[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 April 2018Ondernemend Friesland

Kranendonk Vastgoedonderhoud tekent voor 25 jaar onderhoud bij Accolade

Kranendonk Vastgoedonderhoud heeft met vijf collega-bedrijven een garantstelling getekend voor het onderhoud aan de woningen van woningstichting Accolade. Door resultaatgericht samenwerken worden kosten bespaard en risico’s beperkt.

 • 23 April 2018 om 18:00

SolarToday nieuwe hoofdsponsor van NK Zonnebootrace

SolarToday is de nieuwe hoofdsponsor van het NK Zonnebootrace. Hiermee neemt SolarToday het stokje over van Eneco. Dit hebben Boudewijn van Dam, eigenaar Solar Today, en Klaas Rozema van de NK Zonnebootrace vandaag bekend gemaakt. NK Zonnebootrace gaat verder onder de naam ‘NK Zonnebootrace powered by SolarToday’.

 • 23 April 2018 om 16:30

Philips Drachten/Innovatiecluster Drachten winnaar FC-Leerbedrijf 2018

Met het MBO-excellentieprogramma Health Tech, dat Innovatiecluster Drachten samen met het Friesland College en ROC's Friese Poort uitvoert, hebben de samenwerkende high tech bedrijven de titel FC-Leerbedrijf van het Jaar binnengesleept. Dit gebeurde tijdens de finale van de FC Awards 2018 in Leeuwarden. Volgens voorzitter Kor Visscher (Innovatiecluster Drachten) is deze waardering vooral toe te schrijven aan de inspanningen van beide opleidingen. ,,Het helpt ons gezamenlijk stevige fundamenten te bouwen voor de toekomst. Dikwijls gaat dit niet vanzelfsprekend, met onze korte termijn focus. Des te mooier is het dat we er samen met de MBO-opleidingen een succesvol excellentieprogramma Health Tech hebben opgezet.''

 • 23 April 2018 om 16:15

SΓΊdwest-FryslΓ’n verduurzaamt wagenpark

Súdwest-Fryslân maakt een begin met de verduurzaming van haar wagenpark. De gemeente schaft twee elektrische bestelauto’s aan, als vervanging van twee kleine dieselauto’s. Daarnaast rijden vier zware huisvuil-inzamelauto’s binnenkort op blauwe diesel.

 • 23 April 2018 om 15:30

Burgemeester opent nieuw advocatenkantoor Wols Juristen in Wolvega

Sinds april is er in Wolvega een nieuw advocatenkantoor gevestigd aan de Binnenbaan 8b. Een goed ontsloten locatie direct bij de snelweg A32. Het markante kantoorpand nabij de Kringloopwinkel is bij een breed publiek bekend. Vorige week werd Jan Wols door de rechtbank in Leeuwarden beëdigd als advocaat. Burgemeester André van de Nadort verrichtte vrijdagmiddag de opening door de schaal van Vrouwe Justitia in evenwicht te brengen.

 • 23 April 2018 om 14:30

Saar aan Huis wint Business Voice Heerenveen

De derde editie van Business Voice Heerenveen is gewonnen door Willeke Philips van Saar aan Huis. Haar enthousiasme en drive spraken zowel de coaches als het publiek het meeste aan. Philips was een van de acht deelnemers aan het evenement, dat op 19 april georganiseerd werd door MTH Accountants en Rabobank Heerenveen, met ondersteuning van onder andere de gemeente Heerenveen, ’n Gouden Plak, Ondernemerskring Heerenveen en Cross Media Communicatie Groep. Het evenement werd gehouden in het Posthuis Theater en de presentatie werd verzorgd door Gerard Wolters en Annemieke Mintjes.

 • 23 April 2018 om 13:32

Biologisch Melkveebedrijf Marinus bekroond met WΓ’ldpyk-keurmerk

Met het mooie weer, stonden de koeien van Biologisch Melkveebedrijf Marinus afgelopen zaterdag te trappelen om de weide in te stormen. Dat eerst nog het Wâldpyk-keurmerk werd uitgereikt door Albert van der Ploeg, voorzitter van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden, daar hadden de dames in de stal geen boodschap aan. De familie Marinus heeft dit keurmerk gekregen voor hun bijzondere bedrijf en de verse rauwe melk die ze aanbieden via de zelfbedieningstap langs de weg. Ook presenteerde de familie hun eigen Pingokaas gemaakt van de eigen rauwe biologische melk. En daarna brak het schouwspel los; de honderd koeien renden het land in al springend, bokkend en loeiend van blijdschap. Zo’n 120 man kwamen af op het spektakel.

 • 23 April 2018 om 12:30
OuderOndernemend Friesland

Profronde in 2018 terug in FryslΓ’n

De start van de veertiende Profronde van Nederland is wederom in Fryslân, net als in 2015 en 2016. Ook nu speelt Bolsward, dé fietsstad van het Noorden, een belangrijke rol. De stad (bekend van de organisatie van de Fietselfstedentocht, sinds 1912) is op zondag 12 augustus het decor van de ploegenpresentatie. Een dag later is Bolsward de finishplaats van de eerste etappe.

 • 20 April 2018 om 14:00

De april 2018 uitgave van OF-Magazine lees je hier online

Er is een koffiehoek, er zijn huiskamers, een speelhoek en een digibar. Welkom bij ING Friesland nieuwe stijl. Maar ook een uitgebreid verslag van onze themasessie 'Innovatie in bouw'. En Johan Paques van Frisia Invest vindt het prachtig om een gebouw te transformeren tot iets nieuws. Zo maar enkele highlights van al het zakelijk nieuws in Friesland in de nieuwste uitgave van OF-Magazine die vandaag off- en online in de verspreiding gaat. Lees hem hier online zonder te downloaden op je laptop, tablet of smartphone.

 • 20 April 2018 om 10:30

ANBO en uitzendbureau Ervaren Jaren beginnen vacaturesite voor oudere werkzoekenden

Belangenbehartiger ANBO en uitzendbureau Ervaren Jaren hebben het nieuwe banenplatform ANBO-ErvarenJaren in gebruik gesteld. Met deze vacaturesite willen beide instanties werkgevers en oudere werkzoekenden op een gemakkelijke manier samenbrengen.

 • 19 April 2018 om 16:07

Groenewegen Advocaten & Notarissen: Een computer kan ons werk niet doen

De specialisten van Groenewegen Advocaten & Notarissen geven advies en lossen problemen op in juridische kwesties. Dit doen ze voor bedrijven, instellingen en particulieren en gaat van bemiddeling bij echtscheiding of een arbeidsgeschil tot de begeleiding van ingewikkelde zakelijke processen. Een gesprek met mede-eigenaar en advocaat Martijn van Rongen en toegevoegd notaris Herbert Kemme over de ontwikkelingen in hun vak.

 • 19 April 2018 om 14:00

Trendverkenners: β€˜Kijken we wel de goede kant op…’

“Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal.” Dit was een van de quotes waarmee Wim van Rooijen en Henk Bouman hun publiek wilden prikkelen. Op 1 februari 2018 organiseerde de gemeente Súdwest-Fryslân een themabijeenkomst voor ondernemers. Dit keer in It Dielshûs in Wommels met als thema: Robotica. Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman waren de gastsprekers. Zij zijn trendverkenners bij Fountainheads.

 • 19 April 2018 om 10:00

Loopbaan Sneek: Brug naar succes

De crisis is voorbij, bij veel bedrijven zit de ‘flow’ er weer lekker in. En dan blijken werknemers ineens massaal de benen te nemen, of aan te geven ‘niet lekker op hun plek te zitten’, om wat voor reden dan ook. Wat moet je daar als werkgever mee?

 • 18 April 2018 om 11:04

Bouwstudenten delen levensechte projectervaringen in Cobouw CafΓ©

Leeuwarden is in 2018 de culturele hoofdstad van Europa. En hoe staat het met de bouw in Friesland? Is er nog wel aandacht voor kwaliteit, esthetica en cultuur? Of is vooral verduurzaming en tempo maken van belang? Het Cobouw Café Leeuwarden van 12 april 2018 ging over bouwcultuur, bouwkwaliteit, innovatie en verleden. In Cafe Thuis in het Fries Museum spraken architecten, bouwdirecteuren, wethouders en bouwstudenten van ROC Friese Poort over het Friese bouwklimaat , innovatie en nieuwe initiatieven.

 • 17 April 2018 om 17:49

Places of Hope: β€˜Zin in de toekomst’

‘We zijn in een nieuwe fase van klimaatpolitiek gekomen’, zei Maarten Hajer, professor Urban Futures aan de Universiteit van Utrecht bijna een jaar geleden in het NRC.  ‘Je hebt een nieuw verhaal nodig, waarbij iedereen in de samenleving weer perspectief krijgt. Voor die verbeeldingskracht ben je bij de huidige wetenschap aan het verkeerde adres, die doet daar niet aan.’ En dus zocht Hajer voor de productie van de opmerkelijke tentoonstelling ‘Places of Hope’ de samenwerking met curator Michiel van Iersel. De tentoonstelling is vanaf 4 april te zien in Leeuwarden, als onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018. De missie van de makers: zorgen dat de bezoekers na het bekijken van de tentoonstelling weer zin hebben in de toekomst. Een gesprek over de transitie naar een betere wereld en over hoe je met verbeelding het schier onmogelijke kunt bereiken.

 • 17 April 2018 om 15:58

De leasefiets van Johan Dijkstra (Wonk)

Johan Dijkstra, directeur van webdesigners Wonk in Drachten, zou hem graag bij zijn bureau neerzetten: de BOVAG Leasefiets van Friesland Lease die voor het kantoor geparkeerd staat. “Een echte blikvanger.” Er is alleen een probleempje. De elektrische tweewieler is van een collega.

 • 17 April 2018 om 15:29

Innovatieve biopelletproductie bespaart 37 miljoen mΒ³ aardgas

Onbenutte biomassa uit de regio wordt omgezet in biopellets wat zorgt voor een lokaal duurzaam alternatief voor het Gronings gas. JALO biopellets heeft het innovatieve biopellet productietechniek ontwikkeld. Ekwadraat heeft voor JALO biopellets € 3,3 miljoen DEI (Demonstratie Energie Innovatie)-subsidie aangevraagd en beschikt gekregen om deze innovatie op grote schaal te demonstreren. Door de demonstratie wordt 37 miljoen m³ aardgas per jaar vermeden. Dit staat gelijk aan het verbruik van 23.000 huishoudens.

 • 16 April 2018 om 17:59

Staal & Steen nu officieel Rustpunt.nu

De oplettende bezoeker van Staal & Steen heeft de rustpunt vlag vast al zien wapperen, en hiermee is het nu ook officieel geworden. Koffie en Thee "De Golle" is een rustpunt geworden. Een rustpunt is een plek waar je, de naam zegt het al, even tot rust kunt komen. Tevens kun je hier gebruik maken van het toilet, informatie vinden over de omgeving, je e-bike opladen en je band plakken.

 • 16 April 2018 om 12:30

Kennismaken met techniek tijdens GirlsDay 2018 bij BD en Philips

Voor meiden is GirlsDay niet alleen een dag ‘zonder vervelende jongens’. Ze komen er vooral mee in aanraking met techniek, misschien wel voor de eerste keer. Daarom volgen zeker 500 Friese meiden tussen 12 en 15 jaar vandaag een speciaal techniekprogramma bij BD en Philips in Drachten, beiden lid van Innovatiecluster Drachten. ,,Ik dacht dat het saai zou worden met alleen maar zitten en luisteren naar verhalen, maar we hebben zelf gesoldeerd en dingen gemaakt met de 3D-pen!’’

 • 16 April 2018 om 11:20

In Wolvega start nieuwbouw pand Delfsma Bouw & Ontwikkeling

Aan de Grafietstraat in Wolvega is de realisatie van het nieuwe pand van Delfsma Bouw & Ontwikkeling, onderdeel van Betsema Groep, gestart. Momenteel wordt hard gewerkt aan de fundering van het kantoor met achtergelegen werkplaats. Doel is om voor de bouwvak het nieuwe pand in gebruik te nemen.

 • 13 April 2018 om 13:52
❌