[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Apeldoorn e.o.

Vrijwillig tegen de lamp lopen bij alcoholcontrole op Radio NL muziekfeest in Apeldoorn

Vrijwillig laten testen of je aangeschoten of anders onder invloed bent. Dat kan zondag bij de Radio NL Zomertour in Apeldoorn. Willen mensen daar aan meewerken? Ja, zegt de organisatie die het aanbiedt.

 • 23 Augustus 2019 om 11:47

Horrordossier Oudedijk: ultieme poging tot vrede in Uddel

Is er dan toch nog kans op vrede aan de Oudedijk in Uddel? Buurtbewoners hopen het van harte. Ze doen een ultieme poging om alsnog op één lijn te komen. Onder druk van de sloop die hun woningen boven het hoofd hangt, moeten onderlinge conflicten dan wel opzij worden gezet. Makkelijk wordt dat niet.

 • 23 Augustus 2019 om 06:18

Columbia en CSV Apeldoorn in finale om Apeldoorn Cup

CSV Apeldoorn en Columbia spelen zaterdag de finale van de Apeldoorn Cup. Columbia versloeg Apeldoornse Boys in de halve finale met 3-2, CSV Apeldoorn won met 3-0 van Groen Wit'62.

 • 23 Augustus 2019 om 09:06

Fysiotherapeut Onno Houwer let op de WK-benen van mountainbikester Anne Terpstra

Onno Houwer maakt het EK mountainbiken in het Tsjechisch Brno al mee en vertrekt vrijdag naar Mont-Sainte-Anne in Canada voor het WK. De 38-jarige Apeldoornse fysiotherapeut is daar verantwoordelijk voor de benen van onder andere plaatsgenote en medaillekanshebster Anne Terpstra en de rest van het Nederlandse team.

 • 23 Augustus 2019 om 08:58

Ultieme poging tot vrede in β€˜horrorbuurt’ aan Oudedijk in Uddel

Is er dan toch nog kans op vrede aan de Oudedijk in Uddel? Buurtbewoners hopen het van harte. Ze doen een ultieme poging om alsnog op één lijn te komen. Onder druk van de sloop die hun woningen boven het hoofd hangt, moeten onderlinge conflicten dan wel opzij worden gezet. Makkelijk wordt dat niet.

 • 23 Augustus 2019 om 06:18

Vitens waarschuwt voor extreem waterverbruik: β€˜Een dun straaltje water uit de kraan, dat willen we niet’

Het zwembadje tot de nok vol, na het zonnen een koude douche en ’s avonds nog even met de tuinslang langs de planten. Het is op warme dagen allemaal vanzelfsprekend in Nederland. Maar hoe lang nog? Het waterverbruik stijgt ieder jaar, terwijl iedere druppel schoon drinkwater energie kost. Vitens trekt aan de bel vanwege extreem waterverbruik. De Stentor volgde op de productielocatie in Zwolle de weg die ons drinkwater aflegt.

 • 23 Augustus 2019 om 07:23

Ultieme poging tot vrede aan Oudedijk in Uddel

Is er dan toch nog kans op vrede aan de Oudedijk in Uddel? Buurtbewoners hopen het van harte. Ze doen een ultieme poging om alsnog op één lijn te komen. Onder druk van de sloop die hun woningen boven het hoofd hangt, moeten onderlinge conflicten dan wel opzij worden gezet. Makkelijk wordt dat niet.

 • 23 Augustus 2019 om 06:18

Grote brand Leger des Heils in Beekbergen: vermiste personen zijn terecht

De personen die bij de brand in het pand van Leger des Heils in Beekbergen vermist waren, zijn allen terecht. Dat zegt woordvoerder Menno de Boer van Leger des Heils. De brandweer zocht lange tijd naar twee tot vijf vermisten, die na de brand niet werden gesignaleerd. Over de oorzaak van de brand is nog nies bekend, politie en brandweer doen daar onderzoek naar.

 • 22 Augustus 2019 om 19:45

Gemist? N50 dicht op β€˜zwarte zondag’ vanwege triathlon, celstraf voor topman Biodiesel Kampen

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van donderdag 22 augustus.

 • 22 Augustus 2019 om 22:00

Minimaal twee personen vermist bij grote brand Leger des Heils in Beekbergen

De brandweer zoekt naar tenminste twee vermiste personen in het pand van Leger des Heils in Beekbergen, waar eerder op de avond brand is uitgebroken. In het gebouw was een bijeenkomst aan de gang en het is niet duidelijk of iedereen naar buiten is gekomen. De vlammen sloegen al snel uit het dak van het pand. Een persoon is naar het ziekenhuis vervoerd, vanwege het inhaleren van rook.

 • 22 Augustus 2019 om 19:45

Treinverkeer tussen Apeldoorn en Deventer hervat

Tussen Apeldoorn en Deventer reden donderdagmiddag geen treinen door een seinstoring. Inmiddels rijden de treinen weer volgens schema.

 • 22 Augustus 2019 om 15:47

Pistool dat Marvano (7) in Apeldoorn vond was niet geladen, politie legt link met eerdere aanhouding

Het maakt de ontdekking er niet minder opmerkelijk om. Maar het vuurwapen dat de zevenjarige Marvano Westrik dinsdag in Apeldoorn-Zuid vond, was volgens de politie niet geladen.

 • 22 Augustus 2019 om 16:02

Hitsig hangbuikzwijn ontsnapt bij kinderboerderij Beekbergen: plotseling vijf β€˜wilde’ biggetjes

Tot twee keer toe was het hangbuikzwijn uit de kinderboerderij bij Paardensportcentrum Riant in Beekbergen ontsnapt. De behoefte om zwanger te worden kon het zwijn kennelijk niet weerstaan. Haar moeite om uit te breken waren niet zonder resultaat. Het avontuurtje in het nabijgelegen bos leidde tot vijf kleine wilde zwijntjes.

 • 22 Augustus 2019 om 15:51

Politiehelikopter boven Apeldoorn zocht vergeefs naar inbreker

De politie heeft vanochtend in alle vroegte vergeefs gezocht naar een inbreker in Apeldoorn. Daarbij werd ook een helikopter ingezet.

 • 22 Augustus 2019 om 14:27

Marvano (7) vindt een echt pistool tijdens verstoppertje spelen: β€˜Ik heb hem onder mijn trui gestopt’

,,Wat heeft hij nou weer geflikt?”, denkt Leny Westrik als haar zevenjarige zoontje Marvano dinsdagmiddag met twee agenten de keuken binnen komt lopen. Al snel blijkt dat hij niks uitgevreten heeft, maar dat-ie een bizarre vondst heeft gedaan. Tijdens het buitenspelen is hij in de struiken aan de Treubstraat in Apeldoorn-Zuid op een vuurwapen is gestuit.

 • 22 Augustus 2019 om 07:30

Geen DΓ€rpsdoagen, maar toch nog een feest(je) in Ugchelen

De voor dit weekeinde geplande Därpsdoagen mogen dan afgeblazen zijn, in Ugchelen vieren ze toch een feestje.

 • 22 Augustus 2019 om 12:13

Op de begrafenis van zanger en oud-Apeldoorner AndrΓ© Groote was niemand: β€˜Dat wilde hij zelf’

Muzikant André Groote (74) uit Nieuwleusen werd alleen in het bijzijn van de uitvaart-ondernemer begraven. Hij vroeg vrienden en familie niet op zijn uitvaart te komen en zijn overlijden geheim te houden. Maar kun je in tijden van sociale media wel sterven in anonimiteit?

 • 22 Augustus 2019 om 11:00

Apeldoornse winkels bakkerij Van der Wal Jolink vrijdag gewoon open

De winkels van Bakkerij van der Wal Jolink in Apeldoorn zijn vrijdag, ondanks dat er een personeelsbijeenkomst is met het UWV, gewoon open. Vorige week is de bakkerijketen failliet verklaard, maar de meeste van de in totaal dertien winkels bleven open.

 • 22 Augustus 2019 om 10:52

Viszaken uit Apeldoorn maken zich na turbulente aanloop op voor finale Nationale Haringtest

’t Vissertje en Fish ’n Food scoren al jaren hoog in de haringtests. Ook nu. Al verliep de route naar de finale uitermate vervelend.

 • 22 Augustus 2019 om 08:30

Watertekort in de Schoolbeek in Ugchelen, maar is de droogte de enige oorzaak?

De Schoolbeek in Ugchelen kampt met watertekort. Dat komt niet alleen door de droogte, maar ook door achterstallig onderhoud. Het herstel raakt volgend jaar in een stroomversnelling, mede op aandringen van betrokken vrijwilligers.

 • 22 Augustus 2019 om 06:40
❌