[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018BNR Nieuwsradio

Weerstand tegen nieuwe wetten β€˜hoort er gewoon bij’

De twee wetten die sinds het aantreden van de Tweede Kamer zijn goedgekeurd, zijn niet erg enthousiast ontvangen in het land. Toch maakt het kabinet zich er geen zorgen over: Het hoort er nu eenmaal bij, aldus vicepremier Hugo de Jonge.

 • 23 Februari 2018 om 16:26

Trump: 'Grootste pakket sancties N-Korea ooit'

De Amerikaanse president Donald Trump zei vrijdag dat hij het 'grootste pakket sancties ooit' tegen Noord-Korea lanceert.

 • 23 Februari 2018 om 16:21

Het politieke spel dat het raadgevend referendum heet

'Het kabinet kan zich niet boven de wet stellen.' Dat zegt Niesco Dubbelboer van Stichting Meer Democratie. Hij start een civiele rechtszaak tegen het kabinet vanwege de afschaffing van het raadgevend referendum.

 • 23 Februari 2018 om 15:56

De koning van Gangneung

Met acht gouden medailles zijn de Olympische Spelen van PyeongChang al net zo succesvol als die van Sochi. Kjeld Nuis won eerder vandaag op de 1000 meter zijn tweede gouden medaille van deze Spelen. 'Jeetjemina, waar gaat dit over?', aldus coach Jac Orie.

 • 23 Februari 2018 om 15:46

De Schaal van Hebben: TAG Heuer Connected Modular 41 mm

Het gerenommeerde Zwitserse horlogemerk Tag Heuer maakt naast mooie klassieke horloges sinds enige tijd ook smartwatches. De nieuwste variant is de TAG Heuer Connected Modular 41 mm. Een smartwatch van Zwitserse makelij... the best of both worlds?

 • 23 Februari 2018 om 14:39

Kabinet: het einde van Nederland als belastingparadijs

Het kabinet gaat de brievenbusfirmas aanpakken. Staatssecretaris Menno Snel kondigt aan dat er bronbelastingen komen op het doorvoeren van dividend en royalty's naar belastingparadijzen.

 • 23 Februari 2018 om 13:51

Kjeld Nuis wint goud op de 1000 meter

Het is de achtste gouden medaille voor Nederland deze Winterspelen.

 • 23 Februari 2018 om 12:25

'McDonald's wordt een bestemming'

Wie denkt dat fastfood in deze tijd van gezonder en veganistisch eten het onderspit zal delven, kan bedrogen uitkomen. McDonald's heeft vorig jaar in Nederland zijn grootste omzet ooit geboekt.

 • 23 Februari 2018 om 12:12

Minister Kaag roept op tot kalmte

De interim-minister van Buitenlandse Zaken reageert op de ontwikkelingen tussen Turkije en Nederland. Turkije roept een hoge ambtenaar op het matje vanwege het besluit van de Tweede Kamer om de massamoord op Armeniërs te bestempelen als genocide.

 • 23 Februari 2018 om 11:29

Chinese regering pleegt coup bij verzekeraar

Anbang staat nu onder het bewind van Peking. Het moederbedrijf van het Nederlandse Vivat, dat eerder in handen was van SNS Reaal, dreigt te bezwijken onder haar schuldenlast.

 • 23 Februari 2018 om 08:38

'Mogelijkheden voor Schulting om buitenlandse deals te maken'

Niet alleen op sportief vlak, maar ook op commercieel gebied zijn Olympische medailles veel waard. Dat geld ook voor de nieuwe sterren van TeamNL, Suzanne Schulting en Esmee Visser.

 • 23 Februari 2018 om 08:00

De Rabobank wordt steeds meer een 'normale bank'

Rabobank gaat lokaal nog dieper snijden. Zeker 13 banken moeten sluiten. En de meeste die wel openblijven, bieden alleen een uitgekleed pakket aan diensten. Een aparte stap voor de coöperatieve bank.

 • 23 Februari 2018 om 07:01

Tweet kost Snapchat ruim een miljard dollar

Een tweet van een realityster, dat ze stopt met Snapchat, zorgde ervoor dat de beurswaarde van moederbedrijf Snap met 1,3 miljard dollar afnam.

 • 23 Februari 2018 om 06:28

Steden slibben dicht

Er is bijna geen doorkomen meer aan in de Nederlandse steden. Als er niet snel iets gebeurt, raken ze steeds meer verstopt, zeggen ABN AMRO en Logistiek.nl in een rapport.

 • 23 Februari 2018 om 06:25
Gisteren β€” 22 Februari 2018BNR Nieuwsradio

DNA en gezichtsherkenning by design

Regelmatig stuit je op zaken waarvan je denkt: dit is goed. Je weet tegelijkertijd dat we de consequenties niet kunnen overzien. We geven het vervolgens het voordeel van de twijfel, terwijl we tegelijkertijd weten dat we ons op een hellend vlak bevinden.

 • 22 Februari 2018 om 22:30

Kurz krijgt FPΓ– nog niet in het gelid

Bij de Oostenrijkse FPÖ komen de eerste serieuzere lijken uit de kast, zo lijkt het. Voor de tweede keer binnen een maand dook een controversieel liederenboek op van een aan de rechtse regeringspartij gelieerde studentenvereniging. Nu voor het eerst echt nazistische ideeën worden gelinkt aan de Oostenrijkse regering, staat de coalitie steeds meer onder druk.

 • 22 Februari 2018 om 18:49

Philip Morris wil.... rookvrije toekomst!

Er is iets geks aan de hand in tabaksland. Grote speler Philip Morris heeft tabak van de rook en is op zoek naar alternatieve tabaksproducten.

 • 22 Februari 2018 om 18:21

Leeftijd is meer dan een getal voor Amerikaanse acteurs

Acteurs en actrices die liever leeftijdsloos door het leven zouden gaan op filmplatform IMDb hebben pech. Een Amerikaanse rechter heeft besloten dat er geen wet komt die het platform kan dwingen leeftijden te wissen.

 • 22 Februari 2018 om 22:53

Jaar cel voor corrupte Defensie-ambtenaar

De 65-jarige oud-Defensie-ambtenaar Jacques H. is veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf. Hij sjoemelde als beheerder van het wagenpark.

 • 22 Februari 2018 om 17:26

Leven zonder afval: het duurt even, maar het kan

Wat begon als een uitdaging die helemaal mislukte, is inmiddels een levensstijl geworden. De zussen Nicky en Jessie Kroon uit Amersfoort leven al drie jaar zo goed als afvalvrij. En als het aan hen ligt, ga jij ook beter op je afval letten.

 • 22 Februari 2018 om 15:25
❌