[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 27 Mei 2018Alle Nieuwskoppen

Gerucht: β€˜Geheimzinnige hybride apparaat N84 is een LCD iPhone’

Door Gonny van der Zwaag

Het 'hybride' apparaat dat de afgelopen dagen in het geruchtencircuit rondgaat, zou geen combinatie van iPad en MacBook zijn, maar een 6,1-inch iPhone met LCD-scherm.

Het artikel Gerucht: ‘Geheimzinnige hybride apparaat N84 is een LCD iPhone’ verscheen voor het eerst op iCulture


OuderAlle Nieuwskoppen

Gerucht: Apple wil NFC in iPhone in iOS 12 verder openstellen

Door Gonny van der Zwaag

Volgens een nieuw gerucht wil Apple in iOS 12 de NFC-chip in de iPhone openstellen voor meer toepassingen van bepaalde ontwikkelaars, zoals vervoerbedrijven en hotelketens.

Het artikel Gerucht: Apple wil NFC in iPhone in iOS 12 verder openstellen verscheen voor het eerst op iCulture


Weekend poll: WWDC 2018

Door Raymon

WWDC 2018 komt er snel aan. Op 4 juni start Apple's conferentie voor ontwikkelaars. Waar kijk jij het meest naar uit? Stem in onze weekend poll!

Nederlandse bedrijven innoveren door co-creatie

Door Pim Hilferink
Nederlandse bedrijven innoveren door co-creatie, best practices worden gedeeld tijdens de Fujitsu World Tour op 11 juni a.s. die als thema 'Co-creation for Success' heeft meegekregen.

FoodFirst Network promoot vers en onbewerkt eten

Door Marieke Pols
FoodFirst Network

“Nederland moet en zal gezonder.” Daarom startten Jan Dekker en Rudolph van Veen na de tv-zender 24Kitchen nu een nieuw platform: FoodFirst Network. “Nog veel meer dan toen gericht op gezondheid.” Basisregel 1: kies voor vers en onbewerkt.

FoodFirst Network

FFN koerst op honderdduizend abonnementhouders de komende 3 jaar. “Onze missie is om bij te dragen aan langer gezond en vitaal leven door verse en zoveel mogelijk onbewerkte voeding, meer beweging en vermindering van stress”, aldus Jan Dekker, één van de oprichters van FFN. Dekker wil consumenten ondersteunen om gezonder te gaan eten en leven. Hij gelooft er namelijk niet in dat je zelfregulering aan de voedingsmiddelenindustrie kunt overlaten. “Mensen worden de hele dag gebombardeerd met boodschappen die gaan over vullen en niet over voeden.” Met het nieuwe platform hebben hij, Van Veen en een adviesraad van artsen en voedingsdeskundigen hun voedingsbeleid gemaakt, uitgaande van de richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

Niet door met een vingertje te wijzen en dingen te verbieden, maar door een positieve insteek en goede voorbeelden. En vanuit de 80-20-regel. “Op een feestje, verjaardag of vakantie wil je ook weleens genieten van iets dat minder gezond is. Wij hanteren daarom de eenvoudige 80-20 regel. Als je voor 80 procent volgens de richtlijnen van FoodFirst Network eet, kun je je ongeveer 20 procent bewust ongezond genieten permitteren.”

Plan 2020: aandachtsgebieden en samenwerking met markt

FoodFirst Network zet het komende jaar in op de leefstijlaandachtsgebieden en gezondheidsproblemen waar grote aantallen Nederlanders jaarlijks mee te maken hebben: nooit meer op dieet, slapeloosheid, voedselallergieën, gezond de zwangerschap in en uit, te weinig energie en burn-outs op het werk, medicijngebruik bij diabetes type 2, hoge bloeddruk en te hoog cholesterol. FFN baseert zijn informatie en diensten op wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Het platform werkt niet alleen nauw samen met vooraanstaande medisch specialisten zoals Hoogleraar Voeding en Gezondheid Prof. Dr. Jaap Seidell , Hoogleraar Diabetes Prof. Dr. Hanno Pijl en allergoloog Theo Roovers, Tamara de Weijer voorzitter van Arts & Voeding,  maar ook met voedingsexperts zoals meesterkok Rudolph van Veen, bewegingsdeskundige en personal trainer Han de Hair en op leefstijlaanpassing gerichte gedragswetenschappers en -psychologen zoals Reint Jan Renes. Dekker: “Tezamen met al deze specialisten en deskundigen gaan we met patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars en het bedrijfsleven gerichte campagnes voeren om Nederlanders bewuster te maken welke rol gezonde voeding en je leefstijl spelen bij gezondheidsproblemen.”

Content en advies “on demand”

Het platform gaat uit van individuele profielen. Een abonnee met een notenallergie krijgt alleen notenvrije recepten. Iemand met diabetes ontvangt aangepaste recepten en tips die helpen grip te krijgen op deze chronische ziekte. En ook voor mensen die gewoonweg willen afvallen of een hoge bloeddruk hebben is er een op maat gemaakt advies op het gebied van voeding en bewegen. Door samenwerkingen met bedrijven aan te gaan – FFN biedt collectieve abonnementen voor bedrijven die hun medewerkers hiermee willen steunen in het kader van MVO – hoopt FFN ook doelgroepen te bereiken die nu misschien niet op het platform terecht komen.

Het format van streamingdiensten maakt het mogelijk om altijd en overal, op elk gewenst tijdstip via pc, i-pad, laptop, smartphone of smart-tv informatie op te halen. Of diezelfde content te streamen naar het grootste scherm in huis en recepten inclusief bijbehorende boodschappenlijstjes te downloaden via de FoodFirst Network app.

Kijk voor meer informatie op FoodFirstNetwork.nl.

In de komende editie van EVMI staat meer over de doelen van FFN en hoe de voedingsmiddelenindustrie daar op in kan spelen. EVMI 4 ligt dinsdag 26 juni bij abonnees in de bus. Nog geen lid? Neem dan nu een abonnement.


Bekijk dit iOS 12 concept met gegroepeerde notificaties

Door Itske

Apple gaat over een paar dagen iOS 12 aankondigen. Een ontwerper heeft met dit concept alvast een beeld gegeven wat de mogelijke nieuwe functies kunnen zijn.

Het artikel Bekijk dit iOS 12 concept met gegroepeerde notificaties verscheen voor het eerst op iCulture


WWDC 2018: dit verwachten we van iOS 12, macOS 10.14 en meer

Door Rajno van Wilgenburg

WWDC 2018 gaat snel weer losbarsten. Tijdens dit evenement toont Apple ons iOS 12, macOS 10.14 en meer. Dit zijn de actuele verwachtingen.

β€˜7 nanometer A12-chip voor nieuwe iPhone in productie’

Door Rajno van Wilgenburg

De A12-chip voor de nieuwe iPhone komt eraan. Apple is een van de eerste bedrijven die een 7 nanometer procedé gebruikt en dat heeft veel voordelen.

WWDC 2018: Apple bevestigt de Keynote op 4 juni

Door Raymon

Dat WWDC 2018 eraan komt, wist je waarschijnlijk al. Apple had nog niet formeel bevestigd dat…

WWDC 2018: verbergt Siri een verrassing?

Door Raymon

WWDC 2018 komt eraan. Apple's jaarlijkse conferentie barst op 4 juni los en toont de toekomst van iOS, macOS . Mogelijk wordt Siri de grote verrassing.

Clips-app krijgt voetbalstickers voor het WK

Door Gonny van der Zwaag

Apple heeft de Clips-app uitgebreid met voetbalstickers, labels en posters met aanpasbare tekst. Zo kom je helemaal in de stemming voor het WK.

Het artikel Clips-app krijgt voetbalstickers voor het WK verscheen voor het eerst op iCulture


Siri verklapt nieuwe stem (en nieuwe HomePod?)

Door Gonny van der Zwaag

Siri wil in aanloop naar WWDC wel iets kwijt over de aankondigingen: de assistent krijgt een nieuwe stem en krijgt een nieuw 'thuis', wellicht een nieuwe HomePod?

Het artikel Siri verklapt nieuwe stem (en nieuwe HomePod?) verscheen voor het eerst op iCulture


iPhone SE 2: de meest actuele geruchten op een rij

Door Rajno van Wilgenburg

Dat Apple aan een iPhone SE 2 (2018) werkt, is duidelijk. De geruchten spreken elkaar soms tegen. Tijd voor de geloofwaardige verwachtingen op een rij.

Vijf redenen om CEBIT te bezoeken

Door Pim Hilferink
De allerlaatste ontwikkelingen op het snijvlak van digitale technologie, innovatie en business development: je kunt ze zelf ervaren op CEBIT, hét Europese evenement voor iedereen die bij wil blijven op digitaal vlak. De komende editie van deze jaarlijkse beurs vindt plaats van maandag 11 tot en met 15 vrijdag juni in het Duitse Hannover.

Duurzamere aardappelteelt door uitbreiding IPM-aanpak phytophthora

Door Marieke Pols
aardappels

Door de teelt van cisgene of conventioneel veredelde resistente rassen te combineren met monitoring van virulentiegenen in de phytophthora-populatie en een ‘niet spuiten tenzij’ strategie ter bescherming van de resistentiegenen van de aardappels, kan het gebruik van bestrijdingsmiddelen tegen phytophthora met zo’n 80-90% verminderen. Onderzoekers van Wageningen University & Research en de Ierse onderzoekorganisatie Teagasc hebben deze resultaten gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift European Journal of Agronomy.

Wereldwijd verliezen aardappeltelers opbrengst door de gevreesde aardappelziekte. Die ziekte wordt veroorzaakt door Phytophthora infestans een schimmelachtig micro-organisme dat complete aardappelvelden in korte tijd kan vernietigen. Aardappeltelers zijn daardoor nu nog genoodzaakt om hun gewas bijna wekelijks tegen phytophthora te beschermen met fungiciden.

Een team onderzoekers uit Nederland en Ierland onderzocht de mogelijkheden van een zogenoemde IPM2.0 aanpak waarin resistente rassen worden geteeld omgeven door extra preventieve maatregelen in een geïntegreerde gewasbeschermingsstrategie (IPM). Boeren maken hiermee optimaal gebruik van de natuurlijke mogelijkheden voor het onderdrukken van phytophthora en hoeven deze ziekte veel minder vaak chemisch te bestrijden. Met deze aanpak zijn ze verzekerd van een normaal opbrengstniveau, blijven beschikbare resistentiegenen zo goed mogelijk werkzaam, worden de productiekosten verlaagd en wordt de milieubelasting van de teelt sterk verlaagd.

De IPM2.0 aanpak bestaat uit drie extra componenten bovenop de huidige Phytophthora aanpak: het gebruiken van resistente rassen, het lokaal monitoren van de genetische aanpassingen binnen het pathogeen en het hanteren van een ‘niet spuiten tenzij’ principe.  Een teler spuit dan alleen als uit monitoring blijkt dat het resistente ras door genetische aanpassing binnen phytophthora toch gevaar loopt aangetast te worden. Door in zo’n noodgeval te spuiten wordt het gewas alsnog voldoende beschermd èn wordt het voor phytophthora heel moeilijk zich genetisch zodanig aan te passen dat het door het resistentie-gen heen breekt.

Het team keek onder andere naar verschillen in milieubelasting tussen teelten van het vatbare aardappel ras Desiree en teelten van twee verschillende resistente aardappel types: het via gangbare veredeling verkregen resistente aardappelras Sarpo Mira en een resistente versie van het ras Desiree die via cisgenese een resistentie-gen uit een wilde aardappelsoort ontvangen had. Met cisgenese kunnen bestaande aardappelrassen binnen enkele jaren verrijkt worden met b.v. resistentiegenen, sneller en gerichter dan via gangbare veredeling.

De vatbare en de twee resistente aardappeltypes werden geteeld met een gangbare Phytophthora-beheersing, waarbij het gewas wekelijks bespoten werd, en de IPM2.0 methode waarbij ‘niet spuiten tenzij’ werd gehanteerd. Het onderzoek werd gedurende meerdere jaren uitgevoerd in Nederland en in Ierland, twee aardappellanden bij uitstek.

Voor het vatbare ras Desirée zorgde de IPM2.0-aanpak ervoor dat gemiddeld 15% minder bestrijdingsmiddel gebruikt hoefde te worden. Bij de twee resistente types kon het gewas met 80-90% minder bestrijdingsmiddel gezond gehouden worden.

De onderzoekers konden ook getallen hangen aan de verschillen in milieubelasting. Ze gebruikten daarvoor de internationaal erkende en publiek beschikbare Milieumeetlat. De Milieumeetlat kent milieubelastingspunten toe voor toepassing van chemische gewasbeschermingsmiddellen. Hiermee worden schadelijke effecten op waterleven, bodemleven en grondwater gekwantificeerd. Er worden meer punten toegekend naarmate een toepassing schadelijker is.

Het vatbare ras Desiree in een gangbare teelt, met wekelijkse bespuiting, ontving jaarlijks gemiddeld 700 milieubelastingspunten. Als Desirée volgens de IPM2.0-aanpak werd geteeld, kwam de score op ongeveer 400 milieubelastingspunten.

De resistente rassen onder een IPM2.0 aanpak scoorden echter aanzienlijk beter: IPM2.0 teelten van Sarpo Mira haalden gemiddeld slechts 40 milieubelastingspunten terwijl de cisgene resistente aardappel nog beter scoorde: gemiddeld minder dan tien milieubelastingspunten.


β€˜Specificaties en afbeeldingen van HTC U12 Plus gelekt’

Door Rens Blom

Er zijn vermoedelijk specificaties en afbeeldingen naar buiten gekomen van de HTC U12 Plus. Het toestel wordt naar verwachting later deze maand onthuld, maar door het lek is veel informatie nu al op straat beland.

HTC U12 Plus krijgt grote accu

De specs en plaatjes zijn op Twitter gepubliceerd door de bekende elektronicalekker Evan Blass, beter bekend als @evleaks. Blass verspreidde donderdag een serie foto’s van de lijst van specificaties van de U12 Plus, gevolgd door een overzichtsrender die de telefoon in drie kleuren toont.

Het gaat om twee versies zwart en een donkerrode variant. De afbeeldingen stroken met eerder gelekt beeldmateriaal en tonen een grote smartphone met een bijna voorkantvullend beeldscherm. De achterkant huisvest twee camera’s en een vingerafdrukscanner. Al met al lijkt het ontwerp van de U12 Plus veel op dat van zijn voorganger, de U11 Plus die in januari verscheen.

HTC U12+ pic.twitter.com/HL48YuoRzr

— Evan Blass (@evleaks) May 17, 2018

De lijst met specificaties die Blass gepubliceerd heeft, oogt authentiek en zou duidelijk maken dat de U12 Plus wordt voorzien van een 6 inch lcd-scherm met scherpe qhd-resolutie. Onder de motorkap is de nieuwste Snapdragon 845-processor geplaatst met 6GB werkgeheugen en 64GB of 128GB opslaggeheugen. Het toestel heeft twee camera’s aan de achterkant om zo onder andere bokeh-foto’s te schieten (met een versterkt scherpte/diepte-effect). De U12 Plus wordt aangedreven door een 3500 mAh accu die oplaadt via usb-c. Een 3,5mm-poort voor bedraad audio luisteren ontbreekt: dit gaat via usb-c of bluetooth 5.0. De U12 Plus is gemaakt van glas, is water- en stofbestendig en maakt gebruik van Edge Sense-randen om middels knijpgebaren in de zijkant van het toestel acties uit te voeren.

Android P bèta hint op snelle update

De HTC U12 Plus wordt uitgebracht met Android 8 Oreo, momenteel de nieuwste Android-versie die officieel uit is. Recent kwam Google met een preview van Android P, dat vermoedelijk in augustus wordt uitgebracht. De preview is op een tiental smartphones te installeren, waaronder de Pixel-telefoons en de Nokia 7 Plus. Daar komt een toestel bij want de info uit de specificatielijst bevestigt dat de preview straks ook geïnstalleerd kan worden op de HTC U12 Plus. Dit wijst erop dat HTC bij de officiële lancering van Android P sneller de definitieve update uit kan brengen omdat de software al maanden getest is op de smartphone. Een goede zaak, want lang wachten op de nieuwste Android-versie is niet leuk.

(Full specs) pic.twitter.com/tYHcHwG5iD

— Evan Blass (@evleaks) May 17, 2018

Verkrijgbaarheid

Een eerder verstuurde teaser van HTC maakt duidelijk dat de U12 Plus op 23 mei onthuld wordt. Wanneer en voor welke prijs de smartphone uitkomt, is nog onbekend. Het is aannemelijk dat de high end telefoon vergelijkbaar geprijsd wordt met de Samsung Galaxy S9, LG G7 ThinQ en Huawei P20 Pro, die tussen de 700 en 900 euro kosten. In welke kleuren de U12 Plus in Nederland verschijnt, is nog onbekend. We hopen hier eind volgende week duidelijkheid over te krijgen bij de presentatie.

Bron (inclusief beeld): @evleaks

Marko: β€˜Mercedes stemde in met 2019-regels om Red Bull een hak te zetten’

Door Daan de Geus

Red Bulls Helmut Marko is er van overtuigd dat Mercedes vooral voor de aerodynamische regelwijzigingen voor 2019 heeft gestemd om Red Bull dwars te zitten.

The post Marko: ‘Mercedes stemde in met 2019-regels om Red Bull een hak te zetten’ appeared first on Formule1.nl.

'Collegevorming in gemeenten verloopt trager dan vier jaar geleden'

Door ANP/NU.nl

Het duurt lang om colleges te vormen na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Bijna twee maanden later is er een bestuur in 233 van de 335 gemeenten waar werd gestemd, oftewel bijna 70 procent.

Google Foto’s voorzien van nieuwe, proactieve functies

Door Raymon

Google Foto's is een van de populairste Google-apps. Er worden dagelijks 5 miljard foto's bekeken en nu gaat de app slimme, proactieve suggesties doen.

Gerucht: β€˜Zo ziet Apple’s nieuwe 18 Watt iPhone-lader eruit’

Door Benjamin Kuijten

Er gingen al geruchten dat Apple een snellere 18 Watt-lader bij de iPhone gaat leveren. Er zijn nu ook renders opgedoken die laten zien hoe deze lader eruit ziet. De plaatjes tonen de Europese versie, inclusief USB-C-aansluiting.

Het artikel Gerucht: ‘Zo ziet Apple’s nieuwe 18 Watt iPhone-lader eruit’ verscheen voor het eerst op iCulture


❌