[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 23 April 2018NU Algemeen

Verdediging wil reconstructie van verdrinking Syrisch meisje zwembad Rhenen

Door NU.nl/ANP

De verdediging van de zwemleraren van zwembad 't Gastland in Rhenen wil dat er een reconstructie komt van de verdrinking van het 9-jarige Syrische meisje Salam in september 2015. De advocaten brachten dat naar voren tijdens het hoger beroep maandag voor het gerechtshof in Arnhem.

Bemanning Nederlands schip ontvoerd op zee bij Nigeria

Door NU.nl

Twaalf bemanningsleden van een vrachtschip van de Groningse rederij ForestWave zijn zaterdag ontvoerd door piraten. Het schip bevond zich op het moment van de kaping tussen Ghana en de Nigeriaanse haven Port Harcourt. 

10 procent van alle Nederlanders speelt nog Wordfeud

Door NU.nl/Bastiaan Vroegop

De mobiele game Wordfeud wordt in 2018 nog maandelijks gespeeld door 1,6 miljoen Nederlanders. Omgerekend zou het gaan om een kleine 10 procent van alle Nederlanders.

Tienduizenden betonblokken van 6.500 kilo moeten Afsluitdijk versterken

Door ANP

Bij de renovatie die de Afsluitdijk de komende vier jaar ondergaat, wordt de waterkering bekleed met enorme stenen van 6.500 kilo per stuk. Voor het maken van deze speciale betonblokken, die in elkaar vast grijpen, verrijst in Harlingen een fabriek.

Gordon krijgt geen contactverbod opgelegd

Door NU.nl/BuzzE

Gordon wordt door de rechter geen contactverbod opgelegd. Kevin B. mag daarnaast de relatie niet langer ontkennen. Dat stelt de rechtbank van Lelystad maandag.

Kate Middleton bevallen: Zes Britse royals als baby

Door NU.nl

Prins William en Kate Middleton zijn maandag ouders geworden van hun derde kind. Na prins George en prinses Charlotte zijn ze nu ook de ouders van een tweede zoon. 

Tientallen doden door luchtaanval op bruiloft Jemen

Door ANP

Tientallen mensen zijn om het leven gekomen door een luchtaanval in het noordwesten van Jemen. De slachtoffers bezochten een bruiloft, zeggen lokale bronnen.

Prins William en Kate Middleton opnieuw ouders geworden van een jongen

Door NU.nl

Prins William en Kate Middleton zijn maandag ouders geworden van hun derde kind. Na prins George en prinses Charlotte zijn ze nu ook de ouders van een tweede zoon. Moeder en kind maken het goed.

Advocaat eist vrijspraak Bosnisch-Servische oorlogsmisdadiger Karadzic

Door ANP

Het proces tegen de voormalige leider van de Serviërs in Bosnië, Radovan Karadzic, is oneerlijk geweest. Hij moet worden vrijgesproken of het proces moet over. Dit betoogde zijn raadsman Peter Robinson maandag in Den Haag aan het begin van het hoger beroep.

Tornado slingert auto de lucht in op parkeerplaats in VS

Door NU.nl

Een beveiligingscamera in de VS heeft vastgelegd hoe een auto door een tornado de lucht in wordt geslingerd.

Sneijder krijgt in september tegen Peru afscheidswedstrijd bij Oranje

Door NU.nl

Wesley Sneijder gaat op 6 september zijn 134e en laatste interland voor Oranje spelen. De KNVB zal de recordinternational uitzwaaien tijdens een vriendschappelijk duel met Peru in de Johan Cruijff Arena.

Kabinet maakt omstreden stukken dividendbelasting alsnog openbaar

Door NU.nl/Avinash Bhikhie

Het kabinet maakt de omstreden documenten over de dividendbelasting alsnog openbaar. Eerder verklaarden premier Mark Rutte en betrokken partijleiders dat dergelijke memo's niet bestonden.

Man filmt voorbijrazende tornado vanaf balkon in Florida

Door NU.nl

Een Amerikaanse man filmde zondag (lokale tijd) een voorbijrazende tornado vanuit zijn appartement in Florida.

20 jaar cel voor Abdeslam na moordpogingen terroristisch motief Brussel

Door NU.nl

Salah Abdeslam is maandag door de rechtbank in Brussel veroordeeld tot twintig jaar cel vanwege meervoudige poging tot moord met terroristisch motief. De moordpogingen vonden plaats in Brussel in maart 2016, vier maanden na de aanslagen in Parijs waarvoor Abdeslam ook nog moet terechtstaan.

Zwangere Kate Middleton opgenomen in het ziekenhuis voor bevalling

Door NU.nl

Kate Middleton is maandagochtend opgenomen in het ziekenhuis. De zwangere echtgenote van prins William zou zijn begonnen aan de bevalling van hun derde kind.

36 doden bij busongeluk in Noord-Korea

Door ANP/NU.nl/Reuters

Bij een verkeersongeluk in Noord-Korea zijn 32 Chinese toeristen en vier Noord-Koreanen om het leven gekomen. Dat bevestigt de Chinese minister van Buitenlandse zaken Lu Kang maandag. Een touringcar zou zondagavond van een brug zijn gereden. Over de toedracht van het ongeval is weinig bekendgemaakt.

Wiebes heeft document over dividendmaatregel wel gezien

Door NU.nl/ANP

Eric Wiebes, minister van Economische Zaken, heeft wel degelijk documenten onder ogen gehad over de omstreden dividendmaatregel. Dit in tegenstelling tot wat Wiebes afgelopen vrijdag zei tegen journalisten.

Merendeel woningen kan volgens Milieudefensie in 2030 gasloos zijn

Door ANP

Als er niets verandert aan het huidige energiebeleid, zal volgens Milieudefensie slechts 20 procent van de Nederlandse woningen in 2030 gasloos zijn. Dat is het jaar waarin de Groningse gaskraan wordt dichtgedraaid.

Uitspraak voor terrorismeverdachte Abdeslam en is Gordon schuldig?

Door NU.nl

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Zuid-Korea stopt tijdelijk met luidsprekerpropaganda

Door ANP/NU.nl

Zuid-Korea stopt tijdelijk met de luidsprekerpropaganda aan de grens met Noord-Korea. 

โŒ