[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 24 November 2017de Stentor - Flevoland e.o.

Zutphen en Lelystad beboeten het meest voor afval naast containers

Afval naast de container leggen of de kliko op de verkeerde plek zetten. Nederlandse gemeenten gaven hier de laatste jaren steeds minder boetes voor, blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Hoe braaf zijn de inwoners in onze regio?

 • 24 November 2017 om 17:38
Gisteren โ€” 23 November 2017de Stentor - Flevoland e.o.

Vliegmaatschappijen onder dwang naar Lelystad Airport

Het kabinet wil vliegmaatschappijen verplichten om vakantievluchten van Schiphol naar Lelystad Airport te verplaatsen. Het concept-voorstel is inmiddels klaar. De Europese Commissie is op de hoogte gebracht, maar moet nog wel toestemming geven.

 • 23 November 2017 om 17:17

Ambtenaren twee keer op een dag op straat in Lelystad

Een raar dagje voor de ambtenaren van de gemeente Lelystad. Door vondst van een verdacht koffertje, achteraf loos alarm, werden ze pardoes naar buiten gedirigeerd. Dat was al de tweede keer, na een ontruimingsoefening in de ochtend. 

 • 23 November 2017 om 17:14

Gemeentehuis Lelystad ontruimd na vondst verdacht pakketje

Het gemeentehuis van Lelystad is vanmiddag enige tijd ontruimd geweest vanwege de vondst van een verdacht pakketje. 

 • 23 November 2017 om 16:12
Ouderde Stentor - Flevoland e.o.

Minister: wel degelijk 'kundige en betrokken' medewerkers op ministerie

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat beschikt volgens minister Cora van Nieuwenhuizen wel degelijk over ‘kundige en betrokken medewerkers’. Dit schrijft ze in een reactiebrief op Kamervragen die waren gesteld over de omstreden uitspraken die oud-staatssecretaris Sharon Dijksma onlangs deed.

 • 22 November 2017 om 17:32

Politie geeft compositietekening vrij van verdachte overvaller Lelystad

De politie van Lelystad heeft vanmorgen een compositietekening  vrijgegeven van een man. Zij verdenken hem van de overval op een 77-jarige vrouw op het fietspad  vlakbij sporthal de Rietlanden in Lelystad.  Daarbij raakte de vrouw gewond. De overval vond 22 augustus plaats.

 • 22 November 2017 om 13:35

Medewerker tankstation Lelystad werd bedreigd met vuurwapens

De mannen die gisteren een overval pleegde op een tankstation aan de Wigstraat in Lelystad, deden dat met vuurwapens. Twee mannen liepen vermomd de zaak binnen en bedreigden de medewerker van  Gulf-station 't Gilde met de wapens. 

 • 22 November 2017 om 12:03

Drie mannen overvallen tankstation in Lelystad

Drie mannen hebben om even na zeven uur dinsdagavond een overval gepleegd op het Gulf-station 't Gilde aan de Wigstraat in Lelystad. Een politiewoordvoerder kon nog niets zeggen over de omvang van de buit.

 • 21 November 2017 om 20:46

Lelystedeling Van Buren is Worlds Fastest Gamer

Rudy van Buren heeft de wedstrijd Worlds Fastest Gamer gewonnen en mag een jaar lang aan de slag als simulatieracer bij Formule 1-renstal McLaren in Engeland. 

 • 21 November 2017 om 19:46

Lelystedeling winnaar 'Worlds Fastest Gamer'

Rudy van Buren is de snelste simulatorracer van de wereld. 

 • 21 November 2017 om 19:46

Geluidsoverlast door klapperende brug in Lelystad

 Een brug die geluidsoverlast veroorzaakt? Ja, dat kan. Buren van de Noordersluis hebben daarover geklaagd bij de provincie Flevoland. 

 • 20 November 2017 om 17:02

Bewonersadvies vliegroutes Lelystad Airport week later

De bewonersdelegatie die minister Cora van Nieuwenhuizen gaat adviseren over de laagvliegroutes van Lelystad Airport krijgt een week extra de tijd. De bedoeling is nu om het advies op maandag 27 november aan de minister te presenteren. 

 • 20 November 2017 om 16:34

D66 Lelystad: geen uitstel opening vliegveld

D66 Lelystad vindt dat de uitbreiding van Lelystad Airport geen vertraging mag oplopen. De plaatselijke fractie keert zich daarmee tegen een motie die zaterdag is aangenomen op het landelijke partijcongres. 

 • 20 November 2017 om 15:23

Lelystedeling Van Buren bij laatste twee Worlds Fastest Gamer

Rudy van Buren zit bij de laatste twee simulatorracers die nog een kans maken op een jaar lang simracen voor het Formule 1-team van McLaren. De 25-jarige Lelystedeling knokt tegen landgenoot Freek Schothorst. Dinsdag wordt de winnaar bekend van de Worlds Fastest Gamer.

 • 20 November 2017 om 13:56

Tweetal met gestolen bliksemafleiders en snijmachine opgepakt in Lelystad

Stroomkabels, bliksemafleiders en een professionele vleessnijmachine. De politie pakte vannacht twee mannen uit Lelystad op die deze spullen in hun auto vervoerden. De goederen zijn vermoedelijk buitgemaakt bij een inbraak.

 • 17 November 2017 om 12:51

Gedetineerden bereiden zich in Lelystad voor op leven na de cel

Hoe moet je verder als je je celstraf hebt uitgezeten? Om gedetineerden goed voor te bereiden, houdt de Penitentiaire Inrichting (PI) in Lelystad jaarlijks een re-integratiemarkt. Wij mochten er donderdag bij zijn.     

 • 16 November 2017 om 19:44

Sessie over fouten Lelystad-routes achter gesloten deuren

De 'technische briefing' over de fouten in het onderzoek naar de gevolgen van Lelystad Airport, vindt achter gesloten deuren plaats. Er mag dus geen publiek bij aanwezig zijn. De eerste sessie was wél openbaar.

 • 16 November 2017 om 14:45

Medewerkers Coloriet eisen meer collega's en betere contracten

Medewerkers van zorginstelling Coloriet in Lelystad eisen minder werkdruk en betere roosters. Woensdagmiddag overhandigden zij samen met kaderleden van de FNV Zorg & Welzijn een petitie aan het bestuur van de instelling. Die was ondertekend door 225 van de circa duizend medewerkers.

 • 15 November 2017 om 22:09

Koning verwelkomd als popster in jarig Lelystad

Koning Willem-Alexander is woensdagmiddag op verjaardagsvisite geweest in Lelystad. De gemeente viert dit jaar net als de koning zijn vijftigste verjaardag.

 • 15 November 2017 om 18:49

Huis huren in Lelystad? Dan betaal je fors meer dan vorig jaar

Een huis huren in de vrije sector in Lelystad? Dan betaal je dit jaar fors meer dan een jaar geleden. De huurprijzen stegen daar met 40 procent.

 • 15 November 2017 om 16:02
โŒ