[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019Persberichten

Persbericht: Lavide publiceert de jaarcijfers en het jaarverslag 2018

Op 18 april 2019 zal het jaarverslag van Lavide Holding worden gepubliceerd. Het bestuur heeft de jaarcijfers 2018 reeds geplaatst op eigen website. Het was een zwaar jaar voor de onderneming, waarin rechtszaken, koerswijzigingen, personele mutaties en het verlies van de controlerend accountant Grant Thornton wegens capaciteitsproblemen een donkere deken trok over de Holding.Eind 2018 leidde dit tot een complete omslag, die bekrachtigd werd door de BAVA van 10 januari 2019. Onder leiding van de nieuwe CEO Salar Azimi zullen de hospitality activiteiten -waar mogelijk- met onroerend goed worden ingebracht.

Het betreft zowel Hotel De Elderschans, de werkmaatschappij HB24 BV, waarin de exploitatie van Hotel Elderschans wordt geëxploiteerd, The Lambo BV waarin de exploitatie opgestart gaat worden van een party boot, onderdeel van Voetbalclub Patro Eisden te Maasmechelen en een nog af te bouwen Hotel Du Commerce en voormalig ABN-Amro gebouw in Oostburg als vastgoed die later als hotel kan dienen. Dit zal in de loop van 2019 zijn beslag kunnen krijgen.

Feitelijk is Lavide Holding N.V. sinds januari 2019 een leeg fonds, omdat de BAVA van 10 januari 2019 in principe een totaal nieuw tijdperk inluidt voor Lavide Holding N.V. Daarom is besloten om alle kosten die nog voortvloeien uit het beleid van het vorige bestuur en die feitelijk besloten zijn in 2018 en gemaakt in 2019 tot uiterlijk medio januari 2019, op te nemen in de jaarrekening van 2018. Dit geheel volgens de te volgen wet en regelgeving.

De cijfers in dit jaarverslag zijn niet rooskleurig. Tegelijk ziet de toekomst voor Lavide Holding N.V. er zonnig uit, dankzij de plannen om de hierboven genoemde nieuwe activiteiten in te brengen. Lavide wacht een uitdagend jaar om deze koerswijziging te verwezenlijken, waarbij de holding in verbinding wenst te blijven staan met de AFM en Euronext om alles correct te laten verlopen.

Uiterlijk 30 april zal de AVA worden uitgeroepen, w>>

Lees verder..

 • 18 April 2019 om 21:45

Persbericht: Maatregel om chronisch zieken te helpen werkt averechts en legt breder probleem bloot

Het aantal mensen met een chronische aandoening dat een overlijdensrisicoverzekering afsluit is drastisch gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van Hypotheekberekenen.nl. Sinds 1 januari 2018 is het niet verplicht een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten wanneer je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit. Het lijkt er echter op dat deze maatregel meer kwaad dan goed doet.

Chronisch zieken
Een NHG is een vangnet voor mensen die door omstandigheden (zoals een scheiding, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden) met een restschuld komen te zitten. De verplichte verkoop van een huis kan minder opleveren dan de af te betalen hypotheek. Dan schiet de NHG te hulp. Deze garantieregeling wordt uitgevoerd door het Waarborgfonds Eigen Woning, die het doel heeft eigenwoningbezit te bevorderen.

Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering was een eis hiervoor in aanmerking te komen. Alleen het afsluiten van een zo’n verzekering is vaak lastig en duur voor mensen met een chronische ziekte, ex-patiënten en senioren. Dus moest de versoepeling van die eis het vangnet voor hen toegankelijker maken. Alleen lijken zij alsnog de dupe te worden.

Een zorgwekkende ontwikkeling
Het probleem ontstaat wanneer een woningbezitter komt te overlijden. Dan zit een partner met een huis (met hypotheek en kosten) en zonder uitkering. Het doel van een overlijdensrisocoverzekering is enige garantie voor de nabestaanden. Alleen is goed advies over de afsluiting lastig te vinden. Ernst Arens van Intermediair voor Chronisch Zieken (ICZ) vindt het een kwalijke zaak. Bij hen daalde het aantal aanvragen van overlijdensrisicoverzekeringen in een jaar met 35%, terwijl de organisatie gespecialiseerd is in het onderwerp. Het probleem ligt volgens hem bij de financieel adviseurs. “Als het lastig is een goede verzekerin>>

Lees verder..
 • 18 April 2019 om 17:00

Persbericht: UPS-chauffeurs erkennen β€˜Secretaresse van het Jaar’ in Nederland

ARNHEM, 18 april 2019 – UPS Nederland maakt vandaag bekend dat Marlon Molenaar uit Arnhem de titel ‘Secretaresse van het Jaar’ ontvangt. Deze erkenning volgt na nominatie door UPS-chauffeurs.

"Een UPS-chauffeur bezoekt gemiddeld ongeveer honderd adressen per dag. Met deze onderscheiding bedanken we alle secretaresses die onze chauffeurs elke dag helpen wanneer ze pakketten komen afleveren of ophalen," zegt Massimo Perrotti, marketingmanager UPS Benelux. "We waarderen deze secretaresses enorm en met deze jaarlijkse prijs willen UPS en onze chauffeurs hun professionaliteit, toewijding en harde werken extra onder de aandacht brengen."UPS vroeg elk van zijn chauffeurs een favoriete secretaresse te nomineren waarmee zij dagelijks contact hebben. "Met deze onderscheiding willen we de secretaresses bedanken voor de uitstekende service die ze leveren en hun voortreffelijke klantcontact. Deze liggen in lijn met de waarden die UPS als bedrijf vooropstelt," aldus Perrotti. UPS-chauffeur Sebastiaan Chaigneau legt uit waarom hij Marlon Molenaar heeft genomineerd: "Het is altijd een plezier om een pakket af te leveren of op te halen bij haar bedrijf Humanoid. Marlon verwelkomt me met een glimlach, staat altijd klaar om te helpen en heeft alle pakketten en documenten perfect georganiseerd voor het ophalen. Ze is een topsecretaresse en ik ben blij dat ik via deze onderscheiding mijn waardering voor haar harde werken kan tonen.”

Marlon Molenaar is vanochtend blij verrast met de prijs: “Ik had eigenlijk een vrije dag, maar collega’s vroegen of ik voor een afspraak nog op kanto>>

Lees verder..
 • 18 April 2019 om 15:00

Persbericht: Third Party Maintenance-dienstverlener Curvature kiest Lubbers De JongΒ  voor communicatie en pr

Amsterdam, 18 april 2019 - Curvature, een specialist in onafhankelijke IT-ondersteuning, producten en services, gaat samenwerken met communicatieadviesbureau Lubbers De Jong. De van oorsprong Amerikaanse IT-specialist gaat met de hulp van Lubbers De Jong de naam- en propositiebekendheid in Nederland verder vergroten.

Curvature is wereldwijd marktleider op het gebied van onafhankelijke, multi-vendor ondersteuning netwerk- en datacenterapparatuur. Door nieuwe en gerefurbishede hardware, onderhoud en IT-services te leveren onder één contract, helpt Curvature bedrijven over de hele wereld om de levensduur van hun activa te verlengen, hun kapitaaluitgaven te verlagen en IT-teams te bevrijden van de last van dagelijkse ondersteuningstaken.

Het bedrijf is sinds 2002 in Nederland actief en heeft een snelgroeiende klantenkring, zowel onder mkb-organisaties als grote multinationals en datacenters.

Curvature Nederland wordt geleid door Tom Pappas, vice-president sales Europe: “Met Curvature kunnen organisaties de technische ondersteuning voor hun hardware verlengen, waarmee ze geld vrijmaken voor nieuwe investeringen en innovatie. We hebben voor Lubbers De Jong gekozen vanwege hun lange staat van dienst in de technologiesector. Met hun ervaring en expertise willen we de kracht van onze propositie breder onder de aandacht brengen.”

Peter Keijzer, algemeen directeur Lubber De Jong: “Curvature heeft een unieke propositie op de Europese markt. Dankzij de kennis en kunde van Curvature kunnen datacenters en techbedrijven zich concentreren op hun core business, innovatie en de dienstverlening aan hun klanten. Het is dan ook een mooie opdracht om deze onmisbare rol van Curvature over de bühne te brengen.”

###

Over Curvature
Curvature is marktleider op het gebied van onafhankelijke IT-ondersteuning. Het van oorsprong A>>

Lees verder..
 • 18 April 2019 om 11:56

Persbericht: Nieuwe details Surface Hub 2S gepresenteerd

Microsoft presenteerde nieuwe details over de Surface Hub 2S. De Surface Hub 2S is ontworpen om samenwerking binnen teams te verbeteren door een brug te creëren tussen de fysieke en digitale werkomgeving.

Het vernieuwde device maakt gebruik van de volledige kracht van Microsoft: Windows 10, Microsoft Teams, Office 365, Microsoft Whiteboard en de Intelligent Cloud. De prestaties zijn toegenomen en verpakt in een lichter en veelzijdiger design.Klik hier voor een productvideo.

Naast de Surface Hub 2S 50 inch-versie is ook een 50 inch-versie in combinatie met een accu voor meer mobiliteit geïntroduceerd en zijn de Surface Hub 2 85 inch-versie en de Surface Display aangekondigd.

Voor meer informatie lees je hier het Engelstalige blog van Panos Panay, Chief Product Officer bij Microsoft. Daarnaast kan je via deze website de video-opname van de presentatie van vandaag terugkijken en vind je op onze internationale website beeldmateriaal.

Vanaf 1 mei aanstaande kunnen Nederlandse klanten reserveringen plaatsen. Prijzen en beschikbaarheid voor de Nederlandse markt worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.

 • 18 April 2019 om 11:46

Persbericht: Fortinet breidt trainingsaanbod uit met cloud-certificeringen en gratis security awareness-trainingen

Utrecht, 18 april 2019 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in krachtig presterende cybersecurity-oplossingen, breidt zijn initiatieven voor security voorlichting en -training uit. Het gaat om cloud-certificeringen door het Fortinet Network Security Expert (NSE) Institute en gratis security awareness-trainingen waarmee organisaties hun personeel eenvoudig en kosteloos best practices voor beveiliging kunnen bijbrengen. Fortinet wil hiermee bijdragen aan een oplossing voor het tekort aan beveiligingsprofessionals.

In het huidige beveiligingslandschap is training van cruciaal belang voor zakelijk succes. De ontwikkeling en tenuitvoerlegging van een omvangrijke strategie kan een overweldigende taak lijken, maar is precies wat het Fortinet NSE Institute beoogt. Deze instelling is door Fortinet opgericht om cursisten te wapenen met een basiskennis van het bedreigingslandschap en de basisvaardigheden op het gebied van cybersecurity die nodig zijn voor het toepassen van beveiligingsstrategieën en technische concepten waarnaar een grote vraag bestaat. Er zijn op basis van het NSE Training & Certification-programma al bijna 200.000 certificeringen uitgereikt. De instelling hanteert echter een even sterke focus op voorlichtingsprogramma’s zoals de Fortinet Network Security Academy voor middelbare scholen, HBO-instellingen en universiteiten. Het FortiVets-programma helpt militaire vete>>

Lees verder..
 • 18 April 2019 om 11:42

Persbericht: TIE Kinetix presenteert de FLOW β€˜Spring Release’

TIE Kinetix, dé leverancier van Partner Automation oplossingen heeft vandaag de FLOW Partner Automation “Spring Release 2019” gepresenteerd. Met de uitrol van deze release worden nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden toegevoegd aan het FLOW platform waarmee de partner- en leverancier buyer’s journey verder wordt geoptimaliseerd. Het B2B-landschap wordt met de dag meer complex, channel- en handelspartners profiteren daarom des te meer van een betere samenwerking en integratie met zakenpartners.

Met het FLOW platform maakt TIE Kinetix het mogelijk voor klanten om hun partnerkanaal te managen. Processen kunnen in FLOW tot 100% gedigitaliseerd worden, dit maakt het zakendoen met én via partners eenvoudig.

De ‘Spring Release’ heeft kunstmatige intelligentie (AI) technieken toegevoegd aan het FLOW platform. Deze nieuwe technieken maken het o.a. mogelijk om de FLOW-omgeving voor diverse gebruikers verder te personaliseren. Tevens zijn de workflows en de optimaliseringsmogelijkheden van diverse werkprocessen verbeterd én worden er vanaf nu geïndividualiseerde notificaties getoond.

Ruim 75% van alle wereldwijde handel verloopt via een indirect verkoopkanaal. Merken en fabrikanten investeren daarom steeds meer in hun indirecte verkoopkanalen en verkooppartners. Volgens "The Forrester Wave™: Partner Relationship Management, Q4 2018”, groeit de vraag naar personalisatie en schaalbaarheid. Jay McBain, Principal Analyst, Channel Partnerships & Alliances bij Forrester, legt in zijn blogpost van november 2018 “Partner Relationship Management (PRM) Comes Of Age” uit: “Door de groei van het aantal partners en de verschillende type partners, is het steeds moeilijker geworden om partners te managen. Het proces is minder lineair en meer>>

Lees verder..
 • 18 April 2019 om 11:39

Persbericht: PEAK-IT ontvangt Recruiter Award voor beste ICT-bureau

Naarden, 17 april 2019 – PEAK-IT, onderdeel van Experis, is vandaag zowel door de vakjury als door het publiek uitgeroepen tot beste ICT-bureau van Nederland. Director operations Richard Stassen en talent & development director Jojanneke van ‘t Land namen beide prijzen in ontvangst tijdens de tweede editie van de Recruiter Awards in het CitySense in Utrecht.

“We zijn ontzettend trots op deze erkenning”, zegt Stassen. “De afgelopen twee jaar is de markt veranderd van een werkgevers- naar een werknemersmarkt. Met PEAK-IT zijn we daar bijtijds en succesvol op ingesprongen. Tegenwoordig draait alles om het aantrekken van goede ICT’ers, waardoor recruiters voor ons van onschatbare waarde zijn. We doen niet aan KPI’s of andere richtlijnen. De beleving van de kandidaat staat centraal en het is aan onze recruiters om die zo optimaal mogelijk te maken. Dat we daar in slagen bewijst deze award.”

PEAK-IT heeft tien IT- en drie corporate-recruiters in dienst. Momenteel wordt naar tachtig procent van de sollicitanten actief gezocht, de resterende twintig procent komt via de website binnen. Een recente recruitment-actie waarbij sollicitanten hun contract in een vliegtuig ondertekenden leverde PEAK-IT twee keer zoveel sollicitanten op als normaal.

Juryrapport
"PEAK-IT laat zien dat ze goed mee kunnen veren met de conjunctuur. In de dynamische en snelle arbeidsmarkt, verliest PEAK-IT de kandidaat niet uit het oog, plannen ze ook 's avonds een afspraak, of komen ze naar de kandidaten toe", licht de jury haar keuze toe. Zij noemt PEAK-IT een 'uiterst professioneel bureau' wat onder meer blijkt uit de wijze waarop AVG is geïmplementeerd en met KPI's wordt omgegaan.

Ook Experis zelf viel in de prijzen. William Hulshof van Experis werd door het publiek uitgeroepen tot beste recruiter en ontving van de jury de tweede prijs in de categorie operations >>

Lees verder..
 • 18 April 2019 om 11:37
OuderPersberichten

Persbericht: Zerto 7.0 vervangt traditionele back-up met continue databescherming

Zerto, leverancier van oplossingen voor IT resilience, maakt de beschikbaarheid bekend van Zerto 7.0. Met deze versie voegt Zerto nieuwe mogelijkheden toe aan zijn IT Resilience Platform die de regels van het spel veranderen voor back-ups. Zerto 7.0 is ontwikkeld met het oog op een tijdperk van complexe applicaties en cloud computing waarin legacy back-upoplossingen niet langer aansluiten op de moderne bedrijfsbehoeften. De nieuwe versie vervangt periodieke back-ups met continue databescherming en combineert die met krachtige journaling-technologie voor short en long term retention. Zerto 7.0 verenigt mogelijkheden voor back-ups, disaster recovery en het verplaatsen van data van en naar de cloud binnen één platform. Bedrijven kunnen daarmee efficiëntieverbeteringen, krachtiger prestaties en proactieve transformatie brengen naar processen die traditioneel in isolatie plaatsvonden.

“We zijn enorm blij met de enthousiaste reacties van onze klanten op de preview van Zerto 7.0 die we tijdens ZertoCON 2018 gaven”, zegt Ziv Kedem, de CEO en medeoprichter van Zerto. “Sinds back-uptechnologie is uitgegroeid tot een pijler van de IT-infrastructuur zijn noemenswaardige ontwikkelingen daarvan uitgebleven. Met Zerto 7.0 willen we de ingeslapen back-upmarkt opschudden en tegemoetkomen aan de behoeften v>>

Lees verder..
 • 17 April 2019 om 19:46

Persbericht: Schade door phishing veel groter dan nodig

Phishing bij internetbankieren heeft vorig jaar bijna 3,81 miljoen euro aan schade opgeleverd, stelt Betaalvereniging Nederland, de branchevereniging voor het betalingsverkeer. Dat is viermaal meer dan in 2017. Technische oplossingen voor deze problematiek zijn opvallend genoeg al vele jaren beschikbaar, stelt Maarten Robbrecht, SE Manager Benelux & Nordics bij Infoblox. “Ze worden alleen te weinig gebruikt.” In plaats daarvan wordt vooral nadruk gelegd op de verantwoordelijkheid van gebruikers, terwijl de praktijk uitwijst dat malafide mails inmiddels nauwelijks nog van echt zijn te onderscheiden.

Als voorbeeld van technische maatregelen die genomen kunnen worden, noemt Robbrecht beveiliging van het DNS, een van de specialismen van zijn organisatie. Al het internetverkeer ter wereld loopt via Domain Name Servers (DNS), die de vertaling regelen van domeinnamen naar IP-adressen. Die centrale positie maakt het DNS een van de belangrijkste punten voor het ter hand nemen van de beveiliging van internetverkeer. Door al het verkeer dat door het DNS loopt te analyseren, zijn diverse oplossingen mogelijk die het gevaar van phishing sterk kunnen reduceren:

 • Threat Intel (informatie over verdachte domeinen en IP-adressen – de zogenaamde ‘reputational feed’) is beschikbaar van vele leveranciers (waaronder Infoblox TIDE) en stelt beheerders in staat spam en malafide e-mails te herkennen en te blokkeren.
 • Intelligente systemen kunnen met behulp van analyse (machine learning) verdacht gedrag signaleren, zoals ogenschijnlijk onschuldi>>

  Lees verder..
 • 17 April 2019 om 16:34

Persbericht: IFS in IDC MarketScape genoemd als Major Player onder leveranciers SaaS- en cloud-ERP

IFS, wereldwijd leverancier van bedrijfsapplicaties, maakt bekend dat zijn enterprise resource planning-suite (ERP) is gepositioneerd als Major Player in het IDC MarketScape: Worldwide SaaS and Cloud-Enabled Operational ERP Applications 2019 Vendor Assessment*. 

ImageIFS levert een complete ERP-oplossing voor internationale bedrijven die goederen produceren en distribueren, assets onderhouden en servicegerichte activiteiten beheren. Tot de meest recente cloud-ERP-klanten behoren AF, het internationale engineering- en designbedrijf, Thetford, wereldmarktleider in mobiele sanitaire systemen, Samhall, een van de grootste serviceproviders van Zweden, en Jackon Group, een van Europa’s toonaangevende fabrikanten van polystyreenproducten.

De IDC MarketScape positioneerde IFS in de Major Player-categorie. Deze keuze werd gemaakt op basis van een uitgebreide analyse van de strategieën en mogelijkheden van het bedrijf. Het onderzoek benoemt de volgende sterke punten in het technologieportfolio van IFS:
 • Betrokkenheid bij de klant: IFS erkent dat diepgaande industrie-expertise een sleutelrol speelt in het succes van zijn klanten. Productie-experts werken al tientallen jaren nauw samen met klanten om hun oplossing te perfectioneren, waardoor sommige klanten hun ROI’s verdubbelden. Voor een vervoersbedrijf werd AI toegepast op de IFS Dynamic Scheduling Engine, wat zo>>

  Lees verder..
 • 17 April 2019 om 14:48

Persbericht: Siemens introduceert Mendix voor MindSphere

Den Bosch, 17 april 2019 – Siemens kondigt de beschikbaarheid van Mendix voor MindSphere aan. De Mendix™ software, het wereldwijde low-code applicatie-ontwikkelplatform voor low-code bedrijfsapplicaties, biedt mogelijkheden voor digitale transformatie en zakelijke voordelen voor de ontwikkeling van software voor industriële IoT. MindSphere®, het cloud-gebaseerde IoT-besturingssysteem van Siemens, biedt ontwikkelaars open API's, diensten en de ondersteuning die nodig is om snel en eenvoudig MindSphere-applicaties te ontwikkelen, testen en leveren. Mendix werd in 2018 overgenomen door Siemens en deze integratie is de eerste stap richting de low-code softwareontwikkelaar om nieuwe geavanceerde industriële softwareoplossingen op de markt te brengen.

De geïntegreerde Mendix voor MindSphere-oplossing is aangekondigd als onderdeel van de Spring '19 Release van het bedrijf tijdens Mendix World en is een belangrijke innovatiestimulans voor het IoT. De oplossing helpt de terugverdientijd voor industriële investeringen in verbonden sensortechnologieën te versnellen. Het door AI ondersteunde, visuele ontwikkelingsmodel van Mendix’ applicatieplatform breidt het beschikbare aanbod van talenten die IoT-applicaties kunnen ontwikkelen uit. Bedrijfsontwikkelaars, domeiningenieurs en fabrieksmedewerkers kunnen nu – naast professionele ontwikkelaars – geavanceerde IoT-oplossingen ontwikkelen zonder codering.

"Innovatieve MindSphere-applicaties worden dagelijks ontwikkeld door Siemens, onze partners en klanten", zegt Tony Hemmelgarn, president en CEO van Siemens Digital Industries Software. "Met de technologie van Mendix stellen we klanten, >>

Lees verder..
 • 17 April 2019 om 13:07

Persbericht: Exact sluit convenant met Fontys Hogeschool ICT

Eindhoven, 17 april 2019 – Softwareleverancier Exact en Fontys Hogeschool ICT Eindhoven sluiten een partnerovereenkomst. Met het partnerschap wordt Exact een ‘Friend in Education’ van Fontys. Diverse Exact Online-oplossingen worden hierdoor vrij beschikbaar voor studenten van de ICT-opleiding aan Fontys Hogeschool.

Het partnerschap ‘Friend in Education’ gaat verder dan alleen het beschikbaar stellen van de software. Met het partnerschap willen beide partijen praktijk en educatie dichterbij elkaar brengen. Zo zullen experts van Exact ook gastcolleges verzorgen aan de studenten van Fontys. Voor Fontys is deze samenwerking belangrijk, omdat de onderwijsinstelling in nauw contact wil blijven staan met relevante partijen uit de beroepspraktijk.

Jarno van Hurne maakt zich in zijn rol van Director Projects and Enablement bij Exact al jarenlang hard voor de relatie tussen educatie en praktijk en heeft het convenant met Fontys ondertekend. ‘’Voor studenten van de Fontys Hogeschool ICT is het belangrijk om tijdens de studie al kennis te maken met software die in de praktijk gebruikt wordt, om ze voor te bereiden op het werkveld. We merken ook dat de markt hierom vraagt en dat bedrijven uit de branche willen dat studenten al tijdens hun studie bekend raken met software zoals bijvoorbeeld Exact Online. Die vroege kennismaking geeft deze studenten een voorsprong op de arbeidsmarkt.’’

Ook Ad Vissers, directeur van Fontys Hogeschool ICT benadrukt het belang van de samenwerking. ‘’Wanneer studenten alleen hun vakken volgen, merken we dat ze de samenhang tussen de praktijk en theorie missen. De innovaties in de IT-sector gaan razendsnel en daarom hebben we naast goede docenten, experts uit de praktijk nodig voor de meest actuele lesstof. Lesstof uit boeken veroudert snel en staat vaak ver van de praktijk af, daarom>>

Lees verder..
 • 17 April 2019 om 12:02

Persbericht: De Xbox One-familie presenteert haar nieuwste lid: de Xbox One S All-Digital Edition

Bij Xbox proberen we altijd te luisteren naar de wensen van onze gamers. Jullie feedback inspireert ons bij het maken van keuzes over de games en game-ervaring die we willen aanbieden. Vandaag is het onze beurt om jullie te inspireren met een nieuwe keuze: de Xbox One S All-Digital Edition.

Meer dan ooit is er een ongekende behoefte aan digitale content en ervaringen. Er is veel veranderd sinds de lancering van de eerste Xbox in 2001. De wereld van gaming en technologie heeft een digitale ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van games, muziek, tv en films. Ons succes met Xbox Game Pass is daar een goed voorbeeld van. Leden kunnen kiezen uit meer dan 100 fantastische games en dat is precies wat onze klanten vandaag de dag verwachten: indrukwekkende digitale content. De Xbox One S All-Digital Edition is speciaal ontwikkeld voor prijsbewuste gebruikers die eenvoudig online een Xbox-game willen uitzoeken en digitaal in huis willen halen.

De Xbox One S All-Digital Edition wordt als bundel geleverd met drie van onze populairste games: Minecraft, Forza Horizon 3 en Sea of Thieves. Met deze drie bejubelde titels kan ieder gezinslid meteen aan de slag met een geweldige game.

Met Xbox Game Pass kunnen nieuwe spelers bovendien meteen hun volgende favoriete game ontdekken en hun digitale collecties uitbreiden. Als je Xbox Game Pass nog niet hebt uitgeprobeerd, kun je profiteren van een speciale aanbieding in combinatie met de Xbox One S All-Digital Edition. Je krijgt dan meteen toegang tot meer dan 100 fantastische >>

Lees verder..

 • 17 April 2019 om 10:00

Persbericht: Mendix for MindSphere: de eerste low-code industriΓ«le IoT-oplossing

Rotterdam, 17 april 2019 - Siemens kondigt de directe beschikbaarheid aan van ‘Mendix for MindSphere’. Alle krachtige voordelen van Mendix, leider op het gebied van low-code applicatie ontwikkelplatformen, worden hiermee beschikbaar voor software-ontwikkeling voor het zogeheten ‘Industrial Internet of Things’ (IIoT).

MindSphere is het cloud-gebaseerde, open IoT-operating systeem van Siemens, dat ontwikkelaars toegang geeft tot open API’s, services en alle ondersteuning die nodig is om snel en eenvoudig MindSphere-applicaties te bouwen, te testen en op te leveren. Mendix werd in 2018 overgenomen door Siemens. De integratie Mendix for MindSphere is een eerste stap in het profiteren van de investering in het low-code ontwikkelplatform, die moet helpen om nieuwe baanbrekende industriële software-oplossingen op de markt te brengen.

Innovatiemotor voor IoT
De integratie Mendix for MindSphere die vandaag is aangekondigd tijdens Mendix World, is een belangrijke innovatiemotor voor IoT, omdat het de ‘time-to-value’ voor investeringen door de industrie in connected sensor-technologie zal versnellen. Het Mendix-platform met AI-ondersteuning en visual development model maakt dat organisaties uit een grotere talentenpool kunnen putten voor het ontwikkelen van IoT-applicaties. Business professionals, ingenieurs en operationele medewerkers kunnen - als aanvulling op de professionele ontwikkelaars - zonder veel kennis van coderen aan de slag met het ontwikkelen van geavanceerde IoT-applicaties.

“Elke dag worden er innovatieve MindSphere applicaties ontwikkeld door Siemens, onze partners en klanten”, zegt Tony Hemmelgarn, president en CEO van Siemens Digital Industries Software. “Met de technologie van Mendix kunnen klanten, ongeacht hun technisch>>

Lees verder..
 • 17 April 2019 om 12:01

Persbericht: Persuitnodiging NETGEAR evenement: Wi-Fi 6 to the rescue!

Vorig jaar kondigde de Wi-Fi Alliance de komst van de nieuwe wifistandaard aan: Wi-Fi 6, oftewel 802.11ax. Wat gaat deze nieuwe standaard ons allemaal brengen? Wat zijn de verschillen met de huidige standaard? En waarom is Wi-Fi 6 dé enabler van het slimme huis? Al deze vragen (en meer) beantwoorden we op het NETGEAR-persevenement Wi-Fi 6 to the rescue!

Wanneer?
Dinsdag 7 mei 2019, 12:00

Waar?
Eye, Amsterdam

Voor wie?
Dit persevenement is bedoeld voor journalisten en influencers die vooruit willen blikken op wat er het komende jaar staat te gebeuren op het gebied van IT, netwerken, wifi, security, smart home en IoT.

Waarom?
Het aantal draadloze verbindingen in onze huizen is gigantisch snel aan het toenemen. Het gaat allang niet meer alleen om een paar computers: tegenwoordig is bijna ieder nieuw elektronisch apparaat wel met het internet verbonden. Een typisch gezin heeft bijvoorbeeld meerdere laptops, tablets en smartphones en daarnaast zien we een snelle toename van apparaten die ons huis ‘slim’ maken, zoals slimme verlichting, slimme beveiligingscamera’s, slimme thermostaten, slimme assistenten, slimme koelkasten of slimme wasmachines. En dit is nog maar het begin.

Hoe zorgen we ervoor dat al die apparaten op een efficiënte manier van het netwerk gebruikmaken, zonder opstoppingen en uitval te veroorzaken? Hoe zorgen we ervoor dat onze netwerken dekking bieden voor alle uithoeken van het huis en zelfs de tuin? En hoe zorgen we ervoor dat dat allemaal op een veilige manier gebeurt? Een van de interessante verbeteringen van Wi-Fi 6 (los van de hogere snelheden en de lagere latency) is iets wat in de markt wordt gezet als High Efficiency. Dit is specifiek bedoeld voor drukke omgevingen waar veel mobiele gebruikers en apparate>>

Lees verder..

 • 17 April 2019 om 11:58

Persbericht: Mendix kondigt Studio en Studio Pro aan: visuele no-code en low-code ontwikkelomgevingen

Rotterdam, 17 april 2019 - Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider op het gebied van no-code/ low-code applicatie-ontwikkeling, kondigt Mendix Studio en Mendix Studio Pro aan. Met deze ontwikkelomgevingen kunnen ontwikkelaars van verschillende kennisniveaus samenwerken en applicaties bouwen die bijdragen aan de digitalisering van hun organisaties.

Mendix Studio en Studio Pro gebruiken dezelfde visuele taal, metadata modellen en repository op één uniform platform, zodat iedereen die betrokken is bij applicatieontwikkeling eenvoudig kan samenwerken. Zowel Mendix Studio en Studio Pro bevatten Mendix Assist, de eerste AI-assistent voor low-code die de productiviteit verhoogt en ontwikkelaars helpt om minder fouten te maken en sneller op te leveren.

Mendix Studio: ontketen de kracht van ‘citizen developers’
Mendix Studio is een intuïtieve, visuele, no-code omgeving ontworpen om niet-technische business users, ook diegenen die nog nooit een applicatie ontwikkeld hebben, te betrekken bij het ontwikkelproces. Deze zogeheten ‘citizen developers’, die zeer goed op de hoogte zijn van de business drivers, doelen en processen binnen de organisatie, kunnen met Mendix Studio hun ideeën om betere bedrijfsresultaten te behalen in kaart brengen, daadwerkelijk applicaties bouwen en gebruiken, of een werkbare start-applicatie aanleveren voor verdere ontwikkeling door een professionele developer.

Om snel aan de slag te kunnen zijn er verschillende templates beschikbaar voor onder meer budgetering,taak- en tijdsplanning, portals en meer. Mendix Assist biedt aanbevelingen en suggesties voor de volgende stap, hierdoor neemt de productiviteit toe en wordt de kwaliteit van de applicatie gewaarborgd.

Mendix Studio Pro: help profes>>

Lees verder..
 • 17 April 2019 om 11:58

Persbericht: Fontys Hogeschool ICT team 2e tijdens grootste Blockchain en AI hackaton van de wereld

De voormalige suikerfabriek in Groningen was gastheer tussen 11 tot 15 april 2019 voor de grootste fysieke Blockchain & AI Hackathon ter wereld. Vier dagen en nachten gingen 1500 tech pioniers van over de hele wereld verdeeld in 100 teams aan de slag met innovatieve en toekomstbestendige toepassingen met behulp van blockchain en Artificiële Intelligence technologie op basis van diverse thema’s. Zo ook twee teams van Fontys Hogeschool ICT Tilburg en Eindhoven.

Logo

Fontys Hogeschool ICT was voor de tweede keer aanwezig. In 2018 heeft een team van Fontys Hogeschool ICT al een track gewonnen. Dit jaar waren er twee teams bestaande uit 12 studenten van verschillende jaren. Twee docenten waren mee als begeleider, Erdinç Saçan en Kees Velthuijs.

De studententeams zaten beiden binnen de track “Rethink Retirement”. Deze challenge is afkomstig van de pensioenbeheerder APG. Ieder team had zijn eigen uitdaging; FHICTDigital ging aan de slag gaan met “Value before retirement”, terwijl PurplePension zich bezig hield met “Manage your own retirement plan”.

De twee teamsFHICTDigital en PurplePensionbestaan uit team captains en leden:

FHICTDigital
Captain: Luc Correia Cabrito Semester 2 ICT & Software Engineering in Tilburg
Mike Kotte, Semester 2 ICT & Software Engineering in Eindhoven
Dennis Verbuijs S6 ICT &Software Engineering in Tilburg
Giovanni Koolhoven S4 ICT & Software Engineering in Tilburg
Steven van 't Klooster S4 ICT & Business in Tilburg
Lisan van de Visser S4 ICT & Media Design in Tilburg

PurplePension
>
>

Lees verder..
 • 16 April 2019 om 19:18

Persbericht: Helft Nederlandse millennials wil meer flexibiliteit in hun werk

54% van de millennials, geboren tussen 1980 en 2000, vindt de mogelijkheid om de eigen werkuren te kunnen bepalen belangrijk tot zeer belangrijk bij de start van een nieuwe baan. Ruim de helft (53%) geeft bij hun werk de voorkeur aan meer flexibiliteit om de eigen uren te bepalen en in mindere mate sociale zekerheid. Dit wanneer gevraagd wordt naar hoe belangrijk zij flexibiliteit in relatie tot zekerheid vinden. Dat blijkt uit onderzoek onder 1000 millennials door onderzoeksbureau Motivaction.

"Voor ons is dit de bevestiging dat we met onze manier van werken een grote groep millennials weten aan te spreken,” aldus Stijn Verstijnen, directeur Deliveroo Nederland. "We zijn blij dat we werk aanbieden dat in lijn is met wat een toenemend aantal mensen in Nederland wil. We bieden Deliveroo-bezorgers met deze bijbaan de mogelijkheid om flexibel te werken en zelf te kiezen wanneer, waar en hoe lang ze werken. Dit tegen goede verdiensten, zodat ze hun werk kunnen combineren met bijvoorbeeld hun studie en tijd voor hun familie en hobby's."

Bijbaan versus volwaardige baan
Flexibiliteit staat hoger op de agenda bij de keuze voor een bijbaan dan bij een fulltime baan, wanneer respondenten gevraagd wordt naar hun voorkeuren. Bij de keuze voor een bijbaan vinden millennials de locatie (dichtbij) (46%), goede verdiensten (46%), leuk en afwisselend werk (35%) en flexibel werkschema (33%) het meest belangrijk, bij de keuze voor een ideale baan staan de verdiensten en een de goede balans tussen werk en privé hoger op de agenda.

Keuze voor een bedrijf
Wanneer millennials gevraagd wordt aan te geven welke factoren de meeste invloed hebben bij hun keuze voor een bepaald bedrijf, dan geeft 39% van hen aan dat de mogelijkheid om hun uren flexibel in te delen de meeste invloed heeft op de keuze voor een bepaald bedrijf. 30% geeft aan dat het aanbod van sociale voorzieningen invloed >>

Lees verder..
 • 16 April 2019 om 19:16
❌