[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 Augustus 2019de Stentor - Deventer e.o.

Klabatsé wil geen andere route carnavalsoptocht: Γ’β‚¬ΛœWij rijden gewoon door WilpÒ€ℒ

Carnavalsclub Klabatsé is het er niet mee eens dat de optocht tussen Wilp en Wilp Achterhoek volgend jaar niet meer door de dorpskern van Wilp gaat. De club wil daarom uit de optocht ‘breken’ en toch door het dorp rijden met de praalwagen. Ook personeel van zorginstelling de Lathmer is niet blij met de routewijziging.

 • 19 Augustus 2019 om 17:00

Optocht niet meer door Wilp: oplossing nodig voor bewoners de Lathmer

Personeel van zorginstelling de Lathmer reageert boos op het besluit om de carnavalsoptocht niet meer door Wilp te laten komen. De optochtcommissie kijkt nu hoe de bewoners naar een plek langs de route vervoerd kunnen worden.

 • 19 Augustus 2019 om 17:00

Seizoen Wout Droste lijkt voorbij: verdediger GA Eagles scheurt kruisband

Slecht nieuws voor Wout Droste. De verdediger van Go Ahead Eagles staat zeer waarschijnlijk de rest van het seizoen buitenspel met een zware knieblessure. Droste heeft de voorste kruisband in de rechterknie afgescheurd en wordt binnenkort geopereerd.

 • 19 Augustus 2019 om 15:02

Seizoen Droste lijkt voorbij: kruisband in knie gescheurd

Slecht nieuws voor Wout Droste. De verdediger van Go Ahead Eagles staat zeer waarschijnlijk de rest van het seizoen buitenspel met een zware knieblessure. Droste heeft de voorste kruisband in de rechterknie afgescheurd en wordt binnenkort geopereerd.

 • 19 Augustus 2019 om 15:02

Wout Droste lang aan kant: kruisband gescheurd

Slecht nieuws voor Wout Droste. De verdediger van Go Ahead Eagles staat minimaal een half jaar buitenspel met een zware knieblessure. Droste heeft de voorste kruisband in de knie afgescheurd en wordt binnenkort geopereerd.

 • 19 Augustus 2019 om 15:02

Lintje voor Klarenbeekse voorvechter van betere leefomstandigheden Roemeense paarden

Miryam Daggelders-Leenaars (58) uit Klarenbeek is zondag koninklijk onderscheiden voor onder meer haar inzet voor Stichting Roemeense Paarden in Nood. Daarvan is zij mede-oprichter en al tien jaar voorzitter. Voorster burgemeester Jos Penninx verraste haar met het lintje tijdens de viering van het 10-jarige bestaan van de stichting.

 • 19 Augustus 2019 om 11:45

Winkeldief compenseert twaalf bier: Deventenaar jat ook een groentepakket

Een 42-jarige Deventenaar is zaterdag op het Cambuurplein in Leeuwarden betrapt op diefstal. Hij wilde uit een winkel twaalf flessen bier stelen.

 • 19 Augustus 2019 om 09:18

Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museumkaart

De vrijwilligers van Deventers kleinste museum moeten vol aan de bak. Waar voorheen de dagen soms langer duurden en een boekje aan de leestafel uitkomst moest bieden, blijven de bezoekers nu binnenstromen. Riet en Ineke zijn er deze middag maar druk mee. De Museumkaart geeft sinds vorige maand entree in het huis dat de moderne devotie visualiseert. En dat betekent in de eerste vijf weken een verdrievoudiging van het aantal bezoekers.

 • 19 Augustus 2019 om 08:12

Go Ahead Eagles en PEC Zwolle: stadions voldoen aan de eisen. Dus: Γ’β‚¬ΛœGeen extra controlesÒ€ℒ

Go Ahead Eagles en PEC Zwolle zien geen reden om extra controles uit te voeren aan hun stadions, ondanks het instorten van een deel van het dak bij collega-voetbalclub AZ in Alkmaar onlangs.

 • 19 Augustus 2019 om 08:00

Touwtrektoppers trainen zich in Holten klaar voor EK in Ierland

EIBERGEN/HOLTEN - Touwtrektoppers trainen zich klaar voor de Europese kampioenschappen ‘Tug of war’, in het West-Ierse Castlebar. Traditiegetrouw leggen Achterhoekse en Twents/Sallandse touwtrekkers daarbij een flink gewicht in de schaal.

 • 19 Augustus 2019 om 06:08
Gisteren β€” 18 Augustus 2019de Stentor - Deventer e.o.

Mustafa Saymak op de weg terug naar PEC Zwolle

PEC Zwolle staat op het punt om Mustafa Saymak na een jaar weer in de armen te sluiten. De clubleiding is met het Turkse Rizespor rond over een transfersom en met de 26-jarige middenvelder zelf over een contract voor drie jaar.

 • 18 Augustus 2019 om 22:30

Gemist? Rutte bezoekt als eerste premier Lowlands, opgepakte PEC Zwolle-supporters weer vrij

Het regionale nieuws uit Oost-Nederland vandaag niet gevolgd? Geen probleem. Dit is het nieuws van zondag 18 augustus.

 • 18 Augustus 2019 om 21:59

Gemist? In Apeldoorn aangereden man overlijdt, Turbo Theo breekt record, gulle gever gevonden

De 26-jarige Mike ter Halle uit Apeldoorn overlijdt drie dagen nadat hij (vermoedelijk met opzet) is aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot., de 85-jarige Theo Ankoné uit Warnsveld verpulvert een wereldrecord en in Zwolle wordt na 24 jaar de gulle gever van een rood kinderfietsje teruggevonden.

 • 18 Augustus 2019 om 10:00

Automobilist gevangen in eigen auto door airbag na crash bij Deventer

Na een botsing op de Holterweg tussen Deventer en Bathmen moest een automobilist vanmiddag in zijn auto de komst van de brandweer afwachten. Bij de klap waren de airbags van zijn wagen niet afgegaan. Door het raampje klimmen of de klemmende deur forceren had het risico dat dat alsnog zou gebeuren, waardoor weer verwondingen konden ontstaan.

 • 18 Augustus 2019 om 14:15

Gemist? In Apeldoorn aangereden jongen overlijdt, Turbo Theo breekt record, gulle gever gevonden

De 26-jarige Mike ter Halle uit Apeldoorn overlijdt drie dagen nadat hij (vermoedelijk met opzet) is aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot., de 85-jarige Theo Ankoné uit Warnsveld verpulvert een wereldrecord en in Zwolle wordt na 24 jaar de gulle gever van een rood kinderfietsje teruggevonden.

 • 18 Augustus 2019 om 10:00

Hoe een kind van dove ouders als strafrechter in het theater belandde: Γ’β‚¬ΛœJe moet tegen de stroom in durven gaanÒ€ℒ

Gerlof Meijer (61), strafrechter bij de Rechtbank Overijssel, gaat voor de tweede keer op tournee met zijn theater-college ‘Strafrecht? Levensecht!’. Tijdens zijn eerste tournee stond hij voor uitverkochte zalen. Dat Meijer rechter werd, was niet voor de hand liggend. ,,Ik was als jongetje niet te handhaven.�

 • 18 Augustus 2019 om 10:00

Grote gaten op zaterdagmarkt in Deventer: wie laat wie nu in de steek?

In de zomer valt het op dat de zaterdagmarkt in Deventer nogal wat lege plekken kent. Ook is de klandizie in de zomerse maanden vaak wat minder. Maar: komt de marktkoopman niet omdat de klant er niet is of werkt het juist andersom? ,,De loyaliteit naar beide kanten is er niet meer. Het is een vicieuze cirkel.’’

 • 18 Augustus 2019 om 09:00

Deventer gaat steeds verder om crimineel buiten de deur te houden

Deventer doet steeds meer onderzoek om uit te sluiten dat de gemeente in zee gaat met criminelen. Elke nieuwe horecavergunning gaat onder de loep, net als elke vastgoedtransactie van de gemeente.

 • 18 Augustus 2019 om 07:00

Γ’β‚¬ΛœGeef elke steen een verhaalÒ€ℒ: Holten heeft op Canadese begraafplaats nog ruim 500 te gaan

‘Geef elke steen een verhaal’. Dat was acht jaar geleden bij de opening van het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats in Holten het streven. De vrijwilligers van de researchgroep, door de jaren heen geholpen door enkele duizenden scholieren uit Gelderland en Overijssel, zijn inmiddels een goed eind op weg. Van ruim 800 soldaten is nu een verhaal bekend. Het is maar de vraag of de overige levensverhalen ooit allemaal verteld kunnen worden. De tijd begint te dringen.

 • 18 Augustus 2019 om 07:00
Ouderde Stentor - Deventer e.o.

Gemist? Coldcaseteam duikt in Deventer moordzaak, PEC-fans opgepakt na duel met Vitesse

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen probleem! Dit was het nieuws van zaterdag 17 augustus.

 • 17 Augustus 2019 om 22:00
❌