[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 24 November 2017de Stentor - Veluwe Noord e.o.

Elburg ziet appartementen op Nunspeterweg wel zitten

Aannemingsbedrijf Prins Bouw uit 't Harde wil 24 appartementen voor ouderen bouwen aan de Nunspeterweg 15/15a in Elburg. B en W van Elburg willen wel meewerken aan het initiatief.

 • 24 November 2017 om 15:48
Gisteren β€” 23 November 2017de Stentor - Veluwe Noord e.o.

Provincie Gelderland wil verpauperde vakantieparken opkopen

Provincie Gelderland en elf Veluwse gemeenten willen verpauperde vakantieparken opkopen en opknappen. Zij willen zo een einde maken aan de malaise in de Veluwse recreatiesector, maar ook het tij keren op vervallen campings en bungalowparken waar criminaliteit op de loer ligt.

 • 23 November 2017 om 04:00
Ouderde Stentor - Veluwe Noord e.o.

Virtual reality laat je het familieleed van een jongetje van 7 voelen

Wie terugdenkt aan de herinneringen uit zijn of haar jeugd, herinnert waarschijnlijk vooral de leuke dingen. Maar dat het leven van een 7-jarige ook niet zo leuk kan zijn, bleek woensdagmorgen- en middag wel in Elburg en Wezep. Daar konden mensen meedoen aan een virtual reality activiteit en beleven hoe het is voor een kind als je ouders ruzie hebben.

 • 22 November 2017 om 16:33

Hoe ervaren kinderen ruzie tussen hun ouders? De VR-bril laat het je voelen

Wie terugdenkt aan de herinneringen uit zijn of haar jeugd, herinnert waarschijnlijk vooral de leuke dingen. Maar dat het leven van een 7-jarige ook niet zo leuk kan zijn, bleek woensdagmorgen- en middag wel in Elburg en Wezep. Daar konden mensen meedoen aan een virtual reality activiteit en beleven hoe het is voor een kind als je ouders ruzie hebben. Verslaggever Anton van Noorel onderging het.

 • 22 November 2017 om 16:33

Broer van Typhoon haalt 50.000 euro op voor nieuwe start-up

Hoe verdien je als creatieveling zo veel mogelijk geld aan hetgeen wat je maakt? Op die vraag geeft Braenworks Academy antwoord. Het is de business school die Kevin de Randamie uit 't Harde gaat beginnen met de 50.000 euro die hij ophaalde via crowdfunding.

 • 20 November 2017 om 16:53

Elburg gaat geluidshinder vliegverkeer Lelystad Airport meten

De gemeente Elburg gaat meten hoeveel geluidshinder er is door het vliegverkeer van en naar Lelystad Airport. Daarvoor zoekt ze naar drie inwoners uit Elburg of omgeving die willen meewerken aan de metingen.

 • 20 November 2017 om 11:16

Vrachtwagen en twee auto's botsen op A28

Twee personenauto's en een vrachtwagen zijn vanochtend betrokken geraakt bij een ongeluk op de A28. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.

 • 20 November 2017 om 09:53

Voetbalhumor? Boom op middenstip in Oldebroek

Valt het onder vernieling of onder voetbalhumor in aanloop naar de derby tussen VSCO'61 en Owios? Bij Owios kan de terreinknecht in ieder geval aan het werk. Op het sportpark in Oldebroek werd op het hoofdveld een boom geplaatst. Daarnaast is een deel van het veld omgeploegd.

 • 18 November 2017 om 10:07

Motorrijder botst bij omkeren in 't Harde

Een motorrijder is vrijdagmorgen rond kwart over tien lichtgewond geraakt bij een botsing met een KPN-bestelbusje op de Eperweg ter hoogte van de N309 in 't Harde. 

 • 17 November 2017 om 19:15

Elburgs Sinterklaasjournaal scoort als een tierelier

Waar het landelijke Sinterklaasjournaal zwaar onder vuur ligt, gaat dat van de Lokale Omroep Elburg als de brandweer.

 • 17 November 2017 om 05:00

Veluws geluk: Henk uit Hattem wint auto, Adriana uit Elburg 10.000 euro

De BankGiro Loterij heeft voor twee lachende gezichten gezorgd op de Veluwe. Henk uit Hattem won een nieuwe auto en Adriana uit Elburg won 10.000 euro.

 • 16 November 2017 om 18:00

Hoogtijdagen voor Kamper Brok

Het hele jaar is de Kamper Brok te koop, maar in de aanloop naar Sinterklaas schiet de verkoop door het plafond. Duizenden exemplaren gaan dezer dagen de bakkerij uit, op weg naar al die mensen die zo smullen van deze zachte speculaas.

 • 16 November 2017 om 06:00

Elburger (48) bedreigt boa met de dood na bon voor loslopende hond

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) beledigen en met de dood bedreigen. Daarvoor belandde een 48-jarige man uit Elburg gisteren in de cel.

 • 10 November 2017 om 16:54

Gelderland geeft geen strobreed toe aan geitenboeren

De provincie Gelderland wijst bezwaren van geitenhouderijen tegen de in augustus ingestelde geitenstop af. Dertig geitenboeren hebben bezwaar gemaakt tegen die ingreep, maar Gedeputeerde Staten geven geen strobreed toe. 

 • 10 November 2017 om 10:10

Raadsleden kleinere gemeenten willen hogere vergoeding

Raadsleden in kleine gemeenten moeten hogere vergoedingen krijgen. Daarvoor pleiten de vereniging van gemeenteraadsleden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De raadsleden zouden kampen met een hoge werkdruk en daar hoort een hogere vergoeding bij. 

 • 9 November 2017 om 18:00

OM heeft te weinig bewijs voor in scène zetten auto-ongeluk Elburg en eist vrijspraak

De officier van justitie heeft vandaag vanwege gebrek aan bewijs vrijspraak geëist in een fraudezaak tegen verdachten F. ten H. en W. van W. uit Elburg. Volgens verzekeraar TVM had het tweetal een auto-ongeluk in scène gezet om een schadevergoeding van tienduizenden euro’s te incasseren.

 • 9 November 2017 om 14:57

Vissen in haven Elburg verboden

De gemeente Elburg waarschuwt vissers om niet langer aan het bouwterrein bij de haven te gaan vissen. 

 • 9 November 2017 om 14:16

Provincie wil verpauperde vakantieparken op de Veluwe aanpakken

Overwoekerd, lek, verrot, kapot. Vervallen Veluwse recreatie­parken huisvesten nu arbeids­migranten. Een vakantie­park moet echter een vakantie­park zijn, vinden provincie en gemeenten. Tijd voor actie...

 • 9 November 2017 om 05:00

Schennispleger valt meisjes lastig op Bovenweg

Door zichzelf te bevredigen in zijn auto heeft een man dinsdagmiddag twee meisjes op de Bovenweg tussen Nunspeet en Doornspijk kort na elkaar lastiggevallen.

 • 7 November 2017 om 20:21

Proefboring vloer Nuborgh is van de baan

De vloer van het Nuborgh College, locatie Oostenlicht, in Elburg is maandagmiddag veilig bevonden door onder meer de gemeente. Daarmee is een proefboring toch van de baan.

 • 6 November 2017 om 17:59
❌