[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019de Stentor - Lochem e.o.

Rondweg Lochem kan er ondanks stikstofuitspraak komen

De voor veel bouw- en infraprojecten fatale stikstofuitspraak van de Raad van State van 29 mei, heeft geen gevolgen voor het plan N346 Schakel-Achterhoek A1 dat in Lochem op stapel staat.

 • 20 Juli 2019 om 10:17
Ouderde Stentor - Lochem e.o.

Herkansing voor hotelplan op plek De Smid in Epse

Projectontwikkelaar Henk Oosterveld van Castella Vastgoed gaat opnieuw ‘vol’ voor een hotel in Epse. Volgens hem is de vraag naar hotelkamers de afgelopen twee jaar sterk toegenomen en maakt zijn plan nu wél een goede kans. Vorig jaar oktober strandde Oostervelds eerste poging bij de Raad van State in Den Haag.

 • 19 Juli 2019 om 07:00

Extra geld voor krimpende middelbare scholen: β€˜In de Achterhoek worden nu eenmaal minder kinderen geboren’

Klaslokalen van middelbare scholen worden steeds leger. In regio's zoals de Achterhoek gaat het razendsnel met de daling van het aantal leerlingen. Minister van Onderwijs Arie Slob trekt daarom de portemonnee. Het Staring College in Lochem en Borculo is blij met de regeling, maar nam zelf ook al maatregelen voor de toekomst.

 • 19 Juli 2019 om 06:00

Bouwplan Berkeloevers in Lochem zorgt voor beroering in buurt

Jarenlang wordt er al gesproken wat er moet gebeuren op het terrein van de vroegere veevoederfabrikant Reudink in Lochem. Nu ligt er een concreet plan: twintig huizen moeten er verrijzen op de locatie pal naast de Berkel. Het plan heet dan ook de Berkeloevers. De ontwikkelaar hoopt volgend jaar te kunnen starten met de bouw. In de buurt is nog niet iedereen gecharmeerd van het plan.

 • 18 Juli 2019 om 12:00

Graffitispuiter laat spoor van β€˜vernieling’ na in Lochem, ondernemer Stephan een van de gedupeerden

Stephan Towmasjan baalt van de graffitispuiter die afgelopen weekeinde in Lochem een van zijn bedrijfsbussen heeft beklad. De eigenaar van Pro-Line Transport moet het hierdoor tijdelijk zonder deze bus stellen. ,,Ik kan hier niet zo mee bij mijn klanten aankomen en loop nu omzet mis”, zegt Towmasjan. Hij is niet de enige gedupeerde van de wildkladder.

 • 16 Juli 2019 om 09:15

LTO Lochem niet blij met plan voor zonneparken in Barchem

De afdeling Lochem van LTO is niet blij dat er een plan in de maak is voor diverse zonneparken in Barchem. De Lochemse afdeling huldigt het standpunt dat landbouwgrond niet gebruikt moet worden voor de aanleg van zonnevelden.

 • 16 Juli 2019 om 07:00

Graffitispuiter houdt flink huis in Lochem

De politie in Lochem is op zoek naar de graffitispuiter die afgelopen weekeinde op een flink aantal objecten in Lochem illegaal zijn of haar ‘tag’ heeft achtergelaten. Een tag is de gestileerde handtekening of symbool van een graffiti-‘artiest’. De politie adviseert gedupeerden aangifte te doen, anders draaien zij zelf op voor de schoonmaakkosten.

 • 15 Juli 2019 om 11:07

Graffiti-spuiter slaat toe langs rondweg in Lochem

De politie in Lochem is op zoek naar de graffiti-spuiter die afgelopen weekeinde op een flink aantal objecten langs de rondweg illegaal zijn of haar ‘tag’ heeft achtergelaten. Een tag is de gestileerde handtekening of symbool van een graffiti-‘artiest’. De politie adviseert gedupeerden aangifte te doen, anders draaien zij zelf op voor de schoonmaakkosten.

 • 15 Juli 2019 om 11:07

Graffiti-spuiter slaat toe op rondwegtraject in Lochem

De politie in Lochem is op zoek naar de graffiti-spuiter die afgelopen weekeinde op een flink aantal objecten langs de rondweg illegaal zijn of haar ‘tag’ heeft achtergelaten. Een tag is de gestileerde handtekening of symbool van een graffiti-‘artiest’.

 • 15 Juli 2019 om 11:07

Krijgt Barchem straks 6 zonneparken? β€˜We moeten niet weglopen voor uitdagingen’

Er zouden in en rond Barchem meerdere zonneparken moeten komen ter grootte van totaal zo’n 30 hectare. Op deze wijze zou het opwekken van zonne-energie daar rendabel te exploiteren zijn. Ontwikkelaar TPSolar wil proberen overeenstemming te bereiken met vier of vijf grondeigenaren om zo’n 6 of 7 zonneparken neer te kunnen leggen in Barchem.

 • 15 Juli 2019 om 07:00

Kinderen Epse wachten bij opening speeltuin op de knal

De knal van een aantal gelijktijdig lekgeprikte confettiballonnen. Dáár hadden de kinderen aan de Korenkamp in Epse zaterdagmiddag op gewacht. De voorzitter van de speeltuinvereniging en de wethouder waren klaar met hun toespraken. Eindelijk: ‘Spelen!’

 • 14 Juli 2019 om 15:36

Rustpunt uitkomst voor wandelaar en fietser. β€˜Jammer dat jullie geen heroΓ―ne hebben...’

Er zit nog steeds groei in het aantal rustpunten, plekken waar wandelaars en fietsers even kunnen pauzeren en wat eten of drinken. Het initiatief is ooit bedacht door Fred Heemskerk uit Bathmen en gestart in Salland. Onlangs werd de 610e Rustpunt geopend in Friesland. Maar niet iedereen juicht de expansiedrift toe. ,,Het was mooi geweest als het iets exclusiefs Sallands was gebleven.’’

 • 13 Juli 2019 om 14:00

Beginnende ondernemers moeten van elkaar leren in Laren

Vanmiddag opent Eric-Jan de Haan, wethouder economische zaken van de gemeente Lochem, officieel het centrum voor jong ondernemerschap Lochem. Beginnende ondernemers van divers pluimage moeten elkaar helpen, zo betoogt Hans Wennekes, de mkb-manager van Lochem.

 • 11 Juli 2019 om 12:00

Bedrijventerrein in Lochem maakt plaats voor 120 woningen

Bedrijven op het bedrijventerrein Hanzeweg in Zutphen worden vervangen door woningen. Lochem wil op een deel van het bedrijventerrein een nieuwe woonwijk creëren. In eerste instantie komen er 120 woningen.

 • 11 Juli 2019 om 11:54

Chalet in Harfsen brandt volledig uit

Een chalet aan de Emsbroekweg tussen Almen en Harfsen is dinsdagavond verwoest bij een felle brand.

 • 9 Juli 2019 om 21:29

Nieuwe sluisdeur in Eefde binnen een uur op z'n plek

Een knap stukje werk van de ’hijsspecialisten’, zo noemt Rijkswaterstaat-medewerker Ernst Rijsdijk de klus die dinsdagochtend in Eefde bij de sluis werd voltooid. Er was rekening gehouden met een stremming van het scheepvaartverkeer van twee uur, maar na een uurtje konden de schepen de sluis alweer passeren.

 • 9 Juli 2019 om 14:10

Auto gaat in vlammen op in Harfsen

In Harfsen is vannacht een auto in vlammen opgegaan. Bij de brand in Het Hazenveld zijn geen gewonden gevallen.

 • 9 Juli 2019 om 07:44

Geen onderzoek naar betaalbare huizen in Lochem

Is er een tekort aan betaalbare woningen in Lochem, zowel in de huur- als de koopsector? De PvdA-fractie in de Lochemse gemeenteraad is daar heilig van overtuigd. Maar de rest van de gemeenteraad absoluut niet. Een onderzoek of er een tekort aan betaalbare huizen is, zal er voorlopig niet komen.

 • 9 Juli 2019 om 07:00

Staal in Almen nog β€˜een kwetsbaar’ museum

Museum Staal in Almen draait één jaar. Initiatiefnemer Pien Pon is tevreden, maar er is nog zeker werk aan de winkel. Zo is ze nog steeds bezig om Staal erkend te krijgen als ‘echt ‘museum. ,,Maar dat kost echt heel veel moeite.’’ Een interview.

 • 8 Juli 2019 om 10:05

Onderscheiding voor Larense ondernemer

De Lochemse burgemeester Sebastiaan van ’t Erve heeft woensdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Gerrit Dijkerman uit Laren. Hij is benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

 • 3 Juli 2019 om 18:56
❌