[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Maart 2019NU Opmerkelijk

Politie zoekt man in groene string die vrouwen achtervolgt in Lochem

Door NU.nl

De politie is op zoek naar een man die vorige week twee vrouwen in het Gelderse Lochem lastigviel door hen te achtervolgen in een groene string.

OuderNU Opmerkelijk

Politie betrapt verhuizer bij Oosterhout zonder rijbewijs of vergunning

Door NU.nl

Politieagenten hebben donderdag op de A27 ter hoogte van Oosterhout een bestuurder van een verhuiswagen van een landelijk verhuisbedrijf betrapt op rijden zonder rijbewijs. Ook was zijn apk verlopen en had het bedrijf geen vergunning voor het vervoeren van goederen over Nederlandse wegen.

Burgemeester Eesveen rijdt mindervaliden met 'batsmobiel' naar stembus

Door NU.nl/ANP

Burgemeester Rob Bats van de gemeente Steenwijkerland staat woensdag de hele dag met een bakfiets klaar bij het stembureau in het dorp Eesveen. Op deze manier garandeert hij hoogstpersoonlijk dat rolstoelafhankelijke kiezers hun stem kunnen uitbrengen voor de Provinciale Staten.

Zwangere vrouw steelt voor 900 euro aan spullen bij Primark Zoetermeer

Door NU.nl

Een zwangere vrouw heeft voor bijna 900 euro aan spullen gestolen bij de Primark in Zoetermeer, meldt de politie woensdag op Facebook.

Dutch Comic Con verbiedt nepwapens na aanslag in Utrecht

Door ANP/NU.nl

Bezoekers van de Dutch Comic Con in Utrecht mogen komend weekend geen nepwapen meenemen naar het evenement in de Jaarbeurs. De organisatie heeft hiertoe besloten na de aanslag in de stad van maandag.

Nederland stijgt naar vijfde plek van gelukkigste landen ter wereld

Door NU.nl

Nederland staat dit jaar op de vijfde plaats van een groot VN-onderzoek naar de gelukkigste landen ter wereld. Finland staat bovenaan de lijst. Nederland heeft nog nooit zo hoog in de lijst gestaan.

Vlaamse duif geveild voor recordbedrag van 1,2 miljoen euro

Door ANP

De West-Vlaamse prijsduif Armando heeft tijdens een veiling voor 1.252.000 euro een nieuw baasje gekregen. Zijn nieuwe baas komt uit China. De koper neemt Armando over van vader en zoon Verschoot.

Oud-studente laat 1,2 miljoen euro na aan Universiteit Utrecht

Door ANP/DUIC.nl

De Universiteit Utrecht heeft onlangs naar eigen zeggen de grootste nalatenschap in haar geschiedenis gekregen. Oud-student Johanna Alida van Leerzem laat haar gehele vermogen, met een omvang van 1,2 miljoen euro, na aan de universiteit.

Duitse personenauto komt vast te zitten op Schevenings strand

Door Dagblad 070

Een Duitse personenauto is zondagmorgen door onbekende oorzaak vast komen te zitten op het strand van Scheveningen.

Rotterdamse politie redt in slaap gevallen man uit winkelcentrum

Door ANP

De politie heeft zondagochtend vroeg in Rotterdam een man bevrijd die zich per ongeluk had laten insluiten in het winkelcentrum Alexandrium. De man, die onder invloed was van alcohol, is vermoedelijk in slaap gevallen voordat de hekken van het complex op slot gingen.

Limburgs wordt officiΓ«le regionale taal

Door ANP

Het Limburgs wordt nationaal erkend als een officiële regionale taal. Dat heeft minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) zaterdag op verkiezingstournee door de provincie bekendgemaakt.

Boek 42 jaar te laat ingeleverd bij bibliotheek in Canadees Vancouver

Door NU.nl

Bij een bibliotheek in het Canadese Vancouver is deze week een boek 42 jaar te laat ingeleverd. De boete op het boek zou ruim 3.422 dollar (ruim 3.000 euro) bedragen, maar de maximale boete die de bibliotheek geeft ligt op 7,50 dollar.

Kat van overleden Karl Lagerfeld lanceert kledinglijn #RIPDaddy

Door BuzzE

Choupette Lagerfeld, de kat van wijlen Karl Lagerfeld, heeft op Instagram aangekondigd een kledinglijn genaamd #RIPDaddy te lanceren. Alle opbrengsten van deze limitededitioncollectie zullen naar een asiel in de Amerikaanse staat Californië gaan.

AustraliΓ«r weert door buurman afgeschoten pijl af met smartphone

Door ANP/NU.nl

Een 43-jarige Australiër heeft een pijl die op hem werd afgeschoten tegenhouden met zijn smartphone. De pijl doorboorde de telefoon, maar alleen de punt kwam erdoorheen.

Verenigd Koninkrijk financiert tampons en maandverband voor scholen

Door NU.nl

De Britse staat zal vanaf volgend schooljaar gratis tampons en maandverbanden financieren voor onderwijsinstellingen in Engeland, bevestigde de Britse minister van Financiën Philip Hammond woensdag.

'Graf van eerste Elfstedentocht-winnaar krijgt beschermde status'

Door NU.nl

Ruim driehonderd Friese grafmonumenten op gemeentelijke begraafplaatsen in de regio Leeuwarden krijgen een beschermde status. Onder de graven bevindt zich de laatste rustplaats van Minne Hoekstra, de eerste Elfstedentocht-winnaar, meldt de Leeuwarder Courant.

Drone filmt 45 meter hoge 'trappentoren' in New York

Door NU.nl

Een trapkunstwerk in New York wordt vrijdag geopend. Bezoekers kunnen een reeks trappen beklimmen tot ze op 45 meter hoogte een weids uitzicht over Manhattan hebben.

Nederlandse supermarkten geteisterd door pistacheplunderingen

Door NU.nl

Nederlandse supermarkten hebben sinds een paar weken te maken met een bende die pistachenoten steelt. Vooral winkels in het oosten van het land zien de noten weggeroofd worden, bevestigt de politie dinsdag aan NU.nl na berichtgeving van het AD.

Man rijdt dagenlang met 'luchtalarm' op fiets door Harderwijk

Door NU.nl

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een fietser aangehouden die dagenlang geluidsoverlast veroorzaakte in de straten van Harderwijk.

Politie bevrijdt man uit leeg huis na onenightstand in Leiden

Door NU.nl

De politie heeft een man die een onenightstand in Leiden had gehad moeten bevrijden uit een leeg huis. Hij kwam er 's ochtends achter dat hij als enige aanwezig was in het pand waarvan de deuren op slot zaten, vertellen de agenten donderdag.

❌