[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Epe / Vaassen e.o.

Eindsprint vakantiegangers naar campings Veluwe door hei en zon

Op de bonnefooi naar één van de vele campings op de Veluwe. Heel wat mensen grijpen de goede weersverwachting aan om toch nog een paar dagen te gaan kamperen. De trend van last-minute beslissen zet door.

 • 23 Augustus 2019 om 06:00

Verdachte van afpersing in Vaassen en Zutphen mag cel uit om leven te beteren

De 26-jarige Ö.T. uit Grave mag zijn cel verlaten om te laten zien dat hij zijn leven kan beteren. Op 7 november moet hij nog wel voor de rechter verschijnen voor onder meer afpersingszaken in Vaassen en Zutphen.

 • 22 Augustus 2019 om 19:19

Man uit Vaassen steelt geld van ouders om wit voetje te halen

Zijn ouders dachten dat ze gewoon netjes alle vaste lasten betaalden. Totdat ze niet meer konden pinnen. Toen kwamen ze erachter dat hun zoon Edwin van B. hun rekening beetje bij beetje leeghaalde. De 38-jarige Vaassenaar storneerde automatische incasso’s en met dat geld deed hij boodschappen voor zijn ouders. Om een witje voetje te halen.

 • 22 Augustus 2019 om 17:11

Epenaar verdedigt zich voor de rechter: β€˜Door drugs te verkopen kwamen er meer mensen over de vloer’

,,Ik had niet zoveel vrienden. Door drugs te verkopen kwamen er meer mensen over de vloer.” Aldus een 31-jarige Epenaar vandaag voor de rechtbank in Arnhem waar hij veertien maanden cel waarvan vier maanden voorwaardelijk plus behandeling tegen zich hoorde eisen.

 • 21 Augustus 2019 om 14:24

Begraafplaats komt naar boven door werk aan centrum Vaassen

Bij werkzaamheden op het Marktplein in Vaassen zijn vier menselijke skeletten gevonden. Zij horen bij de voormalige begraafplaats naast de Dorpskerk. Volgende week wordt opnieuw gegraven bij het godshuis. De verwachting is dat er opnieuw restanten uit het verleden worden blootgelegd.

 • 21 Augustus 2019 om 06:04

PvdD wil natuur in Gelderland aankopen door β€˜woudfunding’

Partij van de Dieren wil natuur aankopen van de provincie Gelderland en Staatsbosbeheer. Beide partijen veilen zo’n 400 hectare natuur en door middel van ‘woudfunding’ wil de politieke partij dat de natuur in goede handen terecht komt.

 • 20 Augustus 2019 om 14:47

Startsein voor veilige en mooie Apeldoornseweg in Vaassen

Vaassen moet een mooie en veilige entree krijgen, vindt de gemeente Epe. Het startsein daarvoor, de werkzaamheden aan een gedeelte van de Apeldoornseweg, is deze week gegeven.

 • 19 Augustus 2019 om 18:00

Auto rijdt in op verkeersbord in Epe, bestuurder gewond

De bestuurder van een auto is vanmorgen gewond geraakt bij een ongeluk op de Soerelseweg in Epe. De man is door onbekende oorzaak direct na een bocht vol op een verkeersbord ingereden. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Aanvankelijk was ook de traumahelikopter voor dit ongeval opgeroepen.

 • 18 Augustus 2019 om 11:04

Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: β€˜In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

 • 17 Augustus 2019 om 20:00

De heide op de Veluwe kleurt paars (en dat had niemand verwacht)

De Veluwse heide kleurt paars! En dat is tegen alle sombere voorspellingen in. ,,Dit had ik niet verwacht na vorig jaar”, bekent boswachter Lennard Jasper. Na twee warme en gortdroge periodes doet de regen de struiken veel goeds.

 • 17 Augustus 2019 om 19:30

Midwinterhoornblazers in Epe zijn op zoek naar jonge leden: β€˜De gemiddelde leeftijd is 70’

Bestaan de Veluwse midwinterhoornblazers over tien jaar nog? Het is een vraag die leeft bij de vereniging uit Epe. De leden zijn al flink op leeftijd. In, jawel, de zomer wordt dringend gezocht naar nieuwe aanwas. Plaatsvervangend voorzitter Els van Gaasbeek legt uit.

 • 16 Augustus 2019 om 11:09

Opnieuw financiΓ«le problemen bij taxibedrijf Ordelman in Epe

Taxibedrijf Ordelman uit Epe lijkt opnieuw met financiële problemen te kampen. De chauffeurs hebben deze week een mail gekregen van het bedrijf waarin staat dat de lonen niet overgemaakt kunnen worden. Het bedrijf van Evertjan Ordelman ging in 2016 failliet, maar maakte toen een doorstart.

 • 16 Augustus 2019 om 07:00

Boswachter Lennard over beboete wolvenspotters op de Veluwe: β€˜Ze weten soms niet eens wat de regels zijn’

De wolf op de Veluwe is ‘hot’. Bezoekers van de bossen raken er niet over uitgepraat. Maar de populariteit van het roofdier heeft ook een keerzijde. Tientallen wolvenspotters werden de afgelopen weken op de bon geslingerd omdat ze zich niet aan de regels hielden. Wie zijn die mensen? En hoe houd je ze tegen?

 • 16 Augustus 2019 om 06:00

Misdaadroman De Veluwse Verdwijning van Bertina Mulder uit Epe gebaseerd op rouwadvertentie in de Stentor

Na haar auteursdebuut Wisselwerking en een literaire reis naar Mars (De Rode Planeet), ligt het derde boek van Bertina Mulder uit Epe bijna in de winkels. De Veluwse Verdwijning speelt zich voornamelijk af in de regio rond haar woonplaats Epe. Mulder liet zich voor de misdaadroman inspireren door een opvallende rouwadvertentie in de Stentor.

 • 15 Augustus 2019 om 19:00

Noord-Veluwe heeft zonnepark op landbouwgrond nodig om klimaatneutraal te worden

Weilanden moeten niet langer worden volgebouwd met zonneparken. Dat is zonde van de vaak dure en vooral vruchtbare landbouwgrond. Dat zegt Peter Drenth, gedeputeerde (Landbouw) van de provincie Gelderland. Als het verbod er komt, kan het een flinke streep door de rekening zijn van Noord-Veluwse gemeenten.

 • 15 Augustus 2019 om 06:28

Bosch sluit het boek na 82 jaar in Epe: β€˜Alles heeft zijn tijd’

Wat vader Bosch voor de oorlog begon, bouwt zijn zoon 82 jaar later af. Het karakteristieke pand Boekhandel Bosch aan de Hoofdstraat in Epe (nr. 117) is inmiddels verkocht en Bosch junior houdt uitverkoop tot eind van het jaar. Niet bekend is wat de toekomstige bestemming van het pand zal zijn, wel dat het aantal leegstaande winkelpanden in het centrum van Epe alsmaar groter wordt.

 • 14 Augustus 2019 om 08:13

Bakkerij van der Wal Jolink Apeldoorn definitief failliet: winkels blijven voorlopig open

Dinsdag 13 augustus 2019. De dag dat de rechtbank Zutphen het faillissement uitspreekt over de vermaarde Apeldoornse bakkerijketen Van der Wal Jolink. Na ruim 108 jaar valt het doek. Geen verrassing, want eigenaar Peter van der Wal had het faillissement vorige week zelf aangevraagd. Het geld was gewoonweg op. De grote vraag: komt er een doorstart?

 • 13 Augustus 2019 om 16:45

Twee gewonden bij botsing op Eperweg

Twee automobilisten zijn vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Eperweg. Door onbekende oorzaak kwamen twee auto's tussen Epe en Nunspeet met elkaar in botsing. Een arts die met een traumahelikopter gekomen is is met de zwaarst gewonde persoon in een ambulance meegegaan naar het ziekenhuis.

 • 13 Augustus 2019 om 07:55

CommerciΓ«le bij ligt aan banden op de Noord-Veluwse heide: β€˜Honing wordt schaarser’

Een nieuwe rampmaand dreigt voor de makers van heidehoning. Grote terreineigenaren op de Noord-Veluwe laten mondjesmaat bijen toe, omdat de planten amper nectar dragen. De droogte is net als vorig jaar de spelbreker. Het gevolg: een streekproduct als de Veluwse Heidehoning wordt steeds schaarser.

 • 10 Augustus 2019 om 17:30

Man met lachgas en alcohol achter het stuur in Vaassen niet in beweging te krijgen

Hoewel hij er niet meer toe in staat was en ook bepaald geen aanstalten maakte om te gaan autorijden, heeft een 18-jarige man uit Vaasen vanmorgen een rijverbod van tien uur gekregen.

 • 10 Augustus 2019 om 13:54
❌