[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Februari 2018Ondernemend Friesland

Geschikt in stijl komt met nieuw bedrijfsbloemen abonnement voor het MKB in de regio SΓΊdwest FryslΓ’n

Speciaal voor het MKB in de regio Súdwest Fryslân komt bloemist Geschikt in stijl uit Ysbrechtum met een verjaardagen abonnement, eigenaresse Marjan Eefting legt uit wat dat inhoudt.

 • 22 Februari 2018 om 15:51
OuderOndernemend Friesland

We hebben een tekort aan β€˜gouden handjes’ en β€˜knappe koppen’

Uitgedost in allerlei gedaanten, lopend aan de hand of zittend in een kinderwagen komen ruim 100 robots woensdagochtend 21 februari schouwburg De Harmonie in Leeuwarden binnen. Vergezeld door zo’n 700 klasgenoten van 125 Friese basisscholen krijgen ze een plekje op het podium voor de openingsact: gezamenlijk een dansje doen. Aansluitend opent hoofdgast astronaut André Kuipers zijn verhaal: ,,Wie van jullie is bang voor robots? Ik niet!’’. 

 • 21 Februari 2018 om 16:49

Masterclass Scocial Media Marketing en Influencer Marketing Kennis en Innovatiehuis Buitenpost

Wil jij meer uit Social Media Marketing halen met jouw bedrijf of organisatie? Influencer Marketing en Social Advertising zijn op dit moment succesvolle marketingmethodes en bieden enorm veel kansen. De grote merken herkennen de waarde al en zetten hier momenteel hierop veel op in. Wil jij ook meer rendement halen op Social Media en een eigen toekomstbestendige strategie ontwikkelen? Marlou Volkerink (online influencer/content creator en eigenaar Followfashion.nl) en Niels Tel (Social Media strateeg & eigenaar Tellie.nl) verzorgen op 16 maart samen een speciale masterclass in het Kennis en Innovatiehuis te Buitenpost.

 • 21 Februari 2018 om 12:59

Studenten ROC Friese Poort verduurzamen bestaande woningen naar NOM ready

Op donderdagavond 8 februari 2018 presenteerden achttien studenten van de middenkader-opleiding Bouwkunde hun NOMReady-project. In samenwerking met Woningcorporatie Elkien, Bouwbedrijf Jorritsma en Talen Vastgoedonderhoud verduurzaamden de bouwstudenten bestaande woningen naar Nul Op de Meter woningen.  ‘Dit project geeft de studenten een levensechte inkijk in de wereld van de bouw’, zo reageert Hans Jorritsma van Jorritsma Bouw.  ‘Ik zag vanavond trotse studenten ontwerpen presenteren van hoog niveau’. Het middelbaar beroepsonderwijs sluit met dit project nauw aan bij innovaties die spelen in de bouwbranche.

 • 21 Februari 2018 om 12:08

OfficiΓ«le start aanleg zonneparken Noordwolde en Wolvega

Dinsdag 20 februari ondertekenden wethouder Frans Kloosterman van de gemeente Weststellingwerf en Stefan Pieters van Zonnepark Noordwolde B.V. en Zonnepark Wolvega B.V. symbolisch de huurovereenkomst van de grond voor de zonneparken in Wolvega en Noordwolde. Ze zetten hun handtekening op een zonnepaneel. Deze handeling was de officiële start van de aanleg van beide zonneparken.

 • 21 Februari 2018 om 10:19

It giet oan! - Na 22 jaar weer een strandcross in Noord-Nederland

De strandcross vindt plaats op zondag 21 oktober 2018 op het strand van het Friese Lemmer. Initiatiefnemer en ondernemer Johan Paques uit Balk werkt samen met Beachclub Lemmer en Motor Club Noord Oost Polder om op deze dag een fantastisch evenement neer te zetten. Het programma bestaat uit tijdtrainingen, 2 manches en een Super Finale van 30 minuten plus 1 ronde. Er kunnen in totaal 420 rijders meedoen in klasse 85, 125, 250 & 500cc. Strandcross Lemmer zal verreden worden onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Verdere info zoals het raceformat en de inschrijfdatum volgt binnenkort op Facebook.

 • 20 Februari 2018 om 17:00

Man&Mach produceert film over asbestsanering

Over het bedrijf Man&Mach publiceerden we in OF al eerder. Een asbestspecialist uit Drachten die weet wat er bij dat complexe vak komt kijken. Hoe dat echt in zijn werk gaat toont het bedrijf in een film die men onlangs heeft laten maken. In de film gaat het over het saneren van asbesthoudende golfplaten in combinatie met het monteren van nieuwe dakbedekking. Overigens; ook voor alle andere asbesthoudende toepassingen in gebouwen of woningen kan het bedrijf worden ingeschakeld.

 • 20 Februari 2018 om 16:34

FMXXL verbouwt Keramiekmuseum Princessehof

Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden is opnieuw open na een grote verbouwing die FMXXL, facilitaire doorpakkers uit Friesland, in twee maanden en binnen budget realiseerde. Het museum is klaar voor Leeuwarden-Fryslân Culturele hoofdstad 2018. FMXXL coördineerde de ontwikkeling van de nieuwe inrichting van de collectie en de nieuwe entree met theesalon en kinderatelier.

 • 20 Februari 2018 om 14:15

Torqeedo en WhisperPower ontwikkelen gezamenlijk DC generator

Om de actieradius van een jacht of schip met een Torqeedo Deep Blue Hybrid elektrisch voortstuwingsysteem te vergroten heeft Torqeedo in nauwe samenwerking met WhisperPower een 25 kW, 350V DC variabele toeren diesel generator ontwikkeld. Door Torqeedo ook wel een Range Extender genoemd. De generator is speciaal ontworpen voor recreatieve en professionele toepassingen als back-up acculader voor het Torqeedo - BMW accupakket, dat de energie verzorgt voor de voortstuwingsmotoren (vanaf 60 kW) en het boordverbruik.

 • 19 Februari 2018 om 12:35

Vliegen vanaf Groningen Airport Eelde naar Ibiza

Vakantiegangers uit Noord Nederland die de opening van het clubseizoen op Ibiza mee willen maken, of juist het iconische eiland willen ontdekken vóór de start van het hoogseizoen, kunnen nu ook vertrekken vanaf Groningen Airport Eelde. Neckermann Reizen en Thomas Cook bieden in de maanden april, mei en juni elke zaterdag vluchten aan naar Ibiza, vanaf de noordelijke luchthaven. 

 • 19 Februari 2018 om 11:15

Verbeelding in de strijd om verandering: hoe werkt dat?

Albert Einstein had het al eens gezegd: 'Logica brengt je van A naar B. Maar verbeelding brengt je een heel stuk verder.'  Bij OF volgen we de innovaties in Friesland op de voet en ja, dan mag je concluderen dat vrijwel iedere belangrijke innovatie begint met verbeelding. Verbeelding die vervolgens concreet wordt gemaakt door de handen uit de mouwen te steken.

 • 16 Februari 2018 om 14:00

Ynbusiness staat aan basis van top innovatie: Suikervrij suikerbrood voor de export

Op 15 februari jl. is het eerste suikervrije Friese suikerbrood door Dennis Carton van Ynbusiness uitgereikt aan Sander de Rouwe, namens het CDA gedeputeerde voor de Provincie Fryslân.

 • 16 Februari 2018 om 12:00

Succesvolle start Innovatiecluster Bouw Noordoost FryslΓ’n

Om de bouwsector in Noordoost Fryslân een impuls te geven, hebben negen bedrijven uit die regio zich verenigd in het Innovatiecluster Bouw Noordoost Fryslân. Onder het motto ‘samen staan we sterker’ hebben Bouwbedrijf Van der Meer (Oenkerk), Bouwbedrijf Van Dijk (Surhuisterveen), Bouwgroep Dijkstra Draisma (Dokkum), VDM Woningen (Drogeham), Koninklijke Damstra Installatietechniek (Driezum), Bouma Technisch Installatiebedrijf (Sumar), Cadix (Drachten), Fritech (Buitenpost) en het Kennis- en Innovatiehuis (Buitenpost) de handen ineengeslagen.

 • 16 Februari 2018 om 10:43

Isis kraamzorg en Kids Firs COP Groep ondertekenen samenwerkingsconvenant

Donderdag 15 februari hebben Isis Kraamzorg en Kids First COP groep een convenant getekend om projectmatig samen te gaan werken. Het convenant werd ondertekend door mevrouw L. van Breda Vriesman, bestuurder van Isis Kraamzorg en mevrouw M. Fokkema, Lid Raad van Bestuur van Kids First COP groep.

 • 15 Februari 2018 om 16:54

Dantumadiel en Noardeast-FryslΓ’n bekrachtigen samenwerking

Op dinsdag 13 februari ondertekenden de colleges van B&W van Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. de dienstverleningsovereenkomst (dvo) die de samenwerking regelt tussen de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel.

 • 14 Februari 2018 om 12:00

Gerard Kemkers gast tijdens De Stijl Tour

Voormalig schaatscoach en adviseur van Nederlands meest succesvolle olympiër Ireen Wüst - Gerard Kemkers - gaat deelnemen aan De Stijl Tour op Ondernemersplein Drachten tijdens de BCDN (Business Contact Dagen Noord).

 • 14 Februari 2018 om 10:27

Biosintrum verbindt bedrijven en studenten

Het realiseren van het Biosintrum is een uitdaging voor bedrijven, de gemeente Oosterwolde en het onderwijs in Friesland’, stelt Henk de Vries van ROC Friese Poort. ‘We gaan het inderdaad anders doen’, vult Roeland Westra van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort aan. ‘Samen biobased bouwen door de handen uit de mouwen te steken’. Donderdag 8 februari 2018 was de kick off van het Biosintrum bij Centrum Duurzaam voor studenten van ROC Friese Poort, Friesland College en Nordwin College.

 • 13 Februari 2018 om 11:45

Nieuw traject inburgering en vervolgonderwijs in Heerenveen

Zorgen voor een betere doorstroom naar zowel onderwijs als arbeidsmarkt voor statushouders. Gemeente Heerenveen en Friesland College-onderdeel FC Extra spannen zich gezamenlijk flink in om dit te bewerkstelligen. Woensdag 7 februari bekrachtigden in de Trinitaskerk namens Heerenveen wethouder Coby van der Laan en namens FC-Extra directeur Zahra Mousazadeh de intensieve samenwerking formeel.

 • 13 Februari 2018 om 10:20

Van der Weerd Installatietechniek brengt Arrix Automatisering op spanning

Van der Weerd Installatietechniek uit Franeker is voor Arrix Automatisering in Drachten de betrouwbare partner als het gaat om de engineering, bouw, service en onderhoud. Daarom als vanzelfsprekend dat het installatiebedrijf ook betrokken werd bij de bouw van een nieuw pand aan de Lavendelheide te Drachten, dat eind 2017 in gebruik werd genomen.

 • 12 Februari 2018 om 13:35

De Talenten CoΓΆperatie inspireert ondernemers

Zo’n 30 ondernemers lieten zich op woensdag 7 februari inspireren door de 14 talenten van De Talenten Coöperatie (DTC). Bij MiXL, de flexwerklocatie op het Martiniplein in Sneek, namen zij deel aan drie prikkelende workshops over agile werken, ondernemen in een veranderende economie en profilering van je business 2.0.

 • 9 Februari 2018 om 15:00
❌