[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 Augustus 2019Persberichten

Persbericht: Ictivity boost IT-carrières met Learn & Earn programma

Eindhoven, 19 augustus 2019 Ictivity, IT-dienstverlener gespecialiseerd in managed services, IT-adoptie en online werkplekken, introduceert een nieuw trainingsprogramma voor starters in de IT-branche én zij-instromers uit andere branches. Middels een werk- en leertraject worden deelnemers in 12 maanden klaargestoomd tot volledige IT-professionals. Met het programma biedt Ictivity starters de mogelijkheid om verder te leren en tegelijkertijd in de praktijk aan de slag te gaan.

Learning on the job
In tegenstelling tot vele andere IT-academies, biedt Ictivity de mogelijkheid tot een inhouse opleiding in het eigen trainingscenter Ictivity Training. Hier helpen praktijkgerichte en ervaren IT-professionals de deelnemers snel resultaat te boeken en ervaring op te doen. Ook de officiële examens worden door Ictivity zelf afgenomen. Wanneer deelnemers een officieel erkend certificaat behalen, staat daar een financiële bonus tegenover. Door hen tevens een volwaardig salaris te bieden, geeft Ictivity invulling aan het ‘earn’ gedeelte van het opleidingsprogramma. Nieuw vergaarde kennis wordt daarnaast direct ingezet bij klanten, omdat Ictivity gelooft dat deelnemers pas in de praktijk ervaren welke IT-discipline het beste bij hen past.

Erik Derijks, Corporate Recruiter bij Ictivity: “In de markt en ook bij ons bestaat de behoefte aan nieuw IT-talent. We merken echter dat starters vaak niet precies weten wat ze willen of kunnen. Verdere ontwikkeling is belangrijk voor starters, maar tegelijkertijd willen ze in de praktijk uitzoeken waar hun hart sneller van gaat kloppen. Met ons trainingsprogramma zetten we daarom in op een pragmatische aanpak, waarbij deelnemers direct een mooi salaris ontvangen. Zij vormen vanaf dag één volwaardige collega’s. Persoonlijke ontwikkeling staat cent>>

Lees verder..
 • 19 Augustus 2019 om 13:24

Persbericht: Cegeka in de top 1% wereldwijd van Microsoft Business Applications-partners

Veenendaal, 19 augustus 2019 - Het Europese IT-bedrijf Cegeka krijgt het Inner Circle-label van Microsoft Business Applications. Met deze onderscheiding treedt Cegeka toe tot een zeer select en internationaal clubje van IT-bedrijven en behoort het bedrijf tot de wereldwijde top 1% van Microsoft Business Applications-partners.

“Elk jaar erkennen we Microsoft Business Applications-partners van over de hele wereld voor hun innovatieve manier van werken en voor de wijze waarop ze efficiënte methodologieën ontwikkelen die bijdragen aan het succes van hun klanten”, vertelt Cecilia Flombaum, Microsoft Business Applications Lead. “Onze Inner Circle-leden worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun bedrijfsprestaties en hun capaciteiten als organisatie, hetzij op het gebied van IP, het ontwikkelen van oplossingen, of het feit dat ze toonaangevend zijn in de digitale transformatie van een welbepaalde industrie. Microsoft is vereerd om Cegeka deze erkenning te geven als bekroning van hun prestaties van het afgelopen jaar, de toewijding waarmee ze onze klanten bedienen en hun innovatie rond de Microsoft Cloud."

Eerder dit jaar viel Cegeka al in de prijzen met zijn expertise op het gebied van Dynamics 365-bedrijfsapplicaties in een cloudomgeving, toen het als eerste Belgische bedrijf een Microsoft Gold Partner werd voor Cloud Business Applications Competency. Cegeka is ook een Microsoft Powerapps-partner, wat de all-round capaciteiten van het bedrijf met betrekking tot de Microsoft Cloud verder onderstreept.

“We zijn bijzonder opgetogen dat Microsoft ons opnieuw bekroont tijdens Microsoft Inspire in Las Vegas en ons nu laat toetreden tot de prestigieuze Inner Circle van Microsoft Business Applications-partners op basis van onze prestaties van het afgelopen jaar”, zegt Arno Visser, Global VP Business Solutions bij Cegeka. “Ons team pro>>

Lees verder..
 • 19 Augustus 2019 om 13:22

Persbericht: Kaspersky patenteert sandboxtechnologie waarmee malwaregedrag direct herkend wordt

Kaspersky krijgt een patent (US1033939301) van het United States Patent and Trademark Office voor een technologie die detectie van malwaregedrag in een eigen ‘proeftuinomgeving’ een stuk eenvoudiger maakt. Waar security-experts nu nog veel handwerk moeten verrichten om de exacte omstandigheden te creëren waarin malware herkend wordt, stelt deze gepatenteerde expertise de onderzoekers in staat een verdacht bestand in één keer te analyseren. De zogeheten sandboxtechnologie wordt gebruikt om binnen eigen organisaties snel en meer inzicht te krijgen in malwaregedrag. Dit patent wordt toegevoegd aan de inmiddels 814 patenten die Kaspersky heeft in Rusland, China, Europa en de VS. Het cybersecuritybedrijf heeft bovendien nog 407 patentaanvragen uitstaan.

Het octrooi "Systeem en methode voor de analyse van bestanden op kwaadaardigheid in een virtuele omgeving" beschrijft een technologie die automatisch leidt tot bijvoorbeeld een bestand en creërt daarbij de juiste omstandigheden. Malware kan zijn kwaadaardige gedrag niet vertonen als het zich richt op een specifieke toepassing zoals een e-mail account. Die ontbreekt in een ´proeftuin´ ofwel sandbox-omgeving. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, moet een onderzoeker logboeken doorzoeken, begrijpen wat er ontbreekt, deze toevoegen aan de sandboxomgeving en het proces opnieuw uitvoeren. Als malware probeert toegang te krijgen tot iets, of het nu gaat om een applicatie, map of bestand, dan onderschept het gepatenteerde systeem deze poging. Het wacht niet tot de uitvoering van het bestand is voltooid, maar pauzeert het proces en maakt zowel de vereiste toepassing als de inhoud zoals browserwachtwoorden. Daarna gaat het proces verder.

De gepatenteerde technologie h>>

Lees verder..
 • 19 Augustus 2019 om 11:43

Persbericht: Amsterdam stijgt drie plekken op wereldwijde ranglijst voor vrouwvriendelijke ondernemersteden

Amsterdam – Amsterdam bezet de 16e plek in de 2019 Women Entrepreneur Cities Index (WE Cities) die is gepresenteerd tijdens de Dell Women Entrepreneur Network Summit. Deze index rangschikt 50 steden wereldwijd naar de mate waarin zij groei van vrouwelijke ondernemers in hun stad bevorderen. Tijdens hetzelfde onderzoek in 2017 stond Amsterdam nog op de 19e plek. Dell Technologies classificeert steden op basis van de impact van lokaal beleid, lokale programma’s alsmede de nationale wet- en regelgeving die vrouwelijke ondernemers en de gehele economie helpen bevorderen. De uiteindelijke rangschikking is gebaseerd op 71 indicatoren, waarvan 45 met een op sekse gebaseerde component. Individuele indicatoren worden gewogen op basis van vier criteria: relevantie, datakwaliteit, uniciteit in de index en seksecomponent.

Dell Technologies bouwt voort op tien jaar onderzoek onder vrouwelijke ondernemers en werkt samen met IHS Market bij het onderzoeken en rangschikken van 50 steden. Dit gebeurt op basis van vijf belangrijke indicatoren, waaronder toegang tot Kapitaal, Technologie, Talent, Cultuur en Markten. Deze pilaren zijn onderverdeeld in twee groepen: werkomgeving en stimulerende omgeving. De stimulerende omgeving voor vrouwen in het Amsterdamse bedrijfsleven is met name het gevolg van de hoge scores op de indicatoren Talent, Cultuur en Technologie.

Belangrijkste resultaten wereldwijd en voor Amsterdam
Vrijwel alle 50 steden boekten progressie sinds het vorige onderzoek van Dell Technologies in 2017 – al maakten sommige steden wel grotere stappen dan andere. De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek, zowel internationaal als in Amsterdam:
 • Van het totaal van 100 punten, scoort de nummer 1, San Francisco Bay Area, er slechts 63,7. Dat benadrukt dat er nog steeds veel moet gebeuren voor vr>>

  Lees verder..
 • 19 Augustus 2019 om 11:40
OuderPersberichten

Persbericht: Nieuw onderzoek van de Economist Intelligence Unit: gebrek aan digitale competenties belangrijkste drempel voor succes internationale bedrijven

 • 98 procent van de EMEA-respondenten geeft aan dat digitale competenties belangrijk zijn voor het bereiken van specifieke bedrijfsdoelstellingen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Economist Intelligence Unit (EIU), uitgevoerd in opdracht van Riverbed Technology.
 • Toch bestaat er een aanzienlijke digitale-competentiekloof. Volgens 56 procent van de EMEA-respondenten heeft hun organisatie moeite met het behalen van belangrijke doelstellingen omdat het ze aan essentiële digitale competenties ontbreekt. Een nog groter deel (67 procent) zegt dat deze kloof een negatieve invloed heeft gehad op de gebruikerservaring.
 • IT-afdelingen moeten zich blijven ontwikkelen om de digitale transformatie bij te houden. Voor 78 procent van de wereldwijde high-performance-organisaties zijn modernisering en transformatie van de IT-infrastructuur de belangrijkste digitale competenties voor het behalen van doelstellingen.
Hoofddorp, 15 augustus 2019 — Digitale competenties zijn onmisbaar geworden voor het bereiken van bedrijfsdoelstellingen, zo blijkt uit nieuw onderzoek door de Economist Intelligence Unit (EIU). In Benchmarking competencies for digital performance, uitgevoerd in opdracht van Riverbed, geeft 98 procent van de respondenten uit de regio EMEA aan dat digitale competenties belangrijk zijn voor onder andere omzetgroei, servicekwaliteit, het waarmaken van de bedrijfsmissie, winstgroei/kostenreductie en klanttevredenheid.

Het onderzoek, gebaseerd op een onderzoek onder meer dan vijfhonderd senior bedrijfs- en overheidsmanagers in Noord-Amerika en de EMEA- en APAC-regio’s, focust zich op het bepalen van negengedragingen, vaardigheden en skills die organisaties helpen hun digit>>

Lees verder..
 • 15 Augustus 2019 om 19:03

Persbericht: Ctac betreedt Duitse retailmarkt in samenwerking met Allgeier Enterprise Services

‘s-Hertogenbosch, 15 augustus 2019 – Ctac sluit een partnership met de Duitse (SAP) dienstverlener Allgeier Enterprise Services (ES). De Business & Cloud Integrator gaat zijn XV Retail Suite via deze partij aanbieden in Duitsland. Voor Allgeier ES is dit een kans om zijn oplossingenportfolio uit te breiden en zo bestaande en potentiële klanten een end-to-end omnichannel-oplossing te bieden.

Als ervaren speler in de retail onderkende Allgeier ES de trend waarbij retailbedrijven niet langer alleen via fysieke winkels verkopen maar klanten een naadloze integratie van meerdere verkoopkanalen verwachten. Daarmee werd de mogelijkheid om retailers een end-to-end omnichannel-oplossing te bieden noodzaak.

XV Retail vormt als commerceplatform het knooppunt tussen alle klantcontactmomenten. Door de realtime integratie met SAP beschikken klanten en medewerkers over a single version of the truth. Daarnaast beschikt XV Retail over een eigen loyaltymodule, die eenvoudig te koppelen is aan een kassa of webshop.

Matthias Krefeld, VP Retail van AES: “De XV Retail-oplossing ondersteunt traditionele retailkanalen die vragen om beschikbaarheid en snelheid. Maar de oplossing ondersteunt ook omnichannel-omgevingen en draagt bij aan het creëren van unieke klantervaringen.”

Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac: “Allgeier biedt precies wat wij zochten in een partner om de Duitse retailmarkt te betreden. De Allgeier-consultants hebben ons laten zien veel retail-expertise te hebben en kunnen die moeiteloos combineren met SAP technologie. Wij kijken uit naar een mooie toekomst als partners.”Over Allgeier Enterprise Servi>>

Lees verder..
 • 15 Augustus 2019 om 12:47

Persbericht: Emergis GGZ brengt volledige IT-omgeving onder bij Intermax

Rotterdam,15 augustus 2019 – Emergis, een van de grotere GGZ-instellingen van Nederland, heeft zijn volledige IT-omgeving ondergebracht bij Intermax. Emergis wil hiermee zijn IT-organisatie toekomstbestendig maken en zijn IT-dienstverlening laten aansluiten bij de behoeftes van de interne organisatie, zowel op technisch als organisatorisch vlak. Het hele technische platform is redundant uitgevoerd, zodat de in totaal meer dan vijftig locaties van Emergis optimaal beschikbaar zijn.

Bij de start van de transitie nam Intermax de IT-omgeving as-is over, waarna is gestart met de uitvoering van deelprojecten. De grootste uitdaging was het migreren van de werkplekomgeving, aangezien het werk bij een GGZ-instelling niet stil mag komen te liggen. Paul de Schipper, lid van de Raad van Bestuur van Emergis: “Dankzij de inspanningen van alle partijen is het migratietraject voorspoedig verlopen, zowel binnen de gestelde tijd als binnen het beschikbare budget.”

Verhuizing werkplekomgeving
Ludo Baauw, algemeen directeur van Intermax: “We hebben met minimale downtime de hele infrastructuur en het applicatielandschap overgezet naar onze HealthCloud. Het overzetten van de werkplekomgeving was voor ons een huzarenstuk. De omgeving waar alle virtuele werkplekken op draaiden moest worden verhuisd, maar het werk bij Emergis moest uiteraard doorgaan. We hebben daarom vooraf extra capaciteit van de Intermax HealthCloud naadloos geïntegreerd in de bestaande omgeving van Emergis. Met die tijdelijke overcapaciteit hebben we alle risico’s van de verhuizing kunnen wegnemen. Hier zit echt onze meerwaarde; we snappen de uitdaging waar Emergis mee zit bij zo’n verhuizing en waren niet begonnen aan deze verhuizing als we dit soort zaken niet vooraf heel goed hadden geregeld.”

Intermax HealthCloud
De Intermax HealthCloud combineert de flexibiliteit en snelheid>>

Lees verder..
 • 15 Augustus 2019 om 12:45

Persbericht: Emergis GGZ brengt volledige IT-omgeving onder bij Intermax

Rotterdam,15 augustus 2019 – Emergis, een van de grotere GGZ-instellingen van Nederland, heeft zijn volledige IT-omgeving ondergebracht bij Intermax. Emergis wil hiermee zijn IT-organisatie toekomstbestendig maken en zijn IT-dienstverlening laten aansluiten bij de behoeftes van de interne organisatie, zowel op technisch als organisatorisch vlak. Het hele technische platform is redundant uitgevoerd, zodat de in totaal meer dan vijftig locaties van Emergis optimaal beschikbaar zijn.

Bij de start van de transitie nam Intermax de IT-omgeving as-is over, waarna is gestart met de uitvoering van deelprojecten. De grootste uitdaging was het migreren van de werkplekomgeving, aangezien het werk bij een GGZ-instelling niet stil mag komen te liggen. Paul de Schipper, lid van de Raad van Bestuur van Emergis: “Dankzij de inspanningen van alle partijen is het migratietraject voorspoedig verlopen, zowel binnen de gestelde tijd als binnen het beschikbare budget.”

Verhuizing werkplekomgeving
Ludo Baauw, algemeen directeur van Intermax: “We hebben met minimale downtime de hele infrastructuur en het applicatielandschap overgezet naar onze HealthCloud. Het overzetten van de werkplekomgeving was voor ons een huzarenstuk. De omgeving waar alle virtuele werkplekken op draaiden moest worden verhuisd, maar het werk bij Emergis moest uiteraard doorgaan. We hebben daarom vooraf extra capaciteit van de Intermax HealthCloud naadloos geïntegreerd in de bestaande omgeving van Emergis. Met die tijdelijke overcapaciteit hebben we alle risico’s van de verhuizing kunnen wegnemen. Hier zit echt onze meerwaarde; we snappen de uitdaging waar Emergis mee zit bij zo’n verhuizing en waren niet begonnen aan deze verhuizing als we dit soort zaken niet vooraf heel goed hadden geregeld.”

Intermax HealthCloud
De Intermax HealthCloud combineert de flexibiliteit en snelheid>>

Lees verder..
 • 15 Augustus 2019 om 12:45

Persbericht: ThousandEyes biedt ondersteuning voor Alibaba Cloud

Amsterdam, 14 augustus 2019 – ThousandEyes biedt inzicht met betrekking tot de ervaring van gebruikers van elk soort netwerk, zo nu ook voor de Alibaba Cloud. Daarmee breidt het bedrijf het aantal cloud-monitoringopties aanzienlijk uit. De wereldwijd geïnstalleerde cloud-agents van ThousandEyes fungeren als zogenoemde ‘vantage points’. Dit zijn monitoringpunten binnen grote cloudproviders, zoals Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP) en Microsoft Azure, maar ook bij grote datacenters en ISP’s. Hierdoor hebben organisaties niet alleen inzicht in, maar ook de mogelijkheid om de prestaties van applicaties en netwerklagen te meten voor elke website, applicatie en dienst.

Joe Vaccaro, VP products van ThousandEyes: “Bedrijven over de gehele wereld vertrouwen vandaag de dag op het internet. Ze verbinden applicaties en diensten met eindgebruikers, ongeacht hun locatie. Verregaand inzicht in het internet is dan ook onmisbaar – vooral voor bedrijven die actief zijn in Azië-Pacific, waar strikte regelgeving de prestaties van het internet en de digitale ervaring beperkt. ThousandEyes gaf al het benodigde inzicht in hoe AWS, GCP en Azure van invloed zijn op de digitale ervaring. Nu hebben we de mogelijkheid om de prestaties van Alibaba Cloud te monitoren daaraan toegevoegd. Hiermee hebben internationale bedrijven die actief zijn in Azië-Pacific – en daarbuiten –het inzicht en de controle die ze nodig hebben om de klantenervaringen en prestaties van de applicaties te verbeteren.”

image

Uit
 • 14 Augustus 2019 om 18:02

Persbericht: Geavanceerde cybercriminaliteit in het Midden-Oosten, Zuid-Korea en Rusland in Q2

In het tweede kwartaal van 2019 zijn in het Midden-Oosten en Zuid-Korea de meeste cyberaanvallen gesignaleerd. Veelal gericht op cyberspionage, financieel gewin of het verspreiden van desinformatie. In mei ontdekte Kaspersky-onderzoekers vermeende Iraanse cyberspionage-activiteiten. Betrokkenen zouden ook verbonden zijn met ExPetr en de cyberaanval op de Olympische Winterspelen van 2018. Deze en andere dreigingsinformatie is nu beschikbaar in het onderzoeksrapport over het tweede kwartaal in 2019 waarin Kaspersky de balans opmaakt van de voornaamste cyberdreigingsinformatie in de wereld.

De belangrijkste wereldwijde cyberdreigingsinformatie op een rij:
 • Cyberaanvallen van Russischtalige groepen worden steeds geavanceerder. Criminelen doen een beroep op nieuwe hulpmiddelen en starten voortdurend nieuwe activiteiten op. Zo lijkt zogeheten Zebrocy zich bijvoorbeeld volledig te richten op activiteiten in Pakistan en India. Ambtenaren, militairen en verwante diplomaten zijn veelal het slachtoffer. Daarbij wordt ingebroken op lokale soms afgelegen netwerken van Centraal-Aziatische overheidsinstanties. Turla’s aanslagen duurden voort en de infrastructuur van actor OilRig werd zelfs gegijzeld.
 • In vergelijking met voorgaande kwartalen namen de cyberdreigingen in Zuidoost-Azië af met uitzondering van Zuid-Korea. Daar blijven cyberdreigingen toenemen zoals de aanval van de Lazarus-groep op een mobiel kansspelbedrijf in Zuid-Korea en activiteiten gericht op een bank in Bangladesh. Die kwam voor rekening van een afsplitsing van Lazarus die luisert naar de naam BleuNoroff. Ook vonden cyberincidenten in Zuid-Korea plaats om digitale valuta binnen te halen.
 • De Chinees sprekende groep SixLittleMonkeys heeft cyberaanvallen opgetuigd op overheidsinstanties in Centraal-Azië. Daarbij hebben de cybercrminelen een beroep gedaan op een nieuwe versie van de Microcoin Trojan en een RAT. Kaspersky noemt >>

  Lees verder..
 • 14 Augustus 2019 om 16:27

Persbericht: Mendix is leider in het nieuwe Gartner Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms

Rotterdam, 14 augustus 2019 - Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider in low-code en no-code applicatie-ontwikkeling, kondigt aan dat het is benoemd tot leider in het Gartner Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms (Paul Vincent, Kimihiko Iijima, Mark Driver, Jason Wong, Yefim Natis, 8 augustus 2019). Bovendien is Mendix in het Magic Quadrant gepositioneerd als leverancier met de meest volledige visie.

Dit jaar is het ‘Gartner’s Magic Quadrant for High Productivity Application Platform as a Service’ hernoemd tot ‘Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms’ (LCAP). Uit het rapport: “In 2024 zal low-code verantwoordelijk zijn voor meer dan 65 procent van de activiteiten op het gebied van applicatie-ontwikkeling. De enterprise LCAP-markt groeit sterk door de aanhoudende vraag naar applicaties en een tekort aan bekwame ontwikkelaars. Low-code is een logische volgende stap nu applicatieontwikkeling een steeds hoger abstractieniveau krijgt. Uiteindelijk zal dit leiden ‘citizen development’ met zeer schaalbare applicaties die door meerdere bedrijven te gebruiken zijn.”

Gartner benoemde Mendix ook de afgelopen twee jaar tot leider. Elke keer krijgt het bedrijf de beste plek, het verst in het kwadrant, op basis van de meest volledige visie. Eerder dit jaar verscheen het Gartner Magic Quadrant for Multiexperience Development Platforms (MXDPs) waarin Mendix ook erkend is als leider en goed beoordeeld werd op het gebied van volledig visie en het vermogen om uit te voeren.

Een recente
 • 14 Augustus 2019 om 12:38

Persbericht: CDN77 vestigt netwerk Point-of-Presence in datacenter van maincubes in Frankfurt

Amsterdam/Frankfurt, 13 augustus 2019 – CDN77, een content delivery netwerk (CDN) met 35 Points-of-Presence gevestigd op strategische IX (Internet Exchange) locaties wereldwijd en een bandbreedtevolume van meer dan 14 Tbps, heeft maincubes geselecteerd als colocatiepartner voor het onderbrengen van een netwerk PoP in het datacenter van maincubes in Frankfurt in Duitsland. maincubes exploiteert momenteel twee datacenters in Europa, in respectievelijk Frankfurt (FRA01) en Amsterdam (AMS01).

De CDN PoP die in het maincubes FRA01 datacenter in Frankfurt is geïnstalleerd omvat meerdere datacenter racks die zijn gevuld met server- en netwerkapparatuur. Deze PoP is een van de in totaal 35 CDN PoP’s van CDN77 wereldwijd. Volgens CDN77 is de PoP van het bedrijf in Frankfurt een van de belangrijkste netwerk PoP's in Europa en tevens een snelgroeiende Point-of-Presence. CDN77 verwacht dat het aantal benodigde racks in het maincubes FRA01 datacenter in het komende jaar zal verdubbelen. Voordat CDN77 zijn netwerk PoP serverinfrastructuur bij colocatie provider maincubes onderbracht, was deze netwerk PoP gevestigd in een ander datacenter in Frankfurt – bij een van 's werelds grootste datacenterexploitanten.

"Wij bedienen nu meer dan 45.000 websites en softwareleveranciers met onze content acceleratie services, met VoD en live streaming oplossingen en nog veel meer,” zegt Zdenek Cendra, CEO en oprichter van CDN77. “Bij onze vorige colocatie omgeving in Frankfurt ontbrak het aan flexibiliteit en een persoonlijke benadering, terwijl dat datacenter te kampen had met>>

Lees verder..

 • 13 Augustus 2019 om 15:00

Persbericht: Autoriteit Persoonsgegevens keurt gedragscode Data Pro voorlopig goed

De Avg-gedragscode van Nederland ICT, de Data Pro Code, is voorlopig goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens. De gedragscode is een praktische doorvertaling van de Avg voor verwerkers en werd in mei 2018 gelanceerd.

Het afgelopen jaar zijn Nederland ICT en de Autoriteit Persoonsgegevens actief in gesprek gegaan om de code te optimaliseren. De actuele versie van de code is te raadplegen via www.nederlandict.nl/data-pro-code.

Vervolgstappen
Het besluit van de AP is gepubliceerd in de Staatscourant van 12 augustus. De komende 6 weken kan men op- of aanmerkingen op dit besluit insturen. Daarnaast richt Nederland ICT een orgaan op dat toezicht houdt op naleving van de code. Vanaf het moment dat dit toezichthoudend orgaan is geaccrediteerd door de AP, is onze code de eerste goedgekeurde Avg-gedragscode in Nederland. 

Branchevereniging heeft bijzonder rol
In de Avg is opgenomen dat brancheorganisaties een bijzondere rol kunnen vervullen voor hun achterban: zij zijn de aangewezen organisaties om gedragscodes te ontwikkelen. Artikel 40 van de Avg zegt dat vertegenwoordigers van een bepaalde branche, en dat zijn wij als Nederland ICT, de mogelijkheid hebben om dergelijke gedragscodes ter goedkeuring voor te leggen aan de toezichthouder - de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Eerste bedrijven zijn Data Pro gecertificeerd
Verwerkers die zich houden aan de Data Pro Code, kunnen dit aantonen door zich te laten certificeren. Deze Data Pro certificering werd in mei 2019 gelanceerd en inmiddels zijn de eerste bedrijven gecertificeerd.

Certificering houdt co>>

Lees verder..

 • 13 Augustus 2019 om 13:26

Persbericht: Extreme Networks Completes Acquisition of Aerohive Networks

Enterprise networking leader announces acceptance of Aerohive Networks shares tendered

Combined company forms Enterprise Cloud Networking Leader, bringing cloud management excellence to extensive edge-to-cloud, wired and wireless solutions portfolio

Extreme pushes networking into new era, making infrastructure smarter, more autonomous, and the driver of business value as customers accelerate their digital transformation efforts

San Jose, Calif, August 9, 2019 Extreme Networks, Inc. (“Extreme”; Nasdaq: EXTR), a software-driven networking company, announced today that it has completed its acquisition of Aerohive Networks, (NYSE: HIVE), a pioneer in cloud-managed networking, bringing together the world’s #2 leader in cloud managed wireless LAN services¹ with the #3 provider of enterprise networking equipment. With Aerohive, Extreme will offer customers and partners more choices for cloud and on-premises wired and wireless technology, including the industry’s broadest array of wireless LAN solutions at a critical technology transition to Wi-Fi 6 – all from a single vendor and backed by its award-winning, insourced services and support team.

The acquisition of Aerohive adds critical cloud management and edge capabilities to Extreme's portfolio of end-to-end, edge to cloud software-driven networking solutions. It expands Extreme's technology leadership in Wi-Fi and NAC, adding cloud-managed Wi-Fi and NAC solutions to complement its on-premises Wi-Fi and NAC technology, driving Extreme deeper into key verticals and presenting numerous opportunities for cross-sell and up-sell within the combined portfolios. It also brings new SD-WAN capab>>

Lees verder..
 • 13 Augustus 2019 om 14:43

Persbericht: OutSystems leider in Gartner’s Magic Quadrant voor Enterprise Low-Code Application Platforms

Utrecht, 13 augustus 2019OutSystems, leverancier van hét Low-Code-platform voor applicatieontwikkeling, is benoemd tot leider in de nieuwe 2019 Gartner Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms. Dit Magic Quadrant heette vorig jaar het Magic Quadrant for Enterprise High-Productivity Application Platform as a Service. Dit is het tweede Gartner quadrant in 2019 waarin OutSystems tot leider is benoemd. Eerder werd OutSystems ook benoemd tot leider in het quadrant voor Multiexperience Development Platforms. 

Low-code is de toekomst
Low-code is de toekomst van applicatieontwikkeling. De technologie haalt traditioneel coderen in als het gaat om de beste keuze voor applicatieontwikkelplatformen in de komende jaren. Gartner verwacht dat in 2024 meer dan 65 procent van de applicaties ontwikkeld wordt met low-code applicatieontwikkeling. Paulo Rosado, CEO bij OutSystems: “Onze klanten behalen geweldige resultaten op ons platform. Deze erkenning van Gartner onderstreept wat wij al jaren horen: OutSystems maakt het voor organisaties mogelijk om nieuwe markten aan te boren, nieuwe diensten te ontwikkelen en klanten te binden op nieuwe manieren. We zijn pioniers op dit vlak en blijven de markt leiden.” 

Low-code heeft klanten van OutSystems in staat gesteld de volgende resultaten te boeken:
 • 13 Augustus 2019 om 13:01

Persbericht: NTT Security gaat samenwerking aan met Europol op het gebied van threat intelligence

MAASTRICHT, 13 augustus 2019NTT Security, een gespecialiseerd 
securitybedrijf en expertisecentrum voor NTT Group, heeft een Memorandum of Understanding (MoU) gesloten met het European Cybercrime Centre (EC3) van Europol. NTT Security’s doel is om cybercrime wereldwijd te voorkomen door zijn threat-intelligence te delen met branchepartners en wetshandhavingsinstanties. Deze nieuwe overeenkomst sluit daar naadloos bij aan. 

In het MoU is opgenomen hoe NTT Security en Europol strategische threat-intelligence, cybersecuritytrends en best practices uit de branche uitwisselen. Vertrouwen opbouwen via publiek-private samenwerkingen staat hoog op de agenda voor NTT Security; het bedrijf wil zijn relatie met EC3 versterken. Daarom maakt ook NTT Security’s Global Threat Intelligence and Incident Center (GTIC) inmiddels deel uit van EC3.De overeenkomst houdt onder andere in dat NTT Security input levert voor het jaarlijkse Internet Organised Crime Threat Assessment (IOCTA). Dit is Europol’s belangrijkste strategische rapport over opkomende bedreigingen en ontwikkelingen in cybercrime, en bevat de voornaamste aanbevelingen voor wetshandhaving, beleidsmakers en toezichthouders. Met dit rapport zijn zij in staat gezamenlijk op effectieve wijze in actie te komen tegen cybercrime.   

Kai Grunwitz, Senior Vice President EMEA bij NTT Security: “Europol is actief op alle gebieden die aan cybercrime zijn gerelateerd, van het uitschakelen van botnets en spear phishing tot en met cryptomining, cryptojacking en het darkweb. Vandaar dat het afhankelijk is van samenwerkingen met s>>

Lees verder..
 • 13 Augustus 2019 om 12:21

Persbericht: Koning & Hartman en SEE Telecom ontwikkelen betrouwbare repeater voor C2000-netwerk

Amsterdam, 13 augustus 2019 –Koning & Hartman en SEE Telecom ontwikkelen een betrouwbare repeater die voldoet aan alle aansluitingseisen van het C2000-netwerk.

Het C2000-netwerk is het landelijk communicatienetwerk voor Openbare Orde en Veiligheid (OOV). In gebouwcomplexen, waar gebruikers van het C2000-netwerk zijn gevestigd, is het van cruciaal belang dat communicatie 24/7 werkt. Het ontbreken van de vereiste indoor dekking kan tot onwenselijke en soms gevaarlijke situaties leiden.

Voor de zogenaamde Special Coverage Locations (SCL) stelt C2000 zeer specifieke aansluitingseisen voor C2000 apparatuur. Omdat een standaard TETRA repeater niet aan deze specifieke eisen voldoet, heeft Koning & Hartman in nauwe samenwerking met SEE Telecom een C2000 repeater ontwikkeld die hier wel aan voldoet.

Deze C2000 repeater is zeer kostenefficiënt en voorzien van alle technische specificaties welke u van een repeater mag verwachten. De repeater is ontwikkeld voor locaties waar het C2000 bereik vergroot dient te worden. Deze krachtige oplossing zorgt ervoor dat het C2000 signaal geheel probleemloos wordt aangeboden aan het in het gebouw geïnstalleerde antennesysteem. Tevens is de repeater op afstand volledig beheerbaar bijvoorbeeld vanuit het Remote Service Center van Koning & Hartman.

De C2000 repeater is voor het eerst in gebruik genomen in een gebouwcomplex waar indoordekking noodzakelijk was en een groot aantal gebruikers dagelijks afhankelijk is van het C2000-netwerk. De gebruikers zijn door het toepassen van de repeateroplossing naar volle tevredenheid in elke hoek van het gebouw voorzien van een perfecte en stabiele verbinding.

Koning & Hartman is al jarenlang een vooraanstaande speler in de wereld van Mission Critical Communication en voorziet vele gebouwen van een optimale bereikbaarheid. Koning & Hartman werkt nauw samen met vooraanstaande partners>>

Lees verder..
 • 13 Augustus 2019 om 12:00

Persbericht: Simpel meest aanbevolen postpaid-aanbieder, stoot Simyo van de troon

Houten, The Netherlands, 13 August 2019 - Simpel was in de eerste helft van 2019 voor het eerst de meest aanbevolen postpaid-aanbieder. Hiermee laat Simpel rivaal Simyo achter zich. Deze KPN-dochter kreeg zes maal achter elkaar de hoogste 'Word of Mouth score' (WoM) van Telecompaper. Wel zijn de verschillen klein.

Elk half jaar publiceert Telecompaper een WoM-ranking van de mate waarin postpaid-aanbieders van mobiele diensten het afgelopen half jaar zijn aanbevolen door hun klanten. Tijdens de nieuwste meting lagen de uitslagen van alle tien onderzochte aanbieders dicht bij elkaar, met slechts 13 procentpunten verschil tussen de nummer één en hekkensluiter Youfone.

Simpel zag het aandeel klanten dat het merk aanbeveelt de afgelopen drie jaar stijgen van 54 procent in 2016 naar 79 procent in de eerste helft van 2019. Daarmee steeg de score van de mobiele aanbieder sneller dan die van de totale markt. Het marktgemiddelde nam overigens ook toe het afgelopen jaar. In de eerste helft van 2016 raadde nog 60 procent zijn postpaid-aanbieder aan, tegenover 73 procent nu.

Hollandsnieuwe, Tele2, Vodafone en Simpel scoren beter
De nummers 2 tot en met 9 ontlopen elkaar weinig, met maximaal 6 procentpunten verschil. Simpel schept een kleine afstand, met drie punten verschil tot de nummer twee. Youfone, op een tiende positie, staat drie punten onder de nummer 9, Hollandsnieuwe.

Ondanks het feit dat Youfone wederom de laatste plaats bezet, is de score van het merk het afgelopen jaar wel met 7 procentpunten gestegen. Ook een stijging, maar in mindere mate, was er te zien bij Hollandsnieuwe, Tele2, Vodafone en Simpel. Simyo en Ben lieten als enige aanbieders een lichte daling zien.

Prijs-gerelateerde onderwerpen blijven belangrijk
De belangrijkste reden om een postpaid-aanbieder >>

Lees verder..
 • 13 Augustus 2019 om 10:32

Persbericht: Getest op Noorderzon: biologisch afbreekbare regencape, uitschuifbare rolstoelbank en een interactieve plattegrond op je mobiel

Vanaf donderdag strijkt het Noorderzon Performing Arts Festival weer elf dagen neer in Groningen. Het podiumkunstenfestival besteedt al jarenlang veel aandacht aan duurzaamheid en toegankelijkheid. Daarmee is het een uitstekende partner voor Innofest, dat festivals als living labs inzet om ondernemers zo de kans te geven hun prototypes te testen. Tijdens de komende editie wordt een drietal innovaties getest: een biologisch afbreekbare regencape, de uitschuifbare rolstoelbank van ‘Ongeremd’ en de interactieve kaart van het Groningse ‘Spacetime Layers’.

Bij de gemiddelde festivalganger staat een wegwerpponcho standaard op de paklijst als de weerberichten nattigheid voorspellen. Handig als je niet de hele dag met paraplu of regenjas wil slepen, maar niet per se goed voor het milieu. Ondernemer Verena Michels ontwikkelde een biologisch afbreekbare regencape van gerecycled plastic die bezoekers tijdens Noorderzon voor het eerst kunnen testen.

Voor veel rolstoelbezoekers van festivals is het verschil in ooghoogte die ze met hun gesprekspartners ervaren, een bron van frustratie. Om deze sociale barrière weg te nemen, ontwierpen vijf alumni van de HKU een uitschuifbare bank, die aan het wiel van de rolstoel bevestigd kan worden. De rolstoelbank van ‘Ongeremd’ werd vorige maand ook al getest op de Zwarte Cross en kon daar op veel aandacht en enthousiasme van rolstoelgebruikers rekenen. Tijdens Noorderzon, waar de ondernemers een paar dagen met hun innovatie aanwezig zijn, hopen ze nog meer feedback bij hun doelgroep op te halen.

Interactieve plattegrond voor crew
Het Groningse bedrijf ‘Spacetime Layers’ timmert al enige tijd aan de weg, is genomineerd voor een>>

Lees verder..
 • 13 Augustus 2019 om 09:00

Persbericht: Nieuwe functies Google Maps: snel de juiste richting vinden met Live View

Google Maps introduceert enkele nieuwe functies waarmee het nog makkelijk wordt om je weg te vinden en nieuwe steden en landen te ontdekken. Zo kun je met de nieuwe functie Live View met behulp van augmented reality (AR) de juiste wandelrichting bepalen. Ook kun je Google Maps nu gebruiken als centrale locatie voor het raadplegen van al je boekingen van vluchten en hotels. Het vernieuwde Tijdlijn helpt je daarnaast om je reis te onthouden en aanbevelingen met vrienden te delen.

Trefzeker je weg vinden
Er gaat niets boven het te voet verkennen van een stad. Dat is de perfecte manier om je ogen en oren de kost te geven. Soms is het echter moeilijk om te bepalen welke kant je uit moet lopen. Met de nieuwe functie Live View kun je met behulp van augmented reality (AR) de juiste wandelrichting bepalen. De omgeving om je heen wordt op je beeldscherm weergegeven, aangevuld met pijlen en richtingaanwijzers die je wegwijs maken.

Om Live View te gebruiken open je de Google Maps app, voer je je bestemming in en tik je op het wandelpictogram. Tik vanaf daar op de knop "Live Weergave" en richt je camera op de gebouwen om je heen. Zodra Google Maps aangeeft waar je bent, zie je in de echte wereld tekens en pijlen die u aangeven in welke richting je moet lopen.

We hebben Live View de afgelopen maanden laten testen door leden van de Local Guides- en Pixel-community. Deze week breiden we de beschikbaarheid van de bètaversie uit naar gebruikers van mobiele apparaten met Android en iOS die ondersteuning bieden voor ARCore en ARKit.
Vind de beste lokale eetgelegenheden
Laten we wel zijn: geen vakantie is compleet zonder culinair genot. Met de nieuwe functie
 • 12 Augustus 2019 om 19:25
❌