[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 24 September 2018Volkskrant Laatste Nieuws

De drie Griekse journalisten zijn weer vrij, maar kritiek op regering en opvang vluchtelingen loopt op

Drie Griekse journalisten werden zaterdag gearresteerd na een artikel over gesjoemel met Europees geld bedoeld voor vluchtelingenopvang. Zondag werden ze weer vrijgelaten. Is de kous daarmee af?

 • 24 September 2018 om 18:49

Witwasverdachte en ING-klant: 'Wij deden wat Apple en Starbucks ook deden'

Erwin de Ruiter heeft bijna dertig jaar zijn klanten geholpen om via zijn trustkantoor Caute zo min mogelijk belasting te betalen. Maar de afgelopen tijd heeft hij eens goed over ‘de moraliteit’ van dat werk nagedacht, vertelt hij deze maandag de rechtbank in Amsterdam. En toen vroeg hij zich af: Is het een goede zaak om klanten te helpen bij het omzeilen van belasting? ‘Wil je daar betrokken bij zijn? Ik niet meer.’

 • 24 September 2018 om 21:58

In de Eerste Kamer ligt belangenverstrengeling al snel op de loer

VVD-senator Anne-Wil Duthler stemde in de Eerste Kamer over een wet waar haar bedrijf eerst advies over gaf. ‘Niet koosjer’, menen critici. Relativerende stemmen zijn er ook. ‘Ik heb enige moeite om hier panisch over te doen.’ Want de kwestie staat niet op zichzelf. Integendeel: Eerste Kamerleden stemmen geregeld over wetsvoorstellen waar ze belang bij hebben vanwege hun nevenfunctie.

 • 24 September 2018 om 21:37

Witte Huis roept onderminister van Justitie op het matje; ontslag dreigt

De Amerikaanse onderminister van Justitie Rod Rosenstein zal president Trump donderdag ontmoeten. Dat liet het Witte Huis weten na een reeks berichten maandag over het mogelijke ontslag van de man.

 • 24 September 2018 om 17:32

Justitie eist 21 maanden cel tegen vastgoedman Stroink voor omkoping Google-medewerker

Het Openbaar Ministerie heeft maandag 21 maanden cel geëist tegen vastgoedman Rudy Stroink voor omkoping van een voormalig Google-medewerker. Hij zou volgens justitie via een tussenpersoon 1,7 miljoen euro hebben betaald in ruil voor een gunstig huurcontract van Google voor zijn datacentrum in de Eemshaven in Groningen. Tegen zijn vrouw werd 15 maanden cel geëist.

 • 24 September 2018 om 20:23

De elektrische step: Moskou en Parijs kunnen niet meer zonder

Na de VS maakt de elektrische step ook een opmars in Moskou en Parijs. Slimme ondernemers bieden deelsteps en bijbehorende apps aan om de verkeersdrukte in de metropolen te omzeilen. En maken daarbij handig gebruik van het gebrek aan regelgeving. De vraag is of dit niet tot problemen gaat leiden.

 • 24 September 2018 om 18:01

Iedereen in Frankrijk een Franse, christelijke voornaam? Dat is vragen om controverse

Frankrijk is wel wat gewend van Éric Zemmour, de conservatieve denker die om de zoveel tijd een omstreden uitspraak doet over de multiculturele samenleving. Maar met een pleidooi voor traditionele Franse voornamen is de essayist te ver gegaan, vinden veel Fransen.

 • 24 September 2018 om 19:27

Wetenschappers laten voor het eerst patiΓ«nten met dwarslaesie (een stukje) lopen

Voor het eerst zijn twee teams van Amerikaanse wetenschappers erin geslaagd om patiënten met een dwarslaesie weer te laten lopen, dankzij elektrische stimulatie van hun ruggenmerg. Daar moesten ze wel maanden- tot jarenlang intensief voor trainen. ‘In de praktijk kunnen we hier nog weinig mee.’

 • 24 September 2018 om 17:00

Plukkers sinaasappels worden uitgebuit, blijkt uit eigen app van Albert Heijn

Albert Heijn heeft een app gelanceerd waarbij de herkomst van hun eigen sinaasappelsap gevolgd kan worden. Daaruit blijkt dat de sinaasappels geplukt worden onder zeer slechte werkomstandigheden

 • 24 September 2018 om 14:39

Ebola-epidemie met 100 doden dreigt grens over te steken

Hulpverleners hebben grote moeite om de ebola-epidemie in de Democratische Republiek Congo onder controle te krijgen. Nadat vorige week een vrouw is overleden in een ziekenhuis in Tchomia aan het meer van Albert, dat grenst aan Oeganda, neemt de vrees toe dat de epidemie overslaat naar dit buurland.

 • 24 September 2018 om 17:35

Brussel daagt Polen voor Hof van Justitie wegens gedwongen pensionering opperrechters

De Europese Commissie klaagt Polen aan bij het Europese Hof van Justitie vanwege de gedwongen pensionering van opperrechters. De Commissie ziet dit als een bedreiging van de onafhankelijkheid van de rechtspraak en wil dat het Hof de rechts-nationalistische regering in Warschau tot de orde roept.

 • 24 September 2018 om 17:27

Hongkong verbiedt partij die streeft naar onafhankelijkheid van China

De autoriteiten in Hongkong hebben een partij verboden die streeft naar onafhankelijkheid van China. Het is voor het eerst dat zoiets gebeurt, sinds de vroegere Britse kolonie in 1997 terugkeerde onder het gezag van de communistische regering in Beijing.

 • 24 September 2018 om 13:53

Brexit-paniek slaat toe in Britse politiek: uur U is aangebroken

De Brexit-paniek is alsnog uitgebroken in Downing Street. Als kippen zonder kop lopen Britse politici rond nu de EU het Brexit-voorstel van premier Theresa May genadeloos heeft verworpen. Het uur U is aangebroken, maar geen Brit weet wat de beste uitweg is.

 • 23 September 2018 om 21:44

Bij Albert Heijn kun je met de Tap To Go-pas in een halve minuut je boodschappen doen

AH to go ontwikkelt een nieuwe techniek in de race om ultrasnelle betaalmethodes. In twintig seconden naar binnen, een broodje of flesje water afrekenen met een Tap to go-pas, en weer naar buiten. Twee AH to go-filialen in het UMC Amsterdam krijgen de primeur. AH moet wel aan de grote sprong voorwaarts, want de concurrentie is moordend.

 • 24 September 2018 om 16:28

Rechter trekt zich terug uit zaak tegen tabaksindustrie

Rechter Jan Wolter Wabeke trekt zich terug uit de rechtszaak tegen de tabaksindustrie. Reden is dat hij tijdens een privédiner neerbuigend zou hebben gezegd dat ‘roken ieders eigen verantwoordelijkheid’ is. Met die uitspraak, stelt advocaat Bénédicte Ficq, is hij niet meer objectief.

 • 24 September 2018 om 15:43

Maldiven wisselt onverwachts van president

Met een verrassende uitslag op de Maldiven heeft oppositieleider Ibrahim Mohamed Solih (56), ook wel ‘Ibu’ genoemd, de verkiezingen gewonnen. Onder de huidige Maldivische president Abdulla Yameen veranderde de jonge democratie van de koraaleilanden de afgelopen jaren in een autoritaire staat. De verkiezingsuitslag is een klap voor China, dat miljoenen heeft geïnvesteerd in projecten van Yameen.

 • 24 September 2018 om 12:03

36 jaar na moord op vier IKON-journalisten in El Salvador spoort Zembla opdrachtgever op

Onderzoeksprogramma Zembla heeft het brein achter de moord op vier Nederlandse IKON-journalisten in El Salvador opgespoord. De inmiddels 79-jarige Salvadoraanse kolonel Mario Reyes Mena, die in 1982 de moord op de journalisten beraamde, woont tegenwoordig in de Verenigde Staten.

 • 24 September 2018 om 09:23

Fabrikant van elektrische bolderkar Oss laat alle voertuigen controleren

Stint, de fabrikant van de elektrische bolderkar die vorige week betrokken was bij het ongeval op het spoor in Oss, laat alle 3500 voertuigen die in gebruik zijn controleren. Het bedrijf doet dat in afwachting van onderzoek naar het ongeluk.

 • 24 September 2018 om 07:12
OuderVolkskrant Laatste Nieuws

MacedoniΓ« stemt over nieuwe landsnaam - wat zit daarachter?

In Macedonië is het aftellen begonnen. Aankomende zondag mag het land per referendum stemmen over een nieuwe landsnaam. Westerse politici hopen dat inwoners de compromisnaam ‘Noord-Macedonië’ omarmen, zodat er een eind komt aan een bijna 30-jarig conflict met Griekenland.

 • 23 September 2018 om 20:37
❌