[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018de Stentor - Ommen e.o.

Bertha (61) uit Ommen al vier dagen vermist

De 61-jarige Bertha uit Ommen is vermist. De vrouw is sinds vrijdagavond spoorloos.

 • 11 December 2018 om 14:25
Ouderde Stentor - Ommen e.o.

Politiewagen vliegt uit de bocht: hond en agent ongedeerd

Een politievoertuig met een hondenruimte is in het begin van de nacht naast de weg geraakt op de Beerzerweg. De chauffeur reed in de richting Ommen, toen hij een bocht niet kon houden. Niemand raakte gewond.

 • 9 December 2018 om 13:03

Avondje karten eindigt voor vriendengroep met knal tegen boom in Hellendoorn: twee gewonden

Twee jongens zijn vannacht gewond geraakt bij een ongeluk op een zandweg in Hellendoorn. De twee zaten in een auto op de weg terug van een avondje karten, toen de bestuurder de macht over het stuur verloor en tegen een boom knalde.

 • 8 December 2018 om 07:36

Ommer politiek wil aanpak overlast arbeidsmigranten Beerzerveld

De Ommer politiek wil overlast aanpakken die omwonenden ervaren van arbeidsmigranten rond woningen en bedrijfspanden aan de Westerweg en Kloosterdijk in Beerzerveld. Die oproep deden meerdere fracties bij de behandeling van een totaalplan van Hutten Vastgoed uit Beerzerveld voor de herontwikkeling van de percelen Westerweg 4 tot en met 8d en Kloosterdijk 50 tot en met 64a.

 • 7 December 2018 om 21:00

’t Vlierhuis Ommen breit recordaantal mutsjes voor Nationaal Ouderenfonds

Breisters in Ommen hebben een record aantal mutsjes gemaakt. Ze deden mee aan de Goedgemutste Breicampagne, waarvan de opbrengst naar het Nationaal Ouderenfonds gaat.

 • 7 December 2018 om 14:38

Plek voor 6500 natuurgraven in Ommerbos

Stichting Heidehof uit Eext mag op haar 25 hectare grote natuurgebied in Ommen tien procent gebruiken voor natuurgraven. Dat betekent dat hier circa 6500 eeuwigdurende graven gerealiseerd kunnen worden. Dat blijkt uit het ontwerp-bestemmingsplan voor dit gebied ten oosten van golfbaan Hoogengraven, dat nu ter inzage ligt. Het plan omvat verder de aanleg van 35 parkeerplaatsen, zandpaden en een 250 vierkante meter groot gebouw voor beheer en onderhoud. Daar staat tegenover dat ook de nodige aandacht wordt besteed aan natuur- en landschapsherstel in het bos.

 • 7 December 2018 om 07:18

Standbeeld Reinier Paping in Ommen vermoedelijk door vandalen beschadigd

Het standbeeld van de bekende Elfstedentocht-schaatser Reinier Paping, dat in Ommen staat, is vermoedelijk te grazen genomen door vandalen. Er zit een scheur in een been van de schaatser, de schaatsjes zijn stuk en de sokkel is vernield.

 • 6 December 2018 om 13:50

Sinterklaasdrukte op A28 bij Zwolle zorgde voor vertraging na ongeluk

Door een ongeval ter hoogte van Nieuwleusen is vanavond in de ‘Sinterklaaspits’ op de A28 een file ontstaan van zeker acht kilometer lengte. Tussen Ommen en Nieuwleusen werden daardoor twee rijstroken afgesloten. De vertraging bedroeg op een gegeven moment meer dan een half uur.

 • 5 December 2018 om 17:53

Sinterklaasdrukte op A28 bij Zwolle: ruim half uur vertraging door ongeluk

Door een ongeval ter hoogte van Nieuwleusen is op de A28 een file ontstaan van zeker acht kilometer lengte. Tussen Ommen en Nieuwleusen zijn twee rijstroken afgesloten. De vertraging bedraagt meer dan een half uur.

 • 5 December 2018 om 17:53

Ommen worstelt met led-reclamebord Wiechers Wonen

Mag Wiechers Wonen nu wel of geen led-reclamebord plaatsen langs de afslag Balkerweg van de N48 bij Ommen? Met die vraag worstelt het Ommer college van burgemeester en wethouders.

 • 3 December 2018 om 11:12

Ommer mantelzorgers willen meer maatwerk

Mantelzorgers in de gemeente Ommen hebben behoefte aan maatwerk en willen meer aandacht voor hun ondersteuning.

 • 2 December 2018 om 13:24

Ommer kerken luiden noodklok voor klimaat

Exact twee minuten voor twaalf beginnen de klokken van alle kerken in Ommen te luiden. ,,We luiden de noodklok voor het klimaat’’, zegt Arend Spijker.

 • 1 December 2018 om 16:15

Vissen in de Vecht worden gechipt

Hoe zwemmen vissen de Vecht door? Zijn er nog knelpunten nadat de rivier ‘vispasseerbaar’ is gemaakt? Om dat te achterhalen, worden vissen gechipt. De vrijdag in Dalfsen in een zalmsteek aangetroffen zeeforel is een van de ‘gelukkigen’.

 • 30 November 2018 om 06:10

Hotelpiraten Jan en Jolanda blijven langer in de cel

Jan V. en Jolanda H., die worden verdacht van zestig gevallen van oplichting van horecaondernemers, blijven vastzitten. Dat bleek donderdag tijdens de eerste zitting bij de rechtbank in Assen.

 • 29 November 2018 om 15:35

Sloop vroeger clubgebouw Luchtpost Ommen

Voor een bedrag van ruim 21.000 euro sloopt de firma Lagemaat uit Heerde binnenkort in opdracht van de gemeente het vroegere clubgebouw van postduivenvereniging De Luchtpost aan het Molenpad in Ommen.

 • 29 November 2018 om 15:32

Boerinnen uit Overijssel pleiten in Den Haag met show voor begrip: β€˜Hopelijk inspireert het’

Politiek Den Haag ging gisteravond klaarzitten om de verhalen van vier Overijsselse boerinnen te horen. Tijdens de theatervoorstelling Avond van de Koe ging het onder andere over de grote veranderingen in de landbouw.

 • 29 November 2018 om 14:01

Vechtoever vrij van paaltjes, bootjes en steigers voor vlotte afvoer hoogwater

Voor een vlotte en onbelemmerde afvoer van hoogwater tijdens de wintermaanden, roept Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) eigenaren van afrasteringen en rikkepaaltjes in het zomerbed van de Vecht op deze voor maandag 3 december te verwijderen. Hetzelfde geldt voor in de Vecht of op de oever liggende bootjes en steigers. Bij eigenaren die geen gehoor geven aan de oproep, gaat het waterschap alsnog over tot verwijdering. Op kosten van de eigenaar.

 • 29 November 2018 om 12:07

Huisartsen uit Vechtdal boos op Zilveren Kruis, patiΓ«nten dreigen dupe te worden

Dertig huisartsen uit het Vechtdal zijn boos op zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Ze stellen te weinig geld te krijgen om patiënten te helpen. De huisartsen dreigen daarom het contract met de zorgverzekeraar niet te ondertekenen, wat gevolgen heeft voor een grote groep patiënten.

 • 29 November 2018 om 07:30

Kerstwandeltocht Vilsteren: van een β€˜ideetje’ tot jubileumeditie

Wat begon als een ideetje van een schooldirecteur, mondde uit in een populair jaarlijks spektakel. Van een provisorische route achter school met een geknutseld kerststalletje, tot een compleet spektakel met meer dan 100 vrijwilligers in de bossen van Vilsteren. Dit jaar vindt voor de 25ste keer de levende kerstwandeltocht plaats.

 • 29 November 2018 om 06:00

Sahara Ommen verandert in robuust stuifzandgebied met kleine eilandjes

Wie nu de Sahara in Ommen bezoekt, moet waarschijnlijk even twee keer kijken. De bosstrook die de twee zandverstuivingen gescheiden hield, is al bijna weg. Nog even en er is een grote zandverstuiving. Deze maatregelen zijn onderdeel van een landelijke aanpak om de natuur te herstellen en weerbaarder te maken tegen de effecten van stikstofuitstoot.

 • 28 November 2018 om 06:00
❌