[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 November 2017de Stentor - Apeldoorn e.o.

Vernielde bomen blijken trainingsobject voor hondengevechten

De dertien bomen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen, die zwaar zijn beschadigd door agressieve honden, zijn vrijwel zeker gebruikt als trainingsobject voor illegale hondengevechten. Pitbull-achtige honden worden op deze wijze voorbereid op een gevecht op leven en dood tegen een andere hond. Dat stellen de Koninklijke Hondenbescherming en de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden.

 • 22 November 2017 om 06:00

Voorstenaar met afval naar brengpunten Circulus-Berkel

Inwoners van de gemeente Voorst kunnen hun grof huishoudelijk afval vanaf 1 januari inleveren bij afvalbrengpunten van Circulus-Berkel. Tegen ongeveer dezelfde kosten als nu bij Attero in Wilp-Achterhoek. Voordeel is dat Voorstenaren straks zes dagen per week hun afval kwijt kunnen.  

 • 22 November 2017 om 06:00

Vogels 'vliegen' straks boven rotonde in Teuge

Toestemming krijgen om de enige rotonde in Teuge te verfraaien met een kunstwerk.  Algemeen Belang Teuge (ABT) is hier al drie jaar mee bezig. Nu lonkt een positieve uitkomst. 

 • 22 November 2017 om 05:23

Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

 • 21 November 2017 om 23:49
Gisteren โ€” 21 November 2017de Stentor - Apeldoorn e.o.

Ontslagen medewerker verdacht van stelen auto van de zaak in Apeldoorn

De 43-jarige David S. uit Apeldoorn werd ontslagen en pikte enkele dagen daarna een Seat Mii van zijn oude werkgever. Toen die hem ophaalde voor een gesprek daarover, rukte hij tijdens het rijden aan het stuur en belandde de wagen tegen een boom. Dat stelt althans de officier van justitie. S. zelf ontkent in alle toonaarden.

 • 21 November 2017 om 19:10

Verdachten drugsvlucht naar Teuge blijven met feestdagen vastzitten

De twee Duitse mannen die ervan worden verdacht een vliegtuig vol drugs op Teuge te hebben doen landen op 20 januari, moeten de feestdagen nog achter de tralies doorbrengen. Dat besliste de Zutphense rechtbank dinsdag in een zogeheten pro forma-zitting.

 • 21 November 2017 om 19:21

Ontslagen medewerker pikt auto van de zaak in Apeldoorn

De 43-jarige David S. uit Apeldoorn werd ontslagen en pikte enkele dagen daarna een Seat Mii van zijn oude werkgever. Toen die hem ophaalde voor een gesprek daarover, rukte hij tijdens het rijden aan het stuur en belandde de wagen tegen een boom. Dat stelt althans de officier van justitie. S. zelf ontkent in alle toonaarden.

 • 21 November 2017 om 19:10

Fietser gewond bij botsing in Loenen

Een fietser is aan zijn been gewond geraakt bij een botsing met een auto aan het Kanaal-Zuid bij Loenen. Het ongeluk gebeurde dinsdag aan het eind van de middag. 

 • 21 November 2017 om 18:21

Tiny house onthuld op Zwitsalterrein Apeldoorn

Op het Zwitsalterrein in Apeldoorn wordt komende woensdag de zogeheten MiniStek onthuld door wethouder Detlev Cziesso. Het gebouwtje is een prototype van een tiny house in een later stadium op grotere schaal ontwikkeld gaat worden. Het mini-huisje krijgt een omvang van 22 vierkante meter.

 • 21 November 2017 om 16:22

N302 gaat komende nacht weer dicht

De weg tussen Kootwijk en Harderwijk, de N302, staat weer aan de vooravond van afsluitingen. Naast het aanbrengen van nieuw asfalt  wordt er ook gewerkt aan reptielentunnels. Dat betekent dat de weg 's nachts moet worden afgesloten. De komende nacht is daar de eerste van.

 • 21 November 2017 om 11:37

Eric Braamhaar fluit JO8-1 van CSV Apeldoorn tegen oud-profs

Het duel van de JO8-1 van CSV Apeldoorn tegen oud-profs krijgt steeds meer vorm. De wedstrijd wordt gespeeld op 22 december. De jonge voetballertjes zamelen met het benefietduel geld in voor Serious Request. Voormalig toparbiter Eric Braamhaar komt de wedstrijd fluiten.

 • 21 November 2017 om 11:32

Verdachten drugsvlucht van '1,2 miljoen' op Teuge blijven vastzitten

De twee Duitse mannen die ervan worden verdacht een vliegtuig vol drugs op Teuge te hebben doen landen op 20 januari, moeten de feestdagen nog achter de tralies doorbrengen. Dat besloot de Zutphense rechtbank dinsdag in een zogeheten pro forma-zitting.

 • 21 November 2017 om 11:16

Lente en winter in een week

Warmere temperaturen zijn op komst, op woensdag en donderdag in Oost-Nederland. Terwijl aanstaande zondag een dikke jas een must is want dan kunnen we natte sneeuw en koude temperaturen verwachten. 

 • 21 November 2017 om 11:04

Gymnasten KDO willen aan de slag in 'drukkerij Wegener'

Een topsporthal op de plek waar decennia lang de krant van de persen rolde. Het bestuur van gymnastiekvereniging KDO vraagt zijn leden deze week om groen licht te geven om zich te vestigen op het voormalige Wegener-complex aan de Laan van Westenenk. 

 • 21 November 2017 om 10:26

Trailer Trash Travellers korte tijd met 'clubhuis' in Apeldoorn

Motorclub Trailer Trash Travellers heeft vorig jaar korte tijd zijn intrek genomen in een pand op industrieterrein Stadhoudersmolen in Apeldoorn. 

 • 21 November 2017 om 10:19

Bijdrage aan rollator gedekt in Sallandse zorgverzekering minima

De armste inwoners van Rijssen-Holten, Hellendoorn en Raalte kunnen zich in 2018 verzekeren voor de eigen bijdrage aan bijvoorbeeld een rollator of huishoudelijke hulp. 

 • 21 November 2017 om 10:14

Opgeknapt winkelcentrum De Maat krijgt geen zebrapad

Hij is blij met de manier waarop de omgeving van winkelcentrum De Maat wordt opgeknapt. Maar nu de eindfase van het project nadert is er bij Gerrit van Rijn ook enige wrevel. De buurtbewoner zou graag een zebrapad bij de ingang van het winkelcentrum zien. ,,En als er een schutting van klimop geplaatst kan worden, wordt alles nóg netter.''

 • 21 November 2017 om 10:03

Motorrijder (43) komt om het leven bij ongeluk in Hall

Een 43-jarige motorrijder uit Hall is maandagavond in zijn woonplaats om het leven gekomen.  Het ongeluk gebeurde rond 18:15 uur op de Slatweg in het plaatsje vlakbij Eerbeek.

 • 20 November 2017 om 19:02

Kosten Serious Request blijken hoger uit te vallen

Er zitten meer kosten aan Serious Request voor de gemeente Apeldoorn dan tot nu toe bekend was. Dat roept wat verbazing op bij enkele partijen in de gemeenteraad, maar er is vooral begrip. Het financiële gat bedraagt 47.000 euro.

 • 21 November 2017 om 07:58
Ouderde Stentor - Apeldoorn e.o.

Motorrijder (43) verongelukt in Hall

Een 43-jarige motorrijder uit Hall is maandagavond in zijn woonplaats om het leven gekomen.  Het ongeluk gebeurde rond 18:15 uur op de Slatweg in het plaatsje vlakbij Eerbeek.

 • 20 November 2017 om 19:02
โŒ