[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019de Stentor - Lochem e.o.

Sneeuw bemoeilijkt blussen schuurbrand in Gorssel

Twee schuurtjes achter woningen aan de Grooterkamp in Gorssel zijn dinsdagavond in vlammen opgegaan. De bluswerkzaamheden werden ernstig bemoeilijkt door de sneeuw.

 • 22 Januari 2019 om 23:17

Regionale winterpracht door de lens van lezers

Een laag(je) sneeuw staat garant voor sfeervolle winterplaatjes. Zonder sneeuw zijn winterse taferelen vaak ook al fotogeniek. Veel Stentor-lezers gaven gehoor aan de oproep hun winterkiekjes op te sturen. Hieronder een fraaie selectie.

 • 22 Januari 2019 om 17:46

Zorgen in Eefde: β€˜Ze weten dat die molens er hoe dan ook komen’

De Zutphense en Lochemse politiek peinst er niet over om de trajecten voor nieuwe zonneparken en windmolens op het al volgebouwde grensgebied tussen Eefde en Zutphen stop te zetten. Bewoners mogen hooguit met ideeën komen om zonneparken weg te werken in het landschap. Het draagvlak onder de bewoners in Eefde ebt verder weg.

 • 22 Januari 2019 om 06:15

β€˜Ze weten dat die molens er hoe dan ook komen’

De Zutphense en Lochemse politiek peinst er niet over om de trajecten voor nieuwe zonneparken en windmolens op het al volgebouwde grensgebied tussen Eefde en Zutphen stop te zetten. Bewoners mogen hooguit met ideeën komen om zonneparken weg te werken in het landschap. Het draagvlak onder de bewoners in Eefde ebt verder weg.

 • 22 Januari 2019 om 06:15
Ouderde Stentor - Lochem e.o.

Dorpsraad Eefde: stop met alle duurzaamheidsprojecten in Eefde-West

De gemeente Lochem moet de nieuwe projecten voor duurzame energie in Eefde-West blokkeren. Die oproep doet de dorpsraad van Eefde in een brief aan zowel de gemeenteraadsleden als de wethouders.

 • 21 Januari 2019 om 17:15

Overdekte Berkelbruggen moeten in 2020 klaar zijn

De stichtingsvoorzitter zal deze maand nog proberen een afspraak te maken met wethouders van de gemeente Berkelland, Lochem, Zutphen, heemraad Antoinet van Helvoirt van waterschap Rijn en IJssel en de Gelderse gedeputeerde Peter Drenth.

 • 21 Januari 2019 om 08:30

Drugshond levert aantal bezoekers Dieka toegangsverbod op

Bezoekers van Dieka in Markelo zijn zaterdagavond gecontroleerd op drugsbezit. Een drugshond pikte een aantal Dieka-gangers eruit. Agenten namen hun verdovende middelen in beslag, maar hielden niemand aan. Drugsbezitters mochten Dieka niet in.

 • 20 Januari 2019 om 10:40

Eenmaal verdwenen komt de supermarkt nooit meer terug

Kleine dorpjes hebben er allemaal mee te maken: hoe behouden we de supermarkt? Soms worden er creatieve oplossingen bedacht, vaak lukt het niet en wordt de winkel opgedoekt. ,,Iedereen wil een winkel, maar van de vergeten boodschap kunnen we niet leven.’’

 • 19 Januari 2019 om 16:30

Achterhoekse vlag wappert lustig

De Achterhoekse vlag is amper aan te slepen na de recente landelijke aandacht voor het groen-witte dundoek. De verkoop is gestegen naar rond de 150 vlaggen per dag, na het item in het NOS-journaal begin deze maand.

 • 19 Januari 2019 om 09:33

Chesterfield-handelaar in Epse legt met oog op brexit reservevoorraad aan

Terwijl Engeland zich beraadt over een plan B voor de brexit, slaat meubelhandelaar Karel van Dodewaard snel extra koopwaar in. Voor de eigenaar van Delta Chesterfield uit Epse is de brexit een flinke aderlating.

 • 19 Januari 2019 om 12:38

Opvallend veel mensen in Eefde hebben kanker: β€˜Dit was een paradijs om te wonen, maar daarvan is niets over’

Er is onrust in het buitengebied van Eefde. Opvallend veel mensen in het Gelderse dorp hebben kanker of zijn daar recent aan overleden. De inwoners zijn bang dat de zware industrie op het naastgelegen bedrijventerrein in Zutphen een kwalijke rol speelt. De GGD is een onderzoek gestart. ,,Het is niet de vraag of we kanker krijgen, maar wanneer.”

 • 19 Januari 2019 om 10:02

Asbestsanering Eefde volgende week

Medewerkers van een asbestsaneringsbedrijf gaan begin volgende week beginnen met het opruimen van asbest dat afgelopen woensdag is vrijgekomen bij de brand aan de Koffiestraat in Eefde.

 • 18 Januari 2019 om 14:57

Gestolen busje brandt uit in bossen bij Epse

Onder verdachte omstandigheden is vanavond een bestelbusje uitgebrand in de bossen net buiten Epse. Op de Reelaan, een modderige zijweg van de Lochemseweg/N339, stond om 21 uur een Volkswagen transporteur busje in brand. Voorbijgangers ontdekten de vuurzee en schakelden de brandweer in. Onderzoek leerde dat het woensdag 16 januari was gestolen in Maarn.

 • 17 Januari 2019 om 22:24

Busje zonder kentekenplaten brandt uit in bossen bij Epse

Onder verdachte omstandigheden is vanavond een bestelbusje uitgebrand in de bossen net buiten Epse. Op de Reelaan, een modderige zijweg van de Lochemseweg/N339, stond om 21 uur een Volkswagen transporteur busje in brand. Voorbijgangers ontdekten de vuurzee en schakelden de brandweer in.

 • 17 Januari 2019 om 22:24

Recreatieplan in Lochem splijtzwam voor politiek Γ©n buurt

Het leek zo’n onschuldig plan: een bed and breakfast met acht luxe kamers in het fraaie buitengebied van het buurtschap Klein Dochteren bij Lochem. Maar maandagavond bleek op het gemeentehuis van Lochem dat niet alleen de buurt, maar ook de politiek tot op het bot verdeeld was over het plan.

 • 16 Januari 2019 om 07:29

Ex-vastgoedbaas Visser uit Gorssel weer op vrije voeten

De gevallen vastgoedbaas Ger Visser (65) uit Gorssel mag zijn proces voorlopig in vrijheid afwachten. Zijn voorlopige hechtenis is geschorst. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. Visser zat al drie maanden vast, omdat hij volgens het OM op grote schaal documenten zou hebben vervalst rondom de ondergang van Eurocommerce. ,,Ik ben moe, op. Deze bijna honderd dagen gevangenschap hebben mijn leven voorgoed veranderd”, vertelt Visser in de rechtszaal.

 • 15 Januari 2019 om 13:43

Geen externe vertrouwenspersoon voor Lochemse sportclubs

Er komt in Lochem geen extern vertrouwenspersoon waar personen terecht kunnen die te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag bij sportclubs. Dit antwoordde wethouder Bert Groot Wesseldijk gisteravond op vragen van de CDA-fractie.

 • 15 Januari 2019 om 07:35

Nog geen besluit over huisjes buiten Lochem

Er is nog geen duidelijkheid over de mogelijke realisatie van acht recreatiehuisjes aan de Schooldijk in het buurtschap Klein Dochteren bij Lochem. De gemeenteraad van Lochem is ernstig verdeeld over het plan om een bestemmingsplan te wijzigen waardoor de huisjes gerealiseerd kunnen worden.

 • 15 Januari 2019 om 07:25

De Dijk in openluchttheater Lochem

De Nederlandstalige rockband De Dijk gaat optreden in het openluchttheater in Lochem. De band met zanger Huub van der Lubbe treedt op vrijdag 28 juni op in het Lochemse theater. De kaartverkoop start medio deze week, zo laat het openluchttheater weten. Via de Facebookpagina van het theater zal daar eerdaags meer informatie over te vinden zijn. Naar verwachting zijn kaarten voor het concert van De Dijk bij de VVV in Lochem en online te koop.

 • 14 Januari 2019 om 12:00

Stadshuus kan verder zonder subsidie Lochem

Het Stadshuus, het sociaal-cultureel centrum in hartje Lochem, kan voortaan verder zonder financiële bijdrage van de gemeente. De gebruikers van het Stadshuus zijn over het algemeen zeer te spreken over de wijze waarop het centrum functioneert.

 • 14 Januari 2019 om 09:50
❌