[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Veluwe Noord e.o.

Verdachte van dood Zwollenaar Michiel (19) blijft langer vastzitten

Het voorarrest van J. (18) uit Den Ham is met 90 dagen verlengd. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald. J. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Michiel Schut (19) uit Zwolle.

 • 20 April 2018 om 19:32

Coalitie Elburg al rond

Als eerste gemeente op de Noord-Veluwe kan Elburg zeggen dat de coalitie bijna helemaal rond is. De leiders en onderhandelaars van de ChristenUnie, Algemeen Belang, SGP en CDA ondertekenen komende woensdagmiddag al het coalitieakkoord. ,,We zijn er in grote lijnen uit. De laatste puntjes op de i worden nu gezet”, aldus (in)formateur Willem Krooneman vrijdagmiddag.

 • 20 April 2018 om 14:42

Brouwerij Eem bier kan bijna gaan brouwen in Elburg

Allemaal blije gezichten deze dinsdagmorgen aan de gracht in Elburg. Rond de klok van elf uur wordt de eerste ketel van de brouwinstallatie de brouwerij ingereden. Over een week of drie hoopt Ruud van Moorst van Brouwerij Eem Bier hier te kunnen gaan brouwen. Op het randje van de vesting heeft Elburg dan weer een echte stadsbrouwerij.

 • 17 April 2018 om 13:48

Drietal steelt sigaretten uit Aldi in Elburg

Drie personen hebben maandagmiddag de Aldi aan de Vrijheidsstraat in Elburg bestolen. Ze gristen rond 14.40 uur meerdere pakjes sigaretten mee uit de supermarkt.

 • 16 April 2018 om 17:30

Noord-Veluwe en Kampen-Zuid krijgen glasvezel in buitengebied

Witte rook maandagmiddag in Elburg. Daar werd bekend gemaakt dat er glasvezel in het buitengebied van de Noord-Veluwe en Kampen-Zuid komt. Omdat 52,8 procent van de inwoners een abonnement heeft afgesloten, krijgt Glasvezel Buitenaf een 'go'.

 • 16 April 2018 om 15:09

Jubilerende juwelier in Elburg krijgt inbraak cadeau: 'Stoppen? Dat is geen optie'

En weer was het raak bij juwelier Lötters in Elburg. Uitgerekend op de dag dat de zaak dertig jaar bestaat. Een inbraak in de vroege ochtend, met een ravage en flinke schade. ,,We hadden er al een bunker van gemaakt.''

 • 14 April 2018 om 18:54

Inbraak bij juwelier in Elburg, maar jubileum wordt 'gewoon' gevierd

En weer was het raak bij juwelier Lötters in Elburg. Uitgerekend op de dag dat de zaak dertig jaar bestaat. Een inbraak in de vroege ochtend, met een ravage en flinke schade. ,,We hadden er al een bunker van gemaakt.''

 • 14 April 2018 om 18:54

Ouderenzorg Veluwe straks via online platform

Om ervoor te zorgen dat ouderen in de regio Harderwijk zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen hebben Ziekenhuis St Jansdal en OZOverbindzorg een intentieverklaring tot samenwerking getekend.

 • 14 April 2018 om 10:50

Inbrekers slaan toe bij juwelier in Elburg

Bij Lötters Edelstenen in Elburg is vannacht een snelkraak gepleegd. Een rookgenerator ging af en zorgde ervoor dat de dieven slechts met een beperkte buit ervandoor gingen. De juwelier ging 's ochtends gewoon weer open voor klanten.

 • 14 April 2018 om 08:11

Scholieren Elburg adopteren monument

Scholieren van basisscholen adopteren momenteel overal in Nederland oorlogs- en verzetsmonumenten. Ook in Elburg, 't Harde en Doornspijk ontfermen leerlingen zich over een herdenkingsplek.

 • 13 April 2018 om 10:03

Fietser aangereden in Elburg

Op de kruising van de Achterweg met de Oostelijke Rondweg in Elburg heeft vanmiddag een aanrijding plaatsgevonden. Een fietser en een auto kwamen daar met elkaar in botsing.

 • 12 April 2018 om 15:36

Plan: nieuwbouw Aldi bij beschermde vesting van Elburg

Met ruim een half jaar vertraging is de gemeente Elburg met diverse betrokken op één lijn gekomen over de toekomst van de detailhandel. In een nieuw concept voor de detailhandelsstructuurvisie wordt gesproken over verplaatsing van supermarkt Aldi naar - net buiten - de Vesting van Elburg. Dat zou wel betekenen dat binnen het van rijkswege beschermde stadsgezicht gebouwd moet worden.

 • 12 April 2018 om 13:53

Burgemeester Elburg: Michiel (19) wilde ruzie in Den Ham sussen en werd doodgestoken

Michiel Schut (19), die onlangs overleed na een verjaardagsfeestje in Den Ham, wilde volgens familie, getuigen en burgemeester Jan Nathan Rozendaal van de gemeente Elburg een ruzie tussen andere jongeren sussen. Dat zei de burgemeester gisteravond tijdens de stille tocht.

 • 12 April 2018 om 11:53

Zwollenaar Michiel (19) wilde ruzie in Den Ham sussen en werd doodgestoken

Michiel Schut (19), die onlangs overleed na een verjaardagsfeestje in Den Ham, wilde volgens familie, getuigen en burgemeester Jan Nathan Rozendaal van de gemeente Elburg een ruzie tussen andere jongeren sussen. Dat zei de burgemeester gisteravond tijdens de stille tocht.

 • 12 April 2018 om 11:53

Glasvezel Veluwe en Kampen: het gaat erom spannen

Het wordt spannend of de benodigde vijftig procent van de inwoners uit onder meer Oosterwolde, Wezep, Oldebroek, Elburg en Kampen zich daadwerkelijk gaan aanmelden voor een snellere internetverbinding. Met nog een handvol dagen te gaan staat het percentage op ongeveer 35 procent. Toch heeft het organiserende Glasvezel Buitenaf vertrouwen in een goede afloop.

 • 11 April 2018 om 21:38

Indrukwekkende stille tocht in Elburg voor doodgestoken Michiel (19)

De stille tocht die vanavond in Elburg is gehouden vanwege de dood van de 19-jarige Michiel Schut is naar schatting door zo'n duizend belangstellenden bezocht. Michiel werd vorige week bij een verjaardagsfeestje in Den Ham doodgestoken, toen hij een ruzie tussen andere jongeren wilde sussen.

 • 11 April 2018 om 21:17

Meedenken over Vesting Elburg

Moet de bestrating fraaier? Het verkeer de andere kant op rijden? Meer of minder toeristen? Winkels zondag open? Bewoners van de vesting die ideeën hebben over de toekomst van Elburg Vesting, kunnen hun mening over dit soort onderwerpen spuien tijdens een informatiebijeenkomst.

 • 10 April 2018 om 10:25

Veluwse clubs zijn 'uitlokking' van mystery guest beu

Veluwse gemeenten controleren met mystery guests of voetbalclubs geen alcohol aan minderjarigen schenken. De verenigingen voelen zich onheus bejegend. ,,Eigenlijk zegt de gemeente: Ik vertrouw je voor geen meter.''

 • 9 April 2018 om 10:23

Elburg rouwt om 19-jarige Michiel: 'Rest in Power'

Het vlammetje dat eerder in een van de kaarsenhouders is ontstoken brandt deze vrijdagmiddag nog steeds. En de rozen die er ter nagedachtenis van de 19-jarige Michiel Schut liggen zijn vers. Elburg rouwt om de dood van de jongen, die afgelopen weekeinde in Den Ham bij een verjaardagspartijtje werd neergestoken en later aan zijn verwondingen bezweek. Bovendien zijn er plannen voor een stille tocht.

 • 6 April 2018 om 16:40

Beoogde coalitie Elburg: ChristenUnie, Algemeen Belang, SGP en CDA

ChristenUnie, Algemeen Belang, SGP en CDA zijn de partijen die de komende vier jaar de dienst uit moeten gaan maken in de gemeente Elburg.

 • 5 April 2018 om 20:26
โŒ