[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Kampen e.o.

Vitens waarschuwt voor extreem waterverbruik: β€˜Een dun straaltje water uit de kraan, dat willen we niet’

Het zwembadje tot de nok vol, na het zonnen een koude douche en ’s avonds nog even met de tuinslang langs de planten. Het is op warme dagen allemaal vanzelfsprekend in Nederland. Maar hoe lang nog? Het waterverbruik stijgt ieder jaar, terwijl iedere druppel schoon drinkwater energie kost. Vitens trekt aan de bel vanwege extreem waterverbruik. De Stentor volgde op de productielocatie in Zwolle de weg die ons drinkwater aflegt.

 • 23 Augustus 2019 om 07:23

Aantal meldingen kindermishandeling en huiselijk geweld stijgen in Kampen, gemeente moet extra lappen

Het aantal meldingen en adviezen over kindermishandeling, huiselijk geweld en (ex)partner geweld, zijn in de eerste drie maanden van dit jaar fors gestegen in de gemeente Kampen. Ging het vorig jaar nog om 49 meldingen in het eerste kwartaal, dit jaar is het aantal opgelopen tot 82.

 • 23 Augustus 2019 om 06:00

Gemist? N50 dicht op β€˜zwarte zondag’ vanwege triathlon, celstraf voor topman Biodiesel Kampen

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van donderdag 22 augustus.

 • 22 Augustus 2019 om 22:00

Zwolse scouting-jeugdleider (40) beschuldigd van aanranding 10-jarig jongetje uit Kampen

Een voormalige jeugdleider van een scoutinggroep in Kampen zou op een zomerkamp in Dronten een 10-jarige jongen hebben aangerand. P. H. (40) uit Zwolle hoorde hiervoor voor de rechtbank in Zwolle 270 dagen gevangenisstraf tegen zich eisen.

 • 22 Augustus 2019 om 19:22

Edink draait gewoon weer door na loodsbrand IJsselmuiden

Overslagbedrijf Edink heeft donderdag de werkzaamheden weer opgestart, nadat woensdagavond een loods op het terrein langs de Spoorstraat in IJsselmuiden compleet in vlammen is opgegaan. ,,We kunnen doordraaien, maar wel met gebreken’’, aldus directeur Jan Edink.

 • 22 Augustus 2019 om 18:00

Vergulde haan Bovenkerk tijdelijk in stadhuis Kampen

Normaal is die voor de meeste mensen alleen van een grote afstand te zien, maar de komende weken is de haan van de toren van de Bovenkerk in Kampen van dichtbij te bekijken. In de hal van het stadhuis van de gemeente Kampen, wel te verstaan.

 • 22 Augustus 2019 om 16:22

Kamper Biodiesel-baas Cees B. moet 20 maanden de cel in

Eigenaar Cees B. (51) van Biodiesel Kampen is veroordeeld tot dertig maanden gevangenisstraf waarvan 10 voorwaardelijk, wegens valsheid in geschrifte en witwassen. Zijn vrouw Janine B. (47) kreeg een werkstraf van 240 uur voor fraude en witwassen. Biodiesels financieel directeur Jan de M. (54) uit Kampen werd vrijgesproken en boekhouder Edwin K.S. (52) uit Wijhe kreeg een taakstraf van 160 uur.

 • 22 Augustus 2019 om 13:42

Biodiesel-baas Cees B. uit Kampen veroordeeld tot 2,5 jaar cel

Eigenaar Cees B. (51) van Biodiesel Kampen is veroordeeld tot dertig maanden gevangenisstraf wegens valsheid in geschrifte en witwassen. Zijn vrouw Janine B. (46) kreeg een werkstraf van 240 uur voor fraude en witwassen. Biodiesels financieel directeur Jan de M. (54) uit Kampen werd vrijgesproken en boekhouder Edwin K.S. (52) uit Wijhe kreeg een taakstraf van 160 uur.

 • 22 Augustus 2019 om 13:42

Aantal Burendagactiviteiten in Overijssel richting 600

Het aantal zogenaamde Burendagactiviteiten in Overijssel gaat richting 600. Dat melden organisatoren Oranjefonds en Douwe Egberts. Burendag werd in 2006 in het leven geroepen om buren dichter bij elkaar te brengen en valt dit jaar op 28 september.

 • 22 Augustus 2019 om 13:22

N50 zondag afgesloten vanwege Triathlon Noordoostpolder: ruim baan fietsers, vakantieverkeer moet omrijden

De N50 is aanstaande zondag afgesloten voor verkeer. Tussen Ens en Emmeloord verandert de autoweg in een fietsparcours voor de Triathlon Noordoostpolder. En dat op ‘zwarte zondag’ van Oost-Nederland. Uniek, want dat gebeurde niet eerder.

 • 22 Augustus 2019 om 06:00

Gemist? Omstreden megastal in MariΓ«nheem te koop gezet en wakeboarders scheuren door de grachten van Giethoorn

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van woensdag 21 augustus.

 • 21 Augustus 2019 om 21:59

Loods van overslagbedrijf stort in bij grote brand op industrieterrein IJsselmuiden

In een loods op het industrieterrein van IJsselmuiden is woensdag aan het begin van de avond brand uitgebroken. De loods van overslagbedrijf Edink brandde volledig uit. De oorzaak van de brand is daardoor vermoedelijk niet meer te achterhalen.

 • 21 Augustus 2019 om 18:24

Stresstest moet toekomstige wateroverlast in de gemeente Kampen in beeld brengen

Nog voor het einde van dit jaar moet duidelijk zijn waar bij een grote hoosbui wateroverlast in de gemeente Kampen kan ontstaan. Hiervoor is een zogenoemde ‘stresstest’ nodig, waarbij buien in theorie worden nagebootst en doorberekend.

 • 21 Augustus 2019 om 18:55

Gezocht: 500 deelnemers voor Groot Nederlands Bevrijdingskoor

Het Groot Nederlands Bevrijdingskoor zoekt maar liefst vijfhonderd deelnemers, ook uit deze regio. Er zal meerdere malen worden gerepeteerd in Hardenberg en Nunspeet en één van de drie landelijke optredens vindt plaats op 16 mei 2020 in Bovenkerk Kampen.

 • 21 Augustus 2019 om 13:50

Zeven dieven niet meer welkom in Kamper winkels sinds start collectieve vuist ondernemers tegen diefstallen

Sinds de start van het collectieve winkelverbod onder winkeliers in Kampen, heeft de politie zeven winkelverboden opgelegd aan winkeldieven. Die zijn in alle 25 aangesloten winkels een jaar lang niet meer welkom. Twee van de zeven winkelverboden zijn opgelegd aan bewoners van het asielzoekerscentrum in Dronten, zegt burgemeester Bort Koelewijn.

 • 21 Augustus 2019 om 11:59

Het wordt opnieuw bloedheet in Oost-Nederland, derde hittegolf in aantocht

Voor de derde keer deze zomer is kans op een regionale hittegolf. Vanaf morgen komt de temperatuur in een deel van Oost-Nederland dagelijks boven de 25 graden uit. Van zaterdag tot en met maandag kan het in het oosten 30 graden of meer worden. De kans op een regionale hittegolf is momenteel 60 procent.

 • 21 Augustus 2019 om 11:51

Vierhonderdste transport vanuit de Posthal naar RoemeniΓ«

Al 399 keer vertrok er een vrachtwagen met (hulp)goederen vanuit de Jan Posthal aan de Ambachtsstraat naar het Roemeense Georgheni. ,,Honderd kuub goederen, meubels ongeveer 80 procent. En dan nog eens twintig procent kleinere spullen’’, weet voorzitter Jan Kattenberg van de stichting Helpende Hand aan Roemenië.

 • 21 Augustus 2019 om 09:46

Vuur in de jarige Broederband Kampen heviger dan ooit

Het had weinig gescheeld of muziekvereniging De Broederband in Kampen had niet meer bestaan als zelfstandige vereniging. Het zoveelste slachtoffer van de landelijk tanende belangstelling voor de amateur blaasmuziek. Maar een afgeketste fusie met zustervereniging Stedelijk Orkest in 2014 wakkerde het vuur in de vereniging heviger aan dan ooit. Met resultaat. Dit jaar viert De Broederband haar 125-jarig bestaan, als oudste amateurmuziekvereniging van Kampen.

 • 21 Augustus 2019 om 06:00

Gemist? We botsten steeds vaker op wild. En: twijfel over β€˜wietactie’ politie in Hasselt

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van dinsdag 20 augustus.

 • 20 Augustus 2019 om 21:59

Rick en Lilian uit Kampen halen met β€˜kubusmarathon’ 1500 euro op voor onderzoek naar kinderkanker

Het is ze gelukt. Rick Hamburger uit IJsselmuiden en Lilian van den Brink uit Kampen losten 24 uur achter elkaar Rubiks kubussen op. Daarmee hebben ze ruim 1500 euro voor onderzoek naar kinderkanker opgehaald.

 • 20 Augustus 2019 om 17:22
❌