[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderVolkskrant Sport

BraziliΓ« is in de ban van Neymar: niet om zijn spel, maar om een verkrachtingszaak

Al twee weken bepaalt stervoetballer Neymar het nieuws in Brazilië. Nu eens niet vanwege zijn spel, maar door een verkrachtingszaak. Najila Trindade vroeg erom, concluderen veel Brazilianen, in een land waar gemiddeld elke elf minuten een vrouw wordt verkracht.

 • 14 Juni 2019 om 22:08

Wachten put Kiki Bertens in Rosmalen nog meer uit dan het tennis zelf

Kiki Bertens moest vrijdag in Rosmalen drie keer de baan op. Het was een slopende dag, en dan niet eens vanwege de fysieke belasting. ‘Zulke dagen putten je uit zonder dat je speelt.’

 • 14 Juni 2019 om 21:17

Liren Ding was het grootste slachtoffer van het mislukte experiment in Stavanger

Het Norway Chess-toernooi in ­Stavanger zal in de herinnering voortleven als een mislukt experiment. Het leek misschien een aardig idee remises te ontmoedigen door de deelnemers na een puntendeling te ­verplichten tot een alles-of-niets-armageddon-vluggertje, maar in de praktijk kwamen vooral nadelen aan het licht.

 • 14 Juni 2019 om 18:44

Wat moeten voetbalclubs met hun overbodig geworden spelers?

Het is nog niet eens halverwege juni en de voetbaltransfercarrousel draait op volle toeren. Vooral dankzij Real Madrid, dat al voor bijna 300 miljoen euro aan verse sterren insloeg na een teleurstellend seizoen.

 • 14 Juni 2019 om 18:30

Waarom mannen moeite hebben met wijvenvoetbal kijken

Op de dag van Nederland - Nieuw-Zeeland, een vervelende wedstrijd van laag niveau, zette cabaretier Hans Teeuwen een filmpje op Instagram waarin hij het WK in Frankrijk duidde. Hij zong een liedje.

 • 14 Juni 2019 om 18:37

Canada glundert van trots na NBA-titel voor Toronto Raptors: β€˜Cirkel is rond’

Met de eerste titel in de clubhistorie schreven de basketballers van Toronto Raptors in de nacht van donderdag op vrijdag geschiedenis. Nooit eerder werd een Canadees team kampioen in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA.

 • 14 Juni 2019 om 15:02

Pleister voor zwaargewonde Chris Froome: hij heeft ook de Vuelta van 2011 gewonnen

Met het schrappen van de resultaten van Juan José Cobo is Chris Froome ineens winnaar van de Ronde van Spanje van 2011. Of Froome dat zelf al weet is de vraag, na de zware crash die hem minstens de rest van het fietsseizoen kost.

 • 13 Juni 2019 om 21:23

Studenten sprinten verbluffende tijden in VS: het grote sprintgeld ligt voor het grijpen

De snelste atlete van het seizoen heeft besloten haar studenten­bestaan met onmiddellijke ­ingang te verruilen voor het profcircuit. Een van de snelste mannen van dit jaar zal vermoedelijk vlot dezelfde keuze maken.

 • 13 Juni 2019 om 21:20

Met spoed gezocht: bondscoach voor beachvolleybal – over twee weken zijn de WK

Met spoed gezocht: bondscoach als opvolger van de plots opgestapte Gijs Ronnes. Haast is geboden. Over twee weken zijn de WK. En de Spelen van Tokio zijn al volgend jaar.

 • 13 Juni 2019 om 20:45

Engeland – ArgentiniΓ« ligt nog altijd gevoelig, exact 37 jaar na de Falklandoorlog

Op de verjaardag van het eind van de Falklandoorlog staan Engeland en Argentinië opnieuw tegenover elkaar. Het gaat vrijdag maar om een poulewedstrijd op het WK voetbal voor vrouwen, maar de Nederlands-Britse verslaggever Patrick Watts krijgt er nog altijd flashbacks van.

 • 13 Juni 2019 om 18:53

β€˜Als ik val, breek ik meteen iets. Ik zou weleens alleen schaafwondjes willen hebben’

Wilco Kelderman (28) wilde op Tenerife net aan zijn lunch beginnen toen hij hoorde van de crash van Chris Froome in de Dauphiné. Als iemand weet hoe het is om hard onderuit te gaan, is het Kelderman wel. Zijn carrière is getekend door valpartijen.

 • 13 Juni 2019 om 15:19

Drie jongens van toen, over drie internationals van nu: β€˜Ze was bepaald geen meisjesmeisje’

Het devies voor talentvolle meisjes is: zo lang mogelijk met de jongens voetballen. Maar wat vinden de jongens daar eigenlijk van? Drie jongens van toen, over drie internationals van nu.

 • 12 Juni 2019 om 22:04

Weer vragen Warriors om een wonder van Curry

Zelden komt een club in de NBA-finale terug van een 3-1 achterstand. De kleine Stephen Curry moet met zijn kenmerkende driepunters voor de Golden State Warriors het onmogelijke waarmaken, waar alleen iconen als LeBron James zegevierden. Of gaat Toronto als eerste Canadese team de titel veroveren?

 • 12 Juni 2019 om 12:00

Nu al einde Tour de France voor Froome door zware val, en daarmee misschien ook wel einde van een tijdperk

Chris Froome doet volgende maand niet mee aan de Tour de France. Een zware val tijdens de verkenning van de tijdrit van het Criterium du Dauphiné betekende voor hem het einde van het seizoen.

 • 13 Juni 2019 om 13:49

Te nuchter om als tennisdiva door het leven te gaan

Kiki Bertens is inmiddels een bekende naam in de wereldtop van tennis. Als nummer 4 van de wereld is haar status definitief veranderd, maar is het nog te vroeg om van een ware Kiki-mania te spreken. Niet in de laatste plaats door de tennisster zelf.

 • 11 Juni 2019 om 21:53

NOCNSF vaardigt 87 sporters af naar Eurospelen in Minsk

De Europese Spelen, dit jaar pas toe aan de tweede editie, ogen vooralsnog als een onnodige verdichting van de overvolle sportkalender. Gerard Dielessen is als directeur van het Nederlands Olympisch Comité NOCNSF evenwel een supporter van het nog weinig aansprekende sporttoernooi.

 • 11 Juni 2019 om 21:40

Team Sky dacht dat heroΓ―ek in een laboratorium gefabriceerd kon worden

Mooie beelden uit Ecuador. Richard Carapaz werd met trofee en al op het dak van een soort dubbeldekker door de straten van Quito gereden. Een massa volk op de been in de hoofdstad. De winnaar van de Giro draagt een zonnebril, hoewel de hemel grijs is. Sterker nog, het regent. Op het windjack een logo, de gestileerde M van ploegsponsor Movistar. Met de trofee in zijn armen die ongeveer de helft van zijn lichaamslengte bedraagt ziet hij eruit als een kabouter.

 • 11 Juni 2019 om 21:32

Jill Roord, van reserve tot bevrijder van Oranje

De Nederlandse lust tot aanvallen, hoe haperend het offensief ook verliep, loonde alsnog in Le Havre. Op het moment dat de 0-0 nabij was, viel de bal met een boog in de doelmond, waar Jill Roord Oranje bevrijdde tijdens de ouverture tegen Nieuw-Zeeland, op het WK voor vrouwen.

 • 11 Juni 2019 om 21:17

Invaller Jill Roord verlost angstig Oranje in blessuretijd

Nederland is het WK begonnen met een zeer matige vertoning tegen Nieuw-Zeeland, maar is door een late zege al een eind op weg naar de achtste finales.

 • 11 Juni 2019 om 17:07
❌