[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 28 Mei 2018de Stentor - Zutphen e.o.

Ed Nijpels: Het is idioot dat we voor 20 euro naar Barcelona kunnen vliegen

Ed Nijpels gaat het land in. De voorzitter van het Klimaatberaad wil horen wat mensen te zeggen hebben over klimaatverandering en energietransitie. Hij begint zijn reis vanavond in Zutphen. ,,Het is ondenkbaar dat het niet lukt.”

 • 28 Mei 2018 om 04:33
Gisteren β€” 27 Mei 2018de Stentor - Zutphen e.o.

Restaurant BioPizza in Zutphen mikt op opening halverwege september

Liefhebbers van biologisch bereide pizza's en andere gerechten kunnen vanaf medio september in Zutphen terecht in het nieuwe restaurant BioPizza. Dit is althans het streven van het BioToko-team dat achter het restaurantplan zit. Het biologisch restaurant komt aan het Groote Bolwerk 45 op de hoek van de Noorderhavenstraat.

 • 27 Mei 2018 om 12:22

Gemist? Krab maakt ommetje door centrum van Zwolle

Medewerkers van de dierenambulance kregen vorig weekend een opmerkelijke melding. Een krab was aan de wandel op de Zwolse Melkmarkt. Was het dier ontsnapt uit een restaurant of kwam het dier uit de Stadsgracht? Wij zullen het helaas nooit weten. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Maar er was meer bijzonder nieuws. Een overzicht:

 • 27 Mei 2018 om 10:01
Ouderde Stentor - Zutphen e.o.

Grondeigenaren N348: provincie ga niet onteigenen

Rinze en Jacob Oost, twee aanwonenden van de Zutphenseweg (N348) bij Eefde, doen in een brief aan Provinciale Staten van Gelderland een dringende oproep af te zien van een onteigeningsprocedure. Zij willen er in overleg met de provincie uit zien te komen.

 • 26 Mei 2018 om 13:27

Debuterende meiden ZVV De Hoven ongeslagen kampioen

In het eerste jaar dat zij op voetbal zitten, zijn de meiden onder de 11 jaar van ZVV De Hoven ongeslagen kampioen geworden. Zij deden dit met het duizelingwekkende doelsaldo van 99 doelpunten voor en slechts 9 tegen.

 • 26 Mei 2018 om 13:15

Hoe wordt het nieuwe coalitieakkoord in Zutphen onthaald?

De vier aanstaande coalitiepartners in Zutphen GroenLinks, PvdA, SP en VVD werken vanaf maandag aan de uitvoering van het onlangs gepresenteerde coalitieakkoord. Maar wat vinden anderen eigenlijk van de plannen?

 • 26 Mei 2018 om 11:42

De overval is 'uit' in Deventer, meer verbaal geweld in Zutphen

Deventer doet het beter dan vorig jaar in de jaarlijkse Misdaadmeter. De gemeente zakt van plek 52 naar plek 73 op de ranglijst van onveilige gemeenten.

 • 26 Mei 2018 om 10:38

Vliegende start voor openluchtbaden in de Achterhoek

Bij de openluchtzwembaden in deze regio wrijven zich bijna elke dag opnieuw in de handen als ze het weerbericht tot zich nemen. Vrijwel elke dag sinds de opening van de baden is het prachtig weer en dat leidt ertoe dat de baden veel gasten kunnen verwelkomen. De zwembaden in Almen, Gorssel, Laren, Vorden en Ruurlo hebben de afgelopen weken topdagen gehad.

 • 26 Mei 2018 om 10:00

Sportclub Lochem zoekt oud-leden voor knalfeestje'

De honderdjarige Sportclub Lochem houdt op zaterdag 23 juni als slotactiviteit een reünie waar leden en oud-leden welkom zijn. Maar omdat nogal wat vroegere leden over het land uitgewaaierd zijn, is de voetbalclub vooral op zoek om hen erop te wijzen dat er over een paar weken een ´knalfeestje´ is ter afsluiting van het jubileumjaar.

 • 26 Mei 2018 om 10:00

Hoe scoort jouw gemeente? Alle misdaadcijfers in kaart

Hoe veilig is het bij u in de buurt? De Misdaadmeter laat zien hoe uw gemeente ervoor staat.

 • 26 Mei 2018 om 06:00

β€˜Stank Doornberg Almen op warme dagen niet te harden’

Omwonenden van het Almense rubberafvalbedrijf Doornberg konden vrijdag hun oren niet geloven toen een gemeentewoordvoerder beweerde dat de stankoverlast van het rubberafval 'binnen de landelijke milieunormen' blijft.

 • 25 Mei 2018 om 17:30

Vloggers uit Laren en Gorssel finalist MojoFest Awards

Harmke Oudenampsen uit Laren en Marije Alma uit Gorssel maken samen kans op een MojoFest-award. Dat is een internationale prijs voor videojournalistiek die volgende week voor het eerst wordt uitgereikt in Ierland.

 • 25 Mei 2018 om 16:54

Eddy van Hijum opnieuw voorgedragen als lijsttrekker CDA bij provinciale verkiezingen

Politicus Eddy van Hijum is opnieuw voorgedragen als lijsttrekker van het CDA voor de komende provinciale statenverkiezingen.

 • 25 Mei 2018 om 16:12

Gemeenten: tarieven thuiszorg zijn reΓ«el

Gemeenten in deze regio die gebruik maken van thuiszorg van de failliete thuiszorgtak van Vérian Care & Clean, zeggen dat ze al reële tarieven betalen aan de zorgaanbieder. Met de eis van overnamekandidaat Ledeboer Investments dat gemeenten meer reële tarieven moeten gaan betalen, kunnen ze dan ook niet zoveel.

 • 25 Mei 2018 om 15:41

Weekendtips: De Nacht van Apeldoorn en kunst in Hattem

Het belooft schitterend lenteweer te worden dit weekend. Nog geen idee wat je kunt gaan doen? Wij hebben wat tips voor je!

 • 25 Mei 2018 om 14:45

Boek MH17 van Zwolse schrijver gepresenteerd

‘Voortleven’ heet het boek dat de Zwolse schrijver Harold de Haan heeft gemaakt met nabestaanden van de MH17-ramp. Het eerste exemplaar van het boek is vrijdagochtend door de Stichting Vliegramp MH17 en de Stichting Monument MH17 gepresenteerd.

 • 25 Mei 2018 om 14:15

In één dag over van gas op biomassa dankzij mobiele installatie uit Voorst

Een pluimveehouder in het Overijsselse Langeveen is de eerste die zijn stallen voortaan kan verwarmen met een mobiele biomassa-installatie die werkt op houtpellets. Energon uit Voorst en Bonhof uit Wilp-Achterhoek hebben dit concept samen uitgedokterd.

 • 25 Mei 2018 om 13:56

Harderwijker Marc Beek zes weken lang de 'Pedaalridder van Gelre'

Harderwijker Marc Beek (54) is woensdag aan een fietsavontuur begonnen waarbij hij de grenzen van het historische Hertogdom Gelre verkent. Dit betekent dat hij Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en zelfs een stukje Duitsland aandoet.

 • 25 Mei 2018 om 11:58

Fietsorkest en ontbijtje tijdens 'Fiets naar je Werk Dag' in Stedendriehoek

Op de fiets naar je werk met een fietsorkest in je kielzog en een ontbijtje onderweg. Het kan donderdag 31 mei in de regio Stedendriehoek, tijdens de landelijke 'Fiets naar je Werk Dag'.

 • 25 Mei 2018 om 11:44

Explosief gevonden op industrieterrein in Zutphen

Een explosief uit de Tweede Wereldoorlog is vanmorgen gevonden in Zutphen. De explosievenopruimingsdienst werd opgeroepen om het explosief te ruimen.

 • 25 Mei 2018 om 09:54
❌