[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Lochem e.o.

Brandweer redt visser uit Twentekanaal in Lochem

Een visser is vanochtend door de brandweer gered uit het Twentekanaal in Lochem. De man was in het kanaal gevallen en hing vervolgens een kwartier aan de waterkant.

 • 23 September 2017 om 08:10

Nieuwe glijbaan Leussinkbad Laren stap dichterbij

Een nieuwe glijbaan en renovatie van versleten onderdelen in het Leussinkbad in Laren is een flinke stap dichterbij. Het zwembad kan 80.000 euro tegemoet zien van de gemeente Lochem. Het college van burgemeester en wethouder is bereid om dat bedrag ter beschikking te stellen.

 • 23 September 2017 om 03:00

Tractor brandt uit bij Lochem

De brandweer is vanavond uitgerukt voor een brand op de Wittendijk in Kring van Dorth. Ter plaatse bleek een tractor in brand te staan.

 • 22 September 2017 om 21:09

Man met drugs en alcohol op achter het stuur

Onder invloed van alcohol en drugs en met inbrekerswerktuig in zijn auto. Een man trok in de nacht van donderdag op vrijdag op de Deventerweg in Gorssel de aandacht van de politie Lochem. 

 • 22 September 2017 om 14:01

EOD vernietigt vrijdag bommen bij sluis Eefde

Tijdens werkzaamheden bij de sluis in Eefde zijn explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden: twee vliegtuigbommen van 500 pond.

 • 21 September 2017 om 15:00

Achterhoekers? 'Mooi volk en onmeunig lief, maar ze kunnen niet voetballen'

Frans Miggelbrink is in Den Bosch en blijft daar elf dagen. Elf dagen weg uit de Achterhoek, hoe is dat voor een Achterhoeker?

 • 20 September 2017 om 17:06

Lach en traan in centrum van Lochem

Twee kledingwinkels, een witgoedzaak en een sportschool. Binnen een paar weken zijn er vier nieuwe winkels bij gekomen in het centrum van Lochem. Daarmee is een aantal beeldbepalende leegstaande panden weer gevuld, nadat de binnenstad vorig jaar werd geteisterd door een reeks winkelsluitingen.

 • 20 September 2017 om 06:00

Waterschap versterkt dijken Twentekanaal

Waterschap Rijn en IJssel gaat de dijken van het Twentekanaal versterken tussen de IJssel en de sluis bij Eefde. Delen ervan zijn afgekeurd.

 • 19 September 2017 om 14:45

Boete voor mishandeling agent op kermis Lochem

Een vechtpartij op de kermis in Lochem in mei vorig jaar trok veel bekijks. Een 20-jarige jongedame zwaaide wild met haar armen voor zij door een agent werd ingerekend. ,,Het kan zijn dat ik hem geraakt heb.''

 • 19 September 2017 om 13:38

Maatregelen tegen hardrijders in Lochemse buurt

Bloembakken op de weg, parkeervakken aan beide kanten van de Hugo de Grootlaan of een zebrapad op de Zwiepseweg. Dat zijn enkele ideeën waaruit bewoners van een wijk in Lochem Oost kunnen kiezen om de verkeersveiligheid in hun buurt te verbeteren.

 • 18 September 2017 om 06:00

Proef met alternatief openbaar vervoer in Lochem

Een klein openbaar vervoer-busje op afspraak, een buurtbus of elektrische deelauto. Dat zijn door deelnemers aan het burgerpanel Lochem Spreekt de meest genoemde opties om openbaar vervoer anders in te vullen.

 • 18 September 2017 om 06:00

Graaf Obstacle Run Lochem trekt ruim driehonderd deelnemers

Drijfnat, onder de modder en buiten adem. Zo zagen deelnemers die zondag meededen aan de Graaf Obstacle Run in Lochem er uit toen ze over de finish kwamen. Ruim driehonderd mensen deden zondag mee aan de eerste editie. ,,Dat is boven verwachting'', zei Bastiaan van den Noort van scoutinggroep Graaf Otto. 

 • 17 September 2017 om 17:16

Meerdere straten in Eefde zonder water door leidingbreuk

In een aantal straten in Eefde komt geen water uit de kraan. Dat komt door een breuk in de drinkwaterleiding.

 • 16 September 2017 om 20:21

Aanleg nieuwe parkeerplaats Sportclub Lochem begonnen

De aanleg van een nieuwe parkeerplaats op het oude trainingsveld van Sportclub Lochem is begonnen. De aanleg vergt acht à tien weken, meldt Sportclub Lochem. 

 • 16 September 2017 om 18:15

Evaluatie schoolroute Lochem binnen half jaar

De verkeerssituatie rond het nieuwe schoolgebouw De Garve in Lochem wordt binnen een half jaar geëvalueerd. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van de PvdA. 

 • 16 September 2017 om 18:10

Gestolen fiets na jaar teruggevonden

De eigenaar van een fiets die in 2016 is gestolen heeft zijn eigendom terug. De politie vond de fiets terug in Eefde. 

 • 16 September 2017 om 18:07

'Lochem en Zutphen krijgen in 2018 glasvezel'

Bewoners van buitengebieden in Lochem en Zutphen krijgen volgend jaar toegang tot snel internet. CIF gaat naar eigen zeggen in 2018 aan de slag met aanleg van glasvezel in buitengebieden van Zutphen en Lochem. Dat laat het bedrijf desgevraagd weten.

 • 16 September 2017 om 02:58

Ervaren Tuunte-personeel 'als grof vuil aan de kant gezet'

Veel oudere en ervaren medewerkers van Tuunte Fashion hebben het gevoel 'bij het grof vuil te worden gezet'. Ze hebben de afgelopen weken ondanks het faillissement doorgewerkt maar komen niet in aanmerking voor een baan bij de doorstart van de modeketen.

 • 15 September 2017 om 10:27

Toren Gudulakerk deels in het donker

Een opmerkelijk beeld in Lochem. De toren van de Gudulakerk wordt nog maar voor de helft verlicht. Reden: aan één kant zijn de lampen weggehaald. Daardoor blijven twee kanten van de toren donker.

 • 15 September 2017 om 05:50

Jola Mode nieuwe eigenaar Tuunte, 19 winkels sluiten

Ze hadden zich nog niet bekend willen maken, maar Jola Mode en voormalig aandeelhouder René Rootinck zijn de nieuwe eigenaren van failliete Tuunte Fashion. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant.

 • 14 September 2017 om 18:02
โŒ