[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Juli 2018NU Algemeen

Mariniers vinden sporttassen vol drugs op kazerne in Doorn

Door NU.nl

Op de marinierskazerne in Doorn is bij toeval een grote drugslading ontdekt, vermoedelijk cocaïne. Op beelden van de vondst is te zien dat mariniers een sporttas openen en daarin pakketten met drugs aantreffen.

Vierjarig meisje verdronken in sloot Waddinxveen

Door ANP/NU.nl

Een vierjarig meisje is dinsdagavond verdronken in Waddinxveen. Het kind werd gevonden in een sloot aan de Vondellaan.

Achttien mannen in India opgepakt voor verkrachten twaalfjarig meisje

Door NU.nl/Reuters/ANP

In India zijn achttien mannen opgepakt en voor de rechtbank verschenen voor het meermaals verkrachten van een twaalfjarig meisje.

Trump draait 180 graden met standpunt over Russische beΓ―nvloeding

Door NU.nl

De Amerikaanse president Donald Trump is dinsdag 180 graden gedraaid met zijn standpunt over het beïnvloeden van de Amerikaanse presidentsverkiezingen door Rusland. Volgens Trump bedoelde hij maandag in de persconferentie met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin het tegenovergestelde van wat hij daadwerkelijk zei.

Nieuwsupdate: 28 jaar en tbs voor Michael P. | Bergrit in Tour

Door NU.nl/Weerplaza

Een overzicht van het nieuws van vandaag en een vooruitblik op morgen, voor vakantiegangers die even willen zien wat écht niet gemist mag worden.

Dode na steekincident in winkel Den Haag, verdachte aangehouden

Door ANP/NU.nl

In Den Haag is dinsdag een 43-jarige man overleden na een steekpartij in een winkel aan het Hobbemaplein.

Ruim twintig dolfijnen gezien voor Belgische kust

Door NU.nl

Voor de Belgische kust is een groep van meer dan twintig tuimelaardolfijnen gezien. De dieren zwommen in hoog tempo in noordelijke richting en dus mogelijk naar Nederlandse wateren.

Pompeo gaat voor Senaat VS getuigen over ontmoeting Trump en Poetin

Door NU.nl/Reuters

Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, legt volgende week een getuigenis af voor de Senaat. Dan wordt besproken wat president Donald Trump en diens Russische ambtgenoot Vladimir Poetin in Helsinki besproken hebben.

Alaphilippe wint eerste bergrit in Tour, tijdverlies Mollema

Door NU.nl

Julian Alaphilippe heeft dinsdag de eerste bergetappe in de Tour de France gewonnen. De Fransman van Quick-Step Floors kwam solo aan in Le Grand-Bornand. Bauke Mollema verloor op de laatste klim tijd op de concurrentie.

Eigenaren Mandalay Bay Hotel klagen slachtoffers schietpartij Las Vegas aan

Door NU.nl

De eigenaren van het Mandalay Bay Hotel and Casino dienen een aanklacht in tegen meer dan duizend slachtoffers van de schietpartij van afgelopen oktober.

Jeugdland Etten-Leur eert 270 jaar vrijwilligerswerk

Door Weekblad De Bode

ETTEN-LEUR - Het was druk in Jeugdland. Maandag was de start van alweer de 53e editie van het immer populaire jeugd knutsel- en speeldorp aan de Wipakker in Etten-Leur. Rond het middaguur was er een speciaal moment voor dertien jubilerende vrijwilligers, voor zover aanwezig.

Slachtoffers MH17-vliegramp herdacht bij Nationaal Monument in Vijfhuizen

Door ANP

Nabestaanden uit binnen- en buitenland hebben dinsdag in Vijfhuizen de 298 slachtoffers van de MH17-vliegramp herdacht. Ze deden dat bij het Nationaal Monument MH17.

Tientallen kilo's drugs gevonden op marinierskazerne Doorn

Door ANP

Op de marinierskazerne in Doorn is bij toeval een grote drugslading ontdekt. Op beelden van de vondst is te zien dat mariniers een sporttas openen en daarin pakketten met vermoedelijk cocaïne aantreffen.

In juni voor het eerst meer bootmigranten aangekomen in Spanje dan ItaliΓ«

Door ANP

In juni kwamen voor het eerst meer illegale migranten in Spanje aan dan in Italië en Griekenland. 6.400 mensen bereikten Spanje, een stijging van ruim 160 procent vergeleken met een jaar eerder.

VN: 'Regering Nicaragua zet mensen gevangen en doodt ze zonder proces'

Door NU.nl/Reuters

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties zegt dat de regering van Nicaragua mensen gevangenzet, martelt en doodt zonder proces. 

160 dagen cel voor smeren sambal rond genitaliΓ«n vrouw in Zundert

Door NU.nl/De Internetbode

De rechtbank in Breda heeft 160 dagen cel aan een 38-jarige vrouw opgelegd voor het smeren van sambal rond de vagina van een 42-jarige vrouw in het Brabantse Zundert, die ook gegijzeld en met een mes bedreigd werd.

Timelapse: Groenland vreest tsunami door passerende ijsberg

Door NU.nl

In Groenland is een enorme ijsberg naar een klein kustdorp gedreven. De autoriteiten vrezen dat een tsunami het dorp Innaarsuit kan treffen als het gevaarte in elkaar stort.

Reacties na ritzege Alaphilippe in Tour, Groenewegen op tijd binnen

Door NU.nl

In de tiende etappe krijgen de renners dinsdag voor het eerst deze Tour de France te maken met zwaar klimwerk. De rit van Annecy naar Le Grand-Bornand is 158,5 kilometer lang en telt vijf beklimmingen, waarvan drie van de eerste en één van de buitencategorie. Greg Van Avermaet is opnieuw gestart in de gele trui.

Waterverdelingscommissie woensdag bijeen voor overleg maatregelen laagwater

Door ANP/NU.nl

Vanwege de steeds verder dalende waterstand in de grote rivieren moet de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) van Rijkswaterstaat woensdag bijeenkomen.

VS likt wonden na top Finland: 'Moreel argument telt niet meer'

Door NU.nl

Met veel woede is in de VS gereageerd op de uitspraken die de Amerikaanse president Donald Trump deed tijdens zijn ontmoeting met Poetin in Finland. Hij heeft meer vertrouwen in het woord van zijn Russische collega Vladimir Poetin dan in zijn eigen inlichtingendiensten. Hoe valt deze vreemde zet te duiden? En wat kunnen de gevolgen zijn?

❌