[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Veluwe Noord e.o.

Einde verhaal voor camping De Roskam in Doornspijk

Camping De Roskam in Doornspijk, waar donderdagavond een stacaravan in vlammen opging, houdt eind deze maand op te bestaan. Het terrein aan de Haerderweg wordt weer omgevormd tot een weiland. Dat heeft eigenaar Nico Roskam laten weten.

 • 20 Oktober 2018 om 06:00

Stacaravan volledig uitgebrand in Doornspijk

Op camping ‘De Roskam’ in Doornspijk is donderdagavond een stacaravan volledig in vlammen opgegaan. Van de woning is niets meer over.

 • 18 Oktober 2018 om 20:49

Burgerinitiatief leidt tot 'ballonnen-ban'

Dankzij een fraai staaltje burgerinitiatief van Ellen Grotendorst, is de gemeente Elburg vanaf nu kritisch op ballonnen en confetti. In openbare ruimten in de vestingsstad wordt het gebruik van ballonnen en confetti ontmoedigd.

 • 18 Oktober 2018 om 11:18

Commissaris van de Koning in Gelderland pakt werk weer op

De Gelderse commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, pakt na zijn ziekte weer een paar van zijn taken op. Cornielje is nog aan het herstellen van een hersenvliesontsteking, die hem afgelopen juli trof.

 • 17 Oktober 2018 om 11:49

Militairen steken woensdagnacht bij Olst en Welsum de IJssel over

Zie je deze week midden in de nacht een pantserwagen rijden? Sluipen er bewapende militairen door het struikgewas? Geen paniek, het gaat om een oefening van de Koninklijke Landmacht. Militairen trekken van Eibergen naar Olst en eindigen donderdag in 't Harde.

 • 15 Oktober 2018 om 13:18

Militairen gaan twee avonden schieten op ASK 't Harde

Omwonenden van het Artillerie Schietkamp (ASK) 't Harde zijn er wel aan gewend dat de ruiten overdag regelmatig trillen. Maar de komende weken moeten zij er rekening mee houden dat dit ook 's avonds kan gebeuren.

 • 15 Oktober 2018 om 12:45

Volg jij de Stentor al op Instagram?

De Stentor is ook actief op Instagram! Wist je dat al? Volg ons hier!

 • 15 Oktober 2018 om 06:50

Kasteelschip heeft voor even vaste wal in Elburg

Scholieren en gezinnen kunnen een kijkje nemen in kasteelschip de Vlotburg in de Elburger Haven. Bezoekers maken dan kennis met de middeleeuwen. En met het circuspaardje Hercules, dat kan bijten.

 • 12 Oktober 2018 om 16:49

Woningaanbod daalt fors op de Noordwest-Veluwe

Er zijn de laatste maanden fors minder woningen verkocht op de Noordwest-Veluwe, wat er op wijst dat het aanbod slinkt. Tussen begin juli en eind september gingen in deze regio 296 huizen onder de hamer. Dat betekent een daling van 19 procent ten opzichte van een jaar eerder.

 • 11 Oktober 2018 om 18:38

Elburg denkt aan vrijstaande woningen in plaats van hotel

Voor het braakliggende terrein aan de Flevoweg tegenover Veluwe Strandbad in Elburg lijkt eindelijk een bestemming gevonden. Het college van burgemeester en wethouders kiest voor vier of vijf vrijstaande woningen.

 • 11 Oktober 2018 om 13:10

Opa Ruud (65) de beste voorlezer van Elburg

Voorlezen van kinderen kan niet alleen door ouders, maar ook door bijvoorbeeld opa’s en oma’s. Juist daarom was in Elburg woensdagmorgen het EK voorlezen door grootouders.

 • 10 Oktober 2018 om 14:07

Giftig chroom-6 op granaten ’t Harde: β€˜Onbegrijpelijk, jonge militair heeft nog een heel leven voor zich’

,,Onbegrijpelijk.’’ Zo noemt jurist Ferre van de Nadort het feit dat Defensie haar personeel jarenlang blootstelde aan het giftige chroom-6. De stof zat op granaten van pantserhouwitsers, waarmee ook wordt geschoten op het schietkamp bij ’t Harde. ,,Als jonge militair heb je nog een leven voor je en wil je misschien ook wel kinderen. Dit kan dan grote gevolgen hebben.’’

 • 10 Oktober 2018 om 11:00

Militairen van schietkamp op Veluwe jarenlang blootgesteld aan zeer giftig chroom-6

Militairen zijn mogelijk jarenlang blootgesteld aan het giftige chroom-6 tijdens oefeningen op onder meer het Artillerie Schietkamp bij ’t Harde. De stof zat in verf op granaten, waarmee met pantserhouwitsers wordt geschoten. Defensie heeft de betrokken militairen geadviseerd een aantekening te laten maken in hun personeelsdossier.

 • 10 Oktober 2018 om 06:00

Granaten met zeer giftig chroom-6 jarenlang gebruikt op schietkamp 't Harde

Militairen zijn mogelijk jarenlang blootgesteld aan het giftige chroom-6 tijdens oefeningen op onder meer het Artillerie Schietkamp bij ’t Harde. De stof zat in verf op granaten waarmee pantserhouwitsers de vijand bestoken. Defensie heeft de betrokken militairen geadviseerd een aantekening te laten maken in hun personeelsdossier.

 • 10 Oktober 2018 om 06:00

Brand in berm langs A28 bij 't Harde veroorzaakt lange file

Er heeft brand gewoed in een berm langs de A28, ter hoogte van 't Harde. De oorzaak is onbekend. De brand ontstond rond 16.00 uur in de berm tussen de spoorlijn en de snelweg.

 • 9 Oktober 2018 om 16:31

Brand in berm langs A28 bij 't Harde

Er heeft brand gewoed in een berm langs de A28, ter hoogte van 't Harde. De oorzaak is onbekend. De brand ontstond rond 16.00 uur in de berm tussen de spoorlijn en de snelweg.

 • 9 Oktober 2018 om 16:31

Gemeente wil lang parkeren in deel centrum 't Harde ontmoedigen

De gemeente Elburg wil ontmoedigen dat mensen langdurig parkeren bij de winkels in het centrum van 't Harde. Ze wil daarom een blauwe zone invoeren met een maximale parkeertijd van een uur.

 • 9 Oktober 2018 om 10:34

UWOON verandert huizen naar nul-op-de-meterwoningen

Woningcorporatie UWOON heeft besloten de sprong te wagen. Ze maakt haar woningbestand stapsgewijs energiezuiniger. Waar mogelijk worden de woningen zelfs naar nul-op-de-meter gebracht.

 • 9 Oktober 2018 om 07:07

#HΓ©Scheids: EgoΓ―st moet 'op dammen gaan' en geklungel leidt prachtgoal in

Een inspirerende motivatiespeech voor de clubderby tussen Bergentheim 6 en Bergentheim 4, geklungel van Rohda Raalte leidt een prachtgoal in en Owios maakt een razendsnelle treffer.

 • 8 Oktober 2018 om 14:00

Dankzij gortdroge zomer vond deze amateurarcheoloog zeven onbekende kasteelterreinen in Oost-Nederland

Gewapend met enkel een computer ontdekte Bert Terlouw uit Raalte afgelopen zomer meerdere kasteelterreinen in Oost-Nederland. Wat begon als oefening om te herstellen van een hartoperatie, groeide uit tot een ware sport. Met de droogte als belangrijkste bondgenoot. ,,De zomer was een hel, maar ook erg mooi.’’

 • 7 Oktober 2018 om 09:00
❌