[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018Metronieuws Lifestyle

Letterlijk een cheesy kerst met deze adventskalender

Door Metro

Kaas- én Kerstliefhebbers, dit is speciaal voor jullie. De Britse supermarktketen Sainsbury’s komt namelijk met een adventskalender met kaas.

Zo vaak moet je op de weegschaal staan

Door Metro

Eindelijk ben je zover, dat moment dat je besluit dat de overtollige kilo’s er toch af moeten. Je pakt vaker de fiets in plaats van de bus, de trap in plaats van de lift en ongezonde snacks en maaltijden maken (grotendeels) plaats voor de gezonde variant. Ook je sportroutine is meer consequent. Maar als je op de weegschaal gaat staan, zijn er nog steeds geen kilo’s af. Alles behalve motiverend en de verleiding om weer gewoon het (groente)kroketje bij de lunch te nemen wordt groter. Want als het niet lukt als je zo goed je best doet, wanneer lukt het dan wel? Moet je nog obsessiever gezond gaan leven? Gelukkig niet, je bent namelijk goed bezig. Het is alleen erg lastig om de weegschaal als graadmeter te gebruiken als je bezig bent af te vallen. Vocht, sport en eten Je gewicht kan namelijk flink fluctueren door allerlei factoren. Denk aan hoeveel vocht je in je lijf hebt, wat je zojuist hebt gegeten, wanneer je hebt getoiletteerd, het weer en de manier waarop je sport. Hier en daar een paar pondjes lichter of zwaarder zijn is daarom ook helemaal niet zo gek. Sterker nog, je lichaam doet precies wat het moet te doen en regelt zo dat alles goed werkt. Dat zorgt soms voor een kilo extra of minder. Tips op een rij Your Fitness Pal heeft een aantal tips op een rij gezet over hoe vaak je je nou eigenlijk moet wegen. Dat is namelijk nogal persoonlijk. Weeg je jezelf dagelijks en zorgen een paar grammetjes erbij ervoor dat je een rotdag hebt? Dat is niet de bedoeling. Is dit de trend, weeg jezelf dan vooral niet elke dag. Kies voor elke week op hetzelfde tijdstip of misschien zelfs elke maand. Lukt het je om naar het grote plaatje te kijken, dan kun je je prima elke dag wegen. Elke week wegen Kies je ervoor om jezelf wekelijks te wegen? Geef het dan ook echt een paar weken de tijd. Pas dan kun je een tendens zien. Ook al weeg je jezelf elke keer op hetzelfde tijdstip, het kan nog steeds veranderlijk zijn. Probeer ook hier naar het grotere plaatje te kijken en schrik niet als je een weekje zwaarder bent dan daarvoor. Het gaat erom dat de lijn naar beneden gaat. Of naar boven natuurlijk, misschien moeten er bij jou juist wat kilo’s aan. Helemaal niet wegen En natuurlijk kun je er ook voor kiezen om jezelf heel af en toe - zoals bij de dokter of in de sportschool - te wegen, of zelfs helemaal nooit. Soms geven je kleren veel beter aan of je de goede kant op gaat. Een gezonde levensstijl is lang niet altijd af te meten aan de weegschaal. Een gezond lijf is veel meer dan het nummertje. Probeer voldoende te bewegen, eet gezond en geniet vooral ook af en toe ongegeneerd van een stukje taart of een avondje borrelen met vrienden. Bekijk ook: Brian (27): Ik stond elke dag op de weegschaal Bekijk ook: Afvallen? Trap niet in deze fabels Bekijk ook: Hoofd tijdens sporten net zo belangrijk als lijf

5 toffe steden om straks de Kerst door te brengen

Door Daisy Heyer

Oké, we zitten nog in oktober maar dat betekent niet dat het niet alvast tijd is om na te denken over wat je met kerst gaat doen. En wat is er nou leuker dan met je vrienden of geliefde een tripje naar het buitenland te boeken als die tijd van het jaar eraan komt?! Metro zet een aantal hele fijne (en niet zo voor de hand liggende) 'kerst-steden' voor je op een rijtje. 

Noodlanding na ongewild voetjevrijen en intimidatie

Door Daisy Heyer

Een beetje romantiek aan boord van een vlucht is natuurlijk niets mis mee, maar een passagier op een vlucht van Los Angeles naar Dallas heeft het wel heel bont gemaakt. De man ging zo ver in zijn flirtpogingen, dat er een noodlanding gemaakt moest worden in Albuquerque, New Mexico aldus Fox News. 

Ondergrondse die 250 km/u haalt opent dit jaar nog

Door Kasper Hermans

Een supersnel ondergronds netwerk. Het is de ambitie van Elon Musk en zijn bedrijf The Boring Company en nog dit jaar moet dat - voor een deel - werkelijkheid worden. Op 10 december denkt hij de eerste van zijn tunnels te openen. 

Neem nog een bakkie, koffie is goed voor de huid

Door Rosan de Vos

Goed nieuws voor alle koffieliefhebbers! Voortaan mag je nog een extra keertje naar de koffie-automaat lopen, een kopje zwart goud is namelijk goed voor de huid. 

Gisteren β€” 21 Oktober 2018Metronieuws Lifestyle

Voorkom op deze manier het snotteren in de herfst

Door metronieuws

Geen zin in een herfstdip? Wil je het snotteren tijdens de aankomende maanden voorkomen? Onder het mom van 'alle kleine bee(s)tjes helpen', laten wetenschappers van de Universiteit van Oregon weten dat je je ramen wat vaker open moet zetten. Ook als het koud is, ja. 

Racistische man tijdens vlucht: 'Ugly black bastard'

Door metronieuws

Op sociale media gaat een video rond waarin een donkere vrouw (77) racistisch wordt bejegend door een medereiziger tijdens een vlucht van Ryanair van Barcelona naar Londen. 

OuderMetronieuws Lifestyle

Snelle wip? Jongeren willen achteraf knuffelen

Door Rosan de Vos

Seks zonder al te veel gedoe en weinig gevoelens, wordt in de volksmond ookwel ‘casual seks’ genoemd. Toch willen jongeren meer dan alleen een vrijblijvend avontuurtje. Onderzoek toont aan dat jongeren een flink portie intimiteit verwachten, ook als ze naar bed gaan met een partner waar ze geen relatie mee hebben. 

Vaarwel vinkje! Welk label moet nu op boodschappen?

Door Jelmer Visser

De groene en blauwe vinkjes die een aantal jaar op verpakkingen hebben gezeten, behoren sinds vrijdag definitief tot het verleden. De vinkjes zouden slechte informatie bieden en zelfs misleidend zijn.

#65 Ze is zo dronken dat ze scheel kijkt

Door Maud
Hoewel Rochella nog steeds een beetje een gekke indruk op Maud maakt, is Maud degene die tot nu toe juist een echt een beetje gek doet. De reden – dat Rochella’s scharrel uiteindelijk Levi blijkt te zijn – durft Maud niet aan Rochella te vertellen, waardoor ze er bij de confrontatie maar vandoor is gegaan en ’s avonds met Jessie de hort op gaat. Daar appt ze dronken naar Sam én Jelle en als ze binnenkomt stuit ze op Jessie, die zoent met iemand die absoluut niet haar vriendje is!

Titels van Thomas: wat je deze week moet lezen

Door metronieuws

Om de vrijdag schrijft auteur Thomas Heerma van Voss op deze plaats over pas verschenen boeken. Wat hem opvalt, wat hem bijblijft, wat hem raakt. En wat je aandacht verdient.

Herfstvakantie! Museadeuren open voor de kids

Door Erik Jonk

Zo’n 170 musea met meer dan 400 activiteiten en een thema dat aansluit bij de Kinderboekenweek: vriendschap. Dat is de Museumkidsweek – die tot en met 28 oktober stiekem twee weken duurt – in één zin. De museumdeuren staan tijdens de herfstvakantie dus wagenwijd open voor de kinderen, want zij zijn de museumambassadeurs van de toekomst! Voor wie nog uitjes voor die vakantie wil bedenken: de musea in ons land zijn voor gezinnen met kids op een leuke manier te ontdekken. Metro licht enkele activiteiten uit en een compleet overzicht van musea en ‘wat te doen’ vind je op Museumkidsweek.nl.

Huh? Avocado's zijn toch niet helemaal vegan

Door Ingelise de Vries

Slecht nieuws voor de veganisten die gek zijn op avocado. De vrucht blijkt namelijk toch niet helemaal veganistisch. Dat bleek tijdens de quiz QI op de BBC vorige week. Veel producten die op het land worden verbouwd, blijken niet helemaal vegan volgens de quizmaster. Net als honing ,,Het is hetzelfde als met honing”, laat de presentator in het antwoord weten. ,,Ze kunnen niet bestaan zonder bijen. En de bijen worden op een, laten we het zo zeggen, onnatuurlijke manier gebruikt.” De planten blijken lastig om op een natuurlijke manier te cultiveren, waardoor er bijen worden ingezet. De bijen worden vervoerd op een vrachtwagen en tijdelijk aan het werk gezet op de plantages. ,,Dat is een onnatuurlijke manier om deze dieren te gebruiken. Als je het zo bekijkt, zijn veel dingen in dit land niet vegan. Denk ook aan broccoli, kersen, komkommers en sla.” Niet vermijden Gelukkig brengt de Britse organisatie The Vegan Society wel nuance in het verhaal. ,,Vegans proberen het gebruik van dieren zoveel mogelijk te vermijden”, zegt woordvoerder Dominika Piasecka tegen Plant Based News. ,,We zijn ons ervan bewust dat veel manieren van boeren dieren indirect kwaad doen. Maar helaas is het niet mogelijk om alle verwoesting van dieren tegen te gaan in deze tijd.” Overigens betekent dat niet dat The Vegan Society meteen laks is als het over dierenleed gaat. ,,We vinden nog steeds niet dat dierenleed en uitbuiting acceptabel is, alleen omdat het niet honderd procent vermeden kan worden. Vegans dragen enorm bij aan het verkleinen van het lijden en doden van dieren. Elke kleine verandering die dit mogelijk kan maken, is meer dan welkom.” Alle kleine beetjes helpen, ook een avocado zonder bacon op je broodje. Bekijk ook: Nieuwe spot The Avocado Show vooral voor de locals Bekijk ook: Vegan Food Festival: ‘Veel meer dan een bakje sla’ Bekijk ook: ‘Mensen voelen zich aangevallen door mijn veganisme’

MaleisiΓ«; een land vol lekkere dingen

Door Maartje Hensen
Daar zijn we weer; na een jaar zijn we terug in Maleisië! Eén van onze favoriete landen tot nu toe, een land waar we ons thuis voelen. Gek genoeg is dit ook een land dat door veel LHBTI-toeristen gemeden wordt in verband met zijn Sharia-wetgeving. Een land waarin een lesbisch stel recent stokslagen heeft gekregen omdat ze kussend in een auto zijn betrapt. Wij ontdekken echter een compleet ander Maleisië…

Steeds meer millennials zijn bewust single

Door Rosan de Vos

Heb je geen vriend of vriendin? Dan hoor je dikwijls op een familieverjaardag: “Ik snap niet dat jij nog geen relatie hebt!”, “Moet je niet eens opschieten?” of “Ik heb nog wel een leuke nicht/neef voor je!” 

Britse (100) trouwt 26 jaar jongere partner

Door metronieuws

Je bent nooit te oud om verliefd te worden. In Engeland is een vrouw op 100-jarige leeftijd in het huwelijksbootje gestapt. De Britse Norah Witkiss trouwde in Wales met haar 26 jaar jongere partner.

Is deze telefoon slimmer dan jij bent?

Door Metro

Het is een heerlijke, warme dag. Vol verwachting staan we samen met andere journalisten midden in Londen. We krijgen elk moment de Mate 20 Pro overhandigd: het nieuwe paradepaardje van Huawei. Eentje die vol zit met kunstmatige intelligentie. De discussies zijn wild. Zal deze smartphone menselijke intelligentie gaan evenaren?

11 tofste Instagrammable restaurants ter wereld

Door Daisy Heyer

Tegenwoordig is het uitzoeken van een hippe locatie om te eten één van de belangrijkste randzaken voor veel mensen als ze een stedentripje of vakantie boeken. En deze hotspots verschijnen dan veelal op de vakantiekiekjes op Instagram. Maar wat zijn nou de restaurants ter wereld die het écht lekker doen op social media? Metro zocht de vijftien leukste voor je uit. 

7x Zo maak jij mooie foto’s tijdens The Golden Hour!

Door Anke Horstman

The Golden Hour, het gouden uur of ook wel het magische uur genoemd. Een wat verneukeratieve term, want er zijn twee momenten op de dag dat je ervan kunt genieten… Wat is er zo speciaal aan The Golden Hour? Misschien had je al wel eens van ‘het gouden uur gehoord’, misschien nog niet. Toch kennen we het principe allemaal: het is het eerste en laatste uur zonlicht wat je op een dag ziet. Zonsopkomst en –ondergang dus. En omdat de zon op zulke momenten heel laag aan de hemel staat, heeft dit effect op de lichtinval op jouw blikveld. Schaduwen zijn weinig aanwezig, maar if so dan zijn ze langgerekt en de kleur van het licht lijkt een beetje rood. Fotografietips Prachtig, die bovenstaande foto's. Wil je dat nou ook? Een paar basis trucjes helpen je op weg: Vertrek op tijd. Je moet je gear ook nog instellen voor je begint met fotograferen, dus zorg dat je niet strak op tijd vertrekt. Hoe, wie, wat, wanneer die zon opkomt? Dat kun je zelf berekenen met allerlei apps of je bekijkt het gewoon via http://www.golden-hour.com/ Locatie is alles. Wil je een uitgestrekte vlakte zien of juist een gebouw dat tegen het licht afsteekt? Wil je überhaupt schaduw in beeld? En denk eens na over mist bij meertjes: wil je het lichteffect vastleggen wat daarop schijnt? Keuzes, keuzes, keuzes. Denk goed na over je locatie en probeer te variëren in gebruik. Maak veel foto’s. De zon trekt snel op of onder, dus je kunt er zeker van zijn dat de lichtinval om de haverklap verandert. (aka dat levert ieder moment weer andere foto’s op) Denk na over je positie. Richting de zon fotograferen is lang niet altijd een goed idee om te doen. Maar toen ik (vorige week) de luchtballonnen in Marrakesh wilde fotograferen, had ik niet heel veel keuze. Ze staken zo mooi af tegen de bergen en tegen de opkomende zon. Het bleek een prima keuze en mijn review telefoon (de HTC U12+) maakte er iets moois van. Andersom krijg je weer heel andere plaatjes als je met je rug naar de zon toe gaat staan trouwens! Gear. Zie punt hierboven. Met de juiste gear ben je al een heleboel geholpen. Een statief(je) is trouwens ook fijn om mee te nemen, voor het meest steady shot. En wil je helemaal pro gaan? Neem dan je spiegelreflex camera mee en experimenteer met diafragma (lens wijd open) en witbalans (stel zelf in op situatie of zet ‘m op bewolkt) Leer van anderen. Vraag aan goede fotografen in jouw omgeving hoe zij het doen. Kijk tutorials op YouTube. Of kijk lekker af bij andere #goldenhour foto’s op Instagram. Gewoon doen. Een fijne dooddoener, maar o, zo waar. Doe het gewoon. Bedenk vooraf wat je wilt fotograferen, maar als je er eenmaal bent, klik dan maar raak, want je magische uurtje trekt zo aan je voorbij! Over TechGirl.nl TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

❌