[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019de Stentor - Zwolle e.o.

Gemist? Lichtwolken boven Kampen, verscheurd trouwboek in Putten, pulletjeswacht in Lelystad

De wolken boven Deventer, Kampen en Zwolle lichtten op, in de nacht van woensdag op donderdag. De Lochemse Plus-size blogster Hermina de Vries zette Olcay Gulsen op haar plek onder de hashgtag #wenermaaraan. En de ‘pulletjeswacht’ in Lelystad probeerde babyzwaantjes te beschermen tegen dieven.

 • 16 Juni 2019 om 10:01

Politie maakt einde aan illegale feesten in Westerveldse bos in Zwolle

De politie in Zwolle heeft afgelopen nacht de handen vol gehad aan illegale feesten aan de rand van de stad.

 • 16 Juni 2019 om 08:47

Zwolse arts start landelijk onderzoek naar omvang β€˜stamceltoerisme’

Een landelijke inventarisatie moet in beeld brengen hoeveel Nederlanders in het buitenland een stamceltransplantatie ondergaan, hoe het hen daarna vergaat en hoe de nazorg beter kan. De Zwolse arts Ellen Kramer leidt dit onderzoek namens de Werkgroep Stamcellaboratoria Nederland.

 • 16 Juni 2019 om 07:00
Gisteren β€” 15 Juni 2019de Stentor - Zwolle e.o.

Prins Pieter-Christiaan prijst publiek na lopen Zwolse Halve Marathon, maar heeft ook een verbeterpuntje

Voor het eerst kende de Zwolse Halve Marathon zaterdagavond een deelnemer uit de koninklijke familie. Prins Pieter-Christiaan, zoon van prinses Margriet van Pieter van Vollenhoven deed zo’n anderhalf uur over de 21 kilometer. Hij is na de finish algauw weer bij adem.

 • 15 Juni 2019 om 23:29

Gemist? Apeldoorner afgetuigd en zijn onze jongeren depressief?

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van zaterdag 15 juni.

 • 15 Juni 2019 om 22:00

Zwolse Halve Marathon weer één groot feest

Een stralende zon, een heerlijke temperatuur, goedgemutste lopers en toeschouwers en opzwepende muziek. Het Zwolse Halve Marathon Festival is zaterdag onder prima omstandigheden van start gegaan.

 • 15 Juni 2019 om 21:50

Is het voor jongeren cool om depressief te zijn? β€˜Sommige kinderen hebben hun afscheidsbriefje al geschreven’

Wat is er aan de hand met het mentale welzijn van onze jongeren? Het aantal zelfmoorden onder hen neemt schrikbarend toe. Worden ze opgezweept door sociale media? En wat kun je als ouders doen?

 • 15 Juni 2019 om 16:00

Zwolse bijbel voor de helft klaar: β€˜Ik voelde van alles’

Ze zijn nu ruim over de helft. Zeker achthonderd mensen hebben al meegeschreven aan de Zwolse bijbel. Gisteren is ’t project in Academiehuis Grote Kerk afgerond. Maar het schrijven gaat door...

 • 15 Juni 2019 om 15:00

CDA Zwolle wil bushalte bij station Stadshagen

Als het treinstation in Stadshagen straks definitief open gaat, moeten treinreizigers daar op buslijn 1 kunnen overstappen. De dichtstbijzijnde halte ligt nu op 400 meter van het station en dat is veel te ver, vindt het CDA in Zwolle. Het college moet met de provincie (die over het busvervoer gaat) in overleg, zegt de fractie.

 • 15 Juni 2019 om 12:58

Zwolle houdt hart vast voor nieuwe miljoenentegenvaller

Het opknappen van het stationsgebied in Zwolle is een project dat in de stad zijn weerga niet kent. Sinds deze week hangen er echter donkere wolken boven dit paradepaardje van de gemeente. ,,‘Daar gaat weer een paar miljoen’, was mijn eerste gedachte.’’

 • 15 Juni 2019 om 11:35

Vreugde in Regio Zwolle door bredere sluizen Afsluitdijk, maar op de voordelen is het nog jΓ‘ren wachten

Euforie in de regio rondom het IJsselmeer. De sluizen in de Afsluitdijk worden verbreed, waardoor grotere schepen naar Flevoland, Kampen en Vollenhove kunnen komen. Het leidt tot miljoeneninvesteringen door bedrijven en levert duizenden banen op. ,,Door de lange termijn beseffen mensen de impact niet.”

 • 15 Juni 2019 om 11:29

Fietser gewond bij botsing met auto in Zwolle-Zuid

Bij een ongeluk op de kruising tussen Burgemeester de Vos van Steenwijklaan met de Landsheerlaan in Zwolle-Zuid is vanmorgen een fietser gewond geraakt.

 • 15 Juni 2019 om 11:17

Gerrit Holstege is conciΓ«rge van het jaar in Zwolle

Gerrit Holstege van OBS De Springplank in Zwolle is vrijdag uitgeroepen tot de Zwolse Conciërge van het Jaar 2019. De verkiezing is een initiatief van D66 in Zwolle, om het onderwijsondersteunend personeel meer waardering te geven.

 • 15 Juni 2019 om 10:09

Paniek over PAS maar wat is β€˜programma aanpak stikstof’ nu eigenlijk?

Paniek in het kabinet nu de Raad van State een streep heeft gezet door het Nederlandse stikstofbeleid. De hoogste bestuursrechter verbood het zogeheten Programma Aanpak Stikstof (PAS), omdat het de natuur onvoldoende beschermt. Maar wat is het PAS nu precies? Vijf vragen en antwoorden over stikstofbeleid.

 • 15 Juni 2019 om 10:00

Zwollenaar raakt drugs en bromfiets kwijt na derde keer rijden zonder rijbewijs

Hardleers is een understatement voor de 18-jarige Zwollenaar die maar liefst drie keer voor het zelfde vergrijp - rijden zonder rijbewijs - werd bekeurd door de politie. De derde keer had hij ook nog eens harddrugs op zak.

 • 15 Juni 2019 om 08:35

Dankzij Loes is hoge nood tijdens Zwolse Halve Marathon geen probleem meer

Het ziet blauw van de Dixies op het parcours van de Zwolse Halve Marathon. Om de vijfhonderd meter staat zo'n mobiel toilet, al dan niet in gezelschap van een plaszuil. Loes Burgmeijer (64) loopt om een exemplaar heen langs de Wethouder Alferinklaan. ,,Ziet er goed uit hè", glimt ze.

 • 15 Juni 2019 om 08:00

β€˜Klagen over wifi-tellingen? Ik weet niet eens dat het gebeurt’

Deventer stopte na kritiek van de Autoriteit Persoonsgegevens dit jaar met zogeheten wifi-tellingen om de passantenstromen in kaart te brengen via de smartphones van burgers. De privacy zou in het geding zijn. Een half jaar later blijkt onderzoeksbureau CityTraffic deze tellingen gewoon uit te voeren in Deventer, Zutphen en Zwolle. Gemeentebesturen en het publiek weten van niets.

 • 15 Juni 2019 om 07:00

Gemeente Zwolle kortwiekt Klokkengieterlaan: helft bomen weg

De gemeente Zwolle heeft de knoop doorgehakt: grofweg de helft van alle bomen in de Klokkengieterlaan in Stadshagen gaan tegen de vlakte. De straat is tot op het bot verdeeld over de voorgenomen kap, zo blijkt uit een eerdere enquête.

 • 15 Juni 2019 om 06:12
Ouderde Stentor - Zwolle e.o.

Hiphoplegende Grandmaster Flash naar Hedon Zwolle

De legendarische Grandmaster Flash komt op donderdag 28 november voor een optreden naar het Zwolse poppodium Hedon. De 61-jarige Joseph Saddler, zoals zijn echte naam luidt, is één van de grootste pioniers van hiphopmuziek. Met zijn groep The Furious Five scoorde hij in 1982 de iconische hit ‘The Message’.

 • 14 Juni 2019 om 22:22
❌