[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Hardenberg e.o.

Recron polst ondernemers over impact Lelystad Airport

Recron - de brancheorganisatie voor recreatieondernemers - tracht via een vragenlijst te achterhalen wat de impact van de vliegroutes van Lelystad Airport is op bedrijven op de Veluwe, in Gelderland,Overijssel en Friesland.

 • 23 September 2017 om 16:29

'Inbreker' in Dedemsvaart blijkt zoon van bewoners

Wat doe je als je midden in de nacht iemand ziet lopen in het huis van je buren die op vakantie zijn? Een buurtbewoner in Dedemsvaart belde afgelopen nacht de politie. De 'inbreker' bleek echter weinig kwaads in de zin te hebben.

 • 23 September 2017 om 08:52

Pony's attractiepark Slagharen verhuizen naar Ponyparkcity

Attractiepark Slagharen heeft in vakantiepark Ponyparkcity een nieuwe eigenaar voor haar 63 pony's gevonden. De dieren verhuizen eind oktober. 

 • 22 September 2017 om 17:53

Azc's open voor publiek: Van Syrische spelletjes tot kickboksen

Dansen met Syrische kinderen, hapjes uit verre landen proeven of verhalen horen over het leven op de vlucht. Je kunt het morgen allemaal doen. Dan openen verschillende azc's in Nederland namelijk de deuren voor het publiek. Zo ook de azc's in deze regio.

 • 22 September 2017 om 15:09

Nieuwbouw basisscholen valt duurder uit

De gemeente Hardenberg is tot 2021 zo'n acht miljoen euro extra kwijt aan de nieuwbouw van scholen. De extra kosten ontstaan door de enorm gestegen bouwkosten.

 • 22 September 2017 om 05:44

Brand verwoest Hardenbergse melkveestal, 50 koeien ongedeerd

In een melkveestal in Den Velde is vanmorgen een grote brand uitgebroken. De vlammen hebben de stal voor een groot deel verwoest. In de schuur was jongvee ondergebracht

 • 20 September 2017 om 07:33

Brand verwoest Hardenbergse melkveestal, dieren zijn veilig

In een melkveestal in Den Velde is vanmorgen een grote brand uitgebroken. De vlammen hebben de stal voor het grootste deel verwoest.

 • 20 September 2017 om 07:33

Grote brand in Hardenbergse melkveestal, dieren zijn veilig

Er is een grote brand uitgebroken in een melkveestal in Den Velde. De brand woedt aan de Veldingerveldweg in het buitengebied van Hardenberg.

 • 20 September 2017 om 07:33

VVD stelt vragen over vacature Ombudsman

De VVD-fractie in Hardenberg stelt vraagtekens bij de vacature voor Ombudsman of -vrouw die de gemeente onlangs plaatste. 

 • 19 September 2017 om 21:30

Krasse Knarrenhof hoopt op minimaal acht inschrijvingen

Of de Krasse Knarrenhof in Hardenberg komt, wordt eind deze maand duidelijk. Zes mensen schreven zich maandag bij de informatieavond in, de organisatie wil eigenlijk minimaal acht mensen. 

 • 19 September 2017 om 21:12

Winter Fair in Hardenberg verplaatst naar herfst

De organisatie van Winter Fair in de Evenementenhal Hardenberg heeft besloten om de beurs dit jaar niet in het laatste weekend van november te houden, maar al op de tweede vrijdag, zaterdag en zondag van de maand.

 • 19 September 2017 om 10:13

Hardenberg koppelt vluchteling aan buddy

Om de integratie van vluchtelingen in Hardenberg te verbeteren zetten de verschillende kerken op verzoek van de gemeente een buddyproject op. In dat plan worden vrijwilligers vier maanden gekoppeld aan de 'nieuwe Nederlanders'.

 • 19 September 2017 om 09:37

19-jarige automobilist uit Coevorden overleden bij ongeluk in Duitse Wilsum

Een 19-jarige automobilist uit Coevorden is zaterdag aan het begin van de avond om het leven gekomen door een verkeersongeval in het Duitse Wilsum, net over de grens bij Hardenberg.

 • 17 September 2017 om 07:28

Nederlandse automobilist (19) komt om in Duitse Wilsum

Een 19-jarige Nederlandse automobilist is zaterdag aan het begin van de avond om het leven gekomen door een verkeersongeval in Wilsum in de Duitse deelstaat Nedersaksen.  

 • 16 September 2017 om 21:04

Regen spelbreker wijnoogst Reestlandhoeve

Vrijwilligers plukken zaterdag niet de vruchten voor wijn in Balkbrug. De wijnoogst bij wijngoed de Reestlandhoeve gaat door de regenval niet door. ,,Het is veel te nat, de duiven zitten vol water”, baalt eigenaar John Huisman.

 • 16 September 2017 om 09:50

Ervaren Tuunte-personeel 'als grof vuil aan de kant gezet'

Veel oudere en ervaren medewerkers van Tuunte Fashion hebben het gevoel 'bij het grof vuil te worden gezet'. Ze hebben de afgelopen weken ondanks het faillissement doorgewerkt maar komen niet in aanmerking voor een baan bij de doorstart van de modeketen.

 • 15 September 2017 om 10:27

Podium Hardenberg organiseert battle voor Bands

Podium Hardenberg organiseert een battle voor Bands. Onder de naam 'Podium’s Band Battle 2018' gaan dertien bands strijden om de hoofdprijs: een weekend studio-opnames bij studio Senomor, een promotiepakket, een fotoshoot en een optreden op mainstage. 

 • 15 September 2017 om 05:19

Hardenbergs raadslid Hanssen stapt over van D66 naar VVD

Stella Hanssen legt met onmiddellijke ingang haar raadswerk voor de fractie van D66 in Hardenberg neer en maakt een overstap naar de VVD. Dat maakte ze vanmiddag bekend, nu volgens haar het vertrouwen tussen haar, fractiegenoot Jacco Rodermond en de achterliggende steunfractie ontbreekt.

 • 14 September 2017 om 21:58

Taakstraf en rijontzegging geΓ«ist voor veroorzaken dodelijk ongeval Sibculo

Een taakstraf van 240 uur, twee weken cel voorwaardelijk en een rijontzegging van een jaar. Die straf werd vandaag geëist voor de 54-jarige automobilist uit Hardenberg die in december 2015 in Sibculo een dodelijk ongeval veroorzaakte. Een 66-jarige vrouw overleed. Maar er zijn nog veel vraagtekens rond het ongeluk.

 • 14 September 2017 om 12:03

Rechter oordeelt over dodelijk ongeluk in Sibculo

Bij een verkeersongeval op 13 december 2015 in Sibculo kwam een vrouw om het leven. Donderdagochtend staat een man uit Hardenberg terecht voor het veroorzaken van dit ongeval. Hem is dood door schuld ten laste gelegd. Hij zou een doorgetrokken streep hebben overschreden. 

 • 14 September 2017 om 12:03
❌