[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Ommen e.o.

Ommen wil nieuw woongebied in Haven Oost

Jongeren en ouderen in Ommen hebben kunnen steeds vaker geen woonruimte vinden. Daarom wil de gemeente een nieuw woongebied realiseren, bij Haven Oost. De transformatie van Haven West is al zo goed als afgerond, nu is Oost aan de beurt. Wel waarschuwt het college direct voor een verwacht exploitatieverlies, van ruim anderhalf miljoen.

 • 14 Juni 2019 om 17:00

Vrouw uit Hengelo komt om het leven bij frontale botsing op N36 bij Stegeren

Een 38-jarige vrouw uit Hengelio is donderdag om het leven gekomen bij een ongeval op de N36 bij Stegeren. Een ander slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De weg was een tijd in beide richtingen afgesloten.

 • 13 Juni 2019 om 17:56

Dode door frontale botsing op N36 bij Stegeren

Een persoon is overleden bij een ongeluk vanmiddag op de N36 bij Stegeren. Een ander slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De weg was een tijd in beide richtingen afgesloten.

 • 13 Juni 2019 om 17:56

Vilsterse scholieren gaan meer bewegen en leren in natuurrijke omgeving

,,Het Natuurrijk, wat een mooie school’’, roept burgemeester Hans Vroomen enthousiast als hij samen met vier leerlingen van de Vilsterse basisschool de nieuwe naam van de in 1923 geopende Sint Willibrordus heeft onthuld. Na ruim 95 jaar is het tijd voor een ander onderwijsconcept, waarin de nadruk ligt op meer bewegen en buitenonderwijs. De dorpsschool op landgoed Vilsteren is nu een ‘integraal kindcentrum’, met op één centrale plek kinderopvang en een basisschool, voor kinderen van nul tot dertien jaar. 'Leren doen we buiten', is het motto.

 • 13 Juni 2019 om 19:00

Honderd eigenaren van asbestdaken krijgen gratis toets van Overijssel

De provincie Overijssel komt honderd eigenaren van gebouwen met asbestdaken waar veel kinderen of jongeren komen financieel tegemoet. Zij kunnen een asbestinventarisatie doen waarna besloten kan worden of daken moeten worden vervangen.

 • 13 Juni 2019 om 18:40

Persoon overleden na frontale botsing op de N36 bij Stegeren: weg afgesloten

Een persoon is overleden na een ongeluk vanmiddag op de N36 bij Stegeren. Een ander slachtoffer is gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De weg is in beide richtingen afgesloten.

 • 13 Juni 2019 om 17:56

Zwaargewonde bij frontale botsing op de N36 bij Stegeren: weg afgesloten

Op de N36 bij Stegeren zijn een personenauto en bestelbusje frontaal op elkaar gebotst. Bij het ongeval is ten minste een persoon zwaargewond geraakt. De weg is afgesloten.

 • 13 Juni 2019 om 17:56

Nieuwe brug komt naast bestaande zwakke brug boven stuw Junne

Geen nieuwe brug bouwen pal boven de honderd jaar oude stuw in de Vecht bij Junne, maar een nieuwe vaste verbinding vijftien meter stroomopwaarts. Dat is volgens de gemeente Ommen en waterschap Vechtstromen de beste oplossing voor het knelpunt dat tweeënhalf jaar geleden aan het licht kwam.

 • 13 Juni 2019 om 06:00

Reizigers kunnen vanaf nu betalen met iPhone in bussen van Keolis

Reizigers kunnen vanaf vandaag met hun iPhone of Apple Watch betalen in de bussen van Keolis, het moederbedrijf van Syntus. Dankzij Apple Pay is de bankpas of creditcard niet meer nodig. Dat geldt vooralsnog alleen voor passagiers met een rekening bij de ING, de eerste bank in Nederland die de betaaldienst ondersteunt.

 • 11 Juni 2019 om 16:51

Aanrijding in scherpe bocht bij Ommen: meerdere inzittenden gewond

In de beruchte scherpe bocht van de Vilsterenseweg tussen Vilsteren en Ommen zijn vanmiddag twee voertuigen met elkaar in botsing geraakt.

 • 10 Juni 2019 om 14:08

De Vries fietst gejaagd door de wind als middeleeuwse abt van Sibculo naar Haren

Pinksterzaterdag, vroeg in de ochtend, harde wind en regen geselen het Vechtdal. In zijn woonplaats Zwolle stapt Mink de Vries met fiets in de trein richting Hardenberg, om vanaf het voormalige Cisterciënzer klooster Sibculo het spoor te volgen van de grootste kloosterhervormer van Noord-Nederland, de middeleeuwse abt Boyng. In zijn witte pij en zwarte stola moet hij aan het eind van de middag via Gramsbergen, Ane, Coevorden, Rolde, Assen, Kloosterveen en Vries in Haren arriveren. Met het stormachtige weer lijkt een helse tocht in het verschiet voor de 56-jarige docent levensbeschouwing van het Agnieten College in onder meer Nieuwleusen. ,,Maar ik had alle goden mee, en de wind in de rug, dus ik was overal eerder dan gepland waardoor ik meer tijd had om rond te kijken en mensen te spreken.’’

 • 9 Juni 2019 om 16:00

Bestuurder door verkeerd beladen aanhanger op de bon op N348 bij Ommen

De politie heeft vanmiddag op de N348 bij Ommen een auto van de weg gehaald met daarachter een aanhanger die verkeerd was beladen. De lading, bestaande uit planken en andere delen van een tuinhuisje, stak aan de achterzijde 140 cm uit. Daardoor waren de verlichting en kentekenplaat van de aanhangwagen niet meer zichtbaar. Aan de zijkanten stak de lading 40 cm uit buiten de aanhanger, met allerlei stukken hout waar scherpe spijkers uit staken.

 • 8 Juni 2019 om 19:42

Pinksterfair Ommen in de luwte van havezate Het Laer

De Pinksterfair die dit weekeinde op het Ommer landgoed Het Laer wordt gehouden heeft geen hinder van de harde wind. Alle pagodetenten en andere stands staan fier overeind, meldt mede-organisator Aline Hofstee opgelucht.

 • 8 Juni 2019 om 12:37

Hart voor Dalfsen verdeelt AED-kasten over hele gemeente

Zes aanmeldingen zijn er tot nu toe van bedrijven en instellingen uit de gemeente Dalfsen die hun AED in de avond en nacht bereikbaar willen maken voor hulpverleners. Dat vertelt Barry Stabij, een van de organisatoren van de actie ‘Hart voor Dalfsen’ waarmee begin april geld werd ingezameld voor het van binnen naar buiten verplaatsen van AED's, ofwel Automatische Externe Defibrillatoren.

 • 8 Juni 2019 om 12:14

De Ommer Bissingh krijgt meer geld, maar niet genoeg

Het is een begrip in Ommen en omstreken: De Ommer Bissingh. Hoewel de gemeente nu beloofd heeft dat de stichting jaarlijks 10.000 euro extra krijgt, wil het bestuur meer. Dick Dunnewind liet tijdens de raadvergadering weten dat ze blij zijn met de nu toegezegde 20.000 euro, maar dat er eigenlijk een schepje bovenop moet.

 • 8 Juni 2019 om 07:30

Deze man uit Ommen is de stille kracht achter het succes van de Leeuwinnen

Waar de speelsters na de training op de campus in de bossen van Zeist nog uitgebreid de tijd nemen voor de honderden fans die op een doordeweekse dag gekomen zijn, kan Arjan Veurink geruisloos richting kleedkamers. De in Ommen geboren en getogen assistent-bondscoach van de Oranje Leeuwinnen rest na een korte nabespreking met bondscoach Wiegman en assistent Michel Kreek slechts een korte wandeling naar de kleedkamers, maar niemand die hem stoort.

 • 7 Juni 2019 om 14:00

Dit is Ommenaar Arjan Veurink, strateeg achter het succes van de Leeuwinnen

Waar de speelsters na de training op de campus in de bossen van Zeist nog uitgebreid de tijd nemen voor de honderden fans die op een doordeweekse dag gekomen zijn, kan Arjan Veurink geruisloos richting kleedkamers. De in Ommen geboren en getogen assistent-bondscoach van de Oranje Leeuwinnen rest na een korte nabespreking met bondscoach Wiegman en assistent Michel Kreek slechts een korte wandeling naar de kleedkamers, maar niemand die hem stoort.

 • 7 Juni 2019 om 14:00

De grote rol van Veurink in de luwte bij Oranje Leeuwinnen

Waar de speelsters na de training op de campus in de bossen van Zeist nog uitgebreid de tijd nemen voor de honderden fans die op een doordeweekse dag gekomen zijn, kan Arjan Veurink geruisloos richting kleedkamers. De in Ommen geboren en getogen assistent-bondscoach van de Oranje Leeuwinnen rest na een korte nabespreking met bondscoach Wiegman en assistent Michel Kreek slechts een korte wandeling naar de kleedkamers, maar niemand die hem stoort. Toch is zijn rol groot. Hij leidt trainingen, analyseert tegenstanders en vertaalt aanvalsplannen richting speelsters. Kort voor het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk nemen we vier thema’s met hem door.

 • 7 Juni 2019 om 14:00

Ommen krijgt toch pontje over de Vecht

Het gaat nu echt gebeuren: Ommen krijgt een pontje over Vecht. De gemeente heeft een kansrijke locatie gevonden om een pontje over de Vecht te realiseren. Het idee van het pontje werd al eerder aangedragen door Ommen, maar er kon nooit een geschikte locatie gevonden worden. Inmiddels zit er schot in de zaak. Daarnaast wil het college meer investeren in recreatie.

 • 7 Juni 2019 om 11:11

Bewoners Zwolseweg eisen actie van Ommer college voor verkeersveiligheid

Nog altijd wachten bewoners en ondernemers langs de ‘kop’ van de Zwolseweg en het Molenerf in Ommen op maatregelen die de verkeersveiligheid merkbaar moeten verbeteren. Woordvoerder Geert Huisman sprak gisteravond tijdens de vergadering van de Ommer raadscommissie in namens zo’n veertig buren en ondernemers bij de behandeling van de kadernota, die voor de gemeente de basis vormt voor de begroting voor 2020.

 • 7 Juni 2019 om 06:00
โŒ