[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019Alle Nieuwskoppen

Hoogspanning: 400 pk sterke Peugeot 508 Engineered Concept

Sinds zijn onthulling maakt de 508 de tongen behoorlijk los. In positieve zin welteverstaan, want er zijn maar weinigen die niet onder de indruk zijn van diens markante lijnenspel. Kortom, de zelf toegeëigende bijnaam 'de radicale berline' is zo hooghartig nog niet. Toch vond Peugeot dat de 508 best nog wat extremer kon, en dit is daarvan het resultaat: de 508 Engineered Concept, een opgefokte plug-in hybride met niet minder dan 400 pk.

Kaspersky Lab ziet omzet licht stijgen, behalve in de VS

Door Edwin Feldmann
Kaspersky heeft in een moeilijke markt vorig jaar toch een omzetgroei van 4% laten zien. De verkopen gingen bijna overal goed, behalve in de Verenigde Staten.
OuderAlle Nieuwskoppen

Audi R8 CoupΓ© test

De belangrijkste zichtbare vernieuwingen aan de Audi R8 zijn de grotere grille en de wagenbrede diffusor achter. Bruut! Maar spannend? Mwah. Waar we het wel warm van krijgen, is de ongeblazen V10-middenmotor. Diens gebrul is misschien wel het meest huiveringwekkende geluid dat we kennen. En hij is nog krachtiger geworden ook.

​Meer motoren voor Audi Q8

Wie nu een Audi Q8 wil kopen heeft de keuze uit slechts een motorvariant, de 50 TDI. Maar daar komen er twee bij: de 55 TFSI en 45 TDI. Beide zijn zescilinders, maar de één loopt op benzine en de ander op diesel.

Verkoopverbod omzeild: iPhone 7 en iPhone 8 terug in Duitsland

Door Raymon Mens

2019 begon voor Apple met een klap. Het bedrijf kreeg een verkoopverbod voor de iPhone 7 en iPhone 8 in Duitsland aan zijn broek. Nu is dat omzeild.

Glazen screenprotector levert soms problemen op bij iPad Pro 2018

Door Gonny van der Zwaag

Het touchscreen van de iPad Pro 2018 reageert soms slecht als er een glazen screenprotector op is geplakt. Merk jij dat de gevoeligheid van het touchscreen is afgenomen, dat de Apple Pencil niet meer werkt of dat Face ID hapert? Dan lees je in dit artikel wat je eraan kunt doen.

Het artikel Glazen screenprotector levert soms problemen op bij iPad Pro 2018 verscheen voor het eerst op iCulture


Einde MacBook Air zonder Retina-display in zicht

Door Raymon Mens

Apple vernieuwde de MacBook Air eind 2018 met onder andere een Retina-scherm. Het oude model is nog steeds te koop, maar dat gaat niet lang meer duren.

Apple past iPhone 7 en iPhone 8 aan vanwege Duits verkoopverbod

Door Gonny van der Zwaag

Apple heeft de iPhone 7 en iPhone 8 aangepast, zodat de toestellen alsnog in Duitsland verkocht mogen worden. Eerder was er een verkoopverbod vanwege een conflict met Qualcomm.

Het artikel Apple past iPhone 7 en iPhone 8 aan vanwege Duits verkoopverbod verscheen voor het eerst op iCulture


Terugblik op de luistercijfers van 2018

Door Alexander in 't Velt

Terugblik op de luistercijfers van 2018

Afgelopen week zijn de luistercijfers van de laatste meetperiode van 2018 – november/december – gepubliceerd. Een goed moment om te kijken wat de zenders afgelopen jaar hebben gepresteerd. Welke ontwikkelingen hebben we gezien? Welke zenders hebben goed en welke zenders hebben wellicht minder goed gepresteerd?

Winnaars en verliezers
Over heel 2018 bekeken is Radio 2 als grote marktleider uit de bus gekomen. Het vlaggenschip van de publieke omroep heeft afgelopen jaar een gemiddeld marktaandeel van 12,6% gerealiseerd, het hoogste percentage dat de zender ooit heeft bereikt in doelgroep 10+. Dit betekent een stijging van maar liefst 10,5% ten opzichte van het jaar ervoor. Radio 2 neemt het stokje hiermee over van Radio 538, het paradepaardje van Talpa. De marktleider van 2017 daalt in 2018 met 4,1% naar een marktaandeel van 11,6%. De sterkste stijger – en wat ons betreft de grote winnaar van 2018 – is Radio 10, de zender die afgelopen jaar in de top 5 is doorgedrongen. Met een stijging van maar liefst 34,4% ligt de zender op koers om zich de komende jaren in de absolute top te nestelen. In lijn met de ontwikkelingen van de afgelopen jaren vertoont 3FM de sterkst dalende lijn, gebaseerd op een daling van 37%.

Hieronder zijn de stijgingen en dalingen op basis van marktaandeel te zien van alle zenders, binnen de meest relevante doelgroepen. Opvallend is dat Radio 2 in 2018 binnen elke doelgroep is gestegen, met uitzondering van 65+. De zender vertoont de sterkste stijging in doelgroep 20-34, waarbij een groei van maar liefst 30,3% is gerealiseerd. Het marktaandeel in deze relatief jonge doelgroep is 11,6%, waardoor het nog altijd Qmusic en Radio 538 voor zich moet dulden. Radio 538 levert in 2018 vooral in qua marktaandeel onder jongeren tussen 10 en 19 jaar, waar het aandeel met maar liefst 20,5% daalt. Opvallend is dat de stijging binnen deze doelgroep in 2017 met 20% juist het grootste was. Het luisterprofiel van Radio 538 lijkt dan ook licht verouderd, aangezien de stijging in doelgroep 65+ het met 8,7% het sterkste is (goed voor 0,2 procentpunt).

Radio 10 stijgt fors binnen alle doelgroepen en trekt zodoende de stijgende lijn van 2017 rustig door. Het eigen record van 2017, een marktaandeel van 7,8% in nov/dec van dat jaar, is in 2018 maar liefst zes maal verbroken met als hoogtepunt een aandeel van 10,1% in okt/nov 2018. De zender stijgt het snelst binnen de BtoB doelgroep, waarin de zender stijgt van 5,8% naar 9,4% (stijging van 62,1%). Ook onder jongeren wint de zender aan populariteit, gezien de sterke stijgingen binnen 10-19 jaar (43,8% stijging) en 20-34 jaar (45,8%). Qmusic lijkt de aandacht eveneens te hebben getrokken onder jongeren tussen 10-19 jaar. Onder deze doelgroep laat de zender een stijging zien van bijna 25%, waarmee het momenteel op een tweede positie achter Radio 538 genoteerd staat. Hoewel Sky Radio onder deze doelgroep ook een stijging laat zien, is het hiermee een plaats in de rangorde gezakt.

Wisselingen van de wacht
2018 is een veelbewogen jaar geweest voor verschillende (grote) namen. De headline kwam van Edwin Evers, die in Q1 2018 het aanstaande afscheid van ochtendshow ‘Evers Staat Op’ op Radio 538 aankondigde. Op 21 december sloot Evers 21 jaar ochtendshow af, waarna hij is afgelost door Frank Dane. Toeval of niet, niet lang na het aangekondigde afscheid van Evers heeft Talpa een andere grote naam in radioland aan zich weten te binden voor in het ochtendtijdvak. Begin april volgde namelijk het nieuws dat Gerard Ekdom de overstap zou maken van Radio 2 naar Radio 10.

Kaper op de kust is Qmusic, die met het vertrek van Evers hoopt met name de jongere ‘zwevende luisteraar’ aan zich hoopt te binden. Met Marieke Elsinga als nieuwe sidekick van Mattie Valk wil Qmusic via de eigen ochtendshow een poging doen om met name in doelgroep 20-49 jaar een stijging te bewerkstelligen. Gedurende het afgelopen jaar is het marktaandeel in deze doelgroep reeds gestegen van 11% in jan/feb naar het hoogste percentage in okt/nov met 14,1%. We zijn benieuwd of Qmusic deze stijgende lijn weet door te zetten en of het inderdaad mensen over de streep weet te trekken om van Radio 538 over te stappen naar Qmusic.

Ochtendspits
Als we kijken naar doordeweekse dagen (maandag t/m vrijdag), is het Radio 538 dat in 2018 de grootste marktaandeelhouder geweest in de ochtend (gerekend met tijdvak 06:00-09:00 uur), met een aandeel van in totaal 16,8% (doelgroep 10+). Wel moet gezegd worden dat de zender in het tijdvak een groei van ‘slechts’ 2% heeft doorgemaakt, vergeleken met 2017. In hetzelfde tijdvak volgen Radio 2 en Radio 1 op gepaste afstand met 13,1% en 12,4% marktaandeel, waarbij Radio 2 een sterke(re) stijging van 10% laat zien. De grootste winst is (wederom) behaald door Radio 10, die maar liefst 49% aan marktaandeel winnen. 3FM levert – net als in de overige tijdvakken – fors in op de ochtend; 30%.

Radiogala van het Jaar 
Op 30 januari j.l. vond het Radiogala van het Jaar plaats. Tijdens dit evenement van AvroTros is bekend gemaakt welk radioprogramma gezien wordt als het beste van 2018 (Gouden RadioRing), welke mannelijke en welke vrouwelijke dj boven de rest uitstaken (Zilveren RadioSter) en welke dj het grootste aanstormende talent is gebleken (Marconi Award).

Uiteindelijk heeft ‘Evers Staat Op’ de meest vooraanstaande radioprijs – de Gouden RadioRing – voor de tweede maal gewonnen. De RadioRing is een publieksprijs, waarvoor door luisteraars wordt gestemd. Edwin Evers sluit hiermee 21 jaar af met een hoogtepunt en kreeg van het aanwezige publiek een staande ovatie. De Zilveren RadioSter vrouw is naar Marieke Elsinga gegaan, die sinds halverwege 2018 onderdeel is van het duo Mattie & Marieke op Qmusic. De Zilveren RadioSter man ging naar Bram Krikke (SLAM!), die behalve hoorbaar op de radio ook te zien is via het YouTube-kanaal van SLAM!. Behalve de RadioSter mocht Krikke tevens een Marconi Award in ontvangst nemen.

 

Mediabureau ZIGT – Dion Scheepmaker

The post Terugblik op de luistercijfers van 2018 appeared first on ZIGT.

VW en Renault-Nissan steggelen over wie de grootste is

'Volkswagen is de grootste autobouwer ter wereld', aldus VW. Niet waar, beweert Renault-Nissan: 'Wij zijn wederom de grootste!' En zo hebben we opnieuw te maken met een gevalletje 'wij van wc-eend adviseren… wc-eend'. Toyota heeft sowieso niet de meeste voertuigen geproduceerd in 2018.

Buitenspelen met de 4-deurs BMW 8-serie Gran CoupΓ©

Volgens BMW is de nieuwe, vanaf 24 november bij de dealer verkrijgbare 8-serie niet de directe vervanger van de uitgezwaaide 6-serie. Dat kan het Beierse merk wel reppen, maar de op termijn beschikbare carrosserievarianten vertellen wat anders. Hier gaat de vierdeurs 8-serie Gran Coupé!

Vernieuwde Audi Q7 met Q8-invloeden?

De Audi Q7 is toch echt alweer 4 jaar in ons midden. Je zou het misschien niet geloven, maar tijd voor een facelift dus. Zeker nu er ook een Q8 en E-tron is. Dit kun je verwachten van de gefacelifte Audi Q7.

​Waarom dieven het steeds vaker gemunt hebben op jonge auto's

Nu er een kalenderjaar voorbij is, is het tevens weer tijd om de balans op te maken. Omtrent verkoopcijfers, verkeersslachtoffers, maar ook het aantal gestolen auto's. Wat blijkt: het dievengilde verplaatst de aandacht steeds vaker naar piepjonge auto's. Hoezo dat?

Vernieuwde Audi Q7 met Q8-invloeden?

De Audi Q7 is toch echt alweer 4 jaar in ons midden. Je zou het misschien niet geloven, maar tijd voor een facelift dus. Zeker nu er ook een Q8 en E-tron is. Dit kun je verwachten van de gefacelifte Audi Q7.

​Waarom dieven het steeds vaker gemunt hebben op jonge auto's

Nu er een kalenderjaar voorbij is, is het tevens weer tijd om de balans op te maken. Omtrent verkoopcijfers, verkeersslachtoffers, maar ook het aantal gestolen auto's. Wat blijkt: het dievengilde verplaatst de aandacht steeds vaker naar piepjonge auto's. Hoezo dat?

​Dit is de nieuwe Volkswagen Golf 8!

Ook de testrijders bij Volkswagen moeten eten en drinken. En niet zelden doen ze daarvoor de fastfoodketen met de grote M aan. Tevens niet zelden met een auto die je niet 1-2-3 verwacht. De gloednieuwe Volkswagen Golf bijvoorbeeld. Vrijwel naakt!

​Je Ferrari 812 Superfast kan je met een gerust hart bij Novitec parkeren

Iedereen heeft weleens een slechte dag. Zo ook Novitec. De voorlaatste creatie – op basis van de McLaren 720S – was nu niet bepaald naar ieders zin. De verfijningen die de Duitse tuner op de Ferrari 812 Superfast heeft toegepast daarentegen…

Nieuwe Peugeot 2008 lang niet zo schattig meer

Enkele jaren geleden heeft de PSA Groep besloten een andere koers te varen met zijn automerken. Van het drieluik Peugeot, Citroën en DS Automobiles, zou de eerste het stoere quasi-premium automerk moeten worden. De nieuwste modellen waarop de leeuw prijkt zouden daarvan blijk moeten geven. En ook de nieuwe Peugeot 2008 belooft niet meer zo schattig te zijn als voorheen.

Extreme Networks introduceert nieuwe wifi-access points

Door Dirkjan van Ittersum
Door de toename van het aantal IoT- en mobiele apparaten groeit de vraag naar wifi. Voor Extreme Networks aanleiding nieuwe, krachtige edge-technologie te introduceren.

Gerucht: LG lanceert de G8 op 24 februari

Door Jelmer Penninga

Volgens de laatste geruchten gaat LG haar nieuwe vlaggenschip, de LG G8 lanceren op 24 februari. Deze datum is opmerkelijk, want het is de dag voor de opening van de grootste smartphone-beurs ter wereld, het Mobile World Congress in Barcelona.

LG zou de keuze maken om de G8 te lanceren vlak voor de beurs, zodat op de beurs zelf de bezoekers meteen het toestel ter hand kunnen nemen en het uitgebreid testen. Het MWC is al jaren de toonaangevende beurs waar veel fabrikanten hun nieuwste toestellen laten zien. Ook LG kiest er voor om tijdens deze beurs zijn nieuwste vlaggenschip te laten zien. Het is tevens opmerkelijk omdat de voorganger van de G8, de LG G7 vorig jaar pas in mei het levenslicht zag. Wat daar toen de reden van was weten we niet.

LG G8 specificaties

Specificaties van de LG G8 zijn op een aantal vlakken al wel duidelijk, al zijn er onderdelen waarbij we nog in het duister tasten. Waarschijnlijk zal de LG G8 uitgerust worden met de nieuwe Snapdragon 855 processor die waarschijnlijk in veel nieuwe topmodellen te vinden zal zijn. Daarnaast krijgt de G8 waarschijnlijk drie camera’s op de achterkant en twee op de voorkant. Over het beeldscherm gaat een vreemd gerucht. Er wordt gefluisterd dat dit er misschien twee zijn. Een hoofdscherm zoals we dat gewend zijn. Beeldvullend met waarschijnlijk alleen een notch voor de camera(s). En een gek gerucht is dat de LG G8 misschien een tweede beeldscherm krijgt die of modulair aanklikbaar is, of dat deze verwerkt is in een soort hoes die je als extra accessoire bij kan kopen.

Ook de vormgeving is nog niet duidelijk. De renders die laatst gepubliceerd zijn worden door een topman van LG weer tegengesproken. Het is dus afwachten, op 24 februari weten we hopelijk meer.

LG G8 abonnement

bron: etnews
beeld: @Onleaks

❌