[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 22 Februari 2018Schuttevaer

Clip #47 Worteldoek in de schroef - Duikbedrijf Harm Bonsink helpt Hebo

Bij baggerwerkzaamheden in de Amsterdamse haven kreeg de ploegboot Catharina 6 van Hebo Marine Service op 21 februari een groot stuk worteldoek rond de schroef en de schroefas. ‘Gelukkig hebben we twee schroeven en een kopschroef', vertelt Rudi van Bouwel van Hebo.

 • 22 Februari 2018 om 21:50

Brandstofkosten binnenvaart weer hoger in 2018

Ook komend jaar zullen de kosten van het vervoer per binnenvaartschip weer stijgen. De belangrijkste oorzaak van deze kostenstijging is volgens onderzoekbureau Panteia de hogere brandstofprijs, die ook voor het komende jaar wordt voorzien.

 • 22 Februari 2018 om 11:57

Felle brand op Living Stone

Er rust geen zegen op de nieuwe kabellegger Living Stone van DEME-dochter Tideway in Breda. Nadat de nieuwbouw al aanzienlijke vertraging opliep en de bouwwerf in Spanje voor de oplevering failliet ging, is er nu tot overmaat van ramp brand uitgebroken aan boord.

 • 22 Februari 2018 om 10:00

Vismijn Oostende in aanbouw

Oostende krijgt dan eindelijk zijn nieuwe vismijn, acht jaar na de overname door de Zeebrugse Visveiling. Of de nieuwe vismijn in Oostende ook rendabel wordt is nog maar de vraag. Conflicten tussen de reders en de directie van de visveiling liggen op de loer.

 • 22 Februari 2018 om 08:00
OuderSchuttevaer

Fries vaarverbod op kleinere vaarwegen

Om de aangroei van ijs te bevorderen heeft het provinciebestuur van Fryslân vanaf zaterdag 24 februari 17.00 uur een vaarverbod uitgevaardigd. Dit verbod geldt voor vaarten en sloten. Aannemers worden verzocht om hun drijvend materiaal te verwijderen. Grote vaarwegen die belangrijk zijn voor de beroepsvaart vallen buiten het verbod.

 • 21 Februari 2018 om 20:35

Havenbedrijf Rotterdam verlengt contract EMO

Havenbedrijf Rotterdam gaat het contract met kolenoverslagbedrijf EMO met 25 jaar verlengen. De EMO gaf in 2016 aan het contract te willen verlengen en het Havenbedrijf zegt dit niet te kunnen tegenhouden. Alleen over het tarief moeten de partijen het nog eens worden.

 • 21 Februari 2018 om 16:30

Zware boete voor ongeval op scheepswerf Hoogerwaard

Een scheepswerf moet vangnetten aanbrengen of bijvoorbeeld zorgen dat werknemers veiligheidsgordels met vanglijnen gebruiken om het valrisico op schepen te voorkomen. Dat heeft de Raad van State woensdag 14 februari in hoger beroep geoordeeld naar aanleiding van een ongeval bij Scheepswerf Hoogerwaard in Rotterdam.

 • 21 Februari 2018 om 14:35

Strakkere tijden voor certificaten

Voor houders van een binnenvaartcertificaat of certificaten voor drijvende werktuigen en (grotere) pleziervaartuigen (vanaf 1 november 2018) gaat het roer radicaal om. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) wil af van tijdelijke certificaten en varen met een verlopen certificaat mag op den duur helemaal niet meer.

 • 21 Februari 2018 om 13:17

Actievoerders Keulen behalen eerste succes

De actie tegen het ligplaatsverbod aan de Keulse Rheinaukade heeft succes gehad en het ‘toeteren' is voorlopig van de baan. Er is een gesprek op het stadhuis geforceerd en er is zicht op vervangende ligplaatsen voor de binnenvaart.

 • 21 Februari 2018 om 11:14

Aan de Reis: Rustig in de zeehavens

Het was rustig in de zeehavens met weinig werk voor de grote schepen. Op de Moezel was hier wel veel lading voor. De schippers van kleinere schepen klaagden niet, voor hen was in het hele vaargebied reizen genoeg voorhanden.

 • 21 Februari 2018 om 10:05

Acta Auriga kan onmiddellijk aan de slag in windsector

Voordat de afbouw op de werf is afgerond, heeft Acta Marine uit Den Helder al een contract gesloten voor de inzet van haar gloednieuwe DP2 Walk to Work Construction Support Vessel Acta Auriga.

 • 20 Februari 2018 om 11:15

Zeevrachtenmarkt: bestellingen steeds groter

De droge-bulkrederij Pan Ocean heeft over 2017 een winst van $ 125 miljoen behaald. Pan Ocean heeft 81 schepen, heeft er 123 op charter en heeft 11 schepen van 62.000 dwt en zes VLOC's (very large ore carrier) van 325.000 dwt besteld bij werven in China. Het bestellen van heel grote droge-bulkschepen heeft kennelijk een magische aantrekkingskracht op grote rederijen.

 • 21 Februari 2018 om 10:00

MET Event richt blik op maritieme energietransitie

Het vakblad Maritiem Nederland houdt 15 maart 2018 het Maritieme Energie Transitie (MET) Event. Centrale vraag is hoe de maritieme sector kan bijdragen aan klimaatdoelen.

 • 20 Februari 2018 om 19:15

Containerschip met bulb door sluisdeur Kiel-Holtenau (video)

De zuidelijke sluis van het grote sluiscomplex Kiel-Holtenau heeft maandagavond grote schade opgelopen door een aanvaring. Het onder Portugese vlag varende containerschip Akacia ramde tegen middernacht de buitendeur van de sluis. De schade loopt waarschijnlijk in de miljoenen.

 • 20 Februari 2018 om 11:35

Viermastbark Nippon Maru

Elk land koestert zijn maritieme geschiedenis. Dat geldt ook voor Japan. In de havenstad Yokohama krijgen toeristen alle ruimte om onder andere de sfeer op te snuiven van het leven aan boord van een voormalig zeilend opleidingsvaartuig.

 • 20 Februari 2018 om 17:04

Containerschip met bulb door sluisdeur Kiel-Holtenau

De zuidelijke sluis van het grote sluiscomplex Kiel-Holtenau heeft maandagavond grote schade opgelopen door een aanvaring. Het onder Portugese vlag varende containerschip Akacia ramde tegen middernacht de deur aan de buitenkant van de sluis. De schade loopt waarschijnlijk in de miljoenen.

 • 20 Februari 2018 om 11:35

Sluisdeur Vives-Eaux al een maand bewegingloos

De sluis van Vives-Eaux op de Boven-Seine is al ruim een maand gestremd. Eerst vanwege hoog water, en vervolgens omdat vaarwegbeheerder Voies Navigables de France (VNF) de sluisdeur niet meer in beweging krijgt.

 • 20 Februari 2018 om 14:50

Felle brand op Living Stone

Er rust geen zegen op de nieuwe kabellegger Living Stone van DEME-dochter Tideway in Breda. Nadat de nieuwbouw al aanzienlijke vertraging opliep en de bouwwerf in Spanje voor de oplevering failliet ging, is er nu tot overmaat van ramp brand uitgebroken aan boord.

 • 20 Februari 2018 om 14:35

Dubbele kade voor verdere groei Stena Line

De vernieuwde Stena Line Terminal in de Europoort is maandag 19 februari in gebruik genomen. Naast een upgrade van de bestaande ligplaats is de terminal uitgebreid met een tweede ligplaats voor de afhandeling van roll on-roll off schepen. Met de uitbreiding is Stena Line voorbereid op de verwachte verdere stijging van de vrachtvolumes tussen Rotterdam en het Verenigd Koninkrijk.

 • 20 Februari 2018 om 13:58

EIB steekt ook met ING 300 miljoen in groen varen

ING-bank en de Europese Investeringsbank (EIB) openen samen een kredietfaciliteit om investeringen in ‘groene' Europese scheepvaart te ondersteunen. Het betreft een totaalbedrag van 300 miljoen euro, waaraan ING en EIB elk 150 miljoen bijdragen. Zowel binnenvaart als zeescheepvaart kunnen er gebruik van maken.

 • 20 Februari 2018 om 12:08
โŒ