[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 24 November 2017de Stentor - Salland e.o.

Johan Supèr weg als rector Carmel College in Raalte

Johan Supèr vertrekt als rector van het Carmel College Salland in Raalte. Hij is benoemd tot rector van Scholengroep Carmel Hengelo. Halverwege januari 2018 maakt Supèr de overstap.

 • 24 November 2017 om 16:17

De Veldegge wordt proeftuin op het gebied van energie

Een experimentele proeftuin op het gebied van energie. Dat wordt de Heetense wijk De Veldegge. Het is de bedoeling om te onderzoeken hoe lokale energieverkoop, opslag en distributie tot (energie-)winst kan leiden.

 • 24 November 2017 om 16:00

Te veel blubber voor crosslopers MariΓ«nheem; parcours verlegd

De 33ste Schalmloop in Mariënheem verloopt komende zondag anders dan gepland. De organisatie meldt dat het vanwege de hevige regenval onverantwoord is om over de geplande, voornamelijk onverharde, route te rennen. Te veel blubber en nattigheid. Het parcours wordt verlegd. 

 • 24 November 2017 om 15:55

Zonnepark Heeten april 2018 operationeel

De vergunningen zijn verstrekt, de subsidies binnen en de financiering van het Energie Fonds Overijssel is gegarandeerd. Begin januari kan Energie Coöperatie Endona in Heeten beginnen met de bouw van een groot zonnepark. Naar verwachting kan de levering van stroom aan bewoners en bedrijven uit Heeten en Salland in april beginnen.

 • 24 November 2017 om 14:17

RTV Raalte en Airplay Media samen onder nieuwe naam

Het was de afgelopen jaren kommer en kwel bij RTV Raalte. Nu belooft de omroep beterschap waarbij Raalte samen met het Olst-Wijhese Airplay verder gaat onder een nieuwe naam.

 • 24 November 2017 om 11:44

Commotie over maatregelen voor N35 bij MariΓ«nheem

Op een drukbezochte inloop werden gisteravond de voorlopige ontwerpen gepresenteerd van maatregelen aan de N35 rondom Mariënheem. Of dit het gaat worden? De meningen zijn verdeeld en de onrust is toegeslagen.

 • 24 November 2017 om 10:42
Gisteren β€” 23 November 2017de Stentor - Salland e.o.

Zorgmiddelen huisdieren blijft groeimarkt voor Beaphar

Vlooienbanden en andere verzorgings- producten voor huisdieren hebben Beaphar in Raalte groot gemaakt. Nu China huisdieren omarmt in plaats van opeet, lonkt een nieuwe groeispurt.

 • 23 November 2017 om 16:11

'Beaphar maakt producten voor een driejarig behaard kind'

Als plaatselijk molenaar, drogist, pionier en ondernemer legt Bernard Aa de basis voor de internationale onderneming Beaphar. Hij schrijft zijn bedrijf in bij de Kamer van Koophandel op 1 januari 1942 onder de naam Beaphar, van Be(rnard) A(a) Phar(macie), een fabriek van puddingpoeders en aanverwante artikelen, pharmaceutische en chemische producten.

 • 23 November 2017 om 15:56

Scholieren kondigen fusie van Raalter kerken aan

Als lichtend voorbeelden kondigen leerlingen van plaatselijke basisscholen vrijdag de samengang aan van de twee Rooms-Katholieke kerken in het dorp Raalte.

 • 23 November 2017 om 14:49

Rohda en SV Raalte zien kansen om te scoren met energienetwerk

Onafhankelijk van elkaar broedt zowel Rohda Raalte als SV Raalte al twee jaar op een plan om een onafhankelijk energienetwerk op te zetten. In combinatie met andere partners. De gemeente juicht die initiatieven niet alleen toe, maar biedt ook ondersteuning.

 • 23 November 2017 om 03:00
Ouderde Stentor - Salland e.o.

Raalte plant 91.000 bloembollen

Op initiatief van Groei & Bloei Salland zijn woensdag 90.000 bloembollen geplant op een veld tussen de Venebrugge en de Blankena in Raalte. Volgend voorjaar bloeien er krokussen, anemonen, tulpen en blauwe druifjes. Even verderop maakten leerlingen van basisschool de Linderte hun eigen bloembollenveld.

 • 22 November 2017 om 15:56

Blijdschap Γ©n nuchterheid over sluiting opslag oud ijzer Raalte

De handelaren die oud ijzer bewaren aan de Wolthaarsdijk in Raalte, langs het Overijssels Kanaal, moeten vóór 1 maart het terrein ontruimd hebben. Springen buurtbewoners nu een gat in de lucht?

 • 21 November 2017 om 18:35

Guus Temmink weer lijsttrekker CDA Raalte

Het CDA in Raalte heeft fractievoorzitter Guus Temmink aangewezen als lijsttrekker voor de verkiezingen van volgend voorjaar. Dat gebeurde maandagavond tijdens een ledenvergadering in Heino.

 • 21 November 2017 om 11:02

Bijdrage aan rollator gedekt in Sallandse zorgverzekering minima

De armste inwoners van Rijssen-Holten, Hellendoorn en Raalte kunnen zich in 2018 verzekeren voor de eigen bijdrage aan bijvoorbeeld een rollator of huishoudelijke hulp. 

 • 21 November 2017 om 10:14

Onderwijsinspectie blijft kritisch op Landstede

Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

 • 21 November 2017 om 04:00

MariΓ«nheem voelt zich in de steek gelaten

Leg aan de oostkant van Mariënheem een zogeheten bajonet-kruising - een langgerekte kruising - aan tegen het dorp. Zo'n kruising zou er ook moeten komen aan de westzijde van het dorp, ten noorden van de N35. Zeg maar tussen het restaurant De Bagatelle en de bebouwde kom. Dat voorstel hebben Plaatselijk Belang (PB) Mariënheem en de verkeerscommissie uitgebroed. 

 • 20 November 2017 om 22:49

Fietser gewond bij ongeluk in Raalte

Een fietser uit Raalte is maandagavond gewond geraakt in zijn woonplaats. Het ongeluk gebeurde op de kruising Westdorplaan/Oude Molenweg.

 • 20 November 2017 om 21:29

Kolossale kerstboom verlicht fileleed op N35

Het tuincentrum GroenRijk in Raalte heeft weer voor een nieuwe blikvanger gezorgd langs de N35. Na twee jaar opzien te hebben gebaard met een reusachtige verlichte zwaan, heeft het bedrijf op eigen grond er nu een vier meter hoge kerstboom staan, met talrijke lichtjes. Bij de entree aan de Oude Zwolsestraat staat er nog een.

 • 20 November 2017 om 16:58

Arie van der Wilt lijsttrekker PvdA Raalte

Arie van der Wilt voert de kandidatenlijst van de PvdA Raalte aan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. De 58-jarige Raaltenaar is nu fractievoorzitter voor de sociaal-democraten in de gemeenteraad. De volledige lijst van de PvdA wordt in de ledenvergadering op 29 november vastgesteld. 

 • 20 November 2017 om 16:16

Vermist 16-jarig in Raalte weer terecht

Het 16-jarige meisje dat zaterdagmiddag vermist raakte in Raalte, is weer terecht. Diezelfde avond was het meisje alweer terug.

 • 18 November 2017 om 20:44
❌