[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019NU Opmerkelijk

200 mensen per helikopter van Zwitserse berg gehaald na storing kabelbaan

Door ANP

Bijna tweehonderd mensen zijn in het Zwitserse Stans per helikopter van een berg gehaald na een defect van de kabelbaan.

OuderNU Opmerkelijk

Dikke laag wolken omringt vulkaan in IndonesiΓ«

Door NU.nl/Adam Crick

Een dikke laag wolken heeft zich woensdag rond de top van een berg op het Indonesische eiland Lombok gevormd. Lenticulariswolken komen veel voor in bergachtige gebieden en wanneer vliegtuigen erdoorheen vliegen, kunnen ze turbulentie veroorzaken.

Nederlander voltooit wereldreis van 100.000 kilometer in elektrische auto

Door ANP

In het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland is vrijdag een einde gekomen aan de wereldreis van de Nederlander Wiebe Wakker. Met een elektrische auto reed hij de halve wereld rond. De wagen, een omgebouwde Volkswagen Golf uit 2009, heeft in 1.222 dagen iets meer dan 100.000 kilometer afgelegd.

Man ziet zijn geamputeerde been op sigarettenpakje en schakelt advocaat in

Door NU.nl

Een Albanees die woont in het Franse Metz, heeft zijn advocaat naar de Europese Commissie gestuurd omdat hij claimt dat er zonder toestemming foto's van zijn geamputeerde been op pakjes sigaretten te zien zijn.

Miljoenenboete voor familie die geen belasting betaalde vanwege 'Gods wil'

Door NU.nl

Een Australische familie die op het eiland Tasmanië leeft, heeft van de rechter een boete van 2,3 miljoen dollar (1,4 miljoen euro) opgelegd gekregen. De familie Beerepoot droeg sinds 2011 geen belasting af omdat volgens hen "alles aan God toebehoort".

Australische vader en zoon vinden auteur van vijftig jaar oude flessenpost

Door NU.nl

Een Australische man en zijn zoon hebben een Britse man opgespoord die in 1969 een fles met een briefje erin in het water gooide, schrijft The Guardian. Het koppel vond de fles tijdens het vissen.

Cambodja stuurt 83 containers met afval terug naar de VS en Canada

Door NU.nl

Cambodja stuurt de 1.600 ton plastic afval die het dinsdag binnenkreeg terug naar de Verenigde Staten en Canada. Dat maakte een woordvoerder van de minister van Milieu diezelfde dag bekend.

Braziliaanse politie sluit fabriek met neppe Ferrari's en Lamborghini's

Door NU.nl

In de Braziliaanse staat Santa Catarina is maandag door de politie een fabriek die neppe Ferrari's en Lamborghini's produceerde gesloten. De eigenaren, een vader en zijn zoon, zijn gearresteerd.

Politie Rotterdam neemt binnen uur twee auto's van wanbetaler in beslag

Door NU.nl

De politie heeft dinsdag binnen een uur twee auto's van een wanbetaler in beslag genomen. De man kocht een nieuwe auto nadat zijn vorige auto door de politie werd geconfisqueerd.

Spaanse politie pakt smokkelaar met halve kilo cocaΓ―ne onder zijn pruik

Door NU.nl

De Spaanse politie heeft vorige maand op de luchthaven van Barcelona een Colombiaanse man opgepakt die trachtte een halve kilo cocaïne onder zijn pruik te verstoppen. De agenten noemen het incident dinsdag een "surrealistische situatie".

Nederlands vrachtschip vaart gigantisch cruiseschip naar haven

Door NU.nl/Adam Crick

Het Nederlandse sleepbedrijf Boskalis gebruikte haar vrachtschip om het 300 meter lange cruiseschip naar een haven in de Bahamas te varen. Het ladingschip vervoert regelmatige zware ladingen, maar nog nooit eerder werd het gebruikt om een commercieel schip te verplaatsen. De gehele operatie duurde twaalf uur.

Vier kinderen stelen auto en rijden ruim 1.000 kilometer door AustraliΓ«

Door NU.nl

Vier kinderen hebben afgelopen weekend in Australië ruim 1.000 kilometer afgelegd in een auto die ze van een van hun ouders hadden gestolen. Het jongste kind was tien jaar, de oudste veertien.

'Nederlandse jongen' (13) glipt langs beveiliging op vliegveld Heathrow

Door NU.nl/ANP

De beveiliging op de Britse luchthaven Heathrow Airport is in verlegenheid gebracht door een dertienjarige jongen die zonder de benodigde documenten op een vlucht wilde stappen. Volgens The Telegraph gaat het om een Nederlandse jongen die zonder ouders reisde.

'Premature geboorte van baby kan invloed hebben op latere liefdesleven'

Door NU.nl

Een onderzoek van de Britse universiteit van Warwick suggereert dat te vroeg geboren mensen later relatief ongelukkiger zijn in de liefde. Er is volgens de analyse een aanzienlijk kleinere kans dat zij een (seksuele) partner vinden of kinderen krijgen.

Maanmissie India uur voor lancering uitgesteld door technisch mankement

Door NU.nl/ANP

De Indiase ruimtevaartmissie Chandrayaan-2 is op het laatste moment uitgesteld vanwege een technisch mankement. De lancering vanaf het Satish Dhawan Space Centre werd met nog minder dan een uur op de klok afgebroken, meldt het Indiase ruimtevaartinstituut ISRO.

Amerikaanse politicus wil uit angst voor #metoo niet alleen zijn met vrouw

Door NU.nl

De Amerikaanse Republikein Robert Foster wil niet alleen met een vrouw in een ruimte zijn, omdat hij bang is voor een #metoo-incident. Daarnaast is de diepgelovige politicus bang voor geruchten dat hij vreemdgaat.

Honkbalfan verliest zijn geld als hij afgeslagen bal wil vangen

Door NU.nl

Een Amerikaanse honkbalfan probeerde donderdag een afgeslagen bal te vangen tijdens de wedstrijd tussen de Texas Rangers en Houston Astros. Daarbij verloor de man per ongeluk al het geld uit zijn portemonnee.

Sandd traceert postbode die duizenden stukken post begroef

Door ANP

Het postbedrijf Sandd heeft de postbode getraceerd die de afgelopen tijd vele duizenden brieven en tijdschriften in de bossen rond het Noord-Hollandse Laren heeft begraven. De onderneming zegt "passende maatregelen" tegen de persoon te nemen en haar uiterste best te doen de poststukken alsnog bij de geadresseerden te krijgen.

Man rijdt met fiets over vluchtstrook A16 in West-Brabant

Door NU.nl

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een man staande gehouden die met zijn fiets over de vluchtstrook van de A16 in West-Brabant reed.

Amerikaanse vrouw liet overleden moeder drie jaar liggen in huis

Door ANP/NU.nl

Een 47-jarige Amerikaanse vrouw is opgepakt omdat ze het lichaam van haar overleden moeder drie jaar heeft laten liggen in het huis waar zij gezamenlijk woonden. Dit gebeurde in de Amerikaanse staat Texas, aldus de BBC.

❌