[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 25 September 2017de Stentor - NW Overijssel e.o.

Eind 2017 start aanleg rotonde bij Hasselt

Eind dit jaar maakt bij Hasselt de kruising van de N331 (Vollenhove-Zwolle) en de N337/Vaartweg (Hasselt – Lichtmis) plaats voor een rotonde. De voorbereidende werkzaamheden zijn al in volle gang. Het gaat volgens woordvoerster Petra Timmer van de provincie Overijssel onder meer om het verleggen van kabels en leidingen.

 • 25 September 2017 om 17:57
Gisteren โ€” 24 September 2017de Stentor - NW Overijssel e.o.

Verzameling echtpaar in Genemuiden levert meer op dan verwacht

,,Het gaat goed. Ik geloof dat ik mijn oude auto hier ook maar ga verkopen”, schreeuwt veilingmeester Richard Hessink door de manege in Genemuiden. Op humoristische wijze probeert hij de prijs op te drijven van pronkstukken uit de collectie van het echtpaar Bilderdijk. ,,Boven verwachting”, zegt organisator Bradlay Hessink van Hessink’s veilinghuis zaterdag na afloop over de opbrengst.

 • 24 September 2017 om 13:28
Ouderde Stentor - NW Overijssel e.o.

Grote overname peuterspeelzalen: 'Ouders moeten iets te kiezen hebben'

Teleurstelling bij Stichting Op Kop nu onderwijsstichting Accrete in Zwartsluis alle peuterspeelzalen van Stichting Peuterspeelzalen Steenwijkerland (SPS) overneemt. Het pijnpunt voor Op Kop is dat ouders geen keuzemogelijkheid hebben, zegt directeur-bestuurder Alberto Boon van de openbare onderwijsstichting over de overname door het christelijke Accrete.

 • 22 September 2017 om 05:55

'Ouders moeten iets te kiezen hebben'

Teleurstelling bij Stichting Op Kop nu onderwijsstichting Accrete in Zwartsluis alle peuterspeelzalen van Stichting Peuterspeelzalen Steenwijkerland (SPS) overneemt. Het pijnpunt voor Op Kop is dat ouders geen keuzemogelijkheid hebben, zegt directeur-bestuurder Alberto Boon van de openbare onderwijsstichting over de overname door het christelijke Accrete.

 • 22 September 2017 om 05:55

Noordwest-Overijssel voelt zich erin geluisd

Net als in Dalfsen en Zwolle heerst ook in Steenwijk een grimmige sfeer bij de informatie-avond over de vliegroutes van 'Lelystad'. ,,Niemand wist wat hier zou gebeuren."

 • 21 September 2017 om 11:06

Vier dagen lang uitzendingen Omroep MAX vanuit Blokzijl

Omroep MAX is neergestreken in Blokzijl. Het programma Tijd voor MAX komt nog tot en met vrijdag vanuit het stadje.

 • 20 September 2017 om 08:55

Alles moet weg, van Rolls Royce tot servies en tuinbeelden

Rolls Royces, rijtuigen, bromfietsen, meubels, militaire uniformen, kinderwagens, serviesgoed en tuinornamenten. Wat verzamelde het echtpaar Bilderdijk uit Kamperzeedijk eigenlijk niet. Het echtpaar heeft letterlijk de deur achter zich dicht getrokken in Kamperzeedijk. De woning en de met honderden voorwerpen volgestouwde schuren staan te koop. Ze moeten leeg en daarom komt de collectie onder de hamer.

 • 20 September 2017 om 06:00

Auto vliegt over de kop in Genemuiden

Bij een botsing met een geparkeerde auto is een wagen op de Prins Clausstraat in Genemuiden dinsdagmiddag over de kop gevlogen. De bestuurder bleef ongedeerd. 

 • 19 September 2017 om 17:27

Flinke schade na ongeluk op de N331 bij Hasselt

Op de N331 bij Hasselt is vanochtend een ongeluk gebeurd waarbij twee personenauto's betrokken raakten. De voertuigen liepen hierbij flinke schade op. 

 • 19 September 2017 om 12:53

Minister Kamp bezoekt tapijtindustrie Genemuiden en Hasselt

Tapijtfabrieken in Genemuiden en Hasselt hebben maandagochtend minister Henk Kamp van Economische Zaken op bezoek gehad. Hij sprak onder meer over de impact van Brexit op het Nederlandse bedrijfsleven. Daarnaast liet hij zich bij Condor Carpets BV, Hamat BV en Verhoek Internationaal Transport BV informeren over de nieuwste technische ontwikkelingen, ambities en toekomstverwachtingen. 

 • 18 September 2017 om 19:19

Zwoegen en zweten in troosteloos decor

Het kan bijna niet troostelozer. Het parcours verkennend springt het kippenvel je op de armen als je ziet waar de steppers een klein uur later hun weg moeten vinden.

 • 18 September 2017 om 11:31

Genemusiment trekt veel bezoekers naar Genemuiden

Het was zaterdag een vrolijke boel in Genemuiden met het vernieuwde Havenplein als stralende middelpunt. Het tweejaarlijkse culturele evenement Genemusiment begon in de ochtend met de opening van het Havenplein en de ‘brug’ op de kop van de haven en eindigde daar 's avonds met een spetterende lasershow.

 • 17 September 2017 om 17:30

Kamer 'onjuist geinformeerd' over vliegroutes

Staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA) heeft de Kamer onjuiste informatie verschaft over de alternatieve uitvliegroute die Teuge moet sparen. Dat stelt directeur van Teuge Airport, Meiltje de Groot. Haar lezing wordt onderschreven door luchtvaartdeskundigen. Het ministerie zegt in een reactie het 'anders' te zien. 

 • 16 September 2017 om 03:00

Touwtrekkampioenschap terug van weggeweest

In september vorig jaar is het Kampioenschap Touwtrekken Zwartewaterland nieuw leven ingeblazen. Met succes. Deze zaterdag krijgt het touwtrekevenement een vervolg. ,,Vorig jaar hadden we elf teams, we zitten nu op veertien teams", zegt Gerrald Beens van Hasselts Fanfare.

 • 15 September 2017 om 17:30

Glasvezelambassadeurs in oktober op pad in de Kop

Glasvezel in het buitengebied van Steenwijkerland. Vanaf oktober komt het er op aan. ,,Op naar ruim 50 procent deelname. U doet toch ook mee", roept wethouder Wim Brus op.

 • 15 September 2017 om 14:52

Lager en langer geluidsscherm langs de weg bij Hasselt

De gemeente Zwartewaterland en de provincie Overijssel hebben de afgelopen maanden nog wat geschaafd en vertimmerd aan de geluidmaatregelen in het reconstructieplan voor de N331 en Zwartewaterweg in Hasselt. Zo komt er een lager maar langer geluidscherm tussen de N331 en de parallelweg bij en worden de wegen voorzien van fluisterasfalt. Dat bleek tijdens de tweede rechtszitting bij de Raad van State. 

 • 14 September 2017 om 13:17

Geen afsluitend vuurwerk tijdens Genemusiment

Genemusiment in Genemuiden wordt zaterdagavond niet afgesloten met een daverend vuurwerk, zoals organisator SCEG had bedacht. De boten in de haven liggen te dichtbij en SCEG wil niet het risico lopen dat er schade ontstaat van neerdwarrelende vuurwerkresten, zo laat voorzitter Harrie Rietman weten. 

 • 13 September 2017 om 17:10

Bomen vallen bij bosjes in herfststorm

Tientallen bomen zijn in deze regio aan een vroegtijdig einde gekomen. Nog vol in het blad waren ze een makkelijke prooi voor de rukwinden. Brandweerkorpsen en medewerkers van gemeenten zijn de hele woensdag in de weer geweest met het opruimen van boomstammen die de wegen versperden.

 • 13 September 2017 om 15:50

Vrachtwagens omver geblazen in de regio

Een aanhanger van een vrachtwagen van het transportbedrijf Grüters Logistik uit Nettetal, net over de grens met Duitsland, is woensdagmorgen op de N33 omver geblazen. 

 • 13 September 2017 om 11:44

Duitse vrachtwagen omver geblazen op N33

Een aanhanger van een vrachtwagen van het transportbedrijf Grüters Logistik uit Nettetal, net over de grens met Duitsland, is woensdagmorgen op de N33 omver geblazen. 

 • 13 September 2017 om 11:44
โŒ