[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2017NU Opmerkelijk

Telefoonboekje Adolf Hitler geveild voor 37.000 euro

Door ANP

Op een veiling in Engeland is een notitieboekje dat heeft toebehoord aan Adolf Hitler geveild voor 33.000 pond (37.200 euro).

Standbeeld Michail Kalasjnikov na paar dagen ontdaan van Duits geweer

Door NU.nl

Een standbeeld ter nagedachtenis aan de ontwerper van het AK-47 Kalasjnikov geweer, de Rus Michail Kalasjnikov, bleek deze week een paar dagen na de onthulling een opmerkelijke fout te bevatten. Op het monument was een beeltenis van een Duits geweer te zien. 

OuderNU Opmerkelijk

Vrouwen plassen in urinoirs uit protest tegen wildplasvonnis

Door ANP

In veel steden hebben vrouwen zaterdag uit protest geplast in urinoirs. Ze wilden met de ludieke actie het gebrek aan toiletten voor vrouwen in de openbare ruimte aan de kaak stellen. .

Nieuwe Miss Turkije 2017 verliest titel na tweet over couppoging

Door ANP

Een dag na haar verkiezing tot Miss Turkije 2017 is de nieuwe schoonheidskoningin Itir Esen haar titel ontnomen na een tweet over de poging tot staatsgreep in Turkije.

CocaΓ―ne gevonden in bananendozen in diverse Duitse supermarkten

Door ANP

In verscheidene Beierse supermarkten is vrijdag cocaïne gevonden. In zeker tien winkels zaten pakjes drugs in dozen bananen die net waren afgeleverd.

Efteling-muziek op Amsterdam Centraal moet hangjongeren weren

Door AT5

De NS laat sinds kort muziek uit attractiepark de Efteling horen in de IJ-passage op Amsterdam Centraal. Hiermee hopen ze hangjongeren en andere ongewenste bezoekers af te schrikken.

Bergen op Zoom plaatst pratende prullenbakken tegen zwerfvuil

Door Weekblad De Bode/NU.nl

De gemeente Bergen op Zoom heeft woensdag zeven prullenbakken geplaatst die voorbijgangers voorzien van verhalen. Dit moet de inwoners aansporen om hun afval weg te gooien.

Lesbisch koppel gaat als kunstproject op trouwtournee

Door NU.nl

Een lesbisch echtpaar gaat bij wijze van kunstproject de komende maanden trouwen in alle 24 landen waar LHBT-koppels kunnen trouwen.

Jongetje geboren in auto op afrit A10

Door NU.nl/AT5

Een vrouw is in de nacht van dinsdag op woensdag om 5.22 uur bevallen op een afrit van de A10. Ze heeft een jongetje gekregen. 

Station Amsterdam Bijlmer Arena kort ontruimd door aangebrande broodjes

Door NU.nl

Station Amsterdam Bijlmer Arena is woensdagochtend kort ontruimd geweest wegens een brandalarm. De boosdoeners waren aangebrande broodjes in een oven van de Albert Heijn To Go.  

Berlijnse politie berouwvol na inbraak in politiebureau en museum

Door ANP/NU.nl

De Berlijnse politie heeft dinsdag berouwvol gereageerd op een inbraak in het hoofdbureau in Tempelhof, waar ook het politiemuseum zit.
 

Voor 100.000 euro aan versnipperd briefgeld verstopt wc's in Genève

Door ANP/NU.nl

Versnipperde briefjes van 500 euro hebben wc's verstopt in de UBS-bank in Genève en drie restaurants ernaast. De snippers zouden een totale waarde van 100.000 euro hebben. De bedrijven hebben aangifte gedaan van de vondst.

Mallorca ontmaskert 'diarreefraude' Britse toeristen

Door ANP

Een stijging van 700 procent van het aantal gasten dat dit jaar last kreeg van diarree en vervolgens zijn geld terugeiste, zette hoteleigenaren op Mallorca op het spoor van grootscheeps bedrog. Het ging om Britse vakantiegangers, die er een simpele truc op nahielden om flink op de reiskosten te besparen: diarree krijgen.

Inbreker sluit zichzelf op en moet politie bellen

Door ANP

Een man die had ingebroken in een pand in Nederweert, heeft zelf de politie moeten bellen om hem te bevrijden.

Koala overleeft kilometerslange rit aan wielas van auto

Door ANP

Een koala heeft al hangend aan de as van een terreinwagen een rit van zestien kilometer op een Australische weg overleefd. Pas na die afstand hoorde de bestuurder de kreten van het dier en stopte.

Jagers vinden zwaard uit tijdperk Vikingen in Noorwegen

Door NU.nl

Twee jagers hebben in Noorwegen een zwaard uit de tijd van de Vikingen aangetroffen. Het voorwerp is roestig, maar nog in goede staat.

Mont Blanc is afgelopen twee jaar centimeter gekrompen

Door ANP

De hoogste berg van West-Europa, de Mont Blanc, is sinds 2015 een centimeter gekrompen. 

Twee zeldzame witte giraffen gespot in Kenia

Door NU.nl

Twee zeldzame witte giraffen zijn gefilmd in een natuurreservaat in Kenia. De moeder en haar kind waren in juni al gespot, maar zijn recent voor het eerst gefilmd.

Oudste panda in gevangenschap (37) overleden in China

Door ANP

De oudste panda die in gevangenschap leefde is op 37-jarige leeftijd overleden. De hoogbejaarde Basi leed volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua aan meerdere aandoeningen.

Enorme 'vethoop' van 250 meter lang aangetroffen in riool Londen

Door ANP/NU.nl

In het riool van Londen is een enorme 'vethoop' aangetroffen. De klont van 250 meter lang bevat onder meer natte doekjes, condooms en olie.

❌