[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 12 Juli 2020de Stentor - Deventer e.o.

Gemist? Politie Urk ontdekt zeemeermin, Bonnie & Clyde gepakt in Deventer en boeren blijven boos in Zwolle

Er gebeurde afgelopen week weer genoeg in onze regio, vooral de politie had genoeg te doen. Zo ontdekte de politie op Urk een zeemeermin in de kofferbak van een auto, pakte de politie in Deventer een man en een vrouw op voor een brutale woningoverval en was de politie in Zwolle in de weer met boze boeren.

 • 12 Juli 2020 om 09:23
Gisteren β€” 11 Juli 2020de Stentor - Deventer e.o.

Gemist? Bruine vloot haalt beetje opgelucht adem. En: wie is toch die geheimzinnige techreus?

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zaterdag 11 juli.

 • 11 Juli 2020 om 22:00

Politieagent Henk de Man is de negatieve beeldvorming beu: β€˜Wij zijn juist heel empathisch’

Zijn bericht op Facebook bracht een storm aan reacties teweeg. Politieman Henk de Man (61) - een bekende kop in Deventer en Salland - postte op zondag 28 juni een lang en persoonlijk relaas. Daarin windt hij zich op over de negatieve beeldvorming over de politie en zegt hij juist ongelooflijk trots te zijn op zijn werk. De Mans bericht leverde al ruim 10.000 - bijna louter positieve - reacties op. De geboren Zutphenaar wil zijn hartenkreet graag toelichten in een persoonlijk verhaal.

 • 11 Juli 2020 om 18:02

Wethouders haken vaker af: β€˜Luxe op het pluche? Het is mooi werk, maar ook een hondenbaan’

Eén ding is zeker: saai is het niet aan de collegetafel in Brummen. Burgemeester Alex van Hedel hoeft maar met z’n ogen te knipperen en hij ziet alweer andere gezichten. Van de wethoudersploeg die aantrad na de verkiezingen in 2018 is inmiddels niemand meer over.

 • 11 Juli 2020 om 15:01

Urker bedrijf heeft de oplossing voor beperkte stadionplekken: Zo wordt de voetbalpijn verdeeld

Rinke Brands (32), Geert Hoekstra en Jozef Matitahatiwen(34) van softwarebedrijf Skepr op Urk lijken het antwoord te hebben gevonden voor het probleem van de eerlijke verdeling van de kaarten voor voetbalwedstrijden, nu daar vanwege de coronamaatregelen maar 35% van te verdelen zijn.

 • 11 Juli 2020 om 12:00

Hoe het front van boeren in elkaar stortte door jaloezie en frustraties: β€˜Het waren dertien kikkers in een kruiwagen’

Al dagen voeren boeren kriskras door het hele land wilde acties. Achter de schermen is de eensgezindheid echter ver te zoeken. Het Landbouw Collectief, een samenwerking tussen dertien boerenorganisaties, is gesneuveld door eigenbelang, botsende ego’s, wantrouwen en ruzies over geld. Een reconstructie.

 • 11 Juli 2020 om 11:18

Drugsafval gedumpt op carpoolplaats in Deventer

Op de carpoolplaats langs de A1 bij Deventer is drugsafval gedumpt. De politie vermoedt dat het om de restanten van een grote wietplantage gaat.

 • 11 Juli 2020 om 08:57

Zorgen bij reizigers na gesjoemel Keolis: rijden er na december nog bussen over de Veluwe?

Rijden er na half december nog bussen over de Veluwe? Reizigersorganisatie Rover maakt zich ernstig zorgen na het sjoemelschandaal bij Keolis. De dienstregeling is niet rendabel te krijgen met vrijwel lege bussen door de coronamaatregelen. Om het doemscenario te voorkomen, trekt de provincie Gelderland miljoenen uit.

 • 11 Juli 2020 om 08:15
Ouderde Stentor - Deventer e.o.

Gemist? Aanhoudingen na familieruzie in Deventer en fanatieke treinen-graffitispuiter gepakt

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 10 juli.

 • 10 Juli 2020 om 21:59

Rugtas vol schatten voor Tom (7) en Louise (6) die niet op vakantie kunnen

Tom (7) en Louise (6) moeten nog een week naar school. Dan is het zomervakantie in Terwolde. Maar wat vakantie is? Dan ben je vrij, weet Tom. Op vakantie is hij nog nooit geweest. Hij kent het niet. Om dat leed te verzachten heeft papa een cadeautje meegekregen: een tas vol verrassingen.

 • 10 Juli 2020 om 21:03

Chez Antoinette weer open na emotioneel jaar. β€˜Slechts met zijn drieΓ«n bij de crematie van mam, vreselijk’

Zijn ouders, Lidy en Hans, decennialang het gezicht van restaurant Chez Antoinette in Deventer, overleden binnen een jaar. De bekende horecazaak ging in die periode ook nog failliet, maar is sinds vrijdag (vandaag) onder leiding van zoon Alain (50) weer open. ,,Het was de laatste jaren met m’n vader niet altijd makkelijk.’’

 • 10 Juli 2020 om 19:30

Drie arrestaties na heftige ruzie tussen twee families in Deventer: β€˜Ik ben naar binnen gegaan’

De politie heeft donderdagavond drie mannen van 26, 33 en 36 jaar oud opgepakt omdat een familieruzie uit de hand gelopen was op de Tabakswal in Deventer. Bij de vechtpartij zou een vuurwapen gebruikt zijn, meldden omwonenden, maar de politie heeft geen vuurwapen aangetroffen.

 • 10 Juli 2020 om 14:36

Weekendtips: Ga komeetkijken en Deventer Op Stelten door de jaren heen

Het weekend staat weer voor de deur. Reden genoeg om eropuit te gaan! Heb je je agenda nog niet helemaal volgepland? Dan hebben wij nog een paar tips voor je.

 • 10 Juli 2020 om 15:27

Drie mannen aangehouden na vechtpartij op Tabakswal in Deventer

De politie heeft donderdagavond drie mannen van 26, 33 en 36 jaar oud opgepakt omdat een ruzie in de familie volledig uit de hand gelopen was. De politie heeft geen vuurwapen gevonden.

 • 10 Juli 2020 om 14:36

Deventer Fooddock, eerste foodhal in het Oosten, verdwijnt

Fooddock, de foodhal in het Deventer Havenkwartier, stopt na deze zomer. Dat meldt mede-initiatiefnemer Frank Hulscher. Eigenaren en deelnemers van Fooddock hebben besloten om na ruim vier jaar het huurcontract te beëindigen.

 • 10 Juli 2020 om 13:44

Fooddock, foodhall in Deventer Havenkwartier, stopt

Fooddock, de foodhall in het Deventer Havenkwartier, stopt na deze zomer. Dat meldt mede-initiatiefnemer Frank Hulscher. Eigenaren en deelnemers van Fooddock hebben besloten om na ruim vier jaar het huurcontract niet te verlengen.

 • 10 Juli 2020 om 13:44

Vanavond met het blote oog komeet Neowise spotten? Roel uit Twello legt uit hoe je dat doet!

Komeet Neowise is zo helder, dat hij makkelijk met het blote oog te zien is. Je moet er deze dagen ‘extreem vroeg je nest voor uit’, maar dat gaat vanaf vrijdag veranderen. De komeet verplaatst zich naar de avondhemel. Roel Weijenberg uit Twello geeft tips hoe ook jij de komeet kunt spotten: ,,Grijp die kans, want dit zie je niet vaak.”

 • 9 Juli 2020 om 19:30

Dief uit Deventer op dievenpad in Kampen: β€˜Dat meneer verward is, is wel duidelijk’

De advocaat slikt de afkorting in alsof het hier gesneden koek betreft. Zijn cliënt zat bij de PPC. En als u denkt dat het hier om de Plinten & Profielen Centrale van oprichter Drees Klaassen in Wijk bij Duurstede gaat, heeft u het mis. Hoe komt u op het idee? Rijke fantasie schat ik zo in. Nee, het gaat hier om het Penitentiair Psychiatrisch Centrum.

 • 10 Juli 2020 om 12:00

Raad dwingt β€˜duurzaam’ Voorst over te stappen op groene energie

De gemeente Voorst vindt duurzaamheid belangrijk. Toch maakt de gemeente zelf nog gebruik van milieu-onvriendelijke energieleveranciers als Gazprom en DVEP. Een meerderheid van de raadsleden vindt dit niet acceptabel en zet de gemeente met een motie aan het werk om bij nieuwe energiecontracten wél voor groen te kiezen.

 • 10 Juli 2020 om 12:00

Met het blote oog komeet Neowise spotten? Roel uit Twello legt uit hoe jij dat vanaf vandaag kunt doen!

Komeet Neowise is zo helder, dat hij makkelijk met het blote oog te zien is. Je moet er deze dagen ‘extreem vroeg je nest voor uit’, maar dat gaat vanaf vrijdag veranderen. De komeet verplaatst zich naar de avondhemel. Roel Weijenberg uit Twello geeft tips hoe ook jij de komeet kunt spotten: ,,Grijp die kans, want dit zie je niet vaak.”

 • 9 Juli 2020 om 19:30
❌