[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - NW Overijssel e.o.

Geen Ranomi, maar wel het Olympische synchroonzwemduo Noortje en Bregje bij start Zomertour in zwembad Hasselt

Zwemmen met drievoudig olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo? Het zou maar zo kunnen tijdens de Zomertour van de KNZB en Beachsoccer Nederland. In Hasselt begon woensdag de toernee langs bijna twintig Overijsselse zwembaden, campings en vakantieparken van een team van sportpromotors, trainers en (oud-)topsporters. De Zomertour houdt ook op 29 juli halt in Hasselt.

 • 8 Juli 2020 om 18:00

Hasselt laat haar parels voortaan beter zien

Een van de eerste boekdrukkers in ons land werkte jaren in Hasselt. Maar de Hanzestad aan het Zwarte Water beschikt niet eens over een boekhandel. ,,En dat is erg jammer’’, aldus burgemeester Eddy Bilder bij de start van een campagne om Hasselt voor toeristen aantrekkelijker te maken.

 • 7 Juli 2020 om 06:00

De pareltjes van Hasselt beter laten zien

Een van de eerste boekdrukkers in ons land werkte jaren in Hasselt. Maar de Hanzestad aan het Zwarte Water beschikt niet eens over een boekhandel. ,,En dat is erg jammer’’, aldus burgemeester Eddy Bilder bij de start van een campagne om Hasselt voor toeristen aantrekkelijker te maken.

 • 7 Juli 2020 om 06:00

Koninklijke lintjes nu alsnog persoonlijk uitgereikt

Op 24 april was er al het telefoontje van de burgemeesters, maar ging als gevolg van de coronacrisis een streep door de uitreiking. Nu hebben alle gedecoreerden toch persoonlijk hun Koninklijke onderscheiding ontvangen.

 • 3 Juli 2020 om 13:30

Topmannen installatiebedrijf Breman doorbreken stilte na fraude- en rechtszaken: β€˜Wij willen zuiver zaken doen’

Het Genemuider installatiebedrijf Breman lag afgelopen jaren onder vuur: fraude- en rechtszaken, niet-goedgekeurde jaarrekeningen en mindere financiële resultaten. Directieleden Bernardo Eenkhoorn en René Breman dachten wel eens ‘oefff’ als er weer een negatief verhaal over hun familiebedrijf in de pers kwam. Inmiddels kijken ze vol vertrouwen naar de toekomst. ,,Het huis is weer op orde.”

 • 3 Juli 2020 om 11:30

Zwartewaterlandse wethouder: β€˜Er zijn te vaak vage toezeggingen gedaan’

,,Er zijn te vaak vage toezeggingen gedaan en zelfs klip en klare afspraken, bijvoorbeeld over aan te leggen groensingels, zijn aan de laars gelapt.’’ Harrie Rietman (PvdA), sinds enkele maanden wethouder in de gemeente Zwartewaterland en nu verantwoordelijk voor de uitbreiding van industrieterrein Zevenhont in Genemuiden, is allerminst tevreden over het optreden van zijn voorgangers.

 • 2 Juli 2020 om 21:00

Van poging tot doodslag verdachte Genemuidenaar zit nog steeds vast

De 53-jarige Ben T. uit Genemuiden, vorig jaar veroordeeld in een geruchtmakende stalkingszaak, zit sinds dinsdag in de cel voor poging tot doodslag. Dat hij is opgepakt bevestigt een familielid tegenover de Stentor.

 • 2 Juli 2020 om 20:15

Zwolle is hoofdstad van drijvende zonneparken. Welke gevolgen heeft dat voor vissen, vogels en planten?

18 hectare aan drijvende zonnepanelen op de Bomhofsplas leveren vanaf deze week groene stroom aan het net. Zwolle is hoofdstad van de drijvende zonneparken, maar kritiek is er ook. Het zou slecht zijn voor vissen, vogels en de hele ecologie. Bij de Bomhofsplas wordt onderzoek gedaan naar de gevolgen.

 • 2 Juli 2020 om 16:30

Chaos verwacht in onze wateren: β€˜Iedere mafkees koopt tegenwoordig een boot’

Plezierboten en luxe jachten zijn niet aan te slepen in coronatijd. Het leidt deze zomer tot fors meer ongelukken op het water, verwachten Meldpost IJsselmeergebied en de KNRM. Verhuurbedrijven in de regio melden intussen topdrukte, terwijl binnenvaartschippers en havenmeesters hun hart vasthouden: ,,Iedere mafkees koopt tegenwoordig een boot.”

 • 1 Juli 2020 om 11:30

Man (53) schiet op woning in Genemuiden; politie lost waarschuwingsschoten bij zijn aanhouding in Hasselt

Een 53-jarige man uit de gemeente Zwartewaterland heeft afgelopen nacht geschoten op een woning in Genemuiden, waar meerdere mensen aanwezig waren. Vanmiddag werd hij aangehouden in een bootje in Hasselt. De politie loste daarbij waarschuwingsschoten vanwege ‘een dreigende situatie'.

 • 30 Juni 2020 om 17:39

Waarschuwingsschoten gelost bij aanhouding in Hasselt

Bij een aanhouding in Hasselt loste de politie vanmorgen enkele waarschuwingsschoten. Een 53-jarige man uit de gemeente Zwartewaterland is aangehouden op verdenking van een poging tot doodslag afgelopen nacht in Genemuiden.

 • 30 Juni 2020 om 17:39

Tegelterreur in tuin blijkt hardnekkig: Zwartewaterland tegelhoofdstad van Nederland

Tuintegeltaks, beloning voor groen, zaadjes planten om tegels te weren: talloze initiatieven passeerden de voorbije jaren de revue. De tegels die zorgen voor slechte afwatering en meer hitte moeten onze tuin uit, maar dat lijkt niet te lukken. Onze regio domineert in de landelijke tegeltuin-top tien. Waarom komt er maar geen einde aan de tegelterreur?

 • 30 Juni 2020 om 11:01

Kunstgras sportparken Hasselt en Zwartsluis komt, tot verbazing CDA, uit BelgiΓ« en niet uit lokale fabrieken

De voetballers van DESZ en Olympia'28 gaan spelen op Belgisch kunstgras. Want niet de bekende leveranciers uit de eigen gemeente Zwartewaterland, maar een Belgische firma gaat de nieuwe kunstgrasvelden op de sportparken in Hasselt en Zwartsluis leveren.

 • 29 Juni 2020 om 20:00

Geduld Genemuider bedrijven op proef gesteld met haperende voortgang uitbreiding industrieterrein

Het bedrijfsleven in Genemuiden zit te springen om grond om te kunnen uitbreiden. Hoe eerder hoe liever, hield voorzitter Berthran Selles van de Ondernemers Kring Genemuiden (OKG) deze week de gemeenteraad nog maar eens voor. Maar door de overvolle agenda en de vele vragen die er nog leven over de dubbele uitbreiding van industrieterrein Zevenhont is de besluitvorming opgeschort.

 • 26 Juni 2020 om 11:30

Herbouw van Veerpoort in Hasselt gaat door, evenals stevige verhoging van ozb

Het was een moedige poging van de vier oppositiepartijen in de gemeenteraad van Zwartewaterland om de verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb) met 5 procent extra te torpederen. Maar de coalitiepartijen ChristenUnie, SGP en PvdA hielden vast aan de door het college voorgestelde verhoging, die de gemeentelijke schatkist 225.000 euro oplevert.

 • 25 Juni 2020 om 21:36

Opvoering Razzia in Vollenhoofs park, als het mag van de Veiligheidsregio

De muzikale voorstelling Razzia, over de Tweede Wereldoorlog, het oppakken van onderduikers in de Noordoostpolder en verzetsman Harmen Visser, is wellicht in september toch nog te zien. Niet in het Steenwijker theater de Meenthe, maar in de open lucht in Vollenhove.

 • 24 Juni 2020 om 17:15

Door corona zwaar getroffen gemeenten overwegen Defensie in te schakelen bij slachtofferhulp

De gemeenten Zwartewaterland, Heerde en Nunspeet gaan slachtofferhulp bieden aan mensen die kampen met de naweeën van de coronacrisis. Burgemeester Eddy Bilder van Zwartewaterland sluit niet uit dat de drie daarbij een beroep wordt gedaan op het ministerie van Defensie.

 • 23 Juni 2020 om 18:00

Herbouw middeleeuwse Veerpoort in Hasselt pas volgend voorjaar

Pas volgend voorjaar begint de herbouw van de Veerpoort in Hasselt. Dat is vijf jaar nadat men in april 2016 bij opgravingen stuitte op de restanten van het middeleeuwse bouwwerk aan de boorden van het Zwarte Water.

 • 23 Juni 2020 om 17:30

Twee mannen opgepakt voor mishandeling in Zwartsluis: mogelijk mes en honkbalknuppel in het spel

De politie heeft twee mannen uit Zwartsluis aangehouden in verband met de mishandeling van een plaatsgenoot afgelopen woensdag. De betrokkenheid van de verdachten van 20 en 30 jaar oud wordt onderzocht.

 • 22 Juni 2020 om 16:55

Twee mannen aangehouden vanwege mishandeling in Zwartsluis

De politie heeft twee mannen uit Zwartsluis aangehouden in verband met de mishandeling van een plaatsgenoot afgelopen woensdag. De betrokkenheid van de verdachten van 20 en 30 jaar oud wordt onderzocht.

 • 22 Juni 2020 om 16:55
❌