[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 15 Juni 2019RTL Nieuws

Rutte eist salarisverhogingen bij grote bedrijven, anders grijpt kabinet in

Mark Rutte eist dat bedrijven de salarissen van het personeel verhogen. Als ze dat niet doen, zal hij geplande lastenverlichtingen voor datzelfde bedrijfsleven terugdraaien.

Zeeman breidt uit in Zuid-Europa, meer Nederlandse winkels sluiten

Zeeman breidt uit in Zuid-Europa, waar er flink aan de weg wordt getimmerd. In Nederland en Duitsland sluiten er juist filialen omdat de winkel last heeft van klanten die anders zijn gaan winkelen.

Van 'geweldig nieuws' tot 'gekkenwerk': wisselende reacties op stemming FNV

Het was een tijdje spannend, maar nu de achterban van FNV zich achter het pensioenakkoord schaart overheerst blijdschap. Het was afhankelijk van de FNV en haar leden of het pensioenakkoord het ging halen.

Witte rook: leden FNV stemmen in met pensioenakkoord

Witte rook uit Apeldoorn: het ledenparlement van FNV heeft ingestemd met het principe-pensioenakkoord. Daarmee ligt er na negen jaar moeizaam onderhandelen een akkoord.

375.000 FNV-leden spraken zich uit over pensioenakkoord

375.000 FNV-leden hebben de afgelopen week gestemd in een online referendum over het principe-pensioenakkoord. Daarmee komt de opkomst op 37,5 procent. 75 procent stemde voor het akkoord, 1 procent onthield zich van stemming.

'ABN Amro zoekt naar nieuwe ceo'

ABN Amro zou naarstig op zoek zijn naar een nieuwe ceo. Komend voorjaar loopt de eerste termijn van topman Kees van Dijkhuizen af.

Zij schopte het tot hoogste vrouw bij marine: 'Het is allang geen mannenwereld meer'

Voor het eerst is een vrouw bij de Koninklijke Marine bevorderd tot de hoge rang van commandeur. Haar naam: Jeanette Morang. Geen manwijf met een grote mond, maar een harde werker met een duidelijke wens: "Het zou zo mooi zijn als meer vrouwen tot de hoogste regionen doordringen."

Als Willem wandelt met zijn kind is dat 'schattig', als zijn vriendin dat doet 'normaal'

Vader worden, veel spannender wordt het leven niet voor een man. En toch zijn veel mannen lang niet altijd goed voorbereid als de kleine echt komt. Dat ligt misschien soms aan mannen zelf, maar ook aan de rolbevestiging in onze maatschappij. Die is volgens schrijver Willem Bisseling namelijk diepgeworteld.

OuderRTL Nieuws

Neckermann waarschuwt vakantiegangers na grote inbraak

Reisorganisatie Neckermann heeft tienduizenden klanten gewaarschuwd na een inbraak bij het hoofdkantoor in Hoofddorp. Twee weken geleden drongen onbekenden 's nachts het gebouw binnen. Ze gingen er vandoor met computers, telefoons, laptops, tablets en beamers.

Westvleteren: niet meer bellen, maar online bestellen

Als je het lekkere, maar moeilijk te krijgen, trappistenbier Westvleteren wilt kopen, dan hoef je straks niet meer naar de biertelefoon te bellen. Nee, je kunt gewoon via de website bestellen. De Vlaamse paters gaan met hun tijd mee.

Druk neemt toe: 'Waar blijft de betaalbare iPhone?'

Smartphones worden duurder, maar mensen laten de toptoestellen steeds vaker links liggen. Waar de meeste fabrikanten een breed aanbod hebben, blijft het wachten op een passend antwoord van Apple. En wie heeft de meeste indruk gemaakt op gamebeurs E3? Dat en meer in deze aflevering van de Bright Podcast.

Neushoorn doodt struisvogel voor oog van publiek in dierentuin Emmen

Een neushoorn heeft op de savanne in dierenpark Wildlands in Emmen een struisvogel gedood. Dit gebeurde voor de ogen van bezoekers.

Veel veranderingen NPO: minder reclame, meer bezuinigingen

Er gaat veel veranderen bij de publieke omroep. In de toekomst is er tot 20:00 uur geen reclame meer te zien op tv en NPO 3 wordt grotendeels een regiozender. Ook worden de topsalarissen van presentatoren aangepakt. "Dat zorgt voor zoveel irritatie, we gaan daar heel streng in worden", zegt minister Slob.

Amerikaanse baby die uit buik vermoorde moeder werd gesneden, alsnog overleden

Verdrietig nieuws uit Chicago: de baby die uit de baarmoeder van de vermoorde 19-jarige Marlen werd gesneden, is alsnog overleden. Wekenlang vocht het kindje voor zijn leven, vandaag meldt de familie van het jongetje dat hij het niet heeft gered.

Topdrukte in Tsjernobyl: 'Wacht wel tot de hype over is'

Door de populariteit van de HBO-serie Chernobyl is het aantal toeristen op de nucleaire rampplek flink gestegen. En er komen steeds meer boekingen bij, signaleren toeristenorganisaties. Sharon Shreiber (24) wil er al jarenlang heen en baalde wel toen ze dit hoorde. "Ik dacht: iedereen is me voor."

VVD lanceert hulplijn voor leden die worstelen met hun integriteit

De afgelopen jaren kwamen VVD-politici regelmatig in de problemen vanwege integriteitskwesties. De partij opent daarom een telefonische helpdesk waar partijleden met vragen over integriteit terecht kunnen. "Integriteitsproblemen helemaal uitsluiten gaat niet, maar we kunnen er wel alles aan doen."

Leerlingen Calvijn College nog altijd geen examenuitslag: 'Al dagen op van de zenuwen'

Bijna 80 leerlingen van het Amsterdamse Calvijn College hebben twee dagen na dato nog altijd geen eindexamenuitslag binnen. Het gaat om leerlingen van de VMBO-kaderklassen. De school en de Onderwijsinspectie hopen dat er vandaag duidelijkheid komt.

'Lieve Mona' werd een icoon: 'Door haar ging een wereld voor me open'

Tienduizenden mensen hielp ze, met name vrouwen, door antwoord te geven op hun dringende levensvragen. Loek Kessels, de vrouw achter de bekende rubriek 'Schrijf 't aan Mona' in het weekblad Story, kondigde aan deze week te zullen overlijden. "Haar antwoord op mijn brief toen ik gepest werd, gaf zoveel steun."

Eindelijk, zomerweer in aantocht!

Vandaag en komend weekend trekken er nog een paar fikse buien het land over, maar daarna is het toch echt een paar dagen zomers in Nederland. Op woensdag wordt in het oosten zelfs de 30 graden aangetikt.

Woordvoerder Sarah Huckabee Sanders vertrekt uit Witte Huis

Woordvoerder Sarah Huckabee Sanders vertrekt uit het Witte Huis. Dat heeft president Trump gezegd in een tweet. Ze gaat aan het eind van de maand weg en zal terugkeren naar haar thuisstaat Arkansas.

❌