[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 11 December 2018de Stentor - Salland e.o.

Trein komt in botsing met kudde schapen, geen treinverkeer tussen Zwolle en Heino

Het treinverkeer tussen Zwolle en Heino ligt plat. Een trein kwam in botsing met een kudde schapen. Volgens getuigen zouden acht schapen in botsing zijn gekomen met de trein.

 • 11 December 2018 om 16:00

Leerlingen praktijkonderwijs in Raalte smaken alvast zoet van diploma

Deze kanjers zijn minder bedreven in rekenen en taal, maar overtreffen anderen in handvaardigheid. Niet voor niets staan bedrijven in de wijde omtrek voor hen in de rij. ‘Wil je alsjeblieft op stage komen?’

 • 11 December 2018 om 11:00
Gisteren โ€” 10 December 2018de Stentor - Salland e.o.

Tot 6 jaar cel voor 21 leden Gelderse wietbende

De Rechtbank Gelderland heeft maandag straffen tot 6 jaar cel opgelegd aan 21 verdachten voor hun rol in of rond een professionele hennepbende met een growshop in Velp als hoofdkwartier. De verdachten kwamen uit onder meer Apeldoorn, Zutphen Duiven, Arnhem Aalten, Doetinchem en Laag Zuthem.

 • 10 December 2018 om 14:56

Bibliotheek te krap voor bedrijf uit Broekland

Het Broeklandse bedrijf 2Jours vertrekt volgende zomer uit de voormalige bibliotheek in Broekland. Levert het bedrijf nu nog software voor bouwbedrijven, binnenkort gaat 2Jours zelf aan de gang. Het bedrijf laat een nieuw kantoor bouwen op bedrijventerrein Sallandse Poort in Raalte.

 • 10 December 2018 om 11:22
Ouderde Stentor - Salland e.o.

Vuur en ijs bij opening Raalte on Ice

De ijsbaan in het centrum van Raalte is weer geopend. Als eerste danste kunstschaatster Sterre van der Gouw over de ijsvloer op de Grote Markt. De Deventerse baande zich met brandende fakkels door rook en laserstralen en inspireerde zo de ruim tweehonderd mensen aan de kant.

 • 7 December 2018 om 21:13

HOFtheater Raalte: minder bezoekers door minder professionele optredens

Bijna dertienduizend bezoekers hebben zich dit jaar neergevlijd voor een professionele voorstelling in het HOFtheater in Raalte. Daarmee trok het cultuurhuis zowat duizend bezoekers minder dan de twee jaar ervoor.

 • 7 December 2018 om 16:09

Nieuwe directie Rabobank Salland

Directievoorzitter Ed den Besten van Rabobank Salland neemt in januari afscheid van de bank. Opvolger is Marco Dirksen, die afgelopen april werd benoemd tot directeur bedrijven bij de bank. Den Besten heeft jarenlang gewerkt voor de bank in Salland.

 • 7 December 2018 om 15:41

Kerstproeverij en zang voor culinaire pioniers in Raalter Plaskerk

Voor het eerst kunnen culinaire pioniers dineren in de Raalter Plaskerk. Kasper Stam (25), chef-kok van restaurant De Bagatelle in Mariënheem, legt vanavond in een belendende ruimte de laatste hand aan een kerstproeverij van negen gangen, waarna al dat lekkers vanaf zeven uur in de kerk wordt uitgeserveerd.

 • 7 December 2018 om 11:00

Stormloop op escaperoom van de Protestantse Gemeente in Raalte

Een leger van mensenredders popelt om het kindeke Jezus te redden uit de klauwen van koning Herodes. De escaperoom van de Protestantse Gemeente in Raalte ontketent een stormloop. Nog slechts 5 van de 44 arrangementen zijn beschikbaar.

 • 7 December 2018 om 10:55

Kans op second opinion over voorkeursrecht grond Heino

De kwestie over het recht van eerste koop van de gemeente Raalte op grond in Heino, zorgt voor verdeeldheid bij de raadsfracties. Mede op aandringen van onder anderen Lokaal Alternatief, PvdA en het CDA, bekijkt wethouder Wout Wagenmans de noodzaak van een second opinion. Hij zegde donderdagavond in het Rond-de-Tafelgesprek toe die optie in het college te bespreken.

 • 6 December 2018 om 22:38

Raalte dingt naar landelijke MKB-prijs met Den Haag en Almere

Voor bedrijven die actief zijn op het gebied van infrastructuur, is de gemeente Raalte bijzonder vriendelijk. Zo vriendelijk zelfs dat zij is genomineerd voor de gezaghebbende MKB INFRA AanbestedingsAward 2019, die op 17 januari in Rotterdam wordt uitgereikt. De mededingers zijn Almere en Den Haag.

 • 6 December 2018 om 16:48

Raalte toont makers Top2000 Sallandse gezelligheid

Honderden Raaltenaren waren vanavond naar de Top2000-bus op de Grote Markt gekomen voor een live-uitzending van het populaire radioprogramma De Staat van Stasse. En dat alles na een appje van Martine Walter uit Raalte.

 • 5 December 2018 om 23:04

Erwin Nyhoff uit Heeten en Lisanne Spaander uit Harderwijk strijden om plekje in de Top 2000

De stemweek van de Top 2000 is weer begonnen en dus wordt er weer massaal gestemd op allerlei klassiekers en minder bekende nummers. De wereldhits van Queen, Led Zeppelin en Adele zullen ook dit jaar ongetwijfeld veel stemmen krijgen, maar ook regionale artiesten doen dit jaar een gooi naar een plekje in de lijst der lijsten. Op social media wordt volop campagne gevoerd.

 • 6 December 2018 om 12:00

Ribs & Blues in Raalte staakt wedloop om dure wereldsterren

De wedloop bij het contracteren van wereldsterren heeft Ribs & Blues opgegeven. De Raalter stichting biedt haar fans in plaats daarvan gratis muziek op de openingsavond (8 juni), evenals op de twee pinksterdagen daarna.

 • 5 December 2018 om 17:57

IJsvloer kan twee dagen rijpen in centrum van Raalte

De stichting Raalte on Ice sleutelt momenteel aan de schaatsbaan in het centrum van Raalte. Zo wordt er momenteel water gespoten in de overkoepelende tent die maandag is gebouwd.

 • 5 December 2018 om 16:47

Raalte blijft voorlopig sleutelen aan veiligheid N35

Verbreding van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal tot vier rijbanen zal niet voor 2030 gerealiseerd zijn. Dat stelt wethouder Wout Wagenmans van de gemeente Raalte.

 • 5 December 2018 om 16:29

Het Zand Zwolle verkoopt vier zorgcentra aan belegger

Zorgspectrum Het Zand in Zwolle verkoopt vier van haar woonzorglocaties aan een beleggingsmaatschappij.

 • 5 December 2018 om 16:12

Kamer dwingt minister snel te kijken naar verbreding van N35

Overijssel heeft het hem gelapt. Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, moet binnen een half jaar gedetailleerd in kaart brengen wat de financiële consequenties zijn van volledige verbreding van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal.

 • 5 December 2018 om 11:00

Raalter carillon laat ook in nieuwe jaar van zich horen

De beiaardier Henk Veldman kan het carillon in Raalte blijven bespelen. Dankzij de helpende hand van de gemeente, is voorkomen dat het klokkenspel na dit jaar er definitief het zwijgen toedoet.Tot zeker begin juli volgend jaar kan Veldman het dorp wekelijks trakteren op nummers van de beiaard.

 • 5 December 2018 om 06:00

Tweede Kamer steunt onderzoek naar volledige verbreding N35

Minister Cora van Nieuwenhuizen moet binnen een half jaar bekendmaken hoeveel volledige verbreding van de N35 kost. Een grote meerderheid in de Tweede Kamer stemde vanmiddag vóór de motie waarin Tweede Kamerlid Maurits von Martels (CDA) haar daartoe oproept.

 • 4 December 2018 om 15:35
โŒ