[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 10 Juli 2020de Stentor - Hardenberg e.o.

Man naar ziekenhuis na woningbrand in Dedemsvaart

Aan het Wilgeroosje in Dedemsvaart is gisteravond iets na 23.00 uur brand geweest. Het vuur brak uit op de bovenste verdieping van een duplexwoning. De brandweer wist de vlammen te bestrijden.

 • 10 Juli 2020 om 07:12

Bollentelers Hardenberg helpen zoeken naar duurzame teelt zonder duur gif

Hardenbergse bollentelers willen helpen zoeken naar mogelijkheden voor duurzame teelt van weerbare gewassen. Daardoor zijn die planten minder vatbaar voor ziekten en kan het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen verder worden afgebouwd. Dat levert een win-win-situatie op, want het is beter voor het milieu en gif is duur in het gebruik.

 • 10 Juli 2020 om 06:00
Gisteren β€” 9 Juli 2020de Stentor - Hardenberg e.o.

Rechter keurt woningbouw Sibculo goed, buurt blijft teleurgesteld achter

De stichting Stuwend Sibculo verwacht dit jaar met de bouw van tien woningen op het voormalige kloosterterrein te kunnen beginnen. De Raad van State heeft de bezwaren van omwonenden van tafel geveegd. De buurt reageert gelaten op de uitspraak van de rechter en de nieuwe huizen in hun achtertuin, maar de pijn is voelbaar. ,,We moeten met onze emoties zien om te gaan.”

 • 9 Juli 2020 om 06:00
Ouderde Stentor - Hardenberg e.o.

Geen Ranomi, maar wel het Olympische synchroonzwemduo Noortje en Bregje bij start Zomertour in zwembad Hasselt

Zwemmen met drievoudig olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo? Het zou maar zo kunnen tijdens de Zomertour van de KNZB en Beachsoccer Nederland. In Hasselt begon woensdag de toernee langs bijna twintig Overijsselse zwembaden, campings en vakantieparken van een team van sportpromotors, trainers en (oud-)topsporters. De Zomertour houdt ook op 29 juli halt in Hasselt.

 • 8 Juli 2020 om 18:00

Omwonenden kloosterterrein Sibculo houden woningbouw niet tegen

Vijf bewoners van de Grachtstraat en de Kerkstraat in Sibculo zijn vergeefs naar de Raad van State gestapt om de bouw van veertien woningen aan de Monnikshof, achter hun huizen, tegen te houden. Dit blijkt uit een voorlopige uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan.

 • 8 Juli 2020 om 07:39

Boer Paul uit Bergentheim wil akkervogels best helpen, zolang die zijn koeien maar met rust laten

De akkervogels in Bergentheim, Sibculo en Kloosterhaar krijgen hulp van de agrariërs die het land bewerken. Kruidenrijke mengsels en ganzenbloemen moeten insecten aantrekken en daar zijn kieviten, wulpen en grutto's dol op. Natuur en landbouw die samenwerken: het kan. Zolang een kwikstaart de koeien niet voor de voeten loopt.

 • 7 Juli 2020 om 19:50

Nu een caravan of camper kopen? Bijna iedere stalling zit vol

Heb je net een caravan of camper aangeschaft, kan je deze nergens stallen. Nu er sinds de uitbraak van corona meer worden verkocht neemt de vraag naar stalling toe. Maar daar neemt het aanbod juist af. In deze regio zitten de meeste aanbieders dan ook vol en is er alleen plek op een wachtlijst.

 • 7 Juli 2020 om 10:23

β€˜Campingpedofiel’ die meisjes in Vechtdal lastig viel hoeft niet terug in de cel

Met een opgelegde celstraf van 600 dagen waarvan 373 voorwaardelijk hoeft de 58-jarige Harry L. uit Coevorden niet terug de cel in. Het onvoorwaardelijke deel zat hij al uit in voorarrest op verdenking van het plegen van ontucht en het verspreiden van een fikse hoeveelheid kinderporno.

 • 6 Juli 2020 om 14:06

Huilend bekent Peter (38) uit Dedemsvaart achteroverdrukken van collectegeld Alzheimer-stichting

Zo’n 3000 euro collectegeld van de stichting Alzheimer Nederland verdween in de zakken van een 38-jarige vrijwilliger uit Dedemsvaart. Dat terwijl zijn eigen vader dementerende is.

 • 6 Juli 2020 om 12:52

Huilend bekent Dedemsvaarter (38) achteroverdrukken collectegeld Alzheimer-stichting

Zo’n 3.000 euro collectegeld van de stichting Alzheimer Nederland verdween in de zakken van een 38-jarige vrijwilliger uit Dedemsvaart. Dat terwijl zijn eigen vader dementerende is.

 • 6 Juli 2020 om 12:52

Wisselstoring: geen treinen tussen MariΓ«nberg en Hardenberg

Er rijden momenteel geen treinen tussen Mariënberg en Hardenberg. Dat meldt vervoerder Arriva. De reden is een wisselstoring.

 • 6 Juli 2020 om 08:14

Bijkersplas in Vinkenbuurt is pilotgebied voor loodvrij vissen: β€˜Je moet ergens beginnen’

De Bijkersplas en het Brouwersgat zijn door Sportvisserij Oost-Nederland aangewezen als eerste pilotgebied voor een campagne om loodvrij vissen te stimuleren. Een logische keuze, want het viswater in de Vinkenbuurt, tussen Nieuwleusen en Balkbrug, is een pleisterplaats voor sport- en recreatievissers uit heel Nederland.

 • 6 Juli 2020 om 06:31

Tennisclub DLTC Gerner en HHC Hardenberg verdienen duizenden euro’s voor groen sportpark

Tennisclub DLTC Gerner uit Dalfsen en HHC Hardenberg krijgen duizenden euro’s van de provincie Overijssel voor het vergroenen van hun sportpark. DLTC Gerner is uitgeroepen tot Groenste Sportclub van Overijssel en met hun ontwerp om het sportterrein groener te maken wint de club 25.000 euro.

 • 5 Juli 2020 om 11:00

Asielzoekers en hun buddy's weten het al: azc Hardenberg vijf jaar langer open

Mag het asielzoekerscentrum Hardenberg vijf jaar langer open blijven? Over die vraag neemt de gemeenteraad komend najaar een beslissing, gebaseerd op de mening van de inwoners en alle opgedane ervaringen sinds de opening van ‘Heemserpoort’ in oktober 2016. Voor de deelnemers aan het Buddy Project en de Hardenbergse vrijwilligers is er geen twijfel: de vergunning mag met vijf jaar verlengd worden.

 • 5 Juli 2020 om 09:00

Statushouders krijgen in Hardenberg al extra begeleiding bij verplicht inburgeren

Statushouders kunnen in Hardenberg blijven rekenen op intensieve begeleiding van de gemeente, waardoor ze sneller inburgeren. Volgend jaar juli gaat de nieuwe Wet inburgering in, waardoor gemeenten een grotere rol krijgen bij het streven statushouders (erkende vluchtelingen) zo snel mogelijk de taal te leren, te laten meedoen in de samenleving en aan betaald werk te helpen.

 • 4 Juli 2020 om 06:00

Burgemeesters brengen lintjes thuis in Dalfsen en Hardenberg, wel feestelijk samenzijn in Ommen

Ze hebben er even op moeten wachten, maar vandaag hebben dertien inwoners van Dalfsen, Ommen en Hardenberg eindelijk hun beloofde lintje thuis. Op de dag van de jaarlijkse lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag, op vrijdag 24 april, kregen ze het heugelijke nieuws al wel te horen dat het Zijne Majesteit had behaagd om hen een koninklijke onderscheiding toe te kennen. Maar de versierselen konden vanwege de coronacrisis niet worden uitgereikt.

 • 3 Juli 2020 om 18:00

Zorgmedewerker Elly kocht motor en vakantie met gestolen geld van dementerende man uit Hardenberg

Terwijl een bejaarde man uit Hardenberg in een instelling voor demente ouderen terechtkwam, werd in een halfjaar tijd zijn bankrekening leeggehaald. Zijn thuiszorgmedewerkster zat vrijdag huilend tegenover de politierechter. Ze kreeg een taakstraf opgelegd.

 • 3 Juli 2020 om 11:31

Expositie over dagboek van verzetsweduwe na maanden vertraging nu toch in Hardenberg te zien

Na 75 jaar hebben de nabestaanden van Pietertje te Rietstap uit Kloosterhaar haar dagboek uit de Tweede Wereldoorlog vrijgegeven. Rond het hartverscheurende relaas van deze verzetsweduwe, haar man werd vlak voor het einde van de oorlog gefusilleerd, is in Hardenberg een tentoonstelling ingericht.

 • 3 Juli 2020 om 10:30

Gedupeerde β€˜kanaalbewoners’ in vertwijfeling na urenlang politiek debat over schade

De 359 gedupeerde bewoners langs het Kanaal Almelo - De Haandrik zitten een dag na het urenlange politieke debat over hun situatie nog met tal van vragen. Ze hadden gehoopt op duidelijkheid.

 • 3 Juli 2020 om 07:56

Voorveghter knipt nieuw theaterseizoen Hardenberg in tweeΓ«n: tot januari improviseren, daarna hoop op betere tijden

Normaal gesproken zit het theaterseizoen er begin juli wel op. Dan leegt directeur Jan Maarten Veurink elke dag met kloppend hart de brievenbus van theater De Voorveghter om te zien hoe de voorverkoop loopt. Maar in tijden van corona is alles anders, ook in de Hardenbergse schouwburg. Veurink is nog steeds druk met de invulling van de eerste seizoenshelft.

 • 3 Juli 2020 om 06:00
❌