[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Januari 2019Autowereld

Deze Audi A1 Allroad gaat ten koste van de...

De nieuwe Audi A1 is inmiddels te bewonderen en te koop bij de dealer. Niet langer als driedeurs, maar enkel als 5-deurs. Maar helemaal alleen zal die Sportback er niet voor staan. Er wordt zowaar gewerkt aan een Allroad-variant.
Gisteren β€” 22 Januari 2019Autowereld

Nieuwe Peugeot 2008 lang niet zo schattig meer

Enkele jaren geleden heeft de PSA Groep besloten een andere koers te varen met zijn automerken. Van het drieluik Peugeot, Citroën en DS Automobiles, zou de eerste het stoere quasi-premium automerk moeten worden. De nieuwste modellen waarop de leeuw prijkt zouden daarvan blijk moeten geven. En ook de nieuwe Peugeot 2008 belooft niet meer zo schattig te zijn als voorheen.

Wat is er nieuw aan de gefacelifte Renault Twingo?

We hadden hem eigenlijk al verwacht op de Autosalon van Parijs, een thuiswedstrijd, maar dat was te snel gevraagd kennelijk. Maar hier is de vernieuwde Renault Twingo alsnog.

​Er is weer een bizarre schuurvondst gedaan!

Je zou denken dat er nergens nog legendarische klassieke auto's in magazijnen, garages of schuren te vinden zijn. De schuurvondst of 'barn find' is immers hot topic. Het afgelopen decennium werden er voor tientallen miljoenen vergeten klassiekers van onder het stof gehaald. Maar er zijn er zijn blijkbaar nog steeds 'vergeten' locaties waar de afgelopen halve eeuw niemand z'n neus binnen stak.

​Porsche heeft weer zin om te rallyrijden

Na jaren van afwezigheid (als fabrieksteam) begint het rallyrijden weer te kriebelen bij Porsche. De eerste stappen voor een terugkeer zijn al gezet. Met deze 718 Cayman GT4 Clubsport, die voldoet aan de FIA R-GT-reglementen.

​Je raadt nooit voor hoeveel geld de allereerste Toyota Supra is verkocht

Het leek Toyota wel een puik idee om het allereerste exemplaar van de nieuwe Supra te verkopen aan de hoogte bieder. Zo gezegd, zo gedaan, en wel op de jaarlijkse Barrett-Jackson veiling in Scottsdale in de Amerikaanse staat Arizona. En wat een lumineus idee was het!
OuderAutowereld

Deze klassieke Alpina's zouden niet misstaan op jouw oprit

Tijdens Retrómobile (6 – 10 februari) veilt RM Sotheby’s de zogenoemde Youngtimer Collection. Daar zit een aantal bijzondere Aston Martins, BMW’s en Mercedessen tussen, maar ook een rijtje heerlijke klassieke Alpina’s. Met hun kenmerkende striping waren ze ooit fout, maar nu weer helemaal goed.

Eerste review Lexus ES 300h

Lexus heeft een opvolger voor de GS-serie. Die heet ES en zal in ons land enkel als 300h-hybride leverbaar zijn. In en rond het Spaanse Malaga reden we de eerste kilometers met deze flamboyante Japanner. Al onze ervaringen lees in het februarinummer van Autoreview dat vanaf 24 januari in de schappen ligt. Voor nu alvast een korte indruk.

Wanneer valt de bijl voor FM ten gunste van digitale radio?

Als het aan een Belgische minister en de meeste radiostations ligt, luisteren we over luttele jaren enkel nog naar digitale radio. Ook in ons land wordt er al volop geluisterd naar DAB+. Het einde van het langdurige FM-tijdperk lijkt daarmee in zicht.

​Cadillac back in business met stijlvolle XT6?

Cadillac was ooit hét luxemerk in eigen land. En toen rukten de Duitsers op. Het oer-Amerikaanse merk heeft daarop veel marktaandeel moeten inleveren, en probeert zich sindsdien terug te vechten naar de oude gloriedagen. Het trok daarvoor zelfs een ex-topman van Audi aan. Cadillac is weliswaar nog niet de oude, maar met modellen als deze XT6 komt het wel weer goed, denken we. Fraai ding!

Geen 3-deurs, wel een Allroad van nieuwe Audi A1

De nieuwe Audi A1 is inmiddels te bewonderen en te koop bij de dealer. Niet langer als driedeurs, maar enkel als 5-deurs. Maar helemaal alleen zal die Sportback er niet voor staan. Er wordt zowaar gewerkt aan een Allroad-variant.

Kan een gefacelifte Ford Mondeo het tij nog keren?

De Autosalon van Brussel, die vandaag de deuren heeft geopend, heeft zowaar een heuse wereldprimeur te pakken. Ford stelt er namelijk de vernieuwde Mondeo voor.

​Hyundai Ioniq nu al gefacelift

Het is nog niet eens drie jaar geleden dat Hyundai de Ioniq lanceerde. En toch vindt het Zuid-Koreaanse merk nu al dat het beter kan. Met de teller op 60.000 stuks krijgt het altijd geëlektrificeerde model z'n eerste opfrisbeurt.

​Volkswagen Golf GTI TCR eindelijk te koop

Wist jij dat de in mei vorig jaar gepresenteerde Volkswagen Golf GTI TCR nog zo diep in de conceptfase zat dat hij nu pas klaar is voor productie en verkoop? Wij niet, want zo oogde hij allesbehalve. Maar goed, Volkswagen laat weten dat deze net-niet-Golf-R dan eindelijk te bestellen valt.

Dealer vraagt ineens 300% meer geld voor klassieke Toyota Supra

Zo werd deze puntgave Toyota Supra Turbo uit 1994 enkele weken geleden nog aangeboden voor een ton, en zo wordt er nu een half miljoen voor gevraagd. Bizar! En het is allemaal de schuld van de nieuwste Supra.

McLaren zet zaag in 600LT

McLaren kleefde de letters LT, dat staat voor Long Tail, al vier keer eerder op een volbloed. Dit is nummer vijf: de 600LT Spider. Deze cabriovariant is een logisch vervolg op de gesloten 600LT.

​Nederlander reΓ―ncarneert Alfa Romeo Stradale 33 op basis van 4C

De Stradale 33 van eind jaren zestig en getekend door Franco Scaglione is een van de mooiste Alfa's ooit gemaakt. Net zoals de Stratos eenzelfde status geniet bij Lancia en de Pantera bij De Tomaso. Niet zo gek dus er vroeg of laat iemand zal opstaan om dit soort begeerde collectors items nieuw leven in te blazen. Bij de Stratos en Pantera heeft zich dat al voorgedaan en nu volgt ook de Alfa. Nota bene door – jawel – een Nederlander.

​Test BMW 3-serie

Kopers van een BMW 3-serie houden doorgaans van een lekker potje sturen. Maar BMW wil een breder publiek bereiken, en heeft de sportieve inslag van zijn grotere sedans daarom flink afgezwakt. Is de nieuwe BMW 3-serie een softie geworden?

​Nieuwe Ford Kuga krijgt vorm

Als het aan Ford ligt, ontwikkelt en bouwt het enkel nog SUV's en cross-overs. Dat zie bijvoorbeeld terug in de prototypes die het merk met de blauwe ovaal momenteel heeft rondrijden. Een Bronco, een 'opgeblazen' Fiesta, een Edge en nu dit testexemplaar van de nieuwe generatie Kuga.

Vernieuwde BMW 7-serie gemodelleerd naar Chinese smaak

De vernieuwde 7-serie maakt al enkele weken de tongen behoorlijk los bij petrolheads. Vroegtijdige lekkages gaven namelijk alvast een blik op de vernieuwde grille. En die is enorm! Nu heeft BMW dan ook zelf de auto onthuld en wordt bekend dat de wereldpremière in China zal plaatsvinden. Met name dat laatste verklaart een hoop.
❌