[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 13 December 2018Volkskrant Sport

Kromowidjojo straalt weer; ze heeft zichtbaar zin om te zwemmen

Na een mislukt EK langebaan van begin augustus staat er op de WK kortebaan een geheel andere Ranomi Kromowidjojo. Gretig en zelfverzekerd. Waar dat toe leidt bewees de zwemster op de 100 meter vrije slag.

 • 13 December 2018 om 22:34

Na twee maanden backpacken in AziΓ« begint hij aan een inhaalrace

Samen met zijn vrouw zwierf Ted-Jan Bloemen deze zomer twee maanden door Azië. Ze knuffelden met panda’s in Zuid-China, bezochten een Formule 1-race in Sjanghai en maakten een jungletrip door Indonesië. Eén ding deed de olympisch kampioen 10 kilometer niet: trainen. ‘En daar zien we nu de gevolgen van’, lacht Bloemen, een tikkeltje wrang.

 • 13 December 2018 om 18:28

Handbalsters wacht zware opdracht tegen Frankrijk

De halve finale tegen Frankrijk wordt een speurtocht naar nieuwe energie voor het Nederlands vrouwenhandbalteam.

 • 13 December 2018 om 22:51

Nederlands hockeyteam krijgt Indiaas stadion stil en plaatst zich voor halve finale WK

De doffe klap waarmee de bal na de sleeppush van Mink van der Weerden in het vierde kwart tegen de plank in het Indiase doel plofte, was door het hele Kalinga stadion te horen. Een eigenaardige stilte viel over het veld. Ongeloof bij de zeker vijftienduizend Indiase hockeyfans. Met de 2-1 van Van der Weerden eindigde het WK voor India in eigen land in de kwartfinale. Nederland speelt zaterdag de halve finale tegen regerend wereldkampioen Australië.

 • 13 December 2018 om 20:44

Wereldtitel 100 meter vrije slag voor Kromowidjojo, zilver voor Heemskerk

Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft voor de tweede keer in haar carrière de wereldtitel kortebaan veroverd op de 100 meter vrije slag. De 28-jarige Groningse zegevierde met overmacht in het 25 meterbad in de Chinese stad Hangzhou: 51,14 seconden. Femke Heemskerk maakte het Nederlandse feestje compleet door het zilver te pakken in 51,60. De 21-jarige Amerikaanse Mallory Comerford eindigde als derde (51,63).

 • 13 December 2018 om 13:54

Nederlandse handbalvrouwen op karakter naar halve finale EK

De nationale ploeg toonde woensdagavond karakter door zich tegen Duitsland te herstellen van de marteling door de Noorse break-out­sprinters van de dag ervoor.

 • 12 December 2018 om 23:29

Ajax blijft overeind in veldslag tegen Bayern

Het werd een veldslag, waarin Ajax overeind bleef. Maar de Amsterdammers pakten niet de zo gewenste eerste plek in groep E. Daarvoor was Bayern München in het laatste pouleduel toch te taai: 3-3.

 • 12 December 2018 om 23:16
OuderVolkskrant Sport

Teamsponsor Sky trekt de stekker eruit - blijft de wielerploeg voortbestaan?

Team Sky, de rijkste en meest succesvolle wielerploeg van het peloton, is bezig aan zijn laatste jaar. Het Britse mediabedrijf maakte gistermorgen bekend na 2019 te stoppen als geldschieter. Ook subsponsor 21st Century Fox houdt het voor gezien.

 • 12 December 2018 om 21:51

Kromowidjojo en Heemskerk tonen klasse in gemengde estafette en grijpen zilver

Zwemsters Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk hebben gisteren op de WK kortebaan in China hun faam en vorm opnieuw waargemaakt. Hun verrichting op de 4 x 50 meter vrije slag gemengd was goed voor de zilveren medaille, achter de Verenigde Staten die wonderzwemmer Caeleb Dressel in het water brachten om de wereldtitel uit het water te scheppen.

 • 12 December 2018 om 20:31

India is terug als hockeynatie door het geld van zakenman Batra

India verloor in de jaren zeventig de aansluiting met de hockeytop. Maar het gastland van het WK beleeft een revival door het geld van zakenman Batra. En dus moet Nederland vandaag tegen India op zijn tellen passen.

 • 12 December 2018 om 20:22

Uitgeschakeld PSV poetst met gelijkspel in San Siro het geschonden blazoen wat op tegen Inter

In een boeiend treffen in de bijna antieke galmbak San Siro pakte PSV het tweede punt in deze Champions League-deelname. Het hield Internazionale op 1-1, terwijl de Italiaanse topclub moest winnen om zeker te zijn van de knock-outfase. Daar greep Inter uiteindelijk naast door een late gelijkmaker van Tottenham Hotspur in Barcelona (1-1).

 • 11 December 2018 om 23:13

Noorse handbalvrouwen vellen keihard oordeel over Nederland

Noorwegen in netelige tijden blijft voor het Nederlands handbalteam een angstgegener, een puur pijnpunt te midden van fijne sportieve belevenissen. Op de rand van uitschakeling voor het vervolg van de Europese titelstrijd produceerden de Noorse vrouwen dinsdag een knappe en onbetwiste zege op het tot dan nog ongeslagen Nederland: 29-16.

 • 11 December 2018 om 23:00

Jonkie Croon geniet op het WK hockey, terwijl routinier De Wijn huilt

Op het middenveld drijft de 20-jarige Jorrit Croon in de kruisfinale tegen Canada veelvuldig met de bal aan de stick. Het spelplezier van WK-debutant Croon straalt er vanaf. Hij passt liever niet achteruit. Croon wil aanvallen. Dan maar een onmogelijke actie. Hij loopt zich ook dinsdag regelmatig vast. Het zal jeugdige overmoed zijn.

 • 11 December 2018 om 21:18

Zilver voor estafetteploeg en brons voor Heemskerk op 200 vrij

Haar internationale medailles nummer 47 en 48 behaalde Femke Heemskerk dinsdag in een tot zwemstadion omgebouwde Chinese tennisarena. In Hangzhou was zij op de eerste dag van de wereldtitelstrijd kortebaan (25-meterbad) succesvol op de 200 meter vrije slag (brons) en de estafette 4 x 100 meter vrij (zilver). Dat laatste geschiedde in het gezelschap van Kim Busch, Maaike de Waard en Ranomi Kromowidjojo.

 • 11 December 2018 om 20:58

Ajax - Bayern MΓΌnchen: een duel dat melancholie en verlangen wekt

Ajax – Bayern München staat woensdag op het programma in de Champions League. Het is een wedstrijd die verlangen wekt, om namen van toen en namen van nu, om verhalen van destijds en verhalen van tegenwoordig.

 • 11 December 2018 om 21:26

Bijna altijd als ik in een stadion ergens naartoe loop, stuit ik op beveiligers

Deze week geen observaties. Na de wedstrijd tegen Feyenoord, waarvan de uitslag (1-4) weinig vertelde over de weerstand die is geboden, liep ik als gebruikelijk naar de mixed zone, de ruimte tussen veld en kleedkamers waar de pers tussen de spelers mag lopen. Maar halverwege vond ik een koord met beveiligers op mijn pad, die zeiden dat de mixed zone vandaag alleen toegankelijk was voor FOX en NOS.

 • 11 December 2018 om 20:49

Tess Wester: expressief ankerpunt van handbalvrouwen

Tess Wester (25) is de ervaren keeper van de Nederlandse vrouwen. In het EK-duel van zondag tegen Roemenië hield ze 42 procent van de schoten tegen. Dinsdag is Noorwegen aan de beurt.

 • 10 December 2018 om 22:42

Verkerk in zwembroek dijde uit tot een held van mythische proporties

Bij het interview met de schaatslegende op de internetpagina van deze krant waren een aantal foto’s geplaatst. Sentimental journey. In mijn kindertijd had ik ze bijna allemaal gezien. Eén ervan maakte toentertijd in het bijzonder indruk: Kees Verkerk schaatsend in zwembroek op de Jaap Edenbaan van Amsterdam in 1969. Ik was toen twaalf. Verkerk was al een held voor me, maar nu dijde hij uit tot mythische proporties. Wie zich er niet onder laat krijgen door het klimaat - het was veel te warm om te trainen op ijs – is de bikkel onder de bikkels.

 • 10 December 2018 om 21:57

β€˜Het best bewaarde geheim van India’ is trotse gastheer van WK hockey

Het WK wordt gehouden in een van de armste regio’s van India, maar wel dé hockeyregio van het land. Het WK is niet te missen in Bhubaneswar.

 • 10 December 2018 om 21:35

River Plate rekent in beladen finale Copa Libertadores af met rivaal Boca Juniors

De beladen finale om de Copa Libertadores is gewonnen door River Plate. De Argentijnse club rekende in Madrid na verlenging af met rivaal Boca Juniors: 3-1.

 • 10 December 2018 om 09:22
❌