[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019NU Algemeen

Waar moet een stad aan voldoen voor het organiseren van het Songfestival?

Door NU.nl/Lara Zevenberg

Nu Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival naar Nederland heeft gehaald, bieden verschillende Nederlandse steden zich aan om het festijn te organiseren. De European Broadcasting Union (EBU) stelt strenge eisen aan een organiserende stad.

Staatssecretaris Harbers verwacht af te treden na verhullen asielcijfers

Door NU.nl

Staatssecretaris Mark Harbers (Asiel) verwacht deze week te zullen aftreden als bewindsman. De aankondiging volgt nadat hem bekend is geworden dat tekortkomingen in cijfers over ernstige criminaliteit onder asielzoekers bij het ministerie bekend waren, maar niet zijn aangepast.

OM: Prominente Syrische jihadist opgepakt in Zeeuws dorp

Door NU.nl

De politie heeft dinsdag in het Zeeuwse Kapelle een 47-jarige man opgepakt die als commandant "van een bataljon van het terroristische Jabhat al Nusra zou hebben deelgenomen aan de gewapende strijd". Hij wordt verdacht van oorlogsmisdrijven in Syrië, stelt het Openbaar Ministerie (OM).

Harde wind blaast vliegtuig van plek in Oman

Door NU.nl

Een vliegtuig van Oman Air is zondag tijdens een hevige onweersbui in Oman door de wind van zijn plek geblazen. Een ander toestel van dezelfde luchtvaartmaatschappij raakte beschadigd.

Raad van Europa: Hongarije schendt veelvuldig mensenrechten asielzoekers

Door NU.nl

Hongarije schendt veelvuldig de mensenrechten van asielzoekers, blijkt uit een dinsdag verschenen rapport van de Commissaris voor Mensenrechten van de Raad van Europa, Dunja Mijatovic.

Profiel: Bikkelharde Lauda was een geliefde Formule 1-icoon

Door NU.nl/Patrick Moeke

Slechts zes weken na zijn levensbedreigende crash op de Duitse Nürburgring staat Niki Lauda in 1976 tegen alle verwachtingen in op de startgrid van de Italiaanse Grand Prix. De razendsnelle comeback tekent het doorzettingsvermogen van Lauda, de drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 die dinsdag op zeventigjarige leeftijd overleed.

Duizenden groep 8-leerlingen krijgen verkeerd schooladvies door rekenfout

Door NU.nl

Vermoedelijk duizenden leerlingen uit groep 8 hebben een verkeerd schooladvies gekregen doordat de score op hun eindtoets niet klopte. Door een rekenfout kregen velen een te hoge uitslag, meldt het ministerie van Onderwijs dinsdag.

Broer slachtoffer: 'Moord Kerkdriel in opdracht Benaouf A. en Houssine A.'

Door NU.nl/Joris Peters

Chafik Yakhlaf, de broer van de geliquideerde Chahid Yakhlaf, heeft in 2016 kort na de moord op zijn broer en de poging om hem het leven te brengen, verklaard dat de criminele kopstukken Houssine A. en Benaouf A. hiervoor verantwoordelijk zijn.

Pieter Heerma volgt Sybrand Buma op als CDA-fractievoorzitter

Door NU.nl

Pieter Heerma is dinsdag door de Tweede Kamerfractie van het CDA verkozen tot fractievoorzitter van de partij. Heerma volgt Sybrand Buma op die burgemeester van Leeuwarden wordt en de landelijke politiek verlaat.

Politie vindt bijna zeshonderd voortvluchtige veroordeelden met nieuwe app

Door NU.nl

De Nederlandse politie heeft dankzij een nieuw computersysteem met een bijbehorende app de afgelopen zeven maanden bijna zeshonderd mensen opgespoord die hun celstraf ontliepen, meldt het AD dinsdag.

Tientallen invallen in Limburg in onderzoek grootschalige hennepteelt

Door NU.nl

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) zijn dinsdag bezig met tientallen invallen in het Limburgse Geleen in het kader van een onderzoek naar grootschalige, georganiseerde hennepteelt. Vooral personen van Albanese afkomst zouden hierbij betrokken zijn, aldus de politie.

Dijk tussen Enkhuizen en Lelystad tijdelijk dicht na dodelijk ongeval

Door NU.nl

Een automobilist is dinsdagochtend om het leven gekomen door een frontale aanrijding met een vrachtwagen op de Markerwaarddijk (N307) tussen Enkhuizen en Lelystad, meldt de politie Flevoland. De vrachtwagenchauffeur is naar het ziekenhuis gebracht.

Geen treinen tijdens ochtendspits op trajecten in Gelderland

Door NU.nl

Storingen hebben dinsdag tijdens de ochtendspits op meerdere plekken in Nederland tot problemen op het spoor geleid. Met name treinreizigers die vanuit en naar Arnhem willen reizen, waren daarvan de dupe.

Meerdere tornado's razen door Oklahoma

Door NU.nl

Meerdere tornado's raasden maandag door de Amerikaanse staat Oklahoma. Het is niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen. Het landelijke weerbureau waarschuwde al voor de wervelstormen.

Schutter Nieuw-Zeeland ook aangeklaagd voor terroristische daad

Door NU.nl

De schutter die op 15 maart het vuur opende in twee moskeeën in Christchurch wordt ook aangeklaagd voor een terroristische daad, heeft de politie van Nieuw-Zeeland dinsdag laten weten.

AIVD: Frankrijk het vaakst doelwit van jihadistische aanslag

Door ANP/NU.nl

Het Westen is in de afgelopen vijftien jaar 112 keer doelwit geweest van een jihadistische aanslag. Van alle westerse landen werd Frankrijk veruit het vaakst getroffen, blijkt uit het dinsdag verschenen onderzoek Doelwitten in beeld van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

Ongeluk met twee vrachtwagens leidt tot ravage op A1 bij Deventer

Door NU.nl

Een ongeluk met twee vrachtwagens op de A1 van Hengelo richting Apeldoorn heeft dinsdagochtend tot veel vertraging geleid. Beide trucks hebben ter hoogte van de afrit Deventer deels hun lading verloren. De weg ligt bezaaid met spullen, waaronder vuilniszakken.

'Lauda nam geen blad voor de mond als het over Formule 1 ging'

Door NU.nl

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Weerbericht: Bewolkte dinsdag met regen in het oosten

Door NU.nl/Weerplaza

Het wordt dinsdag vooral in de kustgebieden een stuk kouder dan de afgelopen dagen. Aan zee wordt het niet warmer dan 13 graden en in het binnenland zal het maximaal 18 graden worden. Wel blijft het ondanks de bewolking grotendeels droog, op het oosten na.

Formule 1-legende Niki Lauda op zeventigjarige leeftijd overleden

Door NU.nl/ANP

Formule 1-legende Niki Lauda is in de nacht van maandag op dinsdag op zeventigjarige leeftijd overleden. De drievoudig wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen.

❌