[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 14 Augustus 2018Alle Nieuwskoppen

Koers GE eindelijk genoeg gedaald

Het aandeel General Electric daalde nadat vrijdag bekend werd dat het bedrijf dochter Converteam wil verkopen. Het Franse bedrijf, dat zich richt op machines voor elektriciteitscentrales, moet 1,5 miljard dollar opbrengen.

Gisteren โ€” 13 Augustus 2018Alle Nieuwskoppen

Diamondback verlaagt kosten verder

We denken dat Diamondback Energy een lichtpunt is in de overgewaardeerde olie- en gassector. De markt is in onze ogen verblind door de problemen bij de druk bezette Permian pijplijn. Het bedrijf krijgt daardoor onvoldoende krediet voor het aanzienlijke en duurzame kostenvoordeel dat het bedrijf heeft.

OuderAlle Nieuwskoppen

Solide resultaten SBM Offshore

SBM presenteerde solide resultaten. De omzet kwam 1% hoger uit dan verwacht. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) was 10% beter dan verwacht. Dat werd vooral veroorzaakt door de zogenoemde Turnkey-resultaten. Het onderdeel Lease & Operate (L&O) presteerde volgens verwachting.

Sterke resultaten Petrobras

Petrobras presenteerde sterke resultaten over het tweede kwartaal. Daarmee nam het iets van de zorgen weg over de winstgevendheid als gevolg van de prijsrestricties die de regering afgelopen kwartaal doorvoerde.

Betere resultaten verzekeringen helpen Berkshire

De resultaten van Berkshire Hathaway kwamen overeen met onze verwachtingen. We veranderen onze reele waarde inschatting voor het aandeel dan ook niet. Voor een Class A aandeel bedraagt deze waarde 330.000 dollar, voor een Class B aandeel 220 dollar. We kennen het bedrijf een ruim concurrentievoordeel toe.

Prima resultaten BMW

De winst per aandeel van BMW over het tweede kwartaal bedroeg € 3,14 per aandeel. Dat kwam overeen met de verwachtingen van analisten. Het was echter € 0,20 minder dan een jaar eerder.

Indrukwekkend orderboek Siemens

De resultaten van Siemens over het derde kwartaal waren gemengd. Het orderboek steeg met een indrukwekkende 13%. De omzet was echter zwak. Het operationele rendement was daarentegen weer robuust.

Apple profiteert van hogere prijzen iPhones

Het derde kwartaal van het boekjaar was het vierde kwartaal in successie waarin de omzetgroei van Apple meer bedroeg dan 10%. Dit werd veroorzaakt door aanhoudend goede resultaten bij de iPhones, de draagbare producten en de diensten.

Omzet Caterpillar stijgt met indrukwekkende 24%

De markt werkte in het voordeel van Caterpillar. Het bedrijf profiteerde daar volop van. De omzet in het tweede kwartaal steeg 24% naar 14 miljard dollar. Er was sprake van groei in alle 3 de bedrijfsonderdelen en de meeste geografische markten.

Problemen zuivel halen glans van resultaten Danone

Onze verwachtingen voor de resultaten over het tweede kwartaal van Danone bleken te optimistisch. Problemen op de zuivelmarkt en ongunstige wisselkoersontwikkelingen drukten het resultaat van het bedrijf.

Fantastische resultaten Intel

In de nasleep van het vertrek van de bestuursvoorzitter, presenteerde Intel fantastische resultaten over het tweede kwartaal. Dat was vooral te danken aan de indrukwekkende gang van zaken bij de Data Center Group. De omzetverwachting voor heel 2018 is met 2 miljard dollar verhoogd.

Einde aan NXP saga voor Qualcomm

Na 21 maanden is op 25 juli een einde gekomen aan de pogingen van Qualcomm om NXP over te nemen. Qualcomm heeft de koopovereenkomst ingetrokken.

Hogere waardering Biogen na goede resultaten

We hebben onze reele waarde inschatting voor Biogen enigszins verhoogd op basis van de goede resultaten over het tweede kwartaal. De waardering bedroeg 404 dollar per aandeel en is nu 420 dollar per aandeel.

Resultaten Alphabet veel beter dan verwacht

De resultaten van Alphabet over het tweede kwartaal waren beter dan wij en andere analisten hadden verwacht. Daarmee wordt de goede gang van zaken in 2018 voortgezet. Dit geldt zowel voor de omzet als voor de winst. In de resultaten is geen rekening gehouden met de recente boete van de EU.

Solide resultaten Philips

De resultaten van Philips kwamen overeen met de verwachtingen. De omzet bedroeg 4.286 miljoen euro. Dat is 1% minder dan de gemiddelde analistenverwachting. Het bedrijfsresultaat (EBITA) kwam met 482 miljoen euro precies overeen met de verwachtingen.

Verbeterde groei IBM

De resultaten van IBM in het tweede kwartaal lieten een verbetering zien van de onderliggende groei. Als rekening wordt gehouden met constante wisselkoersen was er sprake van een groei van 2%. Dat is volgens het bedrijf het beste resultaat in de afgelopen 7 jaren.

'Tesla wil geld terug van toeleveranciers'

Door ANP

Tesla heeft toeleveranciers verzocht een deel van zijn eerdere betalingen terug te storten. De maker van elektrische auto's vroeg om die gunst om zijn activiteiten winstgevend te maken.

'Tesla wil geld terug van toeleveranciers'

Door ANP

Tesla heeft toeleveranciers verzocht een deel van zijn eerdere betalingen terug te storten. De maker van elektrische auto's vroeg om die gunst om zijn activiteiten winstgevend te maken.

Ryanair voelt stakingen personeel in resultaten

Door ANP

Ryanair krijgt steeds meer last van de onenigheid met zijn personeel over arbeidsvoorwaarden. In de afgelopen periode daalde de winst van de budgetluchtvaartmaatschappij met een vijfde. 

Hogere verkopen met vergelijkbare omzet voor Philips

Door ANP

Philips heeft in het tweede kwartaal een vergelijkbare omzet behaald als een jaar geleden. Het zorgtechnologieconcern voerde weliswaar op eigen kracht de verkopen op, maar ondervond hinder van de effecten van wisselkoersen en desinvesteringen, zoals het bedrijf zelf al had voorspeld.

โŒ