[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 April 2019Alle Nieuwskoppen

Vrouw gedood bij rellen in Noord-Ierse stad Londonderry

Door ANP

Bij onlusten in de Noord-Ierse stad Londonderry is een vrouw doodgeschoten. De politie beschouwt haar dood als een terroristisch incident. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd, maar overleed daar kort na aankomst.

Drie professionele klimmers van The North Face vermist na lawine

Drie ervaren en beroepsmatige bergbeklimmers zijn na een lawine in de bergen van de Canadese Rocky Mountains vermist. Gevreesd wordt dat ze zijn omgekomen.

Gehele regering van Mali stapt op, mogelijk om bloedbad met 160 doden

Door ANP

Bijna een maand na een slachtpartij in een Malinees dorp, waarbij 160 mensen omkwamen, heeft de regering van het land zijn ontslag ingediend. President Ibrahim Boubacar Keita heeft het ontslag van de regering van premier Soumeylou Boubeye Maiga geaccepteerd.

Soedanese militairen proberen regie te houden na coup tegen henzelf

Mohamed Hamdan Daglo leidt op dit moment de overgang na de coup. Tevens is hij voorman van de beruchtste militie in Soedan: de Rapid Support Forces.

Gisteren β€” 18 April 2019Alle Nieuwskoppen

Beveiligingscamera filmt busongeluk op Madeira

Door NU.nl

Zeker 29 mensen zijn woensdag omgekomen bij een ongeluk op Madeira. In de touringcar op het Portugese eiland zaten Duitse toeristen. Vier mensen liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Madeira heeft drie dagen van rouw afgekondigd.

Protesten in Soedan houden aan, burgers eisen vertrek van militaire raad

Door NU.nl

Een week nadat de Soedanese president Omar Al Bashir is afgezet, zijn opnieuw tienduizenden burgers de straat op gegaan in het Afrikaanse land. Ze eisen het vertrek van de militaire raad en willen daarvoor in de plaats een volledig civiele regering.

❌