[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 4 Juni 2020de Stentor - Lochem e.o.

Hieperdepiep! Dit zijn de geslaagden in deze regio

Alles rondom de eindexamens mag dit jaar dan anders zijn dan anders. Eén ding is vertrouwd: bij vrijwel iedere geslaagde gaat op deze ‘nationale slaagdag’ gewoon de vlag uit. Hier houden we een overzicht bij met gediplomeerden uit de regio.

 • 4 Juni 2020 om 12:00

Lochem is het zat: β€˜Rechter moet Doornberg Recycling dwingen te vertrekken’

Lochem is begonnen met een rechterlijke procedure om Doornberg-Recyling, de rubberenbandenshredderaar in Almen, te dwingen om voor 1 augustus te vertrekken. Eigenaar Johan Doornberg zelf zegt geen woord over de netelige situatie voor zijn bedrijf.

 • 4 Juni 2020 om 17:00

Minister Van Nieuwenhuizen wil extra geld voor droogteprobleem in Oost-Nederland

De problemen met de droogte in Oost-Nederland zijn ook doorgedrongen in Den Haag. Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen wil extra geld beschikbaar stellen voor de aanpak van droogte in Oost-Nederland. Dat zei ze vanmorgen na afloop van een bezoek aan natuurgebied Springendal in Twente waar ze zich liet voorlichten over de verdroging van het gebied.

 • 4 Juni 2020 om 15:30

Dit zijn de geslaagden in deze regio

Alles rondom de eindexamens mag dit jaar dan anders zijn dan anders. Eén ding is vertrouwd: bij vrijwel iedere geslaagde gaat op deze ‘nationale slaagdag’ gewoon de vlag uit. Hier houden we een overzicht bij met gediplomeerden uit de regio.

 • 4 Juni 2020 om 12:00

De evaluatie over zonneparken in Lochem zorgt voor heibel

Terwijl de evaluatie over de aanleg van grote zonneparken in de gemeente Lochem in de praktijk nog moet beginnen, is er al heibel. Volgens de regels mogen nieuwe aanvragen voor zonneweides niet in behandeling worden genomen totdat de evaluatie is afgerond. Toch is dit, volgens een woedende bewonersvereniging uit Barchem, precies wat er is gebeurd.

 • 4 Juni 2020 om 08:00
Ouderde Stentor - Lochem e.o.

Omwonenden vechten nog te bouwen windmolens tussen Zutphen en Eefde aan bij Raad van State

Omwonenden van de nog te plaatsen windmolens langs het Twentekanaal tussen Zutphen en Eefde stellen dat zij geen serieuze inspraak hebben gehad bij een plan om drie 185 meter hoge windturbines te plaatsen. Ze zijn naar de Raad van State gestapt.

 • 3 Juni 2020 om 09:54

Omwonenden vechten nog te bouwen windreuzen tussen Zutphen en Eefde aan bij Raad van State

Omwonenden van de nog te plaatsen windmolens langs het Twentekanaal tussen Zutphen en Eefde stellen dat zij geen serieuze inspraak hebben gehad bij een plan om drie 185 meter hoge windturbines te plaatsen. Ze stapten naar de Raad van State.

 • 3 Juni 2020 om 09:54

Heropening horeca rustig verlopen, alleen moest het publiek her en der wel β€˜even wennen’ aan de coronaregels

De dag dat iedereen eindelijk weer naar kroeg, restaurant en terras kon, verliep rustig in de regio. Horecazaken en bezoekers hielden zich maandag goed aan de coronamaatregelen. Het was af en toe even wennen, vooral met het anderhalve meter afstand houden. Maar incidenten of excessen kwamen niet voor.

 • 2 Juni 2020 om 17:39

Pluryn schrijft opnieuw rode cijfers: 12,9 miljoen verlies over 2019

Pluryn heeft over 2019 een verlies van 12,9 miljoen euro geleden. Dat is minder dan de 15,6 miljoen verlies van 2018. De zorgaanbieder, eigenaar van onder meer De Hoenderloo Groep en instellingen in Eefde en Voorst, concludeert dat het herstel definitief is ingezet.

 • 2 Juni 2020 om 17:12

Horeca Lochem blikt terug op de eerste terrasdag: β€˜Het begin is er. We zijn tevreden’

De horeca in de gemeente Lochem is het er over eens: vandaag was een succes. Ja, het was rustiger dan op een normale tweede pinksterdag. Maar gasten hielden zich goed aan de regels en het was vooral erg gezellig.

 • 1 Juni 2020 om 20:41

Als de melkmachine hapert kan er zomaar een wietcrimineel om de hoek zitten

Pas op: drugscriminelen rukken op naar het Oost-Nederlandse platteland, roepen politie en burgemeesters al tijden. In het buitengebied van Harfsen bleek dat onlangs weer. Een hennepplantage veroorzaakte brand in een verhuurde boerderij. Omwonenden waren zonder het te weten de dupe van wietcriminelen. Maar achteraf bleken er wel degelijk signalen...

 • 31 Mei 2020 om 19:00

Eerste megazonnepark in Lochem na lange vertraging eindelijk operationeel

Het eerste grote zonnepark in Lochem - op de oude vuilstort de Armhoede - is na enkele tegenslagen nu echt operationeel en levert groene stroom aan het net.

 • 29 Mei 2020 om 15:32

Lochem heeft eenmalige miljoenenmeevaller terwijl wethouder waarschuwt: β€˜We blijven structureel kwetsbaar’

Het jaar 2019 heeft de gemeente Lochem een meevaller van 5,7 miljoen euro opgeleverd. Dit leidt niet direct tot diverse investeringen. De komende jaren worden volgens de verwachting immers magere jaren. ,,Nu kunnen we nog een stootje opvangen.’’

 • 28 Mei 2020 om 18:17

Pontje over de Berkel naar de Staringkoepel gesloten

Het voetveer dat mensen zelf kunnen bedienen om over de Berkel bij de Staringkoepel in Lochem te komen, is afgesloten voor het publiek. Het werd er te druk met mensen die kwamen uitwaaien. Natuurmonumenten vindt het in verband met corona voorlopig niet verantwoordelijk.

 • 27 Mei 2020 om 15:26

Pondje over de Berkel naar de Staringkoepel gesloten

Het voetveer dat mensen zelf kunnen bedienen om over de Berkel bij de Staringkoepel in Lochem te komen, is afgesloten voor het publiek. Het werd er te druk met mensen die kwamen uitwaaien. Natuurmonumenten vindt het in verband met corona voorlopig niet verantwoordelijk.

 • 27 Mei 2020 om 15:26

Dinie (63) waakt al een halve eeuw over cafΓ© Witkamp

Dinie Wannink begon op 31 mei 1970 als 13-jarig schoonmaakstertje in de Larense horecazaak Witkamp. Om daar vervolgens bijna een halve eeuw - ze miste een aantal jaren vanwege zwangerschap en ziekte - te blijven hangen. Ze deed er alles wat maar gedaan kon worden: schoonmaken, achter de bar en bij de garderobe staan, ontbijtjes maken, bedienen. Dinie over 50 jaar Witkamp: ,,Ik weet niet beter, ‘t is bijna familie.’’

 • 27 Mei 2020 om 12:02

Parkeren bij IJsbaan Lochem binnenkort weer toegestaan, kritische buurtbewoners overwegen juridische stappen

Het slepende conflict tussen inwoners en Lochem over de vraag of er wel of niet mag worden geparkeerd binnen de hekken bij de ijsbaan van Sportpark de Elze, is wellicht niet voorbij. De beslissing van de Lochemse raad om parkeren weer toe te staan, schiet sommige inwoners in het verkeerde keelgat.

 • 27 Mei 2020 om 08:00

Cleantech Regio gebruikt minst duurzame energieleverancier Gazprom

De gemeenten die de zogeheten ‘Cleantech Regio’ vormen, waaronder Lochem, Zutphen, Apeldoorn en Deventer, gebruiken zelf de meest milieu onvriendelijke energieleverancier: Gazprom. Dit werd duidelijk nadat de Lochemse GroenLinksfractie hierover vragen had gesteld in de gemeenteraad.

 • 26 Mei 2020 om 11:00

Lochemse raad stemt tegen komst van vernieuwde lokale omroep Radio Ideaal

Een grote meerderheid van de gemeenteraad van Lochem heeft tegen een zendvergunning voor Radio Ideaal gestemd. Maar het laatste woord is aan het Commissariaat voor de Media. De omroep toont zich strijdlustig. ,,We geven niet op.’’

 • 26 Mei 2020 om 09:40

Het lot van de lokale radio in Lochem wordt vanavond bepaald: β€˜als ze ons nou eens de kans geven’

Vanavond wordt het spannend voor Radio Ideaal. De gemeenteraad stemt of de succesvolle lokale omroep uit Bronckhorst ook in Lochem een zendvergunning moet krijgen. De burgemeester en wethouders zijn in ieder geval tegen. ,,We krijgen niet eens de kans om het Lochemse publiek voor ons te winnen zoals we dat in Bronckhorst al jaren doen.’’

 • 25 Mei 2020 om 18:00
❌