[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019Persberichten

Persbericht: Ultimaker introduceert nieuwe platformservice: Ultimaker Cloud

Geldermalsen, 21 februari 2019 – Ultimaker, wereldleider op het gebied van desktop 3D-printing, kondigt vandaag op de TCT ASIA de lancering van Ultimaker Cloud aan. Ultimaker Cloud is een toekomstbestendig cloud-platform dat is ontworpen om de professionele 3D-print workflow te ondersteunen. De eerste cloud-diensten die worden aangeboden zijn 3D-printen of afstand, ongelimiteerde toegang tot de Marketplace en beoordelingen in de Marketplace. Ook is er nu de mogelijkheid om een back-up te maken van gebruikersinstellingen voor toegang op afstand. Ultimaker Cloud is vanaf 19 maart beschikbaar samen met Ultimaker Cura 4.0, die beschikt over een vernieuwde gebruikersinterface.

De snelle adoptie van 3D-printen vraagt om een platformoplossing die de workflow voor de gebruiker eenvoudiger maakt en die verenigbaar is met een breed scala aan softwareapplicaties en materialen. De open strategie van Ultimaker maakt het voor industriële partners, zoals leidende CAD-leveranciers en materiaalfabrikanten, mogelijk om te integreren met Ultimaker Cloud. Deze integraties leveren veel meerwaarde op voor de gebruikers. Zij profiteren hierdoor van een probleemloze, betrouwbare en naadloze 3D-printervaring.

Ultimaker Cloud biedt nu:

 • Backups: Optimale gebruikersinstellingen worden opgeslagen in de cloud en kunnen op elke locatie en op elke computer worden opgehaald.
 • Marketplace: De Marketplace biedt exclusieve toegang tot printprofielen die zijn geconfigureerd door materiaalexperts van toonaangevende merken. Geregistreerde gebruikers kunnen in de Marketplace het beste materiaal zoeken voor een specifieke toepassing. Geoptimaliseerde instellingen om de beste resultaten te verkrijgen met dit materiaal worden dan automatisch aangevuld in Cura.
 • Marke>>

  Lees verder..
 • 21 Februari 2019 om 18:13

Persbericht: ROCKWOOL laat kantoren en fabrieken wereldwijd beveiligen door middel van het Global Client Programme van Nedap

Fabrikant ROCKWOOL International A/S laat haar kantoren en fabrieken wereldwijd beveiligen via het Global Client Programme van Nedap. Tijdens de looptijd van het programma installeert Nedap zijn platform voor fysieke beveiliging, AEOS. Met dit systeem kan ROCKWOOL haar beveiligingsbeleid en uniforme werkprocessen mondiaal implementeren.   
 
Het Global Client Programme is een geavanceerd implementatiesysteem voor beveiligingsprojecten. Het is speciaal ontwikkeld voor grote multinationals en heeft diverse voordelen, zoals standaardisering op alle locaties, een kortere implementatietijd en hogere rendabiliteit.  
 
Eenvoudige implementatie op internationale schaal
Wereldwijd heeft ROCKWOOL 28 fabrieken. Via het Global Client Programme worden deze fabrieken en de kantoorpanden van ROCKWOOL met elkaar verbonden. Ook worden de beveiligingsmaatregelen van het bedrijf hiermee op mondiaal niveau gestandaardiseerd.  
 
Fokko van der Zee, Managing Director bij Nedap Security Management: "Er komt veel kijken bij een wereldwijde  implementatie van een gestandaardiseerde beveiligingsoplossing. Zo’n omvangrijk project loopt meerdere jaren en er zijn veel verschillende stakeholders bij betrokken. Dat vraagt om intensief projectbeheer. Zonder gestructureerd programma met duidelijke richtlijnen wordt zo’n complexe implementatie al snel een stressvolle operatie. Dat is precies waarom we ons Global Client Programme hebben ontwikkeld. Wij zorgen voor volledige ontzorging."  
 
Matthew Thorne, Digital Service Lead bij ROCKWOOL: "We werken al een paar jaar samen met Nedap en hebben onlangs gekozen voor haar Global Client Programme. Daarmee beschikken we over de juiste methodiek, mensen en hulpmiddelen om tot een gestandaardiseerde fysieke beveiligingsoplossing te komen. Dankzij het Global Client Programme lopen we bovendien minder risico's en zijn we >>

Lees verder..

 • 21 Februari 2019 om 11:00

Persbericht: Startup Viperty wil IT Consultancy-wereld opschudden

Amsterdam, 18-2-2019 – IT-consultancy moet anders in 2019. Daarom is Viperty opgericht: een startup die de traditionele consultancy-wereld op zijn kop wil zetten. De visie: elke organisatie heeft recht op ‘on demand’ ondersteuning bij bedrijfsvraagstukken zonder kostbare en langdradige trajecten.

De business is tegenwoordig hyper-dynamisch. Klanten verwachten steeds meer flexibiliteit en willen sneller geholpen worden. Waarom zou dat niet voor IT Consultancy en breder bedrijfsadvies gelden, vroegen Alex Pullens en Jos van Capelleveen zich af. Beiden hebben een jarenlange achtergrond in het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij organisaties in het MKB en de grootzakelijke markt.

Consultancy, maar dan anders

Met Viperty willen de founders het daarom compleet anders doen: Next Level Consultancy beschikbaar maken voor elke organisatie met uiteenlopende vraagstukken. De consultancy van Viperty kan variëren van ERP-implementaties tot ondersteuning bij change management, marketing-, Finance of HRM-vraagstukken. Maar dan zonder de langdurige, kostbare contracten met logge, inflexibele firma’s. Maar wat vooral belangrijk is: bedrijfsadvies op het moment dat de business owner of CIO daar behoefte aan heeft.

“Met onze dienstverlening willen wij organisaties helpen en inspireren zodat zij hun ambities verwezenlijken. Wij noemen dat Viperizen”, zeggen Alex Pullens en Jos van Capelleveen, founders van Viperty.

Community van Viperty Professionals

Viperty maakt deze belofte waar door een compleet andere aanpak. Geen dure consultants die met grote lease-auto’s vanuit een kostbaar pand het land doorrijden. Maar een brede community van Viperty Professionals (VIP’s) die op afstand en on-demand beschikbaar zijn dankzij snelle online communicatiemiddelen.

100% online service

“Wij hebben als doel om onze dienstverlening voor 100% een online service te laten zijn”, zegt founder Jos van Capelleveen. “De beschikbaarheid van onze consultants groeit daardoor enorm, we houden de overhead-kosten laag en het geeft de Viperty Professionals de mogelijkheid meer tijd zich in de business vraagstukken te verdiepen.

Een transitie in de consultancy wereld

Viperty wil zo een voorbeeld zijn voor andere consultancy-bedrijven en hoopt een verandering teweeg te brengen in de consultancy business. Founder Alex Pullens: “Viperty gelooft dat het anders kan en dat iedereen positief kan profiteren van betere werkomstandigheden in deze industrie.”

Viperty Community

De Consultancy-startup doet dit met een team van gepassioneerde professionals die staan voor vernieuwing, innovatie en betrouwbaarheid. Het doel is om binnen 5 jaar uit te groeien naar 80 Viperty Consultants en tegelijkertijd een complete Viperty Community op te bouwen waarbinnen wordt samengewerkt door bedrijven met complementaire disciplines en waarbinnen kennis wordt gedeeld.

“Viperty wil zo voor organisaties uit verschillende branches een sparringpartner zijn die zich onderscheidt door zijn laagdrempelige karakter, de inzet van automated consultancy en hulp on demand”, zegt Jos van Capelleveen.+++++++++++++++++++++++     EINDE BERICHT      +++++++++++++++++

NIET VOOR PUBLICATIE

Voor meer informatie over Viperty, high-res beeldmateriaal of interviewaanvragen:

Viperty BV
Rijnstraat 170
1079 HS Amsterdam
020 244 28 12
www.viperty.com

Alex Pullens
alex@viperty.com
06 22 64 81 87

Jos van Capelleveen
jos@viperty.com
06 15 83 91 13

 • 21 Februari 2019 om 17:37

Persbericht: ThoughtSpot leider in Gartner Magic Quadrant 2019

AMERSFOORT - Voor het eerst in jaren komt er een vierde naam in het leiders quadrant van het Gartner Magic Quadrant voor Analytics & BI. ThoughtSpot is naast Microsoft, Qlik en Tableau de vierde leider geworden. Dit is uitzonderlijk gezien het feit ThoughtSpot pas 6 jaar geleden is opgericht.

ThoughtSpot is een search & AI-driven analytics platform waarmee je de kracht van 1000 analisten in handen van elke business user geeft. Het transformeert de wijze waarop enterprises data gebruiken. Organisaties halen optimaal rendement uit de investeringen in hun SAP of Oracle enterprise architectuur. Met ThoughtSpot kan elke gebruiker - ongeacht zijn technische vaardigheden - gemakkelijk analytisch inzicht verwerven door eenvoudig de vraag te spreken of in te voeren. ThoughtSpot maakt het voor iedereen mogelijk om binnen enkele seconden antwoord te krijgen op hun vragen.

Rond is sinds 2018 channel partner van ThoughtSpot. Met onze kennis en ervaring in de wereld van enterprise analytics is het ontsluiten van datamodellen met behulp van ThoughtSpot wel erg eenvoudig geworden. Spreek of toets je vraag en ThoughtSpot doet de rest, jouw visuals worden razendsnel en on the fly gegenereerd door een intelligent en zelflerend platform. 

ThoughtSpot leider in Gartner Magic Quadrant 2019 voor Analytics & BI
ThoughtSpot leider in Gartner Magic Quadrant 2019 voor Analytics & BI


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie:
Mark Bosch, Managing partner: mark.bosch@rond.nu - 033-4727042
Website: https://www.rond.nu
Directe url: https://www.rond.nu/thoughtspot
 • 21 Februari 2019 om 17:18

Persbericht: Solipsis en Call2 bundelen krachten

Brakel/Zoetermeer, 21 februari 2019 – ICT-dienstverlener Solipsis en specialist in IT-beheer Call2 zijn een samenwerking aangegaan. De krachtenbundeling is een spin-off van het Excellence partnership dat Solipsis in oktober 2018 heeft gesloten met KPN. Call2 is onderdeel van KPN ICT Consulting en hun diensten zijn complementair aan de oplossingen van Solipsis. Dit betekent een verrijking van het portfolio op gebieden als Enterprise Mobility Management en SharePoint. Maar ook 24x7 ondersteuning en support voor klanten van Solipsis.

Call2 directeur Camiel Janssen: “Sinds 2018 zijn wij gestart met het partnerprogramma ‘2-GETHER’. Dit programma biedt partners als Solipsis de mogelijkheid om Call2-diensten white label in te kopen. Hierdoor kan de Business Partner de klant één aanspreekpunt, één contract, één SLA en één factuur voor alle ICT-gerelateerde zaken bieden. Wij zijn erg blij met de samenwerking met Solipsis, waarbij we onze krachten kunnen bundelen en waarin kwalitatieve dienstverlening als gezamenlijk doel bovenaan staat. We kijken uit naar een langdurig partnership met Solipsis.”

Goossen de Bruin, directeur Solipsisgroep, is verheugd over de samenwerking: “Call2 begrijpt als geen ander de noodzaak van een goed ingerichte ICT-omgeving en heeft gerenommeerde klanten, zoals Shell, ING, Rabobank, Schiphol. Het team van Call2 staat garant voor kwalitatieve support- en beheeroplossingen en biedt naast kennis ook een oplossing voor capaciteitsvraagstukken, daar waar we handjes tekortkomen.”


v.l.n.r. Camiel Janssen en Goossen de Bruin bekrachtigen het partnership met een handdruk

Over Solipsis
Solipsis bv is een professionele ICT-organisatie>>

Lees verder..
 • 21 Februari 2019 om 14:10

Persbericht: Micpoint sluit samenwerking met Netdata

Amsterdam, 21 februari 2019, Micpoint, innovatief leverancier van hightech mobiliteitsoplossingen voor de automotive branche, heeft Netdata gekozen als strategisch IT-partner.

Denis Leemkuil, Algemeen Directeur Micpoint: “Wij hebben voor Netdata gekozen omdat wij onze interne Microsoft Exchange server wilden migreren naar een Microsoft cloudoplossing. Zij hebben daar een passend voorstel voor gedaan. De aanpak was perfect georganiseerd en alles werd volgens afspraak opgeleverd. Na de eerste gesprekken was snel duidelijk dat Netdata, onderdeel van de Solimas Group, groot genoeg is om een toekomstbestendige, professionele dienstverlening te bieden, maar klein genoeg om snel en pragmatisch te schakelen. Netdata heeft Micpoint inmiddels ondersteund bij het migreren van de lokale Exchange server naar de Microsoft-cloud en wij zullen in de toekomst nog vele projecten samen ontwikkelen.”

Remo Del Mistro, Algemeen Directeur Netdata: “Micpoint heeft besloten om zich de komende jaren strategisch volledig te focussen op ontwikkeling van software en data analytics op basis van IoT-oplossingen. Micpoint profileert zich meer en meer als een data-gedreven leverancier van geavanceerde ICT-oplossingen in de automotive sector. Daarom is Micpoint op zoek gegaan naar een strategisch IT-partner die hen de komende jaren zal ondersteunen bij tal van IT-gerelateerde vraagstukken, die geen onderdeel zijn van de core business. Er was van meet af aan een klik dat resulteerde in deze samenwerking.”

Over Micpoint
Micpoint is al vanaf 1989 een familiebedrijf, dat zich richt op fleetmanagement, voertuigbeveiliging en cloud oplossingen. Met de internationale applicatie MyFMS hebben zij dé tool in handen met de meest moderne innovaties op het gebied van mobiliteit. Micpoint gaat mee met de trends en zijn deze zelfs vaak voor. Smart Cities >>

Lees verder..
 • 21 Februari 2019 om 14:05

Persbericht: Essentium, eSUN en Polymaker sluiten aan bij de open materiaalalliantie van Ultimaker

Geldermalsen, 21 februari 2019Ultimaker, wereldleider op het gebied van desktop 3D-printing, kondigt vandaag op de TCT ASIA in Shanghai, China aan dat de materiaalfabrikanten Essentium, eSUN en Polymaker zich aansluiten bij de open materiaalalliantie van Ultimaker. Deze samenwerking vergroot de mogelijkheden voor materialen en toepassingen voor FFF 3D-printen in een breed scala aan industrieën.

China staat bekend om de grootste elektronicamarkt ter wereld. Om ingenieurs in deze industrie ook van FFF 3D-printen te laten profiteren, dienen materialen veilig te zijn voor elektrostatische ontlading (ESD). Dit maakt ze geschikt voor de productie van elektronica. Ingenieurs en ontwerpers in deze industrie kunnen nu profiteren van het gebruiksgemak van desktop 3D-printen doordat de printprofielen met de juiste eigenschappen in de Ultimaker Marketplace beschikbaar zijn.

Dr. Blake Teipel, CEO van Essentium: “Bij Essentium richten we ons op het creëren van industriële oplossingen voor ’s werelds beste fabrikanten. We verkleinen de kloof tussen 3D-printen en machinale vervaardiging. Samen met BASF, ’s werelds grootste chemische producent, hebben we Ultrafuse-Z line gecreëerd, een serie ESD-veilige filamenten. We bieden materiaalprintprofielen voor Ultrafuse-Z PCTG aan in de Ultimaker Marketplace. Dit is een filament van industriële kwaliteit, specifiek samengesteld voor ESD-veiligheid.”

Recycling is een onderwerp dat overal ter wereld hoog op de agenda staat. Dr. Yihu Yang, CEO van eSUN: “We zijn bij eSUn gespecialiseerd in de industrialisatie van biologisch afbreekbare polymeren. We zijn verheugd om deel te nemen aan de open materiaalalliantie met materiaalpr>>

Lees verder..
 • 21 Februari 2019 om 14:03

Persbericht: Robots ondersteunen afdeling Informatie Management bij de gemeente Hengelo

Ede, 21 februari 2019 – Robotic Process Automation (RPA) wordt ingezet als onderdeel van het dienstverleningsconcept bij de gemeente Hengelo. Door handmatige handelingen verder te automatiseren met RPA wordt de bewerkingstijd verkort en komt er tijd vrij bij de medewerkers van de afdeling Informatie Management.

Gemeente Hengelo is gestart met het Programma Dienstverlening. Goede dienstverlening voor inwoners en organisaties staat hierin centraal. Dit wordt vormgegeven op basis van de VNG-Realisatie serviceformules . Een onderdeel van de uitwerking van de serviceformules is het verbeteren van de dienstverlening, waarbij ook efficiency voordelen kunnen worden behaald. 

Experimenteren met de inzet van RPA
Vanuit deze gedachte wilde gemeente Hengelo gaan experimenteren met de inzet van Robotic Process Automation (RPA) om de handmatige handelingen te robotiseren. “Aangejaagd door brede ontwikkelingen in de samenleving en de nieuwe mogelijkheden van de technologie, is de druk om te veranderen hoog bij de Nederlandse gemeenten. De oorsprong van onze innovatiedrive ligt in het gevoel dat het beter kan en de overtuiging dat het beter moet”, benadrukt Innovatie- en informatiemanager Arjan Lenferink van de gemeente Hengelo. Het implementatietraject zelf werd ondersteund door de Nederlandse RPA specialist Coforce.

Doorloopsnelheid verkorten
Door het robotiseren van de menselijke handelingen kan de doorloopsnelheid van administratieve processen fors worden verkort. Lenferink gaat verder: “Door routinematige taken te robotiseren, speelt RPA een intermediaire rol tussen mens, proces en applicaties. Dit maakt het mogelijk dat medewerkers zich kunnen inzetten op waar het om moet gaan; Het creëren van waarde voor burgers en bedrijven in de gemeente Hengelo.”>

Lees verder..
 • 21 Februari 2019 om 14:02

Persbericht: Onderzoek: Duizenden huizen en kantoren kwetsbaar voor hackers door onbeveiligde domotica

Duizenden gebouwbeheersystemen van ‘slimme’ woningen en kantoren wereldwijd zijn eenvoudig toegankelijk voor hackers. Dit constateert een ethisch hacker van Computest op basis van een security-onderzoek naar de KNX-standaard voor woning- en gebouwautomatisering. Uit het onderzoek blijkt dat de systemen die zijn gebaseerd op deze standaard, veelvoudig aan het internet gekoppeld worden. Doordat deze systemen echter geen enkele vorm van authenticatie bevatten, kunnen kwaadwillenden hiermee op afstand onder meer de beveiliging, verlichting, airconditioning en verwarming van huizen en kantoren bedienen. In totaal zijn er 17.444 gebouwen met systemen die zijn gebaseerd op de KNX-standaard waarvan er zich 1.322 in Nederland bevinden. Hiermee is Nederland na Spanje en Duitsland, het land met de meeste locaties die kwetsbaar zijn voor hackers.

Security-scan laat 17.444 kwetsbare locaties zien
Zowel bedrijven als particulieren verbinden steeds meer systemen met het internet. Het onderling koppelen van deze IoT-toepassingen zorgt voor extra gemak, maar brengt ook serieuze risico’s met zich mee. Het onderzoek van ethisch hacker Daan Keuper richtte zich op verschillende domotica-toepassingen die zijn gebaseerd op de KNX-standaard. Hij ontdekte dat er wereldwijd 17.444 gebouwen en woningen zijn waarvan de systemen vrij eenvoudig door een hacker kunnen worden overgenomen. Spanje en Duitsland voeren de lijst aan met respectievelijk 1.985 en 1.768 locaties. Nederland volgt met 1.322. Amsterdam is in ons land de stad met de meeste gebouwen met een KNX-systeem. De security-scan van Keuper liet verder zien dat ook in China, >>

Lees verder..

 • 21 Februari 2019 om 14:00

Persbericht: Medius behaalt voor de 7e keer op rij 3 keer de Microsoft Gold Partner status

Medius, marktleider op het gebied van cloud-gebaseerde digitale factuurverwerkingoplossingen, heeft voor het 7e opeenvolgende jaar de status verworven als Microsoft Gold Partner in de categorieën Cloud Platform, Application Development en ISV (Independent Software Vendor).

MediusFlow, de best-of-breed oplossing voor digitale factuurverwerking, wordt ontwikkeld en gehost op het Microsoft Azure cloud-platform, waardoor een schaalbare oplossing met eerste klas beveiliging en performance mogelijk wordt. Bovendien biedt MediusFlow naadloze integratie met Microsoft Dynamics (ERP)-oplossingen.

"Onze hechte relatie met Microsoft is een integraal onderdeel van ons bedrijf en helpt ons een best-of-breed, cloud-gebaseerde automatische factuurverwerking aan onze klanten te leveren", aldus Per Åkerberg, CEO bij Medius. "Door onze oplossingen aan Microsoft Dynamics te koppelen, kunnen we onze klanten een naadloze end-to-end oplossing bieden voor factuurverwerking. Door het gebruik van Azure-technologie, zijn we in staat om eersteklas prestaties, schaalbaarheid en beveiliging te leveren. Wij kunnen ons hierdoor volledig op onze expertise richten, het ontwikkelen van oplossingen voor digitale factuurverwerking en maximale toegvoegde waarde aan onze klanten bieden."

"Medius was één van de eerste partners die volledig overstapte op onze Azure-technologie en vandaag de dag is MediusFlow een belangrijk onderdeel van ons aanbod welke grote waarde toevoegt aan Microsoft Dynamics 365-gebruikers. Medius loopt voorop als het gaat om de verkoop van een gezamenlijk aanbod met Microsoft, dat met name op de Noord-Amerikaanse markt een groot succes is", zegt Marcus Gullberg, directeur Business Development bij Microsoft.

Een partnerschap die ‘the journey to the cloud’ ondersteunt
Nu steeds meer bedrijven hun activiteiten, waaronder het ERP systeem, naar de cloud brengen, is het >>

Lees verder..
 • 21 Februari 2019 om 11:59

Persbericht: BCD Travel kiest voor SAP Customer Data Cloud voor een eenduidig platform voor traveler management

‘s-Hertogenbosch – 21 februari 2019 – BCD Travel gaat de SAP Customer Data Cloud-oplossing gebruiken voor de nieuwste versie van hun traveler management systeem. Hiermee wordt het bestaande TripSource® Profile Manager omgetoverd tot een digital first oplossing. Deze oplossing combineert drie unieke functies, namelijk traveler identity management, traveler consent management en traveler profile management, in één uniform platform.

Dankzij het SAP backend-systeem kan de service en support persoonlijker ingericht worden. Daarnaast sluit de software naadloos en veilig aan op trip management tools en biedt het geavanceerde multi-factor authenticatie (MFA). De software biedt een klantcentrale oplossing die reizigers meer transparantie in en controle over het gebruik van persoonlijke data geeft naast de standaarden die zijn vastgesteld in de AVG.

Yannis Karmis, Senior Vice President Product Planning en Development van BCD Travel: “Nu persoonlijke services met de dag belangrijker worden, is het cruciaal om te investeren in open en cloud-based technologieën. We zijn dan ook blij dat we samen kunnen werken met SAP om onze klanten de laatste digitale technologieën te bieden. Dankzij SAP Customer Data Cloud kunnen we een consistent en wereldwijd systeem opzetten met rijke profielinformatie die ieder servicekanaal raakt. Hiermee zijn we leidend in de industrie. De technologie van SAP sluit mooi aan bij onze vier kernwaarden: simpel, digitaal, adaptief en wereldwijd.” 

Ben Jackson, General Manager van SAP Customer Data Cloud, is trots dat BCD Travel voor de software van SAP kiest: “Met SAP Customer Data Cloud kan BCD Travel de overstap maken naar een intelligente enterprise. Dankzij de effectieve inzet van de verzamelde klantdata bereikt BCD Tra>>

Lees verder..
 • 21 Februari 2019 om 11:55

Persbericht: Clouddistributeur Uniserver levert infrastructuur voor clouddiensten NORISK IT Groep

Alkmaar, 21 februari 2019Clouddistributeur Uniserver levert infrastructuur aan cloudprovider NORISK IT Groep. Per 1 december 2018 maakt NORISK IT Groep gebruik van het platform van Uniserver als fundament voor haar werkplekoplossing. Door de werkplek te hosten op de infrastructuur van Uniserver hoeft NORISK IT Groep niet meer te investeren in het onderhoud van een eigen cloudomgeving. Zo maakt NORISK IT Groep tijd en resources vrij om haar klanten te begeleiden naar de cloud. NORISK IT Groep heeft gekozen voor de infrastructuur van Uniserver vanwege de culturele fit met de organisatie en de hoge beschikbaarheid, continuïteit en schaalbaarheid van de infrastructuur.

Betrouwbaar fundament
Jan Hendrik Smit, Salesmanager bij NORISK IT Groep: “We merkten dat we relatief veel tijd besteden aan het up-to-date houden van onze eigen cloudomgeving. We willen deze tijd liever besteden aan de klant zelf. Toen we eind vorig jaar voor weer een nieuwe technology fresh-up stonden, besloten we om te gaan uitbesteden. Door te kiezen voor Uniserver als clouddistributeur kunnen we maximale aandacht besteden aan onze klanten in de vorm van kennis, advies en een uitgebreide adoptiefase voorafgaand aan de implementatie. Mede door onze cloud-gebaseerde werkplekken te hosten bij Uniserver zijn onze klanten voorzien van een betrouwbaar en stabiel platform en kunnen onze engineers meer tijd steken in het begeleiden van organisaties in hun reis naar de cloud. De schaalbaarheid van het platform van Uniserver stelt ons bovendien in staat om eenvoudig meer klanten te onboarden en te voorzien van innovatieve clouddiensten. Ik kijk erg uit naar onze samenwerking.”

Sjors Nijman, Accountmanager bij Uniserver: “We zijn zeer blij met het partnership met NORISK IT Groep. Ons cloudplatform biedt de mogelijkheid hun klanten te begeleiden bij de adoptie van de cloud en gebruik>>

Lees verder..
 • 21 Februari 2019 om 11:52

Persbericht: Relined zorgt voor meer connectiviteit in Agriport

Vianen, 21 februari 2019: In de kop van Noord-Holland ligt Agriport. Van oorsprong een glastuinbouwgebied, maar inmiddels vestigen zich hier steeds meer grote datacentra en hightechbedrijven. Om te voorzien in meer connectiviteit naar deze bedrijven, gaat Dark Fiber leverancier Relined Fiber Network het bedrijventerrein redundant aansluiten op haar netwerk.

Regio Agriport ligt direct aan de A7 bij Middenmeer en op slechts 30 autominuten van Amsterdam. Het vestigingsklimaat in deze regio is, met name voor datacenters, zeer gunstig. Agriport beschikt over meerdere ondergrondse hoog- en middenspanningsaansluitingen. Door de beschikbaarheid van windenergiecapaciteit van 450 MW kunnen datacenters eenvoudig aan de milieudoelstellingen voldoen. Dankzij de naastgelegen kassen ontstaat bovendien een duurzaam ecosysteem. Energie die door kassen niet wordt verbruikt, kan worden ingezet door de datacentra. Op hun beurt leveren deze datacentra weer warmte aan de kassen. Zo blijven de energiekosten aantrekkelijk laag.

“Met de vestiging van veel grote internationale technologiebedrijven in Agriport is er steeds meer vraag naar connectiviteit. Aan deze vraag willen we graag voldoen. De groei van deze regio biedt voldoende mogelijkheden om te investeren in uitbreiding van ons netwerk,” aldus Jan Willem Tom, General Manager Relined Fiber Network

Om Agriport redundant op het netwerk van Relined aan te kunnen sluiten, wordt negen kilometer netwerk aangelegd. Met dit nieuwe netwerk kan Relined volledig gescheiden routes leveren tussen regio Agriport en Amsterdam. Relined levert enkel Dark Fiber verbindingen waardoor de klanten beschikken over een netwerk dat volledig in eigen beheer en bovendien schaalbaar is.

Deze nieuwe route is tevens een mooie aanvulling op de route van Amsterdam naar Eemshaven, via de Afsluitdijk. De aanleg van de COBRA Fiber Optic Cable, de zeekabel tussen Nederland en Denemarken, is in volle gang en zal in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond. Vanaf dat moment zal de datacommunicatiekabel dan ook commercieel ter beschikking worden gesteld in de vorm van Dark Fiber. Het bedrijf biedt hiermee een unieke route tussen Nederland en Scandinavië.

Voor meer informatie omtrent deze uitbreiding en mogelijkheden kijkt u op onze website: www.relined.eu

[EINDE PERSBERICHT]Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Eindhoven-Voorbij van Relined Fiber Network:
T: +31 (0)347 358 010
E: l.eindhoven@relined.eu
 • 21 Februari 2019 om 11:20

Persbericht: 40 procent IT-beslissers vindt innovatie binnen eigen organisatie te traag

Utrecht, 19 februari 2019 – Ruim 2 op de 5 IT-beslissers beoordeelt de innovatiesnelheid van de eigen organisatie als langzaam. Dit blijkt uit een onderzoek van MatrixMind, uitgevoerd door TNS NIPO, onder 370 IT-beslissers. De belangrijkste reden voor deze trage innovatie is volgens 46 procent een gebrekkige samenwerking tussen interne teams.

Naast onvoldoende samenwerking noemen de ondervraagden het werken in lange cycli met grote changes (24 procent), het niet DevOps-ready zijn van hun organisatie (23 procent) en het gebruik van de watervalmethode (10 procent) als redenen. “Lange ontwikkelcycli blijven een probleem en de vraag hoe je als organisatie een DevOps-ready omgeving creëert is actueler dan ooit”, zegt Jaap Gorjup, senior consultant bij MatrixMind. “Die traagheid is ook onnodig, want met nieuwe containertechnologie, multidisciplinaire DevOps-teams en het juiste proces kunnen organisaties veel sneller nieuwe dienstverlening ontwikkelen. Wij helpen hen daarbij, want het samenspel is geen sinecure.”

De concurrentie voor blijven
Het onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door MatrixMind-partners Equinix (dat samen met MatrixMind een hybride cloudoplossing levert), Palo Alto en NetApp. Dat innovatieprocessen binnen veel bedrijven traag blijven, is des te opvallender aangezien 8 op de 10 IT-beslissers aangeeft dat innovatie nodig is om concurrerend te blijven en op lange termijn zelfs te overleven. “De hoeveelheid tooling die startups ter beschikking staat om nagenoeg alle sectoren te ontwrichten met nieuwe businessmodellen is enorm. Er is bijna geen sector waarin bestaande bedrijven zich geen zorgen zouden moeten maken over nieuwe concurrenten die aan goudgerande verdienmodellen kunnen knagen”, aldus Lucas den Os, directeur van MatrixMind.

Meeste baat bij kleine, snelle innovaties
Een derde van de ondervraagden denkt dat hun organisatie meer baat heeft bij kleine, snelle innovaties, dan bij grote, periodieke innovaties. Den Os: “Containers spelen hier naadloos op in en zijn gemaakt voor korte release cycles en een ‘fail fast’-filosofie.” Een kwart van de ondervraagden maakt (nog) geen gebruik van containertechnologie.

Bijna de helft van de IT-specialisten had in 2018 te maken met downtime bij software-innovatie en updates. “De autohealing- en A/B testing-capaciteit van containertechnologie is uitermate geschikt om die downtime te voorkomen. Partijen als Netflix gaan zelfs zover dat zij speciale software schrijven die clouduitval simuleert om hun herstelvermogen te testen” aldus Jaap Gorjup.

Het complete rapport is hier te downloaden.

Over MatrixMind
MatrixMind helpt klanten die de overstap naar de cloud willen maken, maar wel in eigen tempo en met behoudt van exit-scenario’s. Met haar Modern Virtual Datacenter-oplossing (MVDC), dat wordt geleverd vanuit de Equinix datacenters in Amsterdam, kunnen alle denkbare cloudproviders onder enterprise architectuur worden ontsloten, waaronder vanzelfsprekend AWS, Azure, Google en anderen. Portabiliteit tussen deze cloud providers is mogelijk, o.a. door de inzet van containertechnologie en exit scenario’s worden bewaakt om lock-ins voor klanten te voorkomen. De oplossing kan bijna volledig geautomatiseerd voor klanten worden uitgerold en heeft een sterke focus op security. Klanten zijn o.a. Asics, GVB, VolkerWessels, Riskco, Gemeente Molenwaard en diverse anderen.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dimphy van Heusden via dimphy@dna-ltb.com of 06 5463 0561.
 • 21 Februari 2019 om 11:02

Persbericht: RFI Engineering en Delmation sluiten samenwerkings<wbr>overeenkomst ter bevordering van IoT in industriΓ«le markt

Almere, 21 februari 2019RFI Engineering, producent van geavanceerde mobiele technologie en draadloze producten en Delmation, specialist in datacommunicatie en Internet of Things-vraagstukken, tekenen vandaag een samenwerkingsovereenkomst. RFI Engineering ontwikkelt Long Range Wide Area Network (LoRaWAN)-gateways voor de industriële markt. Deze gateways maken het mogelijk om snel een betrouwbaar en robuust private of public Internet of Things-netwerk op te zetten. Tevens bieden ze de mogelijkheid om via sensoren data te verzamelen. De toevoeging van gateways aan het productportfolio van Delmation zorgt ervoor dat de organisatie een complete oplossing kan leveren om de veelgevraagde IoT-netwerken binnen de industriële markt te realiseren.

Veilig en efficiënt
LoRaWAN is geschikt voor langeafstandscommunicatie met weinig vermogen en de toepassingen ervan zijn eindeloos; van bijvoorbeeld de detectie van het openen van een deur of raam in een gebouw tot het uitlezen van prullenbakken op straat. Wanneer een prullenbak vol zit, krijgt de gemeente een signaal binnen zodat de prullenbak geleegd kan worden. Via sensoren, gateways en platformen die gedistribueerd worden door Delmation wordt er op een efficiënte en veilige manier data verzameld.

Kim van Brugge, CEO van Delmation: “We vinden het belangrijk om onze klanten een volledig pakket aan te bieden om hun eigen IoT-netwerk te realiseren; van sensoren en gateways tot de LoRa server en het platform om de data weer te geven. In de drie jaar dat wij met LoRa-oplossingen bezig zijn, zien we de vraag naar kwaliteitsproducten toenemen. RFI Engineering biedt de kwaliteit die wij als Delmation willen leveren en we zijn dan ook verheugd dat we de samenwerking met deze partij vandaag mogen aankondigen.”

Tom Jansen, Director Business Development va>>

Lees verder..
 • 21 Februari 2019 om 11:02

Persbericht: Nieuwe gratis Kaspersky Lab CyberTrace brengt dreigingsinformatie bij elkaar

Utrecht, 21 februari 2019 –Kaspersky Lab lanceert een gratis tool die grote organisaties helpt om cyberdreigingsinformatie uit verschillende bronnen te verzamelen, analyseren en evalueren. De gecombineerde informatie kan direct worden toegepast voor het monitoren en opsporen van cyberdreigingen. Aangezien het aantal bronnen voor cyberdreigingsinformatie steeds groter wordt, is het voor veel Security Officers een hele klus om de verscheidenheid aan informatie effectief toe te passen. CyberTrace verzamelt en evalueert onafhankelijke datafeeds om vast te stellen welke dreigingen risico’s vormen. De datafeeds worden gecombineerd met bestaande SIEM-oplossingen.

 
Kaspersky Lab’s CyberTrace haalt voortdurend bijgewerkte datafeeds op uit verschillende bronnen. Dat kan vanuit het securitysoftwarebedrijf zelf komen, maar ook van andere leveranciers of uit een Open Source omgeving. De verzameltool vergelijkt alle informatie automatisch en snel. SIEM’s of netwerkbeveiligingscontroles worden op die manier ook ontzien van allerlei overlappende informatie. Deze krijgen doorgaans een overdosis aan zogeheten Indicators of Compromise (IoC) te verwerken. Die situatie lijkt zich alleen maar te verergeren omdat steeds meer dreigingsinformatie in verschillende formaten worden aangeboden. CyberTrace werkt probleemloos samen met verschillende SIEM’s waaronder IBM QRadar, Splunk, ArcSight ESM, LogRhythm, RSA NetWitness en McAfee ESM, evenals met andere beveiligingsopties, zoals firewalls en gateways.

Met de inzet van CyberTrace zijn security-analisten beter in staat de juiste prioriteiten te geven aan verschillende type dreigingsinfo>>

Lees verder..
 • 21 Februari 2019 om 10:58
Gisteren β€” 20 Februari 2019Persberichten

Persbericht: Ericsson en Juniper Networks onthullen oplossingen voor netwerkoverdracht

Operators die naar 5G-netwerken willen overstappen, combineren de oplossingen van Ericsson en Juniper Networks om te kunnen beschikken over de daarvoor benodigde transportinfrastructuur en oplossingen voor de levering en het beheer van netwerkservices. Deze producten maken een einde aan complexiteit en zorgen voor gebruikseenvoud.

Per Narvinger, hoofd Product Area Networks bij Ericsson: “De positieve reactie vanuit de markt op onze hechtere samenwerking met Juniper Networks getuigt van de kracht van de integrale transportoplossingen die we gezamenlijk aanbieden. We hopen dit momentum in stand te houden door ons marktleidende aanbod van krachtig presterende oplossingen voor netwerkoverdracht verder te verbeteren. Onze klanten kunnen daarmee profiteren van de voordelen van uiterst geavanceerde netwerken.”

Manoj Leelanivas, chief product officer bij Juniper Networks: “Door het integreren van elkaar aanvullende oplossingen en technologieën blijven Juniper Networks en Ericsson bijdragen aan integrale oplossingen voor netwerkoverdracht in de wereld van 5G. Deze oplossingen helpen operators aan verbeterde flexibiliteit en netwerkprestaties en krachtiger automatisering en beveiliging.”

Dankzij verdere verbeteringen van de oplossing van Ericsson voor network slicing is NorthStar, de SDN-controller van Juniper, nu interoperabel met Ericsson Dynamic Orchestration. De controller biedt daarmee naadloze grip, van de locatie van radiocellen tot de kern van het pakketnetwerk, met inbegrip van de datacenter-gateway. Operators kunnen op deze manier connectiviteitsdiensten binnen het overdrachtsdomein automatiseren en integreren tot één integrale network slice. De Wide Area Network Orchestrator (WANO) van Ericsson fungeert daarbij als hiërarchische SDN-controller die d>>

Lees verder..

 • 20 Februari 2019 om 18:22

Persbericht: Veranderingen binnen management reBuy: Philipp Gattner nieuwe Managing Director

Berlin, 20 February 2019 -  reBuy reCommerce GmbH announced today that Torsten Schero has resigned as CEO of reBuy. Schero has held this position since 2016, he will be leaving the company for personal reasons.

Philipp Gattner, previously CSO and member of the management board, will assume the overall management of the company, as Schero's successor. As CSO, Gattner has been responsible for the strategic direction of the company for more than three years, and has played a major role in reBuys expansion into other European countries.

"I greatly appreciate the trust that the shareholders and employees have in me. Therefore, I am pleased to take over the position of Managing Director at reBuy from now on. At this point, I would also like to thank Torsten Schero for the positive cooperation. We will maintain our strategic orientation in order to continue reBuy's successful course of the past years,”  emphasizes the new Managing Director, Gattner, “For the new year, we will focus even more on consumer electronics. There is still a lot of growth potential here".

About Philipp Gattner
Philipp Gattner has been Chief Strategy Officer at reBuy since 2015. In this position, he is responsible for the strategic direction and successful internationalization of the company. Gattner previously spent several years as a consultant at McKinsey. He studied economics and development policy in St. Gallen and London and later earned his doctorate.

###

Over reBuy
reBuy, is dé online winkel voor het kopen en verkopen van refurbished elektronica en mediaproducten. Het bedrijf is opgericht in 2009 en heeft zijn hoofdkantoor in Berlijn. reBuy is Europees marktleider in refurbished elektronica en telt in totaal meer dan vijf miljoen klanten. Met meer dan 550 werknemers is re>>

Lees verder..
 • 20 Februari 2019 om 18:21

Persbericht: Lancering innovatief onderhandelingsplatform voor jachten en schepen

Begin januari is met het live gaan van Vesselbay.com een innovatief internationaal online verkoopplatform voor vaartuigen gelanceerd dat efficiënte verkooptrajecten bewerkstelligt.

Middels een geavanceerd maar tegelijkertijd gebruiksvriendelijk digitaal onderhandelingsplatform brengt Vesselbay.com op internationale schaal verkopers en kopers van vaartuigen, onzichtbaar voor derden, bijeen. Het werkt als volgt: Een particuliere of zakelijke verkoper adverteert een jacht of schip op Vesselbay.com. Een potentiële koper brengt online, via de Vesselbay.com website of App, een onzichtbaar bod uit op het vaartuig. De verkoper wijst het bod af, doet een tegenbod of accepteert het bod. Wanneer de verkoper het bod accepteert wordt de desbetreffende bieder aan de verkoper geïntroduceerd. Na de voorlopige, overigens niet-bindende prijsovereenstemming, hebben partijen 60 dagen de tijd voor inspectie, keuring en proefvaart. Omdat de verkoper en de potentiële koper beginnen met een voorlopige prijsovereenstemming zijn er geen overbodige bezichtigingen of valse verwachtingen ten aanzien van de uiteindelijke verkoopprijs.

“Na meer dan 22 jaar ervaring met jachtmakelaardij, verkoop van gebruikte jachten en schepen, online inschrijvingen voor superjachten, bootadvertentie websites, vrijwillige veilingen en onderhandse verkopen, constateer ik dat de gebruikte-boten-markt verandert. Zo ook de specifieke wensen en verwachtingen van zowel verkopers als kopers van jachten en schepen. Er is meer behoefte aan wereldwijde, interactieve en discrete verkoopkanalen naast de bestaande online en offline kanalen met statische advertenties en verkoopinformatie. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de ontwikkeling van Vesselbay.com, het alternatieve biedpodium voor jachten om wereldwijd kopers te traceren en te prikkelen,” legt Dimitri de Laat oprichter van Vesselbay.com uit.

Dimitri de Laat oprichter van Vesselbay.com
Dimitri de Laat oprichter van Vesselbay.com

Zowel kopers, particuliere verkopers als makelaars kunnen gebruikmaken Vesselbay.com. Vesselbay.com werkt op basis van dagelijks opzegbare maandabonnementen. Heeft Vesselbay.com de uiteindelijke koper geïntroduceerd, dan wordt 1% exclusief BTW over de voorlopige prijsovereenstemming in rekening gebracht. Daarnaast biedt Vesselbay.com, indien gewenst, persoonlijke begeleiding bij aankoop, expertise, proefvaart, koopovereenkomst, financiering, transport, BTW situatie, ligplaats en/of registratie. Een eerste adviesgesprek van 15 minuten is gratis.

“In de afgelopen maand heb ik al een jacht, waarvoor ik via de reguliere kanalen nog geen koper had kunnen vinden, via Vesselbay.com verkocht. Vesselbay.com is een verrijking voor de markt van gebruikte boten. Wij vergroten middels Vesselbay.com onze potentiële verkoopmarkt en daarmee de verkoopkansen aanzienlijk,” vertelt Joeri Saly eigenaar van Yachtfull International Yachtbrokers.

Ter introductie biedt Vesselbay.com tot 1 april 2019 een free-trial periode van 30 dagen.
Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.vesselbay.com of de App downloaden.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en beeldmateriaal contact: Dimitri de Laat; tel:+31 (0)626562318 /
@: info@vesselbay.com
 • 20 Februari 2019 om 18:07

Persbericht: Bekroonde Ierse projectmanagement- & IT-specialist betreedt Nederlandse markt

De Ierse projectmanagement- en IT-specialist Aspira Consulting & IT Services opent in Amsterdam op Valentijnsdag 14 februari officieel zijn deuren. Naast een Meet & Greet voor klanten, relaties en IT-talenten zal Aspira dan zijn inzichten delen over de Nederlandse markt, resultaat van een half jaar onderzoek.

Aspira, opgericht in 2007 en sindsdien sterk internationaal gegroeid, breidt nu uit naar Europa en kiest als Europees hoofdkantoor voor Amsterdam. De opening op Valentijnsdag werd gekozen om zowel de passie van Aspira voor technologie en projectmanagement, als de positie van Amsterdam in het hart van de Europese IT-sector te weerspiegelen.

Nederland staat in de EU Top 3 voor IT en projectmanagement en de deze markt zal naar verwachting de komende vier jaar met 33% groeien. Nederlandse bedrijven zien echter het tekort aan goede IT-professionals als een grote belemmering voor die groei.

Peter Ryan van Aspira Europe: 'We brengen veel IT- en projectmanagement-ervaring naar Nederland. IT-projecten zijn vaak zo complex dat ze vaak veel meer tijd en geld kosten dan verwacht. Met excellente expertise is dat te voorkomen; wij staan voor een 30% hoger succespercentage.'

Programma
Op het programma van de opening staat een toespraak van Kevin Kelly, ambassadeur van Ierland in Nederland. Verder zal Pat Lucey, CEO Aspira Group en President of Ireland van het Project Management Institute, Aspira’s marktinzichten over de Nederlandse IT-markt delen. Het evenement biedt verder gelegenheid om het Aspira-team te ontmoeten en te horen over de initiatieven die Aspira in Nederland gaat ontplooien. Zo zal Aspira zich dit en volgend jaar richten op het rekruteren van dertig IT-professionals.

Aspira heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder die voor een van de snelst groeiende bedrijven in Europa in 2017 en 2018 (Financial Times).

Aspira Europe is>>

Lees verder..
 • 20 Februari 2019 om 15:20
❌