[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019de Stentor - Zutphen e.o.

Gemist? Lichtwolken boven Kampen, verscheurd trouwboek in Putten, pulletjeswacht in Lelystad

De wolken boven Deventer, Kampen en Zwolle lichtten op, in de nacht van woensdag op donderdag. De Lochemse Plus-size blogster Hermina de Vries zette Olcay Gulsen op haar plek onder de hashgtag #wenermaaraan. En de ‘pulletjeswacht’ in Lelystad probeerde babyzwaantjes te beschermen tegen dieven.

 • 16 Juni 2019 om 10:01

Open dag sluis Eefde trekt veel publiek

Meer dan tweeduizend mensen hebben zaterdag een kijkje genomen bij de Sluis Eefde, waar een tweede sluiskolk wordt aangelegd. Met 2.150 bezoekers was de Sluis een van de best bezochte locaties, die dit weekend heeft meegedaan aan de landelijke Dag van de Bouw.

 • 16 Juni 2019 om 09:14

Auto crasht op N348 in Zutphen, bestuurder spoorloos

In Zutphen is afgelopen nacht op rondweg N348 een auto van de weg geraakt en zwaar beschadigd raakt. Dat gebeurde volgens ooggetuigen in een tunnel in de weg, ongeveer tussen de Pollaan en van der Cappelaan, en de bestuurder is vermoedelijk gevlucht.

 • 16 Juni 2019 om 09:04
Gisteren β€” 15 Juni 2019de Stentor - Zutphen e.o.

Gemist? Apeldoorner afgetuigd en zijn onze jongeren depressief?

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van zaterdag 15 juni.

 • 15 Juni 2019 om 22:00

Zutphens dweilorkest hoopt na zege Oranje ook aan te haken richting finale

De zege van de Oranje-dames op Kameroen maakte een toch al mooie dag voor het Zutphens dweilorkest 't Spul(t) vandaag in Valenciennes compleet. De Zutphenaren hopen dat ze op uitnodiging van de KNVB ook na de groepsfase er nog bij zijn in het kielzog van de Oranje Leeuwinnen in Frankrijk.

 • 15 Juni 2019 om 14:20

Wijk Waterkwartier en de binnenstad krijgen voorrang bij nieuwe investeringen in Zutphen

De binnenstad en de wijk Waterkwartier krijgen de komende jaren voorrang van de gemeente Zutphen. Zutphen heeft besloten in de bezuinigingsopgave die staat te wachten wel te investeren in beide wijken, die daarmee voorrang krijgen op andere Zutphense wijken.

 • 15 Juni 2019 om 17:30

Vordense MariΓ«lle fietst honderden kilometers om haar hartsvriendin Marije te gedenken

Wat ooit begon als een intieme gedenkrit voor haar hartsvriendin Marije Gudde, is uitgegroeid tot een grote fietstocht voor het goede doel. De Vordense Mariëlle Klein Brinke stond in 2015 aan de wieg van HeavensRide. Ze fietste toen op 29 juni - de sterfdag van Marije - samen met haar man Ferdy een kilometertje of 100 ter nagedachtenis aan Marije. Op vrijdag 28 juni rijdt de 36-jarige Vordense samen met enkele andere diehards 400 kilometer: van Vorden naar het Groningse Uithuizermeeden en weer terug. De opbrengst van de tocht gaat naar Hospice Zutphen.

 • 15 Juni 2019 om 17:30

Is het voor jongeren cool om depressief te zijn? β€˜Sommige kinderen hebben hun afscheidsbriefje al geschreven’

Wat is er aan de hand met het mentale welzijn van onze jongeren? Het aantal zelfmoorden onder hen neemt schrikbarend toe. Worden ze opgezweept door sociale media? En wat kun je als ouders doen?

 • 15 Juni 2019 om 16:00

Zutphens dweilorkest brengt de Franse stad Valenciennes in typische Oranje-sfeer

Hoe het momenteel in Valenciennes is bij het WK voetbal voor vrouwen? Fantastisch, laat Rick Verschure van het Zutphense dweilorkest ’t Spul(t) per telefoon weten vanuit Noord-Frankrijk.

 • 15 Juni 2019 om 14:20

Zutphens dweilorkest brengt Valenciennes al in Oranje-sfeer

Hoe het momenteel in Valenciennes is bij het WK voetbal voor vrouwen? Fantastisch, laat Rick Verschure van het Zutphense dweilorkest ’t Spul(t) per telefoon weten vanuit Noord-Frankrijk.

 • 15 Juni 2019 om 14:20

Paniek over PAS maar wat is β€˜programma aanpak stikstof’ nu eigenlijk?

Paniek in het kabinet nu de Raad van State een streep heeft gezet door het Nederlandse stikstofbeleid. De hoogste bestuursrechter verbood het zogeheten Programma Aanpak Stikstof (PAS), omdat het de natuur onvoldoende beschermt. Maar wat is het PAS nu precies? Vijf vragen en antwoorden over stikstofbeleid.

 • 15 Juni 2019 om 10:00

Eigen boek Zutphens talent (16) Sterre Koning

Sterre Koning (16) uit Zutphen brengt bij uitgeverij Kluitman een eigen boek uit: ‘STERRE. Waarom wachten tot je later groot bent?’.

 • 15 Juni 2019 om 08:55

β€˜Klagen over wifi-tellingen? Ik weet niet eens dat het gebeurt’

Deventer stopte na kritiek van de Autoriteit Persoonsgegevens dit jaar met zogeheten wifi-tellingen om de passantenstromen in kaart te brengen via de smartphones van burgers. De privacy zou in het geding zijn. Een half jaar later blijkt onderzoeksbureau CityTraffic deze tellingen gewoon uit te voeren in Deventer, Zutphen en Zwolle. Gemeentebesturen en het publiek weten van niets.

 • 15 Juni 2019 om 07:00
Ouderde Stentor - Zutphen e.o.

Gemist? Aanhouding in moordzaak Halil Erol en inval vanwege mestfraude in Oldebroek

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 14 juni.

 • 14 Juni 2019 om 21:59

Weekeindtips: hardlopen, muziek luisteren en β€˜machtige mannen middag’

Hardlopen, basketballen, touwtrekken. Het weekeinde staat in deze regio bol van de sportieve evenementen. Maar ook muziekliefhebbers komen volop aan hun trekken. Wij zetten een aantal uitgaanstips voor je op een rij:

 • 14 Juni 2019 om 15:00

Zomerfeesten Epse: dankzij gratis entree en scherpe focus net zoveel bezoekers als inwoners

Het weer is vooral op zaterdag nog wat instabiel, maar de organisatie van de Zomerfeesten in Epse denkt met een nieuwe formule toch een groots feestweekend neer te kunnen zetten.

 • 14 Juni 2019 om 18:30

Babynieuws voor PEC-speler Gustavo en influencer Joy hangt de vlag uit

Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Stentor Showbytes struinen we het web af voor de gekste, mooiste, allerliefste en opvallendste posts van onze eigen regionale sterren.

 • 14 Juni 2019 om 17:30

Mogelijk bemiddeling in Italiaanse familieoorlog tussen gezinnen uit Brummen en Eerbeek

Er volgt mogelijk toch een nieuwe bemiddelingspoging in een slepende, Italiaanse familieoorlog tussen twee gezinnen uit Brummen en Eerbeek. Dat bleek vrijdag voor de rechtbank in Zutphen waar de officier van justitie werkstraffen eiste tegen drie gezinsleden.

 • 14 Juni 2019 om 16:18

Licht op groen voor zonnepark Revelhorst in Zutphen

Zonnepark Revelhorst kan worden aangelegd in Zutphen. Tot vorige week kon beroep worden aangetekend tegen het bestemmingsplan bij de Raad van State en daarvan is geen gebruik gemaakt. Revelhorst wordt een zonnepark van ongeveer zeven hectare ten zuiden van de N314 en de Lansinkweg. Het gebied is nu nog in gebruik als landbouwgrond.

 • 14 Juni 2019 om 15:30
❌