[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderNU Opmerkelijk

88-jarige veteraan deelt karateklap uit bij redden vrouw van overvallers

Door NU.nl

Een 88-jarige Britse oorlogsveteraan heeft in Londen een jonge vrouw gered van een groep van vijf overvallers.

Ruim 1.900 jaar oude Romeinse bokshandschoenen gevonden

Door NU.nl

Bij de Muur van Hadrianus in Groot-Brittannië zijn Romeinse bokshandschoenen gevonden. Naar schatting komen de voorwerpen uit de periode rond 120 na Christus.

China wil 'hevige straf' voor duimendief terracottakrijger

Door NU.nl

Chinese autoriteiten eisen een 'heftige straf’ tegen de Amerikaanse man die een duim van een terracottakrijger heeft gestolen. Het standbeeld van ruim 2000 jaar oud stond ter bezichtiging in het Franklin Institute in Philadelphia.
 

Vrouw bevalt van dochter op snelweg tussen Delft en Rotterdam

Door ANP/NU.nl

Een vrouw is op de A13 tussen Delft en Rotterdam bevallen van een dochter. Het kind kwam tijdens de autorit naar het ziekenhuis ter wereld.

Kim Jong-un-imitator uit ijshockeystadion gezet op Winterspelen

Door NU.nl

Een man die was verkleed als de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is woensdag uit een ijshockeystadion in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang gezet door beveiligers. Hij zou Noord-Koreaanse cheerleaders hebben lastiggevallen tijdens de wedstrijd van het gecombineerde Koreaanse ijshockeyteam tegen Japan.

Peruaanse gevangene die ontsnapte als tweelingbroer weer gepakt

Door NU.nl

De Peruaanse autoriteiten hebben na ruim een jaar een gevangene opgepakt die was ontsnapt door zich als zijn tweelingbroer uit te geven.

Man gearresteerd op vliegveld Lissabon met cocaΓ―ne in 'nepkont'

Door NU.nl

Portugese politie heeft een Braziliaanse man aangehouden op het vliegveld van Lissabon, die een kilo cocaïne probeerde te vervoeren met een nepkont.

Belg krijgt 2.000 miljard euro bijgestort op rekening

Door NU.nl

De Belgische Luc Mahieux was korte tijd de rijkste mens ter wereld. Zijn bank maakte per ongeluk 2.000 miljard euro op zijn rekening over.

Belgische ambulance laat patiΓ«nt alleen achter in wagen

Door ANP

Een ambulancebestuurder heeft in België een patiënt achtergelaten in zijn ziekenwagen. De man was vanwege een aanrijding in paniek gevlucht.

Opnieuw gevangene ontsnapt in Berlijn, legde pop in bed

Door ANP/NU.nl

Opnieuw is een gedetineerde ontsnapt uit een gevangenis in Berlijn. Ditmaal zette de gestrafte het bewakend personeel op het verkeerde been door van kleding, toiletpapier, doeken en een muts een pop te maken zodat het leek of hij in bed lag. 

Noorse olympische delegatie bestelt per ongeluk 15.000 eieren

Door NU.nl

De Noorse olympische delegatie voor de Winterspelen in Pyeongchang, Zuid-Korea heeft vorige week per ongeluk niet vijftienhonderd, maar vijftienduizend eieren besteld. Volgens de koks van het team gaat het om een vertaal- of typfout.

Man rent fietsendief achterna in onderbroek in Breda

Door BredaVandaag

Een man die zondagnacht bij zijn woning in de wijk Zandberg in Breda een fietsendief bezig zag is de verdachte achterna gerend in zijn onderbroek.

Vlaamse verkeerscampagne gebruikt disconummer tegen bumperkleven

Door ANP

In Vlaanderen is een nieuwe verkeerscampagne gelanceerd om bumperkleven tegen te gaan. Volgens de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft de gemiddelde Vlaming moeite om twee seconden afstand te houden in het verkeer.

Leger Rusland wil priesters die ook pantserwagens kunnen besturen

Door ANP

Russisch-orthodoxe priesters die als geestelijk verzorger bij de Russische strijdkrachten werken, zouden niet enkel het geestelijk leven van de militair moeten dienen. Ze moeten in noodsituaties ook met pantserwagens en andere militaire voertuigen overweg kunnen.

Monteur stopt vluchtende dief in Breda door hamer tegen been te gooien

Door NU.nl

Een onderhoudsmonteur die woensdag aan het werk was op de Nijverheidssingel heeft een hamer tegen het been van een dief aangegooid nadat deze hem bestal van waardevolle spullen.

Romeinse 'goudschat' van Britten blijkt nepgeld van tv-show

Door ANP

Twee Britten die dachten een Romeinse schat te hebben gevonden, kijken lelijk op hun neus. De vijftig 'gouden' munten blijken in de grond te zijn gestopt door de makers van een komedieserie, bericht de BBC.

Nederlander biedt toeristen nacht in sloppenwijk Mumbai aan

Door NU.nl/Reuters

Toeristen die op bezoek zijn in de Indiase stad Mumbai, kunnen ter vermaak een nachtje in een echt sloppenwijkhuis doorbrengen. Het initiatief is bedacht door een Nederlander.

United Airlines laat vrouw met pauw voor emotionele steun niet aan boord

Door NU.nl

United Airlines heeft een vrouwelijke passagier die een enorme pauw met de naam Dexter mee wilde nemen aan boord voor "emotionele steun" de toegang tot het toestel ontzegd.

Zwitserse universiteit gaat studie jodelen aanbieden

Door NU.nl

De Universiteit van de Zwitserse stad Luzern gaat komende jaar voor het eerst de mogelijkheid aanbieden voor een studie jodelen.

Vlamingen moeten na rijexamen terugkomen voor vaardigheidscursus

Door ANP

Mensen die in Vlaanderen hun rijbewijs halen, moeten binnen negen maanden een halve dag terugkomen voor een rijvaardigheidscursus.

❌