[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 9 Juli 2020de Stentor - Flevoland e.o.

Flevolanders hebben steeds meer moeite om 1,5 meter afstand te bewaren

Inwoners van Flevoland vinden het steeds lastiger om 1,5 meter afstand te bewaren. Dat blijkt uit de vierde enquête van de GGD Flevoland in samenwerking met RIVM. 2356 inwoners van Flevoland vulden de vragenlijst in.

 • 9 Juli 2020 om 16:25

Greenpeace, Natuurmonumenten, Vogelbescherming en andere organisaties: β€˜Geen vakantievluchten naar Lelystad’

Maak van Lelystad Airport geen vakantievliegveld. Daar dringen Greenpeace, Natuurmonumenten, de Vogelbescherming en zeven andere natuur- en milieuorganisaties op aan bij minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur). ‘Het is onverantwoord’.

 • 9 Juli 2020 om 15:08

CBS: Apeldoorners storen zich aan hardrijders, in Deventer weinig agressiviteit in het verkeer

Deventenaren ervaren opvallend weinig overlast van agressief gedrag in het verkeer ten opzichte van de rest van het land. Apeldoorners ondervinden juist relatief veel hinder van snelheidsduivels in hun stad. Dat komt naar voren in een enquête van het CBS onder 135.000 Nederlanders.

 • 9 Juli 2020 om 09:00

β€˜Hoog padvinder-gehalte’ bij muzikale wandeling Tim Knol in Lelystad

Een avond met een ‘hoog padvinder-gehalte’. Zo omschrijft singer-songwriter Tim Knol zijn muzikale wandeling door Natuurpark Lelystad. Zo’n 10 kilometer lopen door de natuur, afgewisseld met twee optredens. Alleen het kampvuur ontbreekt nog.

 • 9 Juli 2020 om 06:00
Ouderde Stentor - Flevoland e.o.

Alleen kampvuur ontbreekt nog bij muzikale wandeling Tim Knol door Natuurpark Lelystad

Een avond met een ‘hoog padvinder-gehalte’. Zo omschrijft singer-songwriter Tim Knol zijn muzikale wandeling door Natuurpark Lelystad. Tien kilometer lopen door het groen, afgewisseld met optredens. Alleen het kampvuur ontbreekt nog.

 • 8 Juli 2020 om 22:46

Bioscoop Kok CinemaxX uit Harderwijk breidt uit naar Lelystad: zes zalen met 800 stoelen

Bioscoop Kok CinemaxX opent een nieuwe vestiging in het Theaterkwartier in Lelystad. Het streven is om begin volgend jaar te beginnen met bouwen, zegt eigenaar Johan Kok uit Harderwijk. De bioscoop krijgt een capaciteit van 800 stoelen, verdeeld over zes zalen.

 • 8 Juli 2020 om 14:00

Gedeputeerde Overijssel: β€˜Hoog tijd dat Europa zijn eigen bedrijven beter beschermt tegen concurrentie’

Provincies en gemeenten moeten bij aanbestedingen een eerlijke kans kunnen bieden aan het eigen (Europese) bedrijfsleven. Andere landen, zoals China en de VS, geven voorrang aan hun ‘eigen’ ondernemers, die bovendien soms met forse staatssteun opereren. Daar kunnen Europese bedrijven niet tegenop.

 • 8 Juli 2020 om 13:13

Jongen (16) uit Lelystad moet de cel in na gewapende overval op tankstation

De 16-jarige N.S. uit Lelystad is dinsdag door de rechtbank in zijn woonplaats veroordeeld tot 120 dagen jeugddetentie, waarvan 75 dagen voorwaardelijk. Hij kreeg ook een werkstraf opgelegd van negentig uur. De jongen pleegde op 15 januari een gewapende overval op een Shell-tankstation aan de Schroefstraat.

 • 7 Juli 2020 om 18:00

Nieuwe appartementen op oudste stukje grond in Lelystad

Stukje bij beetje komen er nieuwe woningen bij op het oudste stukje grond in Lelystad. Ontwikkelaar Veldboom Vastgoed wil 29 appartementen neerzetten op het voormalige werkeiland. Een complex met een knipoog naar het verleden.

 • 7 Juli 2020 om 07:00

Lelystadse verdacht van oplichting mannen met zielige verhalen: β€˜Maar ik heb ze mijn lichaam gegeven’

Troggelde een vrouw vier mannen uit onder meer Lelystad en Dronten tienduizenden euro’s af terwijl ze een relatie met ze had? De 52-jarige vrouw ontkende maandag in alle toonaarden bij de politierechter. ,,Ik heb die mannen mijn lichaam gegeven.’'

 • 6 Juli 2020 om 10:32

Help, de bruine vloot verzuipt! Maar wat verliezen we dan? Een dagje mee aan boord: β€˜This is so Dutch’

Corona kielhaalt de bruine vloot. De oude zeilschepen, omgebouwd tot recreatieboten, ervaren weinig staatssteun. ,,Vloten zullen binnenkort failliet gaan.” Veel monumentale Nederlandse schepen verdwijnen dan uit het IJssel- en Markermeer. Wat verdwijnt er dan, wat is de charme van zo’n schip? Een dag op pad met Bounty.

 • 5 Juli 2020 om 14:00

Hoe Henk (62) uit Dronten de eerste coronapatiΓ«nt in St Jansdal werd en pas na 83 dagen als bijna-laatste naar huis mocht

Hij is op 21 maart de eerste patiënt met corona die in het St Jansdal op de intensive care aan de beademing komt. Henk Hamminga (62) uit Dronten is op 11 juni ook bijna de laatste met het virus die het Harderwijkse hospitaal levend en wel verlaat, na 83 dagen. Dit is de bijna Bijbelse vertelling van de eerste die de (bijna) laatste zal zijn.

 • 5 Juli 2020 om 08:00

Vertrekkend burgemeester Adema van Lelystad: β€˜Als mensen zeggen dat het kort is, hebben ze daar gelijk in’

Nog binnen haar ambtstermijn vertrekt de Lelystadse burgemeester Ina Adema om aan de slag te gaan als commissaris van de Koning in Brabant. ,,Als mensen zeggen dat het kort is, dan hebben ze daar gelijk in. In mijn ideale wereld had ik liever mijn eerste termijn afgemaakt.’’

 • 5 Juli 2020 om 09:28

Nieuwe wethouders Lelystad geΓ―nstalleerd

Jack Schoone (Leefbaar Lelystad), Luc Baaten (InwonersPartij) en Madelon van Noort (Mooi Lelystad/Forum voor de Ouderen) zijn zaterdag in een sobere setting geïnstalleerd als wethouder van Lelystad. Daarmee is de coalitiecrisis bezworen.

 • 5 Juli 2020 om 08:01

De eerste coronapatiΓ«nt in St Jansdal vertrekt er na 83 dagen als bijna-laatste: β€˜Ik huilde nooit, nu rollen de emoties over me heen’

Hij is op 21 maart de eerste patiënt met corona die in het St Jansdal op de intensive care aan de beademing komt. Henk Hamminga (62) uit Dronten is op 11 juni ook bijna de laatste met het virus die het Harderwijkse hospitaal levend en wel verlaat, na 83 dagen. Dit is de bijna Bijbelse vertelling van de eerste die de (bijna) laatste zal zijn.

 • 5 Juli 2020 om 08:00

61 kilometer te hard op Oostvaardersdijk, man (35) uit Lelystad is rijbewijs kwijt

Een 35-jarige snelheidsduivel uit Lelystad zal zich voorlopig tevreden moeten stellen met het openbaar vervoer of vrienden die hem willen rijden, hij raakte vrijdagmiddag zijn rijbewijs kwijt.

 • 4 Juli 2020 om 14:43

Lelystadse burgemeester Ina Adema wordt nieuwe commissaris van de Koning in Brabant

De Lelystadse burgemeester Ina Adema volgt Wim van de Donk op als commissaris van de Koning in Brabant. Het is voor het eerst dat de provincie kiest voor een VVD’er. De 52-jarige Adema vertrekt op een moment dat Lelystad er niet best voorstaat.

 • 3 Juli 2020 om 18:01

Snelheidsduivel uit Lelystad maakt het wéér te bont (en laat deze wapens achterin slingeren)

Een 22-jarige man uit Lelystad kwam gisteravond opnieuw in de problemen door zijn asociale rijgedrag. Zijn manoeuvres op de weg waren niet het enige waar de politie van schrok.

 • 3 Juli 2020 om 16:08

Nick (8) racet op schouders en hakken tegen tweelingbroer Sven op 'vette’ nieuwe glijbaan van De Eemhof in Zeewolde

Nick Bruinewoud uit Oldebroek was acht jaar geleden sneller dan zijn broer Sven de baarmoeder uit. Maar op de nieuwe duoracer glijbaan van Center Parcs De Eemhof in Zeewolde troefde zijn tweelinghelft hem af. Net als Koen en Teun den Otter (12) uit Apeldoorn en Yentl en Joëlle Stoeckart (12) uit Lelystad mogen ze de glijbaan testen, nadat de bekende tweelingcoureurs Tim en Tom Coronel het goede voorbeeld en enkele tips hebben gegeven.

 • 3 Juli 2020 om 14:14

Voormalig bestuurslid Farmers Defence Force geweigerd bij stikstofoverleg Flevoland

Afgelopen maand zou Jeroen van Maanen uit Zeewolde aanwezig zijn bij het stikstofoverleg van de provincie Flevoland. De toegang werd hem echter geweigerd wegens ‘ontoelaatbare uitspraken’. Dit blijkt uit een schriftelijk antwoord van de Gedeputeerde Staten deze week op vragen van Forum voor Democratie.

 • 3 Juli 2020 om 12:05
❌