[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Salland e.o.

Filmpjes van trein in Laag Zuthem ruim 120 miljoen (!) keer bekeken: β€˜Ik had mazzel dat de mist zo hing’

Raar? Op YouTube is niet snel iets raar. Maar dat twee video’s van de spoorwegovergang in Laag Zuthem samen meer dan 120 miljoen keer zijn bekeken, mag gerust opmerkelijk genoemd worden. Want wat is er op de filmpjes eigenlijk meer te zien dan een trein die van rechts naar links door het beeld komt?

 • 10 Juli 2020 om 19:00

Justus (24) zet Laag Zuthem op de kaart: filmpjes van spoorwegovergang meer dan 120 miljoen keer bekeken

Raar? Op YouTube is niet snel iets raar. Maar dat twee video’s van de spoorwegovergang in Laag Zuthem samen meer dan 120 miljoen keer zijn bekeken, mag gerust opmerkelijk genoemd worden. Want wat is er op de filmpjes eigenlijk meer te zien dan een trein die van rechts naar links door het beeld komt?

 • 10 Juli 2020 om 19:00

Bijenhotel Raalte vernield: β€˜Totaal zinloos, mensen hebben geen idee wat ze aanrichten’

Paul Horenberg van het Carmel College is er van begin af aan bang voor geweest en afgelopen weekend is het gebeurd: Het bijenhotel aan de Ganzeboomlaan in Raalte, gemaakt door zijn leerlingen, is compleet vernield. De restanten liggen bij de gemeente om het hotel zo snel mogelijk in ere te herstellen.

 • 10 Juli 2020 om 18:08

Zeven Sallandse kerken sluiten de deuren de komende jaren: β€˜Kerkgebouwen te groot en te kostbaar’

De komende jaren worden zeven kerken in de gemeente Raalte en in Haarle gesloten. Dat heeft het Parochie Heilig Kruis besloten. Gefaseerd sluiten de deuren van de kerken in Mariënheem, Nieuw-Heeten, Heeten, Broekland, Luttenberg en Haarle in de komende vijf jaar. Ook de Pauluskerk in Raalte moet dicht.

 • 10 Juli 2020 om 16:34

Weekendtips: Ga komeetkijken en Deventer Op Stelten door de jaren heen

Het weekend staat weer voor de deur. Reden genoeg om eropuit te gaan! Heb je je agenda nog niet helemaal volgepland? Dan hebben wij nog een paar tips voor je.

 • 10 Juli 2020 om 15:27

Raaltenaren krijgen vinger in de pap bij gemeente in een burgerpanel

Altijd al je stem willen laten horen over een besluit van de gemeente? Of wil je een mening geven over een actueel onderwerp in de maatschappij? De gemeente Raalte is hard bezig aan een burgerpanel waardoor inwoners over verschillende onderwerpen hun mening kunnen geven. Zowel online, als op papier.

 • 10 Juli 2020 om 07:00

Gerda trekt zich via Vriendendiensten op aan maatje Natasja in Heino

Samen knutselen, wandelen. Gewoon koffiedrinken. Even contact. Gerda Reimert heeft een echt maatje aan Natasja Bouman. Beiden wonen ze in Heino, ook nog eens vlak bij elkaar. Toen Gerda om een maatje vroeg bij Vriendendiensten, was de match snel gemaakt.

 • 9 Juli 2020 om 20:32

Nieuwe douchekop gekocht? Bewaar de bon goed, want de gemeente Raalte betaalt

Raaltenaren die een tochtstrip, ledlamp of waterbesparende douchekop kopen, moeten hun bonnetje goed bewaren. De kosten kunnen namelijk gedeclareerd worden bij de gemeente. Maximaal 250 inwoners kunnen uit dit geldpotje van de gemeente hun huis een beetje verduurzamen.

 • 9 Juli 2020 om 19:04

Leden zeggen β€˜ja’: VV Heino krijgt lening van twee ton om sportpark te verduurzamen

De leden van voetbalclub VV Heino stemmen in met de verduurzamingsplannen van de club. Het clubbestuur heeft afgelopen week laten 200.000 euro te willen gaan lenen voor de aanpak van Sportpark De Kampen. Met de vele aanpassingen aan het sportpark kan de club op termijn duizenden euro's besparen.

 • 8 Juli 2020 om 11:50

Claim van half miljoen van tafel in twist over woningen arbeidsmigranten in Heino

Vakbond FNV en uitzendbureau Otto Work Force begraven de strijdbijl. De vakbond heeft eind 2019 de publiciteit gezocht met een zwartboek over erbarmelijke omstandigheden op park Old Heino, waar arbeidsmigranten leven. Het uitzendbureau dat de arbeidsmigranten daar huisvest, dreigde met een schadeclaim van een half miljoen euro wegens reputatieschade. Die is nu van tafel.

 • 8 Juli 2020 om 07:30

Voor je plezier met een Franse stier van 1200 kilo de wei in? Bij boer Kees Hietberg in Wijhe kan dat

Trots dekt de lading niet eens, als je moet omschrijven hoe Kees Hietberg uit Wijhe over zijn Franse vleeskoeien praat. Hij laat deze zomer graag zien hoe hij als boer te werk gaat. Zeker nu, in tijden van onvrede in en over de agrarische sector. ,,Mensen weten er vaak weinig van.’’

 • 7 Juli 2020 om 19:46

Voor- en tegenstanders in Heino zien noodzaak van zonnepark, maar het schort aan goede communicatie

De communicatie over de eventuele komst van het zonnepark aan de Kanaaldijk-Zuid in Heino is niet goed. Een deel van de Statenfractie van CDA Overijssel heeft zaterdag het dorp bezocht om de thermometer in de samenleving te steken. ,,Er zijn blijkbaar veel vragen waar eenvoudig antwoord op te geven is, maar wat nog niet is gedaan.”

 • 7 Juli 2020 om 09:05

Hennepkwekerij in Raalter woning: politie vindt 350 planten

De politie heeft bij een inval in een woning aan de Esstraat in Raalte een hennepkwekerij aangetroffen. Zij vond 350 hennepplanten in het huis.

 • 6 Juli 2020 om 19:23

Hennepkwekerij in Raalter woning

De politie heeft bij een inval in een woning in Raalte een hennepkwekerij aangetroffen. Volgens de politie was er sprake van een grondig voorbereide actie.

 • 6 Juli 2020 om 19:23

Gedwongen ontslagen in de keukens van Sallandse ouderenzorg ZGR door nieuw voedingsconcept

Sallandse ouderenzorgorganisatie ZGR (voorheen Zorggroep Raalte) stopt met de bereiding van maaltijden in haar eigen keukens. Met de overstap naar een nieuw voedingsconcept gaat een flink aantal banen verloren. Het keukenpersoneel is persoonlijk geïnformeerd.

 • 6 Juli 2020 om 17:30

Raalte strijdt tegen overtollige kilo’s bij kinderen: β€˜Nu investeren in gezond leven, later profijt’

Overgewicht als volwassene begint al in de kindertijd. De helft van Nederland kampt met te veel gewicht en Raaltenaren zitten op dat gemiddelde. Daarom begint na de zomervakantie het project Cool 2B Fit. Dat is een leefstijlprogramma voor kinderen én hun ouders.

 • 6 Juli 2020 om 16:23

Burgemeester Raalte nu ook voorzitter Veilig Verkeer Nederland: β€˜Taal spreken van jongeren voor nieuwe achterban’

In zijn drukke bestaan als burgemeester van Raalte heeft Martijn Dadema tijd om zich vol overgave in te zetten voor een veiliger Nederland op de weg. Sinds eind juni is hij, naast zijn rol als burgervader, voorzitter van Veilig Verkeer Nederland. ,,Achter al die statistieken zitten families en gezinnen. Dat raakt je heel erg.’’

 • 6 Juli 2020 om 09:30

Turkse supermarktbus rijdt wekelijks door Salland. β€˜Nederlanders bestellen graag online boodschappen’

Ozan Ihtiyar sloot op 1 mei de deuren van zijn Combi Supermarkt in het centrum van Raalte. Stilzitten deed hij daarna niet. Met zijn Combi Supermarkt-boodschappenbus rijdt hij twee keer per week door Salland om zijn vaste klanten toch te voorzien van kip, feta en Turkse worst.

 • 5 Juli 2020 om 08:32

Nog geen stormloop in Salland voor kleine evenementen: β€˜Dit feest kan en ga je niet in het klein doen’

Met zes vergunningsaanvragen voor evenementen in Salland is het nog geen drukte van belang op de gemeentehuizen van Raalte en Olst-Wijhe. Vanaf begin juli zijn kleine evenementen in Nederland weer toegestaan en gemeenten juichen organisatoren toe met ideeën te komen. Vanwege teveel onduidelijkheden vanuit de overheid besluiten organisaties een jaar over te slaan.

 • 4 Juli 2020 om 11:30

Eindelijk afspraak met minister over N35: Provincie gaat in augustus naar Den Haag

Kort na de zomervakantie gaat gedeputeerde Bert Boerman naar Den Haag om de aanpak van de N35 met minister Cora van Nieuwenhuizen te bespreken. Dat hebben de twee donderdag aan de telefoon afgesproken.

 • 3 Juli 2020 om 12:20
❌