[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren โ€” 22 September 2017RTL Nieuws

Nederlandse kinderen bang voor Noord-Koreaanse kernbom

"Ik ben bang dat Nederland verwoest wordt door een kernbom en dat veel mensen doodgaan", vertelt een van de leerlingen. Ook haar klasgenootjes vinden het conflict tussen Amerika en Noord-Korea spannend. Daarom wordt er in veel schoolklassen over gesproken.

Vlog Duitsland kiest: 'De grootste minderheid heeft geen politieke invloed'

De Turkse minderheid in Duitsland is relatief groot. Toch hebben ze weinig politieke invloed. Erdogan riep de Turken in Duitsland op om vooral niet op Merkel, Schulz of de Groenen te stemmen. De verwachting is dat een recordaantal Turkse Duitsers helemaal niet gaat stemmen.

Luchtvervuiling taak nieuwe kabinet

Wat gaat het nieuwe kabinet doen om de lucht schoner te maken? Dat vragen
gemeenten en milieuorganisaties zich af.

Puerto Rico nog nooit eerder zo hard door orkaan getroffen

Orkaan Maria heeft Puerto Rico vol geraakt. Het land zit zonder stroom en bevoorraden is maar mondjesmaat mogelijk. De noodtoestand is uitgeroepen. Indrukwekkende beelden uit een verwoest land. Een impressie van de ravage en de wanhoop.

Unieke beelden van 'vallende ster' boven Nederland

Veel Nederlanders hebben gisteravond een vuurbol gezien die korte tijd de hemel oplichtte. Volgens deskundigen gaat het vrijwel zeker om een meteoor. Deze unieke beelden zijn gemaakt met de telescoop van Sterrewacht Leiden.

Kinderen helpen politie: 'Mevrouw, u rijdt te hard!'

Te hard rijden in een woonwijk. Dat is gevaarlijk. Daarom hielpen deze kinderen vandaag de politie met snelheidscontroles. Zij spraken de hardrijders aan op hun gedrag. En dat is belangrijk, want het aantal verkeersdoden stijgt.

OuderRTL Nieuws

Gaaaaap: waarom jij gaapt als een ander dat doet

Er zit iemand naast je te gapen... En ja hoor, daar begin jij ook. De drang valt haast niet te onderdrukken. Maar waarom doet je lichaam dit?

Vlog Duitsland kiest: 'Terreur speelt deze campagne geen rol'

Na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn zou je verwachten dat terreur een belangrijk onderwerp zou zijn bij de Duitse verkiezingen. Maar vreemd genoeg gebeurt dat niet. Jeroen Akkermans weet waarom.

De nieuwe matties van Trump zijn... Democraten! - #TrumpUpdate 34

Een opmerkelijke nieuwe vriendschap in Washington: president Trump doet goede zaken met de leiders van de Democratische Partij. En dat valt niet goed bij Trumps Republikeinse partijgenoten...

Race tegen de klok: wordt 13-jarige Frida uit het puin gered?

Mexico houdt zijn adem in voor de 13-jarige Frida. Het meisje ligt onder het puin van haar bij de aardbeving ingestorte school. Het reddingswerk verloopt moeizaam, er is permanent instortingsgevaar.

Vlog Duitsland kiest: omstreden AfD wordt een van de grootste partijen

Volgens de peilingen kan Alternative für Deutschland (AfD) de derde partij van Duitsland worden. Daarmee zal de partij voor het eerst in het Duitse parlement komen. Nu al is er geruzie in het parlement over wie waar komt te zitten. Want er is geen parlementariër die naast een AfD-politicus gezien wil worden. Bekijk de verkiezingsvlog van correspondent Jeroen Akkermans.

Prachtig eerbetoon voor burgemeester Van der Laan

Honderden Amsterdammers hebben bij zijn ambtswoning burgemeester Eberhard van der Laan geëerd met een minutenlange ovatie. Ook werd de ernstig zieke burgemeester toegezongen.

Mark Rutte: 'Samen kunnen we de VN tot een succes maken'

Nederland streeft naar een sterke Verenigde Naties (VN) in een wereld die veilig en duurzaam is. Dat zei premier Mark Rutte woensdag in New York in zijn speech tijdens de Algemene Vergadering van de VN.

Kinderafdeling Hema genderneutraal dankzij Julia (12)

'Waarom zijn er eigenlijk geen stoere onderbroeken voor meisjes?', vroeg Julia zich twee jaar geleden af. Als stoer meisje wilde ze geen onderbroeken met roze strikjes. Dus vroeg ze aan de Hema of dat niet anders kon.

Omstreden rechts-populistische AfD wordt een van de grootste partijen van Duitsland

Volgens de peilingen kan Alternative für Deutschland (AfD) de derde partij van Duitsland worden. Daarmee zal de partij voor het eerst in het Duitse parlement komen. Nu al is er geruzie in het parlement over wie waar komt te zitten. Want er is geen parlementariër die naast een AfD-politicus gezien wil worden.

Bosbranden bestrijden met een kudde geiten

De bosbranden in Spanje zijn deze zomer veel in het nieuws geweest. Lastig om te voorkomen en al net zo lastig om te blussen. In het plaatsje Artés zetten ze nu als proef een speciale geitenbrigade in, en dat lijkt te helpen.

'Saaie verkiezingen, dat is een groot compliment voor de Duitsers'

Correspondent Jeroen Akkermans legt ons haarfijn uit waarom die verkiezingen in Duitsland wel echt belangrijk zijn. Juist voor ons, Nederlanders.

Bizar beeld van faliekante fout bij militaire oefening

Twee zwaargewonden bij een militaire misser in Rusland. Een helikopter vuurt onbedoeld twee projectielen af op een plek waar veel journalisten staan. De oorzaak zou een technisch mankement zijn.

Hebben steeds meer mensen autisme? Dit moet je weten over autisme

Klopt het dat steeds meer mensen autisme hebben en hoe weet je eigenlijk dat je autisme hebt? Psychiater en bijzonder hoogleraar Wouter Staal geeft antwoord op de vijf belangrijkste vragen over autisme

'Dat gebouw beweegt eng', heftig beeld aardbeving Mexico

Dit zijn heftige beelden van het moment van de zware aardbeving in Mexico. Oude gebouwen in Mexico-stad blijken niet aardbevingsbestendig en storten in. Het dodental stijgt snel. De regering heeft de noodtoestand uitgeroepen.

โŒ