[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018de Stentor - Hardenberg e.o.

Gratis nestkastjes vliegen in Hardenberg de deur uit

De gratis nestkastjes die de gemeente Hardenberg uitgeeft zijn een daverend succes. De eerste vijfhonderd vlogen erdoor, waarna praktijkschool PrO nu overuren maakt voor een nieuwe lading. De kastjes zijn bedoeld voor de koolmees, en die moet weer korte metten met de eikenprocessierups maken.

 • 15 November 2018 om 09:40

Myrna (23) opent bruidsboetiek in aspergeboerderij van ouders in Diffelen

Wie straks op bezoek komt bij asperge-boerderij 'Het Nijenhuis’ in Diffelen, kan voortaan ook een bruidsjurk op de kop tikken. Dochter Myrna Nijhuis besloot tijdens haar studie alles om te gooien en een eigen zaak te beginnen: Over de Maan. Een bruidsboetiek voor de moderne bruid. In de asperge-boerderij van haar ouders.

 • 15 November 2018 om 07:00

Zwemmen er straks na jaren weer vissen door De Haandrik bij Gramsbergen?

De waterkrachtcentrale die naast stuw De Haandrik in Gramsbergen staat moet na vijf jaar stilstand weer in gebruik worden genomen. Waterschap Vechtstromen gaat voor deze vernieuwing Europese subsidie aanvragen.

 • 15 November 2018 om 06:00
Gisteren β€” 14 November 2018de Stentor - Hardenberg e.o.

Recordaantal bezoekers voor Winter Fair Hardenberg

De jaarlijkse Winter Fair trok afgelopen weekend een recordaantal bezoekers naar Hardenberg. Het exacte aantal ligt op 15.195 bezoekers, blijkt uit de cijfers die de organisatie daags na het evenement bekendmaakte.

 • 14 November 2018 om 14:28

Burgemeester uit zorgen over drugsincidenten in Hardenberg na mishandeling agenten: β€˜Onacceptabel’

De Hardenbergse burgemeester Peter Snijders vindt de mishandeling van twee agenten in zijn gemeente begin deze maand ‘volstrekt onacceptabel'. Afgelopen zondag en maandag werden nog twee verdachten aangehouden voor deze mishandeling, waarvoor al een 20-jarige inwoner uit Twenterand vastzat. Volgens Snijders staat dit incident niet op zichzelf, maar zijn er steeds vaker problemen met drugshandel in de gemeente. ,,Hardenberg lijkt een markt te worden.”

 • 14 November 2018 om 07:30

Treinverkeer hervat tussen MariΓ«nberg en Vroomshoop

Er rijden weer treinen tussen Mariënberg en Vroomshoop. Dat meldt vervoerder Arriva. De sein- en wisselstoring is verholpen.

 • 14 November 2018 om 06:49

Treinverkeer plat tussen MariΓ«nberg en Vroomshoop

Er rijden vanochtend geen treinen tussen Mariënberg en Vroomshoop. Dat meldt vervoerder Arriva. De reden is een sein- en wisselstoring.

 • 14 November 2018 om 06:49
Ouderde Stentor - Hardenberg e.o.

Stal met dodelijk paardenvirus is van bekende ruiter Herman Koorman uit Slagharen: β€˜Ben er kapot van’

De stal van Herman Koorman is de manege waar de zeer gevaarlijke variant van het rhinovirus is uitgebroken, bevestigt Koorman uit Slagharen. ,,Ik ben er totaal kapot van.’’

 • 13 November 2018 om 20:07

Dedemsvaarter die plaatsgenoot doodstak blijft in de cel

De 46-jarige J.S. uit Dedemsvaart blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank in Zwolle vanmiddag besloten. Hij wordt verdacht van doodslag op de 34-jarige Henk Veldsink op 3 augustus.

 • 13 November 2018 om 17:09

Zeer dodelijke paardenziekte uitgebroken in Hardenberg

Op een locatie in de gemeente Hardenberg is de neurologische vorm van het zogenoemde rhinopneumonie vastgesteld. Een paard is inmiddels geëuthanaseerd. Twee andere paarden met dezelfde aandoening kunnen in leven blijven. Dat meldt de Sectorraad Paarden. De Sectorraad Paarden is belangenbehartiger voor de paardensector richting overheid.

 • 13 November 2018 om 16:53

Pump up the 90’s Hardenberg kan negenduizend feestgangers aan

Met nog minder dan een maand te gaan tot de 23ste editie van Pump up the 90’s, stelt de organisatie meer kaarten beschikbaar. In plaats van achtduizend, kunnen er nu negenduizend bezoekers in de Evenementenhal Hardenberg.

 • 13 November 2018 om 14:05

Pump up the 90’s breidt uit van 8.000 naar 9.000 bezoekers

Met nog minder dan een maand te gaan tot de 23ste editie van Pump up the 90's, stelt de organisatie meer kaarten beschikbaar. In plaats van 8000, kunnen er nu 9000 bezoekers in de Evenementenhal Hardenberg.

 • 13 November 2018 om 14:05

PvdA Hardenberg maakt zich zorgen over β€˜gebrekkige’ begeleiding in jeugdzorg

Naar aanleiding van een uitzending van Een Vandaag afgelopen weekend over het afhaken van pleegouders, stelt de PvdA-fractie schriftelijke vragen aan het college van B&W. De partij maakt zich zorgen over de signalen van gebrekkige begeleiding in de jeugdzorg.

 • 13 November 2018 om 12:46

Politie houdt drie mannen aan voor mishandeling agenten in centrum Hardenberg

De politie heeft een 18-jarige man uit Hardenberg en een 21-jarige man uit Almelo aangehouden voor de betrokkenheid bij de mishandeling van twee agenten in het centrum van Hardenberg. Voor die mishandeling werd eerder al een 20-jarige inwoner van de gemeente Twenterand opgepakt.

 • 13 November 2018 om 10:16

Tanken in Duitsland heeft geen zin meer

Even de grens oversteken om de tank vol te gooien heeft geen zin meer. De benzine bij onze oosterburen kost op dit moment hetzelfde als in Nederland, of is zelfs duurder. Door de lage waterstand van de Rijn kan er veel minder brandstof aangeleverd worden dan nodig is. En dat drijft de prijs op.

 • 13 November 2018 om 08:41

Plan voor Vechtpark Gramsbergen 'voorbarig’

Plaatselijk Belang Buitengebied Gramsbergen is ‘onaangenaam verrast’ dat de gemeente Hardenberg vorige week toekomstplannen voor het Vechtgebied bij Gramsbergen naar buiten heeft gebracht. ,,Veel te voorbarig’’, zegt voorman Henk Waterink.

 • 12 November 2018 om 17:48

'Gerechtigheid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen

Raadsleden uit kleine gemeenten als Hattem, Olst-Wijhe en Urk gaan fors meer verdienen. Van Minister Kajsa Ollongren krijgen raadsleden uit gemeenten tot 24.000 inwoners meer poen als blijk van waardering. Wie nu in Hattem zetelt mag met terugwerkende kracht 959 euro per maand bijschrijven, een ruime verdubbeling van de huidige vergoeding. Maar betaalt zich dat ook uit in kwaliteit? ,,Een pizzabezorger kreeg nog meer.”

 • 12 November 2018 om 07:00

Flinke schade na woningbrand in MariΓ«nberg

Een woning aan de Oudeweg in Mariënberg heeft vannacht bij een brand aan de achterzijde van het pand flinke schade opgelopen. De bewoners konden de woning tijdig verlaten en bleven ongedeerd.

 • 11 November 2018 om 08:01

Dijkwachters checken dijk langs de Vecht voor eventuele noodsituaties

Met de satelliettelefoon in de hand, regen en wind trotserend, liepen de dijkwachters vanochtend over de dijken langs de Vecht. De vrijwilligers moeten in noodsituaties de staat van de dijken controleren, door middel van patrouilles. Vanochtend werd er geoefend. Het Waterschap Vechtstromen heeft op enkele plaatsen ‘schade’ aangebracht en deze in beeld gebracht met foto’s.

 • 10 November 2018 om 19:12

Eric blijft fluiten ondanks kopstoot op het veld: β€˜Ik ben voor niemand bang’

Scheidsrechter Eric Philippo staakte de wedstrijd SC Balkbrug-Ulu Spor nadat hij een kopstoot kreeg van een gefrustreerde speler. Het is niet de eerste keer dat de scheids uit Deventer gemolesteerd, geïntimideerd of bedreigd wordt tijdens een potje amateurvoetbal. Toch pakt hij elke zondag weer zijn sporttas en gaat vol goede moed naar een plaatselijke club. ,,Ik houd gewoon veel van het spelletje.’’

 • 10 November 2018 om 17:11
❌