[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019NU Opmerkelijk

Bijna half miljoen inschrijvingen voor marathon van Londen

Door NU.nl

Meer dan 450.000 hardlopers hebben zich ingeschreven voor de marathon van Londen. De organisatie van het sportevenement meldt dat dit een nieuw wereldrecord voor een marathon is.

Gisteren β€” 20 Mei 2019NU Opmerkelijk

Man steelt kraan bij McDonald's in Stadskanaal

Door NU.nl

Een vestiging van fastfoodketen McDonald's in de gemeente Stadskanaal is op zoek naar een man die maandag een kraan heeft gestolen bij de vestiging. Dat schrijft McDonald's Stadskanaal op zijn Facebook-pagina.

Brandweer moet Britse vader uit wipkip bevrijden

Door NU.nl

Een Brit besloot zondag een 'ritje' te maken op een wipkip. De vader van vier kinderen kwam echter vast te zitten in het speeltoestel. Dertig minuten lang probeerde hij zich op allerlei manieren los te wurmen. De brandweer moest eraan te pas komen om de man te bevrijden.

Miljardair betaalt studieschuld van honderden Amerikaanse studenten

Door NU.nl

De Amerikaanse miljardair Robert F. Smith gaat de studieschuld van bijna vierhonderd studenten van Morehouse College aflossen. Hiermee hoopt hij te voorkomen dat ze in financiële problemen komen.

OuderNU Opmerkelijk

Burgemeester in Filipijnse gemeente gekozen met opgooien muntje

Door NU.nl

De nieuwe burgemeester van de Filipijnse gemeente Araceli is vrijdag gekozen met het opgooien van een muntje. De autoriteiten hebben voor deze manier van besluitvorming gekozen, omdat de twee populairste kandidaten evenveel stemmen hadden gekregen.

Zeldzame Ferrari 288 GTO in DΓΌsseldorf gestolen tijdens testrit

Door NU.nl

Een zeldzame Ferrari 288 GTO uit 1985 is maandag in de Duitse stad Düsseldorf ontvreemd tijdens een testrit. De auto met een waarde van twee miljoen euro is dinsdagavond weer terug gevonden, de dader is nog steeds spoorloos.

Schilderij van Claude Monet brengt 98,8 miljoen euro op bij veiling

Door NU.nl/ANP

Het schilderij Les Meules van de Fransman Claude Monet heeft bij een veiling van Sotheby's in New York dinsdag 98,8 miljoen euro opgebracht. Het is het hoogste bedrag voor een Monet op een veiling ooit.

Gouden VOC-munt levert recordbedrag van bijna 200.000 euro op

Door ANP

Een gouden achttiende-eeuwse munt heeft dinsdag bij een veiling 196.800 euro opgebracht. Volgens veilinghuis Heritage Auctions Europe in IJsselstein is dit het hoogste bedrag dat ooit in Nederland voor een munt is betaald.

OnderzeeΓ«r vindt plastic op bodem Grote Oceaan tijdens diepste duik ooit

Door NU.nl

De bestuurder van een Amerikaanse onderzeeër heeft plastic aangetroffen op de bodem van de Grote Oceaan, terwijl hij bezig was met de diepste duik ooit. Het vaartuig was bijna 11 kilometer afgedaald in de oceaan, meldt de BBC maandag.

Zeldzame paardenbloem gevonden op Schiermonnikoog

Door NU.nl

Honderden exemplaren van een verloren gewaande paardenbloemensoort staan in een veld op Schiermonnikoog. Leden van de vereniging voor veldbiologie Herbarium Frisicum ontdekten de bloemen zaterdag bij toeval.

Piloot in Myanmar landt vliegtuig met storing in landingsgestel

Door NU.nl/Reuters

Een piloot in Myanmar heeft zondag een vliegtuig behoed voor een crash door het toestel te landen terwijl het landingsgestel een technische storing had. De voorwielen konden niet worden uitgeklapt.

Britse vrouw verrast door brood dat alleen uit 'kontjes' bestaat

Door NU.nl

Een Britse vrouw stond vrijdag voor een verrassing toen zij thuis haar net aangekochte brood onder de loep nam. De zak zat vol met de zogeheten kontjes of kapjes van het brood.

Ierse vrouw (82) ontmoet 103-jarige moeder na ruim zestig jaar zoeken

Door NU.nl

De 82-jarige Ierse Eileen Mackin ontmoette in april voor het eerst haar 103-jarige moeder Elizabeth, nadat ze als baby naar een weeshuis was gebracht. Ze was al vanaf haar negentiende op zoek naar haar moeder. Donderdag deed ze haar verhaal in het radioprogramma Liveline.

Man wil zijn rugzak met drugs ophalen bij politie, wordt gearresteerd

Door NU.nl

Een man in de Amerikaanse staat Wisconsin is deze week gearresteerd nadat hij bij het politiebureau in Shawano County zijn rugzak met daarin zakjes methamfetamine, ook wel bekend als (crystal) meth, wilde ophalen.

Berlijns park geeft drugverkopers 'dealzones'

Door NU.nl

De beheerder van het Görlitzer Park in Berlijn heeft een controversiële oplossing gevonden om overlast door drugdealers te beperken: speciale zones waarin zij hun waren mogen verkopen.

AustraliΓ« geeft 46 miljoen bankbiljetten met spelfout uit

Door NU.nl

De Reserve Bank of Australia, de Australische centrale bank, heeft bij de introductie van het nieuwe biljet van 50 Australische dollar 46 miljoen bankbiljetten met een spelfout in omloop gebracht.

Eerste bankovervaller ooit op Spitsbergen veroordeeld tot celstraf

Door ANP

Een Rus die de noordelijkste bank ter wereld op Spitsbergen overviel, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien maanden. De 29-jarige Maksim Popov pleegde voor zover bekend de eerste bankoverval in de geschiedenis van de Noorse eilandengroep, meldt de BBC.

Franse basisschool schrijft vijftien schapen in om sluiting klas te voorkomen

Door NU.nl

Een Franse basisschool met teruglopende leerlingenaantallen heeft er in één klap vijftien nieuwe leerlingen bij. Ouders die vreesden dat een klas zou sluiten, hebben vijftien schapen laten inschrijven.

Vermiste steenkern uit Stonehenge na zestig jaar teruggebracht

Door NU.nl

Een steenkern van het Engelse monument Stonehenge is na zestig jaar teruggebracht, maakt English Heritage, het orgaan dat het monument beheert, woensdagochtend bekend.

Amerikaanse automobiliste haalt bij controle alligator uit haar broek

Door NU.nl

Agenten in Florida deden maandag een wel heel bijzondere vondst bij een controle van een automobiliste. Een vrouw haalde voor het oog van de nietsvermoedende agenten een babyalligator uit haar broek.

❌