[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 25 September 2017Ondernemend Friesland

Friesland Convention Partners start hotelboekingssite voor congressen

Leeuwarden trekt steeds meer nationale en internationale meerdaagse congressen. Vooral in 2018 zullen veel congresgangers Leeuwarden, dan culturele hoofdstad van Europa, bezoeken. Om het boeken van hotelkamers voor de congresgangers te vergemakkelijken ontwikkelde Friesland Convention Partners de HotelService Friesland.

 • 25 September 2017 om 15:30

Bedrijfswageninbouw verhuist naar groter pand

Bedrijfswageninbouw is in de afgelopen drie jaar explosief gegroeid. De huidige locatie aan de Marsweg is daarom te klein geworden. Daarom verhuist de bedrijfswageninrichter naar een groter pand aan Jupiterweg in Leeuwarden.

 • 25 September 2017 om 13:45

Dijkstra Draisma innoveert met gevelfabriek

alleen al voor Friesland bijna 9.000 woningen op jaarbasis die aangepast moeten worden. Tel hier de utiliteitsgebouwen bij op en je hebt het over een investeringsagenda van 10-15 miljard. In 2050 heeft onze overheid bovendien de ambitie om overgeschakeld te zijn naar een circulaire economie, waarbij inzet van grondstoffen nauwelijks schade veroorzaken aan het milieu. Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) is klaar voor deze uitdaging en liet dit zien tijdens de innovatiedag Energy Mindfck. Op deze dag was ook de opening van de gevelfabriek en de introductie van de ‘droogstapelwoning’.

 • 25 September 2017 om 12:54
OuderOndernemend Friesland

Van der Gang steekt gastheren en –vrouwen provincie FryslΓ’n in het nieuw

Van der Gang Herenkleding uit Dokkum heeft vandaag de nieuwe bedrijfskleding geleverd aan de gastheren en -vrouwen van de provincie Fryslân. Deze medewerkers zijn voortaan te herkennen aan de koningsblauwe kostuums. De gastheren en gastvrouwen van de provincie Fryslân willen met de nieuwe kleding eenheid, herkenbaarheid en gastheerschap uitstralen.

 • 22 September 2017 om 14:27

Inferno AV stopt per direct met verhuur audiovisuele middelen

 

De afgelopen jaren maakte Inferno AV een flinke groei door dankzij het toegenomen aantal opdrachten voor installatieprojecten. De bedrijfsleiding heeft besloten om zich vanaf nu volledig toe te leggen op het creëren en installeren van audiovisuele totaaloplossingen. Om die reden is besloten om de verhuuractiviteiten per direct te stoppen.

 • 22 September 2017 om 12:20

Getransformeerd waterleidinggebouw Z de toon

Het oude waterleidinggebouw aan het Zaailand in Leeuwarden wordt getransformeerd naar een modern en open kantoorgebouw, genaamd het Z-gebouw. Het Z-gebouw krijgt een rauwe, brute monumentaliteit gecombineerd met fijne detaillering wat zorgt voor een ongepolijste uitstraling met een sterk ‘thuisgevoel’.

 • 21 September 2017 om 17:29

Nieuwe directievoorzitter Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland

Jelmer Algra is door de raad van commissarissen benoemd tot directievoorzitter van Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland.

 • 21 September 2017 om 15:30

Data-integratie en automatisering hoog op agenda van marketeers

De integratie van data vormt de grootste uitdaging op marketinggebied binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Dit blijkt uit onderzoek van data-driven marketingbureau 2bMore. Met name retailers, uitgeverijen en media- en evenementenbureaus namen deel aan het onderzoek.

 • 21 September 2017 om 15:00

Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten. Dit studiejaar staat het op het programma bij Middelbare Hotelschool Friesland. Maandag 18 september was de drukbezochte kickoff op de locatie van dit onderdeel van het Friesland College aan de Julianalaan.

 • 20 September 2017 om 16:50

Het Klokhuis Onderneemt Bedrijvendag

Jeugdprogramma Het Klokhuis organiseert op zaterdag 11 november ‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’: een landelijke open bedrijvendag waarbij kinderen in heel Nederland de kans krijgen om in het écht te zien hoe het er in een bedrijf aan toe gaat. Deze dag is onderdeel van een crossmediaal project over Ondernemen, dat Het Klokhuis heeft opgezet met steun van de Kamer van Koophandel. Doel van het project is om kinderen vertrouwd te maken met ondernemerschap, én om ze te inspireren ondernemende vaardigheden te ontwikkelen.

 • 20 September 2017 om 14:45

XiXiX Office Supplies is eerste webshop in Nederland waar je Genderneutraal kan bestellen.

De laatste maanden is er een discussie ontstaan over het gender neutraal benaderen van klanten en burgers. De gemeente Amsterdam en NS namen hierin het voortouw door aan te kondigen het “dames en heren” voortaan achterwege te laten en te vervangen door een neutrale aanspreekvorm. Maar niet alleen grote bedrijven en de overheid denken na over de veranderende maatschappij. Ook plaatselijke ondernemers beseffen dat er mensen zijn die zich niet aangesproken voelen als “meneer” of “mevrouw”. Daarom heeft XiXiX Office Supplies besloten de klanten de mogelijkheid te bieden om hun bestellingen genderneutraal te doen.

 • 19 September 2017 om 17:17

Start bouw eerste woningen Houkepoort Sneek

Onder grote belangstelling heeft wethouder Gea Akkerman de feestelijke handeling verricht voor de bouw van de eerste 28 woningen in fase 1A van Houkepoort Sneek. Samen met toekomstige bewoners werd een groot bord onthuld waarop vermeld staat dat de nieuwbouw is gestart, een mijlpaal en een feestelijk moment voor alle betrokkenen. De woningen zijn ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed, de bouw van de woningen is in handen van Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf, beide onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.

 • 19 September 2017 om 13:16

Basisschoolleerlingen maken spelenderwijs kennis met techniek

Op een actieve, leerzame en vooral leuke manier kennismaken met de wereld van de techniek. Zo’n driehonderd basisschoolleerlingen uit Franeker doen dat op en rond de komende Agrarische Dagen in hun woonplaats.

 • 18 September 2017 om 18:00

BNI Drachtster Feart bereikt de grens van EUR 1.000.000,- omzet

In de laatste bijeenkomst voor de zomervakantie werd bij netwerkvereniging BNI Drachtster Feart de grens van EUR 1.000.000,- omzet bereikt. Omzet die de 35 leden elkaar elke vrijdag gunnen door middel van aanbevelingen te geven. Aanbevelingen in de zin van een warme ingang bij een bedrijf waar een lid graag eens aan tafel komt of een bedrijf / persoon wat gebeld kan worden omdat daar wat speelt waar het desbetreffende lid wat kan betekenen in zijn of haar expertise.

 • 18 September 2017 om 16:30

Inspiratiefestival LF2018 Noordoost FryslΓ’n

Maandag 2 oktober 2017 vindt het Inspiratiefestival LF2018 van Noordoost Fryslân plaats. De organisatie verwacht dat er 180 toeristische ondernemers en cultuurmakers samenkomen in De Buitenplaats te Earnewâld. Het Inspiratiefestival is voor deelnemers een inspiratiebron aangaande Leeuwarden-Fryslân, Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.

 • 18 September 2017 om 15:32

Frisian Motors pakt derde plaats bij landelijke innovatie prijs

Tijdens de eerste dag van de GroenTechniek Holland beurs te Biddinghuizen was de uitreiking van het ambitieuze Gouden Klavertje Vier. Een prijs voor de meest innovatieve ontwikkelingen in de groen-sector. Uit 63 inzendingen koos de jury 11 toonaangevende nominaties die de moeite waren om nogmaals te jureren. Frisian Motors pakte met de eerste volledig elektrische zero-turn maaier van Europa de 3e prijs. Het Gouden Klavertje Vier is een initiatief van branche organisatie Fedecom.

 • 15 September 2017 om 13:06

Hoe tevreden zijn ondernemers in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel?

Alle ondernemers in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel ontvangen volgende week een uitnodiging om deel te nemen aan de Ondernemerspeiling. ‘Ondernemers zijn belangrijk voor onze gemeenten. Maar hoe belangrijk zijn wij voor ondernemers en hoe tevreden zijn ze eigenlijk? Dat willen wij graag weten,’ aldus Harjan Bruining, wethouder Economische Zaken van Achtkarspelen.

 • 15 September 2017 om 11:52

Nieuwe serie bijeenkomsten voor startende ondernemers

Van september tot en met november wordt weer een nieuwe serie uit de ondernemerscyclus ‘Dwaande met je bedrijf’ georganiseerd voor startende ondernemers in Noordoost Fryslân. In acht modules krijgen beginnende ondernemers inzicht in hun sterke en zwakke kanten, de belangrijkste wetten en regels, effectieve marketing, financiën en belastingen. Ook is er een workshop die ondersteunt bij het schrijven van een eigen ondernemersplan. Verschillende bedrijven, zoveel mogelijk uit de regio, delen hun kennis en zijn betrokken bij de organisatie van deze bijeenkomsten.

 • 14 September 2017 om 17:09

Froonacker en Van der Veen & Kromhout publiceren Cyber-/ datarisk β€˜infozine’

Van der Veen & Kromhout Registeraccountants en Belastingadviseurs en Assurantiebedrijf Froonacker investeren de komende jaren sterk in het beheer van cyber- en datarisico’s. Niet alleen voor beide bedrijven zelf maar juist ten behoeve van het advies en ondersteuning richting de klanten.

 • 14 September 2017 om 17:03

Compass7 coacht je organisatie naar een hoger level

In mei dit jaar is organisatiecoachings- en adviesbedrijf Compass7 gestart. Vennoot Eduard Maatman: ”Na 27 jaar als directeur van een accountantskantoor gewerkt te hebben wilde ik graag organisaties vanuit een breder perspectief gaan helpen en heb daarom deze switch gemaakt. Heel veel organisaties kunnen moeizaam omgaan met de snelle veranderingen in deze tijd. Ik vind het een mooie uitdaging om hen weer op koers te helpen.” Compass7 richt zich op organisaties in het MKB. Voor starters hebben zij een apart programma opgesteld.

 • 14 September 2017 om 14:54
❌