[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 December 2018de Stentor - Zwolle e.o.

Zwolse theaters sluiten roerig seizoen af met kleine plus

De Zwolse theaters hebben het afgelopen seizoen afgesloten met een kleine plus van 32.000 euro. Dit blijkt uit de jaarrekening van de organisatie waar De Spiegel en Odeon onder vallen.

 • 14 December 2018 om 07:12

Vooral inwoners Flevoland willen soepelere hypotheekregels

Bijna de helft van de inwoners van Flevoland wil dat de hypotheekregels versoepeld worden, zodat mensen een hogere lening af kunnen sluiten. In Overijssel en Gelderland ziet de helft van de inwoners daar juist helemaal niets in. Dat blijkt uit een onderzoek van Kieskompas in opdracht van LocalFocus.

 • 14 December 2018 om 07:00

Kinderen met een beperking treden op in Hedon: β€˜Gehandicapten kunnen ook wat’

Er staat een heel bijzondere groep muzikanten op de planning van het Zwolse poppodium Hedon: Art Heroes. Deze groep bestaat uit 70 leerlingen van De Twijn. Leerlingen met een verstandelijke of lichamelijke beperking die een gezamenlijke passie hebben gevonden: muziek.

 • 14 December 2018 om 06:00
Gisteren β€” 13 December 2018de Stentor - Zwolle e.o.

Erepenning voor Zwollenaren Rico, Sticks en Typhoon

Rico, Sticks en Typhoon hebben donderdagavond de Zwolse Erepenning gekregen van burgemeester Henk Jan Meijer. De rappers worden zo bedankt voor hun bijzondere verdiensten als muzikale ambassadeurs van Zwolle. Het trio werd verrast tijdens het afscheidsoptreden van Rico & Sticks in Hedon.

 • 13 December 2018 om 22:27

Gemist? Man komt om bij brand. En: politie belt bij 400 adressen aan vanwege illegaal vuurwerk

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van donderdag 13 december.

 • 13 December 2018 om 21:59

Het vriest: met deze tips krijg je je autoruiten snel ijsvrij!

De temperatuur duikt vannacht weer onder het vriespunt en dus is er een grote kans dat je morgenochtend je autoruiten moet krabben. Geen zin in lang krabben? Lees deze tips en bespaar jezelf een boel tijd, ergernis en een dikke boete.

 • 13 December 2018 om 20:00

Uitgekookt winnaar β€˜Ondernemer van het jaar’

Johan van Marle van het bedrijf Uitgekookt uit IJsselmuiden is uitgeroepen tot ‘Ondernemer van het jaar’ tijdens het Regio Zwolle Congres. Annelies Maas-Kortenhorst en Roland Kortenhorst-Maas van het bedrijf Medical Precision zijn winnaar in de categorie Starter van het Jaar.

 • 13 December 2018 om 16:59

Medical Precision winnaar β€˜Starter van het jaar’

Annelies Maas-Kortenhorst en Roland Kortenhorst-Maas van het bedrijf Medical Precision zijn winnaar in de categorie Starter van het Jaar tijdens het Regio Zwolle Congres. Het bedrijf uit Zwolle heeft, samen met een aantal ziekenhuizen, een nieuw markering-systeem ontwikkeld dat nauwelijks voelbaar is voor de patiënt.

 • 13 December 2018 om 16:59

Ergerniseiken in Zwolle blijven na achttien jaar discussie toch staan

De 26 eiken in Westenholte die al achttien jaar voor overlast zorgen, blijven staan. Drie jaar geleden besloot de gemeente Zwolle om de bomen te vellen, maar na jarenlang gekonkel zette de rechter hier in november een streep door. Daar legt de gemeente zich nu bij neer.

 • 13 December 2018 om 16:09

β€˜Kentekenregistratie Zwolle werkt, mogelijk meer pollers weg’

Het invoeren van kentekenregistratie op de plaats van pollers (verzinkbare paaltjes) werkt goed tegen sluipverkeer. Dit blijkt uit een test in de Zwolse Kerkstraat. Mogelijk verdwijnen meer pollers uit de stad.

 • 13 December 2018 om 14:47

Vrouw beroofd van handtas in Zwolle

Een vrouw in Zwolle is donderdagmorgen beroofd van haar handtas. Dat gebeurde op de kruising van de Meeuwenlaan met de Veemarkt.

 • 13 December 2018 om 13:47

Dutch Oktoberfest strijkt neer in Zwolle: wel speciaal bier, geen stamtafels

Het populaire Dutch Oktoberfest komt naar Zwolle. Het bier- en muziekfestijn trekt in Ahoy Rotterdam jaarlijks 11.000 bezoekers en strijkt zaterdag 5 oktober voor het eerst neer in de IJsselhallen.

 • 13 December 2018 om 13:33

Politie bezoekt 400 adressen op zoek naar illegaal vuurwerk

De politie bezoekt 400 adressen in Oost-Nederland op zoek naar illegaal vuurwerk. Vanuit die plekken zijn via Poolse webshops illegale explosieven besteld. ,,Oost Nederland is daarmee helaas een absolute koploper in het land”, zegt vuurwerkcoördinator van de politie Oost Nederland, Jos Lummen.

 • 13 December 2018 om 12:01

Zwolse dichter schrijft ode aan voormalige IJsselcentrale

De sloop van de voormalige IJsselcentrale levert niet alleen fraaie foto’s op, maar ook poëzie. De Zwolse dichter Peter de Ruiter liet zich tijdens een fietstocht inspireren door de vergane glorie en stuurde zijn verzen naar de redactie van de Stentor.

 • 13 December 2018 om 10:06

Zwolse populieren worden Zwolse klompen

De gekapte populieren van de Schellerenkweg in Zwolle krijgen een bijzondere bestemming: het worden klompen. Houtverwerker Binthout is op zoek geweest naar de beste klompenmaker voor de klus en heeft die gevonden in Winterswijk.

 • 13 December 2018 om 10:00

Grootste voetbalclub van Zwolle smeekt om veilige oversteek

Moet er dan eerst iets verschrikkelijks gebeuren? Voorzitter Harro Velthuis van voetbalclub SVI wil dat de gemeente de oversteek bij ’t sportpark in Zwolle-Zuid veiliger maakt. Maar hij vangt steeds bot.

 • 13 December 2018 om 09:04

Twee slachtoffers na ongeluk op Ceintuurbaan Zwolle

Bij een kop-staartaanrijding tussen drie voertuigen op de Ceintuurbaan in Zwolle zijn vanmorgen twee gewonden gevallen.

 • 13 December 2018 om 09:03

Knarrenhof blijkt nieuwe Zwolse trekpleister

Minister Kajsa Ollongren bracht gisteren een werkbezoek aan de Knarrenhof in Zwolle. Zij is bepaald niet de eerste hoogwaardigheidsbekleder die het ouderenproject van dichtbij wil bekijken. Vanwaar dit hoge aaibaarheidsgehalte?

 • 13 December 2018 om 08:58

Zwolse herinneringsboom staat voor leven na de dood

Een tastbare herinnering aan een moment of persoon. Dat is het idee achter de herinneringsbomen die door Zwolle Groenstad twee keer per jaar worden geplant. ,,Een mooie herinnering, waar ik ook naartoe kan’’, zegt Jan Driessen. Hij plantte gisteren een van de dertien nieuwe eiken bij het Westerveldse Bos. Ter nagedachtenis aan zijn zoon Michael, die afgelopen zomer door een bedrijfsongeval overleed. ,,Het voelt goed om dit te doen.”

 • 13 December 2018 om 08:54

Code geel voor hele regio: pas op voor gladheid

Het KNMI heeft voor het hele land, behalve de provincie Groningen, code geel afgegeven in verband met de kans op gladheid.

 • 13 December 2018 om 07:44
❌