[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Salland e.o.

Raalte grijpt net naast titel voor wandelgemeente

Raalte is op één na de beste wandelgemeente van Nederland. In de jaarlijkse verkiezing van Te Voet, de wandelkrant van Nederland, eindigde Raalte op de tweede plaats. Met de zegepraal ging de Limburgse gemeente Valkenburg aan de Geul aan de haal.

 • 14 Juni 2019 om 13:26

Motorrijder raakt gewond bij ongeval in Heeten

Een motorrijder is op de Heetenseweg/N332 bij Heeten onderuit gegaan en daarbij gewond geraakt. Over de aard van zijn verwondingen en de oorzaak van het - eenzijdige - ongeval is nog niets bekend.

 • 14 Juni 2019 om 12:23

β€˜Laag Zuthem heeft hoogste dichtheid qua gedeputeerden in Nederland’

Met Eddy van Hijum (CDA) en Tijs de Bree (PvdA) bezit Laag Zuthem de hoogste dichtheid qua gedeputeerden van Nederland. Dat twittert de Raalter burgemeester Martijn Dadema, die beide inwoners van zijn gemeente feliciteert met hun benoeming in Gedeputeerde Staten van Overijssel.

 • 14 Juni 2019 om 07:00

Kans klein op grote zonneparken in Raalte

Grote zonneparken van bijvoorbeeld twintig tot dertig hectare zullen er in de gemeente Raalte niet gauw komen. Niet alleen doordat de voorkeur uitgaat naar kleinere zonneakkers. Maar ook doordat het elektriciteitsnet bij grote zonneweides te zwaar wordt belast.

 • 13 Juni 2019 om 20:00

Raalte wil inwoners met schulden beter helpen

Inwoners van de gemeente Raalte die financiële schulden hebben, krijgen voortaan meer hulp van de gemeente. Na het intake-gesprek wordt de cliënt begeleid. Daarvoor stelt Raalte een zogeheten trajectregisseur aan.

 • 13 Juni 2019 om 17:30

Insecten blijven smullen omdat niemand plukt in Raalter pluktuin

Bloemen op de vaas uit de pluktuin, gratis en voor niets. Het klinkt aantrekkelijk en nog gezellig ook. Toch wordt er nauwelijks een bloemsteeltje gesneden in de openbare tuinen in Raalte. En dat komt mooi uit voor de bijen en insecten, vindt Jan Hendriks van de IVN-afdeling Raalte.

 • 13 Juni 2019 om 16:00

β€˜Witte Reus’ juicht comeback toe van motorraces op Luttenbergring

Oud-motorcoureur Wil Hartog heeft zijn bijnaam zelfs aan het circuit te danken. ,,Niks rechttoe rechtaan’’, zegt hij over al die fameuze bochten. Hij bewaart prima herinneringen aan de Luttenbergring, waar een nieuwe stichting nog dit jaar weer wil racen.

 • 13 Juni 2019 om 12:00

Raalte krijgt toestemming voor uitbreiden bedrijvenpark Heino

De gemeente Raalte mag het bedrijvenpark Blankenfoort in Heino met 3,5 hectares uitbreiden. Burgemeester en wethouders van Raalte hebben daartoe overeenstemming bereikt met het gemeentelijk samenwerkingsverband West-Overijssel. Dat mondelinge akkoord wordt op woensdag 19 juni met handtekeningen bekrachtigd.

 • 13 Juni 2019 om 06:00

Tinder-match verliest al haar spaargeld door oplichter uit Nijverdal

Een 53-jarige man uit Nijverdal is vandaag veroordeeld tot vijftien maanden cel wegens oplichting en chantage. Gerrit B. legde via een datingsite contact met een plaatsgenoot, waarbij hij zich voordeed als iemand anders en lichtte haar voor 28.000 euro op: het was al haar spaargeld, verklaarde ze. Vanaf een camping in Luttenberg lichtte hij ook nog andere mensen op.

 • 12 Juni 2019 om 16:30

Celstraf voor oplichter uit Nijverdal die Tinder-match al haar spaargeld aftroggelde

Een 53-jarige man uit Nijverdal is vandaag veroordeeld tot vijftien maanden cel wegens oplichting en chantage. Gerrit B. legde via een datingsite contact met een plaatsgenoot, waarbij hij zich voordeed als iemand anders en lichtte haar voor 28.000 euro op: het was al haar spaargeld, verklaarde ze. Vanaf een camping in Luttenberg lichtte hij ook nog andere mensen op.

 • 12 Juni 2019 om 16:30

Ervaar boerenleven in Salland: biggen knuffelen en yoga tussen geiten

Koeien melken en kalfjes voeren, biggen knuffelen en een exclusieve yogales tussen de geiten? Dit en nog veel meer is mogelijk tijdens De Boeren Beleving. Dit eerste landelijke evenement van Salland Boert en Eet Bewust wordt van 28 tot en met 30 juni gehouden.

 • 12 Juni 2019 om 12:44

Reizigers kunnen vanaf nu betalen met iPhone in bussen van Keolis

Reizigers kunnen vanaf vandaag met hun iPhone of Apple Watch betalen in de bussen van Keolis, het moederbedrijf van Syntus. Dankzij Apple Pay is de bankpas of creditcard niet meer nodig. Dat geldt vooralsnog alleen voor passagiers met een rekening bij de ING, de eerste bank in Nederland die de betaaldienst ondersteunt.

 • 11 Juni 2019 om 16:51

Reactie op actie Slokker: β€˜Ze doen hun best. Dingen lijken nu opgelost te worden...’

Het Zeewolder bouwbedrijf Slokker Innovate heeft na vele klachten het vloerontwerp van haar prefabhuizen aangepast, aldus Jan Dijs van moederbedrijf Slokker Beheer. Kopers zijn voorzichtig positief over de aanpak van de problemen met hun huizen.

 • 11 Juni 2019 om 11:30

β€˜Ze doen hun best. Dingen lijken nu opgelost te worden...’

Het Zeewolder bouwbedrijf Slokker Innovate heeft na vele klachten het vloerontwerp van haar prefabhuizen aangepast, aldus Jan Dijs van moederbedrijf Slokker Beheer. Kopers zijn voorzichtig positief over de aanpak van de problemen met hun huizen.

 • 11 Juni 2019 om 11:30

Bouwbedrijf Slokker uit Zeewolde past vloeren aan van veelbesproken prefabwoningen

Het Zeewolder bouwbedrijf Slokker Innovate heeft na vele klachten het vloerontwerp van haar prefabhuizen aangepast. Voor alle gebouwde woningen experimenteert Slokker met extra steunpunten onder de losse vloerdelen om trillingen op de beganegrondvloer te dempen.

 • 11 Juni 2019 om 06:00

Vrienden uit Heino fietsen dik 18.000 euro bij elkaar voor strijd tegen MS

De tien wielrenners van Ami MoveS Heino hebben vandaag ruim 18.000 euro bij elkaar gefietst op de beruchte berg Mont Ventoux voor de actie Klimmen tegen MS. ,,Boven verwachting’’, stelt initiatiefnemer Jan Meijerman trots. ,,We zijn hier heel erg blij mee.’’

 • 10 Juni 2019 om 19:54

Dertien nieuwkomers mogen definitief in gemeente Raalte blijven

Dertien nieuwkomers in de gemeente Raalte hebben de participatieverklaring ontvangen. Dat betekent dat de vluchtelingen het traject goed hebben afgerond en hier mogen blijven.

 • 10 Juni 2019 om 12:00

Dorpsfeest blijft in Salland ongekend populair: ook bij β€˜bijna uitgestorven stoelendans’ zit de tent vol

Rijd door de regio. Grote kans dat ergens borden een dorpsfeest aankondigen, je hoort dat ‘het hoogtepunt van het jaar’ alweer achter de rug is, of bewoners er reikhalzend naar uitkijken. ,,We hebben een tentfeest met de vibe van een festival.’’

 • 8 Juni 2019 om 12:00

Traditiedeskundige: β€˜Dorpsfeesten geven dorp karakter’

Dorpsfeesten. Ze zijn van alle tijden, en ook van overal. Of het nu om een vijfdaagse zomerfeest gaat met allerlei toeters en bellen, of om een kleinschaliger festijn met pinksteren. Traditiedeskundige Ineke Strouken belicht het dorpsfeest in de breedste zin van het woord.

 • 8 Juni 2019 om 12:00

Vlaminckhorst in Heino is weer als nieuw maar herinneringen blijven

Ondanks het onstuimige weer komen zaterdag veel bezoekers af op de open dag van landgoed De Vlaminckhorst. Ze bewonderen hoe erf, schuren, boerderij en spieker zijn opgeknapt. Bijna iedereen die in Heino of omgeving is opgegroeid heeft wel ‘iets’ met deze markante plek.

 • 9 Juni 2019 om 10:22
❌