[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Gerucht: β€˜Apple komt in 2020 met vernieuwde iPhone 8 met verbeterde specs’

Door Benjamin Kuijten

Apple zou van plan zijn om in 2020 een update uit te brengen voor de iPhone 8. Apple wil daarmee ook in het middensegment up-to-date blijven. Het vernieuwde model krijgt volgens de bronnen betere specs.

Het artikel Gerucht: ‘Apple komt in 2020 met vernieuwde iPhone 8 met verbeterde specs’ verscheen voor het eerst op iCulture


macOS Mojave 10.14.4 verbetert scherm MacBook Air 2018

Door Raymon Mens

macOS Mojave 10.14.4 blijkt een software-update zoals we ze maar zelden zien. Het scherm van de MacBook Air wordt door de update verbeterd.

Apple maakt scherm van MacBook Air 2018 helderder

Door Gonny van der Zwaag

Apple heeft in macOS 10.14.4 een softwarematige aanpassingen gedaan, waardoor het scherm van de MacBook Air 2018 veel helderder is. De laptop heeft nu een helderheid van 400 nits in plaats van 300 nits.

Het artikel Apple maakt scherm van MacBook Air 2018 helderder verscheen voor het eerst op iCulture


Apple Pencil 2 van iPad Pro zit autosleutels dwars

Door Raymon Mens

De Apple Pencil 2 van de iPad Pro 2018 is op vele punten verbeterd, maar zorgt ook voor problemen. Draadloos laden zit sommige autosleutels dwars.

Touchtype Pro-toetsenbordhoes voor iPad werkt met Apple’s Magic Keyboard

Door Benjamin Kuijten

Typ je graag met Apple's Magic Keyboard-toetsenbord voor de Mac? Met deze hoes kun je deze ook makkelijk gebruiken voor je iPad. De hoes is geschikt voor de iPad Pro.

Het artikel Touchtype Pro-toetsenbordhoes voor iPad werkt met Apple’s Magic Keyboard verscheen voor het eerst op iCulture


Logitech introduceert Slim Folio toetsenbord voor iPad Pro 2018

Door Raymon Mens

Logitech heeft een nieuw accessoire voor de iPad Pro 2018 uitgebracht. Het gaat om de Slim Folio Pro en is een opvouwbare case met toetsenbord.

The post Logitech introduceert Slim Folio toetsenbord voor iPad Pro 2018 appeared first on One More Thing.

Logitech komt met nieuwe Slim Folio Pro-toetsenbordhoes voor iPad Pro 2018

Door Benjamin Kuijten

Logitech heeft vandaag de Slim Folio Pro aangekondigd, een toetsenbordhoes voor de nieuwste iPad Pro 2018. De hoes beschermt je iPad, maar heeft ook een ingebouwd verlicht toetsenbord.

Het artikel Logitech komt met nieuwe Slim Folio Pro-toetsenbordhoes voor iPad Pro 2018 verscheen voor het eerst op iCulture


Apple erkent problemen toetsenΒ­bord MacBook Pro en Air 2018

Door Raymon Mens

De problemen met het toetsenbord van de Mac zijn nog niet voorbij. Apple erkent dat de MacBook Pro 2018 en MacBook Air 2018 ook problemen hebben.

The post Apple erkent problemen toetsen­bord MacBook Pro en Air 2018 appeared first on One More Thing.

Uniek! Ferrari ontwerpt one-off P80/C op 488 GT3-basis

Geld moet rollen. Het liefst op een circuit en in een unieke verpakking, vond een steenrijke Ferrari-liefhebber kennelijk. Want die bestelde in Maranello deze P80/C, een one-off racewagen op basis van de 488 GT3.

Zoek je een draadloze oplader voor je iPhone of AirPods? Deze raden wij aan

Door Elger van der Wel

Met deze draadloze opladers voor de iPhone en AirPods hoef je nooit meer een kabel in je iDevice te steken. Wij zetten de beste draadloze opladers voor de iPhone en AirPods voor je op een rij.

Het artikel Zoek je een draadloze oplader voor je iPhone of AirPods? Deze raden wij aan verscheen voor het eerst op iCulture


Porsche 928 Koenig - Zo goed fout kan schoudervulling zijn

Niet alleen mannen en vrouwen deden in de jaren tachtig aan power dressing, ook auto's. Neem deze Porsche 928 uit 1988. Die laat zien dat schoudervullingen zo snel mogelijk weer in de mode moeten komen. Bij vierwielers dan.

Maandag hinder door landelijke pensioenacties

NS verwacht maandag 18 maart in de ochtend landelijk hinder voor treinreizigers, omdat een deel van de NS-medewerkers zich aansluit bij de landelijke acties voor een pensioenakkoord. De vakbonden FNV, CNV en VVMC geven aan dat vanaf de eerste trein tot 07.06 uur geen treinen rijden. Afhankelijk van het aantal standplaatsen van waaruit actie wordt gevoerd kan dit potentieel de hele dag grote hinder geven naar onze reizigers.

NS heeft begrip voor de zorgen van onze medewerkers over pensioenen maar vindt het jammer dat gekozen is voor een middel waar onze reizigers zeker hinder van ondervinden.


Gerucht: LG lanceert de G8 op 24 februari

Door Jelmer Penninga

Volgens de laatste geruchten gaat LG haar nieuwe vlaggenschip, de LG G8 lanceren op 24 februari. Deze datum is opmerkelijk, want het is de dag voor de opening van de grootste smartphone-beurs ter wereld, het Mobile World Congress in Barcelona.

LG zou de keuze maken om de G8 te lanceren vlak voor de beurs, zodat op de beurs zelf de bezoekers meteen het toestel ter hand kunnen nemen en het uitgebreid testen. Het MWC is al jaren de toonaangevende beurs waar veel fabrikanten hun nieuwste toestellen laten zien. Ook LG kiest er voor om tijdens deze beurs zijn nieuwste vlaggenschip te laten zien. Het is tevens opmerkelijk omdat de voorganger van de G8, de LG G7 vorig jaar pas in mei het levenslicht zag. Wat daar toen de reden van was weten we niet.

LG G8 specificaties

Specificaties van de LG G8 zijn op een aantal vlakken al wel duidelijk, al zijn er onderdelen waarbij we nog in het duister tasten. Waarschijnlijk zal de LG G8 uitgerust worden met de nieuwe Snapdragon 855 processor die waarschijnlijk in veel nieuwe topmodellen te vinden zal zijn. Daarnaast krijgt de G8 waarschijnlijk drie camera’s op de achterkant en twee op de voorkant. Over het beeldscherm gaat een vreemd gerucht. Er wordt gefluisterd dat dit er misschien twee zijn. Een hoofdscherm zoals we dat gewend zijn. Beeldvullend met waarschijnlijk alleen een notch voor de camera(s). En een gek gerucht is dat de LG G8 misschien een tweede beeldscherm krijgt die of modulair aanklikbaar is, of dat deze verwerkt is in een soort hoes die je als extra accessoire bij kan kopen.

Ook de vormgeving is nog niet duidelijk. De renders die laatst gepubliceerd zijn worden door een topman van LG weer tegengesproken. Het is dus afwachten, op 24 februari weten we hopelijk meer.

LG G8 abonnement

bron: etnews
beeld: @Onleaks

LG geruchten: V40 ThinQ komt naar Nederland en nieuws over de LG G8

Door Jelmer Penninga

Een aantal nieuwtjes rondom de smartphones van LG. LG heeft bevestigd dat de LG V40 ThinQ vanaf februari eindelijk in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Daarnaast zijn er een aantal geruchten rondom het nieuwe vlaggenschip die waarschijnlijk binnenkort aangekondigd zal worden. Het gaat om de opvolger van de LG G7 die naar verwachting G8 gaat heten. Gerucht gaat onder andere dat de LG G8 een tweede scherm gaat krijgen.

LG V40 ThinQ naar Nederland

Vier maanden na lancering komt de LG V40 ThinQ dan eindelijk naar Nederland. Het topmodel van LG was in een groot aantal landen al lang verkrijgbaar. Nederland komt daar nu dus ook officieel bij.

De LG V40 ThinQ is uitgerust met maar liefst 5 camera’s. Twee aan de voorkant en drie aan de achterzijde. Het 6,4 inch beeldscherm heeft een resolutie van 3120 x 1440 pixels. De V40 draait op de Snapdragon 845 processor van Qualcomm en heeft verder 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Hieronder meer specificaties:

LG V40 ThinQ specificaties

 • Beeldscherm: 6,4 inch.
 • Schermtype: OLED.
 • Resolutie: 3120 x 1440 pixels.
 • Processor: Snapdragon 845.
 • Werkgeheugen: 6 GB.
 • Opslagruimte: 128 GB.
 • Batterij: 3300 mAh.
 • Camera achter: 12 megapixel, f/1,5.
 • Tweede camera achter: 12 megapixel, f/1,9.
 • Derde camera achter: 16 megapixel, f/2,4.
 • Camera voor: 8 megapixel, f/1,9.
 • Tweede camera voor: 5 megaipxel, f/2,2.
 • Besturingsysteem: Android 8.1
 • Afmetingen: 158,7 x 75,8 x 7,7 mm
 • Adviesprijs: 749 euro

LG V40 ThinQ kopen

LG G8 krijgt twee schermen?

Er gaan verschillende geruchten rondom het nieuwe vlaggenschip van LG. Waarschijnlijk gaat het hier om de LG G8, maar geheel zeker is deze naam niet. Belangrijkste gerucht is dat de G8 twee schermen gaat krijgen. Nou gaan de laatste tijd veel geruchten de rondom smartphones met opvouwbare schermen, maar dat zou bij deze LG G8 geruchten niet het geval zijn. Volgens de geruchten krijgt de G8 een tweede scherm die of in een soort hoes verwerkt is, of het tweede scherm wordt mogelijk exemplaar dat als een soort module is aan te klikken aan de smartphone. Hoe het precies zit weet eigenlijk nog niemand. Dat er een verrassing komt wat betreft beeldscherm dat staat naar alle waarschijnlijkheid wel vast.

Renders die zijn gemaakt naar aanleiding van geruchten (door de @Onleaks in samenwerking met 91mobiles.com) zijn door topman Ken Hong op twitter tegengesproken. Met een simpele “Uhm, no” kunnen deze renders dus waarschijnlijk naar de prullenbak. En dat renders worden tegengesproken gebeurd overigens niet zo vaak. Hieronder een aantal van deze renders. Wat we dus weten is dat de LG G8 er in ieder geval zo niet uit gaat zien. Hoe wel? Nog even afwachten…

Beeld: LG en @Onleaks

Foto’s over de vriend van Dionne Stax in Story niet onrechtmatig

Door Joost Lichtendahl

In het tijdschrift Story is op 31 juli 2018 een aantal foto’s en een artikel gepubliceerd over de (nieuwe) vriend van nieuwslezeres Dionne Stax. De vriend van Stax is daarop een kort geding gestart bij de voorzieningenrechter in Amsterdam waarin hij onder meer heeft gevorderd iedere verdere verspreiding van de foto’s te verbieden omdat dit inbreuk zou maken op zijn privacy. De voorzieningenrechter

wijst het gevorderde verbod af.

Stax is een bekende Nederlander die volop in het nieuws staat en de publiciteit niet schuwt. Daarnaast vervult Stax volgens de voorzieningenrechter vanwege haar uitspraken en levensstijl voor veel vrouwen van haar leeftijd die ook een carrière nastreven een voorbeeldfunctie. Om deze redenen gaat het nieuws dat ze een nieuwe vriend heeft verder dan alleen het voldoen aan nieuwsgierigheid van het publiek.

Bovendien oordeelt de voorzieningenrechter dat de nieuwe vriend van Stax door zijn relatie met haar zelf ook een ‘min of meer publieke figuur [is] geworden en onderwerp van ‘entertainmentnieuws’ met, zij het in geringe mate, nieuwswaarde’. Van hem mag daarom op het gebied van blootstelling aan publiciteit meer worden gevergd dan van de gemiddelde onbekende burger.  

Verder overweegt de voorzieningenrechter in het kader van een belangenafweging dat de foto’s illustratief zijn voor het artikel, niet diffamerend zijn, niet zijn genomen in een intieme setting en evenmin tot stand zijn gekomen als gevolg van hinderlijk volgen, zoals de vriend van Stax tevergeefs had aangevoerd. Bovendien heeft Sanoma toegezegd de foto’s niet verder te zullen verspreiden zonder dat daartoe een journalistieke reden bestaat. Het artikel zelf is verder ook niet negatief van aard. Onder deze omstandigheden is de publicatie van de foto’s en het artikel niet onrechtmatig.

Ten slotte slaagt ook het beroep op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) niet omdat Sanoma een beroep kan doen op de journalistieke uitzondering voor het verwerken van persoonsgegevens.

De slotsom luidt dat alle vorderingen worden afgewezen.

❌