[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 21 April 2018de Stentor - Flevoland e.o.

Winkel in Lelystad beroofd, politie: 'Niemand raakte gewond'

Een winkel in aan de Weverstraat in Lelystad is zaterdagmiddag overvallen.

 • 21 April 2018 om 17:06

Ruim veertig vogelsoorten en het eerste ei op de Marker Wadden

Het eerste ei van 2018 op de Marker Wadden is gelegd. Het is van een kokmeeuw, waarmee meteen het tweede broedseizoen op dit stukje nieuw land is ingeluid.

 • 21 April 2018 om 14:04

Wildgroei aan Oostvaardersplassenpetities

De verhitte discussie over de Oostvaardersplassen leidt tot een wildgroei aan petities op internet. Een blik op petitie.nl leert dat op dit moment simultaan liefst 9 petities lopen over het beheer van het natuurgebied.

 • 21 April 2018 om 11:33

Oud-wethouder hekelt β€˜argumenten zonder feiten’ van tegenstanders Lelystad Airport

Jop Fackeldey (PvdA) heeft gistermiddag afscheid genomen als wethouder en is woensdag als gedeputeerde in Flevoland beëdigd. Een baan voor een jaar; in 2019 zijn er provinciale verkiezingen. Hij had lang Lelystad Airport in zijn portefeuille en is afgelopen jaar bijna een bekende Nederlander geworden door zijn vele mediaoptredens. Steeds maar weer benadrukte hij het belang van Lelystad Airport voor de stad.

 • 21 April 2018 om 10:00

Extra controles op illegale drones boven Natura2000-gebieden Flevoland

Drone-bezitters wees gewaarschuwd. Omgevingsdienst Flevoland en Gooi en Vechtstreek (OFGV) gaat de komende tijd extra controleren op illegale drones boven Natura2000-gebieden.

 • 21 April 2018 om 06:25
Ouderde Stentor - Flevoland e.o.

Cornelis Lelypenning voor Jop Fackeldey

Bij zijn afscheid als wethouder van Lelystad heeft Jop Fackeldey (PvdA) vrijdagmiddag de Cornelis Lelypenning gekregen. Als 'grote blijk van waardering voor zijn inzet voor de stad'.

 • 20 April 2018 om 17:01

Lelystedeling Martin Gaus heeft nieuwe nier nodig

Martin Gaus (73) heeft een donornier nodig. Aan De Telegraaf vertelt hij dat zijn gezondheid snel bergafwaarts gaat. Gaus zegt dat zijn beide nieren nog maar matig functioneren.

 • 20 April 2018 om 07:40

D66 Zwolle roept op tot verbod uitbreiding Lelystad Airport

De Zwolse D66-fractie wil een verbod op de uitbreiding van Lelystad Airport. Ze gaat maandagavond proberen een meerderheid van de gemeenteraad achter zich te krijgen, zodat het college van burgemeester en wethouders opgeroepen wordt de vliegveldplannen te bestrijden.

 • 20 April 2018 om 09:02

Niet iedereen is tegen de huidige Oostvaardersplassen

Rijkelijk, waarschijnlijk zelfs te laat erkent ze, heeft Bianca Bolognese een petitie vóór de huidige Oostvaardersplassen online gezet. Ook werkt ze samen met een groep medestanders aan een alternatief plan voor het controversiële gebied tussen Lelystad en Almere.

 • 20 April 2018 om 06:30

Piet: Hoogste temperatuur vandaag gemeten in Lelystad

Volgens de Friese weerman Piet Paulusma was het donderdag het warmst in Lelystad. Daar steeg de temperatuur naar 29,6 graden.

 • 19 April 2018 om 21:04

OM legt demonstranten Oostvaardersplassen straffen op

Het Openbaar Ministerie heeft boetes en andere straffen opgelegd aan demonstranten die zich misdroegen bij natuurgebied Oostvaardersplassen in Flevoland.

 • 19 April 2018 om 14:19

Grote grazers in Oostvaardersplassen langer bijgevoerd, maar met minder hooi

Grote grazers in de Oostvaardersplassen worden tot 5 mei bijgevoerd. De provincie Flevoland heeft de termijn met twee weken verlengd.

 • 19 April 2018 om 09:32

Kustwacht staakt grote zoekactie op IJsselmeer

De Kustwacht is na vijf uur gestopt met het zoeken op het IJsselmeer naar een vermiste opvarende van een bootje. Die is tot op heden niet aangetroffen. Donderdag wordt er verder gezocht.

 • 18 April 2018 om 16:25

Kustwacht staakt grote zoekactie op IJsselmeer zonder succes

De Kustwacht is na vijf uur gestopt met het zoeken op het IJsselmeer naar een vermiste opvarende van een bootje. Die is tot op heden niet aangetroffen. Donderdag wordt er verder gezocht.

 • 18 April 2018 om 16:25

Kustwacht stopt zoekactie op IJsselmeer zonder iemand te vinden

De Kustwacht is na vijf uur gestopt met het zoeken op het IJsselmeer naar een vermiste opvarende van een bootje. Die is tot op heden niet aangetroffen. Donderdag wordt er verder gezocht.

 • 18 April 2018 om 16:25

Kustwacht kent identiteit vermist persoon IJsselmeer, zoekactie gaat door

Op het IJsselmeer wordt al uren gezocht naar een vermist persoon. De zoektocht werd opgezet nadat een leeg bootje op het water werd aangetroffen. Dankzij een portemonnee heeft de Kustwacht een sterk vermoeden wie de vermiste persoon is.

 • 18 April 2018 om 16:25

Grote zoekactie op IJsselmeer

De grote zoekactie op het IJsselmeer naar mogelijk een of meerdere vermiste personen heeft nog geen resultaat. Er wordt gezocht tussen de Trintelhaven in de dijk Lelystad-Enkhuizen en Lemmer.

 • 18 April 2018 om 16:25

HoogOverijssel teleurgesteld in Commissie-mer: β€˜Nu kijken naar juridische stappen’

Stichting HoogOverijssel is ‘ernstig teleurgesteld’ in het positieve oordeel van de Commissie-mer over het omstreden milieurapport voor Lelystad Airport. ,,Wij zijn nu genoodzaakt te kijken naar juridische acties”, aldus voorzitter Jan Rooijakkers.

 • 18 April 2018 om 13:13

Omstreden milieurapport Lelystad Airport goedgekeurd

De Commissie-mer heeft het milieueffectrapport (mer) voor Lelystad Airport goedgekeurd. Daarmee is een belangrijke hobbel genomen om de uitbreiding tot vakantieluchthaven mogelijk te maken. Het is de bedoeling dat ‘Lelystad’ vanaf 2020 Europese vakantievluchten overneemt van Schiphol. De Stichting HoogOverijssel liet gisteren geen spaan heel van het milieueffectrapport en stelt dat 'een miljoen Nederlanders in de herrie komen te zitten.'

 • 18 April 2018 om 11:58

Kamervragen PvdD over 'dubbele pet' voorzitter Oostvaardersplassen-commissie

De Partij voor de Dieren vindt dat er sprake is van belangenverstrengeling, of in ieder geval de schijn daarvan, bij de rol van Pieter van Geel als voorzitter van de Oostvaardersplassen-commissie. Kamerlid Lammert van Raan heeft daarover vragen aan minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) gesteld.

 • 18 April 2018 om 08:49
❌