[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Augustus 2018Nieuws.nl

Burgemeester Almere staakt vakantie om geweld

Door ANP

Vanwege een reeks geweldplegingen in zijn stad heeft burgemeester van Almere Franc Weerwind zijn vakantie afgebroken. In Almere gebeurden de afgelopen dagen drie steekpartijen, een schietpartij en een gewelddadige overval. ,,Ik wil weten: zien we een verband? Wat is er gaande in mijn stad?”, zei hij in een interview met Omroep Flevoland.

Vooralsnog heeft de politie geen aanwijzingen voor verbanden gevonden. ,,Je ziet ook dat de ene ruzie is tussen vrienden, een andere zit in de echtelijke sfeer, de gronden zijn allemaal verschillend. Maar het is wel iets dat mij verontrustte. Er zijn te veel incidenten in een kort tijdsbestek.”

Bij de incidenten raakten meerdere mensen gewond. Zo werd dinsdagavond een 31-jarige man neergeschoten. Hij is in het ziekenhuis opgenomen. Hetzelfde gold voor een eveneens 31-jarige man die zaterdag gewond raakte tijdens een vechtpartij. Hij liep een hoofdwond op.

Weerwind zegt dat politie, justitie en gemeente druk doende zijn om de stad veilig te houden.

Het bericht Burgemeester Almere staakt vakantie om geweld verscheen eerst op Nieuws.nl.

Mobiele politiepost in Johan Huizingalaan

Door ANP

De politie heeft een mobiele politiepost neergezet op de Johan Huizingalaan in Amsterdam. Hoe lang de politiebus daar blijft staan en of de post 24 uur per dag is bemand, kon een woordvoerder niet zeggen.

In de straat ontplofte afgelopen nacht een explosief. Het was al het derde incident in de straat in een paar dagen tijd. Maandagnacht werd een bedrijfspand van een schoonmaakbedrijf beschoten en lag aan de achterkant van het pand een explosief voorwerp op straat. In het weekend werd in die straat ook al een bedrijfspand beschoten. De politie heeft nog geen idee wie er achter zit en is op zoek naar getuigen.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam sprak woensdagmiddag bewoners van de Johan Huizingalaan. Ze praatte met politie en bewoners en met mensen die daadwerkelijk iets hebben gehoord. ,,Die mensen zijn flink geschrokken”, zegt haar woordvoerder.

Bij de verschillende incidenten op de Johan Huizingalaan zijn verdachte mannen gezien. De politie geeft omschrijvingen op de website. Ze hoopt dat er getuigen zijn die meer over deze mensen kunnen vertellen en dat zich omwonenden melden met camerabeelden.

Het bericht Mobiele politiepost in Johan Huizingalaan verscheen eerst op Nieuws.nl.

Burgemeester naar Johan Huizingalaan

Door ANP

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft woensdagmiddag gepraat met bewoners van de Johan Huizingalaan in Slotervaart. Daar is afgelopen nacht een explosief ontploft en dat was al het derde incident in de straat in een paar dagen tijd. Volgens haar woordvoerder wil de burgemeester zich goed laten informeren over de incidenten.

Maandagnacht werd er een bedrijfspand van een schoonmaakbedrijf beschoten en lag aan de achterkant van het pand een explosief voorwerp op straat. Zaterdag op zondag werd in die straat ook al een bedrijfspand beschoten. De politie heeft nog geen idee wie er achter zit en is op zoek naar getuigen.

Halsema heeft gepraat met politie en bewoners en met mensen die daadwerkelijk iets hebben gehoord. ,,Die mensen zijn flink geschrokken”, zegt haar woordvoerder.

Het bericht Burgemeester naar Johan Huizingalaan verscheen eerst op Nieuws.nl.

Gisteren β€” 15 Augustus 2018Nieuws.nl

Regionale vliegvelden niet plat door storing

Door ANP

De storing bij Luchtverkeersleiding Nederland heeft weinig tot geen problemen veroorzaakt op regionale luchthavens. Op Rotterdam The Hague Airport kon één vlucht niet vertrekken. Die liep zo’n anderhalf uur vertraging op, maar inmiddels is het probleem daar voorbij. Enkele andere vluchten op weg naar Rotterdam lopen mogelijk enige vertraging op, zei een woordvoerster.

Eindhoven Airport en Groningen Eelde Airport hadden helemaal geen last van de storing. Het vliegverkeer verliep normaal. Een vlucht van Transavia uit Malaga richting Schiphol is uitgeweken en in Eindhoven geland, aldus een woordvoerder. Groningen Eelde Airport stond ook paraat om uitwijkende vluchten op te vangen, aldus een woordvoerder.

Het bericht Regionale vliegvelden niet plat door storing verscheen eerst op Nieuws.nl.

Hoes volgt storing vanaf vakantieadres

Door ANP

Waarnemend burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer Onno Hoes volgt de storing op Schiphol, dat op het grondgebied van zijn gemeente ligt, op afstand. Hij is op vakantie. ,,Gelukkig is er altijd een locoburgemeester aanwezig en word ik op mijn vakantieadres op de hoogte gehouden”, twittert Hoes.

Het bericht Hoes volgt storing vanaf vakantieadres verscheen eerst op Nieuws.nl.

Storing speelde vliegverkeer Schiphol parten

Door ANP

Het vliegverkeer van en naar Schiphol heeft woensdagmiddag ongeveer een uur platgelegen door een storing bij de Luchtverkeersleiding. Eerst werd het vertrekkend verkeer weer opgestart. Korte tijd later konden er ook weer toestellen landen, meldt Schiphol.

Er was sprake van een storing in het communicatiesysteem tussen de Luchtverkeersleiding (LVNL) en de piloten. LVNL doet onderzoek naar de oorzaak van de storing en benadrukt dat de veiligheid niet in het geding is geweest. Vliegtuigen die op het moment van de storing in het Nederlandse luchtruim vlogen, konden gewoon landen door gebruik van een back-up van het communicatiesysteem.

Andere luchthavens in Nederland hadden vrijwel geen last van de storing. Op Rotterdam The Hague Airport liepen één vertrekkende vlucht en enkele inkomende vluchten wat vertraging op. Op Eindhoven Airport en Groningen Eelde Airport verliep het luchtverkeer normaal. Eindhoven ontving een uitgeweken vlucht uit Malaga, bestemd voor Schiphol.

Het bericht Storing speelde vliegverkeer Schiphol parten verscheen eerst op Nieuws.nl.

Maatregelen op festival wegens actie politie

Door ANP

De gemeente Hilvarenbeek gaat woensdag met de organisatie van festival Decibel Outdoor in overleg over extra maatregelen die nodig zijn omdat de politie tijdens het evenement actie voert. De gezamenlijk politiebonden kondigden dinsdag aan dat de politie tijdens het festival komend weekeinde alleen uitrukt voor ernstige zaken.

Hilvarenbeek streeft er vooralsnog naar dat het driedaagse dancefestival in de Beekse Bergen kan doorgaan. Maar over de aard van de extra voorwaarden kon een woordvoerder nog niet meer vertellen. Wel benadrukt de gemeente dat het lik-op-stukbeleid tegen drugsbezit gehandhaafd blijft. ,,De bezoekers kunnen ervan uitgaan dat de bestaande maatregelen blijven bestaan.”

De gemeente laat weten dat er veel waardering is voor het werk van de politie en dat de beloning voor het personeel in verhouding moet zijn. De gemeente is verrast dat Decibel Outdoor is uitgekozen omdat de politie het altijd een leuk evenement vindt om aan mee te werken.

Normaal gesproken worden volgens de politie driehonderd agenten ingezet bij Decibel Outdoor.

De politie voert actie voor een nieuwe cao. De afgelopen tijd lagen de onderhandelingen stil en voerden agenten actie, onder meer door geen bekeuringen uit te schrijven.

Het bericht Maatregelen op festival wegens actie politie verscheen eerst op Nieuws.nl.

β€˜Nieuwe verkrachting door tbs’er groot risico’

Door ANP

Het risico is groot dat een tbs’er die op 6 mei dit jaar een medewerkster van kliniek De Rooyse Wissel zou hebben verkracht, in herhaling valt. Dat staat in twee psychologische en psychiatrische rapporten over de 31-jarige tbs’er Jacob F., bleek woensdag voor de rechtbank in Roermond tijdens een niet-inhoudelijke zitting.

De verkrachting gebeurde volgens het Openbaar Ministerie (OM) bij het dagactiviteitencentrum op het terrein van de kliniek. De man zou de medewerkster daarbij ook mishandeld hebben. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

De man zat volgens zijn advocaat Ted Kemper al zes jaar in tbs, overigens niet voor een zedenzaak. Hij zat inmiddels in het eindtraject van de behandeling, aldus de raadsman. De verdachte zelf zei voor de rechtbank spijt te hebben van zijn daad. ,,Dit had niet mogen gebeuren’’, zei hij.

Het is niet voor het eerst dat een medewerkster van de Rooyse Wissel wordt aangevallen, mishandeld en aangerand. Zo vergreep een 33-jarige tbs’er zich in oktober 2016 aan een medewerkster. Hij kreeg daarvoor 5,5 jaar cel en tbs. Een andere tbs’er verkrachtte in december 2016 tijdens onbegeleid verlof in Oostrum een 21-jarige vrouw uit Venray. De zaak baarde veel opzien omdat de politie haar verhaal lange tijd niet geloofde. De politie bood hiervoor onlangs excuses aan. De verdachte kreeg drie jaar cel en opnieuw tbs.

Bij de zitting waren ook zo’n tien medewerkers van de Rooyse Wissel aanwezig.

Het bericht ‘Nieuwe verkrachting door tbs’er groot risico’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Slingeraap geboren in Apenheul

Door ANP

In de Apenheul is een zeldzame slingeraap geboren. Moeder Choco en haar dochter zijn meteen voor bezoekers te zien, meldt het Apeldoornse dierenpark. De verzorgers denken nog na over een passende naam voor het meisje.

In het wild leven er nog maar een paar honderd Colombiaanse slingerapen. De Apenheul is al zo’n 25 jaar aangesloten bij een internationaal fokprogramma voor Colombiaanse slingerapen om de soort in dierentuinen in stand te houden. De groep in het Apeldoornse park bestaat nu uit twaalf dieren, waarmee deze de op drie na grootste is in Europese dierentuinen.

Sinds februari zijn in de Apenheul 35 baby’s geboren bij twaalf verschillende apensoorten

Het bericht Slingeraap geboren in Apenheul verscheen eerst op Nieuws.nl.

Metro strand Hoek van Holland mag van rechter

Door ANP

Over een aantal jaren kunnen strandgangers in Hoek van Holland pal naast het strand uit de metro stappen. De plannen voor de bouw van een nieuw metrostation aan het einde van de zogeheten Hoekse Lijn mogen van de Raad van State doorgaan. De hoogste bestuursrechter heeft alle bezwaren van tegenstanders ongegrond verklaard.

De Hoekse Lijn, oorspronkelijk een spoorlijn, wordt momenteel omgebouwd tot metrolijn. Die eindigt nu nog bij een station dat weliswaar Hoek van Holland Strand heet, maar daar nog 1200 meter vanaf ligt. De gemeenteraad van Rotterdam, waar Hoek van Holland bij hoort, keurde vorig jaar plannen goed om de lijn door te trekken. Meerdere omwonenden zien dat helemaal niet zitten. Ze vrezen overlast zoals geluid, trillingen en bereikbaarheidsproblemen. Ze wezen er ook op dat er alternatieve manieren zijn om het strand te bereiken, zoals pendelbussen.

Volgens de rechter staat vast dat de huidige infrastructuur overbelast is op drukke dagen. Metro’s kunnen veel meer mensen vervoeren dan bussen. En de overlast valt volgens onderzoek binnen de perken.

Het bericht Metro strand Hoek van Holland mag van rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.

UWV lekt per ongeluk gegevens 2400 cliΓ«nten

Door ANP

Het UWV heeft per ongeluk privégegevens van 2400 cliënten naar 96 werkzoekenden gestuurd. Het gaat onder meer om namen, telefoonnummers, geboortedata en burgerservicenummers. Een woordvoerder van de uitkeringsinstantie bevestigt berichtgeving hierover in het Noordhollands Dagblad.

Het UWV wilde via een speciaal communicatiekanaal tussen de uitkeringsinstantie en werkzoekenden een uitnodiging sturen naar 2400 klanten. ,,Bij 96 is dat misgegaan. In plaats van de uitnodiging is bij hen de verzendlijst bijgesloten. Een menselijke fout’’, aldus de woordvoerder.

Volgens de zegsman kunnen anderen niet veel met de gegevens als ze niet ook over bijvoorbeeld een identiteitsbewijs of rekeningnummer beschikken. De bijlage is inmiddels niet meer te openen, maar desondanks had een aantal mensen het bericht al wel geopend. Alle 96 mensen zijn door het UWV gebeld met het verzoek een eventueel gemaakte kopie te verwijderen. Verder hebben alle 2400 gedupeerde klanten excuses en een uitleg gekregen, aldus de woordvoerder.

Het bericht UWV lekt per ongeluk gegevens 2400 cliënten verscheen eerst op Nieuws.nl.

Vergiet op hoofd op pasfoto niet toegestaan

Door ANP

Mensen mogen geen vergiet op hun hoofd zetten op hun pasfoto voor een identiteitsbewijs. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

De zaak was aangespannen door Mienke de Wilde uit Nijmegen. De vrouw is pastafari, oftewel een aanhangster van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Toen de vrouw twee jaar geleden een identiteitskaart en een rijbewijs aanvroeg, werden haar pasfoto’s geweigerd door de gemeente, omdat zij een vergiet droeg.

In de regels voor pasfoto’s staat dat het hoofd niet bedekt mag zijn, maar dat er een uitzondering wordt gemaakt voor religieuze kleding, zoals een hoofddoek of een tulband. Dat was bij haar ook het geval, zei de vrouw, en ze stapte naar de rechter. Die wees haar eis af. Daarop ging ze naar de Raad van State.

Het vergiet is een van de regels van het pastafarisme, maar dat is geen godsdienst of levensovertuiging, bepaalde de Raad. Daarom kan er geen uitzondering worden gemaakt.

De Kerk van het Vliegende Spaghettimonster is begin deze eeuw bedacht door een Amerikaan, uit protest tegen gevestigde godsdiensten. Aanhangers vereren een godheid die gemaakt is van spaghetti en gehaktballen. Om hem te eren, dragen ze een vergiet op hun hoofd. Het geloof heeft geen geboden, maar acht zogeheten liever-nieten. De hemel bestaat uit een biervulkaan en strippers en opwarming van de aarde komt volgens gelovigen door het verdwijnen van piraten. Praat-Als-Een-Piraatdag is een officiële feestdag van de pastafari’s.

Het bericht Vergiet op hoofd op pasfoto niet toegestaan verscheen eerst op Nieuws.nl.

Geen Nederlandse slachtoffers brugramp Genua

Door ANP

Bij de brugramp in de Italiaanse stad Genua zijn voor zover nu bekend geen Nederlanders betrokken. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.

De Nederlandse ambassade in Rome en het consulaat-generaal in Milaan hebben contact met de Italiaanse autoriteiten. Nederlanders die in de regio zijn en hulp nodig hebben, kunnen terecht bij een speciaal telefoonnummer: +31 247 247 247.

Het dodental van het gedeeltelijk instorten van de verkeersbrug in Genua staat nu op 35, maar dat aantal loopt mogelijk nog op. De verkeersbrug stortte dinsdag deels in tijdens noodweer. Brokken beton en voertuigen vielen op de stad. De lokale autoriteiten zeggen dat enkele tientallen auto’s en een drietal vrachtwagens over de brug reden op het moment van de ramp.

Het bericht Geen Nederlandse slachtoffers brugramp Genua verscheen eerst op Nieuws.nl.

Defensie vergoedde alle advocaatkosten Kroon

Door ANP

Het ministerie van Defensie heeft alle advocaatkosten van militair Marco Kroon vergoed, en heeft daarmee afgeweken van haar eigen regels voor dergelijke kwesties. Dat bevestigt Defensie na berichtgeving van De Telegraaf.

Kroon, die in 2009 de Willems-Orde ontving, stond in 2010 terecht voor verboden wapen- en drugsbezit. Normaal gesproken worden advocaatkosten alleen vergoed als het een kwestie betreft die zich tijdens het uitvoeren van de dienst afspeelde.

Bij Kroon is hiervan afgeweken. Door toekenning van de hoogste militaire onderscheiding is Kroon ,,ondanks zichzelf’’ een bekend persoon geworden, met alle publicitaire gevolgen van dien, zo legt een woordvoerder uit. Daarom is besloten in dit geval van de regels af te wijken.

Kroon werd veroordeeld voor wapenbezit, maar niet voor drugsbezit. Eerder dit jaar deed het OM onderzoek naar een geweldsincident in Afghanistan waarbij Kroon naar eigen zeggen betrokken was. Het OM vond ,,geen aanknopingspunten’’ die zijn verhaal bevestigden.

In beide zaken werden de advocaatkosten vergoed. In totaal gaat het om een kleine drie ton.

Het bericht Defensie vergoedde alle advocaatkosten Kroon verscheen eerst op Nieuws.nl.

Opnieuw incident in Johan Huizingalaan A’dam

Door ANP

Opnieuw is er in de Amsterdamse Johan Huizingalaan in Slotervaart een explosie geweest. Het is het derde incident in de straat in de afgelopen dagen. Maandag op dinsdag werd er een bedrijfspand van een schoonmaakbedrijf beschoten en lag aan de achterkant van het pand een explosief voorwerp op straat. Zaterdag op zondag werd in die straat ook al een bedrijfspand beschoten.

De nacht van dinsdag op woensdag ging het explosief af op straat, ter hoogte van bushalte Justus Lipsiusstraat. Er raakte niemand gewond, wel raakten het bushokje en voordeur van een pand beschadigd.

De politie heeft nog geen idee wie er achter zit en is op zoek naar getuigen. Dinsdag werd overigens ook een explosief in de Amsterdamse Jan Evertsenstraat gevonden aan de voordeur van een pand. De politie behandelt deze zaken overigens als aparte zaken.

Het bericht Opnieuw incident in Johan Huizingalaan A’dam verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer steden krijgen β€˜tienerscholen’

Door ANP

Er komen meer ‘tienerscholen’. Die zijn bedoeld voor leerlingen van tien tot veertien jaar om de overgang van basisschool naar middelbare school kleiner te maken. Op dit soort scholen werken middelbare en basisschool nauw samen en krijgen de kinderen les van docenten uit het primair én het voortgezet onderwijs.

Amsterdam, Gorinchem, Ridderkerk, Zwolle, Groningen en Zetten hadden er al een en minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) heeft nu de aanvragen van zes scholen die nu mee willen doen aan een pilot, woensdag goedgekeurd. De nieuwe komen in Rotterdam, Dordrecht, Nijmegen/Groesbeek, Sneek, Emmeloord en Horst. Ons land heeft dan twaalf van dit soort scholen met het zogenoemde ’10-14-onderwijs’, die meedoen aan een experiment.

De overgang van de basis- naar de middelbare school is voor leerlingen altijd een spannend moment, aldus het ministerie. ,,Soms zijn leerlingen nog niet toe aan de stap naar de middelbare school en hebben ze iets meer tijd nodig. Het komt ook voor dat leerlingen vanwege een taalachterstand of problemen thuis minder makkelijk kunnen aanhaken.”

Slob wil deze scholen de ruimte geven om te ontdekken ,,wat het beste werkt voor de leerlingen”. In sommige plaatsen komen er speciale middenscholen, maar er zijn ook scholen waarbij leerlingen al eerder doorstromen naar het pand van een middelbare school. Anderen houden de kinderen nog langer in het oude basisschoolgebouw. Kinderen stromen na de jaren op deze scholen wel in in het reguliere vmbo-, havo- of vwo-onderwijs. Meestal zal dat dan in de derde klas zijn.

Er wordt gecontroleerd of de scholen de onderwijskwaliteit op orde niveau houden en of ouders en leerlingen tevreden zijn. In 2020 komt daarover dan een rapport.

Het bericht Meer steden krijgen ‘tienerscholen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

’81 miljoen dieren vroegtijdig afgemaakt’

Door ANP

Jaarlijks worden in Nederland 81 miljoen dieren vroegtijdig geslacht. Dat meldt Wakker Dier na onderzoek. Volgens de organisatie kiezen boeren er door de hoge prijsdruk al snel voor om onrendabele dieren voortijdig te laten sterven. ,,Door kiloknallers is de veehouderij zo’n centenkwestie geworden dat dierenlevens niets meer waard zijn’’, aldus een woordvoerder.

Per jaar worden 34 miljoen leghennen geslacht als ze in de rui gaan, omdat ze daarna iets minder eieren leggen. Verder worden jaarlijks 39 miljoen haantjes vergast omdat het mannetjes zijn en dus geen eieren kunnen leggen. Ook groeien ze te langzaam voor de vleesproductie. Vleeskuikens, koeien, varkens, geiten, schapen en konijnen worden jaarlijks eveneens voortijdig afgemaakt.

Wakker Dier legde voor het onderzoek cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bij elkaar. De dieren die jaarlijks sterven door stalbranden of worden geruimd vanwege dierziektes zijn er buiten gelaten.

Het bericht ’81 miljoen dieren vroegtijdig afgemaakt’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Einde bezetting Nederlands-IndiΓ« herdacht

Door ANP

Op 15 augustus 1945 kwam er een einde aan Japanse bezetting van het voormalige Nederlands-Indië. Japan capituleerde, de oorlog in Zuidoost-Azië was voorbij. Woensdag worden de militairen en burgers die destijds omkwamen herdacht tijdens de jaarlijkse Nationale Herdenking bij het Indisch Monument in Den Haag.

Op 5 mei viert Nederland het einde van de Duitse bezetting gedurende de jaren 40-45. Maar het was pas in 1999 dat het kabinet Kok 15 augustus markeerde als het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden.

Op 15 augustus 1970 had in Den Haag voor het eerst een uitgebreide herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië plaats. Er waren 10.000 mensen aanwezig, onder wie leden van het Koninklijk Huis en vertegenwoordigers van de regering. Pas in 1980 werd de herdenking traditie. Acht jaar later kreeg de plechtigheid een vaste plaats toen koningin Beatrix het Indisch monument aan de Haagse Teldersweg onthulde.

De herdenking woensdag in Den Haag begint om 12.15 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden op NPO1. Een van de sprekers is schrijver en journalist Geert Mak. Diens vader was predikant in Medan en werd als legerpredikant tewerkgesteld aan de Birma­spoorweg.

Het bericht Einde bezetting Nederlands-Indië herdacht verscheen eerst op Nieuws.nl.

Explosief ontploft bij woning Oss

Door ANP

In het Brabantse Oss is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosief ontploft bij een woning aan de Berghemseweg. Niemand raakte gewond. Wel sneuvelden de ramen van de woning, aldus de politie.

Eerder meldde de politie dat de explosie had plaatsgevonden bij een horecapand, maar dat klopt volgens een politiewoordvoerder niet. ,,Er is een woning bij het horecapand en de explosie was bij het woongedeelte.’’

Over het motief tast de politie nog in het duister.

Het bericht Explosief ontploft bij woning Oss verscheen eerst op Nieuws.nl.

Halsema sluit schoonmaakbedrijf na schoten

Door ANP

Burgemeester Femke Halsema van de gemeente Amsterdam heeft een schoonmaakbedrijf gesloten dat in de nacht van maandag op dinsdag ,,tientallen keren” is beschoten met een vuurwapen. Ook werd er een handgranaat aangetroffen, achter het bedrijf aan de Johan Huizingalaan (Slotervaart).

,,De burgemeester heeft het besluit genomen vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde”, meldde de gemeente Amsterdam. De sluiting is voor onbepaalde tijd.

Ook bij een pand in de Jan Evertsenstraat was dinsdagmorgen vroeg een explosief gevonden. Die straat en de Johan Huizingalaan liggen ver uiteen. De politie onderzoekt of er verband bestaat tussen beide zaken.

Het bericht Halsema sluit schoonmaakbedrijf na schoten verscheen eerst op Nieuws.nl.

❌