[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019de Stentor - Zutphen e.o.

Gemist? Drukte bij Molukse rechtszaak tegen theater Apeldoorn, PEC β€˜helemaal klaar’ met besluit KNVB

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 18 april.

 • 18 April 2019 om 22:00

Woonbedrijf Ieder1 stelt onafhankelijk onderzoek in naar eigen renovaties in wijk Noordveen

Een onafhankelijk onderzoek naar de eigen renovatiewerkzaamheden en het tijdelijk terugdraaien van de huurverhoging. Nadat woonbedrijf Ieder1 eerder al erkende de renovatiewerkzaamheden in de wijk Noordveen achteraf gezien anders aangepakt te hebben, worden huurders nu ook tegemoet gekomen door het woonbedrijf.

 • 18 April 2019 om 19:00

Maatje Pieter en doorzetter Kim onderscheiden met de Brummense Bikkel

Kim Biezeman en Pieter Bolt uit Leuvenheim hebben de Brummense Bikkel, een jeugdlintje van de gemeente Brummen ontvangen. Zij kregen deze onderscheiding woensdagavond in hun woonplaats uitgereikt door wethouder Jolanda Pierik. Dit gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering van Leuvenheims Belang.

 • 18 April 2019 om 18:32

Zutphense baas van Universiteit Utrecht declareert 124.000 euro aan reiskosten

De voorzitter van de Universiteit Utrecht (UU), Anton Pijpers uit Zutphen, heeft vorig jaar voor ruim 124.000 euro reiskosten gemaakt. Het grootste deel daarvan was voor een dienstauto met chauffeur, staat in het declaratie-overzicht van de universiteit over 2018.

 • 18 April 2019 om 17:18

Smog-alert RIVM wegens paasvuren, eerst de Duitse daarna die in Oost-Nederland

Naar verwachting is er in heel Nederland vanaf zaterdag kans op smog door fijnstof. De luchtkwaliteit is daarbij ‘onvoldoende tot slecht’, waarschuwt het RIVM. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu schrijft de verwachte smog toe aan de vele paasvuren die eerst in Duitsland (zaterdag en zondag) en daarna in het oosten van Nederland (zondag en maandag) worden ontstoken.

 • 18 April 2019 om 16:28

Rechter velt binnen één dag oordeel over Molukse eis: herdenking in theater Orpheus in Apeldoorn

Vlaggen, muziek en getrommel bij de rechtbank in Zutphen. Onder massale belangstelling diende vanochtend de rechtszaak van de Molukse regering in ballingschap tegen theater Orpheus in Apeldoorn. De uitspraak volgt morgen.

 • 18 April 2019 om 11:00

Wapperende vlaggen en gezang: massale belangstelling voor Molukse rechtszaak tegen theater Apeldoorn

Vlaggen, muziek en getrommel bij de rechtbank in Zutphen. Onder massale belangstelling is vanochtend de rechtszaak van start gegaan van de Molukse regering in ballingschap tegen theater Orpheus in Apeldoorn.

 • 18 April 2019 om 11:00

Wat wil jij weten van minister-president Mark Rutte? Hij beantwoordt lezersvragen in De Ochtendshow to go

Altijd al een vraag willen stellen aan minister-president Mark Rutte? Grijp je kans: woensdag 24 april beantwoordt hij vragen van onder meer Stentor-lezers in het live programma De Ochtendshow to go.

 • 18 April 2019 om 12:27

Wapperende vlaggen en herrie: massale belangstelling voor Molukse rechtszaak tegen theater Apeldoorn

Vlaggen, muziek en veel geschreeuw bij de rechtbank in Zutphen. Onder massale belangstelling is vanochtend de rechtszaak van start gegaan van de Molukse regering in ballingschap tegen theater Orpheus in Apeldoorn.

 • 18 April 2019 om 11:00

Grote belangstelling voor de zaak RMS versus Orpheus in Zutphen

Bij de rechtbank in Zutphen is zojuist de rechtszaak begonnen van de RMS-regering tegen het theater Orpheus in Apeldoorn. De RMS-regering is het niet eens met het besluit dat ze op 25 april niet welkom is in theater Orpheus en wil dit alsnog afdwingen via de rechter.

 • 18 April 2019 om 11:00

Stint-fabrikant in Putten wacht tropenmaanden, maar belooft: β€˜Alle Stints dit jaar klaar’

Drieduizend Stints worden de komende maanden in Putten – en straks Nijkerk – omgebouwd. Zodat ze aan de nieuwe eisen voldoen en weer de weg op mogen. ,,Alle Stints zijn voor het einde van het jaar klaar”, belooft fabrikant Edwin Renzen.

 • 18 April 2019 om 10:00

Nieuwe politieauto in Overijssel en Gelderland: met 250 kilometer per uur achter de boeven aan

In de strijd tegen 'high impact crimes' en verkeershufters is de politie sinds kort uitgerust met een nieuw voertuig: een Audi A6 met een topsnelheid van ruim 250 kilometer per uur.

 • 18 April 2019 om 09:56

Nieuwe politieauto: met 250 kilometer per uur achter de boeven aan

In de strijd tegen 'high impact crimes' en verkeershufters is de politie sinds kort uitgerust met een nieuw voertuig: een Audi A6 met een topsnelheid van ruim 250 kilometer per uur.

 • 18 April 2019 om 09:56

Warnsvelders met hoofd bij wegwerken hoogspanningskabels, Zutphen zoekt nog geld

Het is technisch gezien mogelijk om bijna vier kilometer aan hoogspanningskabels in Zutphen onder de grond weg te werken. Eén probleem. Zutphen heeft geen geld om het eigen deel van dit miljoenenproject te financieren.

 • 18 April 2019 om 07:00

Afbouwen paasbulten is kostenpost voor organisaties

Alleen al in de gemeente Lochem is een streep gezet door tien paasvuren. De droogte maakt het te gevaarlijk, vindt de gemeente. De organisatoren van de paasvuren moeten binnen een week zorgen dat de paasbult verdwenen is. Maar hoe doen ze dat? En wat zijn de kosten? De gemeente is duidelijk: ,,Wij gaan niet meebetalen.’’

 • 18 April 2019 om 06:02
Ouderde Stentor - Zutphen e.o.

Gemist? Automobilist overlijdt in Zwolle en ons watergebruik groeit (te) snel

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van woensdag 17 april.

 • 17 April 2019 om 21:59

RIVM: paasvuren en andere vreugdevuren goed voor 1 procent van alle fijnstof

Paasvuren en andere vreugdevuren zorgen op jaarbasis voor 1 procent van alle fijnstofuitstoot in Nederland. Dit concludeert het RIVM op basis van gegevens uit 2017. Het is voor het eerst dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vreugdevuren heeft meegenomen op emissieregistratie.nl.

 • 17 April 2019 om 16:07

Gaan de paasvuren door of niet? Kijk hier hoe het zit in jouw gemeente

Het is een spannende tijd voor liefhebbers van paasvuren. Gaan ze door? Moeten ze kleiner? Gemeenten in de regio nemen wisselende besluiten. Tijd voor een overzicht.

 • 17 April 2019 om 15:06

Wordt jouw vereniging β€˜Club van het Jaar 2019’?

Ook dit jaar maakt iedere sport- of cultuurvereniging in Nederland kans op de titel ‘Club van het Jaar’. In deze officiële verkiezing, georganiseerd door de Stentor en partners, krijgen clubs een podium waarmee zij kunnen uitdragen hoe gaaf, bijzonder of uniek hun club is.

 • 17 April 2019 om 10:00

Wietbazen met kwekerijen in Deventer en Zutphen moeten bijna 17 miljoen terugbetalen

Drie Arnhemmers van 53, 49 en 42 jaar moeten ruim 16,7 miljoen euro illegale wietwinst terugbetalen. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag bepaald. Het Openbaar Ministerie had ruim 25 miljoen euro gevorderd. In totaal bestrafte de rechtbank afgelopen december 21 betrokkenen uit het zogeheten Fiorino-onderzoek. Zij kwamen uit Apeldoorn, Zutphen, Laag Zuthem, Arnhem, Duiven, Aalten en Doetinchem.

 • 17 April 2019 om 14:12
❌