[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Epe / Vaassen e.o.

Epe sluit 2018 af met positief resultaat

De gemeente Epe heeft 2018 financieel afgesloten met een positief resultaat van 1,9 miljoen euro. Dat blijkt uit de afgeronde jaarrekening, die recent is opgesteld.

 • 14 Juni 2019 om 15:23

Gemeente Epe probeert statushouders sneller aan een baan te helpen

De gemeente Epe trekt extra geld uit voor het begeleiden van statushouders naar werk of een opleiding. Het doel is om dit jaar minimaal veertien asielzoekers met een verblijfsvergunning aan een baan of scholing te helpen; acht meer dan in 2018.

 • 13 Juni 2019 om 19:02

Heeft RSG Epe te maken met een cyberaanval? Misschien, maar de examenuitslagen komen niet in gevaar

Al een week lang wordt scholengemeenschap RSG N.O.-Veluwe in Epe geteisterd door een bij vlagen extreem langzaam netwerk. Soms ligt de boel er minutenlang uit. Maar scholieren hoeven niet te vrezen: de gegevens die nodig zijn voor de examenuitslag zijn veilig en wel binnen.

 • 12 Juni 2019 om 11:15

Bospark de Schaapskooi in Wissel moet arbeidsmigranten de deur wijzen

Er wordt korte metten gemaakt met de illegale huisvesting van arbeidsmigranten op Bospark de Schaapskooi in Wissel. Het college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels waarschuwingen uitgedeeld. Wordt daar geen gehoor aan gegeven, dan volgen er boetes.

 • 11 Juni 2019 om 19:00

Reizigers kunnen vanaf nu betalen met iPhone in bussen van Keolis

Reizigers kunnen vanaf vandaag met hun iPhone of Apple Watch betalen in de bussen van Keolis, het moederbedrijf van Syntus. Dankzij Apple Pay is de bankpas of creditcard niet meer nodig. Dat geldt vooralsnog alleen voor passagiers met een rekening bij de ING, de eerste bank in Nederland die de betaaldienst ondersteunt.

 • 11 Juni 2019 om 16:51

Politie pakt jongen in Vaassen op om boksbeugel en hasj

Een jongen is gisteravond aangehouden in Vaassen omdat hij in het bezit was van een boksbeugel en een blok hasj van vijftig gram. Dat meldt de politie Vaassen op twitter.

 • 11 Juni 2019 om 09:20

Paard met de schrik vrij bij aanrijding in Vaassen: verkeershinder voor A50

Twee auto's zijn vanmiddag op elkaar gebotst bij de op- en afrit van de A50 in Vaassen. Bij de aanrijding is ook een paardentrailer betrokken.

 • 10 Juni 2019 om 13:34

Rolstoel kantelt op rotonde in Vaassen: man loopt hoofdwond op

Mogelijk omdat hij de stoeprand raakte is de berijder van een gemotoriseerde rolstoel vanmiddag ten val gekomen. De man kantelde met rolstoel en al en liep daarbij een flinke hoofdwond op. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

 • 8 Juni 2019 om 17:48

Profielschets voor nieuwe Eper burgemeester bijna klaar

De nieuwe burgemeester van Epe wordt bij voorkeur gekenmerkt door eigenschappen als ‘betrokken’, ‘benaderbaar’, ‘open’, ‘eerlijk’ en ‘sociaal’. Dat blijkt uit het onderzoek onder ruim 900 inwoners. De resultaten ervan zijn meegenomen in een concept-profielschets, die aanstaande dinsdagavond zal worden besproken door de Eper gemeenteraad.

 • 7 Juni 2019 om 20:00

Man die Vaassense dreigde met brandstichting is vrijgesproken van autobrand

Een automobiliste uit Vaassen die augustus 2017 een 28-jarige bestuurder aansprak op zijn rijgedrag, werd daarop bedreigd met brandstichting in haar huis. Hoewel een maand later haar auto in vlammen op ging, sprak de rechtbank vrijdag de man daarvan vrij. Hij kreeg voor de bedreiging wel 750 euro boete.

 • 7 Juni 2019 om 19:08

FinanciΓ«le tegenvallers PlusOV β€˜teleurstellend’: Epe en Heerde hopen op verbetering

Dat de kosten voor PlusOV opnieuw hoger uitvallen dan verwacht, noemen de colleges van burgemeester en wethouders van Epe en Heerde ‘teleurstellend’. Toch is er goede hoop dat toekomstige financiële tegenvallers kunnen worden vermeden.

 • 7 Juni 2019 om 19:00

Sporten voor omgekomen militair in Epe: β€˜Ronald had dit heel mooi gevonden’

Op het terrein atletiekvereniging Cialfo in Epe, is vandaag de allereerste Ronald Groen Sportdag gehouden. Het evenement is vernoemd naar de jonge militair die op 3 november 2007 om het leven kwam in Uruzgan. ,,Ik denk dat Ronald dit heel mooi had gevonden’’, vertelt zijn beste vriend Bram Spaan.

 • 7 Juni 2019 om 16:08

Hond gaat als gezinslid mee op vakantie en krijgt op Veluwse camping zijn eigen recreatieprogramma

De hond is een belangrijke metgezel tijdens de kampeervakantie. Dat blijkt uit onderzoek van ACSI (Auto Camper Service International), de organisatie die kampeerders van informatie voorziet over campings in Europa. Ruim 92 procent van de hondeneigenaren neemt de viervoeter mee. Hoe ‘hondproof’ zijn de campings op de Veluwe eigenlijk?

 • 7 Juni 2019 om 15:01

Intocht Paardenvierdaagse Epe afgelast vanwege verwacht noodweer

De traditionele afsluiting van de Eper Paarden4Daagse gaat niet door. De intocht door het centrum van het dorp op vrijdagavond is afgelast vanwege de verwachte weersomstandigheden. Dat laat de organisatie weten.

 • 7 Juni 2019 om 13:08

Ontwerp aanpak β€˜Eper spookstraat’ ter inzage

Als de procedure goed verloopt, kan er na de komende zomer worden gestart met de herinrichting van de Oude Wisselseweg in Epe. Ruim vijftig zilveresdoorns legden er begin vorig jaar tijdens en vlak na een storm het loodje, waarna het gebied veel weg had van een spookstraat. Het definitieve ontwerp voor de aanpak van het weggedeelte ligt nu ter inzage.

 • 7 Juni 2019 om 13:00

Bevrijding Epe wordt nagespeeld in centrum: stichting zoekt oorlogsverhalen

Met de herdenking van D-Day, is het officiële startschot gegeven voor de viering van 75 jaar Bevrijding. Ook op de Veluwe wordt daar komend voorjaar uitgebreid bij stilgestaan. Zo wordt in de gemeente Epe begin 2020 een magazine uitgebracht, waarin de bevrijding centraal staat. De makers zijn daarom naarstig op zoek naar bijzondere verhalen die nooit eerder zijn verteld.

 • 7 Juni 2019 om 09:07

Opnieuw grote tekorten bij PlusOV: Veluwse gemeenten trekken de portemonnee

De kosten voor PlusOV rijzen opnieuw de pan uit. Van de gemeenten Epe, Heerde en Hattem wordt dit jaar een extra bijdrage verwacht van honderdduizenden euro's. De lokale politiek eist opheldering. ,,Dit kan zo gewoon niet langer’’, foetert Ruud Jager, fractievoorzitter van VVD Epe.

 • 6 Juni 2019 om 15:30

Schaapscheerdersfeest Epe vormt inspiratie voor een nieuw textielfestival

Wat ontstond als een bescheiden aanvulling op het Schaapscheerdersfeest, groeide in een paar weken uit tot een omvangrijk evenement dat op meerdere locaties in Epe wordt gehouden. Nu is het alleen nog afwachten of het Textiele Ambachten Festival, dat zaterdag 15 juni plaatsvindt, in de smaak valt bij het publiek.

 • 5 Juni 2019 om 09:51

Dankzij nieuw wildrooster kunnen konijntjes en dassen veilig naar de overkant van de Eperweg bij ’t Harde

Dankzij een nieuw wildrooster in de Eperweg (N309) bij ’t Harde kan klein wild nu veilig aan de overkant van de provinciale weg komen. Het rooster werd een week of zeven terug al geplaatst. Maar enkele roosters waren krom en werden daarom dinsdag alweer vervangen.

 • 4 Juni 2019 om 18:00

Stroomstoring leidt tot lange files op A50 nabij Apeldoorn

De files op de A50 tussen Zwollen en Arnhem lopen flink op. Vooral rondom Apeldoorn neemt de overlast toe. Oorzaak is een stroomstoring waardoor de signaleringsborden niet werken.

 • 4 Juni 2019 om 17:38
❌