[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018RTL Nieuws

Kabinet onderzoekt rol Nederland in omstreden hoofdenhandel

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gaat na of Nederland een knooppunt is in de handel in allerlei lichaamsdelen. Afgelopen weekend werd bekend dat Nederlandse ziekenhuizen hoofden hebben ingekocht van een omstreden Amerikaans bedrijf. Het ziekenhuis AMC besloot daarop te stoppen met de inkoop.

Hulpverleners kritisch over bergen van dodelijke slachtoffers: 'Het is te zakelijk'

Hulpverleners in Drenthe en Groningen hebben moeite met de manier waarop er met dodelijke slachtoffers bij ongelukken wordt omgegaan. "Het is te zakelijk. Ook missen we de rouwauto's", luidt de kritiek.

Terugroepactie om waterfluitjes, want: ze maken te veel lawaai

Winkelketen Primark roept iedereen die waterfluitjes bij hen heeft gekocht op om de fluitjes terug te brengen naar de winkel. De reden: ze maken te veel lawaai.

Vlaamse studentenvereniging heft zichzelf op na dode student door ontgroening

De Leuvense studentenvereniging Reuzegom heeft zichzelf ontbonden nadat een van hun aspirantleden afgelopen vrijdag bij een ontgroening was overleden.

Terecht ontslag voor monteur die baas het leven zuur maakte

Een installatiebedrijf mocht een negatieve werknemer ontslaan die zich jarenlang misdroeg en zijn baas het leven zuur maakte. Dat heeft de Utrechtse kantonrechter beslist. Wel krijgt de man bijna 28.000 euro mee.

Imam vindt reacties op kerstfoto Nasrdin Dchar onbegrijpelijk: 'Doe eens gezond'

Nasrdin Dchar plaatste gisteren een foto op Instagram van zichzelf naast zijn kerstboom. Velen reageerden, maar niet altijd op een fraaie manier. Hij werd zelfs zwaar beledigd. Imam Yassin Elforkani kan geen begrip opbrengen voor de reacties. "Zet die oordeelknop toch eens uit."

Collega's die je bij de verkeerde naam noemen? 'Bloedirritant'

Mischa in plaats van Michel. En Marieke in plaats van Maaike. Het is een grote ergernis op het werk: collega's die je bij de verkeerde naam noemen. Daarom is het advies: "Treed op én zeg je collega's vriendelijk de waarheid."

Google-ceo op het matje bij Amerikaans Congres

Google-ceo Sundar Pichai wacht vanmiddag een vragenvuur bij het Amerikaanse Congres. Een juridische commissie wil van de topman horen of de zoekmachine conservatieve geluiden tegenhoudt, hoeveel gegevens het bedrijf binnenharkt en of de privacy van gebruikers wel goed wordt beschermd.

Collega's die je bij de verkeerde naam noemen: 'Bloedirritant'

Mischa in plaats van Michel. En Marieke in plaats van Maaike. Het is een grote ergernis op het werk: collega's die je naam verkeerd noemen. Daarom is het advies: "Treed op én zeg je collega's vriendelijk de waarheid."

Vlaamse tandarts (35) die vrouwen aanrandde voorwaardelijk vrij

Een 35-jarige Vlaamse tandarts die werd opgepakt omdat hij vrouwen zou hebben aangerand, is vrij onder voorwaarden. Opvallende voorwaarde: hij mag geen vrouwen meer behandelen.

Oprichter Hartog koopt wasserijgigant Cleanlease terug

De controle over de kwakkelende wasserijgigant Cleanlease, met 1200 werknemers en een omzet van 100 miljoen euro, is terug in handen van oprichter Albert Hartog. Investeerder Egeria neemt afscheid na een periode van krimp, verliezen en ruzies.

Drie kussen, een normaal ontbijt en een 'nuttig gesprek' voor May bij RutteΒ 

De diplomatieke toer van de Britse premier Theresa May vandaag is begonnen met een 'nuttig gesprek' op het Catshuis, liet premier Mark Rutte na afloop weten. May is er alleen nog lang niet: ze gaat nog naar Berlijn en Brussel om te proberen een aanpassing in het brexitakkoord te bereiken.

VS en China praten verder over handel ondanks Huawei-rel

De handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China vinden nog altijd op zeer hoog niveau plaats, ondanks de arrestatie van de cfo van het Chinese techbedrijf Huawei. Dat maakte het Chinese ministerie van Handel bekend.

Google versnelt sluiten Google Plus na nieuw datalek

Google versnelt de sluiting van het consumentengedeelte van het sociale netwerk Google Plus. Voor de tweede keer dit jaar heeft de zoekgigant een fout in de software van het sociale platform gevonden, waardoor ontwikkelaars toegang kregen tot privégegevens van gebruikers.

Gisteren β€” 10 December 2018RTL Nieuws

Politie onderzoekt 'verontrustende video' waarin agenten kind afpakken in Amerika

De Amerikaanse politie gaat een video onderzoeken waarop te zien is hoe meerdere agenten een kind afpakken van een vrouw. De video zorgt voor veel ophef in het land, vooral omdat de agenten met veel geweld te werk gaan.

Macron belooft verhoging minimumloon na protesten gele hesjes

De Franse president Emmanuel Macron komt de 'gele hesjes' na hun massaprotesten tegemoet. Hij gaat het minimumloon volgend jaar met 100 euro per maand verhogen.

Britse premier May naar Rutte voor werkontbijt over brexit

De Britse premier Theresa May komt langs bij premier Rutte om te praten over de brexit. May en Rutte hebben een werkontbijt gepland op het Catshuis.

Politie wil niet dat boa's wapens krijgen

Als het aan de politie ligt, krijgen buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), geen wapen. De politie wil meer en beter samenwerken met Boa's maar 'het geweldsmonopolie, dat blijft wat de politie betreft voorbehouden aan het korps'.

Moeder wil hond uit ijskoude vijver redden, maar verdrinkt zelf

Een tragisch ongeluk in het Amerikaanse Michigan. Tracy Cashman (38) was haar hond aan het uitlaten toen die in de problemen kwam. Ze probeerde het beestje uit een ijskoude vijver te redden, maar verdronk daar zelf bij.

Twee doden door ongeval op viaduct Breda

Door een aanrijding op een viaduct over de A16 bij Breda zijn vandaag twee mensen om het leven gekomen. Een derde persoon raakte gewond.

❌