[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018de Stentor - Lochem e.o.

Larense wijnboeren zijn dronken van geluk na Europese erkenning

Diana van der Biezen en Gert Jan Voortman zijn dronken van geluk: hun Oolde-wijn krijgt het hoogste Europese kwaliteitskeurmerk: BOB - of Beschermde Oorsprongsbenaming.

 • 15 November 2018 om 09:49

Plan voor vierde zonnepark voor Lochem

Er ligt opnieuw een plan voor een zonnepark in Lochem. TPSolar – het bedrijf dat ook het zonnepark op de vroegere vuilstort bij buurtschap Armhoede ontwikkelt - wil aan de Kanaaldijk een park realiseren ter grootte van 9 hectare. Daar zou plaats moeten zijn voor zo’n 25.000 zonnepanelen, aldus Stephan Roijers van TPSolar.

 • 15 November 2018 om 07:00
Gisteren β€” 14 November 2018de Stentor - Lochem e.o.

CDA Lochem: escaperoom hoort niet op zolder oud gemeentehuis

Het is goed dat er ook in Lochem een escaperoom is gekomen, maar de locatie is zeer ongelukkig. Dat vindt de fractie van het CDA in de gemeenteraad Lochem.

 • 14 November 2018 om 12:36

Op zoek naar het giftige lek in een diepe krater

Het alsof een meteoriet is ingeslagen tussen de Berkel en het Twentekanaal bij Lochem. Op de plek van een moerasje gaapt nu een 16 meter diepe krater. Zeven gemaalpompen zoemen als reusachtige wespen terwijl ze overuren maken om het grondwater weg te pompen.

 • 14 November 2018 om 06:00
Ouderde Stentor - Lochem e.o.

GroenLinks Lochem bezorgd over natuur na leidingbreuk

De fractie van GroenLinks (GL) in de gemeenteraad Lochem maakt zich ernstige zorgen over de natuur in en rondom De Berkel. Dit naar aanleiding van de lek in de persleiding van het Waterschap Rijn en IJssel en het afvalwater - afkomstig van de fabrieken van Friesland Campina - dat in de Berkel is beland. Daardoor zijn vorige week tienduizenden vissen gedood.

 • 13 November 2018 om 12:42

Breuk Berkel-leiding gevonden, reparatie duurt nog dagen

Donderdag moet de breuk in de persleiding, die tienduizenden vissen in de Berkel noodlottig werd, hersteld zijn. Dat zegt projectleider Mathijs de Gier van Waterschap Rijn en IJssel.

 • 13 November 2018 om 11:25

Persleiding langs de Berkel donderdag gerepareerd

Donderdag moet de breuk in de persleiding, die tienduizenden vissen in de Berkel noodlottig werd, hersteld zijn. Dat zegt projectleider Mathijs de Gier van Waterschap Rijn en IJssel.

 • 13 November 2018 om 11:25

'Middelgroot’ zonnepark Lochem laat nog even op zich wachten

Het duurt langer dan verwacht, maar het zonnepark aan de Goorseweg in Lochem zal er zeker komen. Formeel moet de SDE-subsidie nog worden toegekend aan ontwikkelaar Kronos, maar directeur Frank Bohne van het Duitse bedrijf verwacht dat dat uiteindelijk geen problemen zal opleveren. Vooral de levering van de kabel – die het zonnepark moet verbinden het elektriciteitsnet -zal bepalend zijn voor het moment dat het zonnepark echt kan werken.

 • 13 November 2018 om 07:00

Nieuw businessevent in Cleantech Regio

De arena van Omnisport Apeldoorn is morgen en donderdag het decor van Buitengewoon Business. Met het evenement heeft de Cleantech Regio Stedendriehoek weer een jaarlijks meerdaagse bedrijvenbeurs, zegt initiatiefnemer Theo Gerrits, die het evenement samen met gastheer Libéma organiseert. Het ‘B2B festival’ wordt ondersteund door partners als de Cleantech Regio, VNO NCW en de Bedrijvenkring Apeldoorn.

 • 13 November 2018 om 06:30

Wijn uit Laren wordt Europees beschermd tegen namaak

Oolde-wijn van Wijngoed Gelders Laren heeft het hoogste Europese kwaliteitskeurmerk gekregen. De wijn wordt opgenomen in het register dat streekproducten beschermt tegen namaak.

 • 12 November 2018 om 15:45

Wijn uit Lochem wordt Europees beschermd tegen namaak

Oolde-wijn uit de gemeente Lochem wordt Europees beschermd. De wijn wordt opgenomen in een Europees register dat streekproducten beschermt tegen namaak.

 • 12 November 2018 om 15:45

FrieslandCampina: nu nog niet praten over schade leidingbreuk

Zuivelgigant FrieslandCampina wil nu nog niet praten over de financiële schade die het bedrijf geleden heeft als gevolg van de breuk in de persleiding bij Lochem. ,,Dit heeft geld gekost, maar het is nu nog te vroeg om in te schatten hoeveel. En daar willen we nu ook nog niet over praten’’, zegt woordvoerder Jan-Willem ter Avest. ,,De boel moet eerst gerepareerd worden.’’

 • 12 November 2018 om 11:26

Schouwburg Lochem op koers

Schouwburg Lochem ligt goed op koers met het behalen van de doelen die afgesproken zijn met de gemeente Lochem.

 • 12 November 2018 om 10:14

Melkresten oorzaak massale vissterfte in Berkel

De massale vissterfte in de Berkel is veroorzaakt door melkrestanten. Dat blijkt uit laboratoriumonderzoek op verzoek van de Stentor. 24 uur lang spoelden de melkresten de Achterhoekse rivier in. Daardoor ontstond zuurstoftekort, met vele duizenden dode vissen als gevolg.

 • 12 November 2018 om 06:00

Explosie van bacteriΓ«n veroorzaakte massale vissterfte in de Berkel, blijkt uit watermonsters van de Stentor

De massale vissterfte in de Berkel is veroorzaakt door melkrestanten. Dat blijkt uit laboratoriumonderzoek op verzoek van de Stentor. 24 uur lang spoelden de melkresten de Achterhoekse rivier in. Daardoor ontstond zuurstoftekort, met vele duizenden dode vissen als gevolg.

 • 12 November 2018 om 06:00

Massale vissterfte in de Berkel kwam door melkrestanten

Melk is ook een witte motor voor bacteriën, die massale vissterfte in de Berkel veroorzaken. Restanten van zuivelproducten spoelden zo'n 24 uur lang de rivier in door een breuk in de persleiding van de FrieslandCampina-fabrieken in Lochem en Borculo. Met inktzwarte gevolgen voor tienduizenden vissen, die tevergeefs naar zuurstof hapten.

 • 12 November 2018 om 06:00

Almen nu helemaal zwerfafvalvrij

Er lag al niet veel zwerfafval en na de schoonmaakactie zaterdag is helemaal alles opgeruimd: Almen op zijn best.

 • 11 November 2018 om 21:52

Ouderen Tusselerhof in Lochem wonen tijdelijk in anti-kraakpand

Moet je oudere mensen nog ‘verplanten’? Soms kan het niet anders, zoals op zorglocatie Tusselerhof van de Stichting Pro Senectute in Lochem. Het oude pand is gesloopt, er komt nieuwbouw; de vijftig bewoners zijn verhuisd naar een tijdelijk verblijf op de Bosweg.

 • 11 November 2018 om 13:19

β€˜Spooky’ eten bij Witte Wieven in Zwiep

,,Hé, heeft u gewisseld van voorgerecht?", merkt de serveerster op bij het uithalen van de borden. Scherp is de bediening in elk geval bij restaurant De Witte Wieven in Zwiep, bij Lochem. En hartverwarmend vriendelijk.

 • 10 November 2018 om 12:37

Boosdoener van vissterfte in Berkel wordt maandag ontmaskerd

De boosdoener die de vissterfte in de Berkel heeft veroorzaakt, wordt maandag ontmaskerd. Zodra de breuk in de persleiding van de Campina-fabrieken in Lochem en Borculo bloot is gelegd, kan deze worden hersteld.

 • 10 November 2018 om 11:38
❌