[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 December 2018de Stentor - Kampen e.o.

Buurt foetert over fietsflat in toekomstig park bij station Kampen

Een oplossing voor de wateroverlast, veel groen en slechts 300 parkeerplekken. Het definitieve plan voor Bolwerk Buitenwacht is prima, vinden betrokkenen. Of toch niet? Plots duikt een fietsenflat op tegenover station Kampen.

 • 14 December 2018 om 06:17

β€˜Pak illegaal vuurwerk aan met dwangsommen’

Politie en burgemeesters onderzoeken of ze preventief dwangsommen kunnen opleggen aan handelaren in illegaal vuurwerk, om zo herhaling te voorkomen. Bort Koelewijn, burgemeester van Kampen, is enthousiast.

 • 14 December 2018 om 06:00
Gisteren β€” 13 December 2018de Stentor - Kampen e.o.

Carbidprotest Kampen schot in de roos: op 54 (!) plekken mag je rond de jaarwisseling knallen

Tijdens de jaarwisseling mogen melkbusschieters in Kampen maar op een beperkt aantal plekken hun gang gaan, maar wel op een groter aantal plekken dan burgemeester Bort Koelewijn aanvankelijk voor ogen stond. Geen 34 maar 54 plekken worden er aangewezen.

 • 13 December 2018 om 22:43

Gemist? Man komt om bij brand. En: politie belt bij 400 adressen aan vanwege illegaal vuurwerk

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van donderdag 13 december.

 • 13 December 2018 om 21:59

Het vriest: met deze tips krijg je je autoruiten snel ijsvrij!

De temperatuur duikt vannacht weer onder het vriespunt en dus is er een grote kans dat je morgenochtend je autoruiten moet krabben. Geen zin in lang krabben? Lees deze tips en bespaar jezelf een boel tijd, ergernis en een dikke boete.

 • 13 December 2018 om 20:00

Opnieuw steun voor Kamper dansgezelschap Vuur & Vlam

Stichting Vuur & Vlam Produkties in Kampen krijgt de komende twee jaren opnieuw financiële steun van de provincie Overijssel. In totaal kan het dansgezelschap 100.000 euro tegemoet zien. Het geld moet Vuur & Vlam in staat stellen de organisatie verder te ontwikkelen.

 • 13 December 2018 om 14:51

Ondernemers willen af van belasting voor gebruik gemeentelijke grond in Kampen

De Ondernemersvereniging Kampen (OVK) wil af van de precariobelasting voor evenementen. Dat heeft voorzitter Fré Helleman deze week gezegd in een gesprek met burgemeester Bort Koelewijn.

 • 13 December 2018 om 06:25
Ouderde Stentor - Kampen e.o.

Gemist? Overlast door daklozen bij station Deventer, Apeldoorns gezin moet opnieuw eigen huis uit

Ben je niet toegekomen om het regionale nieuws uit Oost-Nederland te volgen? Geen zorgen! Wij hebben het belangrijkste nieuws van woensdag 12 december voor je op een rijtje gezet.

 • 12 December 2018 om 22:00

Zo zie je de grootste sterrenregen het best in eigen tuin

Op een donker plekje omhoog kijken; dat moet in de nacht van donderdag op vrijdag genoeg zijn om iets van de Geminiden te zien, de grootste sterrenregen van dit jaar in Nederland.

 • 12 December 2018 om 19:30

Verzamelstress in kantine van DOS Kampen

‘Die moet ik nog!’ Het is woensdagmiddag een veel gehoorde kreet in de kantine van voetbalclub DOS Kampen. In de stad heerst namelijk verzamelstress.

 • 12 December 2018 om 16:20

Grens voor β€˜treintrillingen’ hoger in Stationskwartier Kampen

De grenswaarden voor trillingen door treinverkeer op bouwkavels in het Stationskwartier worden verhoogd. Dat is volgens verantwoordelijk wethouder Albert Holtland nodig om woningbouw in het zuidelijk deel van de wijk mogelijk te maken.

 • 12 December 2018 om 12:11

Veilig schieten met carbid-campagne: β€˜Een goede BOCK heeft ballen’

Regio IJsselland haakt aan bij een campagne voor veiliger schieten met carbid. Die draait vooral om het schieten met een bal in plaats van een deksel. De veiligheidsregio's Drenthe, Groningen en Friesland gingen IJsselland voor met Wie is de BOCK?

 • 12 December 2018 om 12:01

Kampen scherpt evenementenbeleid aan

De evenementen Sail Kampen en Kerst in Oud Kampen kunnen vanaf 2021 niet meer rekenen op gegarandeerde gemeentelijke subsidies. De aanvragen hiervoor zullen vanaf dan worden gewogen in samenhang met die voor andere evenementen in de stad. Dit is een van de besluiten die burgemeester en wethouders deze week hebben genomen om vernieuwing te stimuleren en de kwaliteit van evenementen en de organisatie er omheen te verbeteren.

 • 12 December 2018 om 11:38

Thuiszorg Zorg+Geluk moet werk in Zwolle, Harderwijk en IJsselmuiden stilleggen vanwege risico's

Thuiszorginstelling Zorg+Geluk in Zwolle, IJsselmuiden en Harderwijk moet alle cliënten overdragen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd tikte de instelling al meerdere keren op de vingers over tekortkomingen en ziet nog altijd geen verbetering. Er is geen vertrouwen dat meer tijd soelaas biedt, dus wordt de instelling verplicht om de overgebleven vijf cliënten elders onder te brengen.

 • 12 December 2018 om 10:47

Metamorfose voor gebied rond randmeren: β€˜Meer recreatiemogelijkheden’

Het gebied rond de randmeren tussen Gooimeer en Ketelmeer krijgt de komende jaren een flinke opknapbeurt, waardoor het een trekpleister voor recreanten van alle leeftijden moet worden. Het moet uitgroeien tot het grootste ononderbroken vaargebied van Nederland van 80 kilometer lang.

 • 12 December 2018 om 08:16

Kerst in Oud Kampen kijkt nog eens naar veiligheidsplan, Dickens Deventer wacht af

De aanslag op de kerstmarkt in Straatsburg is voor Kerst in Oud Kampen aanleiding met gemeente en hulpdiensten in gesprek te gaan over het veiligheidsplan. De organisatie van het Dickens Festijn wacht af of de overheden met aanvullende adviezen of maatregelen komen.

 • 12 December 2018 om 09:39

Kerst in Oud Kampen kijkt nog eens naar veiligheidsplan

De aanslag op de kerstmarkt in Straatsburg is voor Kerst in Oud Kampen aanleiding met gemeente en hulpdiensten in gesprek te gaan over het veiligheidsplan.

 • 12 December 2018 om 09:39

Petitie Kamper melkbusschutters al meer dan 1000 keer ondertekend

De petitie van melkbusschutters in Kampen is in drie dagen tijd al meer dan duizend keer ondertekend. De schutters pleiten voor meer plekken waar tijdens de jaarwisseling met carbid mag worden geschoten.

 • 12 December 2018 om 08:40

Van Ketelmeer tot Gooimeer: β€˜Randmeren straks één groot recreatiegebied’

De randmeren tussen Gooimeer en Ketelmeer moeten uitgroeien tot het grootste ononderbroken vaargebied van Nederland. Ook de gemeenten Bunschoten, Eemnes en Nijkerk doen mee aan grootschalige promotie van het 80 kilometer lange gebied.

 • 12 December 2018 om 08:16

Oost-Nederland flirt met de Britten

Terwijl de Britse premier May steun zoekt voor haar brexitdeal, lonkt Oost-Nederland naar tientallen Britse bedrijven. Concreet heeft het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU dit jaar al 63 banen in de provincies Gelderland en Overijssel opgeleverd.

 • 11 December 2018 om 23:11
❌