[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Flevoland e.o.

Recron polst ondernemers over impact Lelystad Airport

Recron - de brancheorganisatie voor recreatieondernemers - tracht via een vragenlijst te achterhalen wat de impact van de vliegroutes van Lelystad Airport is op bedrijven op de Veluwe, in Gelderland,Overijssel en Friesland.

 • 23 September 2017 om 16:29

Vliegtuiggeluid Lelystad Airport: 'Een stofzuiger maakt minder lawaai'

Er is geen plaats onder de lage vliegroutes van Lelystad Airport waar je de vliegtuigen straks beter hoort dan in Oene. Precies boven dit rustige dorp op de Veluwe versnelt het vliegtuig om hoger te klimmen. En dat maakt lawaai, zo’n 65 decibel. Maar hoe hinderlijk is dat nu eigenlijk? We trekken met een decibelmeter Oene in en peilen de reacties. ,,Krijgen we dit straks te horen? Wat een irritant geluid!”

 • 23 September 2017 om 06:00

Eurocontrol zwijgt over kwalificatie Dijksma van onderzoek naar Teuge-route

De Europese luchtverkeersleiders van Eurocontrol willen niet reageren op de kwalificatie van staatssecretaris Sharon Dijksma van hun onderzoek naar de alternatieve route voor Lelystad Airport, die Teuge moet sparen.

 • 21 September 2017 om 17:25

Deel 2 van debat over Lelystad Airport en Teuge volgende week donderdag

De Kamer debatteert volgende week donderdag om 14.00 uur verder over Lelystad Airport, de aan- en uitvliegroutes en de gevolgen daarvan voor milieu, bewoners en Teuge Airport.

 • 21 September 2017 om 16:07

Noordwest-Overijssel voelt zich erin geluisd

Net als in Dalfsen en Zwolle heerst ook in Steenwijk een grimmige sfeer bij de informatie-avond over de vliegroutes van 'Lelystad'. ,,Niemand wist wat hier zou gebeuren."

 • 21 September 2017 om 11:06

Koning bezoekt jarig Lelystad

Koning Willem-Alexander is woensdag 15 november bij een feestelijke bijeenkomst in Lelystad, ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de gemeente.

 • 21 September 2017 om 10:54

Kamer steunt regio in strijd tegen vliegtuiglawaai

De Tweede Kamer schiet Overijssel en Gelderland te hulp in de strijd tegen het dreigende vliegtuigoverlast van Airport Lelystad. Een ruime Kamermeerderheid wil dat staatssecretaris Sharon Dijksma versneld het luchtruim boven Nederland herindeelt, waardoor de periode van geluidsoverlast door vliegtuigen van en naar Lelystad beperkt wordt.

 • 20 September 2017 om 20:29

Dijksma: prijsvechters naar Airport Lelystad dwingen

Staatssecretaris Sharon Dijksma wil proberen prijsvechters te dwingen van Schiphol naar Airport Lelystad te verhuizen. Maar ze weet niet of ze hiervoor het groene licht krijgt van Brussel. 

 • 20 September 2017 om 19:28

Dijksma over vliegroutes Lelystad: Geen oplossing gevonden voor Teuge

De Tweede Kamer debatteerde woensdag met staatssecretaris Sharon Dijksma over de plannen voor Lelystad Airport en de geplande vliegroutes. De gevolgen voor Teuge Airport kwamen apart aan bod. Lees hier het liveblog terug. 

 • 20 September 2017 om 14:00

Vliegroutes 'Lelystad' overeind na debat, toch sprankje hoop voor Teuge

De Europese luchtverkeersleidersorganisatie Eurocontrol gaat samen met Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) serieus kijken naar de alternatieve vliegroute die Teuge Airport heeft ontwikkeld. Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft een gesprek tussen beide organisaties gearrangeerd en wil de Tweede Kamer volgende week informeren over de slagingskansen van het Teuge-alternatief. 

 • 20 September 2017 om 18:33

Dijksma: Geen oplossing gevonden voor Teuge

De Tweede Kamer debatteert vanmiddag met staatssecretaris Sharon Dijksma over de plannen voor Lelystad Airport en de geplande vliegroutes. De gevolgen voor Teuge Airport komen apart aan bod. Volg het debat via ons liveblog.

 • 20 September 2017 om 14:00

Kamerdebat over Lelystad Airport, D-day voor vliegveld Teuge

De Tweede Kamer debatteert vanmiddag met staatssecretaris Sharon Dijksma over de plannen voor Lelystad Airport en de geplande vliegroutes. De gevolgen voor Teuge Airport komen apart aan bod. Volg het debat via ons liveblog.

 • 20 September 2017 om 14:00

Live: Kamerdebat over Lelystad Airport, D-day voor vliegveld Teuge

Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer met staatssecretaris Sharon Dijksma over de plannen voor Lelystad Airport en de geplande vliegroutes. De gevolgen voor Teuge Airport komen apart aan bod. Volg het debat via ons liveblog.

 • 20 September 2017 om 14:00

Dubbele autobrand Lelystad waarschijnlijk aangestoken

De twee autobranden in de nacht van maandag op dinsdag in Lelystad zijn waarschijnlijk aangestoken. Dat heeft de politie vandaag naar buiten gebracht. Beide auto's gingen in vlammen op.

 • 20 September 2017 om 13:08

Bandenhandel hoeft geen maatregelen tegen tijgermug te nemen

Bandenhandelaren uit onder andere Hardenberg, Emmeloord en Lelystad kunnen op grond van de Warenwet niet gedwongen worden maatregelen te nemen tegen eventuele tijgermuggen in partijen tweedehands banden uit Azië. Dat blijkt uit een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

 • 19 September 2017 om 16:10

Twee auto's uitgebrand in Warande

In de nacht van maandag op dinsdag zijn twee auto's in de wijk Warande in Lelystad na elkaar uitgebrand. 

 • 19 September 2017 om 10:54

Europese steun voor plan vliegveld Teuge

De snelle opening van Lelystad Airport komt niet in gevaar als onderzoek wordt gedaan naar een alternatief dat Teuge Airport ontziet. Dat stelt de Europese verkeersleidersorganisatie Eurocontrol. 

 • 19 September 2017 om 06:00

Infoavond Lelystad Airport: 'Er klopt geen zak van wat jullie zeggen!'

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu presenteerde de plannen voor Lelystad Airport - en de gevolgen voor deze regio- maandagavond in het hol van de leeuw: een propvolle en grimmige zaal in Dalfsen. ,,Er klopt geen zak van wat jullie zeggen!''

 • 18 September 2017 om 21:52

Wantrouwen overheerst op eerste infoavond uitbreiding Lelystad Airport

Volle bak in Dalfsen bij de eerste van zes infoavonden van het ministerie van Infrastructuur en Milieu over de uitbreiding van Lelystad Airport. De sfeer is grimmig, wantrouwen hangt in de lucht. 

 • 18 September 2017 om 21:52

Zo klinkt een vliegtuig dat naar Lelystad Airport gaat

Op de eerste informatieavond vanavond in Dalfsen kon je ervaren hoe het klinkt en het er uit ziet als een vliegtuig over komt op 1800 meter hoogte. Met een virtual reality bril op kunnen mensen exact horen én ervaren hoeveel geluid een overkomend vliegtuig maakt. Op vier plaatsen onder de vliegroutes van Lelystad Airport – in Zwolle, Dalfsen, Elburg en Muggenbeet – heeft het Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) geluidssimulaties gemaakt.

 • 18 September 2017 om 21:51
โŒ