[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 Juni 2018de Stentor - Salland e.o.

Verloskundigenpraktijk Zwolle/Heino ten onder aan bittere strijd

Ze zouden samen een verloskundigenpraktijk gaan runnen, maar binnen een jaar ontspoorde hun samenwerking volledig.

 • 23 Juni 2018 om 06:00
Gisteren โ€” 22 Juni 2018de Stentor - Salland e.o.

Ballonfestival Averboys Heino afgelast vanwege weer

Het ballonfestival van Averboys in Heino gaat vanavond niet door. De aangekondigde weersomstandigheden gooien roet in het eten en maken het onverantwoord om de balonnen te laten opstijgen.

 • 22 Juni 2018 om 16:45

Fysiotherapie Salland bouwt op Sallandse Poort

Fysiotherapie Salland, met verscheidene praktijkruimtes in de gemeente Raalte en Wijhe, vestigt zich op de Sallandse Poort in Raalte. De fysiotherapiepraktijk bouwt aan de Vrieswijk een pand. De zorgverlener heeft daar een kavel van ongeveer achthonderd vierkante meter gekocht.

 • 22 Juni 2018 om 15:30

Plotseling terugtreden van Hiemstra wekt alom verbazing

Het terugtreden van Gosse Hiemstra als kandidaat-wethouder in Raalte heeft binnen de Raalter politiek alom tot verbazing en een schok geleid. ,,Ik schrok van het bericht'', verwoordde de PvdA'er Arie van der Wilt de manier waarop hij het nieuws tot zich nam. ,,Ik beschouw het vertrek van Hiemstra als een verlies.''

 • 22 Juni 2018 om 09:16
Ouderde Stentor - Salland e.o.

Raadsfracties Raalte hekelen aantal wethouders

De keuze voor vijf wethouders in het Raalter college van B en W ligt een aantal fracties in de gemeenteraad zwaar op de maag. Bijvoorbeeld Lokaal Alternatief, GroenLinks en BurgerBelangen vinden een kwintet niet passen bij de omvang van deze gemeente. Het pleidooi om te volstaan met vier wethouders, oogstte donderdagavond in de raadsvergadering te weinig bijval.

 • 21 Juni 2018 om 22:38

Gosse Hiemstra ziet door verstoorde werkrelatie af van wethouderschap Raalte

Gosse Hiemstra ziet toch af van het wethouderschap in Raalte. Een verstoorde werkrelatie met een medewerker van de gemeente Raalte heeft hem tot dat besluit gebracht. De CDA'er Hiemstra maakte dat donderdagmiddag bekend op een ingelaste persconferentie .

 • 21 Juni 2018 om 16:30

DNA-onderzoek naar wolf in Laag Zuthem vertraagd

Het BIJ12 Faunafonds in Zwolle weet pas eind juli of een wolf verantwoordelijk was voor de grote schapenslachting in Laag Zuthem, begin vorige week. Het aangetroffen DNA-materiaal wordt onderzocht in een laboratorium, maar dat blijkt middenin een verhuizing te zitten.

 • 21 Juni 2018 om 15:51

Raalter schapen begrazen zonnepark in Heeten

Schapen van een Raalter boer gaan het grote zonnepark in Heeten begrazen. De Energie Coöperatie Endona komt daarmee tegemoet aan Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland, die het opofferen van agrarische grond voor energieparken hekelt.

 • 21 Juni 2018 om 14:35

Hopen op kracht van ansichtkaart voor verkeersovertreder in Raalte

Inwoners die zich ergeren aan automobilisten die hun voertuig parkeren op de stoep. Mensen die verbolgen zijn over het parkeren van een wagen buiten het parkeervak. Zij, die zich groen en geel ergeren aan hardrijders in de straat.

 • 21 Juni 2018 om 11:12

Werkloosheid daalt in Overijssel en Noord- Gelderland harder dan in rest van het land

Het aantal werkloosheidsuitkeringen dat het UWV in Overijssel en Noord- Gelderland uitkeert, daalt harder dan in de rest van Nederland. Zowel vergeleken met vorige maand, als met vorig jaar daalt dat aantal in Oost - Nederland. Dat meldt het UWV.

 • 21 Juni 2018 om 10:37

Burenruzie in Heino over hoogte van tenniskantine

De hoogte van het nieuwe clubhuis van de tennisvereniging splijt de dorpsgemeenschap van Heino.

 • 21 Juni 2018 om 10:00

Burenruzie over hoogte clubhuis dreigt in Heino te escaleren

Tennis Vereniging Heino en haar buren raken op meerdere fronten verwikkeld in een juridisch duel over de hoogte van een clubhuis in aanbouw. Saillant detail: buurman Egbert den Daas is fractievoorzitter van Lokaal Alternatief, dat zich uitgeeft als dé belangenpartij van de voormalige gemeente Heino.

 • 21 Juni 2018 om 08:58

Verbreden N35 stap dichterbij door succesvolle motie Provinciale Staten

De verbreding van de N35 is een stap dichterbij. Provinciale Staten hebben woensdag bij de behandeling van de perspectiefnota een motie aangenomen die daartoe leidt. Ook een directe treinverbinding tussen Almelo en Groningen komt dichterbij.

 • 20 Juni 2018 om 21:37

Stal 't Reelaer vreest dat N35 onneembare hindernis wordt

Indien ruiters de N35 moeten oversteken bij de nieuw aan te leggen bajonetkruising, bedreigt dat de bestaanszekerheid van Stal 't Reelaer. Dat stelt Eline Miedema, die het Raalter familiebedrijf bestiert samen met Frouk Miedema en Ineke Middelveldt. Zij vreest dat de rijksweg een onneembare hindernis wordt.

 • 20 Juni 2018 om 12:13

PvdA wil Overijssels meldpunt voor 'spoorklachten' uit Laag Zuthem

De Overijsselse PvdA wil dat er een meldpunt komt waar omwonenden van de spoorlijn Zwolle-Wierden terecht kunnen. Ook wil ze opheldering over de hinder die zij ervaren. ,,Speelt de problematiek van bodemgesteldheid hier wellicht ook, net zoals op het Kamperlijntje?"

 • 20 Juni 2018 om 08:02

Laag Zuthem vreest 140 km-treinen

Scheuren in muren en last van trillingen. Sinds de nieuwe treinen van Blauwnet vanaf december tussen Zwolle en Enschede rijden, maken inwoners uit Laag Zuthem zich grote zorgen. En met de nieuwe sneltrein, die vanaf komende zomer met 140 kilometer per uur voorbijraast, vreest het buurtschap alleen maar meer ellende.

 • 20 Juni 2018 om 07:44

Broekland met dorpsplein naar Krachttoer Overijssel

Het Sallandse dorp Broekland presenteert de herinrichting van zijn dorpsplein tijdens Krachttoer Overijssel van dit jaar. Dat gebeurt op vrijdag 29 juni. Na de succesvolle edities van vorig jaar is nu Groene Metropool Twente en LEADER Zuidwest Twente gastheer.

 • 19 Juni 2018 om 13:36

N35 tussen Zwolle en Wijthmen komend weekend dicht

De N35 is komend weekend tussen Zwolle en Wijthmen afgesloten wegens de laatste werkzaamheden. Daarna kan er over de nieuwe weg gereden worden.

 • 19 Juni 2018 om 12:53

Raalter college maakt verdeling van portefeuilles bekend

Het Raalter college van burgemeester en wethouders heeft de verdeling van de verschillende portefeuilles bekendgemaakt. Ook is duidelijk welke wethouder verantwoordelijk wordt voor grote projecten.

 • 19 Juni 2018 om 11:13

Tekens op weg tussen Raalte en Broekland sorteren geen effect

Geen enkel effect op het rijgedrag van weggebruikers sorteren de tekens in de vorm van een dakje op de N348 tussen Raalte en Broekland. Dat blijkt uit een evaluatie van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland.

 • 19 Juni 2018 om 08:40
โŒ