[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019de Stentor - Lochem e.o.

Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?

De snelheid op delen van de A1 en A50 gaat omlaag naar 100 kilometer per uur, als het aan de politiek in Apeldoorn ligt. Ook sommige provinciale politici willen lagere limieten op snelwegen, D66 bepleit het landelijk. Dat is beter voor het milieu, veiliger, en gezonder voor de directe omgeving. Hoeveel precies? Dat is niet eenvoudig te zeggen - want afhankelijk van meerdere factoren.

 • 23 Maart 2019 om 07:17
Gisteren β€” 22 Maart 2019de Stentor - Lochem e.o.

Hoogste doorsnee jaarinkomens in Lochem en Zwolle

Werkenden in de gemeenten Lochem en Zwolle verdienen het hoogste doorsnee jaarinkomen in het verspreidingsgebied van de Stentor. Met respectievelijk 35.200 euro en 35.100 euro per jaar gaat het om inkomens die net boven doorsnee zitten, blijkt uit gegevens voor het jaar 2017.

 • 22 Maart 2019 om 17:54
Ouderde Stentor - Lochem e.o.

Politie zoekt man met groene string in Lochem

De politie is op zoek naar een schennispleger die vrijdagavond 15 maart in Lochem zijn broek liet zakken ten overstaan van twee vrouwen. Meest opvallend in zijn signalement: hij droeg een groene string.

 • 21 Maart 2019 om 16:08

Gezocht in Lochem: man met groene string

De politie is op zoek naar een schennispleger die vrijdagavond 15 maart in Lochem zijn broek liet zakken ten overstaan van twee vrouwen. Meest opvallend in zijn signalement: hij droeg een groene string.

 • 21 Maart 2019 om 16:08

Hengelsporters brengen karperstand in Berkel na massale sterfte weer op niveau

Hengelsport Federatie Midden-Nederland zet zaterdag 120 karpers uit in de Berkel tussen Lochem en Zutphen. Die uitzetting is nodig om het karpersbestand interessant te houden voor sportvissers.

 • 21 Maart 2019 om 14:12

Kapperallee in Eefde maanden langer β€˜op slot’

Niet 12 maar mogelijk 20 weken duurt de herinrichting van de Kapperallee in Eefde. Het doorgaande verkeer zal via de Eefdese brug het Twentekanaal over moeten gedurende de werkzaamheden. Aanwonenden zijn inmiddels op de hoogte van de tegenvaller. ‘Het is vooral de communicatie die niet netjes is gegaan’, zegt een ondernemer.

 • 21 Maart 2019 om 12:00

Fors winnend Forum voor Democratie en VVD grootste partijen in Gelderland

Nieuwkomer Forum voor Democratie (FvD) is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen in Gelderland. In de voorlopige uitslag staat de partij van Thierry Baudet op acht zetels. FvD is samen met de VVD - dat een zetel verloor - de grootste partij in de Gelderse Staten. De VVD blijft nipt de grootste partij.

 • 21 Maart 2019 om 06:00

Fors winnend Forum voor Democratie in Gelderland met VVD de grootste

Nieuwkomer Forum voor Democratie (FvD) is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen in Gelderland. In de voorlopige uitslag staat de partij van Thierry Baudet op acht zetels. FvD is samen met de VVD - dat een zetel verloor - de grootste partij in de Gelderse Staten.

 • 21 Maart 2019 om 06:00

Grote winst Forum voor Democratie in Gelderland, VVD blijft de grootste

Nieuwkomer Forum voor Democratie (FvD) lijkt ook de grote winnaar te worden van de Provinciale Statenverkiezingen in Gelderland. De partij van Thierry Baudet mag rekenen op zeven zetels en wordt daarmee de tweede partij in de Gelderse Staten.

 • 21 Maart 2019 om 06:00

Veel vraagtekens in Gelderland rond grote onbekende Forum voor Democratie: β€˜Het wordt lastig onderhandelen’

Forum voor Democratie knalt met zeven zetels de Gelderse Staten binnen. Althans, dat blijkt uit de exitpolls. Dat wekt bewondering bij andere partijen maar doet ook veel wenkbrauwen fronsen. Waar staan ze eigenlijk voor?

 • 21 Maart 2019 om 00:04

Zoveelste aanrijding op berucht kruispunt in Almen: twee gewonden

Op de kruising Lochemseweg met de Almenseweg (N346) in Almen ging het woensdag voor de zoveelste keer mis. Bij een aanrijding tussen twee auto's vielen twee gewonden.

 • 20 Maart 2019 om 13:05

β€˜Schouwburg Lochem staat niet in brand’

De schouwburg in Lochem – door de gemeente gesubsidieerd met ruim 3 ton- had in het boekjaar 2017-2018 een plusje van ruim 4200 euro. Toch zal het theater de komende jaren alle zeilen bij moeten zetten omdat er onvoorziene verhoging van kosten aan zit te komen. Moet de schouwburg misschien toch aankloppen bij de gemeente voor meer geld? Een interview met directeur Mirjam Radstake.

 • 20 Maart 2019 om 12:00

Staring College (Lochem) en Waerdenborch (Holten) strijden met vier Twentse scholen tegen lerarentekort

Het Staring College uit Lochem en scholengemeenschap De Waerdenborch uit Holten willen het lerarentekort tegengaan en slaan daarvoor de handen ineen met vier Twentse scholen. Ze gaan samenwerken op het gebied van personeel in de vorm van een Regionaal Mobiliteitscentrum (RMC).

 • 20 Maart 2019 om 11:59

Bronckhorst trekt 250 duizend euro uit voor Chicanes op Wildenborchseweg

Voor de winter worden ook permanente wegversmallingen (chicanes) en plateaus gebouwd op de Wildenborchseweg in Vorden. Althans, als de raad van de gemeente Bronckhorst instemt met dit plan van het gemeentebestuur. De kosten van het project worden ingeschat op 250.000 euro.

 • 19 Maart 2019 om 15:37

Stemmen voor het waterschap? β€˜Wie betaalt, mag bepalen’

Waarom zou je gaan stemmen voor het waterschap? Dijkgraaf Herman Dijk en kandidaat-bestuurder Jos Hollander uit Barchem snappen die vraag. Toch maar doen, zeggen ze. Want het waterschap gaat over veel geld. En er valt wat te kiezen: wel of niet investeren om de effecten van klimaatverandering op te vangen?

 • 19 Maart 2019 om 13:06

Voorst zet vraagtekens bij klimaatambitie regio

Voor de Cleantech Regio is het al ‘een heel behoorlijke opgave’ om in 2030 49 procent minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 1990, zegt Voorster wethouder Arjen Lagerweij. De regio, waartoe de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Lochem, Voorst, Zutphen en Heerde behoren, is nog ambitieuzer: zij gaat voor een CO2-reductie van 55 procent.

 • 19 Maart 2019 om 10:10

Lochemse zwoegt tachtig uur met haar honden door Zweedse sneeuw

Met spierpijn, bevroren vingertoppen, gekneusde tenen en hondsmoe kwam Edith Braakhekke op vrijdagavond 8 maart over de finish van de Polardistans in Midden- Zweden.

 • 19 Maart 2019 om 09:35

β€˜FinanciΓ«le uitdagingen’ voor schouwburg Lochem

De Schouwburg Lochem schrijft momenteel weliswaar nog zwarte cijfers, maar er wachten de theater de komende jaren wel ‘financiële uitdagingen’. Vooral de stijgende kosten van het inkopen van voorstellingen, hogere personeelskosten en het deels onvoorziene onderhoud van het pand baren de directie van de Lochemse schouwburg wel degelijk zorgen.

 • 19 Maart 2019 om 06:01

Rick Seele en Floor Maten sportman en sportvrouw van het jaar in Lochem

Veldrijder Rick Seele uit Lochem en motorrijdster Floor Maten uit Gorssel zijn afgelopen weekend gekroond tot sportman en sportvrouw van de gemeente Lochem. Dit werd tijdens het evenement in sporthal De Beemd in Lochem bekend gemaakt.

 • 18 Maart 2019 om 10:31

Woningen nieuwe Lochemse wijk in juni in verkoop

Na vele jaren soebatten gaat het er dan eindelijk van komen: de nieuwbouwwijk Bosstaete in Lochem komt er. Ontwikkelaar BDO (het vroegere Bouwfonds) verwacht dat de huizen in juni daadwerkelijk in de verkoop gaan. De wijk zal gaan bestaan uit 56 huizen: 30 twee-onder-een-kap, 17 rijtjeswoningen en 9 vrijstaande huizen. De woningen komen achter de Zutphenseweg in Lochem.

 • 18 Maart 2019 om 06:00
❌