[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Lochem e.o.

Zwammenthee van Dzengis Khan komt nu uit Gorssel

In Amerika is kombucha de gezondshype al ver voorbij. In de industrie rond de dubbelgefermenteerde theezwamdrank gaan honderden miljoenen om. Vanuit Gorssel wil Bob's Kombucha een klein graantje meepikken, maar dan wel in Nederland.

 • 22 Augustus 2019 om 10:55

Project gedragsverandering om Lochem energieneutraal te maken

Vanaf 5 oktober rennen kinderen in de gemeente Lochem door het huis om te onderzoeken hoe duurzaam hun huis is. Althans, dat is het idee. Want vanaf die maand kunnen huishoudens gratis meedoen aan het programma Junior Energiecoach. Ouders en kinderen leren dan samen spelenderwijs om duurzamer met energie om te gaan.

 • 22 Augustus 2019 om 06:00

Motorclub Harfsen slachtoffer van afvaldump, ultimatum vol bluf helpt niet

Vol verbazing trof Wim Lubbers een voetbal, stenen, lege dozen en meer huis-, tuin- en keukenvuil aan op het terrein van de HArfsense Motor- en AutoClub (HAMAC) aan de Deventerdijk.

 • 21 Augustus 2019 om 17:55

β€˜Informele’ havenmeester Sjef van Hoorn: β€˜Ga passantenhaven in Lochem opknappen in plaats van een nieuwe haven aan te leggen’

De passantenhaven in Lochem is in verval geraakt en er moet een nieuwe komen, vindt de gemeente. Toch meent Lochemer Sjef van Hoorn, die als vrijwilliger dagelijks te vinden is bij de haven, dat het opknappen van de huidige voorziening misschien een betere oplossing is. ,,Dit is een geweldige plek. Nergens zie je een haven zo dicht bij de stad.’’

 • 21 Augustus 2019 om 10:00

Kapperallee in Eefde twee weken langer afgesloten

De Eefdese brug (Deventerweg-Rustoordlaan) wordt twee weken later dan gepland op 23 september afgesloten. Vertraging bij de herinrichting van de Kapperallee is hier verantwoordelijk voor.

 • 20 Augustus 2019 om 16:23

PvdD wil natuur in Gelderland aankopen door β€˜woudfunding’

Partij van de Dieren wil natuur aankopen van de provincie Gelderland en Staatsbosbeheer. Beide partijen veilen zo’n 400 hectare natuur en door middel van ‘woudfunding’ wil de politieke partij dat de natuur in goede handen terecht komt.

 • 20 Augustus 2019 om 14:47

Grote schuur brandt volledig uit in Ruurlo

Een grote schuur is in de nacht van maandag op dinsdag in Ruurlo volledig uitgebrand. Er is niemand gewond geraakt.

 • 20 Augustus 2019 om 07:39

Afsluiting van Kapperallee in Eefde duurt nog weer langer; klus aan de Eefdesebrug uitgesteld

De werkzaamheden aan de Kapperalleen in Eefde duren nog langer dan gepland. Aanvankelijk zou de klus twaalf weken duren, dat werden er toen twintig weken en nu zal het karwei nog weer twee weken langer duren dan gepland. De weg over het Twentekanaal bij de sluis van Eefde zou op 6 september weer geopend worden.

 • 20 Augustus 2019 om 07:00

Eikenprocessierups verdwenen? Welnee, Deventer en Lochem bestrijden nog volop

Het is nog helemaal niet gedaan met de overlast van de eikenprocessierups. Deventer gaat tot eind van deze maand door met de bestrijding van de rups, in Lochem loopt het bestrijdingsprogramma zelfs tot de herfst.

 • 19 Augustus 2019 om 20:02

Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van β€˜uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start

Na drie jaar van vooral praten gaat eind deze week dan daadwerkelijk de schop de grond in voor de aanleg van de vernieuwde mountainbike-route de Achterhoek. Komende vrijdag zullen vrijwilligers op de Kaleberg nabij Barchem de eerste werkzaamheden uitvoeren. Voorzitter Marcel Boereboom van de Stichting Mountainbike Achterhoek verwacht dat alles over drie jaar klaar zal moeten zijn.

 • 19 Augustus 2019 om 07:00

Aandacht voor de kleinste details in oude Zutphense huizen

Ze gingen wonen aan de Kuiperstraat en knapten liefdevol hun huis op. En dat lieten ze, met gepaste trots, aan het Wijnhuisfonds. Nu maken Marianne Poestkoke en Louis van Lieshout op het winnen van de tweejaarlijkse Paltsprijs.

 • 19 Augustus 2019 om 07:00

Forse schade na inbraak in Intratuin Lochem

Inbrekers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag voor forse schade gezorgd bij hun zoektocht naar buit in Intratuin Lochem. Het winkelpand aan de Goorseweg werd tussen 2 en 4 uur 's nachts bezocht, zo meldt de politie via Facebook.

 • 18 Augustus 2019 om 12:00

Koetsen bij kaarslicht in Zutphen

Komend weekend wordt in Zutphen de Nachtrit van Zutphen verreden. Zowel toeschouwers als deelnemers gaan terug in de tijd naar begin 1900, zeker als tegen 21uur meerdere verlichte authentieke aanspanningen de binnenstad binnenrijden.

 • 18 Augustus 2019 om 11:48

Lochem neemt maatregelen tegen snelheidsduivels

In Lochem-stad worden in september een aantal snelheidsremmende maatregelen uitgevoerd in de wijk Lochem-Oost. Vanuit de buurt was daar al lange tijd op aangedrongen. In de buurt was daar zelfs een speciale initiatiefgroep voor opgericht: Lochem30.

 • 18 Augustus 2019 om 11:07

Plotselinge dood toppaard van Tosca Visser hakt erin: β€˜Maar het leven gaat door, ook zonder Asther’

Een routinecontrole werd Asther de Jeu vorige week fataal. De dressuurmerrie van Tosca Visser kwam niet goed uit de narcose en overleed nog dezelfde dag. Hoewel het verdriet bij de amazone nog overheerst is ze ook dankbaar en richt ze de blik weer vooruit.

 • 18 Augustus 2019 om 07:00

β€˜Vaste klanten’ duiken de Berkel in Zutphen weer in

Een beetje gek ziet het er soms wel uit: mensen die zich schuil houden onder paraplu met daarnaast iemand in badkleding die op het punt staan de Berkel in te springen. Zo’n driehonderd mensen plonsden in Zutphen de rivier in. Misschien mogen ze volgend jaar ook wel weer de IJssel in.

 • 17 Augustus 2019 om 20:00

Ambities van Lochem om fietsstad te worden is β€˜belachelijk’

Lochem wil fietsstad 2020 worden. De gemeente heeft de ambitie uitgesproken om deze prijs in de wacht te slepen. Maar de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland noemt het streven ‘belachelijk’.

 • 17 Augustus 2019 om 08:00

Programmeur Mo Middag van het openluchttheater: β€˜Iedere Lochemer moet van tijd tot tijd in dit theater komen’

Het openluchttheater in Lochem wil weer knallen. Het theater raakte enigszins in het slop, maar de laatste jaren probeert de Stichting Openluchttheater de schwung er weer in te krijgen. Er mogen vier grote concerten per jaar worden gehouden. Dit jaar blijft het nog beperkt tot twee (De Dijk en de Edwin Evers Band) , maar vanaf volgend jaar zullen dat er zeker vier zijn, belooft bestuurslid/programmeur Mo Middag.

 • 17 Augustus 2019 om 08:00

Bijna helft woningen nieuwe wijk in Lochem verkocht

Er is veel animo voor woningen in de nieuwbouwwijk Bosstaete in Lochem. Van de 56 huizen zijn er volgens makelaar Rinze Addink van Beltman Makelaardij inmiddels 22 verkocht tijdens de verkoopfase 1. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2020 met de bouw van de eerste serie woningen (38 stuks) begonnen wordt. Aannemer Kreunen uit Lochem gaat de huizen bouwen.

 • 16 Augustus 2019 om 09:15

Fit-ART Academie wil β€˜gesprekken op niveau’ voor ouderen uit Lochem, Zutphen en Berkelland

Niet sjoelen, biljarten of bingoën, nee zoeken naar intellectuele verdieping voor senioren. Dat is de bedoeling van de Fit-ART-academie. Volgende maand start de eerste serie activiteiten met een excursie aan landgoed De Wierse in Vorden. ,,Het moet een uitje met inhoud zijn.’’

 • 16 Augustus 2019 om 09:14
❌