[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderDutch Radio

Dutch Radio verhuisd naar Dutchradio.net

Door Dutch Radio
Dutch<a href= Radio verhuisd naar Dutchradio.net" border="0" data-original-height="768" data-original-width="768" height="320" src="https://2.bp.blogspot.com/-ELq-x1NdUUQ/XAIPZANfBdI/AAAAAAAALB0/oGvhD0iUyDkZqFM1OvK5K2vTI_8rljJQwCLcBGAs/s320/Dutch%2BRadio%2B%25280%2529.png" title="Dutch Radio verhuisd naar Dutchradio.net" width="320" lazyload="" postpone="">
Dutch Radio is vanaf nu verhuisd naar Dutchradio.net. Op de nieuwe site vindt je natuurlijk alles over de Nederlandse radio en televisie. Dutch Radio heeft ook een nieuw mailadres; info@dutchradio.net, daar kan alle info naar toe. 
Dutch Radio: ''We hopen dat jullie ook onze nieuwe site bezoeken, want op de oude site wordt vanaf nu niet meer geblogd.''
Ga nu naar www.dutchradio.net
Bron: Dutch Radio
 • 1 December 2018 om 05:35

Kerst viert u bij Radio M Utrecht

Door Dutch Radio
Kerst viert u bij<a href= Radio M Utrecht" border="0" data-original-height="250" data-original-width="250" src="https://2.bp.blogspot.com/-PMFafd9ijwo/XAFpyPzYREI/AAAAAAAALBo/0TaV4CVfXvIcpEHxaE0MzhGIeYpv8Mx3wCLcBGAs/s1600/Radio%2BM%2BUtrecht.jpg" title="Kerst viert u bij Radio M Utrecht" lazyload="" postpone="">
Vanaf donderdag 6 december is Radio M Utrecht FM 93.1 helemaal in kerstsferen met de beste kerstmuziek en gezellige gasten. De muziek, de onderwerpen en de prijzen in alle programma's krijgen een extra feestelijk tintje. Zo komen de 3J's, Gerard Joling, Ron Brandsteder en Gerda Havertong langs in het lunchprogramma Aan Tafel! Er is een leuke Kerstkaarten-actie en tijdens de kerstdagen zijn er speciale programma's.
Aan Tafel!
Vanaf maandag 10 december is het extra gezellig in het lunchprogramma van Radio M Utrecht. Presentatrice Conny Kraaijeveld ontvangt diverse gasten zoals Inge Iepenburg, Mari van der Ven, Burgemeester van Zanen en Marco Verhoeff. Elke dag bereidt een kok een heerlijk gerecht en er is live muziek van onder andere Dana Winner, Wolter Kroes, Ria Valk en Henk Dissel. Ook kunnen de kijkers van RTV Utrecht meegenieten van de kerstuitzendingen want we zenden dit jaar het programma weer op televisie uit tussen 12.00 en 14.00 uur. Zo kan iedereen zien wat er in de studio gebeurt. De samenvatting van de uitzending van Aan Tafel! is iedere avond vanaf 20.00 uur te zien op RTV Utrecht.
Kerstverzoekjes
Luister op Eerste en Tweede Kerstdag vanaf 10.00 uur naar de mooiste Kerstmuziek op verzoek met Vivian Boelen. Vraag uw favoriete nummer aan via rtvutrecht.nl/verzoek. Bart van Leeuwen is ook terug tijdens de kerstdagen. Hij presenteert Lekker Winterweer Van Leeuwen met het leukste spelletje van de radio…Raad waar die Staat!
Kerstkaarten actie
Radio M Utrecht houdt van post! Stuurt u ons een kerstkaart dan is de kans groot dat hij voorgelezen wordt op de radio en onder de inzenders worden kerstpakketten weggeven. De winnaars worden op Eerste en Tweede Kerstdag bekend gemaakt. De kaart mag naar Radio M Utrecht, Hengeveldstraat 29, 3572 KH Utrecht gestuurd worden.
Radio M Utrecht FM 93.1 is onderdeel van RTV Utrecht, de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
Bron: RTV Utrecht
 • 30 November 2018 om 17:49

Jeroen van der Boom presenteert nieuw programma Moppentappers bij SBS6

Door Dutch Radio
Jeroen van der Boom presenteert nieuw programma Moppentappers bij SBS6
SBS6 sluit het jaar af met een lach! Jeroen van der Boom staat aan het roer van het nieuwe programma Moppentappers. In deze speciale pilotaflevering op oudejaarsavond nemen René Froger, Leonie ter Braak en Najib Amhali het tegen elkaar op, met een mop! Alle drie nemen ze hun eigen repertoire aan moppen mee. De grote vraag is: wie heeft de leukste mop? Wie heeft de lachers op zijn hand? Het publiek bepaalt! Moppentappers wordt uitgezonden op maandag 31 december om 20.30 uur, op SBS6.
Onder bezielende leiding van Jeroen vertellen de drie BN’ers steeds een mop. De moppentapper die dat in de ogen van het publiek het beste doet, krijgt een punt - een oliebol in dit geval. Er zijn extra punten/oliebollen te verdienen door in te schatten welke gewone Nederlanders - op straat gefilmd - de leukste mop weten te vertellen.
En ook Geer en Goor maken hun opwachting in Moppentappers. Als grote, sprekend lijkende karikaturale poppen kijken zij het programma mee vanuit hun zogenaamde woonkamer en leveren ongezouten commentaar. Vinden deze twee mopperende muppets het om te gieren? Of vinden ze het helemaal niks?
Het publiek is niet alleen jury, maar mag ook zelf meedoen. Sommige publieksleden krijgen de kans om zelf een mop te vertellen en hiermee een leuke prijs te winnen! Wil jij graag tijdens de opname in het publiek zitten en kans maken op zo’n prijs? Meld je dan snel aan via www.sbs6.nl/moppentappers (minimumleeftijd 18 jaar).
Moppentappers is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties.
Uitzending: SBS6, maandag 31 december, 20.30 uur
Bron: Talpa TV
 • 30 November 2018 om 17:25

Heerlijk avondje β€˜Sint & Paul Pakken Uit!’ op RTL 4 met Paul de Leeuw

Door Dutch Radio
Heerlijk avondje ‘Sint & Paul Pakken Uit!’ op RTL 4 met Paul de Leeuw
Paul de Leeuw en Sinterklaas pakken groots uit met hun bonte Sinterklaasfeest voor het eerst op RTL 4. Op pakjesavond om 21.30 uur worden mensen blij verrast en worden er surprises uitgedeeld in ‘Sint & Paul Pakken Uit!’. Grote surprise voor Sinterklaas zelf is een live optreden van Anouk. In ‘De Slimste Sint’ wordt voor eens en altijd bepaald welke Sint de meest intelligente is. 
Uit talloze inzendingen zijn de meest ontroerende en grappige wensen geselecteerd die Paul en Sint op hilarische en originele wijze vervullen. Met natuurlijk weer veel bekende gasten en een spectaculaire entree van de Sint. Dat alles onder muzikale begeleiding van de Miguel Wiels Live Band.
‘Sint & Paul Pakken Uit! wordt geproduceerd door MediaLane
Sint & Paul Pakken Uit!
5 december 21.30 uur
RTL 4
Bron: RTL
Foto: Amy van Leiden
 • 30 November 2018 om 13:59

Kees Tol overvalt nietsvermoedende mensen in vtwonen verhuist

Door Dutch Radio
Kees Tol overvalt nietsvermoedende mensen in vtwonen verhuist
Verhuizen is een van de meest stressvolle gebeurtenissen in het leven van de meeste mensen. In het nieuwe SBS6-programma vtwonen verhuist overvalt presentator Kees Tol nietsvermoedende mensen die druk bezig zijn met het verhuizen naar een nieuwe woning. De toekomstige bewoners mogen alles voor de verhuizing uit handen laten vallen en het verhuisteam neemt het klussen en verhuizen volledig over. De familieleden en vrienden van de kandidaten staat het team bij om mee te helpen. Hoe reageren de nieuwe bewoners op het eindresultaat? vtwonen verhuist is vanaf zondag 9 december te zien bij SBS6.
Het verhuisteam bestaat uit Kees Tol en de vtwonen stylisten Eva van de Ven, Frans Uyterlinde & Marianne Luning, de verhuizers en de vakmannen. De vtwonen stylist maakt het grote plan en zorgt ervoor dat de inrichting helemaal af komt. In de eerste aflevering overvallen ze Oscar en Monique in Enkhuizen. De zus van Oscar heeft het stel opgegeven, omdat zij altijd voor anderen klaar staan en er samen niet uit komen hoe het nieuwe huis moet worden ingericht. Monique heeft last van keuzestress. Ze verandert om de haverklap wel iets in huis en Oscar voert dit elke keer uit. Zelfs de keuken heeft al op meerdere plekken in het huis gestaan. Oscar en hun zoons zijn het bijna dagelijkse geschuif met de meubels zat. Zal de familie rustig worden nu stylist Frank Uyterlinde het interieur onder handen neemt?
vtwonen
Het magazine vtwonen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een crossmediaal merk met een website, webwinkel, shop in shops, een beurs en succesvolle programma’s bij SBS6 en Net5. Daarnaast is het merk een autoriteit op het gebied van styling. vtwonen verhuist is de volgende uitbreiding naast de titel vtwonen weer verliefd op je huis.
vtwonen verhuist wordt geproduceerd door IDTV.
Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf zondag 9 december 19.30 – 20.30 uur.
Bron: (foto) Talpa TV
 • 30 November 2018 om 13:51

Internationaal succesvolle Beat The Box vanaf 7 januari te zien bij SBS6

Door Dutch Radio
Internationaal succesvolle Beat The Box vanaf 7 januari te zien bij SBS6
Op 7 januari om 21.30 uur introduceert SBS6 het programma Beat The Box waarin de leden van vier teams bestaand uit vrienden, stellen of gezinnen strijden om de individuele winst. In Beat The Box zien we hoe deze teams aan hun huiskamertafels fanatiek aan de slag gaan met opdrachten uit een goed gevulde spellendoos. De kennis van de deelnemers wordt op alle denkbare gebieden getest evenals hun vindingrijkheid bij het uitvoeren van acht vragen en opdrachten. De kijker geniet iedere aflevering volop van de gezelligheid en de dynamiek aan de verschillende speeltafels.
Het deelnemersveld van Beat The Box is gevarieerd en afkomstig uit alle geledingen van de Nederlandse samenleving. Twee dingen hebben alle spelers gemeen: ze hebben een goede band met elkaar en ze zijn dól op gezelschapsspelletjes. Bij het uitvoeren van hun opdrachten in Beat The Box werpen de spelmaatjes al hun kennis, ervaring en behendigheden in de strijd om van elkaar te kunnen winnen. De kijker leeft van het begin tot het eind van het programma intens mee met de maatjes aan de keukentafels én met hun ups & downs gedurende het spel.
In iedere aflevering van Beat The Box volgen camera’s de vier teams in de verschillende huiskamers. De teams spelen niet tegen elkaar, maar krijgen wel dezelfde opdrachten. De camera’s tonen wisselend de verrichtingen van de teams tijdens alle spelronden. De kijker ziet dus hoe één en dezelfde vraag of opdracht een hele reeks hilarische reacties tot gevolg heeft. Beat The Box is mede hierdoor een afwisselend, lichtvoetig programma met een vlot tempo en een verrassende dynamiek. Het programma staat garant voor een klein uur volop genieten van een even fanatieke als vriendschappelijke strijd vol ongecompliceerde gezelligheid.
Beat The Box is ontwikkeld door EndemolShine Duitsland. De Nederlandse versie wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland.
Ben jij dol op spelletjes en zou je als speler willen deelnemen aan Beat The Box? Geef je vooral snel op via: www.sbs6.nl/beatthebox
Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf maandag 7 januari 2019, 21.30 – 22.30 uur.
Bron: (foto) Talpa TV
 • 30 November 2018 om 13:40

Sebastiaan van Rijnsoever (51) nieuwe Managing Director Sublime

Door Dutch Radio
Sebastiaan van Rijnsoever (51) nieuwe Managing Director Sublime
Sebastiaan van Rijnsoever is benoemd als nieuwe Managing Director van Sublime. Hij volgt in die rol Stefan Wayper op, die zijn carrière buiten Sublime zal vervolgen. 
Eigenaar van Sublime Erik Hallers: “Stefan heeft de afgelopen jaren een sterke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van ons radiostation. We zijn hem daar zeer dankbaar voor en wensen hem het allerbeste in het vervolg van zijn carrière.”
“Sebastiaan en ik kennen elkaar al lang. Hij heeft in verschillende leiderschapsrollen een sterk profiel ontwikkeld in marketing, media, branding, digital aan zowel bureau- als adverteerderszijde. Hij heeft daarmee een perfecte fit met wat Sublime nodig heeft voor het zetten van de volgende ambitieuze stap.”
Sebastiaan van Rijnsoever: “Ik ben trots op deze mooie kans. Sublime is een prachtig bedrijf met een optimistisch geluid voor inmiddels meer dan 400.000 wekelijkse luisteraars. We bieden adverteerders met Sublime een uniek en krachtig platform om in contact te komen met deze betrokken en loyale groep kwalitatieve luisteraars. Ik ben er van overtuigd dat wij als onafhankelijk en scherp gepositioneerd bedrijf, met een supergemotiveerd en gedreven team, de juiste kaarten in handen hebben om de komende jaren onze impact en waarde verder te vergroten.”
Bron: (foto) Sublime
 • 29 November 2018 om 12:48

Barend van Deelen verlengt contract bij 538

Door Dutch Radio
Barend van Deelen verlengt contract bij 538
Barend van Deelen is de komende jaren te horen op Radio 538 en te zien op TV 538. Hij heeft zijn contract met de zender vandaag met drie jaar verlengd. Naast zijn avondprogramma van maandag tot en met donderdag tussen 19.00 en 22.00 uur is Barend ook te zien in diverse formats van TV 538 zoals ‘LOVERS X HATERS’.
Barend van Deelen over de contractverlenging: '538 was mijn eerste radioliefde. Ik ben trots te mogen zeggen dat we gaan trouwen.'
Menno de Boer, Radio Director Radio 538: 'Barend heeft de avond van 538 nieuwe energie gegeven. Hij is een hit-liefhebber pur sang en een unieke dj die letterlijk naast z’n luisteraars staat. Barend is zo’n gast waar je heel graag tijd mee doorbrengt, maar nooit helemaal weet wat er gaat gebeuren, en dát maakt hem de perfecte 538-dj. Geweldig om de komende jaren samen verder te groeien.'
Barend = 538
In januari 2017 startte Barend op Radio 538 en presenteerde hij iedere zaterdag en zondag een middagprogramma. Sinds maart dit jaar neemt Barend van maandag tot en met donderdag tussen 19.00 en 22.00 uur de luisteraar mee de avond in. Zijn programma heeft vaste onderdelen als 'Trending Tracks', ‘Maak ’t Of Kraak ‘t’ en Van Deelen ontvangt veel muzikale gasten in de studio. Wekelijks stemmen ruim 700.000 luisteraars af op de show van Barend van Deelen en in de doelgroep 20-49 jaar is het programma marktleider met 13,4% marktaandeel.
Bron: NLO/GfK, september-oktober 2018, ma-do 19.00-22.00 uur, marktaandeel 20-49 jaar, weekbereik 10+
[Talpa Radio]
 • 27 November 2018 om 12:32

Giel de Winter (StukTV) zegt sorry op NPO 3FM

Door Dutch Radio
Giel de Winter (StukTV) zegt sorry op NPO 3FM
Giel de Winter heeft in 7 jaar StukTV flink wat dingen gedaan waar hij nu sorry voor wil zeggen. Daar nam hij even de tijd voor bij Frank van der Lende in de show op NPO 3FM.
Hij zei niet alleen sorry, maar Giel en Frank spraken ook over wat er allemaal bij de StukTV YouTube producties komt kijken en hoe ver hij voor het kanaal zou gaan. 


Na het kijken van dit interview is het overduidelijk... Giel is meer dan je ’standaard’ YouTuber. Hij is een echte programmamaker in hart en nieren die nog veel te gekke content gaat maken.
Bron: Dutch Radio/3FM
 • 26 November 2018 om 20:20

Erica Tersptra reist naar BraziliΓ« in eerste aflevering nieuw seizoen Erica op Reis

Door Dutch Radio
Erica Tersptra reist naar Brazilië in eerste aflevering nieuw seizoen Erica op Reis
In de eerste aflevering van een nieuwe reeks Erica op Reis reist Erica Terpstra naar Brazilië. Het vertrouwde reisprogramma van MAX gaat op vrijdag 30 november om 21.30 uur op NPO 1 van start.
In de eerste aflevering van een nieuwe reeks Erica op Reis reist Erica Terpstra naar Brazilië. Aan de oostkust van dat land, waar in de loop van de eeuwen miljoenen Afrikaanse slaven aan land zijn gebracht, duikt ze in de Afrikaanse wortels van Brazilië. In de kleurrijke stad Salvador Bahia is dat Afrikaanse DNA nog overal voelbaar, zoals in de beoefening van de vechtdans capoeira, die hier is ontstaan. Ze bezoekt de markten, spreekt de inwoners, laaft zich aan de lokale specialiteiten en wordt uitgenodigd voor een geheimzinnige ceremonie.
Over Erica op Reis
Erica Terpstra pakt voor Erica op Reis weer haar koffer en laat zich met verwondering onderdompelen in de culturele gebruiken en rituelen van andere landen. Ze heeft in verre landen bijzondere ontmoetingen met opmerkelijke en inspirerende mensen. In het nieuwe seizoen bezoekt zij Brazilië, Taiwan, Canada en Senegal.
Erica op Reis
Vanaf vrijdag 30 november
Elke week om 21.30 uur op NPO 1
Presentatie: Erica Terpstra
Bron: (foto) MAX
 • 26 November 2018 om 17:10

Nieuw bij MAX op NPO Radio 5: Candlelight met Jan van Veen

Door Dutch Radio
Nieuw bij MAX op NPO<a href= Radio 5: Candlelight met Jan van Veen" border="0" data-original-height="462" data-original-width="820" height="180" src="https://1.bp.blogspot.com/-t_M0z-xt8OA/W_wXrH66VCI/AAAAAAAAK_0/G8xwp9oLVcg87CmRLFbbTEmsGwN9JvvmgCLcBGAs/s320/logo-candlelight-942571.jpg" title="Nieuw bij MAX op NPO Radio 5: Candlelight met Jan van Veen" width="320" lazyload="" postpone="">
Vanaf 4 januari 2019 presenteert Jan van Veen wekelijks het avondprogramma Candlelight bij MAX. Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur trakteert Van Veen de luisteraars van NPO Radio 5 op romantische gedichten en de allermooiste muziek. 
Het begon allemaal in 1967 met één ingezonden gedicht. Inmiddels zijn velen met de kenmerkende stem van programmamaker en radiopresentator Jan van Veen opgegroeid. Na meer dan vijftig jaar is Candlelight een begrip en hét programma voor amateurpoëzie. In Candlelight draagt Van Veen ingezonden gedichten van luisteraars voor. Het geheel wordt versterkt door en afgewisseld met meeslepende, romantische muziek.
Jan van Veen: “Ik heb veel zin om in januari bij MAX Candlelight te gaan maken. Het is fantastisch om te merken dat luisteraars aan het programma verbonden blijven. De mensen die vroeger luisterden, luisteren nog steeds. Vanaf 4 januari is mijn programma op NPO Radio 5 te horen. Een mooi begin van het nieuwe jaar, lijkt me.”
MAX-directeur Jan Slagter: “Het iconische Candlelight is niet meer weg te denken van de Nederlandse radio. Jan van Veen kan als geen ander sfeer creëren. Dat doet hij inmiddels al meer dan vijftig jaar. Ik ben blij dat het programma straks weer op landelijke radio te horen is, zodat we allemaal van Candlelight kunnen genieten!”
Candlelight
Vanaf 4 januari elke vrijdagavond
Van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5
Presentatie: Jan van Veen
Bron: MAX
Logo: © Jan van Veen
 • 26 November 2018 om 16:56

Wilfred Genee is eerste gast in het NPO Radio 1 programma 'Onze Man in Deventer'

Door Dutch Radio
Wilfred Genee is eerste gast in het NPO<a href= Radio 1 programma 'Onze Man in Deventer'" border="0" data-original-height="1201" data-original-width="1600" height="240" src="https://1.bp.blogspot.com/-_I9ytnPVeUU/W_wTs-4bRrI/AAAAAAAAK_o/QV5m-GQQorYhC1bBln5Z9lsIAqVD32mUQCLcBGAs/s320/oumlzcanakyol-530360.jpeg" title="Wilfred Genee is eerste gast in het NPO Radio 1 programma 'Onze Man in Deventer'" width="320" lazyload="" postpone="">
Schrijver en columnist Özcan Akyol gaat opnieuw aan de slag als interviewer op NPO Radio 1. De gehele maand december presenteert hij iedere zaterdagnacht voor BNNVARA zijn 1-op-1-interviewprogramma ‘Onze Man in Deventer’, live vanuit zijn woonkamer in het centrum van zijn geliefde woonplaats. De eerste gast is Wilfred Genee. Andere gasten in de reeks zijn Lilian Marijnissen, Bert Huisjes, Beatrice de Graaf en Achmed Akkabi. Het programma wordt op 2, 9, 16, 23 en 30 december uitgezonden van 00.00 – 01.00 uur, in de nacht van zaterdag op zondag bij BNNVARA op NPO Radio 1.
Özcan, ook wel bekend als Eus, kiest er bewust voor om de gasten thuis te ontvangen: 'De intieme sfeer van mijn eigen woonkamer, met uitzicht op het bruisende horecaplein, zorgt er hopelijk voor dat mensen zich meer op hun gemak gaan voelen. Ik zal ze dan ook niet als een klassieke interviewer benaderen, maar veel meer als de nieuwsgierige vriend, die soms ook een tikkeltje brutaal is.'
Terwijl zijn kinderen al lekker liggen te slapen, kruipt de gast bij Özcan op de bank. In de historische binnenstad van Deventer gaat de bekende schrijver en columnist zijn interesse in de gast botvieren met een reeks vragen en overpeinzingen.
Bron: BNNVARA
Foto: Jeroen Nieuwhuis
 • 26 November 2018 om 16:40

Vanavond om 22:10 uur op NPO 3: Dennis terug naar de provincie

Door Dutch Radio
Vanavond om 22:10 uur op NPO 3: Dennis terug naar de provincie
In dit programma neemt PowNed-verslaggever Dennis Schouten vier BN’ers vanuit de Randstad mee terug naar hun wortels in de provincie en brengt hij een ode aan het leven buiten de grote steden. Ze bezoeken het ouderlijk huis, ontmoeten oude bekenden en storten zich in het lokale vermaak van hun jeugd. Waarom hebben de BN’ers hun geboortedorp in de provincie verruild voor de Randstad? Herkennen de inwoners in het dorp ze nog? En hoeveel van hun innerlijke provinciaal dragen de BN’ers nog bij zich?


Bron: PowNed
 • 26 November 2018 om 10:48

Jennifer Hoffman presenteert Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland

Door Dutch Radio
Jennifer Hoffman presenteert Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland
Na elf succesvolle seizoenen van het programma Grenzeloos Verliefd komt Net5 in 2019 met de spin-off Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland, gepresenteerd door Jennifer Hoffman. Hierin volgen we Nederlandse vrouwen die in een ander land wonen en zwanger zijn. Ze zijn geëmigreerd en verblijven nu met hun buitenlandse geliefde in een land waar de cultuur heel sterk verschilt van de Nederlandse cultuur.
In deze vierdelige serie staan vier verschillende Nederlandse vrouwen op het punt om te bevallen. De één heeft al kinderen, voor de ander is het het eerste kind. Ze zijn naar het buitenland geëmigreerd vanwege de liefde en terechtgekomen in exotische landen, waar de cultuur en levenswijze compleet anders is dan thuis. Tijdens hun zwangerschap beseffen ze zich meer en meer dat het land waar ze wonen mijlenver afstaat van wat ze gewend zijn en dat het opvoeden van een kind in dit land niet altijd eenvoudig zal zijn.
Aan de ene kant hunkeren de moeders naar het avontuur en is het hun wens om hun kinderen meer mee te geven dan het ‘gewone’ leven in Nederland, maar aan de andere kant lopen ze tegen allerlei onverwachte zaken aan. Alles is anders, van babyvoeding tot kraamhulp, van opvoeding tot scholen, van temperatuur tot leefomgeving. Hoe ga je daarmee om?
Gedurende een jaar volgen we de jonge ouders tijdens de periode voor de bevalling en in het eerste levensjaar van het kind en zien we tegen welke dilemma’s ze aanlopen. Zo ontdekt de één dat het beste ziekenhuis in de stad met draden aan elkaar hangt en vraagt ze zich sterk af of ze daar wel wil bevallen. Zo zien we hoe de ander op zoek gaat naar een school en ontdekt dat deze uren rijden van hun huis vandaan ligt. Daarbij is er vanwege de schaarste een enorm tekort aan luiers en babyvoeding in het land. Hoe gaan ze dat oplossen?
Jennifer Hoffman
Actrice en presentatrice Jennifer Hoffman zegt het volgende over haar rol in het programma: "Wat ik altijd zo fijn aan het programma heb gevonden is dat het echt gaat over de mensen die worden gevolgd. Het gaat niet om de presentator. Het gaat om gewone mensen die dappere keuzes maken omwille van de liefde. En ik verheug me om die te mogen ontmoeten en voor even te volgen. Zeker nu het niet alleen maar om hen gaat, maar nu ze dezelfde keuze ook nog maken voor hun kind."
Jennifer Hoffman was onlangs genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster als beste actrice in de hitserie De Luizenmoeder. Ze was eerder te zien bij Net5 in de dramaseries Bitterzoet en Verborgen Gebreken, ze had jarenlang een hoofdrol in de SBS6-serie Dokter Tinus en speelde in diverse speelfilms waaronder Hartenstrijd, Hallo Bungalow en in de Dummie de Mummie-reeks.
Grenzeloos Verliefd
Afgelopen 25 september is alweer het elfde seizoen van Grenzeloos Verliefd gestart met een marktaandeel van 8% (in de doelgroep 20-54 jaar). Vorig seizoen scoorde gemiddeld 7,7% met op 12 december het hoogste marktaandeel van 10%. Reden genoeg voor een spin-off van het langstlopende Nederlandse format bij Net5!
Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland wordt geproduceerd door Simpel Media, de makers van Grenzeloos Verliefd. Dinsdag 27 november om 21.30 uur is de laatste aflevering van seizoen 11 van Grenzeloos Verliefd te zien bij Net5.
Bron: Talpa TV
 • 26 November 2018 om 10:26

Max & Anne worden dertiende op het Junior Eurovisie Songfestival

Door Dutch Radio
Max & Anne worden dertiende op het Junior Eurovisie Songfestival
In een zenuwslopende finale van het Junior Eurovisie Songfestival hebben Max & Anne wereldwijd hun nummer ‘Samen’ laten horen. Met hun prachtige optreden wisten zij uiteindelijk de 13e plek te bemachtigen. 
Het duo Max & Anne won in september de nationale finale van het Junior Songfestival. Daarna hadden ze twee maanden de tijd om zich voor te bereiden op de internationale finale in Minsk, Wit-Rusland. Max & Anne mochten als zesde hun powerballad zingen voor miljoenen mensen in Europa. Op het podium spatte de chemie tussen de twee vrienden er vanaf. Dit is de kijkers thuis ook niet ontgaan en dat leverde hun bij de online stemming een 6e plek op. Van de Europese vakjury’s kregen ze 23 punten en daarmee eindigden ze uiteindelijk op de 13e plaats.
Polen won deze zestiende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Met het nummer 'Anyone I Want To Be' wist Roksana heel Europa te overtuigen.
Het muziekfestival, dat in Minsk gehouden werd, had dit jaar een recordaantal deelnemende landen. Een aantal van de 20 landen deed na een tussenpauze weer mee. Kazachstan en Wales maakten hun debuut tijdens deze Europese finale.
Bron: (foto) AVROTROS
 • 26 November 2018 om 09:45

Wie wordt deze winter De slimste mens?

Door Dutch Radio
Wie wordt deze winter De slimste mens?
Wie wordt deze winter De slimste mens? Vanaf maandag 10 december keert de succesvolle kennisquiz De slimste mens terug op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van kritisch en enig jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan.
In de eerste uitzending nemen NPO Radio 2-dj Gijs Staverman, voormalig SBS-zenderbaas Tina Nijkamp en comedian Edson da Graca het op tegen elkaar. Onder druk van de wegtikkende seconden moeten de kandidaten het beste van zich zelf laten zien. Het gaat hierbij niet alleen om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel.
In dit 13e seizoen maken nog veel meer nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en andere prominenten zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens. Een aantal opvallende namen onder de kandidaten zijn dit seizoen zangeres Roxeanne Hazes, journalist/schrijver Marcel van Roosmalen, schaatser Mark Tuitert, boswachter Arjan Postma, sportjournalist Jeroen Stekelenburg, Dreamschool-rector Eric van ‘t Zelfde en voormalig atleet/sportanalist Gregory Sedoc.
De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. Ook de app blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads. De slimste mens is een productie van Skyhigh TV.
De slimste mens, maandag 10 december om 20.25 uur op NPO 2
Bron: (foto) KRO-NCRV
 • 25 November 2018 om 23:37

Vierde seizoen Hij is een Zij met Jan Kooijman

Door Dutch Radio
Vierde seizoen Hij is een Zij met Jan Kooijman
Jan Kooijman presenteert vanaf dinsdag 8 januari het vierde seizoen van het KRO-NCRV programma Hij is een Zij. In de 6-delige serie Hij is een Zij volgt Jan acht jonge transgenders in hun dagelijks leven en tijdens de transitie. En dat is vaak een lange weg met veel ups en downs.
Jan Kooijman: “Ik ben ontzettend blij met dit nieuwe seizoen van Hij is een Zij. De acht jonge mensen die ik mag volgen zijn al wie ze zijn! Maar om ook lichamelijk te worden wie ze altijd al hebben willen zijn, moeten ze langs een route vol overwinningsmomenten met helaas ook de nodige teleurstellingen. Ik heb veel respect voor hun doorzettingsvermogen.“
Dit seizoen maken we kennis met transman Ruben (20 jr). Hij is zwanger. Ruben leeft al drie jaar als man, maar voordat hij zijn medische transitie gaat starten, wil hij samen met zijn vriend Kelvin eerst heel graag een kindje.
De 21-jarige Maria is geboren als Bryan en woont in Zeist. Hier durft ze zich te ontwikkelen als de vrouw die ze zo graag wil zijn. Toch besluit ze om terug te verhuizen naar Drenthe waar ze te midden van vrienden en familie haar medische transitie wil starten. Een gewaagde stap, want hier werd ze als jongetje met opvallend vrouwelijk gedrag erg gepest.
Luna (16) is geboren als jongen, Ivan (18) als meisje. Ze zijn allebei transgender en stapelverliefd op elkaar. Waar Luna nooit twijfelt over haar transitie, vindt Ivan de zoektocht naar gender heel ingewikkeld.
De 11-jarige brugpieper Ivo gaat zijn nieuwe klas vertellen dat hij geboren is als meisje. Hij is op van de zenuwen, omdat hij bang is voor de reacties van zijn nieuwe klasgenootjes.
Kess (19) en zijn zus Mae komen als eeneiige tweeling ter wereld. In tegenstelling tot zijn zus voelt Kess zich nooit een meisje. Hij gaat in transitie naar man en wil zo snel mogelijk een platte torso. Maar door de lange wachttijden wordt zijn geduld flink op de proef gesteld.
Jody, 24 jaar, bereidt zich voor op haar eerste operatie. Ondanks de vrouwelijke hormonen die ze krijgt, komt haar borstgroei nauwelijks op gang. Daarom krijgt ze borstprotheses.
Ook zien we dit seizoen Elise (29) terug. Zij was te zien in de vorige reeks van Hij is een Zij. De transitie van man naar vrouw valt haar zwaar: ze is gestrest, emotioneel en ze voelt zich eenzaam. Ze ondergaat twee operaties om de mannelijke trekken uit haar gezicht te halen.
Hij is een Zij terugblik
Aansluitend aan deze nieuwe reeks volgen twee extra afleveringen en gaat Jan Kooijman langs bij een aantal gasten uit de vorige seizoenen.Hoe gaat het met Mick en Freddie? En met Eveline na haar geslachtsveranderende operatie in Thailand? Hoe kijkt Loena terug op het afronden van haar medische transitie? Bij Storm staat de puberteit voor de deur, Rens mag eindelijk beginnen met hormonen en Mik heeft wel heel bijzonder nieuws…
Over KRO-NCRV
Wij willen met onze bevlogen en optimistische programma’s de samenleving prikkelen en inspireren om meer naar elkaar om te kijken. Wij geloven in een liefdevolle samenleving waarin plek is voor iedereen. Een samenleving die draait om iets minder ‘mij’, en iets meer ‘wij’.
Hij is een Zij is geproduceerd door Skyhigh TV in opdracht van de KRO-NCRV.
Hij is een Zij, vanaf dinsdag 8 januari om 21.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.
Bron: KRO-NCRV
Foto: Stijn Ghijsen
 • 25 November 2018 om 23:19

Achtste seizoen Een Huis Vol van start

Door Dutch Radio
Achtste seizoen Een Huis Vol van start
Op maandag 17 december start het nieuwe, inmiddels achtste seizoen van Een Huis Vol, de succesvolle KRO-NCRV-serie over grote gezinnen. Dit seizoen volgen we opnieuw drie gezinnen, waaronder de inmiddels bekende papa Jay Lopez met zijn kroost. De vrolijke alleenstaande vader Jay is inmiddels niet meer weg te denken uit Een Huis Vol. De goedlachse duizendpoot die zijn hand niet omdraait voor het vlechten van haren en het lakken van nagels. Toch blijkt zelfs hij het zwaar te hebben. Jay loopt tegen de grenzen van zijn eigen kunnen op en beseft dat het tijd is om te vragen: “Hou ik het wel vol op deze manier of is het tijd voor verandering?”
In het vorige seizoen maakten we kennis met de familie Buddenbruck en ook dit jaar krijgen we weer een kijkje in hun leven. Een jaar vol veranderingen. Zo gaat Rob weer aan het werk, waardoor Thaila er regelmatig alleen voor staat met haar tien kinderen. Ze pakken alles aan op z’n Buddenbrucks; met veel liefde, chaos en plezier. Een druk jaar, waarin er gelukkig ook nog tijd blijkt te zijn om de liefde aan alle kanten op te laten bloeien.
En dit seizoen maken we kennis met de familie Nagelkerke uit het Brabantse Oudenbosch. Jan en Sofie zijn hardwerkende tweeverdieners die hun hectische, dagelijks leven – met meerdere eigen zaken – moeten zien te combineren met hun acht kids. Daarbij vinden ze het ook belangrijk elkaar niet uit het oog te verliezen. Het huishouden van de Nagelkerkjes kun je gerust een geoliede machine noemen. Maar of deze geoliede machine met acht kinderen compleet is? Dat is nog maar de vraag…
Aflevering 1 Een Huis Vol
Het is bijna vakantie bij de familie Lopez en voor dochter Talitha is dat extra bijzonder. Ze neemt afscheid van de basisschool. Jay vindt het tijd voor een nieuwe stap voor hun beiden. Hij besluit zich als verrassing te verdiepen in de wondere wereld van make-up. Een ambitieus plan, zelfs voor een alleskunner als Jay.
Een spannende dag voor de Buddenbrucks. Na maanden vol zwemlessen is het dan eindelijk zover. Maar liefst vijf kinderen zwemmen af! Maar of het ze gaat lukken om überhaupt op tijd in het zwembad aan te komen?
En we maken kennis met de familie Nagelkerke. Ze wonen met hun acht kinderen in het mooie Oudenbosch, waar blijkt dat het in eerste instantie voor tweeverdieners Jan en Sofie helemaal niet de bedoeling was om zoveel kinderen te krijgen...
Een Huis Vol, vanaf maandag 17 december om 19.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.
Uitzendschema
Uitzending 1 - maandag 17 december - 19.20 uur, NPO 1
Uitzending 2 - dinsdag 18 december - 19.00 uur, NPO 1
Uitzending 3 - woensdag 19 december - 19.00 uur, NPO 1
Uitzending 4 - donderdag 20 december -19.05 uur, NPO 1
Uitzending 5 - vrijdag 21 december - 19.05 uur, NPO 1
Uitzending 6 - maandag 24 december - 19.00 uur, NPO 1
Uitzending 7 - donderdag 27 december - 19.05 uur, NPO 1
Uitzending 8 - woensdag 2 januari - 19.05 uur, NPO 1
Uitzending 9 - donderdag 3 januari - 19.05 uur, NPO 1
Uitzending 10 - vrijdag 4 januari - 19.05 uur, NPO 1
Bron: KRO-NCRV
Foto: Roland J. Reinders
 • 25 November 2018 om 23:08

Frank en Rogier presenteren Mijn kerst is de beste bij Net5

Door Dutch Radio
Frank en Rogier presenteren Mijn kerst is de beste bij Net5
Kerst valt dit jaar lekker vroeg bij Net5! Vanaf 10 december viert de zender elke werkdag om 18.30 uur feest in Mijn kerst is de beste. Vier kerstgekke duo's gaan de strijd met elkaar aan: wie organiseert het beste kerstfeest? Ze komen bij elkaar over de vloer en beoordelen elkaars kerstfeest. De duo’s geven punten voor de kerstversiering in en om het huis, het kerstdiner en de kersttraditie: wordt het sjoelen, kerst-karaoke of toch met z’n allen de levende kerststal uitbeelden? Op vrijdag is de weekfinale. Wie heeft het beste kerstgevoel en de beste kerstgedachte neer weten te zetten en gaat er met de winst vandoor? Frank en Rogier, bekend van Paleis voor een Prikkie, nemen de presentatie voor hun rekening.
Voor de deelnemende duo’s geldt dat Kerst niet vroeg genoeg kan beginnen. De zomer is nog niet afgelopen of de eerste kerstversiering wordt al van zolder gehaald. En zodra kerst voorbij is wordt er weer nagedacht over het feest van volgend jaar. Daarom halen de duo’s letterlijk alles uit de kast om hún kerstfeest het beste te laten zijn. Van tienduizenden lichtjes in de tuin met bewegende kerstmannen en rendieren op het dak tot meerdere extravagante kerstbomen in huis en versiering tot op de wc. Maar ook het eten speelt natuurlijk een belangrijke rol. Wordt het gezellig gourmetten of toch een sterrendiner? Alles kan want ‘mijn Kerst is natuurlijk de beste!’.
In de eerste week nemen Tonny & Jan uit Udenhout, Miranda & Pascale uit Heiloo, Hermien & Edgar uit Vlissingen en Wendy & Stefanie uit Brunssum het tegen elkaar op. In de tweede week zijn dat Rob & Peter uit Dongen, Merel & Anjo uit Zwolle, Bo & Loïs uit Amsterdam en Monique & Dennis uit Hengelo.
Mijn kerst is de beste wordt geproduceerd door Tuvalu Media en is van origine het Franse succesvolle format Mon plus beau Noël op TV1.
Bron: (foto) Talpa TV
 • 25 November 2018 om 22:19

Guido Weijers sleurt zichzelf en publiek ver buiten comfort-zone tijdens Oudejaarsconference

Door Dutch Radio
Guido Weijers sleurt zichzelf en publiek ver buiten comfort-zone tijdens Oudejaarsconference
Op dit moment toert cabaretier Guido Weijers door heel het land met de try-outs van De Oudejaarsconference 2018. Dit keer een totaal andere Guido: ‘Ik ben gestopt met concessies doen. Ik maak niet wat er van me verwacht wordt, maar wat ik wil maken. Er is nu meer te lachen en het doet meer pijn. Ik sleur mezelf en het publiek ver uit de comfort-zone. Het is minder fragmentarisch en meer een humoristisch document dat de tijdsgeest goed samenvat. Veel meer rauw stand-up theater. Over de betutteling, overbescherming, risico’s nemen en acceptatie van tegenslagen. Ik kan nog niet te veel verklappen, maar mensen worden totaal verrast”, aldus Guido. Dagelijks blijft hij schaven en bouwen, tot de première die op oudejaarsavond wordt uitgezonden bij RTL 4.
Ook dit jaar komt die show vanuit het Oude Luxor Theater te Rotterdam. Dat is inmiddels traditie. Maar dat is dan ook de enige overeenkomst met andere jaren: Deze show is net als Guido compleet anders.
Het is inmiddels de derde keer dat De Oudejaarsconference van Weijers te zien is bij RTL. Vorig jaar sloot de cabaretier het jaar succesvol af met zijn show, die in totaal door meer dan 1,6 miljoen mensen bekeken werd.
Voor de TV-opnames in Rotterdam zijn nog kaarten te verkrijgen via www.luxortheater.nl
Uitzending: ‘Guido Weijers: De Oudejaarsconference’ maandag 31 december om 20.30 uur bij RTL 4
Bron: (foto) RTL
 • 25 November 2018 om 21:31
❌