[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAutowereld

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Vooralsnog komen er slechts twee Ford GT's naar Nederland en één daarvan is zopas afgeleverd aan de geduldige eigenaren, DJ Afrojack en zijn vaste automaatje (die samen ook al een Bugatti Chiron bezitten). Het autominnende duo heeft liefst 2,5 jaar op hun witte GT met zwarte striping moeten wachten.

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Stop maar met het verzamelen van exotische, exorbitante dure auto's. Zelfs als daarvan maar eentje ooit is gebouwd en de maker nimmer en te nooit weer nieuw leven ingeblazen zal worden. Wanneer je, zoals ene Claudio Roddaro, een Porsche 917K als daily driver hebt, verbleekt al het andere.

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Mercedes’ grote primeur tijdens de autoshow van Beijing is vroegtijdig op het web beland: een SUV-een-kontje en die vooralsnog luistert naar de naam Ultimate Luxury Concept.

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

24 seconden. Dat heeft de vernieuwde Porsche 911 GT3 RS weten af te snoepen van z'n Ring-tijd ten opzichte van het pre-faceliftmodel. De omstandigheden waren dan ook perfect.

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

De gemiddelde Aziaat is 1,65 meter. De doorsnee Europeaan torent daar al gauw 15 centimeter bovenuit. En dan hebben we nog over het mannelijke geslacht. Vrouwelijke Aziaten mogen zich al relatief lang prijzen als ze boven de anderhalve meter uitstijgen. Maar o wee als je als (Westerse) autofabrikant ze louter kleine auto's voorschotelt… Iets dat Citroën heeft begrepen met de nieuwe C4 Aircross.

Glimp van exotische Brabham BT62

Niet al een lange tijd Formule 1-liefhebber, dan zegt Brabham je mogelijk weinig tot niets. Oudere, meer ervaren fans noemen dit Australische raceteam echter gerust in één adem met Lotus, Ferrari en McLaren. Ja, je leest het goed: binnen de Formule 1-circus is Brabham legendarisch. En nu keert het zowaar terug na een pauze van een kwart eeuw.

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

De Lamborghini Aventador loopt op z'n laatste benen. Maar voordat het pensioen aanbreekt wordt er schijnbaar nog eenmaal maximaal gasgegeven. Met een grande finale-uitvoering nog bruter dan de SV!

Ken Block kiest opnieuw voor klassieke Ford

Scheurneus Ken Block kan het uiterst goed vinden met Ford. Vooral met de oldtimers van het merk met de blauwe ovaal. In het reeds aangekondigde Gymkhana 10 zal namelijk deze Ford Escort Cosworth voor de verplichte rook zorgen.

Italiaans tintje aan opvolger Aston Martin Vanquish

Het waren zes schitterende jaren. Maar binnenkort valt toch echt het doek voor de Aston Martin Vanquish. Een opvolger is in de maak. Maar de Vanquish-naam zal daarop niet terugkeren. In plaats daarvan is gekozen voor een andere oude bekende naam, gemixt met Italiaanse flair.

Binnenkijken bij de nieuwe BMW Z4

Het productiemodel van de nieuwe Z4 laat langer op zich wachten dan gedacht. BMW blijft maar doorgaan met testwerkzaamheden middels ingepakte prototypes. Ook de website Carscoops verbaast zich erover, maar deed wel een interessante ontdekking toen het een nader kijkje ging nemen bij zo'n testmodel.

Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak

20 kilometer aan oneindig ogende diepe afgronden, 156 venijnige bochten en al met al een klim van bijna 3 kilometer, naar de top op 4.300 meter boven zeeniveau. Niet voor niets heeft de Pikes Peak-heuvelklim de bijnaam 'race to the clouds'. Volkswagen wil deze helse klus naar de hemel in minder dan 9 minuten klaren. Met de I.D. R Pikes Peak.

Ludieke Carver maakt comeback als kantelscooter

Hoe leuk ook, de origine Carver flopte. Iets dat zonder meer te maken met de (torenhoge) prijs. Maar dat was bijna tien jaar geleden. Nu is de kantelbare tweezitter terug. Officieel niet als auto, maar als elektrisch aangedreven scooter – hoe verrassend.

Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto

Je hebt automobiele werk- en sierpaarden. Een compromis daartussen is zeldzaam. Zodoende bouwde het bedrijf Idoaerial er zelf maar eentje: de naderhand gedoopte Lamborghini 'Huracam'.

Facelift voor Kia Sportage op til

Gut, is het alweer zolang geleden? Het lijkt wel gisteren. Toch gaat de huidige generatie Sportage wel degelijk alweer 3 jaar mee. Voor Kia een prima moment voor een facelift.

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Lexus moet het al enige tijd zonder GS stellen. Maar diens opvolger komt eraan! Dit is het eerste beeld van de volledig nieuwe ES.

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

De 'gewone' BMW M2 is al een van de lekkerste rijmachines van het moment. De nieuwe M2 Competition belooft een nog groter feestje te vieren.

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

We beschreven het vorige week al: het doek is nog maar net van de nieuwe Focus getrokken of men droomt al van snellere versies. Bij Ford niet minder zoals je ziet op deze kersverse spyshots. Dit is namelijk de nieuwe Focus ST!

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

In het kielzog van z'n werelddebuut in Peking, de hoofdstad van SUV-land China, heeft Volkswagen de prijzen van de nieuwe Touareg bekendgemaakt. Over enkele maanden is dan ook al de marktlancering.

Koop de ex van Ayrton Senna

Praktisch zijn éénzitters allesbehalve, maar ze zijn wel al ruim een eeuw het nec plus ultra als je van fervent sturen houdt. Rijmachines met slechts één doel: snelheid. En één van de meest legendarische van allemaal gaat op 11 mei in Monaco onder de hamer. De 1993 McLaren-Ford MP4/8A 'chassis 6' die niemand minder dan Ayrton Senna stuurde naar z'n zesde maar tevens laatste overwinning in Monaco. Een zegerecord dat vandaag de dag nog altijd staat.

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Volkswagen stopt met de (New) Beetle. Het vlammetje voor de Kever is aan het uitdoven. Is dit de schuld van de Duisters zelf, die te veel op de retrotoer ging zitten, of ontbrak het aan een andere insteek zoals Kever-specialist Memminger die wel heeft toegepast bij hun Roadster 2.7.
โŒ