[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2018NU Algemeen

OM onderzoekt moord op Nederlandse journalisten in El Salvador in 1982

Door ANP

Sinds vijf jaar loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar de verantwoordelijken voor de dood van de vier IKON-journalisten in El Salvador.

DSW komt met nieuwe zorgpremie | Start KNVB-beker

Door NU.nl

Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 september 2018.

Archeologen ontdekken scheepswrak voor Portugese kust

Door NU.nl

De vondst van een Portugees scheepswrak is de "ontdekking van het decennium", zeiden Portugese archeologen
maandag op een persconferentie. Het scheepswrak is op 3 september gevonden voor de kust van Cascais, niet ver van Lissabon. Het schip zou tussen 1575 en 1625 gezonken zijn en ligt op 12 meter diepte.

Modric troeft Ronaldo en Salah af in verkiezing Wereldvoetballer van het Jaar

Door NU.nl

Luka Modric is maandag op het FIFA-gala in Londen uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar. De middenvelder van Real Madrid kreeg de meeste stemmen van de bondscoaches, aanvoerders, journalisten en fans van de FIFA-landen.

Minister Blok vraagt Iraanse collega om uitleg na beschuldiging aanslag

Door ANP

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken zal zijn Iraanse collega Mohammed Zarif deze week in New York om uitleg vragen, omdat Iran Nederland beschuldigde van betrokkenheid bij de aanslag in Ahvaz van afgelopen zaterdag.

Rusland eist onmiddellijke vrijlating van in Noorwegen opgepakte 'spion'

Door ANP

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Noorse ambassadeur in Moskou ontboden om bezwaar te maken tegen de arrestatie van een Russische staatsburger in Oslo.

Onderminister Rosenstein en Trump gaan praten na berichten over ontslag

Door NU.nl

De Amerikaanse onderminister van Justitie Rod Rosenstein zou volgens Amerikaanse media maandag zijn ontslag hebben ingediend bij de stafchef John Kelly van het Witte Huis. Het Witte Huis heeft laten weten dat president Donald Trump donderdag met Rosenstein over de kwestie zal praten.

OM eist 21 maanden cel voor omkoping Google in Eemshaven

Door NU.nl/ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag 21 maanden cel geëist tegen de 62-jarige vastgoedondernemer Rudy S., die een bestuurder van Google zou hebben omgekocht.

BelgiΓ« vraagt buurlanden om hulp vanwege mogelijk stroomtekort

Door ANP

België vraagt omringende landen om te hulp te schieten als er dit najaar een tekort aan elektriciteit ontstaat.

Definitief nieuwe rechter in zaak tegen tabaksindustrie

Door ANP/NU.nl

De verschoningskamer van het gerechtshof in Den Haag heeft het verzoek ingewilligd van de rechter die de zaak tegen de tabaksindustrie behandelt. De rechter had een verzoek ingediend om zichzelf terug te mogen trekken.

Koude nacht met kans op vorst aan de grond op komst

Door NU.nl

In de nacht van maandag op dinsdag gaat het landinwaarts behoorlijk afkoelen. Plaatselijk kan de temperatuur zelfs tot onder het vriespunt dalen.

PatiΓ«nten Q-koorts en nabestaanden kunnen vergoeding aanvragen

Door ANP

Nederlanders die tussen januari 2007 en december 2011 Q-koorts opliepen, kunnen vanaf 1 oktober een aanvraag indienen voor een vergoeding. Per aanvraag wordt maximaal 15.000 euro uitgekeerd, laat het ministerie van Volksgezondheid maandag weten.

21 jaar cel voor ernstige mishandeling en verkrachting vriendin

Door ANP

Een 51-jarige man uit de Brabantse plaats Steenbergen is veroordeeld tot 21 jaar cel voor het bedreigen en verkrachten van zijn vriendin.

Verdachte van incident met handgranaat Delft blijft voorlopig vastzitten

Door ANP

Michael B., die ervan wordt verdacht op 17 mei handgranaten te hebben laten ontploffen in Delft, blijft voorlopig in hechtenis.

VVD-senator ontkent belangenverstrengeling bij stemmen over wetsvoorstel

Door ANP/NU.nl

Anne-Wil Duthler vindt dat ze haar rol als senator niet heeft ingezet voor zakelijke belangen, zo laat het Eerste Kamerlid weten in een maandag verschenen verklaring.

Politie straft acht medewerkers voor aannemen voetbal- en concertkaarten

Door ANP

De politie heeft acht medewerkers disciplinaire maatregelen opgelegd, omdat zij voetbal- en concertkaarten aannamen van een eerder dit jaar ontslagen politiecommissaris uit Amsterdam.

Verdachte liquidatie in Tilburg in 2006 gaf moord volgens getuige toe

Door NU.nl/Joris Peters

Een getuige heeft meerdere keren verklaard dat Murat K. de moord op Hakki Yesilkagit in Tilburg in 2006 heeft bekend. De verdachte ontkent dit pertinent en noemt de getuige een leugenaar.

Douane MaleisiΓ« redt orang-oetans uit handen van smokkelaars

Door NU.nl

De douane van Maleisië heeft ruim vierhonderd dieren uit de handen van smokkelaars gered. Drie mannen probeerden onder meer orang-oetanbaby's over de grens te smokkelen. Ook krokodillen en zeldzame vogels werden in beslag genomen. De dieren waren per boot onderweg van Indonesië naar Thailand.

Rechter in zaak tegen tabaksfabrikanten wil zich terugtrekken

Door NU.nl

De rechter die de zaak tegen tabaksfabrikanten behandelt, heeft gevraagd zich terug te mogen trekken. Dit na een verzoek van advocaat Bénédicte Ficq, die stelt dat Jan Wolter Wabeke vooringenomen is. 

Brussel daagt Polen voor Europees Hof van Justitie wegens ontslag rechters

Door ANP/NU.nl

De Europese Commissie legt het conflict met Polen over de verlaging van de pensioenleeftijd van rechters voor aan het Europees Hof van Justitie. De stap volgt op de weigering van de conservatieve PiS-regering in Warschau om de maatregel ondanks eerdere aanmaningen terug te draaien.

❌