[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 18 December 2017Dutch Radio

3FM-dj's gearriveerd in Apeldoorn

Door Dutch Radio
3FM-dj's gearriveerd in Apeldoorn
Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn zijn gearriveerd in Apeldoorn, waar de jaarlijkse actie Serious Request maandagavond begint. De drie dj's zitten de komende zes dagen in het Glazen Huis. Met een speciale trein van het Rode Kruis reisden ze naar de Gelderse stad. 
De dj's krijgen nog een laatste maaltijd voordat ze het Glazen Huis ingaan. Eenmaal binnen mogen ze niks meer eten en draaien ze 24 uur per dag verzoeknummers in ruil voor geld. De opbrengst gaat dit jaar naar het herenigen van gezinnen die zijn verscheurd door een ramp of oorlog.
De dj's hebben er zin in, vertellen ze in een interview op de website van NPO 3FM. "Ik kijk het meeste uit naar de mensen die naar de brievenbus komen en allemaal mooie acties hebben gedaan'', zegt Angelique. ''Je hebt gewoon in je vrije tijd jezelf ingezet en daarmee geld opgehaald. Dat vind ik echt bijzonder! Ik kijk erg uit naar al die verhalen."
Levenden lijve
Domien, die voor de vierde keer het huis ingaat, wil vooral dat het zover is. ''De spanning heeft nu lang genoeg geduurd. Ik heb enorm veel zin om het eerste liedje in te starten en te beginnen met 3FM Serious Request 2017!" En Sander verheugt zich vooral op de mensen. ''Naast dat we met 3FM Serious Request natuurlijk een hoop geld ophalen om families bij elkaar te brengen, is het ook leuk om je luisteraars in levenden lijve te zien. Ik heb zin in hun enthousiasme, verhalen en acties."
Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, sluit maandag om 20.00 uur het Glazen Huis. De mobiele studio heeft dit jaar een metamorfose ondergaan, waardoor ook alles van de binnenkant van glas is en het huis een tweede verdieping heeft.
Nieuw is dit jaar een podium op het Marktplein, recht tegenover het Glazen Huis, waar elke avond optreden zijn. Maandag bijt Jonna Fraser het spits af, gevolgd door Causes, Chef'Special en Lucas & Steve. De rest van de week zijn er onder meer optredens van Broederliefde, De Jeugd van Tegenwoordig en Sam Feldt. Op kerstavond, als de dj's het huis verlaten, staan onder anderen Miss Montreal en Rico & Sticks op het podium.
Bron: (foto) © ANP
 • 18 December 2017 om 17:18

Vanavond dubbele slotaflevering 'Helemaal Het Einde!' vanuit Chili

Door Dutch Radio
‘Helemaal Het Einde!’ volgend jaar vanuit Kaapverdië
‘Helemaal Het Einde!’, de serie die afgelopen jaar uitgroeide tot dé nieuwe realitysoap van Nederland met wekelijks meer dan een miljoen kijkers is vanavond voor het laatst te zien. Met een dubbele aflevering. Welk besluit nemen de familie Pos, Van Kooij en Van Wichen na hun avontuurlijke jaar in Chili? Is het Zuid-Amerikaanse land helemaal het einde of keren zij terug naar Nederland? 
In het nieuwe jaar krijgt het programma een vervolg in Afrika. Dit keer gaan niet drie, maar vier nieuwe gezinnen het avontuur van hun leven aan. De families Molenaar, De Weijer en Beerens laten alles in Nederland achter zich om hun ultieme droom waar te maken in Kaapverdië. Vanavond is in de uitzending van 'Helemaal Het Einde!' al een sneakpreview te zien van deze nieuwe gezinnen en hun aankomst in Kaapverdië. Het vierde gezin arriveert later omdat zij iets meer tijd nodig hebben om hun werkzaamheden in Nederland af te ronden. Wie dit zijn en hoe dit gezin is samengesteld, wordt later bekend gemaakt. Vanaf maandag 8 januari is bij RTL 4 een jaar lang te zien hoe het de families vergaat in hun nieuwe leven.
Spelregels
De spelregels in Kaapverdië zijn hetzelfde als die in Chili: ieder gezin krijgt een stuk grond, een startkapitaal en één jaar de tijd om een nieuw bestaan op te bouwen. Maar er zijn ook verschillen. Zo verblijven de gezinnen niet in houten huisjes, maar in safaritenten en heerst in Kaapverdië een tropisch klimaat. Ook de afstand tussen de huisvesting van de gezinnen is veel kleiner, waardoor er waarschijnlijk veel onderling contact zal zijn.
Kaapverdië 
De gezinnen wonen het komende jaar op het eiland São Vicente, dat bekend staat om de gezellige sfeer, de muziek, de architectuur en het bruisende nachtleven. Het kleine eiland heeft een tropisch savanneklimaat en een bergachtig landschap. Tussen het vulkanische gebergte en de gele duinlandschappen valt weinig groen te ontdekken. Ondanks het kleine formaat van het eiland heeft het wel een eigen vliegveld en een grote haven. Ook aan stranden en lokale lekkernijen is geen gebrek. Genoeg mogelijkheden dus voor de gezinnen om voor brood op de plank te zorgen.
De gezinnen 
De familie Molenaar uit Haarlem bestaat uit Fleur (33), Ocke (48), Suus (5) en Wolf (3). Beide ouders komen uit het bedrijfsleven en hebben het in Nederland goed voor elkaar. Door het vertrek naar Kaapverdië hoopt het stel van hun ‘gouden handboeien’ af te komen en een vrijer leven te kunnen leiden.
Maaike (38) en Bart (45) de Weijer uit Beverwijk hebben eerder tevergeefs geprobeerd in Portugal een nieuw leven op te bouwen. Dit keer hopen ze samen met zoon Senna (8) en chihuahua Meis hun droom iets moois op te bouwen in de horeca alsnog waar te maken. Aan hun inzet zal het in elk geval niet liggen want het stel zit vol ideeën.
Uit Geertruidenberg komt de familie Beerens met Jessica (32), Jasper (36), de tweeling Floor en Britt (7) en Joep (4). Zij willen heel graag de dagelijkse sleur achter zich laten en verheugen zich op een leven waarin het gezin meer centraal staat. Ook hoopt vader Jasper die betonvlechter is, zijn passie voor muziek uit te kunnen leven op Kaapverdië.
‘Helemaal Het Einde!’ wordt geproduceerd door Talpa Producties.
Uitzending 
'Helemaal Het Einde!' vanuit Chili is vanavond van 20.30 uur tot 22.30 uur te zien in een dubbele slotaflevering met aansluitend een sneakpreview van de nieuwe reeks vanuit Kaapverdië.
'Helemaal Het Einde!’ vanuit Kaapverdië start op maandag 8 januari 2018 om 20.30 uur en is het hele jaar, iedere week, te zien bij RTL 4. De aflevering is een week vóór uitzending al te zien bij Videoland.
Bron: (foto) RTL
 • 18 December 2017 om 11:59

Bejaarden beoordelen moderne leven in De wereld volgens 80-jarigen

Door Dutch Radio
Bejaarden beoordelen moderne leven in De wereld volgens 80-jarigen
“Vroeger was alles beter”, je hoort het mensen vaak verzuchten. In het hilarische en soms ook ontroerende programma De wereld volgens 80-jarigen neemt presentator Viktor Brand de proef op de som: wat vinden acht mondige bejaarden van de moderne wereld waarin ze nu leven? Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden, wonen ze een maand lang in een supermodern huis en krijgen zij gezelschap van vier hippe jongeren. De bejaarden maken kennis met allerlei fenomenen, producten en activiteiten van deze tijd. De wereld volgens 80-jarigen is vanaf woensdag 28 februari te zien bij SBS6.
Viktor Brand komt regelmatig langs in het hypermoderne huis en laat de hoogbejaarden kennismaken met alles wat van nu is: van Lil’ Kleine tot botox en van Siri tot Tesla. Ondertussen leert Viktor de bejaarden beter kennen en praat hij mee over alle gekkigheid van nu én vroeger. Ook krijgen de ouderen vier hippe huisvrienden over de vloer. Het zijn jongeren die #instalife als levensmotto hebben, alles weten van de laatste gadgets en een genderneutraal toilet doodnormaal vinden. Zij nemen de bejaarden mee in hun wereld, maar omgekeerd kunnen zij vast ook veel opsteken van de levenservaring van de ouderen. Was vroeger echt alles beter? In de laatste aflevering van De wereld volgens 80-jarigen wordt die vraag beantwoord door de acht bejaarden. Want ze mogen dan in de herfst van hun leven zijn, hun mening doet er zeker nog toe.
De wereld volgens 80-jarigen wordt geproduceerd door Talpa Producties.
Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf woensdag 28 februari 20.30 – 21.30 uur.
Bron: (foto) SBS
 • 18 December 2017 om 11:49

Perfect van Ed Sheeran kersthit van 2017

Door Dutch Radio
Perfect van Ed Sheeran kersthit van 2017
‘Perfect’ van Ed Sheeran is de kersthit van dit jaar. Het nummer komt op plek 27 binnen in de Winterse 50 van 2017, die vandaag bekend is gemaakt. Volgens coördinator Martijn de Lange van de Winterse 50 is ‘Perfect’ een bijzondere notering. “Dit liedje is al in de zomer uitgebracht, een kersthit uit de zomer dus. ‘Perfect’ staat nog steeds op nummer 1 in de Top 40. De clip bevat sneeuw, kerstbomen, skiën en wintersokken en is daarmee wel overduidelijk op Kerst gericht.” Inmiddels is ‘Perfect’ ook uitgebracht als duet met Beyoncé. De stemmen op beide versies zijn in de Winterse 50 opgeteld en leveren plek 27 op.
Wham! heeft dit jaar de koppositie in de Winterse 50 heroverd op Mariah Carey. ‘Last Christmas’ is door de stemmers verkozen tot populairste kersthit ooit. Van de zestien edities van de Winterse 50 heeft Wham! twaalf keer op de nummer 1 gestaan. ‘All I want for Christmas is you’ van Mariah Carey zakt naar nummer 2 en Chris Rea blijft op 3 staan met zijn kerstklassieker ‘Driving home for Christmas’. Youp van ’t Hek is de nummer 4 met ‘Flappie’ en op 5 staat Band Aid met ‘Do they know it’s Christmas?’ Behalve Ed Sheeran zijn er nog twee nieuwkomers in de kersthitlijst: Darlene Love met ‘All alone on Christmas’ en Melanie Thornton met ‘Wonderful dream’.
De Winterse 50 2017 is samengesteld op basis van meer dan 93.000 stemmen. De jaarlijkse hitlijst is in 2002 ontstaan bij TV Enschede FM, dat nu 1Twente Enschede heet. De eerste editie was te horen bij dertig zenders, aan de zestiende editie doen 150 radiozenders mee. Bij diverse omroepen is bovendien een tv-special te zien met clips uit de hitlijst. Een overzicht van alle uitzendingen staat op www.winterse50.nl.
Bron: Winterse 50
 • 18 December 2017 om 10:25

RTL komt met talkshow Dr. Gordon

Door Dutch Radio
RTL komt met talkshow Dr. Gordon
Gordon gaat voor RTL4 een eigen talkshow presenteren met de titel Dr. Gordon. De naam van de show is een knipoog naar de Amerikaanse Dr. Phil. Gordon: ''Ik ga allerlei gesprekken aan over relaties en andere problemen en we proberen tot oplossingen te komen'', vertelt Gordon in De Telegraaf. 
''Het is wat Maya Eksteen jaren geleden deed in Lief en leed'', onthult de presentator over de inhoud van Dr. Gordon. Lief en Leed was een talkshow over liefde en seks en werd van 1994 tot 1997 uitgezonden. 
Gordon keert begint volgend jaar terug op televisie met de revival van de datingshow Op Goed Geluk. "Ik vond het vroeger al zo leuk met die leuke Carry Tefsen met haar snerpende onvervalste Amsterdamse stem met dito accent, heerlijk'', vertelt Gordon op Facebook. "Iets ouds weer nieuw leven in blazen is niet altijd een garantie voor succes maar ik kan je zeggen dat dit goed is geworden en meer dan ik verwacht had." De eerste uitzending van Op Goed Geluk is zaterdag 20 januari te zien.
Volgens Gordon zijn er ook nog plannen voor een andere zaterdagavondshow, waar binnenkort een besluit over wordt genomen.
Bron: (foto) © ANP
 • 18 December 2017 om 09:12

Jeroen van Inkel presenteert Je dag is goed bij MAX op NPO Radio 5

Door Dutch Radio
Jeroen van Inkel presenteert Je dag is goed bij MAX op NPO Radio 5
Vanaf dinsdag 2 januari presenteert Jeroen van Inkel elke ochtend tussen 7.00 en 10.00 uur zijn nieuwe programma Je dag is goed. Dit maakte hij zojuist bekend in Wekker-Wakker! op NPO Radio 5. 
Onlangs werd duidelijk dat Wekker-Wakker! stopt vanwege het vertrek van presentator Henk Mouwe. Hij gaat genieten van zijn pensioen, maar blijft verbonden aan MAX. Manuëla Kemp, mede-presentator van Wekker-Wakker! gaat aan de slag met het nieuwe programma De MAX, dat ze vanaf 1 januari samen met Henkjan Smits op NPO Radio 5 presenteert.
Van Inkel heeft veel zin in zijn nieuwe programma. Hij gaat veel goede muziek draaien, volgt de dagelijkse actualiteit op de voet en zal ook ter plekke zijn via een verslaggever die hij op pad stuurt met een opdracht. “Het voelt alsof ik voor een orkest sta met allemaal nieuwe muzikanten. Dit programma op NPO Radio 5 geeft mij ontzettend veel mogelijkheden mijn luisteraars enorm te verwennen.”
Je dag is goed
Elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 5
Bron: Omroep MAX
 • 18 December 2017 om 08:45

Ruim 2,3 miljoen kijkers voor finale Maestro

Door Dutch Radio
Ruim 2,3 miljoen kijkers voor finale Maestro
Ruim 2,3 miljoen kijkers zagen zondagavond actrice Maartje van de Wetering de finale winnen van Maestro. Maestro is een van de best bekeken programma's van de zondagavond, na het NOS Journaal dat afgerond 2,5 miljoen kijkers trok. 
In een spannende eindstrijd, waarin Maartje streed tegen Hadewych Minis, kreeg Maartje de beste beoordeling van zowel de jury als het orkest. Daarnaast kreeg ze ook de meeste stemmen van de kijkers thuis. Maestro trekt steeds meer kijkers. Vorig jaar, toen Leona Philippo de finale won, keken volgens Stichting KijkOnderzoek bijna twee miljoen mensen.
Ruim 1,5 miljoen kijkers waren zondagavond getuige van de terugkeer van Dit was het nieuws naar NPO 1. De nieuwe reeks van Dit was het nieuws is weer terug bij AVROTROS na een kort uitstapje bij RTL4. De teamcaptains zijn dit seizoen Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek.
Bron: (foto) © ANP
 • 18 December 2017 om 08:08

Apeldoorn maakt zich op voor Serious Request

Door Dutch Radio
Apeldoorn maakt zich op voor Serious Request
Het is weer tijd voor de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request. Maandagmiddag vertrekken de drie dj's die dit jaar in het Glazen Huis zitten met de jubileumtrein van het Rode Kruis vanuit Hilversum naar Apeldoorn. Deze stad is dit keer de plek vanwaaruit de komende zes dagen zo veel mogelijk geld wordt ingezameld voor een zogenoemde stille ramp. 
Dj Domien Verschuuren gaat voor de vierde keer het Glazen Huis in. Hij krijgt gezelschap van nieuwkomers Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn. Ze blijven tot kerstavond op het Marktplein en draaien 24 uur per dag verzoeknummers zonder dat ze daarbij eten. Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, sluit maandagavond rond de klok van 20.00 uur de deur van het Glazen Huis.
De afgelopen tijd zijn er in het hele land al honderden acties op touw gezet om geld in te zamelen. Met de opbrengst wil het Rode Kruis dit keer families herenigen die zijn verscheurd door oorlog of een ramp.
Bron: (foto) © ANP
 • 18 December 2017 om 06:45
Gisteren โ€” 17 December 2017Dutch Radio

Maartje van de Wetering wint Maestro

Door Dutch Radio
Maartje van de Wetering wint Maestro
De finale van tv-programma Maestro is zondagavond gewonnen door actrice Maartje van de Wetering. In een spannende eindstrijd, waarin ze streed tegen Hadewych Minis, kreeg Maartje de beste beoordeling van zowel de jury als het orkest. Daarnaast kreeg ze ook de meeste stemmen van de kijkers thuis. 
In de achtste en laatste aflevering van dit seizoen streden de twee actrices om de titel in de dirigeerwedstrijd. In een spetterende opening begonnen ze samen op de bok, om afwisselend de leiding te nemen over het Orkest van het Oosten bij een medley van verschillende bekende klassieke nummers.
Hadewych en Maartje dirigeerden later beiden de Vijfde Symfonie van Beethoven. “Dan is goed te zien hoe verschillend we dirigeren”, had Maartje vooraf gezegd. Daarnaast leidde Hadewych het orkest bij Danse Macabre van Saint-Saëns. Maartje speelde Mambo, uit de musical West Side Story, van componist Leonard Bernstein.
Opvolger van Leona Philippo
De 32-jarige Van de Wetering is de opvolger van Leona Philippo, die de vorige editie van Maestro won. De AVROTROS-show werd eerder gewonnen door Spike van Di-Rect en cabaretière Lenette van Dongen.
In het vierde seizoen van Maestro vielen eerder Janny van der Heijden, Patricia Paay, Remy Bonjasky, Waldemar Toornstra, Ruud Feltkamp en Dave von Raven al af.
Bron: ANP
Foto: Michel Schnater
 • 17 December 2017 om 22:53

Sander de Heer vader van zoontje

Door Dutch Radio
Sander de Heer vader van zoontje
Sander de Heer is afgelopen nacht vader geworden van een zoontje, Lenn. Dat liet hij zondagmiddag op Instagram weten. 
„Mag ik jullie voorstellen aan Lenn de Heer? Vannacht is ons kleine mannetje en broertje van Rosa geboren”, schrijft hij. En hoe de kerstverse vader dat vindt? „Het is fantastisch!!”. 
De Heer is dit jaar na zijn werk als dj van NPO Radio 2, begonnen als eindredacteur van de ochtendshow op Qmusic. Aan korte nachten is hij dus wel gewend.
Bron: De Telegraaf
Foto: Sander de Heer (Twitter)
 • 17 December 2017 om 20:50

538Jingleball ook in 2018 in Ziggo Dome

Door Dutch Radio
538Jingleball ook in 2018 in Ziggo Dome
Headliner Afrojack, Lucas & Steve, Firebeatz en andere populaire dance-dj’s zetten vannacht de Ziggo Dome compleet op z’n kop tijdens de zesde editie van 538Jingleball. Duizenden bezoekers gingen samen met de artiesten en 538-dj’s nog één keer helemaal los voordat ze de feestdagen en het nieuwe jaar ingaan. Vanwege het succes van de afgelopen edities keert 538Jingleball volgend jaar op zaterdag 15 december terug in de Ziggo Dome. De early bird tickets zijn vanaf vandaag te koop via 538.nl/jingleball.
538Jingleball 2018
Radio 538 organiseert op zaterdag 15 december voor het zevende jaar op rij 538Jingleball. Ook in 2018 wordt de Ziggo Dome voor één avond omgebouwd tot de dikste club van Nederland voor een sexy, wild en onvergetelijke dance-event.
Datum: zaterdag 15 december 2018
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Tijden: 22.00 uur - 05.00 uur
Entree: € 41,50 (early bird ticket)
Leeftijd: 18+
Meer informatie: 538.nl/jingleball
Bron: (foto) 538
 • 17 December 2017 om 11:23

Maximering aantal regionale omroepen

Door Dutch Radio
Maximering aantal regionale omroepen
De ministerraad heeft op voorstel van minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media ingestemd met een voorgenomen wijziging van de Mediawet die voorziet in maximering van het aantal regionale publieke omroepen per provincie op het huidige aantal. 
In Nederland zijn dertien regionale omroepen. In Zuid-Holland zijn er twee (wat historisch zo is gegroeid) en in elk van de andere provincies is er één. Het beschikbare budget wordt over de dertien omroepen verdeeld. 
Meer regionale omroepen leidt tot een versnippering van het budget. Dit staat haaks op het belang van meer samenwerking en een sterke regionale publieke mediadienst. Kwalitatief hoogwaardig media-aanbod in de regio zou zo in het gedrang komen. 
Het wetsvoorstel zal begin 2018 worden ingediend bij de Tweede Kamer. Na aanvaarding door de Staten-Generaal zal terugwerkende kracht worden verleend tot 15 december 2017.
Bron: Rijksoverheid.nl
 • 17 December 2017 om 08:47

Groeten uit Holland: Marokkaanse vrouwen op ontdekkingstocht in Nederland

Door Dutch Radio
Groeten uit Holland: Marokkaanse vrouwen op ontdekkingstocht in Nederland
We zien ze regelmatig voorbijkomen: vrouwen met een hoofddoek op, kuierend door de straat, druk pratend met elkaar, in een taal die we niet kunnen verstaan. Maar wat weten we eigenlijk van ze? In de vrolijke tiendelige serie Groeten uit Holland gaan vijf eerste generatie Marokkaanse vrouwen met elkaar op stap om Nederlanders te ontmoeten en Nederland te ontdekken. We maken uitgebreid kennis met hoofdpersonen Habiba, Farida, Fatima, Halima en Khadija en door hun originele en vaak onverwachte kijk op dingen leren we ook onszelf een beetje beter kennen. 
Jalal Bouzamour, regisseur van Groeten uit Holland en zelf zoon van een Marokkaanse moeder van de eerste generatie: “Ik heb vaak het gevoel dat deze groep vrouwen onderbelicht is en er veel vooroordelen over hen bestaan. Ze voelen zich zowel Marokkaans als Nederlands. Ze lopen vaak tegen een taalbarrière op, maar dat is voor hen geen reden om op te geven. Dat zie je overduidelijk in de ontmoetingen met andere Nederlanders. Ik wil graag hun stem laten horen, in een serie die een unieke inkijk geeft in hun levens en ons tegelijkertijd ook een spiegel voorhoudt.”
In Groeten uit Holland staat er in elke aflevering één thema centraal. Het ene luchtiger dan het ander, maar telkens met de nodige humor en zelfspot. Ze ontmoeten hun idool Rob de Nijs, bezoeken een bruidsbeurs en staan op Prinsjesdag vooraan met een oranje hoofddoek op. In de eerste aflevering vertellen de vrouwen hoe zij in Nederland terecht zijn gekomen en maken ze een uitstapje naar Madurodam.
Groeten uit Holland is vanaf 8 januari twee weken lang dagelijks om 19.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.
Bron: BNNVARA
Foto: Jalal Bouzamour
 • 17 December 2017 om 08:15

Singles zoeken grote liefde in nieuw seizoen First Dates

Door Dutch Radio
Singles zoeken grote liefde in nieuw seizoen First Dates
Een restaurant vol vrijgezellen én met camera’s. Het First Dates-restaurant van gastheer Sergio opent weer haar deuren! En ja, barman Victor is ook weer van de partij. In iedere aflevering zien we Nederlandse vrijgezellen die dromen van de perfecte partner. Schiet Cupido meteen raak? Of zal er na de eerste date zeker geen tweede meer volgen? De kandidaten die meedoen, zijn van alle leeftijden en seksuele voorkeuren.
Het seizoen start met twee Kerstspecials op 19 en 26 december. Het First Dates-restaurant opent haar deuren voor de feestdagen, want niemand wil een eenzame kerst. In deze feestelijke afleveringen ontvangt maître Sergio met zijn team ook oude bekenden, die een tweede kans wagen in hun zoektocht naar ware liefde.
In de eerste aflevering komt Bobby voor de tweede keer langs, nadat hij de vorige keer door zijn date in de ‘friend zone’ werd geplaatst. Ook zien we Twan terug, die na de vorige keer veel meer zelfvertrouwen heeft gekregen in de liefde.
In de tweede aflevering komt de 82-jarige Piet weer langs. Hij en zijn vorige date waren geen match, daar was Piet heel duidelijk over. Ook Demy komt terug voor een herkansing in de liefde. De vorige date leek er wel één met zichzelf: ze leken te veel op elkaar...
First Dates is een coproductie van BNNVARA en Warner Bros. Nederland.
First Dates is vanaf 19 december op dinsdag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.
Bron: BNNVARA
 • 17 December 2017 om 07:57
OuderDutch Radio

KRO-NCRV presenteert nieuw jeugdprogramma: Betreden Op Eigen Risico

Door Dutch Radio
KRO-NCRV presenteert nieuw jeugdprogramma: Betreden Op Eigen Risico
Vanaf 10 februari 2018 komt KRO-NCRV met een nieuw jeugdprogramma, genaamd Betreden Op Eigen Risico. Elke zaterdagmiddag om 18.00 uur wordt de studio op zijn kop gezet, is alles mogelijk en komen de meest gekke wensen uit. Het programma wordt gepresenteerd door Tim Senders en Daan Boom. 
In Betreden Op Eigen Risico hebben Daan Boom en Tim Senders, bekend van Streetlab, alle mogelijkheden in handen om wensen van kinderen te vervullen. Maar niets is zeker in deze gloednieuwe show. Om iets van je bucketlist te kunnen afstrepen moet je geluk hebben en risico durven nemen! Nergens ben je veilig; Daan en Tim kunnen overal toeslaan.
Mediadirecteur Jochem de Jong van KRO-NCRV: “We willen ons als omroep blijven vernieuwen en uitdagen. Dat kan met het nieuwe jeugdprogramma Betreden Op Eigen Risico. Het heeft alles in zich: spanning, humor …en vooral de ontwapende inbreng van de kinderen waarvoor we het maken. Ik verheug me er enorm op!’’
Betreden Op Eigen Risico, vanaf zaterdag 10 februari 2018 om 18.00 uur op NPO Zapp.
Bron: KRO-NCRV
 • 16 December 2017 om 21:47

Net5 zoekt beheerder Frans kasteel

Door Dutch Radio
Net5 zoekt beheerder Frans kasteel
Net5 komt in het voorjaar met een nieuw programma waarin vijf stellen strijden om een kasteel in Frankrijk. In het Net5-programma Droomkasteel zoekt beheerder laten vijf Nederlandse stellen alles achter voor een baan als beheerder van een chateau. 
De programmamakers zoeken gastvrije, handige en creatieve stellen die het aandurven hun baan op te geven voor een bestaan in het buitenland, blijkt uit de kandidatenoproep op de website www.net5.nl/droomkasteel
Het is niet bekend door wie Net5 het realityprogramma laat presenteren.
Bron: (foto) © ANP
 • 16 December 2017 om 11:11

2,2 miljoen kijkers voor battle van The Voice

Door Dutch Radio
2,2 miljoen kijkers voor battle van The Voice
Bijna 2,2 miljoen kijkers zagen vrijdagavond hoe Anouk vrijdagavond tv-geschiedenis schreef in The Voice of Holland, door na een battle twee talenten weg te sturen uit haar eigen team. The Voice of Holland is het best bekeken programma van de vrijdagavond. 
In de tweede aflevering van de battles keurde Anouk het optreden van Nikita en Nina af, waarna ze besloot om geen van beiden mee te nemen naar the knock-outs. Het was voor het eerst in de geschiedenis van The Voice dat een coach dit besloot. Uiteindelijk besloot Waylon om Nikita te stelen.
RTL Late Night profiteerde van The Voice en scoorde vrijdagavond 1.377.000 kijkers, goed voor een derde plek in de ranglijst van Stichting Kijkonderzoek. Het NOS Journaal staat op de tweede plek met twee miljoen kijkers.
Bron: (foto) © ANP
 • 16 December 2017 om 11:04

Frank en Erik stomen sporters en fans klaar voor de Spelen in Zuid-Korea

Door Dutch Radio
Frank en Erik stomen sporters en fans klaar voor de Spelen in Zuid-Korea
Laat de voorpret maar beginnen. Frank Evenblij en Erik Dijkstra warmen in Bureau Korea de sporters en fans op voor de Olympische Winterspelen in PyeongChang, Zuid-Korea. De presentatoren kijken of het land er klaar voor is, checken de bekendheid van onze schaatsers en proeven alvast het eten en de sfeer. Iedere week ontvangen ze schaatshunks Kjeld Nuis, Dai Dai Ntab en Mark Tuitert voor een echt mannengesprek, praat een olympiër over zijn of haar lichaam in de spiegelmonoloog, maakt Ireen Wüst keiharde keuzes en brengt Erik een ode aan het –volgens hem- mooiste nummer van de Winterspelen: de 10 kilometer schaatsen. En omdat Nederlanders van schaatsen houden en Koreanen van karaoke sluit het programma wekelijks af met de Schaatskaraoke.
Om te testen of de Koreanen bekend zijn met Sven Kramer gingen ze met een levensgroot bord van onze schaatsheld door de straten van PyeongChang. Frank: “Iedereen die het bord zag dacht dat Erik Sven Kramer was. Dat was leuk, totdat Erik zelf ook dacht dat hij het was." Erik: “Ik moest daar met ontelbaar veel mensen op de foto. Duizenden Koreanen zitten straks naar de 10 kilometer te kijken en zullen zeggen: ‘Dat is Sven Kramer niet. Sven Kramer heeft een bril en een dikke vriend, niet zo’n hockeytut.’”
In de eerste aflevering betreden Frank en Erik de Olympische langlaufbaan in PyeongChang. Guus Hiddink, de meest succesvolle Nederlander in Korea ooit, geeft de do's and don'ts over het land en de mannen hebben een diepgaand interview met Sven Kramer. Ireen Wust kiest haar favoriete fragment over de liefde en topschaatsers als Michel en Ronald Mulder en Kai Verbij nemen Instagram-posts op de hak. Paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel kijkt in de spiegel naar haar sportlijf en in de bar praten Kjeld Nuis, Dai Dai Ntab en Mark Tuitert over schaatsen als internationale topsport. In de schaatskaraoke leren Frank en Erik de Koreanen vandaag: "Hilbert, je moet nog een rondje."
Alles over Bureau Korea is te volgen via de Facebook van Bureau Sport.
Bureau Korea is een coproductie van BNNVARA en The Mediabrothers.
Bureau Korea is vanaf 4 januari 5 weken lang te zien op maandagen vanaf 21.40 uur bij BNNVARA op NPO 3.
Bron: (foto) BNNVARA
 • 16 December 2017 om 09:25

De Nationale Wetenschapsquiz op NPO 2

Door Dutch Radio
De Nationale Wetenschapsquiz op NPO 2
Waarom plasten gevangenen over hun lakens als ze daarmee wilden ontsnappen? Wat is de reden dat het douchegordijn altijd tegen je aan plakt? Wat is duurzamer: kaas of haring? Onder leiding van wiskundige Ionica Smeets en psycholoog Pieter Hulst breken drie duo’s, bestaande uit een wetenschapper en een kunstenaar, hun hoofd over dit soort wetenschappelijke vragen in de 24e editie van De Nationale Wetenschapsquiz. Een kersttraditie van de VPRO in samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
In de strijd om de beste antwoorden op wetenschappelijke vraagstukken vormt cabaretier Jasper van Kuijk een gelegenheidsduo met neurowetenschapper Barbara Braams, dichter Ellen Deckwitz met chemicus Marleen Kamperman en kunstenaar/filosoof Koert van Mensvoort met aardwetenschapper Lennart de Groot.
Ook het publiek kan weer meespelen met de Nationale Wetenschapsquiz en hiermee kans maken op de publieksprijs. De vragen kunnen t/m 21 december online worden beantwoord op nwo.nl/quiz. Tijdens de uitzending op Tweede Kerstdag kunnen kijkers online live meespelen.
Over de kandidaten
Jasper van Kuijk (1976) heeft iets met apparaten en systemen, waarbij de gebruiksvriendelijkheid ontbreekt. Ze vormen terugkerende items in zijn werk als cabaretier, columnist en docent aan de TU Delft.
Barbara Braams (1986) richt haar onderzoek op risicogedrag van pubers, de invloed van hun vrienden op dat gedrag en de ontwikkeling van hun hersenen.
Ellen Deckwitz (1989) is schrijver, columnist en bovenal dichter. Ze won vele poetry slams en is auteur van het onvolprezen boek: Zo word je een geweldige dichter!
Marleen Kamperman (1979) onderzoekt strategieën uit de natuur om die toe te kunnen passen bij het ontwikkelen van nieuwe materialen. Zo kijkt zij of de eigenschap die gekko’s in staat stelt om over het plafond te lopen, te vertalen is naar sterke tape die ook makkelijk loslaat.
Koert van Mensvoort (1974) is als kunstenaar, technoloog en filosoof werkzaam op het snijvlak van kunst en wetenschap. Hij concentreert zich op het concept ‘Next Nature’, ofwel technologie die zo vanzelfsprekend is dat we die als natuur ervaren.
Lennart de Groot (1984) bestudeert de recente geologische geschiedenis en ontwikkelde technieken om over de hele wereld veranderingen in het aardmagneetveld in kaart te brengen.
De Nationale Wetenschapsquiz is een productie van de VPRO in samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek NWO en de VSNU.
De Nationale Wetenschapsquiz, dinsdag 26 december om 22.10 uur op NPO 2.
Bron: VPRO/NWO
Foto: © Robert Lagendijk
 • 16 December 2017 om 09:00

Storm laait op en brengt ziekenhuisdirecteur โ€˜CMCโ€™ wederom in verlegenheid

Door Dutch Radio
Storm laait op en brengt ziekenhuisdirecteur ‘CMC’ wederom in verlegenheid
De romances en intriges tussen artsen, verpleegkundigen en patiënten in ‘CMC’ barsten deze winter weer in alle hevigheid los bij RTL 4 en op Videoland. In het tweede seizoen van de populaire ziekenhuisserie lijkt de storm rond de fraude in het ‘CMC’ te zijn gaan liggen. Lijkt, want niets is minder waar. 
Pers en politie hijgen directeur Cleo de Waard (Ricky Koole) nog steeds in de nek. Net als Cleo's minnaar, de knappe neuroloog Luuk (Bram van der Heijden), die vindt dat ze hun geheime relatie eindelijk eens openbaar moeten maken. Chirurg Jacob (Vincent Croiset) heeft op zijn beurt op te biechten dat hij ongeneeslijk ziek is. Een neergeschoten crimineel en een medische tuchtzaak gooien verder roet in het eten. Terwijl Cleo's problemen zich opstapelen, begint Luuk te vermoeden dat zij iets voor hem verbergt. Ze zal iets uit haar verleden onder ogen moeten zien om het tij te keren en niet alleen haar relatie, maar ook het ‘CMC’ te redden.
Sterrencast
De meeste castleden uit het eerste seizoen keren terug. Victor Löw, Renée Soutendijk, Ricky Koole, Vincent Croiset, Victoria Koblenko, Susan Visser en Lieke van Lexmond maken weer het nodige mee in en buiten het ziekenhuis, evenals Kevin Hassing, Bram van der Heijden, Toprak Yalçiner, Joy Wielkens, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Hans Kesting en Linde van den Heuvel. Robert de Hoog heeft de serie verlaten terwijl de rollen van Robbert van den Bergh en Marius Mensink dit seizoen zijn uitgebreid.
Échte medische cases van groot belang
De verhaallijnen van ‘CMC’ zijn gebaseerd op realistische medische thema’s die worden ondersteund door acht gezondheidsfondsen: Alzheimer Nederland, de Hersenstichting, KWF Kankerbestrijding, het Diabetes Fonds, het Prinses Beatrix Spierfonds, het Reumafonds, het Oogfonds en het Epilepsiefonds. In de serie komen medische onderwerpen aan bod die gaan over het werk van deze fondsen. Zij worden allen gesteund door de VriendenLoterij. Zo moet de ogenschijnlijk onaantastbare chirurg Jacob aan zijn collega’s opbiechten dat hij op jonge leeftijd aan Alzheimer lijdt. Werken lukt nog wel, maar zijn ziekte is onomkeerbaar en beïnvloedt zijn hele leven. Daarnaast worden twee jonge vloggers binnengebracht nadat ze van een dak zijn gevallen tijdens een freerunningstunt die ze aan het filmen waren. Het meisje, Davika, kampt met geheugenverlies en verwardheid, en blijkt ernstig hersenletsel te hebben opgelopen. De ander, Joost, lijkt met alleen een gebroken been geluk gehad te hebben. Of blijkt er toch meer aan de hand te zijn?
‘CMC’ wordt geproduceerd door Talpa Fictie onder leiding van Creative Director Will Koopman. De regie is dit seizoen in handen van Zip Wertwijn en Harm van der Sanden. ‘CMC’ wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.
'CMC'
Vanaf zondag 17 december 2017 bij Videoland.
Vanaf zondag 21 januari 2018 om 22.00 uur bij RTL 4.
Bron: (foto) RTL
 • 16 December 2017 om 08:03
โŒ