[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018de Stentor - Veluwe West e.o.

Vernielingen leggen veerpont tussen Zeewolde en Ermelo tijdelijk stil

De veerpont Zeewolde - Strand Horst is maandagochtend buiten gebruik geweest door vandalisme.

 • 22 Oktober 2018 om 13:15

Rotonde Harderwijk is twee weken lang een flessenhals

De rotonde Westermeenweg/Stadswei in Harderwijk gaat vanaf maandag 29 oktober op de schop. De rijbaan wordt versmald en fietsers en voetgangers kunnen straks veiliger oversteken.

 • 22 Oktober 2018 om 12:09

Rotonde Harderwijk twee weken flessehals

De rotonde Westermeenweg/Stadswei in Harderwijk gaat vanaf maandag 29 oktober op de schop. De rijbaan wordt versmald en fietsers en voetgangers kunnen straks veiliger oversteken.

 • 22 Oktober 2018 om 12:09

SOS Dolfijn wil opvangcentrum bouwen in Anna Paulowna

Na een zoektocht van meer dan twee jaar, heeft SOS Dolfijn eindelijk een nieuwe locatie gevonden: Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna (kop van Noord-Holland). Op deze plek wil de stichting haar opvangactiviteiten hervatten.

 • 22 Oktober 2018 om 10:58

Onderwijs omarmt in Harderwijk industriΓ«le robotica

In het Fieldlab Industrial Robotics in Harderwijk is VMBOTS gelanceerd, een kennismakingsmodule industriële robotica voor het voortgezet onderwijs. De module is ontwikkeld vanuit het regionaal investeringsfonds voor industriële robotica. Het is bedoeld om leerlingen van twaalf tot zestien jaar enthousiast te maken voor een technische opleiding met als focus industriële robotica.

 • 22 Oktober 2018 om 10:40
Ouderde Stentor - Veluwe West e.o.

Nieuw zwembad Harderwijk met twee glijbanen

Zwembad De Sypel in Harderwijk wordt binnenkort verbouwd en krijgt een nieuw binnenbad, als het aan wethouder Marcel Companjen ligt.

 • 20 Oktober 2018 om 17:38

Veluwse bossen weer hartstikke droog

De droogte in de Veluwse bossen is opnieuw zo erg dat bosbeheerders overwegen in te grijpen met maatregelen of die al hebben genomen.

 • 20 Oktober 2018 om 14:53

Kickbokser Rico Verhoeven spart in Harderwijk tijdens JCI collegetour

Voor de zevende editie van de JCI Collegetour komt kickbokser Rico Verhoeven op donderdag 15 november naar Dolfinarium Harderwijk. Hij vertelt over zijn carrière en ondernemerschap naast de topsport.

 • 20 Oktober 2018 om 10:30

Lokale ondernemers krijgen de ruimte op Dolfinariumeiland Harderwijk

Omdat een geïnteresseerde landelijke investeerder voor de bouw van een hotel en restaurants op het Dolfinariumeiland in Harderwijk steeds maar blijft aarzelen, heeft de gemeente Harderwijk de knoop doorgehakt. De gesprekken met deze landelijke partij zijn beëindigd.

 • 20 Oktober 2018 om 08:12

Straatklinkers Lorentz maken plaats voor glad asfalt

Om de verloedering een halt toe te roepen, steekt Harderwijk 1,3 miljoen euro in het opknappen van een van de oudste delen van bedrijventerrein Lorentz I. De provincie betaalt 500.000 euro mee.

 • 19 Oktober 2018 om 12:01

Gemeentebelang: verplaats 'ziekmakend' dierenasiel naar Lorentz

Verplaatsing van dierenasiel De Ark naar bijvoorbeeld industriegebied Lorentz is de enige manier om een einde te maken aan de langslepende kwestie over geluidsoverlast op de huidige plek aan de Leuvenumseweg. Dat stelt Gemeentebelang Harderwijk/Hierden (GBHH). De partij wil dat het college nu korte metten gaat maken.

 • 18 Oktober 2018 om 19:00

Voedsel genoeg bij de voedselbank, maar waar blijven de klanten?

Ook mensen die iets meer dan het absolute minimum te besteden hebben, kunnen in aanmerking komen voor een pakket van de voedselbank. Tot meer klanten heeft dat in Deventer nog niet geleid. Integendeel.

 • 18 Oktober 2018 om 06:00

Fortnite in bibliotheek Harderwijk is best 'mediawijs'

Voor de razend populaire game Fortnite, kun je nu zelfs in de Harderwijker bibliotheek terecht. Op vrijdag 16 november is er een toernooitje voor dertig kinderen, als onderdeel van de landelijke Week van de Mediawijsheid. Mediacoach Inge Snijder legt uit hoe dat zit.

 • 17 Oktober 2018 om 19:00

Verschil van inzicht: was bouwgrond in Hierden in 2015 76 euro waard per meter of 330 euro?

Zelden zal er zo veel verschil van mening bestaan over de prijs van een vierkante meter grond als nu in Hierden bij Harderwijk. De rechtbank in Zutphen tobt al drie jaar met deze zaak.

 • 17 Oktober 2018 om 17:57

Commissaris van de Koning in Gelderland pakt werk weer op

De Gelderse commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, pakt na zijn ziekte weer een paar van zijn taken op. Cornielje is nog aan het herstellen van een hersenvliesontsteking, die hem afgelopen juli trof.

 • 17 Oktober 2018 om 11:49

Ruzie over grondprijs Hierden voor de rechter

Grondspeculant Jan Bolte uit Vriezenveen vindt dat hij een bedrag tegoed heeft van de gemeente Harderwijk, van tussen 437.500 en 787.500 euro. De rechter in Zutphen buigt zich vandaag over het meningsverschil in een civiele procedure.

 • 17 Oktober 2018 om 07:23

Politie achtervolgt bestuurder in gestolen auto door Harderwijk en Ermelo

De politie heeft vannacht na een achtervolging door Harderwijk en Ermelo een 30-jarige Duitser aangehouden. De man reed in een in Duitsland gestolen auto en stond gesignaleerd wegens onttrekking uit een instelling.

 • 17 Oktober 2018 om 07:17

Restauratie muurschilderingen Grote Kerk gestart

De restauratie van unieke muur- en plafondschilderingen in de Grote Kerk in Harderwijk is begonnen. Het is een grote klus die zeker een jaar tijd vraagt, waarschijnlijk langer.

 • 17 Oktober 2018 om 07:02

Nog wel wat extra geld nodig voor restauratie Grote Kerk Harderwijk

Hoewel de financiering van een belangrijk deel van de eerste fase van de restauratie van de Grote Kerk in Harderwijk rond is, zoekt de Grote Kerk nog aanvullende geldbronnen en donateurs

 • 17 Oktober 2018 om 06:57
❌