[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

NS kinderboekenruil op station Utrecht en Amsterdam Centraal

Op zondag 13 oktober, de laatste dag van de Kinderboekenweek, staat er midden in de stationshal van Utrecht Centraal en in de Amstelpassage van Amsterdam Centraal een ‘pratende boekenkast’ met meer dan duizend nieuwe kinderboeken. Kinderen kunnen een eigen boek ruilen voor een nieuw boek of een boek van een ander kind. NS-conducteurs John Piqué en Romano Strang openen om 10.00 uur de NS Kinderboekenruil in Utrecht samen met Anna Woltz (auteur Kinderboekenweekgeschenk 2019) en Natascha Stenvert (illustrator Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019). Het is de vijfde keer dat NS de kinderboekenruil organiseert.

NS wil op deze manier lezen stimuleren en zoveel mogelijk kinderen blij maken met boeken die anders niet meer worden gelezen. Het ruilen van kinderboeken op stations is de afgelopen jaren uitgegroeid tot officiële afsluiting van de Kinderboekenweek. Ook staat er op beide stations een mini-voorleescoupe waar kinderen kunnen luisteren naar voorlezende NS-conducteurs, waaronder John Piqué en zijn vriend Romano Strang, en kinderboekenschrijvers Anna Woltz, Afran Groenewoud, Mina Witteman, Mark Haayema en illustrator Natascha Stenvert. Houd de website in de gaten voor meer informatie over het voorleesprogramma.

StationsBoekWisseltje en Kinderzwerfboek
De boeken die aan het einde van de dag overblijven worden gedoneerd aan Kinderzwerfboek. In Utrecht komt een deel van de boeken in het StationsBoekWisseltje (te vinden op het balkon) te staan. Dit is een gezamenlijk initiatief van NS en Kinderzwerfboek, speciaal voor kinderboeken.

Tijd voor Lezen
NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. Sinds 2001 werkt NS samen met de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). NS ondersteunt jaarlijks drie campagnes van CPNB onder de noemer ‘Tijd voor Lezen’: de Boekenweek (maart), de Kinderboekenweek (oktober) en de NS Publieksprijs (oktober/november). Meer informatie is te vinden op www.ns.nl/tijdvoorlezen.

NS Kinderboekenruil, zondag 13 oktober, stationshal van Utrecht Centraal en de Amstelpassage van Amsterdam Centraal, van 10.00 uur tot 16.00 uur.


'Machtsstrijd tussen management en personeel bij Amsterdamse afvalverwerker'

Door NU.nl

Tussen het management en sommige werknemers bij de Amsterdamse afvalverwerker AEB lijkt sprake te zijn van een machtsstrijd, meldt Het Financieele Dagblad vrijdag. Er is naar verluidt sprake van anarchie op de werkvloer en soms zelfs sabotage en brandstichting door werknemers.

Verbouwing Apple Amsterdam: de bovenverdieping is weer open

Door Gonny van der Zwaag

De Apple Store Amsterdam is bezig met een forse verbouwing. Januari 2019 vertelden we jullie over de bouwplannen en de bouwvergunning en inmiddels is een belangrijke mijlpaal behaald: de bovenverdieping is weer open. Maar een video wall staat er nog niet.

Het artikel Verbouwing Apple Amsterdam: de bovenverdieping is weer open verscheen voor het eerst op iCulture


Slipknot treedt in januari op in Ziggo Dome

Door NU.nl

De Amerikaanse metalband Slipknot treedt op 28 januari 2020 op in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Welk station krijgt de titel β€œHet mooiste station van Nederland 2019”?

Vanaf woensdag 31 juli kun jij als NS reiziger stemmen op jouw favoriete station. Na een eerste selectie ronde door onze social volgers zijn er acht overgebleven. Wie weet krijgt jouw station wel de eretitel “Mooiste Station van Nederland 2019”.

U-p[dOm het stemmen extra gemakkelijk te maken is het mogelijk om te stemmen via de meest gebruikte sociale media platform. Op zowel Facebook, Instagram en Twitter is het mogelijk om te stemmen.

Op ieder kanaal plaatsen we een bundeling van de uitverkoren stations, waarbij je door middel van een “like” of “reactie-sticker” op jouw station kunt stemmen. Al die stemmen worden bij elkaar opgeteld en dat levert op woensdag 7 augustus een winnaar op. Jij stemt toch ook?

Alle informatie over de genomineerde stations is terug te vinden op het NS YouTube-kanaal. Je kunt stemmen op:

  • Amsterdam Amstel
  • Amsterdam Centraal
  • Den Haag Hollands Spoor
  • Eindhoven
  • “Hoofdstation” Groningen
  • Rotterdam Centraal
  • Utrecht Centraal
  • Valkenburg

Next Urban Mobility en NS starten pilot met zakelijke e-bike

De fiets is een succesvolle, duurzame en gezonde schakel in de reis van deur tot deur. NS en Next Urban Mobility zien de vraag naar de e-bike enorm toenemen: het fietst makkelijker en met de e-bike kunnen grotere afstanden worden afgelegd. NS en Next Urban Mobility onderzoeken met de pilot of het zakelijk gebruik van de fiets van en naar het station verder gestimuleerd kan worden. Bijvoorbeeld doordat werknemers de e-bike voor het laatste deel van hun zakelijke reis gebruiken of om naar zakelijke afspraken te fietsen.Beelden: Next Urban Mobility B.V.

35 e-bikes fietsenstalling Strawinskylaan station Amsterdam Zuid
Er komen 35 e-bikes te staan in de Strawinskylaan fietsenstalling op station Amsterdam Zuid. De e-bikes zijn voor werknemers van de deelnemende bedrijven te reserveren en gebruiken via de mobiele app HUUB van Next Urban Mobility. De fietsen zijn herkenbaar aan de gezamenlijke HUUB en NS sticker. Het gebruik van de e-bike kost 2 euro per uur met een maximum van 8 euro per vierentwintig uur. Er is nog ruimte voor meer bedrijven om deel te nemen aan de pilot.

Betere fietsservices op Amsterdamse stations
NS werkt nauw samen met gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam (VRA) aan meer en betere fiets services op de Amsterdamse stations. Ook in de Living Lab studies naar inzet van deelfietsen wordt samengewerkt. De resultaten van deze pilot zullen in dat verband ook met elkaar gedeeld worden gericht op de gezamenlijke doelen. NS maakt daarnaast blijvend werk van het zo goed mogelijk faciliteren van de fiets op en rondom alle stations. Daarom bedenkt, test en experimenteert NS in het Fiets InnovatieLab – samen met reizigers – ideeën over de fiets.

Over Next Urban Mobility
Next Urban Mobility ontwikkelt, implementeert en beheert mobiliteitshubs voor de zakelijke- en de particuliere markt. Next Urban Mobility wil steden leefbaarder maken. Dat doet ze door bestaande vormen van (elektrische) mobiliteit te combineren en daar technologie en slimme oplossingen aan toe te voegen. Daarbij staan de gebruikers en hun specifieke vervoersbehoefte centraal. Next Urban Mobility is een initiatief van Pon Holdings B.V. Pon is met meer dan 14.000 medewerkers een van Nederlands grootste familiebedrijven en is actief in 34 landen. Het levert hoogwaardige mobiliteitsproducten en -oplossingen, ontwikkelt en produceert fietsen en heeft engineering oplossingen in diverse marktsegmenten.

Zie ook www.next-mobility.nl en www.pon.com.


Aanpassingen aan Amsterdamse busnetwerk na klachten Noord/Zuidlijn

Door Marten

Door klachten vanwege bereikbaarheid Noord/Zuidlijn wordt busnetwerk aangepast. De wijzigingen die zijn doorgevoerd in bus- en tramlijnen vanwege de komst van de Noord/Zuidlijn, hebben op bepaalde plekken tot een minder goede bereikbaarheid geleid. Noord/Zuidlijn klachten  Daarom hebben vervoerder GVB en Lees verder →

Het bericht Aanpassingen aan Amsterdamse busnetwerk na klachten Noord/Zuidlijn verscheen eerst op 9292OV en OV9292 | ns24.nl.

Schrijver en dichter F. Starik op 59-jarige leeftijd overleden

Door ANP

Dichter en schrijver F. Starik is vrijdag op 59-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleden. Dat heeft zijn uitgever Nieuw Amsterdam bekendgemaakt.

❌