[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 24 November 2017Ondernemend Friesland

Post-Plaza kiest voor kwaliteit met nieuwe Chef

Jarst Bekius is per direct de nieuwe Chef van Post-Plaza. Jarst komt van restaurant Ratatouille Food + Wine, het met 1 Michelin ster bekroonde restaurant uit de Haarlemse binnenstad. Zijn carrière is hij gestart als souschef bij Vis en Ko, van SVH meester-kok Imko Binnerts.

 • 24 November 2017 om 14:27

Innofest wint hoofdprijs Europese award voor ondernemerschap

Na de Nederlandse voorrondes en de halve finale, mag Innofest zich het beste initiatief voor ondernemend ondernemerschap van heel Europa noemen. De internationale jury was het unaniem eens. “Innofest was de absolute winnaar. Zo’n innovatief en effectief initiatief hebben we nog nooit gezien.” Innofest geeft start-ups, bedrijven en studenten met innovatieve ideeën ruimte om op festivals hun innovatie te testen. Innofest ziet festivals als een tijdelijke mini-maatschappij waar oplossingen worden bedacht voor uitdagingen waar festivals en ondernemers mee te maken hebben. De opgehaalde resultaten worden gebruikt om het product verder te ontwikkelen. Innofest biedt acht festivals als Oerol, Eurosonic Noorderslag en Into the Great Wide Open aan als living labs. Innofest helpt op deze manier jaarlijks 30 innovaties sneller en beter naar de markt.

 • 24 November 2017 om 10:49
Gisteren β€” 23 November 2017Ondernemend Friesland

KB Food & Drinks: Kindvriendelijk uit eten

Een plek waar lekker geborreld en gegeten kan worden en waar ook ruimte is voor de kinderen. Die combinatie blijkt maar moeilijk te vinden. Anna Smits heeft zelf drie kinderen en miste zo’n plek. Of ze kwam terecht in een goede eetgelegenheid waar er geen ruimte was voor de kinderen, of ze eindigde in een veredeld ballenbakrestaurant waar de kinderen de tijd van hun leven hadden, maar de kwaliteit van het eten te wensen overliet. Dat moest anders kunnen dacht Smits. Dus begon ze zelf een kindvriendelijk restaurant. Youssef Dandan werd gehaald als bedrijfsleider en gezicht van KB Food & Drinks in Dokkum en opende 1 september de deuren. 

 • 23 November 2017 om 16:39

Samenwerking FRL Post en het Jeugdsportfonds Friesland

Kerstzegels waren altijd al een mooi gebaar van postbedrijven, maar FRL doet er nog een schepje bovenop. Van elke verkochte kerstzegel gaat er 2,5 cent naar een goed doel. Dit jaar is dat het Jeugdsportfonds Friesland. Dankzij dit fonds kunnen kinderen uit gezinnen waar geen geld is voor een lidmaatschap bij een sportvereniging, toch sporten.

 • 23 November 2017 om 10:52
OuderOndernemend Friesland

Rhenus stelt grootste single roof zonnestroomproject in bedrijf

Rhenus heeft op 20 november 2017 het grootste single roof zonnestroomproject in Nederland officieel en feestelijk in bedrijf gesteld. In totaal zijn er door KiesZon 15.318 zonnepanelen op het distributiecentrum van Rhenus Contract Logistics in Eindhoven geplaatst waarmee jaarlijks ruim 4.000.000 kWh wordt opgewekt. Daarmee is het systeem, op basis van de meest recente beschikbare informatie en kennis van Polder PV, het qua opwekvermogen grootste single roof zonnestroomproject van Nederland.

 • 22 November 2017 om 15:11

β€˜Direct, to the point. Geen oeverloos gepraat’

Raethuis Accountants werkt nauw samen met hun klanten. Het leek OF een goed idee om de klant zelf eens te vragen hoe ze die samenwerking ervaren. Deze keer praten we met Pieter Dirk Rondaan van Rondaan Carrosserie en Wagenbouw uit Berlikum.

 • 22 November 2017 om 12:07

SΓΊdwest-FryslΓ’n tweede in verkiezing Schoonste Winkelgebied

De gemeente Súdwest-Fryslân is als tweede geëindigd in de categorie ‘Middelgrote gemeente met Schoonste Winkelgebieden’ in de verkiezing van Schoonste Winkelgebied 2017. Dat maakte Nederland Schoon maandag bekend tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres ‘Het Rendement van Schoon’.

 • 21 November 2017 om 15:47

Warme maaltijdbezorging in heel Friesland dankzij unieke samenwerking

Vanaf 21 november gaat maaltijdservice Van Smaak in heel Friesland warme maaltijden bezorgen dankzij een samenwerking met supermarktketen Poiesz. Nog nooit eerder heeft een maaltijdservice de sprong gewaagd om zo groots in te zetten op de warme maaltijdbezorging.

 • 21 November 2017 om 14:46

Misco Solutions voorziet Gemeente SΓΊdwest-FryslΓ’n van nieuwe werkplekken

Misco Solutions heeft een raamovereenkomst voor twee jaar gesloten voor de levering van IT-werkplekken aan de gemeente Súdwest-Fryslân. De raamovereenkomst volgt uit de gunning van een Europese aanbesteding aan Misco Solutions.

 • 20 November 2017 om 14:24

Antea Group eerste ingenieursbureau met ISO 27001 certificering

‘De ISO 27001 certificering bevestigt onze kwaliteit van informatiebeveiliging. Het zet je eigen organisatie weer goed op scherp. Dataveiligheid draait om vertrouwen, strakke procedures en bewustzijn bij alle collega’s.’ Aldus Harmen Tjeerdsma, Security Officer van Antea Group.

 • 20 November 2017 om 13:01

Seminar datalekken en wet en regelgeving groot succes!

De opkomst was groot op 16 november op de seminar over datalekken op het kantoor van Office IT. Ruim 30 geïnteresseerde ondernemers waren aanwezig om kennis te maken over alles wat met de nieuwe wet en regelgeving over datalekken. Na het voorwoord en de introductie van Nick Betgem was het eerste woord voor Paul Bollema van advocaten kantoor BK&R uit Leeuwarden. In zijn presentatie is er ingegaan op hoe de wet nu daadwerkelijk in elkaar steekt, waar je op moet letten en wat er van jou als ondernemer verwacht wordt. Vervolgens was het woord aan Jos Kaan van Eset Nederland die alle middelen op gebied van antivirus, 2-weg authenticatie en versleuteling van e-mail heeft toegelicht.

 • 20 November 2017 om 12:15

Mobiele Hollandse SlijpService slaat zijn vleugels uit

De slijperij van familie Passieux, de Hollandse SlijpService bestaat al sinds 1795 en elke keer het stokje van vader op zoon overgedragen en is gestart met de eerste mobiele gemotoriseerde slijpservice in 1925 met een T-Ford, om de klanten in Zeeland te bezoeken.

 • 20 November 2017 om 11:00

BNI Joure β€˜Tusken Mar & Fean’ officieel van start gegaan!

Op donderdag 15 november is BNI Tusken Mar & Fean voorgesteld aan een ruim publiek van 50+ ondernemers uit de grote regio Joure. BNI is een internationale organisatie die networking tussen ondernemers promoot met het oog op een concrete verhoging van het omzetcijfer en het effectief aantal klanten van haar leden.

 • 17 November 2017 om 17:15

Waardering voor Jelle Bijlsma Groep op β€˜Dag van de Ondernemer’

MKB-Nederland heeft de derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’. De gemeente Tytsjerksteradiel heeft dit initiatief omarmt. Burgemeester Jeroen Gebben en wethouder Ellen Bruins Slot hebben vrijdagochtend ondernemer Jelle Coen Bijlsma uit Gytsjerk in het zonnetje gezet. Jelle Bijlsma Groep is een voorbeeld van een innovatief bedrijf dat vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid.  “We hopen dat zij een inspiratie mogen zijn voor andere ondernemers”, aldus burgemeester Jeroen Gebben.

 • 17 November 2017 om 16:45

Wurkjouwer opent deur in Sneek

Na Joure, Lemmer en Balk heeft nu ook Sneek een vestiging van Wurkjouwer. Wethouder Stella van Gent van Súdwest-Fryslân verrichtte donderdag 16 november de opening. “Het is een plek waar mensen met een uitkering hun mogelijkheden ontdekken, en werkervaring kunnen opdoen”, zegt Van Gent. “Met de bedoeling om weer mee te doen in de samenleving.”

 • 17 November 2017 om 16:30

Acquaint en HDM Pipelines verhuizen naar Leeuwarden

De bedrijven Acquaint en HDM Pipelines uit Wommels verhuizen eind 2017 naar bedrijvenpark De Zwette in Leeuwarden.

 • 17 November 2017 om 16:15

Icoon afsluitdijk van Daan Roosegaarde gelanceerd als model

Icoon Afsluitdijk, het design innovatie programma van ontwerper en innovator Daan Roosegaarde en zijn team van experts is officieel gelanceerd. In aanwezigheid van Directeur-Generaal Rijkswaterstaat Michèle Blom is op 16 november 2017 het startschot gegeven van het programma. De met de hand gebouwde dijk, gerealiseerd in 1932, is een unieke plek in de wereld. Na 85 jaar intensief gebruik is het nu tijd voor een grootschalige renovatie. Met Icoon Afsluitdijk levert ontwerper Daan Roosegaarde, in opdracht van de Nederlandse overheid, een bijdrage aan het versterken van de iconische waarde van de Afsluitdijk. Alle ontwerpen van Icoon Afsluitdijk zijn vanaf heden voor iedereen na zonsondergang gratis te bezichtigen. Windvogel en Glowing Nature zijn tot 21 januari 2018 te zien, Lichtpoort is een permanente installatie.

 • 17 November 2017 om 15:20

Nieuwe pont brengt Starteiland Sneek dichterbij

De bereikbaarheid van het Starteiland in het Sneekermeer wordt sterk verbeterd. Burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân steken 275.000 euro in nieuwe infrastructuur en dragen 50.000 euro bij aan de aanschaf van een nieuwe pont.

 • 17 November 2017 om 15:00

De zevende editie van OF 2017 staat nu online!

Daar is ie, de zevende editie van OF 2017. Waarin Friesland zich opmaakt voor 2018. Fossielvrij door de provincie. En verder: alles leren over Cybersecurity. De energie van Romke van der Spoel van installatiebedrijf Hoekstra. Het ‘thuiskomen’ van Roger Lenssen, Man&Mach, familiebedrijf Roelofs, Yes Telecom en och zo veel meer. En natuurlijk waren er weer Friezen in den Vreemde. Post uit Roemenië dit keer. Lees ‘m hier, OF 7!

 • 17 November 2017 om 12:27

CCW leden speeddaten in de auto

Na het succes van de speeddates van vorig jaar, doen de leden van de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) er dit jaar nog een schepje bovenop met speeddates in de auto. Dat gebeurde woensdagavond in de hoogste versnelling bij Autobedrijf Ruinemans in Wolvega, lid van CCW.

 • 16 November 2017 om 12:50
❌