[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 December 2018Alle Nieuwskoppen

'Islamitische Staat verdreven uit laatste grote stad in SyriΓ«'

Door NU.nl/Reuters

De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) hebben Islamitische Staat (IS) verdreven uit Hajin. Dat was de laatste grote Syrische stad die de groep in handen had, meldt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten vrijdag. 

Wie temt de gele hesjes nu er geen kaderpartijen meer zijn?

De onrust in Frankrijk lijkt op die van 1968, meent Hubert Smeets. Alleen missen politieke partijen nu voldoende sociaal draagvlak om de zaak te sussen.

Grote zoekactie in Duitse stad Neurenberg na steekpartij, gewonden buiten levensgevaar

Door ANP/NU.nl

De Duitse politie is met speurhonden en helikopters op zoek naar een of meer daders van enkele steekpartijen waardoor drie vrouwen donderdagavond zwaargewond raakten. De Duitse media melden dat alle slachtoffers niet meer in levensgevaar verkeren.

Chaos op snelweg New Jersey doordat geldwagen briefjes verliest

Door NU.nl

Een geldwagen in de Amerikaanse staat New Jersey verloor briefgeld op een snelweg en dat leidde tot chaos. Meerdere bestuurders stapten uit om het geld te verzamelen.

Premier Sint-Maarten: 'Hulpgeld niet gebruikt vanwege capaciteitsgebrek'

Door ANP

Leona Marlin-Romeo, de minister-president van Sint-Maarten, zegt dat de Wereldbank "complexe constructies" hanteert. In combinatie met een "extreem gebrek aan capaciteit" op het eiland heeft dit ertoe geleid dat maar een klein deel van het Nederlandse hulpgeld is gebruikt.

Drie vrouwen in paar uur tijd neergestoken in Duitse Neurenberg

Door ANP

In de Duitse stad Neurenberg, in de deelstaat Beieren, zijn donderdagavond in een paar uur tijd op straat drie vrouwen neergestoken. De steekpartijen vonden dicht bij elkaar plaats en de politie houdt er rekening mee dat het om een en dezelfde dader gaat.

Parlement Nicaragua neemt van tien ngo's juridische status af

Door ANP

Het parlement in Nicaragua heeft deze week tien burgerrechtengroeperingen die kritiek uitoefenden op het beleid van president Daniel Ortega hun juridische status als non-gouvernementele organisaties (ngo) afgenomen. Zonder die status kunnen ze geen bankrekeningen hebben, financiering ontvangen of projecten uitvoeren.

❌