[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019de Stentor - NW Overijssel e.o.

Avondvierdaagse in Hasselt van start met 600 deelnemers

Ruim 600 deelnemers liepen gisteren tijdens de eerste avond van de Avondvierdaagse in Hasselt door stad en buitengebied.

 • 21 Mei 2019 om 11:04
Gisteren β€” 20 Mei 2019de Stentor - NW Overijssel e.o.

#HΓ©Scheids: Kampioensfeesten Wijhe en Dalfsen, doelman Hatto Heim maakt inschattingsfoutje

Het zullen kleine oogjes zijn deze maandag in Dalfsen en Wijhe, gezien de kampioensfeesten dit weekend. Verder dit voetbalweekend: bij SC Genemuiden nemen ze na bijna 350 wedstrijden afscheid van clubicoon Anne van der Kolk, in Hattem verkijkt een keeper zich op de snelheid van de bal met pijnlijke gevolgen en bij Rohda Raalte valt een bijzondere treffer.

 • 20 Mei 2019 om 13:30

Eind aan wildparkeren vrachtwagens op industrieterrein Genemuiden

Met het aanwijzen van parkeerplaatsen voor vrachtwagens en bussen op het bedrijventerrein in Genemuiden wil de gemeente een einde maken aan het wildparkeren in allerlei straten.

 • 20 Mei 2019 om 12:00

Kop van Overijssel wil hΓ©t kanoparadijs van Noordwest-Europa zijn

De Kop van Overijssel als walhalla van de kanoërs in ons land. Alles is daarvoor aanwezig, zo menen de initiatiefnemer van wat de naam Kanoparadijs Weerribben-Wieden heeft gekregen. Die denken zelfs als groter en reppen al over ‘hét kanoparadijs van Noordwest Europa’.

 • 20 Mei 2019 om 09:06
Ouderde Stentor - NW Overijssel e.o.

Brandweer Hasselt redt ree van verdrinkingsdood

Brandweerlieden hebben zondag in Hasselt een ree uit De Dedemsvaart gered. Het dier raakte door een onduidelijke oorzaak te water en kon er op eigen kracht niet uitkomen.

 • 19 Mei 2019 om 15:40

Veertigduizend jonge palingen zwermen uit in viswater rond Kampen

Met het uitzetten van 40.000 jonge palingen heeft de palingstand rond Kampen vanochtend een flinke oppepper gekregen. De palingen werden door leden van de peurvereniging K.IJ.G uitgezet in Ganzendiep, IJssel en Zwartewater. Het betrof piepjonge aaltjes van ruim drie gram die in januari in Frankrijk zijn gevangen en die de komende jaren in deze omgeving volwassen zullen worden.

 • 18 Mei 2019 om 14:10

Gezocht: draagvlak voor ondernemersfonds in Genemuiden

Het bestuur van de Middenstand Vereniging Genemuiden (MVG) gaat met de gemeente Zwartewaterland proberen om een ondernemersfonds voor het centrum van Genemuiden van de grond te krijgen. Het ondernemersfonds moet in de plaats komen van de huidige MVG zodat het winkelhart een boost krijgt.

 • 18 Mei 2019 om 10:00

Nieuwe woonwijk in Hasselt erg populair bij Zwollenaren

Zwollenaren komen massaal in de nieuwe wijk Hasselt om de Weede wonen. Van de nieuwe bewoners is de helft verhuisd vanuit Zwolle. ,,Maar we bouwen primair voor inwoners uit eigen gemeente”, zegt wethouder Gerrit Knol van Zwartewaterland.

 • 18 Mei 2019 om 09:32

Audi-bende steelt in Genemuiden β€˜de cult-auto onder criminelen’

Nieuw was de auto bepaald niet. Wel groot, sterk en bloedsnel. Dieven haalden bij het autobedrijf van Bernhard Koster in Genemuiden een Audi Quattro RS6 weg, de ‘Bonnie and Clyde-auto onder criminelen’.

 • 17 Mei 2019 om 20:15

Garage Genemuiden weet het zeker: Audi-bende heeft weer toegeslagen

Een Audi Quattro RS6 is in de nacht van zondag op maandag gestolen vanaf het bedrijfsterrein van Koster en Holslag in Genemuiden. ,,Het is de Bonnie & Clyde-auto onder de criminelen", weet eigenaar Bernhard Koster, die achteraf de autodieven op camera bezig zag. ,,Ze waren op alles voorbereid, echte professionals.”

 • 17 Mei 2019 om 20:15

VV Staphorst volgende week om tafel met beoogd trainer Γ©n verdachte omkoping Leo B.

Het bestuur van VV Staphorst gaat komende week om tafel met Leo B. (52) uit De Wijk over of hij volgend seizoen trainer van de hoofdklasser zal zijn. B. is momenteel als verdachte in een strafzaak verwikkeld, wordt verdacht van omkoping.

 • 17 Mei 2019 om 10:48

Plan voor zonnepark bij Hasselt ligt voorlopig in de prullenbak

Henk Buit uit Hasselt begrijpt het niet meer zo goed. De gemeente Zwartewaterland moet en wil af van het gas en overgaan op zon- en windenergie. Het heeft daarvoor een ambitieus plan opgesteld. Buit wil wel een handje helpen, maar het door hem ingediende plan voor de aanleg van een zonnepark aan de rand van Hasselt is vooralsnog naar de prullenbak verwezen. Maar wellicht gaat de zon toch nog voor hem schijnen, nu de gemeente aankondigt alsnog in gesprek te willen gaan.

 • 17 Mei 2019 om 06:01

Voetbaltrainer Leo B. buitenspel bij DESZ in Zwartsluis: hij zou op zijn werk voor tonnen hebben gesjoemeld

Voetbaltrainer Leo B. (52) uit De Wijk is door zijn club DESZ uit Zwartsluis op non-actief gezet hangende het vonnis in een strafzaak wegens omkoping in zijn werk als inkoopdeskundige. Hij zou zich voor tonnen verrijkt hebben.

 • 16 Mei 2019 om 11:29

Waterschap studeert op beste manier om Hasselt tegen overstromingen te beschermen

Wat is beste manier om de eeuwenoude Stenendijk op te hogen en te versterken en zo Hasselt tegen een overstroming van het Zwarte Water te beschermen. Over die vraagt buigt Waterschap Drents Overijsselse Delta zich.

 • 16 Mei 2019 om 11:40

DESZ zet voetbaltrainer Leo B. buitenspel hangende strafzaak wegens omkoping

Voetbaltrainer Leo B. (52) uit De Wijk is door zijn club DESZ uit Zwartsluis op non-actief gezet hangende het vonnis in een strafzaak wegens omkoping in zijn werk als inkoopdeskundige. Hij zou zich voor tonnen verrijkt hebben.

 • 16 Mei 2019 om 11:29

Verloederde huurwoning is omwonenden in Hasselt een doorn in het oog

De ene woning heeft een bloeiende voortuin, een ander strak vormgegeven haagjes en weer een ander is netjes bestraat. En dat houden de huiseigenaren en huurders in Gareel in Hasselt allemaal keurig bij. Geen wonder dat het ze een doorn in het oog is dat het op huisnummer 13 de boel sinds anderhalf jaar aan het verloederen is. ,,Niemand doet het iets!” trekken de buren nu vertwijfeld aan de bel.

 • 14 Mei 2019 om 12:00

Waterschap Drents Overijsselse Delta gaat klimaatverandering te lijf

Marion Wichard uit Kampen (Water Natuurlijk), Hans Wijnen uit Zwolle (VVD), Hans Pereboom uit Basse (categorie Ongebouwd), Raaltenaar Breun Breunissen (categorie Bedrijven) en Herman Odink uit Nieuwleusen (ChristenUnie) willen het nieuwe dagelijks bestuur vormen van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Zij zetten op basis van het coalitieakkoord ‘Samen duurzaam verder’ het huidige beleid grotendeels voort, met extra aandacht voor klimaatmaatregelen en agrarisch waterbeheer.

 • 14 Mei 2019 om 10:57

Dien Brinkman uit Hasselt is met haar 107 jaar de oudste inwoner van Zwartewaterland

Met een glaasje advocaat met slagroom heeft Dien Brinkman uit Hasselt gevierd dat ze met haar 107 jaar de oudste inwoner is van de gemeente Zwartewaterland.

 • 14 Mei 2019 om 10:21

Buurt is tegen, maar Jan Willem opent zijn kickboksschool

De geur van de gifgroene verf is nog vers. Een rijtje bokszakken hangt klaar om een paar flinke opdoffers te incasseren. Een verzameling bekers en oude foto’s herinneren aan glorietijden. Voor Jan Willem Tebak, en zijn vrouw Selina, komt een grote droom uit. Een eigen vechtsportschool in het hart van historisch Hasselt. Maar de opening aan de Rosmolenstraat was gisteren niet voor iedereen een feest. De buurt is tegen en omdat ze het niet gepast vinden zien burgemeester en wethouders af van het doorknippen van het lintje. ,,Dan knip ik het toch zelf door?”

 • 12 Mei 2019 om 08:17

Zeshonderd judoka's naar Hasselt voor regionaal toernooi Budo Promotie Overijssel

Hasselt is zaterdag 18 mei judoka-stad. Dan verwacht de organisatie van het BPO Judo Toernooi zeshonderd judoka's in sporthal De Prinsenhof.

 • 12 Mei 2019 om 12:29
❌