[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019Volkskrant Sport

Hoe aantrekkelijk is dit Feyenoord nog voor een nieuwe coach?

Een overwinning bij PSV zondag zou de discussies rond het zwalkende Feyenoord een beetje doen verstommen. Maar ondertussen ligt de vacature van hoofdcoach voor volgend seizoen nog steeds open en melden de toptrainers zich niet. Hoe moet dat nou verder? Een analyse van de spelersgroep, de middelen, de verwachtingen en het Umfeld schetsen een lastig perspectief.

 • 21 Februari 2019 om 17:27
Gisteren β€” 20 Februari 2019Volkskrant Sport

AtlΓ©tico vecht zich naar zege op Juventus: 2-0

Bijna het hele scala aan voetbalacties kwam voorbij op een avond van aanstellerij en intimidatie, van betonnen defensies tegen op papier geniale aanvallers. Van goed voetbal ook bij vlagen, van druipende intensiteit vooral.

 • 20 Februari 2019 om 23:14

De Ronde van Spanje komt naar Nederland; tegen welke prijs?

De Nederlandse Vuelta-organisatie heeft het parcours gepresenteerd voor de start van de Ronde van Spanje in augustus 2020. De wielerronde zal in Utrecht beginnen met een ploegentijdrit, waarna de tweede en derde etappe Den Bosch en Breda aandoen. Na drie dagen vertrekt het peloton naar Spanje. Wat kosten die drie Vuelta-etappes?

 • 20 Februari 2019 om 21:22

Bij Ferrari is de revolutie voltooid en het plezier terug

Ook het bekendste team uit de Formule 1 is nu aan het nieuwe seizoen begonnen. Het laatste succes stamt alweer uit 2008, dus er moest veel veranderen. Alleen het Ferrari-rood is gebleven.

 • 20 Februari 2019 om 21:15

Dit krakkemikkige ijsbaantje in Bergen is de kraamkamer van Noors schaatssucces

De Noor Havard Lorentzen verdedigt dit weekeinde in Heerenveen zijn wereldtitel op de sprint. Hij komt van een obscure schaatsclub uit Bergen, Fana Il, dat met ook nog Sverre Lunde Pedersen en Sindre Hendriksen drie olympische kampioenen voortbracht. ‘Ons clubhuis is tamelijk beschamend.’

 • 20 Februari 2019 om 17:39

Idrissi van AZ kiest voor toekomst bij nationaal elftal van Marokko

AZ-aanvaller Oussama Idrissi (22) heeft ervoor gekozen om in de toekomst uit te komen voor het nationale elftal van Marokko. Dat heeft de voormalig Jong Oranje-speler deze week laten weten aan de Nederlandse voetbalbond KNVB.

 • 20 Februari 2019 om 15:33
OuderVolkskrant Sport

Memphis vs. Messi: ster in de dop tegen hemellichaam

Memphis – Messi, duel der titanen, is de wedstrijd in de wedstrijd. De beste aanvaller van Nederland tegen de beste van de wereld. Onderdeel van Olympique Lyon – Barcelona (0-0), achtste finale Champions League. Deel 1.

 • 19 Februari 2019 om 23:03

Harrie Weerman: β€˜Ik ben van het bouwjaar 1947. Dat zijn de sterken’

Iedereen kan altijd bij de ervaren 71-jarige handbal-man Weerman terecht. Sinds vorige week is hij assistent-bondscoach van de vrouwenploeg.

 • 19 Februari 2019 om 21:39

NBA wil Afrika veroveren: ontwikkelingshulp of kwestie van geld verdienen?

Komt de nieuwe Michael Jordan binnenkort uit Ghana of Oeganda? Als het aan de Amerikaanse basketbalbond NBA ligt wel. De organisatie heeft plannen gepresenteerd om een profcompetitie in Afrika op te zetten. In januari 2020 moet de zogeheten Basketball Africa League van start gaan, met steun van voormalig president Barack Obama. Een vorm van ontwikkelingshulp, of zit er meer achter?

 • 19 Februari 2019 om 20:31

Het was een mooie, zorgeloze lentedag bij FC Emmen, maar schijn bedriegt

Het was een mooie, veel te vroege voorjaarsdag in februari. De zon scheen op het stadion, de deuren stonden open. Uit de kantine kwam de geur van gebakken vis. Ergens stuiterde een bal over de plavuizen, in de gang lachte een speler.

 • 19 Februari 2019 om 17:06

Het seizoen moet nog beginnen, maar team Williams heeft nog geen meter gereden

Het roemruchte Formule 1-team Williams kampt met problemen. De nieuwe wagen was niet klaar om mee te doen aan de belangrijke tests die voorafgaan aan het raceseizoen.

 • 19 Februari 2019 om 17:47

Is Caster Semenya vrouw genoeg? Een strijd over testosteron en gouden medailles

Is Caster Semenya vrouw genoeg? Dat is de onderliggende vraag bij de zaak die de Zuid-Afrikaanse atlete heeft aangespannen en die vanaf maandag bij sporttribunaal CAS in Lausanne dient. Vier vragen over dit juridische gevecht.

 • 18 Februari 2019 om 18:55

Manchester United bereikt kwartfinale FA Cup door eenvoudige zege bij inspiratieloos Chelsea

Manchester United heeft maandagavond door een onverwacht eenvoudige 0-2 zege bij Chelsea de kwartfinales van de FA Cup bereikt. Het was voor het eerst in zeven jaar dat de Mancunians wisten te winnen op Stamford Bridge.

 • 18 Februari 2019 om 23:11

Het testen van de nieuwe motor was saai: precies wat Verstappen hoopte

Tijdens de testdagen in Barcelona moet blijken of de Formule 1-bolides in orde zijn. De nieuwe motor in de auto van Max Verstappen zorgde voor tevredenheid.

 • 18 Februari 2019 om 22:30

β€˜No way’ dat ze in die rolstoel zou stappen, maar inmiddels is ze de beste ter wereld

Diede de Groot leek het maar niks: sporten in een rolstoel. Ze kon zich prima bewegen met haar beenprothese. Inmiddels is ze de beste rolstoeltennisster van de wereld. Het leverde haar een nominatie op voor de prestigieuze Laureus World Sports Awards.

 • 18 Februari 2019 om 20:58

Dafne stroomt weer over van positivisme – en dat maakt mij weer blij

Ze was wat blij met haar Nederlandse titel op de 60 meter indoor. En ze was blij dat ze eindelijk weer eens blij kon zijn want heel lang was ze dat niet geweest. Dafne Schippers heeft de weg omhoog teruggevonden. Niet dat haar tijd van 7,16 seconden voor haar een reden was tot juichen, maar ze voelt aan haar loopje dat de 7,0 er aan zit te komen. 0,16 seconden lijkt niks, maar in de top van de atletiek is het een eeuwigheid.

 • 18 Februari 2019 om 20:46

Groningen en coach Buijs beleven metamorfose

Danny Buijs scoort als trainer bij FC Groningen een terechte overwinning op Feyenoord. De uitgesproken gifkikker houdt het hoofd koel, want hij weet: geluk is onmisbaar voor een trainer.

 • 17 Februari 2019 om 22:12

Al die late doelpunten van PSV zijn geen toeval

De zwarte jas staat goed bij de Simeone van Maasbracht. Strak model. Mark van Bommel, verzonken in gepeins langs de lijn. Zijn denkrimpel loopt verticaal, boven de neus, diep als een bloedeloze snee. Hij is alleen niet zo uitbundig als Simeone, de trainer van Atlético Madrid, die soms de overspannenheid zelve is. Of acteert.

 • 17 Februari 2019 om 20:19

Marcel Hirscher, na zeven wereldtitels, simpelweg de beste skiΓ«r

Slalom op het WK alpineskiën: zondag verovert Marcel Hirscher zijn zevende wereldtitel. Het geeft zijn loopbaan nog meer glans. Hij streeft de skilegendes als Toni Sailer, Hermann Maier, Ingemar Stenmark en Marc Girardelli nu definitief voorbij.

 • 17 Februari 2019 om 20:16

Monfils in zelfde rijtje als idool Ashe na winst ABN Amro-toernooi

De Amerikaan Arther Ashe, de eerste zwarte winnaar van Wimbledon, is zijn inspiratie. Zondag won Fransman Gaël Monfils het ABN Amro-toernooi, dat Ashe ook twee keer op zijn naam schreef. ‘Een grote eer’.

 • 17 Februari 2019 om 21:21
❌