[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019de Stentor - NW Overijssel e.o.

Eerste Zwartsluizer Zaterdag valt in het water

Op de eerste Zwartsluizer Zaterdag is de hoofdrol weggelegd voor vis. Het kleinschalige evenement beleeft ‘s ochtends met fikse regenbuien een valse start. Als in de middag het zonnetje doorbreekt zijn het vooral toeristen die het centrum van het Zwartewaterstadje bezoeken.

 • 20 Juli 2019 om 19:05
Ouderde Stentor - NW Overijssel e.o.

Celstraffen voor oplichters van Zwolse scheepswerfmagnaat Thecla Bodewes

Drie mannen uit Assen, Burgum en Heerenveen zijn door Rechtbank Overijssel veroordeeld tot celstraffen variërend van zes tot twaalf maanden. Het drietal troggelde de ‘Zakenvrouw van 2011' Thecla Bodewes in totaal zo'n zes ton af en maakte zich daarbij schuldig aan witwassen, verduistering en oplichting.

 • 18 Juli 2019 om 14:40

Wijkagent Hasselt waarschuwt na inbraakpiek: β€˜Bijna op vakantie? Zet geen caravan voor de deur!’

Na een heuse inbraakpiek in Hasselt, waarschuwt wijkagent Betri Post inwoners oren en ogen open te houden. Maar liefst drie keer in een week werd ingebroken bij woningen van vakantiegangers. Daarnaast werden nog drie auto's gestolen in de stad.

 • 17 Juli 2019 om 17:30

Sterrenteam vreest voor β€˜jagers’ in zoektocht naar meteoriet bij Hasselt

Deskundigen zoeken naar de meteoriet, die ingeslagen moet zijn bij Hasselt. Waar en wanneer precies? Geen antwoord, ze willen meteoriethunters niet wijzer maken. In het zoekgebied blijven ze nuchter. ,,Zo’n ding vinden is niet zo makkelijk als de McDrive binnen rijden en een hamburger scoren.’’

 • 16 Juli 2019 om 11:30

Van der Sluis Agri zet deuren nieuwe vestiging Ens open

De agrarische tak van het bedrijf Van der Sluis is sinds een paar maanden te vinden in een nieuw gebouw aan de Oogstveld in Ens. Het bedrijf, met ook een vestiging in Genemuiden, houdt er eind deze maand twee open dagen.

 • 16 Juli 2019 om 11:02

Veel interesse voor open imkerijdag in Hasselt

Het vak van imker is heel langzaam op de weg terug. Een paar jaar geleden waren het louter oude mannetjes die zich met de bloemetjes en de bijtjes bezig hielden, nu is ook de jongere garde weer geïnteresseerd. Dat bleek dit weekend tijdens de open imkerijdag in Hasselt.

 • 14 Juli 2019 om 15:37

De magische missie: hier ergens ligt de meteoriet van Hasselt

Was het hier? In elk geval in deze omgeving, bij Hasselt, sloeg twee weken geleden waarschijnlijk een meteoriet in. Een ‘sterrenteam’ van vijf topdeskundigen is sindsdien dag en nacht op een magische jacht naar de zeldzame en kostbare hemelsteen. En ze komen steeds dichterbij.

 • 14 Juli 2019 om 10:00

Stroomstoring in Zwolse wijk Stadshagen verholpen, brug in Hasselt stond halfuur open

Een stroomstoring zorgde er zaterdagmiddag voor dat een deel van de huishoudens in de wijk Stadshagen zonder stroom zat. Het ging om zo'n 2.200 woningen.

 • 13 Juli 2019 om 16:18

Femmy Woltman uit Giethoorn stopt met haar streektaalsite KopstΓ΄kken

Kopstôkken stopt. Aanjager Femmy Woltman-Groen trekt de stekker uit het digitale magazine voor de liefhebbers van streektaal van de Kop van Overijssel. ,,Het is genoeg zo’’, zegt de 84-jarige Gieterse, die de kar samen met dorpsgenote Anneke Corporaal-Nijboer trok.

 • 12 Juli 2019 om 07:30

Elektriciteitshuisje vliegt in brand bij Zwartsluis, compleet buurtschap zonder stroom

Tijdens werkzaamheden is een elektriciteitshuisje in het buurtschap Zwartewatersklooster in de brand gevlogen. Er zitten 21 nabijgelegen adressen momenteel zonder stroom.

 • 11 Juli 2019 om 11:10

Ongeveer 1200 inwoners Genemuiden doen mee aan buurtpreventie

Na Hasselt, Kamperzeedijk en Zwartsluis hangen er nu ook in Genemuiden bordjes met de tekst Attentie Buurtpreventie. De eerste werd symbolisch onthuld door burgemeester Eddy Bilder en initiatiefnemer Cees Selles.

 • 10 Juli 2019 om 13:00

Show negentigjarig EGSV Genemuiden uitverkocht

Ruim driehonderd trotse ouders en andere familieleden, speciale genodigden en sponsoren hebben zaterdag gekeken naar de jubileumshow van de Eerste Genemuidiger Sport Vereniging (EGSV).

 • 7 Juli 2019 om 15:34

Familiefestival op de turfeilandjes in Zwartsluis

Het Water Muze Festival in Zwartsluis had het financieel erg moeilijk, maar heeft toch weten te overleven. Editie drie trok zo’n 450 bezoekers en dat smaakt naar meer.

 • 7 Juli 2019 om 12:01

Missverkiezing keert vanwege jubileum terug bij Euifeest in Hasselt

Na tien jaar afwezigheid is er bij het Euifeest dit jaar weer een heuse missverkiezing. ‘Miss Euifeest‘ keert vanwege het 60-jarige jubileum terug bij het Euifeest, de feestweek vol activiteiten in de stad als afsluiting van de zomer om het binnenhalen van het hooi te vieren.

 • 5 Juli 2019 om 21:16

Zelfs NASA zoekt mee naar meteoriet in Oost-Nederland: β€˜Hij ligt waarschijnlijk bij Hasselt’

De meteoriet die vrijdag 28 juni werd waargenomen boven Oost-Nederland, ligt in Hasselt of de omgeving daarvan. Die conclusie trekken vijf meteorietdeskundigen die samen zoeken naar de meteoriet. Ze krijgen daarbij zelfs hulp van het Amerikaanse NASA.

 • 5 Juli 2019 om 20:00

Zelfs NASA zoekt mee naar ingeslagen meteoriet: ruimtesteen ligt waarschijnlijk bij Hasselt

De meteoriet die vrijdag 28 juni werd waargenomen boven Oost-Nederland, ligt in Hasselt of de omgeving daarvan. Die conclusie trekken vijf meteorietdeskundigen die samen zoeken naar de meteoriet. Ze krijgen daarbij zelfs hulp van het Amerikaanse NASA.

 • 5 Juli 2019 om 20:00

Zoekgebied naar meteoriet verkleint: het is Hasselt

De meteoriet die vrijdag 28 juni werd waargenomen boven Oost-Nederland, ligt in Hasselt of de omgeving daarvan. Die conclusie trekken vijf meteorietdeskundigen die samen zoeken naar de meteoriet.

 • 5 Juli 2019 om 20:00

Na jaren strijd in buurtschap Genne is het nu echt voorbij: de kleinste school van Nederland is dicht

De deuren van OBS Genne zijn nu echt gesloten na 255 jaar. Vorig jaar zou de kleinste school van Nederland eigenlijk al sluiten, maar uiteindelijk kwam er nog een ‘bonusjaar’, waar zeven kinderen gebruik van maakten. ,,Het was een bijzonder jaar in alle opzichten”, stelt directeur Henk Kok.

 • 5 Juli 2019 om 18:00

Ultimatum voor ontwikkelaar woningen in Kamperzeedijk

Om de woningbouw in Kamperzeedijk vlot te trekken, heeft de gemeenteraad van Zwartewaterland een ultimatum gesteld aan ondernemer Bert Selles. Die moet uiterlijk 31 december aangeven of en op welke termijn de ontwikkeling van woningen gerealiseerd gaat worden. En de gemeente gaat ondertussen kijken naar een andere bouwlocatie in het dorp.

 • 5 Juli 2019 om 17:30

Foodtruck bij strandje Belterwijde

Sinds kort is het mogelijk om bij het strandje aan de Westelijke Belterwijde eten en drinken te kopen. Natuurmonumenten heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met Bertus Slot uit Hoogeveen, die onder de naam De Snelle Hap al meerdere foodtrucks in de regio heeft staan.

 • 5 Juli 2019 om 06:00
❌