[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Maart 2019Autowereld

Partytime: Mercedes SL R129 viert 30ste verjaardag

Onlangs maakten we melding van het bescheiden feestje dat de Mercedes 500 E vierde. Eigenlijk is het jubileum van Mercedes SL (R129) een veel grotere mijlpaal.

Een half miljoen keer Skoda Superb - bubbels: in TsjechiΓ«

De huidige generatie van de Skoda Superb gaat nog maar vier jaar mee, toch liep afgelopen week al het 500.000ste exemplaar van de band.

Porsche Cayenne CoupΓ© gaat BMW X6 nΓ­Γ©t achterna

Elf jaar geleden maakten we kennis met de BMW X6, een SUV met coupé-achtige lijnen. Bij het zien van de eerste foto’s kwamen veel mensen niet meer bij. Van de schrik. En van het lachen. Toch werd de X6 een succes. En dus volgden Mercedes, Audi en Lamborghini met vergelijkbare auto’s. Nu is de beurt aan de Porsche Cayenne Coupé. Gelukkig lijkt hij in de verste verte niet op de BMW X6 of Mercedes GLE Coupé …
OuderAutowereld

DÑÑg, plug-in subsidie! Export gebruikte PHEV's ruim verdubbeld

De export van gebruikte plug-in hybrides is in de eerste twee maanden van dit jaar ruim verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. Dat heeft kenniscentrum VWE Automotive bekendgemaakt.

Mercedes E 500: bijna 30 jaar en nog steeds vet

Het duurt nog een jaar voordat de Mercedes E 500 zijn 30-jarig jubileum viert, toch is er ook dit jaar reden voor een feestje. In maart 1994 stond een speciale versie van de de performance zakenlimo op de salon van Genève. En een halfjaar later werd het 10.000ste exemplaar afgeleverd.

Moe, dronken of stoned? Volvo zet je aan de kant

Zweden zijn dol op veiligheid en ze zijn ook niet vies van een beetje betutteling. Onlangs kondigde Volvo al aan dat ze de maximumsnelheid van al hun auto’s gaan begrenzen op 180 km/h. Nu komt daar een systeem bij dat alle vormen van risicovol gedrag bestraft met een verbanning naar de vluchtstrook.

Bevestigd: BMW 2-serie Gran CoupΓ©

In januari lieten we je al de spyshots zien, maar nu is het definitief: BMW heeft de komst van de 2-serie Gran Coupé bevestigd. Alleen moet je nog wel even geduld hebben, want de compacte vierdeurs coupé wordt pas in november van dit jaar in vol ornaat aan de wereld getoond. Volgend jaar staat de 2-serie Gran Coupé ook in de Europese BMW-showroom.

Honda EV: 7 kleine weetjes om het wachten draaglijk te maken

Wanneer komt de Honda Urban EV op de markt? Sinds de onthulling van het studiemodel in 2017, volgen we het nieuws over de schattige elektrische auto op de voet. In Genève stond een studiemodel dat lijkt op de definitieve auto. We verwachten de elektrische Honda eind 2019 in Europa. Tot die tijd vermaken we onszelf met leuke weetjes. Wist jij bijvoorbeeld …

Seat Leon komt pas na de VW Golf, maar zijn contouren zijn al zichtbaar

De Seat Leon komt pas op z'n vroegst najaar 2019 naar Nederland, want Seat is nog flink aan het testen. Onze spionagefotograaf zat er met zijn neus en zijn lens bovenop, blauwbekkend in de Zweedse sneeuw.

Need for Ceed: er komt ook een crossover van de Kia Ceed

De Kia Ceed-familie wordt eind 2019 uitgebreid met een vierde variant. We moeten het nog doen met één schamel schetsje.

Techart GTstreet RS maakt gehakt van de Porsche 911 Turbo S

De Techart GTstreet RS is gebaseerd op de Porsche 911 Turbo S, maar heeft nog veel meer vermogen: 770 in plaats van 580 pk. Dat levert prestaties op die je verstand te boven gaan.

Porsche 928 Koenig - Zo goed fout kan schoudervulling zijn

Niet alleen mannen en vrouwen deden in de jaren tachtig aan power dressing, ook auto's. Neem deze Porsche 928 uit 1988. Die laat zien dat schoudervullingen zo snel mogelijk weer in de mode moeten komen. Bij vierwielers dan.

Eerste review DS 3 Crossback

Net als de meeste automerken vernieuwt het deftige DS Automobiles zijn menu vooral met crossovers en SUV’s. Het nieuwste haute cuisine-gerecht op de DS-kaart is de compacte DS 3 Crossback. Wie chic uit wil, moet meestal flink de portemonnee trekken en dat is in dit geval niet anders. Vanaf ruim 30 mille mag je aanschuiven voor de basisversie met 100 pk. Daarmee vist de nieuweling in dezelfde vijver als de Audi’s Q2 en de Mini’s Countryman van deze wereld.

Mercedes-Maybach stapt nog dit jaar in het opper-SUV-segment

Mercedes-Benz gaat een ultraluxe Maybach-SUV bouwen. De concurrent voor de Rolls-Royce Cullinan en Bentley Bentayga wordt nog dit jaar onthuld en rolt vanaf begin 2019 in Alabama van de band. Laten we hopen dat hij niet te veel op de Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury lijkt.

Productieversie Porsche Taycan staat er gekleurd op

Porsche probeert het Taycan-vuurtje nog wat verder aan te wakkeren en laat een paar schimmige platen van de aankomende EV zien. Enkele Mission E-elementen komen zeker in het uiterlijk terug, maar de overeenkomsten met de Panamera zijn toch het overduidelijkst.

Volvo S60, V60 en XC60 Polestar Engineered: Ruim 400 pk voor (relatief) weinig

Volvo zet duidelijk in op sportief stekkeren. De T8 Twin Engine-uitvoeringen van de S60, V60 en XC60 bieden in standaardvorm al 390 pk, maar worden als Polestar Engineered nog sterker.

Bentley Continental GT V8 doet nauwelijks onder voor W12

Ruim een jaar na de introductie van de derde generatie Continental GT introduceert Bentley de versie die je eigenlijk wilt hebben: met een V8 in plaats van een W12 voorin.

β€˜Dr. No Emissions’ – James Bond stapt in elektrische Aston Martin

James Bond – nog steeds gespeeld door Daniel Craig – is ‘shaken, not stirred’ door de hoge uitstoot van zijn Aston Martin DB10. Daarom stapt hij in zijn volgende film af van de verbrandingsmotor en krijgt hij van Q een volledig elektrische Rapide E ter beschikking.

Fisker richt vizier op Tesla Model Y met nieuwe SUV

Henrik Fisker laat zich kennelijk niet zo snel uit het veld slaan. De Deense ontwerper van de Aston Martin DB9, BMW X8 en Fisker Karma komt in 2021 met een volledig elektrische SUV.

Cadillac presenteert vervanger CTS: de CT5

Cadillac wil zich meer richten op SUV's en cross-overs, maar blijft ook de traditionele sedan trouw. Op de New York International Auto Show introduceert het merk deze nieuwe CT5.
❌