[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 18 April 2019AD Bizar

Boete na barbecue die leidde tot bosbrand aan Comomeer: 27 miljoen euro (!)

Twee Italiaanse studenten die eind december met een gezellige barbecue aan het Comomeer per ongeluk een grote bosbrand veroorzaakten, hebben hun straf te horen gekregen. De 22-jarigen moeten 13,5 miljoen euro ophoesten. Allebei.

 • 18 April 2019 om 19:05

Scheikundedocent Japan leert studenten partydrugs maken

Tatsunori Iwamura (61), een professor farmaceutische wetenschappen aan de Matsuyama universiteit op het Japanse eiland Shikoku, riskeert een celstraf van 10 jaar omdat hij samen met studenten tijdens scheikundelessen de synthetische drug xtc fabriceerde.

 • 18 April 2019 om 09:15

Chinese chirurgen verwijderen megatumor van bijna 15 kilo

Chirurgen van het Ninth People’s Hospital in de Chinese stad Shanghai hebben bij een 68-jarige man een tumor van bijna 15 kilo verwijderd. Tijdens de 33 uur durende, zeer riskante operatie lukte het om het gezwel - dat vastzat aan zijn wervelkolom, longen en bloedvaten en ongeveer 85 bij 65 centimeter was - volledig weg te halen.

 • 18 April 2019 om 08:17

Vermoeide ijsbeer duikt 700 kilometer van huis op in Rusland

Inwoners van het Russische schiereiland Kamtsjatka konden hun ogen niet geloven toen ze ineens een ijsbeer aan land zagen klimmen. Het beest had er een reis van zo'n 700 kilometer opzitten en was op zoek naar voedsel.

 • 18 April 2019 om 04:12
OuderAD Bizar

Boerderij gaat op Goede Vrijdag in vlammen op voor film

Een boerderij in het Groningse dorp Den Horn wordt vrijdagavond in brand gestoken voor opnames van een historische serie over de Friese volksheld Grutte Pier. De gemeente Westerkwartier heeft hier een ontheffing voor verleend.

 • 17 April 2019 om 07:32

Grote partij neushoornhoorns in beslag genomen

De politie in Zuid-Afrika heeft bij een ongewoon grote vondst 167 neushoornhoorns in beslag genomen. In de provincie ten noorden van Johannesburg werden twee verdachten gearresteerd die de hoorns transporteerden bij het stuwmeer Hartbeespoortdam, zei de politie zondag.

 • 14 April 2019 om 21:46

4300 jaar oude graftombe blootgelegd in Egypte

Archeologen hebben bij opgravingen in de regio Saqqara, ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Caïro, het graf blootgelegd van een hoge ambtenaar uit de vijfde dynastie, die ongeveer 4300 jaar geleden over Egypte regeerde. De tombe is versierd met kleurrijke reliëfs en goed bewaard gebleven inscripties.

 • 14 April 2019 om 05:32

Chinese wetenschappers maken apen (een beetje) slimmer met menselijke genen

‘Het is begonnen’, klinkt het bij het nieuws dat Chinese wetenschappers erin zijn geslaagd resusaapjes slimmer te maken. De onderzoekers hebben bij de dieren de menselijke versie van het gen MCPH1 ingeplant, waardoor de apenhersenen meer op die van ons lijken. Vergeleken met ‘normale’ soortgenoten kregen de apen een beter geheugen, maar superslimme apen zijn er voorlopig nog niet.

 • 15 April 2019 om 13:00

Hond zwemt ruim 200 kilometer in zee voor hij wordt gered

Een dappere hond heeft in de Golf van Thailand vermoedelijk tientallen kilometers gezwommen voordat hij gered kon worden door werknemers van een boorplatform.

 • 15 April 2019 om 12:30

Instagrammers onder vuur voor levensgevaarlijke zwembadfoto

Twee Amerikaanse wereldreizigers liggen onder vuur voor hun zwembadfoto die ze namen op het Indonesische eiland Bali. Het plaatje leverde hen naast tienduizenden likes vooral verwijten op.

 • 13 April 2019 om 19:29

Jongen (10) overlijdt na aanval door bulldog

In Groot-Brittannië is vanochtend een tienjarig jongetje overleden na een aanval door een bulldog in een vakantiepark bij Cornwall.

 • 13 April 2019 om 13:13

27 graven gevonden bij beruchte jeugdinstelling Florida

Graafwerkzaamheden voor een nieuw bouwproject in de Amerikaanse staat Florida moesten worden stilgelegd na een lugubere vondst. In de buurt van de beruchte openbare jeugdinstelling Dozier, die een geschiedenis heeft van misbruik en geweld, stuitte het graafbedrijf op wat waarschijnlijk 27 graven van leerlingen zijn. Als dat wordt bevestigd, betekent dat dat er al 82 graven zijn gevonden van jongens die omkwamen tijdens hun tijd in de instelling.

 • 13 April 2019 om 04:54

Voetbalduels Frankrijk en Belgiรซ gestaakt vanwege racisme en vuurwerk

Zowel in Frankrijk als in België zijn vanavond voetbalwedstrijden stilgelegd wegens wangedrag van de supporters. Bij het Belgische duel tussen Standard Luik en Anderlecht werd herhaaldelijk vuurwerk op het veld gegooid. Bij de wedstrijd tussen Dijon en Amiens in de Franse competitie ging het om racistische spreekkoren.

 • 12 April 2019 om 23:48

Cold case na 40 jaar gekraakt: oud-cipier gepakt voor moord op drie jonge toeristen

Een voormalige cipier van een van de beruchtste gevangenissen van Australië is aangehouden voor een drievoudige moord van veertig jaar geleden. De lichamen van drie jonge toeristen werden toen gevonden in het achterland van de Australische staat Queensland. Ze waren door het hoofd geschoten.

 • 12 April 2019 om 09:05

Mislukte penisvergrotingen nationaal probleem in Papoea Nieuw-Guinea

Papoea Nieuw-Guinea kampt met een nationaal probleem: mislukte penisvergrotingen. Mannen laten vreemde vloeistoffen in hun lid spuiten in een poging die te vergroten, zoals kokos-, baby- of keukenolie of siliconen.

 • 12 April 2019 om 08:08

Samen 200 jaar en nog steeds een droomkoppel: โ€˜We hebben ooit ruziegemaakt, maar waarom?โ€™

Ze wonen in het Belgische Kortrijk en kijken elkaar nog elke dag diep in de ogen: Marie-Joseph (98) en Laurent (102). Sinds gisteren samen precies 200 jaar en al 74 jaar getrouwd. ,,Ooit hebben we eens ruziegemaakt, hoor. Maar we weten niet meer waarom.”

 • 11 April 2019 om 08:35

Vliegtuigongelukje: stewardess gooit blad vol drankjes in kruis van hoogste baas

Stewardess Maddie Peters kreeg het behoorlijk op haar heupen, toen ze een dienblad met drankjes over een vliegtuigpassagier heen gooide. Normaal al iets om nachtmerries van te krijgen, maar zeker als de kletsnatte luchtreiziger niemand minder dan je hoogste baas is.

 • 10 April 2019 om 23:11

Vondst op Filipijns eiland zet wetenschap op spoor van nieuwe mensensoort

Fossiele botten en tanden hebben wetenschappers op het Filipijnse eiland Luzon op het spoor van een nieuwe mensensoort gezet. De resten van de niet eerder ontdekte ‘achterneef’ van de moderne mens zijn naar schatting 50.000 jaar oud. Antropologen hebben de soort Homo luzonensis genoemd, verwijzend naar de plek van de vondst. De ontdekking wordt morgen gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature.

 • 10 April 2019 om 21:26

Zwarte gaten bestaan! Astronomen leveren bewijs met eerste foto ooit

Het vermoeden bestond al veel langer, maar met de eerste foto van een zwart gat is het bewijs onomstotelijk geleverd: ze bestaan! En met de foto is een van de grootste mysteries van het heelal ontsluierd. Een Nobelprijswaardige prestatie, zo wordt alom gesteld in de wereld van de astronomie.

 • 10 April 2019 om 15:10

Hulpdiensten uren zoet met vangen โ€˜Bambiโ€™ in centrum Baarn

Reeën zoeken niet vaak bewoonde gebieden op en zeker niet een dorpshart. Toch was dat vanochtend het geval in Baarn. Daar werd een ree ontdekt in het centrum.

 • 10 April 2019 om 14:28
โŒ