[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 24 September 2018BNR Nieuwsradio

'Alles op alles zetten om kolonel Reyes Mena te berechten'

Nederland moet er alles aan doen om kolonel Reyes Mena voor een rechtbank te krijgen. Dat vindt GroenLinks-Tweede Kamerlid Kathalijne Buitenweg.

 • 24 September 2018 om 18:44

Klein broertje TomTom tegen grote broer Google

De waarde van TomTom blijft dalen. Sinds Google vorige week de samenwerking met Renault, Nissan en Mitsubishi aankondigde, daalde de beurswaarde van TomTom met een kwart. Nu Toyota zich ook nog bij het bovengenoemde rijtje heeft gevoegd, gaan de aandelen nog verder omlaag. 'Als ze slim zijn, dan wint grote broer Google', bepleit Harm Tunteler, expert op het gebied van corporate finance en interimmanagement bij JBR:

 • 24 September 2018 om 17:58

Belangenverstrengeling in de Senaat? 'Hier kan je niet mee naar de rechter'

VVD-Eerste Kamerlid Anne-Wil Duthler ontkent dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. 'Hier is een bijzondere situatie aan de orde', reageert Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht.

 • 24 September 2018 om 17:28

'Nog voor zeker tien knelpunten extra geld nodig'

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen heeft meer geld nodig voor nieuwe wegen dan haar in het regeerakkoord is toegezegd, zegt ze in BNR's Big Five. Tot 2030 wordt sowieso nog duizend kilometer aan rijstroken aangelegd, dus moet er volgens haar nog het nodige geld bij. Ook een kwart van de spitsstroken moet worden omgebouwd tot reguliere rijstroken, die continu gebruikt kunnen worden. 'Dat geeft dús meer ruimte op de weg. Ook buiten de spits is het druk en dan is het ook fijn om ze open te stellen.'

 • 24 September 2018 om 17:10

Polen en Europese Commissie op ramkoers

De relatie tussen Polen en de Europese Commissie wordt slechter en slechter. De Commissie heeft het land nu aangeklaagd bij het Europees Hof van Justitie. 'De maat was gewoon vol', vertelt correspondent Ekke Overbeek.

 • 24 September 2018 om 16:57

Aflossingsvrij was heel aantrekkelijk, tรณt de crisis

Huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek beseffen onvoldoende dat hun hypotheek uiteindelijk toch moet worden afbetaald, zegt Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis tegen BNR. Ze kunnen hun betalingsverplichting na de looptijd vaak niet nakomen, blijkt uit een enquête van het Nibud in opdracht van Rabobank.

 • 24 September 2018 om 16:29

Partijgenoten May lanceren alternatief plan, May houdt poot stijf

Vorige week stootte de Britse premier haar neus bij de EU-landen en nu dreigt hetzelfde te gebeuren in haar eigen parlement. Leden van haar partij hebben namelijk een alternatief plan gemaakt, dat veel verder gaat. 'Maar ook van deze constructie moet je maar afwachten of Brussel dat ziet zitten', vertelt correspondent Mathijs Schiffers.

 • 24 September 2018 om 16:29

'Overheid kan verduurzaming niet op eigen houtje'

Als het aan minister Eric Wiebes van Economische Zaken ligt komt er geen speciaal fonds om de kosten te dekken voor het verduurzamen van huizen. Wiebes noemt de betaalbaarheid van de klimaatinvesteringen cruciaal, maar de overheid kán wat hem betreft niet alle kosten zelf dragen.

 • 24 September 2018 om 15:12

Hoe Nagele weer de beste van Europa wil worden

In de jaren vijftig was Nagele het meest moderne dorp in Europa. Het plaatsje in de Noordoostpolder wil daar nu een vervolg aan geven, door het meest duurzame dorp van Europa te worden. 'Er komt een seizoensbuffer, waar warm water dat in de zomer wordt gewonnen, in de winter gebruikt kan worden', legt Rutger Bergboer van Energiek Nagele uit:

 • 24 September 2018 om 14:57

Grapperhaus mengt zich niet in onderzoek naar kolonel El Salvador

Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie wil nog niks zeggen over het onderzoek naar de kolonel uit El Salvador, die in 1982 opdracht gaf om vier Nederlandse IKON-journalisten te vermoorden.

 • 24 September 2018 om 13:55

100 miljoen voor cyber: 'Goede ambitie, maar het kan steviger'

Het kabinet reserveert in de begroting honderd miljoen euro voor 'cyber'. Dat is een goede ambitie, maar het kan nog steviger. Dat vindt Ernst-Jan Stigter, directeur van Microsoft Nederland en voorzitter van Nederland ICT.

 • 24 September 2018 om 13:08

Kabinet houdt vast aan belastingheffing voor groot-aandeelhouders

Het kabinet houdt vast aan de extra belastingheffing voor directeur-grootaandeelhouders die meer dan 500.000 euro lenen van hun eigen bedrijf. De maatregel, die op Prinsjesdag werd aangekondigd, heeft veel onvrede veroorzaakt bij ondernemersorganisaties.

 • 24 September 2018 om 12:06

Koolmees: Eerst advies SER, dan snel pensioenakkoord

Net als de vijf grote pensioenfondsen wil ook minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken dat er haast wordt gemaakt met het sluiten van een nieuw pensioenakkoord. Het is aan de Sociaal Economische Raad om met een advies te komen over een nieuw pensioenstelsel en tot dat moment houdt Koolmees zich liever op de vlakte.

 • 24 September 2018 om 12:05

'Pas pensioenen snel aan aan stijgende koopkracht'

Het kabinet, werkgevers en vakbonden moeten meer haast maken om een pensioenakkoord te sluiten. Dat schrijven vijf directeuren van de grootste pensioenfondsen vandaag in de NRC. Enige druk op de ketel is nodig, zegt Peter Borgdorff, directeur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Als de rente zo laag blijft dreigen de eerste pensioenfondsen al een verlaging van de pensioenen te moeten doorvoeren. 'Dat zouden we toch wel heel graag willen voorkomen.'

 • 24 September 2018 om 11:27

Kassaloos betalen vanaf vandaag in Nederland

'Tab, grab en go', dat is het nieuwe supermarktconcept dat vandaag in Nederland wordt geïntroduceerd. Géén kassamedewerker, géén zelfscankassa, maar alleen nog maar je eigen telefoon! Over de hele wereld worden deze winkels nu uitgerold, van Amazon in de VS tot aan de hypermoderne shops in Japan.

 • 24 September 2018 om 11:15

BNR zoekt stagiairs!

Geen koffie halen, maar quotes! Bij BNR is weer ruimte voor een nieuwe redactiestagiair. En dat is meer dan alleen maar meekijken; bij BNR mag je ook écht aan de slag.

 • 24 September 2018 om 10:26

ECB wil dat ING handelaren terugtrekt uit City

De Europese Centrale Bank zet ING onder druk om de verhuizing van alle handelaren naar Londen terug te draaien. Twee jaar geleden, vlak na het Brexit-referendum besloot de bank tot de verhuizing, maar de ECB is er alles aan gelegen om alle banken Brexitproof te maken, voordat de Britten in maart de EU verlaten, zegt FD-journalist Jan Braaksma.

 • 24 September 2018 om 08:49

Voor Trump telt in New York alleen Iran

De groten der aarde komen deze week in New York samen voor de Algemene Vergadering van de VN. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken zal de gelegenheid aangrijpen om uitgebreid met zijn collega's over MH17 te praten. Nederland zet zich in de Veiligheidsraad enorm in voor mensenrechten en je hebt best kans dat er iets uitkomt, in ieder geval voor Nederland, zegt buitenlandcommentator Bernard Hammelburg.

 • 24 September 2018 om 08:18

Fors meer luchtvaartclaims door verdubbeling annuleringen

Luchtvaartpassagiers hebben dit jaar fors meer claims ingediend, als gevolg van een verdubbeling van het aantal geannuleerde vluchten, zegt Jasmijn Heeremans van EU Claim. Niet alleen stakingen, maar ook de behoorlijk slechte winter droeg bij aan het forse aantal annuleringen.

 • 24 September 2018 om 07:53

OPEC: investeer 11.000 miljard dollar

De OPEC doet een oproep aan de olie-industrie. Om aan de wereldwijde vraag te voldoen, moet er flink geïnvesteerd worden. Een ongekend bedrag van 11.000 miljard dollar moet de komende jaren worden uitgetrokken. Doen producenten dat niet, dan zal er een tekort ontstaan. De honger naar olie is groot en die zal alleen maar groter worden, denkt de OPEC. Grote winnaar daarbij is de VS, Rusland zal moeite hebben om mee te komen.

 • 24 September 2018 om 07:38
โŒ