[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 April 2019Alle Nieuwskoppen

Dordrecht - Dordtenaar aangehouden voor gebruik drone boven The Passion

Een 29-jarige Dordtenaar dacht donderdagavond misschien dat hij betere beelden kon maken dan de 19 professionele camera’s van het muzikale evenement The Passion. Hij werd rond 21.15 uur gearresteerd op verdenking van het laten vliegen van een drone rond de Oude Kerk en boven de mensenmassa richting het centrum. Hij riskeert een boete van honderden euro’s.

Gisteren β€” 18 April 2019Alle Nieuwskoppen

F-Side woedend op KNVB: 'Wij laten ons niet naaien'

Het verplaatsen van speelronde 33 door de KNVB is ook bij de harde kern van Ajax niet goed ontvangen. Ajax zelf ging akkoord met het voorstel, maar de F-Side accepteert niet dat de supporters nu ineens een vrije dag moeten nemen en dreigen extra stappen te ondernemen.

Onderzoekers: Aandacht voor fietser kan aantal verkeersdoden verkleinen

Door NU.nl/Job van der Plicht

Het aantal verkeersdoden is vorig jaar met 65 gestegen naar 678. Het is de grootste toename sinds 1989. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vindt dat er extra stappen gezet moeten worden om dat aantal terug te dringen. Drie manieren om het aantal verkeersdoden te verkleinen.

Dit viel op in de openbaar gemaakte stukken van het Ruslandonderzoek

Door NU.nl/Matthijs le Loux

Het eindrapport van het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 is vrijgegeven - op wat gecensureerde stukken na. We zetten vier opvallende zaken op een rij.

Mueller kan Trump niet vrijpleiten na rapport

Door Kasper Hermans

Speciaal onderzoeker Robert Mueller legt de vraag of president Trump de rechtsgang heeft belemmerd voor aan het Congres en komt in zijn rapport niet met een eenduidig oordeel. Hij stelt in zijn rapport over 'Russiagate' dat hij er niet voldoende vertrouwen in heeft om Trump vrij te pleiten van belemmering van de rechtsgang. Daarom moet het Congres kijken naar zeker tien situaties waarbij Trump de bedoeling had zich met het onderzoek te bemoeien. Mueller is niet in staat te concluderen dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd.

Gemengde gevoelens bij Feyenoord over verplaatsen speelronde

De directie van Feyenoord heeft met gemengde gevoelens gereageerd op de voorgenomen verschuiving van de voorlaatste speelronde van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. De Rotterdamse clubleiding is ,,zeer ongelukkig'' met het besluit. ,,Zoals veel andere clubs'' laat Feyenoord weten. Door de ingreep van de KNVB, vanwege het drukke speelschema van Ajax, zal de huidige nummer drie de competitie in Limburg afsluiten tegen Fortuna Sittard.

Kabinet maakt plan tegen buitenlandse inmenging

Door Kasper Hermans

Alle ministeries trekken voortaan samen op om aanvallen en inmenging door buitenlandse overheden het hoofd te bieden. Het kabinet wil bijvoorbeeld buitenlandse overnames kunnen dwarsbomen en buitenlandse studenten beter in de gaten houden. Ook moeten landen die Nederland belagen vaker openlijk aan de kaak worden gesteld, zoals vorig jaar na de mislukte spionage door Rusland bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag.

Vakantiegeld steeds vaker besteed als vakantiegeld

Door Kasper Hermans

Nederlanders geven hun vakantiegeld ook steeds vaker daadwerkelijk uit aan vakanties. De extra salarisuitkering wordt minder en gebruikt voor andere doeleinden, dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Vliegtickets.nl.

Vakantiegeld steeds vaker besteed aan vakantiegeld

Door Kasper Hermans

Nederlanders geven hun vakantiegeld ook steeds vaker daadwerkelijk uit aan vakanties. De extra salarisuitkering wordt minder en gebruikt voor andere doeleinden, dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Vliegtickets.nl.

Ollongren niet vervolgd om 'Baudet-uitspraken'

Door Metro en ANP

Minister Kasja Ollongren (Binnenlandse Zaken) wordt niet vervolgd voor uitspraken die zij heeft gedaan over politicus Thierry Baudet. De beklagkamer van het gerechtshof in Amsterdam heeft dat besloten. Het Openbaar Ministerie en het hof besloten dat vorig jaar ook al maar de FvD-leider had daartegen beroep aangetekend. Dat beklag werd donderdag afgewezen. Er is tegen deze beslissing geen hoger beroep mogelijk.

'Geen aanwijzingen Rusland-connectie Trump'

Door Metro en ANP

Het onderzoek in de VS van speciaal aanklager Robert Mueller heeft geen aanwijzingen opgeleverd dat president Donald Trump of zijn campagneteam samenwerkten met Rusland tijdens de presidentsverkiezingen in 2016. Dat verklaarde de Amerikaanse minister van Justitie William Barr donderdag.

Nederland - Nathalie Smeets wint Ien Dales Integriteitsaward 2019

Vandaag werd tijdens een groot landelijk integriteitscongres bekend dat Nathalie Smeets, voormalig hoofd Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK), de Ien Dales Integriteitsaward 2019 heeft gewonnen. Deze onderscheiding van het Centrum Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP), werd aan haar toegekend omdat zij volgens de jury ‘een voortrekkersrol heeft vervuld in het behouden en bevorderen van de integriteit van de politieorganisatie.’ Ze heeft dat volgens de onafhankelijk jury gedaan op een tastbare en, voor de dagelijkse praktijk van elke politieman of politievrouw, pakkende manier. De jury heeft daarbij vooral gelet op vakmanschap, beroepstrots, bevlogenheid, rolmodel zijn voor anderen, innovatie en inventiviteit.

β€˜Apple Watch kan straks veel meer dan Mac ontgrendelen’

Door Raymon Mens

Heb je een Mac en Apple Watch? Dan hoef je in macOS 10.15 naar verluidt je wachtwoord een stuk minder vaak in te voeren. Een goede verbetering.

Deze week in de voorverkoop: o.a. Maaike Ouboter, FeestDJRuud en The Gathering

Omdat we ons kunnen voorstellen dat je wel eens wat mist, maken wij wekelijks een overzicht van de shows en festivals die in de voorverkoop gaan. Op Podiuminfo onder het menu kan je zo'n overzicht op elk gewenst moment van de week bekijken.

Waarschuwing: mogelijk smog door Paasvuren

Door Kasper Hermans

Naar verwachting is er in heel Nederland vanaf zaterdag smog door fijnstof. De luchtkwaliteit is dan 'onvoldoende' tot 'slecht', waarschuwt gezondheidsinstituut RIVM.

K*tkat Heinz is niet voor de poes

Door Tim van der Steen

Het had de nodige poten in aarde, maar morgen is het moment daar: de markante kat Heinz verschijnt op het witte doek. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ilse Warringa (Juf Ank in De Luizenmoeder) en komiek Ruben van der Meer. Het is een tegendraadse animatiefilm geworden die juist niet op kinderen mikt, maar toch een voorbeeldfunctie moet krijgen in Nederland.

Hardenberg, Zwolle, Genemuiden, Losser, Enschede - In Onder de Loep: Vrouw op fiets beroofd vanuit auto

In Opsporingsprogramma Onder de Loep, vanavond 18 april 2019, zijn we op zoek naar getuigen van een straatroof in Hardenberg. Ook tonen we weer beelden van andere misdrijven in Overijssel waarbij we uw hulp goed kunnen gebruiken.

Bergschenhoek - Drugslab Bergschenhoek, één verdachte aangehouden

Woensdagavond stelden agenten een onderzoek in in een bedrijfspand aan de Weg en Bos in Bergschenhoek. Daar vonden ze drugs en apparatuur en grondstoffen om synthetische drugs te maken. Een 26-jarige Rotterdammer is aangehouden.

KNVB verplaatst complete speelronde Eredivisie

De KNVB heeft besloten om speelronde 33 op te schuiven, zodat Ajax meer rust krijgt ter voorbereiding op de Champions League. Dit betekent dat alle wedstrijden van zondag 28 april worden gespeeld op 15 mei.

Baarle-Nassau - Professionele hennepkwekerij in woning

In een woning aan de Boshovenseweg is donderdag 18 april 2019 een professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden circa 90 hele grote hennepplanten. De drie aanwezigen, de 33-jarige bewoner, een 51-jarige vrouw uit Baarle-Hertog en een 27-jarige Tilburgse zijn aangehouden.

❌