[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018Alle Nieuwskoppen

Voor het eerst sinds 2007 weer jaarwinst voor RBS

Door ANP

Royal Bank of Scotland (RBS) heeft in 2017 voor het eerst in een decennium weer een jaar met winst afgesloten. 

Toezichthouders stellen Chinees moederbedrijf van Vivat onder curatele

Door ANP

De Chinese verzekeraar Anbang, het moederbedrijf van het Nederlandse Vivat, is door toezichthouders in China onder curatele gesteld.

Takeaway zet stappen op Oost-Europese markt

Door NU.nl

Takeaway.com slaat zijn vleugels uit naar Oost-Europa. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl heeft twee grote bedrijven in Roemenië en Bulgarije overgenomen.

Bouwbedrijf Heijmans kruipt uit de rode cijfers

Door ANP

De weg naar herstel bij Heijmans is duidelijk ingezet. Het bouwbedrijf sloot het afgelopen jaar af met een winst van 20 miljoen euro, waar een jaar eerder nog dieprode cijfers werden geschreven. 

Gisteren β€” 22 Februari 2018Alle Nieuwskoppen

Accor profiteert van gunstige gang van zaken reisbranche

We verwachten onze reele waarde inschatting van € 38 voor Accor te verhogen. Dit heeft te maken met betere vooruitzichten voor 2018. Het gaat om een stijging van ongeveer 5%. Het aandeel blijft overgewaardeerd.

De Beers verwacht meer diamanten te delven

Door ANP

De Beers verwacht dit jaar fors meer diamanten te delven in vergelijking met afgelopen jaar. 's Werelds grootste producent van diamanten denkt 36 miljoen karaat diamanten te produceren. 

Barclays lijdt miljarden verlies na eenmalige tegenvallers

Door ANP

De Britse bank Barclays heeft 2017 afgesloten met een miljardenverlies. Vooral eenmalige posten, zoals de forse afschrijving vanwege Amerikaanse belastinghervormingen en een miljoenenboete vanwege fraude met wisselkoersen, deden het resultaat geen goed. 

Hudson's Bay houdt het bij vijftien geplande vestigingen in Nederland

Door ANP/NU.nl

Hudson's Bay opent voorlopig niet meer winkels in Nederland dan de vijftien die eerder zijn aangekondigd. Eerder stelde het moederbedrijf mogelijk in totaal "tot twintig" warenhuizen van Hudson's Bay en de keten Saks OFF 5TH te zullen openen.

OuderAlle Nieuwskoppen

Topman Ford stapt op na beschuldigingen 'ongepast gedrag'

Door ANP

Bij de Amerikaanse autobouwer Ford is een hooggeplaatste directeur per direct opgestapt vanwege beschuldigingen van ''ongepast gedrag''.

Transavia en pilotenbond hervatten cao-overleg na grote staking

Door ANP

Pilotenvakbond VNV en Transavia zijn weer met elkaar gesprek over de nieuwe cao voor de Transavia-vliegers. De vakbond heeft ook toegezegd dat zolang er ''constructief overleg'' is met ''uitzicht op een nieuwe cao'' er geen werkonderbrekingen meer zullen plaatsvinden.

Tata Steel Nederland eens met moederbedrijf over voorwaarden fusie

Door NU.nl

Tata Steel Nederland heeft met het eigen moederbedrijf een overeenstemming bereikt over de voorwaarden van de voorgenomen fusie met de Duitse branchegenoot ThyssenKrupp.

Amerikaans chipconcern Broadcom verlaagt bod op Qualcomm

Door NU.nl/ANP

Het Amerikaanse chipconcern Broadcom heeft het overnamebod op Qualcomm verlaagd met 3 dollar per aandeel. Hiermee houdt Broadcom rekening met het verhoogde bod van Qualcomm op het Nederlandse NXP Semiconductors.

Sterke resultaten Wolters Kluwer

Wolters Kluwer heeft een sterk jaar achter de rug. De organische omzet steeg met 3%. Het rendement nam toe met 60 basispunten in vergelijking met 2016. De winst per aandeel kwam uit op € 2,32. Wij hadden gerekend op een winst per aandeel van € 2,21. Andere analisten verwachtten een winst van € 2,26 per aandeel.

Topman Zuid-Afrikaans mediabedrijf overweegt beursgang in Amsterdam

Door NU.nl

De topman van het Zuid-Afrikaanse mediaconcern Naspers kijkt naar een beursgang in Amsterdam voor onderdelen van het bedrijf.

Britse bank Lloyds investeert miljarden in technologie

Door ANP

Lloyds Banking Group investeert de komende jaren meer dan 3 miljard pond in digitale verbeteringen. De stap is onderdeel van een nieuw driejarig strategisch plan van het financiële concern, zo blijkt woensdag. 

Lagere winst voor BAM door problemen zeesluis IJmuiden

Door ANP

De problemen met de zeesluis in IJmuiden drukten zoals verwacht zwaar op de jaarcijfers van bouwer BAM. Onder de streep resteerde nog wel een winst van 12,5 miljoen euro. Maar deze lag aanzienlijk lager dan de bijna 47 miljoen euro die een jaar eerder overbleef.

Verzekeraar ASR boekt een derde meer winst

Door ANP

Verzekeraar ASR heeft een goed jaar achter de rug, met gunstige omstandigheden op de financiële markten en met name in de eerste jaarhelft betrekkelijk weinig grote schades.

KLM verdeelt recordbedrag onder werknemers

Door ANP

Luchtvaartmaatschappij KLM verdeelt een recordbedrag van 170 miljoen euro voor de winstdeling met de werknemers. Het is het derde jaar op rij dat KLM'ers meedelen in de winst.

ING neemt meerderheidsbelang in Makelaarsland

Door ANP

ING Nederland neemt een belang van 90 procent in makelaarsorganisatie Makelaarsland. Volgens de bank gaat het om een investering waarmee tegelijk de eigen woondiensten uitgebreid kunnen worden.

❌