[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 April 2018BNR Nieuwsradio

'Dividendbelasting is steentje in de schoen van Rutte'

Het kabinet is bezweken onder de druk van de pers en de oppositie: alle documenten uit de formatie over het afschaffen van de dividendbelasting worden toch openbaar. Tot vanochtend was dat een no-go voor premier Rutte. Volgens verslaggever Laurens Boven moet het openbaar maken van de stukken een eind maken aan de puinhoop van tegenstrijdige berichten.

 • 23 April 2018 om 16:33

Niet meer het mensenwerk van 80 jaar geleden

De Afsluitdijk gaat volledig op de schop. De komende vijf jaar wordt hij versterkt, verhoogd en gepimpt, want naast de veiligheid wordt er ook aan recreatie en toerisme gedacht. Anders dan tachtig jaar geleden komt aan het leeuwendeel van de werkzaamheden inmiddels geen mensenwerk meer te pas, zegt Joost van de Beek van Rijkswaterstaat. 'Tegenwoordig kunnen we veel meer geautomatiseerd doen, zoals de fabricage én de plaatsing van de stenen.' En dat kán ook bijna niet anders: 'De basaltbekleding kon je met de hand tillen, maar het blok om de dijk te versteken kost 6.500 kilo.'

 • 23 April 2018 om 16:18

Eumedion: 'Bal ligt weer bij rvc ING'

De beloningsbal ligt weer bij de raad van commissarissen van ING, vindt Eumedion, vertegenwoordiger van zestig grote institutionele beleggers. Vandaag komen de aandeelhouders bij elkaar en zal het ongetwijfeld over de beloning van ING-topman Ralph Hamers gaan.

 • 23 April 2018 om 14:57

Piet Boon: 'Comfort en kwaliteit gaan boven alles'

De wereldberoemde interieurontwerper Piet Boon presenteerde dit weekend zijn nieuwe collectie in Milaan. Hij vertelt wat hem daar het meest opviel, wat je eraan hebt om op zo'n beurs te staan en wat hem inspireert.

 • 23 April 2018 om 14:36

Leeuwarden en Las Vegas hebben meer met elkaar gemeen dan je denkt

Na 36 jaar is de jaarvergadering van alle World Trade Centers ter wereld weer eens in Nederland en wel in Leeuwarden. Evert Jan Schouwstra, managing director van WTC Leeuwarden, vindt het organiseren van die vergadering een mooie economische boost voor Noord-Nederland.

 • 23 April 2018 om 14:11

Reconstructie salarisrel ING | Meer rechten voor klokkenluiders| Vage jaarverslagen

Hans Weijers volgt vandaag Jeroen van der Veer op als president-commissaris van ING. Tijd voor het FD om een reconstructie te maken van de salaris-rel rond topman Hamers. Pieter Couwenbergh van het FD weet wat er allemaal achter de schermen gebeurde.

 • 23 April 2018 om 12:35

Een vaste baan is beter

De investeringen een tikkie terug, de consumptie blijft op peil: ook in Nederland is het alleen maar goed nieuws over onze economie, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. Maar die CBS-cijfers over de stijging van flexwerk: 'Maar wil je een huis kopen, dan doet de bank nog steeds moeilijk. Dan is het beter als je een vaste baan hebt.' Dus De Kort staat niet te juichen, zeker niet als hij over de consequenties van flexwerk nadenkt.

 • 23 April 2018 om 12:25

RAI Vereniging: 'Schaf bpm op auto's af'

Tweedehands auto's uit het buitenland zijn populairder dan ooit, maar ook veel vervuilender. Occasions stoten meer broeikasgas uit dan nieuwe auto's. Het afschaffen van de aanschafbelasting, de bpm, zou de parallelle import kunnen terugdringen 'naar normale proporties', denkt Steven van Eijck, voorzitter van de RAI Vereniging.

 • 23 April 2018 om 12:17

Kabinet maakt stukken dividendbelasting openbaar

Het kabinet maakt de omstreden geheime formatiestukken over de dividendbelasting toch openbaar, zegt premier Rutte. De oppositie wil weten hoe het kabinet tijdens de formatie een besluit nam over de dividendbelasting en wil de geheime stukken al langer op tafel.

 • 23 April 2018 om 11:58

'Macron heeft ogen op de bal bij bezoek aan Trump'

De Franse president Emmanuel Macron is de komende paar dagen op bezoek bij de Amerikaanse president Donald Trump. Het belooft weer een diplomatiek spektakel te worden. Volgens buitenlandcommentator Bernard Hammelburg moeten we deze 'bromance' goed in de gaten houden. Macron heeft zijn ogen op de bal: hij zal de handelsbetrekkingen, de nucleaire deal met Iran en de kwestie in Syrië bespreken.

 • 23 April 2018 om 11:46

Klokkenluiders krijgen extra belletjes van Brussel

Binnen de Europese Unie moeten alle klokkenluiders dezelfde minimale bescherming krijgen. Dat is het doel van een Europese richtlijn die vandaag gepresenteerd wordt. Ook voor Nederland zal dat gevolgen hebben, legt Europaverslaggever Jesse Pinster uit.

 • 23 April 2018 om 11:02

Sportbonden verkopen ook gegevens leden door

Ook sportbonden blijken gegevens van leden door te verkopen voor sponsordeals, blijkt uit onderzoek van BNR.

 • 23 April 2018 om 10:54

'Meer aandacht voor kwaliteit van leven ouderen'

Het opereren van ouderen is soms riskant en duur, maar ouderen níet opereren is nog altijd taboe. Als het aan GroenLinks ligt wordt dit taboe doorbroken. De partij presenteert vandaag de initiatiefnota over ouderenzorg 'Lachend Tachtig'. 'Voor de groep kwetsbare ouderen die thuis woont en het moeilijk heeft, is goede zorg niet beschikbaar.'

 • 23 April 2018 om 10:44

WÑÑrom bedenken we toch steeds dat de wereld vergaat?

Volgens doemdenker David Meade gaan we er vandaag allemaal aan. Het is alweer de zoveelste keer dat iemand de apocalyps voorspelt, waarom doen we dat toch steeds?

 • 23 April 2018 om 10:25

De Afsluitdijk gaat op de schop Γ©n wordt energieneutraal

Een van onze bekendste bouwwerken tegen het water gaat op de schop. De Afsluitdijk is na ruim 80 jaar aan vernieuwing toe: gloednieuwe sluizen, een fietspad over de hele dijk en energieneutrale pompen.

 • 23 April 2018 om 10:10

'Juist behoefte aan universitair geschoolde cybersecurity-specialist'

Er vertrekken meer universitair geschoolde cybersecurity-specialisten, zegt Eward Driehuis van SecureLink. En laat door het veranderende cybersecurity-landschap daar nu juist behoefte aan zijn, omdat het cybersecurityvak verandert: 'Van oudsher was het redelijk praktisch werk dat goed ingevuld werd met praktische mensen. De afgelopen jaren is het veel meer een boardroom issue geworden.'

 • 23 April 2018 om 09:55

'Tijdiger transparantie bij inleveren jaarrekening'

Nederlandse bedrijven zijn regelmatig vaag over hun financiële situatie. Dat stellen twee onderzoekers in het Financieele Dagblad. Veel ondernemingen publiceren hun jaarstukken erg laat. Ook ontbreekt vaak essentiële informatie. 'Ze maken maximaal gebruik van de mogelijkheden om zaken uit te stellen of achterwege te laten', zegt Vergoossen, hoogleraar externe verslaggeving aan de Nyenrode Business Universiteit en de Universiteit van Maastricht.

 • 23 April 2018 om 09:09

Milieudefensie: 'Verlaag OZB bij verduurzaming woning'

Met een financiële compensatie via de onroerendzaakbelasting (OZB) hoopt Milieudefensie mensen aan te zetten tot verduurzaming. Het is één van de ideeën van Milieudefensie om ons land van het gas af te helpen en de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Omdat de woning door verduurzaming meer waard wordt, gaat ook de OZB omhoog en dat vindt Milieudefensie oneerlijk.

 • 23 April 2018 om 08:52

'Afgeleide toestemming van leden kan niet'

Sportbonden mogen niet zomaar voor hun leden beslissen om persoonsgegevens door te verkopen aan derden, zegt advocaat Christiaan Alberdingk Thijm. 'De ledenraden en de algemene vergadering kunnen geen toestemming geven voor de achterban. Bij de KNLTB en de KNVB speelt ook mee dat zij geen individuele leden hebben, maar de clubs lid zijn van de bond. Dus het is een soort afgeleide toestemming van de leden en dat kan niet.'

 • 23 April 2018 om 08:31

NVB Bouw: 'Rijk moet meer regie nemen in bouw extra woningen'

Als we aan de woningbehoefte willen voldoen, moeten we de komende twaalf jaar 1 miljoen woningen bouwen, berekende ABF Research. Piet Adema, voorzitter van brancheorganisatie NVB Bouw, denkt dat we behalve bouwen in steden ook moeten denken aan bouwen aan de randen van de steden en in het groen.

 • 23 April 2018 om 07:55
❌