[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - NW Overijssel e.o.

Hulphond speurt naar otterweesjes

Michel Grobbe is trainer. We vroegen hem eens hoe een hond otterweesjes kan traceren en wat daar allemaal bij komt kijken.

 • 23 September 2018 om 08:00

Doelman Luuk Drost (50) viert rentree bij ZZVV met zege

Derdeklasser ZZVV begon zaterdag met een bijzondere doelman aan het nieuwe seizoen. Goalie Luuk Drost (50) keerde na ruim dertig jaar terug bij de club uit Zuidwolde, die won van SCD'83 (2-3).

 • 22 September 2018 om 18:25

'Gevaarlijke' paaltjes Westerkaai Genemuiden staan ter discussie

De op de Westerkaai in Genemuiden genomen verkeersremmende maatregelen staan ter discussie. ,,Ze leveren een gevaar op voor fietsers", stelt CDA-raadslid Martijn Riezebosch.

 • 21 September 2018 om 14:06

Natuurmonumenten houdt eenmalig β€˜avondvoorstellingen’ in Waterloopbos

Het is een van de hoogtepunten in de viering van ‘100 jaar Zuiderzeewet’, de onthulling van een monument bij het Waterloopbos bij Marknesse. Dat gebeurt op 27 september. Het feestelijke feit wordt gevolgd door een bijzonder weekend voor duizenden gasten uit de regio. Vijf vragen aan boswachter Ingrid Scholten, die betrokken is bij de organisatie.

 • 21 September 2018 om 10:00

File op A28 na botsing met drie auto's

Als gevolg van een ongeval is de A28 nabij De Lichtmis enige tijd gedeeltelijk afgesloten geweest.

 • 21 September 2018 om 08:44

Werkzaamheden Grote Kerk Hasselt uitgelopen

Veel mensen in Hasselt is het opgevallen: de klokken en de haan zijn al maanden niet op Grote of St. Stephanuskerk in Hasselt te zien. De werkzaamheden aan de toren zijn uitgelopen.

 • 20 September 2018 om 14:41

Staphorster Grote Stouwe dicht tot maandag

Verkeer kan tot maandag geen gebruik maken van de Staphorster Grote Stouwe.

 • 20 September 2018 om 10:12

Genemuider Condor Group neemt onderdelen van plaatsgenoot Edel over

De Condor Group in Genemuiden breidt opnieuw uit, nu door de overname van plaatsgenoot Edel Carpets en het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Telenzo Carpets.

 • 19 September 2018 om 16:31

Politiewagen knalt op auto in Hasselt

Een politiewagen is zondagavond in Hasselt tegen een personenwagen gebotst. De agenten waren op weg naar een brandmelding. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt.

 • 17 September 2018 om 07:06

Politiewagen knalt op auto in Hasselt, geen gewonden

Een politiewagen is zondagavond in Hasselt tegen een personenwagen gebotst. De agenten waren op weg naar een brandmelding. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt.

 • 17 September 2018 om 07:06

Alie bakt de lekkerste Gaellemuniger suker

Alie van Dijk-Heldoorn heeft de lekkerste suker gemaakt bij de bakwedstrijd tijdens cultureel festival Eikoerei in Genemuiden. In de typische Gaellemuniger lekkernij worden onder meer bruine basterdsuiker en speculaaskruiden verwerkt, maar de winnares wilde het geheim van haar sukerrecept niet prijsgeven.

 • 16 September 2018 om 10:20

Stephanie (18) uit Genemuiden zingt Coldplay in Gaellemuniger dialect

Heel Genemuiden komt vrijdagavond en zaterdag bij elkaar op festival Eikoerei. Het woord betekent volgens voorzitter Harrie Rietman van SCEG dan ook drukte, gedoe, reuring. En dat is zeker het geval met op negen plaatsen activiteiten die in het teken staan van cultuur en erfgoed.

 • 14 September 2018 om 14:00

Buurtbewoners maken zich terecht zorgen om milieurisico's door storten vuile grond in Bomhofsplas

Hoe schoon de grond volgens de aannemer ook is, de ecologie in de Bomhofsplas tussen Zwolle en Hasselt loopt wel degelijk gevaar. In de grond kan bijvoorbeeld fosfor zitten, terwijl het toch aan de normen voldoet. De zorg van buurtbewoners is niet volledig uit de lucht gegrepen. ,,Komt veel fosfor in het oppervlaktewater terecht, dan heb je een groot probleem dat je niet zomaar oplost", zegt ecoloog Bas van de Riet.

 • 13 September 2018 om 10:12

Milieurisico's door storten vuile grond in zandplas tussen Zwolle en Hasselt

Hoe schoon de grond volgens de aannemer ook is, de ecologie in de Bomhofsplas tussen Zwolle en Hasselt loopt wel degelijk gevaar. In de grond kan bijvoorbeeld fosfor zitten, terwijl het toch aan de normen voldoet. De zorg van buurtbewoners is niet volledig uit de lucht gegrepen. ,,Komt veel fosfor in het oppervlaktewater terecht, dan heb je een groot probleem dat je niet zomaar oplost", zegt ecoloog Bas van de Riet.

 • 13 September 2018 om 10:12

Harrie Rietman blijft nog even aan als raadslid voor PvdA Zwartewaterland

Harrie Rietman blijft namens de PvdA nog een poosje raadslid in de gemeente Zwartewaterland. In de eerste raadsvergadering na het zomerreces, volgende week donderdag, volgt zijn installatie voor een periode van nog eens zestien weken.

 • 13 September 2018 om 10:05

Stenen stadsmuur Hasselt blijven zichtbaar

Restanten van de oude stadsmuur in Hasselt worden hergebruikt bij de nieuw te bouwen waterkering langs het Justitiebastion. Het gaat om ruim 900 stenen, die na de opgraving door vrijwilligers met de hand worden afgebikt.

 • 12 September 2018 om 14:41

Deel Hasselterdijk in Genemuiden alleen voor fietsers

De Hasselterdijk in Genemuiden wordt gedeeltelijk omgevormd tot fietspad. De werkzaamheden zijn deze week begonnen en duren tot 9 november.

 • 12 September 2018 om 10:35

Geen garantie op schone grond in Bomhofsplas tussen Zwolle en Hasselt

Zandbedrijf Dekker Groep kan niet garanderen dat geen rommel in de Bomhofsplas belandt, maar wil dat zoveel mogelijk voorkomen. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens een drukbezochte informatiebijeenkomst voor omwonenden van de zandwinningsplas tussen Zwolle en Hasselt. Wel wordt de grond uitvoerig gekeurd en gaat het niet om zwaar vervuild slib, waar de buurt voor vreest. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat Haerst weinig vertrouwen heeft in Dekker.

 • 11 September 2018 om 21:44

Stepteam Kamperzeedijk krijgt bij jubileum eigen winnares op NK

De zege van Hermien Koers op het Nederlands kampioenschap steppen in Kamperzeedijk maakt het jubileum van Stepteam Kamperzeedijk extra speciaal. Het team bestaat dit jaar 40 jaar en Koers kwam zaterdag na een kleine twee uur steppen als eerste vrouw over de streep in het mekka van het steppen.

 • 9 September 2018 om 11:15

Op pad in de Kop met Christoffel

Wie in de Kop van Overijssel het nieuwe Christoffelpad gaat lopen heeft onderweg weinig te vrezen. Immers, Sint Christoffel is de patroonheilige van de reizigers. Volgens de overleveringen beschermt hij verkeersdeelnemers, pelgrims, maar ook tegen onweer en hagel. Nee, tijdens deze wandeltocht van 48 kilometer, die zaterdag officieel het levenslicht ziet in start- en eindpunt Hanzestad Hasselt, kan je weinig overkomen. Al houdt voorzitter Wim Zwitser (71) van het Toeristisch Informatie Punt, en bedenker van de wandeltocht, wel een slag om de arm. ,,Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje.”

 • 8 September 2018 om 07:00
❌