[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018de Stentor - Lochem e.o.

Ieder huishouden krijgt papiercontainer in Lochem

Ieder huishouden in de gemeente Lochem kan de beschikking krijgen over een papiercontainer. Dat moet er toe leiden dat papier beter wordt gescheiden van restafval.

 • 23 Februari 2018 om 11:30
Gisteren β€” 22 Februari 2018de Stentor - Lochem e.o.

Voorbereidingen aanleg rondweg De Hoven in Zutphen op gang

De voorbereidingen voor de aanleg van de rondweg (N345) om de wijk De Hoven in Zutphen komen flink op stoom. In het voorjaar wordt gestart met enkele onderzoeken naar de draagkracht van de grond, archeologie, niet-gesprongen explosieven en flora en fauna, meldt de provincie.

 • 22 Februari 2018 om 13:41

Fietsersbond enthousiast over fietsroutenetwerk Achterhoek

Het fietsroutenetwerk Achterhoek is van hoog niveau. Dat concludeert de Fietsersbond. Op verzoek van de elf Achterhoekse gemeenten deed de bond de afgelopen maanden onderzoek op de 52 fietsroutes in de regio.

 • 22 Februari 2018 om 13:46

Fietsersbond steekt loftrompet over fietsroutenetwerk Achterhoek

Het fietsroutenetwerk Achterhoek is van hoog niveau. Dat concludeert de Fietsersbond. Op verzoek van de elf Achterhoekse gemeenten deed de bond de afgelopen maanden onderzoek op de 52 fietsroutes in de regio.

 • 22 Februari 2018 om 13:46

Voorbereidingen aanleg rondweg De Hoven op gang

De voorbereidingen voor de aanleg van de rondweg (N345) om de wijk De Hoven in Zutphen komen flink op stoom. In het voorjaar wordt gestart met enkele onderzoeken naar de draagkracht van de grond, archeologie, niet-gesprongen explosieven en flora en fauna, meldt de provincie.

 • 22 Februari 2018 om 13:41

Kritiek van industrie op ontwerp rondweg Lochem

Bedrijfsleven in Lochem is kritisch over de beoogde opzet van de nieuwe rondweg om Lochem. Met name de parallelwegen stuiten op verzet. Er zijn zorgen over de consequenties voor de bereikbaarheid van bedrijven langs de weg en de verkeersveiligheid.

 • 22 Februari 2018 om 04:55
Ouderde Stentor - Lochem e.o.

Lochem: Impact wachtruimte vliegtuigen nog onduidelijk

Tijdens de persconferentie over het uitstellen van de opening van Lelystad Airport, werd duidelijk dat het wachtgebied van de vliegtuigen verplaatst is naar het luchtruim boven Lochem. De gemeente Lochem laat in een reactie weten nog niet te kunnen zeggen wat de impact van deze verschuiving is op de bewoners van de gemeente.

 • 21 Februari 2018 om 17:11

Nieuwe oplossing stelt buren spoorwegovergangen in Almen gerust

De onrust over het afsluiten van spoorwegovergangen in Almen is gesust. Omwonden zijn blij met de nieuwe oplossing die op tafel ligt en waarbij het spoor op twee punten passeerbaar blijft. Bernhard Aiking, zegsman namens de buurt, noemt dat het hoogst haalbare.

 • 21 Februari 2018 om 03:33

De Stentor lanceert Kieswijzer

De Stentor komt zaterdag met een Kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij zijn niet de partijprogramma’s leidend, maar dat wat de lezer en de redactie belangrijk vinden. De Stentor heeft de Kieswijzer ingericht voor meer dan 30 gemeenten in het verspreidingsgebied.

 • 20 Februari 2018 om 11:17

Zakkenrolster op beeld vastgelegd in Lochem

Een nog onbekende vrouw is op beeld vastgelegd als ze op 5 december in twee verschillende zaken in Apeldoorn aan het zakken rollen is. Dezelfde vrouw slaat ook toe in Lochem, Groenlo, Lichtenvoorde en twee keer in Winterswijk.

 • 20 Februari 2018 om 10:25

Rondweg Lochem: ruimte voor creativiteit

Je moet er met tachtig kilometer per uur overheen kunnen rijden. Maar hoe de nieuwe brug over het Twentekanaal in Lochem er uit komt te zien? Een wedstrijd moet leiden tot het best mogelijke ontwerp.

 • 20 Februari 2018 om 06:00

Man (29) uit Eefde de cel in voor mishandelen ex-vriendin

Een 29-jarige man uit Eefde is veroordeeld tot een half jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk, voor het mishandelen van zijn ex-vriendin. Daarnaast moet hij het slachtoffer ruim 1.000 euro schadevergoeding betalen.

 • 19 Februari 2018 om 15:00

Eikenprocessierups ook in buitengebied Lochem bestreden

Lochem bindt de strijd aan met eikenprocessierupsen in het buitengebied. In een poging om de overlast terug te dringen worden de rupsen voortaan ook daar op voorhand bestreden.

 • 19 Februari 2018 om 14:58

Tafeltenisster Emine (14) wordt Sportvrouw van Lochem

Ondanks haar pas 14-jarige leeftijd is Emine Ernst zaterdagavond sportvrouw van de gemeente Lochem geworden. Bij de Sportverkiezingsavond in de Schouwburg liet de jonge tafeltennisster, die in de eredivisie uitkomt, Esther Regelink en Edith de Boer-Braakhekke achter zich.

 • 18 Februari 2018 om 12:42

Schaatsheld Stefan Groothuis aan het werk voor de Zwarte Cross

Oud-schaatser Stefan Groothuis, vier jaar geleden in Sotsji olympisch kampioen op de duizend meter, gaat aan de slag op het kantoor van De Feestfabriek, de organisator van de Zwarte Cross.

 • 17 Februari 2018 om 18:17

Dit zijn de drie legerheli's die elke dag boven de regio vliegen

Je hebt ze vast eens gezien of anders wel gehoord: de helikopters van de Koninklijke Luchtmacht die al weken boven de Achterhoek en Twente vliegen. Wij namen een kijkje achter de schermen op Vliegbasis Deelen in Arnhem, waar de toestellen telkens opstijgen.

 • 16 Februari 2018 om 16:28

Inhalende automobilist botst frontaal op jonge scooterrijdster bij Joppe

Een inhalende automobilist is donderdagavond frontaal op een jonge vrouw op een scooter gebotst op de Lochemseweg (N339) bij Joppe, tussen Harfsen en Epse. De scooterrijdster is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

 • 15 Februari 2018 om 20:14

Streep door feestelijke uitreiking van Ida Gerhardt PoΓ«zieprijs

In verband met het overlijden van dichter Menno Wigman gaat de feestelijke prijsuitreiking van de Ida Gerhardt Poëzieprijs op zaterdag 17 maart niet door. Wigman was een van de genomineerden voor de prijs. Hij overleed op 1 februari in Amsterdam.

 • 16 Februari 2018 om 10:06

Gelre Ziekenhuizen cancelt operaties door griepgolf

De Gelre Ziekenhuizen in Zutphen en Apeldoorn zijn op dit moment overvol door het aanhoudende griepvirus. Nagenoeg elk bed is bezet en de ziekenhuizen hebben extra personeel ingezet. Daarnaast zijn al meerdere niet levensbedreigende operaties afgezegd om bedden vrij te spelen.

 • 16 Februari 2018 om 09:42

Woon/zorg-appartementen in voormalig pand Rabobank Zutphen

In het voormalig pand van de Rabobank aan het Hagepoortplein komen 27 woon/zorg-appartementen voor ouderen met een somatische of psychogeriatrische aandoening (dementie).

 • 16 Februari 2018 om 05:00
❌