[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 September 2017de Stentor - Zutphen e.o.

Kamers op Kolkenstein in race voor Gouden Roos

Het pop-up museum Kamers op Kolkenstein in Terwolde staat op de short list van de Gouden Gelderse Roos. De Gouden Gelderse Roos is een prijs die uitgereikt wordt door Erfgoed Gelderland. Ook valt er een publieksprijs te winnen. Aan beide prijzen van Erfgoed Gelderland is een bedrag van 1.000 euro verbonden.

 • 22 September 2017 om 21:11

Kids rennen in Gorssel recordbedrag bij elkaar

De derde editie van de Rotary Kidsrun in Gorssel gaat de boeken in als recordloop. Nog nooit renden de kinderen van de drie basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse voor het goede doel zoveel geld bij elkaar als vanmiddag. 

 • 22 September 2017 om 20:26

Azc's open voor publiek: Van Syrische spelletjes tot kickboksen

Dansen met Syrische kinderen, hapjes uit verre landen proeven of verhalen horen over het leven op de vlucht. Je kunt het morgen allemaal doen. Dan openen verschillende azc's in Nederland namelijk de deuren voor het publiek. Zo ook de azc's in deze regio.

 • 22 September 2017 om 15:09

In deze gemeenten kregen vrouwen een bon voor wildplassen

Vrouwen mogen dan weinig plekken hebben waar ze in de nachtelijke uurtjes naar een openbaar toilet kunnen, niet veel dames gaan op de bon voor wildplassen: in 34 gemeenten in Nederland zijn vrouwen bekeurd. Bekijk op de kaart waar.

 • 22 September 2017 om 13:35

Weekendtips: Met je buren naar de Platenbeurs?

Het weekend staat weer voor de deur. Mocht je nog geen plannen hebben, dan ben je hier aan het goede adres. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje. 

 • 22 September 2017 om 13:16

Poll burendag: Is het 'oorlog' in jouw straat?

Buren heeft bijna iedereen in Nederland, tenzij je in een hutje op de hei woont. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Morgen is het Burendag in Nederland: de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

 • 22 September 2017 om 12:08

Gemeente Zutphen stelt bedrijf dat Noorderhaven inricht ultimatum

De gemeente Zutphen stelt het bedrijf Marimat een finaal ultimatum: over drie weken moet een loopbrug zijn geplaatst in de nieuwe jachthaven Noorderhaven. Is dit niet het geval, dan breekt de gemeente met de uitvoerder en mag een ander bedrijf de werkzaamheden afronden - op kosten van Marimat.

 • 22 September 2017 om 09:11
Ouderde Stentor - Zutphen e.o.

Geen stijging incidenten binnenstad Zutphen, wel zorgen

De politie heeft dit jaar niet meer incidenten geregistreerd in het uitgaansgebied van Zutphen dan de afgelopen jaren. Ook bij een vergelijking met steden als Winterswijk en Doetinchem wijkt het centrum van Zutphen niet in negatieve zin af, meldt Anton Jansen van politie Oost-Nederland. 

 • 21 September 2017 om 21:50

Politie nog te vaak te laat

Politie is in de meeste gemeentes vaak te laat is bij een spoedgeval, blijkt uit onderzoek. In de eerste helft van dit jaar was de politie gemiddeld in 85% van de gevallen binnen 15 minuten aanwezig, dit moet volgens de streefnorm 90% zijn. 

 • 21 September 2017 om 17:09

EOD vernietigt vrijdag bommen bij sluis Eefde

Tijdens werkzaamheden bij de sluis in Eefde zijn explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden: twee vliegtuigbommen van 500 pond.

 • 21 September 2017 om 15:00

Vrouw (36) gewond bij steekpartij in Zutphen, dader vlucht op scooter

Een 36-jarige vrouw uit Zutphen is vannacht in haar arm gestoken. Dat gebeurde in haar woonplaats op de J.P. Heijestraat. De nog onbekende dader ging er vervolgens vandoor op een scooter.

 • 21 September 2017 om 08:54

'Eerste fust bokbier' voor het eerst naar Zutphen

Het symbolische eerste vaatje bokbier van het seizoen wordt nu eens niet in de Randstad maar in Zutphen aangeslagen. Dat gebeurt op maandag 2 oktober, enkele dagen voordat in de Hanzestad de Nationale Bokbierdag plaatsvindt. 

 • 21 September 2017 om 05:49

Dader laffe beroving blijkt al in cel in Zutphen te zitten voor ander vergrijp

De politie denkt te weten wie er op 1 april een man heeft beroofd aan de Twekkelerbeekweg in Enschede. Een 24-jarige Enschedeër is maandag formeel aangehouden voor deze misdaad in het cellencomplex in Zutphen. 

 • 21 September 2017 om 07:52

Binnensteden leven op door blurring

Winkelgebieden leven op als retailzaken iets te eten of te drinken mogen aanbieden en horecazaken non-foodproducten kunnen verkopen. Dat blijkt uit een proef van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) met zogenoemde mengvormen - ook wel blurring genoemd.

 • 21 September 2017 om 06:00

Panden BΓΌhrmannUbbens Zutphen weer in gebruik

Oude tijden herleven in de voormalige panden van papiergroothandel BührmannUbbens op bedrijventerrein De Mars in Zutphen. 3PLogistics neemt bijna alle bedrijfsruimten aan de Pollaan weer in gebruik. Het bedrijf gaat de bedrijfsactiviteiten in palletopslag en –distributie flink uitbreiden en heeft straks ruimte voor 30.000 tot 40.000 pallets.

 • 21 September 2017 om 06:00

Koning opent vernieuwde Huis der Provincie in Arnhem

Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag in Arnhem het vernieuwde Huis der Provincie geopend. Hij deed dat in aanwezigheid van alle 54 burgemeesters van Gelderland, die allemaal een inwoner van hun gemeente hebben meegenomen. 

 • 20 September 2017 om 14:07

Koning opent vernieuwde Huis der Provincie van Gelderland

Koning Willem-Alexander opent vanmiddag het vernieuwde Huis der Provincie in Arnhem. Hij doet dat in aanwezigheid van alle 54 burgemeesters van Gelderland, die allen een inwoner uit hun gemeente hebben meegenomen. De koning zal met een aantal van hen spreken.

 • 20 September 2017 om 14:07

Waterschap denkt aan aankoop kunstwerken

Waterschap Vallei & Veluwe overweegt de vijf kunstwerken van de IJsselbiënnale op haar grondgebied aan te kopen. Het waterschap zegt de kosten van behoud van het kunstwerk af te wegen tegen hun rol in de voorlichting over de gevolgen van klimaatverandering, thema van de IJsselbiënnale en de kunstwerken.

 • 20 September 2017 om 06:00

Zutphen schildert Oude IJsselbrug op eigen initiatief af

In Zutphen is vandaag de eerste groep van in totaal 100 vrijwilligers begonnen met het afschilderen van de Oude IJsselbrug. De gemeente had het werk niet in de planning opgenomen, omdat het nog niet nodig was. Daarom was er nu geen geld voor beschikbaar gesteld. Na een oproep maken burgers een deel van het project nu in vier ploegen gedurende twee dagen af. Vervolgens hebben de professionals nog vier weken nodig om de hele brug geschilderd te krijgen.

 • 19 September 2017 om 17:02

Een keukentrapje blijkt heel handig op Prinsjesdag

Van mensen compleet in het oranje tot buitenlandse toeristen die vroegen waar de drukte vandaan kwam. Prinsjesdag zorgde voor een grote stroom van mensen richting Den Haag. Hieronder ook mensen uit deze regio, veel cameraploegen en nog meer politie.

 • 19 September 2017 om 16:37
❌