[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018Alle Nieuwskoppen

Olympisch kampioen Nuis keek filmpje zoon dagelijks terug

Door NU.nl

Schaatser Kjeld Nuis keek het filmpje waarin zijn zoon het om televisie herkent dagelijks terug.

Programma 23 februari: Nuis gaat op 1000 meter voor tweede goud

Door NU.nl

Op de veertiende dag van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang komen de langebaanschaatsers weer in actie. De mannen rijden de 1000 meter.

'Kans op nog een olympische medaille' en een Siberisch koud weekend

Door NU.nl

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

ANWB verwacht drukte op wegen richting wintersportgebieden

Door ANP

De ANWB verwacht dat dit weekend ongeveer 450.000 Nederlanders richting de sneeuw reizen. Samen met de terugkerende vakantiegangers zal het daarom flink druk worden op de routes van en naar de sneeuw. De nieuwe golf sneeuwliefhebbers op de weg draagt bij aan de drukste week van dit winterseizoen.
 

Dit weekend op wintersport? Houd rekening met file en extreme kou

Ga jij dit weekend naar de Alpen voor je wintersportvakantie? Houd dan rekening met extreme kou. Het kan op sommige plekken 20 graden gaan vriezen.

Vicepremier AustraliΓ« Barnaby Joyce stapt op wegens buitenechtelijke affaire

Door ANP

De Australische vicepremier Barnaby Joyce heeft zijn aftreden aangekondigd. Reden is dat hij een buitenechtelijke affaire had met een medewerkster.

Bestuurder Unicef vertrekt na beschuldigingen seksuele intimidatie

Door NU.nl

Voormalig Save the Children-directeur Justin Forsyth heeft zijn ontslag aangeboden bij Unicef. Forsyth werd beschuldigd van seksuele intimidatie ten tijde van zijn werkzaamheden als directeur van Save the Children. 

Gewapende bewaker school Parkland neemt ontslag na dodelijke schietpartij

Door ANP/NU.nl

De gewapende bewaker die aanwezig was bij het schietincident op de school in Florida, stond buiten het gebouw en bleef buiten toen de schutter Nikolas Cruz binnen een bloedbad aanrichtte. Om die reden heeft de man ontslag genomen. 

Gisteren β€” 22 Februari 2018Alle Nieuwskoppen

Hoofd Ruslandonderzoek dient aanklacht in tegen ex-medewerkers Trump

Door NU.nl

Speciaal aanklager Robert Mueller, die belast is met het grote Ruslandonderzoek, heeft een aanklacht ingediend tegen twee oud-medewerkers van de Trump-campagne. Paul Manafort en Rick Gates worden beschuldigd van belasting- en bankfraude.

Agent omgekomen tijdens rellen bij Athletic Bilbao-Spartak Moskou

Door NU.nl

Tijdens voetbalrellen rondom het Europa League-duel tussen het Spaanse Athletic Bilbao en het Russische Spartak Moskou is een politieagent omgekomen. De politie van Bilbao bevestigt zijn dood op Twitter. 

1000 meter mannen, besluit in zaak Holleeder

Door NU.nl

Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 23 februari 2018.

Koerdische milities vragen opnieuw om hulp van Syrisch leger in Afrin

Door NU.nl/Reuters

De Koerdische YPG-milities verzoeken de Syrische regering donderdag opnieuw om militairen naar Afrin te sturen. Eerder deze week trokken aanhangers van president Bashar al-Assad de Syrische regio binnen om de YPG te ondersteunen bij het afslaan van een Turks offensief.

Onderzoek of er ook in Tweede Kamer seksuele intimidatie voorkomt

Door ANP

De Tweede Kamer gaat onderzoeken of ook in en rond het parlement seksuele intimidatie voorkomt. Na de zomer worden medewerkers bevraagd of zij ongewenste intimiteiten hebben moeten verduren.

Trump wil geen hele categorie wapens verbieden

Door ANP

President Donald Trump is niet van plan de verkoop van een bepaald type vuurwapens aan banden te leggen. Dat heeft het Witte Huis donderdag laten weten. 

Al 73 doden door uitbraak lassakoorts in Nigeria

Door ANP

Nigeria probeert een uitbraak van lassakoorts, die al aan 73 mensen het leven heeft gekost, het hoofd te bieden. Vorige week is het aantal bewezen besmettingsgevallen toegenomen, zei het nationaal centrum voor ziektebestrijding.

Aanklager verhoogt strafeis tegen PSV-spits Lozano naar vier duels schorsing

Door NU.nl

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft donderdag de strafeis tegen Hirving Lozano verhoogd van drie naar vier wedstrijden onvoorwaardelijke schorsing. De uitspraak van de tuchtcommissie volgt vrijdagochtend.

HaΓ―ti trekt tijdelijk vergunning Britse Oxfam in vanwege wangedrag

Door NU.nl/Reuters

Haïti heeft tijdelijk de vergunning ingetrokken van de Britse tak van Oxfam vanwege het (seksueel) wangedrag van hulpverleners na de aardbeving in Haïti in 2010. De organisatie mag daardoor geen werk uitvoeren in het land.

Olympisch kampioen Schulting zet Heineken House op z'n kop

Door NU.nl

Suzanne Schulting reed donderdag in een 1000 meter-finale vol wereldtoppers naar de winst en werd zo de eerste Nederlandse olympisch kampioen in het shorttrack. De onverwachtse medaille van Schulting wordt goed gevierd in het Holland Heineken House. 

Toch geen schoolmeisjes bevrijd uit handen Boko Haram

Door ANP

Er zijn nog geen ontvoerde schoolmeisjes bevrijd uit handen van de terreurbeweging Boko Haram in het noordoosten van Nigeria.

Tweede Kamer schaft raadgevend referendum af, hoe zit dat?

Door NU.nl/Avinash Bhikhie

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met het afschaffen van de wet die het voor burgers mogelijk maakt een raadgevend referendum te organiseren.

❌