[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018Volkskrant Laatste Nieuws

50Plus-voorzitter Dales wil helft van eigen bestuur afzetten

Bij zijn aantreden als 50Plus-voorzitter, in mei, beloofde Geert Dales ‘rust en stabiliteit’. Te vaak gingen leden van de ouderenpartij rollend met elkaar over straat, tot vechtpartijen aan toe. Dat nooit meer, zei de nieuwe voorzitter. Voorlopig lijkt het laatste partijconflict echter nog niet in zicht, en is het volgende al geboren: nog voor het einde van de maand wil Dales zich ontdoen van de helft van zijn bestuur.

 • 14 November 2018 om 21:59

Trumps favoriete zender Fox News steunt hem niet in ruzie met CNN

President Trumps favoriete omroep, Fox News, steunt hem niet in het weren van CNN-verslaggever Jim Acosta uit het Witte Huis. De zender heeft zich geschaard achter een groep mediaorganisaties die de rechtszaak steunen die CNN heeft aangespannen tegen het Witte Huis.

 • 15 November 2018 om 10:34

Nederland mengt zich via nieuwe topambtenaar in bestuur Bonaire

Nederland gaat een actievere rol spelen in het bestuur op Bonaire. Zowel het financieel beheer als de ambtelijke organisatie worden opnieuw ingericht door een zogeheten ‘programmanager bestuursakkoord’. Dat zegt staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties, die niet tevreden is met de huidige stand van zaken.

 • 15 November 2018 om 07:59

Veiligheidsadviseur per direct overgeplaatst na beklag van Melania Trump

Veiligheidsadviseur Mira Ricardel krijgt een nieuwe functie binnen de Amerikaanse regering, nadat Melania Trump eerder deze week aandrong op haar vertrek. Regeringswoordvoerster Sarah Huckabee Sanders maakte bekend dat ze vertrekt uit het Witte Huis.

 • 15 November 2018 om 02:07

β€˜Nederlanders moeten recht krijgen onbereikbaar te zijn’

Nederlanders moeten het recht krijgen om onbereikbaar te zijn. Naar Frans voorbeeld, waar dit vorig jaar is ingevoerd, zouden werknemers buiten werktijd niet op mails, telefoontjes en (groeps)appjes van hun collega’s hoeven te reageren. Daarvoor pleit PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk.

 • 14 November 2018 om 12:22
Gisteren β€” 14 November 2018Volkskrant Laatste Nieuws

Dit betekent de sluiting van MC Slotervaart voor patiΓ«nten, personeel en andere partijen

Het Slotervaartziekenhuis gaat definitief dicht. Welke gevolgen heeft dat voor het personeel, de studenten, de patiënten, het gebouw en de ziekenhuizen in de omgeving?

 • 14 November 2018 om 21:24

Roep om nieuw Brexit-referendum wordt met de dag luider

Tot twee maal toe kreeg Theresa May woensdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje het verzoek om een nieuw Brexit-referendum te overwegen. Beide keren hielp de premier de vragensteller eraan te herinneren dat er in 2016 reeds een referendum over het Britse lidmaatschap is geweest.

 • 14 November 2018 om 20:20

Hoe doe je verslag van een heel continent? Onze correspondenten Afrika en Latijns-Amerika leggen uit

De een schrijft over vijftig landen, de ander over een continent dat 19 miljoen vierkante kilometer groot is. Hoe lukt het Mark Schenkel (Afrika) en Marjolein van de Water (Latijns-Amerika) om te schrijven over zo’n gigantisch gebied? En is het moeilijk om als journalist te werken in een regio waar je ook verknocht aan bent? Je hoort het in deze nieuwe aflevering van het Volkskrantgeluid.

 • 14 November 2018 om 16:41

Vrijspraak Uber-chauffeur na fataal ongeval 22-jarige fietser

De rechtbank in Amsterdam heeft een 22-jarige taxichauffeur van Uber vrijgesproken van schuld aan een ongeluk, waardoor een 22-jarige fietser om het leven kwam.

 • 14 November 2018 om 13:50

AfD-politica verdacht van aanname illegale schenking

Het Duitse OM gaat onderzoek doen naar AfD-fractievoorzitter Alice Weidel, op verdenking van het aannemen van illegale campagnegelden. Weidel kreeg vorige zomer 130 duizend euro van een anonieme donor, via een Zwitserse rekening. Schenkingen van buiten de EU zijn in Duitsland verboden.

 • 14 November 2018 om 20:17

Landelijke intocht gaat door zonder aanpassingen aan pieten

De nationale intocht van Sinterklaas kan doorgaan zonder aanpassingen aan de pieten. De Haarlemse kortgedingrechter bepaalde dat woensdag in een vonnis waarin hij ook zijn verontrusting uitsprak over het maatschappelijk debat over Zwarte Piet. ‘Dat geeft weinig reden tot vreugde.’

 • 14 November 2018 om 18:00

β€˜Monstervulkaan’ bij Napels maakt zich op voor uitbarsting

Het is niet de vraag óf de ‘supervulkaan’ Campi Flegrei naast Napels ooit uitbarst, maar wanneer. Tot die griezelige conclusie komen wetenschappers die ontdekten dat het snuivende vulkaanmonster zich oplaadt voor een volgende grote eruptie. Gelukkig kan dat nog eeuwen duren – maar denk bij een uitbarsting wél aan asregens tot in Nederland, en een deel van Napels dat letterlijk in de grond zakt.

 • 14 November 2018 om 20:00

Onveiligheid lijkt te groot voor terugkeer eerste Rohingyavluchtelingen naar Myanmar

Bangladesh en Myanmar zouden donderdag beginnen met de repatriëring van een eerste groep Rohingya-vluchtelingen, al lijkt de situatie in Myanmar voor hen nog allerminst veilig. De plannen lijken na protesten aangehouden. Waren ze ook niet wat voorbarig?

 • 15 November 2018 om 11:18

β€˜Vier moorden op één dag? Dat kennen we hier in Twente niet’

In Enschede werden dinsdag vier dode mannen gevonden in een bedrijfspand. Ze kwamen door vuurwapengeweld om het leven, meldt de politie, die twee van de slachtoffers eerder arresteerde in verband met drugscriminaliteit. De afgelopen jaren werd de stad vaker opgeschrikt door zware geweldmisdrijven. Incidenten, of speelt er meer?

 • 14 November 2018 om 19:22

Ook laatste groep VMBO Maastricht rondt eindexamens af – op één na

29 leerlingen van VMBO Maastricht hoorden woensdag dat ze alsnog een diploma krijgen. Vanwege het examendebacle moesten zij afgelopen herfstvakantie hersteltoetsen doen. Eén leerling herkanst binnenkort een laatste vak.

 • 14 November 2018 om 19:08

Van afgekeurd tot alsnog geldig in een week: zo verliep het grootste eindexamendebacle

De laatste dertig van de 354 eindexamenleerlingen van het VMBO Maastricht hoorden vandaag – op één na – dat ze alsnog geslaagd zijn. Binnen een week werden al hun eindexamens ongeldig verklaard door de Onderwijsinspectie en toch wel geldig door minister Slob. Paniekvoetbal, of kon het niet anders? Reconstructie van het grootste eindexamendebacle tot nog toe.

 • 14 November 2018 om 16:08

Congres-studie: β€˜VS kunnen oorlog tegen Rusland of China verliezen’

De militaire superioriteit van Amerika is zo aangetast, dat het in de toekomst een oorlog met supermachten als Rusland en China kan verliezen. Het Amerikaanse leger zal mogelijk ‘onaanvaardbaar hoge verliezen’ lijden bij zo’n conflict. Dat is de opzienbarende conclusie van een rapport van het Congres over hoe de VS er nu militair voor staan.

 • 14 November 2018 om 17:28

Verlies meerderheid kabinet in Eerste Kamer zal Rutte III in zwaar weer brengen

Als het kabinet na de verkiezingen haar meerderheid in de Eerste Kamer verliest, zal het die via de Tweede Kamer moeten repareren om effectief te kunnen blijven regeren. Want in weerwil van het beeld dat Eerste Kamerleden zich liever niet te politiek opstellen, volgen zij nog steeds in vrijwel alle gevallen trouw de lijn van het partijprogramma en die van hun politieke aanvoerders in de Tweede Kamer.

 • 14 November 2018 om 11:20

Vier doden in Enschede; in hetzelfde pand werd eerder 17 kilo hennep gevonden

Twee van de vier slachtoffers die dinsdag dood werden aangetroffen in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede, zijn in juni aangehouden bij een politiecontrole in hetzelfde pand. Toen werd 17 kilo aan gedroogde henneptoppen gevonden en in beslag genomen. De twee mannen waren in afwachting van hun dagvaarding weer op vrije voeten gesteld.

 • 14 November 2018 om 10:21

Het is de dag van de waarheid voor Theresa May: deal of geen deal?

Voor de Britse premier Theresa May is het moment van de waarheid aangebroken. Vanmiddag zal haar kabinet tijdens een drie uur durende sessie een oordeel vellen over het voorlopige Brexit-akkoord dat ze met de Europese Unie wil gaan sluiten. Britse media verwachten dat een paar ministers zullen aftreden. Dominic Raab bijvoorbeeld, die het akkoord gisteravond voor het eerst heeft kunnen inzien. Hij trok een somber gezicht na het verlaten van Downing Street.

 • 14 November 2018 om 11:39
❌