[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 16 Januari 2018de Stentor - Kampen e.o.

BOEi laat zich niet opjagen nu sloophamer dreigt voor paupervilla Kampen

Erfgoedontwikkelaar BOEi laat zich niet opjagen door de gemeente Kampen. Het is onnodig om nu druk op de ketel te zetten, terwijl de discussie over de toekomst van de villa aan de Bovenhavenstraat al vijftien jaar duurt. Dat vindt BOEi-projectleider Paul Scholten.

 • 16 Januari 2018 om 18:26

Gemeente Kampen doet aangifte na zeer grote zwembadbrand

De gemeente Kampen gaat aangifte doen van brandstichting in het oude zwembad De Steur. De voorbereidingen zijn in volle gang, meldt wethouder Geert Meijering.

 • 16 Januari 2018 om 17:27

Kampen voert toeristenbelasting pas in 2019 in

Er is geen twijfel meer mogelijk. De gemeente Kampen gaat vanaf 1 januari 2019 toeristenbelasting heffen. Dat hebben de wethouders Geert Meijering en Eibert Spaan besloten.

 • 16 Januari 2018 om 15:29

Deze vijftien bijzondere bruidsfoto's uit de regio maken kans op een award

Een waardevolle herinnering aan de mooiste dag van je leven. Dat is wat een goede bruidsfoto dient te zijn. Elf fotografen uit onze regio hebben die opdracht zó goed vertaald in een bijzonder beeld, dat ze zijn genomineerd voor de jaarlijkse Bruidsfoto & Film Award.

 • 16 Januari 2018 om 14:56

Bodemonderzoek Kamperlijn vannacht begonnen

Een speciale wagon die door spoorbeheerder ProRail wordt ingezet gaat vanaf deze week 's nachts de lijn Zwolle-Kampen op om de stevigheid van de bodem te onderzoeken. Dat is afgelopen nacht gebeurd en wordt in de nacht van donderdag op vrijdag herhaald.

 • 16 Januari 2018 om 14:17

Sneeuw op komst! Oost-Nederland morgen bedekt onder wit laagje

Inwoners van Oost-Nederland hebben morgenochtend grote kans een witte wereld tegemoet te kijken bij het openen van de gordijnen. Het is het gevolg van winterse buien die voor vanavond en vannacht worden voorspeld.

 • 16 Januari 2018 om 13:29

Winterstorm vol twijfels: problematisch of huis-tuin-en-keukenstorm?

Dat Nederland donderdag te maken krijgt met een nieuwe winterstorm, zoveel is wel duidelijk. Maar wat dit betekent voor onze regio, daarover lopen de verwachtingen uiteen. Bij Weerplaza houden ze een slag om de arm: ,,Het kan een huis-tuin-en-keukenstormpje worden, maar het kan ook zo problematisch worden als op 3 januari, toen de ark bij Urk op drift raakte.’’

 • 16 Januari 2018 om 12:32

Zorginstelling Kampen heeft zaakjes weer op orde

Stichting La Touche in Kampen heeft voldoende verbeteringen doorgevoerd. Dat constateert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De zorginstelling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel hoeft de tweede last onder dwangsom á 10.000 euro niet te betalen.

 • 16 Januari 2018 om 11:25

Wethouder Kampen wil snel klap op toekomst paupervilla

De gemeente Kampen wil na donderdag meer duidelijkheid over de toekomst van de villa aan de Bovenhavenstraat. Op die dag staat een gesprek gepland met herbestemmingsorganisatie BOEi. Die heeft interesse in renovatie van de paupervilla.

 • 16 Januari 2018 om 09:45

Straatverlichting valt vaker uit door (hoog)water

Het hoge water en alle regen die de laatste maanden is gevallen, zorgen er voor dat straatverlichting op grote schaal uitvalt. Vocht is slecht voor de lampen en de kabels die de lantaarnpalen van elektriciteit moeten voorzien.

 • 16 Januari 2018 om 05:00
Ouderde Stentor - Kampen e.o.

Waterschap zet rioolzand om in cement en bakstenen

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaat rioolzand gebruiken voor de productie van bijvoorbeeld bouwmaterialen, cement of bakstenen. Het gaat om zand dat via de riolering in de rioolwaterzuiveringen terechtkomt.

 • 15 Januari 2018 om 19:01

Voltallige SP-fractie in Kampen stapt over naar nieuwe partij

De voltallige SP-fractie in Kampen is overgestapt naar de nieuwe partij Kampen Sociaal. Lijstduwer is de bekende politica Rie Woning, die eerder voor de PvdA, Verontruste Burgers en Gemeente Belang in de raad zat.

 • 15 Januari 2018 om 15:18

Nieuwe partij met veel bekende gezichten in Kampen

De voltallige SP-fractie in Kampen is overgestapt naar de nieuwe partij Kampen Sociaal. Lijstduwer is de bekende politica Rie Woning, die eerder voor de PvdA, Verontruste Burgers en Gemeente Belang in de raad zat.

 • 15 Januari 2018 om 15:18

Zo overleef je deze Blue Monday

Blue Monday. De meest depressieve dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnall heeft deze dag in 2005 in het leven geroepen, met een zelfbedachte formule. De maandag in de derde week van januari maakt je depressief. Waarom? Omdat de feestdagen voorbij zijn. Omdat het weer grauw en grijs is. Omdat de goede voornemens mislukt zijn. En omdat het nog even duurt voordat we vakantie krijgen. Hier wat tips om deze dag door te komen.

 • 15 Januari 2018 om 11:03

Drie automobilisten raken rijbewijs kwijt bij verkeerscontrole

De Verkeerspolitie Overijssel heeft bij een controle in de Kop van Overijssel en rond Kampen en Zwolle van drie automobilisten het rijbewijs ingenomen.

 • 15 Januari 2018 om 11:26

Zo kom je deze Blue Monday door

Blue Monday. De meest depressieve dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnall heeft deze dag in 2005 in het leven geroepen, met een zelf bedachte formule. De maandag in de derde week van januari maakt je depressief. Waarom? Omdat de feestdagen voorbij zijn. Omdat het weer grauw en grijs is. Omdat de goede voornemens mislukt zijn. En omdat het nog even duurt voordat we vakantie krijgen. Hier wat tips om deze dag door te komen.

 • 15 Januari 2018 om 11:03

Gemist? Rokende sportschoolbaas in Nieuwleusen verbijstert klanten

Sportief bezig zijn en roken gaan niet bepaald samen. Het is de reden dat leden van een sportschool in Nieuwleusen in een anonieme brief klaagden over de rokende eigenaar van diezelfde sportschool.

 • 14 Januari 2018 om 10:00

Gary Hekman bij kanshebbers sportverkiezing Kampen

Gary Hekman, Roy van den Berg en Dylan van Moerkerk zijn genomineerd voor de sportverkiezingen van Kampen.

 • 13 Januari 2018 om 20:03

Broshuis in Kampen zet deuren wagenwijd open

Duizenden bezoekers vanuit het hele land zijn deze zaterdag te gast op Broshuis Event. Het bedrijf aan de industrieweg in Kampen is gespecialiseerd in het maken van speciaal transport opleggers voor de hele wereld.

 • 13 Januari 2018 om 12:43

Winkelpandeigenaren verenigen zich in Kampen

Hoe kun je als pandeigenaren bijdragen aan de leefbaarheid van de Kamper binnenstad? Door eerst met één mond te spreken. Dick Westerink richtte de Vereniging Vastgoedeigenaren Binnenstad Kampen op.

 • 12 Januari 2018 om 19:30
โŒ