[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019de Stentor - Ommen e.o.

Warm onthaal voor twee Ommer zonneparken

De gemeente Ommen wil medewerking verlenen aan de komst van twee zonneparken. Op vakantiepark De Lindenbergh moeten zonnepanelen komen op een 1,2 hectare groot terrein. Ten noorden van café-restaurant De Bootsman in de buurtschap Hoogengraven is 4 hectare beschikbaar.

 • 21 Februari 2019 om 09:43

Ommenaar Roel Gaasbeek (75) drievoudig atletiekkampioen

Roel Gaasbeek uit Ommen rent op zijn 75ste nog allerlei atletiektitels bij elkaar. Op het NK Indoor voor Masters 75+ in Apeldoorn won hij drie loopafstanden in zijn categorie. Tot zijn eigen grote verbazing. ,,Ik ben nog niet helemaal fit, ik was zonder hoge verwachtingen naar Omnisport in Apeldoorn gegaan maar torende er toch bovenuit.’’ De sportschoolhouder, lid van de atletiekvereniging Veteranen Nederland, geniet nog altijd van sportieve uitdagingen.

 • 21 Februari 2019 om 09:05
Gisteren β€” 20 Februari 2019de Stentor - Ommen e.o.

Hoe goed ken jij jouw provincie Overijssel?

De verkiezingen voor provinciale staten naderen. Van het landsbestuur en de politici in onze woonplaats weten we meestal wel wat, maar van de ‘tussenlaag’? Daarom hebben we voor elke provincie in ons verspreidingsgebied een quiz gemaakt.

 • 20 Februari 2019 om 10:00

Hoe goed ken jij jouw provincie?

De verkiezingen voor provinciale staten naderen. Van het landsbestuur en de politici in onze woonplaats weten we meestal wel wat, maar van de ‘tussenlaag’? Daarom hebben we voor elke provincie in ons verspreidingsgebied een quiz gemaakt.

 • 20 Februari 2019 om 10:00

Quiz: Hoe goed ken jij je provincie?

De verkiezingen voor provinciale staten naderen. Van het landsbestuur en de politici in onze woonplaats weten we meestal wel wat, maar van de ‘tussenlaag’? Daarom hebben we voor elke provincie in ons verspreidingsgebied een kwis gemaakt.

 • 20 Februari 2019 om 10:00

Kwis: Hoe goed ben je thuis in je eigen provincie?

De verkiezingen voor provinciale staten naderen. Van het landsbestuur en de politici in onze woonplaats weten we meestal wel wat, maar van de ‘tussenlaag’? Daarom hebben we voor elke provincie in ons verspreidingsgebied een kwis gemaakt.

 • 20 Februari 2019 om 10:00
Ouderde Stentor - Ommen e.o.

Stefan Westenbroek verdient derde nationale titel

Aan de zegereeks van Stefan Westenbroek komt maar geen einde. Nederlands sprintkampioen in Enschede, Nederlands kampioen 1000 meter en Nederlands kampioen allround bij de B-junioren in Groningen.

 • 19 Februari 2019 om 11:31

Eerste excursie met β€˜oortjes’ over de Ommerschans

Deelnemers aan de excursie door de Ommerschans kunnen zondagmiddag de uitleg van hun gids op de voet volgen dankzij een nieuw audiosysteem. De excursieleider draagt een headset, en informeert de wandelaars die ‘oortjes’ dragen.

 • 18 Februari 2019 om 19:00

Vijftigste Vilsterse carnaval in grotere tent

Volgens de carnavaleske kalender is het nog geen officieel jubileum, want daarvoor worden veelvouden van het zottengetal elf gehanteerd. Toch gaat de vijftigste editie van het Vilsterse carnaval niet onopgemerkt voorbij. De Piepenplassers trekken al jaren een volle bak tijdens carnaval, maar de tent barstte langzamerhand uit zijn voegen. Daarom verrijst er voor het nakende feest een nog grotere tent in het Piepenplasdorp.

 • 18 Februari 2019 om 14:13

Waterschappen werken samen bij verkiezingen

Twaalf lokale partijen uit twaalf gemeenten in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta bundelen de krachten bij de aankomende Waterschapsverkiezingen.

 • 18 Februari 2019 om 09:00

’t Lemels Arfgoed laat geen gras groeien op β€˜de Dikke Steen’

Zand erover? Niets daarvan in Lemele. Al zo’n dertien jaar ontfermt ’t Lemels Arfgoed zich over de Dikke Steen op hun berg en laten ze er geen gras over groeien.

 • 17 Februari 2019 om 19:15

Meer aanlegsteigers in Vecht bij Hardenberg

Nu de Vecht meer en meer bevaarbaar wordt gemaakt, gaat de gemeente Hardenberg stapje voor stapje over naar de precieze invulling van het uit te breiden en nieuw te realiseren Vechtpark. Een van de onderdelen daarvan is de aanleg van meerdere aanlegsteigers. De gemeente draagt burgerparticipatie een warm hart toe, en houdt daarom verschillende werksessies om met alle partijen van gedachten te laten wisselen.

 • 17 Februari 2019 om 09:55

Minderjarig meisje lastiggevallen door man tijdens fietstocht door bos bij Lemele

Een minderjarig meisje is gisteravond tijdens het fietsen in Lemele lastiggevallen door een onbekende man. Wat er precies is gebeurd meldt de politie niet, maar de situatie was wel dusdanig dat er uitgebreid forensisch onderzoek is verricht.

 • 16 Februari 2019 om 14:37

Zakkenroller op station Ommen besteelt vrouw van portemonnee

Een vrouw is vrijdagmiddag op het station in Ommen van haar portemonnee bestolen. Ze reisde met de trein van Zwolle naar Ommen. Toen zij in het dorp om 15.08 uur uit de trein wilde stappen, werd ze bij de deur aangestoten door een man van een jaar of 18.

 • 16 Februari 2019 om 10:36

Ommen krijgt nieuwe Pinksterfair in Het Laer

Over vier maanden vindt de eerste Pinksterfair plaats in Ommen: Pinksterfair Het Laer. De organisatie, bureau Plan Effect, heeft al meerdere fairs georganiseerd in Overijssel en Drenthe, maar dit jaar komt er voor het eerst eentje in Ommen zelf.

 • 15 Februari 2019 om 16:29

Dit weekend geen treinverkeer tussen MariΓ«nberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle

Het treinverkeer tussen Mariënberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle moet dit weekeinde en ook maandag rekening houden met flinke hinder. ProRail voert werkzaamheden aan de perrons in Ommen uit en daardoor rijden er tussen Mariënberg en Zwolle drie dagen lang geen treinen. Bussen worden ingezet om de reiziger toch verder te helpen.

 • 15 Februari 2019 om 12:54

Varsen wil ecoducten inruilen voor tunnel of viaduct

De inwoners van de Ommer buurtschap Varsen vinden hun eigen verkeersveiligheid net wat belangrijker dan die van de fauna. Daarom stellen ze de provincie Overijssel voor om het miljoenenbedrag dat beschikbaar is voor de aanleg van twee ecoducten plus verkeerslichten op de oversteek van de Varsenerweg en de Hessenweg (N340), te besteden aan een ongelijkvloerse kruising op dat punt. Deze week is die wens besproken tijdens de algemene ledenvergadering van Plaatselijk Belang Varsen, en daarna verwoord in een brief aan Provinciale Staten van Overijssel.

 • 15 Februari 2019 om 07:00

Vechtdal College is blij met nieuwe Ommer sporthal

Met het in top hijsen van de vlag van het Vechtdal College en de gemeentevlag is woensdagmiddag het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe sporthal bij de Carrousel in Ommen gevierd. Drie leerlingen brachten hun schoolvlag samen met gymdocent Benno Witzand al rennend naar de nieuwbouw, waar hen een warm welkom wachtte met een applaus, snert en rookworst. Ook de medewerkers van bouwbedrijf Kormelink en onderaannemers lieten zich deze winterkost goed smaken.

 • 13 Februari 2019 om 18:00

Lokale Partij Ommen start cursus gemeentepolitiek

Wie belangstelling heeft voor de lokale politiek in het algemeen en voor de gemeente Ommen in het bijzonder, kan meedoen aan een introductiecursus gemeentepolitiek. Deze cursus wordt aangeboden door de Lokale Partij Ommen (LPO) en bestaat uit zes bijeenkomsten vanaf maart.

 • 13 Februari 2019 om 10:31

Marijke van Wijngen is nu blij dat ze Japanse kimono’s niet verknipte

Kaasboerderij Heileuver in Dalmsholte en Japan gaan al jaren samen. Japanse stagiairs vliegen de wereld over om in het Vechtdal de fijne kneepjes van het kaas maken te leren. Nu wordt in de ruimte naast het oer-Hollandse kaaswinkeltje de relatie met het oosterse land nog meer benadrukt met een expositie van originele kimono’s van de Balkbrugse Marijke van Wijngen.

 • 12 Februari 2019 om 19:30
❌