[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - NW Overijssel e.o.

Driemasterplein in Hasselt boordevol koningsspelletjes

,,De kinderen zien er zo leuk uit!" Juf Joke van christelijke basisschool De Driemaster in Hasselt jubelt als het gaat om de vijftig kinderen uit de groepen 1 tot en met 4.

 • 20 April 2018 om 15:31

Hasselt heeft grote ambities met straatparade muziekkorpsen

De organisatoren van de OBD Dweildag in Hasselt hebben grootse plannen met de eerste straatparade, waarmee 16 juni het dweilorkestenconcours wordt geopend. Negen muziekkorpsen marcheren die dag door het het oude centrum.

 • 20 April 2018 om 11:30

Honderden zwemmers ravotten in openluchtbad Hasselt

De eerste openingsdag van het openluchtzwembad in Hasselt is een schot in de roos. Tot uit Zwartsluis en Zwolle kwamen zwemmers om verfrissing te zoeken in het water van het Ariën Prins van Wijngaardenbad.

 • 18 April 2018 om 18:01

Brand in Ark van Noach in Zwartsluis

De brandweer is woensdagochtend rond zes uur uitgerukt om de Ark van Noach te blussen. De boot ligt nu tijdelijk in Zwartsluis en vloog deze ochtend bij reparatiewerkzaamheden in brand.

 • 18 April 2018 om 08:09

Zwartewaterland scoort groen

De gemeente Zwartewaterland heeft de zaken dusdanig op orde dat de provincie Overijssel voortaan meer op afstand toezicht houdt. ,,De provincie heeft Zwartewaterland een groen totaalbeeld toegekend", aldus burgemeester Eddy Bilder.

 • 17 April 2018 om 15:44

Het regent zonnestralen: buitenbad Hasselt als enige in regio morgen open

Het regent de komende dagen zonnestralen. Ideale tijden om met een picknickmand naar het buitenzwembad te gaan. Maar bij menig bad is het bassin nog letterlijk leeg. Het blad ligt er soms nog op de bodem… Hoe zonnig is de wereld in Hasselt, daar gaat het bad woensdag open.

 • 17 April 2018 om 14:05

Zwartsluis gaat op de schop

Zwartsluis gaat de komende maanden flink op de schop. Een parkeerplein wordt opnieuw ingericht, tal van straten en doorgaande wegen worden onder handen genomen en de ontwikkeling van het voormalige Agnietenterrein dient zich aan.

 • 17 April 2018 om 05:00

Laatste slachtoffer wielerongeluk Omloop NWO uit ziekenhuis

Frank van den Broek is weer thuis in zijn woonplaats Voorhout na het ongeluk bij de Omloop van Noordwest Overijssel. Het 17-jarige wielertalent en zijn familie overwegen stappen te ondernemen om de gemaakte kosten door het ongeluk te kunnen verhalen.

 • 16 April 2018 om 20:46

Met rotgang door 30-kilometerzone Genemuiden: dag rijbewijs

Genemuidenaren zijn het beu dat er op en rondom de Sasdijk veel te hard gereden wordt. De wijkagent hoorde hun smeekbedes en besloot maandagmiddag met een onopvallende politieauto te gaan controleren. Het was meteen raak.

 • 16 April 2018 om 19:17

Zwembad Hasselt eerder open dan ooit door mooie weer

Het openluchtzwembad in Hasselt gaat door het mooie weer woensdag al open. Aanvankelijk stond de opening pas na Koningsdag gepland. Het zwembad ging niet eerder zo vroeg in het jaar open.

 • 16 April 2018 om 14:20

Zwembad Hasselt eerder open door mooie weer

Het openluchtzwembad in Hasselt gaat door het mooie weer woensdag al open. Aanvankelijk stond de opening pas na Koningsdag gepland. Het zwembad ging niet eerder zo vroeg in het jaar open.

 • 16 April 2018 om 14:20

Cast musical Storm over Beulake geeft voorproefje bij sleepbootdagen in Zwartsluis

De cast van de musical Storm over Beulake treedt zaterdag 12 mei op in Zwartsluis tijdens de Nationale Sleepbootdagen.

 • 16 April 2018 om 10:47

Bank is gul voor verenigingsleven in regio Zwolle

De penningmeesters van 584 verenigingen en stichtingen in de regio Zwolle wrijven in hun handen. Ze krijgen samen 356.000 euro bijgeschreven op hun rekeningen.

 • 15 April 2018 om 19:38

Turfverleden Zwartsluis in beeld

Op de zogenoemde turfeilanden in Zwartsluis zijn informatiepanelen geplaatst, die de herinnering aan het roemruchte turfverleden levend moeten houden. De zestien panelen bevatten foto's van de oude situatie en een informatieve tekst en worden via een wandelroute met elkaar verbonden.

 • 14 April 2018 om 12:30

Provincie, geef ons tijd voor onderzoek bypass rotonde Hasselt

Geen ons meer tijd! Het is een noodkreet van de gemeente Zwartewaterland richting de provincie Overijssel. De extra tijd is nodig om te onderzoeken hoe bij Hasselt kan worden voorkomen dat het (vracht-)verkeer van en naar Genemuiden vastloopt.

 • 14 April 2018 om 05:30

Wandelen langs turfverleden in Zwartsluis

In Zwartsluis zijn op de zogenoemde turfeilanden informatiepanelen geplaatst, die de herinnering aan het roemruchte turfverleden levend moeten houden.

 • 13 April 2018 om 11:18

Geen driekwart miljoen voor extra rijstrook rotonde Hasselt

Het is maar de vraag of de nieuwe rotonde die de N759 (de weg van en naar Genemuiden) bij Hasselt met de N331 verbindt wordt voorzien van een extra rijbaan.

 • 12 April 2018 om 22:55

Zwartewaterland kijkt naar windparken en laadpalen

Kijken naar ruimte voor zonneparken, windmolens en biogasinstallaties, aardgasloze nieuwbouw, elektrische laadpalen voor auto’s.

 • 12 April 2018 om 22:10

Paula Fernhout uit Zwartsluis nieuwe secretaris BLN-Schuttevaer IJsseldelta-Zwartewater

Paula Fernhout-Veenstra uit Zwartsluis is de nieuwe secretaris van Koninklijke BLN-Schuttevaer afdeling IJsseldelta-Zwartewater. Zij volgt Mets Elgersma op.

 • 12 April 2018 om 15:53

Dit jaar geen Live in Meppel

Er komt dit jaar geen zesde editie van het stadsfestival Live in Meppel. Het stichtingsbestuur grijpt 2018 aan om na te gaan denken over de opzet van het evenement, zodat het ook in de toekomst levensvatbaar is.

 • 12 April 2018 om 11:50
โŒ