[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019de Stentor - NW Overijssel e.o.

Marktkooplieden voorlopig niet naar centrum Hasselt

De verplaatsing van de weekmarkt naar het centrum van Hasselt is voorlopig van de baan. Volgens wethouder Albert Coster is er het nodige commentaar gekomen op dit in december vorig jaar door de winkeliersvereniging gelanceerde speerpunt.

 • 23 Maart 2019 om 06:01
Gisteren β€” 22 Maart 2019de Stentor - NW Overijssel e.o.

Forum voor Democratie dendert de Kop van Overijssel binnen

Forum voor Democratie komt na de Provinciale Statenverkiezingen in de gemeenten Staphorst, Steenwijkerland en Meppel vanuit het niets in de top 3. In Zwartewaterland wordt de nieuwkomer vierde, achter de ongewijzigde top 3 met SGP, ChristenUnie en CDA.

 • 22 Maart 2019 om 06:00
Ouderde Stentor - NW Overijssel e.o.

Water Natuurlijk blijft grootste bij verkiezingen Waterschap Drents Overijsselse Delta

Water Natuurlijk is met vijf zetels de grootste fractie gebleven bij de verkiezingen voor Waterschap Drents Overijsselse Delta. De VVD groeide van drie naar vier zetels, Gemeentebelangen Drenthe-Overijssel zelfs van één naar drie. Ook 50Plus mag tevreden zijn: vier jaar geleden lukte het niet, maar nu is wel een zetel veroverd.

 • 21 Maart 2019 om 17:16

Rolstoelfiets tovert in Genemuiden blossen op de wangen

De rolstoel en de fiets. Onverenigbare vormen van vervoer? Niks hoor. De rolstoelfiets is al een grote hit in Genemuiden. Nu nog een paar (jonge) handen aan het stuur!

 • 19 Maart 2019 om 18:00

Naambordjes bij bruggen in Zwartewaterland

Bakkerslagbrug, Erfgenamenbrug, Botterbrug, brug Groenesteeg. Vier namen van bruggen in Genemuiden, Hasselt, Zwartsluis en Mastenbroek, die bij sommige inwoners bekend in de oren klinken, maar waarvan sommigen ook nog nooit hebben gehoord.

 • 19 Maart 2019 om 13:48

Hoe groot is invloed van β€˜de Kop’ in Provinciale Staten?

ANALYSE - Voor wie in Noordwest-Overijssel woensdag wil stemmen op een streekgenoot is de keuze zeker niet reuze. Van de 343 kandidaten komen er 34 (10 procent) uit de gemeenten Steenwijkerland (16), Staphorst (9) en Zwartewaterland (ook 9). Het merendeel staat ook nog eens laag op de kandidatenlijsten.

 • 19 Maart 2019 om 06:00

Genemuidenaren sceptisch over renovatieplannen Wetland Wonen

Dak- en vloerisolatie, zonnepanelen, nieuwe voorgevels of zelfs volledige sloopwerkzaamheden maken deel uit van de plannen van woningcoporatie Wetland Wonen voor de wijk Binnenlanden-West in Genemuiden. En dat zorgt voor veel scepsis bij de bewoners van die huizen, bleek vandaag bij een informatiebijeenkomst.

 • 16 Maart 2019 om 14:16

Zwartewaterland op zoek naar nieuwe hoogste ambtenaar

De gemeente Zwartewaterland is op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris. Jelle Dijkstra (65), de huidige hoogste ambtenaar, gaat deze zomer met pensioen.

 • 15 Maart 2019 om 15:03

Na drie weken is centrummanager Hasselt al weer opgestapt

Nog geen maand nadat ze aan haar klus in Hasselt was begonnen, is centrummanager Elizabeth Pilat al weer vertrokken. Volgens wethouder Albert Coster heeft ze haar opdracht teruggegeven ‘om persoonlijke redenen’. Wat die zijn wil de wethouder niet zeggen.

 • 15 Maart 2019 om 12:11

Genemuidenaren fel tegen sloop van hun woning

Bewoners van de Stuivenbergstraat en Mr. Steenbergenstraat hebben zich verenigd in een actiecomité. Dat keert zich tegen de plannen van Wetland Wonen, dat achttien woningen wil slopen. Het ongenoegen daarover is in een brief kenbaar gemaakt aan de gemeenteraad en het college van de gemeente Zwartewaterland, zo laat woordvoerder Robbie Fiat weten.

 • 15 Maart 2019 om 06:00

Nazaat Buisman hoeft advertentie niet te rectificeren

Een nazaat van de oprichter van Royal Buisman in Zwartsluis hoeft geen rectificatie te publiceren over een advertentie die hij begin dit jaar onder andere in de Stentor had geplaatst.

 • 14 Maart 2019 om 17:19

Volwassen inwoners Genemuiden kunnen meedoen aan verkeersexamen

Niet alleen scholieren in Genemuiden kunnen binnenkort deelnemen aan het verkeersexamen, ook volwassen inwoners krijgen die kans.

 • 13 Maart 2019 om 18:00

Poelkikker moet bij Hasselt paren op een andere plaats

De uitbreiding van de wijk Om de Weede bij Hasselt vormt een bedreiging voor de daar levende poelkikkers. Het bouwrijp maken van het nieuwe gedeelte, De Weede Hoven, leidt tot het verdwijnen van een sloot die het beschermde diertje als voortplantingsgebied gebruikt. De kikker krijgt daarom een nieuwe paringsplaats.

 • 12 Maart 2019 om 12:29

Afsluiting Grote Kolksluis in Zwartsluis krijgt Haagse aandacht

Binnen het CDA worden pogingen ondernomen om te voorkomen dat de Grote Kolksluis in Zwartsluis permanent wordt afgesloten door Rijkswaterstaat. Die is gestopt met het onderhoud en heeft het voornemen om bruggen en sluis definitief op slot te doen nu de nieuwe Meppelersluis gereed is.

 • 11 Maart 2019 om 13:51

Aanhanger van dijk bij Zwartsluis gewaaid

Door de harde wind is zaterdagmiddag een aanhanger van de dijk (N331) tussen Zwartsluis en Sint Jansklooster geblazen.

 • 9 Maart 2019 om 15:27

Vernieuwing accommodatie SC Genemuiden stap dichterbij door veilingavond

Een culinaire avond met veiling bij Sportclub Genemuiden heeft 83.350 euro opgeleverd. Door dit bedrag komt de uitbreiding van de accommodatie van de voetbalclub in Genemuiden een stap dichterbij.

 • 9 Maart 2019 om 14:20

Eerste Overijssels kievitsei gevonden in Genemuiden

Op een maisakker bij Genemuiden is vrijdagmidag het eerste kievitsei van Overijssel dit jaar gevonden. Dat meldt Landschap Overijssel.

 • 8 Maart 2019 om 20:52

Dirigent gospelkoor Zwartsluis stapt per direct op na geschil over contract

Gospelkoor Singers of the Light uit Zwartsluis zit plotsklaps zonder muzikaal leider. Deze week is dirigent Jan Bode uit Tollebeek per direct vertrokken. Het voor zondagavond in de gereformeerde kerk geplande concert kan daarom niet doorgaan.

 • 8 Maart 2019 om 13:46

Dirigent gospelkoor Zwartsluis stapt per direct op

Gospelkoor Singers of the Light uit Zwartsluis zit plotsklaps zonder muzikaal leider. Deze week is dirigent Jan Bode uit Tollebeek per direct vertrokken. Het voor zondagavond in de gereformeerde kerk geplande concert kan daarom niet doorgaan.

 • 8 Maart 2019 om 13:46

Veiling voetbalreizen, vakanties en kunstgras voor uitbreiding accommodatie SC Genemuiden

Een veiling van Businessclub De Wetering op vrijdagavond en een feestavond voor de leden van Sportclub Genemuiden op zaterdagavond. Hiervoor zijn de afgelopen dagen op de parkeerplaats van het sportpark enkele grote tenten gebouwd.

 • 7 Maart 2019 om 18:00
❌