[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019de Stentor - Veluwe West e.o.

Nachtelijk stopverbod op Kerkplein Harderwijk om overlast te voorkomen

Parkeren mag niet op de nieuw aan te leggen stopplekken aan het Kerkplein in Harderwijk, even kort stil staan mag wel. Maar dan weer niet 's avonds, 's nachts en in de weekenden.

 • 18 April 2019 om 18:00

Weer ernstige verkeershinder wegens wegwerkzaamheden A28

Op de snelweg A28 tussen Harderwijk-Zuid en Strand Nulde worden wegwerkzaamheden uitgevoerd van zaterdag 27 april 08.30 uur tot zondag 5 mei 09.30 uur. Rijkswaterstaat waarschuwt voor ernstige overlast voor het verkeer.

 • 18 April 2019 om 15:45

Herbruikbaar bouwbord in Harderwijk

Met FSC-gekeurd hout, een ecologische UV-printer en UV-inkt introduceert het Harderwijkse bedrijf Textline Reclamecentrum een duurzaam informatiebord.

 • 18 April 2019 om 14:05

Stadsmuseum Harderwijk presenteert geschiedenis met een ruig randje

Stadsmuseum Harderwijk heeft ingrijpende plannen: het museum wordt compleet anders ingericht. Twaalf locaties in het historische centrum van Harderwijk krijgen straks de hoofdrol in het museum, dat ‘Pension Harderwijk’ gaat heten.

 • 18 April 2019 om 07:01
Ouderde Stentor - Veluwe West e.o.

Politie vindt boksbeugel bij aanhouding verdachte van mishandeling in Harderwijk

Bij een aanhouding van een verdachte van een mishandeling in Harderwijk, heeft de politie een boksbeugel aangetroffen. De mishandeling vond plaats in een huis aan De Wittenhagen.

 • 17 April 2019 om 18:59

Harderwijk wil overlast hondenpoep terugdringen

Hondenbezitters in Harderwijk en Hierden opgelet, de gemeente gaat het hondenbeleid evalueren en desgewenst aanpassen. Dan gaat het onder andere over ont- en belasting.

 • 17 April 2019 om 17:00

Leerlingen uit Harderwijk volgden drie jaar lang internationaal programma over WOII: β€˜Bij grapjes over joden word ik nu boos’

Ook hun eigen generatie mag nooit meer vergeten, vinden Susanna, Maud en Jolien (15) uit Harderwijk. Deze leerlingen van het Christelijk College Nassau Veluwe (CCNV) volgden drie jaar lang een internationaal programma over de Tweede Wereldoorlog, inclusief een ‘onvergetelijk’ bezoek aan Auschwitz.

 • 17 April 2019 om 14:07

β€˜Bij grapjes over joden word ik nu boos’

Ook hun eigen generatie mag nooit meer vergeten, vinden Susanna, Maud en Jolien (15) uit Harderwijk. Deze leerlingen van het Christelijk College Nassau Veluwe (CCNV) volgden drie jaar lang een internationaal programma over de Tweede Wereldoorlog, inclusief een ‘onvergetelijk’ bezoek aan Auschwitz.

 • 17 April 2019 om 14:07

Zomerkermis terug in Harderwijk

Voor het eerst sinds enkele jaren is in Harderwijk weer een zomerkermis. De attracties staan van 17 tot en met 27 juli op het vertrouwde terrein aan de Parkweg. Voor het eerst ook draait de kermis ook op zondag.

 • 17 April 2019 om 11:58

In de rij voor huurappartementen Harderwijk

Tussen de over het algemeen prijzige woningen in het Waterfront in Harderwijk verrijzen twintig sociale huurappartementen. Dinsdagmiddag werd het hoogste punt gevierd. Ze zijn hard nodig; huurders staan in rijen te wachten.

 • 16 April 2019 om 19:21

Bij hoge nood in Harderwijk ’s nachts naar havenkantoor of mogelijk Houtwalgarage

Mensen met blaas- of darmproblemen, invaliden en anderen die zijn aangewezen op een ruim toilet, kunnen over enige tijd desnoods midden in de nacht terecht in het nieuw te bouwen havenkantoor op de Havendam in Harderwijk. En mogelijk in de parkeergarage Houtwal.

 • 16 April 2019 om 18:31

Deventer en Harderwijk grijpen naast titel β€˜Beste Bibliotheek van Nederland 2019'

De bibliotheken van Deventer en Harderwijk hebben naast de prijs ‘Beste Bibliotheek van Nederland 2019’ gegrepen. De prijs ging naar dbieb Leeuwarden. Dit werd vanmiddag bekend gemaakt op het Nationale Bibliotheekcongres in de Van Nelle fabriek in Rotterdam.

 • 16 April 2019 om 18:07

Provincie pleit nog eens bij minister voor completer ziekenhuis Lelystad

Een Lelystads ziekenhuis mét bedden voor kortdurende opname. Daarvoor pleit de provincie Flevoland met het oog op de groeiende groep kwetsbare inwoners in Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk.

 • 16 April 2019 om 13:26

Sluit maar gewoon aan in de file op de A28 vanaf Harderwijk: met omrijden schiet je weinig op

Vanuit de richting Zwolle naar Amersfoort omrijden via de A50 om de wegwerkzaamheden op de A28 te omzeilen, loont nauwelijks. Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat bedraagt de extra reistijd van de omleidingsroute ongeveer een half uur. En dat is ook de vertraging waarmee rekening gehouden moet worden op de A28 tussen Harderwijk en Strand Nulde.

 • 16 April 2019 om 12:15

Duitse justitie verwijt reisgenoot verongelukte Chiara dat hij niet ingreep toen ze op snelweg uit auto stapte

De 35-jarige man bij wie Chiara van Zeijderveld (22) uit Ermelo zaterdag na een ruzie uit de auto stapte op de A31 in Duitsland en verongelukte, is in staat van beschuldiging gesteld. Het Duitse openbaar ministerie beschuldigt hem ervan niet te hebben ingrepen toen Chiara uitstapte.

 • 16 April 2019 om 11:55

Na sportcafΓ© De Rumels zetten Niels en Kim uit Hierden hun tanden in ijssalon Stientje

Ze runnen sportcafé De Rumels in Hierden nu anderhalf jaar, met succes . De jonge Hierdense ondernemers Niels en Kim Stijkel zijn nu ook de uitbaters van ijssalon Stientje in het dorp.

 • 16 April 2019 om 07:41

500 scouts naar Harderwijk voor interessekamp tijdens Pasen

Een kleine 500 scouts komen tijdens het Paasweekeinde op kamp in Harderwijk. Zij doen dit tijdens de jaarlijkse HIT (hikes, interessekampen en trappersexpedities), waarbij ze kiezen voor een kamp dat past bij hun interessegebied.

 • 15 April 2019 om 12:32

Slachtoffer Duits snelwegdrama is Chiara (22) van Zeijderveld uit Ermelo

De zaterdag op snelweg A31 bij Bad Bentheim verongelukte Nederlandse vrouw is de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo. Dit heeft een woordvoerder van de Duitse snelwegpolitie vanochtend bevestigd. Chiara kwam om het leven toen zij na een ruzie uit een op de vluchtstrook stil gezette auto stapte, op de rijbaan belandde en vervolgens werd overreden.

 • 15 April 2019 om 11:26

Slachtoffer Duits snelwegdrama is Chiara van Zeijderveld uit Ermelo

De zaterdag op snelweg A31 bij Bad Bentheim verongelukte Nederlandse vrouw is de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo. Dit bevestigt een woordvoerder van de Duitse snelwegpolitie maandagochtend. Chiara kwam om het leven toen zij na een ruzie uit een op de vluchtstrook stil gezette auto stapte, op de rijbaan belandde en vervolgens werd overreden.

 • 15 April 2019 om 11:26

Zomerse mini-jamboree in Harderwijk

Zo'n 300 scouts uit het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Frankrijk en Nederland zullen deze zomer een week neerstrijken nabij sportpark Strokel in Harderwijk. Het is de voortzetting van een traditie die vijftig jaar geleden in Apeldoorn begon.

 • 15 April 2019 om 11:25
❌