[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Februari 2019Alle Nieuwskoppen

Acteur zet aanval in scène voor meer salaris

Door Metro en ANP

Een Amerikaanse acteur heeft een aanval op zichzelf in scène gezet, omdat hij ontevreden was over zijn salaris. Dat zegt de politiechef van Chicago op een persconferentie.

Politie waardeert wielklemgrap StukTV niet

Door Metro en ANP

De politie heeft laten weten niet erg blij te zijn met de heren van StukTV. De mannen van het bekende YouTube-kanaal deden een poging om een wielklem aan te brengen bij een politieauto in het centrum van Amsterdam.

Nieuwe beveiligingslaag WhatsApp voor iPhone rammelt

Door Raymon Mens

WhatsApp voor iPhone kreeg onlangs een extra beveiligingslaag. Je kunt de chat-app op iPhone afschermen met Face ID of Touch ID. Maar het rammelt.

George Baker viert 75e verjaardag met concert in Ahoy

Door NU.nl

George Baker, die in december 75 jaar wordt, viert dit met een concert in de Rotterdamse concertzaal Ahoy. De Little Green Bag-zanger zit dit jaar tevens vijftig jaar in het vak.

Helemaal losgaan in de Facebook-comments: waarom? 'Er is te weinig context'

Wie Facebook gebruikt, kan de reacties onder een nieuwsbericht over bijvoorbeeld Zwarte Piet wel dromen. Het duurt vaak maar een paar minuten voor de eerste scheldwoorden woorden online komen. Hoe dat kan? "We denken dat het een opinieplatform is", zegt hoogleraar communicatiewetenschappen Jan van Dijk.

Waarom kwetsen we zo makkelijk op social media?

Door Sarah Sitanala

Met de #socialslachtoffer moet gebruikers van social media stoppen met nabestaanden en slachtoffers van misdrijven, rampen en ongevallen lastig te vallen met kwetsende opmerkingen. Een initiatief van Slachtofferhulp Nederland die donderdag een campagne lanceerde tegen kwetsen op social media. Gezicht van de campagne is Jacob Sesselaar. Hij kreeg te maken met „afschuwelijke” posts over zijn broer die vorig jaar verongelukte nadat hij achter het stuur in slaap was gevallen.

Weer duizenden Belgen de straat op voor klimaat

Door Metro en ANP

Voor de zevende donderdag op rij zijn in België duizenden klimaatspijbelaars de straat op gegaan. Voornamelijk Belgen, maar ook scholieren uit andere landen waren in de Brusselse straten te vinden. 

Amersfoort - 21 bekeuringen uitgedeeld bij controle Amersfoort

Bij een verkeerscontrole op woensdag 20 februari aan de Olympus in Amersfoort zijn 21 bekeuringen uitgedeeld voor diverse overtredingen. In drie gevallen werd er gebeld achter het stuur. Vier keer konden bestuurders geen rijbewijs of identiteitsbewijs tonen.

Den Haag - Man zwaargewond na aanrijding

Agenten kregen op donderdag 21 februari omstreeks 14:45 uur een melding van een ongeval tussen een auto en een voetganger op De Horst. De voetganger raakte hierbij zwaargewond en is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval en zoekt getuigen.

Gerucht: nieuwe Mac Pro is modulair en stapelbaar

Door Raymon Mens

Nieuwe geruchten over de vernieuwde Mac Pro 2019 die dit jaar op de markt komt. Het zou een modulaire en stapelbare machine worden. Als LEGO-blokken dus.

Dit weekend in de voorverkoop: o.a. Pukkelpop, Hozier, Sheryl Crow en Live

Omdat we ons kunnen voorstellen dat je wel eens wat mist, maken wij wekelijks een overzicht van de shows en festivals die in de voorverkoop gaan. Op Podiuminfo onder het menu kan je zo'n overzicht op elk gewenst moment van de week bekijken.

Zundert - Gezamenlijke controle ondermijning

De gemeente en de politie hebben donderdag in gezamenlijkheid een controle gehouden op het gebied van ondermijning. De focus lag op leegstaande of net verkochte panden en op het buitengebied.

Aalten - Steekincident Aalten, man aangehouden

Vanmorgen heeft er op de Hogestraat in Aalten een steekincident plaatsgevonden. De politie heeft een 23-jarige man uit Aalten aangehouden.

Noord-Holland - Bedreiging op internet ook strafbaar

Op woensdagmiddag hield de politie een 18-jarige jongen uit de gemeente Den Helder aan wegens bedreiging via social media. De jongen wordt ervan verdacht in berichten aan het slachtoffer te hebben gedreigd geweld te zullen gebruiken. Het slachtoffer deed hiervan aangifte waardoor de politie een onderzoek kon instellen.

Teleurstellende vooruitzichten CVS

De resultaten van CVS Health over het boekjaar 2018 kwamen grotendeels overeen met onze verwachtingen voor de traditionele activiteiten van het bedrijf. De overname van Aetna zorgde echter voor een zekere volatiliteit van het bedrijf dat we een gering concurrentievoordeel toekennen.

Charles Leclerc geeft geen krimp ondanks nieuwe status van Ferrari-coureur

Door Sjaak Willems

Als Charles Leclerc zou zeggen dat hij nog enorm moet wennen aan de status van een Ferrari-coureur, alle bijkomende publiciteit en niet te vergeten de druk van de Italiaanse racefans, dan zou je hem dat geen moment kwalijk nemen. Maar de manier waarop de jonge Monegask zich presenteert in de rode outfit oogst ontzag. Leclerc […]

The post Charles Leclerc geeft geen krimp ondanks nieuwe status van Ferrari-coureur appeared first on Formule1.nl.

Speelgoedketen Intertoys failliet verklaard

Door Metro en ANP

Bewindvoerders van de geplaagde speelgoedwinkelketen Intertoys hebben aan de rechter gevraagd de uitstel van betaling om te zetten in een faillissement. De winkels blijven voorlopig open om de kansen op een doorstart te vergroten. De mogelijkheden daarvoor worden momenteel onderzocht.

Nieuw Australisch paspoort voor Julian Assange

Door Metro en ANP

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten Julian Assange een nieuw paspoort te verschaffen. Volgens Australische media werd donderdag in de Senaat bevestigd dat de voortvluchtige oprichter van WikiLeaks daar recht op heeft. Die conclusie liet lang op zich wachten omdat moest worden uitgezocht of er nog een arrestatiebevel van kracht is tegen Assange wegens een „ernstig delict in het buitenland.”

❌