[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019Volkskrant Sport

In Limburg willen ze maar een ding weten: β€˜Gaat Mathieuke zondag winnen?’

Zondag start Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race. Dankzij zijn successen dit voorjaar geldt hij als topfavoriet. De alleskunner tracht donderdag de euforie te temperen. Hoewel: hij start om te winnen. In Limburg vinden ze hem een ‘geschenk uit de hemel’.

 • 18 April 2019 om 22:12

Hij liep de kantjes ervan af, maar luie donder Tsjakadoea is eindelijk topsporter

Het duurde lang voor hij zijn draai vond, maar de laatste maanden bestormt judoka Tornike ­Tsjakadoea de wereldranglijst.

 • 18 April 2019 om 20:48

Spurs halvefinalist in Champions League na nipt verlies en nu tegenstander van Ajax

Tottenham Hotspur heeft zich na een knotsgekke wedstrijd geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Daarin gaat de Londense club het opnemen tegen Ajax. De ploeg van coach Mauricio Pochettino verloor met 4-3 van Manchester City, maar die uitslag was na de 1-0 in Londen voldoende voor een plek bij de laatste vier.

 • 17 April 2019 om 23:12

1.001 driehoekjes; waarom Ajax zo goed is

Winnen van Juventus, en eerder van Real Madrid. Het werd onmogelijk geacht. En toch gebeurde het. Willem Vissers analyseert waarom Ajax zo goed is dat het voor het eerst in 22 jaar de halve finales van de Champions League heeft gehaald.

 • 17 April 2019 om 18:46
OuderVolkskrant Sport

Voetbal om nooit, nooit te vergeten: het succes van Ajax in cijfers

Waarom was de winst van Ajax op Juventus nu imposanter dan die op Real Madrid? Hoe draaide Ajax de boel na rust om in Turijn? En wat levert de plek in de halve finales Ajax op? Zeven cijfers na de winst op Ronaldo, alias CR7, & co.

 • 17 April 2019 om 22:40

De overwinning van Van der Poel in de Brabantse Pijl is van een zeldzame klasse

Mathieu van der Poel is bezig aan een ongekend voorjaar. Dat hij woensdag, in zijn debuutjaar als wegrenner, de semiklassieker de Brabantse Pijl op zijn naam schreef, is al niet eens verrassend meer te noemen. Wél de manier waarop hij zegevierde: van kop af.

 • 17 April 2019 om 22:17

Zelfs met Ronaldo kan Juventus zijn meest begeerde prijs niet winnen

Ze worden aanstaand weekend voor de achtste maal op rij kampioen, ze zijn het rijkste en meest succesvolle team van Italië en ook hun vrouwenelftal maakt dit weekend kans landskampioen te worden. Juventus heeft nota bene de beste speler van de wereld onder contract staan. Toch gaat de meest begeerde prijs opnieuw aan de neus van Juventus voorbij. En dat doet pijn in Turijn.

 • 17 April 2019 om 14:36

β€˜Ronaldo is door een stel Amsterdamse rotjochies op z’n nummer gezet. Dit maak ik nooit meer mee’

Sportverslaggever Willem Vissers beleefde dinsdagavond in Turijn een Champions Leaguewedstrijd die hij nooit meer denkt mee te maken. In het Allianz Stadium zag hij trotse winnaars en goede verliezers.

 • 17 April 2019 om 11:33

Europese pers jubelt over β€˜grande’ Ajax

De spectaculaire overwinning van Ajax in Turijn trekt de aandacht van de internationale pers. In voetballend Europa dringt het besef langzaam door: teamspirit en wilskracht zijn niet te koop. Ajax bewees dat gisteravond tegen Juventus.

 • 17 April 2019 om 12:07

Ajax doet het onmogelijke – en vangt een bonus van 12 miljoen

Wat vrijwel niemand meer voor mogelijk hield in tijden van veranderde financiële verhoudingen in het topvoetbal, is een Nederlandse club gelukt: Ajax bereikte dinsdag ten koste van Juventus de halve finales van de Champions League.

 • 16 April 2019 om 23:19

Superfit Ajax draait Juventus dol en plaatst zich voor halve finales Champions League

Het formidabele ensemble Ajax gooit de verhoudingen in voetballend Europa volledig overhoop. Ajax was in Turijn een vechtmachine met geweldige erupties van voetbalkunde en plaatste zich ten koste van Juventus verdiend voor de halve finales van de Champions League. Het is ongekend.

 • 16 April 2019 om 22:58

Overbelaste hockey-internationals hoeven vanaf 2020 minder te reizen voor Pro League

Onder druk van de Nederlandse hockeybond heeft de internationale federatie (FIH) het concept van de Pro League aangepast. In het eerste seizoen van het nieuwe landentoernooi reizen de hockeyers naar continenten voor één uitwedstrijd per locatie. Vanaf 2020 wordt een dubbele ontmoeting afgewerkt en speelt team A twee keer thuis tegen team B. Een jaar later is B voor twee duels de gastheer van A. Zo wordt het aantal reizen gehalveerd en de belasting voor de internationals drastisch verlaagd.

 • 16 April 2019 om 22:20

Belgische tijdritspecialist Victor Campenaerts doorbreekt magische grens van 55 km

Geen werelduurrecordpoging werd zo minutieus voorbereid als die van Victor Campenaerts in Mexico. De Belgische tijdritspecialist verbeterde dinsdagavond het record van Bradley Wiggins uit 2015. Op de piste in Aguascalientes, op 1.888 meter hoogte, doorbrak hij de magische grens van 55 kilometer: 55,089 kilometer.

 • 16 April 2019 om 22:13

Dafne Schippers krijgt op 200 meter in Tokio te maken met een uitgeruste Shaunae Miller-Uibo

Dafne Schippers krijgt op de olympische 200 meter in Tokio concurrentie van een uitgeruste Shaunae Miller-Uibo, de atlete uit de Bahamas die afgelopen jaar de beste sprintster van de wereld was op de 200 en 400 meter. Het tijdschema van de Zomerspelen, dat dinsdag werd vrijgeven, is zo ingericht dat Miller-Uibo en andere dubbeltalenten zonder problemen twee afstanden kunnen lopen. Dat is in verleden vaak niet mogelijk gebleken.

 • 16 April 2019 om 22:09

Misschien is het maar beter om je veilig te spelen tegen clubs die er geen last van hebben

Zoals mijn dochtertje van 8 in een horizontale kramp schiet en achterwaarts over de bank begint weg te kronkelen zodra stelletjes op tv beginnen te zoenen, zo ook, het achterhoofd het eerst, verdween ik vrijdagavond achter de bank toen NAC in de 88ste minuut alsnog de gelijkmaker inschoot (1-1).

 • 16 April 2019 om 22:05

β€˜Je kunt je bijna niet voorstellen dat Ronaldo vanavond géén goal maakt’

Ajax speelt dinsdagavond voor een plaats bij de beste vier van Europa. Voetbalverslaggever Willem Vissers is in Turijn. ‘Juventus is niet zo gewend dat een tegenstander snel druk zet, zoals Ajax dat doet.’

 • 16 April 2019 om 14:20

Geen kampioenswedstrijd vrijdag voor de Tukkers: Jong Ajax – FC Twente gaat niet door

De wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Twente, waarin de Tukkers het kampioenschap veilig konden stellen, gaat vrijdag niet door. De gemeenten Amsterdam en Ouder-Amstel vrezen voor ongeregeldheden.

 • 16 April 2019 om 21:00

Anneke van Zanen nieuwe voorzitter NOC*NSF

Met een juichkreet kwam Anneke van Zanen maandagavond de zaal uit, waar zij net tevoren tot de nieuwe voorzitter van sportkoepel NOC*NSF was gekozen. De uitslag was Noord-Koreaans geweest: 180 voor, 0 tegen. Haar uitroep was er dan ook een van een darter: ‘One Hundred and Eiggghhttyyy.’

 • 15 April 2019 om 22:57

Wedstrijdverloop Parijs-Roubaix is als roodgloeiende ijzer dat door een smid in vorm wordt gehamerd

Het is elk jaar hetzelfde liedje. Vanaf het moment dat er Down Under een begin wordt gemaakt met het wielerseizoen - het is dan pas januari - verlang ik naar Parijs-Roubaix. Het is de koers der (eendaagse) wielerkoersen. Het monument der monumenten.

 • 15 April 2019 om 22:59

De golfsport is dolgelukkig met de comeback van Tiger Woods

Het is een bijna onmenselijke druk om een laatste slag van twee meter afstand te moeten maken met 5.000 mensen op amper een armlengte van je af.

 • 15 April 2019 om 22:53
❌