[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019de Stentor - Hardenberg e.o.

Camping Stoetenslagh in Rheezerveen op Franse toer

Camping Het Stoetenslagh is sinds donderdag in Franse handen. Meer chalets en waarschijnlijk meer banen liggen in het verschiet, voorspelt de met gezondheidsklachten kampende eigenaar Jan van Veen, die het vakantiepark in Rheezerveen overdoet aan Capfun.

 • 23 Maart 2019 om 06:13

Hoe goed is jouw Sallands? Doe de quiz!

Met het verschijnen van het boekje ‘Nijntje op de fietse in ‘t Sallands’ wordt de streektaal onder de aandacht van de allerjongsten gebracht. Vanwege dialectmaand maart heeft de redactie van de Stentor een quiz gemaakt met 25 woorden in het Sallands. Weet jij wat ze betekenen?

 • 23 Maart 2019 om 06:00
Gisteren β€” 22 Maart 2019de Stentor - Hardenberg e.o.

CDA-raadslid Hardenberg maakt volgens Jinek winnend campagnefilmpje met β€˜Jan de lijstduwer’

Het filmpje van CDA Overijssel met daarin Jan ‘de lijstduwer’ Riesewijk werd donderdagavond bij Jinek uitgeroepen tot het beste campagnefilmpje van de afgelopen verkiezingen. Dat bepaalde de Zwolse cabaretier Martijn Koning live in de uitzending. Het filmpje werd gemaakt door Hardenberger Piet-Cees van der Wel.

 • 22 Maart 2019 om 17:14
Ouderde Stentor - Hardenberg e.o.

Water Natuurlijk krijgt meeste stemmen bij verkiezingen Vechtstromen

Water Natuurlijk heeft de meeste stemmen gekregen bij de verkiezingen voor het waterschap Vechtstromen en komt met zes zetels in het algemeen bestuur. Dat is één zetel meer dan in 2013, toen de ingezetenen van dit in 2014 gevormde waterschap voor het laatst mochten stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur. Watergraaf Stefan Kuks van waterschap Vechtstromen maakte vanmiddag in Almelo de voorlopige uitslag van de verkiezingen bekend.

 • 21 Maart 2019 om 17:55

Water Natuurlijk blijft grootste bij verkiezingen Waterschap Drents Overijsselse Delta

Water Natuurlijk is met vijf zetels de grootste fractie gebleven bij de verkiezingen voor Waterschap Drents Overijsselse Delta. De VVD groeide van drie naar vier zetels, Gemeentebelangen Drenthe-Overijssel zelfs van één naar drie. Ook 50Plus mag tevreden zijn: vier jaar geleden lukte het niet, maar nu is wel een zetel veroverd.

 • 21 Maart 2019 om 17:16

Forum voor Democratie wint in Vechtdal, maar gat met CDA blijft enorm

Ook in het Vechtdal heeft Forum voor Democratie bij de provinciale verkiezingen flink gewonnen, maar toch heeft het niet zo huisgehouden als in andere gemeenten in Overijssel. De winst bleef relatief beperkt, doordat zowel in Ommen, Dalfsen als Hardenberg het CDA veruit de grootste partij blijft. De agrarische achtergrond van de christen-democraten geeft daarin traditioneel de doorslag.

 • 21 Maart 2019 om 16:58

Henk Meulink (CDA) uit Hardenberg balanceert tussen wel of geen plek in provinciale politiek

Voor Henk Meulink uit Hardenberg belooft de verkiezingsontknoping toch een spannende te worden. Het zittende CDA-Statenlid was als tiende op de lijst verkiesbaar, terwijl zijn partij uiteindelijk negen van de huidige elf zetels wist over te houden. Voorkeurstemmen helpen hem juist in het zadel, of stoten hem uit de provinciale politiek.

 • 21 Maart 2019 om 12:33

β€˜Vechtslinger’ moet nieuwe toeristen lokken Γ©n het seizoen verlengen

Nog meer toeristen naar het Vechtdal lokken en ze nog meer bieden. Mensen met- en zonder een beperking. Dat is het doel van de Vechtslinger, die gisteren met een feestelijke aftrap werd geopend. Drie lokale ondernemers uit Rheeze/Diffelen bundelden hun krachten en kwamen tot het allereerste project van ‘Zorgeloos Vechtdal'. Het nieuwe logo is onthuld, de champagne ontkurkt en de ondernemers zijn er klaar voor. Een nieuw arrangement voor toeristen is een feit, of ze nou wel of geen beperking hebben.

 • 21 Maart 2019 om 05:36

Stembus bij station Hardenberg lokt stemmers

Ronk, ronk, ronk. De diesel van een grote touringcar laat al sinds vanmorgen 7.00 uur van zich horen op het Stationsplein in Hardenberg. Het is de stembus, de 41e plek in de gemeente Hardenberg waar het wapen van de kiezer kan worden gehanteerd.

 • 20 Maart 2019 om 16:37

Eigenaren de Klashorst hoopvol: de das zit na uitspraak rechter uitbreiding camping niet meer dwars

Hoopvol zijn Martin (49) en Herma (48) Overweg, de eigenaren van natuurkampeerterrein De Klashorst in Diffelen. Is er na de uitspraak van de rechtbank Overijssel een einde gekomen aan de stress en kunnen zij zich eindelijk richten op de uitbreiding van hun kampeerterrein?

 • 20 Maart 2019 om 10:00

Hielke (21) uit Hardenberg wil voorzitter CDJA worden: β€˜Bij het CDA zijn veel uitdagingen’

Voorzitter worden van de politieke jongerenorganisatie van het CDA. De 21-jarige Hielke Onnink uit Hardenberg doet een gooi naar het voorzitterschap van het CDJA en stort zich over twee weken in zijn campagne. Vijf vragen aan deze student.

 • 20 Maart 2019 om 08:46

Vier zitmaaiers gestolen in buitengebied Hardenberg

In het buitengebied van de gemeente Hardenberg zijn vier zitmaaiers gestolen. De machines stonden in schuren waarvan de deuren werden opengebroken, of waren vastgezet met kettingen die werden vernield. De diefstallen zijn allemaal gepleegd tussen zaterdag en maandag.

 • 19 Maart 2019 om 16:54

Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

 • 19 Maart 2019 om 15:57

Begrafenisvereniging Gramsbergen verkoopt mortuarium en stopt

Na zeventig jaar wordt de begrafenisvereniging ‘De Laatste Eer’ in Gramsbergen opgeheven. Dat voornemen legt de vereniging voor aan de circa 1750 leden, die het laatste woord hebben tijdens de algemene ledenvergadering op woensdag 27 maart.

 • 19 Maart 2019 om 10:00

Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de β€˜stofzoeger’

Everth (61) en Frenske (61) Visscher uit Dedemsvaart veroverden zaterdagavond de harten van Nederland, met hun poging om van een eeuwenoud en vervallen kasteel in Frankrijk een bed and breakfast te maken. Meer dan 1,5 miljoen mensen zagen het geklungel met de taal, de strijd tegen houtworm en het gehaast om de eerste gasten te ontvangen. Maar ook een ongebreideld positivisme van de nieuwbakken kasteelheer om van het avontuur een goed einde te maken. ,,Die satellietschotel? Die staat er inmiddels. Net als de wasmachine.”

 • 19 Maart 2019 om 08:00

Geboren en getogen Hardenberger Onnink wil voorzitter CDJA worden

Geboren en getogen Hardenberger Hielke Onnink (21) doet een gooi naar het landelijke voorzitterschap van de politieke jongerenorganisatie van het CDA, het CDJA.

 • 18 Maart 2019 om 14:32

Bezoek minister Hoekstra aan Zwolle, Hardenberg, Kampen, IJsselmuiden en Hasselt definitief afgezegd

Het bezoek van minister Wopke Hoekstra aan Hardenberg, Hasselt, IJsselmuiden en Kampen gaat niet door. Dat heeft me maken met de schietpartij in Utrecht eerder vandaag, waar mogelijk een terroristisch motief aan verbonden is.

 • 18 Maart 2019 om 13:19

Bezoek minister Hoekstra aan Zwolle, Hardenberg, Kampen, IJsselmuiden en Hasselt voorlopig afgezegd

Het bezoek van minister Wopke Hoekstra aan Hardenberg, Hasselt, IJsselmuiden en Kampen lijkt niet door te gaan. Zijn bezoek is voorlopig opgeschort vanwege de schietpartij in Utrecht eerder vandaag, waar mogelijk een terroristisch motief aan verbonden is.

 • 18 Maart 2019 om 13:19

Centrum van Hardenberg krijgt facelift dankzij drie Stadscheques

Het centrum van Hardenberg ondergaat de komende maanden een facelift dankzij drie initiatieven. De initiatiefnemers kunnen aan de slag met hun kleinschalige plannen dankzij een cheque van de provincie Overijssel, met voor elk project 2500 euro.

 • 18 Maart 2019 om 07:00

Hulpverleners in het Vechtdal stappen uit Rode Kruis en richten eigen club op: β€˜Het werd te commercieel’

Een aantal fanatieke EHBO’ers uit het Vechtdal was het zat, de bemoeienis van het landelijke Rode Kruis. Ze richtten een eigen EHBO-vereniging op. ,,Omdat we plezier en motivatie terug wilden.’'

 • 17 Maart 2019 om 19:00
❌