[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 22 Maart 2019NU Wetenschap

'Tyrannosaurus' gereconstrueerd aan de hand van in Nederland gevonden bot

Door NU.nl

Een internationaal team van wetenschappers heeft aan de hand van een eeuwen geleden in Nederland gevonden dijbeen van een dinosaurus, een 'Tyrannosaurus' gereconstrueerd.

OuderNU Wetenschap

NUcheckt: Waarom er geen bewijs is dat de zon helpt bij vetverbranding

Door NU.nl/Shannon Bakker

NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Zonlicht helpt bij het verbranden van vet."

Eerste vrouw ontvangt 'Nobelprijs' voor de wiskunde

Door NU.nl

De Amerikaanse wiskundige Karen Uhlenbeck is dinsdag als eerste vrouw ooit verkozen tot winnaar van de Abelprijs, een van de meest prestigieuze prijzen in de wiskunde.

'Naar verwachting sterven dit jaar 1,5 miljoen mensen aan kanker in EU'

Door NU.nl

Bijna anderhalf miljoen mensen in de EU zullen dit jaar naar verwachting aan de gevolgen van kanker overlijden, blijkt uit een onderzoek dat dinsdag zal verschijnen in Annals of Oncology. Longkanker blijft de dodelijkste ziekte onder beide geslachten.

NUcheckt: Onderzoek bewijst niet dat chocolade helpt tegen stress

Door NU.nl/Shannon Bakker

NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Chocolade helpt tegen stress."

'Zachtere voeding vormde kaken en bracht nieuwe klanken'

Door NU.nl

Een verandering van de vorm en stand van onze kaken als gevolg van het eten van zachtere voedingsmiddelen, heeft er in de loop van de jaren voor gezorgd dat onze taal sterk is veranderd. Door de andere stand van de kaak werd het mogelijk om andere klanken te produceren, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de universiteit van Zurich waar ScienceNews over schrijft.

Groot deel DNA oorspronkelijke man op Iberisch Schiereiland verdwenen

Door NU.nl

Bij mannelijke bewoners van het Iberisch Schiereiland is weinig DNA van de oorspronkelijke mannen uit het gebied terug te vinden. De meeste genen van de mannelijke inwoners van Spanje en Portugal komen van andere Europese volkeren die naar het gebied zijn getrokken.

Hoe komt het toch dat we zo veel gaatjes in onze tanden hebben?

Door Quest/Anne Vegterlo

Twee keer per dag je tanden poetsen en niet te vaak suiker eten. Zo moeilijk lijkt het niet om je gebit gezond te houden. Maar waarom hebben zoveel mensen dan toch gaatjes?

Twee muntschatten uit IJzertijd gevonden in Limburg

Door ANP/NU.nl

Amateur-archeologen hebben in november vorig jaar in Limburg twee muntschatten gevonden uit de IJzertijd, meldt het Limburgs Museum in Venlo vrijdag. De munten waren door de Eburonen, een plaatselijke stam, in de jaren vijftig voor Christus begraven om ze te beschermen tegen plunderende Romeinen.

Nieuwe lancering Soyuz-raket naar internationaal ruimtestation ISS

Door ANP/NU.nl

Een Russische Soyuz-raket is donderdagavond vanuit Kazachstan richting het internationaal ruimtestation ISS gelanceerd. Twee van de drie astronauten aan boord van de Soyuz moesten in oktober hun vlucht richting het ISS afbreken, omdat hun raket met problemen kampte.

Koraalriffen Sint-Maarten bedreigd door nieuwe ziekte

Door ANP

Een nieuwe ziekte heeft de steenkoraalriffen voor de kust van Sint-Maarten ernstig aangetast. Volgens natuurwebsite Nature Today is al 50 tot 90 procent van het steenkoraal aangetast of afgestorven.

Verpleegkundige van Stephen Hawking geschorst vanwege wangedrag

Door NU.nl

De Britse koepel van verplegend personeel heeft de vergunning van de verpleegkundige die jarenlang voor natuurkundige Stephen Hawking heeft gezorgd ingetrokken. Zij zou de vorig jaar overleden wetenschapper niet de juiste zorg hebben verleend.

Nederlands studententeam lanceert experimentele raket in Zweden

Door NU.nl

Een team van onderzoekers en studenten aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Radboud Universiteit Nijmegen heeft ontdekt hoe de positie van een raket tot op enkele centimeters kan worden bepaald tijdens diens vlucht. Maandag lanceren zij een raket in Zweden om hun vondst te testen.

Ben jij een betere chauffeur dan andere automobilisten?

Door Quest/Anne Vegterlo

Bumperklevers, linksrijders, snelheidsduivels: waarom rijden andere weggebruikers toch zo irritant? Of zijn we stiekem allemaal belabberde chauffeurs en jij dus ook?

Wetenschappers stuiten op mysterieuze orka's bij Kaap Hoorn in Chili

Door NU.nl

Wetenschappers hebben voor het eerst DNA-monsters weten te verzamelen van een mysterieuze orka, die voorheen vooral bekend was uit verhalen van vissers. Mogelijk gaat het om een nieuwe soort.

27.000 jaar oude tand levert inzichten op over eetgedrag megaluiaard

Door NU.nl

Analyse van een tand van een van de oudst bekende fossielen van de Pan-Amerikaanse luiaard heeft nieuwe inzichten opgeleverd over het dieet van deze uitgestorven diersoort en de invloed van het klimaat daarop.

Onbemande SpaceX-capsule na eerste testvlucht succesvol geland op zee

Door NU.nl/ANP

De onbemande Crew Dragon-capsule van SpaceX is vrijdagmiddag, hangend aan vier parachutes, succesvol geland op de Atlantische Oceaan. Daarmee is de eerste testvlucht van de nieuwe ruimtecapsule ten einde gekomen.

Eerste vrouwelijke duo ooit maakt ruimtewandeling bij ISS

Door NU.nl

Voor de eerste keer in de geschiedenis zal een vrouwelijk astronautenduo een ruimtewandeling maken bij het internationale ruimtestation ISS, heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bevestigd in gesprek met CNN.

Groot Deens onderzoek toont aan dat vaccinaties geen autisme veroorzaken

Door NU.nl

Deense wetenschappers hebben met een groot onderzoek aangetoond dat vaccinaties tegen de mazelen, bof en rode hond geen autisme veroorzaken bij kinderen. In de studie werden Deense kinderen die een prik kregen vergeleken met kinderen die niet gevaccineerd werden.

'RUG en Universiteit Maastricht beste algemene masteruniversiteiten'

Door NU.nl

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Universiteit Maastricht zijn beoordeeld als de beste algemene masteruniversiteiten van Nederland. Dertien masteropleidingen van de RUG kregen dit jaar het label Topopleiding, zo blijkt dinsdag uit de Keuzegids Masters 2019.

โŒ