[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 26 September 2017NU Algemeen

Franse president Macron pleit voor Europese interventiemacht

Door ANP

De Franse president Emmanuel Macron heeft dinsdag in Parijs gepleit voor een Europese interventiemacht met eigen budget voor optredens bij internationale conflicten.

Inktspotprijs voor beste cartoon naar Fokke en Sukke

Door NU.nl

De cartoon 'Aanslagen' van Fokke & Sukke heeft de Inktspotprijs 2017 gewonnen. Dat maakte de organisatie Pers & Prent dinsdag bekend via Twitter.

Video: Republikein Moore trekt revolver tijdens toespraak in Alabama

Door NU.nl

De Republikein Roy Moore geeft een toespraak in Alabama. Daar trekt hij op het podium een revolver. Dit doet hij ter ontkenning van berichten over hem, dat hij het tweede amendement van de Amerikaanse grondwet niet zou steunen. 

Peter R. de Vries mocht publicist 'kierewiet' noemen in RTL Boulevard

Door NU.nl

Peter R. de Vries heeft niet onrechtmatig gehandeld toen hij in RTL Boulevard publicist Wim Dankbaar "kierewiet" noemde. Dat heeft de kort gedingrechter dinsdag bepaald.

Tweede Kamer stemt in met spoedwet bevriezing eigen risico

Door NU.nl

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft dinsdag, zoals verwacht, gestemd voor het spoedwetsvoorstel dat het eigen risico volgend jaar bevriest op 385 euro. Het voorstel wordt dinsdagmiddag nog aan de Senaat voorgelegd.

Salah Abdeslam wil aanwezig zijn bij proces over schietpartij Brussel

Door ANP/NU.nl

Terreurverdachte Salah Abdeslam wil aanwezig zijn bij de rechtszaak over de schietpartij in Brussel waarbij vorig jaar maart drie politiemensen gewond raakten. De 28-jarige Fransman zit nu in een cel in Frankrijk voor zijn rol bij de aanslagen in Parijs van november 2015.

Dader Facebookmoord Arnhem onder strenge voorwaarden vrijgelaten

Door ANP

De rechter in Arnhem heeft dinsdag besloten dat de 20-jarige Jinghua K. onder strenge voorwaarden vrij mag komen.
De man stak toen hij veertien jaar was de Arnhemse Winsie Hau (15) dood.
 

Werkstraf voor veroorzaken treinongeluk met hoogwerker in Dalfsen

Door ANP

De 23-jarige chauffeur van de hoogwerker die vorig jaar bij Dalfsen een trein liet ontsporen is dinsdag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een taakstaf van 100 uur. Door het ongeval kwam de 49-jarige machinist om het leven en raakten twee passagiers gewond.

Openbaar Ministerie stapt naar rechter om Satudarah te verbieden

Door ANP

Het Openbaar Ministerie gaat een civiele procedure aanspannen om Satudarah te verbieden. Het nieuws volgt op de aanhouding van drie vooraanstaande leiders van de motorclub dinsdag.

Twee mensen omgekomen door misdrijf in Fries dorp Katlijk

Door NU.nl/ANP

In een woning in het Friese dorp Katlijk zijn de lichamen van twee mensen gevonden. De politie heeft bevestigd dat de man en de vrouw om het leven zijn gekomen door een misdrijf.

Henk Krol ook in hoger beroep vrijgesproken van subsidiefraude

Door ANP

Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS) is ook in hoger beroep vrijgepleit van fraude in zijn periode als hoofdredacteur van de Gay Krant. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat dinsdag bepaald in een zaak die was aangespannen door voormalig bestuursleden van de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK).

Erdogan beschuldigt leider Iraaks-Koerdische regio van verraad

Door NU.nl/Reuters

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft dinsdag het hoofd van de Koerdische regio in Irak beschuldigd van verraad wegens het referendum dat maandag werd gehouden over de onafhankelijkheid van de regio.

'VS nog altijd op zoek naar diplomatieke oplossing voor crisis Noord-Korea'

Door NU.nl/Reuters

De Verenigde Staten blijven werken aan een diplomatieke oplossing voor de crisis met Noord-Korea.

Politie arresteert vijf jongens na misbruik Tilburgse vrouw

Door NU.nl

De politie heeft dinsdag vijf jongens van een jeugdbende uit Tilburg aangehouden. Zij zouden over een langere tijd een Tilburgse vrouw hebben misbruikt. 

Video: Politie BraziliΓ« vindt machine die 150.000 zakjes coke per dag verpakt

Door NU.nl

De Braziliaanse politie heeft een machine gevonden die 150.000 pakjes cocaïne per dag verpakt. Twee vrouwen en een man zijn gearresteerd.

Wachttijden abortus lopen op door problemen bij helft klinieken

Door NU.nl

Honderden vrouwen moeten langer wachten dan gebruikelijk voor ze terechtkunnen bij een van de abortusklinieken van Casa. Bij Casa worden ongeveer de helft van de abortussen in Nederland uitgevoerd.

Kans op vinden overlevenden na zware aardbeving Mexico 'gering'

Door ANP/NU.nl

De Mexicaanse autoriteiten zoeken nog drie dagen door naar mogelijke overlevenden van de verwoestende aardbeving die het land op 19 september trof. De kans dat nog iemand levend uit het puin wordt gehaald, is volgens de coördinator van de reddingsdiensten gering.

Video: Trump gaat in vlammen op in Noord-Koreaanse propagandavideo

Door NU.nl

Noord-Korea heeft zondag een propagandavideo uitgebracht waarin president Donald Trump in vlammen opgaat. De video kwam nadat de Verenigde Staten met gevechtsvliegtuigen dichtbij de Noord-Koreaanse grens vloog.

Drie Feyenoord-fans opgepakt in Napels wegens wangedrag

Door NU.nl

Drie Nederlanders zijn maandagavond gearresteerd in Napels. Feyenoord deed eerder het dringende verzoek aan supporters om niet naar het stadion van Napoli te komen, waar beide clubs dinsdagavond tegen elkaar spelen in de Champions League.

Palestijn schiet drie IsraΓ«liΓ«rs dood op Westelijke Jordaanoever

Door ANP/NU.nl

Een Palestijnse schutter heeft twee Israëlische beveiligers en één grensofficier gedood bij een Joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. Een vierde persoon raakte gewond, berichtten Israëlische media. De schutter is doodgeschoten door de politie.  

❌