[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 Augustus 2018Alle Nieuwskoppen

β€˜iPhone 2018 ondersteunt ook Apple Pencil’

Door Rajno van Wilgenburg

Geruchten over de nieuwe iPhone-modellen die in september verwacht worden, komen op gang. Kun je straks ook met de Apple Pencil tekenen op de iPhone 2018?

Nieuwe Intel-chips: iMac 2018 heeft mogelijk 8 cores

Door Raymon Mens

De iMac 2018 belooft een mooie vernieuwing te worden. Apple's alles-in-een-desktop krijgt mogelijk een Intel-chip met 8 cores. Een flinke speed boost.

1ste eigenaar is Porsche 911 GT2 RS alweer beu

Daar gaan we weer. Maar zolang merken van zeer gewilde, sterk gelimiteerde exoten er geen tien geboden à la Ford GT op nahouden, zullen gelukkige kopers van het eerste uur blijven handelen met voorkennis. Deze niet te versmaden Porsche 911 GT2 RS is het volgende en meest recente voorbeeld.

Nederlandse bierdrinker kiest bewuster voor een bier

Door Marieke Pols
Ambachtelijk bier

De Nederlandse bierdrinkers kiezen steeds bewuster voor een bepaalde biersoort. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Blond bier wint terrein en deelt de eerste plek met jarenlange favoriet witbier binnen de speciaalbieren. Deze en andere trends komen naar voren in Nationaal Bieronderzoek 2018. Dit onderzoek vindt jaarlijks plaats onder 1.000 bierdrinkende Nederlanders van Nederlandse Brouwers.

Alcoholvrije en -arme bieren

Bierdrinkers kiezen steeds vaker voor alcoholvrije en -arme bieren. Bijna de helft (45 procent) van de bierdrinkers kiest weleens bewust voor bier met minder alcohol. De helft (52 procent) ziet daarbij alcoholvrij bier als een goed alternatief voor andere alcoholvrije dranken. “De populariteit van alcoholvrij bier kunnen we wijten aan een samenspel tussen de bewustere consument en het steeds bredere aanbod binnen het segment. Daardoor kan de consument ook meer varianten uitproberen”, stelt Cees-Jan Adema, directeur van Nederlandse Brouwers.

Speciaalbier

Daarnaast valt de keuze van bierdrinkende Nederlanders vaker op speciaalbier. Vier op de vijf bierdrinkers kiest weleens voor een speciaalbier. Dit jaar is dat vooral blond bier. Dit speciaal bier deelt samen met witbier de eerste plek, gevolgd door tripel, abdijbier, herfst bokbier en weizenbier. De belangrijkste reden voor de keuze voor een speciaalbier is de smaak (69 procent) en afwisseling (39 procent), maar ook opvallend, steeds meer vanwege het lokale karakter.

De almaar groeiende keuze in het bierschap wordt gezien. Ongeveer driekwart van de bierdrinkers vindt dat er nu meer diversiteit in het bieraanbod is dan twee jaar geleden. Door het huidige aanbod besluit de helft om vaker een ander bier te proberen dan twee jaar geleden. Dit geldt niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen. 54 procent van de vrouwen kiest vaker voor een ander bier. Bij de mannen is dit 42 procent. Door het aanbod kiezen vrouwen vaker voor bier dan voor een andere (alcoholische) drank (43 om 35 procent).

Bewust genieten

“Het onderzoek laat zien dat de consument zich bewuster wordt van de veelzijdigheid van bier. Men verkent stapsgewijs de verschillende dimensies van een glas bier zoals smaak, alcoholvrij of -arm en afkomst”, aldus Adema. “De consument kiest per gelegenheid het meest passende bier. Zo wordt de alcoholvrije variant niet alleen gedronken omdat er nog gereden moet worden, maar ook omdat het wordt gezien als lekker alternatief voor als je even geen alcohol wilt drinken. En vergeet niet, het groeiende aanbod van en vraag naar speciaalbieren mét een lager alcoholpercentage zegt ook iets over de wens van de bierdrinker om bewuster te genieten.”

Matchen van (speciaal)bier en food

De Nederlandse bierconsument gaat dus steeds bewuster om met de bierkeuze. Dit komt ook tot uiting in het matchen van (speciaal)bier en food. Circa een op de vier kiest soms specifiek voor een bepaald bier bij het eten en bijna een vijfde (18 procent) serveert weleens een passend bier als hij gasten heeft. Daarnaast vindt de bierdrinker het fijn om advies te krijgen over het combineren van bier en food. Twee vijfde van de bierdrinkers stelt een passend bieradvies bij het eten in horecagelegenheden op prijs en 42 procent vindt het logisch als er naast wijnadvies ook bieradvies op de menukaart staat.

“Voor elk gerecht is er wel een passend bier”, stelt Arvid Bergström, chef-kok, biersommelier én voorzitter van het Nederlands Gilde der Biersommeliers. “De consument moet de verschillende aroma’s, smaken en geuren van bier nog verder leren kennen. Men experimenteert hiermee, maar heeft nog een smakelijke wereld te ontdekken. Passend bieradvies in de horeca, aanduiding van biercategorieën in het schap maar ook nieuwe bier & food-apps als de Bier Butler kunnen daarbij een uitkomst bieden. Het zorgt ervoor dat op een laagdrempelige manier advies wordt gegeven over een passend bier bij een gerecht.”


Gerucht: β€˜Nieuwe OLED-iPhones werken met Apple Pencil’

Door Benjamin Kuijten

Volgens bronnen brengt Apple de Apple Pencil dit jaar naar de iPhone. Apple's tekenpen zou geschikt zijn voor de aankomende OLED-iPhones. Daarnaast komen deze modellen volgens dezelfde bron ook met 512GB opslagruimte.

Het artikel Gerucht: ‘Nieuwe OLED-iPhones werken met Apple Pencil’ verscheen voor het eerst op iCulture


Gisteren β€” 13 Augustus 2018Alle Nieuwskoppen

Slecht nieuws: FaceTime voor groepen in iOS 12 vertraagd

Door Raymon Mens

Een van de iOS 12-functies waar naar uit werd gekeken, heeft vertraging. Apple heeft aangekondigd dat groepsgesprekken in FaceTime niet op tijd klaar is.

Huawei haalt uit naar Samsung: β€˜Onze toestellen zijn echte upgrades’

Door Anton Mous

Het duurt nog even voordat de Samsung Galaxy Note 9 bij ons in de schappen ligt, maar Huawei drijft de spot met de Koreaanse smartphoneproducent. Via Twitter laat Huawei weten dat de toestellen van de fabrikant “echte upgrades” zijn.

Afgelopen week waren alle ogen gericht op Samsung. Na maanden van speculeren maakten we toen eindelijk kennis met de Samsung Galaxy Note 9, het nieuwste paradepaardje van de Koreanen. Naast een reusachtig 6,4 inch groot scherm heeft hij tevens een dubbele camera en wordt hij met vernieuwde S Pen geleverd. De stylus is voortaan uitgerust met zogeheten Bluetooth controller, waarmee je op afstand bijvoorbeeld een selfie kunt schieten of je mediaspeler bedienen.

‘Echte upgrades’

Vanzelfsprekend is de Samsung Galaxy Note 9 een stap voorwaarts ten opzichte van het topmodel van afgelopen jaar, maar deze verschillen zijn klein. En daar haakt Huawei op niet al te subtiele manier op in. In een tweet schrijft de Chinese telefoonmaker dat het een grote sprong heeft gemaakt met de Huawei P20 Pro ten opzichte van zijn voorganger. In het bijzonder noemt het bedrijf de drievoudige camera met 5x zoom. “Stel je eens voor waarmee we straks op de proppen komt……”, zo belooft Huawei ons. Op de onderstaande foto zien we de Huawei P10 Plus en Huawei P20 Pro.

We took a leap when we launched the #HuaweiP20Pro, we’re all about real upgrades that will make a difference everyday like a triple lens camera with 40mp, 5x zoom and much more. Imagine what will come next… pic.twitter.com/AjUS86YHyK

— Huawei Mobile (@HuaweiMobile) August 9, 2018

Het is overduidelijk dat Huawei hiermee verwijst naar de Huawei Mate 20. Wanneer de nieuwste vlaggenschepen in deze reeks worden gepresenteerd, is nog onduidelijk. Mogelijk moeten we daar nog tot oktober of november op wachten. Huawei belooft ons echter nu al dat het om een ‘serieuze upgrade’ gaat.

Hoewel Huawei Samsung niet bij naam en toenaam noemt, gaat de laatste opmerking over Samsung. De fabrikant heeft in het verleden wel vaker op deze manier over zijn concurrent gesproken. Zo verwelkomde Huawei Samsung tot ‘de familie’ toen het afgelopen jaar de Samsung Galaxy Note 8 onthulde. Dat was Samsungs eerste high-end vlaggenschip met dubbele camera aan de achterkant. Huawei bracht haar eerste toestellen met dual-camerasysteem een jaar eerder al op de markt. Het is moeilijk om deze opmerking los te zien van de laatste uiting op Twitter.

Via: Android Authority

OuderAlle Nieuwskoppen

β€˜Specificaties van BlackBerry Key2 LE gelekt’

Door Rens Blom

Na de recent uitgebrachte BlackBerry Key2 lijkt er ook een goedkopere variant in de pijplijn te zitten. BlackBerry zou werken aan de Key2 LE met minder krachtige hardware en een gewijzigd qwerty-toetsenbord. Wanneer en voor welke prijs de telefoon uitkomt, is nog onbekend.

Al langer gaan er geruchten rond over een zogeheten lite-versie van de BlackBerry Ke2. Dit toestel kwam vorige maand uit en kost in Nederland 650 euro; geen goedkope smartphone dus. De LE-uitvoering wordt naar verwachting betaalbaarder en van dit toestel zijn nu nieuwe details gelekt. De doorgaans betrouwbare website AndroidPolice heeft een foto en specificaties van de Key2 LE gepubliceerd. De afbeelding zie je hieronder, daarna vertellen we je meer over de vermeende specificaties en de verschillen met de Key2.

BlackBerry Key2 LE lek

Specificaties BlackBerry Key2 LE

Volgens de anonieme bron van AndroidPolice krijgt de Key2 LE een even groot lcd-scherm (4,5 inch) als de Key 2 met zelfde full-hd-resolutie. Het toestel wordt qua afmetingen echter wel iets compacter en zou 156 gram wegen, tegenover 168 bij de Key2. Onder de motorkap heeft de LE-versie minder indrukwekkende specificaties. Zo is de Snapdragon 660-processor ingeruild voor een 636-processor, is het werkgeheugen kleiner (4GB in plaats van 6GB) en is het opslaggeheugen 32GB of 64GB groot – bij de Key2 is het standaard 64GB. De accu is ook verkleind van 3500 mAh naar 3000 mAh. TCL, dat een licentie heeft op de BlackBerry-merknaam, zet 13 en 5 megapixel camera’s op de achterkant van de Key2 LE. De reguliere Key2 heeft een dual-camera-setup van 12 megapixel.

Het unieke element van de Key2 is, net als bij de oudere KeyOne, het fysieke qwerty-toetsenbord onder het beeldscherm. Op de Key2 LE is eenzelfde toetsenbord aanwezig, al is hij volgens de bron niet hetzelfde als op de Key2. Het toetsenbord zou qua afwerking meer lijken op dat van de KeyOne en mist de optie om de toetsen als trackpad te gebruiken. Op de Key2 kan dit wel. Een functionaliteit die op de Key2 zit en ook in de LE-variant aanwezig zou zijn, is de ingebouwde vingerafdrukscanner in de spatiebalk.

Verkrijgbaarheid

De BlackBerry Key2 LE zal naar alle waarschijnlijkheid minder gaan kosten dan de Key2, maar de precieze verkoopprijs is nog niet bekend. Wanneer TCL de smartphone aankondigt is eveneens onduidelijk, al is een onthulling op techbeurs IFA mogelijk. Deze conferentie start eind deze maand in Berlijn en is traditiegetrouw het toneel van veel nieuwe telefoons. Bij de presentatie van de Key2  LE verwachten we ook te horen of het toestel in Nederland wordt uitgebracht. We houden je op de hoogte.

Bron (inclusief beeld): AndroidPolice

Zakelijke omzet VodafoneZiggo daalt in Q2 2018

Door Floris Hulshoff Pol
In het tweede kwartaal van 2018 is de zakelijke omzet van VodafoneZiggo met 9 procent gedaald. Vooral het zakelijke mobiele segment was hier debet aan, terwijl alle overige vaste diensten juist meer omzet binnenbrachten.

iPhone 2018: β€˜Alle nieuwe toestellen krijgen Face ID’

Door Raymon Mens

Komt dit gerucht nog als verrassing? Apple plant drie nieuwe iPhone-modellen voor 2018 en ze worden naar verluidt allemaal voorzien van Face ID.

Gerucht: β€˜Alle drie iPhones krijgen in 2018 TrueDepth-camera’

Door Gonny van der Zwaag

Apple gaat de aanstaande iPhones alledrie voorzien van Face ID. Dat zal geen verrassing zijn, want er wordt al langere tijd over gesproken dat de toestellen van dit jaar dezelfde eigenschappen krijgen als de iPhone X. Deze keer mengt analist Gene Munster zich in de geruchtenmolen.

Het artikel Gerucht: ‘Alle drie iPhones krijgen in 2018 TrueDepth-camera’ verscheen voor het eerst op iCulture


BMW M2 Competition doet β€˜M1 Coupé’ bijna vergeten

BMW heeft het zichzelf behoorlijk moeilijk gemaakt met de 1-serie Coupé van weleer, in de volksmond beter bekend als M1 Coupé. Die compacte spierbundel reed zo grandioos dat werd gedacht dat BMW dit nimmer meer zou kunnen overtreffen. En dan dat uiterlijk?! Zo rebels, zo tegendraads. Om te smullen. Maar aanschouw hier diens nazaat in volle glorie, de nieuwe M2 Competition. Beken nu maar: je twijfels onderdrukken valt dan ineens niet mee.

Autoverkopen juli: waren de auto's bijna gratis of zo?

Opnieuw is er een nieuwe verkoopmaand voorbij. En wederom is er flink geplust door autodealend Nederland. Net als afgelopen juni bedraagt de toename 12 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

MacBook Pro 2018: klachten over krakend geluid nemen toe

Door Jan de Raab

De MacBook Pro 2018 blijft last houden van kinderziektes. Nadat Apple problemen met het koelsysteem oploste, zijn er nu klachten over krakende speakers.

Tele2 compenseert klanten na storing buitenland

Door Raymon Mens

Vakantiegangers met een Tele2-abonnement kregen vorige week te maken met een storing waardoor ze geen mobiele verbinding hadden. Nu volgt compensatie.

Tele2 geeft klanten compensatie na grote buitenlandstoring

Door Gonny van der Zwaag

Tele2 geeft klanten een extra korting op de factuur als ze last hebben gehad van de grote storing in het buitenland. Door de storing konden gebruikers enkele dagen niet bellen en internetten.

Het artikel Tele2 geeft klanten compensatie na grote buitenlandstoring verscheen voor het eerst op iCulture


Onderzoek: Eindgebruikers houden langer vast aan smartphones

Door Floris Hulshoff Pol
Uit onderzoek van de specialist op het gebied van ‘trade-in’ smartphones Hyla Mobile blijkt onder meer dat eindgebruikers langer aan hun smartphones blijven vasthouden en deze op een later tijdstip vervangen en aanbieden op de tweedehandsmarkt.

tvOS 12 beta 7 is nu beschikbaar

Door Redactie

Testers met een Apple TV kunnen nu aan de slag met de zevende beta van tvOS 12. Je kunt deze installeren op de Apple TV 4 en Apple TV 4K.

Het artikel tvOS 12 beta 7 is nu beschikbaar verscheen voor het eerst op iCulture


MacBook Pro 2018: de 5 belangrijkste verbeteringen

Door Raymon Mens

De MacBook Pro 2018 is inmiddels bijna een maand uit en alle kinderziektes zijn opgelost. Tijd voor een overzicht van de belangrijkste verbeteringen.

Deze vier codenamen hanteert Apple voor de komende iPhones

Door Benjamin Kuijten

Apple heeft maar liefst vier codenamen voor de 2018 iPhones in gebruik, maar we zien er waarschijnlijk maar drie daarvan in Nederland en België verschijnen.

Het artikel Deze vier codenamen hanteert Apple voor de komende iPhones verscheen voor het eerst op iCulture


❌