[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 27 Mei 2018GeenStijl

Bejaarde GeenPeil-vrijwilliger in scootmobiel belaagd tijdens flyeren voor referendum.nl

Door Van Rossem

'Zomaar' een mailtje uit de GeenPeil-inbox. Een bij ons bekende oudere vrijwilliger uit het zuiden van het land is dit weekend in zijn scootmobiel belaagd door een antifaoïde linksgekkie tijdens het flyeren voor referendum.nl. 

Nou wilden we daar eerst geen ruchtbaarheid aan geven, omdat er nou niet bepaald een 'georganiseerd verzet' is tegen de Hart voor Democratie-campagne. Livestropop jammert wat op twitter, en dat was het wel. Dit is een trieste actie van een eenling, tegen een seniore flyeraar in een scootmobiel, en geen onderdeel van een groter patroon tegen GeenPeil. Maar toch, na een nachtje slapen werd onze teleurstelling woede alleen maar groter over deze laffe actie. Of het nou gaat over Vrij Links dat als "rechtsnationalistisch" wordt geframed door activistisch, of over een lezing in de Rode Hoed van de firma Baudet waar ruiten worden ingegooid door extreemlinks, of over dit onderstaande 'incidentje' in het zuiden (opkliklink). Wat is er toch in dit landje aan de hand dat mensen die het warme bloed van debat en democratie willen rondpompen, met alle (linkse) geweld moeten worden geframed, belaagd of tegengehouden? Mensen in een scootmobiel aanvallen en uitschelden. Doe gvd eens normaal, man.


 • 27 Mei 2018 om 21:30

Gregorius Nekschot Cartoonproblematiek. De belediging van een bevriend staatshoofd

Door Kris Wellen

Deel drie van de relcartoons van de herrezen Gregorius Nekschot, ingeleid door eenmans cartoonwerkgroep Kris Wellen! Deel 1, smadelijke godslastering, staat hierrr en deel 2, majesteitsschennis, is daarrr te vinden. Vandaag: Geitenneukers!

Belediging van een bevriend staatshoofd

Op 10 april 2018 schrapte een zeldzaam daadkrachtige Tweede Kamer het verbod op het beledigen van een bevriend staatshoofd. Een wijs besluit en zonder meer een zegen voor de Vrijheid van Meningsuiting.

Onder de gereformeerde minister-president Hendrik Colijn (1869-1944) bijvoorbeeld hield Nederland in de periode voor de Tweede Wereldoorlog krampachtig vast aan de gevoerde neutraliteitspolitiek. Na het verschijnen van een tegen Adolf Hitler gerichte spotprent in dagblad Het Volk werd hoofdredacteur Johan Ankersmit (1871-1942) in 1936 dan ook door het Openbaar Ministerie gedagvaard op verdenking ‘opzettelijk het hoofd van een bevriende staat te hebben beledigd’.

Het liep uit op een rechtszaak die met grote aandacht werd gevolgd. Ankersmit werd veroordeeld maar later in hoger beroep vrijgesproken omdat het gerechtshof meende dat de kritiek op Hitler weliswaar zwaar was aangezet, maar wettelijk toegestaan. Een oordeel dat later door de Hoge Raad werd bevestigd.

Maar goed, dat was toen.

Huidige ‘bondgenoot’ Turkije ontwikkelt zich onder strakke leiding van Recep Tayyip Erdoğan in hoog tempo tot een fascistische staat. Hoogste tijd dus – nu het beledigen van een bevriend staatshoofd niet langer strafbaar is – om alles uit de kast te halen.

Klik hierrr voor groot.


 • 27 Mei 2018 om 20:00

Tamara - Waarheidsvinding voor kinderjatters

Door Tamara WulffelΓ©

Tamara Wulffelé over jeugdzorg, de zorgwekkende groei van lucratieve uithuisplaatsingen en een heel erg stom 'Actieplan'

Het onderwerp 'kinderen' ligt bij velen gevoelig en zo ook bij jeugdzorg en aanverwante instanties. Na iedere miskleun van een of andere omhooggevallen gezinsblaaskaak worden de interne regels verder aangescherpt en worden kinderen nog sneller bij hun ouders weggeroofd dan dat je met je ogen kunt knipperen. Een erg overtuigend telefoontje van je buren naar truttenclub jeugdzorg en een overmacht aan politie komt binnen no time onaangekondigd je kind stelen. Terecht of niet, dat mag je later aan de rechter gaan vertellen. Alleen, hoe zwaar weegt de waarheid? 

Nu moet ik zeggen dat ik na 2 keer pleegouder te zijn geweest ook bijna tien jaar lang mensen heb bijgestaan die problemen hadden met dergelijke instanties en dat het lastig is om dit relaas enigszins onbevooroordeeld op te schrijven zonder terug te vallen op persoonlijke ervaring. Laten we het er maar op houden dat jeugdzorg een in mijn ogen noodzakelijk kwaad is. Ze zijn helaas nodig, maar of het helpt is een tweede. Nu was niet alles kommer en kwel, ik heb heus wel fatsoenlijke gezinsvoogden meegemaakt die echt wel hun best deden, maar het systeem werkt gewoon niet. Als jeugdzorg met een spoedbevel kinderen bij mensen thuis komt stelen op basis van een aanname, die aanname wordt vervolgens DRIE!! keer door onafhankelijke psychologen en psychiaters naar het ronde archief verwezen en je krijgt je kinderen vervolgens nog niet terug, dan gaat er dus wat mis. Nou wat dan? 

Waarheidsvinding. Voormalig Kinderombudsman Marc Dullaert concludeerde dit in een vernietigend rapport voor jeugdzorg voor hij ongewild ontheven werd uit zijn functie wegens niet in de pas van Ombudsman Reinier van Zutphen lopen. Die stelde liever Margrite Kalverboer aan en die deed vervolgens helemaal niets met al het werk van haar voorganger. Dullaert was sowieso de eerste die hardop uit durfde te spreken dat jeugdzorg voornamelijk geleid wordt door perverse prikkels als geld. Als je weet dat in 2015 33.000 kids uit huis werden gehaald, in 2016 36.000 kids en in 2017 ruim 46.000 arme kindertjes en je neemt mee dat 1 UHP gemiddeld zo'n 90.000 (BIJLAGE 1, pdf) euro kost, dan kom je op een som van ruim 4 miljard op jaarbasis. En dat zijn alleen nog maar de uithuisplaatsingen. Met de transitie van de zorg van de provincie naar de gemeente in 2015 zijn alle budgetten met ruim een derde teruggeschroefd, dus blijft er met het huidige aantal UHP's nog minder geld over om uithuisplaatsingen te voorkomen en kinderen binnen hun eigen thuis te helpen. Standaard werkwijze is een kind uit huis plukken, het elders proberen te 'fiksen' en dan zien of het terug kan, zonder iets aan de thuissituatie te doen. Werkt dus niet.

Nu zijn er de afgelopen jaren meerdere belangenorganisaties voor ouders en grootouders opgestaan om deze problemen aan te kaarten. Daar waar een jeugdzorgzaak standaard maximaal een half uur krijgt bij de rechtbank, kan er over bomen op erfgrenzen 3 uur of langer gesproken worden. In de praktijk hebben rechters te weinig tijd om rapporten zorgvuldig en weloverwogen te beoordelen. Een gezinsvoogd maakt een rapport, dat gaat naar de kinderbescherming en die is het er vaak mee eens (let wel, die hebben in de meeste gevallen enkel de info die zij van jeugdzorg krijgen en hebben geen contact met de betreffende minderjarige of het gezin!) en de rechter gaat mee in de aanbevelingen die gedaan worden. Het zou al heel veel schelen wanneer kinderen net als bij onze zuiderburen direct een eigen kinderadvocaat krijgen en er een onderzoeksrechter onderzoek en aan waarheidsvinding doet vóór kinderen uit huis worden gehaald. Dus voor het bij de kinderrechter terecht komt. 

Bekende belangenorganisaties voor ouders zijn KOG (Kinderen Ouders Grootouders), SOS Jeugdzorg en bijvoorbeeld het LOC. Nu is die laatste niet zo heel erg boeiend meer, want sinds die subsidie krijgen uit 070 zijn die ineens een stuk minder kritisch. Je gaat immers niet bijten in de hand die je voedt, toch? Onder druk van enkele organisaties, vele ouders en een motie van Tweede Kamerlid Vera Bergkamp is het ministerie van Justitie en Veiligheid overstag gegaan en is er een zak geld met 75.000 euro beschikbaar gesteld voor een "Congres Waarheidsvinding" in samenwerking met de Erasmus Universiteit om meer input van ouders te krijgen voor het door toen nog Minister Van der Steur van J&V geïnitieerde 'Actieplan Waarheidsvinding'.

Echter kwam er zoveel kritiek op dat congres, dat de uitwerking van de tekst en inhoud door de Erasmus Universiteit tot op heden door het ministerie geblokkeerd wordt. Zij krijgen simpelweg de gemaakte geluidsopnames niet, dus wordt er niets verwerkt in het Actieplan-document. In plaats daarvan werden er 4 extra focusbijeenkomsten voor ouders en andere betrokkenen georganiseerd. Uiteraard werd dit niet breed gecommuniceerd, want eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling dat er kritische ouders op zouden duiken. Dus er waren hoofdzakelijk beroepsmatig geïnteresseerden en totaal 31 ouders, waaronder enkele fanatiekelingen die iedere bijeenkomst bezocht hebben. Het was dus de bedoeling dat niet uitgenodigde ouders een inhoudelijke reactie zouden komen geven op een waardeloos actieplan waarvan zij de inhoud niet mochten weten. Juist. 

Aardig detail is trouwens dat de organisatie van die bijeenkomsten en het congres door het ministerie uit handen werd gegeven aan het LOC, je weet wel, die club die subsidie ontvangt. En daarmee zijn we er nog niet, want die huurden vervolgens de DSP-groep in en het hele project kwam onder leiding van Manja Abrahams en Bram van Dijk, die in het verleden een geliefd beleidsmedewerker was bij, je raadt het al: het Ministerie van Veiligheid en Justitie! Meneer heeft daar nog steeds warme banden en zo is het kringetje weer rond. Het congres en de focusbijeenkomsten moesten onafhankelijk en eerlijk zijn om zo zuiver mogelijk een aanvulling te kunnen zijn op het rotplan 'Waarheidsvinding' van Min J&V dat niemand mocht lezen en waar niemand de inhoud van mocht kennen, maar alles moest wel via via in handen zijn van datzelfde Min V&J, want stel je eens voor dat mensen werkelijk hun mening komen geven en dat je er dan nog wat mee moet ook. Nu is het vijfde en vooralsnog laatste concept "Actieplan Waarheidsvinding" op miraculeuze wijze gelekt en online (BIJLAGE 2, docx) gekomen, dus iedereen en z'n moeder heeft het reeds kunnen lezen en wel al vóór de focusbijeenkomsten. Je kunt je voorstellen dat de discussies aldaar niet mals waren, want tot op heden door ouders geuite kritiek is nog steeds niet meegenomen. 

En nu gaat eind mei a.s. dat stomme plan van dat stomme ministerie dat die truttenclub jeugdzorg zou moeten gaan beletten ongemoeid arme kindertjes uit huis te blijven sleuren voor een fijn salaris aangeboden worden aan de Tweede Kamer en niemand die er wat van kan zeggen.

Althans, dat was het plan. Fanatiek oud-advocaat mr. Peter Prinsen zet zich belangeloos in voor de goede zaak en heeft een afstandsverklaring opgesteld waarmee iedereen aan kan geven dat ie het niet eens is met deze gang van zaken en dat zij niet akkoord gaan met dat stomme inhoudsloze rotplan waar niemand wat aan heeft en waarmee het er voor kinderen en hun familie niet beter op wordt.

Iedereen kan die afstandsverklaring tekenen. Ouders, grootouders, meerderjarige kinderen, buren, familieleden. Zie het als een stomp in de maag voor Minister van nu Sander Dekker, een klap in het gezicht van de truttenclub en een dikke vette middelvinger voor Justitie. Luister dan!


 • 27 Mei 2018 om 18:00

Vlaamse meubelfolder NRC doet recordpoging 'allersaaiste festival ooit organiseren'

Door Mosterd

Zitten twee Belgen aan de redactietafel van een krant. Zegt de ene Belg tegen de ander: "Zullen we een festival organiseren?" Zegt de andere Belg: "Is goed."

Social

En dan krijg je dus het ALLERSAAISTE lullenfestival in de geschiedenis van alle festivals ooit. Zelfs voor die grijze draken uit Amsterdam-Zuid met van die witte linnen broeken en zo'n gekleurd vreemdvormig leesbrilletje quasi-intellectueel op de neuspunt moet dit vervelende gebeuren complete verneukerij van de vrije tijd zijn. Luisteren naar de rennende dadel Abdelkader Benhuilie en daar dan ook nog eens 49,50 voor vragen. Een chick die je komt vertellen dat seks gezond is en een andere chick die je vertelt hoe je eco-positief kunt worden. Iets met een hamburger en slaap. Nou mensen, allemaal 7 juli in de agenda pleuren. Lekker naar de schoonfamilie, in een vat lava vallen, glas eten of met je blote voeten op een blokje Lego stampen. Kom op Vandermeersch, ouwe meubelgigant. Doe eens waar je goed in bent en ga eens kranten ma... Nee wacht.


 • 27 Mei 2018 om 16:35

LIVE. Inhaalrace van de Eeuw bij GP van Monaco

Door Mosterd

Stelt u zich toch eens voor.

Alexander Pechtold, dure flessen champagne, glamour, prachtige vrouwen in strakke pakkies - althans op de gigantische boten in een haven alwaar bekende dj's achter de draaitafels staan om rijke Russen te vermaken, kaviaar op je toastje, een onbetaalbare hotelkamer, jetset, hee een wereldberoemde acteur, glitter, raceauto's met 250 door de straten, een Nederlander die moet oppassen dat hij niet te veel op zijn pa gaat lijken maar wel de kans op de (met hoofdletters) Inhaalrace van de Eeuw. Nou dat allemaal, maar dan zonder Alexander Pechtold, en je hebt de hoogmis, de belangrijkste van allemaal: de Grand Prix van Monaco. Dood of de gladiolen voor Max Verstappen, die door een fout in de training achteraan moet starten. Meer F1-plezier bij Autobahn, de editie van 1962 hier, kijken bij Olav & Shag of hier. Hup Max.
UPDATE: Ricciardo wint. Max van P20 naar P9. Wat als. Maar ja, wat als.


 • 27 Mei 2018 om 14:55

BREEK. Mensen massaal onwel in Leiden

Door Pritt Stift

Ambulances, brandweer, traumaheli's en alles

Social

Social

Grip1. Uit het halve land worden ambulances en lifeliners naar Leiden gestuurd, omdat rennende mensen zich niet goed voelen. Later meer. 
Update: Veensenieuws meldt dat er vier mensen worden gereanimeerd.
Update: Politie Leiden: MENSEN, GA AAN DE KANT.
Update: 10 mensen onwel.
Update: Brandweer spuit mensen nat.

Social


 • 27 Mei 2018 om 12:55

Bassiehof – Gedoe bij het Rijksvastgoedbedrijf: Een praktijkvoorbeeld

Door Bas Paternotte

President van de Algemene Rekenkamer Arno Visser wees er vorige week op dat er iets flink mis is met het Rijksvastgoedbedrijf. De overheid heeft aan het verkopen van overheidsgebouwen geen 102 miljoen euro maar 2 miljoen euro overgehouden. Voorwaar een slok op een borrel.

De verkoop van één van de kantoorpanden illustreert volgens de Rekenkamer ‘de problematiek bij verkopen in een ongunstige vastgoedmarkt én de ontoereikende informatievoorziening daarover aan de Tweede Kamer’. De waarde van het kantoorpand werd door het Rijksvastgoedbedrijf in 3 jaar van 11,5 miljoen euro teruggebracht naar een boekwaarde van 3 miljoen euro.

Het Rijksvastgoedbedrijf verkocht het kantoor daarna voor 5,15 miljoen euro. Vervolgens is dit pand door de koper op de dag van levering doorverkocht voor 9,4 miljoen. De verkoper pakte dus in één dag een winst van 4,25 miljoen euro. Het pand in kwestie is het voormalig Belastingkantoor op de Steenvoordelaan 370 te Rijswijk. En de zaak stinkt aan alle kanten. Dat zit zo.

Makelaarskantoor Cushman & Wakefield begeleidde de verkoop namens de overheid. Onthoud die naam. Aertgeerts BV werd de gelukkige koper. Diezelfde dag verkocht dit bedrijf de torenflat door aan een constructie genaamd ‘De Generaal’ waarin Aertgeerts zelf participeert. Het blijft enkele maanden stil maar dan blijkt dat Aertgeerts  IBB Kondor (Onderdeel van verherbouwer VolkerWessels) opdracht geeft het pand te transformeren naar een woongebouw met circa 200 appartementen en een ‘commerciële plint’ om precies te zijn.

Begin oktober 2017 duikt Delta Lloyd Vastgoed in de 120 nieuwe huurappartementen en koopt in grote lijnen het project ´De Generaal´ in Rijswijk. Gekocht van Aertgeerts Bouw dus. Op de website van makelaar Cushman & Wakefield staat vervolgens: Cushman & Wakefield adviseerde Delta Lloyd Vastgoed, in collegiale samenwerking met Capital Value, bij deze transactie.

Wacht eens even: dus Cushman & Wakefield regelde de verkoop voor de overheid én bemiddelde tegelijkertijd bij de doorverkoop aan Delta Lloyd Vastgoed? Dát is het betere hosselen!

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken – verantwoordelijk voor het afstoten van overheidsvastgoed – laat aan Bassiehof weten:

“Het makelaarskantoor Cushman & Wakefield heeft eind 2015 tot begin 2016 het marketingtraject begeleid in opdracht van het RVB. Dit is het traject voorafgaand aan de openbare inschrijving van het pand. De makelaar heeft nog een advies gegeven over de ontvangen biedingen, daarna is zijn rol gestopt. Cushman & Wakefield heeft geen rol gehad in de gunning zelf. Het gunningstraject is door het RVB met ondersteuning van Pels Rijcken gedaan. Er is gekozen voor de hoogste bieder.”

‘Pels Rijcken’ is dus Pels Rijcken & Drooglever en Fortuijn, ook wel bekend als de Landsadvocaat. Het juridische geweten van de overheid.

Klinkt toch als ingewikkeld, nietwaar? Het ministerie zegt tegen Bassiehof over de rol van de Opperadvocaat:

“Zijn reactie is, dat hij deze doorlevering tegen een hoger bedrag, uit en te na heeft gescreend. Dat is namelijk zijn wettelijke taak in dit soort transacties. Hieruit zijn geen onvolkomenheden gebleken en bleek de meerwaarde te zitten in de acties en handelingen van de ontwikkelaar.” 

Sure, maar de belastingbetaler ging voor miljoenen het schip in.

Kamervragen, iemand?


 • 27 Mei 2018 om 11:11

Eindelijk! D66'ers dolenthousiast over referendum

Door Ronaldo

Kijk, zo halen we die 300.000 wel.

Social

Social

Social

Als bij toverslag is D66 opeens rete-enthousiast over het referendum geworden. Zo enthousiast dat je haast zou denken dat die partij is opgericht om de mondige burger meer inspraak te geven in het politieke bestel. Nog even en Alexander Pechtold trekt met een matrozenpetje het land door, terwijl Pia Dijkstra  ziekenhuizen langsgaat om iedereen zo'n kek visitekaartje met referendum.nl erop in de hand te drukken. GOED ZO D66! ZIE JE WEL DAT JULLIE VAN DE DEMOCRATIE HOUDEN! BEDANKT!


 • 27 Mei 2018 om 09:35
OuderGeenStijl

LIVE. Derde Champions League op rij voor Ronaldo, Zidane en judoka Sergio Ramos

Door Ronaldo

Lekker voetbal kijken.

Een bij elkaar gekocht zootje over het paard getilde geparfumeerde multimiljonairs met meer auto's dan IQ-punten gaat vanavond voor het oog van een internationaal miljoenenpubliek opnemen tegen Real Madrid. Maar wij juichen vanavond toch voor Onze Jongens Die Bij Liverpool Spelen Virgil van Dijk en Gini Wijnaldum want de laatste keer dat er nog Nederlanders voor Real Madrid uitkwamen speelde Van Dijk nog voor WDS in Breda. En met dank aan Danny Blind is dit sowieso de laatste kans om dit seizoen nog een keer voor Nederlandse voetballers te juichen. De echte ster van The Reds is Mohamed Salah, EN DAT IS EEN MOSLIM dus ook Hansie Nijenhuis is vanavond voor Liverpool, zolang de spits tenminste geen gekke columnpjes over MH17 schrijft. U kunt het allemaal zien op de ouderwetse kijkbuis via Veronica JohnDeMolEnJohanDerksenTV en/of DAARRR
UPDATE: Nadat Sergio Ramos Salah uit de wedstrijd had gebeukt was het een koud kunstje voor Real: 3-1 door onder meer 2 goals van Bale.

Social

Social

Social


 • 26 Mei 2018 om 20:40

Feynman en/of Feiten – See no evil, hear no evil

Door Feynman

Deze week aan de ene kant een triomfantelijk bericht dat de criminaliteit in ons kikkerlandje daalt, aan de andere kant bleek er anderhalf miljard euro meer verdiend te worden aan wietteelt dan gedacht. Iets wat ook een hoger BBP en afdracht aan Brussel geeft.

Zolang het Wetenschappelijk Onderzoeks- en documentatiecentrum van Justitie en Veiligheid (WODC) nog op de veertiende etage van het ministerie zit, zijn hun rapporten besmet. Alsof het een reclame van een verzekeraar is, een tweedehandsauto of een uitzending in de tijd voor politieke partijen. 

Toch heeft het WODC eindelijk ruiterlijk wordt toegegeven dat de Anti Fascistische Actie zelden wordt vervolgd en daardoor straffeloosheid ervaart. Die conclusie is pijnlijk, maar de beperkte informatiepositie van het WODC is nog veel erger. 

Het eerste praktisch probleem zijn activisten met dezelfde zwarte kleding en gezichtsbedekkende kleding. Daardoor is moeilijk te zien wie precies wat gedaan heeft. Daardoor blijft veel opsporing en vervolging uit. In het sleepnet wordt deze vis niet gevangen.

De samenvatting van het rapport wekt de indruk dat AFA alleen in het buitenland bomaanslagen pleegt. Dat is een beetje vreemd aangezien de politie in 2016 nog een bom gevonden heeft vlak voor een demonstratie. Een bom die de politie een paar maanden lang een nepbom heeft genoemd, om daarna toe te geven hoe het zat. Een Pauline Krikketje. 

Wellicht omdat de bom bestond uit twee grotere rookbommen en een wekker. Voor uw beeldvorming, een videootje van een paar maten kleiner. De antifascisten gebruikten in 1986 ook al zo'n rookbom toen ze deze bij Hotel Cosmopolite naar binnen gooiden tijdens een vergadering van de Centrum Democraten met de Centrumpartij. Het hotel brandde tot de grond toe af.

De secretaresse van de CD viel bij haar vlucht vanuit de eerste etage zo ongelukkig dat haar been moest worden geamputeerd. Later trouwde ze met Hans Janmaat en werd gekozen als Kamerlid. Het behaagde het presidium vervolgens om haar een werkkamer op zolder zonder lift te geven. 

Social

Zo'n onnozel akkefietje valt in het WODC rapport onder het eufemisme “house visits” die hoger in het geweldspectrum zitten. Die worden soms jaren voorbereid. Deze continue geweldsdreiging zorgt ervoor dat (talentvolle) mensen afzien van een baan in de politiek. 

Ondermijning van de samenleving is niet alleen intimidatie, afpersing en omkoping. Het is ook de verdringing van goede ideeën en mensen uit de politiek. Vooral de rechterflank wordt op die manier intellectueel uitgehold door links gedoogbeleid ten opzichte van geweld.

In de periode 2015 tot en met oktober 2017 zijn 182 personen door de politie in verband gebracht met extreem-linkse groeperingen. Toch zijn slechts tientallen aangemerkt als aandachtpersonen. Wat nog veel erger is, van de aandachtpersonen en de nieuwe aanwas ontbreken uitgebreide persoonsdossiers bij de politie.

Door het ontbreken van dat soort dossiers volg ik niet helemaal hoe het WODC tot de conclusie komt dat slechts enkele extremisten tot ernstig geweld bereid zouden zijn. Het is al lastig iemand te doorgronden die je echt kent, laat staan iemand waarnaar geen onderzoek is gedaan. 

Het WODC meldt in haar eigen samenvatting dat slachtoffers in goed overleg met justitie ervoor kiezen om zo min mogelijk aanslagen publiekelijk te melden. Aangezien hetzelfde onderzoek zich voornamelijk op open bronnen baseert, de zoveelste vorm van onderrapportage. 

Waarom het WODC het moet doen met zulke beperkte toegang tot de informatie in het ministerie is duister. Daarmee vallen alle voordelen van huisvesting in het ministerie volledig weg. Omdat de mate van onderrapportage onbekend en instabiel is, is onbekend of ernstige criminaliteit daalt.

De criminaliteit lijkt volgens de officiële cijfers te dalen, maar de opsporingsmogelijkheden en -bereidheid wisselen sterk. Aanslagen met granaten en automatische vuurwapens op coffeeshops zijn een nieuwe trend, ook ver buiten de grachtengordel. 

Het beleid om panden te sluiten om delicten te voorkomen is aanleiding voor criminelen om met militaire wapens te schieten in de hoop dat de burgemeester het pand van een concurrent sluit. Het lukt maar niet bijwerkingen van goed bedoeld beleid te voorspellen.

Het aantal delicten is al jaren een KPI die door de overheid wordt bijgestuurd. Door bijvoorbeeld winkeliers af te kopen waar asielzoekers net een winkeldiefstal hebben gepleegd. Meestal gaat het subtieler, door te weigeren een aangifte op te nemen.

Door gebrek aan recherchecapaciteit worden in Brabant vele drugskartels en aangiftes niet onderzocht, in plaats daarvan worden motorclubs vervolgd. Als iedere vereniging met een overschot aan criminelen moet worden ontmanteld, dan is de Bond van Wetsovertreders de volgende. Vereniging Martijn is verboden, maar gaat ondergronds verder met nog minder toezicht.

Groeperingen die decennia met gewelddadige tegendemonstraties de Vrijheid van Meningsuiting saboteren worden nauwelijks vervolgd, mensen met spontane autopech in Friesland worden allemaal minutieus vervolgd. Deze tunnelvisie op de papieren werkelijkheid in rechtszalen, kranten, onderzoeken en ministeries geeft een nare nasmaak van politiek beladen willekeur.

Met als magnum opus het feodale beschieten van de boodschapper. Wilders wordt weer eens vervolgd, Pechtold niet. Een verschil waar de leden van het Hof geen onderzoek naar wilden doen, waarna ze voorspelbaar en succesvol gewraakt werden. 

We mogen de echte cijfers niet zien, sommige politici niet horen, maar wat bereiken we daarmee?


 • 26 Mei 2018 om 19:33

Video. Doe deze oefening om uw financiΓ«le zorgen weg te nemen

Door Spartacus

Video

Huur, hypotheek, een als salarisverhoging vermomde inflatiecorrectie, cocaïne, Lebara-simkaarten, bivakmutsen, de Schijf-van-vijf, OV, benzine om die gestolen RS6 in de fik te zetten, de aanstaande transferunie, Ruttes immer uitblijvende 1000 euro de neus, uw NRC-abonnement, u kent het wel. Het leven schijnt geld te kosten, en daar hebben we het maar mee te doen. Maar dat betekent niet dat we ons niet een beetje mindful mogen wapenen tegen dit moderne zielsleed. Gelukkig is er nu een oefening, die met negen jaar in de obscuriteit eigenlijk zo oud is, dat-ie nieuw is. Ergens voelt het zelfs tijdloos. Hadden we het maar eerder gekend.


 • 26 Mei 2018 om 18:00

Rob Hoogland geeft garantie op stofzuigers

Door Van Rossem

Die teller van ons, die gaat niet zo hard. Een derde van de krabbels in de helft van de tijd. Gelukkig zagen we wat online influencers van de oude school, zoals Meneer Wynia en Meneer Duk. En vandaag geeft Meneer Hoogland ook zijn zegen aan het referendum:

Social


 • 26 Mei 2018 om 16:06

Tommy Robinson verdwijnt 13 maanden in Britse deugkerker voor 'contempt of court'

Door Spartacus

Britse beuker Tommy Robinson is op staande voet naar de gevangenis gestuurd wegens het filmen buiten een rechtbank waar een moslimpedosekshandelzaak in behandeling was. Hij is opgepakt en dezelfde dag tot 13 maanden cel veroordeeld.

Social

Bovenstaand de arrestatie van Tommy Robinson buiten de Leeds Crown Court. Eind mei 2017 werd hij voor "contempt of court" voorwaardelijk veroordeeld tot 13 maanden gevangenisstraf. Het buiten de rechtbank filmen van verdachten in een grooming gang zaak, terwijl zij het gebouw betraden en verlieten, zou niet toegestaan zijn. Robinson, die eigenlijk Stephen Yaxley-Lennon heet, zou ook kort in de rechtbank zelf gefilmd hebben, wat verboden is. De aanklacht luidt dat Robinson de rechtsgang heeft willen hinderen. Nu is Tommy alsnog gearresteerd, waarschijnlijk omdat hij zich opnieuw 'schuldig' maakte aan het filmen van grooming-verdachten, en zijn voorwaardelijke straf daarmee omzet in een uit te zitten straf. Check het onderstaande draadje voor een aantal bepaald griezelige juridische details, zoals een verbod op media-rapportage over de zaak. Gelukkig staat-ie niet alleen, en wordt er morgen voor zijn vrijlating gedemonstreerd voor London White Hall.

Video

Social

Social

Update: Kamervragen door Wilders, Agema en De Roon

Social


 • 26 Mei 2018 om 14:30

Uitgezette Somalische verkrachter bedreigt slachtoffer vanuit Mogadishu

Door Spartacus

"Jij gaat dood kankerhoer. Vieze vrouw"

Social

Soms loopt een cultureel uitwisselingsproject een beetje van de rails. BEDANKT SOCIAL MEDIA. We horen het Beatrix nog zeggen. "We hebben onze verkrachtingsslachtoffers onder een knop, maar kennen onze buren niet". Nou, zo'n uitspraak gaat nog altijd voorbij de grenzen door merg en been, en in Mogadishu is het zelfs de spreuk op de 5000.000 Shilling bankbiljetten. Mohammed M., de inmiddels uitgezette Somalische asielnomade die eind 2016 Sylvia Veld uit Hoorn aanrandde en probeerde te verkrachten, heeft van zich laten horen en Sylvia met de dood bedreigd. Sylvia is een total champ omdat ze haar aanrander zelf opspoorde met een Iphone-trucje, maar maakt zich zeer begrijpelijk toch een beetje zorgen. "Ik ben blij en bang tegelijk. Blij en opgelucht omdat hij het land uit is. Eindelijk. Bang omdat ik, meteen nadat hij daar was geland, een directe doodsbedreiging uit Somalië heb ontvangen. Het is zeer, zeer intimiderend. Ik weet dat het van hem komt." De bedreiging werd geuit op Facebook. "Jij gaat dood kankerhoer. Vieze vrouw". Sylvia maakt zich vooral zorgen dat Mohammeds kennissen in Nederland onderdeel van de intimidaties gaan worden. Volgens de afdeling Toegepaste Antropologie van het Nederlands Forensisch Instituut komt het ritme, de kleur, klank en interpunctie overeen met gearchiveerde bedreigingen uit islamitische contreien. De politie weet ervan.


 • 26 Mei 2018 om 13:00

Ebru Umar schopt Dijkhoff terug naar aanrecht - Zeven tips voor een Beter Nederland

Door Ebru Umar

"Zijn plannetjes zijn van het niveau gááp en populisme. Blabla voor de bühne omdat hij zieltjes verliest en anderen ze winnen."

Social

Klaas Dijkhoff, wonderkind van de VVD (waarom snap ik niet zo goed, de gast is gepromoveerd en alleen niet-academici vinden dat een prestatie. Iedereen die gestudeerd heeft, weet dat promoveren een statusdingetje is voor luie mensen. Niets makkelijker dan nog 'ns vier jaar de student uithangen, en dan semi-betaald. Veel makkelijker dan een baan scoren in de echte wereld, waar je wordt afgerekend op meetbare resultaten die in een spreadsheet staan. Tel daarbij op dat Klaas nooit in het bedrijfsleven heeft gewerkt maar altijd in ‘de polletiek’ heeft gezeten, kun je gerust stellen dat ‘ie niet onder doet voor Jesse Klaver. Nou ja, toch wel: Jesse hoefde tenminste niet te studeren laat staan promoveren om fractievoorzitter van een politieke partij te worden), hoe dan ook, deze Klaas, het wonderkind van de VVD dus, heeft wat plannetjes. Allemaal keurig gelanceerd op een VVD-congres dus prima zoals het hoort. 

Zijn plannetjes zijn van het niveau gááp en populisme. Blabla voor de bühne omdat hij zieltjes verliest en anderen ze winnen. Nou hop dan: bijstandsuitkeringen moeten omlaag tenzij je je best doet – dan krijg je er wat bij. Vluchtelingen moeten niet automatisch het Nederlanderschap krijgen na vijf jaar maar oprotten – nadat ze hier een opleiding hebben gevolgd.

Gelukkig wordt er ondertussen niet aan het regeerakkoord getornd, dus deze plannetjes zijn voor na 2021. Niveautje duh – never ever gonna happen.

Maar Klaas, als je er toch vier jaar over gaat doen om je plannen uit te werken, neem dan ook wat échte ideeën mee. Hier nog wat relevante aanvullingen. Gewoon, uit de samenleving, van het volk dat jullie toch al minachten en dom vinden. Maar veel relevanter, controversiëler en geëmancipeerder dan wat jij bedacht had. Gratis en voor niets.

1. Koppel een maximumtijd aan de bijstandsuitkering van zeg drie jaar. Gratis geld is geen stimulans om te werken. Extra toeslagen bij gratis geld al helemaal niet. En vrijwilligerswerk koppelen aan een uitkering lijkt leuk maar je zorgt er juist voor dat mensen die wél betaald worden voor werk, dat werk kwijtraken. 

2. Emancipeer Nederland: zorg dat mannen niet hun halve salaris en meer kwijtraken aan de roofkip van wie ze scheiden. Baren is een briljant business model maar werkende mensen (m/v) is wat de Nederlandse samenleving nodig heeft. 

3. Als we dan toch uitkeringen gaan afschaffen: geen AOW voor mensen die nooit gewerkt hebben en al helemaal niet voor huisvrouwen. Hun hele leven lang hebben ze het mantra gehuldigd dat ze ‘er samen met hun man voor hebben gekozen dat ze niet werkt’ en opeens moet ze eigen geld krijgen? Hou op. Als je tot je 67ste afhankelijk kunt zijn van je man cq partner, kan dat na je 67ste ook nog wel. 

4. Vrouwen (en mannen ook) die na een (academische) opleiding stoppen met werken of part time gaan werken en daarnaast hun hand ophouden bij hun partner, moeten hun opleiding terugbetalen. Als je nooit de intentie hebt gehad om te werken, maar die hele opleiding een IRL Tinder-poging was om een partner te vinden en daarna niet te werken, heb je gemeenschapsgeld verkwist. 

5. Dat Nederlanderschap, laten we het daar ook 'ns over hebben: waarom zou je mensen die geen baan hebben, die niet de taal spreken, die een andere cultuur en ook godsdienst aanhangen, de Nederlandse nationaliteit geven? Omdat je anders discrimineert? Dus discrimineren mag niet, maar je samenleving en maatschappij ontwrichten mag wel. Logisch. Ik weet het goedgemaakt: alleen een percentage (zeg 10%) anders-culturelen en -gelovigen mogen Nederlander worden en de selectie gaat via loting. Als je studenten middels een loting kunt toelaten tot een studie, is er niets inhumaans aan om vreemden te laten loten voor het Nederlanderschap.

6. Kinderen van ‘vluchtelingen’ zijn ook al zo’n prachtig business model – voor vluchtelingen. Zwangere vrouwen mogen niet vliegen, waarom zouden wij hun kinderen dan toch moeten accepteren als ze eenmaal hier geboren zijn? Het rekken van procedures om mensen hier te houden is niet humaan, marchanderen met onze normen ook niet. Volwassenen moeten de consequenties van hun handelen dragen: je hebt het recht niet om hier te zijn en het werpen van een kind geeft je dat recht ook niet. 

7. En dan nog één keer de uitkeringen: dit is óns land – ongeacht wat de EU-regels voorschrijven. Waarom geven wij uitkeringen en huizen aan mensen die niets aan Nederland hebben bijgedragen en dat ook nooit zullen doen? Nooit een cent belasting betaald waar de NPO en onze wegen van gefinancierd worden, wél een Miele – ik zou er voor tekenen. Eer vreemdelingen een beroep op onze uitkeringen kunnen doen, moeten ze minimaal tien jaar legaal gewerkt hebben. Niets inhumaans aan, het gaat immers, zoals Klaas ook zegt om zijn partij klaar te maken voor nog eens 70 jaar.

Ik kan nog wel even doorgaan maar ík verdien geen 120k belastinggeld per jaar voor neuzelplannen die erop gericht zijn om Nederland kapot te maken. De kortzichtigheid van Klaas is niet de mijne: of de VVD de komende 70 jaar haalt, zal me jeuken. Maar dat Nederland de komende 70 jaar haalt, lijkt me toch van wezenlijk belang.


 • 26 Mei 2018 om 11:00
 • 26 Mei 2018 om 09:00

LIVE. Linksfascisten rellen bij De Rode Hoed

Door Pritt Stift

VVMU VERBOTEN in Amsterdams DebatCentrum

En dan schakelen we nu live naar Amsterdam-Centrum, waar extreemlinkse pegidaoïden proberen om een gezellig avondje Forum voor Democratie te verstoren. Actie was al aangekondigd (zie tweet onder) met een maf plaatje van een brandend schip, dat kennelijk De Renaissancevloot moet voorstellen. Edoch, het is de SS Austria, een ongelukkig migrantenschip waarbij 450 gelukszoekende dobbermoffen het leven lieten. Historisch besef van een pinda weer bij die kutkrakers. Realtime meebeleven kan hierrrr. Later meer.
Update: LIVESTREAM FVD AVONDJE.

Social

DAAR IS DE RENAISSANCE-SLOEP!

Social


 • 25 Mei 2018 om 19:40

Dertienjarige "jongere" slaat ferme dubbelslag tegen de nakende overbevolking van onze planeet

Door Zentgraaff

Ons mensheid gaat compleet naar de barrebiesjes wegens teveel mens en omdat al die mensen allemaal een wasmachine, een automobiel en een stereo-installatie willen branden we onze natuurlijke hulpbronnen er doorheen als een uitkeringsgerechtigde bij de winkel voor Schuldenbrau en shag. Gelukkig is er een dertienjarige jongere uit Amersfoort! Die trapte een zwangere vrouw kapot nadat ie was gepakt voor condoomdiefstal. Thank you for doing your part, dertienjarige. 


 • 25 Mei 2018 om 18:08

Wij sponsoren Rwanda, Rwanda sponsort Arsenal

Door Ronaldo

Ding dong Ontwikkelingshulp!

Social

Goed nieuws. In Rwanda worden al jarenlang geen 800.000 Tutsi's meer vermoord dus het is een ontzettend leuke vakantiebestemming voor Volkskrantlezers en andere kerosineverslaafden. Dat zeggen wij niet, maar dat zegt president Paul Kagame. President Paul Kagame stopt zijn geld waar zijn mond is en betaalt voetbalclub Arsenal 30 miljoen euro om de even kernachtige als heldere boodschap 'Visit Rwanda' op de shirts te zetten, teneinde de televisiekijkers over de gehele wereld te bewegen Rwanda met een bezoek te vereren. Lijkt ons een prima plan, maar alle voetbalhatende Kamerleden zijn weer eens boos. Joël Voordewind (ChristenUnie, vroeger altijd als laatste gekozen met poten) is verontwaardigd: "Ik ben verontwaardigd dat een land waar wij stevig financieel hulp aan verlenen, nu voor maar liefst 30 miljoen euro shirtsponsor is geworden van een grote Engelse voetbalclub", zegt hij tegen de NOS. Joehe boze blanke man Joël, laat de mensen in Rwanda lekker zelf bepalen waar ze hun geld aan uitgeven. En stop gewoon met die financiële hulp. Hoef je ook niet meer verontwaardigd te zijn.


 • 25 Mei 2018 om 16:00
❌