[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018de Stentor - Hardenberg e.o.

Bergentheimer (70) overleden bij ongeluk in Holtheme

Een 70-jarige man uit Bergentheim is vanmorgen omgekomen bij een ongeluk in Holtheme. De man bestuurde een bedrijfswagen met aanhanger en kwam in het water terecht langs de Haandrik.

 • 23 Februari 2018 om 09:51

Auto te water in Holtheme: traumahelikopter opgeroepen

Voor de inzittende(n) van een te water geraakte auto bij Holtheme is vanmorgen een traumahelikopter opgeroepen.

 • 23 Februari 2018 om 07:40
Gisteren β€” 22 Februari 2018de Stentor - Hardenberg e.o.

Taxi Steen Ommen verliest aanbesteding doelgroepenvervoer

Dat het taxivervoer voor speciale doelgroepen in Ommen voor de komende vier tot acht jaar aan vervoerder Munckhof uit Limburg is gegund, is de Ommer raadsfracties VOV, LPO en PvdA in het verkeerde keelgat geschoten.

 • 22 Februari 2018 om 21:03

Nieuw kavelruilproject ten noorden van Hardenberg

Grotere huiskavels, meer ruimte voor beweiding, minder kosten en minder landbouwverkeer op de weg en daardoor betere verkeersveiligheid. Die doelen worden nagestreefd met een nieuw kavelruilproject ten noorden van Hardenberg.

 • 22 Februari 2018 om 18:28

Gevangen zeldzame witte mol in Staphorst wisselt razendsnel van eigenaar

Hendrik Mussche uit Staphorst wist even niet wat hij ermee aan moest: een witte mol. Hij vond het dier in een van zijn mollenklemmen, maar al snel kreeg hij een nieuwe eigenaar. Marcel Grendelman uit Hardenberg spoedde zich, nadat hij lucht van het nieuws kreeg, gelijk naar Staphorst om het reeds overleden beestje op te halen. De Hardenberger laat het zeldzame exemplaar opzetten.

 • 22 Februari 2018 om 14:12

Witkalk laat ijs groeien in Gramsbergen

Het donkere asfalt van de Combibaan Gramsbergen, waarop vaak geskeelerd kan worden en bij hoge uitzondering geschaatst, is deze week bespoten met witte kalk. Want op de valreep van de winter is Siberische kou in aantocht, waardoor volgende week mogelijk toch de ijzers nog ondergebonden kunnen worden.

 • 22 Februari 2018 om 05:32

Kjeld Nuis legt basis voor goud in Gramsbergen

Als Kjeld Nuis er vrijdagmiddag in slaagt op de 1000 meter zijn tweede gouden medaille van deze Olympische Spelen in de wacht te slepen, straalt dat eremetaal ook af op de Combibaan Gramsbergen.

 • 22 Februari 2018 om 04:45
Ouderde Stentor - Hardenberg e.o.

Bewoners Park Moscou: Permanent wonen voorkomt criminaliteit

Een probaat middel tegen toenemende criminaliteit op vakantieparken kan legalisering van permanente bewoning zijn. Dat vinden de bewoners van Park Moscou in Bergentheim.

 • 21 Februari 2018 om 14:06

Geen steun van Hardenbergse raad voor motie kinderpardon

Anne van den Hoek, fractievoorzitter van GroenLinks, kreeg gisteravond geen steun vanuit de Hardenbergse raad bij het indienen van een motie over een ruimere toepassing van het kinderpardon.

 • 21 Februari 2018 om 10:53

Politie arresteert mogelijke brandstichter in MariΓ«nberg

Bij cafetaria Mainbarg aan de Nieuweweg in Mariënberg is vanmorgen een 26-jarige man uit Hardenberg aangehouden op verdenking van brandstichting.

 • 21 Februari 2018 om 10:41

Hand aan de kraan bij gaswinning Hardenberg

De hand aan de kraan. Dat principe moet volgens de gemeente Hardenberg gelden voor het verlengen van de gaswinning op haar grondgebied. ,,Veiligheid komt op de eerste plaats, àls er iets gebeurt gaat de gaskraan meteen dicht'', noemde wethouder René de Vent de belangrijkste voorwaarde voor het instemmen met het langer winnen van aardgas uit vier Hardenbergse gasvelden.

 • 20 Februari 2018 om 22:08

ILT wil schikken in Hardenbergse afvalzaak

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is bereid tot een schikking met de Emmense afvalhandelaar Jozef Wolters. Dit bleek dinsdag bij de Raad van State in Den Haag.

 • 20 Februari 2018 om 20:57

PvdA Hardenberg wil Oldemeijerweg opknappen

De Oldemeijerweg tussen de Rheezerweg en de Larixweg verkeert in slechte staat. Er is sprake van achterstallig onderhoud en de weg is op enkele plaatsen verzakt, constateert PvdA-raadslid Rein Jonkhans, die het Hardenbergse college van B en W hierover schriftelijke vragen stelt.

 • 20 Februari 2018 om 17:21

BMW-rijder gewond bij crash tegen boom in Lutten

Een automobilist is vanochtend gewond geraakt bij een botsing tegen een boom in Lutten. Dat gebeurde op de Anerweg-Zuid.

 • 20 Februari 2018 om 12:11

Niet alleen politici voeren campagne in Oost-Nederland

Het zijn niet alleen de (lokale) politici die zich opmaken voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook vanuit de bevolking zijn er initiatieven. Niet alleen de partijprogramma’s slikken, maar zelf nadenken en dan pas een keuze maken.

 • 20 Februari 2018 om 11:47

De Stentor lanceert Kieswijzer

De Stentor komt zaterdag met een Kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij zijn niet de partijprogramma’s leidend, maar dat wat de lezer en de redactie belangrijk vinden. De Stentor heeft de Kieswijzer ingericht voor meer dan 30 gemeenten in het verspreidingsgebied.

 • 20 Februari 2018 om 11:17

Buddy blijkt enorme steun voor asielzoeker in Hardenberg

Via het buddyproject komen asielzoekers in contact met bewoners van Hardenberg. Voor beide groepen blijkt het een waardevol initiatief, dat 20 februari een vervolg krijgt.

 • 20 Februari 2018 om 06:00

Proef fietsveiligheid Hardenbergse scholieren van start

Met een korte fietstocht hebben wethouder Jannes Janssen en gedeputeerde Bert Boerman maandagmiddag in Hardenberg het startsein gegeven voor een proef met ITS (Intelligent Transportssysteem), die er vooral op is gericht om het gedrag van fietsende middelbare scholieren te beïnvloeden.

 • 19 Februari 2018 om 22:16

Geen treinen tussen Gramsbergen en Coevorden door defect

Door een defecte bovenleiding rijden er vanavond geen treinen tussen Gramsbergen en Coevorden. Er worden bussen ingezet.

 • 19 Februari 2018 om 20:36

CDA wil gaswinning Hardenberg beperkt verlengen

Het CDA in de Staten van Overijssel en de gemeenteraad van Hardenberg willen de gaswinning in de kleine Hardenbergse velden maar met enkele jaren verlengen, en niet in één keer tot 2033 zoals de NAM wil.

 • 19 Februari 2018 om 14:09
❌