[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 20 Juli 2019BNR Nieuwsradio

Boston Dynamics brengt robot op de markt

Het Amerikaanse bedrijf Boston Dynamics gaat later dit jaar zijn eerste robot naar de markt brengen. Het gaat om de Quadrupedal Spot. Hoogleraar robotica Maarten Steinbuch van de Universiteit Eindhoven denkt dat die robots niet voor particulieren geschikt zijn.

 • 20 Juli 2019 om 17:00

Steeds meer gevallen van legionella

Steeds meer mensen worden ernstig ziek door legionella. Vorig jaar kregen volgens het RIVM een recordaantal van 584 mensen longontsteking door legionella. Een piek is te zien in de zomermaanden. Volgens Techniek Nederland is de kans op legionellabesmetting het grootst na een paar weken vakantie. 'We zien die piek al jaren', zegt legionella-expert Eric van der Blom van Techniek Nederland.

 • 20 Juli 2019 om 14:00

'Galapagos deelde zelfs koersgevoelige informatie met ons'

'Ik hoop dat deze vorm van journalistiek school gaat maken', zegt FD-journalist Rob de Lange. Samen met zijn Vlaamse collega Piet Depuydt (De Tijd) liep hij de afgelopen maanden mee bij het Vlaams-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos. Terwijl zij daar waren ontstond het plan voor de deal van 4,5 miljard euro die deze week rond kwam.

 • 20 Juli 2019 om 13:00

CM.com geeft vaart aan Formule 1

Mobiel specialist CM.com denkt als sponsor en partner van de Dutch Grand Prix de aanloop naar het het race-evenement gestroomlijnder te kunnen laten verlopen.

 • 20 Juli 2019 om 12:00
OuderBNR Nieuwsradio

Zomerdrukte | Terwijl jij ligt te zonnen...

Jij zit misschien lekker op het terras of geniet op een andere manier van je vakantie. Maar er zijn ook mensen die extra gas moeten geven.

 • 19 Juli 2019 om 20:24

Rotterdam biedt auto's geen ruim baan meer

Rotterdam wil minder autovriendelijk worden. Dat is onderdeel van een plan om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Rotterdammers leven een paar maanden korter dan andere Nederlanders door onder meer stikstof, fijnstof en roet in de lucht.

 • 19 Juli 2019 om 19:05

Alle uitzendkrachten krijgen zelfde cao

Voor alle mensen die in Nederland uitzendwerk doen gelden binnenkort dezelfde cao-voorwaarden. Dat hebben vakbonden afgesproken met de ABU en de NBBU, de twee grote brancheorganisaties voor flexwerk. Tot nu toe waren er twee verschillende uitzend-cao's, wat volgens de bonden ontduiking van de cao in de hand werkte.

 • 19 Juli 2019 om 18:21

Kabinet erkent aansprakelijkheid Srebrenica

De advocaat van de nabestaanden van het drama in Srebrenica, Simon van der Sluijs, is blij dat de Hoge Raad heeft geoordeeld dat de Nederlandse Staat aansprakelijk is voor de dood van 350 moslimmannen, onder bescherming van Dutchbat. Hij is wel teleurgesteld dat de Raad het houdt bij 10 procent verantwoordelijkheid, waar het Hof eerder 30 procent aangaf.

 • 19 Juli 2019 om 18:02

Alleen flink bijbouwen kan Jan Modaal aan woning helpen

Pas als het bouwen van nieuwe woningen eindelijk eens van de grond komt, wordt het voor lagere en middeninkomens weer mogelijk om aan een huis te komen. Dat zegt econoom Carola de Groot van Rabobank. Uit onderzoek in opdracht van De Telegraaf blijkt dat je nu acht tot negen keer je jaarinkomen op tafel moet leggen om een huis te bemachtigen. In de jaren '90 lukte je dat nog voor vier tot vijf jaarinkomens.

 • 19 Juli 2019 om 17:32

Computermodel helpt effect van behandeling en levensstijl uitrekenen

Wat moet je laten of juist wél doen, om langer gezond te leven? In het UMC Utrecht wagen ze zich aan deze voorspelling met een computermodel dat stapels data gebruikt om advies te kunnen geven over zowel levensstijl als behandelmethode. Er wordt dan niet meer gepraat over risicopercentages, maar over het aantal gezonde jaren die je minder of langer zou kunnen leven. Een patiënt kan zo samen met een arts beslissen of het de moeite waard is om iets te veranderen aan de hoeveelheid medicijnen, sigaretten, sportschoolbezoekjes, of appelflappen.

 • 19 Juli 2019 om 16:40

Minder vergunningaanvragen voor woningen

Terwijl de krapte op de woningmarkt nog altijd een feit is, daalt het aantal vergunningaanvragen voor nieuw te bouwen woningen, blijkt uit cijfers van ABN Amro.

 • 19 Juli 2019 om 15:23

Anoniem surfen via incognito-modus? Dat kan helemaal niet

Internet anoniem gebruiken voor privézaken, terwijl je op je werk bent: dat kan via het incognito-venster. Toch? Nou, dat valt een beetje tegen.

 • 19 Juli 2019 om 14:29

Kermisbranche herstelt zich

De grootste kermis van de Benelux start vandaag in Tilburg. Groot feest in die stad, maar de sector is de crisis van enkele jaren geleden nog maar net te boven. 'We zijn nog niet helemaal terug op niveau, maar we zijn op de goede weg', zegt directeur Jan Boots van de Nederlandse Kermisbond. 'Het publiek weet de kermis weer te vinden, mede dankzij investeringen', zegt Boots.

 • 19 Juli 2019 om 13:55

Rutte wil geen vriend van Trump genoemd worden

Premier Rutte kan prima opschieten met de Amerikaanse Donald Trump. Voor de oog van de camera gisteren volop gezelligheid in het Witte Huis bij het tweede bezoek van Rutte in een jaar tijd. Maar na afloop zegt hij tegen onze correspondent David Hammelburg: noem me alsjeblieft geen Trump-vriend.

 • 19 Juli 2019 om 11:22

Amsterdams afvalbedrijf in moeilijkheden

Het Afvalbedrijf van Amsterdam AEB zit in de problemen. Doordat 4 van de 6 verwerkingslijnen gesloten zijn bestaat de kans dat er geen vuil meer opgehaald kan worden in Amsterdam en omstreken. Nu wordt veel afval verwerkt door andere afvalverwerkers, maar het lukt AEB niet de benodigde financiering hiervoor rond te krijgen. Met een brandbrief probeert de Vereniging Afvalbedrijven de gemeente Amsterdam ertoe te bewegen om te financieren.

 • 19 Juli 2019 om 10:33

'Verleng looptijd aflossingsvrije hypotheek'

Vereniging Eigen Huis en Hypotheekshop waarschuwen voor gedwongen huisverkoop door oudere huiseigenaren met een klein pensioen omdat banken de lening voor hun aflossingsvrije hypotheek niet willen verlengen. Vereniging Eigen Huis pleit voor verlenging van de looptijd voor aflossingsvrije hypotheken. 'Onbekend maakt onbemind. In bijna alle gevallen zijn de hypotheeklasten prima betaalbaar bij een laag pensioeninkomen', zegt Hans Andre de la Porte van Vereniging Eigen Huis.

 • 19 Juli 2019 om 09:52

'Farma's kunnen geen nieuwe medicijnen ontwikkelen'

'Farma's kunnen helemaal geen nieuwe medicijnen meer ontwikkelen', zegt CEO Onno van de Stolpe van biotechnbedrijf Galapagos. Van de Stolpe sloot afgelopen week een miljardendeal met het Amerikaanse farmaciebedrijf Gilead. 'Een kroon op het werk', zegt Van de Stolpe die 20 jaar met Galapagos bezig is.

 • 19 Juli 2019 om 09:08

Explosieve stijging aantal straatverboden

Het aantal door de rechter uitgesproken gebiedsverboden steeg de afgelopen vijf jaar explosief van 36 naar 459. Dat meldt De Telegraaf op basis van cijfers van de Raad voor de Rechtspraak. Maar het handhaven van gebiedsverboden blijkt heel lastig. De stijging zelf is niet zorgelijk, zegt CDA Tweede Kamerlid Chris van Dam.

 • 19 Juli 2019 om 08:32

Amerikaanse D-Day vlag terug

Dé vlag is terug in de States. Twee jaar geleden kocht de Nederlandse kunstverzamelaar en zakenman Bert Kreuk voor bijna 500.000 euro de D-Day vlag op een veiling. Al die tijd wilde hij hem teruggeven aan de Amerikaanse staat, als eerbetoon aan de gevallen soldaten. En het is hem gelukt. Tijdens een officiële ceremonie overhandigde Kreuk de vlag aan president Trump. Het textiel gaat naar het Smithsonian Museum.

 • 19 Juli 2019 om 08:10

1,3 miljoen Nederlanders in politiedatabase

Maar liefst 1,3 miljoen mensen staan met hun foto in een database van de politie. Dat heeft de politie aan BNR bevestigd, naar aanleiding van berichtgeving op VICE. Het gaat om de foto's van mensen die aangehouden zijn op verdenking van een strafbaar feit waar tenminste vier jaar gevangenisstraf op staat.

 • 19 Juli 2019 om 07:52
โŒ