[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderOndernemend Friesland

Tweede editie van Pitch in Crystalic Business Park

Na een succesvolle eerste editie, staat onder de naam Pitch, het netwerkevent in Crystalic Business Park op 20 september wederom één dag lang in het teken van de voordelen van lokaal zakendoen. Pitch is ontstaan door en voor ondernemers uit Leeuwarden en omstreken, die op zoek waren naar een efficiënte en laagdrempelige netwerkbeurs. Een moment waarbij je in korte tijd zoveel mogelijk nuttige contacten kunt opdoen: speeddaten voor ondernemers!

 • 10 Augustus 2018 om 15:07

Grote lokale belangstelling voor duurzaam initiatief in Sneek

Het aantal lokale vrijwilligers en ondernemers dat enthousiast meewerkt aan het eerste Rasterhoff Festival is groot en groeit nog steeds. “In de aanloop naar dit festival ontdekken we steeds meer prachtige initiatieven in de regio”, aldus Lucie Gelderblom van Netwerk Duurzame Dorpen. “Op zondag 9 september as. is het al zover maar we krijgen nog regelmatig aanmeldingen binnen. Van wegwerpmaatschappij naar kringloopmaatschappij, daar moeten we naar toe. Veel van onze alledaagse besluiten en activiteiten hebben daar invloed op, dat is het uitgangspunt van het festival.“

 • 10 Augustus 2018 om 13:00

Meldkamer Kooi Security behaalt Europees certificaat

De meldkamer van Kooi Security is officieel gecertificeerd als PAC (Particuliere Alarmcentrale) volgens de Europese norm voor alarmcentrales: EN 50518. Hiernaast is het ISO 27001 certificaat voor informatiebeveiliging behaald. Hiermee is Kooi Security de enige in Noord-Nederland.

 • 10 Augustus 2018 om 11:55

Nieuwe Voorzitter Ljouwerter Skutsje

Na enige jaren te kampen hebben gehad met bestuursperikelen heeft de stichting Ljouwerter Skutsje een belangrijke stap gezet in de vorming van een nieuw bestuur. Per 1 juli is Johan Haringsma aangetreden als voorzitter. Hij is geen onbekende bij de stichting. Zijn vader, Andries Haringsma, is jaren voorzitter geweest. Daarnaast is Meine Haringsma ook geen onbekende bij het Ljouwerter Skutsje. Johan Haringsma heeft als eerste taak om een hecht nieuw bestuur te vormen die de ambities voor de komende jaren kan waarmaken.

 • 9 Augustus 2018 om 11:00

Tall Ships Races Harlingen daverend succes

Een indrukwekkende vloot, spetterende optredens, spectaculair vuurwerk, het mooiste weer van de wereld en zo’n 335.000 bezoekers. Allemaal ingrediënten voor een daverend succes – en dat was het dan ook. Stichting Harlingen Sail, organisator van het vier dagen durende maritieme feest, kan terugkijken op een onvergetelijk evenement.

 • 7 Augustus 2018 om 15:06

Tommie Christiaan zingt hoge รฉn lage noten in de Dokkumer open lucht

Een van de ‘Beste Zangers’ van 2017, de musicalster, zanger en acteur Tommie Christiaan, treedt vrijdag 7 september op tijdens de Admiraliteitsdagen. Bij het grote publiek werd deze allround artiest onder meer bekend door zijn rol als Zorro in de gelijknamige musical. Hij maakte indruk met de vertolking van het nummer ‘Barcelona’ dat hij samen zong met Tania Kross. Ook zinderde hij dit jaar in de rol van Jezus tijdens het livespektakel The Passion. In Suriname kan de entertainer niet meer ongemerkt over straat lopen sinds zijn vertolking van het nummer ‘A Sama De’, een song in het Aukaans, één van de Surinaamse talen. Kenny B rolde zowat van zijn stoel van enthousiasme toen hij Tommie dit nummer hoorde zingen.

 • 3 Augustus 2018 om 15:38

Nieuwe website De Pleats

Vernieuwend bezig zijn hoort bij ondernemerschap. Het is geen toeval dat de bedrijven die meeveren met de markt, de tijdgeest, of op het kompas van hun eigen visie, meer succes hebben dan anderen. Een mooi voorbeeld is De Pleats in Burgum, waar Geesje en Eelke sinds 1997 de scepter zwaaien. Onlangs liet men de website van het bedrijf helemaal moderniseren.

 • 1 Augustus 2018 om 14:14

GO180 Personal Trainers lanceert video-analyses voor iedereen in Leeuwarden

Gymeyes is de eerste applicatie waarmee sporters eenvoudig hun workout filmen door middel van meerdere actiecamera's in de club. De jonge ondernemers Hielke van der Lei (31 jaar) en Jeroen Dijkstra (33 jaar) zijn eigenaar van GO180 Personal Trainers en lanceren deze week het nieuwe systeem in hun club.

 • 1 Augustus 2018 om 12:19

Buro360 opent vestiging in Sneek

Al ruim tien jaar zit advies- en accountantskantoor Buro360 in Leeuwarden. Een uitstekende vestigingsplek met mooie klanten. Maar de pas geopende locatie in Sneek vinden DGA's Gerke Wispelwey en Hans van der Hoek toch wel iets speciaal. Beide heren zijn in de Waterpoortstad opgegroeid. Eigenlijk is het ook volstrekt logisch dat in Sneek een tweede locatie wordt geopend. De no-nonsensebenadering van Buro360 past immers perfect bij de Zuidwesthoek.

 • 31 Juli 2018 om 16:05

TEAM op de juiste koers

Sinds begin dit jaar is TEAM gevestigd langs de A7 te Heerenveen. En niet zonder reden. “De groei en aantrekkingskracht van ons bureau riepen om een daarbij passende locatie en uitbreiding qua mensen. Een zichtlocatie in het hart van Friesland, in combinatie met meer dan voldoende werkplekken, zorgt voor een prachtige nieuwe dynamiek binnen ons bureau”, aldus Godert Libert, mede- eigenaar van TEAM. Dick Kaper en Berber van der Zee, twee grafisch designers, versterkten onlangs TEAM. “Met de komst van Dick hebben we een bak aan ervaring op onze studio binnengehaald. Berber is een mega creatief talent. Zij krijgt bij ons de kans zichzelf te ontplooien en te zorgen voor de nodige frisse energie”, aldus Godert. Al sinds haar start in 2011 timmert het strategisch en creatief communicatiebureau succesvol aan de weg.

 • 31 Juli 2018 om 12:21

Friese ondernemers starten advies website Dik.nl

Of je nu op zoekt bent naar een leuke Europese stedentrip, een goede datingsite of advies nodig hebt voor een leuk dagje uit, de website Dik.nl geeft antwoord. Twee enthousiaste internet ondernemers uit Lemmer, Jeroen Wijnja (27) en Jelle de Jong (28), starten een geheel nieuwe advies website voor consumenten en bedrijven.

 • 30 Juli 2018 om 12:32

Academie van Franeker leeft!

Werd er in de aankondiging van de Simmerjuncolleges nog gesproken over “oude tijden herleven”, uit de opkomst van de eerste drie colleges kun je met recht concluderen: “de Academie van Franeker leeft” De beoogde collegezaal in de Botniastins blijkt met zijn 60 zitplaatsen keer op keer te klein. Hierdoor moest er tot nu toe voor alle colleges uitgeweken worden naar de, aan de overkant gelegen, Martinikerk. Dankzij de boeiende sprekers en interessante onderwerpen weten veel mensen de gang naar de collegezaal te vinden. Een veelbelovende start voor de Academie van Franeker.

 • 27 Juli 2018 om 15:51

Stroomkabels Windpark Fryslรขn in Afsluitdijk kosten โ‚ฌ 30 miljoen

Visser & Smit Hanab uit Papendrecht gaat de stroomkabels aanleggen, die Windpark Fryslân in het IJsselmeer gaan verbinden met het hoogspanningsnet van TenneT. De twee kabelscircuits hebben een lengte van 25 km en volgen een route door de Afsluitdijk en langs de A7 naar Bolsward. Het eerste deel over de Afsluitdijk wordt aangelegd in 2019, het tweede deel door de provincie Friesland in 2020. Met de opdracht is in totaal een bedrag gemoeid van € 30 miljoen. Woensdag 25 juli werd het contract hiervoor getekend door projectdirecteur Anne de Groot van Windpark Fryslân en de directie van Visser & Smit Hanab.  

 • 27 Juli 2018 om 12:12

Blauwe Diesel powered by Neste MY zorgt voor 1.230.000 kg CO2-reductie tijdens De Elfwegentocht

Een terugblik op de Elfwegentocht, waarbij het doel van de provincie Friesland was om voertuigen volledig op fossielvrije energiebronnen te laten rijden, heeft een aantal veelbelovende resultaten opgeleverd. De Elfwegentocht zorgde voor een grote vraag naar Blauwe Diesel powered by Neste MY en overtrof zelfs de vooraf gestelde hoge verwachtingen. Tijdens de tweeweekse campagne werd in heel Friesland meer dan 430.000 liter van Neste’s hernieuwbare diesel verkocht en gedistribueerd door Future Fuels Wholesales. Naar schatting hebben tijdens de Elfwegentocht ongeveer 12.000 mensen Blauwe Diesel powered by Neste MY getankt. Dit leidde tot een CO2 -reductie van ongeveer 1.230.000 kg. Dat staat gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van 384 Nederlandse personenauto’s met een dieselmotor.

 • 26 Juli 2018 om 13:57

Hittegolf? Je kunt maar beter in Friesland op zeilkamp zijn!

Voor kinderen is een zeilschool in Friesland is verreweg de beste plek met deze hitte, weet Christophe Meijer van Zeilschool Pean: “Allereerst is de gemiddelde temperatuur in Friesland vele graden lager dan in de rest van Nederland. De lucht boven land warmt steeds hard op. De watertemperatuur stijgt daarentegen heel langzaam en is nog steeds 22 graden. Zo is het op het water veel koeler. Het verschil in temperatuur zorgt voor veel thermiek zodat er gedurende de dag een heerlijke koele wind ontstaat.”

 • 25 Juli 2018 om 15:36

Ondernemers uit Surhuisterveen en omgeving luiden samen de zomer in

Aankomende vrijdag 27 juli vanaf 16.00 uur organiseert Inspiratiehuis Surhuisterveen een netwerkbijeenkomst voor ondernemers uit de regio.

 • 25 Juli 2018 om 12:05

Aquavista geopend in Afsluitdijk Wadden Center

Ontwijk maar net het zeildoek van een skûtsje, vlieg over de prachtige Wadden, surf mee op een kite en beland midden in de smalle straatjes van Enkhuizen. Het zijn enkele spectaculaire beelden die sinds kort te zien zijn in het Afsluitdijk Wadden Center. 

 • 24 Juli 2018 om 13:00

Grootste service-order in de historie van Mous Pompsupport

Onlangs heeft Mous Pompsupport uit Balk de grootste order in haar historie binnengehaald. Het gaat om een order met een ordergrootte van minimaal € 1.650.000,- voor gemeente Almere. Voor de duur van minimaal 3-5 jaar zal Mous Pompsupport binnen het prestatiecontract verantwoordelijk zijn voor het beheer, service, onderhoud en omgevingsmanagement van 292 stadsgemalen, 4 sluizen, 2 bruggen en aanverwante installaties in de gemeente Almere.

 • 24 Juli 2018 om 11:08

Toolbox meeting Strukton Worksphere in Duurzaam Doen Huis

‘Project specifieke instructie verbetert de veiligheid op de bouwplaats’, zo opent Theunis Talstra van Strukton Worksphere de toolbox meeting. ‘Naast veiligheid willen we onze (service) monteurs triggeren op duurzaamheid’, vult Luc Holwerda van Strukton Worksphere aan. ‘Onze klanten vragen voor bestaande panden meer en meer naar duurzame alternatieven bij vervanging’. Donderdag 19 juli 2018 kwamen ongeveer 25 (service)monteurs bij elkaar voor de toolbox meeting in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort.

 • 23 Juli 2018 om 13:00

335 trainees van The Tall Ships Races Harlingen op weg naar een onvergetelijk avontuur

Op zaterdag 28 juli begint op Groningen Airport Eelde voor 335 jongeren een onvergetelijke reis. Het zijn de avonturiers die als trainee deelnemen aan The Tall Ships Races Harlingen 2018. Per vliegtuig reizen ze naar Stavanger in Noorwegen en daar verspreiden ze zich over verschillende Tall Ships, om vervolgens de laatste etappe van The Tall Ships Races mee te zeilen als bemanningslid.

 • 23 Juli 2018 om 10:56
โŒ