[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Augustus 2020de Stentor - Zutphen e.o.

Provincies teleurgesteld over verdeling van cultuursubsidie: β€˜Niet alleen in de Randstad worden mooie producties gemaakt’

De provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland zijn niet te spreken over de verdeling van de cultuursubsidie van het Rijk. Eerder deze week werd bekend dat geen enkel muziek- of theatergezelschap in Oost-Nederland de komende jaren subsidie krijgt van het Fonds Podiumkunsten. Bijna heel het budget - 21 miljoen euro - gaat naar de Randstad.

 • 6 Augustus 2020 om 19:21

Alleenstaanden op zoek naar een huis kunnen beter in het noorden dan in Oost-Nederland zijn

Ben je alleenstaand, heb je een gemiddeld inkomen en ben je op zoek naar een koopwoning in Oost-Nederland? Grote kans dat dat zoeken naar een speld in een hooiberg wordt. Het totaal aan beschikbare huizen voor deze groep is namelijk afgenomen.

 • 6 Augustus 2020 om 17:00

Celstraf en begeleiding voor tuinrukker (61) in Eefde en Warnsveld

Een 61-jarige man uit Eefde die meermalen bij twee vrouwen in Eefde en Warnsveld in de tuin voor het raam masturbeerde, waarbij hij een lampje richtte op zijn geslachtsdeel, is donderdag veroordeeld tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf en begeleiding.

 • 6 Augustus 2020 om 15:27

Man (20) krijgt taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor knokpartij in Zutphen die leidt tot botbreuken en studievertraging

Een 20-jarige man uit Zutphen is veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij een vechtpartij in diezelfde plaats, waarbij een plaatsgenoot ernstige verwondingen heeft opgelopen, een gebroken oogkas en neusbot, gebroken tand, een dichtzittend oog. R.S. krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en een taakstraf van 180 uur.

 • 6 Augustus 2020 om 15:16

Smogwaarschuwing, smogalarm: dit is de komende dagen wel en niet verstandig

Het wordt de komende week warm. Zo warm zelfs dat het RIVM voor in ieder geval donderdag en vrijdag een smogwaarschuwing heeft afgegeven. Met name op de Veluwe en ook in de Achterhoek is er een slechtere luchtkwaliteit. Wie weet volgt de daaropvolgende dagen, als het nog heter wordt en de luchtkwaliteit mogelijk verder verslechterd, een smogalarm. Kunnen we dan nog sporten? Of is het überhaupt stom om naar buiten te gaan? Zes vragen en antwoorden.

 • 6 Augustus 2020 om 15:00

Even naar de speeltuin is voor de ouders van Mees (11) en Valentijn (9) eigenlijk niet te doen (maar daar is nu een oplossing voor)

Het inclusieve Speelpark Ettegerpark op Noorderhaven in Zutphen is genomineerd voor de prijs Ruimtelijke Kwaliteit 2020 van Provincie Gelderland. De moeders van Mees (11) en Valentijn (9) leggen uit waarom het zo belangrijk is dat ook hun kinderen hier kunnen spelen: ,,Onze kinderen zijn vaak onzichtbaar. Je gaat niet makkelijk met ze op pad.”

 • 6 Augustus 2020 om 15:00

Nog twee minderjarigen opgepakt voor brandstichtingen in Zutphense wijk Leesten

Er zijn nog twee minderjarige jongens opgepakt op verdenking van brandstichting in de Zutphense wijk Leesten. Ze zijn allebei 17 jaar. Maandag werd al een 16-jarige jongen aangehouden.

 • 6 Augustus 2020 om 13:59

Drukte bij toeristische hotspots in regio, maar nog geen reden voor mondkapjesplicht

Een mondkapjesplicht in Nunspeet: vanwege de vele toeristen een serieuze optie voor burgemeester Breunis van de Weerd. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft echter de laatste stem en ziet er nu nog geen reden toe. Toeristische gemeenten in deze regio kijken wél reikhalzend uit naar wat het kabinet-Rutte vanavond zegt over de mondkapjesplicht.

 • 6 Augustus 2020 om 08:00

Bijna helft slachtoffers online criminaliteit ontevreden over politie: β€˜Dit is problematisch’

Van de mensen die slachtoffer worden van online criminaliteit doet slechts 13 procent aangifte bij de politie. Bijna de helft van deze slachtoffers is erg ontevreden over het contact met de politie. Die toont zich onverschillig.

 • 6 Augustus 2020 om 07:00
Gisteren β€” 5 Augustus 2020de Stentor - Zutphen e.o.

Gemist? Groep fietsende vrouwen geschept door tractor en sigarettendieven slaan tweemaal toe

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van woensdag 5 augustus.

 • 5 Augustus 2020 om 21:59

β€˜Is Vorden nu het nieuwe ooievaarsdorp?’ Tonny telt er 86

Toen Tonny Lenselink (69) zondagavond op zijn fiets stapte voor een tochtje door Vorden, zag hij tientallen ooievaars in het veld. ,,En toen ik omkeek zag ik er nog meer en nog meer.”

 • 5 Augustus 2020 om 17:42

Eerste recreatieplas op de Veluwe al afgesloten vanwege drukte op zomerse dag

Het zomerse weer leidt tot drukte bij recreatiegebieden in Oost-Nederland. Bij de Zandenplas in Nunspeet loopt het zo vol, dat de toegangsweg is afgesloten. Toch wordt er in de regio geen extreme drukte verwacht, zoals afgelopen vrijdag toen meerdere strandjes werden afgesloten. ,,Bezoekers zullen meer verspreid komen.”

 • 5 Augustus 2020 om 14:56

Zandenplas in Nunspeet dicht vanwege drukte, maar geen extreme toeloop bij strandjes in Oost-Nederland verwacht

Het zomerse weer leidt tot drukte bij recreatiegebieden in Oost-Nederland. Bij de Zandenplas in Nunspeet loopt het zo vol, dat de toegangsweg is afgesloten. Toch wordt er in de regio geen extreme drukte verwacht, zoals afgelopen vrijdag toen meerdere strandjes werden afgesloten. ,,Bezoekers zullen meer verspreid komen.”

 • 5 Augustus 2020 om 14:56

Boerderijwinkels in de lift door corona: β€˜Het is hier gigantisch druk’

Jong en oud, nieuwe of vaste klant, de boerderijwinkels zijn erg in trek. Al langer is er meer vraag naar lokale producten, maar door corona zijn veel mensen de supermarkten helemaal zat. Liever kiezen ze voor de aardappels of pruimen van de boer om de hoek.

 • 5 Augustus 2020 om 11:50

Derde kolos met luxe appartementen wordt eind dit jaar uit de grond gestampt in nieuwbouwgebied Zutphen

Bijna 150 appartementen, die 2,5 tot 9 ton kosten, worden vanaf eind dit jaar uit de grond gestampt in de Zutphense nieuwbouwwijk Noorderhaven. De verkoop van deze zogenaamde Kade Zuid is net gestart.

 • 5 Augustus 2020 om 10:50

Toch een rondje in de botsauto’s en zelfs een reuzenrad, Zutphen verplaatst de kermis deze zomer

Kinderen, gezinnen en andere kermisliefhebbers kunnen zich het eerste weekeinde van september toch uitleven op de kermis in Zutphen. In overleg met kermisexploitanten verplaatst de gemeente de kermis naar de parkeerplaats achter het politiebureau aan de Houtwal.

 • 5 Augustus 2020 om 09:30

Deze magere zomer een nieuw evenement in Zutphen, theater mag heel augustus naar buiten met Camping Hanzehof

Waar de deuren van Theater Hanzehof in de zomer normaal gesproken open blijven, breidt het theater in Zutphen deze maand juist uit. De Hanzehof heeft toestemming gekregen de hele maand augustus ook buiten de deur voorstellingen te mogen geven.

 • 5 Augustus 2020 om 09:08
Ouderde Stentor - Zutphen e.o.

Gemist? Explosie in Schalkhaar en 16-jarige opgepakt voor brandstichtingen in Zutphen

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van dinsdag 4 augustus.

 • 4 Augustus 2020 om 22:00

Burgemeester Deventer zet streep door duel GA Eagles-De Graafschap: β€˜Maar geen vooropgezet planβ€˜

De eerste thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles komend seizoen is van de baan. De gemeente Deventer heeft dinsdag een streep gezet door het treffen met De Graafschap. De veiligheid en openbare orde is in het geding.

 • 4 Augustus 2020 om 15:15

Burgemeester Deventer zet streep door duel GA Eagles-De Graafschap: β€˜Maar dit is geen vooropgezet planβ€˜

De eerste thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles komend seizoen is van de baan. De gemeente Deventer heeft dinsdag een streep gezet door het treffen met De Graafschap. De veiligheid en openbare orde is in het geding.

 • 4 Augustus 2020 om 15:15
❌