[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderRTL Z

'Veel meer vakanties geboekt deze krokusvakantie'

We durven weer flink meer geld uit te geven aan onze vakantiereizen. Verschillende organisaties zien een enorme toename van aantal boekingen voor deze krokusvakantie.

Hoogste groei in 10 jaar voor Nederlandse economie: 3,1 procent

De Nederlandse economie groeide het afgelopen jaar met maar liefst 3,1 procent. Dat is de sterkste groei in tien jaar tijd.

Opsteker: Nederland krijgt 64 miljoen terug van EU

Nederland krijgt 64 miljoen euro terug van de Europese Unie. Dat bedrag blijft over na een herberekening van wat er tussen 2013 en 2016 al is betaald aan Brussel.

Broadcom en Qualcomm flirten verder, bod van 121 miljard afgewezen

Chipgiganten Broadcom en Qualcomm gaan toch praten over een overname van het laatstgenoemde bedrijf. Maar net als over het bod van 121 miljard dollar zelf, zijn de bedrijven het ook oneens over wanneer dat gesprek zou moeten plaatsvinden.

Broadcom en Qualcomm flirten verder, bod 121 miljard afgewezen

Chipgiganten Broadcom en Qualcomm gaan toch praten over een overname van het laatstgenoemde bedrijf. Maar net als over het bod van 121 miljard zelf, zijn de bedrijven het oneens over wanneer dat gesprek zou moeten plaatsvinden.

Spanje en Ierland strijden om topfunctie ECB

Wie wordt na acht jaar de opvolger van vice-president Vítor Constâncio van de Europese Centrale Bank en daarmee de nieuwe rechterhand van voorzitter Mario Draghi? Daarvoor kwamen slechts twee nominaties binnen bij Eurogroep-voorzitter Mário Centeno.

Huishoudens hebben in 40 jaar amper meer te besteden gekregen

Nederlandse huishoudens hebben in de afgelopen veertig jaar amper meer te besteden gekregen. De belangrijkste reden is dat bedrijven een groter deel van de economische taart afsnoepen.

Kunnen we zonder Gronings gas?

Minister Wiebes wil de gaswinning terugschroeven naar minder dan 12 miljard kuub per jaar. Maar dat gaat de komende jaren echt niet lukken, legt Peter van Zadelhoff uit.

Meer passagiers, meer vluchten: 'We moeten wel gaan kiezen'

Het aantal vliegbewegingen van en naar Nederlandse luchthavens is afgelopen jaar opnieuw gegroeid. Ook het aantal passagiers nam weer toe. Maar hoeveel groei kan Nederland aan? "Er is geen fysieke grens, maar wel een qua geluid- en milieuoverlast", zegt luchtvaartdeskundige Hans Heerkens.

Politie doet inval in kantoor Eurogroepvoorzitter

De Portugese politie heeft een inval gedaan bij het Portugese ministerie van Financiën. Volgens lokale media was de inval gericht op Mario Centeno, die begin dit jaar Jeroen Dijsselbloem opvolgde als voorzitter van de Eurogroep.

ING en ABN getroffen door DDoS-aanvallen

Ook ING is dit weekend getroffen door een DDoS-aanval. Daardoor hadden veel klanten problemen met internetbankieren. Eerder op zondag had ABN Amro te kampen met dezelfde problemen.

Na ABN ook ING getroffen door DDoS-aanval

Ook ING is dit weekend getroffen door een DDoS-aanval. Daardoor hadden veel klanten problemen met internetbankieren. Eerder op zondag had ABN Amro te kampen met dezelfde problemen.

Na ABN heeft nu ook ING last van een DDoS-aanval

Ook ING heeft last van een DDoS-aanval. Daardoor hebben veel klanten problemen met internet bankieren. Eerder vandaag had ABN Amro te kampen met dezelfde problemen.

ABN opnieuw onbereikbaar door DDoS-aanval

Voor de derde keer in 24 uur is internetbankieren via ABN Amro niet of nauwelijks mogelijk. Volgens de bank is er opnieuw sprake van een DDoS-aanval.

'Inval bij Eurogroepvoorzitter om kaartjes Benfica'

De Portugese politie heeft een inval gedaan bij het Portugese ministerie van Financiën. Volgens lokale media was de inval gericht op Mario Centeno, die begin dit jaar Jeroen Dijsselbloem opvolgde als voorzitter van de Eurogroep.

Geen nieuwbouw in Zandvoort, toch bloeit de huizenmarkt

Terwijl het aantal nieuwbouwwoningen in het hele land flink groeit, blijven drie gemeenten ver achter. Zandvoort is een van de drie gemeenten waar vorig jaar geen één nieuwbouwwoning werd opgeleverd. Maar wie denkt dat die cijfers iets zeggen over de lokale huizenmarkt, komt bedrogen uit. Want het gaat er hartstikke goed, zegt de Zandvoortse makelaar Timo Greeven.

Meer valse eurobiljetten, maar niet in Nederland

Terwijl het aantal valse eurobiljetten wereldwijd licht stijgt, was in Nederland vorig jaar juist een daling van ruim 8 procent te zien. In totaal werden in 2017 in Nederland 43.000 nepbiljetten geteld, tegenover 694.000 in de rest van de wereld.

Topjaren voor de bouw dankzij verduurzaming en infra

De bouwsector heeft een ijzersterk jaar achter de rug en ook de komende jaren is er volop werk, verwacht het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

Zachte winter bespaart gezin tientallen euro's

De winter is tot nu toe opvallend zacht, het is vandaag zelfs de warmste 24 januari ooit gemeten. In De Bilt werd een temperatuur van 14,4 graden gehaald. Dat heeft in ieder geval één voordeel: de stookkosten zijn een stuk lager. En dat scheelt een paar tientjes.

Huizenkoper voortaan beschermd bij bouwkundige gebreken

Een van de grote risico's die huizenkopers lopen is op 1 februari verleden tijd. Vanaf die dag kun je de koop afblazen als een woning ernstige bouwkundige gebreken heeft, mits je gebruik maakt van een makelaar die is aangesloten bij één van de brancheverenigingen.

โŒ