[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Autotest: Toyota RAV4

Waarom een RAV4? Omdat de Sports Utility Vehcile (SUV) van Toyota een verstandige keuze is. De RAV4 is ruim, veilig, comfortabel en relatief zuinig. Met de komst van de vijfde generatie van de RAV4 wil Toyota echter meer. Behalve verstandig, moet de RAV4 ook nog eens begeerlijk worden. Een proefrit moet uitwijzen of dat gelukt is...

Autotest: Honda CR-V

Honda was er op tijd bij. Toen de SUV populair werd, was Honda meteen van de partij met de eerste generatie van de CR-V (1997). Inmiddels is het tijd voor de vijfde generatie van deze Sports Utility Vehcile van Honda. Hoe gaat Honda dit keer met de tijd mee?

Autotest: Mercedes-Benz GLC F-Cell

De schadelijke uitstoot van auto's moet worden verminderd. Dat is wel duidelijk. Maar de aanpak daarvan verschilt per land. Sommige landen zijn helemaal klaar voor elektrisch rijden, andere stimuleren waterstof en weer andere landen houden halsstrarrig vast aan diesel. Daarom werkt Mercedes-Benz tegelijkertijd aan verschillende nieuwe technieken. Dat begint met het zuiniger maken van bestaande motoren. De meest gevanceerde nieuwe techniek is een hybride waterstof-elektro auto. Maak kennis met de Mercedes-Benz GLC F-Cell.

Autotest: Peugeot Rifter

Het concept is eenvoudig: neem een bestelauto voor zakelijk gebruik en maak daar een personenauto van. Omdat bij een bedrijfsauto de functionaliteit en kosten voorop staan, is het resultaat een ruime en heel voordelige gezinsauto. Peugeot is altijd succesvol geweest met dat concept onder de naam quot;Partner Tepee quot;, de personenautoversie van de Partner. Met de komst van de nieuwe Partner, volgt ook de nieuwe gezinsauto, genaamd quot;Rifter quot;.

Autotest: Range Rover Sport

U wilt een Range Rover Sport? Dan is er de keuze tussen diverse dieselmotoren of een 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor. Een bescheiden benzinemotor was er tot nu toe niet. De reden daarvoor is eenvoudig: een dieselmotor is in een auto zoals deze vrijwel altijd voordeliger dan een benzinemotor. Alleen echte liefhebbers zullen kiezen voor een benzinemotor en zij willen meteen het beste van het beste. Voor het milieu of de bijtelling is dat echter geen ideale keuze. Daarom is er nu een tussenweg: de plug-in hybrid belooft de prestaties van een sportieve benzinemotor tegen een verbruik dat lager is dan van een diesel.

Autotest: Audi R8

Audi maakt quot;premium quot; auto's. Dat wil zeggen: ze zijn op het gebied van vormgeving, materiaalkeuze en bouwkwaliteit bovengemiddeld. Daarbij zijn ook de elektronica en het mechaniek geavanceerder dan bij een doorsnee auto. Een auto die zo verfijnd is, leent zich bij uitstek voor intensief dagelijks gebruik. Maar wat als Audi datzelfde concept van verfijning toepast op een sportwagen?

Autotest: Suzuki Jimny

Suzuki presenteert de nieuwe Jimny. En wat is 'ie leuk! De kleine en stoere Jimny is een moderne interpretatie van de klassieke terreinwagen van Suzuki. Die hint naar het verleden geeft de Jimny iets vertederends, terwijl de guitige uitstraling en de compacte afmetingen 'm meer dan begeerlijk maken. Menigeen zou quot;Jimny quot; zo willen meenemen en iedere dag willen vertroetelen. Maar... is het wel zo'n verstandig idee om een Jimny te adopteren?

Autotest: Maserati Ghibli

Wie een grote reisauto zoekt, let op comfort, gemak en veiligheid Daarbij speelt de prijs een rol, want een auto die intensief gebruikt zal worden moet economisch verantwoord zijn. De traditionele Duitse en Japanse merken zijn dan de meest logische kandidaten. Maar juist omdat dat zulke verstandige keuzes zijn, zijn ze wel een beetje saai. Is een Maserati Ghibli een verstandig alternatief?

โŒ