[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 Augustus 2018Alle Nieuwskoppen

Patrick Stewart te horen in op Holocaust geΓ―nspireerde game

Door BuzzE

De stem van acteur Patrick Stewart is binnenkort te horen in een game. Hij praat het Poolse spel My Memory of Us aan elkaar.

Apple staat groepsbellen via FaceTime voorlopig nog niet toe

Door Floris Hulshoff Pol
Videoconferencing met meerdere personen via de Facetime-applicatie zit er voorlopig nog niet in. Onlangs heeft Apple de functionaliteit voort deze toepassing geschrapt uit de komende meest recente versie van iOS, iOS 12, zo stelt website 9to5mac.com.

Nederlandse bierdrinker kiest bewuster voor een bier

Door Marieke Pols
Ambachtelijk bier

De Nederlandse bierdrinkers kiezen steeds bewuster voor een bepaalde biersoort. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Blond bier wint terrein en deelt de eerste plek met jarenlange favoriet witbier binnen de speciaalbieren. Deze en andere trends komen naar voren in Nationaal Bieronderzoek 2018. Dit onderzoek vindt jaarlijks plaats onder 1.000 bierdrinkende Nederlanders van Nederlandse Brouwers.

Alcoholvrije en -arme bieren

Bierdrinkers kiezen steeds vaker voor alcoholvrije en -arme bieren. Bijna de helft (45 procent) van de bierdrinkers kiest weleens bewust voor bier met minder alcohol. De helft (52 procent) ziet daarbij alcoholvrij bier als een goed alternatief voor andere alcoholvrije dranken. “De populariteit van alcoholvrij bier kunnen we wijten aan een samenspel tussen de bewustere consument en het steeds bredere aanbod binnen het segment. Daardoor kan de consument ook meer varianten uitproberen”, stelt Cees-Jan Adema, directeur van Nederlandse Brouwers.

Speciaalbier

Daarnaast valt de keuze van bierdrinkende Nederlanders vaker op speciaalbier. Vier op de vijf bierdrinkers kiest weleens voor een speciaalbier. Dit jaar is dat vooral blond bier. Dit speciaal bier deelt samen met witbier de eerste plek, gevolgd door tripel, abdijbier, herfst bokbier en weizenbier. De belangrijkste reden voor de keuze voor een speciaalbier is de smaak (69 procent) en afwisseling (39 procent), maar ook opvallend, steeds meer vanwege het lokale karakter.

De almaar groeiende keuze in het bierschap wordt gezien. Ongeveer driekwart van de bierdrinkers vindt dat er nu meer diversiteit in het bieraanbod is dan twee jaar geleden. Door het huidige aanbod besluit de helft om vaker een ander bier te proberen dan twee jaar geleden. Dit geldt niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen. 54 procent van de vrouwen kiest vaker voor een ander bier. Bij de mannen is dit 42 procent. Door het aanbod kiezen vrouwen vaker voor bier dan voor een andere (alcoholische) drank (43 om 35 procent).

Bewust genieten

“Het onderzoek laat zien dat de consument zich bewuster wordt van de veelzijdigheid van bier. Men verkent stapsgewijs de verschillende dimensies van een glas bier zoals smaak, alcoholvrij of -arm en afkomst”, aldus Adema. “De consument kiest per gelegenheid het meest passende bier. Zo wordt de alcoholvrije variant niet alleen gedronken omdat er nog gereden moet worden, maar ook omdat het wordt gezien als lekker alternatief voor als je even geen alcohol wilt drinken. En vergeet niet, het groeiende aanbod van en vraag naar speciaalbieren mét een lager alcoholpercentage zegt ook iets over de wens van de bierdrinker om bewuster te genieten.”

Matchen van (speciaal)bier en food

De Nederlandse bierconsument gaat dus steeds bewuster om met de bierkeuze. Dit komt ook tot uiting in het matchen van (speciaal)bier en food. Circa een op de vier kiest soms specifiek voor een bepaald bier bij het eten en bijna een vijfde (18 procent) serveert weleens een passend bier als hij gasten heeft. Daarnaast vindt de bierdrinker het fijn om advies te krijgen over het combineren van bier en food. Twee vijfde van de bierdrinkers stelt een passend bieradvies bij het eten in horecagelegenheden op prijs en 42 procent vindt het logisch als er naast wijnadvies ook bieradvies op de menukaart staat.

“Voor elk gerecht is er wel een passend bier”, stelt Arvid Bergström, chef-kok, biersommelier én voorzitter van het Nederlands Gilde der Biersommeliers. “De consument moet de verschillende aroma’s, smaken en geuren van bier nog verder leren kennen. Men experimenteert hiermee, maar heeft nog een smakelijke wereld te ontdekken. Passend bieradvies in de horeca, aanduiding van biercategorieën in het schap maar ook nieuwe bier & food-apps als de Bier Butler kunnen daarbij een uitkomst bieden. Het zorgt ervoor dat op een laagdrempelige manier advies wordt gegeven over een passend bier bij een gerecht.”


Wiskundigen ontdekken hoe je ongekookte spaghetti in twee stukken kunt breken

Door Caroline Kraaijvanger

En lossen zo een decennia-oud mysterie op. Wie wel eens geprobeerd heeft om ongekookte spaghettislierten in tweeën te breken, zal het zijn opgevallen dat dat vrijwel onmogelijk is. Vrijwel altijd ontstaan er namelijk drie of meer stukken. In 2005 ontdekten Franse natuurkundigen hoe dat komt. Experimenten wezen uit dat wanneer je de uiteinden van een […]

Het bericht Wiskundigen ontdekken hoe je ongekookte spaghetti in twee stukken kunt breken verscheen eerst op Scientias.nl.

Jumbo Foodcoach helpt PSV met gezonde voeding

Door Marieke Pols
Jumbo Foodcoach

PSV en Jumbo Supermarkten gaan een driejarige samenwerking met elkaar aan op het gebied van gezonde voeding. De Jumbo Foodcoach helpt de spelers en speelsters van PSV met lekkere en gezonde voeding. Met deze app kunnen de spelers maaltijden voor thuis bestellen, afgestemd op hun persoonlijke voorkeuren en trainingsschema. Ook kunnen zij een beroep doen op deskundig advies van een diëtist.

Jumbo Foodcoach

Frits van Eerd, CEO van Jumbo Supermarkten, is trots op de samenwerking tussen PSV en Jumbo. “Sinds de start van het voetbalseizoen 2017-2018 is de Jumbo Foodcoach uitgebreid getest bij PSV. Terwijl de spelers waardevolle voedingsadviezen op maat kregen, deed Jumbo veel ervaring op met het vertalen van persoonlijke kenmerken naar het maken van bewuste en verantwoorde voedingskeuzes die passen bij het trainingsschema en de smaakvoorkeuren van elke speler”, vertelt hij. “Uiteindelijk willen we al onze klanten helpen bij het maken van een lekkere en verantwoorde keuze, waarbij gezonde voeding niet ten koste hoeft te gaan van smaak, beleving en de prijs.”

Op maat gemaakt voedingsadvies

Een gezond en evenwichtig voedingspatroon is cruciaal voor de prestaties van topsporters. Dat was aanleiding voor PSV om met Jumbo in zee te gaan, vertelt algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV. “Wij zijn altijd op zoek naar verbetering, staan open voor innovatie en voeren een toonaangevend foodprogramma. Een topsportdieet vraagt om een op maat gesneden, individuele benadering. Een voetballer die een wedstrijd heeft gespeeld, moet een dag later iets anders eten dan een speler die niet in actie is gekomen. Ook na een krachttraining is het belangrijk erop te letten welke voeding je tot je neemt”, legt hij uit. “De Jumbo Foodcoach – integraal onderdeel van het medische programma van PSV – is hiervoor een perfect hulpmiddel. Met de spelers worden specifieke voorkeuren en ingrediënten voor bijpassende recepten in een boodschappenlijst omgezet. Het proces is volledig gedigitaliseerd en de boodschappen worden vervolgens thuisbezorgd of opgehaald bij een Jumbo winkel in de buurt. Zo wordt hoogwaardige voedingsexpertise gecombineerd met het gemak van de supermarkt om de hoek.”


Mark Hamill speelt Tempelier-opleider tweede seizoen van Knightfall

Door BuzzE

Mark Hamill (66), de acteur die vooral bekend is uit Star Wars en de stem van de Joker vertolkt in de tekenfilm Batman, is gestrikt voor het tweede seizoen van de tv-serie Knightfall.

Thijs RΓΆmer en Imanuelle Grives in nieuwe serie Keizersvrouwen

Door BuzzE

Thijs Römer, Matteo van der Grijn, Roeland Fernhout, Imanuelle Grives en Dragan Bakema zijn toegevoegd aan de cast van de nieuwe Vlaams-Nederlandse dramaserie Keizersvrouwen

KIDV kiest niet voor biologisch afbreekbare plastic verpakkingen

Door Marieke Pols
KIDV

Biologisch afbreekbare plastics zijn in opkomst. Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) verkiest herbruikbare en recyclebare verpakkingen boven biologisch afbreekbare verpakkingen. Het KIDV heeft hierover een factsheet uitgegeven. “Met deze factsheet bieden we een duidelijk handelingsperspectief voor bedrijven die verpakte producten op de markt brengen”, zegt KIDV-directeur Chris Bruijnes.

Biologisch afbreekbare plastic verpakkingen

Biologisch afbreekbare plastic verpakkingen zijn afbreekbaar in industriële composteerinstallaties als ze voldoen aan de EN 13432-norm. De afgelopen jaren zijn de processen van composteerinstallaties sterk versneld, waardoor het plastic nu niet snel genoeg meer afbreekt en in de compost achterblijft. Als het biologisch afbreekbare plastic bij het overige plastic afval terecht komt, kan dit invloed hebben op de kwaliteit van het recyclaat. Biologisch afbreekbaar plastic moet daarom voorlopig bij het restafval worden weggegooid en niet in de gft/groenbak of bij overig plastic afval.

Het KIDV ziet voor de toepassing van biologisch afbreekbare plastic verpakkingen wel mogelijkheden als deze in combinatie met het product een bijkomend integraal voordeel hebben dat er meer gft-afval wordt ingezameld, zoals bij stickers op fruit. Ook kunnen deze verpakkingen goed worden gebruikt voor specifieke toepassingen in materialen die kunnen worden verwerkt in gesloten systemen. Een voorbeeld hiervan zijn bekers op een festival, die daarna worden ingezameld en verwerkt.

KIDV-factsheet

De informatie in de KIDV-factsheet over biologisch afbreekbare verpakkingen is in lijn met de uitkomsten van onderzoek van CE Delft, de Transitieagenda Kunststoffen en met de beleidslijn over biologisch afbreekbare kunststoffen in het Landelijk Afvalbeheer Plan. Eind juni pleitte staatssecretaris Van Veldhoven voor duidelijkheid over biobased en biologisch afbreekbare plastics richting de industrie, de recycling- en compostbedrijven én huishoudens. Het kabinet wil dat de industrie dit jaar een convenant hierover sluit met de rijksoverheid.

Lees ook:

KIDV: ‘Producenten investeren in kunststof recycling’ (15 mei 2018)

KIDV-model Vijf perspectieven op duurzaam verpakken (13 februari 2018)

Van Eigen Deeg verpakt duurzaam ( )


Allergiewaarschuwing maaltijdpakketten Verse Oogst

Door Redactie

Leverancier The Greenery waarschuwt dat de allergenendeclaratie van twee ‘Verse Oogst’ maaltijdpakketten niet correct zijn. Het betreft de maaltijdpakketten Curry Madras en Groene Curry. De pakketten zijn verkocht bij supermarktketens PLUS en EMTÉ. De pakketten bevatten kokosmelk op basis van MELKEIWIT maar de allergeen MELK staat niet op de verpakking vermeld. Met het maaltijdpakket zelf is verder niets mis, het is nu […]

Film John Lennon en Yoko Ono in september in bioscoop te zien

Door NU.nl

De film Imagine van John Lennon en Yoko Ono is vanaf 17 september in veertig verschillende bioscopen te zien. Voor de nieuwe weergave is de film qua geluid en beeld volledig geoptimaliseerd.

Jeroen KrabbΓ© en Theo Maassen krijgen rol in familiefilm Shit Happens

Door BuzzE

Jeroen Krabbé, Beppie Melissen en Hadewych Minis spelen de hoofdrollen in de nieuwe film Shit Happens. Ook Guy Clemens, Theo Maassen, Jelka van Houten en Sanne Samina Hanssen krijgen een rol, meldt distributeur September Film dinsdag.

Genesys integreert AI-oplossing Google Cloud Contact Center met eigen platforms

Door Floris Hulshoff Pol
Genesys, een grote leverancier van omnichannel-oplossingen voor customer experience en contact centers, integreert haar oplossingen met de recent uitgebrachte Google Cloud Contact Center AI-oplossing.

Tyrese Gibson zegt minder geld te verdienen door beschuldigingen geweld

Door BuzzE/NU.nl

Tyrese Gibson beweert dat hij door de beschuldigingen van zijn ex-vrouw Norma Mitchell over huiselijk geweld behoorlijk wat inkomsten heeft gemist. 

Tyrese Gibson zegt minder geld te verdienen door beschuldigingen geweld

Door BuzzE/NU.nl

Tyrese Gibson beweert dat hij door de beschuldigingen van zijn ex-vrouw Norma Mitchell over huiselijk geweld behoorlijk wat inkomsten heeft gemist. 

Ga voor digitale gunfactor

Ga voor digitale gunfactor

De homepage, productpagina, het winkelmandje en het bestelproces: pagina’s waar vaak naar wordt gekeken bij website-optimalisatie. Er zijn echter meer pagina’s die bijdragen aan een betere merkbeleving en meer conversies, maar die worden vaak vergeten. Daarom: de focus op de Contactpagina, de 'Over ons'-pagina en de Bedankpagina.


Lees meer over: Ga voor digitale gunfactor.
Gisteren β€” 13 Augustus 2018Alle Nieuwskoppen

Naaktscène Marilyn Monroe uit The Misfits na 57 jaar teruggevonden

Door BuzzE/NU.nl

Een scène uit de film The Misfits (1961) waarin Marilyn Monroe naakt is te zien, is teruggevonden. 

VMware mikt op telco’s met overname Service Assurance Suite van Dell EMC

Door Michiel van Blommestein
VMware neemt de technologie en het team over dan de Dell EMC Service Assurance Suite. De suite omvat software voor network health, performance-monitoring en oorzaakanalyse voor communication service providers (CSP's) en hun klanten.

VMware mikt op telco’s met overname Service Assurance Suite van Dell EMC

Door Michiel van Blommestein
VMware neemt de technologie en het team over dan de Dell EMC Service Assurance Suite. De suite omvat software voor network health, performance-monitoring en oorzaakanalyse voor communication service providers (CSP's) en hun klanten.

Benicio del Toro speelt hoofdrol in nieuwe film van Oliver Stone

Door BuzzE/NU.nl

Benicio del Toro gaat de hoofdrol spelen in White Lies, de nieuwe film van Oliver Stone. 

Apple stelt groepsgesprekken in FaceTime in iOS 12 en macOS Mojave uit

Door Benjamin Kuijten

Keek je uit naar de groepsgesprekken in FaceTime? Dan is er slecht nieuws, want Apple heeft besloten om deze iOS 12-functie uit te stellen. De groepsgesprekken voor FaceTime verschijnen nu op een later moment.

Het artikel Apple stelt groepsgesprekken in FaceTime in iOS 12 en macOS Mojave uit verscheen voor het eerst op iCulture


❌