[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Februari 2018NU Wetenschap

Onderdeel van gelanceerde SpaceX-raket mist vangnet bij terugkeer naar aarde

Door ANP/NU.nl

SpaceX, het bedrijf dat onlangs een Tesla de ruimte in schoot, heeft donderdag opnieuw een raket gelanceerd. Een onderdeel van de raket moest terugkeren naar de aarde voor hergebruik, maar viel op open zee net naast het vangnet.

OuderNU Wetenschap

Wetenschappers ontwikkelen methode om malariamedicijn sneller te produceren

Door ANP/NU.nl

Wetenschappers van het Duitse Max-Planck-Instituut hebben een methode gevonden om de werkzame stof tegen malaria, artemisinine, sneller en efficiënter te produceren dan tot dusver uit de plant zomeralsem (Artemisia annua).

Menselijke resten van 9.000 jaar oud gevonden in onderwatergrot Mexico

Door Reuters/Nu.nl

Archeologen in Mexico hebben mensenresten gevonden van negenduizend jaar oud, en botten van dieren afkomstig uit de laatste ijstijd. De vondst werd gedaan in ’s werelds grootste onder water gelopen grot.

Ruim 1.900 jaar oude Romeinse bokshandschoenen gevonden

Door NU.nl

Bij de Muur van Hadrianus in Groot-Brittannië zijn Romeinse bokshandschoenen gevonden. Naar schatting komen de voorwerpen uit de periode rond 120 na Christus.

Rusland investeert 90 miljoen in zoektocht naar leven op Mars

Door ANP/NU.nl

Rusland wil de komende jaren zo'n 90 miljoen euro investeren in het Europees-Russische project ExoMars, waarin onderzoek doet naar leven op Mars.

Kabinet trekt 117 miljoen uit voor opruimen kernafval Petten

Door ANP

Het kabinet trekt 117 miljoen euro uit om oud kernafval van de reactor in Petten op te ruimen. Het geld is nodig om radioactieve restanten af te voeren naar Borssele en de installaties in Petten te ontmantelen, meldt minister Carola Schouten van Landbouw.

Nieuwe techniek toont verborgen werk onder schilderij Pablo Picasso

Door ANP

Met een nieuwe scantechniek hebben onderzoekers in de Verenigde Staten ontdekt dat er ander werk schuilgaat onder een van de beroemdste schilderijen van Pablo Picasso, de Knielende Vrouw (La Misereuse Accroupie).

FCC-voorzitter steunt SpaceX-plan voor breedbandinternet via satellieten

Door NU.nl

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) heeft voorgesteld om SpaceX toestemming te geven om een breedbandnetwerk te maken via satellieten.

Zeespiegel stijgt steeds sneller door smelten ijs Zuidpool en Groenland

Door ANP

Het stijgen van de zeespiegel gaat sneller en sneller. Elk jaar gaat het tempo omhoog. Dat komt vooral door het smelten van ijs op de Zuidpool en Groenland.

'Trump wil ruimtestation ISS privatiseren'

Door ANP

De Amerikaanse president Donald Trump wil het internationale ruimtestation ISS privatiseren, in plaats van het in 2024 uit de lucht te halen.

Wetenschappers laten voor het eerst menselijke eicel buiten lichaam groeien

Door NU.nl/Reuters/ANP

Wetenschappers uit het Groot-Brittannië en de Verenigde Staten hebben voor het eerst van begin tot eind een menselijke eicel buiten een lichaam laten groeien. 

Voorouders Britten hadden donkere huid en blauwe ogen

Door NU.nl

De voorouders van de Britten, die zo'n tienduizend jaar geleden leefden, hadden een donkere huid en blauwe ogen. Dat blijkt uit DNA-onderzoek van het Natural History Museum op het oudste, complete Britse skelet. 

SpaceX lanceert met succes krachtigste raket van dit moment

Door NU.nl

Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft met succes zijn zware Falcon Heavy-raket gelanceerd. Daarmee is het de krachtigste raket die op dit moment functioneel is.

Blauwe vloeistof bestrijdt malariaparasiet met 'ongekende snelheid'

Door ANP

Een blauwe kleurstof, gebruikt om dode van levende cellen te onderscheiden, blijkt met "ongekende snelheid'' malariaparasieten te doden.

Ozonlaag krimpt nog boven dichtbevolkte gebieden

Door ANP

Het gat in de ozonlaag boven de Zuidpool is aan het sluiten, maar in grote delen van de wereld gaat het nog niet goed. Daar blijft de hoeveelheid ozon in de lucht krimpen. Wetenschappers hebben daar geen goede verklaring voor.

Meer dan 60.000 Maya-gebouwen ontdekt dankzij laser in jungle Guatemala

Door NU.nl/Reuters

Archeologen hebben met behulp van de Lidar-laser meer dan 60.000 Maya-gebouwen in de jungle van Guatemala ontdekt. Volgens de ontdekkers is het de grootste archeologische vondst van Maya cultuur tot nu toe.

Egypte ontdekt 4.400 jaar oude tombe bij piramides nabij CaΓ―ro

Door NU.nl/Reuters

Archeologen hebben vlakbij de piramides van Caïro een 4.400 jaar oude tombe ontdekt.

ISS-kosmonauten breken record van langste ruimtewandeling

Door NU.nl

Twee Russische ruimtevaarders hebben vrijdag het Russische record van de langste ruimtewandeling verbroken. Zij verbleven ruim 8 uur in de ruimte. Dit gebeurde toen zij een nieuwe antenne op het ruimtestation ISS installeerden.

Wetenschapper Rutger Engels benoemd tot rector magnificus Erasmus

Door ANP

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft wetenschapper Rutger Engels benoemd tot rector magnificus. Hij volgt per 15 juni Huibert Pols op die met pensioen gaat.

'Blauwe supermaan' woensdagavond in groot deel land te zien

Door NU.nl

Het grootste deel van Nederland zal woensdagavond in staat zijn de bijzondere 'blauwe supermaan' te aanschouwen. De bewolking trekt in de loop van de avond op de meeste plekken weg.

❌