[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 Augustus 2018Volkskrant Sport

De angst voor vrijheid, dat is Jans’ probleem

Bij het eerste berichtje moest ik grimlachen: typisch Jan. Op Mallorca, waar hij woont, was der Jan gearresteerd wegens huisvredebreuk. Hij was over een hek geklommen om een feestje bij te wonen waarvoor hij niet was uitgenodigd. Eenmaal in de tuin van landgenoot en buurman, de acteur en regisseur Til Schweiger, zocht hij ruzie met een paar wél uitgenodigde gasten.

 • 13 Augustus 2018 om 22:15
Gisteren β€” 13 Augustus 2018Volkskrant Sport

Het is een cruciale dag voor Ajax en de druk neemt merkbaar toe

Dinsdagavond speelt Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena de terugwedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen Standard Luik. Trainer Erik ten Hag voelt de druk nu al toenemen.

 • 13 Augustus 2018 om 22:10

De onverwachte wederopstanding van Tiger Woods verbaasde de gehele golfgemeenschap

Tiger Woods is een fenomeen dat blijft verbazen. Een jaar geleden dachten weinigen dat hij nog ooit in wedstrijdverband een golfbal zou wegslaan. De enige mondiale sportmiljardair leek aan lager wal te zijn geraakt, nadat hij met sporen van vijf soorten medicijnen en drugs slapend in zijn auto was gevonden door politiefunctionarissen. De chronische rugblessure leek ongeneeslijk nadat de ene operatie de andere opvolgde.

 • 13 Augustus 2018 om 18:30

Zilver voor de vrouwen en brons voor de mannen op estafette

De Nederlandse vrouwen hebben bij de EK atletiek de zilveren medaille veroverd op de 4x100-meter-estafette. De titelverdedigers legde het af tegen Groot-Brittannië, dat won in de snelste seizoenstijd: 41,88 seconden.

 • 12 Augustus 2018 om 22:00

Tiger Woods verbaast golfwereld met tweede plek

Zijn afslagen gingen schots en scheef over de baan van de Bellerive Country Club bij St. Louis in de Amerikaanse staat Missouri. En toch slaagde golffenomeen Tiger Woods erin tweede te worden op de laatste golfmajor van het jaar: de USA PGA Championship.

 • 13 Augustus 2018 om 01:26
OuderVolkskrant Sport

Over vier jaar weer een super-EK? Dat hangt vooral af van de kijkcijfers

Elf dagen lang mocht Nederland vrijwel elke 24 uur een nieuwe Europees kampioen verwelkomen: in de turnzaal, het zwembad, de wielerbaan en het atletiekstadion. 15 gouden medailles werden er vergaard. Het totaal aantal plakken bedroeg 43 plakken.

 • 12 Augustus 2018 om 23:08

Mathieu van der Poel tevreden met zilver

Mathieu van der Poel heeft in Glasgow bij de EK wielrennen net naast het goud in de wegwedstrijd gegrepen. De Nederlands kampioen legde het in de sprint om de titel af tegen de Italiaan Matteo Trentin. De Belg Wout van Aert, net als Van der Poel vooral bekend als veldrijder, werd derde.

 • 12 Augustus 2018 om 22:46

Sifan Hassan wint eindelijk het vurig gewenste goud op de 5.000 meter

Eindelijk kreeg Sifan Hassan weer de kans haar blije gezicht te tonen. Na een reeks titeltoernooien waarin ze steevast naast het vurig gewenste goud greep, mocht ze een ereronde lopen met de Nederlandse vlag. Ze straalde na de zege op de 5.000 meter misschien nog meer dan vier jaar geleden, toen ze als nieuwe Nederlander de Europese titel op de 1.500 meter pakte.

 • 12 Augustus 2018 om 22:55

Nog even en dan is de flow terug bij Epke Zonderland

Epke Zonderland weet hoe gelukzalig het kan voelen, als turnen aan het rek vanzelf lijkt te gaan. Vier jaar terug had hij dat gevoel. Nu, bij de EK in Glasgow, bijna weer. En dat was, ondanks het zilver, pure winst.

 • 12 Augustus 2018 om 22:43

Van Rouwendaal mist boei, maar pakt toch medaille

Ze miste een boei. Sharon van Rouwendaal weigerde op te geven en won toch nog zilver op de 25 km.

 • 12 Augustus 2018 om 21:56

Leren ze het dan nooit bij Ajax?

In de jaarlijkse seizoengids van Voetbal International waren de deskundigen van diverse media het roerend met elkaar eens. De kampioen van 2019 stond al vast. Ajax had deze keer zo goed geanticipeerd op de transfermarkt dat het trauma van vier seizoenen zonder landstitel eindelijk zou worden verdreven. Zowel de onnodige remise bij Standard Luik in de kwalificaties voor de Champions League als het ternauwernood behaalde gelijkspel tegen Heracles illustreert dat Ajax minder favoriet is dan velen denken.

 • 12 Augustus 2018 om 21:55

Wengerloos Arsenal geen partij voor nonchalant Manchester City

Ook onder de nieuwe trainer Emery is Arsenal krachteloos.

 • 12 Augustus 2018 om 22:07

Bij Feyenoord is slechts één patroon zichtbaar: het maken van dezelfde fouten

Feyenoord, winnaar van vijf prijzen in ruim drie seizoenen onder coach Van Bronckhorst, is krakend en piepend het nieuwe seizoen in gestruikeld.

 • 12 Augustus 2018 om 20:11

17 jaar oud, twee keer goud en een glas warme melk om het te vieren

Zijn sensationele zege op de 1.500 meter, vrijdagavond in 3.38,10, moest de 17-jarige Noor Jakob Ingebrigtsen van zijn vader vieren met een glas warme melk. Wellicht was de beloning een dag later iets pittiger. De scholier won ook de 5.000 meter, in 13.17,06. Hij is de eerste ‘man’ in de 84-jarige geschiedenis van de EK atletiek die op beide afstanden goud heeft veroverd.

 • 12 Augustus 2018 om 18:11

Slapend kampioen worden, het overkwam Dorian van Rijsselberghe

Dorian van Rijsselberghe lag al te slapen, toen hij in de nacht van vrijdag op zaterdag wereldkampioen plankzeilen in de RS:X-klasse werd. Het was de uitkomst van een jurybesluit over de klassering van de nummer twee van de WK-competitie, de andere Nederlander Kiran Badloe.

 • 12 Augustus 2018 om 18:07

Laura Smulders na twijfels toch de beste

Wereldkampioen Laura Smulders begon als favoriet aan de EK bmx. Ze maakte die favorietenrol waar en won. Maar dat had heel wat voeten in de aarde.

 • 12 Augustus 2018 om 17:26

Ook Luuk De Jong geniet van β€˜geniale gasten’ Bergwijn en Pereiro op het veld

PSV-spits Luuk de Jong heeft genoten zaterdagavond. Van de ruimte overwinning op FC Utrecht tijdens de openingswedstrijd van de eredivisie: 4-0. Van zijn nieuwe rol als aanvoerder, als het verlengstuk van trainer Mark van Bommel, die zijn debuut maakte als coach in de eredivisie. En ja, ook wel van het gelijkspel van Ajax thuis tegen Heracles (1-1). Maar nog wel het meest genoot De Jong van de ‘geniale gasten’ waarmee hij samen mag spelen: Steven Bergwijn en Gaston Pereiro.

 • 12 Augustus 2018 om 18:27

Wat absoluut niet moest gebeuren, gebeurde toch: toch weer zwakke start van Ajax

Ajax is met een valse start aan het seizoen begonnen. De Amsterdammers speelden lamlendig en kwamen in de vertrouwde Johan Cruijff Arena niet verder dan een gelijkspel tegen Heracles (1-1).

 • 12 Augustus 2018 om 18:03

Ook voor Dina Asher-Smith komt haar overmacht als een verrassing

Ze kreeg vanuit het publiek een tiara aangereikt, een plastic kroontje in de vorm van een halve maan. Even aarzelde Dina Asher-Smith, maar toen gaf ze flonkerende voorwerp resoluut terug. De 22-jarige Britse winnares van de 100 en 200 meter voelde er niets voor om tijdens de ereronde te benadrukken dat zij Dafne Schippers heeft afgelost als de Europese koningin van de sprint.

 • 12 Augustus 2018 om 17:32

Dafne Schippers onttroond als sprintkampioen: hoogste tijd voor een blik in de spiegel

Dafne Schippers is onttroond als de beste sprinter van Europa. Zit olympisch goud er over twee jaar nog in? Een geduchte zelfanalyse kan helpen. Vijf suggesties.

 • 12 Augustus 2018 om 17:31
❌