[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 December 2018de Stentor - Veluwe Noord e.o.

Elburgers fungeren als hulpverlener bij kleine brand

Inwoners van Elburg kunnen in de nabije toekomst worden ingezet als ‘burgerbrandweer'. Vrijwilligers worden dan via een app of sms gealarmeerd bij een beginnende brand in hun directe omgeving. De burgerhulpverlener kan dan snel de eigen blusmiddelen inzetten om de brand beheersbaar te houden, waarna de brandweer het bluswerk overneemt.

 • 14 December 2018 om 06:00
Ouderde Stentor - Veluwe Noord e.o.

Aldi wil helderheid van gemeente Elburg: β€˜Het is één voor twaalf’

Aldi wil dat de gemeente Elburg helderheid verschaft over de definitieve locatie van de supermarkt in de plaats. Aldi wordt op de huidige locatie nog maximaal een jaar gedoogd en weet nog altijd niet waar ze daarna terecht kan.

 • 12 December 2018 om 10:59

Elburg maakt zich op voor de eerste editie van Winter in de Vesting

De vergunningen zijn vorige week verleend en vlak voor het weekeinde is de laatste klap gegeven op het veiligheidsplan. Elburg maakt zich op voor de eerste editie van Winter in de Vesting, de opvolger van het roemruchte Kerst in de Vesting.

 • 11 December 2018 om 12:00

Strafzaak tegen Dario J. uit Den Ham gaat volgend jaar verder

De strafzaak tegen Dario J. (18) uit Den Ham gaat volgend jaar verder. De jongeman wordt verdacht van het doodsteken van Michiel Schut uit Elburg, in april van dit jaar.

 • 10 December 2018 om 13:48

Ellende op Veluwelijn: β€˜Treinen lijken van de stort te komen’

Staan in de trein, om de haverklap uitval van materieel, te veel stops en vertragingen. Het treintraject Zwolle-Amersfoort drijft reizigers op de Veluwelijn tot wanhoop. Nu ook nog verloederde dubbeldekkers op één van de langste stoptreintracés van Nederland zijn ingezet is de maat vol. ,,Het is gewoon oude zooi en altijd gezeik.”

 • 9 December 2018 om 07:16

Ellende op Veluwelijn: Overvol, oud en β€˜materiaal komt van de stort’

Staan in de trein, om de haverklap uitval van materieel, te veel stops en vertragingen. Het treintraject Zwolle-Amersfoort drijft reizigers op de Veluwelijn tot wanhoop. Nu ook nog verloederde dubbeldekkers op één van de langste stoptreintracés van Nederland zijn ingezet is de maat vol. ,,Het is gewoon oude zooi en altijd gezeik."

 • 9 December 2018 om 07:16

Nieuwe plek zendmast Elburg maakt geen eind aan discussie over horizonvervuiling

De actiegroep tegen de zendmast in de historische kern van Elburg vindt het nieuwe plan van de gemeente geen echte verbetering. De zendmast komt enkele meters buiten de grens van het beschermd stadsgezicht, maar zal met 40 meter hoogte het uitzicht nog wel flink bepalen.

 • 8 December 2018 om 13:00

Kerktoren niet langer heilig als blikvanger van het dorp: β€˜Een heel lastig dilemma’

Hoe lang is de kerktoren nog het hoogste punt van het dorp? In de strijd tegen woningnood schieten diverse gemeenten de lucht in. In Ermelo stuit zo’n hoogbouwplan op verzet van de buurt en dat thema gaat in meer dorpen spelen, voorspellen deskundigen. ,,Hoogbouw is straks de enige oplossing. Ja, ook in dorpen.’’ Of zijn torenhoge flats slechts prestige-objecten?

 • 8 December 2018 om 07:00

Dag van de waarheid voor varen in Reevediep en bouwen van Reeve

Het is D-Day voor de gemeente Kampen en de provincie Overijssel. Vandaag verdedigen zij bij de Raad van State in Den Haag waarom het Reevediep volledig bevaarbaar moet worden en wijk Reeve moet worden gebouwd. Vijf vragen over deze zaak.

 • 7 December 2018 om 10:00

Elburg heeft nieuwe plek voor omstreden antennemast bij Vesting

De omstreden antennemast van KPN komt toch niet in het beschermd stadsgezicht van de monumentale Vesting van Elburg. De gemeente heeft een nieuwe locatie op het oog; naast Veluwe Strandbad.

 • 6 December 2018 om 12:53

Koos van de Put trekt na twintig jaar stekker uit rijwielzaak in Wezep

Koos van de Put Tweewielers houdt zaterdag een grote opheffingsuitverkoop. Na twintig jaar trekt de fietsenmaker de stekker uit zijn winkel in Wezep.

 • 5 December 2018 om 17:00

Gelderland houdt vast aan uitzondering voor speed-pedelec

De provincie Gelderland houdt vast aan een uitzonderingsregel voor speed-pedelecs. De snelle fietsen mogen daardoor ook in de toekomst op zestien plaatsen in de provincie, binnen de bebouwde kom, op het fietspad blijven rijden. Ook roept de provincie de minister op ‘om snel met eenduidige en veilige regels te komen’.

 • 4 December 2018 om 17:51

Fietser gewond in Elburg na aanrijding met auto

Bij een aanrijding tussen een fietser en een auto is een gewonde gevallen. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

 • 1 December 2018 om 16:57

Keolis geeft fout toe na ongeluk met lijnbus op A28 bij Zwolle: β€˜Passagiers hadden ter plekke nagekeken moeten worden’

Na het busongeluk vrijdagochtend op de A28 bij Zwolle zijn meer dat twintig buspassagiers vertrokken van de plek van het ongeluk zonder dat ze door medisch personeel zijn nagekeken. Dat is tegen het veiligheidsprotocol.

 • 1 December 2018 om 08:00

Elburgse dirigent Leusink onderneemt stappen tegen tv-programma Brandpunt+

De organisatie van de Elburgse dirigent Pieter Jan Leusink, Bach Choir & Orchestra of the Netherlands, gaat naar eigen zeggen een klacht indienen bij de Raad voor de Journalistiek tegen het actualiteitenprogramma Brandpunt+. Dit vanwege de aantijgingen van seksuele intimidatie tegen dirigent en oprichter Leusink.

 • 30 November 2018 om 07:00

β€˜Operaties St Jansdal op zaterdag nog niet aan de orde’

Operaties op zaterdag zijn volgens woordvoerder Anneke Plette van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk nog niet aan de orde. Ze reageert hiermee op de oproep van de patiëntenraad om de komende tijd ook op zaterdag en in de avonden spreekuren te houden en operaties te verrichten. Dit om te voorkomen dat de wachtlijsten bij het ziekenhuis toenemen.

 • 29 November 2018 om 11:17

Bewoners kop van haven in Elburg: β€˜liever vrijstaande huizen dan een hotel’

De bewoners van de kop van de haven in Elburg zouden het liefst zien dat hun woongebied met rust wordt gelaten. Toch leggen zij zich neer bij de komst van vier of vijf vrijstaande woningen. ,,Daardoor zijn we er immers van verzekerd dat er in de toekomst niet alsnog een hotel in onze achtertuin verrijst’’, zegt Camille Detollenaere, die in een van de vier huizen aan de Flevoweg woont.

 • 29 November 2018 om 06:00

Onderzoek: 6000 tot 9000 mensen wonen permanent op een Veluws vakantiepark

Volgens kennisinstituut Platform 31 wonen tussen de 6000 en 9000 mensen voor langere of korte tijd permanent op een vakantiepark in een van de elf Veluwse gemeenten.

 • 28 November 2018 om 10:35

Geen hotel maar vrijstaande woningen op kop van de haven in Elburg

Er verrijst definitief geen hotel op de kop van de haven in Elburg. Na jarenlang gesteggel heeft de meerderheid van de gemeenteraad gisteravond gekozen voor de aanleg van vier of vijf vrijstaande woningen op het stuk groen tegenover de ingang van het Veluwe Strandbad.

 • 27 November 2018 om 06:00

Tour de Dellen slaat een jaar over

De Toer de Dellen gaat komend jaar niet door. De organisatie zit krap in de tijd. Op 20 juni 2020 vindt de achtste editie plaats van dit sportieve evenement voor het goede doel.

 • 24 November 2018 om 19:49
❌