[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 24 November 2017RTL Z

ABN stuurt nep-phishingmail over terugkeer geschrapt kerstpakket

ABN heeft testmail rondgestuurd om het personeel bewust te maken van phishing. Maar om je personeel in die mail te vertellen dat het weggebezuinigde kerstpakket weer terugkomt, is misschien niet zo handig.

Knab-klanten voor duizenden euro's opgelicht via valse inlogpagina

Vier klanten van internetbank Knab zijn deze week voor in totaal zo'n 11.000 euro het schip ingegaan toen ze via een nagemaakte pagina bij de bank dachten in te loggen, maar in werkelijkheid in een phishingval trapten.

Gisteren โ€” 23 November 2017RTL Z

Omstreden wet-Hillen afgeschaft: belastingvoordeel verdwijnt

De wet-Hillen wordt na 12 jaar weer afgeschaft. Het belastingvoordeel voor mensen die hun hypotheek bijna helemaal of helemaal hebben afgelost, verdwijnt geleidelijk.

Branchevereniging trustkantoren juicht strenger toezicht toe

Als gevolg van de Paradise Papers zaten multinationals en trustkantoren afgelopen weken in het verdomhoekje. Hoe kijkt de trustsector zelf aan tegen alle verhalen over belastingontwijking en verhulling van vermogens?

'Startups groeien hard door, rest bedrijven blijft achter'

Het aantal startups dat succesvol is doorgegroeid naar de status van 'scale-up', is de afgelopen jaren hard gegroeid. Maar die positieve ontwikkelingen gaat voorbij aan het grootste gedeelte van alle Nederlandse bedrijven. Daarvan groeide 85 procent niet of nauwelijks in de afgelopen jaren.

Waarom medicijnen zo duur zijn

Tonnen per jaar per patiënt. Sommige medicijnen zijn ontzettend duur. Maar dat is eigenlijk heel logisch. Roland Koopman legt uit waarom.

OuderRTL Z

Beleggers kunnen niet meer handelen via mkb-beurs NPEX

De handel op de beurs voor het midden- en kleinbedrijf NPEX is vandaag voor een onbekende periode stilgelegd, omdat de beurs niet meer voldoet aan de regelgeving. Wat is er aan de hand?

'Missen WK voetbal kost Italiaanse economie 1 miljard'

Voor het eerst in 60 jaar mist het elftal van Italië het wereldkampioenschap voetbal. Dat is niet alleen een grote teleurstelling voor de fans, maar voor de economie is het ook een duur grapje.

Nederlandse economie groeit hard, maar minder dan vorig kwartaal

De Nederlandse economie is het afgelopen kwartaal met 0,4 procent gegroeid. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2016 groeide de economie met 3 procent.

AFM waarschuwt voor 'beursgangen' cryptogeld

De Autoriteit Financiële Markten waarschuwt voor zogenoemde initial coin offerings (ICO's). Een ICO houdt het midden tussen een beursgang en een crowdfundactie om nieuwe cryptomunten op te zetten, maar ze zijn omgeven met gevaren.

Dan maar zonder Trump: overgebleven TPP-landen gaan door

Direct na zijn aantreden trok Donald Trump eind januari namens de Verenigde Staten een streep door vrijhandelsakkoord Trans-Pacific-Partnership (TPP). De overgebleven elf landen hebben op de APEC-top in Vietnam alsnog een raamakkoord gesloten. Zij onderhandelen verder zonder de VS.

UWV: bijna miljoen vacatures in Nederland

Naar verwachting ontstaan er dit jaar en volgend jaar een miljoen vacatures, een niveau dat voor het laatst in de periode 2006-2008 werd gehaald.

UWV: aantal vacatures bijna terug op niveau voor crisis

Naar verwachting ontstaan er dit jaar en volgend jaar een miljoen vacatures, een niveau dat voor het laatst in de periode 2006-2008 werd gehaald.

Europese Commissie wil strengere uitstootnormen, autoprijs omhoog

De Europese Commissie wil dat autofabrikanten veel schonere wagens gaan maken, daarvoor heeft het vandaag een wetsvoorstel gepubliceerd. Vanaf 2030 moeten nieuwe auto's gemiddeld 30 procent minder CO2 uitstoten dan in 2021. Daar hangt wel een prijskaartje aan. Auto's worden gemiddeld 1000 euro duurder.

WHO: stop met antibiotica bij gezonde dieren

Veehouders moeten stoppen met het gebruik van antibiotica bij gezonde dieren omdat hierdoor de kans op resistente bacteriën toeneemt.

Inflatie blijft 'te laag': prijzen stegen 1,3 procent

De consumentenprijzen voor goederen en diensten stegen in oktober met 1,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat is wat minder dan in september en nog altijd ruim onder de ECB-doelstelling van net onder de twee procent.

Afschaffen dividendbelasting: een gok van 1,4 miljard

1,4 miljard euro kost het de schatkist. Het afschaffen van de dividendbelasting voor bedrijven. Dat moet volgens het kabinet omdat het goed is voor de economie en onze werkgelegenheid. Maar dat is helemaal niet zeker. Sterker nog: het is een gok.

Ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in Nederland neemt toe

Voor het tweede jaar op rij is het slechter gesteld met de gelijke behandeling van mannen en vrouwen in Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse Global Gender Gap Index van het World Economic Forum.

'Rusland dreigt met sluiten van luchtruim voor KLM'

Rusland dreigt met sluiting van het luchtruim voor Nederlandse vliegtuigmaatschappijen omdat vrachtmaatschappijen, waaronder het Russische Air Bridge Cargo, hun vluchten moeten verhuizen van Schiphol naar andere luchthavens. Nederland heeft tot zaterdag gekregen om de problemen op te lossen.

Kredietbeoordelaar Fitch geeft Nederland hoogste rapportcijfer

Het Amerikaanse ratingbureau Fitch geeft ons land opieuw een AAA-rating. De prognose is stabiel.

โŒ