[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 24 November 2017de Stentor - Lochem e.o.

Museum Staring in de race voor Gouden Gelderse Roos

Museum Staring in Almen is in de race voor erfgoedprijs de Gouden Gelderse Roos. Het museum behoort tot de drie genomineerden voor de publieksprijs. Daarmee maakt Staring kans op 1.000 euro. 

 • 24 November 2017 om 12:45
Ouderde Stentor - Lochem e.o.

Guus Hiddink overhandigt 'meest rebelse periode' Normaal aan Jolink

De eerste tien jaar van boerenrockband Normaal is verzameld in een 'deluxe box' met foto's, verhalen en 200 nummers. Woensdagmiddag overhandigde Guus Hiddink in café De Tol in Zelhem het eerste exemplaar van De Bokse Vol 74-84.

 • 22 November 2017 om 16:21

De Ackterhoek? What is dat?

Als je op een beurs in Amsterdam staat, dan vraag je je als Achterhoeker toch af of die mensen ooit van je thuisstreek gehoord hebben. Frans nam de proef op de som. Kort samengevat: Zwarte Cross? Ja! Achterhoek? Nee...

 • 22 November 2017 om 16:10

Virtuele blondine gaat mensen helpen niet te vergeten

Ze is blond, behulpzaam en geduldig en verschijnt vanaf vandaag op 75 schermen in drie verschillende landen om mensen die last hebben van geheugenproblematiek te helpen. Haar naam is Anne. Ze is een uit pixels opgebouwde virtuele assistente. 

 • 22 November 2017 om 09:40

Lochemse peuters moeten gezonder leven

Peuters in de gemeente Lochem moeten zich een gezondere leefstijl aanmeten. Deskundigen gaan daarmee aan de slag.

 • 22 November 2017 om 06:00

Zomerfestival Boskamp op zoek naar andere plek

Zomerfestival Boskamp moet op zoek naar een andere plek. Na ruim twintig jaar stelt de eigenaar de gebruikelijke locatie aan de Wethouder Boerkampweg niet meer beschikbaar voor het veelzijdige feest. 

 • 21 November 2017 om 19:39

Belevingspark De Bleek gereed in maart 2018

De herinrichting van de Baakse Beek in Vorden krijgt steeds meer gestalte. Momenteel wordt belevingspark De Bleek opnieuw ingericht door de gemeente Bronckhorst. Het park, dat tijdens de werkzaamheden gewoon toegankelijk is, moet in maart 2018 volledig 'gepimpt' zijn.

 • 21 November 2017 om 05:25

Wethouder sust ongerustheid over 27- plussers die in bijstand komen

Inwoners van de gemeente Lochem die ouder zijn dan 27 jaar en in de bijstand belanden hoeven zich niet nog eens extra zorgen te maken over de aanvraag van een uitkering. 

 • 20 November 2017 om 21:56

Sint weer in centrum Lochem

Sinterklaas was ook zondagmiddag weer te zien in het stadscentrum van Lochem. Met een cabriolet werd de Spaanse goedheiligman afgezet bij de mensenmenigte in de Bierstraat. 

 • 19 November 2017 om 15:55

Sint vaart Almen binnen met Catalaanse vlag

Lang niet iedereen merkte het zaterdagmiddag direct op, maar in Almen was  er iets opmerkelijks  bij de  Sinterklaasintocht aan de hand: de Berkelzomp - de boot waarmee Sint en de pieten Almen kwam binnen varen was voorzien van de Catalaanse vlag.  

 • 19 November 2017 om 12:43

Sint vaart in Almen met Catalaanse vlag dankzij actie van 'stoute piet'

Lang niet iedereen merkte het zaterdagmiddag direct op, maar in Almen was  er iets opmerkelijks  bij de  Sinterklaasintocht aan de hand: de Berkelzomp - de boot waarmee Sint en de pieten Almen kwam binnen varen was voorzien van de Catalaanse vlag.  

 • 19 November 2017 om 12:43

Opnieuw inbraak bij Sportclub Lochem

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er voor de derde keer in anderhalf jaar ingebroken in de kantine van Sportclub Lochem.  De daders hebben een ruit ingegooid en zijn daarna via de nooddeur binnen gekomen, aldus Hans Hoetink, beheerder van het sportcomplex aan de Elzelaan. 

 • 18 November 2017 om 10:38

Tarief voor grijze bak in Lochem stijgt

Inwoners van Lochem betalen volgend jaar veel meer om hun grijze bak te laten legen. Dat geldt ook voor bewoners van hoogbouwwoningen die hun restafval en groente- fruit- en tuinafval in een ondergrondse container gooien.

 • 18 November 2017 om 05:55

'Weinig spullen' in museum Almen

,,Het rationele van Staring hopen we te kunnen combineren met de liefde van Pien voor de Achterhoek. Dat zijn de verbindende factoren. Maar zonder dat we het sentimenteel gaan maken’’, zegt Boaz Baradon, tentoonstellingsontwerper van OPERA Amsterdam, over de totstandkoming van de tentoonstelling in STAAL, het nieuwe museum in Almen dat op zaterdag 2 december officieel geopend wordt. 

 • 18 November 2017 om 05:50

Plan: 60 mensen van Lochemse bijstand naar bedrijf

Zestig mensen die nu in de gemeente Lochem in de bijstand zitten moeten aan de slag bij een bedrijf. Dat plan lanceerde Ingrid de Pagter, de CDA-wethouder economische zaken van de gemeente Lochem, donderdagavond in zaal Witkamp in Laren tijdens een zeer druk bezochte Ondernemersavond.

 • 16 November 2017 om 22:31

Henk van Zeijts lijsttrekker GroenLinks Lochem

Henk van Zeijts is lijsttrekker van Groen Links Lochem bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat hebben leden van de partij besloten.

 • 16 November 2017 om 15:16

Slopers halen oud-politieschool De Cloese neer

Omdat er veel meer asbest in de te slopen panden aanwezig was, duurde het wat langer voordat de sloperskogel gehanteerd kon worden, maar momenteel is het toch zo ver. De gebouwen van de vroegere politieschool De Cloese in Lochem worden dezer weken gesloopt. Eind van het jaar zullen de slopers hun klus hebben geklaard, verwacht Martijn Bax van projectontwikkelaar Van Wijnen.

 • 16 November 2017 om 05:00

Parkeren bij sluis Eefde aan banden gelegd

Belangstellenden die de bouw van de sluis in Eefde op de voet willen volgen moeten hun auto elders parkeren. Er wordt een stopverbod ingesteld op een deel van de Kapperallee om te voorkomen dat zij in de weg staan.

 • 16 November 2017 om 06:00

Proef met energiehandel op virtuele 'marktplaats'

Vijftig personen, onder wie 25 leden van energiecoöperatie LochemEnergie, beginnen deze maand aan een proefproject met een virtuele 'energiemarktplaats'. De deelnemers gaan op deze fictieve marktplaats lokaal opgewekte duurzame energie met elkaar uitwisselen zonder inmenging van externe professionele partijen. De proef is een initiatief van energieleverancier Greenchoice, HanzeNet in Deventer en LochemEnergie. 

 • 14 November 2017 om 17:34

Baas Rijksmuseum opent Museum Staal in Almen

Niemand minder dan Taco Dibbits, de directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, zal op zaterdag 2 december Museum Staal in Almen openen.  Het nieuwe museum in het centrum van Almen is een eerbetoon aan de landbouwkundige/dichter A.C.W. Staring. De naam van het museum is een samentrekking van Staring en Almen.  Staring leefde van 1767 tot 1840.

 • 14 November 2017 om 15:31
โŒ