[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Baas van Amerikaanse gevangenissen ontslagen in nasleep dood Epstein

Door NU.nl/Reuters

De man die aan het roer stond van de koepelorganisatie van gevangenissen in de Verenigde Staten is maandag ontslagen door de Amerikaanse minister van Justitie William Barr. De beslissing volgt in de nasleep van de dood van multimiljonair Jeffrey Epstein, die 10 augustus overleed in de cel.

Indiase luchtmacht redt vissers uit kolkende rivier

Door NU.nl

In het noorden van India zijn maandag vier vissers uit de kolkende rivier Tawi gered. De luchtmacht heeft de mannen bevrijd door gebruik te maken van een touwladder. Volgens lokale media steeg het waterniveau in de rivier plotseling na hevige regenval. In de regio zijn tientallen mensen omgekomen door de overstromingen.

Onrust op Papoea na 'racistisch' optreden van Indonesische politie

Door NU.nl

In verschillende steden op het door Indonesië bestuurde deel van het eiland Nieuw-Guinea zijn maandag duizenden Papoea's de straat op gegaan om te demonstreren tegen de Indonesische autoriteiten. De spanningen zijn opgelopen nadat de politie zaterdag op het eiland Java 43 Papoease studenten arresteerde tijdens de viering van de Indonesische Onafhankelijkheidsdag.

VS houdt eerste rakettest sinds opzegging wapenverdrag met Rusland

Door NU.nl

De Verenigde Staten hebben zondagavond voor het eerst sinds het land uit het nucleair verdrag (INF) stapte een rakettest uitgevoerd met een middellangeafstandsraket. Als de VS nog gebonden was aan het verdrag met Rusland zou de lancering verboden zijn geweest.

Duitsland haalt voor het eerst kinderen van IS-strijders op

Duitsland heeft voor het eerst kinderen van IS-aanhangers opgehaald op de grens tussen Syrië en Irak. Het gaat om drie kinderen en een zes maanden, oude zieke baby.

Meer evacuaties op Gran Canaria, bosbrand nog niet onder controle

Door NU.nl

Steeds meer personen op Gran Canaria worden geëvacueerd vanwege de hevige bosbrand op het eiland. De autoriteiten melden dat inmiddels achtduizend personen in veiligheid zijn gebracht. Het vuur is nog steeds niet onder controle.

❌