[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Mei 2019Alle Nieuwskoppen

Gasly roemt β€˜driverscircuit’ Monaco: β€˜Succes hangt af van hoeveel je risico je wil nemen’

Door Sjaak Willems

Het is nog één van de weinige circuits waar de coureur het verschil kan maken, het bochtige stratencircuit van Monaco. Red Bull-coureur Pierre Gasly kan dan ook niet wachten tot de kwalificatie aankomende zaterdag. “Daar werk je het hele weekend naar toe, tot je de kleinste marges hebt bereikt.” Na zijn debuut vorig jaar met […]

The post Gasly roemt ‘driverscircuit’ Monaco: ‘Succes hangt af van hoeveel je risico je wil nemen’ appeared first on Formule1.nl.

OuderAlle Nieuwskoppen

Racedagen als voorproefje op Dutch GP: β€˜Al ben ik er nog totaal niet mee bezig’

Door Redactie

Max Verstappen en Red Bull hadden genoeg rubber bij zich, het was mooi weer en echt grote verkeersproblemen zijn uitgebleven bij wat voor Zandvoort misschien wel als een mini-examen gold. Ruim 100.000 mensen kwamen dit weekend naar de Noord-Hollandse duinen voor de Jumbo Racedagen. Een traditie waar Max Verstappen naar eigen zeggen nooit genoeg van […]

The post Racedagen als voorproefje op Dutch GP: ‘Al ben ik er nog totaal niet mee bezig’ appeared first on Formule1.nl.

F1 door de ogen van popfotograaf Andreas Terlaak: β€œDeze monteur is rock ’n roll”

Door Sjaak Willems

Mick Jagger, Bono, Madonna; noem een wereldster en hij zit in het portfolio van fotograaf Andreas Terlaak. Normaal gesproken is hij vooraan te vinden bij de grootste concerten maar afgelopen weekend stond Terlaak voor het eerst met een camera langs een Formule 1-circuit. “Als prehistorische F1-liefhebber was ik extreem nerveus om dit te gaan doen.” […]

The post F1 door de ogen van popfotograaf Andreas Terlaak: “Deze monteur is rock ’n roll” appeared first on Formule1.nl.

De Racedagen in beeld: Verstappen en Gasly geven spectaculaire show op Zandvoort

Door Redactie

Red Bulls Max Verstappen en Pierre Gasly hebben het publiek op de eerste dag van de Jumbo Racedagen op een spectaculaire show getrakteerd. Check hier de beste foto's en video's van de zaterdag op Zandvoort.

The post De Racedagen in beeld: Verstappen en Gasly geven spectaculaire show op Zandvoort appeared first on Formule1.nl.

Jos Verstappen: β€˜Max zit heel goed bij Red Bull, maar we kijken kritisch welke kant het opgaat’

Door Daan de Geus

Jos Verstappen benadrukt het nog maar even, in interview met De Telegraaf: "Zoals het er nu naar uitziet, is het gewoon goed voor Max om bij Red Bull te blijven." Maar, zegt hij ook: "We houden wel heel kritisch in de gaten welke kant het opgaat."

The post Jos Verstappen: ‘Max zit heel goed bij Red Bull, maar we kijken kritisch welke kant het opgaat’ appeared first on Formule1.nl.

Verstappen: β€˜Monaco is niet de beste baan voor me geweest, hopelijk kan ik dat veranderen’

Door Daan de Geus

Het circuit van Monaco is Max Verstappen tot op heden niet heel gunstig gezind geweest, maar de Nederlander hoopt daar volgende week verandering in te brengen en zijn podiumplek uit Spanje op te volgen met een goed resultaat.

The post Verstappen: ‘Monaco is niet de beste baan voor me geweest, hopelijk kan ik dat veranderen’ appeared first on Formule1.nl.

Weblog: Driver of the day, wat win je ermee?

Door Koen Vergeer

Je ligt in bed. Je bent alleen. De race… ach nee, de race giert allang niet meer door je hoofd. Dat zondagsritje in Barcelona. Je kijkt nog een keer naar de trofee in de hoek van je kamer: een ludiek in elkaar geknutselde klerenhanger. Daar heb je het dan allemaal voor gedaan, deze winter. Al […]

The post Weblog: Driver of the day, wat win je ermee? appeared first on Formule1.nl.

Video: Verstappen en Gasly over Circuit Zandvoort: β€˜Zandvoort is smal, dat maakt het spannend’

Door Marijn Sourbron

Met de komst van de Grand Prix van Nederland krijgt Max Verstappen er een tweede thuisrace bij. De Nederlander is van alle huidige F1-coureurs misschien wel de coureur met de meeste ervaring op het duinencircuit. In Barcelona nam Verstappen de tijd om Zandvoort te bespreken met teamgenoot Gasly. Zowel Verstappen en Gasly hebben ervaring op […]

The post Video: Verstappen en Gasly over Circuit Zandvoort: ‘Zandvoort is smal, dat maakt het spannend’ appeared first on Formule1.nl.


Even bellen met… Jeroen Bleekemolen: β€˜Er zijn maar twee auto’s waar je mee kan winnen, en Max zit daar niet in’

Door Daan de Geus

In onze rubriek Even bellen met… spreken we met endurance- en GT-coureur Jeroen Bleekemolen over de Grand Prix van Spanje, Mercedes' machtsvertoon, welke kansen Ferrari en Red Bull nog hebben en wat de huidige gang van zaken voor Max Verstappen kan betekenen. "Er zijn nu maar twee auto's waar je mee kan winnen, en Max zit daar niet in."

The post Even bellen met… Jeroen Bleekemolen: ‘Er zijn maar twee auto’s waar je mee kan winnen, en Max zit daar niet in’ appeared first on Formule1.nl.

Horner en Marko prijzen Verstappen: β€˜Zijn eerste ronde vandaag was uitzonderlijk intelligent’

Door Sjaak Willems

De leiding van Red Bull steekt zijn bewondering voor Max Verstappen niet onder stoelen of banken. Met twee derde plekken en drie vierde plekken haalt de Nederlander op dit moment het maximale uit de RB15. “Max rijdt fenomenaal. Hij is zo vastberaden en zo constant, en dat doet hij al 12 maanden lang. Zijn eerste […]

The post Horner en Marko prijzen Verstappen: ‘Zijn eerste ronde vandaag was uitzonderlijk intelligent’ appeared first on Formule1.nl.

Vooruitblik: Spektakel of processie, houdt Mercedes ook op zondag de Spaanse GP in een wurggreep?

Door Sjaak Willems

Vooruitblikken op een Formule 1-race is leuk als het dicht bij elkaar zit, als er een vorm van onvoorspelbaarheid in zit. Maar met Mercedes op 1 en 2 met een comfortabele voorsprong op de rest is het 2014-2016 all over again. In 2016 stond het circus op zondag met eenzelfde soort humeur klaar in Spanje. […]

The post Vooruitblik: Spektakel of processie, houdt Mercedes ook op zondag de Spaanse GP in een wurggreep? appeared first on Formule1.nl.

Verstappen met gemengde gevoelens na kwalificatie: β€˜Ben hier niet om voor P4 te strijden’

Door Marijn Sourbron

Max Verstappen start de Grote Prijs van Spanje morgen vanaf plaats vier. De Nederlander slaagde erin een plek op de tweede startrij te bemachtigen in Barcelona, maar zijn honger was daar duidelijk niet mee gestild. “We staan nog steeds niet waar we willen staan”, reageert Verstappen meteen na de kwalificatie. 0,951 seconden moet Verstappen vanmiddag […]

The post Verstappen met gemengde gevoelens na kwalificatie: ‘Ben hier niet om voor P4 te strijden’ appeared first on Formule1.nl.

Verstappen tevreden na vrijdagsessies: β€˜Zowel banden als updates lijken te werken’

Door Marijn Sourbron

Max Verstappen blikt tevreden terug op zijn vrijdag in Barcelona. De Nederlander moet een groot deel van VT1 uitzitten door een olielek, tijdens de tweede trainingssessie kan Verstappen zijn programma wel zoals gepland afwerken. De Red Bull-coureur sluit VT2 af op de vijfde plaats. Zoals alle teams heeft Red Bull updates meegebracht naar Barcelona. Eerste […]

The post Verstappen tevreden na vrijdagsessies: ‘Zowel banden als updates lijken te werken’ appeared first on Formule1.nl.

Verstappen rekent niet op sprong naar voren met updates: β€˜Het is een stap vooruit’

Door Daan de Geus

Updates, daar draait het om tijdens het Formule 1-weekend in Spanje. Elk team heeft wel updates mee, groot of klein, dus op wonderen rekent Red Bulls Max Verstappen niet. Maar: "Elk beetje helpt en hopelijk zijn onze updates beter dan die van onze rivalen."

The post Verstappen rekent niet op sprong naar voren met updates: ‘Het is een stap vooruit’ appeared first on Formule1.nl.

Video: Tom Coronel over GP van Spanje: β€˜Barcelona gaat het veld dichter bij elkaar brengen’

Door Marijn Sourbron

Tom Coronel blikt met FORMULE 1 vooruit op de Grote Prijs van Spanje. Hij doet dat aan de hand van vier stellingen over het weekend in Barcelona. Over updates (“Barcelona gaat het veld dichter bij elkaar brengen”), de invloed van Barcelona’s rol als testcircuit en de mogelijke heropstanding van Haas. “Haas moet even een basis […]

The post Video: Tom Coronel over GP van Spanje: ‘Barcelona gaat het veld dichter bij elkaar brengen’ appeared first on Formule1.nl.

Vooruitgang in gesprekken 2021-regels, maar haast blijft geboden: β€˜We zien eind juni als deadline’

Door Daan de Geus

Er zijn 'nog een paar hete hangijzers' in de onderhandelingen tussen de Formule 1 en de teams over de regels voor 2021, maar in grote lijnen gaat het de goede kant op. En dat is goed ook, want de tijd begint te dringen.

The post Vooruitgang in gesprekken 2021-regels, maar haast blijft geboden: ‘We zien eind juni als deadline’ appeared first on Formule1.nl.

Adrian Newey: β€˜Helmut Marko kan nogal bot uit de hoek komen’

Door Sjaak Willems

Helmut Marko heeft het hart op de tong, de Oostenrijkse topman van Red Bull neemt nooit geen blad voor de mond. Ontwerper Adrian Newey werkt nu al ruim tien jaar met Marko en stelt dat hij nog weleens bot uit de hoek kan komen. “Misschien is dat een Oostenrijks cultuurding, wij Engelsen zijn toch wat […]

The post Adrian Newey: ‘Helmut Marko kan nogal bot uit de hoek komen’ appeared first on Formule1.nl.

Horner: β€˜Bakoe was Gasly’s beste weekend tot nu toe’

Door Marijn Sourbron

Pierre Gasly beleeft een moeilijk seizoensbegin bij Red Bull. Maar de Fransman, die in het tussenseizoen overkwam van zusterteam Toro Rosso, krijgt langzaam maar zeker een beter gevoel in zijn wagen. Dat ziet ook teambaas Christian Horner. “Ondanks zijn uitvalbeurt was Bakoe zijn beste weekend tot nu toe.” Gasly haalde dit seizoen nog maar één […]

The post Horner: ‘Bakoe was Gasly’s beste weekend tot nu toe’ appeared first on Formule1.nl.

Gasly positief ondanks uitvalbeurt: β€˜Een beter weekend dan de eerste drie’

Door Daan de Geus

Pierre Gasly haalde voor het eerst in 2019 de finish niet, maar de Fransman omschrijft het weekend in Bakoe toch als zijn beste van het seizoen tot nog toe.

The post Gasly positief ondanks uitvalbeurt: ‘Een beter weekend dan de eerste drie’ appeared first on Formule1.nl.

Verstappen: β€˜Kreeg geen temperatuur in mijn banden na de VSC’

Door Vincent Malafronte

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Azerbeidzjan op de vierde plek afgesloten. Tijdens de race leek het of een podiumplek mogelijk was, maar meer dan de vierde plek zat er aan het einde van de rit niet in.

The post Verstappen: ‘Kreeg geen temperatuur in mijn banden na de VSC’ appeared first on Formule1.nl.

❌