[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderNU Algemeen

Grapperhaus had in Thailand 'bemoedigend gesprek' over Van Laarhoven

Door NU.nl

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie had vrijdagochtend een "bemoedigend gesprek" met de Thaise premier Prayut Chan-o-cha over de zaak van de Nederlandse voormalige coffeeshophouder Johan van Laarhoven, zei Grapperhaus na afloop van de ontmoeting tegen de NOS.

Noorse politie denkt dat Arjen Kamphuis is omgekomen bij kajakongeluk

Door NU.nl

De Noorse politie heeft het onderzoek naar de sinds vorig jaar augustus vermiste Amsterdammer Arjen Kamphuis afgesloten. De onderzoekers concluderen dat hij waarschijnlijk is omgekomen bij een kajakongeluk. Ze denken dat het lichaam van de Nederlander in zee is terechtgekomen.

PSV en Napoli ronden langverwachte recordtransfer van Lozano af

Door NU.nl

PSV en Napoli hebben vrijdag de langverwachte recordtransfer van Hirving Lozano bevestigd. De Mexicaan arriveerde eerder deze week al in Napels om de overgang af te ronden.

'Tussenpersoon bitcoinfraude krijgt 600 dollar per Nederlands slachtoffer'

Door NU.nl

Tussenpersonen die pagina's online zetten waarop de naam en foto van BN'ers wordt misbruikt voor bitcoinfraude, verdienen in sommige gevallen 600 dollar (ongeveer 540 euro) per Nederlands slachtoffer, meldt Brandpunt+ vrijdag op basis van eigen onderzoek.

Indrukwekkend beeld toont eerste kunstmatige voortplanting koraal

Door NU.nl

Het is onderzoekers in Florida gelukt om Atlantisch koraal zichzelf in een laboratorium te laten voortplanten. Dat lukte nog niet eerder met soorten uit de Atlantische Oceaan. Dit kan de redding van koraalriffen betekenen.

'Jan Modaal' kan nauwelijks betaalbare huizen vinden

Door NU.nl

Voor alleenstaande huizenkopers met een modaal inkomen is het bijna onmogelijk om een betaalbaar huis te vinden, zegt De Hypotheker vrijdag. Slechts zes procent van het huizenaanbod ligt binnen hun bereik.

NASA vernoemt rollende steen op Mars naar Rolling Stones

Door NU.nl

NASA heeft een steen op Mars naar The Rolling Stones vernoemd om de band te eren. De steen draagt voortaan de naam The Rolling Stone Rock, meldt InSight donderdag.

Dit gebeurde er tot nu toe in de zaak-Van Laarhoven

Door NU.nl

Vandaag sprak minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid met de Thaise autoriteiten over de zaak-Van Laarhoven. In dit artikel lees je wat er tot nu toe aan vooraf ging.

Rusland stuurt omstreden drijvende kerncentrale Noordelijke IJszee op

Door NU.nl

Rusland stuurt vrijdag een drijvende kerncentrale de zee op, ondanks waarschuwingen van milieuorganisaties. Deze organisaties hebben herhaaldelijk gewezen op de ernstige risico's die met het project gepaard zouden gaan.

'Arme boeren in Java waren verantwoordelijk voor einde slavernij'

Door NU.nl

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Aantal daklozen in Nederland is sinds 2009 verdubbeld

Door ANP

Het aantal daklozen in Nederland is de laatste jaren fors toegenomen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2009 hadden 17.800 mensen tussen de 18 en 65 jaar oud geen vaste woon- of verblijfplaats, in 2018 waren dat er 39.300.

โŒ