[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 25 September 2017de Stentor - Epe / Vaassen e.o.

'Kinderen gooien met steentjes op viaduct A28'

Elma Pelgrim schrok zich zondagmiddag rot toen ze met haar man op de A28 bij Nunspeet een viaduct passeerden. ,,We zagen twee kinderen van een jaar of tien op het viaduct staan en dachten dat ze zouden zwaaien." Maar in werkelijkheid gooiden ze met steentjes naar de auto's die onder hen voorbij raasden. 

 • 25 September 2017 om 17:47

'Kinderen gooien met steentjes op auto's A28'

Elma Pelgrim schrok zich zondagmiddag rot toen ze met haar man op de A28 bij Nunspeet een viaduct passeerden. ,,We zagen twee kinderen van een jaar of tien op het viaduct staan en dachten dat ze zouden zwaaien." Maar in werkelijkheid gooiden ze met steentjes naar de auto's die onder hen voorbij raasden. 

 • 25 September 2017 om 17:47

Vergunning uitbreiding De Bolster alsnog rond

De vergunning  voor uitbreiding van de biologische zadenkwekerij De Bolster aan de Oude Oenerweg 13 in Epe is eindelijk rond. Hiermee is een eind gekomen aan een langdurig proces van foutieve formele handelingen en bezwaren van omwonenden.

 • 25 September 2017 om 13:32

Apeldoornse info-avond over vliegroutes zit vol: ook extra stoelen bezet

De informatiebijeenkomst over de vliegroutes van Lelystad Airport in Apeldoorn, zit vol. Vanwege de overweldigende belangstelling had het ministerie vorige week al besloten een grotere zaal af te huren. 

 • 25 September 2017 om 12:58

Vaassens feest ook in trek bij oosterburen

Dat carnavalsvereniging Rossumdaerpers de kunst van het feestvieren verstaat, is al een tijd duidelijk in Vaassen en directe omgeving. Inmiddels komt echter ook interesse van over de landsgrenzen op gang voor de feesten van de Vaassense carnavalsvierders.

 • 25 September 2017 om 11:42
Ouderde Stentor - Epe / Vaassen e.o.

Recron polst ondernemers over impact Lelystad Airport

Recron - de brancheorganisatie voor recreatieondernemers - tracht via een vragenlijst te achterhalen wat de impact van de vliegroutes van Lelystad Airport is op bedrijven op de Veluwe, in Gelderland,Overijssel en Friesland.

 • 23 September 2017 om 16:29

Deel 2 van debat over Lelystad Airport en Teuge volgende week donderdag

De Kamer debatteert volgende week donderdag om 14.00 uur verder over Lelystad Airport, de aan- en uitvliegroutes en de gevolgen daarvan voor milieu, bewoners en Teuge Airport.

 • 21 September 2017 om 16:07

Veluwse boeren zijn wildschade zat, 'tegemoetkoming moet omhoog'

Veluwse boeren gaan elk jaar voor duizenden euro's het schip in als gevolg van de schade die wordt veroorzaakt door wilde zwijnen en edelherten. Een deel van de geleden wildschade wordt gecompenseerd, maar deze vergoeding is meestal niet toereikend, aldus de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO), die de belangen behartigt van Nederlandse agrariërs.

 • 21 September 2017 om 13:16

Gewonde en veel schade bij kop-staartbotsing in Epe

Een automobilist is vanmiddag gewond naar het ziekenhuis gebracht na een kop-staartbotsing in Epe. Het ongeluk gebeurde op de Hoofdstraat, vlak voor de verkeerslichten op de kruising met de Tongerenseweg (N309).

 • 21 September 2017 om 13:12

Staphorst of Epe: Waar worden de lekkerste gehaktballen van Nederland gedraaid?

Keurslagers Bergerslag uit Staphorst en Horst uit Epe maken kans om hun gehaktballen binnenkort de beste van Nederland te mogen noemen. Beide slagers staan in de top 10 bij de vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). De één is verrast, de ander vooral heel blij.

 • 20 September 2017 om 12:01

Waterschap denkt aan aankoop kunstwerken

Waterschap Vallei & Veluwe overweegt de vijf kunstwerken van de IJsselbiënnale op haar grondgebied aan te kopen. Het waterschap zegt de kosten van behoud van het kunstwerk af te wegen tegen hun rol in de voorlichting over de gevolgen van klimaatverandering, thema van de IJsselbiënnale en de kunstwerken.

 • 20 September 2017 om 06:00

Wie helpt de Fietsersbond aan Gelderse routes voor snelle speed pedelec?

De Fietsersbond is op zoek naar vrijwilligers die mee willen werken aan het uitstippelen van routes voor de speed pedelec in Gelderland. Deze elektrische fietsen, die een topsnelheid hebben van 45 kilometer per uur, zijn namelijk niet overal welkom.

 • 19 September 2017 om 12:32

Europese steun voor plan vliegveld Teuge

De snelle opening van Lelystad Airport komt niet in gevaar als onderzoek wordt gedaan naar een alternatief dat Teuge Airport ontziet. Dat stelt de Europese verkeersleidersorganisatie Eurocontrol. 

 • 19 September 2017 om 06:00

Kritiek op Accres in Apeldoorn moet les zijn voor Stedendriehoek

Gevoelige plannen zoals die voor windmolens of een enorm hoge lichtmast aan de eigen gemeentegrens, moeten in de regio Stedendriehoek worden overlegd met aangrenzende gemeenten. Dat wil Gemeente Belangen (GB) in Voorst.

 • 18 September 2017 om 20:30

AndrΓ© Kuipers komt naar Epe

André Kuipers zet volgende week dinsdag, 26 september, koers richting Epe. De ruimtevaarder zal die avond een lezing geven in de Amfihal van het gemeentehuis. 

 • 18 September 2017 om 10:25

Automobilist gewond bij botsing Epe

Een automobilist is zondagmiddag bij gewond geraakt bij een ongeluk in Epe. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing op de kruising Zuukerenkweg en De Meent. 

 • 17 September 2017 om 16:03

Regen houdt bezoekers herfstfair niet tegen

Het park van kasteel Cannenburgh in Vaassen vormt dit weekeinde het decor voor een sfeervolle herfstfair. 

 • 16 September 2017 om 13:50

Kamer 'onjuist geinformeerd' over vliegroutes

Staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA) heeft de Kamer onjuiste informatie verschaft over de alternatieve uitvliegroute die Teuge moet sparen. Dat stelt directeur van Teuge Airport, Meiltje de Groot. Haar lezing wordt onderschreven door luchtvaartdeskundigen. Het ministerie zegt in een reactie het 'anders' te zien. 

 • 16 September 2017 om 03:00

Gezamenlijk Gelders pleidooi voor hogere vliegroutes

De provincie Gelderland roept met zeventien Gelderse gemeenten en de Gelderse Natuur en Milieu Federatie (GNMF) op tot hogere vliegroutes en een duurzaam toekomstperspectief voor luchthaven Teuge. Zij maken zich zorgen over de gevolgen van de voorgenomen routes van staatssecretaris Sharon Dijksma.

 • 15 September 2017 om 20:27

Laagvliegende transportvliegtuigen droppen honderden parachutisten boven Ermelo

Vliegtuigen scheerden laag over de Veluwe en Zwolle tot verbazing van velen. Het was de start van Falcon Leap, een grote internationale parachutistenoefening die woensdag al zou starten maar door de harde wind is uitgesteld.  

 • 15 September 2017 om 16:35
❌