[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 15 Augustus 2018de Stentor - Veluwe West e.o.

Vriend of vijand? Dolfinarium Harderwijk in zee met plasticbestrijders

Tot ergernis van dierenactivisten, is de Plastic Soup Foundation een samenwerking aangegaan met het Dolfinarium in Harderwijk. Zelf is de organisatie, die als doel heeft het terugdringen van het gebruik van plastic, zich van geen kwaad bewust. ,,Wij beschouwen het Dolfinarium als een vriend en bondgenoot", aldus directeur Maria Westerbos.

 • 15 Augustus 2018 om 18:00
Ouderde Stentor - Veluwe West e.o.

Pepernotenfabriek in Harderwijk draait overuren in de zomer

Oscar de Lange (51) is directeur-eigenaar van Van Delft Biscuits in Harderwijk, Nederlands grootste en oudste pepernotenfabrikant. Juist in de zomer draait de fabriek als een malle. Want het pepernotenseizoen barst 1 september los.

 • 14 Augustus 2018 om 18:00

Brand in appartement Harderwijk waarschijnlijk aangestoken

De brand die vannacht woedde in een appartement in Harderwijk, is vermoedelijk aangestoken. Dat meldt de politie op haar website. Bij de brand raakte niemand gewond.

 • 14 Augustus 2018 om 10:45

Brand appartementencomplex Harderwijk waarschijnlijk aangestoken

De brand die vannacht woedde in een appartementencomplex in Harderwijk, is vermoedelijk aangestoken. Dat meldt de politie op haar website. Bij de brand raakte niemand gewond.

 • 14 Augustus 2018 om 10:45

Bewoners verlaten tijdig appartement bij woningbrand in Harderwijk

In een appartementencomplex in Harderwijk is afgelopen nacht brand uitgebroken. Bij de brand vielen geen gewonden.

 • 14 Augustus 2018 om 06:32

Nog geen 1000 sociale huurwoningen voor 5000 actieve woningzoekenden op Noord-Veluwe

In de regio Noord-Veluwe staan ongeveer 22.000 mensen ingeschreven voor een sociale huurwoning. Van de ruim 5000 mensen die vorig jaar actief op zoek waren, vonden minder dan 1000 een woning.

 • 14 Augustus 2018 om 06:00

Na 22 jaar terug in Harderwijk, maar dan?

Op Sicilië zag Pascal Labots uit Harderwijk geen toekomst meer. Maar na 22 jaar terugkeren naar haar geboortestad met haar Italiaanse man en twee kinderen blijkt ook allerminst eenvoudig te zijn. Vindt maar eens een woning ...

 • 14 Augustus 2018 om 06:00

Ook Stentorlezer laakt restauratie bastion Harderwijk

Niet alleen toeristen, ook lezers van de website van de Stentor snappen maar weinig van de opgeknapte bastionvoet op de boulevard in Harderwijk.

 • 12 Augustus 2018 om 11:50

Lisanne uit Harderwijk is kankervrij β€˜Nu is het Γ©cht klaar!’

Bij Lisanne Spaander uit Harderwijk werd in 2014 botkanker ontdekt. Ze genas, maar de ziekte keerde in november vorig jaar terug. Op de langste dag van het jaar, 21 juni jongstleden, kreeg ze het bevrijdende telefoontje dat ze schoon is. ,,En nú is het écht klaar,’’ zegt ze resoluut, dik anderhalve maand later. ,,Ik wil dit niet nóg een keer.’’

 • 11 Augustus 2018 om 20:00

Verdwijnen onze Hema's uit het straatbeeld?

De toekomst van 24 Hema-vestigingen, waaronder Harderwijk, Dronten, Nunspeet, Zeewolde en Heerde, hangt aan een zijden draadje. Mogelijk verdwijnt de winkel zelfs uit het straatbeeld. Als dat gebeurt is dat funest voor de winkelstraat, met name in de kleinere plaatsen onder de 100.000 inwoners, stelt retaildeskundige Cor Molenaar. Geen Hema, geen handel.

 • 11 Augustus 2018 om 06:00

Hema uit straatbeeld is funest

De toekomst van 24 Hema-vestigingen, waaronder Harderwijk, Dronten, Nunspeet, Zeewolde en Heerde, hangt aan een zijden draadje. Mogelijk verdwijnt de winkel zelfs uit het straatbeeld. Als dat gebeurt is dat funest voor de winkelstraat, met name in de kleinere plaatsen onder de 100.000 inwoners, stelt retaildeskundige Cor Molenaar. Geen Hema, geen handel.

 • 11 Augustus 2018 om 06:00

Startschot aanleg nieuwe mountainbikeroute Harderwijk en Ermelo

Na twee jaar voorbereiding gaat de aanleg van een 45-kilometer lang mountainbike parcours in de bossen van Ermelo en Harderwijk maandag 20 augustus beginnen. Het wordt om te likkebaarden zo mooi voor mtb'ers, maar ook een zegen voor de overige bosgebruikers, zo luidt de belofte.

 • 11 Augustus 2018 om 06:00

Bewoners willen einde aan vrachtverkeer door Wittenhagen

Bewoners van de Van Heemskercklaan in Harderwijk hebben de gemeente gevraagd ervoor te zorgen dat er niet nog meer vrachtauto's door de straat en woonwijk Wittenhagen komen.

 • 10 Augustus 2018 om 06:00

Muziektent terug in Harderwijk

Na de bijzondere fontein werkt de gemeente Harderwijk aan het plan voor een muziektent in het Plantagepark. In de muziektent kunnen optredens worden gehouden.

 • 9 Augustus 2018 om 18:00

Melis Stokelaan in Harderwijk gaat op de schop

De Melis Stokelaan in Harderwijk gaat op de schop. Al jaren werd gemopperd en gezocht naar een oplossing voor deze woonstraaten waar elke dag vrachtwagens doorrijden en zes zijstraten. Bewoners en gemeente hebben elkaar gevonden.

 • 9 Augustus 2018 om 17:39

Harderwijks bastion als luxe parkeerplek voor motoren

Een parkeerplaats voor motoren? Of een hangplek voor jongeren? Het historische bastion in Harderwijk mag dan tiptop gerestaureerd zijn, veel toeristen weten haar nog niet op waarde te schatten. Een hagelnieuw infobord, dat volgende maand geplaatst wordt, moet duidelijkheid verschaffen.

 • 9 Augustus 2018 om 13:47

Milieuclub oogst kritiek vanwege samenwerking met Dolfinarium

De Plastic Soup Foundation, die strijdt tegen de plastic vervuiling van zeeën en oceanen, is overspoeld met woedende reacties nadat bekend werd dat haar nieuwe lespakket wordt gelanceerd in het Dolfinarium in Harderwijk.

 • 8 Augustus 2018 om 18:46

Grindwagens denderen door woonstraten Harderwijk

Voor de lange houtwagens door de woonwijk wordt een oplossing gezocht, maar bewoners van de Van Heemskercklaan in Harderwijk werden deze week opgeschrikt door tientallen vrachtwagens die ineens door de straat denderden. Wat deden die daar?

 • 8 Augustus 2018 om 15:28

Pas op voor overstekende obers op de boulevard in Harderwijk

De horecaondernemers op de vernieuwde Strandboulevard in Harderwijk hebben er de buik van vol. Medewerkers en terrasbezoekers worden soms van de sokken gereden door fietsers en vooral scooterrijders. Maar of zo'n bord helpt...?

 • 8 Augustus 2018 om 11:42

Hierden is klaar met racen op de Enk na zwaar ongeval

Het moet afgelopen zijn met het gesjees op de binnenwegen van de Enk bij Hierden. Belangenvereniging Hierden is het spuugzat en gaat een brief met daarin een verzoek om maatregelen sturen naar het gemeentebestuur van Harderwijk.

 • 7 Augustus 2018 om 19:00
❌