[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Juli 2018Volkskrant Laatste Nieuws

Achter de frontlijn blijkt Sanaa ondanks de oorlog nog steeds een sprookje

Sinds de Houthi-rebellen de hoofdstad van Jemen drie jaar geleden innamen wordt Sanaa belegerd. Ana van Es rijdt er door de frontlijn heen. Tussen alle verval blijkt er nog een ministerie van Toerisme te zijn. En overal worden Amerika en Israël doodgewenst.

 • 17 Juli 2018 om 22:36

Maatschappij en rechtbank oordelen harder over financiΓ«le criminaliteit

Als de rente de afgelopen tien jaar was gestegen in plaats van gedaald, was Vestia nu nog altijd de grootste woningcorporatie van Nederland. Kasbeheerder Marcel de Vries had zich verder kunnen toeleggen op het uitbreiden van zijn collectie ‘verzamelwijnen’. En financieel tussenpersoon Arjan Greeven was als jachtheer in Duitsland nog altijd de gebraden haan geweest.

 • 17 Juli 2018 om 21:56

Toch geen subsidie voor fietsparaplu

Fietsregenscherm ‘Veloplu’ komt toch niet in aanmerking voor subsidie. Dat heeft subsidie-instantie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) besloten.

 • 17 Juli 2018 om 19:26

Amerikaans ministerie van FinanciΓ«n beschermt grote geldschieters met nieuwe maatregel

Amerikaanse belangenverenigingen zoals de wapenlobby NRA hoeven de belastingdienst niet meer te vertellen wie hun grote geldschieters zijn. Het ministerie van Financiën zegt privégegevens van donateurs te willen beschermen, maar critici vrezen voor de invloed van zogeheten ‘dark money’ - invloedrijke donaties met een onbekende herkomst.

 • 17 Juli 2018 om 19:20

In Arnhem krijgen ouderen Griekse studenten aan hun bed

Zorgorganisaties hebben steeds meer moeite om hun vacatures opgevuld te krijgen. Daarom wenden ze zich steeds vaker tot het buitenland om personeel te werven. In Arnhem lopen drie Griekse verpleegkundestudenten stage.

 • 17 Juli 2018 om 19:12

Mogelijk lagere waterdruk in Noord-Nederland door aanhoudende droogte

Huishoudens in delen van Friesland, Overijssel en de Noordoostpolder kampen de komende dagen mogelijk met een lagere waterdruk. Daarvoor waarschuwt Nederlands grootste waterbedrijf Vitens, dat actief is in Flevoland, Friesland, Gelderland Overijssel en Utrecht. Het gevolg: water komt minder snel en met minder kracht de kraan uit.

 • 17 Juli 2018 om 16:23

Wat is het geheim van AndrΓ© Rieu?

André Rieu (68) is met voorsprong internationaal Nederlands populairste artiest. Maar bij zijn jaarlijkse thuiswedstrijd op het Vrijthof komt de wereld naar hém toe, vaak voor de zoveelste keer. Wat is het geheim van Rieu? V praat met Rieu-watchers en fans.

 • 17 Juli 2018 om 18:14

Komt het nog wel goed met dat gele gras? Zo worden onze gazonnen, velden en weilanden weer groen

De grasvelden zijn geel, dor en kurkdroog. Een enkele bui daargelaten, heeft het al meer dan vijf weken niet geregend. Volgens het KNMI bedraagt het neerslagtekort nu 220 millimeter, meer dan twee keer zoveel als normaal. De veertiendaagse verwachting loopt op naar een tekort van 255 millimeter, een benadering van het recordjaar 1976.

 • 17 Juli 2018 om 16:30

β€˜Gewetenloze’ Michael P. veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs voor doden Anne Faber

De rechtbank in Utrecht heeft ­Michael P. (28) dinsdag veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten en doden van de 25-jarige Anne Faber. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. P. was aanwezig bij de uitspraak.

 • 17 Juli 2018 om 10:38

Tientallen kilo's drugs gevonden op terrein marinekazerne in Doorn

Op het terrein van de marinierskazerne in Doorn is een partij van zeker enkele tientallen kilo’s drugs, vermoedelijk cocaïne, aangetroffen. Mariniers van de kazerne hebben de drugs maandagmiddag gevonden toen ze een zeecontainer openden die op het terrein stond en de politie geïnformeerd.

 • 17 Juli 2018 om 15:36

Hij was al de rijkste man op aarde, nu is Jeff Bezos ook de rijkste man uit de moderne geschiedenis

Hij was al de meest vermogende man op aarde, maar sinds deze week mag Jeff Bezos zich ook de grootste rijkaard uit de moderne geschiedenis noemen. Maandag brak de oprichter en CEO van online winkelimperium Amazon door de grens van 150 miljard dollar (bijna 130 miljard euro).

 • 17 Juli 2018 om 12:42

Adviseurs Trump opgeroepen demonstratief op te stappen na top met Poetin

De storm van kritiek op president Trumps optreden tijdens de Helsinki-top heeft de druk verhoogd op belangrijke adviseurs en ministers om demonstratief op te stappen. Veel ogen zijn nu met name gericht op Amerika’s spionnenbaas Dan Coats, die door Trump ‘onder de bus werd gegooid’ met zijn twijfels over Ruslands bemoeienis met de presidentsverkiezingen.

 • 17 Juli 2018 om 12:04

OfficiΓ«le campagne Brexit gaf teveel geld uit en krijgt boete van 69 duizend euro

De pro-Brexit campagnegroep Vote Leave heeft een boete van omgerekend 69 duizend euro gekregen wegens het overtreden van de kieswet. Voor het EU-referendum heeft de groep volgens de kiescommissie samengewerkt met de jeugdorganisatie BeLeave met als doel meer geld te kunnen uitgeven dan was toegestaan.

 • 17 Juli 2018 om 11:50

VS klagen Russische vrouw aan die namens Kremlin organisaties en politici probeerde te beΓ―nvloeden

De FBI heeft maandag een in de Verenigde Staten woonachtige Russische vrouw gearresteerd voor politieke beïnvloeding tijdens de verkiezingscampagne van 2016. Maria Boetina was een vooruitgeschoven post, die onder meer via de National Rifle Association (NRA) contact probeerde te leggen met Republikeinse politici. Zij is de eerste Rus die wordt verdacht van fysieke spionageactiviteiten (in de VS) in de aanloop naar de verkiezingen van 2016.

 • 16 Juli 2018 om 22:28

Schok in Washington na β€˜verraad’ van Trump bij Poetin

In Washington is met verbazing en afkeer (Republikeinen) dan wel ontzetting en afschuw (Democraten en oud-inlichtingenbazen) gereageerd op de uitlatingen van president Donald Trump aan de zijde van zijn Russische collega Poetin, na hun ontmoeting in Helsinki. De oordelen lopen uiteen van ‘niet mee eens’ tot ‘verraad’.

 • 16 Juli 2018 om 23:01

Hoofd Amsterdamse brandweer Leen Schaap bedreigd, mogelijk door eigen personeel

De Amsterdamse brandweercommandant Leen Schaap wordt met de dood bedreigd, mogelijk door zijn eigen personeel. Hij heeft in februari en maart aangifte gedaan, zegt een woordvoerder van de brandweer.

 • 17 Juli 2018 om 04:22

CPNB houdt vast aan omstreden thema β€˜de moeder de vrouw’ voor Boekenweek

Het Boekenweekthema zal in 2019 ‘De moeder de vrouw’ blijven, naar een gedicht van Martinus Nijhoff, en de auteurs van het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay zijn onveranderd gebleven: Jan Siebelink en Murat Isik.

 • 17 Juli 2018 om 02:00

Woedende menigte doodt bijna 300 krokodillen in wraakactie

Woedende inwoners van de Indonesische stad Sorong hebben bijna driehonderd krokodillen om het leven gebracht met messen, schoppen en machetes. Het was een wraakactie voor de dood van een 31-jarige boer, die was aangevallen door twee krokodillen toen hij op zoek was naar voedsel voor zijn veestapel.

 • 16 Juli 2018 om 19:48

Weer betalen farmaceuten meer sponsorgeld aan zorgaanbieders

De farmaceutische industrie heeft vorig jaar opnieuw meer sponsorgeld betaald aan zorgaanbieders. Artsen, zorginstellingen en patiëntenverenigingen ontvingen 59,1 miljoen euro, 6 procent meer dan het jaar ervoor. Fabrikanten van medische hulpmiddelen betaalden nog eens 12,4 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van het Transparantieregister Zorg die dinsdag zijn gepubliceerd.

 • 17 Juli 2018 om 02:00

Brexiteers zorgen voor coup in Lagerhuis, Brexit-voorstel May fundamenteel veranderd

Brexiteers hebben het Brexit-voorstel van Theresa May maandagavond fundamenteel weten te veranderen.

 • 16 Juli 2018 om 23:33
❌