[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 21 April 2018NU Opmerkelijk

Goed nieuws-overzicht: Schildpad krijgt nieuw schild en ouderen een hypotheek

Door NU.nl

In de stroom aan slecht nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht.

OuderNU Opmerkelijk

Onderzoekers vinden exploderende mier op Borneo

Door ANP

Op het Aziatische eiland Borneo is een mier gevonden die zijn vijanden kan uitschakelen door te exploderen, waarbij zijn tegenstanders een giftige stof over zich heen krijgen.

Telefoniste alarmnummer VS krijgt celstraf voor ophangen honderden oproepen

Door NU.nl

​Een voormalig telefoniste van het Amerikaanse alarmnummer heeft tien dagen cel met anderhalf jaar voorwaardelijk gekregen voor het opzettelijk en veelvuldig ophangen van telefoongesprekken met mensen in nood.

Man aangehouden in Woensdrecht na verstoppen vuurwapen in pan

Door Weekblad De Bode

De politie heeft woensdagavond in Woensdrecht een verdachte aangehouden, nadat een vuurwapen werd gevonden in zijn woning.

Baby's voortaan toegestaan tijdens stemmingen in Amerikaanse senaat

Door NU.nl

Baby's zijn voortaan toegestaan in de Amerikaanse senaat. Het overheidsorgaan heeft dat deze week besloten nadat voor het eerst een zittend lid een kind heeft gebaard.

Noorse politicus roept scholieren op te stoppen met seks op openbare weg

Door ANP

Noorse scholieren die onlangs hun diploma hebben behaald, worden met klem verzocht dit niet langer te 'vieren' met naaktloperij op bruggen en rotondes. Ook dienen ze zich te onthouden van het hebben van seks op de openbare weg.

Politie Meppel pakt motorrijder die 193 kilometer per uur rijdt

Door NU.nl

Een 46-jarige motorrijder uit Hattem is zijn motor en zijn rijbewijs kwijt. De politie betrapte de man terwijl hij op de N375 bij Meppel 193 kilometer per uur reed.

Japanse politie zet duizenden agenten in om ontsnapte gevangene te pakken

Door ANP

Het Japanse eiland Mukaishima is in de ban van een ontsnapte gevangene. De man slaagt er al tien dagen in uit handen te blijven van de politiemacht die jacht op hem maakt. 

Duizend jaar oude schat van Deense koning Blauwtand ontdekt in Duitsland

Door ANP/NU.nl

Archeologen hebben in een akker op het eiland Rügen in Noord-Duitsland een waardevolle zilveren schat ontdekt uit het einde van de tiende eeuw. Een deel van de vondst wordt toegewezen aan het bewind van de Deense koning Harald Blauwtand (910-987).

Vliegtuig Air China maakt voorzorgslanding nadat passagier dreigt met vulpen

Door NU.nl/Reuters

Een vliegtuig van de maatschappij Air China heeft zondag een voorzorgslanding moeten maken nadat een passagier een crewlid bedreigde met een vulpen. In plaats van Peking, is de landing ingezet bij Zhengzhou Xinzheng, wat 700 kilometer verder ligt. 

Britse overvallers zien buit wegwaaien door harde wind

Door ANP

Twee criminelen hebben na een overval in de Britse plaats Droylsden niet lang van hun buit kunnen genieten. Eén van de mannen had de geroofde bankbiljetten in zijn broek gepropt en zag ze vervolgens wegwaaien door de harde wind. 

Rugbyclub Castricum veilt werken van beroemde schilder Salvador DalΓ­

Door NU.nl

De Castricumse Rugby Club heeft voor een veiling om de clubkas te spekken een bijzonder aanbod. Zaterdagavond gaan er twee werken van de beroemde Spaanse kunstschilder Salvador Dalí onder de hamer.

Deuren van beroemde Chelsea Hotel New York brengen veel geld op

Door ANP

Kopers hebben tienduizenden dollars neergeteld voor deuren van kamers van het bekende Chelsea Hotel in New York. De deuren zijn afkomstig van kamers waar beroemdheden hebben geslapen.

In 1981 ontsnapte gevangene in Houston opgepakt na overlijdensbericht moeder

Door NU.nl

In de Amerikaanse stad Houston is een 58-jarige man opgepakt die in 1981 was ontsnapt uit de gevangenis. De agenten kwamen hem op het spoor nadat zijn alias werd genoemd in het overlijdensbericht van zijn moeder. 

Limburgse vriendinnengroep vindt ruim 26.000 euro tijdens weekendtrip

Door NU.nl/ANP

Een groep vriendinnen uit het Limburgse Ospel heeft tijdens een weekendtrip in Valkenburg een tas vol contant geld gevonden.

Japanner (112) erkend als oudste man ter wereld

Door NU.nl/Reuters

De 112-jarige Masazo Nonako uit Japan is door Guinness World Record erkend als de oudste man ter wereld. Hij krijgt de titel dinsdag tijdens een speciale ceremonie in de aanwezigheid van zijn naasten.

Amerikaan belandt op eerste hulp na eten 's werelds heetste peper

Door NU.nl

Een 34-jarige Amerikaan is op de eerste hulp beland nadat hij "verpletterende hoofdpijn" ervaarde als gevolg van het eten van een hete chili-peper.

Duitse hond die eigenaars doodbeet door petitie mogelijk gered van executie

Door NU.nl

Een hond die in Duitsland zijn eigenaars doodbeet wordt naar aanleiding van een petitie mogelijk niet geëxecuteerd. De initiatiefnemers menen dat de terriër nooit door de eigenaar in huis genomen had mogen worden.

Fries volkslied klinkt niet meer op lokale weg na klachten omwonenden

Door ANP

Friesland maakt korte metten met een proef op de N357, de nieuwe provinciale weg tussen Leeuwarden en Stiens. Als het verkeer ter hoogte van Jelsum over wegmarkering rijdt, zijn sinds dit weekend tonen van het Fries volkslied, De Alde Friezen, te horen. Omwonenden hebben er last van en klaagden massaal.

Tjokvolle Indiase trein rijdt ruim tien kilometer zonder bestuurder

Door NU.nl

Een Indiase trein met meer dan duizend passagiers heeft ruim tien kilometer gereden zonder bestuurder. Het voertuig met 22 coupés kwam tot stilstand doordat er rotsblokken op de rails waren geplaatst.

❌