[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 22 November 2017NU Algemeen

Noord-Koreaanse grenswachten schieten op vluchtende overloper

Door ANP

Noord-Koreaanse grenswachten hebben geschoten in de gedemilitariseerde zone (DMZ ) toen zij probeerden een overloper tegen te houden. Dat heeft Verenigde Naties Commando (UNC) woensdag gezegd.

Uber erkent datalek van 57 miljoen accounts

Door NU.nl

Taxi-app Uber heeft erkend dat in 2016 door een grote hack data van 57 miljoen mensen op straat kwamen te liggen. 

Premier Al-Hariri weer terug in Libanon

Door ANP

De Libanese premier Saad al-Hariri is teruggekeerd in zijn vaderland, ruim twee weken nadat hij in Saudi-Arabië bekend had gemaakt af te treden. Hij landde dinsdagavond op de luchthaven van Beiroet, aan boord van een vliegtuig uit Caïro dat een korte tussenstop maakte op Cyprus. Dat heeft zijn woordvoerder bekendgemaakt.

Gisteren โ€” 21 November 2017NU Algemeen

Trump verdedigt omstreden, van seksueel wangedrag betichte senaatskandidaat

Door NU.nl

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het dinsdag opgenomen voor de omstreden conservatieve rechter Roy Moore. De Republikeinse senaatskandidaat wordt door meerdere vrouwen beticht van seksueel wangedrag en aanranding.

Feyenoord verliest ook bij Manchester City en is uitgeschakeld in Europa

Door NU.nl

Feyenoord is dinsdag uitgeschakeld voor een langer verblijf in Europa. De Rotterdammers verloren bij Manchester City, door een laat doelpunt van Raheem Sterling, ook de vijfde groepswedstrijd in de Champions League (1-0) en zagen concurrent Napoli bovendien met 3-0 winnen van Shakhtar Donetsk.

Dit wordt het nieuws: Uitspraak tegen Mladic, Juventus tegen FC Barcelona

Door NU.nl

Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 november 2017.

Veel reizigers gestrand door storing luchtverkeersleiding Schiphol

Door ANP

Door een grote storing bij de luchtverkeersleiding konden dinsdag urenlang nauwelijks vliegtuigen opstijgen of landen vanaf luchthaven Schiphol. Reizigers ondervonden tot ver in de avond hinder.

50Plus en PVV maken spreektijd niet vol, geen vertraging Wet Hillen

Door NU.nl/Edo van der Goot

De 35 uur aan spreektijden die 50Plus en PVV dinsdagavond samen hadden aangevraagd in het debat over het schrappen van de Wet Hillen, werden bij lange na niet gehaald. Er is daardoor geen sprake van vertraging waarop de partijen hadden gehoopt. 

Honderden slachtoffers schietpartij Las Vegas klagen Mandalay-hotel aan

Door NU.nl

Meer dan 450 slachtoffers van de schietpartij in Las Vegas én de organisatoren van het concert stappen naar de rechter. Zij eisen een schadevergoeding van MGM Resorts, het concern dat het hotel waar de schutter zich had verschanst exploiteert.

Haagse apotheker gaat duur medicijn voor taaislijmziekte maken

Door ANP

Een Haagse apotheker gaat een duur middel voor patiënten met taaislijmziekte namaken. Apotheker Paul Lebbink zegt het medicijn veel goedkoper te kunnen leveren dan medicijnfabrikant Vertex. 

Ruime meerderheid Trump-stemmers wil dat hij stopt met Twitteren

Door NU.nl

Bijna 60 procent van alle Trump-stemmers wil dat de Amerikaanse president stopt met berichten verspreiden via Twitter. Dat blijkt uit een nieuwe peiling van het politieke datacentrum van de Harvard University.

Livestream Champions League: Manchester City-Feyenoord

Door NU.nl

Kijk hier vanaf 20.00 uur live naar het groepsduel tussen Manchester City en Feyenoord in de vijfde speelronde van de Champions League.

Achtergrond: Volgens Mugabe kon alleen God hem afzetten

Door NU.nl

Het afzetten van Robert Mugabe markeert het einde van een tijdperk. Hij was een van de langst zittende staatshoofden in Afrika en de oudste ter wereld. Onder zijn regime gleed Zimbabwe af tot een van de armste landen ter wereld.

Video: Zimbabwanen in Harare juichen na vertrek Mugabe

Door NU.nl

Honderden Zimbabwanen gingen dinsdag direct de straat op nadat president Robert Mugabe aankondigde af te treden. Mugabe was ruim 37 jaar aan de macht in Zimbabwe en regeerde het land met harde hand.

Video: De opkomst en ondergang van Robert Mugabe

Door NU.nl

Robert Mugabe is dinsdag na ruim 37 jaar afgetreden als leider van Zimbabwe. Zo kwam hij aan de macht en zo verloor hij die.

Dictator Mugabe na 37 jaar afgetreden als staatshoofd Zimbabwe

Door NU.nl/Reuters

Dictator Robert Mugabe treedt na 37 jaar af als staatshoofd van Zimbabwe. Dat heeft Mugabe in een ontslagbrief aan het Zimbabwaanse parlement laten weten. Volgens regeringspartij ZANU-PF wordt voormalig vicepresident Emmerson Mnangagwa (71) woensdag beëdigd als nieuwe president.
 

Ollongren vraagt om begrip na blokkade anti-Zwarte Pieten-demonstratie

Door NU.nl

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) vindt het betreurenswaardig dat blokkades op de snelweg anti-Zwarte Pieten-demonstranten hebben verhinderd zaterdag te kunnen demonstreren tijdens de intocht van Sinterklaas, maar vraagt tegelijkertijd om begrip voor standpunten van zowel de tegenstanders als de voorstanders van Zwarte Piet.

Parlement Zimbabwe ontvangt motie om Mugabe af te zetten

Door NU.nl/Reuters

Het Zimbabwaanse parlement heeft dinsdagmiddag een motie ontvangen van de Zimbabwaanse regeringspartij ZANU-PF en de oppositie om president Robert Mugabe (93) af te zetten. Het parlement komt dinsdagmiddag bijeen om het afzettingsproces tegen Mugabe te starten.  

Mogelijk 10.000 rechtszaken benadeeld door manipulatie lab in Manchester

Door ANP

Een forensisch laboratorium in de Engelse stad Manchester heeft mogelijk meer dan tienduizend rechtszaken benadeeld door data te manipuleren. Driekwart van de zaken van 42 verschillende politieorganisaties betrof verkeersovertredingen, zoals rijden onder invloed.

Politie mag kentekengegevens van alle voertuigen gaan bewaren

Door ANP

De politie mag gegevens van alle voertuigen die met een camera zijn vastgelegd vier weken bewaren. De Eerste Kamer ging dinsdag akkoord met het plan, nadat de Tweede Kamer een jaar geleden al groen licht had gegeven.

โŒ