[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019de Stentor - Epe / Vaassen e.o.

College tempert VVD Epe: geen kaalslag bij wildkijkwand

Raadslid Ruud Jager en wethouder Robert Scholten hadden het donderdagavond even verbaal aan de stok met elkaar tijdens de raadsvergadering in Epe. Aanleiding waren de vragen van de fractie van de VVD rondom de ‘kaalslag’ bij de wildkijkwand in Epe en de berichtgeving hierover van de partij op social media.

 • 18 April 2019 om 20:57

Van Essens hebben eindelijk hun gedenkplek in Epe

De gedenkplek van Herman en Johanna van Essen is klaar. Na jaren lobbyen worden de verzetshelden eindelijk geëerd aan de Wachtelenbergweg, precies op de plek waar vroeger hun boerderij in Epe heeft gestaan. Maar voor de oudste zoon Mannes komt het moment een paar maanden te laat: ,,Het is moeilijk zonder hem.’’

 • 18 April 2019 om 18:01

Epe wil netwerk van oplaadpunten voor elektrische auto's

De gemeente Epe heeft de mogelijkheden voor het plaatsen van openbare laadpalen in de eigen gemeente uitgewerkt en daarbij gekeken aan welke eisen deze plaatsingen moeten voldoen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit plan onlangs vastgesteld.

 • 18 April 2019 om 11:11
Ouderde Stentor - Epe / Vaassen e.o.

De Heerderweg is een stuk veiliger, maar de Fietsersbond Epe heeft nog wel een paar wensen

Na pakweg een jaar vol werkzaamheden ging in oktober de compleet vernieuwde Heerderweg tussen Epe en Heerde weer open. De weg moest veiliger worden, voor automobilisten én fietsers. Is dat gelukt? Ja, zegt de Fietsersbond. Maar er zijn nog wel wat wensen.

 • 17 April 2019 om 19:05

VVD Epe hekelt β€˜kaalslag’ rondom wildkijkwand

Het stukje bos rondom de wildkijkwand in Epe is recentelijk vrijwel volledig gekortwiekt. ,,Een kaalslag’’, foetert Ruud Jager, fractievoorzitter van de lokale VVD. De partij eist opheldering van het college van burgemeester en wethouders.

 • 17 April 2019 om 16:26

Olst-Wijhe haalt streep door paasvuren

Het gebrek aan regen in de afgelopen weken is voor de gemeente Olst-Wijhe aanleiding om paasvuren in de gemeente te verbieden. De gemeente schaart zich daarmee achter Veiligheidsregio IJsselland, die waarschuwt voor natuurbranden.

 • 17 April 2019 om 09:31

IJsseldijk rond Welsum moet smaller lijken

Diverse verkeersmaatregelen moeten de IJsseldijk rond Welsum veiliger maken. Belangrijkste ingreep is het voor het oog versmallen van de rijbaan. Ook komen er drie wegversmallingen, gecombineerd met verkeersdrempels. Aan de noordkant van Welsum wordt de 30-kilometer-zone met enkele honderden meters verlengd. Het werk begint een dezer dagen.

 • 17 April 2019 om 09:10

Man gepakt na inbraak in woning Epe

In Epe is vanochtend kort na zeven uur een inbreker aangehouden.

 • 17 April 2019 om 08:17

Sluit maar gewoon aan in de file op de A28 vanaf Harderwijk: met omrijden schiet je weinig op

Vanuit de richting Zwolle naar Amersfoort omrijden via de A50 om de wegwerkzaamheden op de A28 te omzeilen, loont nauwelijks. Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat bedraagt de extra reistijd van de omleidingsroute ongeveer een half uur. En dat is ook de vertraging waarmee rekening gehouden moet worden op de A28 tussen Harderwijk en Strand Nulde.

 • 16 April 2019 om 12:15

Emst viert einde van dramatisch verlopen reconstructie van de Hoofdweg

De reconstructie van de Hoofdweg in Emst werd geplaagd door oplopende kosten en vertragingen. Veel dorpelingen waren op een gegeven moment helemaal klaar met de werkzaamheden.Toch is de klus uiteindelijk met succes geklaard. Zaterdag werd dat gevierd met de officiële heropening en een dorpsfeest.

 • 13 April 2019 om 20:19

Liesbeth uit Epe fietst mensen rond die dat zelf niet meer kunnen

Wie niet meer zelf kan fietsen, maar wel naar buiten wil voor een tochtje of een boodschapje kan in Epe sinds deze maand Liesbeth Snijder bellen. De Epese heeft een rolstoelfiets met een stoel voorop waarmee ze - tegen een kleine vergoeding - mensen mee op pad kan nemen.

 • 13 April 2019 om 15:20

Man (53) moet de cel in omdat hij 14-jarig meisje misbruikte in bos bij camping in Epe: β€˜Ze wilde het zelf’

Een 53-jarige man uit Groesbeek is gisteren veroordeeld voor seksueel misbruik van een veertienjarig meisje in Epe en het bezit van kinderporno. De rechtbank legde hem een gevangenisstraf op van veertig maanden waarvan veertien maanden voorwaardelijk.

 • 12 April 2019 om 16:50

Karin Meijer van gastouderbureau Bijdehand in Gelderland: ,,Ik vind het heel erg leuk om klein te lijken’’

Als je gastouder bent, maak je deel uit van de opvoeding van een kind. Dat zegt Karin Meijer (47), eigenaresse van Bijdehand, een van de grootste gastouderbureaus van Gelderland. In de driehoek Nunspeet – Deventer – Apeldoorn zijn zo’n driehonderd gastouders bij haar bureau in Epe aangesloten. Samen zorgen deze ouders voor zo’n 1200 kinderen van nul tot 12.

 • 12 April 2019 om 11:58

Een McDonald’s bij Nunspeet! Check de tv-spot... Misleiding? β€˜Ach, dit hoort een beetje bij reclame’

Is het creatieve vrijheid of een broodje aap? Fastfoodketen McDonald’s tovert in een tv-reclame een enorme, grote gele ‘M’ boven de bossen bij Nunspeet. Een familie rijdt over de A28 en ziet dat kenmerkende uithangbord van het bedrijf.

 • 11 April 2019 om 17:00

Brummel aan slag als hoofdtrainer Noorse derdedivisionist

Marije Brummel is naast voetbalster bij de Noorse profclub Sandviken dit seizoen ook hoofdtrainer van Fana, een derdedivisionist uit Bergen. De opdracht? Zo snel mogelijk weer de tweede divisie in. ,,Die druk leg ik mezelf op”, zegt de trainster.

 • 10 April 2019 om 14:44

Voetbalster Marije Brummel aan de slag als hoofdtrainer Noorse derde divisionist

Marije Brummel is naast voetbalster bij de Noorse profclub Sandviken dit seizoen ook hoofdtrainer van Fana, een derdedivisionist uit Bergen. De opdracht? Zo snel mogelijk weer de tweede divisie in. ,,Die druk leg ik mezelf op”, zegt de trainster.

 • 10 April 2019 om 14:44

Plannen voor enorm zonnepark in buitengebied van Epe

Langs de Oenerweg in Epe verrijst mogelijk een zonnepark dat ruim 3.000 huishoudens van stroom kan voorzien. Het plan, dat afkomstig is van het Noorse bedrijf Statcraft en maatschap Mölder, is positief ontvangen door het Eper college van burgemeester en wethouders.

 • 10 April 2019 om 11:06

Nu krijgt β€˜menselijke maat’ wΓ©l voorrang bij aanbesteding vervoer PlusOV

De ‘menselijke maat’ moet terugkeren in het leerlingen- en dagbestedingsvervoer dat PlusOV regelt. Dat wordt nadrukkelijk meegegeven aan vervoersbedrijven die mee willen dingen in de nieuwe aanbesteding voor het vervoer vanaf augustus dit jaar. Rond half mei wordt bekend welke taxibedrijven het leerlingen- en dagbestedingsvervoer voor zes gemeenten gaan uitvoeren.

 • 10 April 2019 om 10:35

Jubilerende Atelierdagen nu al in spotlights met expositie in Epe

De Open-Atelierdagen zijn traditiegetrouw begin oktober, maar vestigen in Epe en omgeving nu al volop de aandacht op zich. De lokale organisatie bestaat 25 jaar, wat de aanleiding is voor een speciale expositie die woensdagavond wordt geopend.

 • 9 April 2019 om 20:00

β€˜Een school sluiten is altijd emotioneel en doet zeer’, zegt Proo-bestuurder Berend Redder

Of het nu gaat over de Horsthoekschool in Heerde die niet wil verhuizen, de Zuukerschool in Epe die sluiting boven het hoofd hangt of De Schakel in Nunspeet die dicht gaat, steeds is daar Berend Redder die tekst en uitleg geeft namens de overkoepelende scholenstichting Proo. Maar wie is die man eigenlijk? En waarom moet de ene school wel dicht en de andere niet? Een vraaggesprek.

 • 9 April 2019 om 18:00
❌