[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 16 Juni 2019Alle Nieuwskoppen

Stroomstoring in ArgentiniΓ« en Uruguay is 'deels verholpen'

Door NU.nl/ANP

De stroomstoring die er zondag voor zorgde dat heel Argentinië en Uruguay zonder elektriciteit kwamen te zitten is "deels verholpen", zei de Argentijnse president Mauricio Macri zondagavond.

Paus draagt brandweerhelm bij bezoek aan Italiaanse kathedraal

Door NU.nl

Paus Franciscus bezocht zondag de Italiaanse plaats Camerino. De plaats werd in 2016 getroffen door aardbevingen. De paus moest een helm dragen toen hij een beschadigde kathedraal in liep.

'Twee miljoen mensen bij protesten in Hongkong tegen uitleveringswet'

Door NU.nl/ANP

Bijna twee miljoen mensen hebben zondag in Hongkong deelgenomen aan de protesten tegen een omstreden uitleveringswet. Dat zeggen organisatoren van de manifestatie in de Aziatische metropool met circa zeven miljoen inwoners.

Duitse politie arresteert 45-jarige man om moord op politicus LΓΌbcke

Door ANP/NU.nl

De Duitse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een aanhouding verricht vanwege de moord op politicus Walter Lübcke. Speciale eenheden van de politie arresteerden een 45-jarige man, melden de autoriteiten.

Verdachte aangehouden voor moord op Duitse politicus na DNA-match

Er is 45-jarige man opgepakt voor de moord op de Duitse politicus Walter Lübcke. Het DNA van de man matcht met de sporen die eerder werden gevonden na de dood van Lübcke.

Leider van Hongkong Carrie Lam erkent 'steken te hebben laten vallen'

Door NU.nl/ANP

Carrie Lam, de hoogste bestuurder van Hongkong, heeft zondag haar excuses aangeboden voor de wijze waarop is geprobeerd een omstreden uitleveringswet door te voeren. Ze erkent in een verklaring dat haar regering steken heeft laten vallen en daarmee voor onrust heeft gezorgd.

❌