[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderNU Opmerkelijk

Onbekende legt 160.000 euro op altaar van kerk in Duitsland

Door ANP

Op het altaar van een kerk in het Duitse Beieren heeft een onbekende 160.000 euro achtergelaten voor hulpprojecten in Afrika. Een medewerkster van de kerk had het geld in het gebedshuis in Saal an der Donau afgelopen mei al gevonden. 

Goed nieuws: Meer orgaantransplantaties en de eerste plant op de maan

Door NU.nl

Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht van positief nieuws.

'Overleden' oprichter KLM-blad Holland Herald blijkt toch niet dood

Door NU.nl

Hoewel eind december het bericht dat Jean-Jacques van Belle overleden was in de media verscheen, blijkt de oprichter van het 'in-flightmagazine' Holland Herald van KLM springlevend. Terwijl zijn overlijdensadvertentie al was geplaatst, was hij naar Albanië vertrokken, waar hij nog steeds woont.

Opvang in Anna Paulowna haalt verwaarloosde leeuw uit Irak

Door ANP

Stichting Leeuw wil een verwaarloosde leeuw uit Irak naar de opvang in Anna Paulowna halen. Het verwaarloosde dier, Simba, werd in een wijk van Bagdad te koop aangeboden. 

Vrouw (80) uit Beerta rijdt al zestig jaar zonder rijbewijs

Door ANP

Een 80-jarige vrouw heeft al zestig jaar zonder rijbewijs gereden. Woensdag liep ze uiteindelijk toch tegen de lamp.

Kritiek in Spaanse stad op duivelsbeeld met 'te vriendelijk' gezicht

Door ANP

Een groot deel van de bewoners van de Spaanse stad Segovia heeft kritiek op een beeld van de duivel. Het gezicht van de duivel zou "te vriendelijk" zijn.

Agenten stuiten op dertienjarig meisje achter het stuur

Door RTV Rijnmond

De politie stuitte afgelopen weekend tijdens een controle in Rotterdam-IJsselmonde op een dertienjarig meisje achter het stuur. De man die naast haar zat, beweerde dat hij haar rijles gaf.

Foto van willekeurig ei breekt Instagram-record Kylie Jenner

Door BuzzE

De eerste foto van Kylie Jenners dochter Stormi Webster is niet langer de meest gelikete foto op Instagram. Die eer gaat sinds zondagavond naar een foto van een ei.

Tachtig mensen gaan in onderbroek met de metro in Amsterdam

Door NU.nl/AT5

Tachtig mensen hebben zondag in Amsterdam meegedaan aan de eerste No Pants Subway Ride in de hoofdstad, meldt AT5.

Cathay verkoopt firstclassvliegtickets door fout voor tiende van normale prijs

Door ANP/NU.nl

Enkele klanten van luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific uit Hongkong hebben door een fout ruim 90 procent korting op hun geboekte tickets voor de zogeheten first class gekregen. Cathay heeft de verkoop van de tickets meteen gestopt toen deze tweede fout in korte tijd ontdekt werd.

Amerikaanse jongen (6) neemt geladen pistool mee naar kinderopvang

Door NU.nl

Een zesjarige jongen heeft vrijdag een pistool meegenomen naar een kinderopvang in het Amerikaanse Columbus (Ohio).

Ruim 1,3 miljoen neplegoblokjes in beslag genomen op Hongaars vliegveld

Door NU.nl

Ruim 1,3 miljoen neplegoblokjes zijn in beslag genomen op het Liszt Ferenc internationale vliegveld van Boedapest in Hongarije. 

Iconisch Chrysler-gebouw in New York te koop aangeboden

Door NU.nl

Het Chrysler Building in New York staat te koop. Het iconische gebouw is al negentig jaar een blikvanger in de skyline van de Amerikaanse stad.

Gemeenten en scholen kopen massaal regenboogvlag na Nashvilleverklaring

Door NU.nl

De vraag naar zogenoemde 'regenboogvlaggen', het internationale symbool voor de lhbt-gemeenschap, is de afgelopen dagen exponentieel toegenomen. Honderden scholen, gemeenten, bedrijven en kerken hebben zich gemeld bij de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC).

Tulpen tijdens Golden Globes blijken uit Nederland te komen

Door BuzzE

De tienduizend tulpen die tijdens de Golden Globes-uitreiking op de tafels en het podium stonden, blijken uit Nederland te komen.

Amerikaanse wielrenner (90) verliest titel en wereldrecord vanwege doping

Door NU.nl

Carl Grove, een negentigjarige Amerikaanse wielrenner die vorig jaar juli met een nieuw wereldrecord landskampioen werd bij de veteranen, heeft een officiële waarschuwing van het Amerikaanse anti-dopingagentschap USADA gekregen vanwege doping.

28-jarige Bredanaar probeert onder boete uit te komen met omkoping

Door NU.nl

Een 28-jarige Bredanaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat hij een agent probeerde om te kopen om onder een bekeuring uit te komen.

Goed nieuws: Baby gered uit puin | Kerstboom voor olifanten

Door NU.nl

Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht van positief nieuws.

Blauwvintonijn in Japan geveild voor recordbedrag van 2,7 miljoen euro

Door ANP

Een blauwvintonijn van 278 kilogram is zaterdag op de vismarkt van de Japanse hoofdstad Tokio verkocht voor een recordprijs van omgerekend 2,7 miljoen euro. De verkoop vond plaats op de eerste veiling van het jaar.

Vastzittende skiรซrs Zwitserland gered na telefoontje met vriendin in Utrecht

Door NU.nl

Twee mannen die tijdens een skitocht in het Zwitserse Davos tot aan hun middel vast kwamen te zitten in de sneeuw en vervolgens het alarmnummer niet wisten, zijn gered dankzij een belletje naar Nederland. Een van de twee belde zijn vriendin in Utrecht, die op haar beurt 112 inschakelde.

โŒ