[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Juli 2019NU Algemeen

VK stapt naar Veiligheidsraad VN: 'Iran enterde schip in Omaanse wateren'

Door NU.nl/ANP/Reuters

Groot-Brittannië heeft aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gemeld dat de Britse tanker Stena Impero in Omaanse wateren voer toen het door Iran werd tegengehouden en in beslag genomen. Daarom gaat het volgens de Britten om een "illegale interventie" door Iran.

Man overleden na schietpartij in de Amsterdamse Bijlmer

Door NU.nl

Een schietpartij vlakbij metrostation Kraaiennest in de Amsterdamse Bijlmer heeft in de nacht naar zondag het leven gekost van een man.

Lichaam aangetroffen 'dat al tijdje in Limburgs natuurgebied lag'

Door NU.nl

In een natuurgebied nabij het Limburgse Beesel is zaterdagavond een lichaam aangetroffen, waarvan agenten verwachten dat "het er al een tijdje lag". De identiteit van de persoon en de manier waarop hij om het leven is gekomen zijn nog onduidelijk.

Tour dag 15: Wie gaat het initiatief nemen?

Door NU.nl/bas scharwachter

Na de spectaculaire etappe met aankomst bovenop de Tourmalet, krijgt het peloton in etappe 15 te maken met een nóg zwaardere etappe. De vraag is wie er nu het initiatief gaat nemen. Wordt het Jumbo-Visma? Verslaggevers Daan de Ridder en Bas Scharwachter bekijken vanaf de top van de Tourmalet de opties.

Volvo roept 37.000 auto's in Nederland terug, motoronderdeel kan vlam vatten

Door NU.nl

De Zweedse autofabrikant Volvo roept in Nederland 37.000 auto's terug omdat een onderdeel bij de motor kan smelten of in het ergste geval vlam kan vatten. Wereldwijd worden ongeveer een half miljoen auto's teruggeroepen.

British Airways en Lufthansa schorten vluchten naar CaΓ―ro op

Door NU.nl/ANP/Reuters

British Airways en Lufthansa hebben vluchten naar de Egyptische hoofdstad Caïro voorlopig opgeschort, meldden de luchtvaartmaatschappijen zaterdag.

Gisteren β€” 20 Juli 2019NU Algemeen

Overleden persoon gevonden in Nijmegen, politie gaat uit van misdrijf

Door NU.nl

Een overleden persoon die zaterdag is aangetroffen in Nijmegen, is volgens de politie omgekomen door een misdrijf. Over het overlijden is verder niets bekend.

Botten geborgen in zoektocht naar vermist Vaticaans meisje

Door NU.nl

Forensische experts hebben zaterdag in Vaticaanstad botten geborgen in de zoektocht naar de sinds 1983 vermiste Emanuela Orlandi. De stoffelijke resten lagen in twee zogeheten knekelhuizen, waarin beenderen van overledenen worden bewaard. De botten werden vorige week al gelokaliseerd.

Bennett gelooft na 'geweldige' dag op Tourmalet in Tour-zege Kruijswijk

Door NU.nl/Daan de Ridder

George Bennett deed zaterdag een kilometer of vier na de top van de Tourmalet met een grote glimlach zijn coolingdown. De Nieuw-Zeelander gelooft na het sterke optreden van Jumbo-Visma en Steven Kruijswijk in de veertiende rit dat zijn kopman de Tour de France kan winnen.

VK ziet inbeslagname van Britse tanker door Iran als 'vijandige daad'

Door NU.nl/Reuters

Het Verenigd Koninkrijk ziet de inbeslagname van een Britse tanker in de Perzische Golf als een "vijandige daad" van Iran. De Britten ontkennen dat het schip betrokken was bij een ongeluk met een Iraanse vissersboot.

Pinot wint Tour-etappe naar top Tourmalet, sterke Kruijswijk derde

Door NU.nl

Thibaut Pinot heeft zaterdag in de Tour de France de zware bergetappe naar de top van de Tourmalet gewonnen. Steven Kruijswijk eindigde knap als derde.

Mensen vluchten naar binnen voor grote hagelstenen in Zuid-Holland

Door NU.nl

Hagelstenen met een diameter van circa 2 centimeter teisterden zaterdag de provincie Zuid-Holland. De hagel- en onweersbuien zullen het land tegen het einde van de dag via het noordoosten weer verlaten.

Iran neemt Britse tanker in beslag | Grote hagel in Zuid-Holland

Door NU.nl

Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zaterdag 20 juli: Britse tanker in beslag genomen door Iran, grote hagelstenen gevallen in Zuid-Holland en Brexit-tegenstanders laten een Boris Johnson-ballon op.

Grote hagelstenen in Zuid-Holland, code geel en oranje beΓ«indigd

Door NU.nl

In Zuid-Holland, waar zaterdagmiddag code oranje van kracht was, zijn hagelstenen gevallen met een doorsnede van ruim 4 centimeter. Voor de rest van het land was code geel afgegeven. Ook die waarschuwing is inmiddels ingetrokken.

Geen eiken naar het VK door de eikenprocessierups: Wat zijn de gevolgen?

Door NU.nl/Douwe van Veen

De eikenprocessierupsenplaag veroorzaakt niet alleen jeuk en uitslag, maar kan ook economische gevolgen hebben. Dinsdag kondigde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan dat het Verenigd Koninkrijk en Ierland voorlopig geen Nederlandse eikenbomen meer willen vanwege de rups. Wat zijn de gevolgen voor Nederlandse boomkwekerijen?

Man steekt bekende acteur uit Hongkong neer op evenement

Door NU.nl

De acteur Simon Yam werd zaterdag tijdens een promo-evenement in China neergestoken. De 64-jarige acteur werd in zijn buik gestoken en had een snee in zijn arm. Yam is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend.

Overleden persoon op Zwarte Cross niet omgekomen door geweldsmisdrijf

Door NU.nl

De overleden persoon die vrijdag werd aangetroffen op de officiële camping van de Zwarte Cross in het Gelderse Lichtenvoorde, is niet om het leven gekomen door een geweldsmisdrijf, meldt de politie Oost-Gelre zaterdag.

NVWA: Neem geen planten mee uit ItaliΓ« of Frankrijk door Xylella-bacterie

Door ANP/NU.nl

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) raadt Nederlanders aan die op vakantie naar Italië of Frankrijk gaan, om geen oleanders, olijfbomen of lavendelplanten mee te nemen vanwege de bacterie Xylella die in die gebieden is aangetroffen.

Manager van partijbureau 50PLUS weggestuurd vanwege gift

Door ANP

De manager van het partijbureau van 50PLUS is weggestuurd omdat die een gift wilde aannemen van 15.000 euro van een donateur. Dat heeft de partijvoorzitter Geert Dales bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Bezoeker van dancefestival Tomorrowland overleden

Door ANP/NU.nl

Op het dancefestival Tomorrowland in het Belgische Boom is een bezoeker onwel geworden en later overleden, bevestigt de festivalorganisatie.

❌