[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 10 Juli 2020BNR Nieuwsradio

Zembla & NRC: Kankerverwekkende stof ontdekt in paracetamol

In China geproduceerde paracetamol blijken te zijn vervuild met de kankerverwekkende stof PCA. Dat ontdekten dagblad NRC Handelsblad en het tv-programma Zembla.

 • 10 Juli 2020 om 12:14

'Nieuwe voorzitter Eurogroep is voor zuinig beleid'

Een verrassende uitslag: De Ierse minister van Financiën Paschal Donohoe is benoemd tot voorzitter van de Eurogroep. Zijn Spaanse medekandidaat minister van Economische Zaken Nadia Calviño Santamaría leek in eerste instantie de favoriet voor de functie, omdat ze de steun had van de grote landen, inclusief Duitsland en Frankrijk. Toch heeft het anders uitgepakt.

 • 10 Juli 2020 om 12:05

Virus expositie Leiden eindelijk open

Besmet!, zo heet de tentoonstelling in het Leidse Rijksmuseum Boerhaave die volgende week begint. Bezoekers maken kennis met alle vormen van virus-uitbraken door de eeuwen heen.

 • 10 Juli 2020 om 11:28

OM gaat vaker mobiele flitskasten inzetten

Het Openbaar Ministerie gaat vaker mobiele flitskasten inzetten om hardrijders te beboeten. Nu is vaak duidelijk waar de cameras staan, waardoor automobilisten een bon kunnen ontlopen. De pakkans wordt nu vergroot omdat automobilisten verrast worden als ineens ergens een flitspaal opduikt.

 • 10 Juli 2020 om 11:25

ING sluit per direct kwart Nederlandse bankkantoren

Een kwart van alle ING-kantoren gaat sluiten. De bank heeft nu nog 170 consumentenkantoren in ons land, per direct gaan 42 daarvan dicht.

 • 10 Juli 2020 om 10:56

Ook in Knokke-Heist moeten Nederlanders zich aan de coronaregels houden

De politie in de Belgische kustplaats Knokke-Heist had de afgelopen nachten de handen vol aan Nederlandse jongeren. Nu de cafés door de coronamaatregelen veel vroeger sluiten dan normaal, zetten de jonge vakantiegangers hun feestjes verder op straat.

 • 10 Juli 2020 om 10:31

Schouten gaat alsnog veevoermaatregel bespreken

Minister Schouten van Landbouw gaat alsnog in overleg met experts over de gevolgen van haar veevoermaatregel voor de gezondheid van dieren. De minister wil boeren verplichten om de hoeveelheid eiwit in veevoer te verlagen om de stikstofuitstoot omlaag te brengen. Boeren vinden dit plan maar niks en vrezen voor de gezondheid van hun dieren.

 • 10 Juli 2020 om 10:26

Rutte en Conte bespreken herstelfonds en meerjarenbegroting

Premier Rutte zat gisteravond nog aan het diner met Angela Merkel, vanavond zit hij tegenover Giuseppe Conte. De bondskanselier en Italiaanse premier zien Nederland als het grootste obstakel op weg naar een akkoord over de nieuwe EU-meerjarenbegroting en het herstelfonds.

 • 10 Juli 2020 om 09:04

Verdienmodel private-equityfondsen staat onder druk

Het verdienmodel van private equityfondsen staat onder druk door een uitspraak van de Amsterdamse rechtbank. Dat schrijft het FD. 'De Belastingdienst heeft in 2015 gezegd: ''dat wordt ons al te gortig.'''

 • 10 Juli 2020 om 08:10

Luchtvaartmaatschappijen krijgen massaal claims om vliegvoucher

Luchtvaartmaatschappijen hebben gezamenlijk meer dan 800.000 euro aan claims aan hun broek hangen. Deze claims komen via Claimbureau Aviclaim van mensen die geen genoegen nemen met een vliegvoucher maar gewoon hun geld terug willen.

 • 10 Juli 2020 om 07:57

'Investeer in economie รฉn duurzaamheid'

Volgens de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur moet er nu niet alleen geïnvesteerd worden in de economie maar ook in duurzaamheid. Dit blijkt uit hun advies Groen uit de Crisis. 'Kunnen we ons uit deze crisis investeren?'

 • 10 Juli 2020 om 07:18

Werktijd 9-to-5 staat onder druk

Er is nog zo op gehamerd toen we massaal gingen thuiswerken: neem genoeg rust en ga niet 's avonds of in het weekend verloren uurtjes inhalen. Maar veel werknemers zijn juist meer en langer gaan werken. Dat is van de conclusies die staat in nieuwste Work Trend Index van Microsoft. 'Dat komt omdat je altijd kan werken, je bent digitaal verbonden en er zit geen slot op', zegt Hans van der Meer directeur van de Microsoft 365 Business Group.

 • 10 Juli 2020 om 06:59
Gisteren โ€” 9 Juli 2020BNR Nieuwsradio

Ierse minister Donohoe nieuwe voorzitter Eurogroep

De Ierse minister Paschal Donohoe wordt de nieuwe voorzitter van de Eurogroep, het informele overlegorgaan van de EU-ministers van Financiën van de negentien eurolanden.

 • 9 Juli 2020 om 19:48

Burgemeester Seoul dood gevonden

De Burgemeester van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, Park Won-Soon, is dood gevonden. Zijn dochter had hem vandaag als vermist opgegeven nadat hij een 'testament-achtige' brief had achter gelaten.

 • 9 Juli 2020 om 19:22

Zomerreces en verkiezingsstrijd

Vandaag zouden we weten wie voor het CDA uitkomt in de verkiezingen, maar aangezien dat nog even op zich laat wachten bespreken we in de Finale hoe de verschillende partijen er voor staan. De Tweede Kamer is met reces, en de verkiezingen zijn pas over 8 maanden. Maar de meeste politieke partijen hebben hun blik al gericht op maart 2021.

 • 9 Juli 2020 om 19:12

Vakbonden KLM dienen formele klacht in bij Europese Commissie

Zes Nederlandse vakbonden hebben namens het volledige personeel van KLM een formele klacht bij de Europese Commissie ingediend over het staatssteunpakket aan KLM. Onderdeel van het pakket is dat het personeel een loonoffer tot wel 20 procent moet brengen.

 • 9 Juli 2020 om 18:59

Politiebond: Boerenprotesten kosten honderduizenden euro's

Politiebond ANPV maakt zich zorgen om alle boerenprotesten. Die kosten de politie namelijk veel geld en trekken een enorme wissel op het personeel.

 • 9 Juli 2020 om 18:22

'Opvallende parallellen met Grote Depressie'

De huidige ontwikkeling van de S&P 500 heeft opvallende parallellen met de Grote Depressie van de jaren '30. Ook toen was er na de val van Wall Street van 1929 een relatief snel herstel, dat ongeveer zes maanden stand hield. En ook toen zetten handelsbeperkingen de internationale verhoudingen ernstig onder druk, zegt Bart van Ark, hoofdeconoom bij de Conference Board, in BNR De Wereld.

 • 9 Juli 2020 om 18:21

Trump moet belastingaangifte vrijgeven

De Amerikaanse president Donald Trump moet zijn belastingpapieren en boekhouding openbaar maken. Het Amerikaanse Hooggerechtshof bepaalde zojuist dat de zittende president niet onschendbaar is en tijdens zijn termijn aan te klagen is voor misstappen uit zijn verleden.

 • 9 Juli 2020 om 17:35

KU Leuven heeft potentieel coronavaccin in handen

Virologen van de Katholieke Universiteit Leuven hebben een potentieel coronavaccin in handen. Uit de eerste tests op hamsters blijkt het middel 'bijzonder goed te werken'. Ondanks de veelbelovende resultaten duurt het nog wel even voor het vaccin verder getest kan worden, vanwege de financiële risico's die kleven aan klinische tests op mensen.

 • 9 Juli 2020 om 17:35
โŒ