[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019de Stentor - Kampen e.o.

Gemist? Drukte bij Molukse rechtszaak tegen theater Apeldoorn, PEC β€˜helemaal klaar’ met besluit KNVB

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 18 april.

 • 18 April 2019 om 22:00

Eerste actiepunt vereniging woonwagenbewoners Kampen: meer standplaatsen

Snelle uitbreiding van het aantal standplaatsen staat met stip bovenaan het lijstje met onderwerpen waarover de nieuwe Huurdersvereniging Woonwagenbelangen Kampen met de gemeente in gesprek wil. Dat zei voorzitter Jan Schuring donderdagochtend bij de presentatie van de vereniging. Als gevolg van het door de overheid gehanteerde uitsterfbeleid zijn er sinds 1999 geen nieuwe standplaatsen meer gerealiseerd in Kampen. De wachtlijst is daardoor inmiddels gegroeid tot 63 personen.

 • 18 April 2019 om 17:59

Smog-alert RIVM wegens paasvuren, eerst de Duitse daarna die in Oost-Nederland

Naar verwachting is er in heel Nederland vanaf zaterdag kans op smog door fijnstof. De luchtkwaliteit is daarbij ‘onvoldoende tot slecht’, waarschuwt het RIVM. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu schrijft de verwachte smog toe aan de vele paasvuren die eerst in Duitsland (zaterdag en zondag) en daarna in het oosten van Nederland (zondag en maandag) worden ontstoken.

 • 18 April 2019 om 16:28

Tegenstanders geven verzet tegen varen op hoogwatergeul niet op

Werkgroep Zwartendijk en Natuurvereniging IJsseldelta willen proberen de openstelling van het Reevediep voor de pleziervaart terug te draaien. Over de beste route daarvoor zijn ze nog in gesprek met hun advocaat, zegt Bart Zeven van de werkgroep. De tegenstanders van de hoogwatergeul noemen het plotselinge besluit van provincie Overijssel om de sluizen open te zetten voor hobbyschippers ‘vergaand onfatsoenlijk’.

 • 18 April 2019 om 16:04

Ouders Duitse parkeerbaby moeten aangifte doen in Kampen

De Duitse ouders van de baby die woensdag geboren werd in een auto op de parkeerplaats Zalkerbroek aan de N50 in Kampen moeten terug naar Kampen. Dat schrijft het Burgerlijk wetboek voor.

 • 18 April 2019 om 13:58

Wat wil jij weten van minister-president Mark Rutte? Hij beantwoordt lezersvragen in De Ochtendshow to go

Altijd al een vraag willen stellen aan minister-president Mark Rutte? Grijp je kans: woensdag 24 april beantwoordt hij vragen van onder meer Stentor-lezers in het live programma De Ochtendshow to go.

 • 18 April 2019 om 12:27

Geboorte langs N50 bij Kampen: β€˜Ik heb hier al veel meegemaakt, maar nog nooit een bevalling’

,,Ik heb al veel meegemaakt hier, maar dit nog nooit’’. Dat zegt medewerkster Petra Heesen van hotel-restaurant Zalkerbroek aan de N50 over de bevalling die woensdagmorgen plaatsvond op het parkeerterrein.

 • 18 April 2019 om 11:50

Nieuwe politieauto in Overijssel en Gelderland: met 250 kilometer per uur achter de boeven aan

In de strijd tegen 'high impact crimes' en verkeershufters is de politie sinds kort uitgerust met een nieuw voertuig: een Audi A6 met een topsnelheid van ruim 250 kilometer per uur.

 • 18 April 2019 om 09:56

Nieuwe politieauto: met 250 kilometer per uur achter de boeven aan

In de strijd tegen 'high impact crimes' en verkeershufters is de politie sinds kort uitgerust met een nieuw voertuig: een Audi A6 met een topsnelheid van ruim 250 kilometer per uur.

 • 18 April 2019 om 09:56

Nog twee jaar wachten op duidelijkheid voor bewoners van woonarken bij Kampen

Het blijft nog zeker anderhalf jaar onduidelijk of permanente bewoning wordt toegestaan op de veertien woonarken in het Ganzendiep bij Kampen. Eerst wordt een visie op het recreatiegebied Seveningen gemaakt met onder meer de voor- en nadelen van permanente bewoning, waarna de politiek een besluit neemt. Dat bleek gisteravond in de gemeenteraadsvergadering.

 • 18 April 2019 om 06:30
Ouderde Stentor - Kampen e.o.

Gemist? Automobilist overlijdt in Zwolle en ons watergebruik groeit (te) snel

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van woensdag 17 april.

 • 17 April 2019 om 21:59

Ministerie SWZ: Kampen had beter inzicht moeten bieden in werken in vieze grond garage Buitenhaven

De gemeente Kampen had beter inzicht moeten bieden in het werken in de verontreinigde grond van parkeergarage Buitenhaven en overtrad bij de werkzaamheden de arbo-wet. Dat stelt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ) in een reactie op een bezwaar dat het Kamper college had aangetekend bij het ministerie. Het Kamper college bestrijdt de verwijten en beraadt zich op vergvolgstappen.

 • 17 April 2019 om 20:51

Witte rook uit provinciehuis Overijssel: formatie start mΓ©t Forum voor Democratie

Het CDA, Forum voor Democratie, VVD, ChristenUnie en de PvdA gaan samen proberen om een Overijsselse coalitie te smeden. Er is in Overijssel genoeg vertrouwen om te formeren met nieuwkomer FvD, die oud-SGP’er Sytse de Jong naar voren schuift als kandidaat-gedeputeerde.

 • 17 April 2019 om 20:15

Kampen kan β€˜niet veel’ doen aan tekort van 1 miljoen euro op huishoudelijke hulp

Kampen kan ‘niet veel’ doen aan het verwachte tekort van 1 miljoen euro op de uitvoering van huishoudelijke hulp. Dat verzuchtte wethouder Jan Peter van der Sluis woensdagavond op vragen van Janita Tabak (PvdA).

 • 17 April 2019 om 20:04

Bijzonder: baby geboren op parkeerplaats langs N50 bij Kampen

Politieagenten uit Kampen hebben vanmorgen hulp verleend na een bijzondere melding. De agenten werden opgeroepen vanwege een vrouw die aan het bevallen was op een parkeerplaats langs de N50.

 • 17 April 2019 om 16:47

Plaatsen van loodzware deuren voor Reevesluis tussen Kampen Dronten uitgesteld

Metershoog en loodzwaar zijn ze, de twee deuren voor de Reevesluis in het Drontermeer tussen Kampen en Dronten. Woensdag zou de eerste op zijn plek worden gehangen, maar de poging is uitgesteld. Er waren problemen met de ballast.

 • 17 April 2019 om 16:35

RIVM: paasvuren en andere vreugdevuren goed voor 1 procent van alle fijnstof

Paasvuren en andere vreugdevuren zorgen op jaarbasis voor 1 procent van alle fijnstofuitstoot in Nederland. Dit concludeert het RIVM op basis van gegevens uit 2017. Het is voor het eerst dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vreugdevuren heeft meegenomen op emissieregistratie.nl.

 • 17 April 2019 om 16:07

Gaan de paasvuren door of niet? Kijk hier hoe het zit in jouw gemeente

Het is een spannende tijd voor liefhebbers van paasvuren. Gaan ze door? Moeten ze kleiner? Gemeenten in de regio nemen wisselende besluiten. Tijd voor een overzicht.

 • 17 April 2019 om 15:06

Overijssel omzeilt vaarverbod en gooit Reevediep bij Kampen open

Het Reevediep bij Kampen is vanaf donderdag in zijn geheel bevaarbaar. Dus ook de laatste 150 meter van de bypass in de monding in het Drontermeer, waar de Raad van State een vaarverbod heeft opgelegd. Negeert de provincie Overijssel hiermee een rechterlijke uitspraak?

 • 17 April 2019 om 14:37

Overijssel gooit Reevediep bij Kampen tΓ³ch open voor pleziervaart, ondanks verbod Raad van State

Bypass Het Reevediep bij Kampen is vanaf donderdag in zijn geheel bevaarbaar. Dus ook de laatste 150 meter in de monding bij het Drontermeer, waar de Raad van State een vaarverbod heeft opgelegd. Negeert de provincie Overijssel hiermee een rechterlijke uitspraak?

 • 17 April 2019 om 14:37
❌