[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018de Stentor - NW Overijssel e.o.

Projectkoor in Hasselt zingt bij film over opera Verdi

De vertoning van de film La Traviata, dinsdag 17 april in de bibliotheek in Hasselt, wordt een hele bijzondere. Op vier momenten wordt de filmvertoning gestopt en zingt een koor live stukken uit de beroemde opera van Giuseppe Verdi. Zes zaterdagochtenden trekt dirigente Nynke Poelsma (39) uit Vollenhove er voor uit om de operastukken in te studeren met de 24 koorleden.

 • 23 Februari 2018 om 03:21
Ouderde Stentor - NW Overijssel e.o.

EnquΓͺte Giethoorn over bredere verhuurboten

’t Gieters Belang wil van de inwoners van Giethoorn weten hoe ze denken over bredere verhuurboten. De gemeente Steenwijkerland rept in de nieuwe vaarverordening over een breedte van 2.50 meter, waar het nu nog 2.10 meter is.

 • 21 Februari 2018 om 10:20

Leerlingen lezen straks verhalen in 'eigen' dialect

Basisschoolleerlingen in onder meer Zwolle, Staphorst en Genemuiden kunnen in de maand maart een verhaal in hun eigen dialect gaan lezen of voorgelezen krijgen. In het kader van de Dialectmaand zijn enkele verhalen uit het Drentse streektaaltijdschrift Wiesneus in Overijsselse dialecten vertaald en gratis te downloaden.

 • 20 Februari 2018 om 18:00

De Stentor lanceert Kieswijzer

De Stentor komt zaterdag met een Kieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij zijn niet de partijprogramma’s leidend, maar dat wat de lezer en de redactie belangrijk vinden. De Stentor heeft de Kieswijzer ingericht voor meer dan 30 gemeenten in het verspreidingsgebied.

 • 20 Februari 2018 om 11:17

Scholieren kunnen struinen op het agrarisch bedrijf Het Kamper Riet

Leerlingen van groep 5 en 6 van de basisscholen in de gemeente Zwartewaterland kunnen in maart en april deelnemen aan Expeditie Wildernis. Tijdens deze struintocht voeren de kinderen educatieve opdrachten uit op het agrarisch bedrijf Het Kamper Riet van de familie Vos.

 • 19 Februari 2018 om 10:51

Samen Actief dag in Zwartewaterland

Inwoners, brandweer, politie, waterschap, (kandidaat)raadsleden en vertegenwoordigers van Zwartewaterlands ambtelijke organisatie zijn zaterdag 17 maart 'Samen Actief'. Plaats van handeling is het gemeentehuis van Zwartewaterland in Hasselt.

 • 19 Februari 2018 om 04:26

'De Overijsselse Merentocht komt hoor!'

Hij weet het nog als de dag van gisteren. Het was in 1996 dat de nu 76-jarige Klaas Naberman uit Sint Jansklooster als sportwethouder van de toenmalige gemeente Brederwiede naar de jubilerende ijsclub in Vollenhove ging.

 • 16 Februari 2018 om 17:19

Werkgevers in de rij voor timmer- en metseltalenten

Jarenlang was het lastig om hun 'klantjes' aan het werk te krijgen toen de economische crisis de bouwsector in z'n greep hield. Nu is het precies andersom. Werkgevers staan in de rij voor de jongeren die geschoold worden tot timmerman, metselaar of tegelzetter bij de Opleidingsvereniging Genemuiden. ,,Soms zeggen werkgevers al vooraf bij een jongere die bij ons begint: 'die wil ik straks'. Die kennen ze dan al van een stage'', vertelt directeur Freddie Buitenhuis van de Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG).

 • 16 Februari 2018 om 15:50

Auto slipt van de weg bij Vollenhove, bestuurder gewond

Het was op sommige plaatsen verraderlijk glad. Daar merkte een bestuurder vanmorgen bij Vollenhove te laat. Hij slipte en belandde met zijn voertuig in de sloot naast de N762. De bestuurder raakte daarbij gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 • 16 Februari 2018 om 09:12

Geld voor nooit verreden Overijsselse Merentocht is zeker, nu het ijs nog

De provincie Overijssel heeft deze winter en de komende twee 'schaatsseizoenen' telkens 65.000 euro achter de hand om vier natuurijsorganisaties te steunen. In het voor schaatsliefhebbers meest gunstige geval, kost deze steun de provincie 195.000 euro. Blijven klassiekers op natuurijs uit, dan hoeft de Overijssel geen euro schaatssubsidie te spenderen.

 • 15 Februari 2018 om 19:21

Overijssel geeft subsidiegarantie voor schaatsklassiekers op natuurijs

De provincie Overijssel heeft deze winter en de komende twee 'schaatsseizoenen' telkens 65.000 euro achter de hand om vier natuurijsorganisaties te steunen. In het voor schaatsliefhebbers meest gunstige geval, kost deze steun de provincie 195.000 euro. Blijven klassiekers op natuurijs uit, dan hoeft de Overijssel geen euro schaatssubsidie te spenderen.

 • 15 Februari 2018 om 19:21

Het NK lonkt voor metselaar Ramon uit Vollenhove

Ramon van der Linden uit Vollenhove is één van de zes metselaars die strijden tijdens een wedstrijd voor jonge vakmensen die een vmbo-opleiding volgen. Ook elf timmerlieden gaan met elkaar de strijd aan in Genemuiden, waar Opleidingsvereniging Genemuiden gastheer is.

 • 15 Februari 2018 om 19:18

Waterschap verlengt 'klimaatsubsidie'

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) verlengt de speciale ‘klimaatsubsidie’ voor gezamenlijke initiatieven van inwoners, (wijk)verenigingen, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen.

 • 15 Februari 2018 om 12:20

Gemeenteraad Zwartewaterland vergadert niet: geen gespreksonderwerpen

De gemeenteraad van Zwartewaterland houdt voor de verkiezingen nog één reguliere vergadering. De vergadering van 8 februari was al geschrapt door het ontbreken van voldoende gespreksonderwerpen. Nu is om dezelfde reden ook een streep gezet door de vergadering van 22 februari.

 • 14 Februari 2018 om 10:54

Kwartetspel met Hasselts mooiste beelden op spelkaarten

Er is een kwartetspel in de maak met de mooiste plaatjes van Hasselt op de spelkaarten.

 • 13 Februari 2018 om 12:14

Werkzaamheden aan nepbrug in Genemuiden stilgelegd

Na de brug op het Havenplein keert in het straatbeeld van Genemuiden een tweede historische brug terug. Een aantal inwoners van Genemuiden heeft zich hiervoor sterk gemaakt, als onderdeel van een totaalplan voor het opknappen en verfraaien van het centrum van de tapijtstad.

 • 12 Februari 2018 om 14:07

Prinses Margriet op verrassingsbezoek bij paradressuurwedstrijd in Genemuiden

Hoog bezoek bij de internationale paradressuurwedstrijd in Genemuiden. Prinses Margriet nam zaterdagochtend een kijkje bij de manege van rijvereniging De Zwartewaterruiters in Genemuiden.

 • 10 Februari 2018 om 22:56

β€˜Tapijt zit in ons dna’

Johan van Lente en Herbert Altena, de directeuren van Betap en Hamat, hebben ideeën te over om de tapijtsector te versterken. Vooral de bereikbaarheid van Genemuiden en Hasselt kan veel beter.

 • 10 Februari 2018 om 22:48

Zwartewaterland blijft planschade afwijzen en krijgt gelijk

De gemeente Zwartewaterland hoeft een bewoner van de Zomerdijk in Zwartsluis geen planschadevergoeding te betalen na versoepeling van de geluidsnorm voor het industrieterrein Zomerdijk-Meppelerdiep. Dit heeft de Raad van State woensdag definitief beslist.

 • 8 Februari 2018 om 10:22

Van der Breggen maakt eerste rondje op fietsen voor ouderen in Hasselt

,,Zijn jullie nu alweer terug?”, vraagt een verbaasde vrouw als Anna van der Breggen een rondje heeft gemaakt op de nieuwe duofiets rond het pand van De Hazelaar in Hasselt. Ook op een andere fiets dan haar racefiets heeft ze het tempo er goed inzitten.

 • 8 Februari 2018 om 10:00
❌