[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 5 Juni 2020Volkskrant Laatste Nieuws

In Istanbul mogen juist jongeren nog niet naar buiten

Na tweeënhalve maand begint het ‘normale’ leven weer op gang te komen in Istanbul. Voor ouderen en jongeren blijft het leven nog heel beperkt. We spreken met onze correspondent Rob Vreeken, die de lockdown in Turkije heeft uitgezeten.

 • 5 Juni 2020 om 09:00

Emotionele herdenking George Floyd: β€˜Haal jullie knie van onze nekken’

Zo’n vijfhonderd mensen hebben donderdagavond in Minneapolis een herdenkingsdienst gehouden voor George Floyd, de 46-jarige zwarte Amerikaan die overleed nadat een agent bijna negen minuten met zijn knie op zijn nek drukte.

 • 5 Juni 2020 om 02:59

Appjes tonen harde botsing tussen Halsema en Grapperhaus over demonstratie op de Dam

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam voelde al vroeg nattigheid over de uit de hand gelopen demonstratie op de Dam. Dat blijkt uit vrijgegeven appverkeer tussen haar en minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

 • 4 Juni 2020 om 21:40

Arrestaties bij demonstratie tegen racisme New York

In New York gingen donderdagavond opnieuw duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen politiegeweld en racisme, ondanks een avondklok die in de hele stad van kracht is. Dat melden Amerikaanse media. De politie heeft tientallen demonstranten gearresteerd.

 • 5 Juni 2020 om 05:21

Suriname is klaar met tellen: Bouterse heeft verloren

President Desi Bouterse van Suriname heeft de verkiezingen verloren. Dat blijkt nu ook uit de officieuze volledige uitslag, die donderdag bekend is gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Chan Santokhi haalde met zijn oppositiepartij VHP de meeste zetels en is de beoogde nieuwe president.

 • 4 Juni 2020 om 21:38

Het Witte Huis als vesting: Trump verschanst zich achter muur van militairen

Het centrum van Washington is tot vesting omgebouwd. Terwijl militairen voor het eerst in decennia recht tegenover demonstranten staan, krijgt president Trump ook uit eigen gelederen steeds meer kritiek.

 • 5 Juni 2020 om 05:00

Oppositie Amsterdamse raad verwijt Halsema gebrek aan leiderschap

Het WhatsApp-contact tussen burgemeester Femke Halsema en minister Ferd Grapperhaus (Justitite) valt niet goed bij de oppositiepartijen in de Amsterdamse gemeenteraad.

 • 4 Juni 2020 om 22:34

Zo raakt de coronacrisis de arbeidsmarkt in uw gemeente

De gevolgen voor werkloosheid en opdrachten voor zzp’ers door de coronacrisis verschillen sterk per regio, blijkt uit cijfers van het UWV en een analyse van de Volkskrant. Met name in Groot-Amsterdam en Zuid-Oost Nederland vallen harde klappen.

 • 5 Juni 2020 om 05:00

RoemeniΓ« schrapt seksuele voorlichting

Even leek het erop dat seksuele voorlichting een verplicht vak zou worden in Roemenië. Maar daar heeft de regering in Boekarest deze week een stokje voor gestoken, na flinke druk van de orthodoxe kerk. Volgens de kerkleiding is seksuele voorlichting een ‘aanval’ op de ‘onschuld van kinderen’. Woensdag schrapte het parlement in Boekarest de plannen.

 • 4 Juni 2020 om 19:52

Denk wil weer vooruit, zonder de β€˜vrouw in kwestie’

Komende zaterdag is de ledenvergadering van Denk. Een paar weken geleden leek de partij nog ten onder te gaan, maar plots was daar een wonderbaarlijke verzoening. Wat gebeurde er achter de schermen?

 • 5 Juni 2020 om 05:00

Gevonden lichaam bij Scheveningen is van 23-jarige vermiste surfer

Het stoffelijk overschot dat donderdagochtend in de haven van Scheveningen is gevonden, is van de al weken vermiste 23-jarige surfer uit Delft. Dat is na identificatie duidelijk geworden, meldt de politie donderdagavond. De familie van de man is inmiddels geïnformeerd.

 • 4 Juni 2020 om 19:30

Demonstranten en familie blij met arrestatie van agenten Floyd-zaak

Betogers in de VS en de familie van George Floyd hebben instemmend gereageerd op de arrestatie van drie agenten die betrokken waren bij zijn gewelddadige aanhouding. Zij worden verdacht van medeplichtigheid aan moord en riskeren een celstraf van veertig tot vijftig jaar. De aanklacht tegen hoofdverdachte Derek Chauvin is verzwaard.

 • 4 Juni 2020 om 12:40

Waarom Peter R. de Vries kroongetuige Nabil B. wil bijstaan (en waarom het OM dat niet ziet zitten)

Kroongetuige Nabil B. van het liquidatieproces Marengo heeft Peter R. de Vries gevraagd zijn belangen te behartigen. Maar het Openbaar Ministerie dwarsboomt dat, stelt de misdaadjournalist. Wat is het probleem?

 • 4 Juni 2020 om 20:48

β€˜Nu al de discussie: hoe gaan we de schulden betalen? We zitten midden in de crisis!’

Door de coronacrisis steken Europese landen – ook Nederland – zich diep in de schulden. Hoe komen ze daar straks weer uit? De economen Bas Jacobs en Roel Beetsma, tegenpolen vaak, zijn het op sommige punten verrrassend eens. ‘We moeten niet te snel denken dat een bedrijf, zoals KLM, onmisbaar is.’

 • 4 Juni 2020 om 21:02

Syrische statushouders voelen zich steeds meer thuis in Nederland

Syrische statushouders integreren steeds beter. Ze beheersen de taal, hebben vaker dan twee jaar geleden een baan of volgen een opleiding. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek over de periode van 2017 tot 2019.

 • 4 Juni 2020 om 19:55

Nieuwe Revu verdwijnt als zelfstandige titel en wordt bijlage van Panorama

Weekblad Nieuwe Revu verdwijnt als zelfstandige titel. Als het aan uitgever Pijper Media ligt, is het blad binnenkort niet meer los te koop in de winkel en verschijnt het alleen nog als een soort bijlage van Panorama, in een geseald pakket met dat tijdschrift.

 • 4 Juni 2020 om 20:00

Peter R. de Vries wil Nabil B. bijstaan, de kroongetuige wiens advocaat werd vermoord

Misdaadjournalist Peter R. de Vries en strafadvocaat Peter Schouten zijn ‘aangezocht’ door kroongetuige Nabil B. in het liquidatieproces Marengo om diens belangen te behartigen. Het tweetal is daartoe bereid, maar het Openbaar Ministerie ‘ligt als een blok op de weg’.

 • 4 Juni 2020 om 15:45

De maat is vol, Obama keert zich tegen zijn opvolger Trump

Na jaren aan de zijlijn keert ­Barack Obama zich alsnog tegen zijn opvolger Donald Trump. De coronacrisis, protesten tegen ­racisme en mogelijk ook de ­komende verkiezingen zetten de oud-president aan tot zijn ‘hoogst ongebruikelijke’ kritiek.

 • 4 Juni 2020 om 20:31

Massaal doden van nertsen uitgesteld door kort geding dierenbeschermers

De NVWA mag vrijdag nog geen begin maken met het ruimen van zeven nertsenfokkerijen op acht locaties in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Haag donderdag bepaald.

 • 4 Juni 2020 om 20:35

De drie Haga-bestuurders hebben elkaar ontslagen. Wie is daar eigenlijk de baas?

Wie is de baas bij het omstreden Cornelius Haga Lyceum? Na tumultueuze weken, waarin elk bestuurslid door een ander is ontslagen, moet de rechter daarover oordelen.

 • 4 Juni 2020 om 17:58
❌