[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Flevoland e.o.

Vakantiekaart is eerste CAO-actie van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk, Lelystad en Dronten

De werkdruk is hoog, de lonen zijn laag. De boodschap van actievoerend ziekenhuispersoneel is inmiddels duidelijk. Om de druk richting werkgevers op te voeren hebben medewerkers van ziekenhuis St Jansdal een ludieke actie met vakantiekaarten gehouden. Bestuursvoorzitter Relinde Weil nam 615 ondertekende kaarten van medewerkers in Harderwijk, Lelystad en Dronten in ontvangst.

 • 22 Augustus 2019 om 16:04

Deel Flevolandse konikpaarden in Spanje heeft parasiet

Een deel van de 29 konikpaarden die in maart vanuit de Oostvaardersplassen zijn verhuisd naar Spanje, heeft een parasiet. Ook hebben de paarden zeer waarschijnlijk leverproblemen. Dat hebben dierenartsen vastgesteld nadat maandag bloed was afgenomen bij de dieren, aldus Annemieke van Straaten, die zich met haar stichting Annemieke al geruime tijd bekommert om het lot van de dieren in de Oostvaardersplassen.

 • 21 Augustus 2019 om 19:13

De boerenzoon die multimiljonair werd: β€˜Liefst steek ik geld in eigen regio’

Boerenzoon en multimiljonair Meine Breemhaar is eigenaar van 36 bedrijven in Overijssel, Gelderland en Flevoland. Zijn succesformule? ,,Ik ben goed in mensen begrijpen, boeien en binden.’’

 • 21 Augustus 2019 om 14:00

Mannen uit Lelystad slingeren over snelweg tijdens β€˜drugsfeestje’ in auto: 16-jarige opgepakt

De politie heeft zondagavond een vroegtijdig einde gemaakt aan een ‘drugsfeestje’ van een paar jongens uit Lelystad. Het probleem was niet per se dat ze lachgas gebruikten in een auto, maar wél dat ook de bestuurder dit deed tijdens het rijden over de snelweg. En de mannen gingen nog een stap verder...

 • 21 Augustus 2019 om 08:58

Mustafa Saymak terughalen naar Zwolle, is dat een goed idee van PEC?

Mustafa Saymak (26) staat voor een terugkeer naar PEC Zwolle. De aanvallende middenvelder vertrok een jaar geleden naar het Turkse Rizespor, maar kwam daar niet meer aan de bak.

 • 19 Augustus 2019 om 09:45

Mustafa Saymak terughalen naar Zwolle, is dat wel zo’n goed idee?

Mustafa Saymak (26) staat voor een terugkeer naar PEC Zwolle. De aanvallende middenvelder vertrok een jaar geleden naar het Turkse Rizespor, maar kwam daar niet meer aan de bak.

 • 19 Augustus 2019 om 09:45

Zorgen over voedselaanbod uitgezette Flevolandse konikpaarden

De Partij voor de Dieren maakt zich ernstig zorgen over de konikpaarden die uit de Oostvaardersplassen die naar Spanje zijn uitgezet. Een deel van de dieren zou ziek zijn. Ze hebben mogelijk last van een parasiet.

 • 17 Augustus 2019 om 12:34

Minister: β€˜Storingen Ketelbrug niet door achterstallig onderhoud’

De storingen aan de Ketelbrug, de oeververbinding tussen Emmeloord en Lelystad, zijn niet veroorzaakt door achterstallig onderhoud. Dat antwoordt minister Cora van Nieuwenhuizen van het minsterie van Infrastructuur en Waterstaat op vragen van Kamerleden.

 • 16 Augustus 2019 om 17:02

Kamervragen over wegafsluitingen Markerwaarddijk

VVD-Kamerleden Remco Dijkstra en Helma Lodders willen van minister Cora van Nieuwenhuizen weten hoe die ervoor gaat zorgen dat de wegafsluitingen van de markerwaarddijk vanwege de zandverstuivingen tot de verleden tijd gaan horen. Ze hebben de minister een aantal vragen gesteld over de situatie daar en doe die gaat worden aangepakt.

 • 15 Augustus 2019 om 17:23

Flevolandse jonge zeearend op ontdekkingsreis naar Kampen

Juffrouw ‘Jannie uit de Lepelaarsplassen’ heeft deze week de spreekwoordelijke stoute schoenen aangetrokken en is op ontdekkingstocht gegaan. De jonge zeearend fladderde dinsdag helemaal naar Kampen en weer terug. Hemelsbreed een afstand van zo’n vijftig kilometer, terwijl het jonge dier nooit meer dan een paar kilometer van het ouderlijk nest was.

 • 15 Augustus 2019 om 17:16

Magere Flevolandse konikpaarden in Spanje wellicht ziek van parasiet

Een groot deel van de konikpaarden uit de Oostvaardersplassen die in Spanje zijn opgevangen, zien er niet al te florissant uit. Dat zegt Annemieke van Straaten, die daar persoonlijk poolshoogte is gaan nemen.

 • 15 Augustus 2019 om 16:00

Daling werkloosheid Flevoland blijft achter

De daling van de werkloosheid blijft in Flevoland iets achter bij de landelijke ontwikkelingen. Gemiddeld was het aantal uitkeringsgerechtigden in Nederland begin deze maand 16,3 procent lager dan een jaar eerder, maar in Flevoland bedroeg de daling 13,2 procent. Dat blijkt uit de jongste maandrapportage van de uitkeringsinstantie UWV.

 • 15 Augustus 2019 om 15:44

Nieuwe groep konikpaarden onderweg naar Wit-Rusland

Een tweede groep konikpaarden is vanmorgen vertrokken naar Wit-Rusland. Vijftig paarden zijn in de vrachtwagens geladen en zijn onderweg, meldt Staatsbosbeheer.

 • 15 Augustus 2019 om 08:06

Lelystedelingen tevreden over uitvoering Wmo

Tevredenheid overheerst in Lelystad over de manier waarop de gemeente de voorzieningen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) heeft geregeld. Cliënten geven de gemeente daarvoor een 7,5 als rapportcijfer.

 • 14 Augustus 2019 om 09:36

Zaak opnieuw uitgesteld: verdachte steekpartij in jeugdgevangenis moet worden onderzocht

De rechtszaak over een steekpartij vorig jaar december in jeugdgevangenis Intermezzo in Lelystad, is opnieuw uitgesteld. De verdachte weigerde mee te werken aan een onderzoek door een psycholoog en een psychiater. Hij moet nu verplicht naar het Pieter Baan Centrum (PBC).

 • 13 Augustus 2019 om 15:36

Dijk dicht door zand? Nog even doorbijten, het komt goed

Jazeker, een mondiale primeur, die natuurlijke zandoevers aan de dijk Lelystad-Enkhuizen. Maar de tien miljoen kuub zand die ter versterking tegen de dijk aan is gelegd leidde afgelopen weekend voor de derde keer in dik drie maanden tot langdurige sluiting van de weg. ,,Op sommige plekken lag er 50, 60 centimeter zand op de weg.’’

 • 12 Augustus 2019 om 16:42

Dijk Enkhuizen-Lelystad weer open

De Markerwaarddijk, de N307 tussen Enkhuizen en Lelystad, is weer open. De ANWB meldt dat de weg maandagmorgen in beide richtingen is opengegaan.

 • 12 Augustus 2019 om 07:30

De Markerwaarddijk gaat maandagochtend 04.00 uur open voor verkeer

De Markerwaarddijk is nog 04.00 uur maandagochtend. Dit meldt flevowegen op Twitter. Eerder zou de weg om 02.00 uur weer open gaan voor verkeer, maar dit is dus bijgesteld naar vier uur vannacht.

 • 11 Augustus 2019 om 08:40

Konikpaarden goed aangekomen in Wit-Rusland

De Konikpaarden die vrijdag vertrokken zijn uit de Oostvaardersplassen zijn aangekomen op hun nieuwe plek in Wit-Rusland.

 • 11 Augustus 2019 om 13:50

Ziekenhuizen klaar met keurmerken: te veel werk, te weinig waarde

Ziekenhuis St Jansdal stopt met externe zorgkeurmerken. Ze hebben geen onderscheidende waarde en behoud hiervan kost veel tijd en geld en gaat dus ten koste van de patiëntenzorg, vindt het Harderwijks-Lelystadse ziekenhuis. Het Deventer Ziekenhuis ging St Jansdal hiermee in mei al voor, in oktober volgen waarschijnlijk meer ziekenhuizen in deze regio.

 • 10 Augustus 2019 om 15:12
❌