[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 April 2018de Stentor - Lochem e.o.

Overvallers Lochemse pomp waren amper een minuut binnen

De twee overvallers die in de vroege morgen van dinsdag 27 februari de pompshop van de Avia in Lochem binnendrongen, waren amper een minuut binnen. In die korte tijd wisten zij sigaretten, shag en een contant geldbedrag mee te grissen.

 • 23 April 2018 om 13:51

Vitens: water duurder door gif in weilanden

Consumenten betalen meer voor hun kraanwater omdat boeren het giftige bestrijdingsmiddel Roundup blijven gebruiken. Waterbedrijf Vitens, dat levert aan veel huishoudens in Oost-Nederland, maakt extra jaarlijks 15 miljoen euro aan bijkomende kosten om het grondwater te reinigen.

 • 23 April 2018 om 06:00
Ouderde Stentor - Lochem e.o.

Wat is het favoriete nummer van inwoners van Lochem?

Welk deuntje moet klinken uit de Gudulatoren in Lochem? Inwoners kunnen hun favoriete melodie aanmelden bij de beiaardier.

 • 21 April 2018 om 11:21

Ruige Zutphense rockkroeg wordt weelderige wijnbar

Kan het contrast groter? Waar eerder rockers en headbangers glazen goudgeel gerstenat hieven, nippen binnenkort de gasten van een goed glas wijn. Wellicht met een geheven pinkje. Het pand van voorheen rockcafé De Gevel aan de Zutphense Sprongstraat wordt omgetoverd in de eerste wijnbar van de Hanzestad: Nic & ik. Op 18 mei opent burgemeester Annemieke Vermeulen de uitspanning.

 • 21 April 2018 om 06:00

Kilometers zonnebloemen langs maisakkers in Lochem

Kilometers aan zonnebloemen langs maisvelden. Daar wordt dit jaar een begin mee gemaakt bij akkers in de gemeente Lochem. Dat moet het landschap verfraaien en een steuntje in de rug zijn voor insecten.

 • 21 April 2018 om 05:00

Lochem haalt honderden verkeersborden weg

Honderden verkeersborden in de stad Lochem verdwijnen binnenkort. Er kunnen er 353 weg, aldus de gemeente Lochem.

 • 20 April 2018 om 13:37

Zutphense politie onderzoekt 'mogelijk ongewenst gedrag' bij minderjarigen

De Zutphense politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een melding van mogelijk ongewenst gedrag bij minderjarige kinderen, zo meldt zij op de site politie.nl. De melding is gedaan door een inwoner van Zutphen.

 • 19 April 2018 om 15:54

Dit zijn de drie kandidaat-wethouders in Lochem

De namen van de beoogde nieuwe wethouders van Lochem zijn bekend. Bert Groot Wesseldijk (Gemeentebelangen), Henk van Zeijts (GroenLinks) en Eric-Jan de Haan (VVD) zijn de kandidaat-wethouders voor die drie partijen.

 • 19 April 2018 om 15:25

Meerdere aanhoudingen vanwege drugs in Lochem

De politie heeft in Lochem woensdag meerdere aanhoudingen gedaan, nadat in twee woningen drugs werd aangetroffen.

 • 19 April 2018 om 13:20

Roman van Bas Steman uit Zutphen mogelijk vertaald in het Engels

De Zutphense schrijver Bas Steman is tot eind juni op toernee door heel Nederland. Zijn - semi-autobiografische - roman Morgan, een liefde is een groot succes. Stemans tweede roman handelt over een reïncarnatie-achtige ervaring van van de Zutphenaar die hem leidt naar de tragische liefdesgeschiedenis van een Engelse parachutist - Morgan Probert - uit de Tweede Wereldoorlog. Een Engelse vertaling is in de maak.

 • 18 April 2018 om 06:00

Bewoners Tusselerhof Lochem tijdelijk naar andere locatie

Bewoners van zorglocatie Tusselerhof in Lochem verhuizen binnenkort tijdelijk naar een andere locatie. Begin juni gaan zij naar Sint Jozef aan de Bosweg. Daarna wordt Tusselerhof gesloopt en komt er op dezelfde plek nieuwbouw. Die is in de loop van 2020 klaar.

 • 18 April 2018 om 05:00

Nieuwe topman bij ForFarmers

Met de 46-jarige Arthur van Och als directeur Supply Chain is de zevenkoppige top van veevoederfabrikant ForFarmers in Lochem weer compleet.

 • 17 April 2018 om 22:07

Keuzevakken reden voor Fleur en Sarah om voor Deventer school te kiezen

Zeven keuze-uren in de week hebben de leerlingen van Het Vlier. Keuze om een moeilijk examenvak bij te spijkeren, Chinees te leren of te beleggen, of simpel het huiswerk in een stilteruimte te maken. Voor de school is het volstrekt normaal. Maar steeds meer kinderen van verder weg weten de Deventer bovenbouwschool te waarderen.

 • 17 April 2018 om 18:21

Geiten rennen weer vrolijk rond in de Vordense buitenlucht

Ze mochten weer de wei in, de 150 geitjes van de biologische geitenboerderij van Ria Fokkink uit Vorden. Want, zo zegt zij: ,,Dat hoort er gewoon bij."

 • 17 April 2018 om 18:17

Zwembad in Gorssel donderdag en vrijdag open

,,Ik kan me niet heugen dat het eerder is voorgekomen'', zegt Jorrit Erps van De Boskoele over het feit dat het zwembad nu al open gaat. ,,In de tien jaar dat ik het weet zijn we nog nooit zo vroeg open gegaan.'' De officiële opening van het zwemseizoen is op 5 mei. In verband met het zomerse weeg gaat het zwembad evenwel donderdag en vrijdag alvast twee dagen open. Erps: ,,De zomer voorproeven.''

 • 17 April 2018 om 15:15

Woningen ontruimd na schuurbrand aan de Elshorststraat in Zutphen

Bij een schuurbrand aan de Elshorststraat in Zutphen zijn twee aangrenzende woningen ontruimd. Dat gebeurde uit voorzorg vanwege rookontwikkeling in beide huizen. De brand is geblust, maar het terrein is voorlopig afgezet.

 • 17 April 2018 om 13:18

Woningen ontruimd na brand aan Elshorststraat in Zutphen

Bij een brand in een bijgebouw aan de Elshorststraat in Zutphen zijn twee aangrenzende woningen ontruimd. Dat gebeurde uit voorzorg vanwege rookontwikkeling in beide huizen. De brand is geblust, maar het terrein is voorlopig afgezet.

 • 17 April 2018 om 13:18

N348 tussen Gorssel en Epse weekeinde lang afgesloten

De N348/Deventerweg tussen Gorssel (het noordelijk deel) en Epse is het komende weekeinde wegens asfalteringswerkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting duurt van vrijdag 20 april 20.00 uur tot zondag 22 april 15.00 uur.

 • 16 April 2018 om 19:54

'Mister Vrije Slag door Zutphen' Paul Post overleden

Zutphenaar Paul Post is in de nacht van zondag 15 op maandag 16 april na een langdurige ziekte op 52-jarige leeftijd overleden. Post was de drijvende kracht achter de zwemwedstrijd De Vrije Slag door Zutphen.

 • 16 April 2018 om 18:08

Hoe gaat het met coalitieonderhandelingen in Lochem?

Hoe gaat het met de formatiebesprekingen in Lochem? Formateur Jan Bart Wilschut doet daarvan op 23 april tussentijds verslag.

 • 16 April 2018 om 15:07
โŒ