[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 24 September 2018NU Opmerkelijk

Indonesische man (19) overleeft wekenlang op zee

Door ANP

Een Indonesische man is gered nadat hij wekenlang had rondgedobberd op zee. De negentienjarige Aldi Novel Adilang werkte volgens The Jakarta Post aan boord van een soort drijvende hut die op drift was geraakt.

Standbeeld Peerd van Ome Loeks weggehaald door onderhoudsbedrijf

Door GIC.nl/NU.nl

Het verdwenen standbeeld Peerd van Ome Loeks is weggehaald door een onderhoudsbedrijf vanwege "een ludieke actie". Het Groningse standbeeld verdween in de nacht van zondag op maandag. De gemeente tastte in het duister over de reden waarom het beroemde standbeeld niet meer op zijn sokkel stond.

OuderNU Opmerkelijk

Huisarts stuurt vrouw bijna 3.900 oproepbrieven voor griepprik

Door NU.nl

Een vrouw uit Velserbroek heeft vrijdag 384 uitnodigingen via de post ontvangen om de griepprik te halen. Er zijn ook nog 3.500 brieven onderweg.

Dealers in mini-Eiffeltorentjes gepakt

Door ANP

De Franse politie heeft een bende opgerold die op grote schaal miniatuur-Eiffeltorentjes invoerde die door illegalen aan toeristen worden verkocht. Bij invallen in Charenton-le-Pont en Clichy, beide aan de rand van Parijs, zijn circa duizend kartonnen dozen in beslag gevuld met 20 ton aan Eiffeltorentjes.

Britse politie stelt vast dat beruchte kattendoder niet bestaat

Door ANP

De Britse autoriteiten hebben het bestaan van de zogeheten 'Croydon cat killer', die het op katten in Croydon gemunt zou hebben, ontkracht. Uit onderzoek blijkt dat de 'moorden' vermoedelijk zijn door een of meerdere vossen gepleegd zijn, berichten Britse media.

Vliegtuigmaatschappij Cathay Pacific spelt eigen naam verkeerd op vliegtuig

Door NU.nl

De Aziatische luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific spelde haar eigen naam verkeerd op de zijkant van een vliegtuig. In plaats van Pacific stond er Cathay Paciic.

Waarschuwing voor poederbrief aan huisverkoper

Door ANP

De Fraudehelpdesk waarschuwt huisverkopers voor de mogelijke ontvangst van poederbrieven, vergezeld van dreigementen. De desk zegt de afgelopen week enkele opmerkelijke meldingen te hebben ontvangen van mensen die hun huis te koop aanbieden.

Sesamstraat-schrijver zegt dat Bert en Ernie een koppel zijn

Door NU.nl

Volgens Mark Saltzman, die sinds 1984 als schrijver verbonden is aan het kinderprogramma Sesamstraat, vormen de populaire personages Bert en Ernie een stel.

Kat neemt plastic tas vol drugs mee naar baasje in Bristol

Door NU.nl

Een kat in de Engelse plaats Bristol heeft in de nacht van zondag op maandag een plastic tas vol drugs meegenomen naar zijn baasje.

Tiener brengt gevonden portemonnee met 10.000 dollar naar politie VS

Door ANP

Een Amerikaanse tiener heeft een gevonden portemonnee met 10.000 dollar (ruim 8.500 euro) afgegeven bij de politie. 

Beschonken Rotterdammer (41) breekt per ongeluk in bij buren

Door NU.nl

De politie heeft zondagochtend een 41-jarige Rotterdammer aangehouden die in beschonken toestand heeft ingebroken bij zijn buren. Eerder werd de man verdacht van een dubbele woninginbraak, maar later bleek het te gaan om een dronkemansactie.

Nederlandse studenten winnen WK snelfietsen in VS

Door ANP

Lieke de Cock heeft het wereldkampioenschap snelfietsen gewonnen door met 120 kilometer per uur door de Nevadawoestijn in Amerika te fietsen. Dit deed ze in de VeloX 8 van het Human Power Team. Deze aerodynamische hightechligfiets is ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam.

Facebook-groep roept Amerikanen op orkaan Florence 'weg te schieten'

Door NU.nl

De makers van een grappig bedoelde Facebook-pagina met de oproep orkaan Florence "weg te schieten", hebben dinsdag een serieuze waarschuwing op de site geplaatst. Zij deden dit nadat ze te veel enthousiaste reacties op het bericht hadden gekregen.

Amerikaan (73) wint miljoenen met kraslot na kopen hondenvoer

Door NU.nl

Een 73-jarige Amerikaan is in één klap multimiljonair geworden nadat hij een winnend kraslot had gekocht.

Goed Nieuws: Homoseks legaal in India | Sneijder bondsridder

Door NU.nl

Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht van positief nieuws.

Rotterdamse partij Nida: Piet Hein was zo slecht nog niet

Door NU.nl

Uit onderzoek van de Rotterdamse partij Nida naar commandant Piet Hein wordt geconcludeerd dat hij niet zo slecht was als eerder werd vermoed.

Scholieren van Duitse school krijgen vrij wegens kakkerlakkenplaag

Door ANP

Honderden leerlingen in het Duitse Espenau (Hessen), kunnen door een grote kakkerlakkeninvasie voorlopig niet naar school.

Oud-minister Plasterk als onderzoeker terug bij Amsterdam UMC

Door ANP

Oud-minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk keert als onderzoeker bij de geneeskundefaculteit van het Amsterdam UMC terug in de wetenschap. De hoogleraar gaat daar aan de slag met het ontwikkelen van op maat gesneden en gepersonaliseerde medicijnen.

Belgische politie mag voortaan alleen nog met nepwapens oefenen

Door ANP

De Belgische politie mag bij tactische schietoefeningen alleen nog maar namaakwapens gebruiken. Minister Jan Jambon van Binnenlandse Zaken heeft dat volgens Belgische media besloten naar aanleiding van een ongeval in april.

Aziatische student hangt zelfgemaakte protestposter in McDonald's Texas

Door NU.nl

Een 21-jarige Amerikaanse student van Aziatische komaf heeft een zelfgemaakte poster opgehangen in een McDonald's-vestiging in de Amerikaanse staat Texas. Hij wilde hiermee een statement maken tegen het feit dat er geen reclameposters met Aziaten in het restaurant hingen.

โŒ