[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 22 Januari 2019Schuttevaer

Grote controle vanwege incident met MSC Zoe

Met het incident met de MSC Zoe in gedachten heeft de Wasserschutzpolizei in Kiel een grote controle gehouden op de sluis Kiel-Holtenau. In de nacht van maandag op dinsdag 22 januari werden 13 schepen gecontroleerd.

 • 22 Januari 2019 om 17:31

Yantian Express langzaam op weg naar beter weer

De Yantian Express, het containerschip van Hapag Lloyd waarop op 3 januari brand uitbrak, is langzaam op weg naar beter weer. Dat meldt woordvoerder Tim Seifert maandagmiddag 21 januari. Het schip wordt gesleept door de Maersk Mobiliser en de Horizon Star.

 • 22 Januari 2019 om 12:16

Spliethoff bevestigt aankoop vijf schepen Hansa Heavy Lift

De Spliethoff Group heeft vijf zware-ladingschepen overgenomen uit het faillissement van het Duitse Hansa Heavy Lift (HHL). Dat heeft een woordvoerster van het bedrijf bevestigd tegenover Schuttevaer.

 • 21 Januari 2019 om 17:15

Nieuwe spits Fortitudo

Met constructies en ander stukgoed dwars door Frankrijk, dat is de specialiteit van de Fortitudo. Deze nieuwe spits heeft onlangs voor haar 'maiden voyage' een trafo van 150 ton en een turbine van 38 ton via de haarvaten van het Franse vaarwegennet van Calais naar Straatsburg vervoerd.

 • 22 Januari 2019 om 11:40

Havenbedrijf Amsterdam vecht tegen nieuwe invulling Hembrugterrein

Een staaltje van slechte ruimtelijke ordening. Dat vindt het Amsterdamse Havenbedrijf van het plan voor 1000 woningen, horeca, cultuur en hotels op het Hembrugterrein. De Raad van State mag nu beslissen of dit plan van het gemeentebestuur van Zaanstad en projectontwikkelaar ABC Vastgoed kan doorgaan.

 • 22 Januari 2019 om 11:14

Goede vooruitzichten Groningen Seaports

Met een overslag van 13,7 miljoen ton goederen heeft Groningen Seaports een forse stijging gerealiseerd ten opzichte van 2017, toen 12,5 miljoen ton werd behandeld. Er werd 33,9 hectare aan nieuwe bedrijfsterreinen uitgegeven, eveneens een stijging ten opzichte van 2017.

 • 22 Januari 2019 om 11:05

Vastgelopen tanker bij Cuxhaven met vereende krachten losgetornd

De chemicaliëntanker Oriental Nadeshiko, die aan het begin van de nacht van 21 januari in de buurt van Cuxhaven aan de grond was gelopen, is kort na het middaguur losgetornd. Bij opkomend water bevrijdden vier sleepboten en het multipurposevaartuig Neuwerk met een opgetelde paaltrekkracht van 282 ton het schip uit haar netelige positie.

 • 22 Januari 2019 om 10:30

Tien doden bij brand twee LNG-tankers

Bij een explosie en de daaropvolgende brand zijn maandag 21 januari in de Straat van Kersj, twintig mijl uit de kust van De Krim tien opvarenden van twee Tanzaniaanse LNG-tankers om het leven gekomen en worden er nog zeven vermist.

 • 22 Januari 2019 om 08:50

Panteia: Binnenlands vervoer per schip duurder, internationaal goedkoper

Verladers die hun ladingen over korte afstanden vervoeren, krijgen dit jaar weer te maken met een kostenstijging van de binnenvaart. Dit blijkt uit de kostenrapportages voor de binnenvaart, die recent zijn geactualiseerd door onderzoeksbureau Panteia in opdracht van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart.

 • 22 Januari 2019 om 08:21

Ruimingswerken brugdek Humbeek Sas van start

Aannemer Hye begint dinsdagochtend 22 januari om 06.00 met het demonteren van de door een aanvaring ontzette brug van Humbeek Sas op het kanaal Schelde-Brussel. Hye die door de Vlaamse Waterweg werd gecontracteerd, zal het brugdek op een ponton plaatsen om te worden afgevoerd voor herstel.

 • 22 Januari 2019 om 00:27
OuderSchuttevaer

Spliethoff bevestigt aankoop vier schepen Hansa Heavy Lift

De Spliethoff Group heeft vier zware-ladingschepen overgenomen uit het faillissement van het Duitse Hansa Heavy Lift (HHL). Dat heeft een woordvoerster van het bedrijf bevestigd tegenover Schuttevaer.

 • 21 Januari 2019 om 17:15

Afslag Hanstholm ontvangt buitenlandse aanlanders

De visafslag in het Deense Hanstholm kan al jaren bogen op aanlandingen van buitenlandse vaartuigen. Duitse, Zweedse, Noorse, Franse en Britse trawlers voeren vrijwel wekelijks partijen rondvis aan die voor goede prijzen van de hand gaan.

 • 21 Januari 2019 om 11:58

Voor het eerst in Scheveningen

De Aurora-G is de nieuwste aanwinst van de offshore-vloot van Rederij Groen uit Scheveningen.

 • 21 Januari 2019 om 11:45

Schip in de Sont aan de grond na blackout

De Russische coaster Alexander Tvarovskiy is zondagmorgen 20 januari onder de rook van Kopenhagen aan de grond gelopen. Dat gebeurde ter hoogte van de Oresundtunnel die Denemarken met Zweden verbindt.

 • 21 Januari 2019 om 08:37

Eerste sluisdeur arriveert in IJmuiden

De eerste van drie sluisdeuren voor de in aanbouw zijn nieuwe zeesluis in IJmuiden is zondag onder grote belangstelling gearriveerd op de bouwplaats. De constructie werd gesleept door de Telstar van Iskes Towage & Salvage als achterboot en de En Avant I (2005) van Muller uit Dordrecht als voorboot.

 • 20 Januari 2019 om 18:10

Port State Control: BigLift Tracer dikke week vast in Britse haven

Tijdens controles in het kader van de Port State Control zijn in december meerdere schepen in Britse havens tijdelijk stilgelegd omdat ze niet voldeden aan de internationale veiligheidsvoorschriften. Eén ervan was het Nederlandse zwareladingschip Big Lift Tracer (100 x 20 meter, 6714 GT).

 • 20 Januari 2019 om 13:47

BigLift Tracer dikke week vast in Britse haven

Bij Port State Control-inspecties zijn in december meerdere schepen in Britse havens stilgelegd omdat ze niet voldeden aan de veiligheidsvoorschriften. Onder hen was het Nederlandse zware-ladingschip BigLift Tracer (100 x 20 meter, 6714 gt). Uit een overzicht van het Britse Maritime and Coastguard Agency (MCA) blijkt dat het schip op 12 december in Newport werd gecontroleerd. Het lag daarna ruim een week verplicht stil om gebreken te verhelpen.

 • 20 Januari 2019 om 13:47

Brits concern INEOS investeert drie miljard euro in Antwerpen

Sir Jim Ratcliffe, ceo en voorzitter van het Britse concern INEOS, was dinsdag 15 januari zelf naar Antwerpen gekomen voor de ondertekening van een memorandum of understanding over een mega-investeringsproject in Antwerpen ten bedrage van drie miljard euro. Goed voor de creatie van vierhonderd jobs. Het betreft hier de grootste investering in de chemische sector in Europa in 20 jaar.

 • 20 Januari 2019 om 11:45

Snelheidsbeperking op Elbe

Op de Elbe tussen Cuxhaven en de haven van Hamburg geldt met onmiddellijke ingang een snelheidsbeperking. Eerder gold een adviessnelheid, nu zijn op diverse trajecten verschillende maximum snelheden ingevoerd. De maatregelen zijn genomen ter bescherming van oevers en om de verkeersgeleiding soepeler te laten functioneren.

 • 20 Januari 2019 om 11:00

Maersk gaat steekproeven in containers nemen

De rederij Maersk is een pilot project gestart waarbij in een aantal Amerikaanse haven steekproeven worden genomen om te controleren of in de containers datgene zit dat op de vrachtbrieven staat en of de lading goed is gestouwd.

 • 20 Januari 2019 om 10:51
โŒ