[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Juni 2018Volkskrant Sport

Dafne Schippers gediskwalificeerd na valse start op het NK atletiek

Op de Nederlandse kampioenschappen atletiek in Utrecht kwam Dafne Schippers vrijdagavond op de 100 meter niet verder dan enkele stappen. Toen klonk opnieuw het startpistool: valse start.

 • 22 Juni 2018 om 21:43

Nieuwe hoofdtrainer Mark van Bommel neemt in Eindhoven een stevige erfenis over

Een winnaar en een perfectionist. Zo wordt Mark van Bommel, bij PSV als hoofdtrainer de opvolger van Phillip Cocu, door zijn omgeving omschreven. In Eindhoven neemt hij een stevige erfenis over.

 • 22 Juni 2018 om 21:13

Waarom de beste voetballer van de wereld op het WK een van de slechtsten is

Lionel Messi (30), volgens menigeen de beste voetballer ter wereld, leek tegen Kroatië een van de slechtste voetballers op het WK. Hoe kan dat?

 • 22 Juni 2018 om 20:54

83.000 kilometer zeilen mondt uit in een thriller voor schipper Bouwe Bekking

Drie teams maken nog kans op de eindzege in de Volvo Ocean Race, de langste zeilrace ter wereld. In Den Haag valt zondag de beslissing. Zet Team Brunel met schipper Bouwe Bekking zijn opmars voort? ‘Elke keer als het hard waait, hou je je hart vast.’

 • 22 Juni 2018 om 20:52

Ingetogen en toch dwingend is Toni Kroos, de spelmaker van Duitsland

Pas nadat hij 84 interlands had gespeeld, ging het grote publiek in Duitsland spelmaker Toni Kroos echt waarderen. Zijn jeugdtrainers onderkenden zijn talent meteen. ‘Een lotje uit de loterij.’

 • 22 Juni 2018 om 18:03

Het open spel lijdt aan bloedarmoede, ten gunste van geregisseerd voetbal

Ruwweg de helft van de doelpunten op het WK ontstaat na spelhervattingen. Het open spel lijdt aan bloedarmoede, ten gunste van geregisseerd voetbal.

 • 22 Juni 2018 om 19:05

Jorge Sampaoli was het prototype van een moderne, vernieuwende coach, werd beweerd

Niet veel Nederlandse voetballiefhebbers kenden de Argentijn Jorge Sampaoli toen hij onverwacht en met grote vastberadenheid door een aantal Nederlandse journalisten en bloggers naar voren werd geschoven als potentiële coach van het Nederlands elftal. Dat was in 2016. Danny Blind was bondscoach, Oranje zat muurvast.

 • 22 Juni 2018 om 20:05

BraziliΓ« zoekt en vindt tegen Costa Rica een uitweg voor de frustratie

Brazilië stond onder druk en de grote vedette Neymar al helemaal. Dus voelde de 2-0-overwinning op Costa Rica als een bevrijding.

 • 22 Juni 2018 om 19:46

Prachtige wereldkampioen van 2014 blijkt ook te kunnen ruziΓ«n

Duitsland is ontregeld door onverwachte nederlaag tegen Mexico. Het moet zaterdag winnen van Zweden wil het de kans op het bereiken van de volgende rond in eigen hand houden

 • 22 Juni 2018 om 17:58

Buiten de chipszakjes heeft er niets gekraakt

Arjan Peters volgt het WK Voetbal en doet daar dagelijks verslag van. Hij kijkt alle wedstrijden en in de rust leest hij een boek. Vandaag: De wedstrijd in Jekaterinenburg zal het zonder keiharde charge moeten stellen.

 • 22 Juni 2018 om 17:18

Mark van Bommel volgt Phillip Cocu op als trainer van PSV

Mark van Bommel is de nieuwe hoofdtrainer van PSV. Hij is de opvolger van Phillip Cocu, die naar het Turkse Fenerbahçe vertrekt.

 • 22 Juni 2018 om 12:12

Frankrijk wint de wedstrijd maar Peru imponeert met creatief spel

Het Franse wonderkind Mbappé dat een kwartier voor tijd naar de kant slofte voor een wissel. Tergend langzaam, handenschuddend met iedereen die hij onderweg tegenkwam, spottend lachend om de scheidsrechter die hem smeekte op te schieten. Chelsea-spits Giroud die even later de cornervlag opzocht met geen ander doel dan tijdwinst. De puissant dure middenvelder Pogba die ineens bij elke aanraking ging liggen. Viervoudig Champions League-winnaar Varane die zo lang protesteerde bij een gele kaart dat de klok bij de hervatting weer een minuut verder was.

 • 21 Juni 2018 om 23:09

Waar blijven de vrouwelijke voetbal-commentatoren?

‘Van mij mag Claudia Neumann de gang dweilen bij de ZDF, maar geen wedstrijden becommentariëren.’ Het was een van de vele negatieve reacties op Twitter na het WK-duel Japan-Colombia. Directe aanleiding was een fout van voetbalcommentator Neumann: ze zei dat de Japanner Osaka bij Mainz 05 speelt, terwijl het 1. FC Köln is.

 • 21 Juni 2018 om 22:23
OuderVolkskrant Sport

Is het tijd voor Max Verstappen om op eigen benen te staan?

Terwijl zijn vader en manager thuis zaten, reed Formule 1-coureur Max Verstappen in de Grand Prix van Canada pardoes zijn beste race van het seizoen. Het roept de vraag op: is de jonge Limburger ‘solo’ niet beter af?

 • 21 Juni 2018 om 19:02

Sky slaat hard terug naar Hinault: β€˜Hij begrijpt het duidelijk niet’

De Tour de France begint op 7 juli, de eerste rel is nu al een feit. Team Sky haalde donderdag fel uit naar vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault. De Fransman had deelnemende renners opgeroepen om te gaan staken als Chris Froome aan de start verschijnt. Sky noemt de uitspraken van Hinault ‘onverantwoord’ en vindt hem ‘slecht geïnformeerd.’

 • 21 Juni 2018 om 18:02

Na het verlies tegen KroatiΓ« kan Messi de uitgang al bijna zien

Van Argentinië werd dit WK voetbal gewoontegetrouw veel verwacht. Maar donderdag volgde de ontmaskering van de zeer matige ploeg met vedette Messi tegen Kroatië: 0-3.

 • 21 Juni 2018 om 22:39

Nu is het aan hem om de eer van de familie hoog te houden

IJsland begon het WK in Rusland met een verrassend gelijkspel tegen het Argentinië van Messi. Het team speelt vrijdag zijn tweede wedstrijd tegen Nigeria. PSV'er en IJslander Albert Gudmundsson (20) kijkt zijn ogen uit. ‘Ik laat het WK gewoon gebeuren. We willen genieten met zijn allen.’

 • 21 Juni 2018 om 19:49

Eindelijk, de grote dag voor de voetbal liefhebbende vrouw in Iran

Op een avond bij Studio Voetbal, terwijl ik tegenover Bert van Marwijk aan tafel zat, vertelde de toenmalige bondscoach van Saoedi-Arabië dat doorgaans zeker 80 duizend toeschouwers kwamen kijken naar wedstrijden van de nationale ploeg. Ik vroeg hem: ‘Hoeveel van die 80 duizend zijn vrouw?’

 • 21 Juni 2018 om 20:52
 • 21 Juni 2018 om 18:00
❌