[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 December 2018de Stentor - Veluwe West e.o.

Hofjes, veel water en hoge appartementen in nieuwste deel Waterfront

Pleintjes voor ontmoeting, hofjes voor senioren, grachten, woningen ‘met de voeten in het water’ en hoge appartementengebouwen; het komt allemaal in het nieuw te bouwen deel van het Waterfront in Harderwijk. Verwachte start van de bouw: eind 2020.

 • 14 December 2018 om 07:00
Gisteren β€” 13 December 2018de Stentor - Veluwe West e.o.

Cornielje werkt door tot zijn laatste werkdag

Commissaris van de Koning Clemens Cornielje is een volhouder, hij werkt, ondanks zijn broze gezondheid, door tot zijn laatste werkdag.

 • 13 December 2018 om 19:03

Cornielje waarschuwt Harderwijkse politici voor malafide praktijken

De vertrekkende Commissaris van de Koning Clemens Cornielje (60) legde donderdag zijn laatste werkbezoek af aan de gemeente Harderwijk. Hij waarschuwde voor toenemende vormen van omkoping en belangenverstrengeling.

 • 13 December 2018 om 18:37

β€˜Wit gekleurde zaal’ in ziekenhuis Lelystad verkeert in onzekerheid

Voor de kerstdagen belegt de curator nog een bijeenkomst in het failliete ziekenhuis in Lelystad in de hoop het personeel meer duidelijkheid te geven.

 • 13 December 2018 om 17:55
Ouderde Stentor - Veluwe West e.o.

Bennet (10) in Harderwijk pakt zelf de bus

De 10-jarige Bennet Tempelman uit Harderwijk heeft een certificaat ontvangen voor het zelfstandig reizen met het openbaar vervoer, uit handen van locoburgemeester Gert Jan van Noort.

 • 12 December 2018 om 19:47

Bennet in Harderwijk pakt zelf de bus

De 10-jarige Bennet Tempelman uit Harderwijk heeft een certificaat ontvangen voor het zelfstandig reizen met het openbaar vervoer, uit handen van locoburgemeester Gert Jan van Noort. Sinds dit schooljaar reist Bennet zelfstandig naar het speciaal onderwijs in Nunspeet. Hij wilde dat liever dan met het georganiseerde leerlingenvervoer. Zijn ouders merkten al gauw dat het goed is voor de ontwikkeling van Bennet. Van Noort: ,,Hiermee laat Bennet al op jonge leeftijd zien dat hij zelfstandig en zelfredzaam is en een voorbeeld voor andere kinderen.’’

 • 12 December 2018 om 19:47

Ziekenhuis Harderwijk specialiseert in longkanker

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk mag zich sinds deze week ‘specialistisch centrum voor immunotherapie bij longkanker’ noemen.

 • 12 December 2018 om 18:10

Ome Jan (85) gaat gewoon door bij pepernotenfabriek Harderwijk

Hij wordt volgende week 85 en hij is al 20 jaar met pensioen, maar ‘ome’ Jan Schaap uit Ermelo werkt nog elke dag tussen de pepernoten, sinds hij 60 jaar geleden aan de slag ging bij Van Delft in Harderwijk.

 • 12 December 2018 om 17:22

Burgemeester Apeldoorn John Berends is de nieuwe commissaris van de koning in Gelderland

Burgemeester van Apeldoorn John Berends (62) wordt de nieuwe commissaris van de koning. Hij is woensdagmiddag met een ruime meerderheid aanbevolen als opvolger van Clemens Cornielje.

 • 12 December 2018 om 12:57

Opruimen drijfmest bij energiecentrale Harderwijk duurt dagen

Het gaat nog dagen duren voordat de dikke laag drijfmest op het terrein van de biocentrale op industrieterrein Lorentz in Harderwijk is opgeruimd.

 • 12 December 2018 om 13:13

Externe aannemers nog dagen bezig met opruimen drijfmest bij biocentrale Harderwijk

Externe aannemers zijn ingehuurd om de drijfmest op te ruimen die dinsdag uit een van de vergistingstanks bij de nieuwe biocentrale in Harderwijk is gelekt. Dat maakte Waterschap Vallei en Veluwe woensdagochtend bekend. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

 • 12 December 2018 om 11:54

Thuiszorg Zorg+Geluk moet werk in Zwolle, Harderwijk en IJsselmuiden stilleggen vanwege risico's

Thuiszorginstelling Zorg+Geluk in Zwolle, IJsselmuiden en Harderwijk moet alle cliënten overdragen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd tikte de instelling al meerdere keren op de vingers over tekortkomingen en ziet nog altijd geen verbetering. Er is geen vertrouwen dat meer tijd soelaas biedt, dus wordt de instelling verplicht om de overgebleven vijf cliënten elders onder te brengen.

 • 12 December 2018 om 10:47

Thuiszorg Zorg+Geluk moet werk in Zwolle en Harderwijk stilleggen vanwege risico's

Thuiszorginstelling Zorg+Geluk in Zwolle en Harderwijk moet alle cliënten overdragen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd tikte de instelling al meerdere keren op de vingers over tekortkomingen en ziet nog altijd geen verbetering. Er is geen vertrouwen dat meer tijd soelaas biedt, dus wordt de instelling verplicht om de overgebleven vijf cliënten elders onder te brengen.

 • 12 December 2018 om 10:47

Stankoverlast rond biocentrale Harderwijk blijft voorlopig

Waterschap Vallei en Veluwe zegt dat de stank rond het terrein van de biocentrale Harderwijk voorlopig nog wel merkbaar zal blijven.

 • 11 December 2018 om 18:59

Komt er weer een zomerkermis in Harderwijk?

Kermisexploitanten die de zomerkermis 2019 in Harderwijk willen verzorgen kunnen zich aanmelden bij de gemeente. De kermis kan gehouden worden op het terrein aan de Parkweg.

 • 11 December 2018 om 17:17

Lekkage proefdraaiende biocentrale Harderwijk verspreidt gigantische stank

Bij de nieuwe biocentrale in Harderwijk is vandaag zo'n twee miljoen liter drijfmest uit een van de grote vergistingstanks gelekt. Het lek leidde tot een gigantische stank in de omgeving.

 • 11 December 2018 om 17:13

Het stinkt in Harderwijk en dit is de oorzaak

Inwoners van Harderwijk kunnen beter de ramen en deuren gesloten houden, er hangt namelijk een enorm stanklucht. Bij de bio-energiecentrale in Harderwijk is vanmiddag een lekkage in een vergistingstank ontstaan. Er is sprake van ‘een behoorlijke uitstroom van dierlijk mest’, laat de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland weten. Naar verwachting stroomt er 2000 kuub de tank uit. De stank is niet gevaarlijk.

 • 11 December 2018 om 13:09

Jassen om te plukken in park Harderwijk

Jassen in de bomen, zomaar ineens. In het park achter de Plantagekerk in Harderwijk. Ze mogen geplukt worden.

 • 10 December 2018 om 16:46

Plan voor goedkope woningen op plek cafetaria aan de rand van Harderwijk

Op de plek van het leegstaande cafetaria op de hoek van de Zuiderzeestraatweg en de Kruisweg aan de rand van Harderwijk kan een woonblokje komen met acht rug-aan-rugwoningen.

 • 10 December 2018 om 15:43
❌