[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Vertrouwen beleggers weer in de lift, maar voorzichtigheid blijft

Door NU.nl

​Beleggers zijn positiever over de economische situatie, blijkt zaterdag uit de ING Beleggersbarometer. Een groeiend aantal beleggers zag de waarde van de eigen beleggingsportefeuille afgelopen maanden stijgen.

Bestandenuitwisseldienst WeTransfer wil in 2021 naar de beurs

Door NU.nl

Het Nederlandse bedrijf WeTransfer, waarmee gebruikers bestanden kunnen uitwisselen, wil in 2021 naar de beurs.

Chipconcern Qualcomm verlengt aanmeldtermijn voor bod op NXP opnieuw

Door NU.nl

Qualcomm heeft opnieuw de aanmeldtermijn voor zijn bod op het Nederlandse chipbedrijf NXP Semiconductors verlengd.

ABN AMRO draagt Tom de Swaan voor als nieuwe president-commissaris

Door ANP/NU.nl

ABN AMRO heeft Tom de Swaan genomineerd als nieuwe president-commissaris. Die positie wordt nu nog op interimbasis ingevuld door Steven ten Have, sinds Olga Zoutendijk eerder dit jaar vertrok.

Boete geΓ«ist tegen ex-topman Ballast voor witwassen

Door ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een boete van 200.000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden tegen een voormalig topbestuurder van bouwbedrijf Ballast Nedam. Verder moet hij bijna 12,5 miljoen euro aan persoonlijk voordeel terugbetalen aan de Staat.

Samsung moet meer betalen aan Apple vanwege patentschending

Door ANP

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung moet in totaal 539 miljoen dollar schadevergoeding betalen aan Apple vanwege het schenden van patentrecht bij smartphones. Dat heeft een jury bij een rechtbank in Californië bepaald.

'Markt computers, laptops en tablets lijkt na jaren te stabiliseren'

Door ANP

De markt voor computers, laptops en tablets lijkt zich na jaren van krimp eindelijk enigszins te stabiliseren. Dat concludeert marktonderzoeksbureau Canalys donderdag.

Opmerkingen GE CEO stellen beleggers teleur

Het aandeel GE daalde scherp tijdens de presentatie van CEO John Flannery gedurende de Electrical Products Group Conference. Aan het eind van de dag noteerde het aandeel 7% lager.

EU-onderzoek naar vermeend machtsmisbruik Gazprom wordt gesloten

Door ANP

Het onderzoek van de Europese Commissie naar vermeend machtsmisbruik door de Russische aardgasgigant Gazprom wordt afgesloten, maakt EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) donderdag bekend.

Deutsche Bank brengt kosten verder omlaag en schrapt duizenden banen

Door ANP

Deutsche Bank gaat zijn kosten nog verder omlaag brengen. De Duitse bank zet daarbij zoals verwacht een groot deel van zijn personeel buiten de deur.

Amsterdams betalingsbedrijf Adyen kondigt beursgang aan

Door NU.nl/ANP

De Nederlandse betalingsdienstverlener Adyen gaat naar de Amsterdamse beurs, maakt de onderneming donderdag bekend. 

Jaguar Land Rover wijt verkoopdaling aan verwachte regels voor diesels

Door ANP

Jaguar Land Rover heeft in het afgelopen boekjaar flink minder auto's verkocht in Europa en met name het Verenigd Koninkrijk.

Jaguar Land Rover wijt verkoopdaling aan verwachte regels voor diesels

Door ANP

Jaguar Land Rover heeft in het afgelopen boekjaar flink minder auto's verkocht in Europa en met name het Verenigd Koninkrijk.

Robuuste markt voor John Deere

De omzet van John Deere steeg met 29% ten opzichte van vorig jaar. De verkoop van machines steeg met 34%. Dat werd voor een deel (12 basispunten) veroorzaakt door overnames. De genormaliseerde winst steeg met 28%. Het zijn robuuste resultaten. Maar ze komen overeen met onze verwachtingen. We handhaven daarom onze reele waarde inschatting. Dat geldt ook voor het ruime concurrentievoordeel dat we het bedrijf toekennen.

KLM sluit overeenkomst voor kredietfaciliteit van 665 miljoen euro

Door NU.nl

KLM heeft een overeenkomst getekend voor een kredietfaciliteit van 665 miljoen euro, waar twaalf banken bij betrokken zijn.

Forse winstdaling voor Britse winkelketen Marks & Spencer

Door ANP

Marks & Spencer (M&S) boekte het afgelopen boekjaar een flink lagere winst dan het jaar daarvoor. De Britse winkelketen zette onder meer geld opzij voor de sluiting van een groot aantal winkels.

Yelp dient nieuwe klacht tegen Google in vanwege misbruik marktmacht

Door ANP

Restaurantbeoordelingswebsite Yelp heeft een nieuwe klacht tegen Google ingediend bij de Europese Commissie. De zoekmachinegigant zou zijn marktmacht misbruiken om kleinere spelers als Yelp van de markt te drukken.

Turkse lira flink in waarde gedaald na waarschuwingen Fitch

Door NU.nl

De munteenheid van Turkije, de lira, is flink in waarde gedaald. Voor een lira werd dinsdag ongeveer 0,18 euro betaald. Voor het begin van het pinksterweekend was dit nog 0,19 euro en begin deze maand was een lira nog ruim 0,20 euro waard.

Adobe laat commerciele vuist zien

Op 21 mei kondigde Adobe aan dat het een overeenkomst heeft gesloten om het op cloud technologie gebaseerde commerciele platform Magento over te nemen. Met de overname is een bedrag van 1,68 miljard dollar gemoeid.

Aandeelhouders Shell stemmen tegen klimaatresolutie

Door ANP/NU.nl

Bijna alle aandeelhouders van Shell stemden dinsdag tegen een resolutie waarin het olie- en gasconcern strengere milieudoelstellingen wordt opgelegd. 

❌