[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 15 November 2018BNR Nieuwsradio

'Verdere integratie Delta Lloyd prioriteit voor NN'

De winst van verzekeraar NN Group is in het derde kwartaal flink gestegen. De verwachtingen van analisten waren niet al te hooggespannen, maar de gevreesde winstdaling naar 275 miljoen euro bleef uit. De winst kwam uit op 788 miljoen euro. De Solvency II-ratio - een belangrijke graadmeter - steeg naar 239 procent.

 • 15 November 2018 om 11:36

Weer twee Britse ministers dienen ontslag in

Na staatssecretaris voor Noord-Ierland Shailesh Vara en Brexitminister Dominic Raab zijn nu de Britse minister van Arbeid en Pensioenen Esther McVey en haar collega Suella Braverman opgestapt.

 • 15 November 2018 om 11:22

VNO-NCW: 'los het personeelstekort op'

VNO-NCW en MKB Nederland roepen het kabinet, werkgevers en UWV op snel een oplossing te vinden voor het personeelstekort. Uit een enquête van werkgeversorganisaties en het CBS blijkt dat ondernemers steeds meer last hebben van het personeelstekort. Ruim een kwart van de bedrijven wordt belemmerd in de groei. 'Het is nu of nooit', zegt Anthony Stigter van VNO-NCW en MKB Nederland.

 • 15 November 2018 om 11:00

Tweede Britse minister vertrekt - is de leegloop begonnen?

De Britse minister van Brexitzaken Dominic Raab is opgestapt. Hij is de tweede bewindsman die het kabinet May de rug toekeert. Eerder diende de staatssecretaris voor Noord-Ierland Shailesh Vara zijn ontslag in.

 • 15 November 2018 om 10:14

Britse staatssecretaris voor Noord-Ierland stapt op

Het eerste kabinetslid van Theresa May is opgestapt. Het gaat om staatssecretaris voor Noord-Ierland Shailesh Vara. Vara stapt op omdat hij vindt dat de Britse soevereiniteit wordt aangetast. De kans is zeker aanwezig dat hij niet de laatste is die opstapt, zegt Europaverslaggever Jesse Pinster.

 • 15 November 2018 om 09:43

VolkerWessels schrijft weer af - blijft het hierbij?

VolkerWessels heeft opnieuw flink moeten afschrijven op een project. Dit keer op de zeesluis in IJmuiden. Eerder schreef het al tientallen miljoenen euro's af, daar komt nu 5,5 miljoen euro bij. Het is nog steeds niet duidelijk hoeveel VolkerWessels nog moet afschrijven.

 • 15 November 2018 om 09:12

Vastgoedbeleggers profiteren van huursubsidie

Beleggers kopen op grote schaal kantoren op om daar piepkleine huurwoningen van te maken die in aanmerking komen voor huurtoeslag omdat de prijs nét onder de huurtoeslaggrens ligt. Daardoor ging in vijf jaar tijd ruim 100 miljoen euro aan huurtoeslag naar zulke microwoningen, jaarlijks komt daar 50 miljoen bij, zegt projectontwikkelaar Honk op basis van CBS cijfers.

 • 15 November 2018 om 08:22

May heeft het gered - voor nu dan

Na urenlang vergaderen kreeg de Britse premier May gisteravond haar zin: het Britse kabinet stemde in met het concept-akkoord voor de Brexit. Dit is het beste wat we kunnen krijgen, er is geen andere optie, zei May na afloop. 'Het was geen overwinningsspeech', zegt Europaverslaggever Jesse Pinster.

 • 15 November 2018 om 07:40

Aantal autobranden neemt toe

Het aantal autobranden in Nederland steeg in vijf jaar tijd met bijna 30 procent. Dit jaar gingen tot nu toe al bijna 3.000 auto's in vlammen op, daarmee was het aantal autobranden nog nooit zo hoog als nu. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij het Verbond van Verzekeraars.

 • 15 November 2018 om 06:50

Levi Strauss maakt een comeback op Wall Street

Het bedrijf dat als eerste met de spijkerbroek kwam keert terug op de beurs: Levi Strauss maakt zich op voor een beursgang. Opnieuw, want het was van de jaren 70 tot halverwege de jaren 80 al beursgenoteerd. Volgens zakenzender CNBC wil de onderneming in het eerste kwartaal van 2019 de stap naar de beurs maken en worden ze geschat op 5 miljard dollar. De verkopen van Levi's liepen vanaf de jaren 90 terug. 'We waren onze mojo kwijt', zei topman Chip Berg eerder dit jaar. De erven stopten er al veel geld in om het bedrijf weer gezond te maken en de winstgevendheid trok vorig kwartaal alweer flink aan. Binnenkort is de spijkerbroek dus tussen de pakken op de handelsvloer te vinden.

 • 15 November 2018 om 06:31
Gisteren โ€” 14 November 2018BNR Nieuwsradio

May heeft steun van kabinet

De Britse premier Theresa May zegt de steun van haar kabinet te hebben voor het principeakkoord over de Brexit. Ze deed die mededeling na urenlang overleg met haar ministerraad achter gesloten deuren, een teken dat het allemaal niet van een leien dakje ging. 'Dat betekent dat May er een zware dobber aan heeft om haar Brexitplan door het kabinet te krijgen', zei correspondent Lia van Bekhoven eerder op de avond nog.

 • 14 November 2018 om 19:07

'Heel Europa kijkt naar Londen'

Europa houdt de lippen stijf op elkaar over het mogelijke akkoord tussen de onderhandelaars van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Iedereen kijkt naar Londen, weet Europaverslaggever Jesse Pinster. 'Zolang er geen akkoord is daar, is er eigenlijk helemaal geen sprake van een akkoord.'

 • 14 November 2018 om 17:36

Pensioenakkoord: 'Op z'n vroegst volgende week een akkoord'

Een pensioenakkoord lijkt steeds dichterbij te komen. Premier Mark Rutte schuift vandaag opnieuw aan bij de onderhandelingen. 'Hier wordt gesproken van een mogelijk droomscenario voor minister Wouter Koolmees. Mogelijk vrijdag al naar de ministerraad, maar het is nog niet zeker. Op z'n vroegst volgende week een akkoord is het droomscenario dat hier rond gaat', zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen.

 • 14 November 2018 om 17:01

Het begin van een recessie in Duitsland? 'Volkomen overdreven'

De Nederlandse groeicijfers vielen met een groei van 0,2 procent tegen, maar in Duitsland krimpt de economie zelfs. Dat is voor het eerst sinds 2015. Vrezen voor het begin van recessie hoeft volgens ING-econoom Carsten Brzeski echter niet. 'Dat is volledig overdreven. Er is nog steeds een lage rente, een sterke arbeidsmarkt en er zijn loonsverhogingen. Ik denk ook dat de investeringen verder gaan aantrekken, dus er zijn veel factoren die pleiten voor een versnelling van de economie richting het einde van het jaar en in 2019.'

 • 14 November 2018 om 16:47

'Niemand is enthousiast, maar May zal kabinet wel overtuigen'

Er is nog weinig enthousiasme voor het Brexit-akkoord van Theresa May. Desondanks verwacht correspondent Lia van Bekhoven wel dat het akkoord wordt goedgekeurd. 'Niemand is enthousiast over haar deal, maar May zal hen denk ik wel overtuigen dat dit de beste en enige manier is om Groot-Brittannië uit de Europese Unie te halen zonder economische chaos.'

 • 14 November 2018 om 16:28

Duitsers brainstormen over digitalisering

Het Duitse kabinet brainstormt twee dagen lang bij de Duitse softwaregigant SAP in Potsdam over hoe de Duitse economie beter gedigitaliseerd kan worden. Dat wordt nog een hele klus, denkt correspondent Derk Marseille: 'Het water staat de Duitse industrie aan de lippen'.

 • 14 November 2018 om 14:01

'Beleggen is niet meer nice to have, het is een must'

Beleggen is voor de huidige 'mobiele generatie' geen 'nice to have' meer, maar een must. Dat stelt Nick Bortot, CEO van fintechbedrijf Bux.

 • 14 November 2018 om 13:47

Smart mobility Utrecht: misselijk worden in een zelfrijdende auto

Hoe haal je het meeste rendement uit het bestaande wegen-netwerk? Dat is de centrale vraag van het internationale congres over slimme mobiliteit dat vandaag door minister van Verkeer Cora van Nieuwenhuizen in Utrecht geopend werd. Verslaggever Harmen van der Veen nam een kijkje.

 • 14 November 2018 om 13:17

Uur van de waarheid voor Brexit-akkoord

Is vandaag Mayday voor May? Vandaag beslissen zowel het Britse kabinet als het Britse parlement over May's 500 pagina's tellende Brexit-akkoord. En dan moet ook Europa nog instemmen. Brussel zwijgt in alle talen. 'Ze vertrouwen de Britse politiek niet', zegt Europaverslaggever Jesse Pinster.

 • 14 November 2018 om 12:07

'Oranje wordt wereldkampioen'

De Oranjevrouwen hebben zich niet alleen geplaatst voor het WK, ze worden ook wereldkampioen. Dit zegt Jeroen Visscher, partner bij organisatie-adviesbureau Turner en voormalig gastdocent van de KNVB-opleiding. 'Er is maar één vraag: hoe worden we wereldkampioen?'

 • 14 November 2018 om 11:11
โŒ