[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019NU Algemeen

Kalifaat IS verdwenen: De opkomst en tegenaanval

Door NU.nl

Met het verdrijven van Islamitische Staat (IS) uit het Syrische dorpje Baghuz komt een einde aan het zogeheten kalifaat. Een tijdlijn van de opkomst van IS en de uiteindelijke val van hun zelfbenoemde kalifaat.

Aantal lozingen van chemisch drugsafval met 42 procent toegenomen in 2018

Door ANP/NU.nl

Het aantal lozingen van chemisch drugsafval is in Nederland vorig jaar gestegen tot 292, blijkt uit cijfers van de politie. Dat betekent een stijging van 42 procent ten opzicht van 2017, toen het aantal dumpingen op 206 uitkwam.

Militaire coalitie: IS verdreven uit laatste bolwerk in SyriΓ«

Door NU.nl

Islamitische Staat (IS) is verdreven uit het Syrische dorpje Baghuz, melden de strijders van de door de Verenigde Staten gesteunde militaire coalitie Syrian Democratic Forces (SDF) zaterdag. Met de val van dit bolwerk komt er een einde aan het zogeheten kalifaat.

Tientallen doden en gewonden bij brand in touringcar op Chinese snelweg

Door ANP

Op een snelweg bij de Zuid-Chinese stad Changde zijn zeker 26 mensen om het leven gekomen doordat in een touringcar brand was uitgebroken.

Weerbericht: Mist in de ochtend en kans op lokale regenval

Door NU.nl

De zaterdag begint mistig. De mist trekt later op de dag geleidelijk weg, maar het blijft vrijwel de hele dag bewolkt.

Dodental na explosie in Chinese chemische fabriek loopt op tot 62

Door NU.nl/Reuters

Het dodental na de explosie op een industrieel park in de Chinese stad Yancheng is inmiddels opgelopen tot 62. Ook zijn ruim zeshonderd mensen gewond geraakt, onder wie 32 ernstig, melden Chinese staatsmedia zaterdag.

Nieuw-Zeeland verbiedt verspreiding manifest aanslagpleger Christchurch

Door NU.nl

Nieuw-Zeeland heeft het zogenoemde manifest dat de verdachte van de aanslag op twee moskeeën in Christchurch schreef als verwerpelijk geclassificeerd. Daardoor wordt het een misdrijf om het document te bezitten en te verspreiden, meldt de Nieuw-Zeelandse krant NZ Herald zaterdag.

Brand in Rotterdamse portiekflat gedoofd, acht woningen onbewoonbaar

Door ANP

Meerdere bewoners van een portiekflat aan de Gerdesiaweg in Rotterdam moeten de nacht elders doorbrengen vanwege de brand die vrijdagavond in het gebouw woedde. Bewoners van acht appartementen kunnen niet terugkeren.

Man gewond geraakt bij steekincident in Limburgs dorp Eygelshoven

Door ANP

In het Limburgse Eygelshoven is vrijdagavond een man neergestoken nadat hij vermoedelijk ruzie had gekregen in een horecagelegenheid. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie vrijdag.

Gisteren β€” 22 Maart 2019NU Algemeen

Zeer grote brand uitgebroken in Rotterdamse flat, 24 woningen ontruimd

Door NU.nl

Een zeer grote brand is vrijdagavond uitgebroken op de vierde verdieping van een flatgebouw aan de Rotterdamse Gerdesiaweg. Er zijn in totaal 24 woningen ontruimd.

Speciaal aanklager Mueller heeft Ruslandonderzoek afgerond

Door NU.nl

De Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller heeft zijn Ruslandonderzoek afgerond. Het rapport is vrijdag ingediend bij minister William Barr van Justitie. Het onderzoek draait om de vermeende inmenging van Rusland in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Duizenden mensen herdenken slachtoffers van aanslag Utrecht

Door NU.nl

Vele duizenden mensen hebben vrijdagavond meegelopen in een stille tocht in Utrecht. Hiermee herdachten zij de aanslag in de stad, waarbij drie doden en zeker zeven gewonden vielen.

Veroorzaker dodelijke buscrash Canadees ijshockeyteam krijgt acht jaar cel

Door NU.nl/Reuters

De bestuurder van een voertuig dat op 7 april 2018 op een bus botste met aan boord een Canadees jeugdijshockeyteam, is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van acht jaar. Bij het ongeluk kwamen zestien mensen om het leven.

'Politie en justitie twijfelden over uitlevering piloot Poch aan ArgentiniΓ«'

Door ANP

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben in 2009 getwijfeld of het juridisch wel in de haak was om Transavia-piloot Julio Poch via een omweg uit te leveren aan Argentinië. Dat melden het NPO Radio 1-programma Bureau Buitenland en RTL Nieuws op gezag van meerdere politiebronnen.

Stille tocht Utrecht: 'Ongeloof en afschuw overheersen nog altijd'

Door NU.nl

Belangstellenden lopen vrijdagavond een stille tocht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Vanaf het Jaarbeursplein lopen zij naar het 24 Oktoberplein, waar maandag drie doden en zeker zeven gewonden vielen bij een schietpartij in een tram.

Nieuw beeld toont kapseizen veerboot vlak bij Iraakse Mosoel

Door NU.nl

Op de rivier Tigris vlak bij het Iraakse Mosoel kapseisde donderdag een ferry. Zeker negentig mensen kwamen door het bootongeluk om het leven. Onder hen waren veel familieleden. Zij vierden die dag Koerdisch nieuwjaar en Moederdag.

Cholera breekt uit in door cycloon getroffen Mozambique

Door NU.nl/Reuters

De besmettelijke infectieziekte cholera is uitgebroken in de stad Beira in Mozambique, heeft het Internationale Rode Kruis vrijdag gemeld. De havenstad werd op 15 maart zwaar getroffen door cycloon Idai.

TeamNL Special Olympics terug in land | Kersenbloesems in bloei

Door NU.nl

Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Vrijdag 22 maart: de TeamNL-deelnemers van de Special Olympics World Games zijn geland op Schiphol, de wereld staat stil bij Wereldwaterdag en kersenbloesems bloeien in China.

Ruim duizend kinderen opnieuw beoordeeld vanwege verdwijnen pardon

Door ANP/NU.nl

Van 1.070 asielkinderen wordt bekeken of ze in Nederland kunnen blijven of dat ze alsnog weg moeten. Tussen de aanvragers zitten ook kinderen van wie nog niet duidelijk is of ze voldoen aan de gestelde criteria voor een (her)beoordeling vanwege het verdwijnen van het kinderpardon.

Vaker mazelen: Waarom een hoge vaccinatiegraad essentieel is

Door NU.nl

De vaccinatiegraad zakt, ook in Nederland. Dit zorgt voor meer doden door de mazelen. Maar waarom is een hoge vaccinatiegraad essentieel?

❌