[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Januari 2018de Stentor - Veluwe West e.o.

Dolfinarium in Harderwijk in zwaar weer

Het gaat niet goed met het Dolfinarium in Harderwijk. Al jaren kampt het zeezoogdierenpark met dalende bezoekersaantallen en worden rode cijfers geschreven.

 • 17 Januari 2018 om 06:00
Gisteren β€” 16 Januari 2018de Stentor - Veluwe West e.o.

Buurtbewoners starten campagne voor onveilige straat in Harderwijk

De Wittenhagen in Harderwijk gaat pas volgend jaar op de schop, maar buurtbewoners gaan vanaf volgende week de weg op voor een snelheidscampagne.

 • 16 Januari 2018 om 20:05

Metamorfose voor restaurant 'Nonnetje in Harderwijk

Sterrenrestaurant 't Nonnetje in Harderwijk is volledig vernieuwd. Omdat de eetgelegenheid aan de Vischmarkt volgende maand twintig jaar bestaat, is besloten het interieur onder handen te nemen.

 • 16 Januari 2018 om 19:56

Nieuw project van koor Duende uit de Veluwe

Het Wereldmuziekkoor Duende, met leden uit voornamelijk Harderwijk, Ermelo en Nunspeet start een project waarbij Jiddische, Herbreeuwse en Ladino liederen worden ingestudeerd. Het slotakkoord is in april als een optreden wordt gegeven in de Oude Synagoge in Harderwijk. Dat programma wordt uitgebreid met Joodse verhalen, gedichten en kunst. Diny Liefers van Duende vertelt er over.

 • 16 Januari 2018 om 15:57

Discussie over herbouwen Luttekepoort

Het idee om de Luttekepoort in Harderwijk te herbouwen, is nog altijd springlevend. Tijdens de volgende editie van het Erfgoedcafe, dat morgen wordt gehouden in de Catharinakapel, komt het plan uitgebreid aan bod.

 • 16 Januari 2018 om 09:31

Heerlijk Harderwijk wil reuring langs het water

Nu de boulevard van Harderwijk eerder dan verwacht aan het water ligt wil Heerlijk Harderwijk het water promoten en evenementen deze zomer helpen daarbij.

 • 16 Januari 2018 om 09:30
Ouderde Stentor - Veluwe West e.o.

Wie heeft deze botter nagebouwd?

De botter HK7 stond jarenlang in het kantoor van de Rabobank in Harderwijk en Nijkerk, maar nu staat het model te pronken in het Stadsmuseum Harderwijk. Maar wie heeft het vissersschip zo fraai - op schaal - nagebouwd?

 • 15 Januari 2018 om 15:12

Botter HK7 in het Stadsmuseum Harderwijk

De botter HK7 stond jarenlang in het kantoor van de Rabobank in Harderwijk en Nijkerk, maar nu staat het model te pronken in het Stadsmuseum Harderwijk. Maar wie heeft het vissersschip zo fraai - op schaal - nagebouwd?

 • 15 Januari 2018 om 15:12

Benefietconcert voor zieke Lisanne: 'Op een beter moment kan bijna niet'

De 19-jarige Lisanne Spaander uit Harderwijk werd afgelopen oktober lid van het musicalkoor No Nonsense. ,,Ik kende haar helemaal niet. Ik zag alleen maar een frisse, jonge en mooie meid met een prachtige stem,'' vertelt koorgenoot Steven ten Cate. Pas later hoorde de Drontenaar dat Lisanne ziek is. De kanker, die ze overwonnen had, was terug. En de manier hoe ze daarmee omgaat was voor Ten Cate reden genoeg om iets speciaals voor haar te doen: een benefietconcert organiseren.

 • 15 Januari 2018 om 14:45

Aantal inbraken in Harderwijk daalt

In 79 woningen in Harderwijk is vorig jaar ingebroken. Niet eerder in de afgelopen 25 jaar was het aantal woninginbraken zo laag. Er werden veel minder fietsen gestolen, maar winkeldieven waren actiever als vorig jaar.

 • 15 Januari 2018 om 13:50

Zo overleef je deze Blue Monday

Blue Monday. De meest depressieve dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnall heeft deze dag in 2005 in het leven geroepen, met een zelfbedachte formule. De maandag in de derde week van januari maakt je depressief. Waarom? Omdat de feestdagen voorbij zijn. Omdat het weer grauw en grijs is. Omdat de goede voornemens mislukt zijn. En omdat het nog even duurt voordat we vakantie krijgen. Hier wat tips om deze dag door te komen.

 • 15 Januari 2018 om 11:03

Zoektocht omgeving Harderwijk: Wie kent deze vrouw?

Wie kent deze vrouw? Dat vraagt de politie Harderwijk zich hardop af.

 • 15 Januari 2018 om 11:32

Zo kom je deze Blue Monday door

Blue Monday. De meest depressieve dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnall heeft deze dag in 2005 in het leven geroepen, met een zelf bedachte formule. De maandag in de derde week van januari maakt je depressief. Waarom? Omdat de feestdagen voorbij zijn. Omdat het weer grauw en grijs is. Omdat de goede voornemens mislukt zijn. En omdat het nog even duurt voordat we vakantie krijgen. Hier wat tips om deze dag door te komen.

 • 15 Januari 2018 om 11:03

Campings Vecht en Veluwe 'Superplatz'

Drie campings uit het Vechtdal en de Veluwe zijn door de ADAC aangewezen als Superplatz. Dat zijn de Vechtdal-campings De Kleine Wolf in Stegeren en vrijetijdspark Beerze Bulten in Beerze.

 • 14 Januari 2018 om 14:09

Van den Berg zoekt voor museum naar visfuik of foto van palingrokende opa

Foto's van opa in de palingrokerij, een oude fuik en viswerktuigen. Peter van den Berg is er van overtuigd dat er zat mensen zijn die dergelijke spullen ergens op zolder hebben liggen. Hij wil ze dolgraag in bruikleen nemen voor het museum dat op de bovenverdieping komt van de nieuwe viszaak van hem en zijn vader Dries.

 • 14 Januari 2018 om 14:07

Aanmeldingen SOMA College stromen binnen voor meeste kans op een plekje

Het is bijna vechten om een plekje op een van de infrastructuuropleidingen die het SOMA College in Harderwijk aanbiedt. Niet verwonderlijk dat zaterdag tijdens de open dag 104 jongeren zich direct aanmeldden. Want op de school geldt het principe van 'wie het eerst komt, het eerst maalt'.

 • 13 Januari 2018 om 17:39

Flinke schade bij ongeluk in Harderwijk

De N302 in Harderwijk is afgesloten vanwege een ongeluk. Twee personenauto's zijn op elkaar gebotst. Bij het ongeluk raakte een persoon gewond.

 • 13 Januari 2018 om 13:31

Nog geen einde aan slapeloze nachten door herrie A28

De herrie op de A28 houdt veel mensen in Harderwijk uit de slaap, maar na een jaar meten blijkt het verkeerslawaai alleen in de wijk Tweelingstad zo hard te zijn dat actie nodig is. Als Rijkswaterstaat het tenminste eens is met de uitslag.

 • 12 Januari 2018 om 18:30

Verwenochtend voor (ex)kankerpatiΓ«nten

Vrouwen die de afgelopen drie jaar te maken hebben gehad met borstkanker kunnen in het Harderwijkse ziekenhuis St Jansdal deelnemen aan een Valentijnsverwenochtend.

 • 12 Januari 2018 om 16:16

Kroegen in Harderwijk mogen doordeweeks uurtje langer open

De kroegen in de Harderwijkse binnenstad mogen vanaf 1 februari op doordeweekse dagen een uurtje langer doorgaan. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke proef. Mocht het een succes blijken, dan overweegt de burgemeester er een permanente situatie van te maken.

 • 12 Januari 2018 om 14:00
❌