[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019BNR Nieuwsradio

'Hans de Boer en Jesse Klaver liegen allebei'

Hans de Boer, voorman van werkgeversorganisatie VNO-NCW, haalde vandaag flink uit naar GroenLinks-leider Jesse Klaver. Volgens hem verspreid Klaver 'fake news' over de CO2-taks.

 • 22 Januari 2019 om 19:59

PostNL wil pakketjes retourneren 'verduurzamen'

Het retourneren van pakketjes rijst de pan uit. Daarom wil PostNL het proces verduurzamen. Als er een pakketbezorger langskomt, moet het straks ook mogelijk zijn om een retourpakketje mee te geven.

 • 22 Januari 2019 om 18:41

'Bedenktijd 250 dagen overnames is slecht idee'

Een wettelijke bedenktijd van 250 dagen bij een bedrijfsovernames is een slecht plan, vindt Eumedion, belangenvereniging van institutionele beleggers. Minister Sander Dekker (VVD) kwam afgelopen jaar met het plan.

 • 22 Januari 2019 om 18:23

Drukste spits ooit - record van 2296km file

Het was vandaag de drukste spits aller tijden. Met 2296 kilometer file werd het vorige record van 1461 kilometer verbroken. In de ochtend was het nog abnormaal rustig, 's avonds liep het vast op de snelwegen. Toch zijn er weinig ongelukken gebeurd.

 • 22 Januari 2019 om 17:37

Frans-Duitse Verdrag van Aken is meer vorm dan inhoud

Frankrijk en Duitsland gaan meer samenwerken op het gebied van buitenlandse politiek. Vandaag tekenden ze het Verdrag van Aken. 'Al met al is het meer ceremonie dan inhoud', zegt Europa-verslaggever Jesse Pinster, die ter plaatse was.

 • 22 Januari 2019 om 17:01

'Gouden visa' trekken vooral criminaliteit - EU grijpt in

Twintig Europese landen bieden zogeheten 'gouden visa' aan: je koopt een dure villa of flink wat obligaties en krijgt daarbij een Europees visa of zelfs een paspoort. De Europese Commissie grijpt nu in, want de gouden visa trekken vooral witwassers en ander gespuis aan, meldt de Financial Times.

 • 22 Januari 2019 om 16:49

VVD staat moederziel alleen bij kinderpardon

De regeringscoalitie is tot op het bot verdeeld over het kinderpardon. Na de ChristenUnie en D66 wil het CDA nu ook een - beperkte - 'uitzetstop'.

 • 22 Januari 2019 om 16:17

Draagvlak voor CO2-heffing bedrijven groeit

Zowel GroenLinks als de Partij van de Arbeid wil met een heffing per ton CO2 voor grote bedrijven miljarden binnenhalen en bedrijven ertoe aanzetten CO2 te besparen. Tegelijkertijd legt GroenLinks de VVD een ultimatum voor: steun ons plan, en wij steunen jullie in de Eerste Kamer. 'Dat klinkt een beetje als chantage,' zegt politiek verslaggever Laurens Boven.

 • 22 Januari 2019 om 14:32

Klaptelefoon Motorola Razr terug - maar zeker niet goedkoop

De iconische Motorola Razr wordt weer op de markt gebracht, schrijft Wall Street Journal. Wereldwijd was de klaptelefoon een hit, nadat het toestel begin vorig decennium werd uitgebracht zijn er 130 miljoen exemplaren verkocht.

 • 22 Januari 2019 om 13:31

IMK stapt in de overnamemarkt

MKB-ondernemers kunnen voor de verkoop van hun bedrijf nu ook aankloppen bij het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. 'Dat is hard nodig, de overnamemarkt wordt nu gedomineerd door de omloopsnelheid in transacties,' zegt algemeen directeur Han Dieperink van het IMK.

 • 22 Januari 2019 om 13:12

Waar blijft Europa in de ruimte?

Wetenschappers onderzoeken of er met 3D-printers een Europese maanbasis gebouwd kan worden. Gaat Europa zich dan eindelijk kunnen meten met de Amerikaanse, Russische en Chinese ruimtevaart?

 • 22 Januari 2019 om 12:40

EU beboet Mastercard met 570 miljoen

De Europese commissie heeft Mastercard beboet met 570 miljoen euro voor het breken van mededingingsregels. Volgens de Commissie voorkomt de creditcardverstrekker te veel dat winkeliers bij andere banken kijken voor betere aanbiedingen.

 • 22 Januari 2019 om 12:04

Davos begonnen - maar doet het er toe?

De crème de la crème van de elite praat deze week Zwitserse ski-oord Davos over de wereldproblematiek, georganiseerd door het World Economic Forum. Maar Trump, Macron en May slaan dit jaar over vanwege respectievelijk de shutdown, Gele Hesjes en Brexit.

 • 22 Januari 2019 om 11:58

Nederlandse ceo's zijn pessimistisch over economische groei

Nederlandse ceo's zijn pessimistischer over de economische groei dan vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van accountants- en adviesbureau PwC. Nog maar 32 procent van de Nederlandse ceos denkt dat de wereldwijde economische groei komend jaar toeneemt, vorig jaar was dat nog 67 procent. 'De omslag is vrij groot,' zegt Jan Willem Velthuijsen, hoofdeconoom bij PwC.

 • 22 Januari 2019 om 11:54

EuroparlementariΓ«r In 't Veld: 'Uitstel Brexit alleen zinvol met zicht op oplossing'

Uitstel over de Brexit heeft alleen zin als er zicht is op een oplossing en dat is er nu niet, zegt D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld. Eerder lieten verschillende Europese staatshoofden weten uitstel een optie te vinden. Volgens In 't Veld houden de Britten houden zichzelf gegijzeld en houden ze vast aan 'populistische prietpraat.'

 • 22 Januari 2019 om 11:06

Ceo TomTom tevreden met verkoop Telematics

Ceo Harold Goddijn van TomTom is tevreden met de verkoop van Telematics aan het Japanse Bridgestone, dat 910 miljoen euro neertelt voor het TomTom-onderdeel. 'Ik ben tevreden met het bedrag en met de koper', zegt Goddijn. 'Ik ben erg in mijn nopjes met deze transactie.'

 • 22 Januari 2019 om 10:26

Ook duurdere woningen steeds minder interessant voor bouwers

Bouwbedrijven bouwen nauwelijks voor het middensegment vanwege de kleine marges, blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Ontwikkelaars realiseren alleen dure projecten met hoge marges als gevolg van personeelskrapte en bouwmaterialenschaarste. 'Bouwen voor het middensegment is juist wél rendabel,' zegt Amsterdams wethouder Wonen Laurens Ivens, directeur Jan Fokkema van de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen noemt dit naïef. 'Ook in het duurdere segment lopen bouwers tegen grenzen aan'.

 • 22 Januari 2019 om 09:34

GroenLinks wil CO2-taks grote bedrijven

GroenLinks wil vanaf volgend jaar miljarden euros ophalen bij het grote bedrijfsleven met een nieuwe CO2-belasting. Het geld moet gaan naar het verlagen van de energierekening van burgers én het moet de industrie prikkelen om minder CO2 uit te stoten. 'Dit is onze inzet, daar zijn we volstrekt helder in,' zegt Klaver tegen politiek verslaggever Laurens Boven.

 • 22 Januari 2019 om 08:32

TomTom verkoopt Telematics-divisie, aandeel daalt

TomTom verkoopt zijn Telematics-divisie aan de Japanse bandenmaker Bridgestone, ''s werelds grootste bandenmaker. Bridgestone betaalt de Nederlandse navigatiedienstverlener 910 miljoen euro. TomTom zette de divisie die zich bezighoudt met voertuigvolgsystemen in september in de etalage. Telematics was goed voor 18 procent van de jaaromzet van het Nederlandse bedrijf. TomTom wil het merendeel van de opbrengst van de verkoop aan zijn aandeelhouders teruggeven, toch daalde het aandeel op het Damrak.

 • 22 Januari 2019 om 07:43

EU wil uitstel Brexit maar wacht op nieuw plan van May

De EU wil uitstel van de Brexit, maar het wachten is op een nieuw plan van May. En dat lijkt er niet te komen. 'Het schiet niet op in het Verenigd Koninkrijk,' zegt Anne Mulder, VVD-kamerlid en Brexit-rapporteur. Volgens Mulder is May bang voor een scheuring in haar eigen partij.

 • 22 Januari 2019 om 07:17
❌