[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Ommen e.o.

Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft groeien

Voedselbank Hardenberg-Ommen voorziet in een grote behoefte. Tien jaar geleden begon het vrijwilligerswerk met de verstrekking van voedselpakketten aan 37 gezinnen, tegenwoordig komen zo'n 250 huishoudens elke week een pakket ophalen. Eind dit jaar zal dat aantal zijn gestegen naar 280, verwacht bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink. In die flinke groei past ook een nieuw onderkomen, want in het pand aan de Zwingel in Hardenberg groeide de Voedselbank de afgelopen jaren uit het jasje. Naar schatting circa 150 belangstellenden namen zaterdagmorgen een kijkje in het nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 2, dat afgelopen zomer in gebruik werd genomen.

 • 20 Oktober 2018 om 14:09

Fietser komt om het leven bij ongeluk in Balkbrug

Een fietser is vanmiddag om het leven gekomen op de Zwolseweg (N377) bij Balkbrug.

 • 18 Oktober 2018 om 15:20

Fietser komt om bij ongeluk in Balkbrug

Een fietser is vanmiddag om het leven gekomen op de Zwolseweg (N377) bij Balkbrug.

 • 18 Oktober 2018 om 15:20

Drie scholen voor 9,5 miljoen onder één dak in Ommen

Eind 2020 kunnen kinderen uit de Ommer wijk Dante een bijzondere kerst vieren, in een splinternieuwe school. Die verwachting spreekt wethouder Ko Scheele uit bij de presentatie van de plannen voor realisering van 'Kindplein West', het gezamenlijke onderkomen van de openbare basisschool De Dennenkamp, christelijke basisschool Het Koloriet en de gereformeerde basisschool Guido de Brès waarmee een investering van 9,5 miljoen euro is gemoeid.

 • 17 Oktober 2018 om 15:52

Verdriet en woede om afgebrande schuilhut in Ommen: 'Tranen in de ogen'

Frustratie in Ommen bij de vrijwilligers van Plaatselijk Belang Vinkenbuurt. Hun schuilhut op de hoek van de Koloniedijk en de Prinsenweg in de Vinkenbuurt ging afgelopen vrijdag- op zaterdagnacht voor een groot deel in vlammen op. En het is niet de eerste klap voor de buurt. ,,Onze prioriteit is de daders pakken."

 • 17 Oktober 2018 om 15:40

Brandweer onderneemt geen actie bij brand in Balkbrug

De brandweer is vanmorgen ter plaatse gekomen voor een legale afvalverbranding in Balkbrug.

 • 17 Oktober 2018 om 10:29

Brandweer onderneemt geen actie bij brand in Ommen

De brandweer is vanmorgen ter plaatse gekomen voor een legale afvalverbranding in Ommen.

 • 17 Oktober 2018 om 10:29

Groen licht voor type turbines in windpark Ommerkanaal

De tien windmolens die moeten verrijzen in windpark De Veenwieken nabij Ommerkanaal voldoen aan de daarvoor geldende normen voor veiligheid en geluid. De geplande turbines van het merk Enercon type E-103 zijn nu goedgekeurd voor de zogeheten typecertificering.

 • 16 Oktober 2018 om 17:23

Brand theehuisje Vinkenbuurt vermoedelijk aangestoken

Het theehuisje op de hoek van de Koloniedijk en de Prinsenweg in Vinkenbuurt stond in de nacht van vrijdag op zaterdag in brand. De brand is vermoedelijk aangestoken. Dit meldt de politie via Facebook.

 • 16 Oktober 2018 om 16:07

Kerkgangers Lemelerveld en Lemele strijden om 'gouden heilig boontje'

De winnaar maakt zich onsterfelijk en verwerft eeuwige roem en het minstens zo begerenswaardige 'gouden heilige boontje'. Maar bovenal is de strijd om de 'Slimste Kerkganger' erop gericht om de saamhorigheid tussen de geloofsgemeenschappen van Lemelerveld en Lemele te versterken.

 • 16 Oktober 2018 om 07:25

Vragen bij recycling kunstgras sportpark Westbroek Ommen

De fractie van de Volkspartij Ommen Vooruit (VOV) wil weten hoe de gemeente Ommen kunstgrasvelden die vervangen moeten worden, laat afvoeren en recyclen.

 • 15 Oktober 2018 om 16:03

Volg jij de Stentor al op Instagram?

De Stentor is ook actief op Instagram! Wist je dat al? Volg ons hier!

 • 15 Oktober 2018 om 06:50

Politie pakt snelheidsduivels op fietspad hard aan

Een fietspad bij Vilsteren in de gemeente Ommen werd zondagmiddag door twee bromfietsers gebruikt als racebaan. Zij raasden met 86 kilometer per uur over het pad, maar kwamen daar niet ongestraft mee weg.

 • 14 Oktober 2018 om 21:13

Dradenspanner zorgt voor angst en woede op Lemelerberg

Landschap Overijssel heeft nadat donderdag een moedwillig strak gespannen nylondraad over een mountainbikeroute werd aangetroffen, een deel van het traject op de Lemelerberg afgesloten. Ook zijn er waarschuwingsborden en goed zichtbare rood-witte linten gehangen.

 • 13 Oktober 2018 om 06:00

Draad gespannen over mountainbikeroute in Ommen

Een mountainbiker ontsnapte donderdagochtend aan een pijnlijke val op de Lemelerberg in Ommen, toen hij net op tijd ontdekte dat er een draad was gespannen over de route. Hij heeft direct de politie ingeseind. Die is nu op zoek naar mensen die hier meer over weten.

 • 12 Oktober 2018 om 18:27

Lemeler kippenfokker Klein keurmeester op Vechtdalshow

In manege De Gulden Spoor op het Hardenbergse sportpark De Boshoek is vandaag en morgen de Vechtdalshow. Tien keurmeesters, onder wie Berend Klein (46) uit Lemele, beoordeelden gisteren al de dieren.

 • 12 Oktober 2018 om 07:00

FinanciΓ«le onzekerheid over voortzetting Samen Doen-team Ommen

Ommenaren die ondersteuning nodig hebben op gebied van bijvoorbeeld jeugd- of ouderenzorg, gehandicaptenzorg, thuisbegeleiding, beschermd wonen of maatschappelijk werk kunnen ook na de jaarwisseling blijven leunen op het vertrouwde Samen Doen-team dat in hun gemeente actief is.

 • 12 Oktober 2018 om 06:02

Station Ommen krijgt tweede perron

,,Een van de mooiste plekjes van Nederland krijgt nu een nog mooier station." Jim van Leersum begeleidt de uitbreiding van het Ommer station.

 • 11 Oktober 2018 om 09:31

Gemeenten niet onder de indruk van betonblokkenplan ProRail

Betonblokken op onbewaakte spoorwegovergangen om ze daarmee versneld en zonder overlegprocedures veiliger te maken. Met dat plan wekte topman Pier Eringa van spoorbeheerder ProRail vandaag verbazing. Kabinet en gemeenten zijn niet onder de indruk en wimpelen het af als proefballon. ,,Nee, we zijn niet geschrokken door dit nieuws. Als ze volgende week betonblokken bij ons zouden gaan plaatsen hadden we het wel geweten”, zegt Linda Simons namens de gemeente Voorst.

 • 10 Oktober 2018 om 17:45

Duurzaamheid? Vechtdal College wil het tastbaar maken voor leerling

Het Vechtdal College in Hardenberg daagt leerlingen uit kritisch na te denken over een duurzame oplossingen voor de school en de eigen leefstijl. Een lastige opgave, getuige de wat moeizame start van de Week van de Duurzaamheid.

 • 10 Oktober 2018 om 06:00
❌