[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 10 Juli 2020de Stentor - Ommen e.o.

Cultuurproject Weerspiegelen waait van Zwolle over naar Ommen

Het Zwolse cultuurproject Weerspiegelen is een groot succes. In meer dan vijftig horecazaken zijn al stickers met een gedicht of andere lezenswaardige teksten op spiegels geplakt. De leestijd bedraagt 20 seconden, dat is ook de aanbevolen tijd om je handen goed te wassen in de strijd tegen corona. Het initiatief is inmiddels ook overgewaaid naar Ommen.

 • 10 Juli 2020 om 09:00
Gisteren β€” 9 Juli 2020de Stentor - Ommen e.o.

Voetbalcoach Jan Maat uit Ommen bergt na ruim veertig jaar de trainingskleren op

Hij is 69 jaar en komend seizoen heeft hij mooi de tijd om bij zoon Emiel te kijken, die het eerste traint van Hardenberg’85. Of hij zet koers voor een dagje Groningen om zijn andere zoon Matthijs te zien spelen bij Lycurgus. Want Ommenaar Jan Maat stopt met trainen. Na 42 jaar. ,,Zelfs mijn vrouw was verbaasd.”

 • 9 Juli 2020 om 12:00
Ouderde Stentor - Ommen e.o.

Openluchtzwembad Ommen blijft dicht: β€˜Dit is voor ons niet te handhaven’

Openluchtbad de Olde Vechte in Ommen gaat deze zomer niet meer open. Volgens het stichtingsbestuur zijn de coronamaatregelen niet te handhaven. Lokale partij VOV betreurt dat en vraagt burgemeester en wethouders om het bestuur op andere gedachten te brengen.

 • 8 Juli 2020 om 19:00

Geen Ranomi, maar wel het Olympische synchroonzwemduo Noortje en Bregje bij start Zomertour in zwembad Hasselt

Zwemmen met drievoudig olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo? Het zou maar zo kunnen tijdens de Zomertour van de KNZB en Beachsoccer Nederland. In Hasselt begon woensdag de toernee langs bijna twintig Overijsselse zwembaden, campings en vakantieparken van een team van sportpromotors, trainers en (oud-)topsporters. De Zomertour houdt ook op 29 juli halt in Hasselt.

 • 8 Juli 2020 om 18:00

Fundering gesloopt OLDO-station ontdekt bij aanleg keerlus in Lemelerveld

Bij wegwerkzaamheden aan de Stationsstraat in Lemelerveld zijn ter hoogte van de afrit van de N348 restanten gevonden van de opgedoekte OLDO-lijn. Vermoedelijk gaat het om de fundering van een deel van het stationsgebouw dat hier ooit stond als halte van de Overijsselse Lokaalspoorwegmaatschappij Deventer-Ommen, die in bedrijf was van 1910 tot 1935.

 • 8 Juli 2020 om 06:00

Boerenmarkt in Vilsteren mag weer: β€˜We moeten af van Pinkpop-behandeling’

De Boerenmarkt in Vilsteren staat weer op het programma. Jaloers keek de organisatie naar andere markten in de regio die de afgelopen maanden wél doorgingen, terwijl voor hun evenement een stokje werd gestoken. Voortaan hoopt de organisatie een ander soort vergunning te krijgen. ,,Nu worden we net zo beoordeeld als Pinkpop.”

 • 7 Juli 2020 om 10:42

Boerenmarkt in Vilsteren mag weer, wel wil het af van β€˜Pinkpop-behandeling’

De Boerenmarkt in Vilsteren staat weer op het programma. Jaloers keek de organisatie naar andere markten in de regio die de afgelopen maanden wél doorgingen, terwijl voor hun evenement een stokje werd gestoken. Voortaan hoopt het een ander soort vergunning te krijgen. ,,Nu worden we net zo beoordeeld als Pinkpop.”

 • 7 Juli 2020 om 10:42

Portalen bij gevaarlijke zebrapaden Ommen komen net voor, of anders pas na bouwvakvakantie

De portalen die de zebrapaden in de Julianastraat en Schurinkstraat in Ommen beter zichtbaar moeten maken wil de gemeente nog vóór de bouwvakvakantie laten plaatsen. Maar dat wordt krap, erkent wethouder Leo Bongers. Als het niet vóór 20 juli lukt wordt het in de loop van augustus.

 • 6 Juli 2020 om 19:00

β€˜Campingpedofiel’ die meisjes in Vechtdal lastig viel hoeft niet terug in de cel

Met een opgelegde celstraf van 600 dagen waarvan 373 voorwaardelijk hoeft de 58-jarige Harry L. uit Coevorden niet terug de cel in. Het onvoorwaardelijke deel zat hij al uit in voorarrest op verdenking van het plegen van ontucht en het verspreiden van een fikse hoeveelheid kinderporno.

 • 6 Juli 2020 om 14:06

Bijkersplas in Vinkenbuurt is pilotgebied voor loodvrij vissen: β€˜Je moet ergens beginnen’

De Bijkersplas en het Brouwersgat zijn door Sportvisserij Oost-Nederland aangewezen als eerste pilotgebied voor een campagne om loodvrij vissen te stimuleren. Een logische keuze, want het viswater in de Vinkenbuurt, tussen Nieuwleusen en Balkbrug, is een pleisterplaats voor sport- en recreatievissers uit heel Nederland.

 • 6 Juli 2020 om 06:31

In plaats van Tour de Marmotte, 160 keer de Lemelerberg op

Gerben Kollen (39) en Martijn Berger (39) kennen elkaar al jaren. Samen wilden ze dit jaar de Tour de Marmotte doen. Dat is een tocht van 174 km over de Glandon, De Télégraphe, Galibier en Alpe de Huez, samen goed voor 5000 hoogtemeters. Door de corona viel dat plan in duigen, dus bedachten de mannen enkele maanden geleden iets anders.

 • 5 Juli 2020 om 16:00

Minister Hugo de Jonge brengt flitsbezoek aan camping in Ommen: β€˜Het ging allemaal erg snel’

Vicepremier en zorgminister Hugo de Jonge heeft zaterdagmiddag een flitsbezoek gebracht aan camping de Koeksebelt in Ommen. Hij is in de race voor het lijsttrekkerschap van de partij en sprak kort met inwoners van Ommen. ,,Er liggen veel kansen in de regio.”

 • 4 Juli 2020 om 22:00

Minister Hugo de Jonge brengt flitsbezoek aan camping in Ommen: β€˜Kansen in de regio’

Vicepremier en zorgminister Hugo de Jonge heeft zaterdagmiddag een flitsbezoek gebracht aan camping de Koeksebelt in Ommen. Hij is in de race voor het lijsttrekkerschap van de partij en sprak kort met inwoners van Ommen. ,,Er liggen veel kansen in de regio.”

 • 4 Juli 2020 om 22:00

Gemeenteraad Ommen bespreekt β€˜kaderbrief’: samen met inwoners kijken naar bezuinigingen

Ommen moet één tot anderhalf miljoen bezuinigen, maar de kosten van de coronacrisis zijn daarin nog niet meegewogen. Verscheidene fracties willen dat Ommen samen met inwoners gaat kiezen waarop wel en niet bezuinigd moet worden.

 • 4 Juli 2020 om 07:10

Doei costa, hallo Ommen! Dankzij corona is deze jongerencamping ineens helemaal hot

Jongeren uit de regio lijken weer massaal voor de jongerencamping in eigen land te kiezen, bóven de busvakantie naar de Spaanse costa’s. Het walhalla voor de prille kampeeravonturen in deze regio is camping Dennenoord in Giethmen (Ommen). Die spint garen bij de corona-onzekerheid.

 • 3 Juli 2020 om 17:00

Burgemeesters brengen lintjes thuis in Dalfsen en Hardenberg, wel feestelijk samenzijn in Ommen

Ze hebben er even op moeten wachten, maar vandaag hebben dertien inwoners van Dalfsen, Ommen en Hardenberg eindelijk hun beloofde lintje thuis. Op de dag van de jaarlijkse lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag, op vrijdag 24 april, kregen ze het heugelijke nieuws al wel te horen dat het Zijne Majesteit had behaagd om hen een koninklijke onderscheiding toe te kennen. Maar de versierselen konden vanwege de coronacrisis niet worden uitgereikt.

 • 3 Juli 2020 om 18:00

Jongeren kiezen door corona massaal voor deze camping in Ommen: β€˜Ineens stroomden de boekingen binnen’

Jongeren uit de regio lijken weer massaal voor de jongerencamping in eigen land te kiezen, bóven de busvakantie naar de Spaanse costa's. Het walhalla voor de prille kampeeravonturen in deze regio is camping Dennenoord in Giethmen (Ommen). Die spint garen bij de corona-onzekerheid.

 • 3 Juli 2020 om 17:00

Dan staat ineens een β€˜stretch limo’ voor je huis: bijzonder afscheid groep 8 Stegeren

De kinderen van groep 8 van CDS Hoogengraven uit Stegeren kregen deze week een bijzonder afscheid. Met een ‘stretch limousine’ werden ze van huis afgehaald voor de première van een film die in de plaats kwam van de traditionele musical.

 • 3 Juli 2020 om 13:26

Uitgifte bouwkavels Vlierlanden Ommen al maanden stil door stikstofcrisis

De verkoop van kavels in de nieuwbouwwijk De Vlierlanden in Ommen ligt al maanden stil. Dat is niet een gevolg van de coronacrisis, maar heeft alles te maken met een andere grote kwestie: de stikstofproblematiek. ,,We lopen nu een half jaar achter op het schema’’, legt wethouder Bart Jaspers Faijer uit namens de gemeente Ommen.

 • 3 Juli 2020 om 07:00

Voorlopige schets voor uitbreiding recreatiehaven Hardenberg: buren mogen inspreken

Hardenberg heeft een voorlopig ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van de recreatiehaven aan de Vecht. De gemeente richt de steven op geleidelijke groei van het bestaande haventje in het centrum van de stad, dat nu zo’n vijftien ligplaatsen telt. In dit scenario wordt de havencapaciteit uitgebouwd tot circa twintig ligplaatsen voor kleinere vaartuigen plus twee aanlegplaatsen voor grotere boten.

 • 2 Juli 2020 om 06:00
❌