[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018de Stentor - Deventer e.o.

Extra concert De Dijk in Deventer

Huub van der Lubbe en zijn collega's van De Dijk geven op donderdag 12 juli een extra concert in de binnentuin van Het Burgerweeshuis in Deventer. Het 'eerste' concert op vrijdag 13 juli was binnen een week uitverkocht, zegt Daniël Lugtmeier van het poppodium aan de Bagijnenstraat.

 • 23 Februari 2018 om 16:44

Deventenaar opgepakt na ontdekking enorme hennepkwekerij in Harderwijk

Een 45-jarige Deventenaar is donderdag opgepakt na een heuse klopjacht in Harderwijk. Ook een 22-jarige man uit Alphen aan den Rijn werd gearresteerd. In een bedrijfspand aan de Weiburglaan werd een in werking zijnde hennepkwekerij gevonden met ruim 7000 hennepplanten gevonden.

 • 23 Februari 2018 om 15:59

Waerdenborch in Holten schorst bewapende leerling

De Waerdenborch in Holten heeft donderdag een 15-jarige leerling geschorst vanwege wapenbezit op school. De scholier had 3 messen in zijn tas, waarvan één vlindermes. De politie heeft de messen in beslag genomen.

 • 23 Februari 2018 om 15:21

Vakantietips: Van een paaseierenbeurs tot het WK baanwielrennen

De voorjaarsvakantie is weer aangebroken. Geen idee wat je allemaal kunt doen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 • 23 Februari 2018 om 14:37

Commissaris van de Koning: geen belangenverstrengeling gedeputeerde Monique van Haaf

Gedeputeerde Monique van Haaf kan geen belangenverstrengeling worden verweten. Dat zegt commissaris van de Koning mr. B. Staal zojuist in een verklaring.

 • 23 Februari 2018 om 13:24

Han Nijboer wordt nieuwe rector Carmel College Salland

Han Nijboer wordt de nieuwe rector van het Carmel College in Raalte. De benoeming van de 58-jarige Raaltenaar gaat in per 1 mei. Hij volgt Johan Supèr op, die onlangs afscheid nam van de Raalter school om in Hengelo te gaan werken.

 • 23 Februari 2018 om 11:39

Code rood voor rieten daken, zegt Univé: 'Brandgevaar is levensgroot'

Verzekeraar Univé roept bewoners van huizen met een rieten dak met klem op hun kachel niet te stoken. ‘’Het is code rood’’, stelt de verzekeraar. Met de huidige weersomstandigheden - kurkdroog en een schrale oostenwind - is één vonkje genoeg om je huis tot de grond toe af te laten branden.

 • 23 Februari 2018 om 11:20

Celstraf voor Apeldoorner die vriendin uit Deventer dwong tot prostitutie

De rechtbank in Zwolle heeft de 37-jarige Matthias J. uit Apeldoorn vier jaar cel opgelegd, waarvan een jaar voorwaardelijk. Hij dwong zijn vriendin uit Deventer tussen 2014 en 2016 met grof geweld tot prostitutie.

 • 23 Februari 2018 om 09:43

Werkstraf voor Deventerse die schoonouders oplichtte

De 46-jarige Johanna W. uit Deventer moet van de Zwolse rechtbank een taakstraf doen van 150 uur. Ze kreeg ook een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar opgelegd. De vrouw lichtte in 2014 en 2015 meerdere mensen op, onder wie haar ‘dementerende’ schoonouders.

 • 23 Februari 2018 om 08:21

Wietteler in huurhuis vaker op straat gezet

Woningcorporaties in deze regio hebben de afgelopen jaren massaal huurders uit hun woning gezet nadat er hennepkwekerijen in huis waren gevonden. In twee jaar tijd is het aantal opgerolde hennepplantages in huurhuizen bijna verdubbeld.

 • 23 Februari 2018 om 05:58

Brandweerwagen met panne komt niet verder dan Gorssel

Een wagen van het brandweerkorps uit Apeldoorn heeft de brand in Zutphen vannacht niet gehaald: de auto kwam niet verder dan de N348 tussen Epse en Gorssel. Panne.

 • 23 Februari 2018 om 05:20

Bewoners Sluiswijk: 'rattenaantal afgelopen jaren geëxplodeerd'

Bewoners van het gerenoveerde deel van de Parallelweg in de Sluiswijk spreken over een explosie van ratten in de afgelopen drie jaar. Dat de Sluiswijk een rattenprobleem had was al langer duidelijk, maar de omvang wordt nu pas duidelijk. Rentree ziet op basis van het aantal klachten juist een verbetering de laatste tijd.

 • 23 Februari 2018 om 04:59
Gisteren β€” 22 Februari 2018de Stentor - Deventer e.o.

Automobilist (89) hielp jongen na botsing in Diepenveen

Het jonge slachtoffer van de aanrijding afgelopen maandag in Diepenveen was een 11-jarige jongen. Hij wilde op de kruising Oranjelaan/Wetermansweg afslaan en kwam daarbij in botsing met een automobilist.

 • 22 Februari 2018 om 22:56

Gratis naar sterrenwacht in Bussloo

De Volkssterrenwacht Bussloo is vrijdag en zaterdag een van de circa vijftig sterrenwachten die meedoen aan de Landelijke Sterrenkijkdagen.

 • 22 Februari 2018 om 22:48

Kwestie Belcampoboom leermoment voor gemeente Deventer

In het traject rond de kap van de Belcampoboom in Bathmen is de gemeente Deventer communicatief tekortgeschoten. Zij heeft hiervoor vandaag haar excuses aangeboden tijdens een bijeenkomst Cultuurhuus Braakhekke. Veel Bathmenaren werden begin februari verrast door het verdwijnen van de monumentale paardenkastanje aan de Dorpsstraat. Reacties van onbegrip, verdriet en woede waren het gevolg.

 • 22 Februari 2018 om 22:14

Γ’β‚¬ΛœSnoepjesÒ€ℒ op slaapkamer oudere vrouw uit Deventer bleken xtc-pillen

Op haar eigen slaapkamer lagen dozen met ’25 kilo snoepjes’, maar de 68-jarige Gisela D. uit Deventer had echt geen idee dat het om drugs zou kunnen gaan. Ook van de bijna vier ton euro in contanten in het huis van haar zoon in Deventer en tientallen kilo’s aan harddrugs die daar zijn aangetroffen op het moment dat zij er op bezoek was: ze had geen idee.

 • 22 Februari 2018 om 19:00

Op 't puntje van je kussen voor de vrachtwagenversie van Carmen

Aan de buitenkant ziet het er uit als een vrachtwagen. Een bijzondere, uitschuifbare: dat wel. Maar het blijft een truck. Binnenin blijkt pas dat het een complete concertzaal is. En de 22 kinderen van groep 5 van de Zonnewijzer krijgen een exclusief concert. Bizets Carmen klonk nog nooit zo mooi.

 • 22 Februari 2018 om 15:58

Kannibalisme onder nieuwsbladen Deventer

Huis-aan-huiskranten Deventer Nieuws en Deventer Extra stonden donderdag tegenover elkaar bij de rechter in Zwolle. De uitgever van Deventer Extra wil dat de voormalige advertentieman stopt met zijn nieuwe krant Deventer Nieuws.

 • 22 Februari 2018 om 13:45

TNO start onderzoek naar omstreden Nefit-ketel

TNO gaat vanaf vandaag onderzoek doen naar de in opspraak geraakte Topline cv-ketels van Nefit uit Deventer. De ketels zouden volgens enkele experts uit Helmond onveilig zijn. Het onderzoek van TNO moet binnen enkele maanden klaar zijn.

 • 22 Februari 2018 om 13:39

Ouderen overhandigen krabbels busvervoer Deventer

Gewapend met bijna zevenhonderd handtekeningen trekt een delegatie van mensen uit het noorden van Deventer vrijdag naar het provinciehuis in Zwolle. De krabbels zijn gezet door mensen die willen dat de huidige dienstregeling voor stadsbussen zo snel mogelijk wordt aangepast.

 • 22 Februari 2018 om 05:00
❌