[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juli 2020GeenStijl

Ennio Morricone gestopt met componeren

Door Mosterd

Geen corona, toch dood (91)

Video

Hartstikke leuk hoor, die westernfilms van Sergio Leone, maar eigenlijk waren het gewoon lange videoclips bij de muziek van Ennio Morricone. Films uit de tijd dat de lucht nog schoon was en de seks nog... nou ja, u weet wel. Morricone componeerde natuurlijk niet alleen voor Leone, maar ook voor Brian de Palma, Giuseppe Tornatore, Bernardo Bertolucci en Quentin Tarantino (Kill Bill, Inglourious Basterds, Django Unchained) en hij wordt beschouwd als een van de grootste en meest invloedrijke componisten van deze tijd. Hij omlijstte iconische en dodelijke vuurgevechten tussen de grootste boeven van het Wilde Westen en zelf is hij eraan gegaan door... een val. Rip. Is het al tijd voor spaghetti?

Video


 • 6 Juli 2020 om 09:50

Beeldenstorm in 020: AndrΓ© Hazes onthoofd

Door Ronaldo

Nu zijn ze te ver gegaan

Social

Is er dan niets meer heilig? Onverlaten hebben in Amsterdam het beeld onthoofd van de Columbus van het Levenslied, de Mahatma Gandhi van de Rijmelarij, de Winston Churchill van de Heineken blikjes: André Hazes. En het was nog wel zo'n mooi beeld, van LEGO. Zijn hoofd is gelukkig teruggezet, maar de hoed is onherstelbaar beschadigd. Beste Amsterdamse politie. Trek alle verloven in. Laat De Cock terugkeren van zijn pensioen. Deze aanslag op de cultuur van dit land mag niet onbestraft blijven. De onderste LEGO-steen moet boven. Wij zijn even een bosje bloemen leggen. 

Social


 • 6 Juli 2020 om 08:55
Gisteren β€” 5 Juli 2020GeenStijl

Karaoke en Sportbar in het Stijlloze StamcafΓ©

Door Van Rossem

Open huis voor alle gezindten

Video

Hierboven. Muziek voor bij de zondagavondborrel met de Bluetooth speaker op een windbeschut plekje in de achtertuin. De wekelijkse samenvatting van de percussie, de popsongs en de pling plong songs in de panelen, samengesteld door mixmeester Keestelpro. Verder willen we graag gelegenheid geven voor het nabespreken van de Oostenrijkse opening van het Formule Vroem-seizoen, waar Max ondanks hoge hoop een lage landing maakte, maar gelukkig niet knielde voor Alexander Dramilton, die op zijn beurt Alexander Albon weer achterin de bus duwde toen die naar een podiumplek probeerde te solliciteren - en daarna zelf van dat privilege beroofd werd met een tijdstraf. Wat die Britse wigger ook beweert: soms is er nog enige gerechtigheid in de wereld. Laten we daar op proosten.

Social

Social

Social

En dan nog dit van de inktlakeien

Social


 • 5 Juli 2020 om 21:50

He leuk, NIDA wil de Tweede Kamer in

Door Mosterd

Want DENK is niet islam genoeg

In Syrië vlogen de homo's van het dak en de Nederlandse afvaardiging van de islam bestaat uit Vetbol, Glimpak en Pillenbek, en die liggen ook nog eens de godganse tijd in de clinch over de te volgen koers: de Turkse of de Marokkaanse. Dat kan anders! Want in navolging van de islamitische partij DENK wil nu nóg een islamitische partij de hemel van de 149 maagden + Dion Graus bestormen. Namelijk NIDA, een door de profeet Ouali aangevoerd radicaal-islamitisch wespennest vol Slytherin-tovenaars wiens doel het is zo veel mogelijk islam te injecteren in de Nederlandse samenleving. En wel de ongezellige afdeling van de islam: de liegende, Moslimbroeders-knuffelende, vrouwenhatende, anti-Israelische, Hamas-pijpende, Erdogan-bukkende, verzinsels-verzinnende Calimero-kant van de islam. Dat zullen dan wel zes zetels worden!


 • 5 Juli 2020 om 20:30

Alle media noemen Trumps uitmuntende Mount Rushmore speech "dark and divisive"

Door Spartacus

Uitstekende spreekbeurt gister van de beeldhouwer-in-chief. Hele toespraak bovenstaand (tekst hier), de aftermovie onderstaand. De hele toespraak was eigenlijk een grote aanklacht aan het adres van de hele intersectionele beweging

"Our nation is witnessing a merciless campaign to wipe out our history, defame our heroes, erase our values, and indoctrinate our children. Angry mobs are trying to tear down statues of our Founders, deface our most sacred memorials, and unleash a wave of violent crime in our cities.  Many of these people have no idea why they are doing this, but some know exactly what they are doing (...). In our schools, our newsrooms, even our corporate boardrooms, there is a new far-left fascism that demands absolute allegiance.  If you do not speak its language, perform its rituals, recite its mantras, and follow its commandments, then you will be censored, banished, blacklisted, persecuted, and punished.  It’s not going to happen to us. Make no mistake: this left-wing cultural revolution is designed to overthrow the American Revolution."

Ja, dan heeft de gehele media op FOX na natuurlijk geen andere optie dan de speech "dark and divisive" te blijven noemen. Hallucinante verzameling mediareacties uit dit draadje na de breek.

De aftermovie

Video


 • 5 Juli 2020 om 19:25

UWV: Kroniek van een faalfabriek, deel 39 – Negatieve energie… en (bijna) onbeperkt geld

Door RenΓ© Veldwijk

Dit is deel 39 van het feitenfeuilleton UWV: Kroniek van een faalfabriek. Hierin beschrijft database doctor @René Veldwijk van binnenuit zijn ervaringen met het UWV. Lees HIER de introductie, inclusief een lijst met afleveringen en personages.

 2010 – 2011

Vanaf midden 2009 tot maart 2010 ben ik bezig geweest met het slopen van de wetgeving waarmee Ketenmanager Franke "onze" polisadministratie wilde vereenvoudigen herbouwen. Het heeft mij geen goed gedaan. Ik moet bekennen dat ik mijn achterbakse lobbyactiviteiten erg leuk vond. Ik had daarna in alle openheid de strijd kunnen beslechten, maar ondertussen was ik permanent bezig met het aanspreken van negatieve energie. En totdat eind 2010 het verlossende bericht kwam dat de Ketenmanager zou vertrekken bleef ik ook in de vechtstand staan voor een volgend rondje matten. Ik werd er geen fijner mens door.

Ondertussen is ons contract met het UWV begin 2010 overgegaan naar Corduroy BV, het door ons op verzoek van het UWV opgezette softwarebeheerbedrijf. Ik bezit ruim een kwart van de aandelen, maar heb door mijn geblunder bij de oprichting nul zeggenschap. Bij het UWV, waar men beschikt over een onuitputtelijke hoeveelheid negatieve energie, is zoiets een garantie voor diepe frustratie.

Die ellende begint meteen. Corduroy kan niet zomaar met een nieuwe ploeg net geworven medewerkers de beheerklus overnemen. Dat is geen probleem, want de kennis van mijn ervaren collega's en mijzelf blijft beschikbaar via Corduroy. Bij het UWV zitten ze daar anders in. Twee inhuurkrachten die via ons werken aan de polisadministratie krijgen te horen dat het UWV ze direct wil inhuren. Dat is niet alleenzakelijk" rel="nofollow" target="_blank"> zakelijk onfatsoenlijk,maar ook onrechtmatig omdat de contracten een deugdelijk relatiebeding bevatten. Dat gaat dus niet gebeuren.

Van de directie van Corduroy heb ik niets te verwachten. Ze willen de relatie niet beginnen met ruzie. Maar er speelt nog iets. Het UWV is bezig met het opzetten van een complete parallelle beheerclub, los van Corduroy. Op die manier kunnen ze de vele tientallen medewerkers kwijt die na het afzinken van het Capgemini-systeem een plekje moeten krijgen. Voor Corduroy is dat gek genoeg een voordeel. Door het bijzondere UWV-organisatiemodel is de productiviteit extreem laag. Kennis ontbreekt of is verspreid over veel mensen, wat op hetzelfde neer komt. En de enkeling die wel echt iets met software kan is ook nuttig. Beheer van software is niet zonder risico's. IBM mag een compleet rekencentrum laten affikken. Capgemini mag jarenlang met honderden mensen aan niet-levensvatbare software werken. Maar Corduroy BV hangt als er echt iets fout gaat. De keuze van het UWV om met twee parallelle beheerteams te werken en zelf de regie te voeren verkleint de kans op claims, mochten er dingen fout gaan. Ik zie nu voor het eerst hoe het UWV zichzelf in een positie manoeuvreert waar falende leveranciers steevast vrijuit gaan. Alleen ben ik nu aandeelhouder van de partij die profiteert van de gangbare wantoestanden. Ik zeg het Liberace na: "I cried all the way to the bank".

Ondertussen mag ik zelf het gevecht aangaan over de contracten van de twee inhuurkrachten. Een ervan is een zzp'er die ervoor past om onderwerp van een rechtszaak te worden en vertrekt. De ander werkt bij een klein softwarebedrijf. De directeur ervan vertelt dat hij persoonlijk door UWV Directeur Diantha C. onder druk is gezet om direct voor het UWV te gaan werken. Zo niet, dan kon zijn medewerker vertrekken. De man heeft eieren voor zijn geld gekozen. Het zal uitlopen op een nare rechtszaak waarbij het UWV buiten schot blijft. We winnen die rechtszaak wel, maar bijna niemand wint er iets mee. Voor directeur Diantha is het een afrekening en voor mij een kwestie van principe. Ik besef te laat dat ik mijzelf pijn doe terwijl mijn tegenspeler Diantha er vermoedelijk van geniet.

Gaandeweg wordt niet het UWV maar de directie van Corduroy de grootste dumpplek voor mijn negatieve energie. Dat de heren Kleipool en Bevers de touwtjes volledig in handen hebben gekregen door mijn falen heb ik geaccepteerd – you live, you learn. Dat ze nog net niet hardop zeggen dat ik de relatie met het UWV heb verpest met mijn onnodig harde manier van opereren, vind ik beledigend. Maar wat mijn bloed echt doet koken is de overtuiging bij de mannen dat het UWV geweldig tevreden is over de dienstverlening en de toekomst Corduroy en zijn aandeelhouders toelacht. Ik doe er alles aan om ze duidelijk te maken dat er bij het UWV geen plaats is voor kleine leveranciers op strategische plekken. Ik heb nog steeds mijn contacten bij het UWV en die denken wat ik denk: "bij de eerste gelegenheid wordt Capgemini weer teruggehaald". En die gelegenheid komt wanneer Corduroy volledig is ingebed in het UWV-systeem van niets doen met veel mensen. Op dat moment is het nog logisch ook. Voor de paar miljoen per jaar die het UWV aan Corduroy besteedt kan Capgemini een horde junioren of Indiërs inzetten.

Het antwoord op mijn hartenkreten is schouderophalen. Elke kwartaalmeeting met de aandeelhouders is een feest. De omzet van Corduroy is top en de winst over the top. Van mijn dividend kan ik riant leven, maar het is een schrale troost. Ik zie het bedrijf opgaan in de dolce far niente werkwijze van het UWV en rijp worden voor de slacht. Misschien is het onvermijdelijk, maar dat de mannen niet zien hoe dit gaat aflopen maakt mij wanhopig.

Bijna krijgt het verhaal een onverwachte, positieve afloop. Corduroy-directeur Frans Kleipool mag naïef en zelfingenomen zijn, hij is ook een topper op het gebied van fusies en overnames. In juni 2011 krijgen we te horen dat er op het hoogste niveau overleg plaatsvindt tussen het UWV en Ordina, een grote speler die graag de rol van Capgemini als huisleverancier wil overnemen. Ordina heeft voorgesteld om het beheer van de polisadministratie over te nemen tot 2018 voor de lieve som van 50 miljoen euro. Onderdeel van de propositie is dat Ordina Corduroy overneemt voor 7 miljoen euro.

Ik ben nergens bij betrokken en moet tevreden zijn met een kleine 2 miljoen. Dat ben ik. Er zijn slechtere manieren om uit je lijden te worden verlost. Wat ik niet begrijp is hoe zo'n onderhandse deal tot stand kan komen bij een overheid die voor elk wissewasje een kostbaar en langdurig aanbestedingstraject inricht. Het enige antwoord dat ik krijg is dat Ordina-CEO Ronald Kasteel en UWV-bestuurder David Jongen studiegenoten zijn geweest. Het voelt allemaal nog dubieuzer.

Uiteindelijk springt de miljoenendeal toch af. Waarom wordt niet duidelijk en is ook nooit duidelijk geworden. Om de misgelopen miljoenen heb ik geen traan gelaten. Wel over de twee Corduroy-directeuren. Ze hebben de ultieme demonstratie gehad dat het UWV er alles voor over heeft om zaken te doen met grote partijen. Uit niets blijkt dat ze de boodschap hebben begrepen.

 • 5 Juli 2020 om 18:00

VIDEO. Man eet 75 hotdogs in 10 minuten

Door Ronaldo

Vergeet Sergej Bubka

Video

Grootsheid zit soms in hele kleine dingen. Maar soms ook in hele grote dingen. En soms in dingen die zo enorm zijn, dat worden tekort schieten. Dingen, die ons doen beseffen waartoe De Mens, tot het uiterste gedreven, in staat is. De Mens in kwestie is Joey Chestnut, de Maarten van der Weijden van het hotdogs naar binnen vouwen. Joey heeft in zijn eentje meer honger dan alle voedselbanken bij elkaar en verbrak gisteren zijn eigen wereldrecord door 75 hotdogs in 10 minuten soldaat te maken. Laten we eerlijk zijn, dat doen wij Joey (waarschijnlijk) niet na. Uiteraard was sportzender ESPN erbij. Niet kijken op een lege maag.


 • 5 Juli 2020 om 16:29

LIVE #AustriaGP F1 van VerstappiΓ«

Door Van Rossem

DAS versus VER

Social

Aaand it’s lights out for the first race of the delayed Formula One season here in the Austrian town of Spielberg on the Red Bull Ring, where Valtteri Bottas starts from pole despite spinning off track in the qualification, with his Mercedes AMG teammate Lewis Hamilton on his side locking out the front row on the grid, because he was obviously not penalized for ignoring a yellow flag situation in Q3 Oh sorry dat mag ook gewoon in het Nederlands zeker nu de kaarten geherverschuffeld zijn: HAM heeft WEL een grid penalty van drie plekken gekregen, dus Max en Albon gaan van 3 & 5 naar 2 & 4 en Hamilton knielt van P2 richting plek 5.

Echt ENORM zin in een paar uur rondjes over een bergcircuit in een prachtig Europees land waar de zon schijnt en het 25 graden is, en we met het fijne Engelse commentaar van Crofty & Co op F1TV (of elders) gaan kijken naar de titanenstrijd tussen de technologische DAS-foefjes van Mercedes, en de skills van Max Verstappen (die in 2019 en 2018 deze race won). De Ferrari’s kun je uit je Fantasy Team gooien dit seizoen, Vettel haalde Q3 niet eens (en is aan het einde van het seizoen weg bij Ferrari) en Karel de Klerk start ook ergens in de middenmoot (P7). 15u10 gaan de lichten uit op een circuit zonder publiek maar corona of niet: The Show Must Grosjean!
UPDATE 15u23: Mechanische DNF voor Max. Motor ging stotteren en deaud.
UPDATE 16u45: Absurde slotronden met veel crashes en safety cars eindigt met 1/2 voor Mercedes, maar HAM krijgt een tijdstraf voor het van de baan rammen van Albon, en eindigt 4e. Bottas 1, Karel de Klerk 2 en Lando effing Norris op 3.

Social

Social


 • 5 Juli 2020 om 14:55

Max knielt NIET voor start GP Oostenrijk

Door Ronaldo

Zo

Social

Max Verstappen bukt niet voor de morele chantage van Lewis Hamilton, zesvoudig wereldkampioen in de Meest Geprivilegieerde Sport Ter Wereld. Die wilde al zijn concurrenten op de knieën krijgen door te beweren dat iedereen die niet met zijn holle gebaren meedoet een racist is. Dat is niet zo. En oh ja. Er is zometeen ook nog een autorace. Met auto's. Die heel hard gaan enzo.

Ook Leclerc blijft staan

Social

Social

Social

Zo. Racisme afgeschaft

Social


 • 5 Juli 2020 om 13:53

Akwasi in twee plaatjes

Door Van Rossem

VOC-mentaliteit in je Insta-filters

Via mevrouw Moeva. Dat wordt nog ff doorspelen, Anton Karel de Adelijke Nazaat van Ghanese Slavenhandelaren. Zo’n huis op de Herengracht is nog niet zomaar bij elkaar gewoordkunsteld, makker:

Social


 • 5 Juli 2020 om 13:37

Kanye wil president worden van dit Amerika?

Door Van Rossem

Yeeeeeezus

Social

De MAGA-makker van Trump gaat zijn eigen ticket riden, als we zijn twitter mogen geloven. Is het alleen omdat de zingende zonnebrillenmaker dan de hashtag annex woordgrap #2020VISION kan gebruiken, zodat ie meer merkwaarde aan zijn naam kan koppelen dan de huidige Trump Steak Salesman des Statenlands? Lijkt ons geen twijfel lijden dat ie de levende doorligplek Sleepy Joe kan verslaan als third party candidate, dus daar zijn we dan mooi vanaf, maar hoe gaat de rappende haas Yeezy de vastgoedschildpad Donald verslaan in een mano a mano matchup?  Zijn vrouw Kim Kardashian brak ooit het internet met haar shiny kondt, maar van die shiny city upon a hill die we kennen als de Yenited States of America was toch al weinig meer over.

Grap of geen grap, een grap is het sowieso: ergens tussen Covid Parties, nachtclubshootings, het omver trekken van Columbus, de verwarde genderloze snelwegwandelaars die doodgereden worden door een zwarte bestuurder (waarvan de kleur bij de huidskleurhappers van de NOS plots *niet* meer benoemd wordt) en de zwaarbewapende Black Power “Not Fucking Around Coalition“ (NFAC) die door Stone Mountain, Georgia marcheert, moet je er nog maar zin in hebben om de Ordebewaarder in Office te worden. Elon Musk endorst Kanye, dus daar gaat je mooie plan, Weinstein.

Video

Social

Social

Video

Social


 • 5 Juli 2020 om 11:55

Bankblog - Overheid neemt financiΓ«le sector over

Door Alexander Sassen van Elsloo

De overheid wil de complete economie overnemen en gebruikt een groen sausje om het voor elkaar te krijgen

Voor Covid-19, was al duidelijk dat de meeste Westerse overheden allemaal gingen voor een Green New Deal. Deze moest dan gefinancierd en gestimuleerd worden met groen monetair beleid en groene regelgeving. Covid-19 heeft nu in ieder geval de monetaire sluizen volledig open doen gaan. Mijn verwachting is dat zodra Covid-19 geen probleem meer is, er naadloos wordt overgegaan op de Green New Deal. De overheid heeft dan via haar ingrijpen al een groot gedeelte van de economie in haar macht en zal dan met groot gemak de Groene Revolutie kunnen doorvoeren. Één van de pilaren die daarbij moet helpen is regulering. 

Zo is van het gas af gaan een goed voorbeeld waar burgers en bedrijven in een bepaalde richting worden geforceerd. De bijkomende kosten worden ook door deze partijen gedragen en zouden eigenlijk als een verborgen belastingen moeten worden meegeteld in het bepalen van de belastingdruk. Dat dit milieutechnisch niet een goede beslissing is (net zo als de idiote biomassa projecten), laat alleen maar zien dat de overheid helemaal niet uit is op een vergroening van de economie; de overheid wil de complete economie overnemen en gebruikt een groen sausje om het voor elkaar te krijgen. 

Maar de overheid zou de overheid niet zijn als zij niet ook zou gaan voor één de slagaders van de economie: de financiële sector. Als er één sector is die zwaar gereguleerd is, dan is het de financiële sector wel. Dat er regels nodig zijn moge duidelijk zijn, maar de overheid laat keer op keer zien dat het de verkeerde regels instelt voor de verkeerde problemen (MiFID 2 bijvoorbeeld). Maar wederom betreft het hier om een overname en niet de bescherming van burger en bedrijf. In dat licht moeten ook de regels omtrent ESG worden bezien.

ESG staat voor Environmental, Social and Governance wat volgens PwC op het volgende neerkomt “Het houdt in dat factoren als energieverbruik, klimaat, beschikbaarheid van grondstoffen, gezondheid, veiligheid en goed ondernemingsbestuur worden meegewogen bij de selectie en het beheer van deelnemingen in bedrijven.” Zo wordt er vanuit de DNB al bij beleggingsinstellingen op ESG factoren aangestuurd. Nu zijn deze nog maar zwak dwingend, maar u begrijpt waar dit heen gaat. Zo wordt de politieke agenda opgelegd aan de pensioengelden van ons allemaal. Maakt niet uit of u het onzin vindt of dat u in andere beleggingscategoriën een hoger rendement verwacht, uw pensioen zal en moet naar het inzicht van de overheid belegd worden. 

Ik kwam recent nog een bericht tegen van NN Investment Partners (investeringstak van Nationale Nederlanden) die mij deed lachen. "NN Investment Partners (NN IP) and its strategic partner China Asset Management Co. Ltd. (ChinaAMC), have together launched its inaugural ESG-integrated China A-Share Equities strategy.” Hoe NN denkt dat er Chinese (A-listed) bedrijven zijn die het ESG predicaat mogen voeren, is mij een raadsel. Alle Chinese bedrijven zijn mede-geleid door en in bezit van de Chinese overheid. China staat uiteraard bekend om haar betrouwbare informatievoorziening, informatie openheid, mensenrechten, en grote zorg voor haar milieu. Net zoals voor de overheid, is ESG maar een marketing narratief voor NN.   

Met de ESG (en andere financiële) regulering raakt de overheid de kern van de kapitaalallocatie. Normaal vinden de beste investeringsopties het schaarse kapitaal. Hierdoor wordt het meeste uit de investering gehaald, waardoor de taart het grootst mogelijk wordt. Maar de wens van de overheid om overal invloed op te hebben, heeft al voor de nodige misallocaties geleid. Echter, elke slechte bijwerking van haar eigen beleid, grijpt de overheid weer aan om nog meer invloed te vergaren. 

Als de trend zich zo doorzet, dan heeft de overheid de financiële sector en de economie geheel in handen binnenkort. Door de misallocaties zal de groei (productiviteit) stagneren (zombificatie), werkloosheid toenemen, pensioenuitkeringen in reële termen afnemen, en zo verder. De focus zal nog meer op de verdeling van de taart komen te liggen in plaats van het vergroten van de taart. Om alles en iedereen in het gareel te houden, zal het beleid steeds repressiever worden en zal dientengevolge de politieke polarisering toenemen. 

Kortom, we zitten 1,5 meter van 1984 af.   


 • 5 Juli 2020 om 10:10

4th of July vuurwerk in het Stijlloze StamcafΓ©

Door Van Rossem

Amerikaanse avond!

Social

Zin in Buffalo wings van de barbecue, zin in nacho platters met grote klodders roomkaas en een kilo jalapenos, zin in overgrote glazen Sam Adams, zin in tafels vol zeiknatte servetjes omdat Amerikanen het concept van bierviltjes niet begrijpen, zin in onion rings en zin in het gouden gerstenat uit de grote koperen kranen op brede eikenhouten barren, waarboven grote schermen hangen waarop we vanuit onze red leather cushion booth kunnen kijken naar de herhalingen van de F1-kwalificatie en natuurlijk het vlagvertoon, de rellen en het geweld in een bakermat van vrijheid op de rand van een postmoderne burgeroorlog in een verkiezingsjaar. Het is Fourth of July, Independence Day, het is roeien met de riemen die we hebben of zuipen tot we het vergeten zijn. Vandaag geen nuchter theefeestje,  wij gaan voor het laatste, die regenrace op de Red Bull Ring begint toch pas om 15u morgen dus we kunnen uitslapen. CHEERS.

En over onafhankelijkheid gesproken. Het zijn rare tijden, waarin we ons serieuze zorgen maken over vrijheid van meningsuiting én van media, dus we vragen wat vaker dan gebruikelijk om uw ondersteuning in het onafhankelijk en open houden van dit online stamcafé. We zullen nog niet Benjamin Franklins “Join, or Die”-achtige kreten uitstoten, maar een beetje Don’t Tread On Me mag wel toch? Kost niet duur als we het samen doen, is wel onbetaalbaar.

Afgelopen nacht, op de I5 in Seattle...

Video

BLM-demonstranten die op een (geblokkeerde en afgesloten) snelweg in Seattle stonden, werden omver gereden door een auto die langs de afzetting was geraakt. Beide slachtoffers, twee vrouwen, hebben het wonderwel overleefd, maar zijn voorlopig nog niet uit het ziekenhuis. Eentje is in kritieke toestand. De bestuurder, een 27-jarige (zwarte) man, is aangehouden.

Lol

Social

Pubs in Engeland ook weer open!

Social

Social

Hele speech, om zelf te beoordelen

Video

Tekst uitgeschreven: hierrrr. Waarom de MSM zo boos zijn, hieronder een hint:


 • 4 Juli 2020 om 22:02

Feynman en/of Feiten – Fiscaal nekschot

Door Feynman

9000 dossiers kwijt, klinkt als een Willem Holleeder die het losgeld van Freddy Heineken niet kan vinden.

De landsadvocaat is vervangen door de advocaat van de duivel. Net zoals in de gelijknamige film zijn 9000 kinderopvangtoeslagdossiers bij de belastingdienst vernietigd. Hier hoort eigenlijk het historische filmfragment waar meerdere vadsige advocaten compleet bezweet meerdere shredders vol met papier aan het pompen zijn. Liever straf voor geen administratie, dan voor de feiten.

Bij 4468 zaken liet de belastingdienst het niet tot een zitting komen en schikte met de gedupeerde ouders. Het bezwaar wordt pas blind toegekend of inhoudelijk beoordeeld vlak voor zitting, als ouders en kinderen al jaren in de shit zitten en al maanden met een advocaat in de weer zijn. Het lijkt een noodgreep om onhandige jurisprudentie te voorkomen.

9000 dossiers kwijt, klinkt als een Willem Holleeder die het losgeld van Freddy Heineken niet kan vinden. Klinkt als Marc Dutroux die niet weet waar de kelder is. Sorry, in dit digitale tijdperk waar alles meerdere keren op meerdere plaatsen bewaard wordt, verdwijnt NIETS. Zeker niet aangezien iedere politicus en belastingambtenaar doordrongen is hoe gevoelig dit dossier ligt.

De staat gedraagt zich als een criminogene organisatie. Eerst etnisch profileren wie er gecontroleerd wordt, daarna die controlestap overslaan en zonder onderzoek of bewijs mensen tot fraudeur bestempelen en kaalscheren. Dat eerste is racisme, dat tweede is knevelarij. Het derde deel van het drieluik was al jaren het achterhouden van bewijs en nu “per ongeluk” weggooien.

De staat is hier een verdachte, nee dader, die op het moment dat deze op heterdaad duizenden keren betrapt is, niet netjes zoals beloofd de buit proactief teruggeeft, nee hier wordt even de administratie weggegooid. Als “oplossing” wordt gedachteloos de bewijslast teruggelegd bij ouders, die dat niet altijd hebben. Dat is pech, halve ton weg. Na fiscaal kopschoppen, volgt de kogel.

Of het nu artikel 68 van De Grondwet is - behoorlijke procesorde dat beide partijen over het bewijs beschikken of de wet openbaarheid van bestuur - het liedje met de staat is altijd hetzelfde. Bonnetje kan niet gevonden worden, de persoonlijke beleidsopvattingen van ambtenaren moet geheim blijven of we zijn het even kwijt. Het is te duur en arbeidsintensief om de schade te betalen.

Die ambtenaren voelen zich compleet onschendbaar. Ze negeren De Grondwet. Waarom hebben we wel massale protesten als een crimineel met een gewelddadig strafblad sterft in Amerika door een knie in zijn nek, maar niet wanneer een gezinnetje dertien hoog achter in de Bijlmer wordt verneukt door de fiscus omdat ze een exotische achternaam hebben?

Dat gedraai over dit kinderopvangdossier gaat nog tientallen jaren duren. Sinds 2005 is dit systeem een oase voor fraudeurs en een complexe ramp voor minima. Geen politieke partij wil met de verkiezingen in aantocht schuld bekennen voor hun aandeel in foutief ontwerp en uitvoering van het toeslagencircus. Al helemaal niet omdat niemand een structurele oplossing heeft.

Denk maar terug aan het fotorolletje uit Srebrenica. Te pijnlijk, te explosief, bij ontwikkelen overbelicht, foutje bedankt. Dutchbat kon zonder wapens en mandaat geen genocide voorkomen, maar de beeldvorming is gered. Bij De Punt werd een treinstel doorzeefd tot een vergiet, tot de dag van vandaag worden de commando's onder de bus gegooid dat er geen bevel zou zijn.

Een leger van campagnestrategen en voorlichters probeert een beeld neer te zetten dat zo intens surrealistisch is, dat het pijn in je ogen doet. Ze maken eerst van een nachtmerrie een jarenlang drama en op het moment dat het uitkomt steken ze de kop in het zand. Lange discussies over geslachten op paspoorten of orgaandonatie zijn een handige afleidingsmanoeuvre.

De gemiddelde kiezer kijkt zo een koe in de kont, heeft de tijd niet hier doorheen te prikken. Kijkt na een dag werken niet het nieuws of een paar actualiteitenrubrieken. Heeft de energie niet de macht te controleren of te protesteren. Dankzij dit gebrek aan transparantie en integriteit komt de kiezer niet meer toe aan haar democratische taak. Ach, het is maar een kleine groep.

Die gelaten reactie snap ik. De meeste mensen hebben geen loonbeslag, executieverkoop of huisuitzetting doorstaan. Gelukkig maar. Toch mochten ouders met kinderen dit meemaken, omdat de belastingdienst in een complex kutsysteem geen verschil meer zag tussen fraudeurs en werkende minima. Onder politieke druk ging de botte bijl erin, dan maar sorteren op kleur.

Ik kruip nog liever door het riool dan ik door de stad loop en kinderen zie die niet door hun ouders worden verwaarloosd, maar door de staat. Dit zijn de kinderen die met een lege lunchtrommel op school verschijnen, met een briefje erin van mama aan de juf: sorry, het is niet gelukt, hopelijk heeft u wat. Dat is de wereld die tienduizenden kinderen van Rutte 1 tot en met 3 cadeau kregen.

Mark zwamt over lastenverlichting, nou dit is een last die vandaag verlicht mag worden.


 • 4 Juli 2020 om 20:35

IDW-makker James Lindsay bij Joe Rogan over BLM, intersectionalisme en olifanten

Door Spartacus

Voor de druilerige zaterdag.

Video

James Lindsay, dat is een van die drie onheilige makkers die de sociale wetenschap een loer draaiden met nepstudies over het effect van hondenverkachting in parkjes op queer performativity, en woorden uit alinea's van Mein Kampf vervingen door intersectionele buzzwords en die vervolgens in publicaties van statuur afgedrukt kregen. Hij zat ook aan de befaamde tafel in dat bindende Evergreen-drieluik (hier onderaan) en schreef dit bijzonder handige naslagwerk over de (filosofische) achtergrond van de huidige rassendebat genaamd The Diversity Delusion. Ook erg fijn te volgen op Twitter trouwens, die @James, maar eerst hebben we het over olifanten.


 • 4 Juli 2020 om 19:14
OuderGeenStijl

Yvonne lucht hart over Beau & Peter R.

Door Mosterd

Hoor je het ook eens van een ander, Peter


 • 4 Juli 2020 om 18:00

LIVE - "Ernstige Wanordelijkheden" te Utrecht

Door Pritt Stift

Verboden demonstratie tegen Corona Dictatuur Rutte 

Social

Rechtstreeks naar het Stadje, waar vanmiddag de pleuris dusdanig zou uitbreken dat de plv vz van de veiligheidsregio Utrecht al een noodbevel heeft uitgevaardigd. Uit vrees voor rellen, want iemand (Rutte zelf natuurlijk, met zo'n Haags accent - red) heeft de Telegraaf gebeld dat er 1000 hoolies van verschillende clubs naar 030 komen om te rellen. Jaarbeursplein is afgezet met hekken (en nu ook met agenten), overal matrixborden met de tekst DEMONSTREREN NIET TOEGESTAAN. En er loopt iemand met een live cam door Park Oog in Al. Liveblog bij RTVUtrecht, livetweets bij de beroemdste Utrechtert Bas Paternotte en Jack de Woordkunstenaar. Later meer.
Politie: 15 aanhoudingen so far
Update: Utrecht weer rustig. 1000 hooligans NEPNIEUWS van hoax-overheid

Social


 • 4 Juli 2020 om 16:30

#AustrianGP Quali! Max of DAS naar pole?

Door Van Rossem

End Voortrekkerij in de F1

Social

In de vrije trainingen zijn de zilverpijlen zwartzoevers van Mercedes het snelste gebleken en de vraag is of dat komt omdat ze de beste coureurs hebben, of het meest gewiekste stuursysteem: het Double Axis Steering-foefje van de Duitse renstal is door Red Bull aan de FIA-stewards voorgelegd, en goedgekeurd. Als je op dat linkje klikt, kun je lezen dat dezelfde gronden voor goedkeuring óók grond voor afkeuring hadden kunnen zijn, maar ja: de FIA en nee zeggen tegen Mercedes, dat is geen optie. De spelregels zijn wel alvast aangepast voor 2021: dan is het “toe in”-truukje voor sneller bochtenwerk en betere bandenwarmte niet meer toegestaan. Het is de vraag of Red Bull (en de rest) een dubbelassig stuursysteem paraat hebben voor hun eigen wagens, of dat Mercedes in dit verkorte seizoen in z’n eentje gedoogd mag valsspelen. 

Je kan het een slimme innovatie noemen, maar als je concurrentie pas *in* het eerste raceweekend formeel kan vragen of een systeem dat maanden geleden is geïntroduceerd eigenlijk wel is toegestaan, dan kweek je toch een technische ongelijkwaardigheid. Nou ja, wie weet blijkt je stuur uittrekken en terugduwen een handeling die goed werkt tijdens vrij rijden en kwalificatie, maar die tijdens een echte race alleen maar hinderlijk in de weg zit. VER was in de derde vrije training vanmorgen na HAM & BOT de snelste coureur zonder sneaky stuurwiel, maar we durven de Toto-gok wel aan dat Hamilton morgen op pole start in de Oostenrijkse race die de afgelopen twee jaar door Verstappen werd gewonnen. Op dit moment  wordt het bepaald maar het is wel schijtvervelend dat de FIA zich nog voor het seizoen écht begint al weer zo in de race gemengd heeft.
QUALI:
1. Bottas
2. Hamilton
3. Verstappen
4. Norris
5. Albon

DAS Vader

Video


 • 4 Juli 2020 om 15:22

Bryan Roy is Γ©cht knettergek

Door Mosterd

Ja mensen, het is 'm echt

Als er één interview is dat u dit weekend moet lezen, dan is het deze spooktocht over de verlaten heidevelden van de psyche. Voormalig topvoetballer Bryan Roy, u kent 'm van Twitter en u dacht dat het allemaal een grapje was, maar het is echt. Bryan Roy is de eenzame auto op een snelweg vol spookrijders. Hoeveel elfenpoeder je precies over jezelf heen moet strooien alvorens je op deze schaal dimensies hebt toegevoegd aan je geestvermogen, het zal wel een mysterie blijven, maar goeie genade zeg. Dat de journalist aanbelt, het precies 14.14 uur is en dat is dan een teken van boven, oorlogstijd, de waarheid die aan het licht zal komen, als er iets niet klopt klopt er helemaal niets en daarmee is alles gezegd, een aanslag op z'n ouders nou nee niet letterlijk een aanslag maar u weet wel, dat Johan zou zijn opgestaan als hij er nog was, information warfare, geloof in het universum en als het valt valt het en als het niet valt valt het niet, snapt u wat ik bedoel? Nee, dat snappen we niet. Bryan Roy is gewoon weer Bryan Roy, en dat is knettergek.

Dit was gewoon een mislukte voorzet

Video


 • 4 Juli 2020 om 14:14

Refoweb-lezers WOEST op Refoweb om column

Door Pritt Stift

Gristen kunnen niet lollen om bruine drollen

Landgenoten met een kleurtje die ooit onze gastvrije natie binnenwandelden, vlogen of zwommen, mede profiterend van de pecunia’s die tegen de drempels klotsten, hebben het plots wat minder naar hun zin hier. En geef ze eens ongelijk. De broekriem moet dankzij Covid-19 aangehaald en als je niet gewend bent er een te dragen, wordt dat natuurlijk lastig.

Wij juichen & lollen om bovenstaande alinea. Even dachten we dat Annabel weer bezig was, of dat Zentgraaff waarlijk was opgestaan danwel Boomsma-basher DonArturito, die nieuw emplooi had gevonden. Maar het tekstje staat gewoon op Refoweb, het Joop.nl voor de orthodoxe SGP-jugend. HIERRR KLIKKEN voor het satirisch-ironische juweeltje "Witblanke schaamte" waarin de totaalgekte van 2020 treffend wordt omschreven, door ene "Kruipolie". Tot grote ontevredenheid van dweepzieke online refo-flagellanten.  

"Dit artikel is echt Refoweb onwaardig. Als gereformeerde christen schaam ik me hiervoor."

"Je moet je niet alleen schamen voor de slavenhandel, je moet je ook schamen voor dit artikel."

"Puberaal stuk vanuit de onderbuik dit, beetje genant. Ook wel typisch voor SGP-aanhangers die de samenwerking met Forum ook aantrekkelijk vinden."

De eeuwig schuldige erfzondige refogristenmens kennende zal de lolcolumn weldra veranderen in een zoutpilaar dus hier alvast maar een SPIEGELTJE.


 • 4 Juli 2020 om 12:29
❌