[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderVolkskrant Laatste Nieuws

Een nieuw logo, e-auto’s, vrouwelijke stemmen: hoe Volkswagen probeert te overleven

Met vrouwelijke stemmen, e-auto’s, een nieuw logo en mooie woorden wil Volkswagen zichzelf opnieuw uitvinden. Waarom gooit het op één na grootste autoconcern ter wereld het roer om?

 • 22 Augustus 2019 om 20:28

Nieuw onderzoek: meer mis met fatale mortiergranaat Mali

Met de mortiergranaat die twee Nederlandse militairen in Mali het leven kostte, blijkt nog meer mis te zijn geweest dan gedacht. Het Kenniscentrum Wapensystemen en Munitie concludeert na onderzoek dat de granaat mogelijk voortijdig ontplofte doordat meerdere onderdelen van de ontsteker niet de juiste afmetingen hadden.

 • 22 Augustus 2019 om 20:12

Ruzie Japan en Zuid-Korea over compensatie oorlogsslachtoffers dreigt te ontsporen

De ruzie tussen Japan en Zuid-Korea over compensatie voor slachtoffers van de Japanse bezetting (1910-1945) dreigt uit de hand te lopen. Donderdag kondigde Seoul aan dat het een verdrag opzegt om militaire inlichtingen te delen met Tokio.

 • 22 Augustus 2019 om 16:07

Pro-Iraanse milities in Irak zeggen dat IsraΓ«l wapendepots bombardeert, Netanyahu ontkent niet

Sjiitische milities in Irak hebben Israël ervan beschuldigd hun wapenopslagplaatsen in het diepste geheim te bombarderen. Met de aanvallen met hypermoderne F-35's, op zo’n duizend kilometer van Jeruzalem, zou premier Netanyahu een nieuw front hebben geopend in de strijd tegen Iraanse wapenleveranties.

 • 22 Augustus 2019 om 14:38

Hoe de Europese Hormuz-missie opnieuw tot leven komt (en een uitkomst voor Nederland kan zijn)

Frankrijk en Groot-Brittannië spreken opnieuw over een Europese maritieme missie in de Straat van Hormuz, meldden diplomatieke bronnen dinsdag. Een missie waarin de twee sterkste Europese NAVO-bondgenoten de handen ineenslaan, zou politieke rugdekking kunnen geven aan landen als Nederland en Denemarken om langs deze ‘Europese weg’ toch positief te reageren op een Amerikaans verzoek om militaire steun.

 • 22 Augustus 2019 om 19:30

Trumps ex-woordvoerder trapt op tenen met deelname aan Dancing with the Stars

Journalisten van de Amerikaanse tv-zender ABC spreken er schande van dat Sean Spicer, voormalig woordvoerder van president Donald Trump, gaat optreden in het amusementsprogramma Dancing with the Stars van hun omroep. Spicer heeft een slechte reputatie onder politieke verslaggevers, die herhaaldelijk misleidende mededelingen uit zijn mond optekenden.

 • 22 Augustus 2019 om 20:56

Veel numerus fixus-opleidingen zitten niet vol: hoe kan dat?

Universitaire opleidingen die een numerus fixus hanteren zitten lang niet altijd vol, blijkt uit onderzoek van NOS op 3. Is de maatregel aan herziening toe? Vijf vragen.

 • 22 Augustus 2019 om 17:15

De eerste premier van Soedan na 30 jaar Bashir staat bekend als slim en gedisciplineerd

Abdalla Hamdok, de eerste premier na het dertigjarig bewind van Omar al-Bashir, staat te boek als slim en gedisciplineerd. Dat zal nodig zijn. Op zijn schouders rust de taak een nieuw kabinet samen te stellen en de geruïneerde economie weer vlot te trekken.

 • 22 Augustus 2019 om 20:32

Jager mag geen geluiddemper op zijn geweer om gehoor te beschermen

Een jager uit De Lutte (Overijssel) mag tijdens het jagen geen geluiddemper op zijn geweer schroeven ‘ter bescherming van zijn gehoor en dat van zijn kinderen en jachthond’. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald in een bijzondere zaak die was aangespannen door de jager.

 • 22 Augustus 2019 om 17:32

Massale uittocht richting Turkije na aanval van Syrisch leger op laatste rebellenbolwerk

Met een grootscheeps offensief heeft het Syrische leger, gesteund door Rusland, de aanval ingezet op het laatste rebellenbolwerk in Syrië. Het regime heeft in korte tijd veel terreinwinst geboekt in de noordwestelijke provincie Idlib. De opstandelingen zijn deze week verjaagd uit de stad Khan Sheikhoun. Een grote stroom ontheemden is op weg naar de Turkse grens.

 • 22 Augustus 2019 om 18:09

Omdat lenen geld kan opleveren wil kabinet staatsschuld fors verhogen

Het kabinet overweegt tientallen miljarden euro’s extra te lenen om daarvan toekomstige investeringen in infrastructuur, onderwijs en innovatie te betalen. Dit investeringsfonds moet de Nederlandse economie toekomstbestendig maken nu de economische vooruitzichten weer verslechteren. Dat bevestigen Haagse bronnen naar aanleiding van berichtgeving in de Telegraaf.

 • 22 Augustus 2019 om 12:20

Misschien drinkt u microplastics, maar maakt u zich geen zorgen

De Wereldgezondheidsorganisatie is wel eens met geruststellender berichten gekomen. Ja: het is denkbaar dat er minuscule brokjes plastic in het drinkwater zitten, en meer onderzoek naar de gezondheidseffecten is nodig. Maar nee: er is geen, herhaal geen gevaar voor de volksgezondheid. Pardon?

 • 22 Augustus 2019 om 12:18

β€˜Je kunt de Italiaanse crisis zien als een pokerspel. De grootste partijen gaan volledig all-in’

Op de tweede dag na de val van de Italiaanse regering ontvangt president Sergio Mattarella de fractievoorzitters van de grootste politieke partijen. Welke nieuwe regering kunnen we verwachten? Wie bestijgt de troon? We bellen met Italië-correspondent Jarl van der Ploeg.

 • 22 Augustus 2019 om 13:47

Mensen met schulden steeds armer: β€˜Ontbijtje bij de Hema is al vakantie’

Het leven voor personen met schulden en lage inkomens is de laatste tien jaar voelbaar moeilijker geworden. Geld voor boodschappen en persoonlijke verzorging is er steeds minder, mede door de btw-verhoging. ‘Een verjaardag vieren zit er niet in.’

 • 22 Augustus 2019 om 05:00

WHO: microplastics nog geen bedreiging voor gezondheid

De concentratie microplastics in het drinkwater is vooralsnog zo laag dat er geen bedreiging is voor de volksgezondheid. Dat schrijft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in haar eerste rapport over dit onderwerp.

 • 22 Augustus 2019 om 06:33

Showman Johnson op bezoek bij β€˜Mutti’ Merkel: Britse premier neemt Duitse uitdaging aan

Bondskanselier Angela Merkel heeft Boris Johnson woensdag uitgedaagd binnen dertig dagen een oplossing te vinden voor het Iers-Noord-Ierse grensprobleem, het grote struikelblok bij het Brexitakkoord. Na een maaltijd waar onder meer tonijntartaar werd opgediend, noemde de Britse premier het een ‘spetterende’ uitdaging, die hij met plezier aannam.

 • 21 Augustus 2019 om 21:02

Piloot Joesoepov was met zijn levensreddende noodlanding de held naar wie de Russen snakten

Waarover hebben de media in Rusland het? De beelden van een spectaculaire noodlanding brachten eindelijk eens wat positief nieuws, constateert onze correspondent Tom Vennink.

 • 21 Augustus 2019 om 18:15

De macht lijkt Matteo Salvini door de vingers te glippen. Wat gaat hij nu doen?

Deel een van Matteo Salvini’s droom om Rome te veroveren, verliep precies volgens plan. Op het hoogtepunt van zijn populariteit liet hij de regering struikelen, waardoor premier Conte deze week aftrad en de weg openligt voor nieuwe verkiezingen. Maar nu deel twee van zijn plan in werking treedt, nemen opeens de twijfels toe. Heeft Salvini wel een plan B?

 • 21 Augustus 2019 om 18:55

Ruim 72 duizend bosbranden geteld in Braziliaans regenwoud – een recordaantal

In het Braziliaanse deel van het Amazonewoud is het aantal bosbranden dit jaar opgelopen tot recordhoogte. Dat meldt het Braziliaanse agentschap voor ruimteonderzoek (INPE). Tot nu toe zijn ruim 72 duizend branden geteld, het hoogst aantal sinds het begin van de registratie in 2013. De cijfers vergroten de internationale bezorgdheid over het milieubeleid van president Jair Bolsonaro.

 • 21 Augustus 2019 om 14:40
❌