[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019de Stentor - Hardenberg e.o.

Treinen bij Raalte en Hardenberg rijden weer na hinder door blikseminslagen

Twee blikseminslagen bij het spoor leverden urenlang hinder op voor treinreizigers in Oost-Nederland. Op zowel de Vechtdallijn als op de lijn Zwolle - Enschede sloeg de bliksem in.

 • 20 Juli 2019 om 15:27

Treinverkeer bij Raalte en Hardenberg plat na blikseminslagen

Twee blikseminslagen bij het spoor leveren veel hinder op voor treinreizigers in Oost-Nederland. Op zowel de Vechtdallijn als op de lijn Zwolle - Enschede sloeg de bliksem in.

 • 20 Juli 2019 om 15:27

De Krim hard op weg om drie ton binnen te slepen voor MFA: β€˜Het is nu of nooit voor ons’

De Krim timmert hard aan de weg om de bouwkosten voor de MFA, een multifunctionele accommodatie, te kunnen betalen. In totaal moet het dorp drie ton bij elkaar halen, de gemeente financiert de overige kosten van een nieuw MFA. Het dorp zit echter niet stil, in de afgelopen weken hebben de inwoners meer dan een ton bij elkaar gesleept.

 • 20 Juli 2019 om 06:00
Ouderde Stentor - Hardenberg e.o.

Henk uit Hardenberg heeft eindelijk zijn vijfentwintigste Vierdaagse-medaille

Vorig jaar liep Henk Hindriks (62) uit Hardenberg de Vierdaagse mis, aangezien hij halverwege de week zijn auto niet meer in kon waar zijn sleutels en controlekaart lagen. Maar dit jaar heeft hij hem wel uitgelopen. Voor de vijfentwintigste keer.

 • 19 Juli 2019 om 16:08

Agrarisch datingbureau Farmers4Love zet er een punt achter: β€˜te veel concurrentie van Tinder’

Twee touringcars vol en een bestelbusje met baby's, dat moet zo'n beetje de oogst zijn van zes jaar Farmers4Love. En vast een hoop verborgen liefdes. De agrarische datingsite waar boeren en boerinnen elkaar voor het leven weten te vinden, houdt er over krap een maand echter mee op. Te veel concurrentie van de Tinders, Lexa’s en de Peppers van deze wereld, en de man-vrouwverhouding loopt een beetje uit de pas. ,,Willen we mee, dan zouden we ook niet-agrariërs bij Farmers4Love toe moeten laten. Maar dan gaan we op in de massa, en dat willen we niet.”

 • 19 Juli 2019 om 07:00

Zelf plukken groeit als kool in de regio: β€˜We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’

Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

 • 19 Juli 2019 om 06:00

Bedreigingen maakt ook windmolenbouwers in Dedemsvaart voorzichtig

In Drenthe en Groningen worden verdachten opgepakt die bouwers van windmolens zouden bedreigen. Dat heeft ook zijn weerslag op Dedemsvaart, waar op het moment tien turbines uit de grond worden gestampt, en bedrijven angstvallig uit de wind gehouden worden. ,,Maar als zoiets komt, dan komt dat. Daar kun je verder weinig mee.”

 • 18 Juli 2019 om 09:05

Politiecijfers: meeste brommers gepikt in Apeldoorn, meeste aanhangwagens weg in Hardenberg

Op vakantie met een aanhangwagen? In Hardenberg kan je die beter niet op de oprit zetten. Want van alle gemeenten in onze regio zijn daar de meeste karren gestolen, blijkt uit nieuwe cijfers van de politie over het afgelopen half jaar.

 • 17 Juli 2019 om 22:06

Hardenberg wil ideeΓ«n en initiatieven voor 75 jaar vrijheid

Volgend jaar viert Nederland 75 jaar vrijheid en ook Hardenberg wil daar bij stilstaan. De gemeente wil het hele jaar door dat er activiteiten plaatsvinden die in het teken staan van bevrijding en vrijheid en vraagt inwoners met initiatieven om zich te melden.

 • 17 Juli 2019 om 15:03

Gehandicaptenminister uit Hardenberg supertrots op β€˜eigen’ hotel op Zwarte Cross

Op zijn slaapkamer in Hardenberg hingen posters van Jovink aan de muur, hij had alle cd’s van de band. ,,Ik was groot fan van Jovink en de Voederbietels en ben erg trots dat ik dit hotel voor mindervaliden op de Zwarte Cross mag openen’’, zei de kersverse gehandicaptenminister Rick Brink dinsdagmiddag over het ‘gehandicaptenhotel’.

 • 16 Juli 2019 om 14:45

Man klem tussen heftruck en container bij Schuinesloot

Bij een ongeval bij een bedrijf aan de Barsweg, tussen het Drentse Elim en het Overijsselse Schuinesloot, is een persoon klem komen te zitten tussen een heftruck en een container.

 • 16 Juli 2019 om 14:23

Asbestbedrijven helpen Hardenberg om van de jeukrups af te komen

De strijd tegen de eikenprocessierups is weer in volle gang in Hardenberg. Nadat de gemeente gemeld had dat er een tekort was bestrijders, schoten een paar asbestbedrijven te hulp. De verwachting is dat de overlast van de rups binnen nu en een paar weken voorbij is.

 • 16 Juli 2019 om 12:02

GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoornerveen

GroenLinks in Overijssel pleit voor stopzetting van de installatie die NAM in gebruik heeft in Collendoornerveen. Die lekte in het verleden, is inmiddels gerepareerd en klaar om weer gebruikt te worden. De NAM doet allerlei tests om de installatie op eventuele nieuwe lekken te controleren. Wat betreft Statenlid Robert Jansen hoeft dat helemaal niet. ,,Je moet de hele troep niet meer willen opstarten.”

 • 16 Juli 2019 om 07:00

Beerzerveld protesteert tegen megastalplannen van varkenshouder Schuttert: eens zullen ze het niet worden

‘Megastal, nee. Megastal, nee’, klinkt het eerst wat aarzelend, maar nadat een deel van de bevolking van Beerzerveld wat meer moed heeft verzameld deze maandagavond steeds luider en luider. En dan stapt de protestgroep gewapend met spandoeken, borden en geplastificeerde foto's van natuurgebieden het café annex zalencentrum met dezelfde naam als het dorp binnen.

 • 15 Juli 2019 om 22:07

Varkenshouder uit Heemserveen moet ton terugbetalen

Het conflict duurde 15 jaar. Maar nu is CAV Den Ham is vrijgepleit van het produceren van dierenvoer dat de vruchtbaarheid van varkens aangetast zou hebben. Boer Kosse uit Heemserveen moet daarom 100.000 euro terugbetalen.

 • 14 Juli 2019 om 18:13

Van complete familievetes tot huiskamerconcerten: β€˜Het is veel meer dan een plek om te sterven’

Wie in het hospice terechtkomt, komt er niet levend vandaan. En dat is ook de bedoeling. Een laatste plek om rustig te sterven. Toch merken de coördinator en vrijwilligers dat er nog veel onwetendheid en angst bestaat over een hospice. Het is geen plek waar je bang voor moet zijn, het is het een thuis - vol met liefde. Dit jaar bestaat het hospice in Dedemsvaart vijf jaar, tot grote vreugde van coördinator Lijntje Moons: ,,Dit was mijn droom.’’

 • 14 Juli 2019 om 07:30

Hardenbergse Rick Brink spreekt president van Ecuador, de voorvechter van gehandicapten: β€˜Wat een man!’

De Hardenbergse Rick Brink (33) sprak gisteren als minister van Gehandicaptenzaken in Den Haag met de Ecuadoriaanse president Lenin Moreno. Het enige staatshoofd ter wereld in een rolstoel en een groot voorvechter voor de rechten van mensen met een beperking maakte veel indruk. ‘Wat een man’.

 • 13 Juli 2019 om 14:30

Politie-auto volledig in kreukels na ongeval bij Hardenberg

Een politie-auto die de afzetting vormde voor een ongeval op de N34 tussen Hardenberg en Emmen, is zaterdag aangereden door een personenauto. Bij de flinke botsing is de bestuurder van de personenauto gewond geraakt.

 • 13 Juli 2019 om 13:45

Politie-auto in de kreukels bij afzetting weg bij Hardenberg

Een politie-auto die de afzetting vormde voor een ongeval op de N34 tussen Hardenberg en Emmen, is zaterdag aangereden door een personenauto. Bij de flinke botsing is de bestuurder van de personenauto gewond geraakt.

 • 13 Juli 2019 om 13:45

OM onderzoekt of er te veel gas is opgepompt uit kleine velden in Noord- en Oost-Nederland

Er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de versnelde winning van gas uit kleinere velden in het noorden en oosten van Nederland. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie én het Canadese bedrijf Vermillion, dat onder meer gas wint in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel

 • 13 Juli 2019 om 11:24
❌