[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019de Stentor - Kampen e.o.

ChristenUnie maakt zich zorgen over afsluiting IJsselmuider bruggen

De ChristenUnie in Kampen maakt zich zorgen over de veiligheid van omleidingsroutes die zijn ingesteld na afsluiting van twee bruggen in de Koekoek. Die routes gaan over wegen die minder geschikt zijn voor zwaar vrachtverkeer.

 • 16 Juni 2019 om 12:00

Gemist? Lichtwolken boven Kampen, verscheurd trouwboek in Putten, pulletjeswacht in Lelystad

De wolken boven Deventer, Kampen en Zwolle lichtten op, in de nacht van woensdag op donderdag. De Lochemse Plus-size blogster Hermina de Vries zette Olcay Gulsen op haar plek onder de hashgtag #wenermaaraan. En de ‘pulletjeswacht’ in Lelystad probeerde babyzwaantjes te beschermen tegen dieven.

 • 16 Juni 2019 om 10:01

Meer kans op nieuwe haven in Kampen door bredere sluis in Afsluitdijk?

Moet Kampen een tweede Zuiderzeehaven aanleggen? Die vraag is opnieuw springlevend nu zeker is dat de sluizen in de Afsluitdijk worden verbreed. Hierdoor kunnen kleinere zeeschepen in Kampen komen en wordt meer handel voorspeld.

 • 16 Juni 2019 om 06:05
Gisteren β€” 15 Juni 2019de Stentor - Kampen e.o.

Gemist? Apeldoorner afgetuigd en zijn onze jongeren depressief?

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van zaterdag 15 juni.

 • 15 Juni 2019 om 22:00

Twee stukken van Jan Roeland in vaste collectie Stedelijk Museum Kampen

Eindelijk is het dan toch gelukt: werk van Jan Roeland in de vaste collectie van het Stedelijk Museum in Kampen. Met de komst van twee stukken gaat een wens in vervulling van het museum dat zijn werk al een tijdje op het netvlies had.

 • 15 Juni 2019 om 19:30

Kamper theezakjesverzamelaar: β€˜Ze mogen het allemaal gek vinden, ik voel me er fijn bij’

Koffie op terras? Marietje van Essen (77) peinst er niet over. Niet dat ze het niet lust, maar het is een gemiste kans om weer een bijzonder theezakje te scoren. ,,En die wil ik niet aan me voorbij laten gaan’’, zegt ze lachend. In 20 jaar tijd verzamelde de Kampense 38.000 zakjes uit 80 verschillende landen. ,,Ach, het houdt me van de straat.’’

 • 15 Juni 2019 om 19:30

Gluren van casco tot afbouw, dat kon in Kampen bij Dag van de Bouw

Een muurtje metselen. Dat doet het altijd goed tijdens de Dag van de Bouw, weet Roosdom Tijhuis uit ervaring. Ook in Kampen was dat zaterdag de meest populaire activiteit. Bij kinderen én bij vaders. ,,Die willen ook graag een stukje metselen’’, zegt woordvoerster Angela Vorsselman met een lach.

 • 15 Juni 2019 om 18:00

Is het voor jongeren cool om depressief te zijn? β€˜Sommige kinderen hebben hun afscheidsbriefje al geschreven’

Wat is er aan de hand met het mentale welzijn van onze jongeren? Het aantal zelfmoorden onder hen neemt schrikbarend toe. Worden ze opgezweept door sociale media? En wat kun je als ouders doen?

 • 15 Juni 2019 om 16:00

Kampen brengt mobiel en maritiem erfgoed in kaart

Kampen brengt het mobiele en maritieme erfgoed van de stad in kaart, samen met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) en de Stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN). Het gaat om twee landelijke projecten waarmee Kampen proeftuin is voor het digitaal verzamelen en online ontsluiten van historische gegevens over schepen, treinen, auto’s, vliegtuigen en alle infrastructuur die daarbij hoort.

 • 15 Juni 2019 om 12:29

Vreugde in Regio Zwolle door bredere sluizen Afsluitdijk, maar op de voordelen is het nog jΓ‘ren wachten

Euforie in de regio rondom het IJsselmeer. De sluizen in de Afsluitdijk worden verbreed, waardoor grotere schepen naar Flevoland, Kampen en Vollenhove kunnen komen. Het leidt tot miljoeneninvesteringen door bedrijven en levert duizenden banen op. ,,Door de lange termijn beseffen mensen de impact niet.”

 • 15 Juni 2019 om 11:29

Kamper vakantiegangers gedupeerd door inbraken

Inbrekers hebben de afgelopen dagen twee keer toegeslagen in woningen aan de Toon Slurinkhof in Kampen. De politie is er klaar mee en zoekt getuigen.

 • 15 Juni 2019 om 11:04

Paniek over PAS maar wat is β€˜programma aanpak stikstof’ nu eigenlijk?

Paniek in het kabinet nu de Raad van State een streep heeft gezet door het Nederlandse stikstofbeleid. De hoogste bestuursrechter verbood het zogeheten Programma Aanpak Stikstof (PAS), omdat het de natuur onvoldoende beschermt. Maar wat is het PAS nu precies? Vijf vragen en antwoorden over stikstofbeleid.

 • 15 Juni 2019 om 10:00

Kampen zoekt onderdak voor minimaal 450 arbeidsmigranten

Er is een groot tekort aan huisvesting voor arbeidsmigranten in de gemeente Kampen. De schatting is dat voor minimaal 450 personen onderdak moet worden gevonden. Mogelijk gaat het om 750 gastarbeiders. Kampen wil hen het liefst niet in de woonwijken.

 • 15 Juni 2019 om 08:13

Inwoner Zwartsluis (17) opgepakt met taser bij verboden vervoer lachgas

De politie heeft vannacht in Kampen een 17-jarige inwoner van Zwartsluis aangehouden voor het bezit van een taser. Agenten kwamen hem op het spoor bij het controleren van de flessen lachgas die hij bij zich had.

 • 15 Juni 2019 om 07:51
Ouderde Stentor - Kampen e.o.

Gemist? Aanhouding in moordzaak Halil Erol en inval vanwege mestfraude in Oldebroek

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 14 juni.

 • 14 Juni 2019 om 21:59

Tekort aan Oost-Europeanen zorgt voor kopzorgen bij tuinders in IJsselmuiden: β€˜Ze zijn onmisbaar’

De economie in Oost Europa groeit en daardoor wordt het steeds minder interessant voor Polen, Bulgaren en Roemenen om in Nederland seizoenswerk te doen. Er dreigt een groot tekort aan arbeidskrachten en dat baart tuinders in de regio zorgen. Wie plukt er straks paprika's en tomaten?

 • 14 Juni 2019 om 19:30

Weekeindtips: hardlopen, muziek luisteren en β€˜machtige mannen middag’

Hardlopen, basketballen, touwtrekken. Het weekeinde staat in deze regio bol van de sportieve evenementen. Maar ook muziekliefhebbers komen volop aan hun trekken. Wij zetten een aantal uitgaanstips voor je op een rij:

 • 14 Juni 2019 om 15:00

Ook in Genemuiden is er behoefte aan het Leger des Heils: β€˜soup, soap en salvation’

Het Leger des Heils zette zo'n twee jaar terug voet aan de grond in Genemuiden. Om ook daar voor soep, zeep en vervolgens het evangelie te zorgen. In die volgorde, en de missie van kapitein Eric Kamperman en de andere heilsoldaten lijkt te slagen. ,,Mensen die het contact met het geloof hebben verloren, proberen het nu nog een keer.”

 • 14 Juni 2019 om 18:00

Babynieuws voor PEC-speler Gustavo en influencer Joy hangt de vlag uit

Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Stentor Showbytes struinen we het web af voor de gekste, mooiste, allerliefste en opvallendste posts van onze eigen regionale sterren.

 • 14 Juni 2019 om 17:30
❌