[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019de Stentor - Flevoland e.o.

Gewonde bij aanrijding in Lelystad

Op de Houtribsluizen (N302) bij Lelystad heeft vanmiddag een aanrijding tussen twee auto's plaatsgevonden.

 • 16 Juni 2019 om 18:51

Stadscompliment Lelystad voor stuwende kracht achter Oldtimerdag

Bij de start van de 35ste Oldtimerdag in Lelystad hebben William en Tineke van der Meulen vandaag een stadscompliment gekregen. Het echtpaar is van meet af nauw betrokken bij het evenement. Ook hun zoon Mike zet zich inmiddels al jaren in voor de Oldtimerdag.

 • 16 Juni 2019 om 14:25

Bbq op balkon in Lelystad: brandweer moet blussen

Een barbecue op een Lelystads balkon is zaterdag in rook op gegaan. De brandweer moest rond 17.30 uur uitrukken om vuur te blussen dat was ontstaan bij de barbecue.

 • 16 Juni 2019 om 08:59
Gisteren β€” 15 Juni 2019de Stentor - Flevoland e.o.

Vreugde in Regio Zwolle door bredere sluizen Afsluitdijk, maar op de voordelen is het nog jΓ‘ren wachten

Euforie in de regio rondom het IJsselmeer. De sluizen in de Afsluitdijk worden verbreed, waardoor grotere schepen naar Flevoland, Kampen en Vollenhove kunnen komen. Het leidt tot miljoeneninvesteringen door bedrijven en levert duizenden banen op. ,,Door de lange termijn beseffen mensen de impact niet.”

 • 15 Juni 2019 om 11:29
Ouderde Stentor - Flevoland e.o.

Koopjedeal.nl uit Lelystad voert verbeteringen door na forse kritiek van consumenten

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Koopjedeal.nl op de vingers getikt. De aanbiedingenwebsite uit Lelystad kreeg eind vorig jaar flinke kritiek te verduren omdat klanten klaagden over de klantenservice, gebrekkige verwerking van retourzendingen en niet geleverde bestellingen. De kritiek kwam via de ConsuWijzer bij de ACM terecht.

 • 14 Juni 2019 om 14:24

Rietorchis heeft het moeilijk in Lelystadse berm

Het aantal rietorchissen in Lelystad is het afgelopen jaar meer dan gehalveerd. Waarschijnlijk is aanhoudende droogte oorzaak van de kaalslag.

 • 14 Juni 2019 om 12:15

Deze 5 problemen brengen de opening van Lelystad Airport in 2020 in gevaar

Een nieuwe klap voor de opening van Lelystad Airport in april 2020. Een recente uitspraak van de Raad van State dwingt het kabinet de uitstoot van stikstof terug te dringen. En dat heeft mogelijke gevolgen voor de opening van het vakantievliegveld in Lelystad. De zoveelste tegenvaller voor het geplaagde vliegveld. Komt het nog goed?

 • 14 Juni 2019 om 11:30

Extra grondlaag moet nieuwe zandstorm over Markerwaarddijk voorkomen

De Markerwaarddijk was zaterdag onbegaanbaar door een zandstorm en moest op slot. Het antwoord van Rijkswaterstaat: zo snel mogelijk een laag grond aanbrengen om het zand ‘vast te houden’. ,,Dit is heel vervelend’’.

 • 14 Juni 2019 om 06:00

Staatssecretaris haalt Lelylijn héél voorzichtig uit de ijskast

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) haalt de Lelylijn héél voorzichtig uit de ijskast. Ze komt hiermee de door de provincies Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe vurig gewenste spoorverbinding, enigszins tegemoet.

 • 13 Juni 2019 om 11:07

Nieuwe Stint klaar voor keuring in Lelystad, maar wanneer kan hij weer de weg op?

Wat moet er nog gebeuren voordat de aangepaste Stint de weg op kan? Komende week vindt bij het RDW-testcentrum in Lelystad de eerste ‘pre-keuring’ plaats. Inmiddels heeft het bedrijf met een productiehal in Putten al 1200 orders ontvangen voor een aangepaste Stint. Kinderdagverblijven, maar ook bedrijf als Post NL staan te popelen om met de vernieuwde elektrische bakfiets te gaan rijden.

 • 13 Juni 2019 om 07:30

Vertraging dreigt voor Lelystad Airport door stikstof-uitspraak rechter

Talloze grote verkeersprojecten dreigen vertraging op te lopen. Door een uitspraak van de rechter moeten ze opnieuw onder de loep worden genomen. Dat zei minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Milieu) vanavond in de wandelgangen van de Tweede Kamer. De rechter heeft het Nederlandse vergunningentraject op het gebied van stikstof afgeschoten.

 • 12 Juni 2019 om 19:31

Burgers beschermen zwanen en richten β€˜pulletjeswacht’ op in Lelystad

Lelystad komt in actie nu op grote schaal zwaneneieren en babyzwaantjes, ‘pulletjes’ worden gestolen. Een groep bewoners heeft de ‘pulletjeswacht’ opgericht en houdt de overgebleven zwanen in de gaten. ,,De betrokkenheid is enorm’’.

 • 12 Juni 2019 om 06:00

Vernieuwde Stint is klaar en wacht nu uitgebreide veiligheidscontrole in Lelystad

De vernieuwde Stint ondergaat deze week eerste keuring in Lelystad. De RDW, de organisatie die de registratie van gemotoriseerde voertuigen in ons land verzorgt, controleert de aangepaste bolderkar.

 • 11 Juni 2019 om 19:45

Nieuwe Stint wordt deze week getest in Lelystad

De nieuwe Stint ondergaat deze week eerste keuring in Lelystad. De RDW, de organisatie die de registratie van gemotoriseerde voertuigen in ons land verzorgt, controleert de aangepaste bolderkar. Na een tragisch ongeluk in met schoolkinderen in Oss - waarbij september vorig jaar vier doden vielen - mocht de Stint niet meer op de weg. Uit een TNO-onderzoek bleek de elektrische bolderkar onveilig te zijn.

 • 11 Juni 2019 om 19:45

Gealarmeerde politie slaat inbrekende Almeerder (33) in boeien na waarschuwingsschoten

De twee waarschuwingsschoten die de politie dinsdagnacht loste nadat het door buurtbewoners werd gealarmeerd over een inbreker in de Schoener in Lelystad, leidden tot de aanhouding van een 33-jarige Almeerder.

 • 11 Juni 2019 om 06:29

Unicum en Lelystad’67 op herhaling vanaf penalty 13

De KNVB heeft de penaltyserie tussen Unicum en Lelystad ‘67 vanaf penalty 13 ongeldig verklaard. Daardoor moeten de stadgenoten donderdag op herhaling.

 • 11 Juni 2019 om 16:30

#HΓ©Scheids: Feyenoord helpt Staphorst en voetbalzangkoor Alcides

In Meppel huldigde Alcides haar kampioenen van dit seizoen, waaronder JO17-1. Het team dat niet alleen goed kan voetballen, maar ook blijkt te kunnen zingen. Of nou ja, zingen…Verder dit voetbalweekend: Staphorst krijgt hulp van Feyenoord, feest bij bekerwinnaar Flevo Boys en schitterende vrije trappen!

 • 11 Juni 2019 om 12:20

Nat Lelystad kampt met naweeΓ«n wolkbreuk

Lelystad kampt met de naweeën van een wolkbreuk die gisterenavond losbarstte boven het westelijk deel van de stad. De brandweer reed tot middernacht met vijf wagens door Lelystad om de wateroverlast te bestrijden. ,,De rust lijkt wedergekeerd,’’ meldt Andrea van der Woude van de Veiligheidsregio Flevoland.

 • 11 Juni 2019 om 09:41

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding inbreker in Lelystad

Bij de aanhouding van een inbreker in de Schoener in Lelystad heeft de politie vannacht twee waarschuwingsschoten gelost.

 • 11 Juni 2019 om 06:29

Wolkbreuk boven Lelystad: straten staan blank en lekkage bij Plus supermarkt

Moeder natuur heeft zich maandagavond flink laten gelden in Lelystad. Aan het begin van de avond viel er in korte tijd veel neerslag. Meerdere straten staan blank en ook bij Plus Supermarkt Postma aan de Botter is waterschade ontstaan. De brandweer is uitgerukt voor veel meldingen van wateroverlast.

 • 10 Juni 2019 om 22:11
❌