[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Juni 2018de Stentor - Epe / Vaassen e.o.

Schrijver komt in Epe zijn eigen verhaal bekijken

De Nederlandse schrijver Marco Kunst komt op 30 juni naar het Kulturhus in Epe. Hij is 's avonds te gast bij een toneelvoorstelling van het boek De Waterwaack van Natterlande, dat hij zelf geschreven heeft.

 • 22 Juni 2018 om 15:52

Triada knapt honderden woningen op in Epe

Triada Woondiensten in Heerde wil 380 woningen in de gemeente Epe opknappen, 106 huizen voorzien van zonnepanelen en in wijk De Klaarbeek achttien nieuwe huizen bouwen.

 • 22 Juni 2018 om 15:48

Noodlokaal Epe wordt gesloopt

Een unit die dienst deed als noodlokaal voor de Hoge Weerdschool in Epe op de voormalige locatie van de school wordt gesloopt en verdwijnt uit het straatbeeld.

 • 22 Juni 2018 om 15:00
Ouderde Stentor - Epe / Vaassen e.o.

Herder Lammert en hond Tim sturen schapen en geiten naar Haringparty

De negende editie van de Haringparty van de Lionsclub Epe en Heerde was er donderdagmiddag een met niet eerder vertoonde gasten: schaapsherder Lammert Niesing maakte met enkele van zijn schapen, geiten en met hond Tim zijn opwachting bij de veiling.

 • 21 Juni 2018 om 19:21

Werkloosheid daalt in Overijssel en Noord- Gelderland harder dan in rest van het land

Het aantal werkloosheidsuitkeringen dat het UWV in Overijssel en Noord- Gelderland uitkeert, daalt harder dan in de rest van Nederland. Zowel vergeleken met vorige maand, als met vorig jaar daalt dat aantal in Oost - Nederland. Dat meldt het UWV.

 • 21 Juni 2018 om 10:37

Hennepkwekerij in Eper bossen

In de Veluwse bossen bij Epe, heeft de politie maandag 18 juni een hennepkwekerij ontdekt. Een 28-jarige Deventenaar werd later in zijn woning aan de Hunneperkade aangehouden als verdachte.

 • 19 Juni 2018 om 14:57

Boswachter Gortel alarmeert brandweer na vondst dode ringslang

De brandweer van Vaassen heeft gisteren duizenden liters water in een poel op de heide bij Gortel gepompt. Dat gebeurde op verzoek van boswachter Jan Huttinga van het Kroondomein, die geconstateerde dat het vennetje flink aan het uitdrogen was. De poel vormt een leefgebied voor meerdere, veelal zeldzame, diersoorten.

 • 19 Juni 2018 om 12:22

Epe gaat op de pedalen voor goede doelen

Vijf organisaties hopen zaterdag 23 juni weer zoveel mogelijk geld te ontvangen dank zij de goede doelen-actie Epe fietst voor Epe. De fietstoertocht wordt voor de achtste keer gehouden door de serviceclubs Inner Wheel en Rotary Club Epe.

 • 19 Juni 2018 om 13:57

Boswachter Vaassen alarmeert brandweer na vondst rode ringslang

De brandweer van Vaassen heeft gisteren duizenden liters water in een poel op de heide bij Gortel gepompt. Dat gebeurde op verzoek van boswachter Jan Huttinga van het Kroondomein, die geconstateerde dat het vennetje flink aan het uitdrogen was. De poel vormt een leefgebied voor meerdere, veelal zeldzame, diersoorten.

 • 19 Juni 2018 om 12:22

Eper 'langzitter' blijft zorgenkindje

Er rust nog geen zegen op de meterslange bank op het Marktplein voor het gemeentehuis in Epe. Vorige week moest de langzitter - al voor de tweede keer in zijn nog maar prille bestaan - worden 'gerenoveerd'.

 • 19 Juni 2018 om 11:47

Epe en Heerde drinken het lekkerste kraanwater van de wereld

Je zult maar in Epe of Heerde wonen. Of op vakantie zijn. Heb je daar dorst en draai je de kraan open, dan klok je zo’n beetje het lekkerste drinkwater van de wereld naar binnen.

 • 19 Juni 2018 om 11:22

Veluwse buitenbioscopen vertonen natuurfilm WILD deze zomer

Op verschillende plekken op de Veluwe worden deze zomer buitenvoorstellingen gehouden van de natuurfilm WILD. De aftrap is op 21 juli in Ede. Op welke locatie de film wordt vertoond, wordt later bekendgemaakt.

 • 19 Juni 2018 om 11:12

Vaassense Kim verbindt harten met muziek

Kim Schutte uit Vaassen zet zich volledig in voor een nieuwe concept: hartverwarmende muziek voor mensen. Zowel bij leven als bij afscheid.

 • 19 Juni 2018 om 09:44

Kat na vier dagen uit boom in Vaassen gered

Een kat is vanavond door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd. Het dier bevond zich al vier dagen in een boom aan de Kerkweg in Vaassen.

 • 18 Juni 2018 om 22:54

Eper spareribs weer in race voor titel

Slager Marco Jurriëns van Keurslager Horst in Epe is weer in de race voor de beste spareribs van Nederland. Hij zit bij de laatste tien van de wedstrijd van de branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers. Maandagavond 25 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

 • 18 Juni 2018 om 11:06

Oene maakt vuist tegen vliegtuigen

Een groep van vijf Oenenaren vormt de kern van het verzet tegen het luchtverkeer boven het dorp. Dat gaat verder dan alleen het lawaai dat de uitbreiding van Lelystad Airport met zich meebrengt. Oene moet een oase van rust, natuur en plattelandsleven blijven.

 • 18 Juni 2018 om 04:55

VΓ©rian flirt met concurrent TVO in thuiszorgoorlog

Thuiszorgorganisatie Vérian zoekt voor een doorstart van zijn thuishulpactiviteiten samenwerking met concurrent TVO. Pogingen om het failliete Vérian Care & Clean als geheel zelf door te starten zijn mislukt. Het moederbedrijf in Apeldoorn probeert nu alsnog zoveel mogelijk van de eigen erfenis binnen te halen.

 • 13 Juni 2018 om 06:00

Rovers Apeldoornse minimakaarten krijgen taakstraf

Ja, er lagen twee enveloppen met kortingsbonnen voor Apeldoornse minima verstopt in de auto waarin ze reden. Maar die hadden. J.H.(22) en zijn broertje L.H. (20) uit Vaassen, A.G. (21) uit Vaassen en S.A. (22) uit Apeldoorn niet gestolen. L.H. had ze gekregen van iemand, meer niet.

 • 12 Juni 2018 om 16:35

Raad Epe wil duidelijkheid over vakantiehuisjes

De politiek in de gemeente Epe ziet wel iets in één duidelijke lijn rondom de regels voor verhuur van vakantiewoningen: ,,Zodat het hetzelfde is voor alle parken.”

 • 11 Juni 2018 om 08:51

Grote zorgen over financiΓ«le val Lucrato

De financiële positie van Lucrato verslechtert in razendsnel tempo. Over twee jaar heeft de voormalige Felua-groep niet genoeg geld meer om zich te kunnen bekommeren over 1250 mensen in de sociale werkvoorziening. Voor de gemeenten Apeldoorn, Epe en Heerde tekent zich daarmee een strop af.

 • 9 Juni 2018 om 06:01
❌