[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderGame nieuws

Western Digital – Gamescom 2017 presentatie

Door Nino Pinto

Externe SSD, een geweldige oplossing!

Naast gaming staat de jaarlijkse Gamescom beurs natuurlijk ook in het teken van hardware. Reden genoeg om bij Western Digital langs te gaan voor een presentatie van een aantal van hun nieuwe producten. Als grafisch vormgever, illustrator en fotograaf is een compacte externe SSD een geweldige oplossing om grote bestanden mee te nemen. Wat had Western Digital voor ons in petto?

Western Digital My Passport SSD 1 TB

Solid State Drives (SSD) zijn enorm handige apparaten om in je bezit te hebben. Naast het feit dat SSD’s geen bewegende onderdelen bevatten zijn er namelijk nog veel meer voordelen te vinden. Ten eerste verbruiken ze veel minder energie en kunnen ze razendsnel data wegschrijven en lezen. Op het gebied van gaming zorgen ze er voor dat grote maps bijvoorbeeld een stuk sneller ingeladen zullen worden. De nieuwste My Passport SSD van Western Digital bevat bovendien een aantal indrukwekkende specificaties. Ten eerste heb je als gebruiker bij het duurste model maar liefst 1 TB aan opslagruimte tot je beschikking en kun je met 515 MB per seconde data wegschrijven. Iets wat met een externe SSD niet eerder mogelijk was. De My Passport SSS 1 TB is hiermee vier keer sneller dan een externe Hard Disc Drive (HDD). Deze SSD is overigens uitgerust met een USB 3.1 tweede generatie interface en een USB-C interface.

De My Passport SSD 1TB ziet er geweldig uit en heeft een futuristisch en stijlvol design. Daarnaast is deze externe SSD super compact en past deze met veel gemak in je broekzak. De combinatie van zwart en zilver werkt ook perfect.

De belangrijkste specificaties op een rijtje:

 • Opslagcapaciteit: 1 TB
 • Interface: USB-C USB 3.1
 • Lezen: 515 MB per seconde
 • Kleur: Zwart-zilver

Western Digital

SanDisk Extreme 500 Portable SSD 240 GB

De SanDisk Extreme 500 Portable SSD 240GB is een externe SSD met een opslagcapaciteit van maar liefst 240 GB. Daarbij heeft de SSD een leessnelheid van 415 MB per seconde en een schrijfsnelheid van 340 MB per seconde. De harde schijf is bovendien bestand tegen extreme temperaturen van tussen de -20 en +70 graden Celsius en heeft een “shock resistant” solid state kern. De SanDisk Extreme 500 Portable SSD beschermt je belangrijke data dankzij de 128 bit AES-encryptie. Een SSD die je dus met trots overal mee naartoe kunt nemen.

De belangrijkste specificaties op een rijtje:

 • Opslagcapaciteit: 240 GB
 • Interfaces: USB 3.0, USB 2.0
 • Lezen: 415 MB per seconde
 • Kleur: Zwart

SanDisk

Western Digital was zo vriendelijk om ons een SanDisk Extreme 500 Portable SSD 240 GB mee te geven. We zullen deze dus de komende weken uitgebreid testen.

The post Western Digital – Gamescom 2017 presentatie appeared first on kijk-online.com.

Skull and Bones: Accolade Trailer

Door Nino Pinto

Plunder schepen en bevaar de woeste oceaan in Skull and Bones!

Sinds Assassin’s Creed 3 en Assassin’s Creed Black Flag zijn we al enorm gecharmeerd van het bevaren van de zeven zeeën.  We waren daarom ook aangenaam verrast dat Ubisoft tijdens de E3 Skull and Bones onthulde. De onderstaande Accolade Trailer toont een aantal quotes naar aanleiding van de exclusieve speelsessies met Skull and Bones op E3. In de aanloop naar de lancering van Skull and Bones, vinden er overigens verschillende live alpha’s en bèta’s plaats. Gamers die hier graag aan deelnemen, kunnen zich inschrijven via www.skullandbonesgame.com.

The post Skull and Bones: Accolade Trailer appeared first on kijk-online.com.

Splatoon 2 details onthuld tijdens Nintendo Direct

Door Nino Pinto

Zijn jullie klaar voor Splatoon 2?

Nog maar een paar weken wachten, dan wordt Splatoon 2 gelanceerd, exclusief voor de Nintendo Switch. Om dit te vieren heeft Nintendo contact opgenomen met het beroemde Laboratorium voor Inktvisonderzoek voor een verfrissend overzicht van de nieuwe en terugkerende mogelijkheden die dit spetterende vervolg te bieden heeft. In een speciale Nintendo Direct-presentatie werd dieper ingegaan op de nieuwe spelstanden, nieuwe wapens, nieuwe locaties, en – het belangrijkst voor de modegevoelige tentakelwezens onder ons – frisse nieuwe stijlen. De video bood ook een blik op SplatNet 2, de nieuwe dienst voor mobiles devices die informatie toont over Splatoon 2, zoals levelschema’s, uitrusting en statistieken. SplatNet2 is onderdeel van de Nintendo Switch Online-app die op 21 juli wordt gelanceerd. Deze app laat spelers vrienden via social media uitnodigen voor multiplayer-games, en ondersteunt voice chat tijdens gevechten.

Voordat de game op 21 juli wordt gelanceerd, kunnen Nintendo Switch-bezitters al in de fun duiken, dankzij de Splatoon 2: Splatfest World Premiere-demo. Dit speciale Splatfest vindt plaats op 15 juli van 18:00 – 22:00 uur. Om mee te doen kunnen spelers simpelweg de demo downloaden in de Nintendo eShop van de Nintendo Switch, en een team kiezen voordat het Splatfest begint. De demo is te downloaden vanaf 09:00 uur op 7 juli, voordat het Splatfest op 15 juli begint.
De Nintendo Direct-video is in zijn totaal te bekijken op de Nintendo Direct website. Hieronder een overzicht van enkele hoogtepunten in de video:

 • Kies je stijl: In Splatoon 2 kunnen spelers hun Inklings naar eigen smaak aanpassen. Bij het aanmaken van een personage, kunnen ze bijvoorbeeld de kleur ogen, het kapsel en de huidskleur veranderen. Daarnaast zijn er vele nieuwe kledingstukken, waaronder shirts, schoenen, hoofddeksels en broeken om de personages mee aan te kleden. Omdat er twee jaren zijn verstreken in de wereld van Inkopolis, zijn vele stijlen vernieuwd – want natuurlijk wil niemand gezien worden in kleding die “zoooo 2015” is.
  Winkels: Om al die nieuwe modetrends te bekijken, kunnen spelers een bezoekje brengen aan de winkelstraat van Inkopolis. Dit rijtje populaire shops met uitrusting en wapens is de hangplek van alle coole kids en inktvissen. In Kwallietijd helpt een kwal genaamd Kwalfons spelers aan allerlei T-shirts en jassen. Een spin genaamd Ren runt de schoenenwinkel Fish & Kicks, terwijl Soezie de zeeslak spelers aan hoofddeksels helpt in de winkel genaamd Hoofdmoot. Voor wapens zitten spelers goed bij Armada, gerund door de wijze degenkrab Krabbert. Trek gekregen van al dat geshop? Inklings kunnen wat gaan eten bij Pelle om meer punten en in-game valuta te verdienen met gevechten.
 • Uitrusting: In Splatoon 2 kunnen spelers hun personages uitrusten met voorwerpen om ze speciale vaardigheden te geven. Elk stuk uitrusting levert andere vaardigheden op, en er zijn zelfs extra vaardigheden die spelers kunnen krijgen door de uitrusting tijdens gevechten te gebruiken. Door te praten met de zee-egel Mikey, kunnen spelers hun personages uitrusten met voorwerpen die bijvoorbeeld de inktconsumptie reduceren of ze helpen sneller te bewegen – sommige laten je zelfs sneller respawnen. Zo kun je allerlei eigenschappen van je personage verbeteren om nóg beter te presteren tijdens gevechten.
 • Verse functies: Splatoon 2 levert tal van nieuwe functies, waaronder een handig menu dat spelers de gevoeligheid van de besturing apart laat instellen voor tv-stijl en handheldstijl, en de optie om zelfgemaakte tekeningen direct op social media te plaatsen. Spelers kunnen nu ook hun besturingsvoorkeuren, uitrusting en wapen-loadout opslaan op elk amiibo-figuurtje uit de Splatoon-serie. Zowel nieuwe als bestaande Splatoon-amiibo zijn compatibel met Splatoon 2, spelers kunnen ze gebruiken om exclusieve uitrusting te krijgen. (Gegevens worden opgeslagen op het amiibo-figuurtje. amiibo kunnen voor één spel tegelijk gegevens bevatten. Game, systeem en amiibo worden apart verkocht. Ga naar de website van Nintendo of Europe voor meer informatie over amiibo.)
 • Grondoorlog: Grondoorlog, de spelstand waarin twee teams van vier spelers zoveel mogelijk grondgebied met inkt moeten bedekken, maakt een spetterende comeback in Splatoon 2. Er zijn nu allerlei verschillende levels, uiteenlopend van stadsstraten en een sportclub tot een academie, een concerthal en zelfs een indoor BMX-baan. Elk level brengt zijn unieke omgevingsgevaren met zich mee en moedigt spelers aan om samen tot de beste strategieën te komen.
 • Profgevecht: om de twee uur worden de drie spelstanden voor profgevecht gerouleerd, zodat er steeds iets nieuws valt te beleven. De drie spelstanden zijn Spetterzone, waarin teams strijden voor controle over de Spetterzones in het level; Torentwist, een snelle, hectische spelstand waarin spelers op een bewegende toren rijden, en de chaotische fun van Bazookarper. Door profgevechten te winnen, kunnen spelers in elke spelstand in rang stijgen. Profgevechten zijn speelbaar in de lokale multiplayerstand** van privégevecht.
 • Toernooigevechten: In toernooigevechten kunnen spelers een team vormen met vrienden om zich samenwerkend een weg naar de top van het klassement te knallen. Spelers kunnen op twee manieren meedoen aan deze 4-tegen-4-gevechten: twee bevriende spelers kunnen aan een ander stel gekoppeld worden, of vier vrienden kunnen één team van vier inktvissen vormen. Zodra de teams zijn gevormd, kunnen spelers deelnemen aan toernooigevechten om zo hoog mogelijk te eindigen.
 • Salmon Run: In deze nieuwe spelstand van Splatoon 2 moeten twee tot vier spelers samenwerken om binnen een bepaalde tijd eindbazen te verslaan en visseneieren te verzamelen. Elk potje Salmon Run bestaat uit drie golfen, en spelers moeten steeds een bepaald aantal visseneieren verzamelen om verder te mogen naar de volgende golf – terwijl ondertussen minstens één speler in leven blijft. Dat laatste kon nog wel eens lastig worden, omdat het level wordt bestormd door fanatieke Salmonietenlegers en reusachtige eindbazen, elk met hun eigen zwaktes. Salmon run is een hectische multiplayerstand die spelers lokaal, wanneer ze maar willen, met vrienden kunnen spelen. Op bepaalde tijden is deze spelstand ook online beschikbaar, zoals tijdens Splatfest.
 • Verhaalstand: Callie (van de beroemde Squid Sisters) is verdwenen! Maar geen paniek, spelers kunnen in de verhaalstand zich een weg inkten voorbij diverse creatieve obstakels, monsterlijke eindbazen en onvermoeibare Octarianen. Deze stand voor één speler is ook een mooie manier om de basis van de game te leren en de verschillende wapens te proberen.
 • Tal van manieren om te spelen: Splatoon 2 kan op vele verschillende manieren gespeeld worden, inclusief de tv-stijl, handheldstijl en tafelstijl, online* en lokaal multiplayer**. Dit volgepropte vervolg biedt niet alleen een schat aan spelmogelijkheden, je kunt er ook nog eens waar je maar wilt van genieten.
 • Hoofdwapens: In Splatoon 2 worden wapens geleverd in setjes van drie: een hoofdwapen, een subwapen en een speciaal wapen. Er zijn veel verschillende soorten hoofdwapens, van lange-afstandwapens tot wapens met een kort bereik. Enkele nieuwe wapens in Splatoon 2 zijn bijvoorbeeld de Knalblaster, Flexroller, Spetbuizer en Dubbelspatters.
 • Subwapens: Terwijl de hoofdwapens vooral geschikt zijn voor inkten en aanvallen, kunnen subwapens spelers helpen met andere vaardigheden, zoals het verdedigen tegen aanvallen of het onthullen van de vijand. De nieuwe Robobom speurt bijvoorbeeld naar vijanden om die automatisch te volgen, terwijl Gifmist de nabije omgeving vult met een giftige mist die tegenstanders vertraagt en hun inkt reduceert.
 • Speciale wapens: Alle speciale wapens in Splatoon 2 zijn nieuw, waaronder de Spetterraketten, Inktjet, Magistraal en Barstbubbel, die spelers tegen muren op laat rollen in een explosieve hamsterbal. Speciale wapens kunnen pas gebruikt worden als de speciaalmeter van de speler is gevuld.
 • Post-launch updates: Net als bij de eerste Splatoon, wordt ook bij Splatoon na de lancering steeds weer nieuwe content toegevoegd. Via updates krijgen spelers bijvoorbeeld nieuwe wapens, zoals de paraplu-vormige Plenzer, nieuwe uitrusting en extra levels.
 • SplatNet 2: Wanneer op 21 juli de Nintendo Switch Online-app* voor smartphones is gelanceerd, hebben spelers toegang tot SplatNet 2. Deze dienst is specifiek voor Splatoon 2 en helpt spelers in contact te blijven met Inkopolis, ook als ze geen Nintendo Switch bij de hand hebben. SplatNet 2 toont spelers allerlei informatie zoals levelschema’s, uitrusting, statistieken, en zelfs hoeveel grondgebied ze hebben geïnkt, vergeleken met werkelijk bestaande plaatsen. De Nintendo Switch Online-app laat spelers andere spelers uitnodigen via sociale netwerken en berichtendiensten voor deelname aan privégevechten, toernooigevechten, Splatfest-gevechten en Salmon Run-evenementen. Spelers kunnen via de app ook voice chatten***.
 • Splatfests: De contentupdates voor Splatoon 2 zullen ongeveer een jaar doorgaan, terwijl voor de komende twee jaar Splatfests voor de game zijn gepland. Het startschot wordt gegeven met een gratis demo die toegang geeft tot het eerste Splatfest voor Splatoon 2 dat begint om 18:00 uur op 15 juli. Spelers hoeven hiervoor alleen maar de gratis demo te downloaden in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch en antwoord geven op de volgende, lastige vraag: hebben ze liever taart of ijs als toetje? De demo is te downloaden vanaf 7 juli, dus ruim een week voordat het eerste Splatfest begint op 15 juli. Na het downloaden kunnen spelers de demo beginnen om voor hun team te stemmen, en naar de in-game brievenbus gaan om tekeningen te maken en te delen, ter ondersteuning van hun team.

The post Splatoon 2 details onthuld tijdens Nintendo Direct appeared first on kijk-online.com.

Assassin’s Creed Origins universum wordt uitgebreid

Door Nino Pinto

In Assassin’s Creed Origins maak je kennis met Bayek’s wereld!

Tijdens de E3 werden we getrakteerd op een splinternieuwe Assassin’s Creed game en uiteraard heeft Ubisoft inmiddels aangekondigd wat ze nog meer voor fans in petto hebben. Het universum van Assassin’s Creed Origins wordt bijvoorbeeld uitgebreid met onder meer een roman, een comic miniserie, een artbook en een officiële strategy guide. Al deze publicaties zijn verkrijgbaar vanaf de herfst. Hiermee krijgen fans de kans om de wereld van Assassin’s Creed Origins verder te betreden en hun kennis van de game en het universum te verbreden. Hierbij horen de jeugd van Bayek, de eerste jaren van de Broederschap, het artwork van de schitterende en mysterieuze landschappen van het Oude Egypte en een officiële handleiding voor de hardcore fans.

 • Assassin’s Creed Origins Desert Oath wordt in samenwerking met Penguin Books uitgegeven voor Ubisoft en geschreven door Oliver Bowden met de hulp van het ontwikkelteam. Als voorloper van de game, vertelt deze roman het verhaal van een jonge Bayek die in de voetstappen van zijn vader treedt en zijn geboorteplaats Siwa achterlaat op zoek naar antwoorden. Volg Bayeks reis die hem langs de Nijl leidt en dwars door een land waar conflict heerst, terwijl hij het hoofd biedt aan de gevaren en raadsels van het pad van de Medjay.
 • Een miniserie van vier officiële Assassin’s Creed Origins comics wordt geschreven door Anne Toole en uitgegeven door Titan Comics. De miniserie gaat over de eerste jaren van de Broederschap. Hierin reist het verhaal naar nieuwe gebieden en worden zowel nieuwe personages als bekende historische figuren geïntroduceerd.
 • The Art of Assassin’s Creed Origins, een artbook uitgegeven door Titan Books, transporteert lezers terug naar het Oude Egypte, een van de meest mysterieuze plekken in onze geschiedenis. Lezers ontdekken de wereld van Assassin’s Creed Origins terwijl ze de geheimen en vergeten mythes ervan openbaren. Met deze verzameling kunstwerken, waaronder conceptschetsen, stadsplannen, karakterstudies en schilderijen uit de game met commentaren en aantekeningen van artiesten en ontwikkelaars, leren lezers meer over de personages, vijanden, wapens en elegante panorama’s van de game.
 • The Complete Official Guide is een strategy guide uitgegeven door PRIMA Games en is onmisbaar voor de echte fan. Deze gids bevat onder andere een overzicht van de wapens en de uitrusting uit de game. Ook zit er een 100% completion walkthrough in met gedetailleerde kaarten die alle locaties, verzamelobjecten en doelwitten aangeeft. Eigenaren van deze Complete Official Guide hebben daarnaast ook exclusief toegang tot een elektronische versie voor een second screen-ervaring op hun smartphones.

Er zit dus ongetwijfeld voor iedereen wel iets bij. Al gaat onze voorkeur vooral naar de The Art of Assassins Creed. Inmiddels hebben we namelijk meerdere artbooks van deze uitgever in onze collectie en kunnen we beamen dat het prachtige (vooral inspirerende) boeken zijn.

The post Assassin’s Creed Origins universum wordt uitgebreid appeared first on kijk-online.com.

Hearthstone: Knights of the Frozen Throne is een feit

Door Nino Pinto

De Death Knights komen naar Hearthstone…soort van!

Vannacht heeft Blizzard Entertainment officieel onthuld dat de nieuwe uitbreiding voor Hearthstone inderdaad “Knights of the Frozen Throne” is. Ben Brode en Jason Chase, leden van het Hearthstone team, geven in de onderstaande video een uitgebreide uitleg over wat spelers te wachten staat. De community wacht natuurlijk al jaren lang op de toevoeging van de Death Knight class, maar daar heeft Blizzard wat beters voor bedacht. Waarom een nieuwe class toevoegen als alle bestaande helden gewoon in Death Knights kunnen veranderen! Knights of the Frozen Throne zal namelijk een nieuw type kaart aan het spel toevoegen: de Hero Card. Deze legendary card geeft de mogelijkheid om jouw held in een Death Knight te veranderen en biedt spelers allerlei nieuwe gameplay mechanics. Deathstalker Rexxar heeft bijvoorbeeld als Battlecry de eigenschap om 2 schade aan alle vijandelijke minions toe te brengen. Met zijn nieuwe Hero Power zal het mogelijk zijn een Zombeast te maken. Verder zal “lifesteal” ook een belangrijke rol gaan spelen. Minions met charge kunnen nu namelijk health stelen en dit direct ana jouw held teruggeven. Erg handig en natuurlijk in endgame een manier om toch nog de uitkomst van een slecht potje om te draaien. Neem dus snel een kijkje naar de onderstaande video.

The post Hearthstone: Knights of the Frozen Throne is een feit appeared first on kijk-online.com.

Doomfist trailer toont nieuwe Overwatch hero

Door Nino Pinto

Doomfist is machtig!

Nog meer nieuws van Blizzard Entertainment. Vandaag is namelijk Doomfist onthuld. Deze held wordt al maanden door de community verwacht en nu is het dan binnenkort eindelijk zo ver. Doomfist moet het vooral hebben van zijn gigantische gauntlet en zal vooral melee aanvallen gebruiken. Neem alvast een kijkje naar deze fantastische animatie.

The post Doomfist trailer toont nieuwe Overwatch hero appeared first on kijk-online.com.

Knights of the Frozen Throne mogelijk nieuwe Hearthstone uitbreiding

Door Nino Pinto

Een nieuwe Hearthstone uitbreiding met Death Knights brengt talloze nieuwe mogelijkheden!

De afgelopen maanden zijn we hard aan de slag gegaan met de Journey to Un’Goro uitbreiding en het is volgens Blizzard Entertainment weer tijd voor een splinternieuwe uitbreiding. Op vrijdag 7 juli (04:00 cest) zullen developers de nieuwe uitbreiding live via het Twitch kanaal van Hearthstone onthullen. Er zijn al een tijdje wat geruchten dat de nieuwe uitbreiding in het teken van niemand minder dan Arthas Menethil, de gevreesde Lich King, zal staan. Als voormalige Death Knight en WoW junk is dat dus zeker een leuk vooruitzicht. En nou is er ook een afbeelding gelekt van een officiële Chinese Hearthstone website. De titel van de nieuwe uitbreiding zou wel eens “Knights of the Frozen Throne” kunnen zijn. Op de afbeelding zien we bijvoorbeeld alle negen helden omgetoverd in Death Knights… Helaas moeten we nog even wachten op meer nieuws.

Momenteel wordt overigens ook het Midsummer Fire Festival gevierd in Hearthstone en Ragnaros had hier zelf nog wat over te melden:

 

IT IS I, RAGNAROS THE FIRELORD, AND IT IS TIME TO PARTY, INSECTS. THE MIDSUMMER FIRE FESTIVAL BEGINS TOMORROW, AND YOU WILL CELEBRATE IN MY HONOR.

I HAVE MADE ARRANGEMENTS:

THERE WILL BE A SPECIAL TAVERN BRAWL FEATURING ME, AND ALSO SMALLER ME.

YOUR EXPRESSIONS OF AMAZEMENT WILL BE AS EXPLOSIVE AS MY DANCE MOVES.

NOT IMPRESSED YET, INSECTS?

AT MY PARTY YOU WILL ALSO EARN DOUBLE GOLD WHEN COMPLETING QUESTS.

THE MIDSUMMER FIRE FESTIVAL BEGINS JULY 5.
DO NOT MISS IT!

BY FIRE (FESTIVAL) BE ENTERTAINED!

 

De komende dagen is dus zeker een goed moment op wat goud op te sparen.

 

The post Knights of the Frozen Throne mogelijk nieuwe Hearthstone uitbreiding appeared first on kijk-online.com.

Daigo Umehara manga komt ook naar het Westen

Door Nino Pinto

Zitten we op een Daigo Umehara manga te wachten?

Natuurlijk zitten we op een Daigo manga te wachten. Gamers die de Fighting Game Community een beetje volgen weten ongetwijfeld wie Daigo “The Beast” Umehara is. Deze pro gamer staat bekend om zijn perfecte concentratie, zijn “never-say-die” houding en bijna bovenmenselijke eigenschap om bewegingen van tegenstanders te voorspellen. De afgelopen twintig jaar heeft Daigo enorm veel Street Fighter kampioenschappen gewonnen, al gaat het de laatste tijd in Street Fighter V toch wat minder met hem. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken dat er steeds meer getalenteerde spelers verschijnen die zich inschrijven voor al die toernooien. Daigo is in Japan in ieder geval zo populair dat de beste man een eigen manga heeft. Udon Entertainment gaat deze manga nu eindelijk voor het Westen lokaliseren. De manga combineert feiten en fictie en geeft inzicht in de achtergrond van Daigo. De manga (Umehara Fighting Gamers!) moet ergens in december van dit jaar op de markt verschijnen en zal voor het eerst (tijdelijk) te koop zijn op het EVO toernooi dat op 14 juli in Las Vegas zal plaats vinden.

Vorig jaar vond helaas geen Red Fight District plaats, maar als je ons interview met EG K-Brad nog eens wilt na lezen kun je het artikel hier vinden.

Daigo Umehara

 

 

The post Daigo Umehara manga komt ook naar het Westen appeared first on kijk-online.com.

Cuphead komt niet naar de PlayStation 4

Door Nino Pinto

Geen Cuphead, laat de rellen beginnen!!!

Sony fans, wees gewaarschuwd! De ontwikkelaars van Cuphead hebben via het NeoGaf forum aangegeven dat Cuphead niet op de PlayStation 4 zal worden uitgebracht. Een enorme domper als je gecharmeerd bent van de unieke grafische stijl van deze grappige co-op game.

Op de vraag “So is this game a 100 percent lifetime PC/Microsoft exclusive?” werd al gauw met de volgende tekst geantwoord:

Yes, this Cuphead game is exclusive to Xbox and PC (with Steam and Win10 versions at launch and a GoG release likely shortly after),” werd uitgelegd. “There will likely be a Mac version down the road and possibly a Linux version beyond that (unless we lose our houses or whatever).

Het wil natuurlijk niet betekenen dat er NOOIT een Cuphead game naar Sony’s console komt. In de quote staat immers “this Cuphead game“… Er is dus nog zeker hoop en wie weet krijgen PlayStation 4 spelers wel een speciale editie of iets dergelijks. Tot die tijd is het misschien een goed idee om in september toch even een Xbox One aan te schaffen. Daarnaast zou je natuurlijk ook gewoon aan de slag met de game kunnen op een PC. Maar zeg nou zelf, enkel casual gamers hebben niet alle platformen tot hun beschikking.

The post Cuphead komt niet naar de PlayStation 4 appeared first on kijk-online.com.

The LEGO Ninjago Movie aangekondigd

Door Nino Pinto

Slijp je ninja wapens, want het is bijna tijd voor de ultieme Ninjago game!

Goed nieuws voor LEGO fans. The LEGO Ninjago Movie game is namelijk onthuld. Natuurlijk zagen we dit al lang aankomen, want LEGO is nog altijd immens populair. De game is volledig gebaseerd op het nieuwe animatie avontuur van de Ninjago krijgers en zal op 27 september zowel voor de Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en de PC verkrijgbaar zijn.

De LEGO NINJAGO Movie Video Game brengt de non-stop actie en spannende gevechten uit de film naar de woonkamer. Kinderen kunnen nu hun eigen Ninjago-avonturen beleven,” aldus Tom Stone, Managing Director, TT Games. “Dankzij de verbeterde bewegingen kunnen spelers Ninjago doorkruisen met de souplesse en sierlijkheid van een geheime ninja-krijger en hun vechttechnieken verbeteren.

De LEGO Group breidt de Ninjago-spelervaring uit met The LEGO NINJAGO Movie Video Game” aldus Sean McEvoy, VP Digital Games, de LEGO Group. “Fans zullen genieten wanneer ze in de huid kruipen van hun favoriete Ninjago-helden en deelnemen aan een episch avontuur van goed tegen kwaad.”

In de videogame banen de spelers zich al vechtend met eer en vaardigheid een weg door massa’s vijanden als hun favoriete ninja’s Lloyd, Nya, Jay, Kai, Cole, Zane en Master Wu om hun thuiseiland Ninjago te beschermen tegen de kwaadaardige Lord Garmadon en zijn Shark Army. Hiervoor moeten ze de ninja-behendigheid meester worden. Deze stelt hen in staat Ninjago te doorkruisen door over muren heen te rennen, hoog in de lucht te springen en de vijanden van Ninjago te bestrijden om een hoger niveau te behalen en de vechttechnieken van de ninja’s te verbeteren. Spelers kunnen gebruik maken van de kracht van het Spinjitzu-gevecht om gezamenlijk Ninjago te verdedigen. Het spel bevat acht uitgebreide locaties boordevol actie gebaseerd op het verhaal van de LEGO NINJAGO Movie. Elke locatie bevat een unieke uitdagings-dojo, waar spelers hun vechttechnieken op de proef kunnen stellen en het opnemen tegen steeds sterkere vijanden. Met de Strijdkaarten kunnen spelers het bovendien opnemen tegen vrienden en familie in vier verschillende spelmodi met competitieve lokale gameplay voor maximaal vier spelers.

Bekijk hieronder de trailer!

The post The LEGO Ninjago Movie aangekondigd appeared first on kijk-online.com.

❌