[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 14 November 2018de Stentor - NW Overijssel e.o.

Zutphens duo wijdt theatertournee aan muzikale wereldreis

Anderhalf jaar geleden vertrokken de Zutphenaren Anne Elise Kaemingk (26) en Arnan Natan (23) uit Nederland, met hun rode Volkswagen LT richting Spanje. ‘In vertrouwen op God op zoek naar de vrijheid’.

 • 14 November 2018 om 16:00
Ouderde Stentor - NW Overijssel e.o.

Wie is de Nijmeegse of Hasseltse wielrenster die Jonas (5) bij Apeldoorn aanreed?

Het kinderfeestje was twee maanden geleden zo leuk, maar eindigde in een drama voor de 5-jarige Jonas Maharjan uit Apeldoorn. Hij kwam in botsing met een wielrenster, brak zijn been en is nog altijd niet hersteld. Maar wie zat er op de fiets? De familie van Jonas wil heel graag met haar praten. Ze was die dag onderweg vanuit Nijmegen naar haar ouders in Hasselt.

 • 12 November 2018 om 10:36

Baby Siem uit Zwartsluis ontvangt de vuile luier van Prins Carnaval

De eerstgeborene op de elfde van de elfde in Zwolle heet Siem van Dijk. Daarmee heeft baby Siem uit Zwartsluis heeft de traditionele Vuile Luier te pakken. Carnavalsvereniging De Eileuvers uit Zwolle kwamen vanmiddag op kraambezoek in het Isala ziekenhuis.

 • 11 November 2018 om 16:13

Koninklijke onderscheiding voor brandweerman uit Genemuiden

Christiaan Buitink is vrijdagavond bij de jaarlijkse korpsavond van de brandweer in Genemuiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De man werkte bijna 25 jaar als vrijwilliger van de brandweerpost in Genemuiden.

 • 9 November 2018 om 21:30

Vitters Shipyard uit Zwartsluis in de prijzen met luxe zeiljacht Ribelle

Vitters Shipyard uit Zwartsluis is op een beurs in het Amerikaanse Fort Lauderdale in de prijzen gevallen met het luxe zeiljacht Ribelle.

 • 8 November 2018 om 08:58

Het is tijd voor trots in plaats van chagrijn bij jarige Op Kop

Het schoolse samenwerkingsverband Op Kop bestaat tien jaar. De 1700 leerlingen uit Zwartewaterland en Steenwijkerland genoten daarom gisteren van een swingende voorstelling bij De Strandhoeve in Blokzijl.

 • 7 November 2018 om 08:01

Jeugddrumband Hasselts Fanfare pakt eerste prijs

De jeugddrumband van Hasselts Fanfare heeft tijdens een concours in Schiedam een eerste prijs gekregen voor zijn optreden in de jeugddivisie.

 • 5 November 2018 om 10:08

Nieuwe beveiligingscamera's voor reformatorisch onderwijs Genemuiden

De gemeente Zwartewaterland heeft zo'n 1.000 euro over om de Rehobôthschool en Eben-Haëzerschool hun verouderde beveiligingscamera's te laten vervangen. Het bewakingssysteem moet ervoor zorgen dat vandalisme rond de school wordt teruggedrongen, en de sociale veiligheid in de omgeving wordt verhoogd.

 • 4 November 2018 om 14:24

Boek over parels langs de Vecht vliegt over de toonbank

Anderhalf jaar lang werkten ze er aan, dik dertig keer gingen ze op pad, speurend naar parels langs de volgens velen mooiste rivier van Nederland: de Overijsselse Vecht. De vele uren die de Dalfser journalist Bert van den Assem en de Zwolse fotograaf Ben Vulkers samen doorbrachten in de Vechtvallei van het Zwartewater tot in Münsterland zijn niet zinloos geweest. Hun boek ‘Op zoek naar de schatten van de Vecht’ vliegt de deur uit.

 • 3 November 2018 om 06:00

β€˜Stroppenpot’ schiet gemeenten te hulp: miljoenen euro’s uitgekeerd

Tien gemeenten in het verspreidingsgebied van de Stentor verdelen eenmalig ruim 11,5 miljoen euro uit de middelen voor het Fonds tekortgemeenten 2018, ook wel de ‘stroppenpot’ genoemd.

 • 2 November 2018 om 15:37

β€˜The Beast’ van Royal Huisman uit Vollenhove wint Amerikaanse prijzen

Royal Huisman in Vollenhove heeft buitenlandse prijzen gewonnen met het superzeiljacht Ngoni. Op de eerste dag van de Fort Lauderdale International Boat Show in de Verenigde Staten zijn de jaarlijkse Superyacht Society Awards of Distinction uitgereikt. Huisman is winnaar in de categorieën Best Sailing Yacht 40m+ en Best Interior.

 • 1 November 2018 om 19:13

Sluziger kerk decor van kerstnachtdienst in Overijsselse streektalen

De gereformeerde kerk aan Het Singel in Zwartsluis is zaterdag 22 december het decor van de Kerstnachtdienst in de streektaal.

 • 30 Oktober 2018 om 12:31

Hasselt is als β€˜Klein Amsterdam’ nog onontdekt

Van de negen Hanzesteden in het oosten van ons land is Hasselt veruit de onbekendste en trekt ook de minste toeristen. Maar dat moet veranderen en met het rondleiden van Chinese touroperators en de ontwikkeling van het Christoffel(wandel)pad zijn de eerste stappen gezet.

 • 28 Oktober 2018 om 12:30

Lintjes voor brandweermannen uit Giethoorn

Tonny Kort en Koos Vos werden vanavond verrast bij hun afscheid van de vrijwillige brandweer in Giethoorn. Van burgemeester Rob Bats kregen ze een koninklijke onderscheiding.

 • 27 Oktober 2018 om 21:00

Genemuiden rolt de loper uit; vrijwilligers meer dan welkom

Nederlandse sportclubs zijn niet op zoek naar werk, ze zijn op zoek naar vrijwilligers. Neem nu SC Genemuiden. De stad telt ruim 10.000 inwoners. En van die 10.000 zijn er 1.200 lid van de plaatselijke SC, dé voetbalclub van Genemuiden.

 • 27 Oktober 2018 om 07:00

Onderzoek ontsluiting centrum Hasselt

Het duurt nog wel even voordat in Hasselt de Hoogstraat onder handen wordt genomen. ,,Voor de uitwerking van een aantal plannen voor Hasselt is het eerst noodzakelijk dat er een keuze wordt gemaakt over de ontsluiting van het centrum. Daar hangt de rest aan vast, zegt wethouder Albert Coster.

 • 24 Oktober 2018 om 12:00

Knobbelzwaan verovert de meren in De Wieden

Grote aantallen knobbelzwanen zijn neergestreken in de Kop van Overijssel. Ze verblijven op het Vollenhoofse Meer, de Oostelijke Belterwijde en de Zuideindigerwijde.

 • 23 Oktober 2018 om 13:35

Muzikale studiegenoten Vayne en Hoeve geven concert in Hasselt

Harm Hoeve en Jan Vayne, die ooit samen op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle zaten, komen weer eens bij elkaar. Vrijdag 2 november verzorgen de organist uit Rouveen en de pianist uit Zwolle het najaarsconcert in de Ichtuskerk in Hasselt.

 • 23 Oktober 2018 om 11:10

Hasselt raakt weer winkels kwijt

Een flink aantal winkelpanden in het centrum van Hasselt staat al geruime tijd leeg, en dit jaar sluiten nog meer zaken de deur. De DA verdwijnt, zo bevestigt een medewerkster, en juwelier Luth kondigt al enkele maanden een opheffingsuitverkoop aan.

 • 23 Oktober 2018 om 10:34

Provinciaal koersbaltoernooi in Dalfsen met veertig teams

Kulturhus Trefkoele+ in Dalfsen vormt woensdag 24 oktober voor de 26ste keer het decor voor het jaarlijkse provinciaal koersbaltoernooi van Overijssel. Aan de jubileumeditie van vorig jaar deden 48 teams mee, nu komen 40 teams in actie, afkomstig uit 25 plaatsen uit de hele provincie.

 • 23 Oktober 2018 om 06:53
❌