[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Juli 2019Volkskrant Laatste Nieuws

Britten melden β€˜illegale interventie’ Iran bij VN-Veiligheidsraad

Groot-Brittannië heeft aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gemeld dat de Britse tanker Stena Impero in Omaanse wateren voer toen het door Iran werd tegengehouden en in beslag genomen. Daarom gaat het volgens de Britten om een ‘illegale interventie’ door Iran.

 • 21 Juli 2019 om 02:21
Gisteren β€” 20 Juli 2019Volkskrant Laatste Nieuws

Iraanse tankercrisis brengt Verenigd Koninkrijk in verlegenheid

Het premierschap van Boris Johnson, die woensdag naar verwachting 10 Downing Street zal betreden, dreigt te beginnen met een Iraanse crisis. De Britten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in verlegenheid gebracht door de kaping, in de straat van Hormuz, van twee olietankers door de Iraanse Revolutionaire Garde.

 • 20 Juli 2019 om 16:55

Waarom prins Bernhard niet tot de grootste verhuurders van Nederland behoort

Prins Bernhard van Oranje jr. staat sinds 2017 te boek als de vastgoedprins, maar ontbreekt in de ranglijst van de Volkskrant van grootste verhuurders van Nederland. Hij bezit immers geen honderden huurwoningen, zoals het beeld is, maar heeft iets meer dan 40 huurwoningen in volledig eigendom.

 • 20 Juli 2019 om 00:00

Defensiedeskundige Ko Colijn: β€˜Nederland moet geen fregat naar de Golfregio sturen’

Sinds vrijdag ligt een Britse olietanker aan de ketting in Iran. Diezelfde dag kondigden de VS aan troepen te stationeren op het grondgebied van Irans aartsrivaal Saoedie-Arabië. De toch al niet geringe spanningen in de Golf-regio lopen verder op, ‘maar de situatie is niet explosief’, meent defensiedeskundige Ko Colijn, verbonden aan het Instituut Clingendael voor internationale betrekkingen. ‘Er wordt een kat-en muis-spel gespeeld’.

 • 20 Juli 2019 om 14:08

Redersvereniging: β€˜Zeeschepen mogen geen pionnen worden van geopolitiek’

Iran plukte vrijdag een Britse tanker uit de Straat van Hormuz. Directeur Annet Koster van redersvereniging KVNR maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid in de regio, ook voor Nederlandse schepen. ‘Denk eens aan het welzijn van de zeevarenden.’

 • 20 Juli 2019 om 15:24

Partijen staan open voor grote anonieme giften

Veel politieke partijen staan open voor hogere anonieme giften van geldschieters dan wettelijk is toegestaan. Om dat mogelijk te maken geven ze de tip om de donaties op te splitsen of via een stichting te laten lopen. Formeel is dat waarschijnlijk toegestaan, maar het gaat wel in tegen de geest van de huidige regelgeving.

 • 20 Juli 2019 om 11:58

Hele volksstammen geloven nog steeds dat de maanlanding in scène is gezet

13 procent van de Nederlanders, vooral jongeren, denkt dat in 1969 de Apollo 11 niet op de maan is geland. Met dank aan YouTube. Complottheorieën rond de maanlanding begonnen al in 1976 en nemen alleen maar toe, ‘een van die dingen die gebeuren als tijd verstrijkt’.

 • 19 Juli 2019 om 20:56

Het is op vele fronten een puinhoop bij de Amsterdamse afvalverwerker

Verouderde, onveilige en sterk vervuilende ovens, ingewikkelde contracten: waar ging het mis bij de Amsterdamse afvalverwerker AEB? De inzameling en verwerking van afval in heel Nederland dreigt erdoor in de problemen te raken. Hoe moet dit verder?

 • 19 Juli 2019 om 21:25

Iran: Britse tanker was betrokken bij een ongeluk met vissersboot

De Iraanse Revolutionaire Garde heeft vrijdag een Britse olietanker aangehouden in de Straat van Hormuz, nadat het Verenigd Koninkrijk eerder deze maand een Iraans schip had aangehouden. De spanningen rond de zeearm, waar dagelijks eenvijfde van de wereldwijde oliehandel doorheen vaart, lopen in hoog tempo op.

 • 19 Juli 2019 om 23:14

Merkel veroordeelt aanval van Trump op Democratische vrouwen

De Duitse bondskanselier Merkel heeft de aanvallen van president Trump op vier Democratische Congresleden die volgens hem beter ‘terug naar hun eigen land’ kunnen gaan, sterk veroordeeld. ‘Ik distantieer me hier beslist van, en voel me solidair met de aangevallen vrouwen’, zei Merkel vrijdag, toen op haar traditionele zomerpersconferentie in Berlijn om haar persoonlijke mening werd gevraagd.

 • 19 Juli 2019 om 20:45

Rustig afwachten loont in het vastgoed, weet ondernemer Piet Grouwels

Piet Grouwels, oprichter van het gelijknamige vastgoedbedrijf uit Maastricht, geeft nooit interviews. Dat komt niet doordat de 77-jarige Limburger publiciteitsschuw is, vertelt zijn directeur Piet Bougie. ‘Maar wat je zegt wordt toch altijd verkeerd uitgelegd. En jezelf op de borst kloppen, daar schiet je weinig mee op.’

 • 20 Juli 2019 om 05:00

VS gaan militaire troepen in Saoedi-ArabiΓ« stationeren

Met het oog op de Iraanse militaire dreiging sturen de Verenigde Staten militaire troepen, waaronder jagers, luchtverdedigingsraketten en waarschijnlijk meer dan 500 soldaten, naar een Saoedische luchtmachtbasis. De VS verlieten het land in 2003 nadat de Iraakse leider Saddam Hoessein ten val was gebracht.

 • 20 Juli 2019 om 02:39

Corporaties, huisjesmelkers, investeerders: wie zijn de grootste huisbazen van Nederland?

Corporaties, huisjesmelkers, buitenlandse investeerders: het is dringen op de krappe Nederlandse huurmarkt. Wie krijgt het grootste stuk van de taart? En is er zicht op verandering?

 • 20 Juli 2019 om 00:00

We moeten kiezen tussen groei en groen: β€˜Eigenlijk hebben we een ramp nodig’

De economie voluit laten draaien én verduurzamen: het zou een nieuw kunststuk worden uit polderland Nederland. Nu gooien stikstofeisen roet in het eten. En voor het typisch Haagse ‘even niets doen’ is het te laat.

 • 19 Juli 2019 om 19:16

Moeders van Srebenica: β€˜We zullen het Nederland nooit vergeven’

Nederland is voor 10 procent aansprakelijk voor de moord op 350 Bosnische Moslimmannen in de enclave Srebrenica. Dat oordeelde de Hoge Raad vrijdag. Nabestaande Munira Subasic: ‘Wij zullen dit nooit vergeten en het Nederland nooit vergeven.’

 • 19 Juli 2019 om 20:03

Bikkelhard, slim en liefst buiten beeld: dit is de grootste particuliere verhuurder van Nederland

Voor Aat van Herk (68) gaan de zaken altijd door. Zijn directe aanpak en goede neus voor investeringen maken hem tot de grootste particuliere verhuurder van Nederland.

 • 20 Juli 2019 om 00:00

Henk Stienstra: van slechtste tot beste verhuurder van Nederland

Vastgoedondernemer Henk Stienstra, vaak omschreven als ‘de rijkste Limburger’, overleed woensdag op 78-jarige leeftijd.

 • 20 Juli 2019 om 00:00
OuderVolkskrant Laatste Nieuws

Dode gevonden op campingterrein muziekfestival Zwarte Cross

Op het campingterrein bij het muziekfestival de Zwarte Cross in Lichtenvoorde is vrijdagmiddag een dode aangetroffen. De politie kan nog niets zeggen over de identiteit of de doodsoorzaak. De omgeving van het campingterrein is afgezet voor nader onderzoek.

 • 19 Juli 2019 om 21:00

Haar ex-man ontvoerde hun vier kinderen naar SyriΓ«: β€˜Hij was als een wolf in schaapskleren’

De Syrische Rasha Saleh ging van een vechtscheiding naar een nog grotere nachtmerrie. Haar vier dochters zijn door ex-man Mostafa ontvoerd. ‘Alle vreugde is uit hun ogen verdwenen.’

 • 19 Juli 2019 om 19:49

75 jaar vrijheid: de Volkskrant zoekt betrokkenen Spoorwegstaking ’44-’45

De Volkskrant staat vanaf september uitvoerig stil bij 75 jaar bevrijding van Nederland. In verband daarmee komen we graag in contact met mensen die betrokken waren bij de grote Spoorwegstaking van 1944-1945.

 • 19 Juli 2019 om 14:00
❌