[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019de Stentor - Zwolle e.o.

Gemist? Drukte bij Molukse rechtszaak tegen theater Apeldoorn, PEC β€˜helemaal klaar’ met besluit KNVB

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 18 april.

 • 18 April 2019 om 22:00

PvdA Overijssel stapt per direct uit coalitie-overleg vanwege standpunten Forum

De PvdA gaat in Overijssel niet met Forum voor Democratie in zee. De partij stapt uit de onderhandelingen voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten in de provincie. ‘In de vele gesprekken die we voerden met onze partijgenoten en met inwoners van ons prachtige Overijssel voelen we dat de zorgen over een mogelijke samenwerking met FvD erg groot zijn. Te groot’, meldt de partij in een persbericht.

 • 18 April 2019 om 19:46

PEC Zwolle baalt van verplaatsing speelronde: β€˜Wij zijn hier helemaal klaar mee’

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser is niet te spreken over de verplaatsing van de 33ste speelronde van de eredivisie naar woensdag 15 mei. ,,Als we anticiperen op incidenten, wordt het bij voorbaat een ramp.”

 • 18 April 2019 om 17:29

Wethouder Zwolle in gesprek met cafΓ© The Livingroom en klagende buurman over ban op livemuziek

Wethouder William Dogger van Zwolle gaat in gesprek met café The Livingroom en de buurman die last heeft van de muziek in het café. Vorige week werd duidelijk dat het café moet stoppen met versterkte livemuziek als gevolg van de aanhoudende klachten. De kwestie zorgde voor veel opschudding binnen ‘muzikaal’ Zwolle. Het café staat te koop.

 • 18 April 2019 om 17:32

PEC Zwolle baalt van nieuwe verplaatsing: β€˜Wij zijn hier helemaal klaar mee’

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser is niet te spreken over de verplaatsing van de 33ste speelronde van de eredivisie naar woensdag 15 mei. ,,Als we anticiperen op incidenten, wordt het bij voorbaat een ramp.”

 • 18 April 2019 om 17:29

Smog-alert RIVM wegens paasvuren, eerst de Duitse daarna die in Oost-Nederland

Naar verwachting is er in heel Nederland vanaf zaterdag kans op smog door fijnstof. De luchtkwaliteit is daarbij ‘onvoldoende tot slecht’, waarschuwt het RIVM. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu schrijft de verwachte smog toe aan de vele paasvuren die eerst in Duitsland (zaterdag en zondag) en daarna in het oosten van Nederland (zondag en maandag) worden ontstoken.

 • 18 April 2019 om 16:28

Megazandbak komende zomer in centrum van Zwolle en Deventer

Een levensgrote zandbak staat komende zomer enkele weken in het centrum van Zwolle en Deventer. De steden doen mee aan het evenement ‘Sand in the City’. Kinderen kunnen spelen in het zand en er zijn ook tal van andere activiteiten.

 • 18 April 2019 om 16:07

Geplaagde Zwolse ganzenfamilie emigreert naar Drenthe

De gehavende groep ganzen aan de Katerdijk en Blaloweg in Zwolle gaat verhuizen. In opdracht van de gemeente mogen ze naar een speciale ganzenopvang in Drenthe. De organisatie Hofganzen komt ze op woensdag 24 april ophalen.

 • 18 April 2019 om 14:20

Wat wil jij weten van minister-president Mark Rutte? Hij beantwoordt lezersvragen in De Ochtendshow to go

Altijd al een vraag willen stellen aan minister-president Mark Rutte? Grijp je kans: woensdag 24 april beantwoordt hij vragen van onder meer Stentor-lezers in het live programma De Ochtendshow to go.

 • 18 April 2019 om 12:27

Er liggen plannen voor dit braakliggende terrein in Zwolle, maar komt het daarmee echt goed?

Dit is de hoek Langenholterweg/Schoolstraat in Zwolle. Een stukje stad dat in dertig jaar tijd aangevreten is door stilstand, brand en besluiteloosheid. Er komt een nieuw plan aan, maar is daarmee de wederopbouw écht aanstaande?

 • 17 April 2019 om 11:30

Buurtboerderij Ramshorst in Zwolle moet stoppen: wie heeft er plek voor een van de geiten, kippen en pony’s?

Buurtboerderij de Ramshorst in Zwolle moet stoppen vanwege een tekort aan vrijwilligers en financiële middelen. Beheerder en verzorger Ray Bergman zoekt voor ruim twintig dieren, zoals een dwergbokje, geiten en een pony, een nieuw plaatsje.

 • 18 April 2019 om 11:30

Stint-fabrikant in Putten wacht tropenmaanden, maar belooft: β€˜Alle Stints dit jaar klaar’

Drieduizend Stints worden de komende maanden in Putten – en straks Nijkerk – omgebouwd. Zodat ze aan de nieuwe eisen voldoen en weer de weg op mogen. ,,Alle Stints zijn voor het einde van het jaar klaar”, belooft fabrikant Edwin Renzen.

 • 18 April 2019 om 10:00

Nieuwe politieauto in Overijssel en Gelderland: met 250 kilometer per uur achter de boeven aan

In de strijd tegen 'high impact crimes' en verkeershufters is de politie sinds kort uitgerust met een nieuw voertuig: een Audi A6 met een topsnelheid van ruim 250 kilometer per uur.

 • 18 April 2019 om 09:56

Nieuwe politieauto: met 250 kilometer per uur achter de boeven aan

In de strijd tegen 'high impact crimes' en verkeershufters is de politie sinds kort uitgerust met een nieuw voertuig: een Audi A6 met een topsnelheid van ruim 250 kilometer per uur.

 • 18 April 2019 om 09:56

Kim laat Zwolse studenten de last op hun schouders ervaren

In het kleine atelier van studente Kim Venus (25) in het gebouw van kunstacademie ArtEZ in Zwolle staat een vreemd object.

 • 18 April 2019 om 09:42

Fashion Revolution in Zwolle staat voor een herbezinning op eerlijke kleding

De kledingindustrie is ‘volslagen achterhaald’, vinden Map Renes alias Groenkapje en de Ermelose documentairemaakster Chanel Trapman. Hun oproep: denk na over de aanschaf van goedkope mode.

 • 18 April 2019 om 07:49

Eigenaren draaien op voor ombouwkosten Stint: 9 miljoen euro in totaal

Het ombouwen van ruim drieduizend Stints gaat zo’n 9 miljoen euro kosten. Eigenaren, vooral kinderopvangorganisaties, draaien volledig op voor de kosten. Direct na de zomervakantie kan twee derde van de Stints weer de weg op, de rest volgt in het najaar. Dat zegt eigenaar Edwin Renzen van fabrikant Stint Urban Mobility uit Putten.

 • 18 April 2019 om 06:00
Ouderde Stentor - Zwolle e.o.

Gemist? Automobilist overlijdt in Zwolle en ons watergebruik groeit (te) snel

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van woensdag 17 april.

 • 17 April 2019 om 21:59

Trouwe oud-SGP-wethouder uit Staphorst stapt over naar Forum voor Democratie

Een opmerkelijke overstap van voormalig SGP-wethouder Sytse de Jong (48) uit Staphorst. Na twaalf jaar wethouderschap in Staphorst verruilt hij de christelijke partij voor een functie als kandidaat-gedeputeerde namens Forum voor Democratie in Overijssel. ,,Goddelijke besturing van boven bracht mij bij deze partij.”

 • 17 April 2019 om 20:45

Witte rook uit provinciehuis Overijssel: formatie start mΓ©t Forum voor Democratie

Het CDA, Forum voor Democratie, VVD, ChristenUnie en de PvdA gaan samen proberen om een Overijsselse coalitie te smeden. Er is in Overijssel genoeg vertrouwen om te formeren met nieuwkomer FvD, die oud-SGP’er Sytse de Jong naar voren schuift als kandidaat-gedeputeerde.

 • 17 April 2019 om 20:15
❌