[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juli 2020de Stentor - Veluwe Noord e.o.

Winkeliers Elburg doen aangifte tegen SGP-raadslid: β€˜Wij zijn geen criminele organisatie’

Anne-Marie van Hout heeft namens winkeliersvereniging WVE in Elburg aangifte van belediging gedaan tegen SGP-raadslid Dirk Bok. Bok kwam onlangs al in opspraak door een misplaatst stripje, maar ook de begeleidende column die hij schreef schoot de winkeliers in het verkeerde keelgat. ,,Hij zet ons weg als georganiseerde misdaad.’’

 • 6 Juli 2020 om 14:25

Winkeliers Elburg doen aangifte van belediging tegen SGP-raadslid Dirk Bok: β€˜Wij zijn geen criminele organisatie’

Anne-Marie van Hout heeft namens winkeliersvereniging WVE in Elburg aangifte van belediging gedaan tegen SGP-raadslid Dirk Bok. Bok kwam onlangs al in opspraak door een misplaatst stripje, maar ook de begeleidende column die hij schreef schoot de winkeliers in het verkeerde keelgat. ,,Hij zet ons weg als georganiseerde misdaad.’’

 • 6 Juli 2020 om 14:25
Gisteren β€” 5 Juli 2020de Stentor - Veluwe Noord e.o.

Overwoekerende tuin in Elburg houdt naast de gemoederen nu ook - eindelijk - de politiek bezig

Al ruim tien jaar heeft een hele buurt in Elburg last van de overwoekerende tuin van één buurman. Die doet niets aan het groen dat aan alle kanten het perceel tracht te verlaten, tot onvrede van de buren. Zij vinden nu - eindelijk - de politiek aan hun zijde. Een motie van vier partijen moet een einde maken aan de misère.

 • 5 Juli 2020 om 18:00
Ouderde Stentor - Veluwe Noord e.o.

Auto eindigt na botsing tegen de vangrail op A28 bij Nunspeet

Op de A28 tussen ‘t Harde en Nunspeet heeft afgelopen nacht een aanrijding plaatsgevonden. Bij het ongeluk raakte één persoon. De snelweg ging enige tijd dicht.

 • 4 Juli 2020 om 07:11

Wethouder in Elburg deelt 1 miljoen euro uit (en dit is waarom)

De gemeente Elburg heeft haar eigen sinterklaas. Zijn naam: Henk Wessel. De wethouder wil 1 miljoen euro uitdelen aan inwoners. Opmerkelijk, want gemeentes klagen massaal dat ze geld tekort komen.

 • 4 Juli 2020 om 06:02

Nestor Beert van Loo (68) verlaat na 18 jaar de raad van Elburg: β€˜Ik heb wel wat eelt gekweekt’

Beert van Loo (68) neemt maandag afscheid als raadslid in Elburg. Ruim achttien jaar vertegenwoordigde de voormalige varkensboer Algemeen Belang in de raad. De tijd is rijp om te gaan, nu de sfeer verhardt: ,,Je bent het hoogste orgaan van de gemeente, dan moet je niet rollebollend over straat gaan.’’

 • 3 Juli 2020 om 14:00

Zwaargewonde fietser met spoed afgevoerd na aanrijding in Elburg

Een fietser is vanmiddag met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij was aangereden in Elburg door een witte Volkswagen.

 • 2 Juli 2020 om 13:07

Elburgse Noaberschaptocht moet bittere coronasmaak wegspoelen

Fietsen tegen Diabetes in Harderwijk gaat alsnog door en wel op 26 september. Aanvankelijk zou de tocht, die vorig jaar 30.000 euro opleverde voor de ontwikkeling van de kunstalvleesklier, afgelopen weekeinde hebben plaatsgevonden. Maar dat werd vanwege corona geschrapt. Om toch alvast wat aandacht te generen, gaat volgende week een groep fietsers een ‘naoberschapsritje’ van 215 kilometer maken.

 • 1 Juli 2020 om 06:30

Tegelterreur in tuin blijkt hardnekkig: Zwartewaterland tegelhoofdstad van Nederland

Tuintegeltaks, beloning voor groen, zaadjes planten om tegels te weren: talloze initiatieven passeerden de voorbije jaren de revue. De tegels die zorgen voor slechte afwatering en meer hitte moeten onze tuin uit, maar dat lijkt niet te lukken. Onze regio domineert in de landelijke tegeltuin-top tien. Waarom komt er maar geen einde aan de tegelterreur?

 • 30 Juni 2020 om 11:01

Komt er een extra sporthal in Elburg om de turners van SSS en de volleyballers van EVV uit de brand te helpen?

De gemeente Elburg moet snel onderzoeken of er een nieuwe sporthal gerealiseerd kan worden voor turnvereniging SSS en volleybalvereniging EVV. Beide sportclubs moeten nu vechten om trainingsuurtjes en zouden nog voor 1 september 2021 duidelijkheid moeten krijgen over de toekomst.

 • 30 Juni 2020 om 06:30

Vaccinatiegraad weer in de lift, inenten wint aan populariteit

Het inenten van kinderen tegen infectieziekten wint aan populariteit. De landelijke vaccinatiegraad in Nederland is voor het eerst in vijf jaar bij vrijwel alle leeftijdsgroepen gestegen.

 • 30 Juni 2020 om 06:00

Arrestaties in Elburg en rest van Gelderland voor zware mishandeling van politiehonden tijdens trainingen

Zeven mensen uit Elburg, Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland zijn maandagmorgen opgepakt op verdenking van dierenmishandeling. De politie heeft het zevental gearresteerd naar aanleiding van de uitzending van het tv-programma Undercover in Nederland medio maart. Daarin zijn beelden getoond van ernstige mishandelingen van zogenoemde pakwerkhonden.

 • 29 Juni 2020 om 11:32

Sportseizoen zit erop, sportkantines mogen weer open, maar doen ze het ook op de Veluwe?

Het sportseizoen zat er al op en nu nadert de zomervakantie ook al snel. Niet bepaald een ideaal moment om de deuren van de sportkantine wagenwijd open te zetten. Op 1 juli mag het weer, maar zijn de sportclubs er blij mee en ook klaar voor?

 • 28 Juni 2020 om 10:00

Henk (85) en Jantien (78) stoppen met hun 129-jarige slijterij in Doornspijk: β€˜We willen nog wel, maar we kunnen het niet meer’

,,Zeer spijtig. Zeer spijtig.” Herman van de Beek (85) blijft zijn woorden herhalen als hij denkt aan de laatste dag van zijn slijterij in Doornspijk. Dat is zaterdag 4 juli. Die dag verkoopt hij samen met zijn vrouw Jantien (78) de laatste flessen wijn, vieux, jonge jenever en andere sterke dranken. Na 129 jaar gaan de restanten nog één keer over de donker eiken toonbank.

 • 27 Juni 2020 om 14:00

Elburgse school ontruimd door gaslucht: kinderen krijgen ijs voor de schrik

De kinderen van PCBS De Borchstee in Elburg moesten vrijdagochtend in allerijl naar buiten. Er hing een gaslucht rond de school en daarom werd de school ontruimd. Inmiddels is het gevaar geweken en krijgen de kinderen ijs voor de schrik.

 • 26 Juni 2020 om 11:59

Basisschool De Borchstee in Elburg ontruimd: brandweer onderzoekt gaslucht

De kinderen van basisschool De Borchstee in Elburg staan deze vrijdagochtend naast hun school op het grasveld. De school is ontruimd omdat er een gaslucht hing. De brandweer verricht metingen.

 • 26 Juni 2020 om 11:59

Zangkoren mogen na coronastilte weer zingen, maar hoe? β€˜Als koor drie meter afstand houden wordt lastig’

Hallelujah! Koren mogen weer zingen. Maar hoe en wat precies? Dat is nog even afwachten. Zangkoren rekenen zich niet rijk. Vele beginnen pas na de zomer weer en gaan in de tussentijd op zoek naar grotere repetitieruimtes en andere corona-proof oplossingen.

 • 26 Juni 2020 om 06:00

Faillissement zwemscholen Akwaak gevolg van financiΓ«le situatie in Zwolle, stelt directeur

De situatie in zwembad Bubbels in Stadshagen Zwolle doet zwemschool Akwaak landelijk de das om, stelt directeur Jesse Rozema in reactie op het faillissement. Hij wijst naar de hoge huur, de gestagneerde groei en de coronacrisis. ,,De situatie was al niet goed.’’

 • 25 Juni 2020 om 17:17

Zwemschool Akwaak in Zwolle, Zutphen en Wapenveld failliet, honderden kinderen en ouders in onzekerheid

Akwaak is failliet. Voor de zwemschool met vestigingen in onder andere Zwolle, Wapenveld en Zutphen is woensdagmiddag het doek gevallen. Er wordt gekeken naar een doorstart.

 • 25 Juni 2020 om 14:00

Afval scheiden scheelt geld, want betalen per container ligt op schema in Oldebroek en Elburg en gaat 1 januari in

Het nieuwe milieustation laat nog even op zich wachten, maar betalen per aangeboden afvalcontainer gaat zeker per 1 januari in. De Oldebroekse wethouder Bob Bergkamp zegt ‘op schema te liggen’. Samen met Elburg is de invoering van het zogenoemde diftar (gedifferentieerd tarief) rond. Nunspeet sluit waarschijnlijk aan, maar neemt daar eind dit jaar pas een officieel besluit over.

 • 25 Juni 2020 om 06:00
❌