[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 8 Juli 2020Alle Nieuwskoppen

Thunderbolt 4 aangekondigd: niet noodzakelijk sneller, wel veelzijdiger

Door Gonny van der Zwaag

Intel heeft vandaag Thunderbolt 4 officieel aangekondigd. Deze nieuwe generatie kabelconnectiviteitsoplossing, zoals Intel het noemt, levert betere minimumprestaties en meer gebruiksmogelijkheden. Maar sneller is het niet.

Het artikel Thunderbolt 4 aangekondigd: niet noodzakelijk" rel="nofollow" target="_blank">zakelijk sneller, wel veelzijdiger verscheen voor het eerst op iCulture


Akamai slaat DDoS-aanval van 809 Mpps af

Door Edwin Feldmann

Netwerkbedrijf Akamai heeft vorige maand de zwaarste DDoS-aanval tot nu toe (gemeten in packets per seconde) waargenomen.

De aanval was gericht tegen een Europese bank en genereerde op het hoogtepunt 809 miljoen packets per second (Mpps). Wat deze aanval van 21 juni zo bijzonder maakt, is dat een PPS (packets per second)-aanval veel zeldzamer is dan een reguliere DDoS-aanval. En daarbij was de omvang meer dan een verdubbeling dan wat Akamai ooit eerder op haar netwerk heeft waargenomen.

Als in een supermarkt

Normaal worden DDoS-aanvallen uitgedrukt in bits per seconde (Mbps of Gbps). Deze aanval was echter van een iets andere categorie dan veel reguliere distrbuted denial of service aanvallen.

Bij gewone DDoS-aanvallen is het alsof alle klanten in een supermarkt tegelijk met hun winkelwagen door de uitgang naar buiten willen, zo legt Akamai het uit. De uitgang raakt verstopt omdat er meer verkeer doorheen wil, dan de uitgang aan kan.

Bij deze recente ‘packet per second’-aanval was het de bedoeling om een specifieke netwerk-appliance of specifieke applicatie in een datacenter of in de cloud te bestoken. “Het is alsof er een miljoen klanten tegelijk in een supermarkt een pakje kauwgum willen pakken. De aantallen worden te groot en de appliance of de applicatie raakt overbelast”, aldus Akamai.

Overal vandaan

Opmerkelijk aan deze aanval was bovendien het enorme aantal verschillende IP-adressen waar vandaan de aanval kwam. Het aantal verschillende IP-adressen groeide vermenigvuldigde zich met 600 IP-adressen per minuut. Volgens de onderzoekers toont deze aanval aan dat geavanceerde DDoS-aanvallen nog steeds populair zijn als aanvalsmethode en dat ze een serieus risico vormen voor bedrijven in diverse industriële sectoren.

Het bericht Akamai slaat DDoS-aanval van 809 Mpps af verscheen eerst op ChannelConnect.

Tygo Gernandt en Egbert-Jan Weeber over kinderfilm: 'Leuke fantasiewereld'

Door NU.nl

Tygo Gernandt en Egbert-Jan Weeber spelen in de nieuwe kinderfilm De Piraten van Hiernaast. De twee acteurs hebben de draaidagen als leuk ervaren. Naar eigen zeggen voornamelijk door de "leuke fantasiewereld" waarin ze zich mochten begeven.

Succesduo achter Bad Boys 3 maakt dramaserie over islamitische uitvaarten

Door NU.nl

De Vlaamse regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, die eerder dit jaar groot succes hadden met Bad Boys for Life, gaan voor Netflix een dramaserie maken over islamitische begrafenissen. De achtdelige serie Grond wordt in Brussel opgenomen.

Cameraset D-Link screent lichaamstemperatuur in strijd tegen corona

Door Rene Frederick

D-Link heeft een cameraset ontwikkeld die mensen razendsnel kan screenen op koorts, wat helpt bij het volgen van het coronavirus. De Nederlandse samenleving gaat weliswaar meer open maar toch blijft het risico op een tweede golf. De Group Temperature Screening Camera van D-Link is sinds eind juni leverbaar en heeft innovatieve functies voor het intelligent meten en detecteren van huidtemperaturen. Het heeft hiervoor een dual-lens thermografische camera, blackbody kalibrator en managementsoftware.

Wereldwijd wordt hard gewerkt aan het monitoren van de ontwikkeling van het coronavirus. De Group Temperature Screening Camera (DCS-9500T) combineert warmtebeelden met kunstmatige intelligentie (AI) en kan zo bepalen of een persoon een verhoogde temperatuur heeft. In dat geval gaat automatisch een signaal af. De apparatuur kan de huidtemperatuur van maximaal 30 personen tegelijkertijd meten met een nauwkeurigheid van circa 0,3 °C. D-Link is een marktleider in bewakingsoplossingen en heeft deze technologie speciaal ontwikkeld voor het bewaken van grote, drukke gebieden zoals scholen, fabrieken, kantoorgebouwen, luchthavens of ziekenhuizen.

Werking van het apparaat

Het all-in-one apparaat gebruikt een uiterst nauwkeurige camera met een groothoeklens en een ongekoelde IRFPA 400×300 microbolometer met hoge resolutie thermische sensor. Deze zorgen voor haarscherpe warmtebeelden en nauwkeurige resultaten bij het identificeren van mensen met verhoging. De Full HD optische beeldsensor en de camera kunnen beelden van uitzonderlijk hoge kwaliteit maken en zowel thermische als optische beelden over elkaar heen leggen. De DCS-9500T heeft unieke AI-technologie met een realtime nauwkeurigheid van circa 0,3 °C en intuïtieve gezichtsherkenningstechnologie. Deze zijn geïntegreerd in de uitgebreide managementsoftware.

ONVIF-compatibel

De oplossing voor koortsonderzoek is compatibel met de open standaard ONVIF voor interfaces van fysieke IP-beveiligingsproducten en kan dus gemakkelijk met bestaande systemen worden geïntegreerd. De camera ondersteunt ook Power over Ethernet (PoE) en krijgt zo voeding uit het netwerk. Daardoor is het systeem flexibeler voor eenvoudige installatie in grotere ruimtes zoals universiteiten, luchthavens en ziekenhuizen.

Het bericht Cameraset D-Link screent lichaamstemperatuur in strijd tegen corona verscheen eerst op ChannelConnect.

Witte Huis ontkent dat Trump fraude pleegde bij toelatingstest universiteit

Door NU.nl

Het Witte Huis heeft ontkend dat Donald Trump heeft gefraudeerd bij de toelatingstest voor de universiteit, meldt TMZ. Zijn nichtje Mary Trump beschuldigt hem daarvan in vrijgegeven fragmenten van haar boek over de president van de Verenigde Staten.

Kabinet past coronaspoedwet aan na kritiek

Het kabinet past de aangekondigde coronaspoedwet aan na kritiek daarop vanuit de Tweede Kamer. Volgens de bronnen zal de corona-app helemaal uit de wet gehaald worden. Ook de mogelijkheid voor politieagenten om bij mensen thuis in te grijpen zou straks niet meer in de wet terug te vinden zijn. 

Behalve vanuit de Tweede Kamer kwam er ook vanuit andere hoeken kritiek op de wet. Zo zat er volgens de Raad van State geen democratische controle op en voorzag de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen "verstrekkende gevolgen". Ook de Raad voor de rechtspraak en het College voor de Rechten van de Mens verwachtten problemen.

De verwachting is volgens de diverse media dat het kabinet vrijdag een besluit neemt over de aangepaste versie van de coronaspoedwet.

Alles bij de bron; NU


 

 
Gisteren β€” 7 Juli 2020Alle Nieuwskoppen

Terugroepactie MLS Glutinous Rice Cake (Amazing Oriental)

Door Redactie

Supermarktketen Amazing Oriental is een terugroepactie gestart voor de MLS Glutinous Rice Cake with Taro Paste. In product voldoet niet aan de wettelijke eisen. De terugroepactie geldt voor de Glutinous Rice Cakes with Taro Paste van het merk MLS. Dit product, in verpakking 300 gram, heeft artikelcode 29614 en de houdbaarheidsdatums 15/04/2021, 31/05/2021 of 15/07/2021. Uit onderzoek is gebleken dat […]

Het bericht Terugroepactie MLS Glutinous Rice Cake (Amazing Oriental) is origineel van Productwaarschuwing.nl.

Martin Scorsese maakt documentaire over New York Dolls' David Johansen

Door NU.nl

Martin Scorsese gaat een nieuwe muziekdocumentaire regisseren over New York Dolls-frontman David Johansen, meldt Consequence of Sound dinsdag.

Thandie Newton over samenwerking met Tom Cruise: 'Ik was bang voor hem'

Door NU.nl

Actrice Thandie Newton "was bang voor Tom Cruise" toen ze met hem samenwerkte op de set van Mission: Impossible II, vertelde ze maandag in een interview met New York Magazine. Cruise is volgens Newton "een zeer dominant persoon".

Thandie Newton over samenwerking met Tom Cruise: 'Ik was bang voor hem'

Door NU.nl

Actrice Thandie Newton "was bang voor Tom Cruise" toen ze met hem samenwerkte op de set van Mission: Impossible II, vertelde ze maandag in een interview met New York Magazine. Cruise is volgens Newton "een zeer dominant persoon".

RIVM-site Infectieradar pas na zomer weer operationeel

De site Infectieradar, waarmee het RIVM nieuwe uitbraken van het coronavirus in kaart wilde brengen, blijft voorlopig uit de lucht. Een maand geleden meldde de NOS dat Infectieradar een beveiligingslek bevatte, waardoor de ingevulde formulieren van andere gebruikers konden worden ingezien. Het RIVM haalde de site toen in allerijl offline.

Deelnemers aan Infectieradar gaven één keer per week aan of ze coronaklachten hadden. Bij aanmelding gaven ze bovendien informatie over hun persoonlijke en medische situatie.

Dat het onderzoek nu helemaal stilligt is echter geen probleem, denkt het RIVM. Volgens het instituut zijn er genoeg instrumenten om nieuwe besmettingen in kaart te brengen. Gehoopt wordt wel dat de site in september weer in de lucht is, als de verkoudheidsvirussen de kop weer opsteken.

Alles bij de bron; NOS


 

Zoom en Microsoft leveren geen gebruikersdata meer aan Hong Kong

Zoom en Microsoft overhandigen voorlopig geen gebruikersdata meer aan de autoriteiten in Hong Kong vanwege de omstreden veiligheidswet. Bij Microsoft gaat het om gegevens uit de Office 365-werkapp en LinkedIn.

Facebook, Google, Twitter en chatapp Telegram hadden al eerder een ‘datapauze’ ingelast en Apple denkt daar nog over na. TikTok heeft besloten zich geheel uit Hong Kong terug te trekken.

Alles bij de bron; Emerce


 

Overheid ontkent gebruik van Clearview gezichtsherkennings-software

Er zijn geen aanwijzigingen dat de Nederlandse overheid gebruik heeft gemaakt van de gezichtherkenningssoftware van het Amerikaanse bedrijf Clearview. Dit meldt staatssecretaris Knops in een brief aan de Tweede Kamer...

...In totaal zijn 470 overheidsorganisaties aangeschreven, waaronder gemeenten, provincies, waterschappen, ministeries, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen. 336 van deze organisaties hebben voor sluiting van het onderzoek op de uitvraag geantwoord. De staatssecretaris meldt dat geen van deze 336 organisaties gebruik heeft gemaakt of plannen heeft om gebruik te gaan maken van de diensten van Clearview.

Wel maakt Knops hierbij de kanttekening dat het niet uit te sluiten is dat een individuele medewerker voor zichzelf een proefaccount heeft aangemaakt bij Clearview. Dit is echter nergens onderdeel van het beleid.

Minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus gaf in april al aan dat de Nederlandse politie gebruik maakt of heeft gemaakt van de software. Of Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten de diensten gebruiken kan staatssecretaris Knops niet zeggen, aangezien de werkwijze van de diensten geheim is.

Alles bij de bron; DutchIT


 

Jan Decleir: Karakter mooiste bijdrage aan Nederlandse film

Door NU.nl

Jan Decleir vindt zijn vertolking van het personage Dreverhaven in de boekverfilming van Karakter, zijn mooiste bijdrage aan de Nederlandse film.

Dit zijn de nieuwe app-icoontjes van macOS Big Sur [poll]

Door Daniel Vischjager

Vanaf macOS Big Sur zal de interface van je Mac er behoorlijk anders uitzien. In dit artikel lichten we één van de meest opvallende veranderingen toe: de nieuwe app-icoontjes. Wat gaat er veranderen en kijk jij er naar uit? Laat in de poll weten wat jij vindt!

Het artikel Dit zijn de nieuwe app-icoontjes van macOS Big Sur [poll] verscheen voor het eerst op iCulture


Routers zijn zwakke schakel in netwerkbeveiliging

Door Edwin Feldmann

Routers zijn zwakke schakels in thuisnetwerken. Er is geen router zonder kwetsbaarheden en het updaten van de firmware gebeurt te weinig of onvolledig. Fabrikant AVM krijgt nog de meeste lof.

Dat zijn enkele conclusies van het Home Router Security Report 2020 uitgevoerd door het Fraunhofer Instituut.

Voor het onderzoek zijn 127 veelgebruikte routers voor thuisgebruik onder de loep genomen van bekende merken als Linksys, TP-Link, ASUS, AVM (Fritz!Box), Netgear, D-Link en Zyxel.

Er is geen router zonder kwetsbaarheden, constateerden de onderzoekers. 46 van de 127 routers had in het afgelopen jaar helemaal geen beveiligingsupdate gekregen. En bij de 81 routers die wel een update hadden gehad, bleek dat niet alle kwetsbaarheden waren opgelost.

Bovendien blijkt meer dan 60% van de routers de inloggegevens ‘hard coded’ in de broncode opgeslagen te hebben. De Netgear RAX40 spant daarbij de kroon met een aantal (makkelijk te raden) standaard inlognamen.

Volgens de onderzoekers updaten AVM, ASUS en Netgear hun apparaten wel met enige regelmaat. AVM scoort op de meeste punten beter dan de andere fabrikanten.

Het bericht Routers zijn zwakke schakel in netwerkbeveiliging verscheen eerst op ChannelConnect.

Nicolette Kluijver spreekt stem van Abatutu in voor kattenfilm Poeslief

Door NU.nl

De makers van De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis komen met een kattenfilm, genaamd Poeslief. Nicolette Kluijver spreekt de stem in van kat Abatutu.

β€˜Cyberdreiging voor consumenten wereldwijd toegenomen’

Door Edwin Feldmann

De kans dat pc-gebruikers thuis last krijgen van malware op hun pc is in een jaar tijd gestegen van 20,1% tot 25,6%.

Consumenten hebben bovendien een kans van 6,7% om slachtoffer te worden van ‘geavanceerde cyberdreigingen’. Een jaar eerder was dat nog 5,6%. Dat blijkt uit het Avast Global PC Risk Report 2020.

Vooral in China, Afghanistan en Venezuela lopen consumenten een grote kans om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit. China voert de lijst aan met landen waar consumenten de grootste kans lopen om met malware geïnfecteerd te raken. Vorig jaar was die positie nog voor Afghanistan.

“Dit rapport laat zien dat de risicoverhouding voor alle bedreigingen wereldwijd is toegenomen. Het aantal aangesloten apparaten blijft drastisch toenemen en dit rapport illustreert hoe computers kwetsbaar blijven omdat ze een belangrijk onderdeel van de aanvalsketen vormen”, aldus Luis Corrons, Security Evangelist bij Avast.

Avast heeft voor het onderzoek gebruikgemaakt van data van minimaal 10.000 computers uit diverse landen en regio’s tussen september en oktober 2019.

Het bericht ‘Cyberdreiging voor consumenten wereldwijd toegenomen’ verscheen eerst op ChannelConnect.

Brad Pitt neemt hoofdrol aan in actiefilm Bullet Train

Door NU.nl

Brad Pitt heeft een hoofdrol aangenomen in de actiefilm Bullet Train, meldt Deadline.

❌