[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Ouderde Stentor - Zutphen e.o.

Vitens waarschuwt voor extreem waterverbruik: β€˜Een dun straaltje water uit de kraan, dat willen we niet’

Het zwembadje tot de nok vol, na het zonnen een koude douche en ’s avonds nog even met de tuinslang langs de planten. Het is op warme dagen allemaal vanzelfsprekend in Nederland. Maar hoe lang nog? Het waterverbruik stijgt ieder jaar, terwijl iedere druppel schoon drinkwater energie kost. Vitens trekt aan de bel vanwege extreem waterverbruik. De Stentor volgde op de productielocatie in Zwolle de weg die ons drinkwater aflegt.

 • 23 Augustus 2019 om 07:23

Gemist? N50 dicht op β€˜zwarte zondag’ vanwege triathlon, celstraf voor topman Biodiesel Kampen

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van donderdag 22 augustus.

 • 22 Augustus 2019 om 22:00

Zutphense verliest auto via online platform aan β€˜notoire autodief’

Elma Strijks uit Zutphen kon haar auto tijdens haar vakantie best missen en verhuurde hem daarom via het online platform SnappCar. De huurder keerde echter niet meer terug met haar Volvo V70.

 • 22 Augustus 2019 om 19:22

Verdachte van afpersing in Vaassen en Zutphen mag cel uit om leven te beteren

De 26-jarige Ö.T. uit Grave mag zijn cel verlaten om te laten zien dat hij zijn leven kan beteren. Op 7 november moet hij nog wel voor de rechter verschijnen voor onder meer afpersingszaken in Vaassen en Zutphen.

 • 22 Augustus 2019 om 19:19

Warnsveldse warmtewimpel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

Vierenzeventig jaar en elf maanden stond het Nederlands warmterecord. In de tuin van de Warnsveldse huisarts Thate werd op 23 augustus 1944 38,6 graden gemeten. Reden voor een groots feest in het dorp, nu, 75 jaar later. Dat het record net voor de meet gesneuveld is doordat het in Gilze en Rijen vorige maand 40,7 graden werd, mag de pret niet drukken. Daags voor het feest is er commotie over totaal iets anders: is er iemand uit Gilze en Rijen die de warmtewimpel als symbolisch stokje in ontvangst wil nemen?

 • 22 Augustus 2019 om 16:02

Bob’s Kombucha wil vanuit Gorssel met zwammendrank Nederland veroveren

In Amerika is kombucha de gezondshype al ver voorbij. In de industrie rond de dubbelgefermenteerde theezwamdrank gaan honderden miljoenen om. Vanuit Gorssel wil Bob's Kombucha een klein graantje meepikken, maar dan wel in Nederland.

 • 22 Augustus 2019 om 11:03

Gemist? Omstreden megastal in MariΓ«nheem te koop gezet en wakeboarders scheuren door de grachten van Giethoorn

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van woensdag 21 augustus.

 • 21 Augustus 2019 om 21:59

Literair CafΓ© Zutphen moet levendige mix worden tussen β€˜licht’ en β€˜zwaar’

Vanaf september negen maanden lang, elke derde maandag van de maand in horeca-etablissement De Deur: Literair Café Zutphen. Volgens initiatiefnemer Hans Heesen - schrijver en artistiek directeur van Filmhuis Luxor - wordt het 'een levendige mix tussen lichte en zware literaire onderwerpen'. ,,We richten ons op lezers, niet op 'niet-lezers'.’’

 • 21 Augustus 2019 om 20:00

Luxor-directeur Hans Heesen genomineerd voor Louis Hartlooper Prijs

Hans Heesen, directeur van filmtheater Luxor in Zutphen, is genomineerd voor de prestigieuze Louis Hartlooper Prijs, een jaarlijkse prijs voor onderscheidende publicaties over cinema. Heesen ontvangt de nominatie voor zijn boek ‘Prikkelend in hoge mate. Een geschiedenis van de bioscopen in Zutphen.’

 • 21 Augustus 2019 om 13:46

Warnsveld geeft record-wimpel aan Gilze-Rijen

Warnsveld draagt het hitterecord van Nederland vrijdag formeel over aan de Brabantse gemeente Gilze-Rijen. Op die dag is het 75 jaar geleden dat de Warnsveldse huisarts Jan Thate voor het KNMI in zijn weerhut een temperatuur van 38,6 graden noteerde. Dat record bleef staan tot vorige maand, toen het in Gilze-Rijen 39,7 graden werd.

 • 21 Augustus 2019 om 12:20

Het wordt opnieuw bloedheet in Oost-Nederland, derde hittegolf in aantocht

Voor de derde keer deze zomer is kans op een regionale hittegolf. Vanaf morgen komt de temperatuur in een deel van Oost-Nederland dagelijks boven de 25 graden uit. Van zaterdag tot en met maandag kan het in het oosten 30 graden of meer worden. De kans op een regionale hittegolf is momenteel 60 procent.

 • 21 Augustus 2019 om 11:51

β€˜Informele’ havenmeester Sjef van Hoorn: β€˜Ga passantenhaven in Lochem opknappen in plaats van een nieuwe haven aan te leggen’

De passantenhaven in Lochem is in verval geraakt en er moet een nieuwe komen, vindt de gemeente. Toch meent Lochemer Sjef van Hoorn, die als vrijwilliger dagelijks te vinden is bij de haven, dat het opknappen van de huidige voorziening misschien een betere oplossing is. ,,Dit is een geweldige plek. Nergens zie je een haven zo dicht bij de stad.’’

 • 21 Augustus 2019 om 10:00

Gemist? We botsten steeds vaker op wild. En: twijfel over β€˜wietactie’ politie in Hasselt

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van dinsdag 20 augustus.

 • 20 Augustus 2019 om 21:59

Wie jat er toch steeds zeldzame emblemen van legerjassen uit de Tweede Wereldoorlog??

Voor de zoveelste keer werden in dumpzaak Militaria4You in Zutphen zeldzame emblemen uit de Tweede Wereldoorlog van een legerjas getrokken. De mannen, vermoedelijk vader en zoon, krijgen nog tot vrijdag de tijd om berouw voor hun zonden te tonen. Anders zet eigenaar Ruud van Nieuwenhoven de kraakheldere beelden van hun brutale diefstal online en gaat hij naar de politie.

 • 20 Augustus 2019 om 17:00

Waterstand in Salland weer op peil, alleen de Heuvelrug blijft nog te droog

Door de vele regenbuien van de afgelopen dagen is het grondwater in Salland weer naar een normaal niveau gestegen. Alleen op de hoger gelegen zandgronden van de Sallandse Heuvelrug is de situatie nog penibel.

 • 20 Augustus 2019 om 17:20

PvdD wil natuur in Gelderland aankopen door β€˜woudfunding’

Partij van de Dieren wil natuur aankopen van de provincie Gelderland en Staatsbosbeheer. Beide partijen veilen zo’n 400 hectare natuur en door middel van ‘woudfunding’ wil de politieke partij dat de natuur in goede handen terecht komt.

 • 20 Augustus 2019 om 14:47

Datalek bij provincie Overijssel: medewerker klikt op phishingmail

De e-mail van een medewerker van de provincie Overijssel is gehackt. De ‘digitale inbreker’ kreeg volgens de provincie geen toegang tot het netwerk van de provincie, alleen tot de webmail van de medewerker. Uit onderzoek blijkt dat de hacker waarschijnlijk geen gevoelige (persoons) gegevens heeft buitgemaakt.

 • 20 Augustus 2019 om 14:00

Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen

Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

 • 20 Augustus 2019 om 11:30

Afsluiting van Kapperallee in Eefde duurt nog weer langer; klus aan de Eefdesebrug uitgesteld

De werkzaamheden aan de Kapperalleen in Eefde duren nog langer dan gepland. Aanvankelijk zou de klus twaalf weken duren, dat werden er toen twintig weken en nu zal het karwei nog weer twee weken langer duren dan gepland. De weg over het Twentekanaal bij de sluis van Eefde zou op 6 september weer geopend worden.

 • 20 Augustus 2019 om 07:00

Bibliotheek Zutphen is met β€˜Groot Dictee’ in november middelpunt van taalminnend Nederland

Zutphen is op zaterdag 2 november voor even het middelpunt van taalminnend Nederland. Dan presenteert NPO Radio 1 in het programma De Taalstaat van 11.00 tot 13.00 uur vanuit de bibliotheek in de Broederenkerk live het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Twintig prominenten nemen het dan op tegen twintig luisteraars van De Taalstaat.

 • 20 Augustus 2019 om 06:30
❌