[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Gerucht: β€˜Ocon zo goed als rond met Renault, Bottas blijft bij Mercedes’

Door Daan de Geus

Officieel is het geenszins, definitief evenmin, maar volgens het doorgaans goed geïnformeerde Auto Bild Motorsport is Esteban Ocon dichtbij een deal met Renault. Dat betekent dan automatisch dat Valtteri Bottas bij Mercedes blijft.

The post Gerucht: ‘Ocon zo goed als rond met Renault, Bottas blijft bij Mercedes’ appeared first on Formule1.nl.

Zomerrapport – Mercedes: Duitse dominantie is op jaarbasis nog niet doorbroken

Door Daan de Geus

In de zomerpauze maakt FORMULE 1 traditiegetrouw de tussenstand op in de vorm van een zomerrapport. In dit laatste deel het team dat misschien niet per se elk weekend dominant is, maar net als de afgelopen vijf jaar 'gewoon' ruim bovenaan staat: Mercedes.

The post Zomerrapport – Mercedes: Duitse dominantie is op jaarbasis nog niet doorbroken appeared first on Formule1.nl.

Bottas: β€˜Rally niet alleen maar voor de lol, ik leer er elke keer van’

Door Daan de Geus

Het gaat te ver om het een typisch Fins tijdverdrijf voor in de vakantie te noemen, maar zoals zoveel van zijn landgenoten heeft Valtteri Bottas een voorliefde voor de rallysport en rally rijden. Vorige week trapte de Fin weer een rally-auto op zijn staart. Leuk, en leerzaam. "Ik leer er altijd wat van."

The post Bottas: ‘Rally niet alleen maar voor de lol, ik leer er elke keer van’ appeared first on Formule1.nl.

Gisteren β€” 20 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Door de lens van Peter: Grasmaaien met Bottas: β€˜Kreeg wat sprieten over me heen’

Door Sjaak Willems

Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit. Lees ook: Door de lens van Peter: ‘Max, op […]

The post Door de lens van Peter: Grasmaaien met Bottas: ‘Kreeg wat sprieten over me heen’ appeared first on Formule1.nl.

OuderAlle Nieuwskoppen

Wolff: β€˜We hebben Hamilton naar zijn mening gevraagd over Bottas en Ocon’

Door Laurens Stade

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat het team Lewis Hamilton heeft gevraagd om een mening te geven over de keuze tussen Valtteri Bottas en Esteban Ocon. De vijfvoudig wereldkampioen zou hebben aangegeven dat ze allebei waardig zijn om zijn teamgenoot te zijn. Wolff zegt dat het team ‘binnen een aantal weken’ een beslissing hierover zal nemen. […]

The post Wolff: ‘We hebben Hamilton naar zijn mening gevraagd over Bottas en Ocon’ appeared first on Formule1.nl.

Weblog: Valtteri Bottas doet toch gewoon waar hij voor is ingehuurd?

Door Sjaak Willems

Ik ga het opnemen voor Valtteri Bottas. Ja, het zou mooi als Mercedes in 2020 voor de frisse wind kiest en een nieuw gezicht naast Lewis Hamilton zet. Maar is Esteban Ocon, de enige optie wat Toto Wolff betreft, daarvoor de aangewezen persoon? Ik zou het niet terecht vinden, want doet Bottas niet waar hij […]

The post Weblog: Valtteri Bottas doet toch gewoon waar hij voor is ingehuurd? appeared first on Formule1.nl.

Bottas kijkt niet naar β€˜groot gat’ naar Hamilton: β€˜Te veel over dingen nadenken is een valkuil’

Door Daan de Geus

62 punten: dat is het verschil tussen kampioenschapsleider Lewis Hamilton en teamgenoot en naaste rivaal Valtteri Bottas, al staat de laatste daar liever niet bij stil. De Fin wil niet te veel over dingen nadenken, gaat gewoon op zoek naar de beste state of mind en wil van daaruit zo goed mogelijk presteren.

The post Bottas kijkt niet naar ‘groot gat’ naar Hamilton: ‘Te veel over dingen nadenken is een valkuil’ appeared first on Formule1.nl.

Villeneuve: β€˜Natuurlijk moet Mercedes doorgaan met Bottas, zou geen risico nemen met Ocon’

Door Laurens Stade

Oud-Formule 1-coureur Jacques Villeneuve vindt het onbegrijpelijk dat Mercedes-teambaas Toto Wolff overweegt om Valtteri Bottas te vervangen. De Canadese wereldkampioen noemt het een risico om voor Esteban Ocon te gaan, terwijl Bottas ‘regelmatig sneller is’ dan Hamilton. De laatste tijd nemen de geruchten toe dat Bottas vervangen zou worden bij Mercedes door Ocon. De Fin […]

The post Villeneuve: ‘Natuurlijk moet Mercedes doorgaan met Bottas, zou geen risico nemen met Ocon’ appeared first on Formule1.nl.

Tussenrapport van Olav Mol: β€˜Bottas is gewoon de oude Bottas’

Door Daan de Geus

Twaalf races, twintig coureurs, maar geen tienen: in het traditionele tussenrapport van FORMULE 1 deelt Ziggo Sport-commentator Olav Mol dit keer de cijfers uit. Met verrassende namen in zijn top én flop vijf en een duidelijke mening over de rest. “Puntje bij paaltje is Bottas gewoon de oude Bottas” De top van het klassement laat […]

The post Tussenrapport van Olav Mol: ‘Bottas is gewoon de oude Bottas’ appeared first on Formule1.nl.

Tussenstop – Jeroen Bleekemolen: β€˜Verstappen en Hamilton springen eruit, Gasly bijna einde verhaal’

Door Daan de Geus

In de rubriek Tussenstop maakt FORMULE 1 de balans op met kenners uit het wereldje. Vandaag met endurance- en GT-coureur Jeroen Bleekemolen, die vindt dat Lewis Hamilton en Max Verstappen 'er echt uit springen', denkt dat de titelstrijd wel gestreden is, en het niet meer goed ziet komen met Pierre Gasly. "Dat is denk ik einde Formule 1-carrière."

The post Tussenstop – Jeroen Bleekemolen: ‘Verstappen en Hamilton springen eruit, Gasly bijna einde verhaal’ appeared first on Formule1.nl.

Wolff zal Ocon niet tegenhouden: β€˜Hij moet zich laten zien in de Formule 1, bij ons of ander team’

Door Laurens Stade

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat andere teams interesse hebben in Esteban Ocon, mocht hij in 2020 niet aan de slag gaan bij de Duitse renstal. De teambaas beweert dat hij de Fransman niet zal tegenhouden om naar een ander team te vertrekken, omdat hij de Mercedes-protegé in 2020 op de grid wil zien. ”Wanneer je […]

The post Wolff zal Ocon niet tegenhouden: ‘Hij moet zich laten zien in de Formule 1, bij ons of ander team’ appeared first on Formule1.nl.

Door de lens van Peter: β€˜Max, op wie wachten we?’ Verstappen: β€˜Wat denk je?’

Door Sjaak Willems

Peter van Egmond is als fotograaf aanwezig geweest bij honderden F1-races en is sinds het begin van FORMULE 1 in 1994 aan het tijdschrift verbonden. Zijn archief behelst misschien wel miljoenen foto’s, in het kader van ons 25-jarig jubileum zoekt hij er elke week één uit. Lees ook: Door de lens van Peter: McLaren kreeg […]

The post Door de lens van Peter: ‘Max, op wie wachten we?’ Verstappen: ‘Wat denk je?’ appeared first on Formule1.nl.

Podcast: FORMULE 1 aan tafel bij F1 aan tafel: β€˜Hamilton en Verstappen geven rijles’

Door Redactie

FORMULE 1 schuift zo nu en dan aan bij de podcast ‘Formule 1 aan tafel’ van Grand Prix Radio. Deze week gaat het natuurlijk over de titanenstrijd van Max Verstappen en Lewis Hamilton in Hongarije, Mercedes' meesterzet en de hete hangijzers van het silly season.

The post Podcast: FORMULE 1 aan tafel bij F1 aan tafel: ‘Hamilton en Verstappen geven rijles’ appeared first on Formule1.nl.

Top & Flop Hongarije 2019: Russell doet magische dingen, Ricciardo hindert zichzelf

Door Laurens Stade

Bij elke Grand Prix deelt FORMULE 1 cijfers uit aan de coureurs en licht er in Top & Flop een aantal uit. In Hongarije stalen Lewis Hamilton en Max Verstappen de show, maar wie blonken er nog meer uit, en wie moeten er goed nadenken over deze race? Top: George Russell, Williams. Start: 15, finish: 16. Cijfer: […]

The post Top & Flop Hongarije 2019: Russell doet magische dingen, Ricciardo hindert zichzelf appeared first on Formule1.nl.

Bottas weet: β€˜Ik heb een plan B en misschien ook plan C nodig als Mercedes niet met me verder wil’

Door Daan de Geus

Valtteri Bottas weet dat hij een 'plan B en misschien ook een plan C' nodig heeft in het geval Mercedes besluit na 2019 niet met hem verder te gaan en voor Esteban Ocon kiest.

The post Bottas weet: ‘Ik heb een plan B en misschien ook plan C nodig als Mercedes niet met me verder wil’ appeared first on Formule1.nl.

Bottas baalt van β€˜rommelige’ eerste ronde: β€˜Gooide alles door de war’

Door Daan de Geus

De achtste plaats was niet waar Valtteri Bottas voor de Grand Prix van Hongarije had ingezet. De Fin startte als tweede en had zijn vizier op de zege gericht, maar na twee touches in de eerste ronde hoefde hij nergens meer op te rekenen.

The post Bottas baalt van ‘rommelige’ eerste ronde: ‘Gooide alles door de war’ appeared first on Formule1.nl.

Wolff in de wolken met zege maar vreest ook dilemma over Bottas vs. Ocon

Door Sjaak Willems

De nare smaak van het verpeste Mercedes-feestje vorige week is weggespoeld met een klinkende tactische zege op de Hungaroring. Teambaas Toto Wolff was dan ook opgelucht over Lewis Hamiltons comeback maar weet dat hij wat betreft zijn tweede coureur Valtteri Bottas voor een moeilijke zomer staat. Wolff zag dat Hamilton vastzat achter Verstappen en dat […]

The post Wolff in de wolken met zege maar vreest ook dilemma over Bottas vs. Ocon appeared first on Formule1.nl.

De 5 coureurs die zich vlak voor de zomerstop nog even van hun beste kant moeten laten zien

Door Daan de Geus

Nog 70 rondjes racen en dan is het zover: zomerstop. Het seizoen is over de helft en het silly season draait al op volle toeren, maar de ene coureur zal de voetjes straks met een lekkerder gevoel omhoog gooien bij het zwembad dan de ander. Dit zijn de 5 coureurs die aan de bak moeten in Boedapest om lekker de zomerstop in te gaan.

The post De 5 coureurs die zich vlak voor de zomerstop nog even van hun beste kant moeten laten zien appeared first on Formule1.nl.

Preview: Kan Max Verstappen zijn eerste poleposition verzilveren?

Door Daan de Geus

Kan Max Verstappen op de Hungaroring zijn eerste poleposition verzilveren, op jacht naar zege nummer acht? Van de Mercedessen achter hem tot de vraagtekens omtrent de race pace, het mogelijke strategische steekspel en de figurerende Ferrari’s: dit is waar je op moet letten bij de Grand Prix van Hongarije. Sleutelmomenten bij de start Het is […]

The post Preview: Kan Max Verstappen zijn eerste poleposition verzilveren? appeared first on Formule1.nl.

Sluwe Wolff beraamt strategische plannetjes: β€˜Twee auto’s achter Max, dat biedt kansen’

Door Daan de Geus

'Red Bull-land', dat is de Hungaroring volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff. Toch is de strijd zeker nog niet gestreden, met zijn coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton startend achter polesitter Max Verstappen. "Dat we twee auto's achter Max hebben, biedt misschien kansen qua strategie."

The post Sluwe Wolff beraamt strategische plannetjes: ‘Twee auto’s achter Max, dat biedt kansen’ appeared first on Formule1.nl.

❌