[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 5 Juni 2020de Stentor - Zutphen e.o.

Winnen boeren straks de wereld met deze rijdende zonnevelden?

Veranderen boeren straks van stikstofellendeling in hofleveranciers van zonne-energie en waterstof? Dat zou best eens kunnen als straks de H2arvester, een rijdend zonneveld, over het land beweegt. Hightech op Hollandse akkers.

 • 5 Juni 2020 om 11:30

Kampeerders kunnen vanaf nu het hele jaar terecht in Zutphen: β€˜Vroeger was kamperen afzien, nu niet meer’

Je caravan of tent opzetten rond de kerstdagen of in de krokusvakantie. Kampeerliefhebber die graag in Zutphen of Warnsveld kamperen kunnen in hun handen wrijven. Als het aan de gemeente Zutphen ligt kan je straks het hele jaar door kamperen en niet alleen meer in het kampeerseizoen van april tot en met oktober.

 • 5 Juni 2020 om 09:17
Gisteren β€” 4 Juni 2020de Stentor - Zutphen e.o.

Gemist? Doe die kraan nou dicht! En: man trekt vrouw bosjes in, omstanders schieten te hulp

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van donderdag 4 juni.

 • 4 Juni 2020 om 21:59

Hieperdepiep! Dit zijn de geslaagden in deze regio

Alles rondom de eindexamens mag dit jaar dan anders zijn dan anders. Eén ding is vertrouwd: bij vrijwel iedere geslaagde gaat op deze ‘nationale slaagdag’ gewoon de vlag uit. Hier houden we een overzicht bij met gediplomeerden uit de regio.

 • 4 Juni 2020 om 12:00

Lochem is het zat: β€˜Rechter moet Doornberg Recycling dwingen te vertrekken’

Lochem is begonnen met een rechterlijke procedure om Doornberg-Recyling, de rubberenbandenshredderaar in Almen, te dwingen om voor 1 augustus te vertrekken. Eigenaar Johan Doornberg zelf zegt geen woord over de netelige situatie voor zijn bedrijf.

 • 4 Juni 2020 om 17:00

Zutphense winkelstraten hebben hartenstickers, maar minder dan gepland: β€˜We kiezen voor een mix van maatregelen’

Winkelend publiek wordt in het centrum van Zutphen sinds vandaag in goede banen geleid door onder andere rode harten- en pijlenstickers. De stickers zijn op straat geplakt op tien strategische plekken. Ze maken deel uit van een pakket aan maatregelen die ervoor moeten zorgen dat het publiek tijdens de coronacrisis veilig door het centrum kan kuieren.

 • 4 Juni 2020 om 13:10

Dit zijn de geslaagden in deze regio

Alles rondom de eindexamens mag dit jaar dan anders zijn dan anders. Eén ding is vertrouwd: bij vrijwel iedere geslaagde gaat op deze ‘nationale slaagdag’ gewoon de vlag uit. Hier houden we een overzicht bij met gediplomeerden uit de regio.

 • 4 Juni 2020 om 12:00

Tactus verslavingszorg Zutphen tijdelijk ontruimd vanwege brandje op het dak

Tactus Verslavingszorg aan de Piet Heinstraat in Zutphen werd vanochtend korte tijd ontruimd vanwege een kleine brand op het dak. Daar vatten dozen en verpakkingsmateriaal vlam. De oorzaak van het brandje is onbekend.

 • 4 Juni 2020 om 11:31

Zorgen om Twentse scheepvaart na derde storing in korte tijd van sluis bij Eefde

De sluis bij Eefde was woensdag voor de derde keer sinds de opening, zes weken geleden, urenlang gestremd. Zeer zorgelijk voor de Twentse scheepvaart, zeggen Port of Twente en de landelijke branchevereniging voor de binnenvaart BLN-Schuttevaer.

 • 4 Juni 2020 om 08:07

Het is Nationale slaagdag; stuur jouw foto met vlag in!

De dag staat in het teken van de afstuderende middelbare scholier. Donderdag 4 juni is door het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS), in samenwerking met onderwijsminister Arie Slob, uitgeroepen tot ‘nationale slaagdag'.

 • 4 Juni 2020 om 07:20

Piek in waterverbruik Overijssel en Gelderland: komt er straks geen druppel meer uit de kraan?

Vitens besloot afgelopen weekend de waterdruk in Overijssel en Gelderland te verlagen, omdat er in deze zonnige periode veel te veel water werd gebruikt voor zwembadjes en tuinen. Is de bodem van de drinkwaterputten in zicht? Komt er straks geen druppel meer uit de kraan? Cornelis Vlot van Vitens geeft antwoord op vijf prangende vragen.

 • 4 Juni 2020 om 06:00
Ouderde Stentor - Zutphen e.o.

Gemist? Dodelijk ongeval op N50. En: welke herinneringen aan dΓ© IJsselhallen koester jij?

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van woensdag 3 juni.

 • 3 Juni 2020 om 21:59

Burgemeester grijpt in na knokpartijen recreatieplas Bussloo: vechtersbazen niet meer welkom en alcohol verboden

Strengere regels rond lachgas en alcohol, meerdere boetes én gebiedsverboden: politie, gemeente Voorst en exploitant Leisurelands hebben korte metten gemaakt met de overlastgevende jongeren bij recreatieplas Bussloo. De groep is dinsdag van het terrein gestuurd. De leidende figuren uit de groep mogen hier deze zomer niet meer komen.

 • 3 Juni 2020 om 18:00

Gelre ziekenhuizen moet na versoepeling bezoekregeling weer verscherpen

Gelre ziekenhuizen moet na het pinksterweekeinde alweer terugkomen op de versoepeling van de bezoekregeling. Tijdens de Pinksterdagen bleek volgens het ziekenhuis dat er niet kan worden voldaan aan de RIVM-voorwaarden van 1,5 meter afstand. En dus wordt de bezoekregeling weer verscherpt.

 • 3 Juni 2020 om 13:03

Provincie Gelderland verrast door stormloop op coronasubsidies, budget tot twee keer verhoogd

Provincie Gelderland is verrast door de stormloop op twee coronasubsidies. Van de Smart-regeling Covid-19 werd binnen een week het aanvragenplafond bereikt. Voor de tweede regeling ( ‘Sociale initiatieven’) kwamen in een maand tijd 361 aanvragen binnen. In beide potten zat 1,5 miljoen euro.

 • 2 Juni 2020 om 10:48

Omwonenden vechten nog te bouwen windmolens tussen Zutphen en Eefde aan bij Raad van State

Omwonenden van de nog te plaatsen windmolens langs het Twentekanaal tussen Zutphen en Eefde stellen dat zij geen serieuze inspraak hebben gehad bij een plan om drie 185 meter hoge windturbines te plaatsen. Ze zijn naar de Raad van State gestapt.

 • 3 Juni 2020 om 09:54

Terwijl Wim (75) boodschappen doet wordt zijn loopkruk gestolen in Zutphen

Wim Jolij wil graag zijn kruk terug. De gehandicapte Zutphenaar raakte het hulpstuk kwijt bij het desinfecteren van beide handen in de supermarkt.

 • 3 Juni 2020 om 08:25

Omwonenden vechten nog te bouwen windreuzen tussen Zutphen en Eefde aan bij Raad van State

Omwonenden van de nog te plaatsen windmolens langs het Twentekanaal tussen Zutphen en Eefde stellen dat zij geen serieuze inspraak hebben gehad bij een plan om drie 185 meter hoge windturbines te plaatsen. Ze stapten naar de Raad van State.

 • 3 Juni 2020 om 09:54

Provincie Gelderland verrast door stormloop op coronasubsidie, budget werd twee keer verhoogd

Provincie Gelderland is verrast door de stormloop op de Smart-regeling Covid-19. In een maand tijd kwamen er 361 aanvragen binnen voor deze coronasubsidie waarvan het totaalbedrag tussentijds tweemaal werd verhoogd tot 1,5 miljoen euro.

 • 3 Juni 2020 om 09:46

Verdwenen loopkruk kost gehandicapte Wim Jolij loopplezier

Wim Jolij wil graag zijn kruk terug. De gehandicapte Zutphenaar raakte het hulpstuk kwijt bij het desinfecteren van beide handen in de supermarkt.

 • 3 Juni 2020 om 08:25
❌