[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018RTL Nieuws

Silvia (52), oudste oerang-oetan van de Apenheul overleden

De oudste inwoner van de Apenheul in Apeldoorn is overleden. De hoogbejaarde oerang-oetan Silvia is op 52-jarige leeftijd ingeslapen, omdat het al een tijdje niet goed ging met haar.

YouTube: onmogelijk aan EU-auteursrechtwet voldoen

YouTube zegt niet te weten hoe het moet voldoen aan de nieuwe strengere Europese auteursrechtwet. "Het is een onmogelijke klus", zeggen bronnen binnen Google tegen Bright. Daarom komt het bedrijf in actie tegen de voorgestelde regelgeving.

Waarschuwing voor alle gemeenten: 'Je moet met contant geld kunnen betalen'

Alle 380 gemeenten krijgen een brief met een duidelijke boodschap: burgers moeten aan de balie van gemeentehuizen met contant geld kunnen blijven betalen. Volgens het Europees recht is alleen pinnen niet toegestaan. Dat betekent dat het groeiend aantal gemeenten dat alleen een pin only-beleid heeft, een oplossing zal moeten gaan zoeken.

Verdachten ontvoering Insiya (4) deden zich voor als inspecteurs

De ontvoering van de toen 2-jarige Insiya Hemani was een grondige, tot in detail voorbereide operatie. Door betrokkenen werd de ontvoering 'operatie-Barney' genoemd.

Buren van geitenhouderijen hebben verhoogde kans op longontsteking

Mensen die dichtbij een geitenhouderij wonen, hebben een hogere kans om een longontsteking te krijgen dan gemiddeld. Het gaat om mensen die wonen binnen een straal van 2 kilometer om de boerderijen.

Koning Willem-Alexander, zo moet het dus niet straks bij The Queen

The Queen begroeten met een nette kus op de wang, of even een hand op haar schouder leggen. Klinkt koninklijk, maar absoluut 'not done'. Koning Willem-Alexander moet zich aan strenge etiquetteregels houden tijdens zijn staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. En dat is zo makkelijk nog niet.

Tankstations vaker onbemand: 'De concurrentie is moordend'

De benzinepomp met een klassiek klein kioskje verdwijnt, concludeert branchevereniging Bovag vandaag op basis van cijfers. Er zijn inmiddels meer onbemande tankstations dan bemande pompen. Als een tankstation bemand is, dan gaat het steeds vaker om een grote winkel langs de weg.

Twintig jongeren uit Rotterdam opgepakt om internetoplichting

De politie heeft afgelopen weekend in Rotterdam twintig jongeren opgepakt op verdenking van oplichting via internet. Ze zouden hun bankrekening hebben laten gebruiken door oplichters.

NAC gaat relschoppers stadionverbod geven: 'Zo hard mogelijk straffen'

Supporters van voetbalclub NAC die gisteren na de wedstrijd tegen Willem II de politie aanvielen, kunnen een flinke straf verwachten. "De club zal straffen uitdelen in de vorm van stadionverboden, indien gepast voor langere tijd. Daarnaast worden de beschikbare camerabeelden overgedragen aan de politie", schrijft de club op de website.

Bizarre wisseltruc: 'Verdachte droeg kleding Khashoggi na moord'

Een van de verdachten van de moord op journalist Jamal Khashoggi droeg diezelfde dag diens kleding. Dat blijkt uit camerabeelden van de Turkse autoriteiten.

Vader Insiya (4) werkt niet mee aan verhoor in ontvoeringszaak

In het onderzoek naar de ontvoering van het meisje Insiya Hemani zijn tientallen pogingen gedaan om de vader van het kind te kunnen horen. Dat is tot nu toe niet gelukt. Ook niet op afstand. De vader woont in India. Vandaag begon het proces tegen zes verdachten die bij de ontvoering betrokken zouden zijn geweest.

Wordt jouw rijexamen afgebroken? Dan moet je zes weken wachten

Kandidaten van wie het rijexamen wordt afgebroken, moeten vanaf volgende week maandag minimaal zes weken wachten voordat zij weer een poging mogen wagen. "Voor andere gezakte kandidaten blijft de verplichte wachttijd twee weken", schrijft het CBR op haar website.

'ING negeerde waarschuwingen van drie ministers van FinanciΓ«n'

Drie ministers van Financiën op rij, Jan Kees de Jager, Jeroen Dijsselbloem en Wopke Hoekstra, hebben ING gewaarschuwd dat een flinke salarisverhoging voor de top zou kunnen leiden tot sociale onrust.

Lagere winst voor Ryanair door stakingen en annuleringen

Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft het afgelopen halfjaar minder winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens het Ierse bedrijf komt dat onder andere door de stakingen.

Omzet Philips stijgt minder dan verwacht door ongunstige wisselkoersen

Philips zette afgelopen kwartaal een iets hogere omzet in de boeken, maar die steeg niet zo sterk als analisten hadden verwacht. Het bedrijf wijt de tegenvaller in het derde kwartaal aan ongunstige wisselkoerseffecten. Het aandeel Philips verliest in de ochtendhandel ruim 6 procent.

Gisteren β€” 21 Oktober 2018RTL Nieuws

Luchtballon maakt noodlanding bij woonwijk Eindhoven

Spannende momenten in de wijk Blixembosch in Eindhoven. Daar vloog een luchtballon rakelings over de woonwijk, voordat-ie een noodlanding maakte op een veldje in de buurt. "Alle honden in de straat gingen tekeer."

'Mieeuww, mieeeuww': man verstoort live-uitzending Formule 1

Een opmerkelijk moment tijdens de live-uitzending van de Grand Prix in Amerika. Op het moment dat commentator Olav Mol even stil is, doet een andere stem ineens racebaangeluiden na.

Parachutist stort neer na hartaanval in de lucht

Een parachutist is bij het vliegveld Teuge in Gelderland hard op de grond terecht gekomen, nadat hij in de lucht een hartstilstand had gekregen.

Man weigert naast oudere zwarte vrouw te zitten tijdens Ryanair-vlucht

Vliegmaatschappij Ryanair is in opspraak geraakt door een filmpje waarin te zien is hoe een passagier een oudere vrouw uitscheldt en niet naast haar wil zitten vanwege haar huidskleur. Hij noemt haar onder andere een 'ugly black bastard'.

Van het gas af? Waterstof is serieus alternatief naast zonne- en windenergie

In 2030 moet een kwart van al onze huizen 'van het gas af' zijn en dus moeten we overschakelen op andere vormen van energie. Zonne- en windenergie ligt voor de hand, maar ook waterstof zou een prima alternatief zijn.

❌