[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019de Stentor - Hardenberg e.o.

Stuw De Haandrik opgekikkerd voor tweede eeuw

Stuw De Haandrik is na een ingrijpende restauratie weer in gebruik. Ter herinnering aan deze unieke klus, waarbij de gehele stuw voor het eerst sinds de opening een eeuw geleden werd drooggelegd, plaatste waterschap Vechtstromen een herinneringsbordje op een van de muren. Leuk voor de mensen die dit waterbouwkundig erfgoed over pakweg honderd jaar weer mogen opknappen. ‘Al meer dan 100 jaar veiligheid langs de Vecht', staat er als eerbetoon aan deze ‘oude dame’, zoals de medewerkers van Vechtstromen hun paradepaardje betitelen.

 • 22 Januari 2019 om 19:30

Celstraffen voor steekincident in Hardenberg na diefstal van telefoon

Een gevecht op straat in Hardenberg na de diefstal van een telefoon leidde vorig jaar zomer tot een ernstig steekincident. Drie verdachten werden dinsdag veroordeeld voor hun aandeel in het geweld. Ze zijn vrijgesproken van het neersteken van het slachtoffer.

 • 22 Januari 2019 om 16:37

Combibaan Gramsbergen gaat vanmiddag open

Vanaf 16.00 uur kunnen schaatsliefhebbers terecht op de Combibaan in Gramsbergen. Dit meldt het bestuur van de ijsbaan op Twitter.

 • 22 Januari 2019 om 13:36

Mogelijk toch zonnepark van 1,7 hectare in Lutten

Eind vorig jaar leek er een kink in de kabel te komen. CDA en ChristenUnie hadden moeite met het gebruik van landbouwgrond voor de aanleg van zonneparken. Het was onzeker of zeven plannen in de gemeente Hardenberg wel gerealiseerd konden worden, waaronder het vergevorderde initiatief van Lutten Levert. Uiteindelijk stemde de raad toch unaniem voor het duurzaamheidsprogramma.

 • 22 Januari 2019 om 09:06
Ouderde Stentor - Hardenberg e.o.

Ruim 18.000 bezoekers voor vakbeurs De Groene Sector

De twintigste editie van De Groene Sector Vakbeurs heeft dit jaar 18.169 bezoekers betrokken. Dat zijn er ruim 500 meer dan vorig jaar, laat de organisatie weten.

 • 21 Januari 2019 om 16:03

Hardenbergse fotografe in de race voor felbegeerde prijs

‘Wat hebben we hier?’. Dat is de vraag die bruidsfotografe Maureen van Dijk (37) uit Hardenberg zichzelf op elke bruiloft stelt. De manier om haarzelf te dwingen met een creatief oog naar de situatie voor haar te kijken en zo het perfecte plaatje te schieten. Met resultaat, want haar foto is genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2019.

 • 20 Januari 2019 om 16:00

G-parade Gramsbergen scoort bij Kern met Pit

Met de vorig jaar in juli gehouden G-parade heeft Gramsbergen zaterdag de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit in de provincie Overijssel gewonnen. De vaartocht voor mensen met een beperking werd twee jaar terug vanwege het slechte weer afgelast, vorig zomer ging het wel door. ,,We zaten niet bij de pakken neer en toonden ons een kern met pit.”

 • 20 Januari 2019 om 15:55

Verrotte kanaalbruggen bij Gramsbergen gesloopt en vervangen

De sloop en nieuwbouw van de gebrekkige Kieftbrug en de Beltmansbrug over het Afwateringskanaal nabij Gramsbergen gaat zo'n 1,2 miljoen euro kosten. De twee nieuwe oversteken moeten als het aan de gemeente Hardenberg en waterschap Vechtstromen ligt op uiterlijk 1 september gerealiseerd zijn.

 • 20 Januari 2019 om 10:19

Dimence werkt met Skype-psychiater in India: geniaal of gek?

Een behandeling bij een Nederlandstalige psychiater in India, via Skype. Het klinkt surrealistisch, maar ggz-instelling Dimence met vestigingen in onder meer Zwolle, Deventer en Hardenberg is er sinds kort mee begonnen. Volgens de zorgorganisatie is het één van de oplossingen om het schreeuwende tekort aan psychiaters te lijf te gaan.

 • 19 Januari 2019 om 20:00

Bijna 80 Overijsselse vrijwilligers en -clubs maken kans op 1000 euro

Duizend euro kunnen genomineerde vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Overijssel winnen. Op acht februari worden de winnaars van de Vrijwilligersprijs Overijssel bekendgemaakt in het Provinciehuis in Zwolle. Stemmen voor de publieksprijs is nog mogelijk.

 • 19 Januari 2019 om 11:34

Hardenberg en Ommen starten proef voor inwoners met financiΓ«le problemen

De gemeente Hardenberg is samen met de gemeente Ommen, Vechtdal Wonen, Zilveren Kruis en Vitens een nieuw project gestart: ‘Voor Elkaar!’. Het doel van dit project is hulp bieden aan inwoners met een betalingsachterstand.

 • 18 Januari 2019 om 16:24

Provincie toch niet naar Raad van State om gaswinning Hardenberg

De provincie Overijssel gaat het instemmingsbesluit voor gaswinning bij Hardenberg toch niet aanvechten. De provincie heeft besloten om niet naar de rechter te gaan, omdat het besluit niet in strijd is met wet- en regelgeving.

 • 18 Januari 2019 om 14:25

Attractiepark Slagharen krijgt nieuwe directie

Wouter Pops volgt Wouter Dekkers op als 'general manager’ van Attractie- & Vakantiepark Slagharen. De Parques Reunidos-groep waar het attractiepark onder valt heeft Wouter Dekkers aangesteld als general manager van haar jongste aankoop, het grote waterpark Tropical Islands in het Duitse Krausnick-Groß Wasserburg, nabij Berlijn.

 • 18 Januari 2019 om 14:15

NAM 'klaar’ met opruimen lekkage in Collendoorn, maar buurt blijft argwanend

De NAM is klaar met het opruimen van een kuub weggelekte ontzwavelingsvloeistof bij de gaswinningslocatie Collendoornerveen. In een informatiebrief aan omwonenden meldt de Nederlandse Aardolie Maatschappij dat de exacte oorzaak nog niet is achterhaald, maar dat ondertussen afvoeren worden gecheckt en kleppen vervangen. De buurtvereniging volgt de situatie met argusogen.

 • 18 Januari 2019 om 08:00

Hennepafval gedumpt in Collendoorn

Op een parkeerplaats in Collendoorn is afval gedumpt. Ongeveer twintig vuilniszakken met afval afkomstig van een hennepkwekerij werden achtergelaten.

 • 17 Januari 2019 om 17:46

Wolf in 2019 al vier keer gemeld in Overijssel, zeven schapen aangevallen

De wolf blijft, evenals vorig jaar, ook in het nieuwe jaar flink actief in Overijssel. Er zijn al vier schadevergoedingen voor gebeten schapen aangevraagd. Dat gebeurde in Heino, Dalmsholte, Bergentheim en Beerzerveld. Het gaat in totaal om zeven schapen. Uit andere delen van het land zijn nog geen meldingen gedaan.

 • 17 Januari 2019 om 12:43

Nederlander (26) verongelukt bij autoreparatie in Nordhorn

Een 26-jarige Nederlandse man is woensdagavond verongelukt in zijn woonplaats Nordhorn. Hij was op een privéterein op de Brandenburgerstrasse bezig met de reparatie van een auto van zijn buurman toen het noodlot toesloeg.

 • 17 Januari 2019 om 10:30

Overvallers onderschatten weerstand van senioren: β€˜Het zijn vaak jongens met een zeer kort lontje’

Woningovervallers die het gemunt hebben op ouderen, onderschatten vaak de weerstand die senioren bieden. Bovendien overschatten ze de buit. Daardoor zijn woningovervallen relatief vaak gewelddadig, zo stellen deskundigen naar aanleiding van meerdere incidenten in deze regio.

 • 17 Januari 2019 om 06:02

Overvallers onderschatten weerstand van senioren: β€˜Het zijn meestal jongens met een zeer kort lontje’

Woningovervallers die het gemunt hebben op ouderen, onderschatten vaak de weerstand die senioren bieden. Bovendien overschatten ze de buit. Daardoor zijn woningovervallen relatief vaak gewelddadig, zo stellen deskundigen naar aanleiding van meerdere incidenten in deze regio.

 • 17 Januari 2019 om 06:02

Een overval op een bejaarde, wie doet zoiets?

Grof geweld, een slachtoffer hulpeloos alleen opgesloten in een kast. Deze regio is de laatste maanden opgeschrikt door meerdere gewelddadige woningovervallen op ouderen. Telkens rijst de vraag: wie doet zoiets?

 • 17 Januari 2019 om 06:02
❌