[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 27 Mei 2018Metronieuws Lifestyle

Borrelen op het terras: zo (on)gezond is het

Door Rosan de Vos

Huisje boompje beestje maakt plaats voor drankje, nootje, feestje. Met deze temperaturen duiken we massaal het terras op. Maar wat doen al deze biertjes, wijntjes, bitterballen en nacho’s met onze gezondheid? 

OuderMetronieuws Lifestyle

Rotterdam krijgt officieel een kipfestival

Door metronieuws

Het moet de droom van elke kipliefhebber zijn: een evenement waar je in alle soorten en maten je lievelingsgerecht kan eten. In augustus kan je hiervoor terecht in Rotterdam, waar een heus kipfestival wordt gehouden.

Op Milkshake Festival kun je geen vlees meer scoren

Door metronieuws

Duurzaamheid wordt meer en meer een hot topic, ook in de evenementenindustrie: zo kan je dit jaar bij het Amsterdamse Milkshake Festival officieel geen vlees meer krijgen. Volgens de organisator van het evenement, Marieke Samallo, zou ‘het feestje niet nóg toffer worden door 20.000 hamburgers te verstrekken.’

Op Milkshake Festival kan je geen vlees meer scoren

Door metronieuws

Duurzaamheid wordt meer en meer een hot topic, ook in de evenementenindustrie: zo kan je dit jaar bij het Amsterdamse Milkshake Festival officieel geen vlees meer krijgen. Volgens de organisator van het evenement, Marieke Samallo, zou ‘het feestje niet nóg toffer worden door 20.000 hamburgers te verstrekken.’

Groenten eten als ontbijt? Zo doe je dat!

Door metronieuws

Werk je iedere morgen een boterham met pindakaas en hagelslag naar binnen? Hartstikke lekker natuurlijk, maar wat minder gezond. Om je dag gezond te beginnen zijn groenten dé oplossing. Omdat wij snappen dat je geen zin hebt om je dag te beginnen met een rauwe wortel, hebben wij vier tips om op een lekkere manier meer groenten te eten bij je ontbijt. 

Wie is toch die knappe, single neef van prins Harry?

Door Elselotte Smink

Nét toen we dachten echt niets meer te kunnen melden over de royal wedding van afgelopen zaterdag (de sprookjesachtige jurk, de foto’s, de bloemen, de gastenlijst en natuurlijk de bijna jaloersmakende liefde van het stel zelf), was daar ineens het loeiknappe neefje van wijlen prinses Diana.

Zo maak je de mooiste reisfoto’s

Door Maartje Hensen

Grote kans dat jij ook iemand op je Facebook- of Instagram tijdlijn hebt die jaloersmakende reisfoto’s maakt. Die van jou kunnen er vaak niet aan tippen en met grote frustratie bekijk je toch nog een paar keer die perfecte foto’s. Oké, genoeg gekeken! Het enige waar je nu doorheen moet scrollen is dit artikel. Zo maak jij tijdens je volgende vakantie prachtige foto’s. Foto’s waar je Facebook-vrienden stik jaloers van worden!

Samen eten belangrijke geluksfactor voor mensen

Door metronieuws

Waar worden we gelukkig van en wat maakt ons ongelukkig? Onderzoekers van Oxford Economics en het National Centre for Social Research vroegen het achtduizend Britten in opdracht van winkelketen Sainsbury's en dat leverde tenminste een opvallend resultaat op: mensen die alleen eten zijn ongelukkiger.

Een gezonde en vullende maaltijdsalade in 7 stappen

Door metronieuws

Weet je niet wat je moet eten maar wil je toch wel echt een beetje gezond doen? Een maaltijdsalade is de oplossing! Omdat enkel een tomaatje en een komkommertje op den duur natuurlijk ontzettend verveelt, moet er wel het een en ander toegevoegd worden. Daarom: een gezonde en vullende maaltijdsalade in slechts zeven stappen.

Schaarste rosΓ©-wijn deze zomer, prijzen gaan omhoog

Door Lisa Vermeij

O jee, drinken we deze zomer minder rosé? Dat zou zo maar kunnen. Tegenvallende oogsten in Frankrijk dreigen deze zomer een schaarste aan rosé te veroorzaken.

Speciale Hello Kitty-trein rijdt vanaf eind juni!

Door Lisa Vermeij

Openbaar vervoer is nog nooit zo schattig geweest! Vanaf 30 juni zal er een unieke Hello Kitty trein door Japan rijden. 

Bevroren witbrood als nieuwe superfood?

Door metronieuws

Was je vroeger altijd boos op je ouders omdat je geen witbrood mee naar school mocht? Wie weet veranderen de tijden! Onderzoekers van de Oxford Brookes University hebben namelijk een manier ontdekt om witbrood om te toveren tot een superfood waarmee je je conditie kunt verbeteren. 

Dit zijn de 8 bekendste straten ter wereld

Door Daisy Heyer

Het leukste aan reizen? Eten, mooie gebouwen, leuke winkeltjes en souvenirs verzamelen denken wij zo. Maar wat we vaak vergeten is dat we tijdens onze reizen ook heel wat bekende straten bezoeken. De bekendste hebben we even voor je op een rijtje gezet. Welke heb jij bezocht?

De Japanse Coco (7) is nΓΊ al een modieuze influencer

Door metronieuws

Waar de meeste 7-jarigen nog met poppen en ander speelgoed spelen pakt de Japanse Coco Hamamatsu het heel anders aan: ze is nú al een succesvolle influencer, met 553.000 volgers op Instagram. Op haar pagina neemt ze ons mee in haar wereld vol bontgekleurde outfits, hoedjes en toffe zonnebrillen.

Rotterdams museum exposeert metershoge drollen

Door metronieuws

Het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen gaat vanaf zaterdag zijn bezoekers letterlijk een poepie laten ruiken: er zijn daar vier enorme drollen, tot vier meter hoog en twintig meter lang, te bewonderen in de Bodonzalen. De expositie is volgens de kunstenaars een vrolijk evenement over ‘een onderwerp waarmee we allemaal op dezelfde manier te maken hebben’.

Cover Nat Geographic: briljant en vreselijk tegelijk

Door Lisa Vermeij

Tijdschrift National Geographic staat bekend om de bijzondere (cover)foto's. Het Amerikaanse juni-nummer is voorzien van een deprimerende maar zeer treffende cover, die niet voor niets al duizenden keren wordt gedeeld op social media. 

'Infinity-pool' blijkt mini-zwembadje

Door Dagblad Metro en ANP

Het blijft altijd een beetje spannend als je een vakantie boekt en het is toch elke keer weer afwachten of je boeking in werkelijkheid net zo mooi is als op de foto's. De Britse Jenny Kershaw dacht een prachtige infinity pool geboekt te hebben, maar was zwaar teleurgesteld toen ze haar hotel in Vietnam zag.

Dit eten scholieren tijdens de examens

Door Ingelise de Vries

De zwaarste tijd voor scholieren in het laatste jaar is aangebroken. Deze week zijn de examens begonnen en moet er nog héél even gepresteerd worden voor de reisjes naar Lloret de Mar en Renesse beginnen. Hoewel het natuurlijk de bedoeling is dat er maanden van tevoren al geleerd is, zullen er ook heel wat nachten worden doorgehaald om nog even de laatste stof in het hoofd te stampen. Maar hoe blijf je in het heetst van de strijd aan energie komen? Eten is daarin een belangrijke factor. Koffie en thee Wellicht herinner je je eigen eindexamen nog. Zat je met snoepgoed op tafel of koos je voor de gezonde opties? Bezorgdienst Deliveroo besloot een onderzoek te doen naar wat scholieren nou eigenlijk knabbelen tijdens de toetsing. Het blijkt niet alleen om eten te gaan: er is tijdens het studeren ook ruimte voor liters thee en sloten koffie. Snoep of fruit In elk geval vinden scholieren eten een goede manier om er een beetje bij te blijven, dat vindt namelijk zo’n 70 procent. Er is echter weinig consensus over wat er dan gegeten moet worden. De ene helft gaat voor de gezonde varianten van smoothies, fruit en groenten, de andere helft van de leerlingen houdt zichzelf liever op de been met taart, snoep en chocolade. De helft van alle tieners drinkt daar koffie of thee bij. Energiedrankjes doen het ook goed. De snacks zorgen dan ook voor een gat in de hand: scholieren geven gemiddeld het dubbele uit aan eten in de laatste weken van de middelbare schooltijd. Meestal gaat het om kant en klare snacks. Examen tijdens de Ramadan Het is deze examentijd niet voor iedere scholier het geval. Een kleine groep scholieren zal het tijdens de toetsen zonder eten of drinken moeten doen in verband met de Ramadan. Hoe kom je de examens dan het beste door? We vroegen het aan @SafaTweets, die zelf ook meedoet aan de Ramadan. Zorg in elk geval voor een voedzaam ontbijt, adviseert ze. ,,Als ik een werkdag vol lange afspraken heb tijdens de Ramadan, eet ik havermout met yoghurt. Ik probeer tijdens zonsondergang - verspreid over de uren - genoeg water te drinken zodat er voldoende vocht wordt opgenomen en vastgehouden.” En, tipt ze: ,,Ook bananen en dadels zijn erg voedzaam!” Bekijk ook: Engelse school bestrijdt examenstress met puppy Bekijk ook: ‘Knuffelen met een ezel helpt tegen examenstress’

In juni en juli zijn dΓ©ze grote modenamen in Arnhem

Door Dagblad Metro en ANP

Fan van mode én duurzaamheid? Dan wil je in juni en juli in Arnhem zijn: daar komen wereldberoemde iconen zoals Vivienne Westwood en Stella McCartney samen om zich hard te maken voor eerlijkere en schonere mode. Tijdens het internationale evenement, dat de naam ‘State of Fashion’ draagt, gaan innovaties besproken worden die de mode-industrie fundamenteel zouden kunnen veranderen.

Milieuvriendelijk reizen, hoe doe je dat?

Door Maartje Hensen
Eerlijk is eerlijk, reizen belast het milieu. Probleem nummer een is de milieubelasting van het vervoer naar je bestemming. Fossiele brandstoffen raken op, het draagt bij aan het broeikaseffect en het veroorzaakt luchtvervuiling. Problematisch dus. Maar je transport is niet het enige probleem. Vandaag vertellen we jullie hier meer over én vertellen we hoe je duurzamer kan reizen!
❌