[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019de Stentor - Salland e.o.

Maikel Kieftenbeld uit Lemelerveld zeker 9 maanden aan de kant

Middenvelder Maikel Kieftenbeld is vanmiddag geopereerd aan de gescheurde voorste kruisband van zijn rechterknie. De speler van de Engelse club Birmingham City staat zeker negen maanden aan de kant.

 • 18 April 2019 om 17:40

SallandWonen zoekt vrijwilligers om beschermde diersoorten in kaart te brengen

SallandWonen laat in kernen van de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe onderzoek doen naar beschermde diersoorten, opdat daar rekening mee kan worden gehouden bij bouw, renovatie of verduurzaming van huizen. De woningcorporatie zoekt vrijwilligers die mee willen tellen.

 • 18 April 2019 om 16:27
Ouderde Stentor - Salland e.o.

Raalte geeft toestemming voor vijf grote paasvuren

Salland blijft komend weekeinde niet verstoken van vreugdevuren. Raalte heeft toestemming gegeven om de vijf grote openbaar toegankelijke vuren door te laten gaan. De kleinere vuren in deze gemeente plus alle paasvuren in de gemeente Olst-Wijhe blijven verboden en worden mogelijk later alsnog aangestoken.

 • 17 April 2019 om 17:42

Hof van Eigen-aardigheden in Raalte is zo groot dat tuiniers golfkarretje nodig hebben

Vanwege ‘Vier het Voorjaar’ openen meerdere Tuinen van Salland zondag de poorten, waaronder de grote Hof van Eigen-aardigheden. ,,Wakker worden met vogelgeluiden, dat is zo mooi...’'

 • 17 April 2019 om 16:00

Pleidooi voor sociaal plein in Rohda-hal, maar gemeente wil slopen

De Rohda-hal in Raalte zou onderdak kunnen bieden aan een zogeheten sociaal plein. Een centrum waarvan Rohda Raalte gebruik maakt en waarin in eerste instantie plaats is voor de Voedselbank Raalte en omstreken, een kledingbank en een repaircafé. Het idee komt uit de koker van de voedselbank. Eén probleem: de gemeente houdt vooralsnog vast aan sloop van de hal.

 • 17 April 2019 om 12:00

Oudijzerboer en Raalte vragen respijt voor onderzoek naar compromis

Sallandse Metaalhandel en de gemeente Raalte hebben meer tijd nodig om na te gaan of een compromis mogelijk is over de omstreden schroothoop langs het Overijssels Kanaal. Gezamenlijk hebben ze de rechter om uitstel gevraagd.

 • 17 April 2019 om 07:04

Minder vrachtverkeer in de stad door samenwerking Tielbeke en Cycloon

Onder de noemer ‘minder vrachtverkeer in de stad’ geeft transportbedrijf Tielbeke uit Lemelerveld in het vervolg alle geschikte postpakketjes af aan de fietskoeriers van Cycloon. Na een succesvolle pilot in Zwolle werd besloten om beide logistieke werkwijzes uit te rollen naar landelijk niveau.

 • 16 April 2019 om 20:24

Kleinere paasvuren in Raalte verboden, nog onduidelijkheid over doorgaan vijf grote paasvuren

Als er dit jaar paasvuren in de gemeente Raalte te bewonderen zijn, is dat bij de vijf grote openbaar toegankelijke edities. Verder heeft de gemeente alle kleinere paasvuren verboden.

 • 16 April 2019 om 17:52

Kickstart voor aspergeseizoen: β€˜Twee weken langer dan gepland!’

Ze zingen nog nèt niet Hosanna, de aspergetelers uit Salland en Vechtdal, maar dat vroege voorproefje van de zomer zo half februari, zorgt er nu wel voor dat het aspergeseizoen toch zeker twee weken eerder is begonnen dan ze hadden gedacht. ,,En dat is positief, want de verkooppiek zit altijd aan de voorkant van het seizoen", zegt Hans Nieuwenhuis van aspergeboerderij De Boerkamp in Diepenveen.

 • 16 April 2019 om 17:11

Ribs & Blues festival in Raalte bevestigt nieuwe namen

Het Ribs & Blues festival heeft de line up zo goed als rond. Onder meer Eli Paperboy Reed en de Nederlandse act Nona komen in het pinksterweekend naar Raalte.

 • 16 April 2019 om 14:11

Beiaardier staat in Raalte stil bij brand in Notre-Dame

Vanuit de toren van de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte klinkt woensdagochtend een muzikaal gebed voor de Notre-Dame in Parijs, die maandag door brand is getroffen. Beiaardier Henk Veldman speelt op het carillon ‘Prière à Nôtre Dame’. Hij begint hiermee de passiebespeling om 11.00 uur.

 • 16 April 2019 om 12:54

Raalter tweespalt in oorlogsjaren

De Raalter burgemeester mr. Henricus Marie van de Vijver was in oorlogstijd niet geheel onomstreden. Maar hij redde ook een meisje van de verdrinkingsdood en was betrokken bij de gifmoord op een spion. Waar stond hij op de schaal van goed tot slecht?

 • 16 April 2019 om 12:00

Nicolaaskerk Heino voor even tijdloos

Heinoërs beseffen nu pas hoe vaak ze op de kerkklok kijken. De wijzerplaten, haan en het kruis zijn voor onderhoud van de Nicolaaskerk gehaald.

 • 16 April 2019 om 09:26

Fysiotherapie De Stam Raalte strijkt neer aan Lifgerusstraat

Fysiotherapie De Stam in Raalte is begin deze maand verhuisd naar zijn nieuwe onderkomen aan de Lifgerusstraat 1a. Op zaterdag 20 april houdt de praktijk hier van 10.00 tot 12.00 uur open huis.

 • 15 April 2019 om 13:28

#HΓ©Scheids: Keeper komt goed weg, geweldige goals en harde hagel

Afstandsschoten die in de bovenhoek binnenvliegen, het blijft heerlijk om naar te kijken. Bij Be Quick’28 en Rohda Raalte was het raak dit voetbalweekeinde. En verder in deze #HéScheids: een keeper die erg goed wegkomt na een mislukte poging de bal weg te schieten, keiharde hagel en een doelpuntenregen in Nieuwleusen.

 • 15 April 2019 om 12:18

Hoger beroep SyriΓ«-ganger Victor Droste uit Heeten uitgesteld vanwege uitspraken in Stentor-interview

Het hoger beroep van Syrië-ganger Victor Droste (31) uit het Sallandse dorpje Heeten is maandag voor onbepaalde tijd uitgesteld. De rechter leidt uit een eerder interview met De Stentor uit december af dat Droste graag bij de zaak aanwezig wil zijn. Met het uitstel wordt Droste de kans gegeven om toch nog aanwezig te zijn.

 • 15 April 2019 om 10:44

Voedselbank Raalte droomt van bouw hal Γ  la supermarkt

Bij de Voedselbank Raalte en omstreken is het idee gerijpt om een ander onderkomen te bouwen en dat in te richten als een soort supermarkt. Een ruimte waarin cliënten zelf hun boodschappenkrat vullen. Vanwege ruimtegebrek op de huidige locatie, aan de Boeierstraat in Raalte, stellen vrijwilligers voor hen het voedselpakket samen.

 • 15 April 2019 om 09:16

Laadpaal bij sporthal in Luttenberg moet elektrisch rijden verder stimuleren

Sporthal De Achterberg in Luttenberg heeft een primeur te pakken. Bij de accommodatie is de eerste laadpaal voor elektrische auto’s in de openbare ruimte in gebruik genomen die via een speciale regeling door inwoners kon worden aangevraagd.

 • 13 April 2019 om 10:00

Heeten decor nieuwe Kruimeltje-film, Heetenaren gezocht als figuranten

Heeten wordt deels het decor van de nieuwe Kruimeltje-film die volgend jaar februari in de bioscoop te zien moet zijn. De filmmakers zijn ook op zoek naar Heetenaren die willen figureren in de film.

 • 13 April 2019 om 08:00

Heeten vindt bouwen feest belangrijker dan paasvuur

Het draait niet om de hoogte van de stapel. Ook een bezoekersrecord is niet interessant. Het feestje ernaast, daar gaat het om tijdens het paasvuur in Heeten. Dat moet voor iedereen leuk zijn, vindt de organiserende carnavalsvereniging Sallands Zotten. ,,Ook de oudere jeugd moet blijven hangen.’'

 • 12 April 2019 om 12:00
❌