[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2018de Stentor - Hardenberg e.o.

Viskramen gered bij nachtelijke brand in Dedemsvaart

Een brand bij visspecialist Kosse heeft afgelopen nacht voor opschudding gezorgd aan de Langewijk in Dedemsvaart. De schade is flink, maar dankzij een alerte buurman en snel ingrijpen van de brandweer bleef groter leed bespaard.

 • 24 September 2018 om 06:57
Ouderde Stentor - Hardenberg e.o.

Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsbergen

Deelnemers en kijkers die zich willen voorbereiden op de tweede editie van de Dirty Monkey Run - morgen in Gramsbergen - kunnen een gratis app op hun mobieltje installeren waarop alle hindernissen zijn te zien. ,,Die app is sinds deze week in de lucht. Je kunt de route bekijken en de bijna vijftig hindernissen afzonderlijk aanklikken. Ook staan er 'tips and tricks' op en nog veel meer info'', zegt medeorganisator Arjen Sibon enthousiast.

 • 22 September 2018 om 14:50

Schuurbrand in Dedemsvaart

Een schuur aan de Verlengde Elfde Wijk in Dedemsvaart is vanochtend vroeg compleet uitgebrand. Niemand raakte gewond.

 • 21 September 2018 om 08:09

Wel kraanvogels gespot in natuurgebied Engbertsdijksvenen maar geen kuikens

In ons land is dit jaar een recordaantal broedende kraanvogels geteld, maar het broedresultaat valt tegen. Dat meldt Vogelbescherming Nederland. Twee van de 32 broedparen van de bedreigde vogel zaten in natuurgebied Engbertsdijksvenen bij Kloosterhaar in de gemeente Hardenberg.

 • 20 September 2018 om 14:08

Toename ongevallen springkussens: hier moet je op letten

Het aantal aantal ongelukken met springkussens neemt toe. Verhuurders en exploitanten gaan te laks met de veiligheidsvoorschriften om. En er zijn springkussens in omloop die niet veilig genoeg zijn. In Emmen ging het in juli nog mis, omdat het springkussen omviel.

 • 20 September 2018 om 07:26

Camera's meten effect 'intelligente' Hardenbergse rotonde

De gemeente Hardenberg doet deze week een proef met camera's op een rotonde om de veiligheid van fietsers te vergroten. Verslaggever Benny Koerhuis stapte op de fiets en testte de rotonde.

 • 20 September 2018 om 00:46

Overvolle bussen naar Deltion Zwolle: Jos (18) moet zeven volle bussen lang wachten

De bussen naar Deltion in Zwolle zitten vaak bomvol, waardoor studenten lang staan te wachten. Jos Olsman (18) doet er twee uur over om van zijn huis in Hardenberg naar school te komen, iets dat hij in drie kwartier zou moeten kunnen doen. Een dagelijks probleem voor duizenden studenten van Deltion. ,,Je stapt in de hel."

 • 19 September 2018 om 06:00

HHC Hardenberg verliest nipt voor eigen publiek oefenduel tegen FC Groningen

HHC Hardenberg heeft in een oefenwedstrijd met 0-1 verloren van FC Groningen. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten incasseerde vlak voor rust de enige treffer van de wedstrijd.

 • 19 September 2018 om 08:14

Hardenberg wil binnen vier jaar aanpak illegale bewoning huisjes

Hardenbergers die permanent in vakantiehuisjes wonen, krijgen nog eens vier jaar extra uitstel voordat ze daar mee moeten stoppen. In die periode wil de gemeente in samenwerking met de provincie zorgen voor maatwerk per recreatiepark. Ondertussen wil Hardenberg wel handhavend optreden tegen overlast die wordt veroorzaakt bij permanente bewoning door arbeidsmigranten en mensen met sociale problematiek.

 • 19 September 2018 om 06:00

Overvolle bussen naar Deltion Zwolle: 'Je stapt in de hel'

De bussen naar Deltion in Zwolle zitten vaak bomvol, waardoor studenten lang staan te wachten. Jos Olsman (18) doet er twee uur over om van zijn huis in Hardenberg naar school te komen, iets dat hij in drie kwartier zou moeten kunnen doen. Een dagelijks probleem voor duizenden studenten van Deltion. ,,Je stapt in de hel."

 • 19 September 2018 om 06:00

Al 146 handtekeningen voor beter licht fietspad door Dedemsvaarts bos

De petitie voor betere verlichting van het fietspad door het Zuiderbos in Dedemsvaart is al 146 keer ondertekend. Vanavond bood initiatiefnemer Gerrit Hartholt de petitie aan de Hardenbergse raadsleden aan.

 • 18 September 2018 om 21:52

Zwolse student maakt olifant van spijkerbroeken

Apetrots is Jasmijn Timmermans (20) op haar creatieve creatie. Ze heeft niet van een mug, maar van 275 oude spijkerbroeken een olifant gemaakt.

 • 18 September 2018 om 11:26

Provincie Overijssel reageert op bizarre inhaalactie op N36

De maatregelen die zijn getroffen om de N36 veiliger te maken, zijn ‘geen schijnmaatregelen die maar weinig tot geen effect hebben’. Dat stelt het College van Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Overijssel, in beantwoording op vragen van de PVV.

 • 17 September 2018 om 19:29

Minderjarige woningovervaller Hardenberg ook verdacht van drie overvallen in Drenthe

Een 16-jarige jongen uit de gemeente Hoogeveen die verdacht wordt van het plegen van een woningoverval in Hardenberg wordt ook gelinkt aan drie overvallen in Drenthe. Mogelijk wordt de tiener van nog meer delicten verdacht.

 • 17 September 2018 om 15:32

Afval scheiden nog niet hoog op prioriteitenlijst sportclubs in Hardenberg

PvdA Hardenberg opperde afgelopen vrijdag in deze krant bij monde van gemeenteraadslid Rein Jonkhans dat bij sportclubs het afval ook gescheiden ingezameld dient te worden.

 • 17 September 2018 om 07:00

Verdwaalde pony met brandslangen uit vaart bij Slagharen gehaald

Brandweer Slagharen heeft vanmorgen een pony gered uit een vaart. Het dier was niet in staat om op eigen kracht weer op de kant te klimmen. Omdat het zich niet liet vangen werd het met hulp van brandslangen een kant op gedreven.

 • 16 September 2018 om 14:05

Politie roept hulp in van horeca in strijd tegen lachgas

De politie in het Vechtdal wil in gesprek met horecagelegenheden om de verkoop van lachgas tegen te gaan. Steeds meer jongeren experimenteren met lachgas, zegt de politie, en het was bij diverse zomerfeesten in de regio verkrijgbaar bij of in de horeca.

 • 15 September 2018 om 06:00

Hardenbergse kopschopper moet tΓ³ch de cel in van de rechter

Een ruzie op straat in Hardenberg liep uit de hand toen het slachtoffer na een trap tegen het hoofd roerloos op de grond bleef liggen. De 21-jarige verdachte kreeg vrijdag 62 dagen cel opgelegd, waarvan zestig dagen voorwaardelijk.

 • 14 September 2018 om 12:34

Gemeente Hardenberg wijst plan voor herbouw oliemolen in Brucht af

De gemeente Hardenberg wijst een plan voor herbouw van een verdwenen oliemolen met daarbij een horecagelegenheid in Brucht af.

 • 13 September 2018 om 16:55

'Ook gescheiden afvalinzameling bij sportclubs in Hardenberg'

Bij diverse sportclubs in de gemeente Hardenberg zijn rookverboden ingesteld, worden schenktijden voor de verkoop van alcohol gehanteerd en liggen voor de jeugd naast de kroketten ook gezonde bananen in de kantines. Is het dan niet wat vreemd dat al het afval dat in clubhuizen wordt ingezameld bij de meeste verenigingen in één grote container belandt?

 • 13 September 2018 om 16:16
❌