[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Ommen e.o.

Hoe scoort jouw gemeente? Alle misdaadcijfers in kaart

Hoe veilig is het bij u in de buurt? De Misdaadmeter laat zien hoe uw gemeente ervoor staat.

 • 26 Mei 2018 om 06:00

Misdaadmeter: Zwolle tikkie veiliger (maar Staphorst wint)

Zwolle mag dan stijgen op de lijst 'veilige gemeenten'' op de jaarlijkse Misdaadmeter: in Dalfsen en Staphorst is het nog altijd een stuk veiliger dan in de provinciehoofdstad

 • 26 Mei 2018 om 06:00

Ommer trio tekent bestuursakkoord

CDA, LPO en de ChristenUnie ondertekenen maandag het bestuursakkoord dat ze hebben gesloten voor de periode 2018-2022. Die ochtend om 9.30 uur presenteren de fractievoorzitters Annelies Bakelaar (CDA), Leo Bongers (LPO) en Frans van der Mooren (CU) het akkoord, getiteld 'Samen Ommen!'. Ook hebben de drie partijen overeenstemming bereikt over de samenstelling van het nieuwe college en de portefeuilleverdeling. Bart Jaspers Faijer wordt na vier jaar wethouder te zijn geweest voor de ChristenUnie in Staphorst nu wethouder in Ommen. Voor de twee andere collegepartijen waren al eerder kandidaten naar voren geschoven: Ko Scheele voor het CDA en Leo Bongers voor de LPO. Donderdag 31 mei om 19.30 uur worden de wethouders geïnstalleerd tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis.

 • 25 Mei 2018 om 14:58

Landgoed Junne in Ommen wisselt voor ruim 25 miljoen euro van eigenaar

Wat zou je doen met 25,25 miljoen euro? Nou Landgoed Junne in de gemeente Ommen kopen, zo besloot vastgoedvermogensbeheerder ASR. Het landgoed was eigendom van financieel dienstverlener Delta Lloyd, dat sinds 2017 valt onder de NN (Nationale Nederlanden) Group.

 • 25 Mei 2018 om 08:39

Rijbewijs van dronken Ommenaar afgepakt

Een 33-jarige Ommenaar moet het voorlopig zonder zijn rijbewijs doen. Het roze pasje werd hem zondagochtend afgepakt.

 • 20 Mei 2018 om 12:54

Rotary Ommen-Dedemsvaart sturen ziekenhuisbedden naar Oeganda

Een tiental leden van Rotary Ommen-Dedemsvaart laadde gistermorgen 34 ziekenhuisbedden in een container voor transport naar Oeganda. Ze zijn afgeschreven door De Vogellanden, maar kunnen de omstandigheden in het ziekenhuis van de stad Kumi aanzienlijk verbeteren.

 • 19 Mei 2018 om 12:15

Voormalige koloniΓ«n uit Overijssel toch niet op Werelderfgoedlijst

Slechts twee van de zeven Koloniën van Weldadigheid komen in aanmerking voor een plek op de Werelderfgoedlijst. Het gaat om Frederiksoord en wellicht ook nog Wilhelminaoord. Dat heeft de organisatie ICOMOS geadviseerd aan UNESCO. Voor Willemsoord en Ommerschans, de twee koloniën in Overijssel, geldt: pech gehad.

 • 19 Mei 2018 om 11:16

Hanzehaven en ophaalbrug in hart van Hardenberg

Watersportvereniging Hardenberg wil bij de start van het vaarseizoen 2019 een nieuwe stadshaven aan de Vecht openen. Ook moet er een ophaalburg komen in de Voorstraat, ter hoogte van het onlangs heropende horeca-etablissement de Troubadour.

 • 18 Mei 2018 om 16:44

Drugscrimineel uit Polen gepakt op vakantiepark in Stegeren

De politie heeft afgelopen nacht een inval gedaan op een vakantiepark in Stegeren waar een 30-jarige man uit Polen is aangehouden die internationaal werd gezocht. De man moet in eigen land een celstraf van drie jaar en elf maanden uitzitten 'voor een overtreding van de opiumwet'.

 • 18 Mei 2018 om 09:07

Klimparadijs voor 55ste verjaardag Attractiepark Slagharen

Attractie- & Vakantiepark Slagharen trakteert zichzelf en toekomstige bezoekers ter gelegenheid van de 55ste verjaardag met een klimparadijs voor jong en oud.

 • 17 Mei 2018 om 16:53

Kaartverkoop Bostheater Ommen goed van start

Nog een paar weken en dan opent Bostheater Ommen een reeks van vijftien voorstellingen in het unieke amfitheater. De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Voor de voorstelling van de Edwin Evers Band op 21 juni zijn de tickets zelfs al uitverkocht. Daarop bood de band spontaan aan een dag later terug te komen voor een extra voorstelling.

 • 17 Mei 2018 om 12:19

ALMA mobiliseert provincie en Europa voor trein via Vechtdal naar Groningen

Reizigersvereniging ALMA mobiliseert Overijsselse en Europese politici in de strijd om een doorgaande spoorverbinding tussen Almelo en Groningen via het Vechtdal.

 • 17 Mei 2018 om 10:44

Vechtgenotenrit voor kankerpatiΓ«ntjes in de startblokken

Vrijwilligers van het Vechtgenotenhuis treffen momenteel de laatste voorbereidingen voor de jaarlijkse Vechtgenotenrit. Die wordt zaterdag 2 juni voor de achtste keer gereden vanuit Ommen. Aanmelden voor de rit kan nog tot 29 mei, zowel voor kinderen als voor rijders.

 • 17 Mei 2018 om 10:21

Nu verkeershinder op Drentse deel N34

Nadat de afgelopen maanden al vertraging ontstond voor doorgaand verkeer als gevolg van wegafsluitingen van de N34 op Overijssels grondgebied, volgt binnenkort verkeershinder op het Drentse deel. De provinciale weg wordt van maandag 28 mei tot en met vrijdag 1 juni bij Coevorden afgesloten.

 • 16 Mei 2018 om 16:30

Small Time Crooks naar Calluna

De band The Small Time Crooks is de hoofdact op de lustrumeditie van Delta Calluna, het grootste cigarboxfestival van Europa.

 • 15 Mei 2018 om 18:32

Leden en bestuur van watersportvereniging Vechtstreek in Ommen op ramkoers

Het voortbestaan van watersportvereniging De Vechtstreek is in gevaar. Na een rel is het bestuur opgestapt, waardoor de jachthaven in Ommen stuurloos dreigt te raken.

 • 15 Mei 2018 om 05:30

Bonje bij De Vechtstreek in jachthaven Ommen

Het voortbestaan van watersportvereniging De Vechtstreek is in gevaar. Na een rel is het bestuur opgestapt, waardoor de jachthaven in Ommen stuurloos dreigt te raken.

 • 15 Mei 2018 om 05:30

Examens van start; ook in het Vechtdal

De mobiele telefoon is taboe in de examenlokalen. Scholen dienen dit jaar extra alert te zijn en controleren scherp. De eerste examens werden vandaag afgenomen.

 • 14 Mei 2018 om 15:55

Pillenmakers dumpen tientallen vaten van Arnhem tot Hattem

In alle vroegte is woensdagochtend op verschillende plekken van Arnhem tot Bergentheim drugsafval gedumpt. Het gaat in totaal om tientallen vaten en jerrycans met vloeistoffen die vermoedelijk zijn gebruikt voor het maken van onder andere xtc-pillen.

 • 10 Mei 2018 om 07:14
❌