[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 Augustus 2019Radio Nl MediaNieuws

RΓ‘mon Verkoeijen langer afwezig bij 3FM door overlijden moeder

Rámon Verkoeijen, die samen met Mark van der Molen de dagelijkse middagshow op NPO 3FM presenteert, is ook de komende periode niet te horen op de landelijke radiozender. Het was de bedoeling dat hij maandag weer zou beginnen, maar een sterfgeval gooide roet in het eten.

 • 19 Augustus 2019 om 16:36

Terug in de tijd: Het einde van de Nederlandstalige zeepiraten

Vandaag exact dertig jaar geleden, 19 augustus 1989, kwam er een einde aan de periode van de Nederlandstalige zeepiraten op de Noordzee. Een periode die bijna dertig jaar heeft geduurd. Herbert Visser blikt voor Radio.NL terug op die tijd.

 • 19 Augustus 2019 om 13:00

WalloniΓ«: RvS schort deel nieuwe radiovergunningen op

Na Vlaanderen dreigt ook in Wallonië een flinke juridische strijd los te barsten over radiofrequenties. Afgelopen week heeft de Raad van State de verlening van nieuwe radiovergunningen aan LN24, Fun Radio, NRJ en Contact opgeschort. Aanleiding is een procedure die DH Radio had opgestart.

 • 19 Augustus 2019 om 10:00

Nieuwe deelnemers bekend van Expeditie Robinson

De Expeditieleden zijn bijna compleet. Het afgelopen weekend maakte RTL de nieuwe deelnemers bekend. Thomas Berge (zanger), Kim Kötter (presentatrice en ondernemer), Akwasi (rapper) en Tim Coronel (autocoureur) maakten bekend dat ook zij te zien zijn in het 20e seizoen van Expeditie Robinson.

 • 19 Augustus 2019 om 08:59

Frans Bauer wordt coach bij The Voice Senior

Frans Bauer wordt de nieuwe coach bij het volgende seizoen van The Voice Senior. De volkszanger zegt het ‘erg leuk, maar ook heel spannend’ te vinden om ook plaats te nemen in een rode coachstoel. Hij zal in The Voice Senior de deelnemende 60-plussers gaan beoordelen op hun zangkwaliteiten.

 • 19 Augustus 2019 om 08:00
Gisteren β€” 18 Augustus 2019Radio Nl MediaNieuws

Illegale radiozender uit de lucht gehaald in Groningen

De politie heeft zaterdagmiddag een illegale radiozender uit de lucht laten halen in het Groningse Midwolde. Het ging om een onbemande zender, waarvan antennes en apparatuur in een mast voor mobiele telefonie was opgehangen.

 • 18 Augustus 2019 om 15:20
OuderRadio Nl MediaNieuws

MTV start radiostation op DAB+ in Denemarken

Het Amerikaanse Viacom breidt haar activiteiten in de commerciële mediamarkt in Denemarken uit. Nog dit jaar krijgt de tv-zender MTV er een radiozusje bij in de vorm van MTV Radio. Het station gaat landelijk uitzenden op DAB+ in Denemarken.

 • 16 Augustus 2019 om 15:00

2Day FM Sydney wijzigt weer ochtendshow

De ochtend op radiozender 2Day FM in Sydney blijft een zorgenkindje voor eigenaar Southern Cross Austereo (SCA). En daarom wordt er opnieuw ingegrepen. Vrijdag kwam daarom na amper een jaar een einde aan “Grant, Ed & Ash.”

 • 16 Augustus 2019 om 12:00

Autoradio in Piet Heintunnel Amsterdam kan pas in 2022 aan

Het gaat nog zeker drie jaar duren totdat automobilisten in de langste tunnel van de regio Amsterdam weer radio kunnen luisteren. De verkeersleiding heeft het radiosignaal in de Piet Heintunnel uitgezet. Waarschijnlijk kan de radio pas weer aan in de zomer van 2022.

 • 16 Augustus 2019 om 10:33

Verloop weekbereik landelijke radiostations afgelopen 5 jaar

De afgelopen vijf jaar is er veel veranderd in het radiolandschap. Maar wat is het effect hiervan op het weekbereik van de verschillende zenders? Welke radiostations hebben de meeste luisteraars gewonnen of verloren? Radio.NL maakte een overzicht.

 • 15 Augustus 2019 om 15:00

Yolanthe Cabau krijgt hoofdrol in nieuwe SBS6 politieserie DNA

SBS6 start het nieuwe seizoen met de nieuwe politieserie DNA met Yolanthe Cabau. DNA start donderdag 29 augustus naast Yolanthe met Loes Haverkort, Belinda van der Stoep en Maaike Martens.

 • 15 Augustus 2019 om 12:58

Gijs Staverman in dansshow β€˜Dancing with the Stars’ bij RTL 4

De dansshow ‘Dancing with the Stars’ is terug bij RTL 4. Dit keer zal Gijs Staverman, deejay van NPO Radio 2, ook meedoen aan het dansfeest. Vanaf zaterdag 7 september is de dansshow elke week te zien. Chantal Janzen en Tijl Beckand presenteren het grootse dansspektakel.

 • 15 Augustus 2019 om 10:05

TV-reclamemarkt blijft doorgroeien in 2019

In de eerste helft van 2019 is de TV-reclamemarkt uitgekomen op 394 miljoen euro. Hiermee is de markt gestegen met 0,5% in vergelijking met de eerste helft van 2018. De spotmarkt voor TV en online video is uitgekomen op 354 miljoen euro, een groei van 1,2%.

 • 15 Augustus 2019 om 06:59

CBb: Steunzender Radio Continu in Irnsum onterecht geweigerd

Het Agentschap Telecom (AT) heeft onterecht Radio Continu een vergunning geweigerd voor een steunzender in het Friese Irnsum. Dit oordeelde het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Daarmee is een eerder vonnis van de Rechtbank van Rotterdam vernietigd.

 • 14 Augustus 2019 om 17:50

Nog drie radio deejays in Expeditie Robinson

RTL heeft woensdag opnieuw zes nieuwe deelnemers bekendgemaakt voor het 20e seizoen van Expeditie Robinson. Yvette Broch (handbalster), Hugo Kennis (tv-kok), Rijk Hofman (MTV) en radiopersoonlijkheden Fien Vermeulen (Qmusic), Eva Koreman (NPO 3FM) en Eva Cleven (FunX).

 • 14 Augustus 2019 om 17:07

Woonwagenbewoner Harrie krijgt eigen realityprogramma op Spike

Met de realityserie 'Harrie: van het kamp naar de ring' geeft tv-zender Spike vanaf 23 september een inkijkje in het leven van reality-ster Harrie. Hoe zorgt hij ervoor dat hij zijn 'ring roest' weg traint en mentaal niet te breken zal zijn tijdens de wedstrijd?

 • 14 Augustus 2019 om 16:08

RTV Oost-coryfee Hans van Wieren overleden

'De Stem van Radio Oost' is overleden. RTV Oost-coryfee Hans van Wieren (66) is dinsdagochtend na een slepende ziekte overleden. Hans bekleedde binnen de omroep diverse functies, maar zal toch vooral herinnerd worden als 'De stem van Radio Oost'.

 • 14 Augustus 2019 om 14:30

Dieuwertje Blok presenteert op NPO1 Het Moment: Woodstock

In 'Het Moment: Woodstock' van omroep Max brengt presentator Dieuwertje Blok het legendarische popfestival Woodstock opnieuw tot leven. Dit doet zij op NPO1 aan de hand van beeldmateriaal, ooggetuigenverslagen en gesprekken met mensen voor wie dat ene moment allesbepalend is geweest.

 • 14 Augustus 2019 om 12:00

Vlaanderen: Nostalgie start maandag met najaarsprogrammering

De Vlaamse commerciële radiozender Nostalgie trapt maandag (19 augustus) af met haar najaarsprogrammering. Opvallendste wijzigingen zijn dat Herbert Bruynseels en Astrid Philips de ochtendshow gaan presenteren, terwijl Evy Gruyaert en Kevin de Geest de middag gaan doen.

 • 14 Augustus 2019 om 10:30

Nieuw datingprogramma bij SBS6: Flirty Dancing (filmpje)

SBS6 start vanaf zondag 8 september met het nieuwe datingprogramma: 'Flirty Dancing'. Daarin matchen Wendy van Dijk en choreograaf Juvat Westendorp twee singles. De singles krijgen – los van elkaar - een choreografie aangeleerd. Daarna ontmoeten ze elkaar voor het eerst: op de dansvloer.

 • 14 Augustus 2019 om 09:23
❌