[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 12 Juli 2020Autowereld

De nieuwe Mercedes GLA stapt eindelijk uit de schaduw

Dat de Mercedes-dealer het onthaal van de nieuwe GLA zonder klandizie heeft moeten vieren, wil niet zeggen dat er voor de compacte suv een loopbaan in de marge is uitgestippeld. Integendeel: we gaan de komende jaren nog heel veel van de Mercedes GLA zien en horen.

OuderAutowereld

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van week 28

Vrijdagmiddag, vier uur. Computer uit, de deur van je thuiswerkplek kan achter je dicht, het weekend is begonnen. Op Autowereld.com blikken we terug op een week waarin de Dodge Charger 808 pk op ons losliet en de subsidiepot voor elektrische auto's binnen no time leeg was. Goed nieuws en slecht nieuws. Top en flop.

Die Mercedes-AMG GT Black Series kan er ook nog wel bij ...

Je kunt nooit genoeg varianten van de Mercedes-AMG GT hebben, denkt Mercedes kennelijk. Want dit is de Mercedes-AMG GT Black Series; het twaalfde (!) model in de reeks en - zoals de naam al doet vermoeden - de absolute topversie.

Zo is het Circuit Zandvoort in de nieuwe game F1 2020 gestopt

Vandaag komt F1 2020 uit; de officiële game van het Formule 1-kampioenschap 2020. Het spel is beschikbaar voor Windows, de PlayStation 4 en Xbox One, en bevat uiteraard het nieuwe Circuit Zandvoort. Maar hoe hebben de makers dat circuit gedigitaliseerd? Ontwikkelaar Codemasters doet het uit de doeken in deze korte documentaire.  

De nieuwe Toyota Corolla Cross zit tussen de C-HR en RAV4 in

Toyota levert momenteel vier suv's in Nederland: de Yaris Cross, C-HR, RAV4 en Land Cruiser. Daar komt op termijn ongetwijfeld deze Toyota Corolla Cross bij, die net in Thailand is onthuld en voor nu alleen in Azië op de markt verschijnt.

Koekje van eigen deeg! Ferrari verliest rechten op iconische 250 GTO

Ferrari heeft de rechten op zijn legendarische 250 GTO verloren. En de ironie daarvan is heerlijk. Want Ferrari is ten prooi gevallen aan dezelfde regel die het sportwagenmerk heeft gebruikt om in maart een liefdadigheidsinstelling (!) aan te klagen. Ferrari wil zijn toekomstige suv de naam Purosangue geven, maar de rechten daarop liggen bij de Purosangue Foundation.

Brandweerduikers Amsterdam vinden Ferrari op bodem van het IJ

Duikers van de Amsterdamse brandweer keken raar op tijdens een recente oefening in het IJ. Op de bodem van de rivier vonden ze een heuse Ferrari, al hadden ze dat niet meteen door. De Italiaanse sportwagen ligt op zijn kop in het water, verborgen onder een flinke hoop zand en modder.

Van de Lamborghini Siรกn Roadster worden maar negentien stuks gebouwd

"The future is here", riep Lamborghini vorige week bij een geheimzinnig teaserplaatje, "and it is unlike anything the world may have seen before." Maar we hebben de nieuwste Lamborghini wel degelijk al eerder gezien. Het model is gewoon de cabrioversie van de Sián: de Lamborghini Sián Roadster.

Subsidie elektrische auto: Al na acht dagen is het geld op!

Jammer, mensen! De subsidie voor elektrische auto's is op. In acht dagen hebben 2500 mensen de vergoeding van 4000 euro aangevraagd en dus is de subsidiepot met daarin 10 miljoen euro leeg. Van de 7,2 miljoen euro die beschikbaar is voor tweedehands elektrische auto's is nog 5,8 miljoen euro over.

Beste games voor autoliefhebbers in 2020

Het leven in lockdown is zeker niet altijd makkelijk. Ondanks dat we daar nu langzaamaan uitkomen, gelden er nog steeds veel regels, en is het maar de vraag of er zich in de toekomst niet nogmaals een dergelijke situatie gaat voordoen. Maar het heeft ook zo zijn voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld veel meer tijd voor allerlei andere dingen, waaronder natuurlijk zoveel mogelijk gamen.

Eerste review Land Rover Defender 110 240D

Ga er maar aan staan: na 70 jaar een vervanger bouwen voor een icoon van het kaliber Volkswagen Kever, oer-Mini en Jeep Wrangler. Land Rover deed het. Wij voelen de Land Rover Defender 110 (2020) aan de tand en beantwoorden vijf belangrijke vragen over de nieuwe Britse terreinbeul.

Welke geheime boodschap verbergt de Rolls-Royce Wraith Kryptos?

De naam zegt het eigenlijk al: Kryptos. Deze Rolls-Royce Wraith verbergt iets. De ontwerpers van het gelimiteerde model - er worden slechts vijftig gebouwd - hebben ingewikkelde codes in het design van de coupé ingebouwd. Een knappe jongen (of meisje) die ze ontcijfert. 

Is de Cupra El-Born de eerste elektrische hot hatchback?

Dit is de Seat El-Born, maar dan van Cupra. En dat schept verwachtingen. Immers, Cupra is het sportieve submerk van Seat. De Volkswagen ID.3 in een Spaans jasje wordt in het Duitse Zwickau gebouwd en komt volgend jaar op de markt.

Eerste review Dacia Sandero Stepway Tce 100 Bi-Fuel

Vijftien jaar geleden was Dacia een nieuwkomer in Nederland. De 'Daciasten van het eerste uur reden Logan sedan en konden oeverloos oreren over goedkope tankstations, tolvrije vakantieroutes en de voordelige naturistencampings. Tegenwoordig zijn Dacia's en hun berijders iets minder op de penning. De Sandero Stepway Tce 100 Bi-Fuel 15th Anniversary is zelfs best leuk.

Audi Q4 Sportback E-Tron Concept komt volgend jaar op de markt

Het grote vullen van nog meer niches is begonnen bij Audi. Het merk met de ringen heeft inmiddels de elektrische Audi E-Tron en E-Tron Sportback, volgend jaar komen daar de Q4 E-Tron en Q4 Sportback E-Tron bij. Van die laatste is dit het studiemodel.

Louwman Museum opgelet! Toyota gaat weer Toyota 2000GT-onderdelen maken

Dit is belangrijk nieuws voor het Louwman Museum in Den Haag en verder eigenlijk voor niemand. Want Toyota gaat weer reserveonderdelen produceren voor de zeldzame (en peperdure) Toyota 2000GT, waarvan het Louwman Museum er twee heeft: één in opslag, één in het museum zelf.

Eerste review: Renault Clio Hybrid E-Tech (2020)

De Renault Clio Hybrid E-Tech maakt het makkelijk om zuinig te rijden. Zodra de elektromotor de kans krijgt, springt de zelfladende aandrijflijn in de EV-stand. De Renault Clio Hybrid is 140 pk sterk, heeft een automaat met 8 versnellingen en start altijd elektrisch.

Subsidie elektrische auto: Overheidspotje is al voor 90 procent leeg!

Dat het hard zou gaan, hadden we wel gedacht, maar zó hard … Op 1 juli ging voor particulieren een subsidie op elektrische auto's gelden. Na één dag was de subsidiepot al halfleeg en nu - minder dan een week later - is de bodem in zicht. Van de 10 miljoen euro is nog slechts 992.000 euro over.

Aaaahhh!! De BMW M4 Coupรฉ laat ons schrikken

Wij kunnen niet wachten om de nieuwe BMW 4-serie en M4 van dichtbij te zien. Want misschien vallen die uit de kluiten gewassen nieren in het echt best mee. Op deze foto's van een gecamoufleerd prototype ogen ze in ieder geval volledig uit proportie.

'McLaren gaat aandeel in McLaren Formule 1-team verkopen'

Vorige week kwam er voorlopig een eind aan de acute financiële nood bij McLaren. De Britse sportwagenfabrikant kreeg een lening van 150 miljoen pond van de Nationale Bank van Bahrein. Maar om de toekomst van McLaren veilig te stellen, moet er meer gebeuren. Daarom gaat het bedrijf een aandeel in zijn McLaren Formule 1-team verkopen. 

โŒ