[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 Augustus 2019de Stentor - Zutphen e.o.

Eikenprocessierups verdwenen? Welnee, Deventer en Lochem bestrijden nog volop

Het is nog helemaal niet gedaan met de overlast van de eikenprocessierups. Deventer gaat tot eind van deze maand door met de bestrijding van de rups, in Lochem loopt het bestrijdingsprogramma zelfs tot de herfst.

 • 19 Augustus 2019 om 20:02

Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van β€˜uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start

Na drie jaar van vooral praten gaat eind deze week dan daadwerkelijk de schop de grond in voor de aanleg van de vernieuwde mountainbike-route de Achterhoek. Komende vrijdag zullen vrijwilligers op de Kaleberg nabij Barchem de eerste werkzaamheden uitvoeren. Voorzitter Marcel Boereboom van de Stichting Mountainbike Achterhoek verwacht dat alles over drie jaar klaar zal moeten zijn.

 • 19 Augustus 2019 om 07:00

Aandacht voor de kleinste details in oude Zutphense huizen

Ze gingen wonen aan de Kuiperstraat en knapten liefdevol hun huis op. En dat lieten ze, met gepaste trots, aan het Wijnhuisfonds. Nu maken Marianne Poestkoke en Louis van Lieshout op het winnen van de tweejaarlijkse Paltsprijs.

 • 19 Augustus 2019 om 07:00
Gisteren β€” 18 Augustus 2019de Stentor - Zutphen e.o.

Gemist? Rutte bezoekt als eerste premier Lowlands, opgepakte PEC Zwolle-supporters weer vrij

Het regionale nieuws uit Oost-Nederland vandaag niet gevolgd? Geen probleem. Dit is het nieuws van zondag 18 augustus.

 • 18 Augustus 2019 om 21:59

Gemist? In Apeldoorn aangereden man overlijdt, Turbo Theo breekt record, gulle gever gevonden

De 26-jarige Mike ter Halle uit Apeldoorn overlijdt drie dagen nadat hij (vermoedelijk met opzet) is aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot., de 85-jarige Theo Ankoné uit Warnsveld verpulvert een wereldrecord en in Zwolle wordt na 24 jaar de gulle gever van een rood kinderfietsje teruggevonden.

 • 18 Augustus 2019 om 10:00

Koetsen bij kaarslicht in Zutphen

Komend weekend wordt in Zutphen de Nachtrit van Zutphen verreden. Zowel toeschouwers als deelnemers gaan terug in de tijd naar begin 1900, zeker als tegen 21uur meerdere verlichte authentieke aanspanningen de binnenstad binnenrijden.

 • 18 Augustus 2019 om 11:48

Gemist? In Apeldoorn aangereden jongen overlijdt, Turbo Theo breekt record, gulle gever gevonden

De 26-jarige Mike ter Halle uit Apeldoorn overlijdt drie dagen nadat hij (vermoedelijk met opzet) is aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot., de 85-jarige Theo Ankoné uit Warnsveld verpulvert een wereldrecord en in Zwolle wordt na 24 jaar de gulle gever van een rood kinderfietsje teruggevonden.

 • 18 Augustus 2019 om 10:00
Ouderde Stentor - Zutphen e.o.

Gemist? Coldcaseteam duikt in Deventer moordzaak, PEC-fans opgepakt na duel met Vitesse

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen probleem! Dit was het nieuws van zaterdag 17 augustus.

 • 17 Augustus 2019 om 22:00

β€˜Vaste klanten’ duiken de Berkel in Zutphen weer in

Een beetje gek ziet het er soms wel uit: mensen die zich schuil houden onder paraplu met daarnaast iemand in badkleding die op het punt staan de Berkel in te springen. Zo’n driehonderd mensen plonsden in Zutphen de rivier in. Misschien mogen ze volgend jaar ook wel weer de IJssel in.

 • 17 Augustus 2019 om 20:00

Hoe kunst van 1,6 miljoen in de versnipperaar ging

Honderden scheefgroeiende meidoorns moesten de N348 bij Zutphen sieren. Het Witte Lint, een revolutionair, nooit vertoond kunstproject mocht wat kosten: 1,6 miljoen euro. Tien jaar later staat er geen enkele boom meer. Wat ging er mis?

 • 17 Augustus 2019 om 16:00

Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’

 • 17 Augustus 2019 om 10:01

β€˜Ik was bijna hyperventilerend het ravijn in gereden’

Phaedra Werkhoven schrijft iedere zaterdag een column over wat haar bezighoudt.

 • 17 Augustus 2019 om 09:32

Ambities van Lochem om fietsstad te worden is β€˜belachelijk’

Lochem wil fietsstad 2020 worden. De gemeente heeft de ambitie uitgesproken om deze prijs in de wacht te slepen. Maar de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland noemt het streven ‘belachelijk’.

 • 17 Augustus 2019 om 08:00

Programmeur Mo Middag van het openluchttheater: β€˜Iedere Lochemer moet van tijd tot tijd in dit theater komen’

Het openluchttheater in Lochem wil weer knallen. Het theater raakte enigszins in het slop, maar de laatste jaren probeert de Stichting Openluchttheater de schwung er weer in te krijgen. Er mogen vier grote concerten per jaar worden gehouden. Dit jaar blijft het nog beperkt tot twee (De Dijk en de Edwin Evers Band) , maar vanaf volgend jaar zullen dat er zeker vier zijn, belooft bestuurslid/programmeur Mo Middag.

 • 17 Augustus 2019 om 08:00

Zorginstelling eist 100.000 euro van de gemeente Zutphen

Een dwangsom van 100.000 euro. Dat eist zorginstelling De Verborgen Kracht (DVK) van de gemeente Zutphen, nadat de gemeente cliënten niet goed doorstuurde. Gisteren stonden beide partijen hierover zonder succes tegenover elkaar in de rechtbank.

 • 17 Augustus 2019 om 06:00

Gemist? 87-jarige komt om bij ongeval. En: wiet moet weg in Hasselt, β€˜drama voor mijn zieke vrouw’

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van vrijdag 16 augustus.

 • 16 Augustus 2019 om 21:58

SLAM-dj Tom vindt nieuwe liefde en wielrenster Marijn dolt op het strand

Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Stentor Showbytes struinen we het web af voor de gekste, mooiste, allerliefste en opvallendste posts van onze eigen regionale sterren.

 • 16 Augustus 2019 om 17:30

Weekeindtips: slobberen, bloemen, jeu-de-boulen, blues en suikerbieten

Het weekeinde staat in deze regio bol van de evenementen. Met name muziekliefhebbers komen flink aan hun trekken, al wordt de jeu-de-boules beoefenaar zeker niet overgeslagen. Wij zetten een aantal uitgaanstips op een rij.

 • 16 Augustus 2019 om 14:59

Weekeindtips: slobberen, bloemen, jeu-de-boules ballen, blues en suikerbieten

Het weekeinde staat in deze regio bol van de evenementen. Met name muziekliefhebbers komen flink aan hun trekken, al wordt de jeu-de-boules beoefenaar zeker niet overgeslagen. Wij zetten een aantal uitgaanstips op een rij.

 • 16 Augustus 2019 om 14:59

Burgemeester trots op Turbo Theo (85): β€˜Geweldig wat je hebt gedaan voor Warnsveld!’

Burgemeester Annemieke Vermeulen is trots op de prestatie die wielrenner Theo Akoné (85) gisteravond heeft neergezet in Limburg. Hij verbeterde daar het werelduurrecord en gaf zijn woonplaats Warnsveld een nieuw record. De Warnsvelder wist het werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan in de leeftijdscategorie 80+ te verbeteren door 30,603 kilometer te rijden. Op video kreeg Theo behalve van de burgemeester ook van wielrenster Kirsten Wild de felicitaties toegestuurd.

 • 16 Augustus 2019 om 11:55
❌