[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 7 April 2020Formule1.nl Nieuws

F1-organisatie volgt voorbeeld teams en stuurt personeel met verlof, ook Carey levert in

Door Daan de Geus

Na de teams van McLaren en Williams heeft ook de Formule 1-organisatie zelf ingegrepen als gevolg van de coronacrisis en personeel met verlof gestuurd. CEO Chase Carey levert ondertussen ook salaris in. De gehele top van het bedrijf levert twintig procent in, terwijl Autosport bericht dat topman Carey waarschijnlijk vrijwillig meer inlevert. Ongeveer de helft […]

The post F1-organisatie volgt voorbeeld teams en stuurt personeel met verlof, ook Carey levert in appeared first on Formule1.nl.

Verstappen blijft fit en scherp β€˜voor als er wanneer dan ook weer geracet wordt’

Door Daan de Geus

Ook Max Verstappen zit vanwege de coronacrisis zoveel mogelijk binnen, maar de Nederlander doet er thuis in Monaco alles aan fit en scherp te blijven. "Voor we wanneer dan ook weer gaan racen."

The post Verstappen blijft fit en scherp ‘voor als er wanneer dan ook weer geracet wordt’ appeared first on Formule1.nl.

100 of 150 miljoen dollar? β€˜Topteams en kleintjes steggelen over budget cap’

Door Daan de Geus

De Formule 1-teams zijn het nog niets eens over hoe hoog (of laag) de nieuwe budget cap per 2021 moet komen te liggen. Met name de grote teams Ferrari en Red Bull zouden het budgetplafond niet verder willen verlagen, terwijl Mercedes wikt en weegt. Zowel de BBC als Auto, Motor und Sport bericht dat de […]

The post 100 of 150 miljoen dollar? ‘Topteams en kleintjes steggelen over budget cap’ appeared first on Formule1.nl.

Pirelli-topman Mario Isola is ambulancebroeder in ItaliΓ«: β€˜In crisissituaties moet je snel reageren’

Door Eelco den Boer

FORMULE 1 sprak vorig jaar uitgebreid met de bandenbaas Mario Isola van Pirelli. Hij vertelde uitgebreid over zijn historie bij het bedrijf maar ook over zijn vrijwilligerswerk bij de ambulancedienst in Lombardije. Werk dat hij al 30 jaar doet en ook nu het coronavirus in de regio woedt, draagt Isola zijn steentje bij. “Ik doe […]

The post Pirelli-topman Mario Isola is ambulancebroeder in Italië: ‘In crisissituaties moet je snel reageren’ appeared first on Formule1.nl.

Gisteren β€” 6 April 2020Formule1.nl Nieuws

Williams tweede team dat personeel op verlof stuurt, Russell en Latifi leveren 20% in

Door Marijn Sourbron

Na McLaren stuurt nu ook Williams een deel van haar personeel op verlof als gevolg van de coronacrisis. Het team tracht op die manier de kosten in een financieel moeilijke periode tijdelijk te beperken. “Deze beslissingen zijn niet zomaar genomen. Ons doel is de banen van onze medewerkers in Grove te beschermen.” McLaren was het […]

The post Williams tweede team dat personeel op verlof stuurt, Russell en Latifi leveren 20% in appeared first on Formule1.nl.

β€˜Spel afsluiten en verwijderen van je computer’: Verstappen geeft Norris advies na nieuw simrace-fiasco

Door Marijn Sourbron

Een nieuwe week, een nieuw grappig fragment tussen Max Verstappen en Lando Norris tijdens een simrace. Lando Norris nam gisteren deel aan de tweede Virtual Grand Prix en net als tijdens de eerste editie twee weken geleden had de jonge Brit te kampen met problemen. Norris kon niet deelnemen aan de race en werd plots […]

The post ‘Spel afsluiten en verwijderen van je computer’: Verstappen geeft Norris advies na nieuw simrace-fiasco appeared first on Formule1.nl.

Startnummer 6: Geluksnummer van de verder heel verschillende vader en zoon Rosberg

Door Daan de Geus

In de rubriek 'het startnummer' pakt FORMULE 1 voor elke dag van de maand april het bijbehorende startnummer erbij. Aan de hand daarvan staan we stil bij de historie van het nummer, een grote naam die ermee reed, of juist een grote onbekende. In deel 6, nummer 6: het geluksnummer van vader en zoon Rosberg.

The post Startnummer 6: Geluksnummer van de verder heel verschillende vader en zoon Rosberg appeared first on Formule1.nl.

Zak Brown: β€˜Ik zie twee of zelfs vier teams verdwijnen als we niet radicaal ingrijpen’

Door Marijn Sourbron

De aanhoudende coronacrisis kan het voortbestaan van de Formule 1 ernstig bedreigen. Dat stelt Zak Brown, CEO van McLaren. Volgens de Amerikaan moet er radicaal ingegrepen worden als het voortbestaan van verschillende teams verzekerd wil worden. “Ik denk dat de Formule 1 op dit moment in een zeer kwetsbare staat verkeert.” Net als de rest […]

The post Zak Brown: ‘Ik zie twee of zelfs vier teams verdwijnen als we niet radicaal ingrijpen’ appeared first on Formule1.nl.

OuderFormule1.nl Nieuws

Terugblik 2010: Hamilton zorgt voor spektakel in Sjanghai, Button stijlvol naar de winst

Door Daan de Geus

FORMULE 1 gaat nu er niet geracet wordt terug in de tijd naar een jaar waarin er wél van alles gebeurde: 2010, toen Ferrari, Red Bull én McLaren tot en met de laatste race om de titel vochten, de spanning hoog opliep en een zekere Michael Schumacher zijn comeback maakte. Vandaag race vier van het […]

The post Terugblik 2010: Hamilton zorgt voor spektakel in Sjanghai, Button stijlvol naar de winst appeared first on Formule1.nl.

Startnummer 5: β€˜Red Five’ Nigel Mansell, Britse hoop en glorie

Door Daan de Geus

In de rubriek 'het startnummer' pakt FORMULE 1 voor elke dag van de maand april het bijbehorende startnummer erbij. Aan de hand daarvan staan we stil bij de historie van het nummer, een grote naam die ermee reed, of juist een grote onbekende. In deel vijf de coureur met de bijnaam 'Red Five', Nigel Mansell.

The post Startnummer 5: ‘Red Five’ Nigel Mansell, Britse hoop en glorie appeared first on Formule1.nl.

Voormalig Toro Rosso-engineer Pujolar: β€˜Verstappen en ik zijn vrienden voor het leven’

Door AndrΓ© Venema

Xevi Pujolar was als race-engineer bij Scuderia Toro Rosso het kompas waarop Max Verstappen bijna anderhalf jaar in de Formule 1 voer. Pujolar vond de samenwerking fascinerend. “Max wil de beste zijn, anders is hij niet gelukkig”, zei hij in 2017 in een interview met FORMULE 1 Magazine.   De Formule 1 ligt door de wereldwijde […]

The post Voormalig Toro Rosso-engineer Pujolar: ‘Verstappen en ik zijn vrienden voor het leven’ appeared first on Formule1.nl.

Startnummer 4: Eddie Irvine, playboy en per ongeluk titelkandidaat

Door Daan de Geus

In de rubriek 'het startnummer' pakt FORMULE 1 voor elke dag van de maand april het bijbehorende startnummer erbij. Aan de hand daarvan staan we stil bij de historie van het nummer, een grote naam die ermee reed, of juist een grote onbekende. Op deze 4 april de coureur die de Ferrari met nummer 4 in 1999 bijna naar de titel stuurde: Eddie Irvine.

The post Startnummer 4: Eddie Irvine, playboy en per ongeluk titelkandidaat appeared first on Formule1.nl.

Terugblik 2010: Bullseye voor Red Bull, Vettel magistraal in MaleisiΓ«

Door Daan de Geus

FORMULE 1 gaat nu er niet geracet wordt terug in de tijd naar een jaar waarin er wél van alles gebeurde: 2010, toen Ferrari, Red Bull én McLaren tot en met de laatste race om de titel vochten, de spanning hoog opliep en een zekere Michael Schumacher zijn comeback maakte. In deel drie meldt Sebastian Vettel zich in Maleisië aan het front.

The post Terugblik 2010: Bullseye voor Red Bull, Vettel magistraal in Maleisië appeared first on Formule1.nl.

De (virtuele) titel is binnen: Verstappen wint simrace-kampioenschap

Door Daan de Geus

Max Verstappen heeft vrijdag beslag gelegd op de titel in het Real Racers Never Quit-simracekampioenschap. De Nederlander pakte op een virtueel Suzuka genoeg punten om de kroon te claimen.

The post De (virtuele) titel is binnen: Verstappen wint simrace-kampioenschap appeared first on Formule1.nl.

Jan Lammers preekt stilte: β€˜Aandacht moet uitgaan naar waar die thuishoort’

Door Daan de Geus

Wat een tijd had moeten zijn van voorpret en warmdraaien, van gelikte promofilmpjes en enthousiaste soundbites, is veranderd in een periode van onzekerheid en afwachten voor onbepaalde tijd. De tijd van zenden vanuit Zandvoort is te midden van de coronavirusuitbraak even voorbij. “De aandacht moet uitgaan naar waar die thuishoort.” Bovenstaande uitspraak komt op naam […]

The post Jan Lammers preekt stilte: ‘Aandacht moet uitgaan naar waar die thuishoort’ appeared first on Formule1.nl.

Rosberg: β€˜Geluk grotere factor in verkort seizoen, Verstappens kansen stijgen’

Door Marijn Sourbron

Een ingekort F1-seizoen zou voor een verrassende kampioen kunnen zorgen. Dat zegt Nico Rosberg. Met minder races op de kalender speelt geluk volgens de wereldkampioen van 2016 een grotere rol, en daar zouden vooral Red Bull en Max Verstappen bij gebaat kunnen zijn. “Ik heb altijd al gedacht dat Red Bull en Verstappen dit jaar […]

The post Rosberg: ‘Geluk grotere factor in verkort seizoen, Verstappens kansen stijgen’ appeared first on Formule1.nl.

Geld geen bepalende factor in Vettels contractbesprekingen: β€˜Geluk is het voornaamste’

Door Marijn Sourbron

Sebastian Vettel zegt dat geld ‘niet het belangrijkste is’ in zijn contractbesprekingen met Ferrari. De huidige overeenkomst van de Duitser loopt eind 2020 af. Vettel onderhandelt momenteel over een nieuw contract bij de Scuderia. “Het hangt ervan af wat belangrijk voor je is, wat je drijft.” Vettel, die in 2015 verhuisde naar de Scuderia, onderhandelt […]

The post Geld geen bepalende factor in Vettels contractbesprekingen: ‘Geluk is het voornaamste’ appeared first on Formule1.nl.

Startnummer 3: Ukyo Katayama, de Tiny Warrior die hoge bergen beklom

Door Daan de Geus

In de rubriek 'het startnummer' pakt FORMULE 1 voor elke dag van de maand april het bijbehorende startnummer erbij. Aan de hand daarvan staan we stil bij de historie van het nummer, een grote naam die ermee reed, of juist een grote onbekende. Op dag 3: Ukyo Katayama, de Japanner die letterlijk en figuurlijk bergen beklom.

The post Startnummer 3: Ukyo Katayama, de Tiny Warrior die hoge bergen beklom appeared first on Formule1.nl.

Hamilton en Vettel lijken voorbeeld McLaren-duo te volgen en leveren in

Door Sjaak Willems

Nadat McLaren-coureurs Carlos Sainz en Lando Norris gisteren al bekend maakten met minder salaris akkoord te gaan, lijken nu ook grootverdieners Lewis Hamilton en Sebastian Vettel hun voorbeeld te volgen.  Het is een trend die begon in de NBA en inmiddels via de voetbalwereld lijkt te zijn overgewaaid naar de autosport. Zowel grootverdieners als ‘pionnen’ […]

The post Hamilton en Vettel lijken voorbeeld McLaren-duo te volgen en leveren in appeared first on Formule1.nl.

Todt ziet coronacrisis als juiste tijd voor β€˜New Deal’ in de autosport

Door Daan de Geus

Jean Todt, de president van de internationale autosportbond FIA, ziet de huidige coronacrisis als de juiste tijd om broodnodige veranderingen door te voeren in de autosport onder het mom van een 'New Deal'.

The post Todt ziet coronacrisis als juiste tijd voor ‘New Deal’ in de autosport appeared first on Formule1.nl.

❌