[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 Augustus 2019de Stentor - Flevoland e.o.

Mustafa Saymak terughalen naar Zwolle, is dat een goed idee van PEC?

Mustafa Saymak (26) staat voor een terugkeer naar PEC Zwolle. De aanvallende middenvelder vertrok een jaar geleden naar het Turkse Rizespor, maar kwam daar niet meer aan de bak.

 • 19 Augustus 2019 om 09:45

Mustafa Saymak terughalen naar Zwolle, is dat wel zo’n goed idee?

Mustafa Saymak (26) staat voor een terugkeer naar PEC Zwolle. De aanvallende middenvelder vertrok een jaar geleden naar het Turkse Rizespor, maar kwam daar niet meer aan de bak.

 • 19 Augustus 2019 om 09:45
Ouderde Stentor - Flevoland e.o.

Zorgen over voedselaanbod uitgezette Flevolandse konikpaarden

De Partij voor de Dieren maakt zich ernstig zorgen over de konikpaarden die uit de Oostvaardersplassen die naar Spanje zijn uitgezet. Een deel van de dieren zou ziek zijn. Ze hebben mogelijk last van een parasiet.

 • 17 Augustus 2019 om 12:34

Minister: β€˜Storingen Ketelbrug niet door achterstallig onderhoud’

De storingen aan de Ketelbrug, de oeververbinding tussen Emmeloord en Lelystad, zijn niet veroorzaakt door achterstallig onderhoud. Dat antwoordt minister Cora van Nieuwenhuizen van het minsterie van Infrastructuur en Waterstaat op vragen van Kamerleden.

 • 16 Augustus 2019 om 17:02

Kamervragen over wegafsluitingen Markerwaarddijk

VVD-Kamerleden Remco Dijkstra en Helma Lodders willen van minister Cora van Nieuwenhuizen weten hoe die ervoor gaat zorgen dat de wegafsluitingen van de markerwaarddijk vanwege de zandverstuivingen tot de verleden tijd gaan horen. Ze hebben de minister een aantal vragen gesteld over de situatie daar en doe die gaat worden aangepakt.

 • 15 Augustus 2019 om 17:23

Flevolandse jonge zeearend op ontdekkingsreis naar Kampen

Juffrouw ‘Jannie uit de Lepelaarsplassen’ heeft deze week de spreekwoordelijke stoute schoenen aangetrokken en is op ontdekkingstocht gegaan. De jonge zeearend fladderde dinsdag helemaal naar Kampen en weer terug. Hemelsbreed een afstand van zo’n vijftig kilometer, terwijl het jonge dier nooit meer dan een paar kilometer van het ouderlijk nest was.

 • 15 Augustus 2019 om 17:16

Magere Flevolandse konikpaarden in Spanje wellicht ziek van parasiet

Een groot deel van de konikpaarden uit de Oostvaardersplassen die in Spanje zijn opgevangen, zien er niet al te florissant uit. Dat zegt Annemieke van Straaten, die daar persoonlijk poolshoogte is gaan nemen.

 • 15 Augustus 2019 om 16:00

Daling werkloosheid Flevoland blijft achter

De daling van de werkloosheid blijft in Flevoland iets achter bij de landelijke ontwikkelingen. Gemiddeld was het aantal uitkeringsgerechtigden in Nederland begin deze maand 16,3 procent lager dan een jaar eerder, maar in Flevoland bedroeg de daling 13,2 procent. Dat blijkt uit de jongste maandrapportage van de uitkeringsinstantie UWV.

 • 15 Augustus 2019 om 15:44

Nieuwe groep konikpaarden onderweg naar Wit-Rusland

Een tweede groep konikpaarden is vanmorgen vertrokken naar Wit-Rusland. Vijftig paarden zijn in de vrachtwagens geladen en zijn onderweg, meldt Staatsbosbeheer.

 • 15 Augustus 2019 om 08:06

Lelystedelingen tevreden over uitvoering Wmo

Tevredenheid overheerst in Lelystad over de manier waarop de gemeente de voorzieningen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) heeft geregeld. Cliënten geven de gemeente daarvoor een 7,5 als rapportcijfer.

 • 14 Augustus 2019 om 09:36

Zaak opnieuw uitgesteld: verdachte steekpartij in jeugdgevangenis moet worden onderzocht

De rechtszaak over een steekpartij vorig jaar december in jeugdgevangenis Intermezzo in Lelystad, is opnieuw uitgesteld. De verdachte weigerde mee te werken aan een onderzoek door een psycholoog en een psychiater. Hij moet nu verplicht naar het Pieter Baan Centrum (PBC).

 • 13 Augustus 2019 om 15:36

Dijk dicht door zand? Nog even doorbijten, het komt goed

Jazeker, een mondiale primeur, die natuurlijke zandoevers aan de dijk Lelystad-Enkhuizen. Maar de tien miljoen kuub zand die ter versterking tegen de dijk aan is gelegd leidde afgelopen weekend voor de derde keer in dik drie maanden tot langdurige sluiting van de weg. ,,Op sommige plekken lag er 50, 60 centimeter zand op de weg.’’

 • 12 Augustus 2019 om 16:42

Dijk Enkhuizen-Lelystad weer open

De Markerwaarddijk, de N307 tussen Enkhuizen en Lelystad, is weer open. De ANWB meldt dat de weg maandagmorgen in beide richtingen is opengegaan.

 • 12 Augustus 2019 om 07:30

De Markerwaarddijk gaat maandagochtend 04.00 uur open voor verkeer

De Markerwaarddijk is nog 04.00 uur maandagochtend. Dit meldt flevowegen op Twitter. Eerder zou de weg om 02.00 uur weer open gaan voor verkeer, maar dit is dus bijgesteld naar vier uur vannacht.

 • 11 Augustus 2019 om 08:40

Konikpaarden goed aangekomen in Wit-Rusland

De Konikpaarden die vrijdag vertrokken zijn uit de Oostvaardersplassen zijn aangekomen op hun nieuwe plek in Wit-Rusland.

 • 11 Augustus 2019 om 13:50

Dijk Lelystad - Enkhuizen nog uren dicht vanwege zand op de rijbaan

De Markerwaarddijk is nog tot minstens 22.00 uur afgesloten voor verkeer. De rijbaan op de dijk van Lelystad naar Enkhuizen ligt vanwege de harde windstoten vol zand. Het is de derde keer sinds het voorjaar dat de dijk vanwege zand op het wegdek dicht is.

 • 11 Augustus 2019 om 08:40

Dijk Lelystad - Enkhuizen nog enkele uren dicht vanwege zand op de rijbaan

De Markerwaarddijk is nog tot minstens 12.00 uur afgesloten voor verkeer. De rijbaan op de dijk van Lelystad naar Enkhuizen ligt vanwege de harde windstoten vol zand.

 • 11 Augustus 2019 om 08:40

Ziekenhuizen klaar met keurmerken: te veel werk, te weinig waarde

Ziekenhuis St Jansdal stopt met externe zorgkeurmerken. Ze hebben geen onderscheidende waarde en behoud hiervan kost veel tijd en geld en gaat dus ten koste van de patiëntenzorg, vindt het Harderwijks-Lelystadse ziekenhuis. Het Deventer Ziekenhuis ging St Jansdal hiermee in mei al voor, in oktober volgen waarschijnlijk meer ziekenhuizen in deze regio.

 • 10 Augustus 2019 om 15:12

Groeten uit Wit-Rusland: konik-paarden uit de polder aan de slag als β€˜bosbouwers’ in groot natuurgebied

Van de Oostvaardersplassen naar een ruig en bebost, uitgestrekt natuurgebied in Wit-Rusland. Als een konikpaard kon lezen en schrijven, wat zou er dan over een paar weken op een ansichtkaartje met ‘groeten uit Wit-Rusland’ staan?

 • 10 Augustus 2019 om 10:00

Lelystads helikopterbedrijf mocht DJ niet ophalen

Een helikoptervlucht is een taxi in de lucht en geen evenement, waar de burgemeester speciaal toestemming voor moet geven. Dat betoogde de jurist van het in Lelystad gevestigde HeliCentre donderdag bij de bestuursrechter. Dat helikopterbedrijf kreeg vorig jaar geen toestemming om een DJ op te halen in Utrecht. En het schrappen van vluchten, kost het bedrijf veel geld.

 • 9 Augustus 2019 om 09:25
❌