[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Veluwe West e.o.

Vakantiekaart is eerste CAO-actie van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk, Lelystad en Dronten

De werkdruk is hoog, de lonen zijn laag. De boodschap van actievoerend ziekenhuispersoneel is inmiddels duidelijk. Om de druk richting werkgevers op te voeren hebben medewerkers van ziekenhuis St Jansdal een ludieke actie met vakantiekaarten gehouden. Bestuursvoorzitter Relinde Weil nam 615 ondertekende kaarten van medewerkers in Harderwijk, Lelystad en Dronten in ontvangst.

 • 22 Augustus 2019 om 16:04

Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

 • 21 Augustus 2019 om 15:31

Probleem in je wijk? Melden en oplossen via Verbeterdebuurt

Steeds meer gemeenten in Nederland, waaronder ook gemeente op de Veluwe, doen mee met het project Verbeterdebuurt, waarin burgers melding kunnen maken van ongemakken in hun wijk. De meldingen worden vervolgens door de gemeenten opgepakt en de problemen opgelost.

 • 21 Augustus 2019 om 12:19

Eindelijk zitten in Ermelo met spitstrein voor Harderwijk

Goed nieuws voor Harderwijk en Nijkerk, dagelijks kan NS hier acht extra spitstreinen laten stoppen, ‘s morgens vier en ‘s middags vier. Het voordeel voor treinreizigers in Ermelo en Putten? Ze hoeven in de spits niet meer te staan.

 • 21 Augustus 2019 om 07:00

Amerikaanse overname Apeldoornse softwaregroep Trivest

De Trivest Software Group, met hoofdvestiging in Apeldoorn, wordt overgenomen door het Amerikaanse ECI Software Solutions. Trivest denkt dankzij de overname meer mogelijkheden te krijgen om productinnovatie door te voeren. ECI ziet de overname als startpunt van Europese expansie.

 • 20 Augustus 2019 om 06:12

Puttenaren en Harderwijkers worden bevraagd over veiligheid

Veiligheid en leefbaarheid staan centraal in onderzoeken die binnenkort worden gehouden in Putten en Harderwijk. In Harderwijk en Hierden zijn ruim 5.450 willekeurig gekozen inwoners voor het onderzoek geselecteerd, in Putten bijna 2400.

 • 19 Augustus 2019 om 11:01

Vissen met een blikje maΓ―s en een fiets in Zeewolde

Met een blikje maïs, een fiets of een skateboard en natuurlijk een hengel het water afstruinen. ,,Dat vindt de jeugd leuk tegenwoordig.’’ Karpervissen en streetfishing komen ook aan bod tijdens de VISdag die zaterdag 31 augustus wordt gehouden in Zeewolde.

 • 18 Augustus 2019 om 12:00

Gemeentebelang Harderwijk vreest plofkrakers

Met de nieuwste methodes die plofkrakers hanteren moet de gemeente Harderwijk zich afvragen of geldautomaten nog wel veilig zijn onder woningen, vindt Bert Holleman van Gemeentebelang.

 • 18 Augustus 2019 om 11:39

Personeel St Jansdal in actie voor hoger loon

Personeel van het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk doet mee aan de landelijke acties in ziekenhuizen voor een betere CAO.

 • 18 Augustus 2019 om 07:00

Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: β€˜In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

 • 17 Augustus 2019 om 20:00

Rolstoeler Ralph (onder)zoekt de mogelijkheden in Harderwijk

Een onneembare stoeprand naast de invalidenparkeerplek, een parkeerplaats op een hellend vlak en een invalidentoilet op een voor rolstoelers verder niet aantrekkelijk Strandeiland. Dat kan ook anders, denkt Ralph Stoové, rolstoeler sinds juni. En dus ging hij op pad. Met al meteen een succesje.

 • 17 Augustus 2019 om 16:00

Organisator boekenmarkt Ermelo vertrouwt op zijn buienradar: streep door laatste editie vanwege regen

Binnen een uur tijd, kreeg hij vijf afmeldingen binnen. Voor Sven van der Beek van evenementenorganisatie Inesweb, reden genoeg om een streep te zetten door de laatste boekenmarkt van dit jaar in Ermelo morgen. ,,Boeken zijn van papier en dat is geen goede combinatie met regen.”

 • 16 Augustus 2019 om 10:23

Nieuw hoofdstuk in soap rond dassenoversteek Harderwijk/Ermelo

De discussie over een veilige oversteek voor dassen dreigt te verzanden in juridisch getouwtrek tussen de gemeente Harderwijk en de provincie Gelderland. Beide overheden staan binnenkort tegenover elkaar bij de rechter. Wat is er aan de hand?

 • 16 Augustus 2019 om 09:08

Boswachter Lennard over beboete wolvenspotters op de Veluwe: β€˜Ze weten soms niet eens wat de regels zijn’

De wolf op de Veluwe is ‘hot’. Bezoekers van de bossen raken er niet over uitgepraat. Maar de populariteit van het roofdier heeft ook een keerzijde. Tientallen wolvenspotters werden de afgelopen weken op de bon geslingerd omdat ze zich niet aan de regels hielden. Wie zijn die mensen? En hoe houd je ze tegen?

 • 16 Augustus 2019 om 06:00

Opnieuw ongeluk op beruchte spoorwegovergang in Nunspeet

En opnieuw was het raak bij de spoorwegovergang op de Elspeterweg in Nunspeet, twee auto's botsten net voor het spoor op elkaar. Een auto die stilstond op het spoor wist net op tijd weg te komen. Er raakte niemand gewond.

 • 15 Augustus 2019 om 13:41

Nog 1,3 miljoen euro schuld na beΓ«indiging persoonlijk faillissement oud-wethouder Harderwijk

Nu het persoonlijk faillissement van Wilma en Gerard Verver is beëindigd, blijft het echtpaar zitten met een schuld van meer dan 1,3 miljoen euro. ,,Zolang die schuld bestaat, levert dat beperkingen op."

 • 15 Augustus 2019 om 15:12

Ophaalbrug Harderwijk weer open, eh, dicht

De ophaalburg in de Vissershaven van Harderwijk is vanmorgen nog een keer nagekeken. Wandelaars en fietsers moesten enige tijd een stukje omrijden en -lopen.

 • 15 Augustus 2019 om 12:30

Fietsenrovers aan het werk in Harderwijk

Mogelijk is een georganiseerde groep fietsendieven actief in Harderwijk. Woensdag werden tenminste vijf fietsen gestolen. Twee weken geleden werden op één dag acht fietsen weggehaald.

 • 15 Augustus 2019 om 13:21

Verkeer Waterfront vraagt nieuwe regels: eenrichtingsverkeer en busstation

De verkeersborden staan er al, nog afgeplakt met zwart tape; net als in de historische binnenstad geldt in een aantal straten in het Waterfront straks eenrichtingsverkeer. In een serie besluiten regelt de gemeente de nieuwe verkeerssituatie in de woonwijk en aan weerszijden van de N302.

 • 14 Augustus 2019 om 18:30

Eten bij Roy in Harderwijk, voor de gezelligheid

Noem het hobby, noem het passie, Roy Broersma (65) uit Harderwijk houdt gewoon van lekker eten klaarmaken. Meer nog dan dat, hij wil anderen daarvan laten genieten, gezelligheid bieden en vreugde. Hij gaat om de twee weken koken voor eenzame mensen. ,,Want samen eten verbindt.’’

 • 14 Augustus 2019 om 10:00
❌