[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 10 Juli 2020RTL Nieuws

Boerenacties bij distributiecentrum AH: bevoorrading 230 winkels in gevaar

Honderden boze boeren voeren in Zwolle opnieuw actie bij het distributiecentrum van Albert Heijn. Door de acties komt volgens de supermarktketen de bevoorrading van 230 supermarkten in de regio in gevaar.

Minister Schouten over boerenprotesten: 'Ik ben niet bang en laat me niet weerhouden'

Minister Carola Schouten vindt het jammer dat ze woensdag vanwege boerenprotesten haar werkbezoek moest cancelen. Volgens de politie was haar veiligheid in het geding. De minister verzekert: "Ik vind het jammer, maar ik laat me niet weerhouden." Ook vanochtend zijn er zeker 140 boeren in hun trekkers onderweg vanuit de Achterhoek naar Den Haag.

Reisadvies in vakantieland tΓ³ch van geel naar oranje, wat nu?

Voor sommige vakantielanden of -regio's wordt nu toch weer afgeraden om ernaartoe te gaan. Bij RTL Nieuws krijgen we daar veel vragen over. Wat als een land terwijl je daar bent code oranje krijgt? En moet je bij terugkomst vakantiedagen opnemen als je in quarantaine moet? We beantwoorden de meestgestelde vragen.

Gisteren β€” 9 Juli 2020RTL Nieuws

Minister Schouten heroverweegt voermaatregel voor melkvee

Minister Carola Schouten van Landbouw gaat opnieuw kijken naar haar plan om boeren te verplichten eiwitarm voer te geven aan melkvee. Die maatregel is bedoeld om de stikstofuitstoot te beperken, maar stuit op veel verzet bij de boeren. Ook de Tweede Kamer had vorige week kritiek.

Deze boeren uiten kritiek op boerenacties: 'Dit is echt de verkeerde weg'

Niet alle boeren staan achter de wijze waarop hun sector actie voert. "Dit is echt de verkeerde manier", zeggen melkveehouders Freek en Maurits. Deze boeren vinden dat hun collega's kritischer in de spiegel moeten gaan kijken. "Nu lijken ze te snel kleine kinderen die weer eens boos zijn."

Agent in Rotterdam schiet agressieve hond in zijn poot

Een agent heeft vanochtend tijdens een surveillance op de Horvathweg in Rotterdam een agressieve hond in zijn poot geschoten.

Prinsessen niet blij met woningbouw in bos bij Paleis Soestdijk

Prinses Irene en prinses Margriet hebben aan de gemeenteraad in Baarn laten weten dat ze geschokt zijn over het plan om bomen te kappen in het Borrebos naast paleis Soestdijk om er woningen te bouwen. "Onze grootmoeder en moeder hechtten een groot belang aan het zoveel mogelijk behouden van het bos."

Nederlanders in Melbourne: 'Deze nieuwe lockdown zagen we niet aankomen'

Het zal voor veel mensen een nachtmerrie zijn: terug in lockdown moeten. Voor Nederlanders in de Australische miljoenenstad Melbourne is het sinds deze week de keiharde realiteit. "Het is heftiger dan de vorige keer", zeggen Laura en Diko.

Farmers Defence Force verliest: verbod op tractor bij demonstratie blijft

Actiegroep Farmers Defence Force heeft het kort geding tegen de Veiligheidsregio Groningen verloren: het gebruik van tractoren bij demonstraties blijft verboden. Dat heeft de rechtbank zojuist bepaald.

Kwart ING-kantoren per direct dicht: 'Bespoedigd door coronacrisis'

Een kwart van de 170 kantoren van ING wordt per direct gesloten. Het plan voor de sluiting was al eerder gemaakt, zegt topman Ruud van Dusschoten, maar "is door de coronacrisis bespoedigd." Dat, en meer, lees je in ons liveblog.

Meer dan 10 procent Nederlandse kinderen heeft geen fiets

Een op de negen Nederlandse kinderen heeft geen beschikking over een fiets. Daar staat tegenover dat bij een derde van alle huishoudens in ons land een fiets ongebruikt in de schuur staat.

OuderRTL Nieuws

Zwanger ondanks spiraaltje: 'Ze vonden 'm terug in de placenta'

Een foto van een Vietnamese baby die geboren werd terwijl zijn moeder een spiraaltje had, gaat de wereld over. Maar ook Nederlandse moeders vertellen dat zij ondanks een spiraaltje zwanger raakten. "Tijdens de echo bleek dat ik al 30 weken zwanger was."

Bijzondere naam dochtertje Usain Bolt: verwijzing naar eigen succes

In mei is voormalig sprinter Usain Bolt (33) vader geworden. Voor het eerst showt de Jamaicaanse wereldhouder zijn trots aan de wereld. Ook onthult hij haar naam: Olympia Lightning Bolt. En deze komt wel heel sterk overeen met de favoriete bijnaam van de sprinter zelf.

Verhuurbedrijf mag werknemer met corona-achtige klachten niet ontslaan

Een autoverhuurbedrijf uit Lekkerkerk mocht de loonbetaling van een werknemer die zich ziek meldde met corona-achtige klachten niet staken. Ook mag het bedrijf de man voorlopig niet ontslaan.

Lerares overleden die zwanger werd van leerling (12) en later met hem trouwde

Een Amerikaanse oud-lerares die in de jaren 90 een schokgolf teweeg bracht door zwanger te raken van haar destijds 12-jarige leerling en later met hem trouwde, is gisteren op 58-jarige leeftijd gestorven. Volgens Amerikaanse media overleed ze aan de gevolgen van kanker.

Boeren overhandigen brief aan milieuactivist, komen naar RTV Oost

De boeren hebben gisteravond weer op verschillende plekken actie gevoerd met hun tractoren. Ze trokken onder meer naar de redactie van RTV Oost in Hengelo en overhandigden in de buurt van Nijmegen een brief aan milieuactivist Johan Vollenbroek.

Haagse ambtenaar ontslagen op verdenking van miljoenenfraude

Weer een integriteitskwestie in de gemeente Den Haag. Een ambtenaar is op staande voet ontslagen omdat hij wordt verdacht van miljoenenfraude. Dat schrijft de kersverse burgemeester Jan van Zanen vanavond in een brief aan de gemeenteraad.

Siamese tweeling met succes gescheiden: 'De paus moet mijn meisjes dopen'

Italiaanse artsen zijn enorm blij: in een kinderziekenhuis in Rome is met een unieke operatie een Siamese tweeling van elkaar gescheiden. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat chirurgen een ​​tweeling met zo'n ingewikkelde hersen- en schedelstructuur van elkaar los konden krijgen.

Kun jij ook geld claimen van Facebook? Dit moet je weten

De Consumentenbond en Data Privacy Stichting (DPS) gaan Facebook voor de rechter slepen. Ze vinden dat het bedrijf jarenlang de privacyrechten van gebruikers heeft geschonden, en daar flink aan heeft verdiend. Dus hebben consumenten recht op een schadevergoeding, stellen de twee organisaties. Hoe zit dat en heb jij er recht op? Vijf vragen en antwoorden.

Pasgeboren baby poseert met spiraaltje in de hand in Vietnamees ziekenhuis

Opmerkelijke foto's uit een ziekenhuis in Vietnam. Daar kwam een baby kerngezond ter wereld, ondanks het feit dat de moeder een spiraaltje had laten plaatsen. Foto's van de baby met het spiraaltje in zijn hand zijn duizenden keren gedeeld.

❌