[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderOndernemend Friesland

Studenten Media Vormgeving pitchen eerste idee Light Challenge 2018 in VR en 3D

‘Onze studenten Media Vormgeving presenteren vanavond een ontwerp van een object om het publiek om een bijzondere wijze te attenderen op de Nieuwe Willemshaven’, vertelt Pietrix Runia van ROC Friese Poort. ‘En ik laat me als opdrachtgever graag verrassen en inspireren’, zo vult Minne Schiphof van de gemeente Harlingen aan. Woensdag 13 juni 2018 vond het presentatiemoment Light Challenge 2018 plaats in het Upcyclecentrum in Almere.  ‘Een mooie gelegenheid voor onze studenten om hun idee te presenteren in VR, 3D en op basis van een maquette’.

 • 18 Juni 2018 om 18:25

Friese organisaties zoeken naar nieuwe inzichten tijdens de Innovation Games Fryslan

In Fryslân lopen we voorop als het gaat om de circulaire economie. En die voorsprong willen we graag behouden en uitbreiden. De veranderingen en ontwikkelingen gaan razendsnel. Om mee te blijven doen is het van belang dat we vernieuwend zijn. Dat vraagt een andere mindset. Als we dan bij nieuwe uitdagingen een beroep kunnen doen op de creativiteit, kennis, vaardigheden en gewoontes van een nieuwe generatie biedt dat nieuwe verfrissende inzichten.

 • 18 Juni 2018 om 13:48

The WOW Factory opent eigen kliniek in Sneek

Op 7 juni heeft the WOW Factory een eigen kliniek geopend aan t Prinses Julianapark 9 te Sneek. The WOW Factory biedt behandelingen voor het uiterlijk en de huid en binnenkort ook vrouwenzorg.

 • 18 Juni 2018 om 12:45

Noordelijke pilotregio autonoom vervoer sluit aan bij konvooi van semi-zelfrijdende auto's

Zes semi-zelfrijdende auto's zijn op 13 juni in kolonne van Groningen naar Rotterdam gereden. Het initiatief wordt ondersteund door de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe, die samen de pilotregio autonoom vervoer vormen.

 • 15 Juni 2018 om 12:45

Roel Swierenga: β€˜Werken aan toekomstbestendig Friesland’

Vervoer – en met name autorijden – heeft een grote invloed heeft op de uitstoot van CO2 in Nederland. Het is dan ook bijna logisch dat het evenement Leeuwarden-Fryslân 2018 ervoor heeft gekozen om de Elfwegentocht te organiseren. Van 1 tot en met 14 juli 2018 zullen mogelijk mensen zich in Fryslân fossielvrij voortbewegen. De Elfwegentocht haalt in juli 2018 zoveel mogelijk elektrische auto's, busjes, scooters, e-bikes, groengasbussen en andere duurzame voertuigen naar Fryslân en veel ondernemers lopen daarbij voorop. Wie zijn ze? En waarom doen ze mee? Een korte rondgang langs enkele deelnemers. Dit keer Roel Swierenga van Hansa Green Tours aan het woord.

 • 15 Juni 2018 om 16:28

Open dag zorgboerderij It Fallaet

Vrijdag 15 juni van 12.30 tot 17.00 houdt zorgboerderij It Fallaet een open huis. Om 13.00 uur zal de nieuwe dagbestedingsruimte officieel worden geopend door deelnemers samen met wethouder de Ruiter van Smallingerland.

 • 14 Juni 2018 om 18:00

Basisscholen gemeente Harlingen ontvangen een schat aan informatie

Vanuit de organisatie van The Tall Ships Races Harlingen hebben de basisscholen in de gemeente Harlingen deze week lesmateriaal ontvangen ter voorbereiding op Sail InZicht van 2 t/m 13 juli. Om alle kinderen en docenten alvast in de maritieme sfeer te krijgen hebben ze een schatkist ontvangen met hierin lesmateriaal met een maritiem thema.

 • 14 Juni 2018 om 16:06

Steinfort BV uit Franeker investeert voortdurend

Producten en processen worden bij Steinfort dagelijks geoptimaliseerd. Door te meten, experimenteren en te innoveren blijft zij de concurrent continu een stap voor. De doorontwikkelingen maken dat ook het werk voor de productiemedewerkers steeds weer vernieuwd wordt. Voor medewerkers van Steinfort is er veel ruimte zich te ontplooien en om ideeën aan te dragen om zowel het product als proces te verbeteren. Zo werken collega’s uit alle disciplines mee aan het blijvend overtreffen van de klantverwachtingen en bijvoorbeeld de veiligheid van collega’s.

 • 14 Juni 2018 om 12:57

Snakeware genomineerd voor prestigieuze award

Het van origine Friese Snakeware is vandaag door het Ict-vakblad Computable genomineerd als Beste Digital- en E-Commerce leverancier van 2018. De specialist in digitale media ondersteunt bedrijven in het behalen van meer omzet, hogere merkbekendheid en klantretentie door het bedenken, bouwen en beheren van allerhande datadriven commerce toepassingen. Op basis van data science, strategie, creatie en door het toepassen van innovatieve technieken, legt Snakeware nieuwe marktkansen voor haar opdrachtgevers bloot. Het in 1995 in Sneek opgerichte bedrijf bevindt zich in een illuster gezelschap: zo zijn bedrijven als MediaMonks, Cognizant en Sitecore ook genomineerd.

 • 13 Juni 2018 om 15:30

Erwin Middelbos: β€˜Fossielvrij FryslΓ’n belangrijke drijfveer’

Waar zijn jullie als bedrijf goed in?

We voeren prachtige merken en we hebben een goede naam. Wie kent ABD niet; we zijn marktleider in Friesland.

 • 13 Juni 2018 om 13:09

Arriva duurzaam verbonden aan de Elfwegentocht

Van 1 tot en met 14 juli wordt in het kader van de Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 de Elfwegentocht georganiseerd. Dit evenement heeft tot doel gedurende twee weken het fossielvrij reizen in Fryslân te bevorderen. Arriva draagt daar stevig aan bij. Arriva rijdt in deze twee weken met al haar bussen in de provincie op HVO. Deze HVO – Hydotreated Vegetable Oil – levert zo’n 80% CO2-reductie op vergeleken met het rijden met reguliere diesel. Hiermee maakt Arriva een stap vooruit in de transitie naar volledig zero emissie vervoer. Gedurende het evenement biedt Arriva voor reizigers in haar bussen en treinen bovendien een aantrekkelijk abonnement en stimuleert zij ook de eigen medewerkers tot duurzaam reisgedrag.

 • 12 Juni 2018 om 17:32

Van Asperen Tandheelkunde wint β€˜De Beste van Nederland’

Van Asperen Tandheelkunde won afgelopen donderdag het tv-programma ‘De Beste van Nederland’. Twaalf tandartspraktijken uit het hele land gingen met elkaar de strijd aan voor de felbegeerde titel: De beste van Nederland.

 • 12 Juni 2018 om 16:40

Chantal Akkus zoekt PROEFkonijnen

“In mijn hoofd zijn nieuwe smaakbelevingen zó bedacht, maar een moment om ze te testen heb ik niet vaak. Ik ben daarom op zoek gegaan naar lekkerbekkies waar ik mijn culinaire creativiteit op kan loslaten.”

 • 12 Juni 2018 om 16:21

Nieuwe aandeelhouders voor Bilderberg Landgoed Lauswolt

Queens Bilderberg (Nederland) B.V. (‘QBN’) heeft vandaag een voorwaardelijke koop- en verkoopovereenkomst getekend in het kader van de voorgenomen verkoop van Bilderberg Landgoed Lauswolt, met Landgoed Oranjewoud Participaties B.V. (‘LOP’), een (indirecte) dochteronderneming van Stichting FB Oranjewoud (‘FBO’). Deze transactie past in de strategie van QBN om de hotelportefeuille te optimaliseren en is een eerste stap in de uitvoer van het 5-jaren ondernemingsplan. Voor FBO is deze acquisitie passend binnen de strategie om het sociaal, economisch en cultureel klimaat te bevorderen in Noord-Nederland.

 • 11 Juni 2018 om 18:20

Record aantal deelnemers Week van de Uitwisseling!

De Week van de Uitwisseling, dit jaar van 11 t/m 15 juni, is bij voorbaat al een groot succes te noemen. Ruim 750 deelnemers (20% meer dan in 2017!) wisselen deze week voor een dag(deel) van werkplek bij 50 Friese bedrijven, instanties en (semi)overheidsinstanties.

 • 11 Juni 2018 om 17:46

Rentex Floron; de wasserij voor het nieuwe Prinses MΓ‘xima Centrum

Rentex Floron, de grootste zelfstandige wasserij van Nederland en gevestigd te Bolsward is geselecteerd om het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie van schoon textiel en dienstkleding te voorzien. Vorig jaar heeft het ziekenhuis na een intensief tendertraject voor de dienstverlening van Rentex Floron gekozen.

 • 8 Juni 2018 om 16:00

Bouwplaats Nachtegaalstraat in Drachten open tijdens de Dag van de Bouw

Jorritsma Bouw kijkt terug op een succesvolle dag! Op zaterdag 2 juni was het de Dag van de Bouw. Om 10.00 uur werd het startsein voor de Dag van de Bouw gegeven door wethouder Jos van der Horst en Margriet Ausma, manager Wijken Buurten van Accolade. Na een korte toespraak hebben wethouder Jos van der Horst, Margriet Ausma en een oud bewoner een lint doorknipt waarna een ieder de projectlocatie kan betreden.

 • 8 Juni 2018 om 13:49

De Fryske sluit strategisch partnerschap met kaasgroothandel Zijerveld

Voor verdere groei van het kaasmerk is De Fryske een strategisch partnership aangegaan met Zijerveld uit Bodegraven, de grootste kaasgroothandel van Nederland. Met de samenwerking versterkt De Fryske haar distributie en kan de verkoop groeien naar geheel Nederland en buitenland. Door deze groei wordt de bijdrage van De Fryske aan het Friese landschap en de weidevogels verder vergroot.

 • 7 Juni 2018 om 17:26

MerkMakers geeft β€˜Waterland van Friesland’ een gezicht

MerkMakers geeft ‘Waterland van Friesland’ een gezicht. Na een competitie tussen drie reclamebureaus heeft MerkMakers de strategische positionering voor Waterland van Friesland vertaald naar een visuele identiteit. Waterland van Friesland is het gebied tussen het Werelderfgoed Ir. D.F. Woudagemaal, de Afsluitdijk / Waddenzee Werelderfgoed en Sneek.

 • 7 Juni 2018 om 13:11

SappΓ© Open: helemaal geslaagd!

Afgelopen weekend stonden er vier evenementen op de planning bij Sappé Reiniging, onderhoud en renovatie in Joure.

 • 6 Juni 2018 om 17:27
❌