[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 20 November 2017GeenStijl

Kloosried! NRC klampt zich vast aan Laatste Livestrohalm (en waar blijft die Omtzigt Audio?)

Door Van Rossem

De ontmaskerde Heck en Kouwenhoven zijn al dagen doodstil, maar dat weerhoudt NRC niet van plaatsing van een leugenachtige column van Joshua Livestro (ja, hij weer) waarin Pieter Omtzigt nogmaals belasterd wordt in een feitenvrij foutencircus.

Social

Hierboven een tweet van Thomas Schansman, nabestaande van MH17 en aanwezig op de MH17-lezing in mei. Sterker nog, hij kwam na de tolk van de nepgetuige als spreker aan het woord, en negeerde bij zijn vraag stoïcijns wat door NRC als een onrust veroorzakende complottheorie wordt opgeklopt (video vanaf 1'29"55, Schansman vanaf 1'32"30). Ook hij wil de audio van Omtzigts gesprek met Jeroen van Rijsbergen, de Oekraïense "nepgetuige" en diens tolk graag integraal horen. Net als wij, net als Pieter Klein, net als iedereen met verstand van MH17. Omdat we graag zelf oordelen over wat NRC zo stellig maar slecht onderbouwd beweert.

Heck en Kouwenhoven geven de audio echter niet vrij en beroepen zich daarbij op bronbescherming (terwijl iedereen al weet dat hun enige bron de complotdenker Van Rijsbergen is). NRC pompt ondertussen een nieuwe inktkogel tussen de ribben van Omtzigt, in de vorm van een column van Joshua Livestro. Daarin staan beschuldigingen aan het adres van het Kamerlid, die hij zelf moeiteloos had kunnen fact- & doodchecken. Is er dan helemaal niemand bij die boeken-, wijn- en Moezelcruisefolder die columns op waarheid controleert, zeker in het geval van zulke zware aantijgingen die nota bene gebaseerd zijn op een artikel dat allang helemaal uit elkaar getrokken is en als opgeklopte onzin is afgeserveerd?

De column van Joske staat hier. Dat Livestro onbetrouwbaar en ongeloofwaardig is (hij erkende nota bene zelf op camera dat hij laster verzint om tegenstanders te besmeuren), mag geen nieuws heten. Dat hij zijn eigen oud-medewerkers openlijk afvalt, is ook al langer bekend: Omtzigt schreef op Jalta ooit wat stukken - nota bene over MH17. Sterker nog: zelfs Jalta-auteur Ewout Klei twijfelt dusdanig aan de lezing van NRC dat hij zijn eigen (nogal schreeuwerige) stukje over de kwestie maar weer offline heeft gehaald (hier de cache ter bewijs).

Dat NRC uitgerekend in deze kwestie dus op verwarde opruier Livestro vertrouwt om hun nepnieuws in een column te verdedigen, is meer dan wonderlijk - maar ook des te meer reden om het te bestrijden. Met alle liefde en plezier, overigens. We zitten er inmiddels toch lekker al in. We lezen niet alles, maar pakken wat relevante passages om inhoudelijk te weerleggen. Na de breek!

Kloosried van een karaktermoord

Livestroman: "Nu wil ik graag accepteren dat Omtzigt een hardwerkend Kamerlid is. Dat ontslaat me echter niet van mijn plicht om zijn optreden kritisch te beoordelen."
GeenStijl: Helaas. Plicht verzuimd. En dat gaan we hieronder toelichten.

Livestroman: "[Omtzigt] wist dat de getuigenverklaring vals was. In plaats van de man daarop te wijzen, bood hij aan zijn bijdrage te helpen voorbereiden. Voor dat besluit valt geen logische verklaring te verzinnen."
GeenStijl: Dat Livestro niet bij machte is om een 'logische verklaring' te verzinnen, betekent niet dat die niet bestaat. Marieke de Hoon, die de lezing organiseerde, heeft in deze twitterdraad uitgebreid verklaard waarom Omtzigt de man vermoedelijk souffleerde. Namelijk: om de verstoring van de lezing door deze man zo kort mogelijk te houden. Dat is een uitermate logische verklaring, die door diverse aanwezigen wordt ondersteund. Van NRC zelf was niemand aanwezig aan de VU, Livestro incluis. Bovendien: de verklaring van de man is helemaal niet per definitie vals, want meerdere getuigen hebben verklaard (Oekraïense) vliegtuigen in het luchtruim gezien te hebben op 17 juli 2014 - wat ook gewoon in NRC (zomer 2015) terug te lezen is. Omtzigt twitterde zelf in mei 2016 deze nuance daarover: "En om heel precies te zijn: vliegtuigen in de buurt MH17 is niet hetzelfde als militair vliegtuig heeft MH17 neergehaald." Precies dat.

Livestroman: "Omtzigt is recidivist als het gaat om ruimte geven aan MH17-samenzweringstheorieën. Iemand met de Twitternaam @queenofunseen stelde in februari 2016 de vraag: „Spaanse aircontroller is spoorloos, waar is zijn Twitterverslag?” Omtzigts reactie: „Beste @queenofunseen, de OVV heeft de luchtverkeersleider van de MH17 nooit gesproken. Nog zoiets raars dus.”  Onderzoek had echter allang aangetoond dat het ‘Twitterverslag van de Spaanse aircontroller’ – tweets waarin werd geclaimd dat de MH17 was neergehaald door een Oekraïense raket – een verzinsel was. De dossiertijger Omtzigt wist dit ongetwijfeld."
GeenStijl: Om met de laatste zin te beginnen: dossiertijger Omtzigt wist dit inderdaad, blijkt bij navraag. Maar in zijn reactie op @queenofunseen (inderdaad een gekkie, check die timeline) gaat Omtzigt helemaal niet in op de "Spaanse luchtverkeersleider" (dat was @spainbuca en die is opgeschort door Twitter wegens nepnieuws/propaganda-tweets die nog terug te lezen zijn op aluhoedjes wappiesite Wanttoknow - disclaimer: fake news!). Omtzigt reageert zelf echter met een feit. De OVV heeft namelijk openbaar erkend de Oekraïense luchtverkeersleiders niet gesproken te hebben:

De laatste die met MH17 sprak is niet gehoord door de MH17-onderzoekers. Ja, dat is inderdaad raar.

GeenStijl (vervolg): @queenofunseen ratelt onder die tweet overigens een heleboel dingen, waaruit Livestro zelf een vraag heeft gedestilleerd en als zodanig heeft geciteerd. Maar ze stelde geen vraag aan Omtzigt, ze beweert alleen maar dingen. OK, de CDA'er had wellicht beter moeten kijken aan welke mafkees hij zijn feitelijke verkeersleiding-tweet richtte, maar dat maakt de inhoud van zijn eigen tweet nog niet onwaar. En dat talloze wappies onzin debiteren over MH17 in zijn timeline, maakt Omtzigt daaraan nog niet medeplichtig. Creatief context weglaten én een citaat vervalsen, dat is wat Livestro hier doet. Deze stelling beoordelen we dus als: Onhandig getweet van Omtzigt maar wederom een vals verwijt in NRC.

Livestro: "Omtzigt linkte niet alleen naar een artikel van de Amerikaanse complotdenker Robert Parry, hij prees het ook aan: „Interessante observaties over bewijsmateriaal VS inzake MH17”. De kern van Parrys artikel? De bewering dat „Amerikaanse hoge resolutie satellietfoto’s” zouden hebben „aangetoond dat er Oekraïense militairen aanwezig waren bij de raketinstallatie die de raket had afgevuurd.” Het was een evident valse verklaring. Waarom verspreidde Omtzigt die dan als „interessante observatie”?
GeenStijl: Ten eerste: het bekt lekker natuurlijk, maar Robert Parry is geen 'complotdenker'. Hij een freelance journalist (wiki) die veel legit opdrachtgevers had en diverse prijzen won voor zijn reporterswerk, inclusief een Harvard-prijs en een (niet-verzilverde) Pulitzer-nominatie. Tegenwoordig is hij online actief en in zijn artikelen is anti-mainstream en (Amerikaanse-) overheidskritiek een drijfveer. Vanwege die kritiek op 'mainstream narratieven' wordt hij vaak in de hoek van de complottisten en/of Poetinverstehers geduwd, zoals ook hier door Livestro, die dat frame sowieso graag en gretig toepast op mensen & mediaas met wie hij het oneens is.

Social

GeenStijl (vervolg): In het artikel waarin Omtzigt 'interessante observaties' ontwaart, schrijft Parry dat de Amerikanen over gedetailleerde satellietfoto's beschikken ('hoge resolutie' wordt niet gezegd). Dat strookt volledig met MinBuZa Kerry's citaten van onmiddellijk na de aanslag, dat de Amerikanen zagen waar de raket vandaan kwam (Bron):

GeenStijl (vervolg): Het vervolg van Livestro's citaat, dat die beelden zouden hebben 'aangetoond dat er Oekraïense militairen aanwezig waren bij de raketinstallatie die de raket had afgevuurd' wordt niet als feitelijke bewering gedaan door Parry, maar is een terugverwijzing naar wat een inlichtingenbron hem vertelde op 20 juli 2014, slechts drie dagen na de aanslag op MH17 - toen nog gans onduidelijk was wie/wat/waar/waarom & hoe. Livestro citeert uitermate selectief uit een lang artikel waarin feiten, terugblik en opinie samengeweven worden en ja, in dat artikel staan inderdaad interessante (kritische) observaties over niet vrijgegeven Amerikaans bewijsmateriaal, waar Kerry hele veelzeggende uitspraken over deed. Daar verwijst Omtzigt naar.

Overigens schreef ook RTL-verslaggever en MH17-volger Jeroen Akkermans een vergelijkbaar artikel rond Kerry, Kiev en de vraag wat betrokken partijen te verbergen hebben. Onze conclusie: in de context van Omtzigts radarbeeldenjacht is het logisch dat hij dit artikel deelde, en complotdenker-denker Livestro zoekt er ten onrechte een complottheorie in.

En dan de uitsmijter: Livestro liegt

Het derde voorbeeld dat Livestro geeft, is een glasharde en bovendien makkelijk te controleren leugen. Daarmee bewijst ook Joske dat hij geen benul heeft van het MH17-dossier, te weinig context kent en alleen op basis van persoonlijke rancune jegens Omtzigt en diens Umfeld een dolkstoot bijdraagt aan de karaktermoord in de avondcourant. Komt-ie:

Livestro: "Nog erger is dat Omtzigt zelf ook een valse verklaring in omloop heeft gebracht. In strijd met wat het rapport van de CITVD (toezichthouder geheime diensten) daadwerkelijk zei, tweette hij in januari 2016: „CITVD bevestigt: volgens geheime diensten had alleen Oekraïne operationele BUK-systemen in Oost-Oekraïne 17/7”.
GeenStijl: Kort en goed: dit is een feit. De CITVD heeft dit gezegd, opgeschreven (pdf) en bevestigd in een hoorzitting. Omtzigt twitterde dus helemaal niets 'in strijd' met het rapport, hij deelt hun letterlijke bevindingen, zo onderschrijft ook dr. Marco Langbroek, fysiek present bij die bewuste hoorzitting (waar Livestro zelf uiteraard niet bij was). Let wel, diens tweets zijn ouder dan de column van Livestro, dus hij had zijn valse beschuldiging kunnen voorkomen met een piepklein beetje onderzoek:

Social

Let ook op de vele (anonieme) anti-Omtzigt-trollen die reageren op de tweets van Langbroek!

Livestro: "Toen de Russische pers met zijn tweet aan de haal ging, publiceerde hij een quasi-correctie. Geen mea culpa maar een gladde verklaring waarin hij de schuld afschoof op de Russische media: „Sommige Russische media lijken vandaag de dag te denken dat Oekraïne BUK-systemen had op 17 juli 2014 in de door rebellen bezette gebieden. Dat moet onmogelijk zijn.” De gewraakte tweet heeft hij later stilletjes verwijderd."
GeenStijl: Deze tweet is geen 'gladde verklaring', het is wederom feitelijk: de CITVD heeft niet gezegd dat er operationele Oekraïense BUK-systemen in rebellengebied waren, alleen dat Oekraïne volgens inlichtingendiensten als enige over operationele BUK's beschikten. De suggestie van de CITVD is dus dat de BUK die MH17 neerhaalde, uit Rusland moet zijn gekomen. 

De Russische media interpreteren de (inderdaad wat ambigu geformuleerde tweet) van Omtzigt zodat het lijkt alsof Oekraïne als enige over BUK's beschikte en wekken daarmee juist de suggestie dat Kiev de dader is. Kennelijk wilde Omtzigt, die het officiële scenario 'Separatisten schoten MH17 neer met Russische BUK" gewoon volgt, zich niet voor dat karretje laten spannen. Dus: tweet verwijderd en vervangen door een tweet die duidelijk maakt dat hij het Russische narratief niet propageert, volgt of gelooft. Wonderlijk hoe Joshua 'Begrijpend lezen is niet mijn ding' Livestro dat weet om te buigen in een verwijt en een valse beschuldiging.

Conclusie: Lullig Lasteren met Livestro in NRC

Weet je wat de grap van deze wederom veel te lange deconstructie/debunk is? Dat überhaupt  bijna niemand Joshua Livestro serieus neemt, laat staan als autoriteit op het gebied van MH17. Het is echt niet zo dat door deze column van Joske bij demense ineens de schellen van de ogen vallen, of dat hij hiermee "onthult" wat (burger-) journalistieke en politieke MH17-onderzoekers al jaren over het hoofd zien. Als je deze column wil terugbrengen tot een TL;DR, luidt die dat Livestro de laatste is bij NRC die nog denkt dat hij Omtzigt kan omduwen - de rest van het Rokin houdt al lang angstvallig de mond.

Als je wat ruimer concludeert, is het uitermate triest dat NRC het MH17-dossier met deze domme column tot een nog lager welles/nietes over de tweets van Pieter Omtzigt reduceert, want er zijn nog altijd veel serieuze zaken niet opgehelderd en veel vragen blijven onbeantwoord inzake MH17. Bovendien: Onze overheid deed in deze uiterst ingewikkelde zaak ook lang niet alles goed. Zie bijvoorbeeld deze RTL Nieuws-reconstructie, maar denk ook aan het achterhouden van de Kiev-Briefing, wat het narratief over MH17 aantoonbaar heeft beïnvloed, en niet in het voordeel van de waarheid, laat staan de betrouwbaarheid. Ook Frans Timmermans zaaide twijfel en tweespalt met zijn egomane uitbarsting bij Pauw over mondkapjes, nadat hij in de VN Veiligheidsraad in zijn ontstuitbare drang tot prozaïsche politieke statements al een verhaal over gestolen trouwringen had verzonnen. Voor het eerste bood hij excuses aan, maar dat laatste heeft hij nooit recht gezet.

Lasterende Livestro zaait (alweer) valse verhalen over mensen waar hij intellectueel of inhoudelijk niet van kan winnen. Voor een columnist is dat een journalistieke doodzonde. Opstappen lijkt dus de enige juiste keuze. Maar we houden onze adem er niet voor in want in deze kwestie hebben we nog geen enkele zelfreflectie vanuit NRC zien komen.

Social

Roffelende Bonuslol: Is Livestro een Kievtrol?

Social

Oud NRC-correspondent Karel van Wolferen bij Café Weltschmerz

Video


 • 20 November 2017 om 20:00

When you see it...

Door Mosterd

None

Social


 • 20 November 2017 om 19:00

Hoi. Leidsche jesuskipjes willen u

Door Zentgraaff

None

Oproep. Van de EO. Voor een massale bruidjesceremonie in Leiden, ofzo. In ieder geval zoekt kippetjesdispuut "Kordaat" van de jezusvereniging Navigators gezelschap voor de kille winterdagen alsook handjevasthoudings tijdens het kerstgala. Geen ervaring of kleine lichamelijke ongemakken geen probleem, evenals een shaky geloof in de Enige en Ware. Wij houden van feestjes, goede gesprekken en heel veel eten. Wij dagen elkaar uit in ons geloof en leren veel van elkaar door diverse meningen. God zien wij allemaal anders, dus jouw mening past er vast tussen. Verder zijn wij fan van liedjes zingen in canon. Maar daar kunnen wij zeker nog mannenstemmen bij gebruiken! Reageren met bijbelverzen/dickpics/weesgegroetjes kan hierrrrrrrrrrr


 • 20 November 2017 om 18:00

Greet doet voorbedrukte aangifte tegen Rutte 3

Door Ronaldo

None

Social

Er is een website. Er is een filmpje. En er zijn talloze voorbeelden. Talloos zijn ze hoor, die voorbeelden. Beleggen. Huurachterstand. Fysiotherapie. Voedselbank. Rollators. Gratis brillen. Wij maanden wachten, zij niet. Uitkeringen vs. Inkomstenbelasting. Huurwoningproblematiek. Nou ja. U kent ze wel. Die talloze voorbeelden. Wij hebben niet zoveel verstand van juridische dingen en dergelijke, maar iets zegt ons dat hier niet zo 1 2 3 een goede zaak van te maken is. En iets anders zegt ons weer dat het daar niet om gaat. Dus kom maar op met die OPHEF. WOEDE. VERBIJSTERING. En nu u toch op GeenStijl.nl bent...


 • 20 November 2017 om 16:55

Pakjesauto Vlogpiet.TV bekrast in Almere

Door Pritt Stift

None

Vreedzaam protest tegen Zwarte Piet? Dacht het niet. 

Stom. Triest. Sneu. Dit is nou terreur van relschoppende zeurpieten aangejaagd door extreemlinks schoftentuig, Jeffrey A.  en viespeuk Van Jole van BNNVARA. Zagen we al eerder vernielingen in supermarkten waar chocolade sinterklaasfiguren werden kapotgedrukt, nu is ook de hardwerkende particulier de sjaak van de aangezwengelde golf van haat. De dienstwagen van VlogPiet.TV is afgelopen zaterdag ergens tussen 08:00 uur en 20:00 uur in Almere door Nederland-hatend vandaalpus bekrast. Pakjesauto is bestickerd met pepernoten, en niet met plaatjes van Zwarte Pieten/Sinterklazen. Alleen pepernoten dus. Maar dat alleen al is kennelijk voor laffe cultuurvernielers genoeg om hun sleutelbos uit de haatzak te halen. VlogPiet ziet af van aangifte bij de politie, "omdat er toch niks mee gedaan wordt". Busje Commandant halen dan maar & poetsen Piet. What's next, Sunny? Kindertjes met Pietenmutsen van hun fietsjes trappen?


 • 20 November 2017 om 15:55

Nepnieuws! AD zaait (vermoedelijk ingestoken door Russen) twijfel over model Victoria's Secret

Door Ronaldo

Zo mevrouw Ollongren. Daar heeft u een volgend voorbeeldje nepnieuws alweer te pakken.

Sporen wij gratis en voor niets voor u op. Kijk maar eens wat Algemeen Dagblad-redactrice Suzanne Borgdorff de lezertjes wijs wil maken. In haar """onderzoeks"""-artikel aangaande de modellen bij de eerstvolgende Victoria's Secret ondergoedshow, plaatst zij onderstaande foto in de omschrijving van het model Behati Prinsloo.

Terwijl dat is Behati Prinsloo helemaal niet! Dat is Angelina Jolie! Wij weten niet zeker of dit door Russische trollen is bedacht maar het zou zomaar kunnen natuurlijk. Na de breek nog wat meer voorbeelden van foto's die wel of niet Behati Prinsloo zijn.

Wel Behati Prinsloo

Social

Wel Behati Prinsloo (die rechter dan he)

Social


 • 20 November 2017 om 14:45

ACTUELE MUZIEKVIDEO - De BlokkeerFriezen ft. De Kast - Je Komt Hier Niet Voorbij

Door Pritt Stift

None

Video

Allemaal de aanstekers cq smartfoons met lampje te voorschijn & meezingen maarrrr!


 • 20 November 2017 om 13:37

Mensenrechtencollege: Politie discrimineert hoofddoekvrouw in Kwestie Copvod

Door Mosterd

Copvod-uitspraak: profeetpijperij is belangrijker dan het neutraliteitsbeginsel van de politie.

Als je in je kaartspelletje écht niet meer weet of je nou de normen-, waarden-, fatsoen-, respect- of racismetroef moet trekken, kun je altijd nog de diversiteitsjoker op tafel kukelen. Want ben je tegen diversiteit dan ben je tegen positieve discriminatie en ben je tegen positieve discriminatie dan ben je tegen de islam en ben je tegen de islam dan ben je racist of fascist. Maar ja. Politieregels die voor iederéén gelden ≠ discriminatie en vrije keuze van de vrouw ≠ een door Mohammed opgelegd hoofdgordijn omdat de vrouwtjes anders gaan lonken naar de tegenstanders. Wat dan weer wél discriminatie is: een symbool van onderdrukking die alleen gedragen dient te worden door de vrouwtjes. Daar denkt het College voor de Rechten van de Ubermensch inzake de Kwestie Copvod natuurlijk compleet anders over: profeetpijperij prevaleert in Nederland (seculier, u weet wel) boven het neutraliteitsbeginsel van de politie. Ergens in den lande balt de achterban van GroenLinks een genderneutrale vuist.

Social


 • 20 November 2017 om 12:15

Ja hoor: opzeggingen. BeroepsKwetsJankies nu ook boos op Volkskrant wegens 'ZeurPieten'

Door Pritt Stift


Jij een kwetskaart, jij een kwetskaart, IEDEREEN EEN KWETSKAART!

Social

Het is weer genieten op de sociaalmediaas. De beroepsgekwetsten die menen dat het oerhollandsche Sinterklaasfeest ongeveer hetzelfde is als met 40 graden werken op een plantage met een ketting om de enkel, hebben een nieuwe Gemene Slavendrijver ontdekt. De Volkskrant, wegens het gebruik van het woord ZEURPIETEN. Woord staat tussen haakjes, maar dat zien de door jarenlange opgefokte kwetswoede verblinde niet. Ombudsman, zeg er eens wat van!

Social

Social

Social


 • 20 November 2017 om 12:00

Privacyvermoordende EU-regel vingerafdrukken in paspoort SLAAT HELEMAAL NERGENS OP

Door Ronaldo

Echt alles aan dit bericht is kut. Superkut.

"De verplichting komt voort uit Europese afspraken." Aha. "Alleen al het aanschaffen van ongeveer 4800 vingerafdrukscanners werd voor de invoering geschat op 32 miljoen euro." Grrrr. "Sinds 2009 zijn er ongeveer 20 miljoen vingerafdrukken afgenomen bij Nederlandse burgers." Jeuzes. "Maar na de invoering is er niets meer mee gedaan." BONK BONK BONK. "Ook in het buitenland kan niemand de Nederlandse vingerafdrukken uitlezen." Hihihi. "Nederland kan niet zomaar zelf stoppen met het opnemen van vingerafdrukken. Omdat vingerafdrukken verplicht zijn volgens een Europese richtlijn, is het lastig om hier onderuit te komen. In 2014 deed toenmalig minister Plasterk op verzoek van de Tweede Kamer al eens een poging in Brussel, maar hij kwam van een koude kermis thuis." JAMAAR JAMAAR JAMAAR.

Zucht.

Social


 • 20 November 2017 om 11:01

Charles Manson gestopt met roken

Door Zentgraaff

None

Video

Charles Manson is niet meer. De haatprediker van de counterculture overleed op 83-jarige leeftijd in een Californische cel. Nouja, opgeruimd staat netjes zullen we maar zeggen. Van Rossem was trouwens een week lang niet weg te slepen voor de serie Mindhunter, dus die moet u maar even kijken ter nagedachtenis aan een van de grootste gekken van de vorige eeuw. Lezen kan ook: wat te denken van deze legendarische longread van de Rolling Stone uit 1970 of een stukkie uit de reconstructie van Vincent Bugliosi?

Ps.: als je een fangirl bent kun je natuurlijk ook gewoon een kruisje (desnoods met wat haakjes) op je voorhoofd plempen. MZUZD! 


 • 20 November 2017 om 10:05

Hoofddoekjespartij GroenLinks stelt kamervragen na schokkende Nieuwsuur-repo over islam-gif

Door Zentgraaff

None

Nee maar! GroenLinks ook al RedPilled. Dat we dit toch nog mogen meemaken op onze oude dag (14 is op het internet al poepiebejaard, immers). GroenLinks heeft ook eens ingezien dat het monsterverbond van progressief links en conservatief moslimrechts toch niet helemaal handig blijkt en stelt nu gewoon kamervragen over het toenemende salafisme in Nederland. Wel alle kaakklemmen op een stokje. Zelfs onze sheikwatch-evergreen van de gendergesegregeerde islamclubs op de Vrije Untergangsdesabendlandesiteit komt voorbij. Nieuwsuur terugkijken kan trouwens hierrrrr en een bloedeloze, volstrekt naïeve samenvatting van de opkomst van de Zwarte Kraaien met vriendelijke algoedprater JJ de Ruiter kan daarrrrrrr. Nu gaan we verder even heel verdrietig zijn voor de mensen die werkelijk denken dat muziek een vreselijke zonde is. Wat een leeg en tragisch kutleven heb je dan zeg. 

Video


 • 20 November 2017 om 08:59
Gisteren โ€” 19 November 2017GeenStijl

Hahaha. Al meer dan 25.000 zwarte pieken opgehaald om boetes File-Frysken te betalen

Door Van Rossem

Hè jongens laten we nog één rondje ouwenelen over de geslaagde Sinterklaasintocht, bij de laatste borrel voor we onze schoen gaan zetten en in gespannen afwachting tevreden naar bed gaan.

Nee, demonstraties demonteren is niet netjes, maar het halve land doorrijden om andermans kinderfeest te verzieken is nog veel stommer. (Ome Carel schreef daar een mooi verhaaltje over in zijn Grote Boek, want de ene hypocriet is immers de andere niet als het op demonstratierecht aankomt.) We hebben dus nog steeds een fijn gevoel bij het Friese burgerverzet tegen die ouwe Randstadbussen vol klagende kapoentjes. Een grens werd getrokken en wij zijn Team Rest van Nederland. Dus toen het OM bekend maakte dat ze de File-Frysken gaat vervolgen, dachten wij: ahjoh als er boetes uitgedeeld worden, gaan wij wel ff met de roze mijter rond en dan hebben we die paar pepernoten zo bij elkaar. HELEMAAL NIET NODIG. Ene Robin heeft al een crowdfundpagina gemaakt en die knalde binnen een etmaal door de 25.000 pietermannen. Iedereen en z'n UvA-SJW pissig op dat provinciale crowdfundamentalisme natuurlijk en dat draagt alleen maar bij aan dit heerlijke avondje. Van opruiing is volgens deze advocaat geen sprake dus dan hou je alleen maar wat Wet Mulder-boetes over. Stilstaan op de rijbaan van de snelweg: 370 chocomunten. Stilstaan met mogelijk gevaar voor anderen: 140 pepernoten. Doe dat maal ± 25 File-Frysken en je hebt aan < 15.000 genoeg, want een gratis advocaat hebben ze ook al. Kan het forse restje Zwarte Poet straks mooi naar een goed doel. Onze suggestie: De Sinterklaasbank voor cadeautjes voor arme kindertjes. Iedereen wint, zegt de Sint.


 • 19 November 2017 om 20:30

Geachte adverteerders van de @Volkskrant........ Wat DOEN jullie bij die zure CO2-drammers?

Door Pritt Stift

None

Zogenaamd keurige "klimaatkrant" Volkskrant graait goudgeld met vliegvakantie advertenties. En pakt en passant ook even magere knaken MilieuDefensie mee.

Bovenstaande advertentie van MilieuDefensie stond afgelopen week in de Volkskrant. Niks mis mee. Schone lucht, daar is geen fatsoenlijk ademend mens tegen natuurlijk. Samen krijgen we het voor elkaar. Schitterend activistisch zinnetje ook. "Samen" is het meest solidaire woord des Nederlands. Alleen jammer dat diezelfde Volkskrant categorisch NIET samen meedoet met MilieuDefensie door gansch het progressieve volk op vliegvakantie te sturen naar verre oorden. Terwijl de Volkskrant tjokvolstaat met berichten over "De zeespiegel stijgt. Tuvalu is verloren. Bora Bora verzuipt. Salomonseilanden foetsie. CO2 dit, CO2 dat." pluggen de Paarse Broeken van de Persgoep verkansies met een vliegtuig naar een ver land als een malle. Na de break alle vliegvakantie advertenties uit een weekje Volkskrant. Daar schrik je toch van.


NB: De advertenties uit Volkskrant Magazine aka Het Corendon Katern zijn niet meegeteld. Meer daarover bij de VK Ombudsman. En gisteravond bij Nieuwsuur zeiden ze het ook al: Volkskrant = allemaal dode ijsbeerpuppies.

Social


 • 19 November 2017 om 19:00

De Van Jole niet-aan-mijn-kruis-woordpuzzel

Door Mosterd


Superleuk voor de zondag en oplossen moet verplicht om je autisme te beteugelen, deze niet-aan-mijn-kruis-woordpuzzel zomaar gevonden op het heilige internet. Sneller oplossen is stoerder en dan krijg je ook nog eens een niet-aan-mijn-kruis-woord-diploma. Dat certificaat screenshotten + printen en per briefkaart sturen naar Wim T. Schippersplein 3, 1217 WD Hilversum. Opscheppen in de comments mag natuurlijk ook. Inclusief zoekwoord 'JA' want 'NEE' kent-ie niet. Bepotelpuzzelplezier na de klik, rakkers.


 • 19 November 2017 om 17:00

Video. Historicus Dan Carlin bij Joe Rogan. *PLOP*

Door Spartacus

None

Voor wie de naam nog niet kent: teek noot. Dan Carlin is namelijk uw geschiedenisdocent, u wist het alleen nog niet.  Z'n podcastserie "Dan Carlin's Hardcore History" is op bijna elk platform te vinden, en z'n claim to fame was waarschijnlijk zijn 5-delige en in totaal meer dan 22 uur (!) durende serie over de Eerste Wereldoorlog: "Blueprint for Armageddon". En er is een goede reden dat dit binnen de aandachtsspanne van demense valt. In al zijn bescheidenheid insisteert Dan altijd dat hij geen historicus, maar slechts een hobbyist en hoogstens een story teller is. Dat laatste is in ieder geval waar, en het werkt zo goed omdat zijn vertellingen eigenlijk een soort uit de hand gelopen human interest-verhalen zijn. De ervaring en beleving van de soldaat aan de frontlinie staat altijd centraal, en wordt kundig gestut met eerstehandsbronnen zoals briefwisselingen en ooggetuigenverslagen. Evenzo de moeite waard is z'n driedelige 12,5 uur durende serie "King of Kings" over Cyrus de Grote en de opkomst en val van het Perzische keizerrijk, die opent met een prachtig stukje hoe de Spartanen spraken, volgens Dan namelijk als een een kruising tussen Batman en Dirty Harry, en dat is tevens waar het woord "laconiek" vandaan komt, omdat de Spartanen bekend stonden als de Lacedaemonians. Nog zo'n zinnetje uit die serie dat erg is blijven hangen, is een citaatje van historicus Pierre Briant. Verwijzend naar het feit dat we het voor die periode vooral met de bronnen van Griekse historicus Herodotus moeten doen, die zelf pas twee eeuwen later geboren werd en  naast historicus ook een soort playwright was en dingen dus mogelijk graag wat theatraler neerschreef, zei Briant: "You have to believe in ancient history, even if it's not true. (*)" Zulks sluit natuurlijk erg aan op wat ome Peterson altijd zegt als hij het over mythologie heeft: 'Myths may not actually be true, but in a sense, they're more true than you,' omdat mythes een soort uitgekristalliseerde vormen van archetypische motieven zijn, waarin gestolde wijsheden besloten liggen die meta true zijn, omdat ze je vertellen hoe in de wereld te zijn. Z'n eenmalige bijna zes uur durende podcast over de Koude Oorlog, "Destroyer of Worlds" is trouwens ook geweldig. Maar goed, hoorden we daar nu iemand uit de zaal vragen welke Wehrmacht er - gecorrigeerd voor technologische ontwikkelingen - sterker was, die uit WW1 of WW2? Vooruit.

Video


 • 19 November 2017 om 15:35

Rapnieuws! Zingende BiZa-ambtenaren van Ollongren rappen over diversiteit

Door Van Rossem

Er gaat weleens wat fout met de ICT’s bij de overheid. Omdat alles wordt gefinancierd met gemeenschapsgeld heeft het verder geen gevolgen voor de verantwoordelijken.

Video

En stel hè. Stel dat je als Directeur Generaal zo hard faalt, dan is er altijd wel een nieuw DG’tje voor je te vinden binnen dezelfde overheid. Is er niets beschikbaar? Dan helpt het ‘partijkartel’ en creëert deze baantjes als pure magie uit het niets. Politici kunnen wel roepen dat de overheid kleiner moet worden, maar daarentegen lijken de verantwoordelijkheidsvrije directeursfuncties alleen maar toe te nemen. Los daarvan schijnt de nieuwe regering iets nieuws te proberen om de ICT van de overheid te verbeteren. Iets wat nog nooit is geprobeerd… Rappen. Het enige wat ontbreekt bij deze in de tweede  puberteit verkerende oudere jongens en meiden van Binnenlandse Zaken is een “feat. Boef en Ismo”. Al moet zelfs Greet bekennen dat hij liever naar Morocash luistert dan deze “klaar voor Idols”-zijnde ambtenaren. En even mensen… Dit is dus de absolute top wat betreft overheid ICT in Nederland. Kijk met een lolletje op z’n tijd is niets mis. Maar als alles om je heen LETTERLIJK aan het instorten is dan is dit gerapratel over "diversiteit" op z’n smalst wat minder gepast. Oordeel zelf en kijk naar de heimelijk gemaakte opnamen hierboven. PS. Er gaan geruchten dat de slimme jongens en meiden van VenJ/JenV kijken naar nieuwe anti-terreurmaatregelen en daar is ook een video van gelekt:

Video

 • 19 November 2017 om 14:14

Mannendag! Dus hak hout, drink bier, wees trots

Door Mosterd

None

Hoera het is vandaag Internationale Mannendag. En terwijl de agenda op Internationale Vrouwendag en op alle andere genderneutrale dagen is volgekalkt met door types als Timmerfrans georganiseerde inclusieve inclusiviteit, proosten mannen op mannendag in stilte op het leven. Daar heb je echt geen Bionica Smeetsiaans dédain voor nodig, met haar 'volgend jaar helpen de vrouwtjes wel organiseren'. Dus doe gewoon eens als een man. Doe dingen die vrouwen niet kunnen.

Hak hout. En als je geen hout nodig hebt, hak je maar een random boom om. Parkeer je auto achteruit in. Rijd het parkeervak uit. En parkeer opnieuw achteruit in. Noem je beste vriend 'homo'. Noem alle gasten van je voetbalteam 'flikkers'. Lach om scheten. Vang vis. Luister naar Jim Croce, maar ook naar Rammstein. Open de wijnfles en de appelmoes. Verwijder de browsegeschiedenis op je telefoon. Ga met je mes eerst door de boter en daarna door de pindakaas. Lees een krant. Huil om Feyenoord. Zet lege verpakkingen terug in de koelkast. Drink veel zwarte koffie. Praat niet als wigger. Ga bij een barbecue áltijd bij het vlees staan kloten. Repareer iets aan je auto. Vang een spin met je blote mannenklauwen. Speel darts in een kroeg. Kijk naar Max Verstappen, ook de kwalificatie. Wijzig de bureaubladachtergrond in de foto van een Ferrari. Of een gevechtshelikopter. Bescherm een vrouw. Smeer een bougie. Peuter in je neus. Werk hard. Ga naar de bouwmarkt en vul je compleet nutteloze verzameling gereedschap verder aan. Altijd zelf rijden, behalve als je hebt gezopen. Maai het gras. Drink bier & master de kunst van het 'bierflesje openen' op zo veel mogelijk manieren: van aansteker tot ring tot belt buckle. Schop altijd tegen een rondslingerende voetbal. Zit met je hand in je broek. Vreet een kapsalon als je dronken bent. Aai honden. Ga een uur lang doelloos naar een kampvuur zitten staren. Klaverjas en áltijd roem melden, ook als je nat dreigt te gaan. Druk op, ook al is het maar drie keer. Laat de bril na het zeiken altijd omhoog staan. Koop vetbollen voor vogels. Groei een baard. Ga naar de TT van Assen. Kijk alle films met Steven Seagal. Eet grote lappen vlees. Vreet je bord altijd in 1x leeg en doe niet aan 'stukje bewaren voor later'. Doe lief voor vrouwen. Betaal de rekening. Doe de onbenullige dingen die je pa ook deed.

Want wat de Volkskrant ook schrijft, wat er in De Balie ook besproken wordt, wat Jet Bussemaker ook heeft geroepen, wat GenderneutraalLinks bij monde van de masculiene lesbienne Jesse Klaver ook roept: het is best oké om man te zijn. Geniet ervan.


 • 19 November 2017 om 12:30

Bassiehof - Politiek en media moeten op hun hoede zijn voor Kajsa 'Nepnieuws' Ollongren

Door Redactie

None

Vuurdoop voor minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) afgelopen week. Ze mocht woensdag en donderdag haar begroting verdedigen in de Nationale Vergaderzaal. Daar gingen drie pagina's interview in de Telegraaf aan vooraf. Boodschap: Nederland gaat gebukt onder NEPNIEUWS! Als voorbeeld noemde Ollongren een Russische nepwebsite die zou doorgaan voor eentje van de Nederlandse overheid vol met desinformatie over de ramp met de MH17. Welke website dat dan was wilde ze in krant noch Kamer zeggen. Wel was het belangrijk om de sleepwet aan te nemen in de strijd tegen al dat ongedefinieerde nepnieuws. Juist ja.

Bijdrage Martin Bosma was géén nepnieuws

Termen als nepnieuws zijn nooit in goede handen bij politici. Het debat ontspoorde dan ook volledig. Eerst kreeg PVV'er Martin Bosma het verwijt van Ollongren dat hij nepnieuws de wereld inbracht. Reden: zijn kanttekening dat Ollongren met haar opmerking dat Amsterdam zich van de rest van het land zou afscheiden als Geert Wilders premier zou worden, zou kunnen leiden tot dertig jaar gevangenisstraf. Hoezo was dat nepnieuws? Bosma zei het open en bloot in de Tweede Kamer en was duidelijk herkenbaar als PVV Kamerlid. Bovendien had Ollongren het in haar vorige functie als tweede man van Eberhard van der Laan létterlijk gezegd op een gemeentelijk nieuwjaarspartijtje.

Denk maakt ook geen nepnieuws (De PvdA deed een poging)

Het zaadje was gezaaid, onderling gingen ook Kamerleden met elkaar in de clinch. D66 en SGP verweten DENK het maken van nepnieuws. Tunahan Kuzu en zijn wild thundering DENK-herd zijn nogal bedreven in het maken van filmpjes waarin ze andere Kamerleden aanvallen, zoals u weet. Die DENK-video's verspreiden ze op social media van DENK. Zoals de DENK-Twitter- en de DENK-Facebook accounts. In als die DENK-filmpjes rechtsboven in beeld het logo van DENK. Dat is dus geen nepnieuws, dat heet propaganda. Van de partij genaamd DENK. Wel is DENK een keer betrapt op trolling (dat is iets anders als nepnieuws, mind you). Overigens de enige partij die ooit (deels) succesvol nepnieuws wist te maken was de PvdA.

LOLWUT; PVV en de Lange Arm van Poetin?

Wie tijdens het debat het bontst maakte was kersvers CDA Kamerlid Harry van der Molen. De christenfeut verweet Martin Bosma in een bijzin dat de PVV nooit afstand neemt van de Lange Arm van Poetin. Bosma ontplofte terecht/ Sinds wanneer loopt de PVV aan de leiband van het Kremlin?

Weet u nog, het plenaire MH17 debat op woensdag 26 oktober vorig jaar? Voor u geknipt uit de handelingen; PVV Kamerlid Raymond de Roon:

"De BUK-raket kwam uit Rusland, werd teruggebracht naar Rusland en werd ingezet vanuit rebellengebied (-) Rusland heeft flink wat uit te leggen. (-) Nederland moet assertief optreden. Zo moeten de leugenachtige verklaringen die Rusland tot op heden heeft verspreid, in internationaal verband keihard worden aangevochten. (-) We zien op dit moment namelijk alleen maar een Rusland dat met desinformatie strooit."

Gevaar voor de media

Dat die poltici elkander de hersens inslaan met nep-nepnieuws moeten ze zelf weten als is het niet wenselijk. Potentieel slachtoffer is de journalistiek. Neem nou Joshua Livestro die geïnspireerd door Ollongren een 'Ik klaag aan' naar GeenStijl gooide. Zelf stopte ik even met twitteren toen een PvdA'er uit de laagste regionen (Heerenveen!) suggereerde dat mijn broodheer TPO zou gaan samenwerken met een Russisch staatspersbureau nadat ik een 'aardverschuiving in medialand' had aangekondigd. Niks van dat. dat aangekondigde natuurgeweld bleek de Kleine Kale Kapelmeester die na eerdere vingeroefeningen nu voor het volledige concert gaat. Maar leuk is het niet, waarom zou je TPO met Rusland in verband brengen anders dan een kwaadaardige agenda willen uitvoeren?

We weten dus inmiddels dat minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren bereid is de term nepnieuws in te zetten voor politiek gewin. Die strategie kan ze ook richten op media die onwelgevallige artikelen over de D66-jonkvrouw schrijven. Of over het kabinet. Of de rijksoverheid in het algemeen.

Bij Defensie zien ze het wel zitten

Dat zijn geen grappen. In de hoogste regionen van de krijgsmacht werd in augustus gepleit voor een intensieve samenwerking tussen media en overheid om nepnieuws tegen te gaan. Media zouden door de overheid goedgekeurde berichten moeten afrdukken.

Ollongren zei afgelopen week in de Tweede Kamer dat ze in gesprek wil met Facebook en Google maar ook met Nederlandse media. Dat is een doodenge ontwikkeling omdat ze zelf overduidelijk niet weet wat nepnieuws is en geen voorbeelden heeft behoudens een website waarvan ze de URL niet wil noemen. Maar dus wel druk doende is om beleid tegen dat verduivelde nepnieuws uit te zetten, met de Sleepwet in de hand.

Lange Quote van Martin Bosma die het wel samenvat

Of zoals Martin Bosma donderdag tijdens het debat tegen Ollongren zei:

"Alles wordt fakenieuws gemaakt, of althans zo bestempeld, en vervolgens buiten de orde geplaatst. Op allerlei manieren wordt er dan actie tegen ondernomen. We zien dat nu al een beetje met de blauwe vinkjes rondon Twitter. Dat gaat dan om extreemrechts. Ik weet nooit wat extreemrechts is. Dat wordt allemaal niet gedefinieerd. Het zijn van die bangmaaktermen, net zoals ook 'fakenieuws' een brede bangmaakterm is. Je ziet in de praktijk dat de vrijheid van meningsuiting met dat soort vage argumenten wordt aangepakt. Die kreet 'fakenieuws' wordt te pas en te onpas gebruikt. Die kreet wordt ook gebruikt bij het bestrijden van elke niet politek-correcte meningsuiting. Dat betoogde ik dus in de eerste termijn. De minister gaf mij daar volledig gelijk in, want zij betitelde mijn eigen bijdrage in de eerste termijn als fakenieuws. Die vrijheid heeft ze: dat vind ik best. Maar ja, ze kwam zelf aan met een definitie van fakenieuws en dan ging het over statelijke actoren. Ik ben geen statelijke actor. Dat geeft al aan dat die kreet 'fakenieuws' breder en breder en breder wordt. Dat is een zeer gevaarlijke ontwikkeling."

Zoveel is duidelijk: poltiek en media moeten op hun hoede zijn van Kajsa 'Nepnieuws' Ollongren. En burgers ook.

Funfact: Vicepremier De Jonge brengt Ollongren in lastig parket

Vicepremier Hugo de Jonge (CDA/Volksgezondheid/Malle Schoenen) verving Eerste Minister Mark Rute vrijdag tijden de Ministerraad. Dat betekende dat hij bij de NOS mocht aanschuiven als invaller voor het wekelijkse gesprek met de minister-president. Rob Trip wilde van hem weten of Ollongren nog met meer informatie zal komen over die vermeende Russische inmenging. "Zonder twijfel," zei hij tweemaal. Au, dan heeft Ollongron donderdag het debat dus overleefd en dan gaat De Jonge zich er een dag later nog even tegenaan bemoeien. Dat hoorde SP Kamerlid Ronald van Raak dus ook en die gooide binnen een kwartier na uitzending de volgende Kamervraag bij Ollongren over de schutting"

"Wanneer wilt u voldoen aan de belofte van vicepremier De Jong dat u snel alsnog met concrete voorbeelden komt van verspreiding van nepnieuws door de Russen in ons land" Met de toevoeging het antwoord gaarne dinsdag voor 10:00 uur naar de Tweede Kamer te sturen.

Op het Ministerie van Binnenlandse Zaken klonk een luide vloek.

BAS PATERNOTTE


 • 19 November 2017 om 11:00
OuderGeenStijl

2017. KickOut Zwarte Piet bij Dokkum vermoord

Door Pritt Stift

None

Stijlloze comment-server zegt Vol = Vol na 1500 tegels en wordt wat traag. Daarom hier verder ouwenelen over De Busreis van het Jaar. Veel plezier & oant moarn.


 • 18 November 2017 om 23:00
โŒ