[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderPersberichten

Persbericht: WorldStream sluit partnership met Arista, ontwikkelt nieuw elastisch netwerk bovenop global netwerk backbone

Naaldwijk, 22 augustus 2019 – WorldStream, een snelgroeiende leverancier van security-gefocuste Infrastructure-as-a-Service hosting oplossingen met meer dan 15.000 dedicated servers in beheer in eigen datacenters in Naaldwijk, in het Westland, kondigt een strategisch partnership aan met Arista Networks. Hardware van Arista is de basis waarop WorldStream’s engineering teams de komende paar maanden een software-defined elastisch netwerk met specifiek ontwerp zullen ontwikkelen.

Het nieuwe technologieplatform van WorldStream zal bovenop de bestaande global netwerkbackbone van het bedrijf met meer dan 10Tbps aan beschikbare bandbreedte worden gebouwd. Het software-defined netwerk gaat WorldStream Elastic Network heten en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 officieel worden gelanceerd.

Het nieuwe software-defined netwerk dat wordt ontwikkeld door WorldStream’s engineering teams maakt gebruik van EVPN (Ethernet Virtual Private Network) VXLAN (Virtual Extensible LAN) technologie die door Arista Networks wordt geleverd. Arista EVPN VXLAN is een kerntechnologie voor WorldStream’s nieuw te ontwikkelen eigen netwerktechnologie. Het specifieke ontwerp van het WorldStream Elastic Network (WEN) is erop gericht om WorldStream’s wereldwijde klantenkring ultieme flexibiliteit te bieden. Ook zal het in eigen huis te ontwikkelen netwerk uitgebreide nieuwe functionaliteit bieden, met name op het vlak van hybride IT-infrastructuur implementaties en toewijzing van datacenter resources.

De in eigen huis ontwikkelde software-defined architectuur voegt een elastisch netwerkplatform toe aan WordStream's bestaande>>

Lees verder..

 • 22 Augustus 2019 om 19:00

Persbericht: Red HatΒ introduceertΒ OpenShiftΒ ServiceΒ MeshΒ voor een snellereΒ adoptie van microservices enΒ cloud-native applicatiesΒ Β 

Amsterdam, 22 augustus 2019 - Red Hat, Inc., leverancier van opensourceoplossingen, kondigt vandaag de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat OpenShift Service Mesh. Daarmee wordt het aansluiten, observeren en vereenvoudigen van service-to-service-communicatie van Kubernetes op Red Hat OpenShift 4 mogelijk. OpenShift Service Mesh is gebaseerd op de Istio-, Kiali- en Jaeger-projecten en verbeterd met Kubernetes Operators, om een efficiëntere, end-to-end ontwikkelaarservaring te bieden rond applicatiearchitecturen die op microservices zijn gebaseerd.  

Microservices kunnen moderne, cloud-native applicaties transformeren. Het effectief ontwikkelen en inzetten van microservices kan echter nieuwe uitdagingen opleveren bij het implementeren en beheren van interservice communicatie. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden is de service mesh ontwikkeld: een onderliggende infrastructuur die verantwoordelijk is voor het beheer van traffic, het handhaven van beleid en het identificeren en beveiligen van diensten.

De OpenShift Service Mesh breidt deze beheerfunctionaliteiten uit door de>>

Lees verder..
 • 22 Augustus 2019 om 18:11

Persbericht: Nieuw Hybrid Cloud Security onderdeel breidt veilig beheer van duizenden virtuele werkplekken uit

Kaspersky lanceert een nieuwe versie van Kaspersky Security for Virtualization Light agent, onderdeel van Kaspersky Hybrid Cloud Security. Deze nieuwe software biedt beveiliging tot maar liefst 100.000 virtuele servers in een Virtual Desktop Infrastructure (VDI) en cloudomgeving zonder dat dit ten koste gaat van prestaties, beheergemak en inzicht in de virtuele infrastructuur. De nieuwe Virtualization Light agent biedt nu gedragsgebaseerde bescherming, exploit en inbraakpreventie voor verschillende Windows Server besturingssystemen en erkent bevoegdheden op basis van taken in plaats van personen. Compatibiliteit met Kaspersky Endpoint Detection & Response (EDR) in gevirtualiseerde omgevingen is eveneens gewaarborgd in deze nieuwe versie.

Tot voor kort zorgde de implementatie van een beveiligingsoplossing in een virtuele beheeromgeving vaak voor overbelasting van het netwerk en veel aanvullend handmatig werk. In deze nieuwe versie van Kaspersky Security for Virtualization Light Agent worden virtuele servers volledig geautomatiseerd geselecteerd en voorzien van benodigde beveiliging. Dat kost minder tijd en de kans op fouten wordt drastisch gereduceerd. Verder is rolgebaseerde toegangscontrole (RBAC; Role-based access control) toegevoegd aan de nieuwe software. Dat is van groot belang voor grote organisaties waarin diverse functionarissen verschillende rollen en taken toebedeeld krijgen.

Virtuele Windows-servers bieden nu dezelfde geavanceerde beveiligingsfuncties als in Kaspersky Endpoint Security for Business zoals exploit-preventie en gedragsdetectie. Dankzij de ‘light agent’ functionaliteit wordt niet ingeleverd op prestaties van het virtuele netwerk. Daarnaast is Kaspersky EDR volledig compatible met deze nieuwe versie van Kaspersky Security for Virtualization Light Agent. Organisaties beschikken hiermee over een integrale beveiliginginfrastructuur voor zowel de digitale werkplek als het virtuele netwerk waa>>

Lees verder..
 • 22 Augustus 2019 om 15:32

Persbericht: Citrix lanceert Desktop as a Service Solution voor Microsoft

Amsterdam – 22 augustus 2019 – In de digitale wereld is inmiddels vrijwel alles virtueel, en desktops zijn daarop geen uitzondering. Dankzij een nieuw aanbod van Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS), kunnen bedrijven deze virtuele desktops eenvoudiger en sneller dan ooit beschikbaar stellen. Zo kunnen werknemers werken waar, wanneer en hoe ze willen en zo productief mogelijk zijn. Citrix kondigt vandaag de lancering van Citrix® Managed Desktops aan. Dit cloud hosted aanbod stelt organisaties in staat – ongeacht hun grootte of IT-kennis – om Windows-gebaseerde applicaties en desktops vanuit de cloud beschikbaar te maken voor ieder apparaat, op iedere locatie, op een eenvoudige manier.

“Het werk vandaag de dag is niet beperkt tot fysieke kantoren of traditionele apparaten. Er wordt 24 uur per dag en wereldwijd gewerkt: op PC’s en laptops maar ook op telefoons, tablets en zelfs horloges,” zegt Carisa Stringer, Senior Director Product Marketing, Desktop and Applications Group bij Citrix. “Met Citrix Managed Desktops geven organisaties werknemers snel en gemakkelijk toegang tot hun individuele desktop en alle applicaties en zakelijke middelen die ze nodig hebben om hun werk te doen en optimaal te presteren.”

Een onestopshop
Citrix Managed Desktops is een gebruiksklare dienst die wordt geleverd in nauwe samenwerking met een solide netwerk van Citrix-partners. Citrix Managed Desktops biedt alles wat nodig is om Windows-desktops en -apps op een veilige, eenvoudige en snelle manier beschikbaar te maken. Met behulp van de oplossing kunnen beheerders de dagelijkse werkzaamheden op de volgende manier vereenvoudigen:
 • Snel beschikbaar stellen van desktops aan zowel interne al>>

  Lees verder..
 • 22 Augustus 2019 om 13:56

Persbericht: InterSystems API Manager bewaakt API-verkeer tussen gedistribueerde softwareomgevingen

CAMBRIDGE, Mass. -  augustus 2019 – InterSystems, wereldwijd toonaangevend in software voor de zorgsector en generieke informatietechnologie voor het bedrijfsleven en de overheid, introduceert InterSystems API Manager, als nieuwe functionaliteit voor InterSystems IRIS Data Platform™ 2019.2. Gebruikers daarvan zijn nu in staat om binnen hun IT-infrastructuur het berichtenverkeer tussen web gebaseerde API’s (Application Programming Interface) te monitoren en te sturen.

Het aantal toepassingen van API-koppelingen neemt exponentieel toe nu organisaties in alle geledingen kiezen voor internet gebaseerde applicaties, gelaagd volgens een ’service oriented’ architectuur (webservices). Het beheer over de diverse software omgevingen krijgt een meer gedistribueerd karakter. Om daar grip op te houden is het essentieel het API-verkeer goed te bewaken en waar nodig bij te sturen. InterSystems API Manager voorziet in het gemakkelijk routeren van al het API-verkeer via een centrale toegang (gateway) waardoor de aanvragen bij data uitwisseling tussen applicaties terechtkomen bij de juiste nodes (servers, databases, clients, apps. enz.).  

Systeemontwikkelaars die InterSystems API Manager gebruiken zijn ook in staat om:

 • Al het API-verkeer te monitoren vanaf een centrale locatie om van daaruit knelpunten te signaleren en te verhelpen;
 • API-verkeer gecontroleerd door te laten door per applicatie de toegestane omvang te configureren; IP-adressen op een witte, dan wel zwarte lijst te plaatsen en eindpunten in onderhoudsinspecties mee te nemen;
 • Op interactieve wijze API-documentatie te bieden aan in- en externe ontwikkelaars via een speciale, aanpasbaar ontwikkelaarsportaal;
 • API’s veilig op te bergen op een centrale plaats.
“Om te kunnen voldoen aan verwachtingen rond de digitale transfor>>

Lees verder..
 • 22 Augustus 2019 om 13:54

Persbericht: CodeMeter drivende kracht achter leveringsproces van Vector automotive software

Hengelo, augustus 2019 - Wibu-Systems, specialist in het afschermen van embedded software,  heeft samen met Informatics Holding een beveiliging- en licentiebeheeroplossing  ontwikkeld voor Vector, een vooraanstaand bouwer van software en componenten voor de automobielindustrie. De standaard Wibu-Systems oplossing CodeMeter is daarbij geïntegreerd met het eveneens standaard SAP ERP-systeem, waarmee Vector zijn bedrijfsvoering regelt.  Dankzij het gecombineerde systeem is de automotive softwarespecialist in staat zijn intellectuele eigendomsrechten te beschermen, terwijl de afnemers toch direct inzage kunnen krijgen in de specificaties van de nieuwe, innovatieve producten. 

Het in Stuttgart gevestigde bedrijf Vector verstrekt jaarlijks duizenden licenties aan bedrijven binnen diverse sectoren met elk hun eigen wensen en specificaties ten aanzien van de voorwaarden van softwaregebruik.  De productreeks van Vector omvat geavanceerde technologie voor het laden van elektrisch aangedreven voertuigen, beveiliging en veiligheidsvoorzieningen van voertuigen, Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS), zelfsturende voertuigen en het AUTOSAR (AUTomotive Open System ARchitecture) koppelingsplatform. De embedded softwareproducten van het bedrijf draaien op diverse besturingssystemen, onder verschillende architecturen en op een reeks ontwikkelplatformen. Het is voor de onderneming van belang om zijn unieke kennis en expertise, vastgelegd in software goed te beschermen tegen diefstal of pogingen tot hacken. Maar het is ook van belang dat dezelfde software zich volgens een soepele procedure bij de afnemers laat installeren onder controle van de SAP-applicaties voor de bedrijfsvoering.

Het hart van de oplossing bij Vector wordt gevormd door Wibu-Systems CodeMeter License Central, een cloudgebaseerd platform voor het aanmaken, toewijzen en beheren van licenties. De integratie met de SAP ERP-omgeving is uitgevoerd door Informatics ui>>

Lees verder..

 • 22 Augustus 2019 om 13:52

Persbericht: OutSystems behaalt ISO 27017 en 27018 certificering voor Cloud Security Compliance

Utrecht, 22 augustus 2019 – OutSystems, leverancier van hét low-code-platform voor applicatieontwikkeling, is de eerste low-code vendor die twee nieuwe cloud security-certificeringen behaald: ISO 27017 en ISO 270178. ISO 27017 richt zich op de bescherming van informatie in clouddiensten. Als toevoeging schetst ISO 27018 eisen voor de bescherming en privacy van gebruikersgegevens in de cloud. Het biedt een gedragscode voor het beschermen van persoonsgegevens (PII) in de cloud. De certificeringen zijn blijk van de hoge mate van toewijding van OutSystems om de privacy en bescherming van klantdata in de cloud te garanderen.

Jose Casinha, Chief Information Security Officer bij OutSystems: “Gebruikers van OutSystems verdienen het om te weten dat de data en informatie die zij aan ons toevertrouwen beschermd worden door middel van de meest strenge controle in de industrie. We nemen onze rol als informatiebeschermer serieus. Daarom hebben we 200 securitypunten in het platform gebouwd en stappen gezet om onze cloud-securityprocessen te valideren met de meest rigoureuze certificeringsprocessen.”

Lees meer over de behaalde certificaten: https://www.outsystems.com/trust/

-----

Over OutSystems
Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één Low-Code ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van low-code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Hierdoor kan het volledige applicatielandschap visueel worden gemodelleerd en geïntegreerd met best>>

Lees verder..
 • 22 Augustus 2019 om 12:32

Persbericht: Dell introduceert de meest flexibele β€˜zero-footprint’ PC ter wereld

Amsterdam - Dell Technologies introduceert de nieuwe OptiPlex 7070 Ultra, een innovatieve desktop waarbij de krachtige technologie verticaal binnen in het dunne en lichte display-standaard is verwerkt. Met het meest flexibele ‘zero-footprint’ desktop-design in de markt, is de OptiPlex 7070 Ultra prachtig om te zien, creëert meer ruimte, heeft een strakke afwerking en is modulair zodat klanten hem kunnen upgraden en configureren wanneer dat nodig is. Dankzij dit ontwerp kunnen de PC en het display onafhankelijk van elkaar worden geupgrade en onderhouden.

image

“IT-leiders moeten kosten laag houden en werknemers de flexibiliteit en vrijheid geven om op de meest productieve manier te werken. Steeds meer organisaties gaan over op open werkvloeren en zijn daarom op zoek naar technologie die ruimte op het bureau, productiviteit en IT-investeringen maximaliseert”, zegt Dave Lincoln, vice president of Fixed Computing van Dell. “Vijfendertig jaar geleden veranderde Dell de manier waarop PC’s werden gemaakt en geleverd. Met de OptiPlex 7070 Ultra doen we dat opnieuw, met een innovatieve desktop-oplossing.”

Klantonderzoek van Dell toont aan dat bedrijven hun systemen graag upgraden. Ze houden tevens van de esthetiek van een All-in-One. Omdat sommige klanten hun computers vaker upgraden dan hun displays, combineert de Ultra het beste van een traditionele desktop en een All-in-One in een nieuw, innovatief platform.

Flexibel en innovatief design
De OptiPlex 7070 Ultra heeft elementen die geconfigureerd kunnen worden voor ultieme flexibiliteit en prestaties. Deze functies omvatten:
 • 22 Augustus 2019 om 12:29

Persbericht: Infor wijzigt Executive Team

Barneveld, 21 augustus 2019 - Infor, leverancier van branchespecifieke cloudoplossingen, kondigt een geplande overgang van leiderschap aan. Kevin Samuelson, voorheen CFO bij Infor, is tot Chief Executive Officer benoemd. Charles Phillips, die sinds 2010 actief is als CEO, is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Infor. Samuelson zal ook toetreden tot de raad van bestuur.

Samuelson vervulde in de 14 jaar die hij werkzaam is bij Infor verschillende M&A- en CFO-functies. Daarmee is hij een van de langst zittende leidinggevenden bij Infor. Hij speelde een belangrijke rol bij de strategische acquisities van Infor, en hielp het bedrijf te groeien van $35 miljoen aan jaarlijkse omzet naar $3 miljard. Daarnaast speelde hij een rol bij het aantrekken van duurzame investeringspartners. Samuelson was ook actief betrokken bij een breed scala van operationele en verkoopactiviteiten van Infor en speelde een sleutelrol in de aanwinst van meerdere grote klanten.

“Ik prijs me erg gelukkig om met zo'n geweldig team te kunnen werken,” zegt Samuelson. “Het leiderschap en de sturing van Charles hebben geholpen dit bedrijf tot een toonaangevende leverancier te maken van multi-tenant, cloudgebaseerde ERP-applicaties. Onze visie is om voort te bouwen op het indrukwekkende traject dat we afgelegd hebben. We willen ons assortiment SaaS-producten voortdurend verder ontwikkelen. Deze producten maken een snelle ROI mogelijk en bieden onze klanten toegevoegde waarde, waarbij ze tegelijkertijd kunnen profiteren van uitstekende ondersteuning op elk gewenst moment.”

Gedurende Phillips dienstverband als CEO realiseerde het bedrijf de afgelopen vijf jaar een ongekende groei. Meer dan $2,5 miljard werd geïnvesteerd in productontwerp en -ontwikkeling. Phillips heeft, naast Samuelson en Soma Somasundaram (president en CTO), een cruciale rol gespeeld bij het toezicht houden op en het perfectioneren van de huid>>

Lees verder..
 • 21 Augustus 2019 om 19:43

Persbericht: Onderzoek Econsultancy: één op de drie bedrijven verdwijnt binnen drie jaar als ze geen nieuw businessmodel ontwikkelen

Circa 60 procent van de bedrijven rapporteert dat hun businessmodel onder kritische of significante druk staat om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Een derde van de bedrijven vraagt zich af of die druk wellicht leidt tot sluiting van het bedrijf in de komende drie jaar. Dat blijkt uit het rapport ‘Reinventing Commerce’ dat researchorganisatie Econsultancy en Sitecore, leverancier van digital experience management-software, hebben gepubliceerd. Daarvoor werd een onderzoek uitgevoerd onder 1.200 marketingverantwoordelijken in retail, CPG/FMCG en producenten van merkproducten in twaalf landen in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Inzetten op een gepersonaliseerde klantervaring
De meerderheid van de onderzochte bedrijven ontwikkelde een nieuw model, waarbij commerciële expertise werd gecombineerd met de juiste gepersonaliseerde klantervaring. Twee derde van de respondenten erkent dat het creëren van de juiste gepersonaliseerde klantervaring de manier is om tegen de grote merken te concurreren.

Hoewel bedrijven enthousiast zijn over resultaten van een gepersonaliseerde customer journey, zijn ze het niet eens over de manier van samenwerken met grote spelers als Amazon en Alibaba. De groep die deze partijen als belangrijke kansen voor groei ziet, is nagenoeg even groot (47 procent) als de groep die zich zorgen maakt over samenwerking (46 procent).

Gepersonaliseerde shopping-ervaringen creëren
Zowat 80 procent van de respondenten zegt dat hun succes in e-commerce afhangt van hun vermogen om indringende klantervaringen te realiseren. Desondanks heeft minder dan 40 procent een systeem ontwikkeld waarmee dat mogelijk is. Sitecore Experience Commerce is speciaal ontw>>

Lees verder..

 • 21 Augustus 2019 om 16:15
❌