[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018de Stentor - Epe / Vaassen e.o.

Bestuur PlusOV: meteen na 1 november het β€˜routegebonden vervoer’ aanbesteden

Zodra de negen samenwerkende gemeenten uiterlijk 1 november het besluit hebben genomen over wel of niet doorgaan met regionale vervoerscentrale PlusOV, gaat het bestuur het zogenaamde routegebonden vervoer aanbesteden. Dit is de belangrijkste uitkomst van de bestuursvergadering die afgelopen week werd gehouden.

 • 22 Oktober 2018 om 10:10

Ook grappen bij uitvaartbeurs

De Grote Kerk in Epe was zaterdag het decor van de tweede uitvaartbeurs. Van kisten, koetsen en grafstenen tot urnen.

 • 22 Oktober 2018 om 09:19

Invasie van Zweedse caravans op camping De Jagerstee in Epe

Op camping De Jagerstee in Epe was afgelopen weekeinde een ‘Zweedse invasie’. Unieke retrocaravans uit het Scandinavische land en hun eigenaren vonden elkaar bij een jubileumviering van de vereniging Dutch SMV Friends.

 • 22 Oktober 2018 om 09:17
Ouderde Stentor - Epe / Vaassen e.o.

Pand in Vaassen gesloten vanwege drugs

Een pand aan de Weteringdijk in Vaassen is door burgemeester Hans van der Hoeve gesloten en als drugspand aangemerkt.

 • 19 Oktober 2018 om 16:04

Verdachte van doden vrouw uit Epe berooft zichzelf van leven in cel

De 44-jarige man uit Leiden die verdacht werd van betrokkenheid bij de dood van zijn vriendin Nataschja Scheeres (44) uit Epe, is in zijn cel overleden. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

 • 19 Oktober 2018 om 14:55

Veluwse bossen werken als magneet op fietsers uit het westen

Het is herfstvakantie. Tijd voor de jaarlijkse Gisola Emster Veldtoertocht van wielerclub Houdt De Ketting Strak (HDKS). Voor de achttiende keer, al begint Cees Filippo (66) aan zijn eerste jaar, als voorzitter van de veldtoertochtcommissie.

 • 19 Oktober 2018 om 13:38

Schuur brandt uit in Vaassen

Aan de Elspeterweg in Vaassen is afgelopen nacht een schuur uitgebrand. De brandweer kon voorkomen dat een naastgelegen schuur in vlammen opging.

 • 19 Oktober 2018 om 07:58

Nieuwe lichtmasten buigen zich over verkeer in Epe

Masten die zich over het verkeer buigen en de straat verlichten. In de gemeente Epe werden in de afgelopen periode 187 nieuwe boogmasten geplaatst. Donderdag werden ze officieel in gebruik genomen.

 • 18 Oktober 2018 om 16:40

Deel Vaassen en Emst zonder stroom; storing opgelost

Een deel van het zuiden van Emst en het noorden van Vaassen zat deze donderdagmiddag enige tijd zonder stroom. Netbeheerder Liander meldde dat de storing rond 16.30 uur naar verwachting zou zijn verholpen en dat bleek ook het geval.

 • 18 Oktober 2018 om 15:40

Deel Vaassen en Emst zonder stroom

Een deel van het zuiden van Emst en het noorden van Vaassen zit deze donderdagmiddag zonder stroom. Netbeheerder Liander meldt dat de storing rond 16.30 uur naar verwachting is verholpen.

 • 18 Oktober 2018 om 15:40

Ouders Zuukerschool Epe mikken op nieuwe leerlingen met buitenschools 'Bijbel-uurtje'

De openbare Zuukerschool in het buitengebied van Epe heeft te maken met een dalend aantal leerlingen. Ouders komen nu met een initiatief om meer kinderen te verwelkomen: christelijke vorming als buitenschoolse activiteit.

 • 18 Oktober 2018 om 06:00

'Menselijke maat weer in beeld bij PlusOV'

Het mogelijk afhaken van grote gemeenten als Deventer, Apeldoorn en Zutphen bij de vervoerscentrale PlusOV, biedt de kans om over te stappen naar een kleinschaliger en lokale opzet. PlusOV gaat de aanbesteding dan zo organiseren dat lokale vervoerders de kans krijgen om weer mee te doen. Dat meldde directeur Jan Akerboom van PlusOV dinsdagavond aan de gemeenteraad van Heerde.

 • 17 Oktober 2018 om 14:07

Commissaris van de Koning in Gelderland pakt werk weer op

De Gelderse commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, pakt na zijn ziekte weer een paar van zijn taken op. Cornielje is nog aan het herstellen van een hersenvliesontsteking, die hem afgelopen juli trof.

 • 17 Oktober 2018 om 11:49

Houdt laag water op de IJssel ons leger tegen? 'In echte oorlogssituatie rammen we zo die kade op'

De oefening waarbij zestig militairen woensdagnacht met twaalf voertuigen de IJssel bij Olst zouden oversteken, gaat niet door. Reden? De lage waterstand. Houdt laag water ons leger tegen? Hoho, niet zo snel, zegt woordvoerder Henkjan Pap: ,,In een echte oorlogssituatie rammen we zo die kade op."

 • 17 Oktober 2018 om 11:30

Undercoveragenten in touringcar pakken telefoongebruik achter het stuur op A50 aan

Bellende en appende weggebruikers zijn vandaag de klos op onder meer de A50. De politie is een driedaagse actie gestart met 'de belbus'.

 • 17 Oktober 2018 om 08:42

Politieactie met touringcar op A50 tegen telefoongebruik achter het stuur

Bellende en appende weggebruikers zijn vandaag de klos op onder meer de A50. De politie is een driedaagse actie gestart met 'de belbus'.

 • 17 Oktober 2018 om 08:42

Achttien vrouwen veroveren kasteel Cannenburch

De jaarlijkse tentoonstelling van de Stichting Glaskunst Epe in kasteel Cannenburch in Vaassen staat in het teken van achttien vrouwen. Negen Nederlandse en negen Belgische dames zijn verantwoordelijk voor de twaalfde editie van de expositie Glas Natuurlijk.

 • 16 Oktober 2018 om 15:25

Dealer uit Vaassen β€˜gaf ook veel drugs weg’

Ja, hij verkocht wel eens wat drugs aan vrienden en kennissen. Maar om de 36-jarige Dominique B. uit Vaassen nou een dealer te noemen, dat gaat hem een beetje te ver. ‘Ik gaf ook heel veel weg’, zei hij dinsdag in de Zutphense rechtbank.

 • 16 Oktober 2018 om 15:24

Militairen komen IJssel bij Olst niet over: te laag water

De zestig militairen die woensdagnacht de IJssel zouden oversteken bij Olst, gaan dat toch niet doen. Het water in de rivier staat te laag, waardoor de oefening niet doorgaat.

 • 16 Oktober 2018 om 08:35

Epe gaat esdoorns niet kappen ondanks dood paard

De gemeente Epe is niet van plan twee esdoorns aan de Oranjeweg in Emst te kappen. Een paard dat recent zaailingen en blad van de bomen at en overleed, is voor Epe onvoldoende reden om verdere maatregelen te treffen.

 • 16 Oktober 2018 om 07:00
❌