[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderwww.dutchradio.net Blog Feed

Giel Beelen, Tim Klijn, Dennis Ruyer en Martijn Muijs presenteren eigen 70โ€™s weekendshow

Radio Veronica staat in juli, de zevende maand van het jaar, ieder weekend in het teken van de 70’s. Van vrijdag tot en met zondag zijn enkel hits te horen uit het decennium waarin legendarische bands als Queen, The Police en Earth, Wind & Fire doorbraken. Veronica-dj’s Giel Beelen, Tim Klijn, Dennis Ruyer en Martijn Muijs presenteren afwisselend ieder een eigen 70's show op zaterdagavond. Van 18.00 uur tot 21.00 uur krijgen zij vrij spel in de muziekkeuze, gasten en gesprekken, mits deze een link hebben met de jaren 70.
Veronica gaat deze maand iedere vrijdag van 18.00 uur tot zondag 00.00 uur back to the 70's. Naast het draaien van de beste 70’s-hits, blikken de Veronica-dj’s ook terug op onvergetelijke highlights van toen: nieuws, sport, films, trends en gadgets.
Giel Beelen: "Heerlijk om een avondje lekker te freaken met muziek uit de 70's die je niet zo vaak hoort. Denk aan Curtis, Mayfield, Funkadelic en het begin van Queen. In mijn eigen 70's weekendshow komt muziekvriend en legende Ad Visser langs, hij zit vol met goede verhalen uit die top (pop)tijd!"
Presentatie 70's weekendshow
4 juli: Dennis Ruyer
11 juli: Giel Beelen
18 juli: Tim Klijn
25 juli: Martijn Muijs
Back to the 70's Top 770
Luisteraars kunnen hun favoriete 70’s plaat aanvragen via de Veronica-app. De meest aangevraagde nummers worden gebundeld in een hitlijst en zijn van zondag 26 tot en met vrijdag 31 juli een hele week lang te horen in de ‘Back To The 70’s Top 770’. De lijst is de grote afsluiter van de 70’s maand en is achteraf terug te luisteren in JUKE.
Bron: Radio Veronica
 • 3 Juli 2020 om 19:48

Junior Songfestival finale dit jaar vanuit Rotterdam Ahoy

Op zaterdag 26 september vindt de finale van het Junior Songfestival plaats en dit jaar op een wel heel speciale locatie. Ondanks dat er bij de finale geen publiek aanwezig kan zijn, wordt Rotterdam Ahoy het podium voor de live finale in 2020. De locatie draagt het Songfestival een warm hart toe en is daarom de perfecte plek om de jeugdige versie van het Songfestival te laten plaatsvinden. De finalisten die het grote podium in Ahoy mogen betreden zijn eerder al bekendgemaakt via het YouTube-kanaal van het Junior Songfestival. De winnende act vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale finale in november in Polen. De presentatie is in handen van Romy Monteiro en Buddy Vedder.

Ondanks de aangekondigde versoepelingen met betrekking tot de onderlinge afstand tussen kinderen en jongeren, is er besloten dat het niet verantwoord is om zoveel kinderen vanuit heel Nederland zingend, dansend en gillend bijeen te laten komen. Daarom moedigen alleen de familieleden de finalisten aan tijdens deze spannende avond. In totaal betreden er vier acts het podium. De groep UNITY bestaat uit de vier meiden Naomi (13), Demi (14), Maud (14) en Jayda (13). Janae (12) en Jacky (13) gaan als duo het podium op. De jongens Thimo (12), Teddy (13), Thijs (13) en Tyrone (13) vormen samen de boyband T-SQUARE en de veertienjarige Robin probeert samen met haar vier dansers indruk te maken op de kijkers thuis en de vak- en kinderjury. De juryleden die de finalisten tijdens de finale gaan beoordelen, worden later aangekondigd.

De finalisten kunnen niet wachten tot ze het grote podium mogen betreden. Ze zijn druk met de voorbereidingen die te volgen zijn via het YouTube-kanaal van het Junior Songfestival. Zie hier ook de reactie van de finalisten bij het horen dat de finale dit jaar in Rotterdam Ahoy plaatsvindt.

Junior Songfestival: Nationale Finale, zaterdag 26 september om 19.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Bron: AVROTROS

 • 29 Juni 2020 om 18:33

De VPRO maakt De wending

Worden we na de coronacrisis wakker in een nieuwe wereld? Sommigen geloven dat moeder natuur ons een boodschap wil overbrengen en zijn ervan overtuigd: dit is hét moment voor verandering. In De wending horen we mensen die door de coronacrisis tot het inzicht zijn gekomen dat het roer om moet en die hun leven compleet anders inrichten.

In De wending draait het om mensen die dankzij de coronacrisis grote veranderingen in hun persoonlijke leven doorvoeren. De een realiseert zich dat hij meer voor een ander wil betekenen en neemt zijn oude moeder in huis. Een ander kiest ervoor nu echt duurzaam te gaan leven. Of iemand besluit het dagelijks leven drastisch te vertragen, nooit meer terug te keren naar de ratrace die het leven tot voor kort was. Waar hopen zij op? En waar lopen ze tegenaan bij deze ingrijpende wendingen in hun eigen leven? Naast interviews met deze resetters komen deskundigen aan bod die de veranderingen duiden en soms zelfs een steuntje in de rug bieden.

Presentatie: 4, 11, 18 juli door Liesbeth Staats, 25 juli door Lotje IJzermans. Iedere zaterdag in juli, 14.00 uur, NPO Radio 1.

Bron: VPRO

 • 29 Juni 2020 om 18:25

NOS en Regionale Omroepen maken elkaars nieuws nog makkelijker beschikbaar

Gebruikers van de sites en apps van zowel de NOS als de Regionale Omroepen kunnen voortaan in één oogopslag elkaars belangrijkste nieuws zien. Vanaf vandaag* is op de voorpagina van NOS.nl en de NOS-app het nieuws van twee regionale omroepen naar keuze te zien. Andersom kunnen bezoekers van de sites en apps van de Regionale Omroepen kiezen voor een rubriek met steeds de twee belangrijkste nieuwsonderwerpen van de NOS.

Deze innovatie is een volgende stap in de toch al nauwe samenwerking tussen de NOS en de Regionale Omroepen, door beide partijen begin vorig jaar nog eens vastgelegd in het Convenant Versterking Publieke Journalistiek.

NOS-directeur Gerard Timmer: “Het publiek is hier de grote winnaar: die krijgt zo makkelijk toegang tot internationaal, landelijk én regionaal nieuws. Op een efficiënte manier kunnen we zo het bereik en daarmee de betekenis van de publieke journalistiek vergroten. Bovendien is het ook een teken van vertrouwen in de kwaliteit van elkaars content.”

Voorzitter Guus van Kleef van de dertien Regionale Omroepen: "We zijn erg blij met deze nieuwe stap in de toch al intensieve samenwerking tussen de NOS en de Regionale Omroepen. Het publiek staat hierin altijd centraal. In tijden waarin alles onder druk staat is de behoefte aan onafhankelijke berichtgeving groot. Met deze krachtenbundeling willen we nog meer betekenis geven aan de onafhankelijke publieke journalistiek, landelijk én regionaal."

Eerdere samenwerkingsprojecten
De NOS en de dertien Regionale Omroepen werken al decennia samen. Wat ooit begon op de radio is gegroeid naar onder meer: regionale blokken in de NOS Journaals van 12.00 en 15.00 uur; plaatsing van artikelen van regionale omroepen op de NOS-site en -app; het uitwisselen van agenda’s, interviews en video; gezamenlijke research; detachering van redacteuren en verslaggevers; en een toenemend gebruik door regionale omroepen van het door de NOS ontwikkelde redactiesysteem iNOS.

Regionaal nieuws is nu al verantwoordelijk voor 13% van het online bereik van de NOS. Het bereik van de Regionale Omroepen is door het publiceren van berichten bij de NOS met 15 procent gegroeid.

Omdat de NOS- en regionale content over en weer rechtstreeks – d.w.z. zonder aanpassingen – worden doorgeplaatst, blijft de journalistieke eindverantwoordelijkheid liggen bij de redactie die de content heeft gemaakt.

* Voor de nieuwe dienst moeten wel eerst de updates worden binnengehaald uit de appstores van Google en Apple. Op 1Limburg volgt de keuzemogelijkheid voor NOS-artikelen in een later stadium.

Bron: (logo) NOS

 • 29 Juni 2020 om 18:11

Marco van Basten naar Ziggo Sport

Marco van Basten wordt een van de vaste gasten van het Ziggo Sport voetbalpraatprogramma Rondo. Het programma, dat gedurende het voetbalseizoen iedere zondag om 19.50 uur op Ziggo Sport wordt uitgezonden, wordt gepresenteerd door Jack van Gelder. Naast Van Basten zullen ook Ruud Gullit, Youri Mulder en Jan van Halst bij Van Gelder met enige regelmaat aanschuiven. Van Basten zal zondag 5 juli a.s voor het eerst in Rondo te zien zijn.

Van Basten, drievoudig Europees voetballer van het Jaar en Wereldvoetballer van het Jaar in 1992, zal ook veelvuldig zijn opwachting maken als analist rond de wedstrijden uit de UEFA Champions League, de Engelse Premier League, de Spaanse La Liga en natuurlijk ook bij de belangrijkste wedstrijden uit de Serie A waarin hij samen met Ruud Gullit jarenlang uitkwam voor AC Milan. Met AC Milan werd hij driemaal landskampioen en won hij de UEFA Champions League en de Wereldbeker twee keer. Zowel Gullit als Van Basten speelden in 1988 een bepalende rol bij het behalen van de Europese titel met het Nederlands Elftal.

Ziggo Sport directeur Will Moerer is blij met de nieuwe samenwerking: ''We hebben Van Basten leren kennen als iemand die zich zo optimaal mogelijk voorbereidt op de uitzendingen. Zijn analyses zijn van een grote toegevoegde waarde voor onze uitzendingen. Ik ben dan ook verheugd dat hij komend seizoen wekelijks in onze programma’s te zien is. De toch al sterke opstelling van Rondo met Gullit, Mulder en Van Halst krijgt met de komst van Van Basten een extra impuls.''

Van Basten zelf is ook blij met zijn overstap naar Ziggo Sport: ‘'De Champions League, de Engelse, Spaanse en Italiaanse competitie, het programma Rondo en ook nog golf en Formule 1; allemaal sport, waar ik blij van word.''

Bron: Ziggo

 • 29 Juni 2020 om 09:55

Chantal Janzen, Huub Stapel en Pieter Kuipers in Tot overmaat van ramp op L1

Huub Stapel, Chantal Janzen, Pieter Kuijpers. Acteur, alleskunner en filmmaker. Alle drie komen ze uit Tegelen. Alle drie wonen ze in Amsterdam. Servé Hermans zocht ze samen op.

Deze video komt uit het project Tot overmaat van ramp, een gezamenlijk project van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en regionale omroep L1. Tijdens de coronacrisis, toen theaters dicht waren of nauwelijks normaal konden functioneren, kregen kunstenaars uit heel Limburg de kans om zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek. In een lege zaal, op het dak, in de coulissen of voor de spiegels in de kleedkamer van het theater. Gastheren zijn Servé Hermans en Michel Sluysmans, artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht.

Eerder was deel 1 van het gesprek met Chantal, Huub en Pieter te zien op L1.

Meer over Tot overmaat van ramp op https://L1.nl/tovr

Bron: (beeld) L1/Dutch Radio

 • 28 Juni 2020 om 07:45

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte tekenen nieuw driejarig contract bij BNNVARA

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte blijven de komende drie jaar te horen bij BNNVARA op NPO Radio 2. Ze presenteren daar in ieder geval tot eind 2023 de ochtendshow 'Jan-Willem Start Op'. Het programma, dat twee jaar geleden van start ging, is inmiddels uitgegroeid tot de best beluisterde ochtendshow van de Nederlandse radio. Jan-Willem Start Op is iedere werkdag tussen 6.00 en 9.00 uur te horen bij BNNVARA op NPO Radio 2.

Arjan Penders, Hoofd Radio a.i. bij BNNVARA: ''Als het team van Jan-Willem Start Op één ding heeft bewezen, is dat het niet gaat om spierballentaal maar dat een succesvol programma draait om passie, teamwork, engagement en vakmanschap. Juist daarom blijven Jan-Willem en Jeroen sowieso tot eind 2023 bij BNNVARA. En blijven ze ongetwijfeld minstens net zo succesvol als ze nu zijn.' Jan-Willem Roodbeen: 'De afgelopen twee jaar zijn echt omgevlogen. Op naar nog meer mooie radio in de vroege uren! Ik heb er zin in.' Jeroen Kijk in de Vegte: 'Dat we elke ochtend voor zo ontzettend veel mensen een vaste waarde zijn geworden, is iets waar ik heel trots op ben. Ik ben heel blij met het vertrouwen dat BNNVARA in ons uitspreekt met deze nieuwe afspraak voor de komende drie jaar.''

Bron: BNNVARA
Foto: Annemieke van der Togt

 • 27 Juni 2020 om 09:10

De Staat, Franz Ferdinand en Typhoon aan kop in 3FM Festival Top 999 van NPO 3FM

Hoewel de festivalzomer van 2020 er door de coronacrisis totaal anders uitziet dan hiervoor, kom je bij NPO 3FM toch aan jouw festivalfix met de 3FM Festival Top 999. De afgelopen weken hebben luisteraars via 3fm.nl toch wat festival hun zomer in gestemd en hieruit is een lijst gekomen met de classics, meezingers en anthems van way back, maar ook tracks en artiesten die je juist in de toekomst wilt zien op festivals. Je hoort de 3FM Festival Top 999 vanaf zaterdag 27 juni om 12.00 uur, daarna dagelijks van 9.00 - 21.00 uur op 3FM, 3fm.nl en in de 3FM-app.

Top 10 3FM Festival Top 999
Hieronder vind je de top 10 van de 3FM Festival Top 999 van dit jaar. We kunnen alvast bekendmaken dat De Staat, Franz Ferdinand en Typhoon in de top 3 staan, maar op welke plaats ze staan hoor je vrijdag 3 juli in de finale.

10 - MUMFORD & SONS - LITTLE LION MAN
9 - BILLIE EILISH - BAD GUY
8 - FOO FIGHTERS - PRETENDER
7 - KILLERS - MR BRIGHTSIDE
6 - ARCTIC MONKEYS - I BET YOU LOOK GOOD ON THE DANCEFLOOR
5 - EDITORS - PAPILLON
4 - JEUGD VAN TEGENWOORDIG - STERRENSTOF
? - DE STAAT- WITCH DOCTOR
? - FRANZ FERDINAND - TAKE ME OUT
? - TYPHOON - ZANDLOPER

Bekijk de volledige lijst en welke plaat wanneer gespeeld wordt op 3fm.nl/999. Hier vind je de volledige lijst ook als Spotify- en YouTube-playlists. Via de 3FM Instagram zie je in de story's welke tracks je kunt verwachten, en worden acts en mooie festivalmomenten uitgelicht.

Wat feiten en cijfers over de lijst:
17% van de lijst bestaat uit Nederlandse acts, waaronder diverse 3FM Talents van afgelopen jaar (Goldband, S10, Wies), maar ook Nederlandse headliner-helden als De Jeugd van Tegenwoordig, Kensington, Chef’Special, De Staat en Typhoon zijn ruim vertegenwoordigd.

In de lijst is duidelijk te horen waar de stemmers dit jaar naar uit keken: headline acts als Kendrick Lamar, Twenty One Pilots,
Post Malone, Red Hot Chili Peppers, Yungblud en the Opposites vind je vaak terug in de lijst.

En er wordt ook gedanst! Zo komt Disclosure vaker voorbij, maar ook specifieke recentere dance-anthems als Bicep – Glue of Fisher – Losing It vind je terug in de lijst.

Alle eerdere 3FM Exclusive-acts, zoals Billie Eilish of Mumford & Sons, zijn goed vertegenwoordigd.

De nummer 1 van de 3FM Live List 2020, Eefje de Visser, staat 3 keer in de lijst.

Ieder uur hoor je een livetrack uit ‘t rijke 3FM archief met daarin optredens uit vele jaren festivals.

Bron: NPO

 • 26 Juni 2020 om 14:07

Renze Klamer maakt tweede seizoen 'Op Vrijdag'

De talkshow 'Laat op Vrijdag' keert terug in de zomer, maar nu op primetime. Na een succesvol eerste seizoen presenteert Renze Klamer vanaf vrijdag 3 juli de personality talkshow 'Op Vrijdag'. Het programma is zeven weken lang te zien op vrijdag om 21.25 uur bij BNNVARA op NPO 1.

Renze Klamer: ''Het eerste seizoen van Laat op Vrijdag was een feestje om te maken. In het programma laten gasten een andere kant van zichzelf zien. Ze delen grappige anekdotes, maar ook mooie kwetsbare verhalen zoals we in het eerste seizoen zagen bij Soundos El Ahmadi en Splinter Chabot. Ik heb veel gelachen, bijvoorbeeld bij Martijn Koning en Anna Nooshin die elkaar gemene tweets voorlazen tijdens een Valentijnsdiner, Tim den Besten die een talentvol schlagerzanger bleek te zijn of toen Welmoed Sijtsma Sander Schimmelpenninck en mij versloeg met bier atten. Ik kan niet wachten om weer te beginnen!''

In het programma Op Vrijdag staan opnieuw elke week twee bekende hoofdgasten centraal, die samen een verrassende combinatie vormen. De gasten praten over hun guilty pleasures, delen hun verborgen talenten en er is ruimte om een spelletje te spelen. Het programma gaat voorbij aan de actualiteit.

In de komende afleveringen zijn onder anderen Klaas Dijkhoff, Giovanca Ostiana, Britt Dekker, Bizzey, Joris Linssen, Jandino Asporaat en Romy Monteiro te gast.

Renze trapt het seizoen af met Jan Jaap van der Wal en Roos Moggré op vrijdag 3 juli.

Ook sidekick Noortje Veldhuizen (De Krokante Leesmap) is terug met haar eigen rubriek 'Kantoortje van Noortje', waarin ze in het leven van de gasten duikt en op kenmerkende wijze haar speurwerk deelt met de kijker.

Bron: BNNVARA
Foto: Natalia van der Zalm

 • 26 Juni 2020 om 13:53

SLAM! MixMarathon breidt uit naar zaterdag

Vanaf juli is er van vrijdagochtend 06:00 uur tot en met zondagochtend 06:00 uur alleen nog maar festivalmuziek te horen op SLAM!. Nu dit jaar alle festivals zijn afgelast, die normaliter veelal op de zaterdagen plaatsvinden, komt SLAM! met een alternatief voor de luisteraars. De SLAM! MixMarathon wordt in de maanden juli en augustus doorgetrokken naar de zaterdag. Anoûl Hendriks en Dimitris Kops nemen de presentatie van de mix op zaterdag voor hun rekening. Vanaf 20:00 uur horen de luisteraars Gijs Alkemade met The Boom Room. De SLAM! MixMarathon is al ruim vijf jaar een vast onderdeel van de SLAM! programmering en ongekend populair bij de doelgroep.

SLAM! Summer
Ook start SLAM! vanaf aanstaande week met het SLAM! Summer kanaal. Op dit kanaal hoor je de lekkerste zomerhits van nu maar ook zomerse guilty pleasures uit de jaren '90 en '00 komen voorbij. Het themakanaal is te beluisteren via verschillende streamingdiensten, internet en de eigen kanalen van SLAM!.

Bron: (foto) SLAM!

 • 26 Juni 2020 om 12:30

Art Rooijakkers en Diana Matroos nieuwe presentatoren BNRโ€™s Big Five

Vanaf 3 augustus gaan Art Rooijakkers en Diana Matroos in BNR’s Big Five bij toerbeurt (week op week af) in gesprek met de hoofdrolspelers van de belangrijkste dossiers in Nederland. Beiden zijn bekenden bij BNR. Zo presenteerde Rooijakkers eerder het programma De Eeuw van mijn Dochters en tekende Matroos voor de presentatie van Beeldbepalers en ZZP Café. Ook was zij al als vaste invaller te horen bij BNR’s Big Five.

Diana Matroos: ''Bij BNR’s Big Five mag ik een uur lang één topgast interviewen over één belangrijk onderwerp. Voor iemand met een absolute liefde voor het afnemen van diepte-interviews is dat een feestje. Mijn motto ‘hard op de inhoud, zacht op de persoon en geïnteresseerd in de mens achter het verhaal’ past daar goed bij, met als doel om de luisteraar te boeien. Ik kijk ernaar uit om deze nieuwe uitdaging op het vertrouwde BNR-nest aan te gaan en dat als team op te pakken met Art Rooijakkers.''

Art Rooijakkers vult aan: ''Bij BNR’s Big Five kan ik mijn honger naar diepgaande journalistiek stillen. Ik zie het als hét platform waar onderwerp, luisteraar en gast elkaar ontmoeten en vanuit pure nieuwsgierigheid het beste in elkaar naar boven halen. Ook kijk ik uit naar de samenwerking met mijn talentvolle collega, Diana. We vullen elkaar goed aan!''

Mireille van Ark, hoofdredacteur van BNR, voegt toe: ''Met Art en Diana hebben we een prachtig duo te pakken. Ze snappen wat BNR’s Big Five is: waar het voor staat én wat de luisteraar ervan verwacht. Ik kijk uit naar de eerste uitzending!''

Diana Matroos vervangt vanaf begin juli vertrekkend presentator Roelof Hemmen. Per 3 augustus start het vernieuwde BNR’s Big Five met het presentatoren-team Art Rooijakkers en Diana Matroos.

Bron: (foto) BNR

 • 26 Juni 2020 om 11:41

NTR-podcast Virus Verhalen wint Zilveren Reissmicrofoon

De NTR-podcast Virus Verhalen is winnaar van de Zilveren Reissmicrofoon, een prestigieuze prijs voor het beste radioprogramma van het jaar. Virus Verhalen, ontwikkeld kort na de start van de corona-lockdown in Nederland, bracht 8 weken lang, 2 keer per week bijzondere verhalen van achter de voordeur, en liet horen hoe het coronavirus het leven drastisch veranderde.

De podcast neemt je mee op een tocht door wachtend en op anderhalve meter afstand levend Nederland. Je hoort hoe mensen elkaar proberen te bereiken en elkaar een hart onder de riem steken. Maar ook hoe het soms misgaat.

De podcast is prachtig radiofonisch gemaakt. We horen Holland Doc op zijn best. Hier wordt radiodocumentaire- geschiedenis geschreven. - Jury Zilveren Reissmicrofoon

“Virus verhalen geeft, hoe clichématig dat ook mag klinken, de hoop dat deze crisis naast een hoop leed ook tot een stukje meer menselijkheid leidt” - VARAGids

“In deze prachtige, vaak ontroerende podcast hoor je hoe het coronavirus ons dagelijks leven drastisch heeft veranderd. Bijvoorbeeld een vrouw die vanaf de straat naar haar dementerende moeder staat te roepen: ‘Houd moed mama!’” - Miss Podcast, Mischa Blok

Virus Verhalen is te beluisteren op www.nporadio1.nl/podcasts/virus-verhalen en in je favoriete podcast-app.

Podcast maken in coronatijd
Radiomaker Heleen Hummelen werkte vanaf de corona-lockdown half maart, samen met haar team, keihard aan de unieke podcast Virus Verhalen. Waar normaliter maanden wordt nagedacht over de ontwikkeling van een dergelijke serie, is het de makers gelukt binnen korte tijd bijzondere verhalen te verzamelen van mensen die op verschillende manieren te maken hebben met het coronavirus.

Interviews konden niet bij de mensen thuis plaatsvinden, en werden telefonisch afgenomen. Waarbij de geïnterviewde met een tweede telefoon, ten behoeve van de geluidskwaliteit, de audio apart opnam. Soms werden hoofdpersonen, zoals huisarts Renske in Drenthe, maar ook moeder Annike van de te vroeg geboren Wieb, zelf op pad gestuurd met geleende opnameapparatuur. En ondertussen vonden alle vergaderingen over de podcast plaats via Zoom. Op deze manier is er in een kort tijdsbestek een serie van 15 afleveringen neergezet.

Virus Verhalen is geproduceerd door Radio Doc voor NPO Radio 1. Presentatie Jair Stein. Concept, regie en montage: Heleen Hummelen. Research, productie en opnamen: Wieky de Boer, Kika Booy, Jesper Buursink en Renet Ponsen. Aanvullende opnamen: Misha Koole. Productie en PR: Liza Titawano. Eindredactie Ottoline Rijks.

www.ntr.nl/virusverhalen

Bron: NTR

 • 25 Juni 2020 om 18:46

Frank Evenblij presenteert Quiz met Ballen bij BNNVARA op NPO 1

Wie weet het meest over het Nederlands elftal en alles daar omheen? Onder leiding van Frank Evenblij strijden in 'Quiz met Ballen' zes teams van oud-voetballers, cabaretiers en andere bekende Oranjefans om een plek in de finale. De quiz is gemaakt door Rob Urgert en Joep van Deudekom en de heren zijn regelmatig in de fragmenten te zien. Kees Jansma is aanwezig als de grote Oranje specialist. 'Quiz met Ballen' is vanaf 16 juli iedere donderdag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Quiz met Ballen zit vol fragmenten en verhalen uit legendarische wedstrijden van het Nederlandse elftal. Er is een eerste, een tweede helft en een verlenging waarin ballen kunnen worden verdiend. Deze ballen worden gebruikt in de beslissende ronde: de strafschoppen. Zes teams, bestaande uit drie bekende Nederlanders, spelen in twee poules tegen elkaar. De poulewinnaars spelen op 27 augustus de grote finale. De deelnemers zijn Anouk Hoogendijk, Pierre van Hooijdonk, Viggo Waas, Ronald de Boer, Arthur Numan, Andy van der Meijde, Leo Alkemade, Femke Heemskerk, Peter Heerschop, Ron Vlaar, Erik van Muiswinkel, Diana Kuip, Ellen Hoog, Roué Verveer, Rayen Panday, Sofie van den Enk en Fatima Moreira de Melo.

Frank Evenblij: "Deze quiz is het beste alternatief voor deze voetballoze zomer die zo veelbelovend leek. We hebben vragen over geweldig mooie herinneringen aan EK's en WK's en de meest krankzinnige momenten uit de kampioenschappen komen voorbij. Tel daar de invulling van Joep en Rob bij op, de grandioze duiding van onze eigen Kees Jansma en de cabaretiers, liefhebbers en voetballers als kandidaten, genoeg ingrediënten om er een geweldige wedstrijd van te maken. Alleen ik kan het nog verpesten."

Het format is afkomstig van Rob&Joep productions. 'Quiz met Ballen' is een coproductie van POSVIDEO en BNNVARA.

Bron: BNNVARA
Foto: Annemieke van der Togt

 • 25 Juni 2020 om 18:41

Romy Monteiro en Kees Tol presenteren nieuw muziekprogramma

De vooravond van NPO 1 wordt deze zomer één groot feest met het gloednieuwe muziekprogramma De Hit Kwis. In deze aanstekelijke vrolijke muziekkwis, gepresenteerd door Romy Monteiro en Kees Tol, draait alles om het zo snel mogelijk raden van zoveel mogelijk hits. De gezelligste meezingers, grootste hits, populairste en vrolijkste zomer nummers wisselen elkaar in hoog tempo af waardoor thuis meespelen, dansen en zingen onvermijdelijk is. De Hit Kwis is vanaf 27 juli dagelijks om 19.00 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Er zijn drie kandidatenduo’s en drie spelrondes waarbij elke ronde een koppel afvalt. Het snelst spelende team met de grootste muziekkennis blijft uiteindelijk over en mag onder leiding van Kees en Romy de finale spelen. Wie herkent het snelst de BeeGees, Beyoncé of Bruno Mars? Welke team heeft zijn zenuwen het best onder controle? Uiteindelijk draait het allemaal om één vraag: Welk kandidatenduo weet zoveel mogelijk titels en artiesten van de grote hits te raden en mag zich de grootste muziekkenner van die aflevering noemen?

De Hit Kwis, vanaf 27 juli dagelijks om 19.00 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bron: AVROTROS
Foto: Ruud Baan

 • 25 Juni 2020 om 18:36

MTV Unplugged, Made, Pimp My Ride en andere klassiekers maken comeback op MTV

MTV keert terug naar het old school tijdperk van de zender! Op vrijdag 26 juni kijk je tijdens Flashback Friday 24 uur lang naar programma's als Pimp My Ride, Made, Punk'd, MTV Unplugged, Diary, Jackass, Room Raiders en vele andere klassiekers. Het initiatief wordt internationaal uitgerold in vrijwel alle landen waar de jongerenzender te zien is en richt zich voornamelijk op de programmering van MTV in de jaren 90 en 00. Daarnaast zijn de klassiekers vanaf 9 juli iedere donderdagavond om 20:30 uur te zien tijdens Throwback Thursday op MTV in Nederland en België.

Naast de terugkeer van enorm populaire tv-shows als Pimp My Ride, Punk'd en Room Raiders, focust MTV zich tijdens Flashback Friday ook op de succesvolle muziekprogrammering van de zender. Zo is onder andere de legendarische MTV Unplugged sessie van Nirvana te zien, evenals de indrukwekkende aflevering van Diary waarin P!nk een kijkje in haar leven geeft. De muziekuren van de zender worden daarbij omgetoverd tot "Best Of" momenten van voorgaande jaren, waardoor de kijker urenlang kan genieten van muziekvideo's van zijn of haar helden door de jaren heen.

Naast Flashback Friday zijn alle legendarische shows vanaf donderdag 9 juli wekelijks om 20:30 uur te zien tijdens een speciaal Throwback Thursday blok vol nostalgische momenten.

De volledige programmering van Flashback Friday vind je hier*:
06:00 - Best Of 1990
07:00 - Best Of 1995
08:00 - Best Of 2000
09:00 - Diary: P!nk
09:25 - MTV Cribs: Tommy Lee, Ashton Kutcher, Seann William Scott
09:49 - Retro Cribs: Kim Kardashian, Rick Ross, Wilmer Valderrama
10:09 - MTV Cribs: Paulina Rubio, Lil Wayne, Steve Francis
10:35 - Friendzone marathon
11:56 - Made marathon
13:44 - Room Raiders marathon
15:06 - Pimp My Ride marathon
16:25 - Made marathon
18:15 - Punk'd - Jessica Alba, Wilmer Valderama, Tom Arnold, Ashton
18:43 - Punk'd - Jessica Biel. Jessica Simpson, Nick Lachey
19:04 - Pimp My Ride marathon
20:00 - Jackass marathon
20:57 - Retro Cribs - Usher, Rob & Big, Melissa Joan Hart
21:16 - MTV Cribs - Missy Elliott, Papa Roach, Downtown Julie Brown
21:40 - The Valleys - Moving To Cardiff
22:08 - The Valleys - Going At It
23:00 - MTV Unplugged - Nirvana: Unplugged
00:00 - MTV Unplugged - Pearl Jam: Unplugged
00:30 - Best Of 2005

Flashback Friday is op vrijdag 26 juni vanaf 06:00 uur 24 uur lang te zien op MTV en bevat afleveringen van programma's als MTV Unplugged, Made, Pimp My Ride, Punk'd, Diary, Room Raiders, MTV Cribs en Jackass.

Vanaf 9 juli geniet je elke donderdagavond om 20:30 uur van dezelfde nostalgische shows tijdens Throwback Thursday op MTV.

Bron: MTV

 • 25 Juni 2020 om 18:28

Nieuwe reeks 2 Meter Sessies in "Studio 2020"

Vanaf maandag 27 juli zendt de NTR onder de titel Studio 2020 op NPO 2 extra nieuwe afleveringen uit van het muziekprogramma 2 Meter Sessies. In deze nieuwe reeks komen in totaal 50 Nederlandse acts bij presentator Jan Douwe Kroeske in de studio voor een sessie en een interview. Er zijn al opnames bevestigd met onder andere Jeangu Macrooy, Klangstof, De Kift, Akwasi, Indian Askin, Michelle David & The Gospel Sessions, Thomas Azier, ORBI + Sven Figee, Yori en Dawn Brothers.

Met het programma Studio 2020 willen de NTR, NPO 2 extra en 2 Meter Sessies er in het corona-jaar voor de Nederlandse muzikanten zijn, en ze een platform bieden om hun muziek te laten horen aan een breed publiek, nu live optredens óf niet doorgaan óf alleen in een veel kleinere setting mogen doorgaan. Studio 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

In Studio 2020 worden de muzikanten ontvangen in het studiocomplex van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Een aflevering duurt minimaal 25 minuten en daarin staat één act centraal, gefilmd in de vertrouwde 2 Meter Sessies stijl waarmee op een documentaire-achtige manier het werkproces van muzikanten, audio technici, cameramensen en programmamakers in de studio wordt weergegeven. Uiteraard worden bij de productie van Studio 2020 de corona-maatregelen nageleefd.

Over 2 Meter Sessies
Muziekprogramma 2 Meter Sessies begon in 1987 en is hiermee het langstlopende ter wereld. Anno 2020 zijn er al meer dan 1750 sessies opgenomen. In 1993 maakte het programma van presentator Jan Douwe Kroeske de succesvolle overstap van radio naar televisie en werden er sessies opgenomen met bekende namen als James Taylor, Coldplay, Foo Fighters, Jackson Browne, David Crosby, INXS, Aerosmith, Counting Crows, Radiohead en Elliott Smith. Meer dan 1 miljoen 2 Meter Sessies CD’s zijn er in Nederland verkocht. Tegenwoordig is 2 Meter Sessies (wereldwijd) digitaal sterk aanwezig en zijn er in de afgelopen jaren sessies opgenomen met acts als Damien Jurado, Rolling Blackouts Coastal Fever, The Slow Show, Phoebe Bridgers, The Murder Capital en Fink.

Bron: (foto) NTR

 • 25 Juni 2020 om 10:40

Laatste persconferentie Rutte goed voor 3,4 miljoen mensen

De persconferentie van premier Mark Rutte is woensdagavond in totaal door 3,4 miljoen mensen bekeken, dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De laatste persconferentie in crisistijd werd door een half miljoen minder mensen bekeken dan die van 3 juni.

De uitzending bezorgde NPO 1 woensdag wel het best bekeken programma van de dag. Naar de NOS keken 2,3 miljoen mensen. De overige kijkers zagen de aankondiging van verdere versoepelingen in coronatijd op RTL 4 (864.000 kijkers) en SBS6 (228.000).

Na de persconferentie zapten een miljoen mensen op NPO 1 weg, wat betekende dat Margriet van der Linden met haar talkshow M 1,3 miljoen kijkers scoorde. Om 20 uur werd er weer massaal ingeschakeld voor het NOS Journaal, daar keken iets meer dan 2 miljoen mensen naar.

Opvallend was dat na de uitzending van de persconferentie op RTL 4 er juist meer mensen inschakelden voor het Half Acht Nieuws op die zender: 952.000.

Bron: © ANP
Beeld: NOS

 • 25 Juni 2020 om 08:44

SBS zoekt deelnemers voor nieuw programma Chain Reaction!

SBS6 komt met een nieuw programma: Chain Reaction. Daarin mogen mens thuis een spectaculaire constructie bouwen a la domino, maar dan met huis-, tuin- en keukenmaterialen.

Actie is reactie. Maar soms ook een heleboel reacties en dan wordt het een chain reaction. Ingenieuze constructies van kettingreacties waar je naar blijft kijken.

Voor het nieuwe tv-programma zoekt SBS deelnemers die het leuk vinden om de meest spectaculaire chain reactions zelf te bouwen. Je mag meedoen met je vriendengroep, alleen of met je studiegenoten. Bouw je constructie thuis, in de schuur, op school of in een oude fabriek: alles mag! Zolang er maar een originele, spectaculaire en een niet te stoppen chain reaction wordt gebouwd.

Meld je aan via SBS6.nl/chainreaction en maak kans op een mooie geldprijs!

Bron: (beeld) Shownieuws/Dutch Radio

 • 25 Juni 2020 om 06:14
โŒ