[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 16 Juni 2019de Stentor - Veluwe West e.o.

Van schaamte tijdens de eerste taalles naar een nieuwe liefde via Facebook; Theo(42) uit Harderwijk leert lezen en schrijven van juf Goke

Aap, noot, mies, en wim, zus en jet. Het zijn, net als voor veel mensen, de eerste woorden die Theo Smidt (42) uit Harderwijk heeft leren lezen en schrijven. Maar dat deed hij niet zoals de meesten op de basisschool, maar anderhalf jaar geleden. De Harderwijker was één van de 2,5 miljoen Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven.

 • 16 Juni 2019 om 09:03
Gisteren โ€” 15 Juni 2019de Stentor - Veluwe West e.o.

Raadszaal Harderwijk heeft opknapbeurt nodig

Voor een nieuw discussiesysteem, het herstellen van het meubilair en een opknapbeurt voor de vloer in de raadszaal wil de gemeente Harderwijk bijna 50.000 euro uittrekken.

 • 15 Juni 2019 om 15:10

Auto in brand gestoken in Harderwijk

Aan de Helmbloemmeen in Harderwijk is gisteren een autobrand geweest. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken.

 • 15 Juni 2019 om 09:40
Ouderde Stentor - Veluwe West e.o.

Harderwijk is vannacht (waarschijnlijk) de natste plek van het land

De plens regen die vannacht en morgenvroeg over het land gaat komen, valt met name in het Stentorgebied. Dat voorspellen in elk geval de modellen van de MeteoGroup.

 • 14 Juni 2019 om 14:58

Harderwijk vaart wel bij koopzondag

Met het openstellen van de winkels op zondag in Harderwijk, behalen de ondernemers die open zijn een extra omzet van zo'n twintig procent. Dat blijkt uit de cijfers van de gemeente over de binnenstad.

 • 14 Juni 2019 om 13:00

Liefhebbers voor plekje op Noordereiland hebben nog รฉรฉn laatste kans

Wie nog graag op het Noordereiland in het Waterfront in Harderwijk wil wonen, heeft nog één allerlaatste kleine kans op een plek. Vanaf 20 juni gaan de laatste elf kavels in de verkoop, pal tegenover Jachthaven De Knar.

 • 14 Juni 2019 om 11:30

Dispuut om dassenoversteek Zeeweg loopt op: provincie dreigt Harderwijk met dwangsom

Als de gemeente Harderwijk blijft weigeren om de dassenoversteek op de Zeeweg te versmallen, dan dreigt een dwangsom van 1.000 euro per week. De provincie Gelderland geeft Harderwijk krijgt tot 1 september de tijd om de boel voor elkaar te maken.

 • 14 Juni 2019 om 10:00

Watermist behoedt Oude Stadhuis in Harderwijk bij brand voor gruwelscenario van Notre-Dame

Een watermistinstallatie beschermt het gerestaureerde Oude Stadhuis in Harderwijk tegen totale vernietiging in het geval er brand uitbreekt. Door deze preventie blijft de brand klein en heeft de brandweer meer kans de vlammen de baas te blijven. De brandvertragende maatregelen zijn genomen bij de restauratie van het rijksmonument aan de Markt.

 • 14 Juni 2019 om 07:15

Eendjes gered van de dood op A28 bij Harderwijk: moedereend overleeft avontuur niet

Zes schattige eendjes zijn gered van de dood. Hun moeder heeft het avontuur langs de A28 bij Harderwijk niet overleefd. Dat meldt de politie op Facebook.

 • 13 Juni 2019 om 18:35

Dichter Michel Martinus beschrijft eenzame visser in Harderwijk

‘Door de Zeebuurt loopt de man tegen de beweging van de wind in’. De eerste zin uit de poëziebundel ‘De Lopende Man‘ van dichter Michel Martinus en fotograaf Roeland Wels maakt direct duidelijk waar het boek over gaat: het bronzen beeld De Lopende Man.

 • 13 Juni 2019 om 07:03

Na vijftien jaar eindelijk een man die prins in het Zwanenmeer kan dansen

De Gelderse balletscholen presenteert zaterdag in Nunspeet Het Zwanenmeer. Het ballet der balletten, met in de hoofdrol de 18-jarige Jiri Vos uit Harderwijk. Juist ja, een man. Dat was de afgelopen vijftien jaar wel anders.

 • 13 Juni 2019 om 07:00

Podiumspektakel Harderwijk: paarden, valken, een heks en een zoen in openluchtvoorstelling

Schipbreuk, een dreigende heksenverbranding, briesende paarden, vliegende valken en andere opwinding begin juli is te zien op het derde Podiumspektakel Harderwijk; drie grote theatervoorstellingen in de openlucht in de oude binnenstad.

 • 13 Juni 2019 om 06:30

Gratis openbaar toilet in Harderwijk zorgt dat mensen hun huis weer uitgaan

Bijna de helft van alle vrouwen heeft last van blaasproblemen, daarom is het dringend nodig om op zijn minst één openbaar toiletgebouw neer te zetten in Harderwijk, vindt Jannie Bunk van Buren.

 • 13 Juni 2019 om 06:00

Sloop Stadsdennenkerk Harderwijk is begonnen

Na een voorzichtige start is de sloop van de Stadsdennenkerk in Harderwijk nu echt in volle gang. De kerk stond al geruime tijd leeg.

 • 12 Juni 2019 om 15:17

Politie zoekt getuigen aanrijding in Harderwijk

Na een aanrijding op de rotonde Knardijk/Ganzenweg bij Harderwijk is een van de betrokkenen er vandoor gegaan zonder zijn identiteit bekend te maken. Het ongeluk gebeurde zondag 9 juni even na 12 uur. De andere bestuurder zette nog de achtervolging in, maar kon de ander niet tot stoppen dwingen. De politie zoekt nu naar getuigen van het ongeval.

 • 12 Juni 2019 om 10:34

Waterfront Harderwijk ware schatkamer voor metaaldetector-fanaat

De achtertuin van amateurarcheoloog Jos van Reenen veranderde de afgelopen drie jaar in een snoepwinkel, door de aanleg van een van Harderwijks grootse bouwprojecten ooit: het Waterfront. Met zijn metaaldetector trof hij er van alles aan. Tientallen zilveren Middeleeuwse munten uit alle windstreken, musket- en kanonskogels en gebruiksvoorwerpen als gespen en pijpjes en zelfs een vuurstenen speerpunt uit de oudheid. Nu het bouwproject vordert moet hij op zoek naar andere jachtgronden. ,,Deze schatkamer is wel leeggeroofd.’’

 • 12 Juni 2019 om 09:12

Geluidsschermen dempen geluid blaffende asielhonden van De Ark in Harderwijk

Meer dan duizend vierkante meter aan geluidsschermen moeten het geblaf van de asielhonden van De Ark aan de Leuvenumseweg in Harderwijk dempen tot een aanvaardbaar niveau. Dat is de oplossing om tegemoet te komen aan klachten van buurtbewoners. Eerder al werd het maximaal aantal aanwezige honden teruggebracht van 200 naar 150.

 • 12 Juni 2019 om 06:00

Reizigers kunnen vanaf nu betalen met iPhone in bussen van Keolis

Reizigers kunnen vanaf vandaag met hun iPhone of Apple Watch betalen in de bussen van Keolis, het moederbedrijf van Syntus. Dankzij Apple Pay is de bankpas of creditcard niet meer nodig. Dat geldt vooralsnog alleen voor passagiers met een rekening bij de ING, de eerste bank in Nederland die de betaaldienst ondersteunt.

 • 11 Juni 2019 om 16:51

Dit is de kampioen flitspaal van Gelderland

Opnieuw is de flitspaal langs de N303 in Putten topscorer geweest in het signaleren van snelheidsovertredingen.

 • 11 Juni 2019 om 13:25

Flitspaal N303 Putten flitst onophoudelijk

Opnieuw is de flitspaal langs de N303 in Putten topscorer geweest in het signaleren van snelheidsovertredingen.

 • 11 Juni 2019 om 13:25
โŒ