[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019de Stentor - NW Overijssel e.o.

Schaatsers nemen grote risico’s in De Weerribben: β€˜Levensgevaarlijk’

,,Levensgevaarlijk’’, zegt boswachter Egbert Beens van Staatsbosbeheer over de schaatsers die zich op het ijs wagen in De Weerribben. Na enkele dagen nachtvorst waren de vaarten tussen de rietlanden bij Kalenberg en Ossenzijl bevroren. ,,Maar het ijs is nog te dun en wat gisteren dicht lag is nu weer open door de harde wind.’’

 • 22 Januari 2019 om 12:55

Boswachter Beens: β€˜Schaatsen in De Weerribben levensgevaarlijk

,,Levensgevaarlijk’’, zegt boswachter Egbert Beens van Staatsbosbeheer over de schaatsers die zich op het ijs wagen in De Weerribben. Na enkele dagen nachtvorst waren de vaarten tussen de rietlanden bij Kalenberg en Ossenzijl bevroren. ,,Maar het ijs is nog te dun en wat gisteren dicht lag is nu weer open door de harde wind.’’

 • 22 Januari 2019 om 12:55

Hasselt krijgt muzikaal bedankje van militair orkest voor gastvrijheid

In Ons Gebouw, het clubhuis van Hasselts Fanfare, treedt woensdagavond (aanvang 19.30 uur) de Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers (RFGGJ) op. Het militaire orkest toont zo haar dankbaarheid voor de periode dat ze in Hasselt konden repeteren.

 • 22 Januari 2019 om 10:18
Ouderde Stentor - NW Overijssel e.o.

#HΓ©Scheids: Dansende doelman, bijzondere overtreding en Lamprou-moment

De doelmannen speelden dit weekeinde de hoofdrollen. Niet alleen bij Ajax, ook in het regionale amateurvoetbal. Zo zien we de keeper van ZAC een bijzonder dansje uitvoeren, de doelman van Hierden die de tegenstander een handje helpt en een penaltymoment zoals bij Lamprou bij Rohda Raalte.

 • 21 Januari 2019 om 13:39

Automobilist haalt garage in Hasselt net niet, auto vliegt in brand

De brandweer in Hasselt is vanochtend uitgerukt voor een autobrand aan de Vaartweg in die plaats.

 • 21 Januari 2019 om 11:35

Vandalisme bij voedselbank Zwartewaterland in Hasselt

Vandalen hebben schade aangericht aan het pand van de voedselbank Zwartewaterland in Hasselt. Voor de derde keer in een maand tijd is er een ruit vernield.

 • 19 Januari 2019 om 17:18

Genemuiden denkt na over gevolgen Brexit

Genemuiden wacht met spanning af hoe Groot-Brittannië de Europese Unie gaat verlaten. Naast tapijtfabrikanten vrezen ook veel ict-bedrijven voor de gevolgen. In Genemuiden is daarom een speciale brexit-bijeenkomst om bedrijven te helpen bij de voorbereidingen. Minister Carola Schouten is daarbij aanwezig.

 • 19 Januari 2019 om 09:14

Zonnepark nabij grens van Zwolle, Kampen en Zwartewaterland

Een zonnepark met 3.600 panelen, exclusief voor inwoners uit een deel van de gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland. Met dit voornemen levert de Zwolse coöperatie Blauwvinger Energie haar eerste grote project af. Aan de Scholtensteeg in Zwolle, nabij de grens met de gemeenten Kampen en Zwartewaterland, wordt een dijk belegd met panelen.

 • 18 Januari 2019 om 16:30

Houtsnippers moeten voorkomen dat looppad rond Sluiziger vijver wegzakt

Het looppad rond de vijver aan de Weteringallee in Zwartsluis zakt weg. Om dit tegen te gaan, brengen de gebruikers een dikke laag houtsnippers aan.

 • 18 Januari 2019 om 10:28

Supportersvereniging Ajax strijkt voor pubquiz neer in Genemuiden

Naast een pubquiz in Amsterdam organiseert de officiële supportersvereniging van Ajax in februari voor het eerst ook een quiz buiten de hoofdstad in een kroeg in Genemuiden. Ajax Life komt speciaal voor voetbalfans die in het oosten van het land wonen naar Overijssel.

 • 17 Januari 2019 om 15:15

Vijf vrijwilligers uit de Kop genomineerd voor prijs

Vijf kandidaten uit Noordwest Overijssel maken kans op de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018. Iedereen kan tot en met 7 februari zijn stem uitbrengen.

 • 17 Januari 2019 om 13:06

Na Steenwijkerland draagt ook Zwartewaterland bij aan Holocaust Namenmonument

In navolging van meerdere gemeenten, zoals Steenwijkerland, heeft nu ook de gemeente Zwartewaterland besloten om de oprichting van het Holocaust Namenmonument in Amsterdam financieel te ondersteunen.

 • 17 Januari 2019 om 11:00

Zwartewaterland bindt strijd aan met drugsproblematiek

Geef verdachte situaties door! Het is een dringende oproep van burgemeester Eddy Bilder van de gemeente Zwartewaterland. Hij en zijn wethouders willen de strijd aanbinden tegen het drugsgebruik, met name onder jongeren.

 • 16 Januari 2019 om 13:46

Zwemclub uit Steenwijk gaat Maarten van der Weijden achterna: 200 kilometer zwemmen door de Kop van Overijssel

Wat Maarten van der Weijden in Friesland deed, gaat zwemvereniging Steenwijk’34 deze zomer doen in de Kop van Overijssel: tweehonderd kilometer zwemmen voor een goed doel.

 • 15 Januari 2019 om 12:16

Tweehonderd kilometer zwemmen door de Kop van Overijssel

Wat Maarten van der Weijden in Friesland deed, gaat zwemvereniging Steenwijk’34 deze zomer doen in de Kop van Overijssel: tweehonderd kilometer zwemmen voor een goed doel.

 • 15 Januari 2019 om 12:16

VENO voor derde keer op rij de sterkste op eigen zaalvoetbaltoernooi

Spannend was de finale niet. VENO 1 won gistermiddag voor de derde keer op rij en elfde keer in totaal, haar eigen zaalvoetbaltoernooi in MFA De Burght. In de finale versloeg het team NEMO, bestaande uit spelers van FC Meppel, met 5-1.

 • 13 Januari 2019 om 21:33

Sluziger orgel blaast je weer van de sokken na grondige restauratie

Zelfs het koperen schildje van de Engelse orgelbouwers is opgepoetst: de Sluziger 'Griffin & Stroud' klinkt weer als een klok. Ervaren fans mogen het orgel op 9 februari zelf bespelen.

 • 12 Januari 2019 om 13:01

Voor tiende keer spinning voor goed doel in Zwartewaterland

Voor de tiende keer heeft zaterdag de spinningmarathon in de gemeente Zwartewaterland plaats. Bracht de negende editie in Genemuiden ruimt twaalfduizend euro op voor Stichting Hartekind, tijdens de tiende spanningmarathon in de sporthal in Hasselt zijn de inspanningen ten bate van Energy4All.

 • 11 Januari 2019 om 13:22

Tolwegen zijn optie voor Gelderland en Overijssel, maar het moet β€˜landelijk worden geregeld’

Werkgevers in Gelderland en Overijssel zien brood in het plan van hun collega's in Brabant voor tolheffing op snelwegen om drukke wegen in de spits te ontlasten. De tolheffing zou wel op landelijke schaal moeten worden ingevoerd. Werkgevers in Flevoland zien niets in het voorstel.

 • 10 Januari 2019 om 15:42

Flevoland weert geen nieuwe geitenhouderijen

Drie partijfracties in de Provinciale Staten van de Provincie Flevoland, namelijk D66, Partij voor de dieren en de PvdA, willen het aantal geitenhouderijen dat zich in het gebied wil vestigen tegenhouden. Gedeputeerde Staten Flevoland bevestigt dit niet.

 • 10 Januari 2019 om 15:12
❌