[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019de Stentor - Ommen e.o.

Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen

Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.

 • 18 April 2019 om 12:00
Ouderde Stentor - Ommen e.o.

Gasloos bouwen in Vlierlanden verplicht: Ommenaren dreigen kavel terug te geven

De gemeente Ommen staat niet toe dat er op een gedeelte van de Vlierlanden woningen gebouwd gaan worden die alsnog een gasaansluiting krijgen. Een groep potentiële bewoners overweegt nu om kavels terug te geven, omdat de kosten van het verplicht gasloos bouwen de pan uit zouden rijzen. ,,Een stijging van minimaal 16.000 tot circa 25.000 euro. Disproportioneel, en dusdanig hoog om teruggave te overwegen.”

 • 16 April 2019 om 07:00

OM wil tbs Almelose serieverkrachter verlengen

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, wordt het verblijf in de tbs-kliniek van Almeloër S. met twee jaar verlengd. Hij werd in 1996 veroordeeld voor verkrachting van meerdere bejaarde vrouwen.

 • 15 April 2019 om 10:40

Slagwerkers SDG Ommen Nederlands kampioen

Het A-slagwerkensemble van muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) Ommen is zaterdag in Barneveld Open Nederlands Slagwerk Kampioen geworden.

 • 14 April 2019 om 20:39

Ilse Warringa keert na bizar tv-jaar terug in het theater: β€˜Ik heb hier hard voor moeten knokken’

Met haar rol als fanatieke therapeute in de nieuwe theaterkomedie Single Camping is Ilse Warringa terug in het theater. Na een bizar jaar doet de in Dalfsen geboren en groot geworden actrice vooral die dingen waarin ze gelooft. ‘Spelen voor een volle zaal is het allermooiste dat er is’.

 • 14 April 2019 om 13:00

β€˜Onbekende verzetsman uit MariΓ«nberg is mijn vader’

Anna Lonterman-van den Poll (65) schrok toen ze op de Stentor-site een foto zag van een bewapende verzetsgroep in Ommen. De als ‘onbekende verzetsman, waarschijnlijk uit Mariënberg’ omschreven man, links op de foto, is zonder twijfel haar vader! Hij zweeg altijd over de oorlog, maar had er tot zijn overlijden in 1987 nachtmerries van. Vooral rond 4-5 mei. Anna wil meer over haar vaders verzetswerk weten.

 • 14 April 2019 om 16:00

Ilse Warringa keert na bizar tv-jaar terug in het theater: β€˜Dit is echt wat ik het liefste doe’

Met haar rol als fanatieke therapeute in de nieuwe theaterkomedie Single Camping is Ilse Warringa terug in het theater. Na een bizar jaar doet de in Dalfsen geboren en groot geworden actrice vooral die dingen waarin ze gelooft. ‘Spelen voor een volle zaal is het allermooiste dat er is’.

 • 14 April 2019 om 13:00

Steviger Reinier Paping terug op zijn plek aan de Vecht in Ommen

Reinier Paping is weer terug aan de Vecht in Ommen. Het nieuwe standbeeld van nepbrons is steviger dan het oorspronkelijke beeld, dat werd gemaakt door kunstenares Loeki Leeuwerik uit de Ommer buurtschap Arriën.

 • 13 April 2019 om 18:00

Onrust in Beerzerveld door uitbreidingsplannen varkensstal

De uitbreiding van de veehouderij van Handelshuis Schuttert aan de Knolsdijk zorgt voor veel onrust in en rond Beerzerveld. Dit schrijven de VOV, D66 en PvdA in een brief aan het college. Het plan om een grote stal neer te zetten voor bijna 14.000 biggen, plus een stal voor het rundvee, leidt tot onrust onder de bewoners.

 • 13 April 2019 om 08:30

Vitaal Vechtdal wil na goede onderzoekresultaten verder met valpreventie-programma

Een proef ter verbetering van valpreventie voor ouderen in de gemeente Ommen, Dedemsvaart en Balkbrug heeft zulke positieve resultaten, dat de kans groot is dat er een vervolg komt.

 • 10 April 2019 om 06:01

Gevlamde vlinder gevonden in Ommen: β€˜Dit is echt heel zeldzaam’

Een nachtvlinder met een ‘chocolade- tot kaneelbruine, crèmekleurige gevlamde tekening’. Machteld Oudshoorn uit Ommen heeft niet veel verstand van vlinders, maar ze zag direct dat dit exemplaar bijzonder was. De dode vlinder zat tegen haar kozijn, verstrikt in een spinnenweb. Voor Ommen is dit de eerste keer dat deze gevlamde vlinder in het gebied is waargenomen.

 • 9 April 2019 om 14:42

Nieuwe stichting maakt zich hard voor Nedersaksische leermiddelen in het onderwijs

Een overwinning voor het Nedersaksisch. De landelijke vereniging voor taaldocenten heeft zaterdag ‘Levende Talen Nedersaksisch’ opgericht, een vereniging die zich onder meer sterk gaat maken voor Nedersaksische leermiddelen in het onderwijs.

 • 7 April 2019 om 14:27

Kunstwerk vervangt β€˜kliederboel’ in op te knappen tunnel bij Stegeren

De gemeente Ommen is bereid 10.000 euro te betalen voor het schoonmaken en opknappen van de tunnel onder de Coevorderweg bij Stegeren. En voor het aanbrengen van een kunstwerk dat de onderdoorgang in de buurtschap moet verfraaien. De muren in de tunnel zijn de afgelopen jaren volgespoten met graffiti. ,,Een kliederboel.”

 • 7 April 2019 om 11:30

Ommen eert twee gesneuvelde bevrijders

Ommen, vandaag 74 jaar geleden: vrijdag 6 april 1945. Kanongebulder en geweerschoten klinken steeds luider, de Canadezen komen gestaag dichterbij. Na de bevrijding van Den Ham rukken de Manitoba Dragoons 's middags op richting Ommen. De bossen rond kasteel Eerde worden verkend, in de buurtschap Besthmen verzetten de Duitsers zich hevig, daarbij gaat een Staghound - een gepantserd verkenningsvoertuig - verloren. Als de Canadezen koers zetten richting de Vechtbrug gaat het mis: op de Stationsweg bij de toenmalige bakkerij Hengelaar wordt de voorste Staghound door een vijandelijke Pantzerfaust getroffen. De 24-jarige luitenant George Thomas Wilson en de twee jaar jongere radio-operator Gerald Wilfred Soanes sneuvelen, de drie andere inzittenden van het zwaargehavende verkenningsvoertuig geven zich over nadat de Duitsers hen onder vuur nemen en worden krijgsgevangen gemaakt.

 • 6 April 2019 om 09:00

Organisatie Bissingh-Wielerronde Ommen blij met nieuw 'rondje om de kerk’

,,Gaaf dat dit weer wordt opgepakt, het is bizar dat er in Ommen al jaren geen wielerkoers meer is.’’ Jeroen Engelsman en Frank Schuurman zijn blij dat er na zeven magere jaren eindelijk weer een ‘rondje om de kerk’ in Ommen komt. Beide wielerliefhebbers lanceerden in 2007 in samenwerking met hun toenmalige club HWV Hardenberg de Bissingh-Wielerronde van Ommen. Het jaarlijkse spektakel werd een succes, maar toch werd in 2012 de zesde en meteen ook laatste editie verreden.

 • 3 April 2019 om 20:00

Na drie ongelukken is de maat vol: provincie grijpt in bij β€˜klemviaduct’ Ommen

De provincie Overijssel gaat het bord dat waarschuwt voor de beperkte hoogte van 4 meter van het viaduct bij Varsen een aantal meter naar voren halen. En achter het omleidingsbord met daarop de ‘B’ vandaan. Daarmee hoopt het vrachtwagenchauffeurs met te hoge lading op tijd te kunnen waarschuwen voor het viaduct dat nadert. In de afgelopen maanden reden drie trucks zich vast onder de onderdoorgang, met tienduizenden euro's schade tot gevolg.

 • 2 April 2019 om 07:00

Kasteel Eerde trots decor voor kamermuziekfestival

,,Restaureren is een ambacht. Ik ben trots als ik dit zie, jaloers dat ik het zelf niet kan.’’ Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten, is lovend over de restauratie van kasteel Eerde bij Ommen, een van de 2600 bouwwerken die 'zijn’ vereniging beheert en onderhoudt, samen met de omringende natuur. Na anderhalf jaar van noeste arbeid is de ‘bel-etage’ van Eerde weer als nieuw. Een mooie aanleiding om hier de officiële opening te houden van het Kamermuziekfestival.

 • 1 April 2019 om 19:00

Nieuwe zendvergunning voor lokale Vechtdal-zenders

Het Commissariaat voor de Media heeft Vechtdal FM, Vechtdal NL en VechtdalLeeft opnieuw een zendvergunning verleend.

 • 1 April 2019 om 15:10

Waterschap wil stuw in Junne renoveren in plaats van vervangen

Als het aan waterschap Vechtstromen ligt, wordt de stuw bij Junne gerenoveerd in plaats van vervangen. Aanleiding is de renovatie van stuw de Haandrik. Het waterschap was zo ‘blij verrast’ met het vakwerk en de staat van deze stuw, dat het schap heeft besloten extra onderzoek te doen naar de stuw in Junne.

 • 30 Maart 2019 om 09:05

Jonge vrouw heeft engeltje op schouder bij ongeluk op N347 bij Lemele

Een jonge vrouw is vannacht met haar auto over de kop geslagen op de Lemelerweg (N347) bij Lemele. Hoewel de schade aan haar voertuig enorm is, kwam ze er zelf wonderbaarlijk genoeg zonder kleerscheuren vanaf.

 • 30 Maart 2019 om 07:50
❌