[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019RTL Nieuws

PVV'er Dion Graus zit thuis sinds aangifte ex-vrouw

PVV-Kamerlid Dion Graus zit al vijf weken thuis. Sinds dat zijn ex-vrouw aangifte tegen hem heeft gedaan vanwege psychische mishandeling en gedwongen seks, is het PVV-Kamerlid niet meer in de Tweede Kamer geweest. Graus bevestigt dat hij even thuis zit, maar wil er verder niets over kwijt.

Wilders dient 25ste motie van wantrouwen in: 'Ah, een prachtig moment!'

Een mijlpaal voor PVV-leider Geert Wilders. Hij diende vandaag zijn 25ste motie van wantrouwen in. Toen hij daaraan werd herinnerd, zei hij: "Een prachtig moment. Er zullen er misschien nog vele volgen."

Wilders dient 25e motie van wantrouwen in: 'Ah, een prachtig moment!'

Een mijlpaal voor PVV-leider Geert Wilders. Hij diende vandaag zijn 25ste motie van wantrouwen in. Toen hij daar vandaag aan werd herinnerd, zei Wilders: "Een prachtig moment. Er zullen er misschien nog velen volgen."

Is een ballon oplaten strafbaar? OM wil geen onderzoek doen

Het Openbaar Ministerie gaat niet onderzoeken of het oplaten van ballonnen strafbaar is. De Partij voor de Dieren had daar om gevraagd. "Teleurstellend. Maar we geven niet op en strijden verder om tot een ballonverbod te komen", zegt Christine Teunissen van de partij.

Helemaal losgaan in de Facebook-comments: waarom? 'Er is te weinig context'

Wie Facebook gebruikt, kan de reacties onder een nieuwsbericht over bijvoorbeeld Zwarte Piet wel dromen. Het duurt vaak maar een paar minuten voor de eerste scheldwoorden woorden online komen. Hoe dat kan? "We denken dat het een opinieplatform is", zegt hoogleraar communicatiewetenschappen Jan van Dijk.

Vrouw valt van fiets door olie op de weg: 65.000 euro schadevergoeding

Een Utrechtse vrouw viel vier jaar geleden hard van haar fiets toen ze door een oliespoor van een auto reed. De auto werd nooit teruggevonden, maar de vrouw heeft nu wel een schadevergoeding gekregen van 65.000 euro.

Superblij door eerste zonnestralen: 'Gelukshormoon gaat aan'

Die eerste zonnestralen in je gezicht, de geur van de lente; het voelt niet alleen fijn, het maakt je ook écht gelukkiger. "Er worden nu heel hard gelukshormonen aangemaakt", zegt psycholoog Josje Smeets.

Cathy filmt hoe python enorme kraai vermorzelt op haar dak

Cathy Gall wist niet wat ze meemaakte toen ze iets langwerpigs zag hangen aan haar antenne. De Australische vrouw liep naar haar dak toe en begon gelijk te filmen. Het bleek namelijk een python te zijn, die op dat moment bezig was met het regelen van zijn avondmaal.

Kwetsende reacties op Facebook na dodelijk ongeluk: 'Als nabestaande schrik je heel erg'

Het 29-jarige broertje van Jacob overleed eind vorig jaar bij een auto-ongeluk nadat hij in slaap was gevallen achter het stuur. Nog voordat precies bekend werd wat er was gebeurd, stroomden de (negatieve) reacties op social media binnen. "Dat mensen niet weten wie hij was en toch over hem oordelen, dat raakt mij het meest."

Juf Daisy bij tien beste docenten van de wereld: 'Het wordt nu echt onwerkelijk'

Dat ze bij de beste vijftig leerkrachten van de wereld zat, was al heel bijzonder. Maar nu ze tot de laatste tien is doorgedrongen, wordt het pas echt onwerkelijk voor juf Daisy. "Dit maakt me wel emotioneel."

Gisteren β€” 20 Februari 2019RTL Nieuws

Kinderbijslag voor tweeling? Wel voor Jurian (17), niet voor Jarno (17)

De familie Dekker heeft een tweeling van 17 jaar, maar ontvangt voor het ene kind wél kinderbijslag en voor het andere niet. 'Oneerlijk en onterecht', vindt vader Herman. Hij krijgt steun van SGP en SP: die partijen willen de wet aanpassen zodat alle kinderen tot 18 jaar kinderbijslag krijgen.

UWV gaat werkwijze vestiging Groningen tegen het licht houden

Uitkeringsinstantie UWV gaat onderzoeken of de werkwijze bij het opnieuw beoordelen van arbeidsongeschikten op het kantoor Groningen wel volgens de regels is gegaan. Dat laat het UWV weten in een reactie op een onthulling van RTL Nieuws.

'Hoogbejaarden moeten om de 2 jaar rijgeschiktheidskeuring doen'

Zijn hoogbejaarde weggebruikers wel geschikt om te rijden en kan daar niet strenger op worden gecontroleerd? Volgens hoogleraar ouderdom Andrea Maier speelt het functioneren van de hersenen een grote rol bij gevaarlijk rijgedrag.

Marechaussee Kelvin stierf door oververhitting: defensie erkent aansprakelijkheid

Defensie heeft aansprakelijkheid erkend voor het overlijden van de 20-jarige marechaussee Kelvin Bosman. De marechaussee stierf in 2016 tijdens zijn opleiding.

Rotterdammers de straat op voor beter uitgaansleven

Honderden Rotterdammers waren vanavond op de been om te demonstreren voor een beter uitgaansleven. Onlangs werd bekend dat de gemeente de stekker uit een project trekt waardoor de komst van danceclub Maatschappij voor Volksgeluk niet meer doorgaat. Tot grote onvrede van veel jonge Rotterdammers.

Toch carnavalsoptocht na brand: 'Het wordt emotioneel'

De hoeveelheid hulp die de carnavalsverenigingen in Zaltbommel krijgen aangeboden, is overweldigend. Vorige week brandde de schuur af waar aan negen praalwagens voor de optocht werd gewerkt. "Alles is weg, maar we gaan gewoon door", zegt Martijn Merks, voorzitter van carnavalsvereniging De Wallepikkers. 

Meevaller voor honderdduizenden ouders door fout Belastingdienst: zo werkt het

Doordat een fout bij de Belastingdienst wordt rechtgezet, krijgen honderdduizenden ouders een nabetaling van het kindgebonden budget. Wie komt er voor in aanmerking voor deze meevaller en wat moet je er voor doen? Vijf vragen en antwoorden.

Minidarmpjes voorspellen werking medicijn bij taaislijmziekte

Het wordt gezien als de toekomst voor medicijnonderzoek: het opkweken van miniorganen uit stamcellen om medicijnen te testen. Bij patiënten met taaislijmziekte (CF) worden goede resultaten geboekt.

Schreeuwende man verstoort debat in Tweede Kamer: 'Γ–calan, vrij vrij!'

Een debat in de Tweede Kamer is verstoord door een man die begon te schreeuwen vanaf de publieke tribune. De man werd door agenten afgevoerd.

Hulpverleners blikken terug op reddingsactie na gasexplosie: 'Het was zo onwerkelijk'

De pieper van Lucien gaat. 'Grote hulpverlening. Explosie. Instorting. Gevaarlijke stoffen.' De hoofdofficier van dienst schrikt en haast zich naar de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag. Vol ongeloof ziet hij hoe drie huizen zijn ingestort en hoort hij hoe mensen roepen onder het puin. "Het was zo onwerkelijk."

❌