[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 17 Juli 2018de Stentor - NW Overijssel e.o.

Oefenduel PEC Zwolle in Hasselt verplaatst naar andere locatie

PEC Zwolle speelt de de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op een andere locatie. Het oefenduel op zaterdag 4 augustus vindt niet in Hasselt maar in het eigen MAC3PARK stadion plaats.

 • 17 Juli 2018 om 21:43
Gisteren โ€” 16 Juli 2018de Stentor - NW Overijssel e.o.

Revalidatiegeneeskunde ziekenhuis Meppel in Friese handen

De revalidatiegeneeskunde bij Isala Diaconessenhuis in Meppel komt volledig in handen van Revalidatie Friesland. Onlangs is hiervoor een tienjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

 • 16 Juli 2018 om 10:38
Ouderde Stentor - NW Overijssel e.o.

Olie-opruimer Hebo uit Zwartsluis heeft de Rotterdamse haven bijna schoon

Zoveel olie zag hij nog nooit door de haven drijven, zegt Wiebbe Bonsink over het ongeluk met de Bow Jubail in de Rotterdamse haven. Zijn bedrijf Hebo uit Zwartsluis ruimt de smurrie op.

 • 15 Juli 2018 om 17:00

Hoe de school (nog niet) uit Genne verdween, ondanks de zeven leerlingen

Een school met zeven leerlingen? Het kan. In Genne, een stipje op de kaart tussen Zwolle en Hasselt. Het einde van het ruim 250 jaar oude schooltje leek in zicht, maar het schoolbestuur stuitte op een handvol standvastige ouders. Zij hebben afgedwongen dat de school volgend jaar nog open blijft. ,,Hoe moet dat met het kringgesprek?''

 • 15 Juli 2018 om 07:00

Zie je ook al die luchtballonnen? Hier komen ze vandaan!

De lucht in de Kop van Overijssel en rondom Zwolle vulde zich aan het begin van de avond met luchtballonnen. Ook op social media bleef dit niet onopgemerkt, maar waar komen die ballonnen vandaan?

 • 13 Juli 2018 om 21:47

Zie je ook al die luchtballonen? Hier komen ze vandaan!

De lucht in de Kop van Overijssel en rondom Zwolle vulde zich aan het begin van de avond met luchtballonnen. Ook op social media bleef dit niet onopgemerkt, maar waar komen die ballonnen vandaan?

 • 13 Juli 2018 om 21:47

Herman ten Klooster heeft eindelijk zijn lintje

Herman ten Klooster uit Hasselt heeft eindelijk zijn lintje. Hij werd voor Koningsdag al benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, maar verbleef tijdens de jaarlijkse lintjesregen in Israël.

 • 13 Juli 2018 om 16:45

Zomerbraderie Genemuiden een beetje in Franse sfeer

Een dag nadat Frankrijk de finale van het WK voetbal had gehaald, was Genemuiden een klein beetje in Franse sferen.

 • 11 Juli 2018 om 18:21

Verzet tegen waterpark en nieuwe weg bij Hasselt

Het verzet tegen de komst van een waterpark en een nieuwe weg op de locatie van scheepswerf Bodewes in Hasselt neemt toe. Bewoners van de Van Nahuysweg zijn vooral bang voor overlast van de in de nabijheid van hun huizen aan te leggen parallelweg van de provinciale weg N331.

 • 9 Juli 2018 om 14:46

E-automobilist goedkoopst uit in Oost-Nederland, 4500 nieuwe laadpunten

Bezitters van een elektrische auto gaan in Gelderland en Overijssel de laagste elektriciteitsprijs van Nederland betalen. Het bedrijf Ecotap heeft een aanbesteding voor 4500 nieuwe openbare laadpunten gewonnen. Ze deed dat met een prijs van 15 cent per kilowattuur, de helft lager dan gangbare tarieven.

 • 9 Juli 2018 om 06:00

Rally vanuit Genemuiden levert 17.000 euro op voor onderwijs in India

De Sampark Rally vanuit Genemuiden heeft 17.000 euro opgeleverd. Stichting Sampark kan verder met het bieden van hulp aan 2500 Indiase kinderen door middel van onderwijs.

 • 9 Juli 2018 om 09:41

Wondspreekuur Heerde krijgt vervolg in Genemuiden, Heino en Wezep

Een project met een wekelijks wondspreekuur bij de huisartsenpraktijk van Jaap Morgenstern en Erik Jan de Ruiter in Heerde is een groot succes. Diverse andere praktijken volgen spoedig het voorbeeld van Heerde.

 • 9 Juli 2018 om 08:54

E-automobilist goedkoopst uit in Oost-Nederland

Bezitters van een elektrische auto gaan in Gelderland en Overijssel de laagste elektriciteitsprijs van Nederland betalen. Het bedrijf Ecotap heeft een aanbesteding voor 4500 nieuwe openbare laadpunten gewonnen. Ze deed dat met een prijs van 15 cent per kilowattuur, de helft lager dan gangbare tarieven.

 • 9 Juli 2018 om 06:00

Water Muze Festival brengt Zwartsluis ideale culturele mix

Wat in 2010 begon met een huiskamerconcert in de achtertuin van Ivo en Alette Eenkhoorn is uitgegroeid tot een festival met veel potentie. Het Water Muze Festival in Zwartsluis heeft alles om het tot een groot succes te maken. Het enige wat nodig is zijn een paar extra bezoekers. Niet té veel, want de intimiteit is een kracht.

 • 8 Juli 2018 om 19:54

NVWA controleert aardappeltelers met helikopters

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voeren vanuit helikopters en vanaf de weg controles uit om te kijken of aardappeltelers in beregeningsverbodsgebieden zich houden aan het verbod op beregening met oppervlaktewater.

 • 6 Juli 2018 om 22:03

Dief op heterdaad betrapt in Grafhorst

In Grafhorst is vanmorgen een 38-jarige man uit Hasselt aangehouden op het water. De waterpolitie kon de dief in de kraag grijpen op de Goot, het water tussen Grafhorst en Genemuiden.

 • 7 Juli 2018 om 10:19

Zwartsluis heeft vooral behoefte aan twee-onder-รฉรฉn-kappers

Er is in Zwartsluis vooral vraag naar twee-onder-één-kap woningen. Dat blijkt uit de inschrijving voor de bouwkavels op het voormalige Agnieten-terrein.

 • 7 Juli 2018 om 06:00

Aardappeltelers mogen geen slootwater gebruiken in delen van de regio

In landbouwgebieden ten oosten van Zwolle, nabij Kampen, Urk en Oene mogen aardappeltelers geen oppervlaktewater gebruiken om hun land te besproeien. Het water kan besmet zijn met de bacterie die bruinrot in aardappelen veroorzaakt.

 • 6 Juli 2018 om 22:03

Redding Zuiderzee-dijk bij Hasselt kost 5 miljoen euro

Met het opknappen van de Stenendijk bij Hasselt is een bedrag van vijf miljoen euro gemoeid. Waterschap Drents Overijsselse Delta wil de monumentale muur verbeteren en de dijk versterken en ophogen zodat de kans op overstromingen afneemt als het Zwartewater buiten de oevers treedt. De Stenendijk is de laatste gemetselde zeewering langs de voormalige aan de Zuiderzee.

 • 6 Juli 2018 om 10:08

Festival in Zwartsluis verbindt water en cultuur

Zwartsluis ontpopt zich steeds meer als een cultureel waterdorp met tal van evenementen die water en cultuur met elkaar verbinden. Het zaterdag te houden WaterMuze Festival is er een voorbeeld van. Het evenement werd in 2016 voor de eerste keer gehouden op initiatief van de Stichting Zwartsluizer Botter ZS13 en Poppodium Zwartsluis.

 • 6 Juli 2018 om 11:35
โŒ