[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 24 November 2017de Stentor - NW Overijssel e.o.

Werk aan N331 gaat nu toch echt beginnen

Over een week begint de ingrijpende vernieuwing van de provinciale weg N331 bij Hasselt. De provincie Overijssel houdt maandag nog één inloopavond. Inwoners en passanten moeten een jaar lang rekening houden met wegwerkzaamheden. 

 • 24 November 2017 om 12:07

Laatste inloop voor werk aan N331 begint

Een week voordat de schop voor vernieuwing van de provinciale weg N331 bij Hasselt de grond in gaat, houdt de provincie Overijssel nog een inloopavond over het werk aan deze weg.

 • 24 November 2017 om 12:07
Gisteren โ€” 23 November 2017de Stentor - NW Overijssel e.o.

Problemen bij TIMZO door gekantelde vrachtwagen

Een gekantelde vrachtwagen zorgt sinds vanmiddag voor problemen bij tapijtfabriek TIMZO aan de Nijverheidsstraat in Genemuiden. De oplegger kantelde rond 15 uur bij het lossen van granulaatkorrels en kwam tegen een transformatorhuisje aan. 

 • 23 November 2017 om 20:59

Ambachtelijk torenuurwerk naar zuiden des lands voor restauratie

Het oude, ambachtelijke torenuurwerk van Genemuidens Grote Kerk is donderdagmiddag voor restauratie naar Lierop bij Eindhoven gebracht.  De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden verwacht het herstelde uurwerk na de zomervakantie werkend en wel te presenteren.

 • 23 November 2017 om 17:02
Ouderde Stentor - NW Overijssel e.o.

Grafhorst viert oud-en-nieuw 24 uur eerder vanwege zondagsrust

Melkbusschutters in Grafhorst gaan al op zaterdag 30 december knallend het jaar uit. Burgemeester Bort Koelewijn wil een verzoek van jongeren toestaan. Vanwege de zondagsrust wil de christelijke jeugd niet op oudejaarsdag met carbid schieten.

 • 21 November 2017 om 16:26

Thom is traag internet in buitengebied Kop meer dan zat

De belangstelling voor snel internet in het buitengebied van Zwartewaterland, Zwolle, Kampen, Staphorst en Steenwijkerland neemt snel toe. Van de 6.400 huishoudens hebben zich een kleine duizend aangemeld.

 • 21 November 2017 om 05:00

Noggus & Noggus sluit kringloop Zwartsluis

Pal voor de Kerstdagen komt er een einde aan de kringloopwinkel van Noggus & Noggus aan de Molenstraat in Zwartsluis. De winkel is op 23 december voor het laatst open. Volgens het moederbedrijf Kringloop Zwolle past de winkel in Zwartsluis niet meer in nieuwe concepten omdat ze te klein is.

 • 20 November 2017 om 11:08

Logisch, Giethoorn levert Vikingschepen voor film Redbad

Punterverhuurder Hemmo Kollen mag dan jarig zijn, als zijn voor de film Redbad gebruikte bootjes naar de bliksem zijn geholpen dan is de crew van de potentiële kaskraker dat nog lang niet. Grimmig: ,,Dan kunnen ze een claim verwachten." 

 • 16 November 2017 om 06:00

Weggebruikers niet op de rem tussen Hasselt en Zwartsluis

De Stadsweg en Conradsweg tussen Rouveen en respectievelijk Hasselt en Zwartsluis blijven voorlopig uitzonderlijke plattelandswegen waarop 80 kilometer per uur gereden mag worden. 

 • 15 November 2017 om 05:55

Koor afkomstig van De Krim doet Hasselt aan

Hasselt is een van de vier plaatsen in ons land waar het Crimean Chamber Choir een concert geeft tijdens de Europese tournee. Het uit bijna veertig zangers en zangeressen bestaande professionele koor komt uit de stad Simferopol in de autonome republiek De Krim (voormalig Oekraïne).

 • 13 November 2017 om 17:51

PvdA Zwartewaterland gaat met oudgedienden verkiezingen in

Bij de samenstelling van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen doet de PvdA in Zwartewaterland een beroep op twee oudgedienden. Voormalig raadslid Jannet Hoentjen uit Zwartsluis voert de lijst aan, oud-wethouder Harrie Rietman uit Genemuiden staat op de derde plaats.

 • 13 November 2017 om 14:48

Straat krijgt naam voormalig directeur mulo Zwartsluis

Een van de nieuwe straten op het terrein van het voormalige Agnieten College in Zwartsluis krijgt de naam Leenmanhof. De naam verwijst naar de voormalig directeur van de Mulo. R.D. Leenman was van 1951 tot 1984 directeur van de Mulo/Mavo. 

 • 13 November 2017 om 11:22

Overlast Julianastraat Zwartsluis wordt aangepakt

De overlast in de Julianastraat in Zwartsluis wordt na het weekeinde aangepakt. Dat belooft wethouder Dick Visserman na vragen van Gemeentebelangen-raadslid Roel Withaar. 

 • 10 November 2017 om 20:17

CU: Knol weer wethouder Zwartewaterland

Als de ChristenUnie na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 weer deel uit gaat maken van het college, dan schuift de partij Gerrit Knol naar voren als wethouderskandidaat. Van de drie zittende wethouders is hij daarmee de enige die volgend jaar weer beschikbaar is. Eerder gaven Arie Speksnijder (SGP) en Dick Visserman (CDA) aan dat ze na de verkiezingen niet terugkeren als wethouder.

 • 10 November 2017 om 16:39

Gastheren en -vrouwen gezocht voor Weerribben-Wieden

Om het verhaal van Nationaal Park Weerribben-Wieden te kennen, gasten goed te informeren en hen de weg te wijzen in het gebied leidt IVN gastheren en -vrouwen op.

 • 10 November 2017 om 14:28

Gastheren en -vrouwen bezocht voor Weerribben-Wieden

Om het verhaal van Nationaal Park Weerribben-Wieden te kennen, gasten goed te informeren en hen de weg te wijzen in het gebied leidt IVN gastheren en -vrouwen op.

 • 10 November 2017 om 14:28

Onderzoek gratis storten tuinafval in Zwartewaterland

Het is niet ondenkbaar dat inwoners van de gemeente Zwartewaterland in de toekomst hun tuinafval gratis kunnen storten. Wethouder Dick Visserman liet weten dat het college serieus na wil denken over dit door PvdA-fractievoorzitter Astrid Dijkstra geopperde idee. Hij gaat in kaart brengen wat hiervan de kosten zijn.

 • 10 November 2017 om 11:55

Nieuwe Hasselter woonwijk is razendpopulair

De verkoop van kavels en woningen in de nieuwe wijk Om de Weede aan de oostkant van Hasselt loopt als een tierelier. Die prettige mededeling had het college van burgemeester en wethouders voor de gemeenteraad van Zwartewaterland. Er wordt daarom gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan voor een volgende fase.

 • 9 November 2017 om 20:46

Raadsleden kleinere gemeenten willen hogere vergoeding

Raadsleden in kleine gemeenten moeten hogere vergoedingen krijgen. Daarvoor pleiten de vereniging van gemeenteraadsleden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De raadsleden zouden kampen met een hoge werkdruk en daar hoort een hogere vergoeding bij. 

 • 9 November 2017 om 18:00

Europese luchtverkeersleiders: herindelen luchtruim kan veel sneller

Het herindelen van het Nederlandse luchtruim kan veel sneller. Dat zegt de toekomstig directeur van Europese luchtverkeersleidersorganisatie Eurocontrol, Eamonn Brennan. Die deed zijn uitspraken tijdens een conferentie over digitalisering van de luchtvaart, zo meldt Zakenreis.nl. 

 • 9 November 2017 om 17:21
โŒ