[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 26 Mei 2020de Stentor - Zwolle e.o.

Minder auto's in de binnenstad: coronacrisis brengt jaren oude afspraak in Zwolle in een stroomversnelling

De auto de stad uit en meer ruimte voor het terras. Een nobel initiatief van de VVD in Zwolle in deze coronacrisis. Maar: dit werd twee jaar geleden al opgenomen in het coalitieakkoord dat de partij samen met GroenLinks, ChristenUnie en Swollwacht sloot. ,,Fijn dat de VVD door corona het licht ook heeft gezien’’, zegt Sylvana Rikkert van GroenLinks.

 • 26 Mei 2020 om 06:09
Gisteren β€” 25 Mei 2020de Stentor - Zwolle e.o.

Gemist? Een wonder als er dit jaar een Dickensfestijn komt en geweldslachtoffer Andrew kan dader in de ogen kijken

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van maandag 25 mei.

 • 25 Mei 2020 om 21:58

Moeten er meer vuurwerkvrije zones komen in Zwolle?

De vrijwillig vuurwerkvrije straat komt niet terug in Zwolle. Volgens de gemeente was er niet genoeg belangstelling. Wél komt er een onderzoek naar het instellen van verplicht vuurwerkvrije zones.

 • 25 Mei 2020 om 19:00

Brandbrief na dood Hardenbergse machinist: vakbond wil snellere aanpak onbewaakte overwegen

Onbewaakte overwegen moeten met nog meer haast worden opgeheven of beveiligd. Dat schrijft de vakbond voor treinmachinisten en conducteurs VVMC in een brandbrief naar aanleiding van het tragische ongeval bij Hooghalen, waarbij vrijdagmiddag een 58-jarige machinist uit Hardenberg verongelukte en enkele passagiers gewond raakten.

 • 25 Mei 2020 om 17:43

Bezoek ontvangen in ziekenhuizen: verscherping in Harderwijk, versoepeling in Deventer

Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk heeft de bezoekregeling opnieuw aangescherpt omdat recent enkele medewerkers en patiënten positief zijn getest op het coronavirus. In Deventer daarentegen wordt de bezoekregeling juist verruimd.

 • 25 Mei 2020 om 16:30

Vijf gemiste wedstrijden: coronacrisis raakt ook Supportersclub PEC Zwolle financieel

Terwijl de seizoenkaarten voor PEC Zwolle met duizenden tegelijk worden verlengd, hoopt ook Supportersclub PEC Zwolle op trouw vanuit de bijna drieduizend leden. Door onzekerheid bij sponsoren en vijf gemiste thuiswedstrijden in het supportershome wordt de vereniging hard geraakt.

 • 25 Mei 2020 om 16:07

Geschorst directielid Keolis om β€˜fraude’ is bestuurslid Heracles: β€˜Van eigenbelang is geen sprake’

De geschorste kopstukken bij streekvervoerder Keolis zijn directeur Richard Bruns uit Wierden en zijn collega Marcel Melissen, die verantwoordelijk is voor het rijdende materieel van Keolis. Het tweetal zou een rol hebben gespeeld bij de mogelijk frauduleuze wijze waarop een gewonnen mega-aanbesteding tot stand kwam.

 • 25 Mei 2020 om 15:15

Ruim 500 mensen in Overijssel vroegen gesponsorde technische opleiding van 1000 tot 2500 euro aan

Een groep van 560 mensen in Overijssel heeft zich de afgelopen twee jaar gemeld om in aanmerking te komen voor een opleiding in de techniekbranche. Op deze manier konden zij hun kennis uitbreiden of zichzelf omscholen. Volgens de provincie Overijssel is het aantal aanmeldingen hoger dan vooraf werd verwacht.

 • 25 Mei 2020 om 15:13

DJ Wietze de Jager uit Zwolle maakt opvoedpodcast: Zo word je een superouder

Jarenlang woonde hij in Amsterdam, maar radio-dj en tv-presentator Wietze de Jager (31) is sinds vorig zomer terug naar z’n roots in Zwolle. Samen met zijn vrouw Lieke heeft hij drie kinderen. Voor Stichting Red een Kind uit zijn stad maakte hij de podcast ‘Hoe word ik een superouder?’

 • 25 Mei 2020 om 09:31

Fietsende vrouw (65) in Leeuwarden loopt hoofdwond op na aanrijding met automobilist uit Zwolle

Een 26-jarige automobilist uit Zwolle is betrokken geweest bij een ongeluk in Leeuwarden. Hierbij raakte een 65-jarige vrouw uit de Friese stad gewond aan haar hoofd, meldt de politie.

 • 25 Mei 2020 om 07:49

Facelift Zwols winkelcentrum Holtenbroek brengt hopelijk meer sfeer: β€˜Plein met stenen en fietsen’

Meer groen, meer zitplekken en betere infrastructuur. Dat wil de gemeente Zwolle bereiken met de opknapbeurt van winkelcentrum Holtenbroek. Ondernemers en klanten hopen op meer gezelligheid. ,,Het is een plein met stenen en fietsen’’.

 • 25 Mei 2020 om 07:00
Ouderde Stentor - Zwolle e.o.

PEC stunt: voetbaljuweel Rav van den Berg (15) blijft in Zwolle, al azen topclubs als Ajax en PSV op hem

PEC is er in geslaagd Rav van den Berg uit handen te houden van topclubs in binnen- en buitenland. Het 15-jarige kroonjuweel van de academie heeft zijn eerste contract bij de Zwolse eredivisionist getekend.

 • 24 Mei 2020 om 23:08

Gemist? Bewoners brandflat Apeldoorn ontzet. En: β€˜liegen’ om als winnaar uit de bus te komen

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zondag 24 mei.

 • 24 Mei 2020 om 21:59

Duwtje in de rug voor jongeren in Zwolle met ideeΓ«n over corona-samenleving

Zijn er jongerenorganisaties in Zwolle met ideeën over de 1,5 metersamenleving? De plaatselijke politiek wil graag helpen met het uitwerken daarvan.

 • 24 Mei 2020 om 19:30

Deventer verkeersbureau roept werkgevers op: blijf ook na corona-uitbraak thuiswerken

Blijf ook na de coronacrisis thuiswerken. Dat is de dringende oproep van verkeersbureau Goudappel Coffeng uit Deventer, dé autoriteit op het gebied van mobiliteit. Op dit moment is het 20-25 procent rustiger op de Nederlandse snelwegen en dat is genoeg om het fileprobleem in ons land te beteugelen.

 • 24 Mei 2020 om 18:13

Wéér valt een man een jong meisje lastig in Zwolle, politie neemt het β€˜zeer serieus’

De politie in Zwolle is opnieuw op zoek naar een man die een jong meisje heeft lastiggevallen. Dit gebeurde zaterdagmiddag in de wijk AA-Landen. ,,We nemen dit zeer serieus’’, zegt een woordvoerder.

 • 24 Mei 2020 om 15:19

Expert over β€˜fraude’ bij mega-aanbesteding Keolis: β€˜Dit is liegen tegen de provincie’

Een mega-aanbesteding voor busvervoer in onze regio, vorig jaar gewonnen door vervoerder Keolis, is mogelijk op frauduleuze wijze tot stand gekomen. Er zouden geheime afspraken zijn gemaakt met Chinese bedrijven bij de aankoop van 300 elektrische bussen. Aanbestedingsexpert Wouter Stolwijk vermoedt grote gevolgen: ‘Er is gelogen tegen de provincie’.

 • 24 Mei 2020 om 15:00

A28 tussen Wezep en 't Harde eindelijk weer open na ravage door ongeluk

De A28 tussen Wezep en ‘t Harde is weer vrijgegeven. De weg was er urenlang dicht vanwege een diesellekkage na een ongeval met een vrachtwagen. De chauffeur raakte een auto met daarin een man, vrouw en kind.

 • 24 Mei 2020 om 09:42

Man (51) uit Brabant verongelukt na aanrijding met trein in Wezep

Een 51-jarige man uit de gemeente Heeze-Leende is zondagmorgen dodelijk verongelukt in Wezep toen hij werd geschept door een trein. Het treinverkeer tussen Zwolle en 't Harde lag enige tijd stil na het ongeluk.

 • 24 Mei 2020 om 09:22

Man (51) uit Brabant dodelijk verongelukt na aanrijding met trein in Wezep

Een 51-jarige man uit de gemeente Heeze-Leende is zondagmorgen dodelijk verongelukt in Wezep toen hij werd geschept door een trein. Het treinverkeer tussen Zwolle en 't Harde lag enige tijd stil na het ongeluk.

 • 24 Mei 2020 om 09:22
❌