[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Juli 2018de Stentor - Hardenberg e.o.

Winkels Hardenberg en Dedemsvaart mogen zondags tegelijk open

Winkeliers in Hardenberg en Dedemsvaart hoeven de komende zondagen niet om de beurt hun deuren te openen. De gemeente kan tijdens het toeristisch seizoen en rond feestdagen koopzondagen aanwijzen voor beide plaatsen tegelijk, en ook op achtereenvolgende zondagen.

 • 17 Juli 2018 om 22:40

Hardenbergse raad laat verzet tegen verhuizing kanovereniging varen

Wethouder Martijn Breukelman kreeg het nog even zwaar te verduren, maar uiteindelijk stemde de gehele gemeenteraad vanavond in met de verhuizing van de Kanovereniging Hardenberg-Vecht naar een plek aan de Molengoot in het Vechtpark.

 • 17 Juli 2018 om 22:24

Hardenbergse snelheidsduivel met slok op is rijbewijs kwijt

Een automobilist uit Hardenberg is het rijbewijs afgepakt. De 30-jarige man reed veel te hard op de N377, de doorgaande weg van Hasselt naar Coevorden. Daarnaast had de man te diep in het glaasje gekeken.

 • 17 Juli 2018 om 20:21

Brand verwoest zorgboerderij in Slagharen

Een zorgboerderij met een rieten dak is vanmiddag uitgebrand in Slagharen. Bij de brand vielen geen gewonden.

 • 17 Juli 2018 om 17:03

Komst zorgcomplex Kloosterhaar stap dichterbij

De komst van een zorgcomplex in Kloosterhaar is weer een stap dichterbij gekomen. Initiatiefnemers Beter Wonen Vechtdal, Baalderborg Groep, Plaatselijk Belang Kloosterhaar en Janine van Braam hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek.

 • 17 Juli 2018 om 15:02

Bewoonster over sluiting woning Schuinesloot door burgemeester: 'Buitenproportioneel'

De vrouw uit Schuinesloot die met haar gezin uit huis is gezet door burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg heeft aan de Stentor een schriftelijke reactie gegeven:

 • 17 Juli 2018 om 11:15
Gisteren โ€” 16 Juli 2018de Stentor - Hardenberg e.o.

Verdachten steekincident Hardenberg zitten nog vast

De vier bewoners van het asielzoekerscentrum Heemserpoort in Hardenberg die worden verdacht van betrokkenheid bij het ernstige steekincident waarbij een 19-jarige inwoner van De Krim zwaargewond raakte, zitten nog altijd vast.

 • 16 Juli 2018 om 20:40

De Krim huurt zwembad Onder Ons nu van gemeente

Na een succesvolle proefperiode heeft de gemeente Hardenberg zwembad Onder Ons in De Krim overgedragen aan de stichting die het bad de afgelopen 2,5 jaar heeft beheerd.

 • 16 Juli 2018 om 20:34

Hardenberg wil winkels van De Spinde naar stadskern

Geen winkels meer, maar woningen, voorzieningen en plekken om te werken. Dat hebben de gemeente en de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) voor ogen met het gebied De Spinde in het centrum van Hardenberg.

 • 16 Juli 2018 om 20:26

Burgemeester sluit woning naast drugslab in Schuinesloot

De woning naast het drugslab aan de Elimmerweg in Schuinesloot moet per 19 juli voor drie maanden op slot. Dat heeft burgemeester Peter Snijders maandagmiddag bekend gemaakt.

 • 16 Juli 2018 om 16:46

Hardenbergse raad geeft voorzet voor uitvoering proef koopzondagen

Morgen beslissen de gemeenteraadsleden over de proef met zondagopenstelling in Dedemsvaart en Hardenberg. Het is de vraag of ze ondernemers in de kleinere kernen ook laten meedoen. Wethouder Alwin te Rietstap worstelde twee weken geleden nog met de kwestie. Hij vroeg om meer speelruimte voor een flexibeler invulling. Toch komt het college niet met een gewijzigd voorstel.

 • 16 Juli 2018 om 10:03
Ouderde Stentor - Hardenberg e.o.

Praktische predikant Jonathan Zondag verkiest Dedemsvaart

Jonathan Zondag is de nieuwe predikant in Dedemsvaart. En preken doet hij graag. Vandaag is hij bevestigd in de Gereformeerde Kerk.

 • 15 Juli 2018 om 15:24

Slachtoffer steekpartij in Hardenberg is buiten levensgevaar

Het 19-jarige slachtoffer van de steekpartij in Hardenberg is buiten levensgevaar. Dat bevestigt wethouder Alwin te Rietstap, die namens het Hardenbergse gemeentebestuur contact onderhoudt met politie en Openbaar Ministerie over het incident van afgelopen nacht.

 • 14 Juli 2018 om 19:48

Boshoektunnel bij Hardenberg in gebruik genomen

De nieuwe Boshoektunnel onder de N34 in Hardenberg is vrijdag open gegaan voor het autoverkeer. Voor fietsers is een aparte fietstunnel aangelegd onder de N34 door.

 • 14 Juli 2018 om 19:14

Vier arrestaties na steekpartij Hardenberg

De politie heeft vier verdachten gearresteerd voor de steekpartij in Hardenberg vannacht. Daarbij raakte een 19-jarige jongen uit De Krim zwaargewond.

 • 14 Juli 2018 om 12:39

Jongen ernstig gewond bij steekincident in Hardenberg

Bij een steekincident in Hardenberg is een jongen ernstig gewond geraakt. Dat bevestigt de politie. Het incident vond in de vroege zaterdagochtend plaats op de Brink.

 • 14 Juli 2018 om 08:15

Gewonde bij steekincident in Hardenberg

Bij een steekincident in Hardenberg is een gewonde gevallen. Het incident vond in de vroege zaterdagochtend plaats op de Brink.

 • 14 Juli 2018 om 08:15

Raad Ommen wil geen losse eindjes bij ambtelijke scheiding van Hardenberg

Prima plan, dat akkoord voor de ontvlechting van de bestuursdienst Ommen-Hardenberg. Unaniem hebben de gemeenteraadsleden van Ommen zich daar achter geschaard. Maar pas op de risico's en losse eindjes, waarschuwen alle fracties.

 • 13 Juli 2018 om 14:30

Stuw De Haandrik steviger met bigbags

De stuw de Haandrik is uit voorzorg verstevigd met 'big bags' gevuld met zand. Door de aanhoudende droogte en de lage waterstand in de Vecht is de druk op de stuw aan één kant (stroomopwaarts) verhoogd. Door dat grote drukverschil spoelde kwelwater met zand onder de stuw uit.

 • 11 Juli 2018 om 12:02

Politie houdt vier buitenlanders aan na diefstal in Bergentheim

Vier buitenlanders zijn vanmiddag aangehouden na diefstal uit een drogisterij in Bergentheim. Drie van hen werden na een vluchtpoging aangehouden in Gramsbergen.

 • 10 Juli 2018 om 15:21
โŒ