[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juli 2020de Stentor - Epe / Vaassen e.o.

Bewoners van 36 huizen in Epe krijgen nieuwe huurbaas: Gaan zij meer betalen?

Een kleine veertig huishoudens in Epe krijgen een nieuwe huurbaas. Woonstichting Triada neemt 36 woningen aan de Haaksweide en Schaepmanstraat over van woningcorporatie Mooiland.

 • 6 Juli 2020 om 14:07
Gisteren β€” 5 Juli 2020de Stentor - Epe / Vaassen e.o.

KNVB oordeelt hard: schorsing van vijf maanden voor Warnsvelder Obdeijn na bijtincident

Stijn Obdeijn keert voorlopig niet meer terug op het voetbalveld. De clubtopscorer van Warnsveldse Boys is door de KNVB voor vijf maanden geschorst vanwege een bijtincident. Volgens de tuchtcommissie is het bewezen dat Obdeijn zijn tegenstander van KCVO in de nek heeft gebeten. Een geweldsdelict, oordeelt de voetbalbond, die hem daarmee voor langere periode van de velden weert.

 • 3 Juli 2020 om 16:05

Wie voortaan schaapjes wil aaien op de Renderklippen bij Heerde, moet oppassen dat-ie geen schok krijgt

Links en rechts zijn vrijwilligers bij de schaapskooi op de Renderklippen druk in de weer. De een schroeft ogen in een paal, de ander maakt met een bosmaaier het hekwerk vrij. Allemaal om de kudde op het grensgebied van Epe en Heerde te beschermen tegen wolven. Schaapherder Lammert Niesing ziet het wat onwennig aan. Alsof je een schilder in huis hebt.

 • 5 Juli 2020 om 16:00

Cor (64) wroet onder omgewaaide bomen en ontdekt zo een eeuwenoude oven in het bos bij Vaassen: β€˜Heel indrukwekkend’

Zo trots als een pauw is Cor van Baarle uit Elburg. In de bossen bij Vaassen en Niersen ontdekte hij bij toeval restanten van een eeuwenoude veldoven. De stenen ervan kunnen gelinkt worden aan de 500 jaar oude toren van Kasteel Cannenburch in Vaassen.

 • 5 Juli 2020 om 11:00
Ouderde Stentor - Epe / Vaassen e.o.

Is fietssnelweg door achtertuinen bij Epe echt nodig? Wantrouwige bewoners krijgen alle documenten

De toezegging van een extra bewonersbijeenkomst en het krijgen van alle documenten die te maken hebben met het doortrekken van fietssnelweg F50. Dat is de oogst van een gesprek tussen bewoners van de wijk Vegtelarij in Epe en wethouder Robert Scholten. Zo'n vijftig huishoudens dreigen de helft van hun tuin kwijt te raken aan een nieuw en extra breed fietspad richting Apeldoorn.

 • 4 Juli 2020 om 15:58

Dat lintje is niet zo belangrijk, het gaat om de waardering

Ruim twee maanden nadat Corrie van Bottenburg-Elsenga (77) uit Epe officieel had vernomen dat het de Koning had behaagd, haar een koninklijke onderscheiding toe te kennen, nam ze de zilveren medaille gisteren eindelijk in ontvangst. Onder het toeziend oog van burgemeester Tom Horn van de gemeente Epe werd de medaille door haar oudste zoon Ard opgespeld en kreeg ze van hem een warme knuffel.

 • 3 Juli 2020 om 22:10

KNVB oordeelt β€˜geweldsdelict’: schorsing van vijf maanden voor Warnsvelder Obdeijn na bijtincident

Stijn Obdeijn keert voorlopig niet meer terug op het voetbalveld. De clubtopscorer van Warnsveldse Boys is door de KNVB voor vijf maanden geschorst vanwege een bijtincident. Volgens de tuchtcommissie is het bewezen dat Obdeijn zijn tegenstander van KCVO in de nek heeft gebeten. Een geweldsdelict, oordeelt de voetbalbond, die hem daarmee voor langere periode van de velden weert.

 • 3 Juli 2020 om 16:05

Minister noemt fouten afstandsmoeders 'pijnlijk’, de zaak begon bij Trudy uit Epe

Minister Sander Dekker heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor de fouten die zijn ministerie heeft gemaakt bij het meldpunt voor adoptie onder druk of dwang. Die fouten zijn “pijnlijk” en hadden nooit gemaakt mogen worden, erkent de minister voor Rechtsbescherming.

 • 2 Juli 2020 om 22:26

Gemist? Riet (87) zit in zonder wc in quarantaine en Zutphense burgemeester op het matje geroepen om kermis

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van donderdag 2 juli.'

 • 2 Juli 2020 om 21:57

Museum Vaassen vond nieuwe jonge vrijwilligers en kan alsnog weer open na corona

Musea worstelen om hun deuren weer te kunnen openen na coronatijd, met name kleine musea die veel gebruikmaken van vrijwilligers. Het gaat namelijk vaak om 70-plussers of mensen die in de risicogroep vallen. Voor hen geldt nog steeds het RIVM-advies: blijf zoveel mogelijk thuis.

 • 2 Juli 2020 om 11:00

De regels worden soepeler, dus geeft dit populaire cafΓ© in Epe een (bescheiden) feestje in crisistijd

Een grand café zonder doelgroep. Dat is Cornelis op de Markt in Epe, vinden uitbaters Mischa Steenhuis en Nicole Kwakkel. Geschikt voor een zakenlunch van snelle jongens in nette pakken én voor de boer op klompen die trek heeft in een gehaktbal. De populaire horecazaak in het voormalige gemeentehuis bestaat vijf jaar. En dat wordt dit weekend gevierd.

 • 1 Juli 2020 om 19:02

Wolvenwelpen op de Veluwe werden al vroeg gesignaleerd en dat is vrij bijzonder

Het is ‘vrij bijzonder’ dat het tweede nestje wolvenwelpen op de Noord-Veluwe nu al is gesignaleerd, zegt Glenn Lelieveld van het meldpunt Wolven in Nederland. ,,Dat gebeurt elders in Europa pas in het najaar.” Het wolvenpaar dat de Noord-Veluwe als territorium heeft gekozen, heeft opnieuw jongen gekregen. Het is voor de tweede keer in anderhalve eeuw dat in Nederland wolvenjongen zijn geboren. Waarschijnlijk zijn het er vier.

 • 1 Juli 2020 om 18:30

Stroomdraad moet wolf weghouden bij de lammetjes van herder Lammert

Stroomdraad moet er straks voor zorgen dat de schapen van de schaapskudde Epe-Heerde veilig zijn voor wolven. ,,Een wijs besluit’’, luidt het oordeel van herder Lammert Niesing.

 • 1 Juli 2020 om 16:30

5,5 miljoen euro lijkt niet genoeg: school in Epe stelt verbouwing opnieuw uit

De verbouwing van RSG Noord Oost-Veluwe in Epe is opnieuw met een jaar uitgesteld. Door stijgende bouwprijzen is voor de renovatie mogelijk meer geld nodig dan de toezegde 5,5 miljoen euro. Het gevolg is dat ruim duizend leerlingen twee jaar langer dan verwacht les krijgen in verouderde gebouwen aan de Schotweg.

 • 1 Juli 2020 om 06:00

Daams’ molen in Vaassen betrekt dorp bij 150-jarig bestaan

Een draaimarathon, een verjaardagskalender met tekeningen van scholieren en een kraam met producten. Hiermee weet Daams’ molen toch een feestelijk moment te creëren voor het 150-jarig bestaan.

 • 30 Juni 2020 om 19:00

Epe poetst Julianapark op met 17 nieuwe appartementen, maar kan het niet goedkoper?

Een nieuw gebouw met zeventien appartementen aan het Julianapark in Epe. De gemeente wil meewerken aan dat plan voor het leegstaande TNT-gebouw aan de Wildforstlaan. Het is een flinke oppepper voor deze locatie aan de rand van het dorpscentrum, vindt de politiek. Maar kan het niet goedkoper?

 • 30 Juni 2020 om 17:00

Diploma-uitreiking in coronatijd, school bezorgt het felbegeerde papiertje thuis

RSG Noordoost Veluwe wilde de VMBO-geslaagden dit jaar extra tegemoet komen. Letterlijk, want het middelbare schooldiploma werd gisteren en vandaag thuisbezorgd.

 • 30 Juni 2020 om 14:00

Je deur niet uit voor je diploma

RSG Noordoost Veluwe wilde de VMBO-geslaagden dit jaar extra tegemoet komen. Letterlijk, want het middelbare schooldiploma werd gisteren en vandaag thuisbezorgd.

 • 30 Juni 2020 om 14:00

Vaccinatiegraad weer in de lift, inenten wint aan populariteit

Het inenten van kinderen tegen infectieziekten wint aan populariteit. De landelijke vaccinatiegraad in Nederland is voor het eerst in vijf jaar bij vrijwel alle leeftijdsgroepen gestegen.

 • 30 Juni 2020 om 06:00

Sportseizoen zit erop, sportkantines mogen weer open, maar doen ze het ook op de Veluwe?

Het sportseizoen zat er al op en nu nadert de zomervakantie ook al snel. Niet bepaald een ideaal moment om de deuren van de sportkantine wagenwijd open te zetten. Op 1 juli mag het weer, maar zijn de sportclubs er blij mee en ook klaar voor?

 • 28 Juni 2020 om 10:00
❌