[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019Volkskrant Laatste Nieuws

Onterecht gearresteerde terreurverdachte: ik draag nu het stempel β€˜terrorist’

Mourad (27) en zijn 23-jarige broer werden maandag door antiterreureenheden gearresteerd en 36 uur lang vastgehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag in Utrecht. Ze zijn vrijgelaten én vrijgepleit van enige verdenking. Maar daarmee is de ellende nog niet voorbij.

 • 22 Maart 2019 om 18:24

β€˜Ik hoorde over een tram, een schietpartij met meerdere gewonden, en dat men niets kon uitsluiten’

Deze week maakte Jan van Zanen mee wat hij elke twee maanden oefent: een aanslag. Was de burgemeester van Utrecht goed voorbereid?

 • 22 Maart 2019 om 19:25
Gisteren β€” 22 Maart 2019Volkskrant Laatste Nieuws

Hoe de doorbraak van Forum voor Democratie onder strakke regie tot stand kwam

Achter de ‘aardverschuiving’ in het Nederlandse politieke landschap gaat de uitgekiende strategie van Forum voor Democratie schuil.

 • 22 Maart 2019 om 17:37

Zo reageerden gebruikers van extreemrechtse fora op Baudet en Christchurch: β€˜Het is tijd, rassenoorlog nu’

Op extreemrechtse fora werd opgewonden gereageerd op het nieuws van de aanslagen in Utrecht en Christchurch en de winst van Thierry Baudet. Dit, schreven gebruikers, kon weleens het langverwachte begin van de rassenoorlog zijn.

 • 22 Maart 2019 om 17:07

β€˜Iets van democratie’ voor Thailand – maar vrijheid van meningsuiting is nog ver weg

Na vijf jaar militaire junta krijgt Thailand verkiezingen, ‘iets van democratie'. Maar vrijheid van meningsuiting is nog ver weg.

 • 22 Maart 2019 om 17:10

Met een beetje Rotterdamse hulp krabbelt havenstad Beira voorzichtig weer op

In het de door de orkaan Idai zwaar getroffen Beira moeten ze het vooral zelf doen, klaagt burgemeester Simango. Maar in de haven is de directeur van een Rotterdams scheepvaartbedrijf hulpverlener geworden.

 • 22 Maart 2019 om 20:44

β€˜Onheilige alliantie’ trekt bij de VN ten strijde tegen vrouwenrechten

De ‘onheilige alliantie’ tegen seksuele rechten is weer op de been. Bij de Verenigde Naties in New York woedt al twee weken een diplomatiek gevecht rond een document over de positie van meisjes en vrouwen.

 • 22 Maart 2019 om 12:21

Weghonen van populistisch rechts is geen optie meer

In Nederland lijkt voor het rechts-populisme een nieuwe fase aan te breken, waarin het voet aan de grond krijgt. De gevestigde partijen zullen zich moeten bezinnen. Forum voor Democratie dezelfde behandeling geven als de PVV is geen optie meer.

 • 22 Maart 2019 om 17:50

Deze Islamkenner ziet in aanslagen als die van GΓΆkmen T. het verval van het kalifaat terug

De Franse islamkenner Olivier Roy ziet in eenlingen als Gökmen T. verliezers, die zich met een geweldsdaad opeens helden en wrekers kunnen voelen. Hij meent dat niet moslims radicaliseren, maar radicalen door IS worden geïnspireerd.

 • 22 Maart 2019 om 18:17

Nieuwe presidentiΓ«le vliegtuigen VS fors duurder dan begroot: 4,7 miljard euro

Donald Trump vond het ooit waanzin: twee nieuwe presidentiële vliegtuigen die miljarden euro’s gingen kosten. ‘De kosten stijgen de pan uit’, twitterde hij kort voor zijn beëdiging. ‘Schrappen!’ Maar als Trump wordt herkozen, gaat hij vliegen in toestellen die nog veel duurder zijn. Kosten: 4,7 miljard euro voor twee Boeings.

 • 22 Maart 2019 om 10:52

Maatschappij Garuda ziet af van miljardenorder van bijna 50 Boeing 737 Max 8-toestellen

De Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda wil een miljardenorder bij Boeing voor 49 toestellen van het model Boeing 737 Max 8 annuleren.

 • 22 Maart 2019 om 12:02

Baudet kan niet wachten om in mei een nieuwe dreun uit te delen aan Rutte

De verbluffende zege van Thierry Baudet bij de statenverkiezingen treft de rechtse regeringspartijen VVD en CDA in het hart. De stabiliteit van Rutte III is in het geding nu een nieuwe, hevige strijd om de rechtse kiezer al weer voor de deur staat.

 • 21 Maart 2019 om 22:05

Getergde Europese leiders geven May beetje tijd: Brexitdatum tenminste twee weken uitgesteld

Een getergde EU draait het Verenigd Koninkrijk de duimschroeven aan. Londen krijgt volgende week nog één kans op een ordelijk vertrek uit de Europese Unie vóór de zomer. Stemt het Britse Lagerhuis die kans opnieuw weg, dan dreigt een harde, chaotische Brexit, of dermate lang uitstel dat het vertrek op losse schroeven komt te staan.

 • 22 Maart 2019 om 01:26

Knap en hardwerkende oud-minister Frans Andriessen overleden (89)

Oud-minister Frans Andriessen is overleden. Hij was in de jaren zeventig een vooraanstaand politicus die de KVP-fractie leidde. De KVP ging later op in het CDA. Hij was ook actief in de Europese politiek. Andriessen is 89 jaar geworden.

 • 22 Maart 2019 om 12:18

De Nederlandse rechtspraak kampt met vier ernstige problemen

De Nederlandse rechtspraak is te traag en moderniseert niet snel genoeg. Dat komt door een gebrek aan capaciteit, geld, zelfreflectie en visie op bestuurlijk niveau. Als dat niet snel verandert, moet van buitenaf worden ingegrepen om te voorkomen dat het vertrouwen van burgers wordt aangetast en de rechtsstaat wordt ondermijnd.

 • 22 Maart 2019 om 02:00

Waarom liep GΓΆkmen T., verdacht van meervoudige moord in Utrecht, vrij rond?

Gökmen T. (37) was een goede bekende van justitie, verdachte in een verkrachtingszaak en werd op 5 maart veroordeeld tot vier maanden cel wegens een inbraak. Toch was hij op vrije voeten.

 • 21 Maart 2019 om 20:13

Kan Baudet de nieuwe premier worden?

Ook een volgend kabinet zal het liefst een meerderheid in de Eerste én Tweede Kamer willen. Zo bezien heeft Thierry Baudet zich een uitstekende uitgangspositie verworven met zijn verkiezingszege. Als hij bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen – uiterlijk in 2021 – opnieuw de grootste wordt, staat hij op pole position voor het Torentje.

 • 22 Maart 2019 om 09:43

Dit zijn Baudets kiezers. β€˜Wij zijn weldenkende mensen, echt geen NSB’ers of racisten’

Forum voor Democratie-stemmers hebben alle vertrouwen in voorman Thierry Baudet. Dat de partij nog geen plannen op provinciaal niveau heeft, baart hun geen zorgen. En het idee dat hij een soort nazi zou zijn,vinden ze onzin

 • 21 Maart 2019 om 20:55

Thierry Baudets Γ©chte vertrouwelingen gaan naar senaat: vooral oud-VVD’ers en ondernemers

Het zijn vooral oud-VVD’ers, veelal ook ondernemers, die na 27 mei voor Forum voor Democratie (FvD) in de Eerste Kamer gaan zitten. Ze zijn de échte vertrouwelingen van partijleider Thierry Baudet, zij die er kort na oprichting van FvD (2015) al bij waren op avondjes aan de Amsterdamse Herengracht. Waar een provisorisch partijkantoor was ingericht tot FvD tot de Tweede kamer toetrad.

 • 21 Maart 2019 om 22:25
❌