[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Januari 2018RTL Opmerkelijk

Verdachte probeert te ontsnappen via balkon, maar rent recht in armen politie

Een verdachte van poging tot moord in de Amerikaanse staat Florida dacht te kunnen ontkomen aan de politie, toen er op zijn deur geklopt werd. Hij sprong via het balkon naar beneden. Maar de politie had dat voorzien.

Pardon, hoe koud? In SiberiΓ« is het -67 graden

In Siberië zijn ze wel wat gewend, maar dit is zelfs voor hen extreem. Het kwik daalt tot maar liefst -67 graden, althans, als de thermometers niet stuk waren gevroren.

Gisteren β€” 16 Januari 2018RTL Opmerkelijk

Pardon, hoe koud? In SiberiΓ« is het -67 graden

In Siberië zijn ze wel wat gewend, maar dit is zelfs voor hen extreem. Het kwik daalt tot maar liefst -67 graden, althans, als de thermometers niet stuk waren gevroren.

Grote zoektocht in Japan naar partij giftige kogelvissen

Kogelvisalarm in de Japanse regio Aichi. Een supermarkt in de stad Gamagori blijkt de vis - fugu genaamd - te hebben verkocht zonder de zeer giftige lever te verwijderen. Consumptie hiervan kan dodelijk zijn.

OuderRTL Opmerkelijk

Extreme kou in koudste dorp ter wereld: thermometer vriest kapot

In het Russische dorp Ojmjakon - het koudste dorp ter wereld - zijn ze wel wat gewend, maar de kou is daar nu zo extreem dat zelfs een thermometer die er speciaal voor toeristen was geplaatst het begeven heeft.

Bekijk de beelden: auto crasht in eerste verdieping

Een bizar ongeluk in Californië. Een auto reed op volle snelheid tegen een heuvel aan en crashte tegen het pand van een tandartspraktijk. De wagen bleef hangen in de eerste verdieping. Een beveiligingscamera filmde het ongeluk.

Natrappende Franse scheidsrechter geschorst

De Franse voetbalbond heeft scheidsrechter Tony Chapron op non-actief gesteld vanwege het natrappen naar een speler. De 45-jarige arbiter was aangesteld om woensdag de wedstrijd in de Ligue 1 tussen Angers en Troyes te leiden, maar de bond heeft hem daarvan afgehaald.

Megadiamant gevonden in Lesotho

In een mijn in Lesotho is een van de grootste diamanten ooit gevonden. Het is een diamant van 910 karaat, ongeveer zo groot als twee golfballen. In dezelfde Letseng diamantmijn werden meerdere bijzondere diamanten gevonden de laatste tijd.

Franse voetballer krijgt trap na van struikelende scheids

Een opmerkelijk voorval in de Franse voetbalcompetitie. Tijdens de wedstrijd tussen FC Nantes en Paris Saint-Germain struikelt de scheidsrechter over de voeten van een speler. Hij uit zijn frustratie op een bizarre manier.

Delen van Britse kroonjuwelen begraven in koektrommel

Kostbare edelstenen van de Britse kroonjuwelen werden tijdens de Tweede Wereldoorlog begraven in een koekjestrommel in Windsor Castle. Dit bleek uit de documentaire 'The Coronation' waarvoor de BBC met koningin Elizabeth II sprak.

Inwoners HawaΓ― kapot geschrokken van vals alarm over raketaanval

Inwoners van de Amerikaanse staat Hawaï hebben een alarmbericht gekregen op hun mobiele telefoon. Daarin stond dat er een ballistische raket was afgevuurd op het eiland en dat de ontvanger meteen een schuilplaats moest zoeken.

Gratis verrassing voor heel Sprang-Capelle: 5700 ontbijtjes bezorgd

Dat is nog eens lekker wakker worden! Alle 5700 huishoudens in Sprang-Capelle kregen vanochtend een gratis ontbijt bezorgd.

Nederland pakt wereldtitel sneeuwvoetbal

Een mooi begin van het jaar voor het Nederlandse voetbal. Onder leiding van aanvoerder Frank de Boer was Nederland in de finale van het WK sneeuwvoetbal te sterk voor Zwiterland.

Britse chirurg brandde initialen in donorlevers

Een chirurg uit Engeland heeft een taakstraf en een flinke boete gekregen omdat hij zijn initialen brandde in de levers die hij bij twee patiënten inbracht.

Jongen (7) overleeft beet giftige tunnelwebspin

Een 7-jarige jongen uit het Australische Mittagong, zo'n 100 kilometer onder Sydney, is door snel en adequaat optreden van zijn ouders gered van een pijnlijke dood.

Door giftige spin gebeten Harry Potter (7) wordt Superman

Een 7-jarige jongen uit het Australische Mittagong, zo'n 100 kilometer onder Sydney, is door snel en adequaat optreden van zijn ouders gered van een pijnlijke dood.

Verbod voor menstruerende scholieres Ghana om rivier over te steken

Scholieres in een Ghanees district dat wordt doorkruist door de rivier Ofin, mogen voortaan niet meer door het water waden als ze menstrueren. Bovendien mogen ze op dinsdagen niet door het water lopen.

Raymond van Barneveld op kandidatenlijst tijdens verkiezingen

Woon je in de gemeente Den Haag? Dan kun je tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart stemmen op darter Raymond van Barneveld. Hij staat op de kandidatenlijst van Groep De Mos, een lokale partij van ex-PVV-Kamerlid Richard de Mos.

Afschuw om foto van vastgeschroefde koala

In Australië is geschokt gereageerd op een foto van een koala die aan een paal is vastgenageld. De autoriteiten onderzoeken hoe het diertje is omgekomen.

Vader hakt kilometerslange weg uit rotsen zodat kinderen vaker thuis kunnen komen

Een man in de deelstaat Odisha in Noord-India heeft met alleen een pikhouweel en een breekijzer een 8 kilometer lange weg aangelegd. Hij maakte de weg met het doel dat zijn schoolgaande kinderen vaker kunnen thuiskomen.

❌