[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 19 April 2019RTL Nieuws

20.000 bezoekers zien 'steengoede Jezus' tijdens The Passion in Dordrecht

Zo'n 20.000 mensen hebben gisteren in Dordrecht The Passion bezocht. Op Twitter was er veel lof voor Edwin Jonker, die de rol van Jezus vertolkte. "Zijn stem, zijn tranen, zijn emotie... Mag hij volgend jaar weer?"

Gisteren โ€” 18 April 2019RTL Nieuws

F-Side woedend op KNVB: 'Wij laten ons niet naaien'

Het verplaatsen van speelronde 33 door de KNVB is ook bij de harde kern van Ajax niet goed ontvangen. Ajax zelf ging akkoord met het voorstel, maar de F-Side accepteert niet dat de supporters nu ineens een vrije dag moeten nemen en dreigen extra stappen te ondernemen.

Dierenactivisten die Eftelingshow verstoorden, doen aangifte van mishandeling

Twee dierenactivisten die afgelopen zondag de Eftelingshow Raveleijn verstoorden, hebben aangifte gedaan van mishandeling. Volgens hen kwamen na afloop van de actie twee boze mannen naar ze toe en gaven ze een harde vuistslag in de nek.

Onderzoekers vinden vloeibaar bloed in 42.000 jaar oud veulen

Het is Russische onderzoekers gelukt om vloeibaar bloed en urine uit een bevroren karkas van een veulen te halen dat ongeveer 42.000 jaar geleden overleed. Het veulen was naar schatting slechts twee weken oud toen het vermoedelijk in de modder verdronk.

Gemengde gevoelens bij Feyenoord over verplaatsen speelronde

De directie van Feyenoord heeft met gemengde gevoelens gereageerd op de voorgenomen verschuiving van de voorlaatste speelronde van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. De Rotterdamse clubleiding is ,,zeer ongelukkig'' met het besluit. ,,Zoals veel andere clubs'' laat Feyenoord weten. Door de ingreep van de KNVB, vanwege het drukke speelschema van Ajax, zal de huidige nummer drie de competitie in Limburg afsluiten tegen Fortuna Sittard.

Minister: meer onderzoek naar burnpits na ruim 270 meldingen

Er komt meer onderzoek naar de schadelijke effecten van burnpits. Dat schrijft minister Ank Bijleveld van Defensie in een brief aan de Tweede Kamer.

Minister wil dat ontslagen winkelpersoneel werk vindt in zorg

De recente golf faillissementen in de winkelstraat kan een zegen zijn voor de zorg, die schreeuwt om personeel. Via de curatoren van de failliete bedrijven probeert het ministerie van Volksgezondheid een deel van het ontslagen winkelpersoneel naar de zorg te halen.

KNVB verplaatst complete speelronde Eredivisie

De KNVB heeft besloten om speelronde 33 op te schuiven, zodat Ajax meer rust krijgt ter voorbereiding op de Champions League. Dit betekent dat alle wedstrijden van zondag 28 april worden gespeeld op 15 mei.

KNVB verplaatst speelronde eredivisie vanwege halve finale Ajax in Champions League

De KNVB heeft besloten om speelronde 33 op te schuiven, zodat Ajax meer rust krijgt ter voorbereiding op de Champions League. Dit betekent dat alle wedstrijden van zondag 28 april worden gespeeld op 15 mei.

Universiteitsbestuurder declareert ritten voor de prijs van een Porsche

De baas van de Universiteit Utrecht, Prof. Dr. Anton Pijpers heeft vorig jaar bovenop zijn salaris van bijna 230.000 euro nog eens ruim 120.000 euro gedeclareerd. Het gaat om chauffeurs- en taxikosten voor binnenlandse ritten. Het bedrag is meer dan drie keer hoger dan het gemiddelde over 2017 bij andere Nederlandse universiteiten.

Automatiseerder Atos mag jubileumuitkering niet schrappen

Automatiseerder Atos Nederland heeft de jubileumuitkering van één maandsalaris voor haar oudgediende werknemers geschrapt. De rechter maakte onlangs gehakt van die beslissing.

Inzittende busongeluk Madeira: 'Iedereen schreeuwde'

De bus reed weg en na een paar seconden hadden de inzittenden al door dat het helemaal mis was. Een Duits stel vertelt een dag na het fatale ongeluk op Madeira dat het voertuig volledig op hol sloeg. "Hij ging steeds sneller en sneller en sneller." Uiteindelijk viel de bus van een helling naar beneden en kwamen 29 mensen om het leven.

Nusrat (19) deed aangifte van seksueel misbruik en werd levend verbrand

Overgoten met kerosine en in brand gezet, en dat alles omdat ze aangifte deed van seksueel misbruik door het schoolhoofd. Nusrat Jahan Rafi (19) overleefde de gruwelijke mishandeling op haar school in Bangladesh niet. Vrouwen gaan daar nu massaal de straat op.

SGP'er stapt over naar Forum: 'Ik ben vrij conservatief, de partij past bij me'

Na 12 jaar SGP-wethouder te zijn geweest, stapt Sytse de Jong (48) uit Staphorst over naar Forum voor Democratie. Hij wil als gedeputeerde in de provincie aan de slag. "Het boek van de SGP is uit, het is tijd voor een nieuw boek. God hielp me."

Hoeveel weegt het kruis en waarom Dordrecht? Dit moet je weten van The Passion

Wie Pasen zegt, zegt The Passion. Vanavond kijken er weer miljoenen mensen naar Edwin Jonker als Jezus, Edsilia Rombley als Maria en Martijn Krabbé als verteller. Zit jij voor de buis? Dan weet je na het lezen van dit stuk nét iets meer dan al die anderen.

Ajax op 30 april tegen Spurs, twee dagen na duel met De Graafschap

Ajax speelt op dinsdag 30 april in Londen tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. Dat heeft de UEFA zojuist bekendgemaakt. Op woensdag 8 mei spelen de Amsterdammers thuis tegen de Engelse club.

Ajax op dinsdag 30 april tegen Tottenham Hotspur

Ajax speelt op dinsdag 30 april in Londen tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. Dat heeft de UEFA zojuist bekendgemaakt. Op woensdag 8 mei spelen de Amsterdammers thuis tegen de Engelse club.

Jorien is als kind mishandeld: 'Vroeg iemand maar hoe het met me ging'

Als klein kind werd Jorien Meerdink mishandeld. Niemand leek zich om haar te bekommeren, al wisten veel mensen van het misbruik af. Ze schreef een boek over omstanders van en het ingrijpen bij kindermishandeling. "Ik ben ontzettend eenzaam geweest als kind."

Britse actrice Mya-Lecia Naylor (16) plotseling overleden

De Britse actrice Mya-Lecia Naylor is op 16-jarige leeftijd plotseling overleden. Op 7 april zakte ze in elkaar en overleed ze. De doodsoorzaak is nog onbekend. Dat laat haar management nu weten.

'Niet-gevaccineerde kinderen niet langer welkom op kinderdagverblijf'

Niet-gevaccineerde kinderen zouden niet langer welkom moeten zijn op kinderdagverblijven. Dat vindt de SP. Het is het zoveelste politieke plan om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen. Jeugdartsen reageren kritisch.

โŒ