[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018de Stentor - Flevoland e.o.

Man gewond bij mislukte straatroof in Lelystad

Op een voetpad vlakbij het Bultpark in Lelystad hebben twee mannen zondagavond 14 oktober geprobeerd een 18-jarige man te beroven. Het slachtoffer kreeg klappen, maar wist te ontkomen. Dat maakte de politie vandaag bekend.

 • 22 Oktober 2018 om 17:53

Actiegroepen nemen afstand van verdacht pakketje Lelystad: β€˜Dit moet van radeloze mensen zijn’

Het protest tegen de afschot in de Oostvaardersplassen krijgt ‘anarchistische trekjes‘, zegt Commissaris van de Koning Leen Verbeek in Flevoland. ,,Heel vervelend.‘’ Bekende activisten nemen afstand van de anonieme ‘actie‘ bij het provinciehuis, die het stationsgebied uren plat legde.

 • 22 Oktober 2018 om 16:50

Leerlingen De Optimist treden op voor koningin Maxima

Leerlingen van basisschool De Optimist in Lelystad mogen optreden voor koningin Maxima. Zij wonnen de vierde aflevering van de Lang Leve de Muziek Show. Tegenstander was de Christiaan Huygensschool in Dronten.

 • 22 Oktober 2018 om 12:17

Flevoland: verdachte pakketje was actie van Oostvaardersplassen-demonstranten

Het ‘verdachte pakketje’ dat vanochtend bij de entree van het provinciehuis van Flevoland in Lelystad werd gevonden blijkt onschuldig. Dat meldt de politie Flevoland. Het ging om een actie van mensen die tegen het beleid in de Oostvaardersplassen zijn, laat de provincie Flevoland weten.

 • 22 Oktober 2018 om 06:12

Politie Flevoland: pakket bij provinciehuis β€˜geen explosief’

Het bij de entree van het provinciehuis van Flevoland gevonden pakket blijkt onschuldig. Dat laat de politie Flevoland via Twitter weten. Zo'n drie uur is het gebied rond het gebouw afgesloten geweest en was het trein- en busverkeer in de nabijheid gestremd.

 • 22 Oktober 2018 om 06:12

Verdacht pakket bij provinciehuis Flevoland, beperkingen station Lelystad opgeheven

Bij de entree van het provinciehuis van Flevoland aan de Visarenddreef in Lelystad is vanmorgen vroeg een verdacht pakket aangetroffen. De politie heeft de omgeving afgezet. De beperkingen bij station Lelystad Centrum worden opgeheven: het station wordt nu weer toegankelijk voor het publiek en de treinen hervatten hun normale schema's.

 • 22 Oktober 2018 om 06:12

Verdacht pakket bij provinciehuis Flevoland: station ontruimd

Bij de entree van het provinciehuis van Flevoland aan de Visarenddreef in Lelystad is vanmorgen vroeg een verdacht pakket aangetroffen. De politie heeft de omgeving afgezet. Inmiddels is het nabijgelegen station afgesloten voor het publiek en rijden er geen treinen meer.

 • 22 Oktober 2018 om 06:12

Omgeving provinciehuis Flevoland afgezet vanwege verdacht pakket

Bij het provinciehuis van Flevoland aan de Visarenddreef in Lelystad is vanmorgen vroeg een verdacht pakket aangetroffen. De politie heeft de omgeving afgezet.

 • 22 Oktober 2018 om 06:12
Ouderde Stentor - Flevoland e.o.

Actiegroepen verbijsterd over uitblijven nieuw milieurapport Lelystad Airport: β€˜onbetrouwbare overheid’

De samenwerkende actiegroepen tegen de uitbreiding van Lelystad Airport reageren vol verbijstering op het besluit van minister Cora van Nieuwenhuizen om geen nieuwe milieueffectrapportage op te stellen. ,,Een overheid die Lelystad Airport wil openen zonder een nieuwe rapportage, achten we als een niet betrouwbare overheid.”

 • 19 Oktober 2018 om 17:26

Rechter stopt aanleg afrasteringen in Oostvaardersplassen

De rechter in Utrecht heeft donderdag bepaald dat de gemeente Lelystad en Staatsbosbeheer per direct en ieder geval voorlopig moeten stoppen met het aanleggen van een ‘vangweide’ die maandag in de Oostvaardersplassen is gestart.

 • 18 Oktober 2018 om 22:46

Minister wil meten vliegtuiggeluid belangrijker maken

Minister Cora van Nieuwenhuizen start met een landelijke aanpak voor het meten van vliegtuigherrie. Ook wil ze het belang van geluidsmetingen groter maken. In de luchtvaart wordt vliegtuiggeluid vooral berekend. Uit onderzoek blijkt dat berekeningen vrijwel altijd lager uitvallen dan geluidsmetingen.

 • 18 Oktober 2018 om 13:57

Wie mag voor Maxima zingen: Dronten of Lelystad?

Welke school mag optreden voor koningin Maxima: de Christiaan Huygensschool uit Dronten of De Optimist uit Lelystad? Beide Flevolandse scholen strijden zaterdag tegen elkaar in het tv-programma Lang Leve de Muziek Show.

 • 17 Oktober 2018 om 20:04

Bevallende vrouw bij Ketelbrug heeft jongetje gekregen

Beschuit met muisjes! De vrouw die moest bevallen, maar donderdagmiddag voor de Ketelbrug in de file stond, heeft inmiddels een gezond jongetje op de wereld gezet. Dit meldt de politie op Facebook.

 • 16 Oktober 2018 om 14:18

Zo vang je 180 konikpaarden

Staatsbosbeheer is maandag begonnen met het aanleggen van een 'vangweide' waar begin volgend jaar een aantal konikpaarden gevangen gaat worden. Langs een 55 hectare groot stuk droge grond langs de spoorlijn Almere/Lelystad zijn palen voor een afrastering geslagen. Zes vragen over deze actie van Staatsbosbeheer.

 • 16 Oktober 2018 om 08:00

Aanleg vangweide voor konikpaarden in Oostvaardersplassen is alvast begonnen

Staatsbosbeheer is maandag begonnen met het aanleggen van een 'vangweide' waar begin volgend jaar een aantal konikpaarden gevangen gaat worden. Langs een 55 hectare groot stuk droge grond langs de spoorlijn Almere/Lelystad zijn palen voor een afrastering geslagen. Zes vragen over deze actie van Staatsbosbeheer.

 • 16 Oktober 2018 om 08:00

Volg jij de Stentor al op Instagram?

De Stentor is ook actief op Instagram! Wist je dat al? Volg ons hier!

 • 15 Oktober 2018 om 06:50

Beschonken automobilist slaat over de kop in Lelystad

Een automobilist is zondagavond met zijn auto over de kop geslagen op de Visarenddreef in Lelystad.

 • 14 Oktober 2018 om 21:56

Op Lelystad Airport is doemdenken geen optie

De 22 meter hoge verkeerstoren, die de ambitie van de luchthaven symboliseert, staat er al op het terrein van Lelystad Airport. Stukadoors zijn bezig in de gloednieuwe terminal. Hanne Buis, die sinds anderhalf jaar directeur is van het vliegveld, neemt de uitbreiding voortvarend ter hand. Ook al bestaat de kans dat Lelystad Airport helemaal niet open gaat. ,,Onze taartpunt is op tijd gebakken.”

 • 13 Oktober 2018 om 11:00

Oostvaardersplassen: van moeras naar poelen

De Oostvaardersplassen staan een gedaanteverwisseling te wachten nu het moerasgebied een 'reset' krijgt. Een 'noodzakelijke ingreep' om te vogels te behagen.

 • 12 Oktober 2018 om 12:55

Bevalling automobiliste begint in file op A6 voor Ketelbrug

Het zal je maar gebeuren, een bevalling die midden in de file begint. Het overkwam een vrouw donderdagmiddag op de A6 in de richting van Lelystad.

 • 11 Oktober 2018 om 19:17
❌