[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 25 September 2017RTL Z

Crisis vergeten? EΓ©n op de elf denkt dat huizenprijzen nooit meer dalen

Nederlandse huiseigenaren zijn bijzonder optimistisch over de huizenmarkt. Driekwart denkt dat de prijzen de komende twaalf maanden zullen stijgen en één op de elf denkt zelfs dat de huizenprijzen nooit meer omlaag zullen gaan. In België is dat zelfs ruim 40 procent.

OuderRTL Z

Moody's verlaagt rating Verenigd Koninkrijk

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody's heeft de rating van het Verenigd Koninkrijk gisteren afgewaardeerd. Volgens het bureau levert de brexit negatieve gevolgen op voor de economische groei op de middellange termijn.

China staakt export olie en textiel naar Noord-Korea

China stopt per 1 oktober met de export van een aantal olie- en gasproducten naar Noord-Korea. Het komt daarmee tegemoet aan de zwaarste handelsboycot ooit met Noord-Korea.

Staatsschuld verder afgenomen: nog 'maar' 421 miljard in de min

De overheidsschuld is in de eerste helft van het jaar met bijna 14 miljard euro gedaald naar 421 miljard euro. Dit komt overeen met 58,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp) en is de laagste schuldquote sinds 2010.

Staatsschuld verder afgenomen: nog maar 421 miljard in de min

De overheidsschuld is in de eerste helft van het jaar met bijna 14 miljard euro gedaald naar 421 miljard euro. Dit komt overeen met 58,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp) en is de laagste schuldquote sinds 2010.

Record: meer werkenden dan ooit tevoren

Er zijn in Nederland meer mensen met betaald werk dan ooit te voren. Ruim 8,65 miljoen mensen hebben een baan, dat aantal groeide gemiddeld met 20.000 per maand in juni, juli en augustus.

Consumentenvertrouwen daalt, consumptie neemt toe

Nederlandse consumenten zijn iets minder positief gestemd dan vorige maand. Dat komt voor doordat het oordeel over de economie wat pessimistischer is geworden.

Tata Steel en Thyssenkrupp fuseren in Europa: 4000 banen weg

Tata Steel en ThyssenKrupp voegen hun Europese staalactiviteiten samen. Door de fusie verliezen bij beide bedrijven 2000 mensen hun baan.

Topeconomen: 'Geef dat extra geld uit aan onderwijs en infrastructuur'

Bij de overheid stromen de miljarden binnen, maar burgers voelen dat herstel nauwelijk. Wat is wijsheid: uitgeven of aflossen op de staatsschuld? Het ING Economisch bureau vroeg het elf Nederlandse topeconomen.

Prinsjesdag: meer dan een miljoen mensen gaan erop achteruit

De economie groeit als een tierelier, maar dat voelt lang niet iedereen in de portemonnee. Eén op vijf Nederlandse huishoudens (18 procent) gaat er volgend jaar niet op vooruit, blijkt uit de Prinsjesdagstukken. Gepensioneerden en mensen met een uitkering gaan er relatief het minst op vooruit.

'De financiΓ«le markten nemen te veel risico'

Waarschuwende taal van de BIS, de bank van de centrale banken. Maar probleem is dat dat vaak pas wordt gehoord als het te laat is, zegt Durk Veenstra.

Meer vluchten of niet, Schiphol bouwt extra terminal

Met de komst van een nieuwe terminal groeit de passagierscapaciteit van Schiphol met 20 procent. Alleen mag de luchthaven in vliegbewegingen helemaal niet meer groeien. "Schiphol op slot, betekent Nederland op slot doen."

Schiphol bouwt nieuwe terminal: 'We kunnen beter vooruit lopen'

Met de komst van een nieuwe terminal groeit de passagierscapaciteit van Schiphol met 20 procent. Alleen mag de luchthaven in vliegbewegingen helemaal niet meer groeien. "Schiphol op slot, betekent Nederland op slot doen."

FNV wil er minstens 1000 euro bruto loon bij

FNV zet in komende cao-onderhandelingen in op een minimale loonsverhoging van 3,5 procent. Daarnaast stelt de vakbond de eis dat iedereen er minstens 1000 euro (bruto) per jaar op vooruit moet gaan. Dat zou betekenen dat mensen met lage inkomens er zelfs tot 5 procent bij moeten krijgen.

Investeerder wil zich inkopen in Funda, ruzie binnen NVM

Een Amerikaans private equityfonds zou een belang in huizenverkoopplatform Funda willen kopen en waardeert de site op 240 miljoen euro. De site is voor het grootste deel in handen van makelaarsvereniging NVM en sommige van de leden zijn boos op het bestuur.

Prijsvechters groeien, vooral op kleine luchthavens

Prijsvechters vervoeren een steeds groter deel van het aantal passagiers in Nederland. In het tweede kwartaal vloog 37 procent van de vliegtuigpassagiers met een budgetmaatschappij zoals Easyjet of Ryanair, in 2010 was dat nog 28 procent.

150e verjaardag Das Kapital: bijna onleesbaar, maar veel invloed

Deze week was het precies 150 jaar geleden dat Karl Marx Das Kapital schreef. Hij deed dat voor een deel in Nederland, bij zijn familie die Philips heette (de grootvader van Gerard en Anton, de oprichters van Philips). Marx wordt vaak geassocieerd met het communisme, maar zijn grote verdienste is juist de analyse van het kapitalistische systeem.

CNV-voorzitter: 'Looneisen 2018 fors omhoog'

Werkgevers kunnen volgend jaar aan de onderhandelingstafel rekenen op fors hogere looneisen en zelfs ultimatums van werknemers. Volgens vakbond CNV is de tijd dat werknemers bescheiden loonstijgingen slikken voorbij.

De crisis ijlt nog na: het aantal werkende vrouwen stijgt niet meer

Het aantal mensen dat gaat werken, blijft al jaren min of meer gelijk. Tot 2008 steeg de arbeidsparticipatie, maar in de afgelopen jaren bleef het aantal mensen dat toetrad tot de arbeidsmarkt min of meer gelijk. De oorzaak: de crisis van 2008.

Gasunie gaat groene energie opslaan op eiland in de Noordzee

Gasunie heeft zich aangesloten bij een consortium van Nederlandse, Duitse en Deense netbeheerders met plannen voor een energie-eiland in de Noordzee. Het eiland gaat dan niet alleen wind-energie verdelen maar kan die energie ook opslaan in gasvorm.

❌