[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 Augustus 2018de Stentor - Salland e.o.

Carmel College Raalte collecteert mee voor oogstgave

Het oogstfeest Stöppelhaene in Raalte en de oogstgave zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voorafgaand aan het vijfdaagse festijn, dat woensdag losbarst, gaan het komend weekeinde tussen de 250 en driehonderd vrijwilligers op pad om geld in te zamelen. Ze collecteren zaterdag en zondag in Raalte-dorp en de andere kernen van de gemeente.

 • 14 Augustus 2018 om 14:51
Gisteren β€” 13 Augustus 2018de Stentor - Salland e.o.

Keolis wil wet aanscherpen na incidenten op lijn Zwolle-Enschede

Directeur Emile Broersma van vervoersbedrijf Keolis pleit voor een aanscherping van de Wet personenvervoer, naar aanleiding van de vele roodseinpassages door zijn machinisten op het traject Enschede-Zwolle.

 • 13 Augustus 2018 om 15:23

Luttenbergse Paulien ziet niet één Sarah, maar...

Ze zal haar vijftigste verjaardag niet licht vergeten, Paulien Steenwelle-Jansman in Luttenberg. Negenenveertig andere 'Sarah's' stonden maandagochtend ineens bij haar op de stoep. Ze kwamen Paulien ophalen, die als nummer vijftig met de anderen door de straten van het dorp trok.

 • 13 Augustus 2018 om 15:08

Kunstenaar schiet Sallandse boer te hulp

Wat kunnen Sallandse boeren leren van een kunstenaar? Die vraag staat eind deze maand centraal tijdens het zesde Stöppelhaene-symposium over nieuwe ontwikkelingen in de landbouw.

 • 13 Augustus 2018 om 13:18

Pompdagen Heino pakt wildplassers aan

Er moet een einde komen aan het wildplassen tijdens de Pompdagen in Heino, vooral tijdens het programmaonderdeel ‘Heino Moet Een Liedje Zingen’.

 • 13 Augustus 2018 om 12:54

Huntenpop betreurt mishandeling Luttenberger: β€˜Beveiliging was al afgeschaald’

De beveiliging was vrijdag- op zaterdagnacht rond 02.00 uur al flink afgeschaald omdat het terrein leeg was. Ook zochten de meeste bezoekers eerder de uitgang op, omdat het rond 01.00 uur flink begon te regenen, dat zegt Hajon Westerveld van Huntenpop in reactie op de ernstige mishandeling van een bezoeker.

 • 13 Augustus 2018 om 11:20
Ouderde Stentor - Salland e.o.

Honderden nestkastpakketjes op te halen tijdens StΓΆppelhaene

De H.O.V. (Holenbroeders Onder Vogels) in Raalte heeft liefst 280 nestkastenpakketjes in de aanbieding. Deze zijn geschikt voor alle vogels tot een grote van een koolmees en ringmus. Daarnaast heeft zij nog circa veertig nestkastenpakketjes voor 'halve holenbroeders'.

 • 12 Augustus 2018 om 19:18

Luttenberger zwaar mishandeld op festival

Een 31-jarige man uit Luttenberg is in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 augustus zwaar mishandeld. Dit gebeurde op festival Huntenpop in Ulft.

 • 11 Augustus 2018 om 17:09

Slachtoffer woningoverval Nieuw Heeten maakt het goed

Hoe komen drie overvallers in het buitengebied op een kleine weg net buiten Nieuw Heeten terecht? Waarom was de 75-jarige plaatsgenote hun slachtoffer? Het is het gesprek van de dag in het Sallandse dorp, ook nu nog, bijna een week later. De dame in kwestie maakt het goed, vertelt haar zoon. Wonder boven wonder werd haar geen lichamelijk letsel aangedaan.

 • 10 Augustus 2018 om 17:27

Bejaard stel uit Heino waarschuwt voor malafide pannenverkoper

De ernstige zieke Wim (82) en zijn vrouw werden de dupe van uitgekookte oplichters. De pannenset die ze aan de deur kochten blijkt voor een prikkie op bol.com te staan.

 • 10 Augustus 2018 om 06:00

Onschuld bejaard Heino's stel misbruikt door malafide pannenverkopers

De ernstige zieke Wim (82) en zijn vrouw werden de dupe van uitgekookte oplichters. De pannenset die ze aan de deur kochten blijkt voor een prikkie op bol.com te staan.

 • 10 Augustus 2018 om 06:00

Minder inbraken in Salland tijdens zomermaanden

Inbrekers in Salland houden zich deze zomer koest. Er wordt minder vaak in huizen ingebroken of een poging tot inbraak gedaan, ondanks het feit dat veel mensen op vakantie zijn.

 • 10 Augustus 2018 om 06:00

26 schapen in Laag Zuthem doodgebeten door wolf

Het is zeker: een wolf heeft in Laag Zuthem 26 schapen doodgebeten. Het dier greep ook een schaap in een weiland er naast. Die bevestiging heeft schapenhouder Nico Kalter gekregen na DNA-onderzoek.

 • 9 Augustus 2018 om 14:13

27 schapen in Lierderholthuis doodgebeten door wolf

Het is zeker: een wolf heeft in Lierderholthuis 27 schapen doodgebeten. Die bevestiging heeft schapenhouder Nico Kalter gekregen na DNA-onderzoek.

 • 9 Augustus 2018 om 14:13

Raalte waarschuwt voor gevolgen hevige regen

De gemeente Raalte waarschuwt haar inwoners voor de eventuele gevolgen van zware regenval, nu de periode van hitte en droogte voorbij lijkt te zijn. Zo kunnen wegen onderlopen, wegen glad worden en kan er rioolwater uit waterputten naar boven komen.

 • 9 Augustus 2018 om 11:31

Gaswolk in supermarkt Heeten

In supermarkt Plus Severijn in Heeten hing donderdagochtend een gaswolk. De brandweer vermoedt dat er een lek is ontstaan in het koelsysteem, waardoor de CO2-gaswolk is ontsnapt. De fabrikant van het systeem is ingelicht.

 • 9 Augustus 2018 om 09:21

Rook in Supermarkt Heeten

Supermarkt Plus Severijn in Heeten had donderdagochtend te kampen met rookontwikkeling waarvan de oorzaak nog onbekend is. De brandweer doet onderzoek, de supermarkt is inmiddels deels weer geopend.

 • 9 Augustus 2018 om 09:21

Spelen in de modder en knuffelen met biggen in Bathmen

Kinderen in de modder, varkens die op veters bijten, vieze benen: een middagje biggen knuffelen bij Piggy's Palace in Bathmen. ,,We willen mensen met varkens in contact brengen", vertelt eigenaar Erik Stegink. En met 150 mensen bij de biggen in de modder moet dat wel lukken.

 • 9 Augustus 2018 om 06:00

Summercamp Heino zoekt dieven die op camera zijn vastgelegd

Gasten die afgelopen weekend een nacht hebben doorgebracht in Summercamp Heino, zijn daar de volgende ochtend met een tas vol gestolen spullen vertrokken. Het kampeerterrein roept de dieven op zich te melden. ,,We hebben camerabeelden."

 • 8 Augustus 2018 om 22:46

Raaltenaar geeft het meest om buitengebied

Speciale luistervinken legden hun oor te luisteren. Raaltenaren noemen vooral het buitengebied als favoriete plek, maar in de dorpen moeten wel genoeg huizen staan.

 • 7 Augustus 2018 om 11:19
❌