[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Januari 2019NU Algemeen

'FC Barcelona troeft PSG af en betaalt 90 miljoen euro voor Frenkie de Jong'

Door NU.nl

FC Barcelona zou volgens Spaanse media en De Telegraaf de strijd om Frenkie de Jong hebben gewonnen. De Catalaanse club is bereid meer te betalen aan Ajax dan Paris Saint-Germain.  

Politiebewaking bij huis van verdachte ernstige mishandeling Spijkenisse

Door NU.nl/RTV Rijnmond

Bij het huis van een van de verdachten van de ernstige mishandeling van een veertienjarige jongen uit Spijkenisse staat een politiewagen te posten. De bewaking is nodig omdat het adres van de verdachte op sociale media rondging. De politie hield vijf minderjarige verdachten aan in de zaak. 

Gisteren β€” 22 Januari 2019NU Algemeen

DNA leidt tot aanhouding nieuwe verdachte van aanslagen in Madrid

Door ANP

Een man die mogelijk betrokken is geweest bij de aanslagen op 11 maart 2004 in Madrid is aangehouden in Frankrijk.

Minister overweegt verplicht rijbewijs voor besturen van stint

Door NU.nl

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) gaat kijken of voor het besturen van een stint in de toekomst een rijbewijs verplicht wordt.

Nieuwe migrantenkaravaan vervolgt weg door Mexico naar VS

Door NU.nl

Duizenden Zuid-Amerikaanse migranten vervolgen hun tocht naar de grens met de Verenigde Staten. Velen van hen namen een adempauze van een paar dagen in Tapanatepec. Dat plaatsje ligt in de zuidelijke Mexicaanse staat Oaxaca. De karavaan is nu onderweg naar Santo Domingo Ingenio.

Neergestoken bedrijfsleider Ridderkerkse supermarkt uit coma ontwaakt

Door NU.nl

De bedrijfsleider van een supermarkt in het Zuid-Hollandse Ridderkerk is uit zijn coma ontwaakt, nadat zijn supermarkt COOP zaterdagavond werd overvallen en hij werd neergestoken.

Nieuwe Revu zet van plagiaat beschuldigde journalist op non-actief

Door NU.nl
Nieuwe Revu heeft journalist Peter Blasic voorlopig op non-actief gesteld nadat de hoofdredactie door De Groene Amsterdammer is geconfronteerd met het vermeende plagiaat dat de journalist zou hebben gepleegd.

In Amsterdam gevonden koffer bevatte resten van 'vrouw tussen 20 en 50'

Door ANP

De stoffelijke resten die zaterdag werden aangetroffen in een koffer aan de Zuider IJdijk in Amsterdam zijn van een vrouw van vermoedelijk tussen de twintig en vijftig jaar oud.

Helmonder opgepakt om schietpartij waarbij peuter werd geraakt

Door NU.nl

De politie heeft dinsdag een 21-jarige man uit Helmond opgepakt in verband met de schietpartij van maandagmiddag in Helmond. Bij dat incident raakten een peuter van twee jaar en een vijftienjarig meisje gewond.

Gemeente Den Haag kwam eigen afspraken over vreugdevuren niet na

Door NU.nl

De gemeente Den Haag heeft zich niet aan haar eigen afspraken gehouden bij de opbouw van de vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp tijdens Oudjaarsnacht, blijkt dinsdag uit het openbaar gemaakte convenant tussen de gemeente, politie, bouwers en veiligheidsregio's.

Temperatuur in De Bilt niet boven vriespunt, kans op officiΓ«le ijsdag

Door ANP

Dinsdag is de temperatuur in De Bilt, het landelijke meetpunt, niet boven het vriespunt uitgekomen. Dat betekent dat het met een maximumtemperatuur van -1,2 graden de eerste ijsdag van deze winter is, meldt Weerplaza.

Doorberekeningen klimaatakkoord komen voor provinciale verkiezingen

Door ANP

De Tweede Kamer kan op 13 maart, dus nog voor de provinciale verkiezingen, kennisnemen van de doorrekeningen van het ontwerp-klimaatakkoord door het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Recordspits in Nederland door sneeuwval, nog ruim 1.100 kilometer file

Door NU.nl

Door sneeuwval is met name in de oostelijke helft van Nederland een enorme verkeerschaos ontstaan. Volg hier alle ontwikkelingen. 

'Nederland heeft 2,3 miljoen varkens meer dan officiΓ«le cijfers melden'

Door ANP

Het aantal varkens in Nederland is volgens Varkens in Nood veel hoger dan tot nu toe bekend. Jaarlijks worden hier 2,3 miljoen varkens meer gefokt dan de officiële cijfers melden, blijkt uit berekeningen van de dierenrechtenorganisatie.

PostNL laat klanten retourpakketten aan de deur meegeven aan bezorger

Door NU.nl

Pakketbezorger PostNL biedt vanaf dinsdag alle klanten de optie om retourpakketten mee te geven aan de bezorger, wanneer die een pakket komt afleveren. Het bedrijf ziet de nieuwe optie als een "belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsstrategie", schrijft het in een persbericht.

ANWB: Drukste spits ooit met ruim 2.200 kilometer file door sneeuwval

Door NU.nl

Het filerecord in Nederland is dinsdagavond verpletterd. Met 2.287 kilometer was het de drukste spits ooit volgens de ANWB. In de oostelijke helft van het land, waar een sneeuwgebied overheen trok richting het oosten, was urenlang sprake van een verkeerschaos.

Trump mag aantal transgenders bij Amerikaanse strijdkrachten beperken

Door NU.nl

Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft president Donald Trump toestemming om het aantal transgenders binnen de strijdkrachten te beperken. Daarmee worden eerdere uitspraken van lagere rechters ongedaan gemaakt.

Coalitie is het nog niet eens over nieuw kinderpardon

Door NU.nl/Avinash Bhikhie

Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU zijn het nog niet eens over een verruiming van het kinderpardon en het eventueel tijdelijk opschorten van het uitzetten van uitgeprocedeerde kinderen.

Toestand tweejarig slachtoffer van rondvliegende kogels in Helmond stabiel

Door NU.nl

De toestand van de tweejarige peuter die maandag werd geraakt door rondvliegende kogels is stabiel. Ze is aan haar verwondingen geopereerd, laat een woordvoerder van de gemeente Helmond dinsdag aan NU.nl weten.

The Favourite en Roma slepen meeste Oscar-nominaties in de wacht

Door NU.nl
The Favourite en Roma maken tijdens de uitreiking van de Oscars op 25 februari de grootste kans op een beeldje. Beide films zijn genomineerd in onder meer de categorieën beste film, beste regisseur, beste actrice en beste vrouwelijke bijrol.
❌