[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 14 November 2018NU Opmerkelijk

Parel van Franse koningin Marie Antoinette verkocht voor 32 miljoen euro

Door NU.nl

Een hanger van de Franse koningin Marie Antoinette is verkocht voor ruim 32 miljoen euro. Het juweel met diamanten en één grote parel werd woensdagavond geveild in Zwitserland.

Tienguldenstuk met verkeerde datum verkocht voor 22.140 euro

Door ANP/NU.nl

Een tienguldenstuk met een fout is voor 22.140 euro verkocht op een veiling. Op de munt is per ongeluk 6 september 1973 geslagen, terwijl er 4 september 1973 had moeten staan.

Juweliersketen koopt diamant Pink Legacy voor 44 miljoen euro

Door ANP

De Amerikaanse juweliersketen Harry Winston heeft voor 44 miljoen euro de roze diamant Pink Legacy gekocht tijdens een veiling van Christie's in Genève.

OuderNU Opmerkelijk

Belgisch staalbedrijf betaalt werknemers per ongeluk 30.000 euro te veel

Door ANP

Het Belgische staalbedrijf Thy-Marcinelle uit Charleroi heeft door een boekhoudkundige fout bijna 30.000 euro extra overgemaakt naar ongeveer 230 werknemers die gemiddeld zo'n 1.600 euro netto per maand verdienen.

Rechtbank veroordeelt Duitsers voor stelen van 106 dixi's

Door NU.nl

De rechtbank in Düsseldorf heeft twee mannen veroordeeld voor het stelen van meer dan honderd dixi's van het terrein van een afvalverwerkingsbedrijf in dezelfde stad.

Op hol geslagen vrachttrein AustraliΓ« rijdt 92 kilometer zonder bestuurder

Door ANP

Een op hol geslagen goederentrein heeft in de Australische regio Pilbara zo'n 92 kilometer zonder bestuurder gereden. Mijnbedrijf BHP Billiton liet de trein, die bestond uit vier locomotieven en 268 wagons, uiteindelijk bewust ontsporen.

Wapens uit Tweede Wereldoorlog opgevist in Dordrecht

Door NU.nl

Magneetvissers hebben in Dordrecht drie wapens uit het water in de Zuidhaven gehaald. Het gaat om Mausers, een wapen dat de Duitsers gebruikten in de Tweede Wereldoorlog.

Restaurantgasten zien wijnvlek aan voor gevolg steekpartij op Nieuwendijk

Door AT5

Een traumateam is zaterdagavond uitgerukt naar de Nieuwendijk nadat omstanders belden dat er een steekpartij gaande was in een Italiaans restaurant. Het bleek te gaan om een restaurantbezoeker die even daarvoor rode wijn op zijn kleding morste.

Indiase partij zet foto Erasmusbrug bij uitnodiging nieuwe brug in Delhi

Door RTV Rijnmond

Een politieke partij in India heeft zaterdag een foto van de Erasmusbrug gebruikt als uitnodiging voor de officiële opening van een nieuwe brug in Delhi. De Signature Bridge in Delhi lijkt sterk op de brug over de Maas, toch bleef de wisseltruc niet onopgemerkt.

Politie Hengelo pakt ondergoeddief op met behulp van 'lok-bh'

Door NU.nl

Een wijkagent in Hengelo heeft een 'lok-bh' gebruikt om een ondergoeddief te arresteren, heeft de politie in de Twentse stad vrijdag bekendgemaakt via sociale media.

Britse ziekenhuizen jaarlijks miljoenen kwijt aan voorwerpen in neus en oren

Door ANP

Ziekenhuizen van de Britse nationale gezondheidsdienst zijn jaarlijks bijna 3 miljoen pond (3,4 miljoen euro) kwijt aan mensen die voorwerpen in hun neus of oren stoppen. Artsen halen daar onder meer plastic speelgoed en potloden uit.

Nederlandse agent helpt politie VS in vakantie met opsporen drugsbende

Door NU.nl

Een agent uit Zaanstad heeft tijdens zijn vakantie in Florida de plaatselijke politie geholpen met het opsporen van een grote drugsbende.

Zeldzame smaragd van 1,1 kilo gevonden in mijn Zambia

Door ANP/NU.nl

Een smaragd van 1,1 kilo is in Zambia gevonden. De steen is op 2 oktober rond 10.15 uur aangetroffen, maakt het bedrijf Gemfields bekend.

Schiermonnikoog krijgt als laatste plek in Nederland ov-chipkaart

Door ANP/NU.nl

Reizigers op Schiermonnikoog kunnen vanaf januari met een chipkaart in- en uitchecken in het openbaar vervoer. Het Waddeneiland is de enige plek in Nederland waar mensen nu nog met papieren kaartjes moeten reizen.

Canadese moeder na 31 jaar herenigd met ontvoerde zoon

Door NU.nl

Een Canadese moeder is na 31 jaar herenigd met haar zoon, schrijft BBC News maandag. De jongen werd in 1987 ontvoerd door zijn vader.

Fotograaf vindt stel van wie hij toevallig aanzoek vastlegde

Door NU.nl

Het stel van wie een huwelijksaanzoek bij toeval op bijzonder fraaie wijze werd vastgelegd door een Amerikaanse fotograaf is gevonden, laat de freelance fotograaf Matthew Dippel maandag weten.

Man loopt met enorme slang om hals in station DΓΌsseldorf

Door ANP

De politie in het Duitse Düsseldorf heeft zaterdag een bijna 2 meter lange wurgslang in beslag genomen die om de hals van een man hing. 

Goed Nieuws: Erkenning fierljeppen | Jongeren drinken minder

Door NU.nl

Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht van positief nieuws.

Hoofdprijs Amerikaanse jackpot van 1,5 miljard dollar valt op één lot

Door ANP/NU.nl

Een koper van een lot in de Amerikaanse staat South Carolina heeft een van de grootste jackpots ooit gewonnen. De prijs heeft een maximale waarde van ruim 1,5 miljard dollar (omgerekend 1,3 miljard euro).

'Musea willen roofkunst teruggeven aan rechtmatige eigenaren'

Door NU.nl

Vier Nederlandse musea willen hun roofkunst aan de rechtmatige eigenaren aanbieden. De musea gaan onderzoek doen naar de herkomst van 440.000 voorwerpen. 

❌