[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 16 Januari 2018de Stentor - Zwolle e.o.

Carpoolproject in Zwolle voorlopig geflopt

Het moest de verkeersdrukte en CO2-uitstoot bestrijden, maar in plaats daarvan is het project Carpoollega, dat carpoolen in Zwolle en Twente aantrekkelijker moet maken, vooralsnog redelijk geflopt. De pilot trok slechts ‘rond de tien’ inschrijvingen in anderhalve maand tijd.

 • 16 Januari 2018 om 18:44

Oud spoorgebouw bij station Zwolle wordt bierbrouwerij

Zwollenaar Roland van Ark (53) start een bierbrouwerij in een oud NS-gebouw aan de Westerlaan in Zwolle. De eigenaar van bedrijf Bohemean verwacht hier over pakweg 1,5 maand te gaan brouwen.

 • 16 Januari 2018 om 18:00

Ridderspoor en Veldboeket blijven jaar langer open

De openbare basischolen Ridderspoor in Westenholte en Veldboeket in de Pierik in Zwolle blijven een jaar langer open. Dat meldde onderwijswethouder Jan Brink zojuist in een persbijeenkomst.

 • 16 Januari 2018 om 16:07

Bodemonderzoek Kamperlijn vannacht begonnen

Een speciale wagon die door spoorbeheerder ProRail wordt ingezet gaat vanaf deze week 's nachts de lijn Zwolle-Kampen op om de stevigheid van de bodem te onderzoeken. Dat is afgelopen nacht gebeurd en wordt in de nacht van donderdag op vrijdag herhaald.

 • 16 Januari 2018 om 14:17

Deze vijftien bijzondere bruidsfoto's uit de regio maken kans op een award

Een waardevolle herinnering aan de mooiste dag van je leven. Dat is wat een goede bruidsfoto dient te zijn. Elf fotografen uit onze regio hebben die opdracht zó goed vertaald in een bijzonder beeld, dat ze zijn genomineerd voor de jaarlijkse Bruidsfoto & Film Award.

 • 16 Januari 2018 om 14:56

Zwolle gaat strijd aan met essentaksterfte

In Zwolle worden tot maart 1.500 essen gekapt. Ze zijn aangetast door de essentaksterfte. Takken kunnen door deze bomenziekte afvallen, wat gevaar voor de omgeving oplevert. Het gaat om de grootste kap-operatie die de stad ooit heeft gekend.

 • 16 Januari 2018 om 14:20

IntermeZZo uit Zwolle zoekt bergbeklimmers

IntermeZZo, het Zwolse nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten, zoekt mensen die de Franse berg Mont Ventoux mee op willen. Lopend of fietsend, als team IntermeZZo. Naar boven, net als anderen die zich betrokken voelen bij de ziekte kanker.

 • 16 Januari 2018 om 14:08

Sneeuw op komst! Oost-Nederland morgen bedekt onder wit laagje

Inwoners van Oost-Nederland hebben morgenochtend grote kans een witte wereld tegemoet te kijken bij het openen van de gordijnen. Het is het gevolg van winterse buien die voor vanavond en vannacht worden voorspeld.

 • 16 Januari 2018 om 13:29

Winterstorm vol twijfels: problematisch of huis-tuin-en-keukenstorm?

Dat Nederland donderdag te maken krijgt met een nieuwe winterstorm, zoveel is wel duidelijk. Maar wat dit betekent voor onze regio, daarover lopen de verwachtingen uiteen. Bij Weerplaza houden ze een slag om de arm: ,,Het kan een huis-tuin-en-keukenstormpje worden, maar het kan ook zo problematisch worden als op 3 januari, toen de ark bij Urk op drift raakte.’’

 • 16 Januari 2018 om 12:32

Herbouw van brandpand Diezerkade nog ver weg

Volop activiteit, gisteren bij het begin december door brand verwoeste woon-winkelpand aan de Diezerkade in Zwolle. Met een kraan werden spullen uit het huis gehaald.

 • 16 Januari 2018 om 10:51

De IJsseldijk is lek: β€˜Moeten we niet een rubberboot aanschaffen?’

De IJsseldijk tussen Deventer en Zwolle is op veel plaatsen lek, volgens het waterschap. Om een watersnoodramp te voorkomen, wordt de dijk voor 190 miljoen euro verstevigd. Het is de grootste dijkrenovatie op dit traject in 50 vijftig jaar. ,,Ik zei laatst tegen mijn vriend: moeten we niet een rubberboot aanschaffen voor als het misgaat?”

 • 16 Januari 2018 om 09:48

De IJsseldijk tussen Zwolle en Deventer is lek

De dijk langs de IJssel is tussen Deventer en Zwolle op zeker tien plaatsen lek. Waterschap Drents Overijsselse Delta werkt aan een ingrijpend verbeteringsplan, dat zeker 190 miljoen euro gaat kosten.

 • 16 Januari 2018 om 06:00

Verkeersinfarct rond Zwolle na meerdere ongelukken op A28

Ongelukken bij Wezep en Staphorst hebben vanmorgen in de ochtendspits voor een chaos rond Zwolle gezorgd. Automobilisten stonden in files die tot een lengtes van 10 km groeiden. De stagnatie had ook gevolgen voor het verkeer op de A50, zodat daar op een gegeven moment een file van Heerde tot Hattemerbroek stond.

 • 16 Januari 2018 om 07:50

Files door ongelukken op A28

Het verkeer op de A28 heeft te maken met oponthoud tussen knooppunt Lankhorst en Zwolle Noord. De oorzaak is een ongeluk met een bus. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Bij Nieuwleusen zijn twee rijstroken dicht. Rond half 8 was de file 12 kilometer lang.

 • 16 Januari 2018 om 07:50

File door ongeluk met bus op A28

Het verkeer op de A28 heeft te maken met oponthoud tussen knooppunt Lankhorst en Zwolle Noord. De oorzaak is een ongeluk met een bus. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Bij Nieuwleusen zijn twee rijstroken dicht. Rond half 8 was de file 12 kilometer lang.

 • 16 Januari 2018 om 07:50

Aanpak lekke IJsseldijk tussen Zwolle en Deventer kost zeker 190 miljoen

De dijk langs de IJssel is tussen Deventer en Zwolle op zeker tien plaatsen lek. Waterschap Drents Overijsselse Delta werkt aan een ingrijpend verbeteringsplan, dat zeker 190 miljoen euro gaat kosten.

 • 16 Januari 2018 om 06:00

Straatverlichting valt vaker uit door (hoog)water

Het hoge water en alle regen die de laatste maanden is gevallen, zorgen er voor dat straatverlichting op grote schaal uitvalt. Vocht is slecht voor de lampen en de kabels die de lantaarnpalen van elektriciteit moeten voorzien.

 • 16 Januari 2018 om 05:00
Ouderde Stentor - Zwolle e.o.

RTL trekt onderzoek naar gevaarlijke wegen terug vanwege fouten

RTL Nieuws gaat het onderzoek naar gevaarlijke verkeerslocaties opnieuw doen vanwege fouten in de gehanteerde onderzoeksmethode. Volgens RTL kunnen de genoemde hoeveelheid ongelukken per locatie in werkelijkheid lager, maar ook hoger uitvallen.

 • 15 Januari 2018 om 15:59

Supporters GA Eagles krijgen boete voor vernielen treindeur in Zwolle

Het was dolle boel in de trein die op zondagavond 22 mei 2016 vanuit Deventer op punt stond te vertrekken. Alleen de trein ging niet, omdat Go Ahead aanhangers een deur hebben vernield, die daardoor niet meer dicht kon. Twee supporters zijn maandag voor openlijke geweldpleging veroordeeld tot een boete van vijfhonderd euro.

 • 15 Januari 2018 om 12:17

Waterschap zet rioolzand om in cement en bakstenen

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaat rioolzand gebruiken voor de productie van bijvoorbeeld bouwmaterialen, cement of bakstenen. Het gaat om zand dat via de riolering in de rioolwaterzuiveringen terechtkomt.

 • 15 Januari 2018 om 19:01
❌