[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Januari 2019Volkskrant Laatste Nieuws

Goede wil is niet genoeg: het kabinet moet draconische klimaatmaatregelen nemen

Het Planbureau voor de Leefomgeving zal vrijdag bekendmaken dat de gestelde klimaatdoelen voor 2020 niet gehaald gaan worden, tenzij het kabinet draconische maatregelen neemt.

 • 23 Januari 2019 om 00:15

De hoop is terug in Venezuela en raast met volle kracht door de straten

Ook in de sloppenwijken van Caracas klinkt nu de roep om het aftreden van dictator Nicolás Maduro.

 • 22 Januari 2019 om 23:02

Brussel waarschuwt: verkoop β€˜gouden’ paspoorten biedt sluiproute voor criminelen

De Europese Commissie waarschuwt voor toenemende criminaliteit en onveiligheid nu lidstaten steeds vaker paspoorten en verblijfsvergunningen verkopen aan vermogende ‘investeerders’. Deze ‘gouden’ paspoorten’ en visa vormen niet alleen een risico voor het land dat ze verstrekt, maar zijn door het vrij reizen binnen de EU een probleem voor alle lidstaten.

 • 22 Januari 2019 om 18:07
Gisteren β€” 22 Januari 2019Volkskrant Laatste Nieuws

Eigenzinnig CU-Kamerlid Voordewind speelt hoog spel rond kinderpardon

Joël Voordewind speelt een cruciale rol in het hoogoplopende conflict binnen de coalitie over het asielbeleid. Het eigenzinnige ChristenUnie-Kamerlid ruikt zijn kans om eindelijk het kinderpardon te versoepelen. Het gevaar dat hij zijn hand overspeelt, neemt de predikantenzoon op de koop toe.

 • 22 Januari 2019 om 20:52

Rutte ondertekent convenant over Nederlandse hulp aan Curaçao

Nederland gaat Curaçao helpen bij zijn plannen voor een beter financieel beheer, een effectiever overheidsapparaat en economische groei. Een convenant hierover is deze week in Willemstad getekend door de premiers van beide autonome landen binnen het Koninkrijk, Mark Rutte en Eugene Rhuggenaath.

 • 22 Januari 2019 om 18:05

Video's van confrontatie Trump-aanhangers en indiaanse Amerikaan tonen vooral polarisatie

De ‘confrontatie’ vrijdag in Washington tussen scholieren en indiaanse demonstranten blijft voor ophef zorgen. President Trump heeft dankbaar gebruik gemaakt van een nieuwe video die het beeld lijkt te ondergraven dat de scholieren de indianen provoceerden, hinderden en belachelijk maakten.

 • 22 Januari 2019 om 18:27

Dit zijn de Democraten die het in 2020 tegen Trump willen opnemen

Donald Trump is over de helft van zijn eerste termijn heen en langzaam dienen de Democraten zich aan die hem van een tweede termijn willen afhouden. In februari 2019 beginnen de voorverkiezingen. Op deze pagina zet de Volkskrant de Democratische presidentskandidaten alvast op een rijtje.

 • 22 Januari 2019 om 17:57

Limburgse historicus: β€˜Tachtigjarige Oorlog is niet alleen van de Hollanders’

Documentaires over de Tachtigjarige Oorlog hebben te weinig oog voor het perspectief van de zuidelijke gewesten, betoogt een Limburgse geschiedkundige. Dat moet evenwichtiger: belicht bijvoorbeeld niet alleen de wandaden van Alva, maar ook die van de calvinistische opstandelingen.

 • 22 Januari 2019 om 17:13

Netanyahu’s partij zet β€˜vijandige’ journalisten op billboards

Op verkiezingsbillboards van de Israëlische Likoed-partij prijkt niet het portret van de onbetwiste leider Benjamin ‘Bibi’ Netanyahu, maar van vier journalisten die hem onwelgevallig zijn. Zelfs president Rivlin, partijgenoot van Netanyahu, is kritisch op de actie.

 • 22 Januari 2019 om 19:48

De buurt is welkom in het zwembad van de tbs-kliniek

Van alle veroordeelden die forensische zorg krijgen, plegen tbs’ers na hun vrijlating het minst vaak opnieuw delicten. In de discussie over de veiligheid van omwonenden van tbs-klinieken doet de enige kliniek met een zwembad een opvallende proef.

 • 22 Januari 2019 om 19:31

Effecten Klimaatakkoord op koopkracht en milieu al week voor verkiezingen bekend

Tegen de verwachting in maken de planbureaus nog vóór de statenverkiezingen bekend hoe het concept-Klimaatakkoord van voormalig VVD-leider Ed Nijpels uitpakt voor de Nederlandse broeikasgasemissies en de koopkracht van huishoudens.

 • 22 Januari 2019 om 18:43

Genderneutraal paspoort β€˜past bij de tijdgeest’ en toch maakt het kabinet de weg niet vrij

‘Passend bij de tijdgeest’ en ‘een erkenning voor mensen die ermee te maken hebben’: zo omschreef staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) in oktober de uitgifte van het eerste genderneutrale paspoort. Toch zullen voorlopig weinig van zulke paspoorten (met een neutrale X in plaats van een M of V) volgen: ondanks eerdere plannen voor een wetswijziging weigert Knops het aanvragen van een genderneutraal paspoort gemakkelijker te maken.

 • 22 Januari 2019 om 17:56

Het is lang geleden dat de VVD zo klem zat: rechts wil af van het kinderpardon, de coalitie wil juist versoepeling

Goedemiddag, Terwijl de concurrenten op rechts roepen om afschaffing van het kinderpardon, eisen de coalitiepartners versoepeling. Het is lang geleden dat de VVD zo klem zat.

 • 22 Januari 2019 om 16:37

2,3 miljoen spookvarkens in Nederland: grootschalige fraude of slechte administratie?

Nederland telt grofweg twee tot drie miljoen varkens meer dan dan in de officiële statistieken voorkomen. Waar deze ‘spookvarkens’ zijn gebleven, daarover verschillen de meningen. Varkens in Nood stelt dinsdag in een onderzoeksrapport dat sprake is van grootschalige fraude.

 • 22 Januari 2019 om 17:28

Oppositie vangt bot bij Harbers: uitzettingen van kinderen gaan door

In afwachting van een mogelijke nieuwe regeling voor het kinderpardon is het kabinet vooralsnog niet van plan de uitzettingen van kinderen te stoppen. In het Vragenuur maakte staatssecretaris Harbers van Asielzaken aan de oppositie duidelijk dat er wat hem betreft nu geen ruimte is voor een pas op de plaats: ‘Ik handel volgens het bestaande beleid.’

 • 22 Januari 2019 om 15:21

De staatssecretaris komt op bezoek bij Prorail – en gelukkig sneeuwt het

De Amsterdamse treinverkeersleiders zijn niet bang voor een paar centimeter sneeuw. ‘Chaos is niet leuk. Maar puzzelen wel.’ Toch is het handig dat nét als de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat dinsdagochtend bij Prorail langskomt, er vlokken sneeuw uit de lucht beginnen te vallen.

 • 22 Januari 2019 om 14:24

SyriΓ«ganger uit Arnhem is geen Nederlander meer: de staatssecretaris trekt zijn paspoort in

Staatssecretaris Mark Harbers (Justitie) heeft per direct het Nederlandse staatsburgerschap van Syriëganger Marouane B. ingetrokken. De in Nederland geboren B. vormt een gevaar voor de nationale veiligheid, meldt het ministerie van Justitie.

 • 22 Januari 2019 om 15:24

Chris Brown gearresteerd in Parijs

De Amerikaanse r&b-zanger Chris Brown (29) is maandag in Parijs gearresteerd. Hij zou een 24-jarige vrouw hebben verkracht. Dat meldt Reuters, na eerdere berichtgeving van het Franse roddelblad Closer.

 • 22 Januari 2019 om 14:27

Aantal misdrijven gepleegd door vrijgelaten tbs’ers gedaald

Het percentage tbs’ers dat na zijn vrijlating een misdrijf pleegt, is de afgelopen tien jaar constant gebleven op ongeveer één op de vijf. Wel is het aantal misdrijven dat die groep pleegt in die periode gedaald van gemiddeld 2,3 naar 1,7.

 • 22 Januari 2019 om 11:17

TomTom verkoopt onderdeel Telematics voor 910 miljoen en laat beleggers profiteren

TomTom trakteert beleggers op 750 miljoen euro dankzij de verkoop van de afdeling Telematics. Het navigatieconcern maakte dinsdag bekend het onderdeel te hebben verkocht voor 910 miljoen euro aan de Japanse bandenproducent Bridgestone.

 • 22 Januari 2019 om 12:04
❌