[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 21 April 2018RTL Z

Europa tegen VS: zwak sancties tegen Rusland af

Diplomaten uit meerdere Europese landen gaan de druk opvoeren bij de regering Trump om de ingestelde sancties tegen Russische bedrijven en oliegarchen af te zwakken. Zij vrezen dat de sancties ook grote gevolgen hebben voor Europa.

β€˜Besluit over opkoopprogramma ECB duurt nog maanden’

Het duurt nog tot juli voordat de Europese Centrale Bank (ECB) met een besluit komt over het al dan niet voortzetten van het miljarden verslindende opkoopprogramma van staatsobligaties.

OuderRTL Z

Werkloosheid sinds 2014 gehalveerd

De daling van de werkloosheid zet verder door. In maart waren er 357.000 werklozen, oftewel 3,9 procent van de beroepsbevolking. Een maand was dat nog 4,1 procent.

Zwaar vervuilende scheepvaart akkoord met halvering CO2-uitstoot

In 2050 moet de CO2-uitstoot van de internationale scheepvaart zijn gehalveerd. Dat hebben 173 landen afgesproken op een conferentie in Londen. "Goed voor onze maritieme sector en een winst voor het klimaat", zegt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Deze werkgevers willen juist 55-plussers: 'Ouderen zijn veel loyaler'

Als je als 55-plusser zonder werk komt te zitten, heb je het niet makkelijk. De kans op werk is kleiner. Maar er zijn ook werkgevers die juist wél oudere werknemers zoeken, omdat ze loyaler zijn. "Ze voelen zich meer verantwoordelijk."

We verbruiken steeds minder elektriciteit, vooral door zuinige apparaten

Het gebruik van elektriciteit in woningen is de afgelopen jaren afgenomen. We verbruikten in 2016 per bewoner 4,5 procent minder dan in 2012.

​ Lonen stijgen (iets) harder dan vorig jaar

Echt hard gaat het allemaal nog niet, maar de cao-lonen stijgen. Én ze stijgen iets harder dan een jaar geleden.

ING schrijft drie miljoen betalingen dubbel af

ING heeft afgelopen nacht drie miljoen betalingen dubbel afgeschreven. De bank zegt het bijzonder vervelend te vinden dat de fout is gemaakt en biedt klanten excuses aan.

Voedselverspilling moet in 2030 met de helft gedaald zijn

Jaarlijks verspillen Nederlandse huishoudens, bedrijven en horeca naar schatting 2 miljoen ton voedsel. Dat is veel te veel, vindt het kabinet.

Meer handel in diensten tussen Nederland en Verenigd Koninkrijk

Ondanks de dreigende brexit is de handel in diensten tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk in 2017 gegroeid. Nederland exporteerde vooral diensten zoals advertenties en marktonderzoeken.

❌