[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag โ€” 28 Mei 2018Alle Nieuwskoppen

Industrie verwacht 25 procent hogere investering in 2018

Door NU.nl

Industriële ondernemers verwachten in 2018 in totaal een kwart meer te investeren in materiële vaste activa dan in 2017. In 2016 werd 8 miljard euro geïnvesteerd in de industrie, waarvan het grootste deel in machines.

Gisteren โ€” 27 Mei 2018Alle Nieuwskoppen

EU-toezichthouder denkt dat dieselauto's 'binnen paar jaar' verdwenen zijn

Door ANP

Dieselauto's hebben hun langste tijd gehad. ''Ik denk dat ze binnen een paar jaar volledig verdwenen zijn", zegt eurocommissaris voor industrie Elzbieta Bieńkowska in een interview met persbureau Bloomberg.

EU-toezichthouder denkt dat dieselauto's 'binnen paar jaar' verdwenen zijn

Door ANP

Dieselauto's hebben hun langste tijd gehad. ''Ik denk dat ze binnen een paar jaar volledig verdwenen zijn", zegt eurocommissaris voor industrie Elzbieta Bieńkowska in een interview met persbureau Bloomberg.

'Bouw woningen moet niet ten koste gaan van bedrijventerreinen'

Door ANP/NU.nl

Ondernemersorganisatie VNO-NCW West stelt dat het een goed plan is om meer woningen te bouwen in Nederland, maar zet daar tegenover dat er niet zomaar op bedrijventerreinen gebouwd moet worden. Deze terreinen zijn er voor bedrijven en niet voor woningbouw, meent de organisatie. 

Studeren? Met deze tips vind je een betaalbare studentenkamer

Door NU.nl/Wes van Geneijgen

Het slot van de eindexamenperiode komt voor de middelbare scholieren in zicht. Veel van hen kiezen ervoor om verder te gaan studeren aan een universiteit of hbo-instelling. Hoe kom je aan een kamer met een nijpend tekort aan huisvesting? 

OuderAlle Nieuwskoppen

Albert Heijn overweegt bezorging warme maaltijden

Door NU.nl

Topman Wouter Kolk van Albert Heijn denkt erover om samen met andere partijen warme kant-en-klaarmaaltijden te bezorgen. Hij noemt het een "logische vervolgstap" voor de supermarktketen.

Kledingwebshop van afvalfamilie Van Gansewinkel failliet

Door NU.nl

De Belgische online kledingwinkel CarréCouture is failliet. De winkel was voor 25 procent in handen van de Nederlandse zakenfamilie Van Gansewinkel. De afvalfamilie wil een doorstart.

Duurste 'beleggingswhisky' in Nederland is bijna ton waard

Door NU.nl/Jules Jessurun

Het Nederlandse bedrijf Scotch Whisky International heeft een kluis die gevuld is met miljoenen euro's aan Schotse whisky. Die whisky wordt in Nederland niet gedronken, maar er wordt in belegd. NU.nl kreeg een rondleiding.

Zo haal je als werknemer het meeste uit je functioneringsgesprek

Door NU.nl/Elise Kuit

De zomerperiode is de tijd waarin veel bedrijven functioneringsgesprekken houden. Veel werknemers kijken daar best tegenop. Want hoe zorg je dat je er ook voor jezelf het meeste uit haalt? Experts uit het veld geven tips.

Vertrouwen beleggers weer in de lift, maar voorzichtigheid blijft

Door NU.nl

​Beleggers zijn positiever over de economische situatie, blijkt zaterdag uit de ING Beleggersbarometer. Een groeiend aantal beleggers zag de waarde van de eigen beleggingsportefeuille afgelopen maanden stijgen.

Chipconcern Qualcomm verlengt aanmeldtermijn voor bod op NXP opnieuw

Door NU.nl

Qualcomm heeft opnieuw de aanmeldtermijn voor zijn bod op het Nederlandse chipbedrijf NXP Semiconductors verlengd.

Handelsmissie India levert ruim 170 miljoen euro aan contracten op

Door ANP

De handelsmissie naar India heeft nu al naar schatting 170 miljoen euro aan contracten opgeleverd tussen Nederlandse en Indiase bedrijven en organisaties. Het was de grootste Nederlandse handelsmissie tot nu toe naar India.

Dol op zalm? Dit is waarom de prijs de pan uit rijst

Zalmliefhebbers opgelet: je favoriete stukje vis wordt in rap tempo duurder. Reden? De Chinezen en Brazilianen zijn er ook dol op.

ABN AMRO draagt Tom de Swaan voor als nieuwe president-commissaris

Door ANP/NU.nl

ABN AMRO heeft Tom de Swaan genomineerd als nieuwe president-commissaris. Die positie wordt nu nog op interimbasis ingevuld door Steven ten Have, sinds Olga Zoutendijk eerder dit jaar vertrok.

Doorzoeking bij kantoor KPMG in Amstelveen in Caribische witwaszaak

Door ANP

Opsporingsdiensten hebben bij het kantoor van advies- en accountantsbureau KPMG in Amstelveen een doorzoeking gedaan naar digitale informatie in verband met een grote witwaszaak op Curaçao. De autoriteiten kwamen in actie op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao.

Volgende week ov-staking in vijf regio's

Door NU.nl

Op donderdag 31 mei gaan buschauffeurs in Rotterdam, Drechtsteden, Voorne-Putten, Limburg en Friesland staken. De actie maakt deel uit van de door het FNV geïnitieerde estafettestaking in het openbaar vervoer.

Minister Ollongren biedt ambtenaren 7 procent loonsverhoging in drie jaar

Door NU.nl

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) biedt de rijksambtenaren een loonsverhoging van in totaal 7 procent over de komende drie jaar.

OPEC probeert Rusland te bewegen tot hogere olieproductie

Door ANP

Oliekartel OPEC praat met andere olieproducenten zoals Rusland over een geleidelijke verhoging van de olieproductie in de tweede helft van dit jaar. De olieprijzen gingen vrijdag stevig omlaag door deze berichten.

EU bindt banken aan strenge eisen voor kapitaalbuffer

Door ANP/NU.nl

De EU-ministers van Financiën hebben een compromis gesloten over harde kapitaaleisen voor alle banken. Het gaat om grote en kleine instellingen.
 

Twee landen geschrapt van zwarte belastinglijst EU

Door ANP

De Bahama’s en de staat Saint Kitts en Nevis zijn van de zwarte EU-lijst voor belastingparadijzen geschrapt. Er staan nu nog zeven landen of regio's op waar de autoriteiten niet meewerken aan de bestrijding van belastingontduiking of -ontwijking.

โŒ