[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2018Schuttevaer

Matroos overboord bij aanvaring Oude Maas

Bij een aanvaring tussen een zeeschip en een binnenvaartschip op de Oude Maas ter hoogte van Puttershoek is maandagmorgen 24 september een binnenvaartmatroos te water geraakt.

 • 24 September 2018 om 17:53

Samskip vaart op frituurvet van Dublin naar Rotterdam

De containerfeeder Samskip Endeavour is onlangs op ‘frituurvet' van Dublin naar Rotterdam gevaren met aan boord 800 containers die in het kader van het Goodshipping Initiative naar Rotterdam werden vervoerd.

 • 24 September 2018 om 14:23

Kapitein neemt verkeerde beslissing bij brand in MK

Een voorwaardelijke schorsing van de vaarbevoegdheid van twee maanden met een proeftijd van twee jaar vindt het Tuchtcollege voor de Scheepvaart passend voor het optreden van kapitein P.M.A. na machinekamerbrand op de Anna.

 • 24 September 2018 om 09:52

Cruiseschip loopt aan de grond bij RΓΌdesheim

Een riviercruiseschip heeft zich zaterdagmiddag op de Rijn vastgevaren toen het wilde vastmaken aan een steiger bij Rüdesheim. Tijdens de manoeuvre raakte het schip de grond en kwam vast te zitten.

 • 24 September 2018 om 09:35

Triple R geeft smeerolie β€˜het eeuwige leven'

Filtreer smeer- of hydrauliekolie met een gepatenteerd Triple R filtersysteem en na enige tijd is de olie beter dan nieuw. Dat is volgens Gert van Vliet van Triple R Oil Cleaner | TRIS in Hengelo het effect van Triple R bypass smeeroliefilters met axiale dieptefiltratie. Door deze filtratie wordt het aantal olie-gerelateerde storingen met 80% teruggedrongen en de downtime van motoren tot een absoluut minimum beperkt. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar anders dan in andere gevallen is dat in dit geval niet zo, zegt Van Vliet.

 • 24 September 2018 om 09:25

Tian En neemt noordelijke route

Het zware-ladingschip Tian En van Cosco is onlangs feestelijk ingehaald in het Franse Rouen. Het schip maakte als eerste een reis met een lading rotorbladen vanuit China via de noordelijke zeeroute.

 • 21 September 2018 om 09:45

Twaalf man van bulkcarrier ontvoerd in Nigeria

Twaalf bemanningsleden van de bulkcarrier Glarus (46.209 t) van de Zwitserse rederij Massoel zijn zondag ontvoerd door Nigeriaanse piraten. Dat gebeurde in de Golf van Guinee waar piraten het schip 's ochtends om vijf uur enterden, lange ladders over de verschansing hingen en het prikkeldraad doorsneden.

 • 24 September 2018 om 09:26

Vlaamse waterweginfo Visuris nu ook via app

De Vlaamse Waterweg heeft de eerste versie van de Visuris-app gelanceerd. Het gaat om een app voor iPhone en Android die de schipper via zijn of haar smartphone voorziet van informatie over de waterwegen in Vlaanderen en over de schepen die er varen.

 • 24 September 2018 om 09:25
OuderSchuttevaer

Esvagt SOV voor windpark Borssele III-IV

De Deense offshorerederij Esvagt gaat haar vloot uitbreiden met twee nieuw te bouwen zogeheten service operation vessels van het type Havyard 831L SOV. Eén van deze schepen zal voor de kust van Zeeland voor een periode van vijftien jaar worden ingezet bij de aanleg en onderhoud van offshorewindpark Borssele III-IV.

 • 23 September 2018 om 11:55

China scherpt zwavelregels verder aan

Waar China nog niet zo ver gaat als in Europa, waar grofweg op de Noord- en Oostzee de zwavelnorm naar 0,1% is teruggebracht, scherpt het land de regels regelmatig verder aan. Zo moet met ingang van 1 januari 2019 in drie ECA's (Emission Control Area's) vanaf het binnenvaren van het 12-mijlsgebied al worden overgeschakeld op brandstof met maximaal 0,5% zwavel.

 • 23 September 2018 om 11:45

Airbusdochter ontwikkelt vliegerzeil voor zeevaart

Het aan vliegtuigbouwer Airbus gelieerde AirSeas uit Toulouse heeft SeaWing ontwikkeld, een volledig automatisch opererend vliegerzeil voor de zeevaart. De van een vleugelprofiel voorziene vlieger wordt met één druk op de knop vanaf de brug opgelaten en binnengehaald.

 • 23 September 2018 om 08:00

Onbemand en zelfvoorzienend platform operationeel

Circa twee maanden eerder dan gepland heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) op 60 kilometer ten noorden van Den Helder in het L13-blok een onbemand en zelfvoorzienend zogeheten monotower puttenplatform in gebruik genomen. Hiermee wordt per dag 1,3 miljoen kubieke meter gas geproduceerd.

 • 22 September 2018 om 19:51

Black Marlin met kabellegger naar Singapore

De grote kabellegger Giulio Verne van de Prysmian Group uit Milaan is in het Calandkanaal via de float-on methode alsnog aan boord genomen van het zwaartransportvaartuig Black Marlin van Boskalis-dochter Dockwise. Reisdoel is Singapore, waar het transport eind oktober wordt verwacht.

 • 22 September 2018 om 19:37

Douane vindt 62 kilo cocaΓ―ne tussen de bananen en coquilles

Tijdens een controle in de Rotterdamse haven heeft de douane dinsdag 18 september drie kleine partijen van 23, 22 en 17 kilo cocaïne in beslag genomen. De verdovende middelen zaten verstopt in het motorgedeelte van drie koelcontainers die waren aangevoerd vanuit Colombia en Peru.

 • 22 September 2018 om 11:37

Tanker geplunderd in Guinee

Op de rede van Conakry in Guinee is maandag 17 september de tanker STI Hammersmith van Scorpio Tankers (Monaco/New York) geplunderd. Vier gewapende piraten wisten vanuit een snelle motorboot aan boord te komen terwijl de bemanning zich verschanste in de citadel.

 • 22 September 2018 om 11:33

Scheepsreparateur bestrijdt de macht van Waternet

Het volledige bestuur over het Amsterdamse water is aan Waternet gegeven en dat is een heel kwalijke zaak, vindt de Amsterdamse scheepsreparateur André Elout. Hij is naar de Raad van State in Den Haag gestapt om dit aan de kaak te stellen.

 • 22 September 2018 om 11:00

Hamburg verlaadt grootste schroef ter wereld: 110 ton

Het Hamburger havenbedrijf HHLA heeft (weer) de grootste scheepsschroef ter wereld overgeslagen. Ook in 2014 meldde de HHLA al een dergelijke mijlpaal, toen van een iets kleiner exemplaar.

 • 22 September 2018 om 09:16

Gewonden door brand op Duits marinefregat

Bij een brand aan boord van het Duitse fregat Schleswig-Holstein zijn tien bemanningsleden gewond geraakt bij een brand. Dat meldt de krant Kieler Nachrichten op basis van informatie van de marine.

 • 22 September 2018 om 09:08

Scania draait op methanolmix

Scandi/NAOS uit Göteborg toonde op de SMM in Hamburg een gemodificeerde Scania D13 dieselmotor die op een brandstofmix draait van 95% methanol, aangevuld met 5% van een door Akzo-Nobel ontwikkelde brandstofverbeteraar. Met die mix draait de dieselmotor schoon en efficiënt.

 • 22 September 2018 om 08:00

Contargo-terminal Neuss nu ook hub voor zeehavens

Contargo heeft in Neuss vrijdag 21 september haar uitgebreide en gemoderniseerde containerterminal officiëel geopend. De trimodale terminal in de Floßhafenstraße fungeert na de uitbreiding tevens als een hub voor de zeehavens Rotterdam en Antwerpen.

 • 21 September 2018 om 20:57
❌