[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 Augustus 2019de Stentor - Salland e.o.

Energiepark Heeten wekt in eerste jaar meer stroom op dan verwacht (maar een stuk minder dan Endona naar buiten bracht)

Energiepark Heeten heeft in het eerste jaar van zijn bestaan meer stroom opgewekt dan vooraf werd verwacht, maar lang niet zoveel als Energie Coöperatie Endona in haar persbericht wil doen geloven. ,,Nee, twee miljard kWh is een foutje. Er zijn een paar nullen te veel genoemd in het bericht. We komen in het eerste jaar uit op ongeveer 2,3 Megawatt (MW).”

 • 19 Augustus 2019 om 16:28

Thuiskomen in het oudste tolhuisje van Raalte: β€˜Wat een gelukskonten zijn wij’

De renovatie en uitbreiding van het oudste tolhuisje van Raalte zit er op. Eigenaren Marieke en Frank Elders hebben 2,5 jaar bloed, zweet en tranen in het opmerkelijke bouwproject zitten. Vol trots openen ze vrijdag 27 september de deuren van het gemeentelijk monument om iedereen de pittoreske woning te tonen tijdens een open huis. Vanaf oktober kunnen gasten het huisje huren per week(-end) of midweek. ,,We gaan zien hoe dat loopt.”

 • 19 Augustus 2019 om 11:35
Gisteren β€” 18 Augustus 2019de Stentor - Salland e.o.

β€˜Zwienties’ worden in Luttenberg als diva’s behandeld

Groeperingen voor dierenrechten maken bezwaar tegen het spel ‘zwientie tikken’, omdat de varkens daaronder te lijden zouden hebben. Maar volgens de organisatie van het jaarlijkse Luttenbergsfeest worden de varkentjes ‘als diva’s behandeld’. ,,Wij willen die kiloknallers niet.”

 • 18 Augustus 2019 om 19:36

Sallands duo fietst de wereld over om β€˜legende’ te worden

Het label knettergek willen zij er niet aan hangen. Maar gefronste wenkbrauwen horen er zeker bij als de mannen vertellen wat ze gaan doen. Maarten Rechterschot (28) uit Holten en Marco Zomer (48) uit Raalte willen zich met de mountainbike aan een illuster rijtje toevoegen. Dit jaar fietsen zij zich een weg naar de erelijst van The Legends of the Epic.

 • 18 Augustus 2019 om 12:00
Ouderde Stentor - Salland e.o.

IJsselhoeven viert 15-jarig bestaan in klooster Sion in Diepenveen

De Stichting IJsselhoeven viert zaterdag tussen 10 en 17 uur feest op klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Aanleiding: het vijftienjarig bestaan van de stichting en de afronding van drie projecten. Aan het einde van de middag kunnen bezoekers de première van Kring Lopen bijwonen. Dit is een theaterstuk over duurzaamheid,energie en landbouw.

 • 17 Augustus 2019 om 12:00

Bruuthus, de rauwe gitaarrand van Salland en het Vechtdal

Berthus Westerhuis is een pionier in de metal- en zwaardere hardrockscene, hoewel hij dat zelf misschien niet in de gaten heeft. Biograaf Wouter Groote Schaarsberg wel, en daarom rondt hij binnenkort een boek over Bruuthus de gitarist af. Als ode aan het soms onaangepaste leven in Salland en het Vechtdal.

 • 17 Augustus 2019 om 11:00

Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.

 • 16 Augustus 2019 om 20:00

Luttenberg houdt β€˜zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest

Opnieuw richten dierenclubs de pijlen op het ‘zwientie tikken’. Animal Rights en vier andere dierenorganisaties roepen de NVWA op te treden tegen deze vorm van plattelandsvermaak dat zondag op de agenda staat in Luttenberg. Ze vragen de gemeente Raalte het evenement af te gelasten. De argumenten: dierenwelzijn en de mogelijke verspreiding van dierziektes. In Luttenberg houden ze het hoofd koel: ,,Iedereen mag zijn eigen mening hebben.”

 • 16 Augustus 2019 om 16:58

Weer protest dierenclubs tegen zwientie tikken in Luttenberg

Vijf dierenclubs protesteren andermaal tegen het zogenoemde zwientie tikken. Zondag is er in Luttenberg het open Nederlands kampioenschap. Deelnemers moeten geblinddoekt door een modderpoel een varken proberen aan te raken.

 • 16 Augustus 2019 om 15:10

Oud-aannemer Jansman doet Luttenberg een zelfgebouwde schaapskooi cadeau

Je hebt presentjes en je hebt cadeaus met een hoofdletter C. De schaapskooi die oud-aannemer Jan Jansman, van het gelijknamige bouwbedrijf aan Luttenberg schenkt mag gerust onder de laatstgenoemde categorie worden geschaard. Zelf doet hij er laconiek over. ,,Ach, wij konden dit doen."

 • 15 Augustus 2019 om 20:03

Binnen drie maanden moet Raalter metaalhandelaar Haverman vier miljoen kilo schroot opruimen

Metaalhandelaar Hinnie Haverman uit Raalte heeft van de rechtbank in Zwolle drie maanden de tijd gekregen om het terrein aan de Wolthaarsdijk te ontdoen van een slordige vier miljoen kilo schroot. Als het hem lukt het terrein voor 30 november schoon op te leveren, moet de gemeente Raalte hem financieel met 20.000 euro tegemoetkomen.

 • 14 Augustus 2019 om 19:08

Treinen rijden weer tussen Nijverdal en Raalte

NIJVERDAL - Reizigers op het traject Enschede - Zwolle ondervonden dinsdagmorgen hinder van een seinstoring tussen Nijverdal en Raalte. Tussen deze twee stations reden er tot 10.00 uur geen treinen.

 • 13 Augustus 2019 om 08:06

Zeker tot 11.00 uur geen treinen tussen Nijverdal en Raalte

NIJVERDAL - Reizigers op het traject Enschede - Zwolle ondervinden dinsdagmorgen hinder van een seinstoring tussen Nijverdal en Raalte. Tussen deze twee stations rijden er zeker tot 11.00 uur geen treinen.

 • 13 Augustus 2019 om 08:06

118 waar 60 is toegestaan, Raaltenaar raakt rijbewijs kwijt in Haarle

HAARLE – Een 32-jarige man uit Raalte is zondag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De Sallander reed met 118 kilometer per uur over de Luttenbergerweg in Haarle, waar 60 is toegestaan.

 • 12 Augustus 2019 om 10:35

Waterschap hoopt dat Raalte voorbeeld neemt aan Deventer met klimaatproof maken van omgeving

Van de ton klimaatsubsidie die het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) dit jaar heeft begroot, is nog zo’n 22.000 euro over. Het waterschap geeft dat geld onder meer aan groepen bewoners of clubs die regenwater niet het riool, maar de tuin in laten stromen. Dat gebeurt steeds vaker, vooral in gemeenten die daarvoor ook een subsidieregeling kennen.

 • 12 Augustus 2019 om 06:07

Beach & Balls Heeten voor herhaling vatbaar

De eerste editie van het nieuwe evenement Beach & Balls in Heeten smaakt naar meer. ,,We gaan zeker een volgende editie houden", zegt Iris Lenderink van de organisatie. Met de combinatie van een actief middagprogramma en een muzikaal feest in de avond wilde een groep Heetenaren het aloude tentfeest doen vergeten. Dat concept was in hun ogen sleets geworden.

 • 11 Augustus 2019 om 16:01

β€˜Volksdansen is zoveel meer dan op klompen in een kringetje staan’

Zeg: ‘Volksdansen’ en menigeen begint enigszins besmuikt over klompen, ouderwets en ‘iets voor senioren’. Een eigentijds en hip imago heeft volksdansen in elk geval niet. Al denken ze daar bij dansgroep Ralda uit Raalte héél anders over.

 • 11 Augustus 2019 om 08:59

Chuck Borden uit Raalte moet op zoek naar nieuw onderkomen voor zijn stuntcamp

Stuntman Chuck Borden (55) uit Las Vegas moet na tien jaar noodgedwongen op zoek naar een andere locatie voor zijn stuntcamp in Raalte. Tijdens zijn vakantie kregen hij en zijn vrouw Karin te horen dat de eigenaar het pand heeft verkocht. ,,We doen hier al jaren goede zaken, nu is onze toekomst onzeker. Het gebouw is verkocht, dus wij moeten er voor het einde van het jaar uit.”

 • 10 Augustus 2019 om 07:54

Verwarring over publieksopgraving havezate Luttenberg

‘Indiana Jones en de havezathe van Luttenberg’. In het dorp zagen ze al voor zich hoe deze of volgende zomer onderzoekers en studenten op initiatief van Stichting Archeologie en Publiek (SAP) stukje bij beetje de resten van een havezate zouden blootleggen. Eén probleem: volgens Rob van Haarlem van SAP lag het project ‘door omstandigheden’ stil.

 • 9 Augustus 2019 om 19:21

Heino mist Hans, de Haarlemmerolie van de Pompdagen

Natuurlijk worden het over anderhalve week feestelijke Pompdagen in Heino, maar het wordt wel een editie met een lach en een traan. In februari overleed zeer onverwachts Hans Egelie, de voorzitter van het organiserende Heija Heino. ,,We missen onze Haarlemmerolie”, constateert waarnemend voorzitter Gerben Korten, ,,maar de Pompdagen móeten doorgaan. Dat is de uitdrukkelijke wens van de familie.”

 • 9 Augustus 2019 om 06:00
❌