[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018Alle Nieuwskoppen

TenneT verwacht 28 miljard te moeten investeren in verduurzaming

Door ANP

Hoogspanningsnetbeheerder TenneT verwacht de komende tien jaar ongeveer 28 miljard euro te moeten investeren om ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming bij te houden.

Voor het eerst sinds 2007 weer jaarwinst voor RBS

Door ANP

Royal Bank of Scotland (RBS) heeft in 2017 voor het eerst in een decennium weer een jaar met winst afgesloten. 

Toezichthouders stellen Chinees moederbedrijf van Vivat onder curatele

Door ANP

De Chinese verzekeraar Anbang, het moederbedrijf van het Nederlandse Vivat, is door toezichthouders in China onder curatele gesteld.

Takeaway zet stappen op Oost-Europese markt

Door NU.nl

Takeaway.com slaat zijn vleugels uit naar Oost-Europa. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl heeft twee grote bedrijven in Roemenië en Bulgarije overgenomen.

Bouwbedrijf Heijmans kruipt uit de rode cijfers

Door ANP

De weg naar herstel bij Heijmans is duidelijk ingezet. Het bouwbedrijf sloot het afgelopen jaar af met een winst van 20 miljoen euro, waar een jaar eerder nog dieprode cijfers werden geschreven. 

'Logistieke sector moet meer aan slim vervoer werken in steden'

Door ANP

De logistieke sector moet zich voorbereiden op een verdere verstedelijking van Nederland. Ze moet maatregelen nemen om de steden leefbaar en bereikbaar te houden, constateren onderzoekers van ABN AMRO in een rapport.

Autosector terug op niveau van voor crisis

Door NU.nl

De omzet in de auto- en motorbranche is in 2017 voor het derde opeenvolgende jaar toegenomen. Er werd ruim 4 procent meer afgezet dan in 2016. De autosector is daarbij terug op het niveau van voor de crisis.

Autosector terug op niveau van voor crisis

Door NU.nl

De omzet in de auto- en motorbranche is in 2017 voor het derde opeenvolgende jaar toegenomen. Er werd ruim 4 procent meer afgezet dan in 2016. De autosector is daarbij terug op het niveau van voor de crisis.

Gisteren β€” 22 Februari 2018Alle Nieuwskoppen

Zo kun je gelukkiger worden op het werk

Door NU.nl/Yildiz Celie

Gelukkig zijn op het werk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hoe word je gelukkig op het werk? En is werkgeluk wel zo belangrijk? NUzakelijk vroeg het een hoogleraar en een werkgelukdeskundige.

'Nederlandse deeleconomie krimpt dit jaar met 9,4 procent'

Door NU.nl

De omvang van de Nederlandse deeleconomie krimpt naar verwachting met 9,4 procent. Dit zou wel eens te maken kunnen hebben met de opkomst van fintech.

De Beers verwacht meer diamanten te delven

Door ANP

De Beers verwacht dit jaar fors meer diamanten te delven in vergelijking met afgelopen jaar. 's Werelds grootste producent van diamanten denkt 36 miljoen karaat diamanten te produceren. 

Franse toezichthouder strenger bij derivaten cryptomunten

Door ANP

De Franse financiële toezichthouder gaat strenger optreden bij de handel in financiële producten gerelateerd aan cryptomunten.

Geen extra bescherming voor zwangere werknemer bij massaontslag

Door ANP

Zwangere werknemers genieten weliswaar extra bescherming, maar kunnen toch hun baan verliezen in het geval van een massaontslag.

Cao-onderhandelingen rijksambtenaren lopen stuk

Door NU.nl/ANP

De vakbonden hebben het cao-overleg over de nieuwe arbeidsvoorwaarden voor rijksambtenaren afgebroken. Ze willen dat minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) tegemoetkomt aan de looneis van 3,5 procent.

'Binnenvaart valt dit jaar duurder uit door stijgende brandstofkosten'

Door ANP

Het vervoer van goederen en grondstoffen door binnenvaartschepen wordt ook dit jaar fors duurder. Vooral de alsmaar oplopende kosten voor brandstof maken dat de rekeningen voor de sector hoger zullen uitvallen.

Fors lagere winst FrieslandCampina door eenmalige afschrijvingen

Door ANP

Zuivelconcern FrieslandCampina kampte afgelopen jaar met eenmalige afschrijvingen in China en Duitsland en lasten door herstructureringen. Mede daardoor is de jaarwinst fors lager uitgevallen. 

Nederland verliest bij hof EU zaak over fiscale regeling

Door ANP

Een Nederlandse fiscale regeling voor aftrekbare rente van leningen tussen moeder- en dochterbedrijven is in strijd met de EU-regels. 

Barclays lijdt miljarden verlies na eenmalige tegenvallers

Door ANP

De Britse bank Barclays heeft 2017 afgesloten met een miljardenverlies. Vooral eenmalige posten, zoals de forse afschrijving vanwege Amerikaanse belastinghervormingen en een miljoenenboete vanwege fraude met wisselkoersen, deden het resultaat geen goed. 

Licht lagere nettowinst voor voormalige SNS Bank

Door NU.nl

De Volksbank, de voormalige SNS Bank, heeft een nettowinst geboekt van 329 miljoen euro in 2017. Een jaar eerder boekte de bank, die in 2013 werd gered door de overheid, nog een winst van 349 miljoen euro.

Kredietbeoordelaar Moody's heeft positiever oordeel over Griekenland

Door ANP

Kredietbeoordelaar Moody's is positiever geworden over de kredietwaardigheid van Griekenland. Het kredietoordeel ging van Caa2 naar B3 bij een gehandhaafde positieve prognose. 

❌