[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Maart 2018RTL Nieuws

'Ik heb DENK gestemd, want die helpen de Turken'

Volgens hoogleraar bestuurskunde Marcel Boogers is het succes van DENK vooral te danken aan het feit dat ze een nieuwe groep kiezers hebben aangeboord: de migrantenkiezers. Migranten uit de Utrechtse wijk Lombok vertellen waarom ze wel óf juist niet op DENK hebben gestemd.

Het succes van de lokale partij: 'Ik zie die man nog wel eens lopen'

De grootste winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen waren de lokale partijen. In veel gemeenten kunnen ze meedoen in de onderhandelingen over een nieuw college. De Groep De Mos werd in Den Haag bijvoorbeeld de grootste.

Ooggetuige Tweede Kamer: 'In een keer hoorde ik geschreeuw'

Arno Rutte van de VVD was aan het woord toen een man zelfmoord probeerde te plegen door van de publieke tribune te springen.

Man springt van publieke tribune Kamer

In de Tweede Kamer is een man van de publieke tribune gesprongen. Het is nog
onduidelijk wat er precies gebeurd is. Een ambulance is ter plaatse.
Hulpverleners hebben zich over de man ontfermd.? Het gebeurde toen Kamerlid
Arno Rutte aan het woord was.

Bommenlegger Texas maakte videoboodschap voor zijn dood

De politie blijft gissen naar het motief van de bommenlegger uit Texas, Mark Anthony Conditt. In een videoboodschap van 25 minuten vertelt hij over het maken van zijn bommen, maar een echte reden voor zijn daden geeft hij niet.

MisofoniepatiΓ«nt: 'Ik werd woest van doodgewone geluiden'

Zomaar woest of knettergek worden van, bijvoorbeeld, alledaagse eetgeluiden. Dat is, bewezen, een echte aandoening die misofonie heet. Tineke Winterberg heeft het, maar met een nieuwe in Nederland ontwikkelde therapie heeft ze er tegenwoordig veel minder last van.

Baudet: 'Ik vind twee zetels enorm positief'

Volgens de exitpolls kwam Forum voor Democratie met twee zetels in de Amsterdamse gemeenteraad, en daar waren ze al erg blij mee. Tijdens het tellen spant het er nu om of ze nog een derde zetel halen.

Alexander Pechtold: 'We leveren in, maar hebben wel zilver'

"We hebben nog steeds de kans om in besturen samen te werken." D66-leider Alexander Pechtold is niet ontevreden over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen, ook al hebben ze verloren in grote steden als Amsterdam en Utrecht.

Leefbaar Rotterdam de grootste: 'Ik ben beretrots'

"We verliezen drie zetels, maar het was wel een versplinterd landschap." Joost Eerdmans is blij dat, ondanks nieuwe uitdagers als DENK en de PVV, zijn partij de grootste is geworden in Rotterdam.

GroenLinks grootste in Utrecht en Amsterdam: 'Dit is historisch'

GroenLinks-leider Jesse Klaver is dolblij met de prognoses van de gemeenteraadsverkiezingen. Zijn partij wordt de grootste in Utrecht en Amsterdam.

Gisteren β€” 21 Maart 2018RTL Nieuws

Ouders omgekomen militairen doen aangifte: 'Dit mag niet meer gebeuren'

De ouders van de twee Nederlandse militairen die tijdens een missie in Mali omkwamen, door afgekeurde mortiergranaten, doen aangifte van dood door schuld tegen Defensie. Ze willen dat de verantwoordelijken worden opgespoord en vervolgd. Defensie weigert vooralsnog de namen van direct betrokkenen te noemen.

In Druten stemmen ze alleen op lokale partijen

"Ik vind het belangrijker wat er in Druten gebeurt dan in de rest van het land", zegt een inwoner van het Gelderse Druten. Er staan daar bijna alleen maar lokale partijen op het stembiljet voor de gemeenteraadsverkiezingen. De afgelopen jaren zat er zelfs geen enkele landelijke partij in de gemeenteraad.

Nieuwe uitvinding laat blinden zelfstandig stemmen: 'Een heerlijk gevoel'

Den Haag test een mal die het voor blinden mogelijk maakt om zelf te stemmen. Terwijl de overheid er een punt van maakt dat stemmen geheim moet zijn, moesten blinden het door een ander laten doen: "Dat is natuurlijk heel absurd."

Ouderen uit hun isolement met AutoMaatje

De iets minder mobiele ouderen zitten tegenwoordig nogal vaak eenzaam thuis en komen nergens meer. Het kabinet wil dat dat verandert. En de ANWB heeft er al wat op bedacht: AutoMaatje. Vrijwilligers die tegen zo'n beetje de kostprijs ouderen vervoeren naar hun kaartclubje, familie of de kapper. En dat werkt, kijk maar!

Lekker makkelijk: stemmen vanuit je auto

Je hoeft de auto niet uit om te kunnen stemmen in de gemeente Zuidplas. Er is een drive-in stemlokaal ingericht. En dat is niet alleen maar een gimmick.

Flinke opkomst bij nachtstemmen: 'Met een biertje stemmen, lekker toch?'

In drie gemeenten in Nederland kon er al vanaf middernacht gestemd worden. RTL Nieuws nam vannacht een kijkje in Den Haag.

OuderRTL Nieuws

Aantal oldtimers stijgt: 'Het is mijn eerste vriendje'

"Het gevoel, de geur, de kleur, passie..." Pauline Ouborg is helemaal gek van haar klassieke Alfa Romeo. En ze is niet de enige, want het aantal oldtimers in Nederland stijgt.

In Rotterdam kun je straks wonen in de Lee Towers: 'Kers op de taart'

Eindhovense projectontwikkelaars bouwen twee kantoortorens in Rotterdam om tot woontorens met in totaal 860 appartementen. De gebouwen worden vernoemd naar zanger Lee Towers, die zelf vereerd is.

Van geheim gif tot diplomatieke oorlog: de moordaanslag op dubbelspion Skripal

4 maart werd voormalig Russisch dubbelspion Skripal onwel in een winkelcentrum in het Engelse Salisbury. Sindsdien ontspint zich een mysterieus verhaal rond een geheim Russisch gif, spionnen en ernstige beschuldigingen aan het adres van Moskou. Dit is wat we tot nu toe weten.

Dodelijk ongeluk met zelfrijdende auto: Uber stopt met tests

In de Amerikaanse staat Arizona is een voetganger om het leven gekomen na een botsing met een zelfrijdende auto. Taxibedrijf Uber stopt daardoor met alle tests met deze auto's. Volgens experts wordt de technologie te snel uitgerold door hevige concurrentie.

❌