[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 22 September 2017de Stentor - Kampen e.o.

In deze gemeenten kregen vrouwen een bon voor wildplassen

Vrouwen mogen dan weinig plekken hebben waar ze in de nachtelijke uurtjes naar een openbaar toilet kunnen, niet veel dames gaan op de bon voor wildplassen: in 34 gemeenten in Nederland zijn vrouwen bekeurd. Bekijk op de kaart waar.

 • 22 September 2017 om 13:35

Weekendtips: Met je buren naar de Platenbeurs?

Het weekend staat weer voor de deur. Mocht je nog geen plannen hebben, dan ben je hier aan het goede adres. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje. 

 • 22 September 2017 om 13:16

Poll burendag: Is het 'oorlog' in jouw straat?

Buren heeft bijna iedereen in Nederland, tenzij je in een hutje op de hei woont. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Morgen is het Burendag in Nederland: de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

 • 22 September 2017 om 12:08

Auto vliegt van N50, schilder gewond

Op de N50 is een gewonde gevallen doordat een bestuurder met zijn auto van de weg raakte en in een sloot naast de weg belandde.

 • 21 September 2017 om 22:58
Ouderde Stentor - Kampen e.o.

Politie nog te vaak te laat

Politie is in de meeste gemeentes vaak te laat is bij een spoedgeval, blijkt uit onderzoek. In de eerste helft van dit jaar was de politie gemiddeld in 85% van de gevallen binnen 15 minuten aanwezig, dit moet volgens de streefnorm 90% zijn. 

 • 21 September 2017 om 17:09

Dode bij ongeluk N50 Kampen is 39-jarige man uit Midden-Drenthe

De automobilist die vanochtend om het leven kwam bij een ongeluk op de N50 bij Kampen is een 39-jarige man uit de gemeente Midden-Drenthe. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

 • 21 September 2017 om 14:37

Dode bij ongeluk met vrachtwagen op N50 Kampen-Zuid

Bij een ernstig ongeluk op de N50 bij Kampen-Zuid is een automobilist om het leven gekomen. Een vrachtwagen reed hier achterop een personenauto.

 • 21 September 2017 om 09:32

Waterschappen en Provincie gaan samen ook stroom opwekken

Provincie Overijssel, waterschap Vechtstromen en waterschap Drents Overijsselse Delta gaan samen investeren in projecten om duurzame energie op te wekken.

 • 20 September 2017 om 11:37

28-jarige motorrijder uit Kampen overleden na ongeluk in Zwolle

Een 28-jarige motorrijder uit Kampen die afgelopen zondag betrokken raakte bij een ongeluk in Zwolle is overleden. 

 • 19 September 2017 om 14:14

KNMI waarschuwt: slecht zicht door dichte mist

Oppassen als je deze ochtend de weg op gaat: het KNMI waarschuwt met code geel voor dichte mist in Overijssel, Flevoland en Gelderland. Het zicht is beneden 200 meter. 

 • 19 September 2017 om 06:14

Geen Ridderzaal voor Hilde Palland: 'Het is een tijd van onzekerheid'

Áls ze er was geweest, dan wellicht in een rok met het stadsfront van Kampen erop – een suggestie van Kamper raadslid Cor Adema. Maar voor Hilde Palland is dat niet meer dan een hersenspinsel; zonder afgeronde formatie is er voor haar dinsdag geen plaats in de Ridderzaal tijdens Prinsjesdag. ,,Het is een lange tijd van onzekerheid.’’

 • 18 September 2017 om 19:00

Vink rijksarchivaris provincie Overijssel

Het bestuur van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) heeft Margreet Vink-Bos (47) benoemd tot de nieuwe rijksarchivaris voor Overijssel en gemeentearchivaris voor Zwolle en Deventer. De Kampense volgt op 1 januari Lolke Folkertsma op, die dan met pensioen gaat. 

 • 18 September 2017 om 17:59

Langs de kant voor Prinsjesdag: Van de Royaltytwins tot Staphorster klederdracht

De Glazen Koets, de troonrede, opzienbarende hoeden. Het zijn de ingrediënten van Prinsjesdag, de derde dinsdag van september. De Glazen Koets voert het koningspaar morgen in Den Haag van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal met langs de route duizenden Nederlanders. 

 • 18 September 2017 om 17:12

Reeve: dorps en met watergangen

Veel kavels die alleen te koop zijn met een boom. En een schutting, muur of hekwerk als erfscheiding mag niet, een haag of houtwal dan weer wel. Het dorp Reeve moet een dorpse uitstraling krijgen, met veel groen. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn er allerlei groene bepalingen opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan om van het toekomstige dorp een groene enclave te maken.

 • 18 September 2017 om 08:51

Gemist? Billen, borsten en penissen geroofd uit Apeldoorns park

Er was veel commotie toen er in 2008 een kunstwerk bestaande uit billen, borsten en penissen in het Apeldoornse Sprengenpark kwam te hangen. Nu zijn er vooral vraagtekens. Het kunstwerk is namelijk verdwenen.  

 • 17 September 2017 om 10:00

Her Majesty zet gitaarcowboy en -docent Berry Selles op een voetstuk

Gitaardocent Berry Selles staat zaterdag op de planken met oud-studenten. Hij wordt in het zonnetje gezet door Her Majesty.

 • 15 September 2017 om 13:09

Asfalteren in de nachtelijke uren

Nadat eerder deze week al de draaiende onderdelen waren gesmeerd, de noodstop was getest, camera's en verlichting werden bijgesteld en de goten gereinigd, werd de Stadsbrug (en het kruispunt met de Zwolseweg) in de nacht van woensdag op donderdag van een nieuwe asfaltlaag voorzien.

 • 15 September 2017 om 13:02

Hoe een historische kaart naar een overzicht met energielabels leidde

Met data kun je leuke dingen doen. Je hoeft geen nerd te zijn om tot zo'n uitspraak te komen. Wie de kaarten ziet die Waag Society in Amsterdam maakt zal dat waarschijnlijk beamen. De stichting doet creatief onderzoek naar wat je kunt doen met technologie. Een kadasterkaart leidde tot de productie van een overzicht van het energielabel van álle woningen in Nederland.

 • 15 September 2017 om 11:56

Kampense kleuterjuf dingt mee naar eretitel

Ze staat al meer dan 35 jaar voor de klas. Haar nominatie voor 'meest gewaardeerde juf/meester van Nederland' ziet Willi Post uit Kampen als kroon op haar werk. Wat maakt haar zo geliefd?

 • 14 September 2017 om 15:55

Schade door herfststorm valt mee: 'We hebben hier nog mazzel gehad'

Omgewaaide bomen, vrachtwagens tegen de vangrail en andere stormschade. Nu de eerste herfststorm van het jaar achter de rug is, is het tijd om de balans op te maken.

 • 14 September 2017 om 12:42
โŒ