[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019Alle Nieuwskoppen

Nieuwe Volvo S60 nu bij de dealer

De nieuwe Volvo S60 staat nu in de showroom. De sedan is er vanaf 44.995 euro en is tijdelijk ook leverbaar als gelimiteerde Intro Edition voor een prijs van 48.995 euro. Bij de S60 valt te kiezen uit benzinemotoren en plug-in hybride aandrijflijnen met vermogens van 140 kW (190 pk) tot 298 kW (405 pk).

Autotest: Mercedes-Benz E300de

Er is een manier om gegarandeerd de loterij te winnen: door alle loten te kopen. Dat is grofweg de strategie die Mercedes-Benz toepast als het gaat om nieuwe aandrijvingsvormen. Mercedes-Benz biedt simpelweg alle nieuwe technieken aan. Dat varieert van mild-hybrids tot volledig elektrische auto's. Een nieuwe variant bij Mercedes-Benz is de diesel-hybride: de E-Klasse E300de. Een gokje of slim rekenwerk?

Gisteren β€” 20 Mei 2019Alle Nieuwskoppen

Nieuwe Volkswagen Golf VIII krijgt mild-hybridtechniek

Door NU.nl/AutoWeek

De nieuwe Volkswagen Golf die later in 2019 op de markt verschijnt, wordt uitgerust met zogeheten mild-hybridtechniek.

Zo kun je (relatief) goedkoop autoracen

Door NU.nl

Sinds de aankondiging van de terugkeer van de Grand Prix naar Zandvoort is de interesse in de racerij in Nederland naar het kookpunt gestegen. De Formule 1 mag dan wel de ultieme raceklasse zijn, het is tevens voor het gros van de mensen onbereikbaar. Toch hoeft autoracen niet extreem duur te zijn.

Oudste overgebleven Type 64 wordt mogelijk duurste Porsche ooit

Door NU.nl

Een Porsche Type 64 uit 1939 gaat in augustus bij veilinghuis RM Auctions onder de hamer. Het is de enige overgebleven auto van in totaal drie geproduceerde exemplaren en is bovendien veelvuldig gebruikt door Porsche-oprichter Ferdinand Porsche en zijn zoon Ferry.

Moeten alle sportwagens straks geΓ«lektrificeerd worden?

Door NU.nl

Ferrari presenteert voor het einde van deze maand een nieuwe hybride supercar. Ook Lamborghini heeft te kennen gegeven dat de nieuwe Aventador naast een V12-motor, ook een elektromotor krijgt. De geplande AM-RB 003 van Aston Martin wordt eveneens een hybrideauto. Is elektrificatie noodzakelijk voor het voortbestaan van de sportwagen?

Volkswagen Golf 8 krijgt 48V technologie

Volkswagen trekt later dit jaar het doek van de gloednieuwe Golf 8. De nieuwe compacte middenklasser van Volkswagen komt er ook als mHEV (mild Hybrid Electric Vehicle) met 48 Volt-technologie.

Hyundai Santa Fe ondergaat facelift 2019

De Hyundai Santa Fe is vernieuwd voor modeljaar 2019. In Nederland zal de vernieuwde Hyundai Santa Fe verkrijgbaar zijn met een 2.2 CRDi-dieselmotor met 147 kW (200 pk). Daarnaast is hij voorzien van tal van vernieuwingen, zowel wat betreft design als qua comfort, uitrusting en veiligheidstechnologieen. De prijzen van de Santa Fe beginnen bij 59.995 euro.

Mercedes-Benz toont ESF 2019

Elektrische aandrijflijnen en volledig autonoom rijden zijn belangrijke technologieen voor de mobiliteit van de toekomst. Hierdoor worden er andere eisen gesteld aan de veiligheidstechnologie in autos: ten eerste vereist de veel flexibelere zitpositie in het interieur van dergelijke autos een andere vorm van inzittendenbescherming. En ten tweede zijn empathie en vertrouwen cruciale factoren voor de acceptatie van zelfrijdende autos.

Zelfrijdende auto kan de doorstroming met meer dan een derde verbeteren

Door Vivian Lammerse

Dag files. Hallo samenwerkende auto’s. Files op de weg is toch wel één van de grootste frustraties van menig autorijder. Het bracht Elon Musk op het idee voor zijn bedrijf ‘The Boring Company’ met als doel het dichtgeslibde wegennetwerk in steden uit te breiden met een netwerk van ondergrondse tunnels. Maar ook anderen houden zich […]

Het bericht Zelfrijdende auto kan de doorstroming met meer dan een derde verbeteren verscheen eerst op Scientias.nl.

Ford ontslaat 10 procent van het kantoorpersoneel

Door NU.nl

Ford ontslaat zevenduizend betaalde krachten, wat neerkomt op 10 procent van het kantoorpersoneelsbestand. Dat liet CEO Jim Hackett maandag via een mail weten aan het personeel, schrijft The Wall Street Journal. Het zou de automaker jaarlijks 600 miljoen dollar (ruim 537 miljoen euro) aan kosten schelen.

Ford ontslaat 10 procent van het kantoorpersoneel

Door NU.nl

Ford ontslaat zevenduizend betaalde krachten, wat neerkomt op 10 procent van het kantoorpersoneelsbestand. Dat liet CEO Jim Hackett maandag via een mail weten aan het personeel, schrijft The Wall Street Journal. Het zou de automaker jaarlijks 600 miljoen dollar (ruim 537 miljoen euro) aan kosten schelen.

❌