[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019Volkskrant Laatste Nieuws

Onderzoekscommissie: fouten bij IND, maar geen sprake van misstand

De Integratie- en Naturalisatiedienst (IND) maakt fouten: bezwaarschriften worden door de verkeerde personen beoordeeld, verblijfsvergunningen van criminele asielzoekers worden te weinig ingetrokken. Maar van een misstand is geen sprake, aldus een onderzoekscommissie.

 • 21 Mei 2019 om 08:38

Met onverwachte bekendmaking uitslag hoopt kiescommissie IndonesiΓ« rellen te voorkomen

De kiescommissie heeft Indonesië dinsdag totaal overvallen met de vervroegde bekendmaking van de verkiezingsuitslag, een stevige winst voor Joko Widodo. De verrassingstactiek lijkt zijn werk te hebben gedaan, want de gevreesde chaos in Jakarta laat op zich wachten.

 • 21 Mei 2019 om 07:16

Bijna gratis lenen Γ©n een goed gevoel: Nederland haakt aan bij groene-obligatiemode

Met haar allereerste ‘groene obligatie’ profiteert de Nederlandse overheid vandaag van dé internationale beleggingstrend: spotgoedkoop lenen, inclusief gratis duurzaam imago. Is de groene-obligatiemode de toekomst, of vooral handige p.r.?

 • 21 Mei 2019 om 15:07

Bewoners Wijk aan Zee stappen naar rechter als provincie niets doet aan vervuiling Tata Steel

De stichting IJmondig, een groep verontruste bewoners uit het dorp Wijk aan Zee, heeft de provincie Noord-Holland vier weken de tijd gegeven om in te grijpen bij Tata Steel en Harsco, het bedrijf dat restproducten uit de staalfabriek verwerkt. Als de provincie desondanks besluit niets te doen aan de overlast die het bedrijf veroorzaakt, stapt de stichting naar de rechter.

 • 21 Mei 2019 om 05:00

Baudet stelt emancipatie, abortus en euthanasie ter discussie

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet stelt vlak voor de Europese verkiezingen moderne verworvenheden als vrouwenemancipatie, abortus en euthanasie ter discussie. In een Engelstalig artikel over de Franse auteur Michel Houellebecq suggereert Baudet dat die individuele vrijheden samenhangen met de algehele verzwakking van de westerse samenleving.

 • 20 Mei 2019 om 19:04

Wie is Justin Amash, de Republikein die president Trump wil afzetten?

Republikein Justin Amash is de hoop in bange dagen voor links Amerika. Wie is hij en wat is er aan de hand?

 • 21 Mei 2019 om 07:51

Het is hard werken, op vakantie met de zaak

De werkvakantie is al lang niet meer alleen voor zzp’ers. Hele bedrijven trekken eropuit om hard te werken én te ontspannen. Het is goede reclame, zowel intern als extern, maar fel zonlicht op een laptopscherm is niet de enige uitdaging.

 • 20 Mei 2019 om 21:36

Deze scholieren mogen over meer meepraten dan β€˜alleen de feesten’

Driekwart van de middelbare scholen heeft een leerlingenraad. Dat wil niet zeggen dat de leerlingen ook worden gehoord. Bij het Oostvaarders College in Almere gaat de raad over meer dan ‘alleen de feesten’.

 • 20 Mei 2019 om 20:34
Gisteren β€” 20 Mei 2019Volkskrant Laatste Nieuws

Vietnamese verplegers redden Duitse ouderenzorg: β€˜Er zijn veel goed opgeleide jongeren in Vietnam’

Duitse zorginstellingen werven in Vietnam om het tekort van 15 duizend verpleegkundigen op te vangen. Thuis is weinig werk en in Berlijn bieden ze een vast contract, maar het is wel een cultuurshock voor de gastarbeiders. ‘Brood met kaas, ik lust het niet.’

 • 20 Mei 2019 om 21:18

Op zijn goedkoopst vliegen met KLM? Dan de koffer thuislaten

Het is afgelopen met het gratis meenemen van koffers op vluchten van KLM. Gold een toeslag voor ruimbagage al voor de VS, Canada en bestemmingen in Europa, ook voor de rest van de wereld moet er nu worden bijbetaald – op een handvol uitzonderingen na.

 • 20 Mei 2019 om 17:46

Brexitpartij-leider Nigel Farage besmeurd met milkshake, een trendy protestmiddel

Nigel Farage, leider van de Brexitpartij die hoge ogen verwacht te gooien tijdens de Europese verkiezingen, heeft maandag in Newcastle een milkshake over zich heen gekregen. De gearresteerde activist zette daarmee een trend voort die enkele weken geleden ontstond.

 • 20 Mei 2019 om 20:01

Oud-politiecommissaris staat terecht voor fraude en corruptie: β€˜Ik handelde juist naar eer en geweten’

Een voormalig politiecommissaris van de eenheid Oost-Brabant zou niet vies zijn geweest van giften en dure uitjes. Maandag hoorde hij een werkstraf tegen zich eisen. Als het aan het OM ligt levert hij zijn financiële voordeel weer in.

 • 20 Mei 2019 om 19:35

Natuurkundige Rasa Muller doet eindexamen: β€˜Ik heb die feitjes echt niet meer paraat’

De eindexamens zijn volop aan de gang. Deeltjesonderzoeker Rasa Muller stortte zich maandag op het vmbo-tl/gl-examen Natuurkunde/Scheikunde 2. ‘Dit examen is eigenlijk meer scheikunde, en ik ben zelf natuurkundige.’

 • 20 Mei 2019 om 21:59

Opeenstapeling van fouten, maar GGZ-instelling vrijgesproken van dood door schuld

Door een opeenstapeling van fouten door artsen en verpleegkundigen op de afdeling spoedeisende psychiatrie van de GGZ Eindhoven (GGzE) is in 2013 een 29-jarige vrouw overleden. Maar de zorginstelling zelf kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor haar dood, zo heeft de rechtbank in Den Bosch maandag geoordeeld.

 • 20 Mei 2019 om 16:55

Deze Turkse cartoonist zit een celstraf uit: β€˜Ik heb altijd gezegd wat ik wilde zeggen’

Als Turkije een Cartoonist des Vaderlands zou hebben, dan zou Musa Kart die titel verdienen. Nu zit Kart een celstraf uit. Daar leek hij, in een gesprek kort voor hij de gevangenis in ging, niet erg onder te lijden.

 • 20 Mei 2019 om 19:03

Onderzoek: kiezer ziet linkse fusiepartij wel zitten - maar dan zonder de SP

Een grote fusiepartij waarin versnipperd links de krachten bundelt, als één blok de strijd aangaat en na 17 jaar weer eens een premier levert: al decennia geldt het voor sommigen in met name PvdA en GroenLinks als dé weg naar electoraal herstel. En dat zou het in potentie ook kunnen zijn, blijkt nu uit kiezersonderzoek, mits de fusiedrang niet wordt overdreven.

 • 20 Mei 2019 om 16:00

Na de vreugde over de Songfestivalzege is het tijd om aan de slag te gaan: drie uitdagingen

Na de vreugde over de Nederlandse Songfestivalzege is het nu tijd om aan de slag te gaan. Er wacht een jaar vol uitdagingen nu Nederland de volgende editie organiseert. Dit zijn er drie.

 • 20 Mei 2019 om 20:14

Kamerleden spreken schande van mogelijk etnisch profileren door de Belastingdienst

Tweede Kamerleden spreken schande van het mogelijk etnisch profileren door de Belastingdienst. De fiscus zou in 2014 de kinderopvangtoeslag van honderden ouders met een niet-Nederlandse achtergrond hebben stopgezet vanwege fraudevermoedens, maar autochtone Nederlanders ongemoeid hebben gelaten.

 • 20 Mei 2019 om 07:06

De – grote – gevolgen van de doorgesneden banden tussen Google en Huawei

Huawei is hard getroffen door de Amerikaanse eis dat bedrijven als Google niet langer samenwerken met de Chinese techreus. Wat rest Huawei? Is er een plan B? Vijf vragen over het laatste hoofdstuk in de Chinees-Amerikaanse tech-oorlog.

 • 20 Mei 2019 om 12:18

’s Nachts zaalvoetballen tijdens de ramadan: de kunst van het vasten is bezig blijven

Tijdens de ramadan wordt elke dag na zonsondergang een uitgebreide maaltijd genuttigd. In Purmerend kunnen jongeren daarna een nachtelijk potje zaalvoetballen. Dan verbrand je meteen die suikers en vetten en het is ‘leuker dan slapen’.

 • 20 Mei 2019 om 14:45
❌