[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 December 2018de Stentor - Zutphen e.o.

Eefdenaar (62) had geen schijn van kans bij woningbrand

In zijn door een brand verwoeste slaapkamer hebben brandweerlieden donderdagochtend rond half tien het levenloze lichaam van een 62-jarige man aangetroffen. Het slachtoffer woonde met zijn moeder (87) samen in de voorste woning van een twee-onder-eenkapper aan de Reeverdijk in het buitengebied van Eefde.

 • 14 December 2018 om 09:23

Zutphense Ainslie (16) kanaliseert zijn Asperger via zijn films

Ainslie Gilewski kreeg op zijn elfde de diagnose 'Asperger'. De jonge Zutphenaar worstelde lang met zijn autistische aandoening en zakte zelfs weg in een isolement: twee jaar lang speelde hij dag in dag uit gewelddadige games in zijn kamertje. Tot hij het filmen ontdekte.

 • 14 December 2018 om 07:00
Gisteren β€” 13 December 2018de Stentor - Zutphen e.o.

Mogelijk nieuw hoofdstuk voor bibliotheek Warnsveld

Er lijkt een oplossing in de maak te zijn voor het Warnsveldse dorpshuis ’t Warnshuus waar ook de bibliotheek deel van uitmaakt.

 • 13 December 2018 om 23:07

Gemist? Man komt om bij brand. En: politie belt bij 400 adressen aan vanwege illegaal vuurwerk

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van donderdag 13 december.

 • 13 December 2018 om 21:59

Het vriest: met deze tips krijg je je autoruiten snel ijsvrij!

De temperatuur duikt vannacht weer onder het vriespunt en dus is er een grote kans dat je morgenochtend je autoruiten moet krabben. Geen zin in lang krabben? Lees deze tips en bespaar jezelf een boel tijd, ergernis en een dikke boete.

 • 13 December 2018 om 20:00

Koninklijke waardering voor jubilerende molenaar Warnsveld

Molenaar Dirk-Jan Abelskamp (58) van molen Nooit Gedacht in Warnsveld is donderdag koninklijk onderscheiden voor zijn grote inzet als vrijwilliger voor molens en het molenbehoud.

 • 13 December 2018 om 19:09

Dode bij grote woningbrand in Eefde is 62-jarige zoon des huizes

Bij een grote woningbrand aan de Reeverdijk in het buitengebied van Eefde is een man om het leven gekomen. Hij is na de brand door de brandweer in het huis gevonden. De politie heeft zojuist bevestigd dat het gaat om een 62-jarige man die met zijn moeder in het huis woonde.

 • 13 December 2018 om 06:53

β€˜Rood is rood’: taakstraf geΓ«ist tegen Deventer brandweerman na dodelijke aanrijding

De brandweerman die vorige zomer op de Deventerweg - tussen Deventer en Epse - betrokken was bij een dodelijke aanrijding met een 51-jarige vrouw uit Zaltbommel, stond donderdag voor de rechter in Zwolle. Als het aan de officier van justitie in Zwolle ligt, krijgt de man een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van 18 maanden en een taakstraf van 180 uur.

 • 13 December 2018 om 10:16

Voorst kan opgelucht ademhalen: zonnepark in het dorp is van de baan

Opluchting aan de Rozemarijnstraat /Kamperfoeliestraat en Klarenbeekseweg in Voorst. Het zonnepark van twee hectare is van de baan. Pure Energie uit Enschede heeft de aanwonenden laten weten dat ze afziet van het plan.

 • 13 December 2018 om 15:00

Inbreker uit Zutphen die slag probeerde te slaan in Weerselo kan kerst buiten de cel vieren

Inbreker Cornelis V. (38) uit Zutphen viert de kerstdagen niet achter de tralies van de gevangenis in zijn woonplaats. De rechtbank in Almelo heeft zijn voorarrest donderdag geschorst. V. werd op 4 september dit jaar aangehouden nadat hij samen met een medeverdachte op heterdaad was betrapt bij een inbraak aan de Lemselosestraat net buiten de bebouwde kom van Weerselo. Een buurman had de bestelbus van de twee klemgezet en de politie ingeschakeld.

 • 13 December 2018 om 14:26

Live | Eis: voorwaardelijke rijontzegging en taakstraf voor brandweerman na dodelijke aanrijding

De brandweerman die vorige zomer op de Deventerweg - tussen Deventer en Epse - betrokken was bij een dodelijke aanrijding met een 51-jarige vrouw uit Zaltbommel, krijgt een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van 18 maanden en een taakstraf van 180 uur. Als het aan de officier van justitie in Zwolle ligt.

 • 13 December 2018 om 10:16

Bedrijf stopt met volgen wifi-signaal mobieltjes na waarschuwing

Meten is weten. Maar niet meer in tal van grote binnensteden. Het oprukkende systeem, waarbij passanten aan de hand van hun smartphone worden geteld, is uit de lucht. Toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens zegt dat het slechts bij hoge uitzondering mag.

 • 13 December 2018 om 13:19

Live | Eis: rijontzegging en taakstraf voor brandweerman na dodelijke aanrijding

De brandweerman die vorige zomer op de Deventerweg - tussen Deventer en Epse - betrokken was bij een dodelijke aanrijding met een 51-jarige vrouw uit Zaltbommel, krijgt een ontzegging van de rijbevoegdheid van 18 maanden en een taakstraf van 180 uur. Als het aan de officier van justitie in Zwolle ligt.

 • 13 December 2018 om 10:16

Live | Brandweerman na dodelijke aanrijding voor rechter

De brandweerman die vorige zomer op de Deventerweg - tussen Deventer en Epse - betrokken was bij een dodelijke aanrijding met een 51-jarige vrouw uit Zaltbommel, staat vanochtend voor de rechter in Zwolle.

 • 13 December 2018 om 10:16

Dode gevonden na grote woningbrand in Eefde

Bij een grote woningbrand aan de Reeverdijk in het buitengebied van Eefde is een man om het leven gekomen. Hij is na de brand door de brandweer in het huis gevonden.

 • 13 December 2018 om 06:53

Jonge ondernemers willen in Laren onder één dak

In het centrum van Laren moet een accommodatie komen voor jonge ondernemers. Ondernemers die nu nog vaak vanuit huis werken, zouden onder één dak moeten worden gebracht. Acht ondernemers hebben al toegezegd geïnteresseerd te zijn in een eventuele vestiging in zo’n ondernemershuis.

 • 13 December 2018 om 07:00

Wifi-tellingen in binnensteden Deventer, Apeldoorn en Zutphen stilgelegd

De bewegingen van bezoekers van tientallen van Nederlandse binnensteden worden niet meer ongevraagd via hun mobiele telefoon vastgelegd. Het gaat om onder meer Deventer, Zutphen, Apeldoorn, Arnhem, Groningen, Leeuwarden en Den Haag.

 • 13 December 2018 om 06:00
Ouderde Stentor - Zutphen e.o.

Gemist? Overlast door daklozen bij station Deventer, Apeldoorns gezin moet opnieuw eigen huis uit

Ben je niet toegekomen om het regionale nieuws uit Oost-Nederland te volgen? Geen zorgen! Wij hebben het belangrijkste nieuws van woensdag 12 december voor je op een rijtje gezet.

 • 12 December 2018 om 22:00

Zo zie je de grootste sterrenregen het best in eigen tuin

Op een donker plekje omhoog kijken; dat moet in de nacht van donderdag op vrijdag genoeg zijn om iets van de Geminiden te zien, de grootste sterrenregen van dit jaar in Nederland.

 • 12 December 2018 om 19:30

Voorst haalt opgelucht adem: straatverlichting langs Rijksstraatweg doet het (deels) weer

Inwoners van Voorst maakten zich de afgelopen periode zorgen over de veiligheid op de Rijksstraatweg. Wekenlang werkte de straatverlichting langs een gedeelte van de drukbereden provinciale weg niet. Dit betekende dat ook het zebrapad bij de nieuwe Coop niet verlicht was. De provincie meldde woensdagmiddag dat een aannemer het probleem heeft opgelost en dat de straatverlichting weer zou moeten werken. Maar dat bleek niet overal het geval.

 • 12 December 2018 om 16:26
❌