[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderMetronieuws Lifestyle

Deze nieuwe haartrend is gebaseerd op frisdrank (!)

Door Sanne van Rij

Het houdt niet op met de trends in de wereld der haren – dat kunnen we op z’n zachtst gezegd wel stellen. Zo wordt Instagram nu overgenomen door het populaire drankje ‘LaCroix’, en néé, dat is dus precies niet zoals je het verwacht.

Bubbelhaar

‘LaCroix’ is niet in Nederland te koop, maar in Amerika een enorme hit: de blikjes met bubbelwater bevatten allerlei exotische smaken, zoals passiefruit en meloen. Het kleurrijke design maakt het daarnaast tot een geliefd product. Nou zijn er weinig ‘normale’ trends waar de beautywereld níet mee aan de haal gaat, zo blijkt maar weer: mensen baseren nu namelijk hun kapsel op het drankje.

 

#rainbowhair

Dat begon bij de Amerikaanse kappersketen Scruples Hair Care, die acht stylisten uitdaagde om een watersmaak uit te kiezen en er een nieuwe haarkleur mee te fabriceren. Aangezien het drankje vrij kleurrijk is, waren regenboogkapsels het resultaat. Van limoengroen tot een gemêleerde zonsondergang: niets bleek te gek. Uiteraard gaan er nu veel meer haarliefhebbers mee aan de gang en domineren regenboogkapsels in – minimale of maximale vorm - het platform. Onopvallend is het niet, maar een berg likes zal het in ieder geval sowieso opleveren (check vooral de hashtag #rainbowhair, mocht je het niet geloven).

 

 

 • 18 November 2017 om 16:00

Van 17 naar 42 vrije dagen, zo doe je dat!

Door Lisa Vermeij

In Nederland hebben we gemiddeld 25,6 vakantiedagen. Niet heel weinig, maar ook niet heel veel. Maar wil je het hele jaar door mooie reisjes blijven maken dan kan je wel wat extra vakantiedagen gebruiken. Let goed op!

Vergeleken met Spanje, Duitsland, Finland en Denemarken doen we het niet heel goed, daar krijgen mensen ruim 35 vakantiedagen. Amerikanen moeten het doen met 14 a 15 dagen per jaar. 

Van 17 naar 42 vakantiedagen

De meeste mensen nemen vakantie op tijdens de zomervakantie, maar je kunt het aantal vakantie dagen verlengen door slim te spreiden tussen erkende feestdagen. Vakantiedealwebsite Holidayguru zocht uit hoe je 17 vakantiedagen kan omzetten in 42 vrije dagen. De zogenaamde 'brugdagen' zijn in Nederland nog niet zo populair, maar door slim te plannen kun je straks dus vaker op vakantie of een dagje weg.

Begin al met kerst en oud en nieuw 3 vakantiedagen = 10 dagen vrij

Mocht je nog wat vrije dagen over hebben dit jaar, neem ze dan op tussen kerst en oud & nieuw. Kerst valt op maandag 25 en dinsdag 26 december en oud en nieuw op zondag 31 december en maandag 1 januari. Neem je woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 december vrij, dan heb je in totaal in plaats van de standaard drie dagen vrij ineens tien dagen vrij.

Pasen 4 vakantiedagen = 9 dagen vrij

Pasen valt dit jaar op zondag 1 en maandag 2 april. Neem je dinsdag 3, woensdag 4, donderdag 5, vrijdag 6 april ook vrij dan heb je in totaal 9 dagen vrij.

Weet jij al waar je naar toe gaat? Foto: Pexels

Hemelvaart en Pinksteren 6 vakantiedagen = 12 dagen vrij

Hemelvaart is in 2018 op donderdag 10 mei en Pinksteren op zondag 20 en maandag 21 mei. Als je vrijdag 11, maandag 14, dinsdag 15, woensdag 16, donderdag 17, vrijdag 18 vrij neemt, dan heb je uiteindelijk 12 dagen vrij!

Kerst en oud en nieuw 4 vakantiedagen = 12 dagen vrij

Het is nog even wachten, maar volgend jaar valt kerst op dinsdag 25 december en woensdag 26 december. Oud en Nieuw vieren we op maandag 31 december en dinsdag 1 januari. Neem je maandag 24 december, donderdag 27 december, vrijdag 28 december en maandag 31 december vrij, dan ben je in totaal 11 dagen vrij!

 

 • 18 November 2017 om 12:09

Je kan nu officieel influencer (met diploma) worden

Door Sanne van Rij

Tegenwoordig is het worden van een ‘influencer’ bijna net zo normaal als tandartswerk - het was dan ook überhaupt al opmerkelijk dat je nog geen diploma kon behalen voor het vak. Condé Nast Italia brengt daar nu verandering in: je kan je daar zes maanden lang op fotogenieke avocado’s, bakkies pleur en palmbomen storten.

Hartje Italië

Je moet er even voor naar Milaan, maar daar krijg je wel wat voor terug: aan ‘The Social Academy’ krijg je naar hartenlust les in digitale en sociale media. Wat voor onderwerpen je daarbij kan verwachten? Nou, de interactie met je volgers bijvoorbeeld, of SEO en het bewerken van foto’s en video’s. Die contentstrategie is namelijk nog best een klus, maar dat hoeven we de fervente instagrammers natuurlijk niet te vertellen.

 

In de (modieuze) buidel tasten

Op het moment volgen 20 studenten (uit een selectie van 2000!) zo’n 240 uur aan onderwijs. In maart 2018 zullen ze gecertificeerde influencers zijn. De cursus is nu nog gratis, maar als je zelf in 2018 wil deelnemen kan je wel een portie inschrijfgeld verwachten. Je moet wat overhebben voor die perfecte feed

 

Niet getreurd: hier kan het ook

Spreek je nou geen vloeiend woordje Italiaans, maar wil je wel een soortgelijke opleiding volgen? In Nederland kan je via de B Fashion Academy aan de slag met ‘influencer marketing’. Bijna hetzelfde, en nét iets makkelijker te volgen.

 • 17 November 2017 om 14:00

Dit zijn de heerlijkste vegan restaurants ter wereld

Door Daisy Heyer

Veganisten kunnen wereldwijd steeds beter terecht. Dan hebben we het niet over weggestopte zaakjes in een luguber straatje met enkel van die geitenwollensokkentypjes, maar over prachtige zaken vol heerlijk voedsel waar ook mensen die normaliter vlees eten het eten heerlijk vinden.

Waar je wereldwijd het best terechtkunt? Metro zet een aantal favoriete zaken voor je op een rijtje!

Mr. & Mrs. Watson, Amsterdam 

Mr. & Mrs. Watson in Amsterdam Oost: gezellig en lekker. / Nick Pina

We blijven voor de eerste keuze dichtbij huis: Mr. & Mrs. Watson in Amsterdam Oost. Het zaakje is pas een paar maanden geopend, maar nu al favoriet bij menig veganist uit binnen en buitenland. Reserveren is een must, want het zit er tot noch toe nog bijna iedere avond vol. Logisch ook, want de zaak ziet er niet alleen fantastisch uit, je kunt er ook nog eens heerlijk eten! 

Wist je bijvoorbeeld dat er ook vegan kaas bestaat? Nee? Wij ook niet, maar het is er dus wel degelijk en je kunt het proeven bij deze zaak van Aleid Koopal en Kirsi Rautianen. De kazen (zoals de cashewroquefort & -brie) zijn zelfs ontwikkeld bij Mr. & Mrs. Watson. En geloof ons: het smaakt écht naar kaas. Ook de Auberginewafeltjes en de Melanzana zijn favoriet bij ons. Een fantastisch concept, wat het vast nog een hele tijd goed zal doen in onze hoofdstad. Adres: Linnaeuskade 3h, 1098 BC Amsterdam.

De beroemde kazen van Mr. & Mrs. Watson. / Nick Pina

Dosa Bar, Tel Aviv

Wie foto's van deze eetgelegenheid bekijkt kan niet anders dan toegeven: hier loopt het water toch van in je mond? Geen wonder dat Dosa Bar in Tel Aviv als één van de allerbeste vegan-restaurants ter wereld staat aangeschreven. De keuken is Indiaas georiënteerd en naast goddelijk lekker is het hier ook nog eens hartstikke goedkoop om te eten.

 

Ook met een glutenallergie kun je hier prima terecht want alle gerechten zijn glutenvrij. En 's avonds schijnt het hier ook nog eens beregezellig te zijn! Adres: Ben Yehuda St 188, Tel Aviv-Yafo.

 

Little Saebejae, Tokyo 

De inrichting is heerlijk rustig en door het tikkeltje ouderwetse karakter een klein feestje. En dat zijn de gerechtjes in dit vegan restaurant in Tokyo ook. Hier heb je niet alleen heerlijke hoofdgerechten, maar ook schattige cakejes en goddelijke soepjes. 

 

Het restaurant wordt door bezoekers de 'verborgen schat van Asakusa' genoemd, met een intens vriendelijke staff. Grote aanrader voor dit restaurant? De curry-banana naan wordt in bijna iedere lovende recensie aangeraden. Adres: 1 Chome-8-11 Hanakawado, Taito, Tokyo.

 

Ao 26 - Vegan Food Project, Lissabon

 

Omg: de gerechten hier zijn zo mooi opgediend, dat het bijna zonde is om op te eten. Bij Ao 26 - Vegan Food Project worden dagelijks diverse platen vol lekkernijen geserveerd. Daarnaast heb je hier burgers, scones, frietjes, tosti's... en een arrangement aan toetjes waar je eng van wordt. 

Een lekker sappie? Heb je hier ook! En de biologische wijnen zijn ook om van te smikkelen. Moet gezegd worden dat meer mensen weten dat het eten hier goddelijk lekker is, want er staat regelmatig een rij bij deze zaak. Van tevoren reserveren is dus geen overbodige luxe bij dit tentje. En het is niet eens heel duur! Adres: R. Vítor Cordon 26, 1200-484 Lissabon. 

 

Champs Diner, New York 

 

Gewoon ordinair schransvoedsel: dat kun je wegsmikkelen bij Champs Diner in New York. Maar dan wel volledig vegan! Frietjes, 'hot dogs', 'milk shakes'... en dat allemaal in de Amerikaanse (gigantische) porties. Volgens bezoekers zorgen alleen al de milkshakes ervoor dat deze tent vijf sterren verdient. 

Aanrader hier? Pff, wat niet... de pancakes staan mensen voor in de rij. Logisch ook: Champs Diner heeft namelijk heuse 'bacon' op de lekkernijen, waar je bijna een week van zou kunnen eten. Dus voordat je een avond gaat stappen in New York, ga hier even langs... Je hebt een bodem waar je u tegen zegt! Adres: 197 Meserole St, Brooklyn, New York. 

 

 

 • 16 November 2017 om 14:00

ZΓ³ word je een topontwerper volgens Lotte van Dijk

Door Sanne van Rij

Elke week praat Metro over mode met een kenner uit het vak: van blogger tot ondernemer.

Stomverbaasd was ze, toen bleek dat ze warempel genomineerd was voor het prestigieuze modefestival Hyères. Voor de buitenstaander leek het een stuk logischer – nog voor Lotte van Dijk (25) was afgestudeerd toonde ze al tijdens Paris Fashion Week. Inmiddels timmert ze aan de weg met haar eigen label Atelier.

Lotte studeerde eerst aan AMFI en volgde daarna een master aan ArtEZ. Vervolgens werkte ze anderhalf jaar als freelancer voor andere ontwerpers. Nu produceert ze voor haar eigen label Atelier. en loopt ze stage in het TextielMuseum in Tilburg. Ze ontwikkelt textiel, verft en vormt. Dat maakt haar ontwerpen soms bijna tot schilderijen.

Zat de liefde voor mode er vroeg in?

“Toen ik een jaar of 8 was, begon ik met dingen uitproberen op de naaimachine. Na de middelbare school dacht ik: ja, ik wil daar wel iets mee! Toen ging ik op mijn 17e naar AMFI. Dat was best een heftige periode, vooral omdat je continu zoekende bent naar hoe jíj het wil aanpakken als ontwerper. Dat begreep ik dan ook pas toen ik afgestudeerd was. Daarom ben ik nog een master gaan doen – ik wilde meer verdieping en mijn handschrift verduidelijken.”

En dat handschrift is gevonden?

“Ja! Ik was eigenlijk altijd al bezig met illustreren. Toch stonden de twee werelden van produceren en illustreren ver van elkaar: wanneer je iets op papier plaatst is het immers 2D, en op een lichaam 3D. Met 3D móet je wel op een andere manier werken, dat is namelijk een hele constructie. Ik koppel die twee werelden nu veel meer aan elkaar. Ik schilderde tijdens mijn master alvast op doek en ben daarmee vormen gaan construeren.”

Textiel | Foto: Atelier.

Dat vormen ging best aardig, want je werd met die collectie genomineerd voor Hyères.

“Die nominatie was heel leuk. Ik had eigenlijk nog maar één jurk van mijn collectie af, gemaakt in het textielmuseum. Ik had ‘m helemaal geweven. Ik dacht: ik geef me maar gewoon op, want ik bedoel, wat is de kans? Ik was enorm verbaasd dat het was gelukt, voornamelijk omdat ik nog enorm in het proces van de collectie zat. Vervolgens was ik twee weken bij Hyères, met professionele show en al. Ook de showroom wordt daar goed bezocht: zo had ik leuke interactie met pers en bezoekers. Dat nam een hoop afstand weg.”

Maar hoe doe je dat dan, genomineerd worden voor zo’n modefestival?

“Tja.. ik heb geluk gehad, denk ik? Er had net zo goed iemand anders uit kunnen springen, zoiets kan je niet plannen. Er zijn heel veel ontwerpers met mooi werk, dus ik ben hier vrij nuchter in. Maar goed, het helpt je wel als ontwerper: anders had ik nu ook niet met jou gepraat.”

Lotte | Foto: Jan Willem Kaldenbach

Kan je ook zonder modeopleiding gevierd modeontwerper worden?

“Een opleiding is vooral een mooie mogelijkheid om werk te maken. Je kan alles creëren, dingen mogen ook fout gaan. Je presenteert wekelijks nieuw werk aan docenten die je feedback geven. Wanneer je geen opleiding volgt en meteen geld moet gaan verdienen met je ontwerpen, zal je sneller commerciëlere keuzes maken: dat kan soms goed zijn, maar ook zonde. Wanneer je mensen om je heen hebt die verstand van zaken hebben kun je hen echter ook gewoon om advies vragen. Toch is het wel heel fijn om met deadlines te ‘moeten’ werken: je moet een hoop discipline hebben om door te blijven werken én er altijd lol in te hebben. Soms wil je simpelweg liever lui zijn en Netflix kijken, maar wanneer je studeert kan dat niet.”

Is het niet lastig om geld te verdienen na je opleiding?

“Absoluut, daar hebben veel jonge ontwerpers problemen mee. Je wil leven van wat je doet, maar dat is niet altijd makkelijk. Ik zie het persoonlijk niet zitten om continue collecties te presenteren die niet verkopen, dat is zonde. Ontwerpen wordt op den duur wel minder leuk als je er niks mee verdient. Mode zal echter altijd plezier voor mij blijven: iets moois maken en bedenken wat er nog niet eerder was.”

Dé tip voor modeontwerpers in de dop?

“Heb er heel veel plezier in! Als je dat niet meer hebt, kan je beter kappen. De hoeveelheid werk is soms ongelooflijk en je zal flink moeten doorzetten. Het is uiteindelijk een heel praktisch beroep: het is niet zo dat je iets kan tekenen en iemand het voor je maakt. Of je moet een hoop geld hebben… dat verandert de zaken.”

Foto: Eva Roefs

 

 • 16 November 2017 om 11:59

Yes! Er komt een heus pugcafΓ©

Door Daisy Heyer

Kattencafé's zijn er op de wereld al in overvloed, maar er is nu ook iets bedacht voor de hondenliefhebbers: een pugcafé! En de ode aan de mopshond zorgt voor hysterische reacties op het internet. 

Binnenkort opent Pugs & Pals haar deuren in het Engelse Londen. Eerder was er al een pop-up variant van dit café. Die bleek zo succesvol dat er nu een vaste variant wordt ingevoerd. 

Verliefd? Adopteren! 

In het café mag je langskomen met of zonder je eigen mopshondje. Pugs & Pals werkt samen met verschillende hondenasielen in de omgeving van Londen. De hondjes krijgen een heerlijk leventje in het café: ze mogen vrij rondlopen en als je als bezoeker helemaal verliefd wordt op een van de beestjes in het café kun je hem of haar zelfs adopteren. 

Colourbox

Je kunt in de hotspot straks naast genieten van een 'echte' pug, ook een hap nemen van de puggalicious cupcakes, een koppie puggaccinos of lekkere alcoholische pugcktails. De planning voor de opening van het café staat nu op begin 2018. 

 

 • 16 November 2017 om 10:34

Serieuze plannen voor een drijvende stad

Door Lisa Vermeij

Het klinkt een beetje als een script voor een sciencefiction film, maar er zijn plannen voor 's werelds eerste drijvende stad. Een team van experts werkt aan een prototype waarmee een onafhankelijke stad zou verschijnen in de wateren dicht bij Frans-Polynesië.

'Start-up land'

Het plan is in de wereld geroepen door de non-profitorganisatie het Seasteading Institute, dat in 2008 is opgericht in San Francisco. De organisatie is ongeveer 10 jaar bezig geweest om het publiek ervan te overtuigen dat 'seasteading' een haalbaar idee zou kunnen zijn. Joe Quirk, het brein achter dit project werd geinspireerd door het Burning Man festival in Nevada en Kevin Costners film Waterworld.

 „Als je een drijvende stad zou kunnen hebben, dan zou het een soort start-up country worden," zegt Joe aan de NY Times. „Op het drijvende land kunnen we een enorme diversiteit aan mensen samenbrengen." De drijvende stad moet voor iedereen toegankelijk zijn. 

60 miljoen dollar

Het team wil de komende drie jaar aan de slag gaan met het bouwen van huizen, hotels, kantoren en restaurants. De gebouwen zullen worden gemaakt van lokaal hout, bamboe, kokosnoten en gerecycled metaal en plastic. De kosten zullen oplopen tot zon 60 miljoen dollar. 

Joe Quirk is gemotiveerd en hoopt rond 2050 zo'n duizend drijvende steden te kunnen realiseren.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

NIEUWSBRIEF! Laat je mailadres achter en ontvang elke vrijdag het leukste nieuws van Metro Travel

* indicates required
 
 
 • 15 November 2017 om 10:09

Is het al weekend? Tequila blijkt (soort van) gezond

Door Metro

Begin de dag met tequila, zong Spinvis al eens. Dan is het randje er alvast een beetje af. Maar nu blijkt dat tequila niet alleen zorgt dat je wat makkelijker sociaal bent, al raden we ‘s ochtends vroeg toch wel écht af, tequila blijkt hartstikke gezond.

Hoewel je hoofd en maag de volgende ochtend waarschijnlijk anders beweren, is tequila helemaal zo slecht nog niet. Het smeert je stembanden voor de karaoke, geeft je moed om in de lampen te hangen én het sterkt ook je botten nog eens. Best handig als het in de lampen hangen je toch niet zo goed afging. 

Onderzoek in Mexico

Het Center for Research and Advanced Studies (Cinvestav) in Mexico - waar anders - onderzocht het beruchte drankje. De sterke drank bestaat voor iets meer dan de helft uit agavesap. Dat sap komt uit de Agave Tequilina-plant, in de volksmond beter bekend als de Blauwe Agave. De plant bestaat grotendeels uit calcium en magnesium. Die twee mineralen zijn hartstikke goed voor je botten. Je vindt deze twee voedingsstoffen onder andere terug in koemelk. En laat het argument ‘daar krijg je sterke botten van’ nou net een bekende zijn die veel ouders gebruiken.

Heb je voor komend weekend geen wilde stapplannen maar wil je toch graag die sterke botten met behulp van tequila? Je hoeft niet perse naar zout en citroen te grijpen. Als je bij de slijterij een goede fles haalt, is ie heerlijk om te nippen zoals je met whisky en cognac ook doet. Zorg dat je drank op kamertemperatuur is, de kou zorgt ervoor dat de smaak eruit trekt. 

Tequila cruda

Ga je binnenkort naar Mexico? Bestel je tequila dan puur. De Mexicanen zijn trots op hun drankje en dat mix je niet. Mocht je het toch echt graag willen mixen, dan kun je aan de bar een tequila cruda. 

En voor de ochtend? Wij gaan bij ochtendshotjes liever voor iets met gember of tarwegras, als het dan toch moet. Of een kop thee gezoet met een beetje agavesiroop. Al weten we wel wat er voor de Metro Lifestyle vrijdagmiddagborrel in huis gehaald gaat worden.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

 • 15 November 2017 om 10:04

Vrienden wereldwijd: is dat wel zo leuk?

Door Maartje Hensen

Eén van de leukste dingen aan reizen vinden wij de mensen die je overal ontmoet. Wij couchsurfen bijna overal en logeren dan bij de lokale bevolking of expats. Zo ontdek je de stad vanuit een persoonlijker perspectief, ontdekt meer van de lokale cultuur en je maakt vrienden overal! Reislustige vrienden, vrienden waarmee je afspreekt dat je elkaar nog eens gaat zien – maar dan ergens anders op de wereld.

 

Zo ging dat ook met mijn vrienden uit Amerika. In 2015 heb ik een semester in Atlanta gestudeerd. Dat was Mijn Grote Droom en wat was het episch. Of in ieder geval mijn geromantiseerde beeld ervan is episch. Voor mij was dat de eerste keer alleen ver van huis en ik wilde ALLES meemaken. Een heel rondje door de bekendste staten en vooral heel veel leuke dingen doen. Maar ervaringen zijn leuker als je ze kan delen, en daarvoor heb je vrienden nodig. Heb je er wel eens over nagedacht dat je voor ‘gezellig’ altijd gezelschap nodig hebt? Je zegt nooit ‘ik heb gisteren gezellig alleen zitten eten’.

Mijn gezelschap in Amerika was heel gevarieerd. Ik kon het goed vinden met mijn klasgenoten van de vakken die ik volgde, kon na een paar maanden niet meer de campus over zonder minimaal vijf keer what’s up terug te zeggen tegen iemand – zonder vraagteken. Mijn huisgenoten achtte ik goede vrienden, maar mijn allerbeste vriendinnetjes waren op een hand te tellen: Melody, Huldah en Jeslyn. En ze hadden een ding gemeen: ze waren allemaal Aziatisch. Ze grapten dat ik eerder Aziaat werd dan Amerikaan. Hilarisch, maar wel een beetje waar. Tot voorheen was Azië voor mij een Groot Onbekende. Iedereen gaat erheen op ‘wereldreis’ in een tussenjaar ja, dat wist ik. Maar echte interesse had ik er niet voor. Tot Amerika.

Al in 2015 maakte ik de grote belofte aan mijn vriendinnen: ik ga jullie opzoeken. Waarschijnlijk in 2017, want dan is Rox ook klaar met haar studie en hebben we kunnen sparen. Twee jaar lang teer ik op de mooie herinneringen van Amerika en regelmatig check ik of mijn vriendinnen niet ineens plannen maken om te emigreren. En toen was het ineens zo ver! In juni ontmoet ik Melody in Korea en in oktober ontmoet ik Huldah en Jeslyn in Singapore. Maar er is een probleem.

Het is helemaal niet zo episch! Twee jaar uitkijken naar een reünie blijkt (te) hoge verwachtingen te creëren. In Amerika deelden we alle drie dezelfde mindset, weg van huis, in het land van de American Dream en geen ouders die achter onze gekkigheid komen. Tijdens mijn bezoek in Singapore kom ik erachter dat ik opnieuw met deze mindset leef – niks is te gek! Maar mijn vriendinnen zijn inmiddels aan het werk – en dat is hier heel serieus en strikt – en hebben niet de tijd van de wereld die ik wel heb.

Toch ben ik blij dat ik ze weer heb gezien, we halen herinneringen op en wandelen op de plekken waar zij hun hele leven wandelen. Ik ontdek meer over hun ‘echte’ leven. En natuurlijk spreken we op het einde af: we gaan elkaar weer zien, maar dan ergens anders op de wereld!

Over de Reismeisjes

Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. We kiezen alleen niet voor de makkelijkste weg: we beginnen onze reis namelijk in Rusland en trekken dan verder via China, Japan, Korea en zuidoost Azië! In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

 • 15 November 2017 om 04:59

'Ik wilde dit buitenlandse avontuur samen aangaan'

Door Lisa Vermeij

Echte liefde kent geen grenzen. Wat doe je als de liefde van je leven in het buitenland blijkt te wonen of naar het buitenland moet verhuizen? In de nieuwe reeks Liefde Kent Geen Grenzen spreken we met mensen die hun hart hebben gevolgd en zijn afgereisd naar een ander land. Allemaal in de naam der liefde. Deze keer het verhaal van Aimy (27), die samen met haar liefde naar Colombia gaat verhuizen.

Aimy was in de zomer van 2014 met haar vriendinnen op vakantie in Berlijn. Tijdens een avondje stappen vroeg ze een Duitse jongen om een foto te maken. Inmiddels is deze Duitse jongen genaamd Jasper haar vriend en zijn ze acht maanden samen. Aimy (27) en Jasper (24) woonden in Amsterdam, maar momenteel reizen ze door Mexico en volgende maand zullen ze samen een halfjaar in Colombia gaan wonen.

Vamos a Colombia

Als we Aimy spreken heeft ze net ontbeten en zit ze in het zonnetje in Guanajuato in Mexico. „We zijn begonnen in Mexico-city, maar dat is niet echt mijn ding. Guanajuato is heel erg mooi! Veel kleurrijke huizen, mooie koloniale gebouwen en het is er heel erg levendig.” In december reizen ze af naar Medellín in Colombia, waar ze een half jaar zullen gaan wonen.  

Hoe het allemaal begon?

Nadat Jasper de foto had gemaakt, raakten Aimy’s vrienden in gesprek met die van Jasper. Na het feest hebben ze de afterparty verder voort gezet in het park, waar ze met de hele groep nog een paar uurtjes gingen chillen. Van verliefdheid was tussen Aimy en Jasper nog geen sprake. Die zogenaamde vonk kwam pas een paar later. Eenmaal terug in Nederland voegde Aimy Jasper toe op Facebook. ,,Ik was vooral benieuwd naar de foto’s haha,” zegt Aimy tegen Metro. Twee jaar later plaatste Jasper een berichtje op Facebook. Hij zou voor zijn studie vanuit Berlijn naar Amsterdam verhuizen en was op zoek naar een woning in Amsterdam. Toevallig wist Aimy wel iets, er was een kamer vrij in hetzelfde pand waar zij woonde.

Aimy en Jasper

Van goede buren naar geliefdes

Jasper kwam naar Nederland, onder meer voor zijn studie aan de Hoge Hotelschool Den Haag (die in Amsterdam staat). In het begin waren Aimy en Jasper vooral goede buren, maar op een gegeven moment bleken de twee elkaar toch wel heel erg leuk te vinden. Toen Aimy en Jasper 1 maand samen waren, vertelde Jasper over zijn plannen voor een buitenlandse stage. ,,Vanaf dat moment ben ik er serieuzer over na gaan denken. Ik wilde weten waar hij naar toe zou gaan en zou ik mee gaan of niet?”

Aimy heeft eerder een lange afstandsrelatie gehad en zoiets wilde ze niet nog een keer.  ,,Mijn toenmalige vriend en ik waren toen allebei veel op reis, waardoor we elkaar steeds moesten missen. Dat vond ik helemaal niks, contact onderhouden via Whatsapp enzo is gewoon niet leuk.”

Jasper wist nog niet precies waar hij heen wilde gaan en vroeg Aimy hoe zij over hun toekomst dacht. Tijdens een vakantie op Terschelling kwam het onderwerp weer ter sprake. ,,Jasper wilde dat ik zelf een keuze zou maken, heel lief van hem. Ik had voor mezelf bedacht, ik ga dit avontuur met hem aan. Toen ik Jasper vertelde dat ik mee zou gaan, was hij heel erg blij!”

 

Dilemma

Aimy werkte in Nederland als projectmedewerker bij een bureau voor jeugdparticipatie. De Amsterdamse werkte met een 0-uren contract, waardoor het makkelijker was om haar baan op te zeggen. Aimy had het onwijs naar haar zin op haar werk en een paar weken voor vertrek kwam ze voor een dilemma te staan. Er was een kans dat Aimy een jaarcontract kon krijgen. „Het was nog niet zeker, maar er was wel een kans dat ik die baan zou krijgen. Ik vond het heel moeilijk omdat ik mijn werk echt leuk vond.” Uiteindelijk heeft ze besloten om het sollicitatiegesprek niet aan te gaan, ze wilde mee naar Zuid-Amerika om samen met Jasper op avontuur te gaan.”

Op elkaar aangewezen

Aimy gaat in Medellín waarschijnlijk aan de slag als Engels docent. Jasper gaat stage lopen bij een internationaal bedrijf. Wat ze ervan verwacht? „We wonen al praktisch samen in Amsterdam, we kennen elkaar heel goed en weten wat we aan elkaar hebben.” Toch zijn ze ver weg van vrienden en familie, is dat dat niet moeilijk? „We komen in een stad terecht zonder vrienden en familie, dus ik hoop wel dat we snel vrienden gaan maken. In het buitenland ben je natuurlijk echt op elkaar aangewezen, stel we hebben een discussie dan kan ik niet zo makkelijk even bij een vriendin langs. Maar goed, ik verwacht dat het helemaal goed gaat komen, anders was ik in eerste instantie ook niet mee gegaan.”

Andere levensstandaarden in Zuid-Amerika

Voor sommige mensen zal de keuze om naar Colombia te verhuizen niet zo snel in ze opkomen, voor Aimy en Jasper was de keuze voor dit Zuid-Amerikaanse land al snel gemaakt. Aimy: „Er is zeker een contrast met Nederland, maar dat vind ik juist een positief contrast. Hier vindt alles buiten plaats. In Nederland zit je eigenlijk altijd binnen, alles wat je doet speelt zich in een gebouw af. Ook zijn de mensen in Colombia heel aardig en Medellin is een hele levendige en moderne stad.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

NIEUWSBRIEF! Laat je mailadres achter en ontvang elke vrijdag het leukste nieuws van Metro Travel

* indicates required
 
 
 • 14 November 2017 om 14:49

Na frikandellenvlaai komt Aldi met kruidnootjesvlaai

Door Metro

Het was een stunt van jewelste en leverde een hoop publiciteit op: Aldi’s frikandellenvlaai. Na dit succes introduceert de supermarktketen iets nieuws, de kruidnootjesvlaai.

De verkoop van de kruidnootjesvlaai valt natuurlijk samen met de aankomst van Sinterklaas in Nederland dit weekend. De vlaai heeft een vulling van speculaas en bavarois met daarbovenop een laag pudding en een laag kruidnoten. 

Het is het perfecte gebak terwijl je naar de tv-uitzending van de sinterklaasintocht kijkt, zo stellen ze bij Aldi. De kruidnootjesvlaai kost 2,49 euro en ligt van vrijdag tot en met zondag in winkels.

 

Toch meer een liefhebber van hartig? Dan heb je geluk. De frikandellenvlaai komt volgend jaar misschien terug. Geen gek idee van de Aldi. Ze waren afgelopen zondag namelijk overal uitverkocht.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

 • 14 November 2017 om 12:34

Turkije wordt weer populairder als vakantieland

Door Sofie Smulders

Na een periode van afnemend toerisme, wordt Turkije weer populairder voor vakantiegangers. Het aantal toeristen is in de eerste acht maanden van 2017 met meer dan een kwart gestegen.

Dat vorig jaar minder mensen Turkije als vakantieland kozen, komt ongetwijfeld door de aanslagen en de mislukte staatsgreep. 

Het aantal Nederlanders dat afgelopen zomer een reis naar Turkije had gepland was ten opzichte van de jaren ervoor gedaald van ongeveer een half miljoen naar 150.000 mensen. Dit bleek uit cijfers van NBTC-Nipo van voor de zomer.

Russen

De afgelopen maanden bleek echter dat er weer wat meer interesse was voor een vakantie naar Turkije. Er worden vooral Russen aan de Turkse kust gespot. Waarschijnlijk omdat het voor hen gemakkelijker is naar Turkije te reizen. 

Andere landen die groeien in populariteit bij toeristen zijn volgens cijfers van de European Travel Commission IJsland, België, Slovenië, Servië, Malta en Cyprus.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

NIEUWSBRIEF! Laat je mailadres achter en ontvang elke vrijdag het leukste nieuws van Metro Travel

* indicates required
 
 
 • 14 November 2017 om 10:59

Groepen Instagrammers verpesten de natuur

Door Daisy Heyer

Wie kent het niet: al scrollend op Instagram zie je de fantastische vakantiefoto's van een kennis van de middelbare school. Het is een - voor jou - nog onbekende plek, waar je dolgraag een keer naartoe wil. En daarom staat dit plekje als volgende op je reisbucketlist...

Kapot

Volgens Brent Knepper, reisfotograaf, ben je precies hierom deel van een 'probleem'. In zijn artikel Instagram is Loving Nature to Death zegt Knepper dat er dankzij Instagram een aantal prachtige plekken op de wereld, die voorheen nog een soort van geheim waren voor de meeste reizigers, nu drommen mensen trekt en daardoor kapot gaan. 

In zijn artikel geeft hij een aantal voorbeelden, zoals Horseshoe Bend vlakbij de Grand Canyon. Sinds de hashtag op Instagram rondom deze plek megapopulair werd, is het er ook een stuk drukker.

 

Kakruimen

Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Conundrum Hot Springs. Sinds dit een populaire hotspot op Instagram werd, is de plek een echte hotspots voor mensen die een waterbron willen bezoeken. Echter kwam er door het groot aantal bezoekers ook een gebrek aan toiletten. De bronnen moesten een tijdje afgeschermd worden voor publiek zodat werkers aan de slag konden. Niet om wc's te bouwen, maar om de kak van anderen op te ruimen... 

 

De op één na hoogste brug van de VS, Vance Creek Bridge, is volgens Knepper nog zo'n mooi voorbeeld. De brug werd in 2012 populair op Instagram en sindsdien loopt het storm met bezoekers terwijl de brug daar niet voor bedoeld is. Het hekwerkbedrijf dat de brug bezit, heeft geprobeerd het aantal bezoekers te beperken door bijvoorbeeld hekken neer te zetten, maar het mocht niet baten.

Vanwege vandalisme, graffiti en een paar onopgeloste kampvuren die ervoor zorgden dat de brug in brand stond heeft het bedrijf besloten de brug te vernietigen. 

 

Niet erg

Volgens Knepper is er niets mis met het bezoeken van coole plekken op aarde zodat je dit kunt delen op internet, maar hij hoopt dat mensen inzien dat als ze besluiten zo'n unieke plek te bezoeken, ze voortaan geen vuurtjes starten en hun grote boodschap in het vervolg opruimen. En we kunnen niet anders dan het daar volledig mee eens zijn. 

NIEUWSBRIEF! Laat je mailadres achter en ontvang elke vrijdag het leukste nieuws van Metro Travel

* indicates required
 
 
 • 12 November 2017 om 21:24

Tips voor een stedentrip naar het mooie Malaga!

Door Lisa Vermeij

Málaga ligt in het zuidelijkste puntje van Spanje en daarom is het er bijna het hele jaar heerlijk warm. Naast de nodige zon vind je in Málaga ook de gezelligste restaurantjes, mooie gebouwen en heel veel leuke winkeltjes.

Mocht je Barcelona, Valencia en Madrid al hebben gezien, maar ben je wel dol op het Spaanse leven? Dan is Málaga echt een aanrader, in november kan het er nog zo'n 22 graden zijn! De stad is een stuk kleiner dan bijvoorbeeld Valencia, maar daardoor kun je alles lopen (scheelt weer ingewikkelde trein/bus tochtjes). Málaga is pas sinds 2011 echt populair aan het worden bij de toeristen. Als je op zoek bent naar een accommodatie zul je zien dat er niet heel veel hotels zijn te vinden, het aanbod bestaat vooral uit appartementen en Airbnb's. Ook leuk want de Spaanse huisjes hebben zeker hun charme. Metro was in Málaga en zocht uit waar je absoluut heen moet.

Bike Tours Malaga

Het centrum van Málaga is prima te voet te doen, maar wil je net iets meer zien van de stad, dan is een fietstocht een must. De Nederlandse gidsen van Bike Tours Málaga nemen je tijdens een drie uur durende fietstocht mee door de leukste straatjes van Málaga. Onderweg stop je bij allerlei pleinen, kerken en andere bezienswaardigheden. De aardige gidsen weten genoeg over Málaga en onderweg kun je ze alles vragen. Ook stop je bij de Mercado Atarazanas, de grootste markthal van Málaga, vol met vers fruit, groente, noten, vis en andere lekkernijen. De tour eindigt bij de oudste Bodega's van de stad, waar je wijn drinkt uit wijnvaten. Doe de fietstocht aan het begin van je stedentrip, want heb je gelijk een goed overzicht van Malaga. Tip: na afloop van de fietstocht kun je voor een paar euro de fietsen blijven huren. Maak dan een fietstocht langs de kust van Málaga, onderweg kom je langs twee hele schattige dorpjes met leuke terrasjes. C/Vendej 6, 29001 Málaga.

Maak een fietstocht langs de Spaanse boulevard

Tapas Bodega bar El Pimpi

Dit een restaurant is een fenomeen in Málaga. De inrichting is uniek en alleen daarom is het al een bezoekje waard. Het grote restaurant met bijbehorend terras is een trekpleister voor Malaga. Vele beroemdheden zijn je al voor geweest, het schijnt zelfs dat Antonio Banderas een huis heeft heel dicht in de buurt van El Pimpi. De muren hangen vol met foto's van Tony Blair, de Spaanse koning Juan Carlos, Rafael Nadal en Antonio Banderas. Qua sfeer en plek krijgt El Pimpi een dikke tien, het eten is goed, maar niet fantastisch. Calle Granada, 62, 29015 Málaga.

Ontbijten bij Desal

Het kleine ontbijtzaakje Desal ontdekte we per toeval, maar we zijn hier meerdere keren terug gekomen. Desal is een jaar geleden opgericht door twee zussen. De meeste ontbijttentjes in Málaga bieden veelal brood en croissants aan voor het ontbijt, maar bij Desal kun je terecht voor verse smoothies, scrambled eggs, granola, fruitsalades en heerlijke groentesapjes! Daarnaast is de inrichting ook very Instagramable. Calle Nosquera, 2, 29008 Málaga

Dit leuke tentje is opgericht door twee zussen.

Bezoekje aan de kathedraal

Als je in Málaga bent, kun je niet om de kathedraal heen. Het imposante gebouw is niet te missen. Maar niet alleen de buitenkant is prachtig, ook van binnen is de kathedraal erg mooi. Vergeet niet je studentenkaart, want dan krijg je korting! C/Nosquera, 2, 29008 Málaga

Cocktails bij rooftopbar AC Hotel Málaga Palacio

Málaga kent vele rooftops en bij het Málaga Palacio in het Marriot hotel heb je misschien wel het mooiste uitzicht over de stad. Het leukst is om rond zonsondergang te gaan, want dan heb je een supermooi uitzicht over de gehele stad. Op de kaart staan vele cocktails, maar wij gingen voor de sangria en dat is zeker een aanrader.  Cortina del Muelle, 1 Málaga 29015.

Taberna del Siglo

De Spanjaarden houden van lekker eten en drinken en in Málaga zijn er dan ook genoeg leuke restaurantjes te vinden. Het terras van Taberna del Siglo is perfect voor een lunch, je zit lekker in de zon en je kijkt uit op de kathedraal. Aanrader op de menukaart? De spinazie kroketjes en bestel salmorejo, deze koude tomatensoep met broodkruimels en knoflook wordt veel gegeten in Málaga en moet je absoluut proeven. Calle Granada, 30, 29015 Málaga.

Kasteel Gibralfaro Málaga

Het kasteel Gibralfaro stamt uit de Moorse tijd en is een typische bezienswaardigheid in Málaga. Het kasteel ligt naast het Alcazaba. De top ligt op 130 meter hoogte en het is ook best even doorstappen om boven aan te komen. Vooral in de zomer is het niet aan te raden om op het midden van de dag te gaan, want dat is bloedheet. Het kasteel zelf is eerlijk gezegd niet heel bijzonder, maar het uitzicht daarentegen is fantastisch!

Uitzicht vanaf het Gibralfaro

Vegetarisch restaurant Cañadú

Vegetarisch eten is Malaga is niet heel gemakkelijk, want Málaga is de stad van de verse vis. Mocht je toch een vegetarisch (of zelfs vegan) vorkje willen wegprikken? Dan moet je naar Cañadú gaan. Dit restaurant zit er al sinds 1998 en je treft er de lekkerste vegetarische maaltijden zoals een bietenburger met vegan kaas, couscous, quinoa met asperges en allerlei pasta's. Plaza de la Merced 21, Málaga.

Alcazaba Málaga

Dit Moorse fort is letterlijk een van de hoogtepunten van de stad. Het ligt op een helling in het centrum. Je kunt lopend naar boven of met de lift. Vooral in het hoogseizoen kun je beter vroeg of laat op de dag gaan, om drukte van andere toeristen te voorkomen. Het Alcazaba is in de negende eeuw gebouwd en in de elfde eeuw is het verder uitgebreid.

Gibralfaro in Malaga. Foto: Colourbox

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

NIEUWSBRIEF! Laat je mailadres achter en ontvang elke vrijdag het leukste nieuws van Metro Travel

* indicates required
 
 
 • 12 November 2017 om 14:04

Klimaatverandering is funest voor de koffieboer

Door Rosan de Vos

Koffie is overal. Op werk, bij de buurvrouw, thuis, of je scoort een koffietje middels je laatste spaarcenten op het station: per dag drinken we in Nederland zo’n 50 miljoen koppen koffie per dag, wat neerkomt op 125 liter koffie per persoon, per jaar. Maar wil jij over een paar jaar je dag nog starten met je dagelijkse kopje zwarte goud? Dan is er werk aan de winkel. Volgens schattingen is er in 2050 de helft minder koffie beschikbaar. En dit is nog onze eigen schuld ook.

Vraag op een willekeurige stranddag in Zandvoort of mensen last hebben van de klimaatverandering en iedereen zou je uitlachen. Maar vraag je het aan een koffieboer in Ethiopië, dan hoor je een ander verhaal. „Klimaatverandering bedreigt 25 miljoen koffieboeren wereldwijd. En in totaal zijn er 125 miljoen mensen afhankelijk van de koffieplant”, zegt klimaatexpert Reinier van den Berg tegen Metro. „Voor deze mensen wacht een zwarte toekomst.”

Wat gebeurt er dan precies? 

De koffieplant is een veeleisende plant qua temperatuur. Hij kan namelijk niet groeien in temperaturen boven de 24 graden. „De klappen van het klimaat zijn voor een koffieplant enorm”, zegt van den Berg. „Door de massale uitstoot van broeikasgassen, met name CO2, wordt onze aarde steeds warmer. De armste landen hebben het minst bijgedragen aan deze uitstoot, maar ondervinden wel de meeste problemen.” 

In Nederland heb je vier seizoenen, maar in de landen waar de koffie wordt verbouwd ligt dat anders. „Daar heb je een kleine en een grote regentijd, maar door de klimaatverandering kan deze periode verschuiven of zelfs niet meer plaatsvinden”, zegt van den Berg. „Een ernstige zaak, want boeren kennen niet de juiste technieken en hebben niet de juiste middelen om zich te wapenen tegen deze weersomstandigheden.” De droogte is gevaarlijk: een halve graad aan opwarming is al funest voor de gehele koffieproductie. 

Noodklok luiden

„Het zou mooi zijn als we met zijn allen op de rem trappen, maar dit gebeurt simpelweg gewoon niet”, zet van den Berg. „Het is belangrijk dat mensen zich bewust worden van deze situatie”. 

Koffieboeren moeten manieren zien te vinden om dit op te lossen. Daarom is bijvoorbeeld Stichting Max Havelaar in Kenia de eerste Fairtrade Climate Academy gestart. Die helpt boeren niet alleen hun productiemethoden aan te passen aan nieuwe omstandigheden, maar onderzoekt ook hoe zij nieuwe inkomstenbronnen kunnen aanboren en kunnen omschakelen naar duurzame energie. Boeren leren dit eerst van experts, daarna geven ze hun kennis door aan elkaar. 

Zelf kunnen we natuurlijk ook wel een klein beetje bijdragen aan de moeilijke omstandigheden. „Door bijvoorbeeld Fairtrade koffie te kopen help je de boeren al heel veel. Dan verdienen ze er tenminste aan, en kunnen ze ook investeren in het milieu. Dan kunnen ze rondkomen”. 

De volgende keer misschien toch maar het goedkoopste koffiemerk links laten liggen. Dan drinken we niet alleen ons kopje zwarte goud met liefde, maar geven we ook een beetje liefde weg. Want wij Nederlanders zijn een koffieland: wij hebben alles over voor ons kopje koffie. 

Nu nog alles over hebben voor deze 25 miljoen koffieboeren.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

 • 12 November 2017 om 12:00

Speciaalbiertjes in Libanon steeds populairder

Door Metro

In Nederland is het bijna normaler dat je speciaalbier drinkt dan een gewoon pilsje van de tap. Dat is niet overal zo. In Libanon maakt speciaalbier nu pas een opmars.

 

Dat het zo lang heeft geduurd, is niet vreemd. In het overwegend Islamitische land, omringd door andere Islamitische landen, is het allemaal net even anders dan in West-Europa. In Beiroet besloot Omar Bekdache een paar jaar geleden toch zijn eigen brouwerij te openen. Daar brouwt hij allerlei soorten bieren, van een gember-achtig witbiertje tot een koffiekleurige porter.

Trend

Na jaren bier drinken van het lokale merk Almaza, groeit de speciaalbiertrend nu snel. „Mensen zijn echt op zoek naar nieuwe bieren. Ik denk dat de markt snel groeit”, vertelt Omar an AFP. In het land is de alcoholmarkt dynamischer dan in omringende landen. Ook Jamil Haddad brouwt bier. Hij biedt er inmiddels zes aan en zijn zaak is met 45 procent gegroeid. „Toen ik in 2014 open ging, was ik bang dat mensen dit concept niet goed zouden vinden. Het is nieuw en niet traditioneel.” Er werd vooral lager gedronken.

Over de hele wereld worden microbrouwerijen steeds populairder. Ook in Libanon, al is het duur. Alles wat nodig is moet worden geïmporteerd, zelfs de flesjes. Niets is te krijgen in het land, wat het duur maakt. Toch wordt er wel gewoon bier gedronken in het kleine land. In 2016 was dat in totaal 29 miljoen liter. Dat is zo'n 5,5 liter per persoon per jaar.

 • 11 November 2017 om 11:14

Dit ijsmuseum vervult al onze (zoete) dromen

Door Sanne van Rij

We zijn niet alleen fan van het consumeren van ijs, maar ook van het aanschouwen van allerlei mierzoete creaties op Instagram: het liefst zo gekleurd mogelijk, mét discodip en chocola. Amerika begrijpt dat gegeven natuurlijk weer als geen ander en komt nu met een rondreizend ijsmuseum, dat in december opent in het bruisende Miami. 

Smakelijkste museum óóit

‘The Museum of Ice Cream’ stond eerder al in New York, Los Angeles en San Francisco, maar nu is het dus de beurt aan Miami. Hoe de expositie er precies uit zal zien, is altijd een verrassing, maar de creaties op de vorige locaties logen er niet om: zo was er een enorm zwembad met gekleurde hagel, een speciale ‘ijsschommel’ en een muur vol met wafelhoorntjes. Het is in ieder geval een omgeving ‘waar je je angsten en sociale normen kan laten varen, en gewoon plezier kan hebben’, schrijft de website.

 

Watertanden

Het museum gaat op 13 december open, en zal er vanaf de buitenkant art deco uitzien, terwijl het interieur juist hedendaags is. Het hart van de gemiddelde millennial zal in ieder geval een stuk harder gaan kloppen: roze en instagrammable plekken in overvloed. Het museum werd tot nu toe al door een half miljoen mensen bezocht, wij snappen maar al te goed waarom.

 
 

 

 • 10 November 2017 om 14:16

Stop de persen: er komt een BeyoncΓ© pop-upcafΓ©

Door Sanne van Rij

When life gives you lemonade, maak je er een pop-upcafé van, moeten ze in Brooklyn gedacht hebben. Daar komt vanaf 1 december een bar in Beyoncé-thema en dat is dan ook precíes wat je wil bezoeken tijdens een kersttripje naar The Big Apple.

Pop icons

Want ja, wat is er immers beter dan meezingen met Drunk in Love in het gezelschap van je vrienden? Juist, meezingen met Drunk In Love in het gezelschap van je vrienden mét cocktails (aan de lopende band, s’il vous plaît). Volgens Time Out New York zal cocktailbar ‘Leyenda’ voor de feestdagen veranderen in ‘Sleyenda’. De eigenaresse is van Latijnse afkomst en wil dan ook een ode brengen aan haar roots. Naast Beyoncé zullen er meer ‘fierce Latin pop icons’ een plekje in het café krijgen.

 

Happy holidays met Bey

Wat je je daarbij kan voorstellen? Nou, menu’s die geprint zijn op speciale Beyoncé-kerstkaarten bijvoorbeeld. Verder: discoballen, glinsterende rendieren en uiteraard een handjevol stomende hits van Bey. Verwacht niet dat de Queen zelf komt optreden, maar veel dichterbij zal je – op zo’n gemakkelijke wijze – niet snel meer komen. 

 

 

 • 10 November 2017 om 12:16

Eet je vaak onregelmatig? Pas dan maar goed op

Door Rosan de Vos

Duik je regelmatig ’s avonds de koelkast in om te kijken of er nog wat te eten valt? Voortaan dan toch maar even drie keer nadenken voordat je dat kastje openmaakt: het is namelijk een stuk minder slim dan lekker. 

Naast dat je er zwembandjes van krijgt, verhoogt het eten op een onregelmatig tijdstip ook het risico op hart- en vaatziekten en diabetes, blijkt uit recent onderzoek. Maar let op: dit geldt niet alleen voor het eten een plak worst op de bank - ook als je vaak op onregelmatige tijden werkt, kan je hier last van krijgen. Als je bijvoorbeeld vaak ’s avonds laat werkt, is de kans groot dat jij je hoofdmaaltijd op het verkeerde moment van de dag eet. 

Gevaar bij onregelmatige werktijden

„We kunnen ervoor kiezen om overdag te slapen als we bijvoorbeeld extreem moe zijn. Maar als je dit vaker doet, bijvoorbeeld doordat je ’s avonds of ’s nachts werkt, vaak een jetlag hebt of vaak wakker ligt ’s nachts, gaat dat op den duur je gezondheid in gevaar brengen. Je eet dan op momenten dat je eigenlijk hoort te slapen”, schrijft Metro UK

Meer gewichtsverlies

Er is ook ander onderzoek gedaan waaruit blijkt dat we dit gegeven kunnen omarmen. Zo heeft een groep mensen eenzelfde dieet aangehouden. De ene helft van de groep at alles overdag, de andere helft at alles in de avond. De groep die op de dag aan het eten was, had 12 procent gewichtsverlies en de groep die 's avonds de maaltijden nam, 8 procent. 

Regelmatig eten is belangrijk. Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

 • 10 November 2017 om 12:00

Rode wijn en chocolade wondermiddelen tegen rimpels?

Door Sofie Smulders

Dol op chocolade? En toevallig ook op rode wijn? Dan hebben we dubbel zo goed nieuws voor je: de etenswaren zouden namelijk hét geheim zijn voor een huid met weinig rimpels.

Zowel rode wijn als chocolade zou helpen bij het verjongen van oude cellen en doen dat ook nog eens erg snel. De onderzoekers van de University of Exeter en de University of Brighton konden oude cellen jonger laten lijken en zich jonger laten gedragen. 

Verjonging van de cellen

De cellen die de wetenschappers onderzochten, kregen langere telomeren. Deze dienen ter bescherming van chromosomen en zijn ook wel te vergelijken met de rafelende eindjes van schoenveters. Des te langer de telomeren zijn, des te jonger zijn de cellen.

Flavonoïden waren in het onderzoek de oorzaak van de verlengde telmoeren. Deze stoffen zitten in blauwe bessen, rode druiven en donkere chocolade. Naast het verjongende effect op de cellen, zou de werking van flavonoïden ook beschermen tegen darmkanker.

Alhoewel er nog veel vervolgonderzoek gedaan moet worden, spreken de onderzoekers van een heuse doorbraak op het gebied van anti-veroudering. Niet alleen op het gebied van schoonheid, maar ook om mensen op leeftijd in een goede gezondheid te laten leven. 

 

 • 9 November 2017 om 22:04
❌