[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 23 November 2017NU Opmerkelijk

Jongen rijdt 77 kilometer per uur te hard met 25 kilometer motorrijtuig

Door NU.nl

Een 17-jarige jongen uit Noord-Brabant is dinsdagmiddag door de politie gepakt toen hij 102 kilometer per uur reed met een auto die maximaal 25 kilometer per uur mag rijden. 

OuderNU Opmerkelijk

Automobilist in Duitsland rijdt treinrails op vanaf perron

Door ANP

Een 79-jarige automobilist heeft het treinverkeer tussen het Duitse Hamburg en Lüneburg dinsdag stilgelegd door op het station van het plaatsje Stelle met zijn auto via het perron de treinrails op te schieten. 

Unieke foto van Billy the Kid gevonden

Door NU.nl

Historici in de Verenigde Staten hebben op een oude foto van een stel cowboys de fameuze Amerikaanse crimineel William McCarthy herkend, beter bekend als Billy the Kid.      

Amerikaanse marine maakt excuses voor luchttekening van penis

Door NU.nl

De Amerikaanse marine heeft vrijdag zijn excuses aangeboden nadat een marinevliegtuig een luchttekening maakte van het mannelijke geslachtsdeel.

Pentagon retweet oproep tot aftreden Trump

Door ANP

Het Pentagon heeft per abuis een bericht geretweet waarin president Donald Trump werd opgeroepen ontslag te nemen. Na het ontdekken van de fout heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie het bericht snel verwijderd.

Afsluitdijk gesierd met lichtgevende kunstwerken

Door ANP

Het project Icoon Afsluitdijk van ontwerper Daan Roosegaarde en zijn team is donderdag officieel gelanceerd. De 32 kilometer lange Afsluitdijk wordt vanaf nu gesierd met een aantal kunstwerken die de iconische waarde van de dijk moet onderstrepen.

Japans bedrijf biedt excuses aan nadat trein twintig seconden te vroeg vertrekt

Door NU.nl

Een Japanse spoorwegmaatschappij biedt zijn excuses aan voor het vroegtijdig vertrekken van een trein tussen Tokio en Tsukuba. Het verschil met de dienstregeling bedraagt twintig seconden.

Schilderij Da Vinci geveild voor recordbedrag van 400 miljoen dollar

Door ANP

Het schilderij Salvator Mundi van Leonardo Da Vinci is woensdag bij Christie's in New York verkocht voor 400 miljoen dollar (340 miljoen euro). Het is het hoogste bedrag dat ooit bij een veiling voor een schilderij is betaald. 

Paus signeert speciale Lamborghini voor veiling

Door NU.nl

Paus Franciscus heeft van de Italiaanse autobouwer Lamborghini een speciaal exemplaar van het type Huracán gekregen om deze te veilen voor het goede doel.

Russische archeologen vinden goed bewaarde mummie in Egypte

Door NU.nl

Een Russisch archeologisch team heeft in Egypte een goed bewaarde mummie gevonden. De mummie dateert uit de Grieks-Romeinse tijd en werd aangetroffen in een houten kist.

Juwelenhandelaar beroofd in Britse passagierstrein

Door ANP

Een juwelenhandelaar is in een Britse trein bestolen van tientallen edelstenen met een gezamenlijke waarde van ruim 1 miljoen pond (ruim 1,1 miljoen euro). Dat gebeurde volgens Britse media nadat het slachtoffer de koffer met de waardevolle inhoud in het bagagerek had gelegd.

Kans op hartstilstand tijdens seks zeer klein

Door NU.nl/Dennis Rijnvis

De kans om een hartstilstand te krijgen tijdens seksuele handelingen is zeer klein, zo blijkt uit een Amerikaanse studie. Als mensen een hartstilstand krijgen, gebeurt dat maar in één procent van alle gevallen tijdens seksuele activiteiten.

Nederlandse mijnenjager ontdekt wrak Duitse onderzeeΓ«r Eerste Wereldoorlog

Door ANP

De Nederlandse mijnenjager Makkum heeft onlangs voor de Normandische kust bij toeval een Duitse onderzeeër uit de Eerste Wereldoorlog ontdekt.

Schilderijscanner Rijksmuseum kan worden gebruikt bij oplossen van misdrijven

Door NU.nl

De schilderijscanner die in het Rijksmuseum wordt gebruikt om meesterwerken te kunnen analyseren, blijkt ook geschikt voor het vinden van bewijsmateriaal bij misdrijven. De onderzoekers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het museum zijn een samenwerking aangegaan. 

Dronken Braziliaan vervoert geslachte varkens in autozitjes

Door ANP

In Brazilië is afgelopen weekend een 26-jarige man opgepakt wegens veel te hard rijden. Opvallender was het feit dat hij in een babyzitje op de achterbank twee geslachte varkens had zitten, melden Braziliaanse media. 
 

Gitaar van Bob Dylan brengt 345.000 euro op

Door BuzzE

Een van de gitaren waarop Bob Dylan gespeeld heeft tijdens concerten in de jaren '70 is geveild voor 345.000 euro, ruim 85.000 euro meer dan van tevoren werd ingeschat door het veilinghuis. 
 

Schoppende straatmuzikanten opgepakt in Apeldoorn

Door ANP

De politie in Apeldoorn heeft zondagochtend vier mannen en een vrouw aangehouden. Ze zouden na het spelen op hun saxofoons een 38-jarige man hebben mishandeld, nadat die over geluidsoverlast had geklaagd. In de loop van de dag heeft de politie nog vier mannen uit Duitsland aangehouden.

Amerikaanse vrouw vervolgd voor trouwen met zoon en dochter

Door ANP

In de Amerikaanse staat Oklahoma loopt een rechtszaak tegen een 44-jarige vrouw wegens fraude en incest. De vrouw was namelijk in het verleden getrouwd met haar zoon én dochter.

Raketlancering op laatste moment afgebroken om verdwaald vliegtuig

Door NU.nl

Een geplande bevoorrading van het internationale ruimtestation ISS is een dag vertraagd doordat zaterdag op het moment van de lancering plots een verdwaald vliegtuigje in de buurt van het lanceerplatform werd waargenomen.

Wassen beeld Hitler uit museum IndonesiΓ« verwijderd wegens selfies

Door ANP

Een levensgroot beeld van Hitler is verwijderd bij een wassenbeeldenmuseum in de Indonesische stad Yogyakarta.

❌