[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 Juni 2018de Stentor - Deventer e.o.

Deventer Speelgoedmuseum lonkt naar pand bibliotheek op Brink

Het Speelgoedmuseum is in beeld om een deel van de huidige bibliotheek aan de Brink te vullen. Garrelt Verhoeven, directeur museumorganisatie Deventer Verhaal, bevestigt dat er contact is met twee van de partijen, die bij de gemeente op het markante pand hebben geboden.

 • 23 Juni 2018 om 06:00
Gisteren โ€” 22 Juni 2018de Stentor - Deventer e.o.

Shirt tegenstander wekt woede vader en zoon in Deventer Adelaarshorst: werkstraf

Een vader en zoon uit Deventer kregen vrijdag een werkstraf voor geweld in het stadion van Go Ahead Eagles. Er ontstond ruzie op de tribune nadat een supporter zijn trui uit trok. Onder die trui zat een shirt van tegenstander Sparta.

 • 22 Juni 2018 om 13:27

Weekendtips: van drakenbootfestival tot pop-up bios

Dit weekend is er weer van alles en nog wat te doen in de regio. In Zwolle kun je film kijken in de open lucht, terwijl in Apeldoorn het spectaculaire Drakenbootfestival op het programma staat.

 • 22 Juni 2018 om 15:01

Celstraf en tbs na fatale mishandeling Sam Pieters uit Twello

Ray L. (37), de man die Sam Pieters uit Twello zo zwaar mishandelde dat het slachtoffer later overleed, is door de rechter in Zutphen veroordeeld tot 4 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

 • 22 Juni 2018 om 13:40

Tattoo tegenstander wekt woede vader en zoon in Deventer Adelaarshorst: werkstraf

Een vader en zoon uit Deventer kregen vrijdag een werkstraf voor geweld in het stadion van Go Ahead Eagles. Er ontstond ruzie op de tribune nadat een supporter zijn trui uit trok. Onder die trui zat een shirt van tegenstander Sparta.

 • 22 Juni 2018 om 13:27

Sligro bouwt nieuw distributiecentrum op A1 Bedrijvenpark Deventer

Op Bedrijventerrein A1 in Deventer komt een groot distributiecentrum van Sligro. Sligro is marktleider in de bevoorrading van horeca en horeca gerelateerde bedrijven en koopt een kavel van ruim 4,8 ha langs de snelweg. Het duurzame gebouw wordt het centrale distributiepunt voor oost- en midden-Nederland. Er gaan 200 tot 250 mensen werken.

 • 22 Juni 2018 om 10:24

Nieuwe bundel van Lochemse schrijver A.L. Snijders

Hij mag dan inmiddels tachtig jaar zijn, A.L. Snijders blijft nog doorgaan met met schrijven van zeer korte verhalen (zkv's). Binnenkort verschijnt er weer een nieuwe bundel van zijn hand.

 • 22 Juni 2018 om 09:37

Plotseling terugtreden van Hiemstra wekt alom verbazing

Het terugtreden van Gosse Hiemstra als kandidaat-wethouder in Raalte heeft binnen de Raalter politiek alom tot verbazing en een schok geleid. ,,Ik schrok van het bericht'', verwoordde de PvdA'er Arie van der Wilt de manier waarop hij het nieuws tot zich nam. ,,Ik beschouw het vertrek van Hiemstra als een verlies.''

 • 22 Juni 2018 om 09:16
Ouderde Stentor - Deventer e.o.

Triathlon Holten niet in problemen door faillissement Predon Security

De organisatie van de Triathlon Holten komt niet in de problemen door het faillissement van beveiligingsbedrijf Predon Security uit Nijverdal. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

 • 21 Juni 2018 om 21:20

Nog altijd geen spoor van vermiste jonge vrouw in Deventer

Van de 17-jarige vrouw die sinds woensdagochtend wordt vermist in Deventer ontbreekt nog altijd ieder spoor.

 • 21 Juni 2018 om 19:10

Irakese vrouw (17) vermist in Deventer

Een 17-jarige vrouw van Irakese komaf wordt vermist in de omgeving Deventer. Ze is vertrokken vanuit het ROC in die stad.

 • 20 Juni 2018 om 13:06

Deventer sleutel leidt naar CPN-kopman in de Tweede Wereldoorlog

Een simpele Deventer achterdeursleutel die per ongeluk meer dan zeventig jaar verstopt was in het papieren archief van het stadsarchief leidt naar de schuilplek van het op de Waalsdorpervlakte gefusilleerde CPN-kopstuk Lou Jansen. Historicus Johan van der Veen bezocht het huis en bracht zelfs onderduikkinderen van die tijd weer samen.

 • 21 Juni 2018 om 17:34

Zwembad Rode Dorp Deventer mogelijk naar de voortuin

De gemeente en initiatiefnemer Wesley de Vries zijn in gesprek over een oplossing in de kwestie rond het buurtzwembad in het Rode Dorp. Het zwembad wordt mogelijk verplaatst naar twee voortuinen in de buurt.

 • 21 Juni 2018 om 17:02

Gosse Hiemstra ziet door verstoorde werkrelatie af van wethouderschap Raalte

Gosse Hiemstra ziet toch af van het wethouderschap in Raalte. Een verstoorde werkrelatie met een medewerker van de gemeente Raalte heeft hem tot dat besluit gebracht. De CDA'er Hiemstra maakte dat donderdagmiddag bekend op een ingelaste persconferentie .

 • 21 Juni 2018 om 16:30

Zonnestudio in Deventer nog langer dicht door rookschade

Zonnestudio Blue Sun op Keizerslanden is langer dicht dan dat eigenaar Remon Bakker hoopte. In de nacht van zondag op maandag werd er brand gesticht. De eerste schade leek mee te vallen. Maar de rook is in het speciale afzuigsysteem voor de zonnebanken getrokken.

 • 21 Juni 2018 om 15:35

Recordaantal Turkse stemmers tijdens gladjes verlopen verkiezingen in Deventer

De Turkse verkiezingen in De Scheg trokken een recordaantal Turkse stemmers naar Deventer.

 • 21 Juni 2018 om 15:27

Deventenaar moet inrichting in na kleedkamerdiefstallen

Een 27-jarige man uit Deventer moet voor twee jaar een inrichting in voor stelselmatige daders na het plegen van diefstallen uit meerdere scholen en kleedkamers. Dat bepaalde de rechtbank in Zwolle donderdag.

 • 21 Juni 2018 om 15:27

Karakteristieke gevel wordt doorgang naar station van Holten

De karakteristieke gevel van het oude pand van bouwbedrijf Pinkert aan de Kerkhofsweg wordt een doorgang in de verbinding tussen het Holtense centrum en het NS-station. ‘Althans als de kosten voor de instandhouding van de gevel binnen het krediet van Heerlijk Holten blijven’, aldus burgemeester Arco Hofland.

 • 21 Juni 2018 om 15:15

Nieuwe parenclub Wilpenhof opent vrijdag zijn deuren

Parenclub Wilpenhof aan de Oude Ardeweg in De Kar gaat vrijdagavond voor het eerst open. Exploitante Tineke van Huis is goed door de Bibob-toets gekomen en krijgt van de gemeente Voorst de exploitatievergunning.

 • 21 Juni 2018 om 13:12

Als het streekvervoer staakt, wat moet ik dan als reiziger?

Opnieuw zijn er stakingen aangekondigd in het stads- en streekvervoer, in eerste instantie voor komende maandag, maar die zijn vandaag uitgesteld tot woensdag 27 juni.

 • 21 Juni 2018 om 11:52
โŒ