[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018NU Algemeen

Aanklager zaak 'El Chapo' toont beeld van ontdekking drugstunnel

Door NU.nl

De zaak tegen Joaquín Guzmán, oftewel 'El Chapo', is dinsdag van start gegaan in New York. De aanklager voerde deze video van een drugstunnel uit 1990 aan als bewijs tegen de Mexicaanse drugsbaas.

A2 bij Limburgs Echt dicht in richting Eindhoven na kantelen vrachtwagen

Door NU.nl/ANP

De A2 bij het Limburgse Echt is donderdag in de richting van Eindhoven afgesloten. Een vrachtwagen is door een aanrijding met een aantal auto's op zijn kant terechtgekomen en de lading suikerbieten die hij vervoerde ligt verspreid over de weg.

Britse Brexit-minister Raab stapt op vanwege overeenkomst met EU

Door NU.nl/ANP

De Britse minister voor Brexit, Dominic Raab, heeft donderdag zijn ontslag ingediend vanwege het afgelopen dinsdag bereikte akkoord over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Raab is het tweede kabinetslid dat opstapt uit onvrede over de deal.

Twee mogelijke explosieven gevonden op Grote Markt in Almere

Door ANP/NU.nl

De politie heeft donderdagochtend twee mogelijke explosieven gevonden op de Grote Markt in Almere. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) onderzoekt of het inderdaad gaat om explosieven.

Zuid-Korea brengt mijnen tot ontploffing in gedemilitariseerde zone

Door NU.nl

Noord- en Zuid-Korea begonnen deze maand aan een gezamenlijke operatie om mijnen weg te halen. Er zijn veertien landmijnen en 187 explosieven aangetroffen. Ook zijn ruim duizend andere voorwerpen gevonden. De ontmijningswerkzaamheden duren tot eind november.

Politie wil makkelijker toegang tot databank vingerafdrukken vreemdelingen

Door ANP/NU.nl

De politie wil weer makkelijker toegang tot de databank waar vingerafdrukken van asielzoekers en ongedocumenteerden in bewaard worden. Zo kunnen volgens John Riemen, hoofd van het centrum voor biometrie van de Nationale Politie, meer woninginbraken, winkeldiefstallen en overvallen opgelost worden.

Wat staat er in het voorlopige Brexit-akkoord?

Door NU.nl/Douwe van Veen

Het kabinet van de Britse premier Theresa May heeft zich woensdagavond na een marathonsessie achter het Brexit-akkoord geschaard. Wat staat er in de voorlopige deal?

Busje met drugsafval uitgebrand in natuurgebied bij Noord-Brabants Best

Door NU.nl

Een busje vol met drugsvaten is woensdagavond rond 23.30 uur uitgebrand in een Noord-Brabants natuurgebied bij Best.

'Uiterlijk Zwarte Piet genoeg aangepast' | Kilo krijgt nieuw gewicht

Door NU.nl

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Weerbericht: Eerst bewolkt, later op veel plekken zonnig

Door Weerplaza/Weeronline

Donderdag start grijs, met op veel plaatsen mist en lage bewolking. Vooral in het westen kan dat hardnekkig zijn. In de loop van de dag wordt het op veel plaatsen zonnig, met temperaturen van 10 tot 14 graden.

Dodental bosbrand CaliforniΓ« opgelopen naar 56

Door NU.nl/Reuters

Het dodental van de bosbrand in het noorden van Californië is woensdag opgelopen naar 56. Nog minstens 130 mensen worden vermist. Hulpdiensten zoeken nog steeds naar slachtoffers van de dodelijkste brand ooit in de Amerikaanse staat.

Keuzegids 2019: Groei universiteiten gaat ten koste van kwaliteit onderwijs

Door ANP

De groei van het aantal studenten op de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) leidt tot achteruitgang van de kwaliteit van het onderwijs. Dat staat in de Keuzegids Universiteiten 2019, waarin de universitaire opleidingen in Nederland onder de loep worden genomen.

Gisteren β€” 14 November 2018NU Algemeen

Parel van Franse koningin Marie Antoinette verkocht voor 32 miljoen euro

Door NU.nl

Een hanger van de Franse koningin Marie Antoinette is verkocht voor ruim 32 miljoen euro. Het juweel met diamanten en één grote parel werd woensdagavond geveild in Zwitserland.

Een van de grootste kraters ter wereld ontdekt onder gletsjerijs in Groenland

Door ANP/NU.nl

Onder het ijs van Groenland is een enorme inslagkrater ontdekt. Met 30 kilometer in doorsnee en een diepte van ongeveer 300 meter is de krater een van de grotere op aarde.

May bespreekt Brexit met parlement | Strafeis Aydin C.

Door NU.nl

Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 november 2018.

Eerste migranten bij Amerikaanse grens klimmen in hekken

Door NU.nl

De eerste groep migranten uit Midden-Amerika is aangekomen bij de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten. Zij zijn hun land ontvlucht op zoek naar een beter leven.

Steeds meer ouderen verlengen rijbewijs

Door ANP/NU.nl

Het aantal ouderen dat deelneemt aan het verkeer blijft toenemen. Het aantal gezondheidsverklaringen stijgt dit jaar tot circa 650.000, dat is zo'n 8 procent meer dan vorig jaar.

Turkije roept op tot internationaal onderzoek naar dood Khashoggi

Door NU.nl

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken roept op tot een internationaal onderzoek naar de dood van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Er is nog veel onduidelijk in de zaak.

Kabinet May staat achter voorlopige Brexit-deal

Door NU.nl/ANP

De Britse premier Theresa May heeft woensdagavond in een korte verklaring laten weten dat haar kabinet zich achter het voorlopige Brexit-akkoord schaart.

Fox News steunt CNN in rechtszaak tegen Trump

Door ANP/NU.nl

CNN krijgt in de rechtszaak tegen president Donald Trump steun uit onverwachte hoek. Fox News steunt CNN in de juridische strijd tegen het Witte Huis om te proberen CNN-verslaggever Jim Acosta weer toegang te geven. Dit heeft Fox News-baas Jay Wallace in een verklaring laten weten, melden Amerikaanse media.

❌