[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 15 Augustus 2018RTL Nieuws

Ongeloof, woede en verdriet in Genua na ramp met brug

"Laten we bidden voor de jongeren die er niet meer zijn." Een dag na de ramp in Genua staan inwoners verslagen te kijken bij de ingestorte brug.

De komende jaren worden extra heet, voorspellen klimatologen

Deze zomer is heet, maar het wordt de komende vijf jaar waarschijnlijk nog gekker. De temperatuur stijgt dan extra hard, blijkt uit onderzoek van twee klimatologen, waarvan één van het KNMI.

Vakantiestress door storing Schiphol: 'Bij ons in Chicago gebeurt dit niet'

Even lag het vliegverkeer op Schiphol stil door een storing. Lang genoeg om veel vakantieplannen in het water te laten vallen. Gelukkig is er één Amerikaan die het allemaal wel kan relativeren: "Ik denk dat het gaat lukken, ik ben een positief mens."

Massale vissterfte in Florida: 'Het is hier een begraafplaats'

Inwoners van de Amerikaanse staat Florida eisen antwoorden nu vissen massaal sterven en zelfs dolfijnen en zeekoeien dood aanspoelen. Patty Cumming komt door de stank amper nog op het strand. Ze denkt dat er meer aan de hand is dan een jaarlijkse algenplaag.

800 euro voor 10 m2? Studenten komen moeilijk aan een kamer

Een studentenkamer van maar 6 vierkante meter, waar net een uitgeklapte slaapbank in past. In Amsterdam durven ze er gerust 675 euro per maand voor te vragen. Het tekort aan studentenkamers is groot en dus gaan de prijzen hard omhoog. Tom kan erover meepraten, hij woont na een jaar zoeken nog steeds thuis.

800 euro voor 10 m2? Studenten komen moelijk aan een kamer

Een studentenkamer van maar 6 vierkante meter, waar net een uitgeklapte slaapbank in past. In Amsterdam durven ze er gerust 675 euro per maand voor te vragen. Het tekort aan studentenkamers is groot en dus gaan de prijzen hard omhoog. Tom kan erover meepraten, hij woont na een jaar zoeken nog steeds thuis.

Reddingswerkers Genua zoeken onder moeilijke omstandigheden naar overlevers

Reddingswerkers in het Italiaanse Genua zoeken onder zware omstandigheden naar overlevers en lichamen. Dinsdag stortte een brug in, waardoor tientallen mensen om het leven kwamen. Op beelden is te zien hoe de hulpdiensten onder het puin zoeken en een lichaam uit een hangende auto moeten takelen.

OuderRTL Nieuws

Overlevende brugramp Genua: 'Ik hoorde een enorm kabaal en vloog door de lucht'

In Genua heeft een man die onder de brug stond de ramp overleefd. Hij heeft verwondingen aan zijn schouder en heup, maar kan op eigen kracht weglopen van de puinhoop. Reddingswerkers zoeken in de ravage nog steeds naar lichamen.

Botulisme gevaarlijk voor vogels en honden: zo ontstaat het

In een aantal natuurgebieden in Nederland worden veel dode watervogels gevonden. De vermoedelijke oorzaak is botulisme. Maar wat is dat eigenlijk en hoe gevaarlijk is het voor mensen?

Heldhaftige reddingsactie: agenten redden dieren van brand

Asieldieren in de Amerikaanse staat Californië zijn ontkomen aan een brand. Bosbrand Nelson kroop steeds dichterbij het dierenasiel waar zestig dieren geen kant op konden. Politieagenten gingen met gevaar voor eigen leven richting het asiel om alle dieren te redden.

Reddingswerkers zoeken in puinhopen van ingestorte brug Genua

De Morandi-brug in Genua is ingestort. Het wegdek viel 45 meter naar beneden in de rivier en op de omliggende gebouwen. Tientallen mensen zijn daarbij om het leven gekomen. Reddingswerkers zoeken in de puinhoop naar slachtoffers en overlevenden.

Eerste beelden instorten hangbrug Genua

Op een snelweg bij het Italiaanse Genua is een deel van een brug ingestort. Gevreesd wordt dat er tientallen doden zullen zijn.

Gemaskerde jongeren in Zweden steken zo'n 100 auto's in brand

''Wat doen jullie, stelletje klootzakken? Ga weg!'' Inwoners in en rondom het Zweedse Göteborg filmden hoe gemaskerde jongeren auto's in de fik staken. De politie vermoedt dat de acties via social media zijn afgesproken.

Eerste beelden na crash Brits parlement

In Londen is een man opgepakt die met zijn auto door de beveiligingshekken rond het Britse parlement was gereden. Bij het incident raakte een aantal voorbijgangers gewond, meldt Sky News.

Piloot vliegt eigen huis in na ruzie met z'n vrouw

Een bizarre vliegtuigcrash in de Amerikaanse staat Utah. Een piloot (47) vloog met een Cessna-vliegtuigje zijn eigen woning in na een echtelijke ruzie met z'n vrouw.

Omstreden pisbak moet wildplassen voorkomen in Parijs: 'Het is gΓͺnant'

Is het een bloembak of een pisbak? Het is het gewoon allebei. De Franse hoofdstad Parijs heeft nieuwe toiletten geplaatst. Ecologisch verantwoord, maar nu al omstreden. ''Je wilt eigenlijk niet zien dat iemand er gebruik van maakt.''

Hoe moeilijk is het om een passagiersvliegtuig te besturen?

Vorige week stal een medewerker van een vliegveld een passagiersvliegtuig. Hij haalde er stunts mee uit en crashte uiteindelijk met het toestel. De man had voor zover bekend geen vliegervaring. Kan iedereen zomaar een groot vliegtuig besturen?

Wolfgang tilt zichzelf op 82-jarige leeftijd naar het Europees kampioenschap

De andere bezoekers van de sportschool hebben gigantisch veel respect voor Wolfgang, de 82-jarige gewichtheffer. Gewichtheffen zit in het bloed van de Duitser. Al in 1955 won hij het jeugdkampioenschap. Nu is hij Europees kampioen in zijn gewicht- en leeftijdsklasse.

Parkwachters bewaken met gevaar voor eigen leven bedreigde neushoorn

Er zijn nog maar 25.000 neushoorn in de wereld. Om die te beschermen, bewaken parkwachters in Afrika ze dag en nacht. En dat is niet zonder gevaar: afgelopen jaar zijn er 100 parkwachters om het leven gekomen.

Asielkinderen Howick en Lili geven interview over hun onzekere lot: 'Ik mis mijn moeder'

Precies een jaar geleden werd de moeder van asielkinderen Howick en Lili het land uitgezet. Het lot van de tieners is nog altijd onzeker: mogen ze in Nederland blijven of moeten ze ook naar Armenië? In een interview vertellen de kinderen wat die onzekerheid met ze doet.

❌