[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 27 Mei 2018de Stentor - Zwolle e.o.

Vriendschap boezemvrienden eindigt in drama

Dagenlang ligt het in stukken gesneden lichaam van de 38-jarige Deniz Guldogdu uit Zwolle in de kruipruimte van het huis van zijn boezemvriend. Die kameraad, Mark de G., doet alsof hij van niets weet. Hij helpt bij het zoeken en laat zijn zoontjes spelen in het huis waar hij zelf - zo zegt justitie - het lijk bewerkte. Dit is het verhaal van een bizar misdrijf in Zwolle-Zuid, waar het laatste woord nog niet over gesproken is.

 • 27 Mei 2018 om 18:14

Zwolse lopers halen bijna 63.000 euro op voor kankerbestrijding

Meer dan honderd kinderen deden vanmiddag mee aan de kinderloop tijdens het evenement SamenLoop voor Hoop in Zwolle. Ze hadden merkbaar last van de hitte, maar haalden samen ruim 2000 euro op voor KWF Kankerbestrijding.

 • 27 Mei 2018 om 14:54

PoΓ«tisch bordje moet Zwolse bloemenplukkers weren

Zwollenaar Wim Eikelboom doet verwoede pogingen om het wildplukken van veldbloemen tegen te gaan aan de rand van zijn stad. Want daar is onlangs gezaaid om bijen een handje te helpen. Maar ja, dan moeten we natuurlijk wel van al dat moois afblijven...

 • 27 Mei 2018 om 12:28

Gemist? Krab maakt ommetje door centrum van Zwolle

Medewerkers van de dierenambulance kregen vorig weekend een opmerkelijke melding. Een krab was aan de wandel op de Zwolse Melkmarkt. Was het dier ontsnapt uit een restaurant of kwam het dier uit de Stadsgracht? Wij zullen het helaas nooit weten. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Maar er was meer bijzonder nieuws. Een overzicht:

 • 27 Mei 2018 om 10:01

Zwolse theaters verkopen op één dag 27.000 kaartjes

Het nieuwe theaterseizoen is nog niet begonnen, maar De Spiegel en Odeon in Zwolle hebben gisteren al 27.000 kaartjes verkocht. Dat is 25 procent meer dan vorig jaar. De voorstellingen van Jochem Myjer en Guus Meeuwis zijn zo goed als uitverkocht.

 • 27 Mei 2018 om 09:24

Koffer van Zwolse verpleegkundige verlicht waken bij stervende patiΓ«nt

Pepermunt, een puzzelboekje en een boek om herinneringen in te schrijven. Het zijn enkele van de spullen in de 'waakkoffer' die Joyce de Vries samenstelde.

 • 27 Mei 2018 om 06:01

Koffer van Zwolse verpleegkundige maakt waken bij stervende patiΓ«nt aangenamer

Pepermunt, een puzzelboekje en een boek om herinneringen in te schrijven. Het zijn enkele van de spullen in de 'waakkoffer' die Joyce de Vries samenstelde.

 • 27 Mei 2018 om 06:01
Ouderde Stentor - Zwolle e.o.

De grond onder het Kamperlijntje? Niemand die eraan dacht

ProRail begon er niet over, de opdrachtgevers dachten er niet aan en de aannemer voerde het werk zonder vragen uit. Aan grondversteviging werd niet gedaan, is de bizarre conclusie bij de miljoenenblunder rond de Kamperlijn.

 • 26 Mei 2018 om 17:57

De grond onder het Kamperlijntje? Er was gewoon niemand die eraan dacht

ProRail begon er niet over, de opdrachtgevers dachten er niet aan en de aannemer voerde het werk zonder vragen uit. Aan grondversteviging werd niet gedaan, is de bizarre conclusie bij de miljoenenblunder rond de Kamperlijn.

 • 26 Mei 2018 om 17:57

Advies Zwolse ondernemers: winkels mogen Γ‘lle zondagmiddagen open

Winkeliers in Zwolle mogen voortaan zelf bepalen of hun zaak op zondagmiddag van 13 tot 18 uur open is. Dat moet dan niet alleen voor de binnenstad gelden, maar voor heel de gemeente. Dat is het voorstel van ondernemersvereniging Citycentrum aan het nieuwe gemeentebestuur.

 • 26 Mei 2018 om 15:50

Drankrijder haalt vriend op bij politie Zwolle: zelf ook bekeuring

Een 30-jarige Amsterdammer is vanochtend vroeg op de bon geslingerd omdat hij met te veel drank op achter het stuur zat in Zwolle. Hij viel door de mand toen-ie een 39-jarige vriend kwam ophalen bij het politiebureau, die vannacht eveneens was betrapt op rijden onder invloed van alcohol.

 • 26 Mei 2018 om 14:19

Fietsersbond Zwolle mist 'uitvoerkracht' in nieuw collegeakkoord

De Fietsersbond Zwolle heeft gemengde gevoelens over het nieuwe coalitieakkoord. Het nieuwe gemeentebestuur wil graag dat Zwolle een fietsstad blijft, maar echte knopen worden er nog niet doorgehakt. De stad verdient beter, vindt voorzitter Edwin Koster. Hij mist 'uitvoerkracht'.

 • 26 Mei 2018 om 13:41

Politie Zwolle: wie herkent zijn kratje bier?

De politie in Zwolle heeft aan de Veerallee meerdere kratjes bier gevonden die mogelijk zijn gestolen. Wie zijn kratje herkent, kan de politie bellen...

 • 26 Mei 2018 om 10:24

Politie Zwolle zoekt getuigen van mishandeling op kermis

Bij de kermis op de Turfmarkt in Zwolle is vrijdagavond iemand mishandeld, meldt de politie. Agenten zijn op zoek naar ooggetuigen.

 • 26 Mei 2018 om 10:14

Werkgevers over coalitieakkoord Zwolle: richting goed, tempo omhoog!

Werkgeversorganisatie VNO-NCW is gelukkig met het nieuwe coalitieakkkoord van de gemeente Zwolle waarin grote investeringen in de arbeidsmarkt worden aangekondigd. Toch betwijfelt regiovoorzitter Laurens de Lange of er voldoende geld op tafel komt om de problemen echt op te lossen. Bovendien mag het tempo wel wat omhoog.

 • 26 Mei 2018 om 09:35

Student brengt 250 jongeren bijeen voor concert in Zwolle

Vierdejaars student Jasper van der Deen van het conservatorium ArtEZ in Zwolle heeft een bijzonder concert georganiseerd; op donderdag 14 juni komen 250 jongeren bij elkaar voor een eenmalig optreden in theater De Spiegel.

 • 26 Mei 2018 om 08:43

Hoe scoort jouw gemeente? Alle misdaadcijfers in kaart

Hoe veilig is het bij u in de buurt? De Misdaadmeter laat zien hoe uw gemeente ervoor staat.

 • 26 Mei 2018 om 06:00

Zwolse singer-songwriter Bertolf zet zijn doodsangsten om in muziek

Ineens stond hij doodsangsten uit op het podium. Die angsten hebben de weg gevonden naar een nieuwe plaat. ,,Muziek schrijven is als een soort therapie. Mijn liedjes zijn daarom ook altijd persoonlijk’’, zegt de Zwolse singer-songwriter Bertolf Lentink (37).

 • 26 Mei 2018 om 07:00

Misdaadmeter: Zwolle tikkie veiliger (maar Staphorst wint)

Zwolle mag dan stijgen op de lijst 'veilige gemeenten'' op de jaarlijkse Misdaadmeter: in Dalfsen en Staphorst is het nog altijd een stuk veiliger dan in de provinciehoofdstad

 • 26 Mei 2018 om 06:00

Margreet Overmeen-Bakhuis (D66) verlaat PS Overijssel

Margreet Overmeen-Bakhuis vertrekt uit de Provinciale Staten van Overijssel. Dat heeft de fractievoorzitter van D66 vrijdag bekendgemaakt. De politica uit Wierden is in beeld als beoogd wethouder van de gemeente Hellendoorn.

 • 25 Mei 2018 om 18:10
❌