[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Maart 2018AD Bizar

Rijdende pantoffel vindt eigen 'parkeerplaats'

Als we auto’s zichzelf kunnen laten parkeren waarom dan niet pantoffels? De Japanse autofabrikant Nissan heeft serieus werk van gemaakt van die ludieke vraag en bij wijze van knipoog de eerste zelf-parkerende pantoffels ontworpen. Handig voor mensen die ze altijd kwijtraken want de sloffen rijden keurig terug naar een vooraf ingestelde plek.

 • 22 Maart 2018 om 13:42

Hond mag nu ook mee naar de bios

Het is begonnen in San Francisco, maar inmiddels lijkt het een rage in de Verenigde Staten. Speciale voorstellingen voor honden zijn ook aangekondigd in Ierland en Groot-Brittannië. Vijftien Britse bioscopen vertonen dit weekend de film Isle of Dogs voor viervoeters.

 • 22 Maart 2018 om 12:37

Ambtenaar verandert van geslacht om vijf jaar eerder met pensioen te gaan

Een ambtenaar bij de Argentijnse belastingdienst is een procedure gestart om van geslacht te veranderen. Dat zou hij niet doen om emotionele, maar om puur praktische redenen doen: hij wil vijf jaar eerder met pensioen.

 • 22 Maart 2018 om 11:20

Mauro (79) is de enige bewoner van een Italiaans droomeiland

De 79-jarige Mauro Morandi verruilde 29 jaar geleden zijn huis op het vasteland voor een hut op Budelli, een verlaten eiland in de La Maddalena-archipel voor de kust van Sardinië. Sinds enige tijd heeft hij een smartphone en via sociale media deelt hij sindsdien adembenemende foto's.

 • 22 Maart 2018 om 10:37

Vrouw troost huilende baby tijdens zwaar examen en gaat viraal

Een docent op een privé-universiteit in Afghanistan geloofde onlangs zijn ogen niet toen een van zijn studenten bij een belangrijk toelatingsexamen ineens haar tafel verliet. De vrouw (25) had haar twee maanden oude kindje bij zich, dat ineens was gaan huilen. Daarom hurkte de moeder, om vervolgens zowel haar kleine als het examen op schoot te nemen. De docent maakte een foto, die de afgelopen dagen viraal ging.

 • 22 Maart 2018 om 00:04
Gisteren β€” 21 Maart 2018AD Bizar

Man die mopshond de Hitlergroet leerde veroordeeld voor haatmisdrijf

De Schotse man die de hond van zijn vriendin de Hitlergroet leerde en een filmpje van het resultaat online plaatste, beging daarmee een haatmisdrijf. Dat bepaalde een lokale rechter gisteren. De man noemde zijn actie een grap, maar had volgens de rechter moeten inzien dat hij 'grof beledigend' en antisemitisch bezig was.

 • 21 Maart 2018 om 19:01

Ter dood veroordeelde ontloopt zijn executie door dodelijke aandoening

Met nog slechts een paar uur te gaan, heeft het hooggerechtshof van Kansas gisteren de executie van de 49-jarige moordenaar en verkrachter Russell Bucklew tegengehouden. De reden dat Bucklew voorlopig de dans ontspringt, is een zeldzame aandoening die van zijn terechtstelling een gruwelijke vertoning kan maken.

 • 21 Maart 2018 om 13:54

Nachtelijk belletje naar onbekend nummer bracht Vlissings stel samen

Je hebt Tinder en talloze andere datingsites. Maar je kunt de liefde van je leven ook ontmoeten door een willekeurig telefoonnummer in te toetsen. Dat is precies wat Tom Adriaensen deed. Met de vrouw die opnam, Debbie van Visvliet uit Vlissingen, is hij inmiddels 12,5 jaar getrouwd.

 • 21 Maart 2018 om 07:00
OuderAD Bizar

Michael stuurde sms naar wildvreemde en is nu met haar getrouwd

Ooit een sms of appje verstuurd naar een verkeerd nummer? Ga dan vooral het gesprek aan, want het kan je zomaar een droomhuwelijk opleveren. Dat bewijst het verhaal van de Britse Michael, die per ongeluk de wildvreemde Lina appte. De twee zijn inmiddels gelukkig getrouwd. ,,Dit moest zo zijn.''

 • 19 Maart 2018 om 00:02

Postpakket voor 'boerderij aan einde van lange oprit' bereikt bestemming

Toen een postsorteerder in het Nieuw-Zeelandse dorpje Cust een pakketje ontving met als adres 'een boerderij aan het einde van een lange oprit met koeien, tegenover het café van Cust of in de buurt ervan' had ze aanvankelijk geen flauw idee voor wie het bestemd was. Maar dankzij Facebook werd het mysterie al vrij snel opgelost.

 • 18 Maart 2018 om 01:13

Laagwater en wind hinderen veerdiensten Wadden

De veerdiensten van en naar de Waddeneilanden hebben dit weekend te kampen met uitval of vertraging. Dit vanwege extreem laagwater in combinatie met de straffe oostenwind.

 • 17 Maart 2018 om 13:16

Dronken Brabander breekt binnen in Alkmaar en duikt ... op toilet

Een inwoner van Alkmaar kreeg vanmorgen de schrik van zijn leven toen hij wakker werd van gestommel in zijn woning. Even later ontdekte hij dat een raam was vernield en er een insluiper op het toilet zat. Hij belde de politie, die het slot van de wc-deur forceerde en de verdachte inrekende.

 • 17 Maart 2018 om 12:10

Springlevende Constantin is Γ©n blijft officieel 'dood': te laat bezwaar gemaakt

,,Ik leef gewoon!’’, zegt de in 1992 naar Turkije verhuisde Roemeen Constantin Reliu, maar ondanks dat hij gewoon rondloopt, is hij officieel zo dood als een pier. ‘Te laat bezwaar gemaakt’, is het oordeel van een Roemeense rechter. Dood blijft dood.

 • 16 Maart 2018 om 19:14

Goudkoorts bij -24 graden: Russen zoeken naar goud dat uit vliegtuig viel

Russen zijn aan het schatzoeken geslagen. Volgens hen zijn lang niet alle diamanten, goud en andere edelmetalen die gisteren uit een Russisch vrachtvliegtuig vielen, teruggevonden.

 • 16 Maart 2018 om 16:59

NASA-sonde moet wereld redden van monsterasteroΓ―de

Ruimtevaartorganisatie NASA werkt aan een sonde die de richting aarde koersende monsterasteroïde Bennu - een brok steen met een lengte van 500 meter en een gewicht van 79 miljard kilo - van baan kan doen veranderen of laten exploderen. Hoewel de kans dat de ruimterots daadwerkelijk bij ons inslaat 'slechts' 1 op 2.700 is, vindt NASA het gevaar groot genoeg om er nu al op in te spelen.

 • 16 Maart 2018 om 13:20

Voetgangersbrug van universiteit Miami stort in: zeker vier doden

Een splinternieuwe voetgangersbrug van de Florida International University in Miami is vandaag ingestort. De betonnen constructie kwam terecht op acht auto's op de snelweg eronder. Het drama eiste zeker vier doden.

 • 15 Maart 2018 om 19:46

Nederlandse rederij veroordeeld voor illegale scheepssloop

Zes vennootschappen van de Nederlandse rederij Seatrade en twee van haar bestuurders zijn vandaag veroordeeld tot geldboetes van 50.000 tot 750.000 euro. Dit wegens het illegaal overbrengen naar India van vier te slopen schepen. De veroordeling is de eerste in haar soort voor een Nederlandse reder.

 • 15 Maart 2018 om 23:53

Arnhemmer moet uitgezette goudvissen weer laten vangen

Een man uit Arnhem moet alle goudvissen die hij in januari heeft losgelaten in de Sint Jansbeek in die stad, weer (laten) vangen. Dat heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bepaald. De goudvis is een soort die van oorsprong niet in Nederland voorkomt. Hij kan kruisen met inheemse soorten waardoor die uiteindelijk verdwijnen.

 • 15 Maart 2018 om 23:49

Voetgangersbrug van universiteit Miami stort in: minstens zes doden

Een splinternieuwe voetgangersbrug van de Florida International University in Miami is vandaag ingestort. De betonnen constructie kwam terecht op acht auto's op de snelweg eronder. Het drama eiste zes tot tien doden en minstens acht gewonden, zo verklaarde senator Bill Nelson uit Florida tegenover plaatselijke media.

 • 15 Maart 2018 om 19:46

Voetgangersbrug van universiteit Miami stort in: zes tot tien doden

Een splinternieuwe voetgangersbrug van de Florida International University in Miami is vandaag ingestort. De betonnen constructie kwam terecht op acht auto's op de snelweg eronder. Het drama eiste zes tot tien doden en minstens acht gewonden, zo verklaarde senator Bill Nelson uit Florida tegenover plaatselijke media.

 • 15 Maart 2018 om 19:46
❌