[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Februari 2018de Stentor - Epe / Vaassen e.o.

Wanhoop bij cafetaria 't Snekkie in Epe na uitblijven horecavergunning

Ze zijn het wachten inmiddels zó beu dat er maandagavond een mail de deur uitging naar alle raadsleden in de gemeente Epe. Wilco Bartelds (53) en Desirée Boeve (23) bestieren sinds eind vorig jaar Cafetaria & Eethuis ’t Snekkie aan de Beekstraat 21 in Epe op basis van een exploitatievergunning. Maar dat is niet voldoende. Ze willen een biertje kunnen tappen.

 • 22 Februari 2018 om 05:43
Ouderde Stentor - Epe / Vaassen e.o.

Veluwse VVD-fracties: Lokaal geluid heeft gewonnen

De VVD-fracties van zes Veluwse gemeenten zijn verheugd met de uitstel van Lelystad Airport. Tot aan de opening van het vliegveld willen zij zich hard blijven maken voor een 'complete en sluitende' milieueffectrapportage.

 • 21 Februari 2018 om 20:37

Sander van 't Foort nieuw bestuurslid waterschap Vallei en Veluwe

Sander van 't Foort (30) is toegetreden tot het algemeen bestuur van waterschap Vallei en Veluwe. Hij volgt de op 14 januari overleden André van Dijk op.

 • 21 Februari 2018 om 16:27

Vier vijfjarigen stappen in het huwelijksbootje in Epe

Aandoenlijke taferelen woensdagmorgen op het gemeentehuis van Epe. Daar traden vier vijfjarigen in het huwelijk. Het was de apotheose van een themaperiode van Jenaplanschool 't Hoge Land.

 • 21 Februari 2018 om 11:09

Vrouw verliest macht over het stuur en knalt tegen boom in Epe

Op de Kamperweg in Epe is gisteravond een automobiliste tegen een boom geknald. De bestuurster verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur.

 • 21 Februari 2018 om 07:12

Leger moet 's Heeren Loo aan broodnodige zorgbegeleiders helpen

's Heeren Loo hoopt met omgeschoold Defensie-personeel het nijpende tekort aan zorgbegeleiders deels weg te werken. Uitstromende Defensie-medewerkers kunnen een opleiding gaan volgen en stagelopen bij de gehandicaptenzorgorganisatie. Sluiten zij die succesvol af, volgt een dienstverband. 's Heeren Loo en Defensie hebben dit in een convenant beklonken.

 • 20 Februari 2018 om 18:36

De Stentor lanceert Kieswijzer

De Stentor komt zaterdag met een Kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij zijn niet de partijprogramma’s leidend, maar dat wat de lezer en de redactie belangrijk vinden. De Stentor heeft de Kieswijzer ingericht voor meer dan 30 gemeenten in het verspreidingsgebied.

 • 20 Februari 2018 om 11:17

Vaassen heeft kleine Rico Verhoeven

De 12-jarige Jamano Kertokarijo uit Vaassen heeft zich afgelopen weekeinde opgeworpen als een toekomstige Rico Verhoeven. Jamano werd in het Duitse Mülheim an der Ruhr Europees kampioen K1 kickboxing.

 • 19 Februari 2018 om 18:07

Kinderballet in kasteel De Cannenburgh

Met een klassiek ballet van het sprookje van Het Lelijke Eendje als voorbeeld volgden acht meisjes zondag een workshop ballet. Moeiteloos bewogen ze zich onder leiding van een choreografe als sierlijke zwanen en grappige eendjes door de ontvangsthal van het kasteel.

 • 18 Februari 2018 om 16:26

Veiligheidsregio zet beleid weghalen waadpakken ondanks discussie door

Ondanks de onvrede die er is ontstaan onder brandweermensen in Apeldoorn en Vaassen, gaat de veiligheidsregio door met het weghalen van de zogenoemde 'waadpakken' van de brandweerwagens. ,,We gaan door met het ingezette beleid, en zullen in de komende maanden alle waadpakken die gebruikt worden bij grijpreddingen van de brandweerwagens halen'', zegt Bert Huisman, woordvoerder bij de veiligheidsregio.

 • 18 Februari 2018 om 11:46

Duo opgepakt na geluidsoverlast in Epe

Twee mannen zijn opgepakt in Epe na geluidsoverlast. De twee hoorden bij een groep die daarop werd aangesproken in de nacht van vrijdag op zaterdag.

 • 17 Februari 2018 om 12:38

Dertig jaar plezier, maar nu is het klaar met de Etos Montizaan in Epe

De pracht van het vrije ondernemerschap maakte dat Gerda Montizaan en ex-partner en huidig zakenpartner Wim Dalhuisen tientallen jaren dagelijks opgetogen hun drogisterij openden in Epe. Maar de tijden veranderen. Het duo zet op 31 maart een punt achter het familiebedrijf.

 • 17 Februari 2018 om 05:23

'Motorcrossers door Veluwse bossen jagen rustend wild op'

Motorcrossers racen geregeld met zeer hoge snelheden over bospaden voor recreanten en door rustgebieden voor herten en reeën. Dat stelt boswachter Lennard Jasper van Staatsbosbeheer. Hij heeft er foto’s van, gemaakt op de Veluwe. ,,Het is een groot probleem.''

 • 16 Februari 2018 om 04:33

Raad Epe hekelt mishandeling carnaval Vaassen

De gemeenteraad van Epe heeft donderdagavond de mishandeling tijdens carnaval in Vaassen publiekelijk veroordeeld.

 • 15 Februari 2018 om 20:24

Politie pakt vier man bij hennepkwekerij Vaassen

De politie heeft donderdagavond in Vaassen een hennepkwekerij opgedoekt. Daarbij zijn vier mensen aangehouden.

 • 15 Februari 2018 om 20:15

Bij carnaval mishandelde agenten in Vaassen waren in burger

De twee politieagenten die dinsdagnacht in Vaassen mishandeld werden nadat ze twee mannen uit Emst berispten voor wildplassen, waren daar niet in uniform maar in burger. Dat bevestigt een politiewoordvoerder, twee dagen nadat de afdeling voorlichting melding had gemaakt van het geweld.

 • 15 Februari 2018 om 17:34

Helga van Leur leidt debat in Epe

Voormalig RTL4-weervrouw Helga van Leur leidt komende dinsdagavond een debat over duurzaamheid in het gemeentehuis van Epe.

 • 15 Februari 2018 om 15:24

Het kost wΓ©ken om al het drijfvuil van de dijken te krijgen

Het kán zijn dat er over drie weken weer hoogwater is. Dijkbeheerder Marco de Wit kijkt naar de enorme bult rommel die het recente wassende water heeft achtergelaten langs de dijk. ,,Dan beginnen we gewoon opnieuw.’’

 • 15 Februari 2018 om 06:15

Brandstichters verwoesten auto’s van stel in Vaassen

Doodsbenauwd zijn ze. Twee jonge inwoners van Vaassen. Ze wonen samen aan de Suikerbrink. Zondagavond laat werd háár auto in brand gestoken. De volgende nacht ging de wagen van haar vriend er in vlammen op. ,,Je zou zeggen dat dat geen toeval meer kan zijn. Maar we hebben helemaal geen vijanden.’’

 • 15 Februari 2018 om 11:06

ChristenUnie wil ook in Vierhouten schaapskudde

Naast de schaapskudde in Elspeet zou er ook een kudde moeten komen in Vierhouten. Dat vindt de ChristenUnie in de gemeente Nunspeet. ,,De paarse heide is langzaam aan het verdwijnen'', zegt Henk van Vliet: ,,Daar moeten we iets aan doen. Begrazing door schapen maakt de heide minder kwetsbaar en dus vitaler.’'

 • 14 Februari 2018 om 21:08
❌