[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Januari 2018de Stentor - Zutphen e.o.

IndustriΓ«le Kring Lochem steunt bezwaarbrief tegen 60 km/u N348

Industriële Kring Lochem (IKL) ondersteunt de bezwaarbrief aan Gedeputeerde Staten van Bedrijvenkring Zutphen, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en VNO-NCW Stedendriehoek tegen een proef met snelheidsverlaging op de N348 tussen Gorssel en Eefde. IKL heeft de brief niet kunnen ondertekenen omdat die al was verstuurd.

 • 17 Januari 2018 om 09:50

Stamppot als haute cuisine voor Zutphense ouderen

Zo'n honderd ouderen uit de gemeente Zutphen mogen vanavond kosteloos aanschuiven voor 'briljante stamppot'. In de Burgerzaal aan de Lange Hofstraat serveren leden van Ronde Tafel 17 maaltijden die zijn bereid door koks van sterrestaurant 't Schulten Hues.

 • 17 Januari 2018 om 08:28
Gisteren β€” 16 Januari 2018de Stentor - Zutphen e.o.

Man vernielt glazen deur station Zutphen

De politie is op zoek naar een ongeveer 25-jarige man van 1.90 m. lengte. Hij heeft maandagmiddag om even na vier uur een glazen toegangsdeur van het station in Zutphen vernield.

 • 16 Januari 2018 om 18:45

Woning in Voorst gesloopt voor aan te leggen rondweg

In rap tempo wordt momenteel een woning aan de Rijksstraatweg in Voorst met de grond gelijkgemaakt. Deze door de provincie Gelderland aangekochte woning, moet wijken in verband met de dit jaar aan te leggen westelijke rondweg in Voorst.

 • 16 Januari 2018 om 14:24

Sneeuw op komst! Oost-Nederland morgen bedekt onder wit laagje

Inwoners van Oost-Nederland hebben morgenochtend grote kans een witte wereld tegemoet te kijken bij het openen van de gordijnen. Het is het gevolg van winterse buien die voor vanavond en vannacht worden voorspeld.

 • 16 Januari 2018 om 13:29

Stremming IJsselbrug Zutphen opgeheven

De IJsselbrug in Zutphen heeft vandaag gedurende enige uren te kampen gehad met een storing. Daardoor was trein- en scheepvaartverkeer onmogelijk. Om 12.49 u. kon ProRail melden dat de storing verholpen was.

 • 16 Januari 2018 om 10:19

Winterstorm vol twijfels: problematisch of huis-tuin-en-keukenstorm?

Dat Nederland donderdag te maken krijgt met een nieuwe winterstorm, zoveel is wel duidelijk. Maar wat dit betekent voor onze regio, daarover lopen de verwachtingen uiteen. Bij Weerplaza houden ze een slag om de arm: ,,Het kan een huis-tuin-en-keukenstormpje worden, maar het kan ook zo problematisch worden als op 3 januari, toen de ark bij Urk op drift raakte.’’

 • 16 Januari 2018 om 12:32

Geen verbod omstreden dodenexpositie

Burgemeester Annemieke Vermeulen staat niet te springen om de komst van de expositie Real Human Bodies naar Zutphen, maar ziet geen juridische middelen voor een verbod. De omstreden rondreizende tentoonstelling Real Human Bodies is van 19 tot en met 21 januari te zien in het DWK-gebouw aan de Leeuweriklaan.

 • 16 Januari 2018 om 12:23

IJsselbrug Zutphen gestremd: geen trein- en scheepvaartverkeer

De IJsselbrug in Zutphen kampt met een storing. Daardoor is trein- en scheepvaartverkeer op dit moment onmogelijk.

 • 16 Januari 2018 om 10:19

Straatverlichting valt vaker uit door (hoog)water

Het hoge water en alle regen die de laatste maanden is gevallen, zorgen er voor dat straatverlichting op grote schaal uitvalt. Vocht is slecht voor de lampen en de kabels die de lantaarnpalen van elektriciteit moeten voorzien.

 • 16 Januari 2018 om 05:00

Zwaarte en lichtheid in ode aan Leonard Cohen in Zutphen

9 november 2016 was een zwarte dag voor Marlies Claasen, Tom Klein, Ernest Beuving, Ariane Greep en Bas Steman. Niet alleen kwam tot hun leedwezen toen president Donald Trump aan de macht in de VS, ook hoorden ze op die dag dat hun muzikale held Leonard Cohen twee dagen eerder was overleden. Het vijftal besloot de handen ineen te slaan om een eerbetoon aan Cohen in elkaar te draaien. De voorstelling So Long Cohen beleeft op 25 januari haar première in het Zutphense Theater Hanzehof.

 • 16 Januari 2018 om 05:00

Fusie leidt mogelijk tot multifunctionele accommodatie in Vorden

De kans is aanwezig dat Vorden over enkele jaren een multifunctionele accommodatie krijgt, waar sport, educatie en cultuur samenkomen. De wens voor die accommodatie vloeit voort uit de op handen zijnde fusie in het vmbo-onderwijs tussen 't Beeckland (Vorden) en het Stedelijk (Zutphen).

 • 16 Januari 2018 om 05:00
Ouderde Stentor - Zutphen e.o.

Zutphens college door het stof om 'ufo' op gemeentehuis

Gemeenteraadsleden, wethouder René Sueters en burgemeester Annemieke Vermeulen waren het maandagavond over één ding roerend eens: er is heel veel misgegaan bij de vergunningverlening voor een nieuwe klimaatinstallatie op het dak van het gemeentehuis in Zutphen.

 • 15 Januari 2018 om 22:06

Zutphense wethouder wil 'geen vage stichting' van collega-wethouder

De Zutphense wethouder René Sueters (Burgerbelang) wil 'geen vage stichting' waarin de huishoudelijk hulpen worden ondergebracht. Dat schrijft Sueters in een bericht op Facebook.

 • 15 Januari 2018 om 21:06

RTL trekt onderzoek naar gevaarlijke wegen terug vanwege fouten

RTL Nieuws gaat het onderzoek naar gevaarlijke verkeerslocaties opnieuw doen vanwege fouten in de gehanteerde onderzoeksmethode. Volgens RTL kunnen de genoemde hoeveelheid ongelukken per locatie in werkelijkheid lager, maar ook hoger uitvallen.

 • 15 Januari 2018 om 15:59

Hoogzwangere vrouw slipt met auto en ramt boom in Lochem

Een hoogzwangere vrouw is vanmiddag met haar auto tegen een boom gereden in Lochem. De vrouw belandde in een slip op de Barchemseweg en ramde vervolgens met de zijkant van haar auto een boom.

 • 15 Januari 2018 om 16:35

Zwangere vrouw slipt met auto en ramt boom in Lochem

Een hoogzwangere vrouw is vanmiddag met haar auto tegen een boom gereden in Lochem. De vrouw belandde in een slip op de Barchemseweg en ramde vervolgens met de zijkant van haar auto een boom.

 • 15 Januari 2018 om 16:35

Dit zijn de gevaarlijkste wegen in de regio

De A28 bij Zwolle is een bron van ongelukken en ook op de Rijksweg A1 bij Deventer is het vaak raak. RTL Nieuws deed onderzoek naar de black spots in Nederland: dit zijn rotondes, kruispunten of wegdelen waar vaak ongelukken plaatsvinden. Op welke plekken in onze regio moet je extra uitkijken?

 • 15 Januari 2018 om 15:59

Zo overleef je deze Blue Monday

Blue Monday. De meest depressieve dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnall heeft deze dag in 2005 in het leven geroepen, met een zelfbedachte formule. De maandag in de derde week van januari maakt je depressief. Waarom? Omdat de feestdagen voorbij zijn. Omdat het weer grauw en grijs is. Omdat de goede voornemens mislukt zijn. En omdat het nog even duurt voordat we vakantie krijgen. Hier wat tips om deze dag door te komen.

 • 15 Januari 2018 om 11:03

Zo kom je deze Blue Monday door

Blue Monday. De meest depressieve dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnall heeft deze dag in 2005 in het leven geroepen, met een zelf bedachte formule. De maandag in de derde week van januari maakt je depressief. Waarom? Omdat de feestdagen voorbij zijn. Omdat het weer grauw en grijs is. Omdat de goede voornemens mislukt zijn. En omdat het nog even duurt voordat we vakantie krijgen. Hier wat tips om deze dag door te komen.

 • 15 Januari 2018 om 11:03
❌