[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 25 September 2017de Stentor - Salland e.o.

Wie is de beste chauffeur van Salland?

Ben jij de beste jonge chauffeur van Salland? Dan word je door de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe uitgedaagd om dat op 28 oktober te komen bewijzen. De praktijkdag 'Ik rijd beter' is bedoeld voor jongeren van 18 tot en met 24 jaar. Zij worden qua ongevallen als de grootste risicogroep beschouwd.

 • 25 September 2017 om 17:49
Gisteren โ€” 24 September 2017de Stentor - Salland e.o.

Nieuwe buurtbuslijnen een uitkomst voor scholieren van Carmel College

De vereniging Buurtbus Salland gaat vanaf 11 december rijden met twee nieuwe buurtbuslijnen. Via een vaste route, en volgens een vaststaande dienstregeling. Vooral een uitkomst voor scholieren uit Olst, die in Raalte op school zitten.

 • 24 September 2017 om 22:59

Uitzendbureau Salland werft talenten voor dure chauffeursopleiding

Een intakegesprek om te kijken of je gevoel hebt voor het vak, passie hebt en geschikt bent. Dan een proefles op de vrachtwagen. Opleider Alex Brinkman beoordeelde zaterdag chauffeurs in spé.

 • 24 September 2017 om 14:35

Ernesto Hoost laat de boksers in Raalte zweten

Ernesto Hoost laat bij nieuwbakken vechtsportschool Tabonon in Raalte het zweet flink druipen. De gasttraining van de voormalig K1-kampioen begint zaterdagmiddag nog geruststellend: ,,Het maakt niet uit wat je kunt, we gaan gewoon lekker trainen. Ik pas me aan aan jullie.''

 • 24 September 2017 om 14:29

Badeenden gaan als de brandweer in Raalte

Ze gingen als de brandweer zaterdagmiddag, de bijna 5000 badeenden die via een hoge kraam te water waren gelaten in het Overijssels Kanaal in Raalte. Een actie van de Lions Club Raalte, die voor elk genummerd eendje een lot verkocht. 

 • 24 September 2017 om 14:25
Ouderde Stentor - Salland e.o.

Recron polst ondernemers over impact Lelystad Airport

Recron - de brancheorganisatie voor recreatieondernemers - tracht via een vragenlijst te achterhalen wat de impact van de vliegroutes van Lelystad Airport is op bedrijven op de Veluwe, in Gelderland,Overijssel en Friesland.

 • 23 September 2017 om 16:29

Vakbond praat met personeel Het Zand over reorganisatie

Vakbond FNV belegt voor volgende week vrijdag een bijeenkomst met haar leden die werkzaam zijn bij Zorgspectrum Het Zand. Dinsdag en woensdag informeert de Raad van Bestuur het personeel over de voorgenomen reorganisatieplannen. 

 • 23 September 2017 om 06:00

Waarom moet je je bed uitkomen voor Streetlive en het Bierfestival in Raalte?

Raalte bruist komend weekend, met onder andere het Bierfestival en straattheaterfestival Streetlive. Laurens Kieftenbeld van het Bierfestival en Gerard Weenink van Streetlive vertellen waarom je dit niet kan missen.

 • 22 September 2017 om 15:03

Raalte zamelt snoeihout buitengebied in

In de maanden december en maart wordt in het buitengebied van de gemeente Raalte snoeihout ingezameld aan de hand van een ‘takkenroute’. 

 • 22 September 2017 om 05:32

Raalte handhaaft maandelijkse lediging grijze container na storm van kritiek

Het Raalter college komt terug op het plan om nog maar eens in de acht weken restafval in te zamelen. Tijdens de raadspleinsessie begin deze maand kwam er zoveel kritiek dat wethouder Frank Niens moest besluiten om dat onderdeel van het voorstel terug te trekken. Komend jaar blijft de frequentie van de lediging van de grijze container daardoor eens in de vier weken. 

 • 21 September 2017 om 20:24

Deel 2 van debat over Lelystad Airport en Teuge volgende week donderdag

De Kamer debatteert volgende week donderdag om 14.00 uur verder over Lelystad Airport, de aan- en uitvliegroutes en de gevolgen daarvan voor milieu, bewoners en Teuge Airport.

 • 21 September 2017 om 16:07

Kettingbotsing in ochtendspits op N348: vijf auto's op elkaar

Een kettingbotsing heeft vanochtend problemen veroorzaakt op de N348 van Deventer naar Wesepe. Bij de afslag naar de Vulikerweg botsten maar liefst vijf auto's op elkaar.

 • 21 September 2017 om 09:08

Plan voor ijsbaan in hartje Raalte

Een pittoreske, overdekte ijsvloer op de Grote Markt in het centrum van Raalte tijdens de feestelijke decembermaand. Dat is het plan van de stichting Raalte On Ice, die de daarvoor noodzakelijke evenementenvergunning aanvraagt bij de gemeente. 

 • 21 September 2017 om 03:00

Hulzebosch bij aftrap Vrienden van Rohda

Erik Hulzebosch luistert op zaterdag 30 september de officiële aftrap op van de Vrienden van Rohda (aanvang 16.30 uur). De oud-topschaatser uit Gramsbergen zal in onvervalst dialect verhalen over zijn avonturen binnen en buiten de sportwereld.

 • 20 September 2017 om 15:01

Onstuitbare dadendrang drijft Edwin tot grote hoogte

Hij lijkt in de bloei van zijn leven. Stramme spieren, stijve gewrichten, de 53-jarige Edwin Ophof uit Raalte kent het niet van zichzelf. Bij het klimmen der jaren rent de nieuwe wereldkampioen triathlon olympische afstand bij masters vijftigplus harder dan ooit.

 • 20 September 2017 om 06:00

Raalter brandweer houdt actie 'brandveilig wonen'

In een leegstaande woning aan de Laurier 14 in Raalte houdt de brandweer maandagavond 25 september vanaf 19.30 uur een actie 'brandveilig wonen'. ,,Daar in de wijk de Hartkamp duurt het zo'n tien minuten voordat de brandweer ter plekke is'', legt ploegleider Jos Veltjen van brandweerpost Raalte uit.

 • 19 September 2017 om 21:56

Cu en Cu in Raalte moet vooral sociaal festival worden

Jaarlijks worden er in de gemeente Raalte zo'n 150 evenementen gehouden. Gemiddeld bijna drie per week. Toch meent de Stichting Horecafeesten Raalte een nieuw gat in de markt te hebben gevonden: kunst met een hoofdletter C. Cunst en Culinair moet zaterdag en zondag van toegevoegde waarde zijn voor Streetlife en het Bierfestival, die op vrijdag beginnen.  

 • 19 September 2017 om 10:11

Raalte biedt kunstenaars geen atelier aan

Raalte wil beeldend kunstenaars helpen bij hun zoektocht naar betaalbare werk- en expositieruimte, maar biedt ook in de toekomst niet zelf panden aan. Dat staat in het nieuwe cultuurbeleid van de gemeente, dat wethouder Frank Niens binnenkort zal presenteren. 

 • 19 September 2017 om 09:21

Antwoord op de vraag 'moet ik naar de dokter?' via Deventer huisartsenapp

De mobiele doktersapp van huisartsen in Salland en de wijde regio van Deventer, geeft nu ook antwoord op de vraag of mensen naar de dokter moeten. Ook is de huisartsenpost aan de app toegevoegd.

 • 18 September 2017 om 12:34

Raaltenaar Edwin Ophof wereldkampioen

Edwin Ophof is zondag in Rotterdam wereldkampioen triatlon op de olympische afstand geworden. 

 • 17 September 2017 om 22:20
โŒ