[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 22 September 2017GeenStijl

IEUW: ILLEGALE URINE-LOZINGEN OP LEIDSEPLEIN

Door Pritt Stift

None

Social

Terwijl u nog kalmpjes aan de vrijmibo/bbq/aardappels met jus zit, staan er as we speak allerlei spuuglelijke onwelriekende SJW-vrouwenbrigadiers te wildplassen in het centrum van wat eens onze hoofdstad was. Gewoon op straat en niet in een urinoir, want feminisme enzo. De ME is inmiddels uitgerukt met extraspeciale voorbips-buttplugs om de tsunami van wateroverlast een halt toe te roepen. Later meer. UPDATE: Aha. De dames plasten dus over het rechtbankvonnis (90 eypo voor wederrechtelijk zeiken in een steeg naast De Balie). Statementje weer hoor.

 • 22 September 2017 om 19:55

Video. Agressieve man verkondigt Het Feminisme

Door Spartacus

None

Video

Mogen we "shut up faggot" zeggen? Nee, dat mogen we niet, en dat doen we dus ook niet. Maar wat is dat toch. Waarom moet deze boodschap met zoveel agressie verkondigd? In feite is dit natuurlijk gewoon hetzelfde als gemaskerde Antifa's die vrolijk gekleurde schilden dragen met "No Hate" erop. En nog iets: waarom slissen al die cucks? Die laffe Antifa-baflap bij Nieuwsuur gisteravond ook al. Gelukkig is er nog één zo'n verdwaalde Framboos wel woke.


 • 22 September 2017 om 18:05
 • 22 September 2017 om 17:15

Petitie: 'Houd Halsema uit de Stopera'

Door Van Rossem

Amsterdam - ANP - Op internet is een petitie opgedoken die oproept om te tekenen tegen Femke Halsema als burgemeester van Amsterdam. "Houd Halsema uit de Stopera", is de titel van de oproep, die op dit moment ruim honderd handtekeningen heeft verzameld.

Ingewijden vermoeden dat de petitie nog veel hogere aantallen ondertekenaars zal bereiken.

De petitie lijkt een reactie op een hardnekkig gerucht dat voormalig GroenLinks fractievoorzitter Halsema de nieuwe burgemeester van Amsterdam wordt. In dagbladen en op internet wordt gespeculeerd dat de voormalige GroenLinks-leider in de startblokken zou staan om vertrekkend burgemeester Eberhard van der Laan op te volgen. 

Daarop stak met name op het internet, waar Halsema bekend staat als 'het langetenenvrouwtje', een storm van verontwaardiging op. Halsema kondigde in de zomer van 2016 immers aan te zullen stoppen met twitter (screenshots daarvan zijn nog te vinden op het weblog GeenStijl.nl), maar bovenal kondigde ze tijdens de PR-toernee rond haar autobiografie "Pluche" aan dat ze zich niet meer met politiek zou bemoeien

Velen dachten dat daarmee een einde kwam aan Halsema's typische bemoeizucht, die door velen als drammerigheid wordt ervaren, maar een burgemeesterschap in Amsterdam zou een abrupt einde aan die belofte maken. Twitter of niet, Halsema zal als burgemeester van Amsterdam toch weer de publieke discussie aan moeten gaan.

Met de petitie hoopt de initiatiefnemer, ene 'Martijn', om "deze ramp voor Amsterdam te voorkomen". Ook vraagt hij zich af of Amsterdam niet liever een burgemeester wil 'die opkomt voor je stad in plaats van de hele planeet'. In een p.s. onder de petitie schrijft de bezorgde petitiestartere: "Je weet dat er iets ernstig mis dreigt te gaan, als ineens Roger van Boxtel niet zo'n verkeerde keus lijkt."

De petitie is hier te vinden. Halsema was niet bereikbaar voor commentaar.


 • 22 September 2017 om 16:14

De vele vergezichten van EU-preker Timmerfrans

Door Mosterd

None

Mei 2008 - “Ook Europa is een netwerk van mensen, die elkaar respecteren, dezelfde normen en waarden hebben en op basis daarvan hebben besloten om samen te werken. Ik zie op dat punt duidelijke overeenkomsten.”

Augustus 2013 - "Ik deel zijn mening dat wij het aan onze normen en waarden verplicht zijn dit aan de orde te stellen. De Nederlandse regering doet dat ook, consequent in alle contacten met Rusland."

Mei 2014 - ... eigen morele waarden ... respecteren van onze waarden... respecteren we onze waarden... principes en fundamentele waarden... eigen waarden... deze waarden doen ertoe... onze waarden zijn essentieel... aan die waarden houden is essentieel... wat we doen is gebaseerd op waarden... het moet in overeenstemming zijn met onze waarden... onze gemeenschappelijke waarden...

Juli 2014 - "Onze Unie draagt bepaalde normen en waarden uit, tolerantie is er een van."

Oktober 2014 - "Applaus oogstte Timmermans met uitspraken over het belang van de EU en Europese normen en waarden die voor alle Europese burgers moeten gelden: ook in Hongarije, waar de regering-Orbán vorig jaar de vrijheid van meningsuiting en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht inperkte."

Januari 2015 - "De aanslag op Charlie Hebdo is een aanslag op onze fundamentele normen en waarden, op de vrijheden waarop Europese samenlevingen zijn gebouwd."

Februari 2015 - "Ik kan dit niet vaak genoeg herhalen. Afbreuk doen aan onze waarden is afbreuk doen aan de EU, het verzwakt ons en brengt ons tot stilstand. Er kan geen Europa zijn zonder volledig respect voor onze gemeenschappelijke waarden."

Oktober 2015 - "Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is een van de fundamentele waarden van de Europese Unie, maar deze dag doet ons eraan herinneren dat het niet een fundamentele realiteit is."

November 2015 - "Timmermans betoogt bovendien dat de discussie rondom de vluchtelingenproblematiek er een zou moeten zijn van normen en waarden, in plaats van een strijd om getallen."

November 2015 - "De waarden waarop onze maatschappij is gebouwd, zijn niet eeuwig. We moeten eraan blijven werken en onszelf herontdekken."

November 2016  - "Door deze dialogen identificeren we de gemeenschappelijke waarden die ons binden, in plaats van te kijken naar de problemen die ons verdelen."

Januari 2017 - "Heel ons waardensysteem, dat we toch met de Amerikanen delen, is gebaseerd op respect voor mensenrechten, voor de persoonlijke integriteit."

Februari 2017 - "Fundamentele waarden zijn het antwoord op standaardvragen."

April 2017 - "Er zijn vragen gesteld over de verenigbaarheid van bepaalde acties van de Hongaarse autoriteiten met EU-wetten en onze gezamenlijke waarden."

April 2017 - "Samen hebben we een Unie van waarden gebouwd en samen moeten we het sterk houden."

Mei 2017 - "Als we onverschilligheid overwinnen, als we het eens worden dat onze fundamentele waarden vanzelfsprekend zijn, maar niet zelfuitvoerend."

Juni 2017 - "Onze waarden staan onder druk. Niet alleen van buitenaf, ook van binnenuit."

Juni 2017 - "Voor elke situatie zijn oplossingen op maat nodig die voldoen aan de eisen die onze samenlevingen stellen en de vluchtelingen de bescherming geven die zij krachtens ons recht en vooral op basis van onze waarden verdienen."

Juni 2017 - "Onze gemeenschappelijke Europese waarden zijn de hoeksteen van onze toekomstige keuzes blabla gedeelde waarden."

Juni 2017 - "Scholen uit deze vijf landen hebben samengewerkt om te identificeren wat ons bindt en wat onze gemeenschappelijke Europese erfgoed en waarden zijn." 

Juni 2017 - "Terwijl we de energie, waarden en passie van Jo Cox herdenken, die ons een jaar geleden werd ontnomen, laten we haar woorden eren en laten zien dat we meer gemeen hebben."

Juli 2017 - "Goede discussie met Jeremy Corbyn over gedeelde Europese waarden en aspiraties, en zo min mogelijk schade toebrengen met Brexit."

Juli 2017 - "Het is tijd dat Polen de onafhankelijkheid van het Grondwettelijk Hof herstelt en de wetten die de rechterlijke macht hervormen intrekt of in overeenstemming brengt met de Poolse grondwet en EU-normen voor rechterlijke onafhankelijkheid."

Augustus 2017 - "Europese waarden. Dit is wie we zijn."

September 2017 - "Ik wil moslims binnen de EU verzekeren dat de Europese Commissie intolerantie niet zal tolereren. Dat druist in tegen onze waarden & wetten."


 • 22 September 2017 om 15:15

Halalgemeen Dagblad raakt weer sterreporter kwijt. WELKOM BIJ HET MEDIAHUIS WIERD

Door Mosterd

None

Social

Welkom Woke Duk! Wierd anti-Cuck! Collega! Dat zat er wel aan te komen natuurlijk, de supersterreporter die te groot werd voor de politieke correctie correctheid van zijn eigen Halalgemeen Dagblad. Interviewtjes met eurosceptische en islamkritische mensen doorschuiven doorschuiven nog meer doorschuiven en uiteindelijk een poepstukje op pagina 100. En zo gaat er na Halina Reijn en Hanina Aiaiai weer een sterreporter weg bij het papieren vergiet van tjappie Ismail Haakneusvlogger en Frans Weisglas. Weggepest door redactiekobold Chris 'DM' Klomp. Dus welkom bij het Mediahuis, Wierd! Als je hier scherpe stukjes schrijft komt de hoge baas wel gewoon een keertje langs, koffie drinken en kijken wat voor een mensen dat nou zijn, in plaats van je linea recta uit een vliegtuig te flikkeren in het vodje van een concurrent. Oh nee wacht. Nou ja. Succes, Wierd!


 • 22 September 2017 om 14:04

Eindelijk. Pretparkmuziek in Amsterdam

Door Zentgraaff

None

We roepen het al jaren: Amsterdam is een doodziek pretpark voor doorgeblowde knoflooklandiërs en peopchinezen. De laatste Damskonees is al jaren geleden vervangen door een Nutellawafeldealer en de enige mensen die er nog willen wonen zijn wereldvreemde deugers die sowieso een bijzondere relatie met de werkelijkheid hebben. Nu is het dan eindelijk zover: om de sfeer in Amsterdam als krankzinnig theme park te vervolmaken draaien ze nu eindelijk pretparkmuziek in dit dystopische bobbejaanland.


 • 22 September 2017 om 13:13

GSTV. Vrijwilligers sleuren keihard aan sleepwetreferendum (en D66 draait weer eens)

Door Van Rossem

GSTV ging naar Den Haag voor een item over de sleepwet. We zagen oude GeenPeil-vrijwilligers die ook voor dit initiatief actie voeren, vroegen om oproepen van politici en betrapten Kees Verhoeven wéér op een dubbele D66-pet.

Video

Er komt - misschien - een nieuw referendum aan, over de heilloze sleepwet, maar wij weten uit ervaring: de 300.000 handtekeningen die daarvoor nodig zijn, verzamelen zichzelf niet. En hoewel de media-aandacht langzaam een beetje toeneemt, gaat de teller nog veel te traag. Maar wie zien we daar bij het Binnenhof? Het zijn de referendum-veteranen van Burgercomité NL die weer met clipboards, pennen en formulieren de straat op gaan om hun én onze democratie te beschermen. Hulde, heren, goed om jullie weer actief te zien.

Onze Tom liep ook nog even naar binnen in de demissionaire kaasstolp, waar hij de lanterfantende politici vroeg om een oproep om te tekenen te doen. De reacties liepen uiteen... Let vooral ook op Kees Verhoeven, want de D66'er probeert je WEER te bullshitten. Zijn partij stemde tegen de wet, maar nu Pechtold aan de formatietafel zit met drie partijen die vóór de sleepwet stemden, suggereert hij ineens dat er heus wel goed is nagedacht over de afbraak van de privacy van alle burgers. Kunnen we geen referendum houden om SchmierKees tot burgemeester van een ijskoud kudtdorpje in de Oost-Groningse goelag te benoemen?

Word ook vrijwilliger! Ga flyeren!
Na de breek nog een persbericht van de studenten die het initiatief voor het sleepwetreferendum nemen. Ze zijn deze week bij ons op de koffie geweest. Er worden flyers gedrukt die door vrijwilligers verspreid gaan worden, maar de studenten zoeken steun. Wil je helpen om de magische 300.000 te bereiken? Meld je aan via  contact@vrijwilligers.sleepwet.nl of kijk op sleepwet.nl. Had je nog niet getekend? TEKEN.SLEEPWET.NL!

Brede maatschappelijke steun voor referendum over de sleepwet

"AMSTERDAMSleepwet.nl heeft al meer dan 75.000 handtekeningen verzameld voor een raadgevend referendum over de sleepwet. Daarnaast kan het initiatief rekenen op steeds meer steun door tal van uiteenlopende organisaties. Een  netwerk van vrijwilligers gaat vanaf volgende week door heel Nederland folders verspreiden om te zorgen dat de benodigde 300.000 geldige verzoeken voor 16 oktober binnen zijn. 

Het initiatief van een groep van vijf onafhankelijke studenten uit Amsterdam voor een raadgevend referendum over de vernieuwde Wet op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten heeft de eerste fase voltooid.  De studenten vinden dat de wet een te grote inbreuk is op de privacy van de Nederlandse burgers. “Massaal aftappen leidt tot zelfcensuur wat de democratie ondermijnt,” aldus woordvoerder Marlou Gijzen. 

“Steeds meer organisaties steunen het initiatief voor een referendum, dat laat zien dat zorgen over  privacy in de hele samenleving leven” aldus Marlou Gijzen. De aanvraag voor het referendum wordt nu gesteund door meerdere organisaties, waaronder burgerrechtenorganisaties en verscheidene politieke groeperingen, zoals:

Amnesty International
BIT
Burgercomité Nederland
Burgerrechtenvereniging Vrijbit
Computer Club Geulle
Free Press Unlimited
GeenStijl
Greenhost
Jonge Democraten
Libertarische Partij
Piratenpartij
Privacy Barometer
Privacy First
Radicaal
ROOD (Jongeren in de SP)

Eén miljoen folders
Om de bekendheid van dit initiatief te vergroten is een netwerk van vrijwilligers opgezet. Mensen die ook willen bijdragen aan de campagne kunnen zich melden op de website van de initiatiefnemers: sleepwet.nl. Er zijn één miljoen folders gedrukt die de komende weken worden verspreid door heel Nederland.

Luca van der Kamp, een van de initiatiefnemers, zegt: “Wij hebben goede hoop op slagen. We merken dat het onderwerp veel mensen raakt.” De studenten verzamelen verzoeken op sleepwet.nl tot enkele dagen voor de deadline. De verzoeken moeten uiterlijk 16 oktober op papier worden ingediend bij de Kiesraad."

Ook deze oude referendumstrijder laat van zich horen

Video


 • 22 September 2017 om 12:04

Raqqa 80% bevrijd. Welkom terug, spijtoptanten..

Door Spartacus


Video

Verschillende bronnen melden dat Raqqa, de Syrische hoofdstad van het IS-kalifaat, zeer binnenkort weer een McDonald's zal huizen. De meest conservatieve schatting zegt dat nog slechts 20% van de stad in handen is van het zionistische complot en dat het nog ongeveer 1,5 maand gaat duren voordat de Mossad het opgeeft. En ja, dan regent het straks natuurlijk ineens foreign fighters die zonder enige aarzeling en met een onbezonnen gretigheid verkondigen dat iedereen een tweede kans verdient, alsof het een natuurrecht is dat je kunt verzilveren één seconde na being sorry you got caught. Ach, "niemand is perfect", luidt het meestal in die kringen, dus we snappen het ook wel weer. Maar goed, check onderstaand en hier even wat vids van het Koerdische YPG press office om wat lokale cultuur en betonstof te snuiven. Daaronder nog een bepaald doorwrocht Russisch verslagje van de slag om Raqqa, met extra veel Koerdische vrouwen die natuurlijk altijd op een dikke +1 kunnen rekenen. Maar goed, laten we hopen dat het een lieve stad blijft.

Video

Video


 • 22 September 2017 om 11:01

Minister Eurlings in 2010 over de VOG voor plebs: "Zo moet het en zo zal het zijn"

Door Van Rossem

Camiel Eurlings was in 2010 minister van Verkeer en Waterstaat. In dat jaar zei hij iets heel stelligs over verklaringen omtrent gedrag. Strafbaar feit? Dan geen VOG!

"Zo moet het en zo zal het zijn", zei Eurlings op 12 april 2010 - althans, als je bij het plebs hoort. Taxibaasjes mogen geen stap scheef gezet hebben als ze een vergunning willen voor hun onderneming. Voormalige vliegveldbazen met een goed netwerk in politiek Den Haag mogen met een strafblad wegens vrouwenmeppen gewoon een fop-VOG'je inleveren om een eervolle functie bij sportparaplu NOC*NSF te blijven vervullen. Voor wie het nog niet door had: Camiel Eurlings, de goede vriend van Mark Rutte, de Olympische IOC-collega van koning Willem-Alexander, de protége van Jan Driessen, is een hypocriete hufter. En als wij een taxi-ondernemer waren, zouden we iedereen van het NOC*NSF weigeren in onze wagen. Wie weet wat voor agressieve witteboordencriminelen je in je taxi haalt. (VIA)

Social


 • 22 September 2017 om 09:59

Nieuwsuur onder vuur wegens Antifa-commercial

Door Pritt Stift

None

Video

Geoefende tv-kijkers kunnen zich vast nog wel de sketch "Gelders Volksleger" van de heren Jiskefet herinneren. Anonieme malloten met bivakmutsen en nodig vlagvertoon, die "on camera" de wereld wel eventjes zouden verbeteren. We kwamen niet meer bij van het lachen, toen destijds damals.  Anno 2017 geeft Nieuwsuur (NPO) een soortgelijk stelletje malloten een podium. Maar dit was -hoe koddig ook- geen satire. Dit is de schrijnende werkelijkheid van de bloedrode laars van het SJW-linksfascisme die thans door de straten van Het Vrije Westen marcheert. In de VS, en op het Oude Continent. Dit zijn de types die voordeuren bekladden, dit zijn de types die poeptaarten gooien, die zaaltjes in Kedichem in de fik steken en die koranknullen in 020-West opzwepen tot kolkende haatkraters. Dit zijn de types die met zes kogels argumenteren op Mediaparken. En Nieuwsuur zag dat het goed was. Om met andere NPO-coryfees te spreken: Mogen wij EVE overgeve?!

Social

"Ik ben anarchist, dus jouw rechtsstaat is de mijne niet" - Dennis Bos na Hamburg op Radio 1.


 • 22 September 2017 om 08:54
OuderGeenStijl

Docu. Op tv. VICE vermenselijkt Geert Wilders

Door Van Rossem

Als iedereen al woedend was over een fragmentje met zijn twee katten bij Jinek. Wat moeten die hipsters van Vice dan wel niet om de oren gaan krijgen? Die zenden vanavond een hele docu over De Mens Achter Wilders uit. SCHAAMTELOOS!

Video

Ze lopen er al de hele week mee te leuren bij alle Wildersmedia. Vanmorgen een fragment bij WNL, maar ook in het AD, Metro, NRC, NPO Radio1 en natuurlijk FunX. De docu is Amerikaans, gemaakt door Stephen Morse. NPO1 wilde 'm niet hebben, maar nieuwe zender Viceland zoekt dringend kijkers dus ook al is Greet een geblondeerde poldernazi in de ogen van de Casper Sikkeneurtjes bij NederVice, Wilders is klikbeet. Vanavond misschien eindelijk een keer niet die 23 vaste kijkers van Binnen de Ring, maar ook een heleboel Gewone Nederlandse Afstemmers uit Venlo, Bergeijk, Spijkenisse, St. Willibrord en Pekela. Of niet, want je moet er wel de televee voor aanzetten op een zender boven de 20. Maar wie weet, heeft het inkopen van redactieruimte bij De Persgroep & Mediahuis wel gewerkt. En dan kan het feest pas echt beginnen, want je kan er donder op zeggen dat er weer allerlei sneeuwvlokjes woedend worden op Vice, omdat die het zomaar wagen om die nare enge populistische islamofobe rot-Wilders te vermenselijken. Weten ze wel je wie je daarmee in de kaart speelt, mmmh? De man die om 21:00 uur op Viceland te zien is. Ziggo, kanaal 26.

Video


 • 21 September 2017 om 20:55

Privacy Barometer: 'De sleepwet is niet effectief, intimiderend en onrechtmatig'

Door Van Rossem

Bits of Freedom, de Piratenpartij, de Partij voor de Dieren, de SP, Forum voor Democratie, zelfs Amnesty International steunen een sleepwetreferendum. Maar daarmee zijn die krabbels nog niet binnen. Dus hier volgt een persbericht van Privacy Barometer.

De nieuwe sleepwet geeft geheime diensten verregaande bevoegdheden die niet effectief zijn in de  strijd tegen terrorisme. Wel zijn de bevoegdheden intimiderend en zelfs onrechtmatig. Om die reden is een referendum over de wenselijkheid van  deze sleepwet dringend noodzakelijk.   

Met de nieuwe sleepwet mogen de inlichtingendiensten grootschalig het internet afluisteren,  meekijken wat u doet op WhatsApp, Twitter of Facebook en deze  afgeluisterde gegevens drie jaar bewaren. Ze mogen gegevens die  bedrijven en (zorg-)instellingen van u hebben automatisch aftappen en  elektronische apparaten hacken zoals laptops, mobieltjes, slimme meters  en zelfs pacemakers. Al deze gegevens mogen aan elkaar gekoppeld worden en met profielen worden doorzocht. De gegevens mogen ook gebruikt worden  om misdrijven op te sporen en om met buitenlandse inlichtingendiensten  te delen.

Op dit moment worden 300.000 handtekeningen verzameld voor een referendum. Via een referendum zou de Nederlandse bevolking  zich kunnen uitspreken of we deze verregaande bevoegdheden in onze vrije  samenleving zien zitten. Dat is nodig vanwege de onderstaande grote  problemen met deze wet.

Niet effectief
Grootschalig afluisteren is niet  effectief. Bij de meeste aanslagen blijken de daders bekend te zijn bij  inlichtingendiensten of bekend te staan als jihadist. Potentiële aanslagplegers die al bekend zijn, hoeft men niet op te sporen door  grootschalig het internet af te luisteren. Ook onder de huidige wetgeving is het al mogelijk gericht verdachte personen op internet af te luisteren.

Bij de laatste aanslagen in Barcelona hebben de daders offline gecommuniceerd  juist om ontdekking te voorkomen. De aandacht voor dergelijke  dreigingen kan verslappen als de AIVD druk is met het afluisteren van de rest van Nederland.

De Raad van Europa heeft onderzoek gedaan naar grootschalig afluisteren en concludeert onomwonden dat "massasurveillance geen effectief middel is in de strijd tegen terrorisme of georganiseerde misdaad in vergelijking met traditionele, gerichte surveillance".

Ook het doorzoeken van gegevens met profielen om terroristen te vinden is niet effectief. De  Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid constateert: "Omdat elke terroristische aanslag uniek is, is het nagenoeg onmogelijk om een goed profiel te maken. In combinatie met een gering aantal aanslagen levert dit te hoge foutpercentages op."

Gebrekkig toezicht
Verregaande bevoegdheden verdienen extra goed toezicht. Dat ontbreekt in deze wet. Voor de bevoegdheden moet een speciale commissie toestemming geven, maar die mag niet alle  informatie inzien en kan daarom onmogelijk een afgewogen oordeel geven. Achteraf mag de toezichthouder CTIVD de inlichtingendiensten controleren, maar die mag weer geen bindende adviezen geven. Instanties  als de Raad van State, de CTIVD en de Autoriteit Persoonsgegevens hebben er op gewezen dat het toezicht onder de maat is. Met die kritiek is niets gedaan.

Intimiderend
Er gaat een intimiderende werking  van de wet uit. Grootschalig afluisteren van internet zal mensen  voorzichtiger maken. U weet immers nooit of de autoriteiten meekijken bij wat u op internet doet. Een onderzoek van de universiteit van Californië laat zien dat na de Snowden-onthullingen, pagina's met  terrorisme-gerelateerde onderwerpen 20% minder werden bezocht.  Een ander onderzoek laat zien dat 34% van de mensen terughoudender op  internet wordt door het grootschalig afluisteren. Volgens de  onderzoekster "dwingt de angst voor overheidscontrole tot een vorm van zelfcensuur die we normaal in politiestaten zien".

Economische schade
Volgens Nederland ICT, de  branchevereniging van de ICT sector die bijna € 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is de nieuwe wet "funest" voor het internationale vertrouwen. "De  economische schade door het verlies aan vertrouwen in digitale diensten  [na de onthullingen door Snowden] was in de VS groot. Het is zeer  onwaarschijnlijk dat dit in Nederland anders zal zijn."

In strijd met mensenrechten
Ongerichte massa-surveillance is in  strijd met fundamentele mensenrechten. Afluisteren van mensen is alleen  toegestaan als het duidelijk is afgebakend, zowel in tijd als in  categorieën personen. Het Europese Hof heeft in 2008 het grootschalig  afluisteren door de Britse regering vanwege het abstracte begrip "nationale veiligheid" als onrechtmatig bestempeld.

Totalitaire infrastructuur
Met de nieuwe wet wordt een  infrastructuur opgetuigd om de gehele bevolking in de gaten te houden. Er komen aftappunten bij internetknooppunten en mogelijk bij (tech-)bedrijven of instellingen. Er komen grote opslagsystemen bij de  AIVD en software om alle gegevens van Nederlanders te koppelen en analyseren. Dit is de infrastructuur die je verwacht in totalitaire  regimes. Ook democratisch gekozen leiders kunnen die infrastructuur  inzetten voor eigen doelen, zoals bijvoorbeeld de Turkse situatie laat zien.

Teken ook voor een referendum
Nederland zou zich sterk moeten verzetten tegen deze ontwikkelingen, of zou in ieder geval mee moeten kunnen beslissen of we dit willen. Daarom  verdient deze wet een referendum. Vindt u ook dat burgers zich zouden moeten uitspreken over deze verregaande bevoegdheden van onze geheime  diensten? Tot en met 16 oktober 2017 kunt u de oproep voor een  referendum hier tekenen. U kunt ook direct uw handtekening naar de Kiesraad opsturen. Daarvoor kunt u hier het formulier en adres vinden.

PRIVACY BAROMETER


 • 21 September 2017 om 18:35

Wat vindt GS van de Rohingya-problematiek?

Door Zentgraaff

None

Welkom bij de rubriek "lezersvragen met tante Zentgraaff". Vandaag Jorrit in de mail: "Erg benieuwd naar verdere analyses door Geenstijl vwb Myanmar en hun strijd tegen Moslims." Goeie vraag Jorrit. Lekker to the point. Complex geopolitiekie in een paar snedige zinnen duiden op basis van vage aanwijzingen, wie denk je dat we zijn, Arend-Jan Boekiemeister? ANYWAY! Laten we het toch proberen met een paar leuke observaties. 

Even het conflict in het kort: Myanmar is in hoofdzaak een Boeddhistisch land dat, ondanks recente democratische vernieuwingen, in hoofdzaak door een militaire junta wordt geregeerd. Er is ook een stukje Burma (Rakhine-state) dat deels bewoond wordt door een moslimvolk, de Rohingya. Die worden langzaam gegenocideerd door fanatieke Boeddhisten, waar de regering aan mee werkt door de Rohingya op te jagen en door hun rechten te ontzeggen. Als gevolg van de jarenlang sluimerende burgeroorlog proberen veel Rohingya het land te ontvluchten, wat tot immense refugee-ellende voert in de buurlanden. Goed. 


A) Het is natuurlijk immens grappig dat moslims nu ook ergens eens een keer niet de daders zijn. In de band van Mohammedaans geweld van de Filipijnen tot het westpuntje van Afrika is er eindelijk eens een gebiedje gevonden waar de moslims daadwerkelijk om hun geloof vervolgd worden. Geen wonder dat het dus volledig wordt uitgemolken door de Salafistische landverraders als Nourdeentje Wil-de-man. De sentimenten worden maximaal opgeklopt: ziejewel dat de moslims overal verdrukt worden, ziejewel dat we de nieuwe joden zijn. Is niks van waar en het is gewoon een handige stok om mee te slaan, want om de verdere burgeroorlogen in de islamitische wereld wordt geen fuck gegeven. Kortom, de Rohingya zijn een beetje de Palestijnen van de 21 eeuw: ver weg, onboeiend, maar een prima kapstok om binnenlandse grieven en duistere sentimenten aan op te hangen. 

A1) Wat u niet zoveel hoort in de berichtgeving is dat er ook onder de Rohingya een aan de wereldwijde jihad in het algemeen en aan Al Quaeda in het bijzonder gelieerde terreurbeweging is opgestaan. Sinds de globalisering van de communicatie in de loop van de 20e eeuw is er geen enkel land met een substantiële moslimgemeenschap waar de kanker van de jihad niet is binnengeslopen. Kortom: Mohammed in het land, de boel in de brand. Wat dit voor Europa - waar de moslims met bootladingen worden binnengehaald en de migrantengroepen tegen de vergrijzing opkezen - moet u zelf maar bedenken, maar dat Sjeikh Google ook hier de mossels aanspoort tot jihad staat buiten kijf. 

B) Het toont aan dat het Boeddhisme niet alleen maar beeldjes van grijnzende dikke prinsjes bij de Xenos is, dat het meer is dan Truus uit Habbekutteveen die nu "aan meditatie doet" en helemaal zen is. Nee, Boeddhisme is ook gewoon een kudtreligie die, eenmaal uit op macht en geweld, ook in de psychomodus gaat. Van de toortsmonniken nu tot de Kamikazepiloten in Japan. Meer bij ome Christopher

C) Bij de Joop en op de UvA hoort u dat de bruine volkeren elders allemaal moreel op een veel hoger voetstuk staan dan wij de boze witte mensen. Jammer alleen dat wij de blankes wel alles in het werk stellen om boten met dobbersukkels aan land te trekken en de opvarenden vervolgens met Mieles en fietscursussen het land van Melk & Honing in te zeden: de bruine corrupte en indolente faallanden rond Myanmar teften de Rohingya aanvankelijk net zo vlug het land weer uit als dat ze binnenkomen en ook nu bestaat de hulp voornamelijk uit temporary resettlements in kampen en harde worden voor de regering. Goh. Voorts blijft de zaak voornamelijk een middel om de islamitische straatknokploegen in Indonesië zelf te mobiliseren, ook een uiterst gevaarlijke ontwikkeling. Blijken de rassistiese en seksistiese imperialisten van het Westen toch zo gek nog niet. 

 D) Een van de meest misselijkmakende aspecten van de huidige post-religieuze cultuurmoeheid in het Westen is de loze verering van mensenrechten-voorvechters als een soort vervangende heiligen. Moeder Theresa, Martin Luther King, die ene Zuid-Afrikaan die zoveel lijkt op Morgan Freeman en uiteraard Aung San Suu Kyi, ooit winnares van de Nobelprijs voor de Vrede door haar strijd tegen de militaire Junta. Haar partij is inmiddels gecoöpteerd door het leger, ze is zelf een soort regeringsleider en behandelt de Rohingya op een manier die niet helemaal getuigd van een vrolijke Benetton-regenboogland gedachte. Eerst zweeg ze moslims dood en nu doet ze alsof het conflict de schuld van de Rohingya zelf is. Fijn toch, zo'n icoon dat vroeger met deuglaars Bono op de foto ging voor een betere wereld nu ook maar gewoon een perfide, berekende machtspoliticus blijkt. Optimisme en melige heldenverering is immers maar zo-zo en voor nuffige correspondentlezers. 


 • 21 September 2017 om 17:00
 • 21 September 2017 om 15:45

Belgische Mocro-agent lekt live info aan terrorismeverdachten

Door Spartacus


Social

Tuurlijk, België is geen echt land dus Belgisch nieuws is geen echt nieuws. Daarentegen is het wel een laboratorium waar goede bedoelingen komen om te sterven en waar de onverzadigde onderbuik heen gaat voor een riant vooroordelen-buffet. En de chef's special van vandaag is "In inheemse lethargie gemarineerde tribale loyaliteit op een bedje van concurrerende rechtssystemen".  Laat het smaken! "Het Brusselse gerecht en het Comité P, dat de politie controleert, hebben wekenlang onderzoek gevoerd naar Momo E.S.. Ze zijn ervan overtuigd dat hij verdachten geheime informatie doorspeelde over een lopend terreuronderzoek. Hoeveel berichtjes er uitgewisseld werden en waarover die gingen, is onduidelijk. E.S., een Belg van Noord-Afrikaanse afkomst, werkte als dispatcher bij de zone Brussel-Noord. Zo wist hij onder meer waar en wanneer invallen zouden plaatsvinden. Dat gaf de terreurverdachten de kans om alles live mee te volgen. Hoe lang de agent al contact met hen had, is voorlopig onduidelijk."  VRT bericht ondertussen dat: "Uit goede bron vernemen we dat de man via Whatsapp in contact gestaan zou hebben met Yassine Atar, de broer van Oussama Atar die gezien wordt als het vermoedelijke brein achter de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem. De broers Atar zijn ook neven van de broers El Bakraoui, die zich opbliezen in Maalbeek en Zaventem." Ach ja. En zo moddert het continent gestaag verder. Staan we gemoedelijk in cirkeltjes met gespannen lakens tegen de zon in te kijken om iedereen op te vangen die van de cultuurkloof flikkert, en spelen we pianoliedjes voor degenen die er tot onze spijt net naast vallen. Opdat we niet binnen twee weken vergeten.


 • 21 September 2017 om 14:30

HUISHOUDBERICHT VOOR GUURDERS MET #iOS11

Door Van Rossem

Sinds de nieuwe lay, maar zeker sinds de launch van #iOS11, krijgen we vele kilobytes aan klachtenmails van mensen die niet meer in de GS iOS-app kunnen. Zelfs NPO'ers melden zich:

Social

Hier is een quick fix. 1. Delete de GS-app van je iOS-apparaat, want het mormel wordt al jaren niet meer bijgewerkt. Open je favoriete weblog gewoon in je mobiele browser. Maak een snelkoppeling. Profiteer! Dit was de GS Genius Bar. Terug naar de Windowswereld van de rest van Nederland.


 • 21 September 2017 om 13:37

Nog even over vrouwenmepper Eurlings en zijn vervalste verklaring omtrent gedrag

Door Van Rossem

Weet je waarom NOC*NSF een "sportkoepel" genoemd wordt? Omdat ze gratis paraplu's uitdelen om hun vrouwenmeppers droog te kunnen houden.

Schijnheilige CDA'er Camiel Eurlings. Als minister ontsteeg hij nooit de status van wat in de sport 'eeuwige belofte' genoemd wordt, als directeur Schiphol vloog hij de hele luchthaven praktisch te pletter en in de sport heeft hij überhaupt nog nooit wat betekend, tenzij genderneutraal boksen ooit nog op het programma komt (en waarom ook niet) en hij zich met terugwerkende kracht daarvoor aanmeldt. Maar ff over die vervalste Verklaring omtrent Gedrag. Als IOC-lid zou Eurlings zich als ambassadeur voor de sport moeten opstellen, niet als vernieler van veiligheid in de sport. Sportclubs willen VOGs omdat ze niet per ongeluk pedo's willen aannemen om het schoonzwemmen bij de meisjes te overzien, of om financiële fraudeurs uit de buurt van de boekhouding te houden. En Eurlings en zijn doorzichtige politieke privileges slopen het draagvlak onder die procedure, zoals een commenter op de F-Site van Ton F. van Dijk terecht opmerkt. Heb je straks tóch ineens pedo's in het zwembad, gluurders op het hockeyveld en financiële delinquenten in je clubkas. Met dank aan Camiel Eurlings, strafblad bezittende prominent van de gristelijke normen- en waardenpartij CDA, en zijn vervalste verklaring omtrent gedrag.

Social

Social


 • 21 September 2017 om 12:35

KRIJG NOU WAT! Moslims voelen zich zwaar gediscrimineerd in intolerant klote-Nederland

Door Mosterd

Moslims in Nederland voelen zich gediscrimineerd. Arme sneeuwvlokjes.

Kijk allemaal maar eens goed naar bovenstaande tabel en krab u flink achter de fascistische oren. Achter DE-SSAFR (Sub-Sahara-migranten in Duitsland) staan de Nederlandse kentekens op plek twee en drie. Wat dus wil zeggen: NL-NOAFR (Neder-Noord-Afrikanen) en NL-TUR (Nederturken) vinden Nederland krankzinnig discriminerend. Zo heet wordt de soep elders in Europa niet gegeten! Nog een tabelletje:

Op basis van achtergrond worden de Griekse (EL) moslims in hun land het meest gediscrimineerd, gevolgd door boys and girls and other in Nederland Naziland. Qua discriminatie op basis van religie is Nederland zelfs het hatelijkste land van de complete EU. Discriminatie op basis van huidskleur valt dan in verhouding nog wel mee dus Sylvana heeft ongelijk. Nog een tabelletje:

Voelen moslims zich verbonden met Nederland? Op een schaal van 1 tot 5 krijgt Nederland een 3,4 en dat lijkt een nipte voldoende op het rapport om trots aan Vader des Vaderlands Timmerfrans te laten zien, ware het niet dat alleen Italië een lager cijfer scoort - en aangezien het van Italië bekend is dat er veel rabiaatracisten wonen toch ook weer iets om even bij stil te staan. Een bonustabelletje voor de politie:

'Onze' Noord-Afrikaanse en Turkse moslims hebben geen fuck vertrouwen in de politie. Veel 'Nederlanders' zelf ook niet, dus dat scheelt.

Welnu. Bovenstaande informatie komt uit dit onderzoek van het Europese Agentschap voor Grondrechten, waaruit dus blijkt dat moslims helemaal de mama worden gediscrimineerd met Nederland als een van de koplopers. Maar wat moeten we ermee?

Social

Moeten we zoals Timmerfrans roepen dat dit niet de manier is hoe we in Europa met elkaar omgaan? Dat het indruist tegen onze normen en waarden? Grappig, want na iedere door moslims gepleegde aanslag rept Timmerfrans eveneens over de fundamentele Europese normen en waarden, waarmee hij dus eigenlijk zegt dat discriminatie = aanslag. We hangen al tijden in een vicieuze cirkel, want moslims voelen zich gediscrimineerd en achtergesteld, moslims radicaliseren en zetten zich af tegen het gastland, moslims plegen aanslagen, niet-moslims vinden wel-moslims gore klootzakken en daardoor voelen moslims zich weer gediscrimineerd en achtergesteld.

Maar is het niet zo dat de moslimvrouwtjes vijf meter achter hun mannetjes aan moeten dralen? Dat de vrouwtjes niet op hetzelfde moment de moskee binnen mogen stappen? Heeft het iets te maken met gescheiden zwemmen? Met vrouwenrechten in het algemeen? Zou het misschien iets te maken kunnen hebben met oververtegenwoordiging in de criminaliteit? Met eeuwige rotzooi op het voetbalveld? Met hangjeugd, met straatterreur, met overvallen? Met Turkse vlaggen in de Rotterdamse binnenstad? Met fanatieke supporters van een dictator? Met inquisitie van iemand die een ander politiek figuur aanhangt? Met toeterende Marokkanen na een overwinning op het Nederlands elftal? Met de hang naar het thuisland in het algemeen? Met joden die in elkaar getimmerd worden? Met gappies die hier zijn opgegroeid maar niet verder komen dan 'wollah wollah vriend wat is deze'? Met de afwijzing van homoseksualiteit? Met betonscharen? Met buurten waar sommige mensen liever niet meer willen komen? Met bomaanslagen, steekpartijen, vrachtwagens en Bataclans? Met een halve stad die tijdens Prinsjesdag is volgepleurd met Merkel-Lego? Met dat eeuwige gewijs naar anderen? Met een religie die alle andere religies wil onderwerpen? Zou het misschien ook iets met de islam ZELF te maken kunnen hebben? Of zijn we in Europa domweg te laat en hebben we al zelfmoord gepleegd? Poeh poeh alarmerend zeg, wat zijn die moslims toch het slachtoffer van die haat-Europeanen.

Video


 • 21 September 2017 om 11:33

Terugkijken. De dochter van vrouwmeisje Renske de Greef heeft een mannetjeshondennaam

Door Van Rossem

Vroeger werd ons nog wel eens verweten dat we mensen digitaal zouden schandpalen. Tegenwoordig klimmen ze zelf vrijwillig op het schavot, om bij Pauw knotsgekke genderanekdotes over zichzelf te vertellen.

Wederom werd er een blik B-BN'ers en has-beens opengetrokken om een lauwe Pauwtafel te vullen met borrelpraat: Anita Witzier, Dennie Christian, Ellen ten Damme, Vincent Bijlo, Anne-Mar Zwart en Renske de Greef. Want waarom zou je proberen om het écht ergens over te hebben. Of kun je als kijker gewoonweg niet meer dan dit verwachten van een redactie die onevenredig gevuld is met hippe hoofdstadmeisjes van begin 20? Dat de NPO zich louter laat leiden door de kijkcijfers is al droef genoeg, maar er zit echt *nooit* meer iemand met een leerzaam verhaal. Zie Renske de Greef, bijzonder vrouwelijk gekleed en gekapt, die trots geboortekaartjes zonder geslachtsaanduiding toonde, kirde met plaatsvervangende schaamte opwekkende trots over het feit dat ze haar dochter de naam van een mannetjesbulldog heeft gegeven (Boris), en oreerde over de genderneutrale opvoeding van een mensenkind dat uiteindelijk gewoon tieten krijgt, op ballet of paardrijden wil en een biologisch bepaalde babywens gaat ontwikkelen. Uiteraard werd er geen bioloog tegenover gezet om uit te leggen dat het natuurlijk helemaal prima is dat meisje De Greef deze keuze maakt in de opvoeding van haar kinderen, maar dat het wetenschappelijk gezien natuurlijk de grootst mogelijke sociaal geconstrueerde kolder is. Want waarom zou je proberen om je publiek iets intelligenters voor te schotelen dan het anekdotische gendergezever van een onbekend schrijfmeisje dat ooit columns over seks en wattenstaafjes tikte in NSB-Next? Ook al is de overgrote meerderheid wars van zulke genderkolder (ook aan de Pauwtafel trouwens), navelstaren is noblesse oblige in de filterbubbel van de kijkbuiswoestijn. Maar hee. Prima ergernistelevee weer.


 • 21 September 2017 om 10:29
โŒ