[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Veluwe Noord e.o.

Wie neemt het toeristische voortouw op de Noord-Veluwe?

De gemeenteraden van Elburg, Nunspeet en Oldebroek moeten meer sturing geven aan het toeristisch beleid, is uit onderzoek gebleken. Maar wat vindt de politiek daar zelf van? En is de toeristische sector het er mee eens?

 • 13 Juni 2019 om 20:00

Elburgs golftalent (12) maakt stormachtige ontwikkeling door: β€˜plezier is het belangrijkste’

Woont de nieuwe Tiger Woods in Elburg? De kersverse Nederlands jeugdkampioen golf Björn Driessen (12) is in ieder geval op de goede weg. De jonge Elburger droomt al van grotere successen. Zijn ouders vinden het vooral belangrijk dat hij er plezier in heeft. ,,Waar het toe leidt, zien we later wel’’, zegt moeder Carolien Driessen.

 • 13 Juni 2019 om 19:00

Onderzoek naar β€˜mini-stadsverwarming’ in monumentale binnenstad van Elburg

De monumentale binnenstad van Elburg krijgt mogelijk een vorm van stadsverwarming. Aanvankelijk op kleine schaal, met vier deelnemers, maar in een later stadium zouden meer gebouwen kunnen aansluiten. Voor een haalbaarheidsonderzoek is dankzij een provinciale subsidie nu voldoende geld. Binnen een jaar moet er een concreet plan liggen.

 • 13 Juni 2019 om 17:06

Elburg, Nunspeet en Oldebroek moeten dagjesmensen meer bieden, volgens onderzoek

De Noord-Veluwse gemeenten Elburg, Nunspeet en Oldebroek laten veel kansen op meer toeristische ontwikkeling liggen. Dat komt doordat het ontbreekt aan sturing vanuit de gemeenteraden. Tot die conclusie komt een onderzoeksbureau dat het toeristisch beleid van de gemeenten onder de loep heeft genomen.

 • 12 Juni 2019 om 18:00

Reizigers kunnen vanaf nu betalen met iPhone in bussen van Keolis

Reizigers kunnen vanaf vandaag met hun iPhone of Apple Watch betalen in de bussen van Keolis, het moederbedrijf van Syntus. Dankzij Apple Pay is de bankpas of creditcard niet meer nodig. Dat geldt vooralsnog alleen voor passagiers met een rekening bij de ING, de eerste bank in Nederland die de betaaldienst ondersteunt.

 • 11 Juni 2019 om 16:51

City Bar in Elburg juicht voor de Oranje Leeuwinnen: β€˜we maken er een mooi feestje van’

Ondanks dat het Nederlands vrouwenelftal de regerend Europees kampioen is een van de favorieten is voor de wereldtitel, is er van échte Oranjegekte nog lang geen sprake. Ook op de Veluwe is het enthousiasme voor het WK voetbal voor vrouwen nog ver te zoeken. City Bar in Elburg heeft daar echter geen boodschap aan. ,,Natuurlijk gaan we juichen voor onze dames’’, zegt eigenaar Patricia Wolf. ,,Dat verdienen ze ook.’’

 • 11 Juni 2019 om 09:17

Uittocht Opwekking in volle gang, drukte op Spijkweg Biddinghuizen

Opwekking in Biddinghuizen zit erop, de grote uittocht van bezoekers is in volle gang.

 • 10 Juni 2019 om 16:34

Joey en Miranda uit Elburg laten met hun ambulance al vijf jaar wensen uitkomen van ernstig zieke mensen: β€˜Dit doe je met je hart’

Vijf jaar geleden moesten de bestuursleden om beurten een paar tientjes voorschieten voor het drukken van folders of visitekaartjes. Inmiddels zijn er bijna vijfhonderd wensen vervuld en staan er drie ambulances in Elburg, waarvan de laatste pakweg een ton kostte. Geschonken, want stichting Veluwse Wens Ambulance is volledig afhankelijk van giften. Vandaag vieren ze hun vijfjarig bestaan met een open dag.

 • 8 Juni 2019 om 16:00

Krijgt Elburg na een jaar haar camperplaatsen terug?

Elburg krijgt mogelijk toch haar camperplaatsen terug. Het college van burgemeester en wethouders wil tien plekken voor campers realiseren op parkeerplaats De Oude Vos, nabij de haven en de monumentale binnenstad.

 • 6 Juni 2019 om 16:49

Deze zomer flinke overlast voor treinreizigers bij Zwolle

Opnieuw ernstige hinder voor treinreizigers die via Zwolle reizen. Spoorbeheerder ProRail laat vanaf zaterdag 6 tot maandag 22 juli een groot aantal wissels vervangen aan de westkant van het station. Zeventien dagen lang rijden er geen treinen tussen Zwolle en 't Harde en Zwolle en Kampen.

 • 6 Juni 2019 om 14:28

Twee touwen honderden meters over Oostelijke Rondweg Elburg gespannen: β€˜Levensgevaarlijk’

Was het een geintje? Was het een kwajongensstreek? Jan Schutte zag maandag dat er een touw gespannen was over de Oostelijke Rondweg van Elburg. Nee, twee touwen. Over een lengte van honderden meters. Sindsdien vraagt hij zich af: waarom?

 • 4 Juni 2019 om 20:00

Dankzij nieuw wildrooster kunnen konijntjes en dassen veilig naar de overkant van de Eperweg bij ’t Harde

Dankzij een nieuw wildrooster in de Eperweg (N309) bij ’t Harde kan klein wild nu veilig aan de overkant van de provinciale weg komen. Het rooster werd een week of zeven terug al geplaatst. Maar enkele roosters waren krom en werden daarom dinsdag alweer vervangen.

 • 4 Juni 2019 om 18:00

Weg weer vrij na ongeluk op tussen Nunspeet en 't Harde

De A28 tussen Nunspeet en 't Harde is weer vrijgegeven, nadat daar eerder op de ochtend een ongeluk gebeurde. Een automobilist raakte door onbekende reden van de weg. Dat zorgde voor een half uur vertraging tussen Harderwijk en 't Harde.

 • 3 Juni 2019 om 09:00

File op A28 na ongeluk tussen Nunspeet en 't Harde

Op de a28 tussen Harderwijk en 't Harde is een file ontstaan, na een ongeluk. De vertraging bedraagt zo'n 25 minuten.

 • 3 Juni 2019 om 09:00

Tiendaags Vestingval in Elburg begint met tewaterlating van een door kinderen gebouwd β€˜koopvaardijschip’

Even voor de aftrap van Vestingval Elburg ging er woensdag een bijzonder kunstwerk te water. Kinderen van de Admiraal van Kinsbergenschool brachten hun eigen VOC-schip, als eerbetoon aan de grondlegger, naar de waterkant.

 • 31 Mei 2019 om 06:00

Alsnog plekje in Gelderse VVD-fractie voor Marga Schoots uit ’t Harde

Marga Schoots uit ’t Harde treedt alsnog toe tot de Gelderse VVD-fractie, nu Jan Markink wordt voorgedragen als gedeputeerde. Schoots stond als nummer negen op de kieslijst van de VVD en hield al een beetje rekening met de mogelijkheid.

 • 29 Mei 2019 om 10:35

Ongelukken op A1 zorgen voor lange files vroeg in de spits

De vrees voor lange files op deze OV-loze dag blijkt op de A1 terecht. Al vroeg in de spits staat er verspreid over deze snelweg van Hoevelaken tot en met Hengelo 20 kilometer file. Ongelukken zijn in enkele gevallen de boosdoener.

 • 28 Mei 2019 om 17:08

Rondvaartbedrijf Rederij Randmeer strijdt voor beste plekjes in de Veluwse havens

Rondvaartboten lijken door de gemeenten Harderwijk en Elburg te worden gezien als een last. Vanwege hun enorme omvang nemen ze immers veel ruimte in beslag. De schepen zijn weliswaar welkom, maar dan wel op een plek waar ze niet in teveel in de weg liggen. ,,Zonde’’, vindt Bert Dokter, mede-eigenaar van Rederij Randmeer, die rondvaarten houdt vanuit Harderwijk en Elburg. ,,Toeristen vinden het namelijk nog altijd geweldig om een stukje te varen op de Randmeren.’’

 • 26 Mei 2019 om 16:00

Elburg gaat met Admiraal Van Kinsbergen even terug in de tijd

Met explosies en historische vaartuigen in de gracht van de Vesting en acteurs in vol ornaat, keerde Elburg vrijdag- en zaterdagavond even terug naar de tijd van Admiraal Van Kinsbergen, die tweehonderd jaar geleden overleed. Alleen de volgepakte tribune aan de andere kant van de gracht verraadde dat het hier ging om een theaterspektakel.

 • 26 Mei 2019 om 12:39

Veluwse gemeenten en waterschap werken samen aan aanpak klimaatverandering

Door samen te werken in bijvoorbeeld water- en rioleringsbeheer moet de leefomgeving op de Veluwe gezond, klimaatbestendig en leefbaar zijn. Eind volgend jaar moet het daarnaast leiden tot een pakket van maatregelen en beleid, waarmee de regio Noord-Veluwe de gevolgen van de klimaatsverandering kan opvangen.

 • 24 Mei 2019 om 09:15
❌