[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderRTL Z

KLM en piloten bereiken akkoord over nieuwe cao

Luchtvaartmaatschappij KLM en pilotenvakbond VNV zijn eruit. Ze hebben een definitief akkoord bereikt over een nieuwe cao voor piloten.

Verbod op verkoop veel halogeenlampen: check welke je hebt hangen

Vanaf vandaag mag een groot deel van de halogeenlampen voor in huis niet meer worden verkocht in de EU. Ze verbruiken te veel energie en zijn dus slecht voor het milieu.

Inflatie eurozone daalt onverwacht: 'Wordt grootste zorg van ECB'

De inflatie in de eurozone is in augustus gedaald, terwijl eigenlijk gerekend was op een stijging. Dat kan leiden tot kopzorgen bij de Europese Centrale Bank die graag de inflatie net onder de 2 procent wil houden. Dat is het niveau waarop een economie als gezond wordt gezien.

Inflatie eurozone daalt overwacht: 'Wordt grootste zorg van ECB'

De inflatie in de eurozone is in augustus gedaald, terwijl eigenlijk gerekend was op een stijging. Dat kan leiden tot kopzorgen bij de Europese Centrale Bank die graag de inflatie net onder de 2 procent wil houden. Dat is het niveau waarop een economie als gezond wordt gezien.

Toerisme bijna net zo belangrijk voor de BV Nederland als de bouw

Het geld dat hordes buitenlandse toeristen en wijzelf uitgeven aan hotelovernachtingen, uitjes en drankjes op het terras, zorgt ervoor dat toerisme qua bijdrage aan de BV Nederland belangrijker is dan de landbouw en de gas- en oliewinning bij elkaar.

Staken van beursgang Aramco is een gokje van 100 miljard dollar

De beursgang van staatsoliebedrijf Aramco gaat niet door. Saoedi-Arabië zegt 'nee'. Is dat wel zo verstandig? Nee, analyseert Roland Koopman. Het is een gemiste kans die Saoedi-Arabië zich niet kan permitteren.

Grote onzekerheid door handelsdeal VS-Mexico, 5 vragen

Met veel bombarie luidde de Amerikaanse president Donald Trump gisteren het einde in van de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst (NAFTA). Door nieuwe afspraken met Mexico zou het handelsverdrag uit 1994 de prullenbak in kunnen. Ondertussen leidt het voorlopige akkoord tussen de twee landen vooral tot heel veel vragen.

May: geen brexit-deal beter dan slechte deal

Het Verenigd Koninkrijk kan ook zonder een deal met de Europese Unie een succes maken van de aanstaande brexit. Dat zegt de Britse premier Theresa May, die geloof houdt in 'een goede deal' voor de Britten.

Dieselauto's uit de gratie in het bedrijfsleven

Dieselauto's zijn op hun retour in zakelijk Nederland. Het aantal kilometers dat erin werd gereden daalde vorig jaar, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door het aantal afgelegde kilometers in benzineauto's en elektrisch aangedreven auto's.

Omzet autobranche omhoog, maar personeelstekort wordt nijpend

Kopzorgen voor garagehouders en autoverkopers. Want hoewel de omzet weliswaar verder steeg in het tweede kwartaal, zijn bedrijven door het tekort aan personeel somber over de rest van het jaar.

Omzet bouw groeit met dubbele cijfers ondanks personeelstekort

​De Nederlandse bouwsector blijft hard aan de weg timmeren: de omzet nam in het tweede kwartaal van 2018 met 12 procent toe in vergelijking met een jaar eerder. Wel maken bouwbedrijven zich zorgen over het toenemende tekort aan vakmensen.

Kans klein dat nieuwe munt Venezuela redt: 'Dit is een noodsprong'

De bevolking van Venezuela kan vandaag voor het eerst boodschappen doen met de nieuwe munt, de 'soevereine' bolivar. Het is een poging van president Nicolás Maduro om een eind te maken aan de hyperinflatie die zijn land in de greep houdt. De kans is alleen erg klein dat dit plan werkt.

Dollar verliest terrein op euro na beschuldigingen van Trump

De euro is vannacht ietsje meer waard geworden ten opzichte van de dollar. De stijging heeft te maken met beschuldigingen van Trump aan het adres van China en de Europese Unie over het manipuleren van valutakoersen.

289 miljard euro schuld: kan Griekenland ons terugbetalen?

Na acht jaar staat Griekenland weer op eigen benen: het Europese hulpprogramma loopt af. De Grieken bouwden bij Europese landen en het IMF een schuld op van 289 miljard, plus rente. Verslaggever economie Bart Reijnen vertelt je hoe het nu gaat in Griekenland en of ze dat megabedrag ooit terug kunnen betalen.

Nog steeds veel plofkippen, maar niet meer in de supermarkt

De kippen die nu in de supermarkt liggen, hebben een beter leven gehad dan die zeven jaar geleden in de winkel lagen. Deze vleeskippen hebben meer ruimte, minder vaak problemen met de poten en ze worden onder betere omstandigheden vervoerd. Toch is er nog steeds een wereld te winnen.

Opmars van de waterstofauto niet te stoppen, maar tanken kan nog bijna nergens

Waterstof heeft de toekomst, maar welke toekomst is dat precies? Rijden we straks echt rond in waterstofauto's en gaat waterstof de sleutel zijn tot een echt duurzame samenleving? Acht vragen en antwoorden over waterstof.

Koers Turkse lira weer hard onderuit na dreiging extra sancties VS

De koersval van de Turkse lira leek voor even tot stilstand te zijn gekomen, maar de munt gaat opnieuw hard onderuit. Ten opzichte van zowel de dollar als de euro verliest de lira zo'n 6 procent van zijn waarde.

Koers Turkse lira weer hard onderuit na dreiging extra sancties VS

De koersval van de Turkse lira leek voor even tot stilstand te zijn gekomen, maar de munt gaat opnieuw hard onderuit. Ten opzichte van zowel de dollar als de euro verliest de lira zo'n 6 procent van zijn waarde.

Koers Turkse lira stabiliseert, ondanks dreiging extra sancties VS

De koersval van de Turkse lira lijkt voor even tot stilstand te zijn gekomen. Ten opzichte van de dollar verloor de lira sinds gisteren niets meer van z’n waarde, ondanks de nieuwe sancties waar de VS mee dreigen.

Turkse liracrisis dreigt over te slaan naar andere landen

Turkije verkeert in een fikse economische crisis, door een combinatie van hoge inflatie, een lage koers van de lira ten opzichte van de dollar en een conflict met Trump. En die crisis zou zomaar ook over kunnen slaan naar andere opkomende markten.

โŒ