[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 5 Juni 2020Volkskrant Laatste Nieuws

Volwassen worden in crisistijd: hoe ging dat in de jaren tachtig? En wat moeten jongeren nu?

Klaar om de wereld te veroveren, maar helaas: het is crisis. Wie afstudeerde in de jaren tachtig, weet er alles van. Hoe ging dat toen? En wat moeten de jongeren nu?

 • 5 Juni 2020 om 17:22

In de Amerikaanse demonstraties lopen kinderen met diepe ernst in de ogen

De rubriek Beeldvormers onderzoekt hoe een foto onze kijk op de werkelijkheid bepaalt. Deze week: kinderen in demonstraties.

 • 5 Juni 2020 om 17:02

Jongerenwerk nu nog harder nodig: β€˜Die meiden brachten deze maanden blowend op straat door’

Geen gastlessen, geen filmavondjes, geen meidengroep: voor jongerenwerker Frederique Bindels is het een stuk lastiger geworden ‘haar’ kwetsbare tieners en twintigers in de gaten te houden. Terwijl ze juist nu zo hard nodig is.

 • 5 Juni 2020 om 16:37

Wat heeft het populisme toch met β€˜wonderpil’ hydroxychloroquine?

Het verhaal van hydroxychloroquine als miskend wondermiddel resoneert enorm met rechts-populisten, die graag geloven dat ‘de elite’ met opzet het volk misleidt. Nu wetenschappelijk tijdschrift The Lancet een vernietigende studie naar het middel terugtrekt, gooit dat olie op het vuur.

 • 5 Juni 2020 om 13:02

Amerikaanse psycholoog Jeffrey Arnett: β€˜Wees blij jongeren, dat de pandemie juist nu gaande is’

Jongeren worden door de coronacrisis zwaar te pakken genomen. Ineens staat alles stil. Amerikaans psycholoog Jeffrey Arnett waarschuwt voor te veel somberheid. ‘Gelukkig ben je nu nog jong.’

 • 5 Juni 2020 om 16:36

Zo veranderde Ruttes kijk op Zwarte Piet

Hij heeft ‘grote veranderingen doorgemaakt’ in zijn denken over de hulp van Sinterklaas, zei premier Mark Rutte donderdag in de Tweede Kamer. Hij zei dit tijdens een debat waar werd gesproken over de wereldwijde demonstraties tegen racisme. Vriend en vijand reageerde verrast op de ommezwaai van Rutte, die in 2013 nog stelde dat de kleur van Piet onveranderlijk was.

 • 5 Juni 2020 om 14:18

Populistische arts met een achterban verkondigt het hydroxychloroquine-evangelie vanuit Marseille

De Franse ‘wonderdokter’ Didier Raoult is de man die steevast hydroxychloroquine aanprijst als middel tegen covid-19. Een populistische koers die wereldwijd opmerkelijk veel furore maakt - en misschien wel wordt ingezet om president Macron in 2022 op te volgen.

 • 5 Juni 2020 om 17:49

In Istanbul mogen juist jongeren nog niet naar buiten

Na tweeënhalve maand begint het ‘normale’ leven weer op gang te komen in Istanbul. Voor ouderen en jongeren blijft het leven nog heel beperkt. We spreken met onze correspondent Rob Vreeken, die de lockdown in Turkije heeft uitgezeten.

 • 5 Juni 2020 om 09:00

Emotionele herdenking George Floyd: β€˜Haal jullie knie van onze nekken’

Zo’n vijfhonderd mensen hebben donderdagavond in Minneapolis een herdenkingsdienst gehouden voor George Floyd, de 46-jarige zwarte Amerikaan die overleed nadat een agent bijna negen minuten met zijn knie op zijn nek drukte.

 • 5 Juni 2020 om 02:59

Appjes tonen harde botsing tussen Halsema en Grapperhaus over demonstratie op de Dam

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam voelde al vroeg nattigheid over de uit de hand gelopen demonstratie op de Dam. Dat blijkt uit vrijgegeven appverkeer tussen haar en minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

 • 4 Juni 2020 om 21:40

Arrestaties bij demonstratie tegen racisme New York

In New York gingen donderdagavond opnieuw duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen politiegeweld en racisme, ondanks een avondklok die in de hele stad van kracht is. Dat melden Amerikaanse media. De politie heeft tientallen demonstranten gearresteerd.

 • 5 Juni 2020 om 05:21

Suriname is klaar met tellen: Bouterse heeft verloren

President Desi Bouterse van Suriname heeft de verkiezingen verloren. Dat blijkt nu ook uit de officieuze volledige uitslag, die donderdag bekend is gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Chan Santokhi haalde met zijn oppositiepartij VHP de meeste zetels en is de beoogde nieuwe president.

 • 4 Juni 2020 om 21:38

Het Witte Huis als vesting: Trump verschanst zich achter muur van militairen

Het centrum van Washington is tot vesting omgebouwd. Terwijl militairen voor het eerst in decennia recht tegenover demonstranten staan, krijgt president Trump ook uit eigen gelederen steeds meer kritiek.

 • 5 Juni 2020 om 05:00

Oppositie Amsterdamse raad verwijt Halsema gebrek aan leiderschap

Het WhatsApp-contact tussen burgemeester Femke Halsema en minister Ferd Grapperhaus (Justitite) valt niet goed bij de oppositiepartijen in de Amsterdamse gemeenteraad.

 • 4 Juni 2020 om 22:34

Zo raakt de coronacrisis de arbeidsmarkt in uw gemeente

De gevolgen voor werkloosheid en opdrachten voor zzp’ers door de coronacrisis verschillen sterk per regio, blijkt uit cijfers van het UWV en een analyse van de Volkskrant. Met name in Groot-Amsterdam en Zuid-Oost Nederland vallen harde klappen.

 • 5 Juni 2020 om 05:00

RoemeniΓ« schrapt seksuele voorlichting

Even leek het erop dat seksuele voorlichting een verplicht vak zou worden in Roemenië. Maar daar heeft de regering in Boekarest deze week een stokje voor gestoken, na flinke druk van de orthodoxe kerk. Volgens de kerkleiding is seksuele voorlichting een ‘aanval’ op de ‘onschuld van kinderen’. Woensdag schrapte het parlement in Boekarest de plannen.

 • 4 Juni 2020 om 19:52

Denk wil weer vooruit, zonder de β€˜vrouw in kwestie’

Komende zaterdag is de ledenvergadering van Denk. Een paar weken geleden leek de partij nog ten onder te gaan, maar plots was daar een wonderbaarlijke verzoening. Wat gebeurde er achter de schermen?

 • 5 Juni 2020 om 05:00

Gevonden lichaam bij Scheveningen is van 23-jarige vermiste surfer

Het stoffelijk overschot dat donderdagochtend in de haven van Scheveningen is gevonden, is van de al weken vermiste 23-jarige surfer uit Delft. Dat is na identificatie duidelijk geworden, meldt de politie donderdagavond. De familie van de man is inmiddels geïnformeerd.

 • 4 Juni 2020 om 19:30
❌