[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019AD Bizar

Biologen herontdekken β€˜uitgestorven’ vliegende bulldog

Een onderzoeksteam van biologen uit Amerika en Australië heeft op een van de Molukkeneilanden in Indonesië een gigantische honingbij gevonden waarvan men dacht dat de soort 38 jaar geleden was uitgestorven. Het gaat om de zogenoemde Megachile pluto die vanwege zijn gigantische afmetingen ook wel de ‘vliegende bulldog’ wordt genoemd.

 • 21 Februari 2019 om 16:02

Man met meeste piercings in gezicht wil eigen record breken

Het Guinness World Records Book - een jaarlijkse publicatie van al dan niet opmerkelijke wereldrecords - heeft nieuwe foto's vrijgegeven van Axel Rosales: een jonge Argentijn die minstens 280 piercings in zijn gezicht heeft. De man is van plan zijn eigen record te breken met nog meer lichaamsversieringen in zijn gelaat.

 • 21 Februari 2019 om 12:21

Man verlost van twee kilo kiezels, flessendoppen en munten in zijn maag

Artsen in een ziekenhuis in Zuid-Korea hebben ruim twee kilo kiezelstenen, flessendoppen en munten uit de maag van een 54-jarige man verwijderd die al geruime tijd klaagde over chronische buikpijn. De specialist die de operatie uitvoerde heeft zijn opmerkelijke vondst vandaag gepubliceerd in het gezaghebbende American Journal of Medical Case Reports.

 • 21 Februari 2019 om 08:30
Gisteren β€” 20 Februari 2019AD Bizar

NASA onder de indruk: AustraliΓ«rs zien draak boven IJsland vliegen

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een ongebruikelijke foto vrijgegeven van het noorderlicht boven IJsland. Op de foto, gemaakt door de Australische professionals Jingyi Zhang en Wang Zheng, lijkt het natuurverschijnsel op een vuurspuwende, vliegende draak die woest de vleugels uitslaat.

 • 20 Februari 2019 om 10:18

Burberry verontschuldigt zich voor sweater met strop

Modemerk Burberry heeft xcuses aangeboden voor een sweater met een strop rond de nek die zondag op de catwalk te zien was tijdens een modeshow op de London Fashion Week. Het kledingstuk is uit de collectie verwijderd, deelt het merk mee.

 • 20 Februari 2019 om 00:54
OuderAD Bizar

In coma geraakte tiener bevalt onverwacht van gezonde baby

Een Britse tiener die in coma raakte nadat ze naar bed ging met hoofdpijn, werd vier dagen later wakker en ontdekte toen dat ze tijdens haar ‘slaap’ was bevallen van een baby. Dat meldt de BBC.

 • 19 Februari 2019 om 04:38

De grootste mammoet ter wereld staat in een schuur in de Achterhoek

Hij had er al eens één in elkaar geknutseld: een mammoet. Die staat inmiddels in een Natuurhistorisch museum in het Duitse plaatsje Fehmarn. Dit is zijn tweede. ,,En niet zomaar één’’, vertelt mammoetverzamelaar Bart Schenning uit Gaanderen trots. ,,Dit is waarschijnlijk het grootste complete mammoetskelet van de wereld.’’

 • 19 Februari 2019 om 08:35

Waan je een Star Wars-held: Franse schermbond voegt lichtsabel toe aan arsenaal

De Franse schermbond heeft een opmerkelijk wapen toegevoegd aan zijn gebruikelijke arsenaal. Naast de bekende floret, degen en sabel, kunnen sporters in Frankrijk hun wedstrijden nu ook uitvechten met een wapen uit een sterrenstelsel ver ver weg: de lichtsabel uit de Star Wars-films.

 • 18 Februari 2019 om 18:05

Amerika telt af: loterijwinnaar van 1,5 miljard dollar heeft nog 63 dagen om zich te melden

Een geluksvogel in het Amerikaanse South Carolina won eind oktober 1,54 miljard dollar. Het enige wat de gelukkige man of vrouw moet doen om schathemeltjerijk te worden, is zich binnen 180 dagen melden met het winnende lot. Maar tot nu toe geen winnaar. En de klok tikt: nog 63 dagen te gaan.

 • 15 Februari 2019 om 21:52

Deze spectaculaire Indiase gymnastiekvorm wordt steeds populairder

Weleens gehoord van mallakhamb? Nee, wij ook niet. De traditionele Indiase gymnastiekvorm, feitelijk bedoeld voor worstelaars, bestaat al honderden jaren maar is nu hard bezig wereldberoemd te worden. Dit weekend vinden de eerste internationale kampioenschappen plaats in Mumbai.

 • 15 Februari 2019 om 15:53

Mallakhamb zorgt voor spektakel: Indiase paalworstelaars zoeken het hogerop

Weleens gehoord van mallakhamb? Nee, wij ook niet. De traditionele Indiase gymnastiekvorm, feitelijk bedoeld voor worstelaars, bestaat al honderden jaren maar is nu hard bezig wereldberoemd te worden. Dit weekend vinden de eerste internationale kampioenschappen plaats in Mumbai.

 • 15 Februari 2019 om 15:53

Roekeloze dommigheid: Canadese vrouw (19) gooit stoelen van 45ste verdieping

Een 19-jarige Canadese vrouw is aangeklaagd voor het opzettelijk in gevaar brengen van mensenlevens. Aanleiding is een onlinefilmpje, waarin zij twee stoelen van een balkon op de 45ste verdieping van een torenflat in Toronto gooit. De beelden zorgen voor grote ophef en woede.

 • 13 Februari 2019 om 19:52

'Iergh! Wat een engerd!' Gigantische paling zwemt door centrum Arnhem

,,Iergh! Wat een engerd!” De vuistdikke paling van ruim een meter in de Jansbeek trekt de laatste dagen veel belangstelling. Grote vraag is: wie heeft de slangachtige vis een handje geholpen en uitgezet in de Arnhemse beek?

 • 11 Februari 2019 om 18:25

Donderdag Valentijnsdag: zeg het met een... kakkerlak!

Donderdag is het Valentijnsdag. Maar vergeet rozen, chocolade, parfum of een romantisch diner voor twee voor je geliefde. Een dierentuin in Texas stelt vrijgezellen voor om een kakkerlak te vernoemen naar een ex-liefje. De vieze beestjes zullen dan op Valentijnsdag als voedsel worden opgediend aan de stokstaartjes in de dierentuin van El Paso.

 • 9 Februari 2019 om 05:23

Ikea β€˜vergeet’ Nieuw-Zeeland op wereldkaart

Terwijl mensen van landkaarten zouden mogen verwachten dat ze een accurate weergave van de wereld laten zien, is dat bij de Björksta van Ikea niet het geval. De wereldkaart van de Zweedse meubelgigant is het onderwerp van gesprek, omdat een heel land van de kaart is geveegd.

 • 8 Februari 2019 om 18:44

Andrew vindt β€˜spookappels’ van ijs: β€˜Ik noem ze Jonaghosts’

Een man uit het Amerikaanse plaatsje Sparta in Michigan deed afgelopen week een bijzondere ontdekking toen hij appels aan het plukken was. De vruchten bleken in de vrieskou van de boom te zijn gevallen, maar de appelvormige ijslaagjes hingen er volgens hem nog. ,,Ik noem ze Jonaghosts.’’

 • 8 Februari 2019 om 10:02

Toiletlek op ISS: astronauten geconfronteerd met liters spuitend water

Een lekkende wc aan boord van het internationaal ruimtestation ISS. Dan kan je niet even een loodgieter inschakelen. De astronauten in het ISS moesten daarom afgelopen week zelf de mouwen opstropen toen het installeren van een nieuw onderdeeltje fout ging en er bijna 10 liter water in het rond spoot. En dat terwijl water in het ruimteschip uiterst kostbaar is.

 • 7 Februari 2019 om 17:20

Hoe is het nu met de Tesla die al een jaar door de ruimte reist?

Een felrode auto, een dummy in ruimtepak en het deuntje van David Bowie: zo vertrok de Tesla Roadster exact een jaar en één dag geleden richting de ruimte. Hoe is het nu met de knalrode auto en zijn bestuurder?

 • 7 Februari 2019 om 13:07

Besluiteloze vrouw biedt 2200 euro voor β€˜knopendoorhakker’

Een vrouw uit de Engelse stad Bristol zou ruim 2200 euro beschikbaar hebben gesteld aan iemand die een maand lang lastige beslissingen voor haar neemt. De anonieme vrouw plaatste recent een advertentie met haar opvallende oproep op de vraag- en aanbodsite Bark.com. Ze hoopt van harte dat iemand zich meldt voor het doorhakken van simpele en lastige knopen. Of het om een echte en serieuze advertentie gaat, is niet duidelijk.

 • 7 Februari 2019 om 11:38

Moeder die zoon tegen zijn zin op wereld zette accepteert haar straf

De moeder van Raphael Samuel, een 27-jarige Indiër die zijn ouders wil aanklagen omdat ze hem zonder zijn toestemming op de wereld zetten, heeft schouderophalend gereageerd op de beoogde rechtszaak. Volgens de vrouw, die advocate is, houdt ze waanzinnig veel van haar zoon. ,,Mocht het daadwerkelijk tot een zaak komen, dan accepteer ik mijn straf.’’

 • 7 Februari 2019 om 09:39
❌