[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 27 Mei 2018de Stentor - Kampen e.o.

Meerdere bedrijven dakloos door grote brand Kampen

Een bedrijfsverzamelgebouw aan de Energieweg in Kampen is op de vroege zondagmorgen tot de grond toe afgebrand. Er vielen geen gewonden, wel kwam er asbest vrij. ,,Het ging razendsnel'', zegt de directe buurman.

 • 27 Mei 2018 om 11:00

Gemist? Krab maakt ommetje door centrum van Zwolle

Medewerkers van de dierenambulance kregen vorig weekend een opmerkelijke melding. Een krab was aan de wandel op de Zwolse Melkmarkt. Was het dier ontsnapt uit een restaurant of kwam het dier uit de Stadsgracht? Wij zullen het helaas nooit weten. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Maar er was meer bijzonder nieuws. Een overzicht:

 • 27 Mei 2018 om 10:01

Brand verwoest bedrijf in Kampen

Op een industrieterrein aan de Dieselstraat in Kampen is een pand met daarin onder meer een autobandenbedrijf en een kringloopwinkel door een grote brand verwoest. Door de brand zijn asbestdeeltjes vrijgekomen die in de buurt van het terrein terecht zijn gekomen. Volgens de brandweer is van een grotere spreiding van het asbest vooralsnog geen sprake.

 • 27 Mei 2018 om 07:08
Ouderde Stentor - Kampen e.o.

De grond onder het Kamperlijntje? Niemand die eraan dacht

ProRail begon er niet over, de opdrachtgevers dachten er niet aan en de aannemer voerde het werk zonder vragen uit. Aan grondversteviging werd niet gedaan, is de bizarre conclusie bij de miljoenenblunder rond de Kamperlijn.

 • 26 Mei 2018 om 17:57

De grond onder het Kamperlijntje? Er was gewoon niemand die eraan dacht

ProRail begon er niet over, de opdrachtgevers dachten er niet aan en de aannemer voerde het werk zonder vragen uit. Aan grondversteviging werd niet gedaan, is de bizarre conclusie bij de miljoenenblunder rond de Kamperlijn.

 • 26 Mei 2018 om 17:57

Voetbaltweeling (74) uit Kampen neemt afscheid na lange loopbaan

Na bijna 58 jaar bij Go-Ahead Kampen gevoetbald te hebben, hangt de tweeling Frits en Gerrit de Munnik (74) de schoenen aan de wilgen. De voetbalclub heeft het duo zaterdagmiddag in het zonnetje gezet.

 • 26 Mei 2018 om 17:44

Hoe scoort jouw gemeente? Alle misdaadcijfers in kaart

Hoe veilig is het bij u in de buurt? De Misdaadmeter laat zien hoe uw gemeente ervoor staat.

 • 26 Mei 2018 om 06:00

Misdaadmeter: Zwolle tikkie veiliger (maar Staphorst wint)

Zwolle mag dan stijgen op de lijst 'veilige gemeenten'' op de jaarlijkse Misdaadmeter: in Dalfsen en Staphorst is het nog altijd een stuk veiliger dan in de provinciehoofdstad

 • 26 Mei 2018 om 06:00

Eddy van Hijum opnieuw voorgedragen als lijsttrekker CDA bij provinciale verkiezingen

Politicus Eddy van Hijum is opnieuw voorgedragen als lijsttrekker van het CDA voor de komende provinciale statenverkiezingen.

 • 25 Mei 2018 om 16:12

Gemeenten: tarieven thuiszorg zijn reΓ«el

Gemeenten in deze regio die gebruik maken van thuiszorg van de failliete thuiszorgtak van Vérian Care & Clean, zeggen dat ze al reële tarieven betalen aan de zorgaanbieder. Met de eis van overnamekandidaat Ledeboer Investments dat gemeenten meer reële tarieven moeten gaan betalen, kunnen ze dan ook niet zoveel.

 • 25 Mei 2018 om 15:41

Zuivelbedrijf uit Kampen moet 1,2 miljoen euro betalen aan Chinezen

Zuivelbedrijf Lypack uit Kampen moet een schade vergoeding van 1,2 miljoen euro betalen aan IGP. De importeur en verkoper van babymelkpoeder in China kampt met een financiële strop, omdat Lypack stopte met fabriceren. Dat blijkt uit een vonnis van de Rechtbank Overijssel.

 • 25 Mei 2018 om 15:30

Weekendtips: De Nacht van Apeldoorn en kunst in Hattem

Het belooft schitterend lenteweer te worden dit weekend. Nog geen idee wat je kunt gaan doen? Wij hebben wat tips voor je!

 • 25 Mei 2018 om 14:45

Kamper Liverpool-fan nerveus voor de finale

De Engelse stad Liverpool maakt zich op voor een voetbalwedstrijd. Niet zomaar eentje, maar de grootste in Europa op clubniveau: de finale van de Champions League. Henk Wijna (73), geboren in Kampen, woont al jaren in Liverpool en ziet van dichtbij hoe iedereen zich opmaakt voor hét duel deze zaterdagavond om 20.45 uur tegen Real Madrid. Vijf vragen aan de oud-Kampenaar.

 • 25 Mei 2018 om 14:31

Boek MH17 van Zwolse schrijver gepresenteerd

‘Voortleven’ heet het boek dat de Zwolse schrijver Harold de Haan heeft gemaakt met nabestaanden van de MH17-ramp. Het eerste exemplaar van het boek is vrijdagochtend door de Stichting Vliegramp MH17 en de Stichting Monument MH17 gepresenteerd.

 • 25 Mei 2018 om 14:15

Kamper machinefabrikant put kracht uit oplaadbare superbatterij

Leuk, die zonnepanelen op het dak - maar als de zon een keer niet schijnt, moet je duurdere ‘gewone’ stroom gebruiken. Soms heb je overcapaciteit en dan stroomt de opgewekte energie eigenlijk zinloos weg. Dat moet beter kunnen, dacht ook machinefabrikant ITM uit Kampen.

 • 25 Mei 2018 om 13:58

Kamper machinefabrikant werkt met oplaadbare batterij

Leuk, die zonnepanelen op het dak - maar als de zon een keer niet schijnt, moet je duurdere 'gewone' stroom gebruiken. En soms heb je overcapaciteit en dan stroomt de opgewekte energie eigenlijk zinloos weg. Dat moet beter kunnen, dacht ook machinefabrikant ITM uit Kampen.

 • 25 Mei 2018 om 13:58

Hoogleraren TU Kampen geΓ«erd met onderscheiding

Vier hoogleraren hebben vrijdag in Kampen een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Het kwartet heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Theologische Universiteit (TU).

 • 25 Mei 2018 om 11:50

'Klantvriendelijk' Kamper incassobureau Straetus wint NFV Franchise Trofee 2018

Incassobureau Straetus Nederland, met hoofdvestiging in Kampen, heeft donderdag de NFV Franchise Trofee 2018 gewonnen. Deze prijs werd uitgereikt door ondernemer en investeerder Annemarie van Gaal en Boris van der Ham, voorzitter van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV).

 • 25 Mei 2018 om 09:30

Kampens incassobureau Straetus winnaar NFV Franchise Trofee 2018

Incassobureau Straetus Nederland, met hoofdvestiging in Kampen, heeft donderdag de NFV Franchise Trofee 2018 gewonnen. Deze prijs werd uitgereikt door ondernemer en investeerder Annemarie van Gaal en Boris van der Ham, voorzitter van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV).

 • 25 Mei 2018 om 09:30

Digitale krant niet beschikbaar door technische problemen

De digitale krant van de Stentor is momenteel door technische problemen niet beschikbaar via de website of app van de krant.

 • 25 Mei 2018 om 07:08
❌