 2018 om 09:46

Nieuw seizoen Groeten van MAX op NPO 1

Door Dutch Radio
Nieuw seizoen Groeten van MAX op NPO 1
Vanaf maandag 28 mei zendt MAX het elfde seizoen van het consumentenprogramma Groeten van MAX uit om 20.30 uur op NPO 1. Sybrand Niessen besteedt in dit programma aandacht aan groot én klein vakantieleed. 
Sybrand Niessen en een team van deskundigen behandelen deze zomer klachten van gedupeerde reizigers en er wordt alles aan gedaan om tot een oplossing te komen. Daarnaast voert een mystery guest De Accomodatietest uit. Wekelijks test hij of zij een vakantieadres dat op het internet slecht beoordeeld wordt. Is de onvoldoende beoordeling terecht of is de accommodatie toch een positief Groeten van MAX-keurmerk waard?
Nieuw dit seizoen is de rubriek Zomer in Nederland, waarin verschillende campings in Nederland worden bezocht: weer of geen weer, veel mensen verkiezen de oer-Hollandse camping boven het buitenland. Van volkse campings tot glampings voor echte luxepaarden en van grote familiecampings tot naaktcampings. Groeten van MAX bezoekt allerlei soorten kampeerplekken en portretteert interessante campinggasten.
Over Groeten van MAX
Groeten van MAX is hét informatieve consumentenprogramma waarin vakantieleed centraal staat. Klachten van gedupeerde vakantiegangers worden behandeld en er wordt geprobeerd om een passende oplossing te vinden. De presentatie is in handen van Sybrand Niessen. Na de uitzending is er, afhankelijk van het onderwerp, de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen aan de deskundigen, o.a. Yda Matthijssen (ANWB) en Jeanine Janssen (MAX Ombudsman), op www.MAXVandaag.nl.
Groeten van MAX is geproduceerd door Tuvalu Media in samenwerking met Omroep MAX.
Groeten van MAX
Presentatie: Sybrand Niessen
Vanaf maandag 28 mei
Elke maandag om 20.30 uur op NPO 1
Let op: In verband met WK Voetbal geen uitzendingen op 18, 25 juni en 2 juli
Bron: Omroep MAX
Foto: © MAX / Hans Vink
 • 27 Mei 2018 om 09:12

Kassa maakt digitale wereld inzichtelijk in tweedelige special 'Kassa XL'

Door Dutch Radio
Kassa maakt digitale wereld inzichtelijk in tweedelige special 'Kassa XL'
We zijn tegenwoordig met één druk op de knop net zo ver verwijderd van onze buurvrouw als van een vriend die aan de andere kant van de wereld woont. De digitale wereld levert ons veel gemak en plezier op, maar hoe bewust zijn we eigenlijk van de kwetsbaarheid die hiermee gepaard gaat? Is de consument wel opgewassen tegen de grote commerciële partijen die met onze gegevens aan de haal gaan? En is social media een onschuldig tijdverdrijf, of ligt oplichting overal op de loer? In de tweedelige special Kassa XL gaat BNNVARA-presentatrice Brecht van Hulten op zoek naar het onderscheid tussen bangmakerij en de werkelijkheid. Ze onderzoekt in hoeverre we ons kunnen wapenen tegen cybercriminelen, luistert naar verhalen van gedupeerden en gaat langs bij Facebook om te kijken hoe groot de macht en invloed van dit miljardenbedrijf werkelijk is.
Brecht van Hulten: 'In de reguliere uitzendingen van Kassa besteden we al regelmatig aandacht aan de problemen van de digitale samenleving, en we vonden het tijd om dit complexe onderwerp eens goed uit te diepen! Dat doen we nu in de twee Kassa XL-specials.'
In de eerste aflevering ‘Het Digitale Doolhof’ praat Brecht van Hulten met mensen die in de problemen zijn gekomen door de digitalisering van de samenleving. Schokkende en ontroerende verhalen bewijzen dat iedereen in de problemen kan komen, want echt en nep zijn online niet meer van elkaar te onderscheiden. Kassa XL laat met een onthullend experiment zien hoe een cybercrimineel te werk gaat. En hoe is het eigenlijk als je identiteit gestolen wordt? Waar kan je dan terecht, wie helpt je dan? Ook raken onschuldige burgers soms verstrikt in computersystemen van de overheid. Hoe kan het gebeuren dat je 60 duizend euro aan boetes ontvangt omdat je ergens een vinkje verkeerd hebt ingevuld? Saskia deelt haar verhaal.
In de tweede aflevering ‘De Fuik van Facebook’ komt de actualiteit rond Facebook aan bod. Er is in de geschiedenis van de mensheid nog nooit zoveel data verzameld over mensen als door Facebook. Maar gaat Facebook wel op een veilige en verantwoorde manier om met deze data? Laat het schandaal rondom Cambridge Analytica niet vooral zien dat het techbedrijf veel te groot en invloedrijk is geworden? Onschuldige Facebookgebruikers die zelf in de problemen zijn gekomen delen hun verhaal en experts leggen uit hoe Facebook opzettelijk verslaving in de hand werkt. Ook laat Kassa XL zien hoe politieke partijen in Nederland de grenzen opzoeken om de kiezer op Facebook te bereiken.
Kassa XL is op de zaterdagen 2 juni en 9 juni te zien om 19.05 bij BNNVARA op NPO 1.
Bron: BNNVARA
 • 27 Mei 2018 om 09:01
OuderDutch Radio

L1-presentator Ger Houben (65) overleden

Door Dutch Radio
L1-presentator Ger Houben (65) overleden
Presentator en programmamaker Ger Houben (65) van L1 is zaterdagmiddag overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek. 
Houben is vooral bekend als presentator van het populaire radioprogramma Limburgs Land op de zaterdagochtend.
Tuinreizen
Hij kwam in 1984 in dienst bij de toenmalige Regionale Omroep Zuid (ROZ). Hij werkte eerst op de nieuwsredactie en presenteerde verschillende radioprogramma's. Later combineerde hij bij L1 Radio met televisie. Zo maakte hij verschillende tuinreizen naar Engeland en presenteerde hij het tv-programma Expeditie Limburg.
Klassieker
Leo Hauben, hoofdredacteur van L1, zegt dat Limburgs Land door de jaren heen is uitgegroeid tot een klassieker bij veel luisteraars. "Met zijn enthousiasme en zijn grote kennis was Ger een van de meest geliefde programmamakers bij ons publiek", zegt Hauben. "L1 en vele tuinliefhebbers verliezen een vaste waarde aan het begin van hun weekeinde. Direct contact met zijn publiek was voor Ger altijd heel belangrijk."
Ridder
Voor zijn vele verdiensten voor de natuur kreeg de programmamaker uit Arensgenhout vorig jaar een koninklijke onderscheiding. Houben werd toen Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Bron: 1Limburg
Foto: L1
 • 26 Mei 2018 om 23:41

Frits Spits terug op de radio

Door Dutch Radio
Frits Spits terug op de radio
Frits Spits is weer terug op de radio. Spits was na het overlijden van zijn vrouw Greetje een aantal weken niet op de radio te horen.
Zaterdagochtend bracht Frits Spits in De Taalstaat op NPO Radio 1 een eerbetoon aan zijn overleden vrouw.
“Toen op de ochtend van de vierde mei, het eerste licht tussen de bomen schoof en de vroegste vogels hun lied aan hieven, toen overleed mijn vrouw. Een trouw luisteraar van dit programma”, zo opent Frits Spits zijn radioprogramma.
„Ze hield net zo veel van de Nederlandse taal als ik dat doe. En heus, ze vond niet alles goed of mooi, maar vaak was ze toch dik tevreden. Natuurlijk bleef ze ook kritisch; dan vroeg ze heel voorzichtig of ik wel helemaal begrepen had wat mijn gast had bedoeld. En of ik dat ene liedje nou écht zo de moeite waard vond.”
„Fijn was dat, zo’n gesprek. Dat zal ik me blijven herinneren als ik dit programma maak. Dan is het net alsof ze er nog een beetje bij is”, klinkt het met een snik in zijn stem. „En u bent er gelukkig ook en dat is een hele troost. Welkom, in de Taalstaat.”
De Taalstaat, iedere zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur op NPO Radio 1.
Bron: Dutch Radio/De Telegraaf
 • 26 Mei 2018 om 17:36

Frits Spits terug op de radio

Door Dutch Radio
Frits Spits terug op radio

Frits Spits is weer terug op de radio. Spits was na het overlijden van zijn vrouw Greetje een aantal weken niet op de radio te horen. 
Zaterdagochtend bracht Frits Spits in De Taalstaat op NPO Radio 1 een eerbetoon aan zijn overleden vrouw.
“Toen op de ochtend van de vierde mei, het eerste licht tussen de bomen schoof en de vroegste vogels hun lied aan hieven, toen overleed mijn vrouw. Een trouw luisteraar van dit programma”, zo opent Frits Spits zijn radioprogramma.
„Ze hield net zo veel van de Nederlandse taal als ik dat doe. En heus, ze vond niet alles goed of mooi, maar vaak was ze toch dik tevreden. Natuurlijk bleef ze ook kritisch; dan vroeg ze heel voorzichtig of ik wel helemaal begrepen had wat mijn gast had bedoeld. En of ik dat ene liedje nou écht zo de moeite waard vond.”
„Fijn was dat, zo’n gesprek. Dat zal ik me blijven herinneren als ik dit programma maak. Dan is het net alsof ze er nog een beetje bij is”, klinkt het met een snik in zijn stem. „En u bent er gelukkig ook en dat is een hele troost. Welkom, in de Taalstaat.”
De Taalstaat, iedere zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur op NPO Radio 1.
Bron: Dutch Radio/De Telegraaf
 • 26 Mei 2018 om 17:30

Verslaggevers RTV Drenthe genomineerd voor Theo Koomen Award

Door Dutch Radio
Verslaggevers RTV Drenthe genomineerd voor Theo Koomen Award
RTV Drenthe-sportverslaggevers Niels Dijkhuizen en René Posthuma zijn genomineerd voor de Theo Koomen Award. Ze deden afgelopen zondag verslag van de wedstrijd Sparta - FC Emmen. Daarbij promoveerde FC Emmen voor het eerst in de geschiedenis naar de eredivisie. 
In het Radio 1 Journaal liet sportcommentator Evert ten Napel, geboren in Klazienaveen, weten dat hij het duo gaat voordragen voor de prijs voor het mooiste sportverslag van het jaar. Ten Napel is jury-voorzitter van de Theo Koomen Award.
Regionale verslaggevers
Vorig jaar werd de prijs voor het eerst gewonnen door regionale verslaggevers. Sinclair Bischop en Dennis van Eersel van RTV Rijnmond wonnen de prijs voor hun verslag van de kampioenswedstrijd voor Feyenoord.
Winnaars
De prijs is vernoemd naar één van de beroemdste sportverslaggevers van de twintigste eeuw. Het is een initiatief van het KRO NCRV-programma van Bert Kranenbarg. Turncommentator Hans van Zetten was in 2012 de eerste winnaar. Voetbalcommentator Andy Houtkamp volgde in 2013. Oranje-verslaggever Jack van Gelder kreeg in 2014 de prijs, gevolgd door wielercommentator Gio Lippens. Olav Mol ontving hem in 2016 voor zijn F1-verslag.
Bron: (foto) RTV Drenthe
 • 22 Mei 2018 om 16:20

Marwil Straat en Edward Linskens op De Perstribune van MAX op NPO Radio 1

Door Dutch Radio
Marwil Straat en Edward Linskens op de Perstribune van MAX op NPO Radio 1
Marwil Straat, de mediagast in het eerste uur van De Perstribune, was jarenlang de zendermanager van NPO Radio 4, het klassieke radiostation van de publieke omroep. Haar doel toen ze in 2009 aantrad: de zender toegankelijker en moderner maken, zorgen voor minder versnippering en op zoek gaan naar een jonger luisterpubliek. Dat ging niet zonder slag of stoot - vrij snel na haar aantreden verschenen er al ingezonden stukken in de dagbladen over de ‘infantilisering’ van de zender. Negen jaar later staat NPO Radio 4 er volgens Straat goed voor en neemt ze met een gerust hart een sabbatical.
De naam van Edward Linskens, de sportgast in het tweede uur van De Perstribune, staat in sierletters bijgeschreven in de Nederlandse sportcanon. In 1988 zorgde de toen 19-jarige Linskens met 'het lelijkste doelpunt uit de geschiedenis’ ervoor dat PSV van Real Madrid won in de halve finale van de Europacup. In de finale – mét Linskens – werd vervolgens gewonnen van Benfica. Linskens voetbalde een verdienstelijke carrière bij elkaar, maar zo als die ene avond in Madrid werd het nooit meer.
Recensent Ron Vergouwen heeft voor de tv-rubriek Kassie Kijken weer het actuele tv-aanbod bekeken. Deze week onder meer een oordeel over Niet Gezond Meer, het nieuwe programma van Jet van Nieuwkerk.
Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).
De Perstribune – Zondag 27 mei van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Bron: Omroep MAX
Foto: NPO - Michel Schnater
 • 26 Mei 2018 om 11:04

Nieuwe reeks van succesvolle NTR-serie start in september

Door Dutch Radio
Nieuwe reeks van succesvolle NTR-serie start in september
Het NTR-programma Verborgen verleden keert dit najaar terug met zes fonkelnieuwe afleveringen. 
Ook in deze zesdelige reeks zien we interessante hoofdpersonen, onbekende voorouders en verrassende familiegeschiedenissen. Soms zijn de verhalen klein en privé en gaan ze over de liefde of over uit de hand gelopen burenruzies en vechtpartijen. Soms gaan ze over de grote geschiedenisverhalen: over de avonturiers die hun geluk zochten in de koloniën, over uitwassen als slavernij en uitbuiting.
Zo is elke aflevering een ontdekkingsreis voor de hoofdrolspelers van dit najaar. Die hoofdrolspelers zijn: Youp van ’t Hek, Karin Bloemen, Willie Wartaal, Astrid Kersseboom, Kees Prins en Georgina Verbaan. De nieuwe reeks start op zaterdag 8 september met Youp van ’t Hek en eindigt op 13 oktober met Georgina Verbaan. Vanaf 8 september, elke zaterdag om 20.25 uur op NPO 2: verrassende voorouders in Verborgen verleden.
Nieuwe reeks van succesvolle NTR-serie start in september

Verborgen verleden wordt sinds 2010 door de NTR uitgezonden en is gebaseerd op het Britse format Who do you think you are? Verborgen verleden wordt geproduceerd door BlazHoffski onder eindredactie van de NTR. Ook wordt gebruik gemaakt van de expertise van CBG | Centrum voor familiegeschiedenis en de Nederlandse archieven en historische centra.
Bron: (foto's) NTR
 • 26 Mei 2018 om 06:51

100% NL groeit fors bij vrouwen en passeert NPO 3FM

Door Dutch Radio
100% NL groeit fors bij vrouwen en passeert NPO 3FM
100% NL zit flink in de lift bij vrouwelijke luisteraars. Het marktaandeel van vrouwen tussen 20 en 49 jaar stijgt van 3,4% naar 4,2%, een stijging van maar liefst 24% ten opzichte van de vorige meting. Ook passeert 100% NL met zowel marktaandeel als weekbereik in de doelgroep 10 jaar en ouder concurrerend radiostation NPO 3FM. Dit blijkt vandaag uit de door het Nationaal Luister Onderzoek gepubliceerde luistercijfers over de periode februari – maart 2018.
Ronald Sebök, Station Director van 100% NL: “De lente is goed begonnen voor 100% NL. We trekken hier een flesje bubbels open! Het hele team is trots dat we zo succesvol zijn bij de belangrijke doelgroep vrouwen 20-49. Ook de komende weken blijven we Nederland verrassen met 100% NL Live Tickets voor Toppers in Concert, Groots met een zachte G en met de beste muziek van Nederland.’’
Bron: NLO/GfK, feb-mrt’18 versus jan-feb ’18, ma-zo 06.00-24.00 uur, marktaandeel vrouwen 20-49 jaar.
100% NL
Op 100% NL hoor je de hits van Marco Borsato, OG3NE, Armin van Buuren, Miss Montreal en Vinchenzo. maar ook van Guus Meeuwis, Kensington, Andre Hazes en Ali B. 100% NL is namelijk hét radiostation met de hele dag door de unieke mix van de beste muziek van Nederland.
Verder is 100% NL het station van de Ochtendshow met Lars, elke werkdag van 06:00 uur tot 10:00 uur. Ook hoor je de Middagshow met Koen, elke werkdag tussen 16:00 uur en 19:00 uur.
[100% NL]
 • 24 Mei 2018 om 01:35

Barry Paf invaller op 100% NL

Door Dutch Radio
Barry Paf invaller op 100% NL
Op vrijdag 25 mei en maandag 28 mei hoor je een nieuwe stem op 100% NL, namelijk die van Barry Paf die Koen Hansen vervangt! 
Barry is geen onbekende in de radiowereld. Hij werkte maar liefst 20 jaar voor Radio 538 maar was de afgelopen twee jaar niet op de radio te horen. Hij heeft zeker niet stil gezeten, Barry was druk met sporten, draaien, familie en had lekker wat tijd voor zichzelf.
Wil je horen hoe Barry het doet? Luister dan op vrijdag 25 mei en maandag 28 mei tussen 16:00 en 19:00 naar Barry als invaller in de Middagshow met Koen!
Bron: (foto) 100% NL
 • 25 Mei 2018 om 01:29

AVROTROS dreigt NPO met rechter over Radio 2

Door Dutch Radio
AVROTROS dreigt NPO met rechter over Radio 2
AVROTROS wil naar de bestuursrechter stappen als NPO-dj Annemieke Schollaardt geen fatsoenlijke plek geeft in het nieuwe programmaschema van Radio 2. Een woordvoerder heeft een bericht daarover van het AD dinsdag bevestigd. AVROTROS beklemtoont overigens ervan uit te gaan dat deze stap niet nodig is. 
Eerder deze maand gaf de onafhankelijke geschillencommissie van de NPO de omroep gelijk in haar bezwaren tegen het voorstel dat Schollaardt haar ‘slot’ op de zender zou delen met Rob Stenders.
NPO werkt nu aan een nieuw uitzendschema dat na de zomervakantie moet ingaan. Er valt onder meer een belangrijk gat in de programmering doordat Gerard Ekdom de NPO inruilt voor Radio 10 van John de Mol. In de nieuwe programmering verwacht AVROTROS een "prominente plek" voor haar dj.
Schollaardt stapte medio 2017 op verzoek van de NPO over van 3FM naar Radio 2. Toen Rob Stenders terugkeerde naar BNNVARA, stelde NPO voor dat de twee dj’s voortaan samen het tijdvak tussen twee en vier zouden delen. Hiertegen tekende AVROTROS protest aan bij de geschillencommissie, die de omroep gelijk gaf.
Bron: (foto) © ANP
 • 22 Mei 2018 om 22:56

Radio M Utrecht live vanaf de Domtoren in Utrecht

Door Dutch Radio
Radio M Utrecht live vanaf de Domtoren in Utrecht
Op vrijdag 1 juni viert Radio M Utrecht het bestaan van de stad Utrecht met een unieke live-uitzending vanaf de Domtoren in Utrecht. Vanaf 10:00 uur ontvangen presentatoren Conny Kraaijeveld en Jos van Heerden bijzondere gasten en luisteraars in de beroemde kerktoren van 112 meter hoog. Het Radio M Utrecht programma Conny en Jos vanaf de Dom is van 10.00 tot 14.00 uur te horen vanaf de Domtoren.
Presentator Conny Kraaijeveld: “De Dom in Utrecht is een prachtig bouwwerk met een hele rijke geschiedenis. Het symbool van de stad Utrecht maar ook verbonden met de hele provincie en van ver te zien. Een grote eer dat ik samen met Jos een bijzondere uitzending mag maken op deze mooie locatie.”
In de vier uur durende uitzending vanaf De Domtoren ontvangen Conny en Jos onder andere burgemeester Jan van Zanen, presentator Herman van der Zandt, Claudia de Breij en zangeres Antje Monteiro uit Utrecht. Wat is hun gevoel bij het zien van de Domtoren? Mooie anekdotes en jeugdherinneringen. Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig vertelt over haar vak en laat natuurlijk live horen hoe mooi het carillon uit 1664 met 50 klokken klinkt. Beheerder Jaap van Engelenburg heeft het laatste nieuws over de restauratie van de toren en stadsconservator Rene de Kam vertelt over de geschiedenis van de Domtoren.
Presentator Jos van Heerden: “Ik heb al op veel mooie plaatsen gepresenteerd maar een uitzending vanaf de Dom is wel heel bijzonder! Samen met onze gasten, de luisteraars en live optredens maken we er een mooi feest van en vieren we Utrecht!”
Het programma met Conny Kraaijeveld en Jos van Heerden live vanaf de Dom in Utrecht is te beluisteren op vrijdag 1 juni van 10:00 tot 14:00 uur bij Radio M Utrecht. Radio M Utrecht FM 93.1 is onderdeel van RTV Utrecht, de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
Bron: RTV Utrecht
 • 25 Mei 2018 om 22:32

Ruud de Wild schrijft radiogeschiedenis met eerste live-programma onder water

Door Dutch Radio
Ruud de Wild schrijft radiogeschiedenis met eerste live-programma onder water
Op dinsdag 5 juni, Wereldmilieudag, doopt KRO-NCRV DJ Ruud de Wild zijn dagelijkse programma De Wild in de Middag eenmalig om tot De Wild onder Water. Een unieke uitzending, want voor het eerst in de Nederlandse radiogeschiedenis wordt een radioprogramma onder water gemaakt. Met zijn uitzending, live vanuit het voormalige haaienbassin van Noorderdierenpark in Emmen, vraagt Ruud aandacht voor de alsmaar stijgende zeespiegel en bijkomende problemen als de ‘plastic soep’.
“De stijgende zeespiegel en de 'plastic soep' zijn onderwerpen die me sterk bezig houden. Wereldmilieudag leek me een goed moment om met mijn radio-programma aandacht te vragen voor deze problematiek. ‘Amersfoort aan Zee’ klinkt nu nog volstrekt idioot, maar als we niet oppassen kan het zomaar de realiteit worden”.
De Wild en zijn sidekicks Cielke en Martijn zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met lessen, (duik-)techniek en de inhoudelijke voorbereidingen. Ruud: “Ik vind het spannend en ik ben trots omdat dit nog niet eerder is gedaan in Nederland. Een volwaardig radioprogramma maken op 6 meter diepte is echt uniek”.
Het haaienbassin in het Rensenpark, voorheen de locatie van het Noorderdierenpark, wordt momenteel verbouwd tot duiklocatie en beleeft zijn vuurdoop met deze speciale uitzending van De Wild onder Water.
Wereldmilieudag wordt sinds 1974 jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd om burgers en overheden stil te laten staan bij het milieu.
De Wild onder Water, dinsdag 5 juni, 16.00 uur op NPO Radio 2
Bron: KRO-NCRV
Foto: Olga Knijn Scuba Connection
 • 25 Mei 2018 om 21:14

PopTalk: een goed gesprek met een pop

Door Dutch Radio
PopTalk: een goed gesprek met een pop
Grappige, lieve en aandoenlijke poppen gaan in het nieuwe SBS6-programma PopTalk op allerlei locaties in Nederland het gesprek aan met onbevangen kids én bejaarden, op zoek naar hun fijnste, gekste of moeilijkste verhalen. Zeker als je zit met vragen, zorgen, angsten of gevoelens die je maar moeilijk kunt delen met anderen, is praten met een pop soms toch makkelijker dan met een mens van vlees en bloed. Vooral tegen deze poppen, want die luisteren altijd en oordelen nooit – en in PopTalk praten ze ook nog eens net zo eerlijk en onbevangen terug.
Een bonte verzameling poppen bezoekt ziekenhuizen, scholen, wachtkamers, peuterspeelzalen, AZC’s, verpleeg- en bejaardenhuizen – eigenlijk allerlei plekken waar zich kinderen en bejaarden bevinden die mogelijk behoefte hebben aan een luisterend oor en een begrijpende, maar ook grappige en totáál onverwachte uitlaatklep. De poppen kunnen overal en op elk moment spontaan een gesprek aanknopen met het nietsvermoedende doelwit. Achter elke pop zit uiteraard een echt mens die de stem van de pop vertolkt. Deze mensen zijn zorgvuldig geselecteerd; ze zijn empathisch, onbevooroordeeld, vinden niets gek en begrijpen alles.
In PopTalk worden verhalen verteld. Soms stelt de pop slechts één vraag en volgt een hilarisch antwoord, terwijl een ander verhaal meer tijd in beslag neemt – omdat er meer te vertellen is of omdat het wat dieper gaat of verdrietig is. De verhalen zijn ontroerend en emotioneel, maar ook grappig en liefdevol. Op een unieke, ludieke manier kunnen kinderen en bejaarden hun ei kwijt aan iemand die ze de ruimte geeft, ze opvrolijkt en altijd zoekt naar de positieve kant van de zaak.
Het programma wordt ontwikkeld en geproduceerd door Talpa en is in de loop van 2018 te zien bij SBS6.
Bron: Talpa TV
 • 24 Mei 2018 om 21:07

Loes, Yolanthe en Belinda in nieuwe Nederlandse politieserie DNA

Door Dutch Radio
Loes, Yolanthe en Belinda in nieuwe Nederlandse politieserie DNA
SBS6 komt in 2019 met een nieuwe, spannende, sexy en humorvolle politieserie: DNA. DNA staat voor (Kate) Daans, (Lara) Noort en (Eliz) Alvero; een ijzersterk trio bestaande uit een Officier van Justitie en twee rechercheurs. In elke aflevering lossen zij een moord op, maar ook de privélevens van deze drie vrouwen krijgen alle aandacht. Net zoals hun onderlinge vriendschap. De hoofdrollen worden vertolkt door Loes Haverkort, Yolanthe Sneijder-Cabau, en Belinda van der Stoep.
Rechercheurs Lara Noort (Yolanthe) en Eliz Alvero (Belinda) hebben elkaar jaren geleden leren kennen op de politieacademie en zijn sindsdien onafscheidelijk. Als het moet, gaan ze voor elkaar door het vuur. Officier van Justitie Kate Daans (Loes) hebben ze pas later ontmoet, maar het klikte meteen. Op een politiebureau in Amsterdam-Oost werken ze samen aan het oplossen van moorden. Hun werk is letterlijk een zaak van leven en dood en grijpt je altijd bij de keel. Dit omdat men met zowel het slachtoffer als de dader kan meeleven. Beiden hebben een heel begrijpelijk en menselijk verhaal, hoewel de kant van de dader uiteraard pas aan het eind van elke aflevering echt duidelijk wordt.
DNA draait om deze drie vrouwen en hun werk, maar ook om hun vriendschap en hun leven naast het bestrijden van de misdaad. Seks, relaties, verlangens en ambities; alles komt voorbij en wordt onverbloemd besproken. Op alle vlakken komen ze voor uitdagingen en (herkenbare) dilemma’s te staan. Vrijgezel Lara wil vooral genieten van al het mannelijk schoon dat onze planeet rijk is. De mannen moeten zich echter niets in het hoofd halen, want de volgende ochtend is er geen plaats voor hen aan de ontbijttafel. Eliz is gelukkig met haar huisje-boompje-beestjebestaan, maar hoe houd je een relatie na 12 jaar nog spannend? En Kate ziet haar relatie na 15 jaar eindigen. Zij gaat vervolgens heel voorzichtig op zoek naar een nieuwe vriendin.
Loes Haverkort vertolkte rollen in Soldaat van Oranje, Voor elkaar gemaakt en de SBS6-serie De Jacht. Yolanthe Sneijder-Cabau speelde eerder in Onderweg naar morgen, Costa!, Voetbalvrouwen en Bluf. Belinda van der Stoep is bekend van Lucia de B., Alleen maar nette mensen en Gek van Oranje. Belinda en Loes hebben beiden ook in de SBS6-serie Celblok H gespeeld.
Andere vaste rollen zijn er weggelegd voor Matteo van der Grijn (als rechercheur Moordzaken Jos van Dongen), Hans Kesting (als schouwarts Maurice Jonker) en Sinan Eroglu (als rechercheur Moordzaken Rodan Celik).
DNA wordt geproduceerd door Talpa Fictie, de makers van onder meer Gooische Vrouwen en Divorce. De opnames gaan eind mei van start.
Bron: Talpa TV
 • 24 Mei 2018 om 21:02
โŒ