[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 8 Juli 2020Alle Nieuwskoppen

Vier verplegers besmet: mag een coronapatiΓ«nt wel op bezoek in ziekenhuis?

Door Leon Moleman

Via ons discussieplatform NUjij ontving de redactie dinsdag veel vragen over hoe het kan dat een met het coronavirus besmette persoon een ziekenhuisbezoek kan en mag afleggen. Een bezoek in zorggroep Alrijne eindigde in een ruzie. Vier verpleegkundigen zijn nu ook besmet, mogelijk als gevolg van het incident.

Video | Zo ziet de Nederlandse corona-app eruit

Door Luca de Gooijer

Woensdag 8 juli start de veldtest van de nieuwe coronavirus-app: CoronaMelder. Zo’n vijftienhonderd inwoners van de regio Twente gaan een week proefdraaien met de app.
Het doel van de test is om de app te verbeteren voordat die voor iedereen in Nederland beschikbaar komt. CoronaMelder is ter aanvulling van het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Door de app kunnen mensen sneller bericht krijgen dat ze in de buurt van een besmet persoon zijn geweest.

Grauwe en regenachtige dagen, maar dit is 'ouderwets' zomerweer

Door Job van der Plicht

Grauwe dagen waarop het regent of motregent. Juist nu de vakantie net begonnen is (Regio Noord) of bijna begint, is zomers weer ver te zoeken. Hoort dat weer wel bij de zomer en kunnen we nog warme, zonnige dagen verwachten?

Minister Schouten breekt werkbezoek Zeeland af, boerenprotest 'te onveilig'

Door NU.nl

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft woensdag haar werkbezoek aan de provincie Zeeland op advies van de Veiligheidsregio voortijdig afgebroken. Boeren hadden de locatie van haar werkbezoek achterhaald én waren op locatie aanwezig, waardoor gevreesd werd dat het bezoek niet veilig kon verlopen.

❌