[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 September 2017de Stentor - Ommen e.o.

Asfaltlaag N36 moet al na jaar vervangen worden

De asfaltlaag op de N36 bij de kruising met de Beerzerweg wordt komende week vervangen, terwijl die er nog maar een jaar in lag. Oorzaak: spoorvorming. 

 • 22 September 2017 om 15:38
Ouderde Stentor - Ommen e.o.

Twijfels over hondenlosloopgebied Ommerbos

Het aanwijzen van een deel van het Ommer Bos in Ommen als hondenlosloopgebied stuit op bezwaren bij enkele gemeenteraadsleden. Hetty Waanders pleitte donderdagavond in de raadscommissie voor ruimte voor baasjes om hun honden vrij te laten lopen. 

 • 15 September 2017 om 13:54

Levensgevaarlijke keer-actie op N348 bij Ommen leidt tot botsing en file

Je auto keren op de N348 is niet alleen verboden, maar in de praktijk ook niet te doen. Dat bleek donderdagavond toen een automobilist die actie toch ondernam. Gevolg: Een bijna frontale botsing met een andere auto en een file.

 • 15 September 2017 om 06:52

Gemeentegrens flinke hobbel voor megastal Beerzerhooiweg

Als Jan Schuttert aan de Beerzerhooiweg in Beerzerveld een reguliere nieuwe varkensstal had willen bouwen, had hij de toestemming van de gemeenteraad van Twenterand helemaal niet nodig gehad. Omdat 2.500 vierkante meter van het bouwblok van in totaal 12.000 vierkante meter over de gemeentegrens van Ommen gaat, moet dat nu wel. Hij wil een grotere stal bouwen zodat de dieren meer leefruimte krijgen. 

 • 14 September 2017 om 16:51

Ook een vrouw op kieslijst ChristenUnie Ommen

Marleen Hemstede (39) uit Ommen staat op drie op de kandidatenlijst van de ChristenUnie in Ommen. Frans van der Mooren is opnieuw lijstaanvoerder, gevolgd door Gerard Marsman, ook nu raadslid.

 • 13 September 2017 om 12:34

Auto vliegt uit de bocht in buitengebied Ommen, bestuurder naar het ziekenhuis

Een automobilist is vanavond gewond geraakt nadat hij met zijn wagen in het buitengebied van Ommen uit de bocht vloog. Dat gebeurde op de Hammerweg (N341).

 • 11 September 2017 om 22:47

Motorrijder gaat onderuit en raakt gewond in Vilsteren

Een motorrijder is gewond geraakt in Vilsteren. De bestuurder van de Ducati Superlight liep bij een valpartij onbekende verwondingen op en is na behandeling door ambulancepersoneel per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. 

 • 10 September 2017 om 14:15

Vrouw in Lemele belaagd door twee jongens

Een jonge vrouw is vrijdagavond in paniek ontkomen aan twee jongens die haar bij De Faanke in Lemele leken te willen overmeesteren.

 • 10 September 2017 om 12:28

Braziliaanse documentaire over Kunstwegen langs Vecht

Er komt een Braziliaanse documentaire over Kunstwegen. Een cameraploeg was afgelopen week in de weer in het Vechtdal om opnames te maken van verschillende locaties van de kunstroute van 180 kilometer langs de Vecht tussen Ohne (Duitsland) en Zwolle. Gisteren (vrijdag) was Hardenberg aan de beurt, waar onder andere bij het kunstwerk Geo-metrie werd gefilmd.  

 • 9 September 2017 om 05:11

Opnieuw autobekrassingen in Ommen

Opnieuw zijn er auto's bekrast aan Merelstraat nabij de Tuinfluiterstraat in Ommen. Donderdagavond werd een auto voor de tweede keer bekrast, terwijl begin dit jaar al sprake was van meerdere vernielingen aan auto's in dezelfde buurt. 

 • 8 September 2017 om 17:45

Handbikers maken hoogtemeters op Lemelerberg

Wat begon als 'gewoon een paar handbiketrainingsdagen', is één jaar later uitgegroeid tot een Handbike-evenement. Zaterdag en zondag zullen zo'n vijftig handbikers zich storten op mooie trainingsroutes rondom de Imminkhoeve in Lemele. 

 • 8 September 2017 om 05:17

Buurman sluis Junne bang voor scheuren in zijn huis

De komende werkzaamheden bij de stuw Junne in het gelijknamige buurtschap vervullen buurman Willem Bruinink en zijn gezin met grote zorg. Want zullen er niet opnieuw scheuren ontstaan in zijn prachtige woning aan de Vecht, en wie gaat het herstel dan betalen?

 • 5 September 2017 om 14:28

Smit wil imago KNVB verbeteren

Ommenaar Jan Smit, de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB, heeft naar eigen zeggen zijn 'kunstgraspet' afgezet. De voormalig directeur van Heracles Almelo is ook vastbesloten om het imago van de nationale voetbalbond te verbeteren en zijn nieuwe organisatie een stuk transparanter te maken.

 • 4 September 2017 om 18:12

Helft brievenbussen weg in Overijssel, deze blijven staan

PostNL haalt komende weken bijna de helft van alle brievenbussen weg in Overijssel. Van de 1153 blijven er straks nog 695 over. Dat laat een woordvoerder van PostNL weten.

 • 5 September 2017 om 03:00

Theatergroep neemt bezoekers mee naar het leven in de kolonie Ommerschans

Met ‘Het leed is van mij’ brengt theatergroep De Firma tijdens Open Monumentendag op zaterdag 9 september een waargebeurd verhaal uit de laatste dagen van kolonie de Ommerschans tot leven. Ze doet dat in de boerderij van de familie Hiemstra aan de Balkerweg 72.

 • 3 September 2017 om 20:50

β€˜Het leed is van mij’: theater over het leven in de kolonie Ommerschans

Met ‘Het leed is van mij’ brengt theatergroep De Firma tijdens Open Monumentendag op zaterdag 9 september een waargebeurd verhaal uit de laatste dagen van kolonie de Ommerschans tot leven. Ze doet dat in de boerderij van de familie Hiemstra aan de Balkerweg 72.

 • 3 September 2017 om 20:50

Tuktuk Kruimel op broodronde in Ommen

Wilco Zijda bezorgt met ingang van maandag 4 september ambachtelijk brood aan huis in Ommen. Behalve met een bus maakt Zijda zijn broodronde met een tuktuk genaamd Kruimel.

 • 3 September 2017 om 17:43

ArboPositief moet Ommenaar steunen bij zoeken naar werk

Ommen krijgt een eigen werkgroep ArboPositief. Deze belangenorganisatie voor werkzoekenden is sinds twee jaar ook al in Hardenberg actief. 

 • 2 September 2017 om 05:38

Otterspotter Martens: Dit probleem is niet heel snel op te lossen

De goede ottergebieden zitten vol, de andere gebieden zijn nog te gevaarlijk. Dat stelt ecoloog Vincent Martens uit Dalfsen in reactie op het nieuws dat de otterpopulatie in Nederland het afgelopen jaar nauwelijks is gegroeid. ,,En dat is niet heel snel op te lossen.”

 • 1 September 2017 om 13:56

Initiatieven voor koppeling Vechtdallijn met Duits spoorwegnetwerk

Er zijn Drentse en Duitse initiatieven die het wellicht mogelijk maken dat de Vechtdallijn Zwolle - Emmen aansluit op het Duitse spoorwegnetwerk. Als het zover komt is dat goed nieuws voor reizigers die met de trein naar bijvoorbeeld een stad als Berlijn willen. De Duitse hoofdstad is dan vanuit (Noordoost)Overijssel ineens gemakkelijker en sneller bereikbaar dan via de huidige verbindingen.

 • 31 Augustus 2017 om 19:00
❌