[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 21 Mei 2019BNR Nieuwsradio

'Aandeel Tesla kan van 200 naar 10 dollar zakken'

Als het tegenzit, kan het aandeel van Tesla nog maar tien dollar waard zijn, terwijl dat nu nog 200 dollar is. Dat beweert zakenbank Morgan Stanley. 'Het gaat om het doorrekenen van het slechtste scenario voor Tesla', zegt beursanalist Rob Jansen. 'Voorheen ging de bank uit van 95 dollar, mocht het verkeerd gaan.'

 • 21 Mei 2019 om 16:54

20.000 kinderen kregen te hoog schooladvies

De eindtoetsen van groep 8 kinderen zitten er weer op: kinderen zijn ouders weten naar welk middelbaar-schoolniveau ze gaan. Maar niet voor 20.000 leerlingen. Door een fout in de eindtoets hebben de kinderen een te hoog advies gekregen. Sommige kinderen zullen opnieuw in gesprek moeten over hun schooladvies.

 • 21 Mei 2019 om 16:39

Staatssecretaris Harbers verwacht vandaag op te stappen

Staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid 'gaat ervan uit deze week laatste Kamerdebat te voeren' zei hij vandaag onverwacht. De VVD'er kreeg de afgelopen week hevige kritiek in de Tweede Kamer. Cijfers over verdenkingen van zware misdrijven, zoals moord, aanranding en poging tot doodslag, zijn niet expliciet benoemd in een rapport. Harbers wil daarover vandaag nog verantwoording afleggen in de Tweede Kamer.

 • 21 Mei 2019 om 14:15

Vakbond CNV: 'Beperk arbeidsmigratie'

De komst van arbeidsmigranten moet worden beperkt. Bedrijven en sectoren die buitenlanders willen inzetten, moeten voortaan in het bezit zijn van een vergunning. Dat vindt vakbond CNV.

 • 21 Mei 2019 om 14:09

Gaat 'het winkelcentrum van de toekomst' er zo uitzien?

Enorme winkelcentra met niet alleen winkels en kraampjes, maar ook met restaurants, bioscopen en entertainment. Zo ziet het winkelcentrum van de toekomst eruit, als het aan Unibail-Rodamco-Westfield ligt. 'Dan praat je niet meer over een winkelcentrum waar je je kar vollaadt voor twee weken, maar een plek waar je naartoe gaat om vermaakt te worden', zegt countrymanager Bart van Twillert van URW.

 • 21 Mei 2019 om 13:15

Farage: 'Gift 450.000 pond had niets met politiek te maken'

Er is maar een persoon die in Groot Brittannië de campagne domineert voor de Europese verkiezingen en dat is Nigel Farage, nationalist en Euroscepticus van het eerste uur. Zijn The Brexit Party, krap zes weken oud, gaat donderdag de verkiezingen winnen, als de peilingen kloppen. Jammer alleen van de aantijgingen van fraude over de financiën van The Brexit Party.

 • 21 Mei 2019 om 12:04

Iran verhoogt uraniumproductie

Iran heeft de productie van licht verrijkt uranium verviervoudigd. Dat schrijven Iraanse media na een verklaring van het Iraanse atoomagentschap. Dit betekent dat Iran binnen een paar weken meer uranium op voorraad heeft dan is toegestaan volgens het atoomakkoord. Volgens buitenlandcommentator Bernard Hammelburg doet Iran dit vooral om de druk op Europa te vergroten.

 • 21 Mei 2019 om 11:28

Pieter Heerma nieuwe fractievoorzitter CDA

Pieter Heerma volgt Sybrand Buma op als fractievoorzitter van het CDA. Dat heeft de fractie besloten. Buma verlaat Den Haag en wordt burgemeester van Leeuwarden. Heerma is daarmee niet automatisch de nieuwe partijleider, eerder een tussenpaus. Heerma's benoeming gaat onmiddellijk in.

 • 21 Mei 2019 om 11:14

Toerisme buiten Amsterdam groeit

Buitenlandse toeristen kiezen steeds vaker hun vakantiebestemming buiten onze hoofdstad, zo blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Naar verwachting groeit het toerisme buiten Amsterdam de komende jaren - voor het eerst - sneller dan in de Randstad.

 • 21 Mei 2019 om 10:42

BOVAG wil uniforme Europese milieuzones

BOVAG wil een uniform Europees systeem voor milieuzones. Wie als toerist met zijn dieselauto een steegje in Gent binnenrijdt, kan op hele andere milieuregels stuiten dan een boulevard in Parijs. Want de EU kent nog altijd een lappendeken aan milieuzones en dat is voor BOVAG een doorn in het oog.

 • 21 Mei 2019 om 09:06

CDA-achterban wil centrumrechtse, pro-EU-opvolger Buma

De nieuwe CDA-fractievoorzitter moet een economisch (centrum)rechts profiel hebben, gematigd progressief zijn en zeker niet conservatief. Daarnaast moet hij of zij vooral ook pro-EU zijn, blijkt uit een analyse van Kieskompas onder de CDA-kiezers.

 • 21 Mei 2019 om 08:23

Koolmonoxide maakt opnieuw vele tientallen slachtoffers

Het aantal slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging blijft ongekend hoog. Sinds afgelopen najaar zijn zeker 74 mensen naar het ziekenhuis afgevoerd als gevolg van deze 'sluipmoordenaar', twee daarvan zijn overleden.

 • 21 Mei 2019 om 08:01

Koolmees stelt verplicht payroll-pensioen uit

Minister Koolmees van Sociale Zaken stelt het verplichte payroll-pensioen uit tot 1 januari 2021. Dat zei hij gisteravond tijdens de behandeling van zijn arbeidswet - de WAB - in de Eerste Kamer. Payrollers moeten dezelfde rechten krijgen als hun collega's die in dienst zijn. Maar de uitzendbranche klaagt. Volgende week stemt de Eerste Kamer over de Wet Arbeidsmarkt in Balans van minister Koolmees.

 • 21 Mei 2019 om 07:43

Autosport rouwt om F1 legende Lauda

De autosport rouwt om de dood van F1-legende Niki Lauda, de Oostenrijks autocoureur en drievoudig wereldkampioen die vannacht op 70-jarige leeftijd in een Zwitserse privé-kliniek overleed aan nierproblemen. Zijn familie maakte in de nacht van maandag op dinsdag bekend dat Lauda 'vredig is ingeslapen'. De winnaar van de wereldtitel in 1975, 1977 en in 1984 kampte sinds een longtransplantatie vorig jaar met gezondheidsproblemen.

 • 21 Mei 2019 om 06:27
Gisteren โ€” 20 Mei 2019BNR Nieuwsradio

Expert profiteert van franchiseformule

Hoewel het tijdperk van de fysieke winkel steeds dichter bij zijn einde lijkt te komen, groeit elektronica-keten Expert nog altijd met juist een focus op deze lokale retailers. De groei komt niet boven de 1 procent, maar dat is genoeg om Expert marktaandeel te laten winnen op de directe concurrentie, die collectief in zwaar weer verkeert.

 • 20 Mei 2019 om 20:09

GroenLinks en PvdA plukken vruchten van fusie, voor SP zijn druiven zuur

Een fusie tussen GroenLinks en de Partij van de Arbeid zou beide partijen een substantiële zetelwinst opleveren. Dat blijkt uit een experiment van onderzoeksbureau I&O Research onder ruim achttienhonderd Nederlanders. Een samenwerking tussen de linkse partijen kan een oplossing bieden voor de versplintering in het politieke landschap, zegt parlementair verslaggever Laurens Boven. 'Zo'n fusiepartij kan in één klap 37 zetels krijgen, 14 meer dan GL en PvdA nu samen hebben.'

 • 20 Mei 2019 om 19:25

De eerste drie parels in de portefeuille zijn gekocht

Jansen Belegt is begonnen met de opbouw van de portefeuille. ASML, WoltersKluwer en AB-Inbev moeten voor rendement gaan zorgen. In deze aflevering legt Rob Jansen uit waarom hij juist deze aandelen heeft gekozen.

 • 20 Mei 2019 om 18:55

Zelfmoorden dwingen Britse reality-tv tot strakkere richtlijnen

In Groot-Brittannië is een hevige discussie gaande over de invloed van realityprogramma's op hun kandidaten. De industrie ligt onder vuur, na het derde geval van zelfmoord van een kandidaat in een jaar tijd. Een van de voornaamste discussiepunten is het ontbreken van nazorg, zegt correspondent Lia van Bekhoven.

 • 20 Mei 2019 om 18:19

Jetten: Weinig liberaals aan Baudets essay

Thierry Baudet laat zijn ware gezicht zien en daar is weinig liberaals aan. Dat is het commentaar van D66-leider Rob Jetten op een essay waarin de leider van Forum voor Democratie verworvenheden van de moderne westerse samenleving aan de kaak lijkt te stellen.

 • 20 Mei 2019 om 17:35

'Sancties Trump enorme dreun voor Huawei รฉn Google'

Na Google stoppen ook chipbedrijven als Intel, Qualcom en Broadcom met het leveren aan Huawei, meldt persbureau Bloomberg. Het is een gevolg van de eis van president Donald Trump dat Amerikaanse bedrijven niet meer samen werken met Chinese techreuzen.

 • 20 Mei 2019 om 16:29
โŒ