[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019Nieuws.nl

Spanje arresteert Nederlandse β€˜heroΓ―nekoning’

Door ANP

De politie in de Spaanse regio Galicië heeft een netwerk van drugssmokkelaars opgerold, waar een Turkse Nederlander de grote leverancier voor was. In totaal zijn 17 mensen gearresteerd, onder wie de 61-jarige Sadullah Unnu uit Nederland.

Spaanse media noemen Sadullah Unnu, alias Nicol, onder meer ‘de koning van de heroïne’. Hij wordt gezien als een van de grootste heroïne-handelaars in Europa. Hij had zeven kilo heroïne verstopt in zijn Audi A3 toen hij werd gearresteerd in de stad Pontevedra. De drugshandelaar zou naar verluidt geen mobiel gebruiken en woonde praktisch in zijn auto. Daarmee legde hij dagelijks duizenden kilometers af.

Het politieonderzoek startte in januari toen een drugshandelaar in Ourense veel heroïne begon te verhandelen. Naast 7 kilo heroïne is tijdens de operatie ook 66 kilo aan speed in beslag genomen en duizenden euro’s aan cash.

De Nederlander is in 2008 al eens gearresteerd toen de politie in Spanje haar grootste heroïnevangst ooit deed. Agenten vonden destijds meer dan 316 kilo heroïne op een jacht nabij Barcelona. Sadullah zat ook al een keer in de gevangenis nadat hij in 1994 was gearresteerd. Toen werd in Madrid beslag gelegd op 118 kilo heroïne.

Het bericht Spanje arresteert Nederlandse ‘heroïnekoning’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

CitroΓ«n centraal op Nationale Oldtimerdag

Door ANP

Eeuweling Citroën staat zondag centraal op de 35ste editie van de Nationale Oldtimerdag in Lelystad. Op de Bataviaboulevard staan verder ruim vierhonderd oldtimers van verschillende automerken, waaronder een aantal unieke exemplaren, opgesteld.

Het automerk Citroën, opgericht door een geëmigreerde Nederlander, bestaat honderd jaar en daarom schenken de organisatoren van de oldtimerdag veel aandacht aan het Franse automerk. Uniek daarbij is dat de collectie deelnemende automobielen aan de presentatie van 100 jaar Citroën is uitgebreid met een Citroën M35 uit 1970. De Amsterdamse eigenaar komt met prototype 83 naar het evenement in Lelystad.

Jaarlijks zijn er, naast de vaak bijzondere deelnemers, terugkerende presentaties onder de noemers: Belle Epoque (periode 1890-1920), The Roaring Twenties, Fire Fighters en Classic Supercars. Onder de topstukken valt ongetwijfeld de wagen van DJ’s on wheels, die met een Chevrolet 3100 pick-up uit 1953 komen. De auto rijdt nog als een speer en brengt uiteraard bijpassende muziek. De line-up van de Classic Super Cars (een primeur op de komende Nationale Oldtimerdag) wordt uitgebreid met een historisch topmodel van BMW, namelijk een 507 Coupé 1957.

De oldtimermeeting in Lelystad is uitgegroeid tot de grootste in haar soort in Nederland en is zowel voor deelnemers als publiek gratis toegankelijk.

Het bericht Citroën centraal op Nationale Oldtimerdag verscheen eerst op Nieuws.nl.

Deelnemers Nacht van Vluchteling over finish

Door ANP

De meeste deelnemers van de Nacht van de Vluchteling hebben zondagochtend hun nachtelijke wandeltocht voltooid. Volgens een woordvoerder van de organisatie waren er dit jaar weinig uitvallers omdat het in de nacht van zaterdag op zondag goed weer was om te lopen.

In Den Haag, Haarlem, Amersfoort en Arnhem kwamen mensen over de finish en kregen een medaille omgehangen en applaus van honderden supporters, familieleden en vrienden. De deelnemers gingen rond middernacht van start in respectievelijk Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen voor een tocht van 40 kilometer. Rotterdam en Amsterdam hadden ook routes van 10 en 20 kilometer.

Er deed dit keer een recordaantal van ruim 5600 wandelaars mee aan de speciale tocht over 40 kilometer, waarmee geld werd ingezameld voor vluchtelingen. Tot nu toe is ruim 1,5 miljoen euro opgehaald. Tot eind augustus kan er nog gedoneerd worden. De opbrengst besteedt Stichting Vluchteling aan levensreddende noodhulp voor vluchtelingen in de wereld. Vorig jaar kregen ruim 880,000 vluchtelingen in 28 landen noodhulp van Stichting Vluchteling.

Directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling toonde zich verheugd over het grote aantal deelnemers: ”Nederland heeft zich van zijn allerbeste kant laten zien, fantastisch zoveel enthousiasme en solidariteit met vluchtelingen in de wereld”, zei ze bij de finish in Den Haag.

In die stad liep burgemeester Pauline Krikke de laatste 10 kilometer mee. In Arnhem werden mensen aan de finish verwelkomd door burgemeester Ahmed Marcouch en rapper Diggy Dex was bij de finish in Amersfoort.

Burgemeester Femke Halsema gaf het startschot voor de 40 kilometer. Enige tijd daarvoor hadden Johnny de Mol en Waldemar Torenstra de deelnemers aan de 10 en 20 kilometer weggeschoten. In Utrecht gaf Art Rooijakkers (bekend van het televisieprogramma Wie is de Mol) het startschot.

Het bericht Deelnemers Nacht van Vluchteling over finish verscheen eerst op Nieuws.nl.

Thomas Rueb wint Brusseprijs met boek Laura H.

Door ANP

Journalist Thomas Rueb heeft de Brusseprijs 2018 gewonnen met zijn boek Laura H. – Het Kalifaatmeisje uit Zoetermeer. Dat heeft juryvoorzitter Bas Haan zaterdagavond bekendgemaakt in een speciale uitzending van het radioprogramma NOS Met het Oog Op Morgen.

De Brusseprijs wordt jaarlijks uitgereikt voor het beste journalistieke boek en is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. De prijs is vernoemd naar journalist M.J. Brusse (1873-1941). Rueb wint 10.000 euro. Hij was één van de vijf genomineerden.

Rueb vertelt in het boek het verhaal van Laura H., die met haar man en kinderen in 2015 naar IS-gebied trok. Ook haar jeugd en vlucht terug naar Nederland worden besproken.

De jury looft vooral hoe dichtbij Rueb het verhaal weet te brengen. “De overtuiging waarmee Rueb Laura’s leven voor en in het Kalifaat dichtbij weet te brengen is overrompelend en wint aan kracht doordat de schrijver het verhaal vertelt vanuit zijn eigen vragen en verbazing. Daarbij is het boek zo rijk aan details, dat je als lezer daadwerkelijk het gevoel hebt dat je het allemaal zelf meemaakt.”

Het bericht Thomas Rueb wint Brusseprijs met boek Laura H. verscheen eerst op Nieuws.nl.

72e Vlaggetjesdag β€˜geweldig succes’

Door ANP

De 72e editie van Vlaggetjesdag in Scheveningen was “geweldig” en “succesvol”, zei voorzitter van het evenement Gerbrand Voerman zaterdag. “Jeroen van der Boom heeft net opgetreden. Bij het hoofdpodium is het nog lekker druk”, aldus Voerman over het evenement waarmee het begin van het haringseizoen wordt gevierd.

Hij schat in dat de dag ongeveer evenveel bezoekers heeft getrokken als vorig jaar. Toen kwamen er 175.000 mensen op het feest af. “Bij het opbouwen in de ochtend hadden we nog wat last van regen. Maar tien minuten voordat we begonnen, stopte het, brak de zon door en stroomden de kades helemaal vol.”

De dag werd geopend door minister Bruno Bruins (Medische Zorg). Hij was volgens de organisatoren uitgenodigd wegens het oude spreekwoord ‘haring in het land, dokter aan de kant’. In de haven konden mensen oud-Hollandse kinderspelen doen, shantykoren zien en oude ambachten bekijken.

Op dinsdag was de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. Groothandel Makro kocht dat voor 95.500 euro. De opbrengst gaat naar Stichting Mag Ik Dan Bij Jou, die kinderen met kanker en hun ouders wil helpen tijdens de behandeling in het ziekenhuis.

Het bericht 72e Vlaggetjesdag ‘geweldig succes’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Veel belangstellling voor Luchtmachtdagen

Door ANP

De vliegshows op de Luchtmachtdagen die vrijdag en zaterdag werden gehouden op de vliegbasis Volkel (Noord-Brabant), hebben in totaal 240.000 bezoekers getrokken. Het was voor het eerst in drie jaar dat het evenement weer werd gehouden. Vrijdag waren er 95.000 bezoekers en zaterdag 145.000, zei een woordvoerder van defensie.

Zaterdagochtend leidde de toeloop van belangstellenden tot veel drukte op de wegen rond Volkel.

Er waren meerdere vliegshows te zien waaraan vliegtuigen uit twaalf landen meededen. Ook de F-35, de opvolger van de F-16, was te bewonderen. Daarnaast waren er vliegsimulatoren.

Hoewel er regen was voorspeld, waren de weergoden het evenement redelijk goed gezind. “Het weer heeft zich goed gehouden, alleen in het begin van de dag was er zaterdag wat regen”, aldus de zegsman.

De volgende Luchtmachtdagen worden in 2021 gehouden. De plaats is nog niet bekend.

Het bericht Veel belangstellling voor Luchtmachtdagen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Rutte waarschuwt bedrijven over lonen

Door ANP

Als grote bedrijven hun stijgende winsten niet serieus gaan delen met hun werknemers, zal geplande lastenverlaging voor bedrijven niet doorgaan. Die waarschuwing uitte premier Mark Rutte zaterdag op het ‘VVD Festival’ in Aalsmeer.

“Iets bevalt me niet”, zei Rutte. De middenklasse – “mensen met een normaal salaris” – staat steeds meer onder druk, hun buffers raken op, zei de premier. “We hebben de lasten verlaagd. Maar stijgingen in de CAO blijven uit.”

Volgens de premier komen grote bedrijven daarmee een decennia oude maatschappelijke afspraak niet na. “De winsten klotsen tegen de plinten, maar alleen de lonen van de topmannen stijgen. Dat vind ik niet acceptabel!”

Er zit voor het bedrijfsleven nog lastenverlaging aan te komen, bijvoorbeeld in de vennootschapsbelasting. Maar dat is wat Rutte betreft dus allerminst een uitgemaakte zaak.

Voor de mensen wier lonen weinig of niet zijn gestegen en die hun financiële buffers zien verdwijnen, had Rutte een afsluitende boodschap: “U heeft een bondgenoot in de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie.” Zijn boodschap kon op luid applaus van de verzamelde partijleden rekenen.

Het bericht Rutte waarschuwt bedrijven over lonen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Orgito is laatste β€˜Bronovo-baby’

Door ANP

Orgito is de laatste baby die in het ziekenhuis Bronovo in Den Haag is geboren, meldt het Haaglanden Medisch Centrum (HMC). De afdeling verloskunde van het ziekenhuis verhuist dit weekeinde naar HMC Westeinde aan de Lijnbaan in Den Haag.

Het jongetje werd vrijdag geboren. De trotse ouders zijn ook trots dat hun zoon de laatste baby is die in HMC Bronovo is geboren. ”Een mooi verhaal voor wanneer Orgito groter is.”

Het Bronovo-ziekenhuis wordt uiterlijk 2024 helemaal gesloten. Op vrijdagavond 14 juni stopte de verloskundige afdeling al met het opnemen van vrouwen die gaan bevallen.

Het Bronovo genoot landelijke bekendheid door de klandizie van de Oranjes. Willem-Alexander toonde er zijn pasgeboren nakomelingen voor het eerst aan het Nederlandse volk. Troonopvolgster prinses Amalia werd er geboren, net als haar zusjes en verschillende andere kinderen van de koninklijke familie en talloze kinderen van gezinnen uit Den Haag en omstreken.

Het bericht Orgito is laatste ‘Bronovo-baby’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Rutte: uitslag FNV-stemming heel goed nieuws

Door ANP

“Heel goed nieuws”. Zo reageerde premier Mark Rutte op de positieve uitslag in de stemming bij vakbond FNV over het pensioenakkoord. Maar, zo stipte hij aan, komende week moet vakbond VCP zich nog wel uitspreken over het akkoord.

“Het is goed voor Nederland als dit doorgaat’, aldus Rutte. “Meer gelijkmatigheid in de premies, meer zicht op indexatie, de AOW-leeftijd die trager omhoog gaat, een tragere koppeling aan de levensverwachting. Iedereen heeft hier vreselijk hard aan gewerkt. Het is nu spannend wat er dinsdag gebeurt bij VCP. Ik hoop daar natuurlijk ook op een goede uitslag.”

Nu overeenstemming over het akkoord in zicht is, moet er wel haast gemaakt worden met de uitwerking, benadrukt de premier. “We moeten nu het wetsontwerp over de AOW zo snel mogelijk behandelen. Dat zal nog wel even onder stoom en kokend water moeten, maar daar worden alle voorbereidingen voor getroffen.”

Het bericht Rutte: uitslag FNV-stemming heel goed nieuws verscheen eerst op Nieuws.nl.

Flyeractie Eindhoven zorgt voor onrust

Door ANP

Een tiental Pegida-aanhangers heeft zaterdag in Eindhoven flyers uitgedeeld bij de Al-Fourqaanmoskee. De actie leidde tot woede bij Turkse Nederlanders die hun ongenoegen luidkeels uitten en de Pegida-aanhangers omringden. Toen een buurtbewoonster en een Pegida-aanhanger het met elkaar aan de stok kregen, sloeg de vlam in de pan.

Pegida-voorman Edwin Wagensveld moest een veilig heenkomen zoeken en rende achtervolgd door vijftig Turkse jongeren weg. Niet veel later werd hij in een politiebusje afgevoerd. Andere Pegida-aanhangers zochten daarop bescherming bij de agenten. Kort daarna vertrokken ze van het plein.

Wagensveld kondigde eerder aan eind van de middag aangifte te zullen doen tegen burgemeester John Jorritsma van Eindhoven. Hij zou volgens de actieleider “leugens hebben verspreid over hem en de beweging” en hem hebben bestempeld als neonazi. Op de flyers die de actievoerders zaterdagmiddag bij zich hadden stond de tekst: “Pegida is gekomen om te blijven voor vrijheid en tegen islamisering.”

Het bericht Flyeractie Eindhoven zorgt voor onrust verscheen eerst op Nieuws.nl.

Gestolen instrumenten fanfare zijn terecht

Door ANP

De gestolen instrumenten van het fanfarekorps Blij met Muziek uit Haarlem zijn terecht. De politie heeft ze vrijdagmiddag op de Noorderweg in Beverwijk gevonden. De instrumenten waren daar gedumpt.

De aanhangwagen waarin die instrumenten lagen is nog niet teruggevonden. Alle instrumenten zijn inmiddels, zo goed als zeker ongeschonden, terug bij de gedupeerde fanfare. In deze band spelen mensen met een verstandelijke beperking.

De politie vermoedt dat de instrumenten, die in de nacht van woensdag op donderdag zijn gestolen, zijn gedumpt door een man die in een grijze bestelbus reed. De politie roept getuigen op zich te melden.

Het bericht Gestolen instrumenten fanfare zijn terecht verscheen eerst op Nieuws.nl.

Gisteren β€” 15 Juni 2019Nieuws.nl

Werkgevers blij met uitkomst FNV

Door ANP

De ondernemersorganisaties zijn “verheugd” dat vakbond FNV, maar ook CNV, hebben ingestemd met het pensioenakkoord. Dat laten MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland in een verklaring weten.

De werkgevers merken op dat het nu aankomt op snelle en zorgvuldige uitvoering van de gemaakte afspraken vanuit de stuurgroep van vakbonden, werkgevers en overheid. “Zodat mensen, ook diegenen die kritisch zijn over het akkoord, snel de effecten gaan merken”. De werkgevers hopen dat leden van de VCP zich dinsdag ook achter het akkoord scharen.

“We zijn heel blij met de uitkomst van het FNV. Het is een overtuigende goedkeuring, met een hele grote meerderheid voor”, aldus Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland. Hij sprak van een feestdag voor Nederland. “Dit gaat ons echt allemaal aan.” Calon wees er daarbij specifiek op dat de leden van de FNV en het ledenparlement het akkoord heel breed steunen. “Het is een van de grootste hervormingen van ons pensioenstelsel na de oorlog”.

Het bericht Werkgevers blij met uitkomst FNV verscheen eerst op Nieuws.nl.

Koolmees erg blij met uitslag

Door ANP

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken is “erg blij met de uitslag” van het pensioenreferendum van de FNV en het CNV. Hij hoopt dat de VCP (Vakcentrale voor Professionals) volgende week ook instemt. “Dan kunnen we met de sociale partners beginnen met de uitwerking.”

Het bericht Koolmees erg blij met uitslag verscheen eerst op Nieuws.nl.

FNV schaart zich achter pensioenakkoord

Door ANP

De leden van de FNV en het ledenparlement hebben zich in meerderheid geschaard achter het pensioenakkoord. Dat maakte bondsvoorzitter Han Busker zaterdagmiddag bekend nadat het zogeheten ledenparlement van de vakbeweging in Apeldoorn had gestemd.

Het parlement heeft in de beslissing de uitslag van het onlinereferendum onder de leden mee laten wegen. Ruim 75 procent van de 375.000 uitgebrachte stemmen werd uitgebracht vóór het akkoord. 37 procent van de circa 1 miljoen FNV-leden bracht in totaal een stem uit.

FNV-voorzitter Han Busker zegt verheugd te zijn over de uitslag: “Dankzij dit besluit kunnen heel veel mensen eerder stoppen met werken, zijn er regelingen mogelijk gemaakt voor mensen met zware beroepen en worden de pensioenen van miljoenen Nederlanders sneller geïndexeerd.”

Hij wees ook op het belang van het signaal van de 23 procent tegenstemmers. “De stem van de mensen die tegen hebben gestemd is luid en duidelijk doorgekomen en is het signaal dat we door moeten gaan met het pensioenstelsel eerlijker maken. En het eerlijker maken is wat we gaan doen.”

Het bericht FNV schaart zich achter pensioenakkoord verscheen eerst op Nieuws.nl.

375.000 FNV-leden stemden over pensioen

Door ANP

37 procent van de FNV-leden heeft meegedaan aan het referendum over het pensioenakkoord. Dat zijn in totaal 375.823 stemmers, zo heeft een FNV-woordvoerster in Apeldoorn bekendgemaakt. In Apeldoorn neemt het ledenparlement van de vakbond zaterdag het definitieve besluit over het akkoord.

De uitslag van het referendum wordt pas meegedeeld als het parlement ‘ ja’ of ‘nee’ heeft gezegd. Zodoende kan het parlement zonder enige druk van buitenaf een eigen beslissing nemen, aldus de bondswoordvoerster. De 105 parlementsleden zijn afgezonderd van de buitenwereld.

Een groepje vakbondsleden dat tegen het akkoord is, is van heinde en verre naar Apeldoorn gekomen om hun geluid te laten horen. Volgens hen wordt ” het pensioenstelsel verkwanseld” en “de solidariteit uitgehold”. Ook zijn zij bang dat hun kinderen en kleinkinderen nog moeten werken “als het lichaam toe is aan rust.”

Het bericht 375.000 FNV-leden stemden over pensioen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Kort geding Haga Lyceum tegen Staat

Door ANP

Het omstreden Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam spant donderdag een kort geding aan tegen de Staat in verband met een nog niet gepubliceerd rapport van de onderwijsinspectie.

Wat de eis in de dagvaarding is, wil directeur Söner Atasoy van het Haga Lyceum nog niet zeggen. Dat wordt dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie. Het gaat volgens Atasoy niet om een verbod op publicatie.

Eerder zei de advocaat van de school, Wouter Pors, in Het Parool dat de school publicatie van het rapport ‘in zijn huidige vorm’ wil voorkomen. De school zou daarin een onvoldoende krijgen.

De islamitische school raakte in maart in opspraak. Volgens de veiligheidsdienst AIVD lopen er mensen op de school rond die de helft van het leerplan aan de salafistische geloofsleer willen wijden. Ook zouden betrokkenen in contact hebben gestaan met het Kaukasus Emiraat, een terreurbeweging die onder meer achter de dubbele zelfmoordaanslag op de Moskouse metro in 2010 zat.

Het bericht Kort geding Haga Lyceum tegen Staat verscheen eerst op Nieuws.nl.

Onlinestembussen FNV-peiling gesloten

Door ANP

Het referendum waarin leden van vakbond FNV zich kunnen uitspreken over het principeakkoord over een nieuw pensioen, is gesloten. De uitslag van de raadpleging geldt als “zwaarwegend advies” voor het ledenparlement van de vakbond. Die 105-koppige raad hakt nu definitief de knoop door, of de FNV het pensioenakkoord steunt of niet.

FNV-voorzitter Han Busker brengt de uitslag van de peiling later op de dag naar buiten. In dezelfde verklaring maakt hij bekend of de vakbond zijn fiat voor het pensioenakkoord geeft.

De afgelopen dagen konden in totaal meer dan een miljoen leden van de FNV en bij de FNV aangesloten bonden stemmen over het vorige week gesloten principeakkoord over pensioenen. Helemaal vlekkeloos verliep het referendum niet. Woensdag ontstond na het openen van de onlinestembussen zoveel drukte dat het stemsysteem overbelast raakte. Extra serverruimte bood soelaas.

Het bericht Onlinestembussen FNV-peiling gesloten verscheen eerst op Nieuws.nl.

11 voorstellingen dingen naar Cabaretprijzen

Door ANP

Elf cabaretvoorstellingen, waaronder die van Lenette van Dongen, Claudia de Breij en Pieter Derks, zijn zaterdag genomineerd voor de Cabaretprijzen 2019. De kandidaten werden bekendgemaakt in het radioprogramma De Taalstaat van Frits Spits (Radio 1).

Acht voorstellingen zijn genomineerd voor de zogenoemde Poelifinario (in de categorieën entertainment, engagement en kleinkunst) en drie voorstellingen voor de Neerlands Hoop, bestemd voor theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.

Genomineerd voor de Poelifinario in de categorie entertainment zijn Lenette van Dongen met Paradijskleier en Remko Vrijdag en Martine Sandifort (Voorlopig voor altijd). In de categorie engagement hebben Jan Beuving (Rotatie), Claudia de Breij (#NU), Pieter Derks (Voor wat het waard is) en Louise Korthals (Alles is er) een nominatie ontvangen voor de Poelifinario. In de categorie kleinkunst zijn dat Theo Nijland (En de rest is onzin) en Peter van Rooijen (Liefde, dood & zwaartekracht).

Voor de Neerlands Hoop zijn drie cabaretiers genomineerd: Anne Neuteboom (Kijk haar gaan), Peter Pannekoek (Later was alles beter) en Alex Ploeg (Ultimatum).

De Cabaretprijzen worden maandag 30 september in Den Haag uitgereikt.

Het bericht 11 voorstellingen dingen naar Cabaretprijzen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Nederlandse musical over β€˜Lady Di’ op komst

Door ANP

Medialane, het bedrijf van Iris van den Ende, werkt aan een musical over de in 1997 verongelukte Britse prinses Diana. Het stuk, From Diana With Love, is haar eerste zelfgemaakte Nederlandse productie en moet eind 2020 of begin 2021 in de theaters te zien zijn, zo maakt de dochter van Joop van den Ende zaterdag bekend in De Telegraaf.

“Het idee voor deze voorstelling is dat het verhaal van Diana door de ogen van haar kinderen verteld wordt. Op een realistische manier voert zij gesprekken met William en Harry, zij bemoeit zich met hun partnerkeuze, we hebben een manier gevonden waarop dat zeker gaat werken”, zegt Iris van den Ende. Behalve de prinsen komen ook hun vrouwen Kate en Meghan in de voorstelling voor.

Het script wordt momenteel geschreven door Dick van den Heuvel, die ook verantwoordelijk was voor het verhaal van Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. “De afgelopen maanden hebben we het plan stil gehouden, maar nu ik de eerste twintig pagina’s aan dialogen en ideeën van hem heb gelezen, weet ik zeker dat het gaat werken”, aldus Van den Ende.

Het bericht Nederlandse musical over ‘Lady Di’ op komst verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bijzonder veel regen in ochtenduren

Door ANP

In delen van Nederland is zaterdagochtend bijzonder veel regen gevallen. In het zuidwesten en in de Randstad viel op diverse plaatsen 20 tot 25 millimeter en lokaal zelfs 3 centimeter, meldt Weeronline. In Nieuwkoop werd in de nacht en ochtend circa 36,8 millimeter regenwater gemeten. Deze hoeveelheid valt normaliter in een halve junimaand.

De regenbuien zijn nog niet voorbij en er kan nog 5 tot 10 millimeter bijkomen. De buien trekken in de loop van de ochtend naar het noorden en zaterdagmiddag is het op enkele lichte buien na droog.

Het is de tweede keer binnen week tijd dat er bijzonder veel regen valt. Afgelopen woensdag plensde het langdurig in het zuiden en zuidwesten. In Noord-Brabant en Zuid-Holland viel op veel plaatsen 15 tot 40 millimeter neerslag. In Krimpen aan de Lek werd toen liefst 43 millimeter gemeten, in het Brabantse Dongen 41.

Het bericht Bijzonder veel regen in ochtenduren verscheen eerst op Nieuws.nl.

❌