[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 20 Maart 2019Alle Nieuwskoppen

Wegwerker overleden bij ongeval met veegwagen bij Overijsselse Holten

Door ANP

Bij een ongeval op de A1 bij Holten (Overijssel) zijn twee wegwerkers onder een veegwagen terechtgekomen. Één wegwerker is overleden, de ander is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Gisteren β€” 19 Maart 2019Alle Nieuwskoppen

Ondergrondse hennepkwekerij ontdekt in natuurgebied Eindhoven

Door NU.nl

In een natuurgebied in Eindhoven is maandag een ondergrondse hennepkwekerij ontdekt. Voor de kwekerij is illegaal stroom afgetapt waardoor elektriciteitsproblemen in de omgeving ontstonden. Een energieleverancier ging vervolgens op onderzoek uit en stuitte op de kwekerij.

Nieuwe verdachte opgepakt voor aanslag Utrecht, twee mannen vrijgelaten

Door NU.nl

Een 40-jarige man uit Utrecht is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag in Utrecht. Twee anderen zijn vrijgelaten en worden niet langer gezien als verdachten, meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdagavond. Hoofdverdachte Gökmen T. zit nog vast.

EU staat vluchten Boeing 737 MAX alleen toe bij voldoende garanties

Door NU.nl/Reuters

De Europese Unie wil de Boeing 737 MAX alleen in het luchtruim van de lidstaten toestaan bij voldoende garanties van de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Boeing werkt nu aan een software-update voor het omstreden type vliegtuig.

Dit zijn de stemhulpen voor de provincies en waterschappen

Door NU.nl

Woensdag kan er gestemd worden voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die soms dwars door de provincies heen lopen. Maar wat valt er eigenlijk te kiezen? Onderzoeksbureau Citisens en NU.nl helpen je een eindje op weg met de stemhulpen.

Laatste verkiezingsdebat met fractieleiders (gesloten)

Door NU.nl

Fractie- en partijleiders nemen het op de laatste dag voor de Provinciale Statenverkiezingen tegen elkaar op in het door de NOS georganiseerde slotdebat. Lees de belangrijkste updates in ons liveblog.

Premier NZ over aanslag: 'We geven hem niks, zelfs niet zijn naam'

Door NU.nl

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern wil de naam van de aanslagpleger in Christchurch niet meer noemen. Ook drong zij er bij het publiek op aan om vooral de slachtoffers te herdenken. De terrorist zocht bekendheid en dat wil ze hem niet geven.

Trump ziet BraziliΓ« als potentieel lid van NAVO

Door ANP/NU.nl/Reuters

Donald Trump ziet Brazilië als potentieel lid van de NAVO. De Amerikaanse president vertelde dit dinsdag bij de ontvangst van zijn Braziliaanse ambtgenoot Jair Bolsonaro in het Witte Huis.

Nederland staat stil bij aanslag in Utrecht

Door NU.nl

Nederland staat stil bij de dodelijke aanslag in de Utrechtse tram van afgelopen maandag. Betrokken Utrechters leggen bloemen bij de het 24 Oktoberplein en vlaggen hangen halfstok op overheidsgebouwen. Drie mensen kwamen om, enkele anderen raakten gewond. De politie heeft drie personen aangehouden.

Man verdacht van betrokkenheid bij genocide Rwanda opgepakt in Leersum

Door ANP

Het Team Internationale Misdrijven van de politie heeft dinsdag in Leersum een 69-jarige Rwandees aangehouden. De man, Venant R., wordt in zijn geboorteland verdacht van betrokkenheid bij de genocide in 1994. Rwanda heeft om zijn uitlevering gevraagd.

Hoe de hulpdiensten na de aanslag in Utrecht te werk gingen

Door NU.nl

De hulpdiensten rukten maandagochtend massaal uit nadat de eerste melding van een schietpartij in een tram in Utrecht binnenkwam. Of verdachte Gökmen T. een terroristisch motief had is niet duidelijk, maar voor de hulpdiensten lijkt dat in zo'n situatie weinig uit te maken. Een verhaal over hoe de hulpdiensten maandag te werk gingen.

President Kazachstan kondigt na bijna dertig jaar aftreden aan

Door ANP

De president van Kazachstan, Noersoeltan Nazarbajev, heeft op televisie zijn onmiddellijke aftreden aangekondigd. De 78-jarige Nazerbajev was bijna dertig jaar aan de macht in de voormalige republiek van de Sovjet-Unie.

Kamer wil weten waarom verdachte aanslag Utrecht GΓΆkmen T. vrij rondliep

Door NU.nl

Hoe heeft de verdachte van de aanslag in Utrecht Gökmen T. vrij rond kunnen lopen, terwijl hij een uitgebreid strafblad heeft en er een verkrachtingszaak tegen hem liep? Dat is de vraag die meerdere partijen dinsdag tijdens het Vragenuur aan het kabinet stelden.

May sluit nieuwe Brexit-stemming niet uit, ondanks oordeel voorzitter

Door NU.nl

De Britse overheid wil volgende week mogelijk alsnog voor een derde keer de Brexit-deal tot stemming laten brengen. Maandag oordeelde de voorzitter van het Britse Lagerhuis dat een nieuwe stemming alleen mag plaatsvinden als er iets wezenlijks verandert aan het voorstel.

Rechtbank: Speelhal schuldig aan dood kleuter na val van kussen

Door NU.nl

De rechtbank Noord-Holland heeft een speelhal in Grootebroek en de 52-jarige directeur van deze speelhal veroordeeld, vanwege aansprakelijkheid voor de dood van de vierjarige Maurycy.

Vragenuurtje NUjij: Stel hier je vragen over de provinciale verkiezingen

Door NU.nl

Vanwege de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart zit politicoloog Kees Aarts een uur lang klaar op NUjij om al jouw uiteenlopende vragen over deze verkiezingen te beantwoorden.

Hoge Raad legt Groningse 'Jumbo-afperser' ook tien jaar celstraf op

Door NU.nl

De Hoge Raad heeft de celstraf van tien jaar voor Alex O., ook bekend als de Jumbo-afperser, bevestigd. Eerder werd O. ook in hoger beroep al tot tien jaar cel veroordeeld, maar hij was in cassatie gegaan.

Luchtbeelden tonen ravage van cycloon in Zuidoost-Afrika

Door NU.nl

De cycloon Idai die de afgelopen dagen het zuidoosten van Afrika trof, zou weleens kunnen uitgroeien tot de grootste aan het weer gerelateerde natuurramp op het zuidelijk halfrond ooit. Met die onheilspellende boodschap kwam het Wereldvoedselprogramma van de VN dinsdag.

'Gebouw Europese Commissie in Brussel ontruimd na bommelding'

Door NU.nl

Een gebouw van de Europese Commissie in Brussel is ontruimd vanwege een bommelding. De politie doorzoekt het gebied rond de Rue Breydel in de Belgische hoofdstad met bomhonden.

May sluit nieuwe Brexit-stemming niet uit, ondanks oordeel voorzitter

Door NU.nl

De Britse overheid wil volgende week mogelijk alsnog voor een derde keer de Brexit-deal tot stemming laten brengen. Maandag oordeelde de voorzitter van het Britse Lagerhuis dat een nieuwe stemming alleen mag plaatsvinden als er iets wezenlijks verandert aan het voorstel.

❌